HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Én már egy jó ideje kizártam a napi politikát az életemből, a portfolio, és az in... (2024.04.19. 20:03) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Csak elmélkedek...

2013.04.21. 10:46 diggerdriver

Mikor ezt az írásomat egy másik fórumon megjelentettem egyből kikiáltottak zsidóbarátnak. Pedig teljesen másról szól.

Amikor egy csecsemő megszületik abban a pillanatban megkezdődik egy folyamat ami végigkíséri egész életén. Ezt a folyamatot érdekérvényesítésnek nevezzük.

Minden élőlénynek valamint folyamatosan változó szervezetnek legyen az család, ország, nép vagy egyéb közösség (például EU) élete vagy szervezet esetén fennállása időtartamában egyetlen és legfontosabb feladata az érdekérvényesítés.

Minden  fejlődési szinten és minden nagyságrendben igaz ez.

Az újszülött első felsírásától kezdve például az Angol miniszterelnök EU-t megzsaroló beszédéig.

A fő kérdés mindig az hogy különböző érdekérvényesítő megnyilvánulások mögött milyen erő áll.

Hogy az előző példánál maradjunk a csecsemő esetében egy anya vagy  Cameron esetében egy hatalmas gazdasági potenciál.

Az érdekérvényesítés mögöttes erő nélkül semmit sem ér.

Az előző gondolatmenetet folytatva országoknak is van érdekérvényesítő ereje.

Nem feltétlenül függ össze az ország nagyságával vagy geopolitikai helyzetével.

Ha egy ország évszázadok óta stabil és kiszámítható tevékenységet folytat akárcsak egy területen az  elég mögöttes erő lehet egy komoly érdekérvényesítéshez. Ennek egyik tipikus példája Svájc.

Persze a legtöbb ország erejét a világgazdaságból részesedő gazdasági potenciál adja.

Sokáig lehetne sorolni az ilyen országokat.

Egyet viszont mindenképpen leszögezhetünk. Mögöttes erő nélkül az érdekérvényesítés üres puffogtatás. Jó esetben kiröhögik érte az embert a családot a közösséget az országot mert komolytalanná súlytalanná váltak. Van rá egy jó magyar szó, Hőzöngésnek nevezik.

Ilyen országokat is lehetne sorolni néhányat.

Amiért mindezt leírtam, a lényeg most jön.

Az érdekérvényesítés egyik legfontosabb momentuma az hogy hogyan lehet a mások érdekérvényesítése mögött álló potenciált gyengíteni ezáltal a saját pozíciónkat erősebbé tenni.

Ez is jelen van az élet minden területén elég csak hasonló korú testvéreket megfigyelni.

Amikor kicsik állandó harc az életük aztán érdekes módon ahogy felnőnek a csatározások elmaradnak és egy egymást támogató kis közösség alakul ki.

Vajon mi ennek az alapja?

Egyértelmű hogy az összetartás, az összetartozás érzése.

Ahogy felnőttek lettek rájöttek hogy együtt egymásnak segítve a saját egyéni érdekeiket sokkal jobban tudják érvényesíteni. Magyarul falaznak egymásnak a szülők által állított korlátok ledöntésében.

Máris eljutottunk oda hogy az összetartás az érdekérvényesítés MEGKERÜLHETETLEN feltétele.

Van olyan népcsoport amelyik kizárólag így tudott fennmaradni a történelem folyamán.

Gyakorlatilag folyamatosan irtották őket mégis szép lassan szívós munkával pénzügyi nagyhatalommá váltak minden egyéb gazdasági potenciál nélkül.

Akik pedig mindezt képtelenek voltak véghezvinni az összetartás hiányában azok rendkívüli módon utálják őket.

Pedig semmi mást nem tettek mint a saját érdekük érvényesítése céljából összetartó közösséget alkottak.

Évezredeken keresztül folyamatosan.

Csak az a közösség az a család az az ország tud erős lenni és az érdekeiért kiállni amelyik egységes.

Aztán ha az egységes sikeres országok még szövetségre is lépnek egymással még ha csak laza szervezetben vagy nyelvközösségben vagy pusztán azért mert szomszédai egymásnak az csak növeli erejüket.

Példa erre a Brit Nemzetközöség vagy a Benelux államok.

Ezekkel a fentebb felsorolt folyamatokkal lehet szembemenni lehet különutas politikát folytatni meg unortodox módon hozzáállni aztán meg lehet nézni a következményeit.

Egy megosztott ország elszigetelődik egyedül marad véglegesen meggyengül és végül eltűnik a süllyesztőben.

Sok ország van amelyik keresztülment ezen a folyamaton.

Jó esetben jött egy karizmatikus vezető aki helyreállította az egységet és az ország megmenekült. Vagy megsemmisült.

Vajon Magyarország melyik utat választja???

4 komment

Közlekedés, parkolás autóval.

2013.04.19. 22:30 diggerdriver

Néhány hónapja résztvevőként is megtapasztalom a londoni közlekedés és parkolási rendszer „áldásait”.

Először a közlekedésről.

Kétféle vezetőtípus az általános. Az egyik az megy mint a marha a másik meg tököl a végtelenségig. Szűkek az utak parkolnak is mindenhol a buszoknak nincs biztosítva kétirányú közlekedés hanem a kétoldalon parkoló autók által hagyott egy sávon közlekednek ők is és öldöklési sorrendben nyomulnak előre. A nap vagy a hét bizonyos szakában a buszsávok is nyitottak amik ki vannak táblázva. Csakhogy minden buszsáv más időben vagy egyáltalán nem vagy csak hétvégén. Aztán ha egy autós megunta a sorban álldogálást és kimegy a buszsávba akkor igazi szerencsejáték hogy abban az időben megbüntetik vagy nem. Általában igen. Ráadásul ilyenkor működik a nyájösztön és ha látja valaki hogy a másik kiment akkor úgy gondolja az biztos emlékszik rá milyen tábla volt kint és azért megy ott mert szabad, aztán magával húzza még néhány autóstársát.

Ezért aztán sok autón sérült a tükör vagy horpadt a karosszéria néhány karcolás az általános.

Itt is ugyanúgy megállnak másodiknak várakozni  a parkoló autók mellett mint otthon. A másik közlekedő akadályozása a továbbhaladásban megszokott dolog még csak nem is dudálnak miatta. Ha valakivel előzékeny vagy az ritkán köszöni meg.

A parkolásról.

Egyszóval KÁOSZ.

Annyiféle szankció előírás és azok kivételei szabályozzák a parkolást hogy ember nem igazodik ki benne . Ehhez képest a budapesti rendszer egy átgondolt világos jól működő szisztéma. A londoni parkolási rendszerben egy dolog a biztos. Megbüntetnek. Így vagy úgy előbb vagy utóbb de beleszaladsz a büntetésbe.  A négyszáz éves demokrácia egyetlen olyan vadhajtása ami egyértelműen a lehúzásra a minél több büntetés befizetésére találtatott ki.

A főutakon fizetőautomaták vannak vagy fizethetsz telefonon is. Hétvégén is fizetni kell.

A mellékutcákban rafinált a rendszer. Felfestett parkolóhelyek vannak de mindegyiknél van egy tábla hogy például 11-12ig és 14-15óráig csak engedéllyel parkolhatsz ott. Sokan csinálják hogy erre az időre elállnak onnan aztán mindig elfelejtik és két büntetés már több mint az egész éves bérlet arra a helyre. A bérlet történet sem egyszerű.

A mi utcánk a BX zónába tartozik. Ez azt jelenti hogy ha van bérletem akkor eben a zónában a kijelölt parkolóhelyeken parkolhatok ami kb egy 500méteres körzet. Ezen a zónán áthalad egy főút is. A főúton is vannak kijelölt parkolóhelyek amik a BX zónához tartoznak. Aztán mellettük vannak fizetős helyek is és ezek ötletszerűen váltakoznak. Ha a fizetős helyre állok akkor megbüntetnek de ha 5méterrel odébb a zónaparkolóba akkor nem.

A bérlet 100font egy évre. Gondoltam én.

Megvettem az autót november 7.-én. Itt mindent el lehet intézni interneten okmányirodák nincsenek.

A tulaj meghozta az autót feljöttünk a lakásba és a számítógép előtt elintéztünk mindent.

Van minden tulajdonosnak egy kétoldalas dokumentum aminek van egy az új tulajdonos adatait tartalmazó része amit kitöltve le kell tépni a dokumentumról és attól kezdve tudom igazolni a tulajdonjogomat. A maradék dokumentumot az új tulajdonos elküldi az önkormányzathoz és kb két hét múlva én kapok egy ugyanolyan kétoldalast de már tulajdonosként az én adataimmal kitöltve rajta ugyanúgy egy kitöltetlen rész az új tulajdonossal ha én adnám el azt ő kapná. Ez az adásvétel.

Következő lépés a biztosításkötés. Rengeteg biztosító van interneten ugyanúgy meg lehet kötni mint otthon kiválasztva a legolcsóbbat.

Kevés biztosító fogadja el az otthoni bónuszigazolást állítólag a TESCO az egyik így én ott próbálkoztam. Kijött egy havi 78fontos ajánlat. Viszont ha a feleségemet is bejelölöm hogy vezeti az autót akkor néhány fonttal olcsóbb. Nosza bejelöltem. Akkor kérdi hogy van e TESCO Club kártyánk.  Nejemnek van. Kijött az ajánlat és dobtam egy hátast. Pusztán a clubkártya miatt levitték 55fontra. Egyik haverom egy untóra fizet 80at a másik meg egy 1,8-as Citroen C5-re 128-at. Jó de nekik nincs bónusz benne.

Ha az enyémet nem fogadják el és felmegy 110re akkor is meg leszek elégedve. Azt azért tudni kell hogy itt a kötelező biztosítás egyben a saját kárt is fizeti és minden járulékos költséget például az autó hazaszállítását..

Szóval megvan a biztosítás most az éves parkolóbérlet van hátra.

Önkormányzat honlapjára fellépve online fizetve számla kinyomtatva két perc alatt.

Ennyi egy autóvásárlás.

A meglepetés utána jött.

Levittem a számlát kitettem a szélvédő mögé és még kézzel írtam is néhány sort a parkolóőrnek hogy várom a matricát és addig is ez a számla igazolja hogy jogosan parkolok itt. Ez szerdán volt másnap megyek le ott a szélvédőn a mikulás csomag.

Hogyazanyádatbazdmeg.

Online reklamálólevél az önkormányzathoz hogy miafaszvan kérem szépen nekem arra az időszakra érvényes bérletem volt.

Egy hét múlva jött egy udvarias levél hogy igaz ugyan hogy be volt fizetve a bérlet de mégsem volt kint a matrica (hogy a faszba lett volna kint mikor pénteken küldték) ezért nem tudnak eltekinteni a büntetés befizetésétől.

Rohaggyatokmeg.

Szóval csütörtökön megbüntettek pénteken 11kor megyek le hogy elállok az autóval mikor jön a parkolóőr. Kérdem hogy mi van. Azt mondja semmi maradjak nyugodtan mert benne vagyok a gépben mint akinek érvényes bérlete van. Jaa és tegnap miért nem voltam benne? Azt nem tudja de most már benne vagyok.

Teisrohaggyámeg.

Megyek vissza a házba nézem az aznapi postát hát ott a levél az önkormányzattól az érvényességet igazoló matricával.

A büntetések egyébként fizetésekhez képest nem olyan húzósak mint otthon.

Nekem ha két héten belül befizetem akkor 55fontba fájt az egész.

Ez egynapi minimálórabéres fizetés ami otthon kb 4ezer forint.

A problémám nem a büntetéssel van. Ok itt sem IQ bajnokokat vesznek fel parkolóőrnek nem volt matrica büntessen meg. De ha a reklamáló levelemben igazolom hogy igenis nekem arra az időszakra volt érvényes befizetett bérletem akkor törölje a büntetést.

Ittlétem alatt ez az egy eset volt amikor egyértelműen a lehúzás volt a cél.

De másokkal beszélgetve is egyértelműen kiderül hogy egy átláthatatlan káosz az egész rendszer.

Egy egyszerű LIDL parkolóban is csak két órát tartózkodhatsz mert megbüntetnek.

Egyelőre ennyi.

 

4 komment

Munka...

2013.04.18. 22:47 diggerdriver

Tegnap munka közben arra lettem figyelmes hogy megjelent egy ember a munkaterületen akit még nem láttam.

Munkásruhában járkált beszélgetett az emberekkel néha beállt dolgozni is. Aztán az első szünetben bejött az ebédlőbe és bemutatkozott hogy ő a főnök vagyis neki dolgozunk.

A következő szünetben pedig tett egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Azt mondja hogy itt két héten belül vége a munkának és elvinne minket, engem meg az Ír kollégát a következő melóhelyre Dartfordba. Tizenhárom fontot fizet óránként a napi két félórás szünetet is beleértve. Négy hónapos meló lenne. Ott is aludhatunk de haza is járhatunk.

Kollégával egymásra néztünk és már mondtuk is hogy rendben. Százharminc font naponta abból 20% az adó meg ha megosztjuk a bejárás költségeit akkor lemegy napi 6-7font fejenként. Egy százas marad nettóban minden nap.

Dartford 50kilóméterre van egy óra kocsival ennél bármelyik munkahelyemre többet utaztam Londonban. Meglátjuk mi lesz remélem bejön de itt csak az a biztos ami már elmúlt.

Most ilyen kockákkal játszadozunk.

2013-04-18_214158.jpg

Ezeket nekem kell összetörni mindet.

2013-04-18_214522.jpg

Szólj hozzá!

A főzésről...

2013.04.17. 22:35 diggerdriver

Írnék néhány gondolatot a főzésről a magam szűkre szabott módján.  A motorok és a nők után a főzés az a téma amihez mindenki ért amiről mindenkinek határozott véleménye van és általában a másik nem tudja jól hogy hogyan is kell csinálni.

Én a problémát ott látom hogy a többség az nem megnyilatkozik a témában hanem kinyilatkozik. Pedig ez a legnagyobb hiba amit elkövethetünk a főzéssel kapcsolatban. Ugye van az az unalomig ismert közhely hogy ízlések és pofonok különbözőek.  Mégis a legtöbb ember egy adott ételre azt mondja hogy ezt így kell csinálni és kész mert ha másképp csinálod ha  egy milligramm kakukkfűvel többet teszel bele akkor az már nem az ami nem autentikus nem hagyományos nem finom. Ezeken aztán jókat lehet vitatkozni és mindenki körömszakadtáig védi a maga igazát. Képzeljük el azt az abszurd helyzetet hogy valaki kinyilatkoztatja hogy a nő márpedig szőke magas 90-60-90 mérettel rendelkezik és hajszálpontosan úgy néz ki mint Marilyn Monroe. Aztán valami csoda folytán hirtelen minden nő ilyen lenne a földgolyón. Ha azt mondom hogy a dögunalom köszöntene ránk akkor nem túlzok.  Ugyanez a helyzet az ételekkel is. Mi lenne ha minden pörkölt egyforma lenne? Akárhova mennénk az országban mindenhol ugyanazt az egyébként finom de mégiscsak egyenízt kapnánk. Ezért nem értettem soha hogy miért kell egyes ételekre ráhúzni egy sémát és szigorú korlátok közé szorítani az elkészítését.  Mert ha valaki tesz bele mást is akkor az már istenkáromlás az már a gasztronómia megcsúfolása és különben is itt a világvége.  Merthogy a húslevesben csak és kizárólag kilenc fajta zöldségnek kell lenni és ha valaki kihagy egyet vagy eggyel többet rak bele az már nem húsleves. Számtalanszor elhangzik hogy hú ha az is van benne az akkor már nem az és fuj fuj fuj. Érdekes hogy viszont vannak olyan ételek amikről elfogadottá vált hogy ahány ház annyi szokás. A disznóvágás hagyományairól és az ott készült ételekről elfogadja mindenki hogy ahány annyi féle. A pörköltről miért nem ez a felfogás? Ha disznózsír helyett kacsazsírt teszek a hagyma alá akkor már ki vagyok tagadva? Ha a lecsót főtt tojással és cukorral eszem akkor az emberiség megrontója vagyok?

Itt érkeztünk el a főzés terén a sznobok és a gourmanok táborába. A sznobok akik csak szürkemarhából csak mangalicából csak szibériai fagyasztott mamutból tudják elképzelni az étrendjüket és ami nem felel meg ezen kritériumoknak az ehetetlen  és a pórnép eledele. Ők azok akik csak a jól bevált őstermelőtől a Mari nénitől veszik a tojást, százkilométereket utaznak Józsi bácsihoz  mangalicasajtból készült körözöttért az ököruszálylevest pedig bölényfarokból készítik. Mindezt azért mert megtehetik mert a szomszéd is így csinálja és mert csak. Őket basszák át a leggyakrabban de hagyjuk meg őket boldog hitükben.

Aztán vannak a gourmanok. Őket csak a borlovagokhoz tudnám hasonlítani akikről egy régen írt szösszenetemet beszúrnám ide:

 „Az úgy nevezett „borszakértőkről“ egyébként is külön véleményem van. Igen jókat szoktam röhögni mikor a máltai templomos lovagok jelmezébe öltözött „borlovag" kezébe veszi a talpas poharat. Meglötyköli, szakértően a fény felé tartja kortyol belőle megmossa vele a fogát és nyilatkozik „ -Ez kérem szépen egy testes száraz bor amiben lassú a tanninok lecsengése enyhe vaniliás útóízzel és gyümölcsös teltséggel. Az évjárat 2009-es és a Somlóhegy Lófingató dűlőjéből származik Furunkulus Béla pincészetéből az október 4.-én tartott szüretből. Világosan kiérződik belőle hogy a nyolcadik sor hatodik tőkéjének tövéhez a tavaszi metszés alkalmával odavizelt Ion Radonescu román feketemunkás ami felhívja a figyelmet a szőlőművelők keserű sorsára. Értékelésem végén megadnám mobilwc kölcsönző cégem elérhetőségét és mondjátok meg Ionnak hogy magas a húgysava meg a koleszterinszintje valamint nyolcadik hónapos terhes. „

A főzés területén ugyanezek a „szagértők” jelen vannak. A sült hús ízéből megmondják a hízótáp összetevőit megyénkénti felbontásban, ismerik a tarhonyaföld vegyi sajátosságait és a tányér színéből megmondják hol bányázták a hozzávaló kaolint.

Szólj hozzá!

Rasszizmus

2013.04.16. 22:14 diggerdriver

Akkor beszéljük meg ezt a rasszizmus dolgot. 
Hogy genetikailag öröklődnek e a bűnözői hajlamok azt nem tudom de hogy viselkedésformák öröklődnek az biztos. Valamikor a 80-as években Tonhauser László mondta ki először hogy van cigánybűnözés. Meg is fingatták érte rendesen. Pedig vannak olyan bűnözési formák amik csak és kizárólag a cigányságra jellemzőek. A gagyizás a markecolás a színesfém tolvajlás a besurranó tolvajlás a zsebtolvajlás. Persze van fehérbűnözés is általában a fehérgalléros bűnözést szokták példaként felhozni bár kicsit árnyalja a képet Kulcsár személye. De ettől még a cigánybűnözés az cigánybűnözés. 
Most egy olyan városban élek ahol a lakosságnak a 60%-a szinesbőrű és legnagyobb részük indiai ahova a cigányokat származtatjuk vissza. Mégsem érzem rosszul magam. Szinte mindenhol ők dolgoznak és semmi probléma velük. Ez már megdönti a genetikai elméletet a bűnözői hajlamról. 
A magyarországi cigányokat sem a bűnözői statisztikában elfoglalt előkelő helyezésük miatt utálom és meggyőződésem hogy a lakosság többsége sem. A közútálat fő oka az évszázadokon keresztül talán genetikusan öröklődő viselkedésformájuk. A minősíthetetlenül ordenáré, trágár szemtelen és pofátlan minden társadalmi konzekvenciát felrúgó jóérzésű emberben felháborodást és zsigeri útálatot kiváltó viselkedés. Ez a viselkedési forma napi szinten jelen van a magyar emberek életében és erre vezethető vissza a közútálat. 
A társadalmi együttélés szabályait felrúgó valamint a személyi és lakókörnyezeti higiénia teljes hiánya vezetett a kialakult helyzethez. 
Lehet példálózni a szociális helyzettel meg a szegénységgel de ez távolról sem magyarázat a viselkedésformára és a koszra mocsokra. 
A magyar ember a szegénységben is legendásan tiszta volt. A „tisztes szegénység“ fogalma nagyon jól tükrözi azt hogy a szegénység és a kosz nem feltételezi egymást. 
Még azt is ki merném jelenteni hogy a cigányság többségére ez nem jellemző. Viszont akikre jellemző az olyan mértékben megbélyegzi az egész cigány társadalmat hogy a becsületes dolgozó és tiszta cigányokra is gyanakodva tekint a magyar. 
Én 30évet dolgoztam le az építőiparban javarészt cigányok között. A kölcsönös megbecsülés és tisztelet volt a jellemző MINDEGYIKÜKKEL való kapcsolatomra. Ott is itt is. 
Otthon viszont akikkel munkaidőn kívül találkoztam mind okot adott az utálatra. Persze kézenfekvő a válasz hogy akkor te nem is vagy rasszista. Na most ha úgy fogalmazom meg hogy kitörölhetetlen ellenszenv és utálat van bennem a magyarországi bizonyos fajtajelleget és visekedésformát mutató embertömegek iránt azt hogy lehetne nevezni? Félrasszista? Teljesen mindegy és nem is igazán érdekel. 

Eszemben sincs bűnbakokat keresni. Akik az én sorsomért felelősek azok nem putriban laknak. Soha nem volt bajom a zsidókal mert nem volt tapasztalatom velük. Most köztük élek és továbbra sincs okom antiszemitának lenni. Több millió indiai és más nem az idén lebarnult között élek és nincs okom utálni őket. Otthon cigányok között éltem és bizony okot adtak rá hogy előítéleteim legyenek velük szemben. Nem bűnbakkeresés okán hanem tapasztalati alapon. 
Most olyan városban élek ahol a tolerancia legmagasabb fokát gyakorolják. A faji vallási és kulturális egymás mellett élés iskolapéldája az amit itt tapasztalok de ettől még nem változott a véleményem az otthoni cigányokról sőt még lesújtóbb lett. Mert látom hogy másképp is lehet. Hogy nem az ordenáré viselkedés az integrálódás útja. 
Nem a cigányok munkához való viszonyulását hiányolom. Tudom hogy a magyarnak sem könnyű most és tudom hogy ha a cigányokat a munkahelyeken egyenrangúnak tekintik akkor képesek jól dolgozni. Nem ezzel van nekem bajom. Hanem amit már nagyon sokszor kifogásoltam a társadalmi együttélés szabályainak teljes semmibevétele. Itt az a néhány millió indiai miért nem úgy viselkedik? 
Ugyanonnan jöttek ugyanaz a kultúrájuk miért tudnak normálisan viselkedni?  Előrebocsátanám hogy misem áll tőlem távolabb mint a liberális álláspont a cigánykérdésben.

Sok mindent elmondtak itt a rendkívüli toleranciáról tanúságot tévő barátaink mindössze egyvalamit nem tudtunk meg.

Mi a megoldás?

Mert azért lehet nagyon europér módon homokba dugni a fejünket és eljátszani hogy amiről nem beszélünk az nincs de akkor most én szólok.

BAJ VAN.

A cigányprobléma fokozódik mint a nemzetközi helyzet.

Ennek a kérdésnek a megoldásába Magyarországon toltak már annyi pénzt hogy hektáronként vissza lehetett volna belőle vásárolni a Trianon előtti Magyarországot és mégis egyre rosszabb a helyzet.

Pedig egyébként a cigányellenes érvek jó részét sőt a fő csapásirányát könnyű cáfolni.

A cigányok többsége nem bűnöző.

Nem tudom mennyire naprakészek az adatok amiket leírok de a nagyságrend árulkodik.

Magyarországon a börtönökben az én utolsó adatom szerint 16ezer ember van. Ez a lakosság 0,16%-a.

Az USA-ban 3millióan vannak börtönben ami a lakosság 1%-a.

Ha valaki máshogy tudja igazítson ki.

Ha mind a 16ezer börtönlakót cigánynak vesszük és még hússzal megszorozzuk a szabadlábon lévő bűnözőkkel ami nyilvánvalóan erős túlzás akkor is messze vagyunk az egymilliós cigányság felétől.

A problémát nem a bűnözési rátában kell keresni még ha vannak különösen kirívó esetek is mint tudjuk.

A probléma a cigányság nagy részének (ez sem a többség) A magyar lakosságot rendkívüli módon irritáló viselkedésével van.

Itt mindjárt elérkeztünk egy lényeges ponthoz.

A liberálisok a "jogvédők" a "toleránsok" azokból a körökből kerülnek ki akiknek vajmi kevés a napi érintkezési felületük a cigánysággal.

Nem is értik a probléma gyökerét mert távol vannak tőle.

Elmennek néha egy cigánypéróba és megértően bólogatnak a panaszokra egy-két purgyé láttán elmorzsolnak néhány könnycseppet és hazamenve kívűl-belül lesúrolva magukról az életben való megmerítkezés szennyét élik tovább cigánymentes életüket.

A vidéki lakosság meg élvezi tovább az etnikum "kultúráját".

A tolakodó harsány jelenlét a mindennapokban az állandó fenyegetés amit a lakosság felé sugároznak a beilleszkedés minden jelének teljes elutasítása a környezet és a személyes higiénia igen nagyvonalú értelmezése váltja ki a legnagyobb elutasítottságot.

Ezeket amiket felsoroltam semmi közük a munkanélküliséghez az iskolázatlansághoz hiszen tudjuk jól hogy a munkanélküli iskolázatlan magyarok nem így viselkednek.

Ha a cigánybűnözés teljesen megszűnne ezek a tényezők akkor is fennállnának.

Erre még senki nem kínált megoldást legkevésbé liberális barátaink.

Mikor ezek szóba kerülnek akkor néma csend.

Miért???

Nemrég olvastam valami hírt hogy állítólag a cigányok már a magyarok előtt itt voltak Europában.

Annál nagyobb a szégyen hogy nem tudtak beilleszkedni.

Ahol én most élek talán a világ legtoleránsabb városa.

Mint már fentebb írtam a lakosság legalább 60%-a szinesbőrű. Ennek a fele pedig indiai. Minimum 3millió.

Nem több ezer éve vannak itt hanem max 20-30 éve. Szerény csendes becsületesen dolgozó polgárok. Soha egyetlen harsány tolakodó ordenáré megnyilatkozást nem láttam a részükről. Őrzik a kultúrájukat népviseletben járnak festik a homlokukat építik templomaikat. De ez a kultúra nem azonos a Magyarországi cigány kultúrával.

Dolgoztam, dolgozok velük egy asztalnál eszünk.

Rendkívül segítőkész dolgos emberek.

Ők miért és azok otthon miért nem?

Tisztelt liberális barátaim várom a választ kérdéseimre.

 

7 komment

süti beállítások módosítása