HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Egyébként ha van párt, amely megérdemelne egy hatalmas nagy zakót az EP-, illetve... (2024.04.23. 06:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Meleg van...

2013.07.20. 21:09 diggerdriver

A munka frontján sok változás nem történt. A nagy gépekkel kiszorultunk a munkaterületről és lecserélték őket kisebbre. Most egy 5tonnás Yanmar-al dolgozok ami szerencsére full extrás felszereltségű  és légkondi van benne. Ilyen kis gépekbe nem jellemző az ilyen felszereltség. Úgy dolgozok hogy ajtó-ablak nyitva és ezerrel fújatom magamra a 16 fokos levegőt. A munkatársakról csak a legmaximálisabb elismeréssel nyilatkozhatok különösen a románokról. Rengeteget segítenek. Ha például anyagot hoznak és a sofőr hozzám jön megkérdezni valamit már sietnek oda hogy segítsenek megérteni. Az angolok is hihetetlen kedvesek. Ahogy a feleségem szokta mondani ha akar akkor megért.

Látszik rajtuk hogy minden idegszálukkal azon vannak hogy megértsék az én dunántúli angol akcentusomat. Most jött a héten dolgozni egy Katalán srác Barcelonából.

Mondom Neki ha Barcelona akkor Sagrada Familia meg foci. Jót nevetett azt mondja ha Barcelona nevét bárki meghallja akkor azonnal mondja hogy Sagrada Familia.

Mondom hallottál már Puskásról? Mondja hogy nem. És Di Stefano-t. Azt igen. Spanyol legenda. Na mondom vele egy csapatban focizott Puskás és nagy haverok voltak.

Beszélgettünk tovább és mondta hogy a munkanélküliség miatt jött Londonba és a terhes felesége meg a kisfia otthon van, Ő is néhány hónap után megy haza.

Mindenféle náció dolgozik itt a mérnökök között van Bangladesi meg Örmény A melósok között román lengyel és sok albán.

 Az albán érdekes népség. Keményen dolgoznak kedvesek segítőkészek mégis eddig három különböző munkahelyen láttam majdnem verekedésig fajuló vitát ahol már a feleket a többi melósnak kellett szétszedni és mindhárom esetben albán-litván albán-angol és albán-angol volt a nemzetiség szerinti felállás. Mindhárom esetben piti dologból indult és az albánok nyakassága miatt fajult el.

Dolgozunk keményen meleg van de próbálják gyakran locsolni a port úgyhogy elvagyunk.

Más téma.

Londonban rekordokat döntöget a kánikula. Persze azért nem magyarországi viszonyok de itt is napokig 30-32 fokok voltak. Nekünk Kelet Európaiaknak meg se kottyan de az angolok haldokolnak.

Jelentős előnyei is vannak a melegnek. A nők igen lengén öltöznek. Akinek van mit kirakni a kirakatba az bátran kirakja, ha két-háromszoros árukészlete van az méginkább kirakja.

Aki azt állítja hogy Londonban nincsenek szép nők az hazudik. A rengeteg náció miatt olyan sokszínű olyan sokféle stílusú alkatú öltözködésű nő van hogy itt aztán lehet  szemeket legeltetni. Pláne az emeletes buszok felső szintjéről lenézve látni csodákat. Egyéb jót sem tudok mondani a buszokról.

Holnap jön a lányom egy hétre látogatóba és jövő hét végén a sógornőmmel meg a fiammal mennek haza. A Fiam Anyósoméknál nyaral a szeptemberi iskolakezdésig.

Legalább egy kicsit visszarázódik a magyar nyelvbe.

Szerencsére mi jó időben jöttünk ki a fiam már jól beszélt magyarul most már jól beszél angolul néha ugyan a magyarba angol szavakat sző de olyankor azonnal kijavítjuk.

Egy biztos, Magyarországon ha a legjobb angoltanárt fogadtam volna fel a fiamat tanítani akkor sem beszélne ilyen tökéletes kiejtéssel angolul. Ez mellett még spanyolul tanul az iskolában.

Mindent összevetve jól érezzük magunkat.

A képeken a gép van amivel dolgozok meg a munkahely ebédlője és konyhája látható.

20130719_070903.jpg

20130719_070856.jpg

20130627_072645.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr425416654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 12:10:51

Érdekes, amit írsz. Mi itt sokat küzdünk az albánokkal, épp tegnap volt vita. Valamelyik szőrőslábú beszólt az embereinknek. Ez már a sokadik eset. Szeretik eljátszani a felsőbbrendűt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 22:18:43

@tilmir:
Igazából munka terén nincs velük baj.
Ha egy ilyen esetet látok akkor azt mondom véletlen még kettőnél is de ha három esetben történik meg teljesen különböző helyeken különböző emberekkel és mindhárom esetben közös pont hogy az egyik fél albán az más azért elgondolkodtató. Egyébként mindhárom esetben az albánok ugrottak oda elsőként szétszedni a feleket. Mindhárom eset semmiségből indult és az albánok nyakassága miatt fajult el.
Ha Te is azt mondod hogy gond van velük akkor tényleg lehet valami az összeférhetetlenségükben.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 06:10:52

@diggerdriver: Bennünket sem kell félteni, de míg mi max. a személybe kötünk bele, addíg ők kivétel nélkül a nemzeti hovatartozásba.
pl, keresztnév helyett, "hé magyar" a megszólítás, vagy "szar magyar".
Ilyenkor kinyílik a bicska a zsebemben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 20:50:01

@tilmir:
Na azért itt ilyen nem fordulhat elő.
Azonnal kirúgnák.Az ilyesmire itt nagyon harapnak.
Amelyiknek eddig mondtam hogy magyar vagyok az mind mondta hogy tetszik neki Magyarország.
Engem még soha senki nem szólított magyarnak.

M. Péter 2013.08.11. 17:14:50

Katalánnak Kubala Lászlót kell említeni. 10 évig volt a Barcelona játékosa, 2 évig az Espanyolé, mindkét csapatnál volt edző is, a spanyol válogatottat is vezette hosszú időn át.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.11. 18:18:53

@M. Péter:
Na holnap megkérdem.
24éves srác lehet hogy nem hallott róla.
süti beállítások módosítása