HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Csak vidáman...3

2014.07.06. 19:59 diggerdriver

Ez a poszt a sztorizós sorozat harmadik befejező része.

Mikor munkásmozgalmi múltamat kezdtem 18 évesen már önálló gépkezelő voltam egyedül egy 10 tonnás NDK gyártmányú lánctalpas munkagépen.
Rá kétévre megkaptam a "Szakma Ifjú Mestere" jelvényt ami a "Kiváló Dolgozó" kitüntetés fiataloknak szóló változata volt. Így ment ez abban a nagy bűdös cucilizmusban.Ez a gép sem különbözött a szocialista gépipari termékektől magyarul szar volt.Egy háromhengeres léghűtéses IFA motor volt benne ami a három henger kiegyensúlyozatlan járásának következtében gyakorlatilag szétrázta a gépet.Mint a vetőgépből a mag úgy hullottak a csavarok belőle. Tört tajta minden ami törhet. Szakadt a lánc ha éppen nem lépett ki belőle, mindig volt rajta hegeszteni való.Egyszer eltört a kanálmozgató munkahenger, szár végi szeme.Becsattogtam vele a telephelyre a műhelybe hegesztéses orvoslás eszközlése céljából.Egy fiatal kolléga volt a gépészeti osztály műhelyének a hegesztője.Mondom neki hogy mi a nyűgöm hegessze meg a munkahengert.A munkahengerszár az a munkahengerben mozgó fényes sima ezredmilliméterre esztergált rendkívül sérülékeny része.Külön vigyázunk rá hogy nehogy odaverjük valahova mert ha megsérül ereszti az olajat és csak a csere segít ami már abban az időben ('83) is százezres tétel volt.Kolléga helyére teszi a szár végére a szemet és akarja hegeszteni. Mondom neki takard már le a szárat mert a cunder beleég. Mondja hogy jó jó csak egy kicsit meghefteli hogy a helyén maradjon.A hegesztőpálcával próbált ívet fogni de sehogy sem sikerült. Pöcögtette egy darabig majd mikor sehogy sem kapott ívet akkor olyat csinált hogy nem hittem a szememnek.Mielőtt szólhattam volna végighúzta a pálcát a munkahenger száron. Na ott azon a fényes felületen kapott ívet.Kész.Munkahengerszár eldobandó. Árpi az építésvezető üvöltött mint a sakál pedig nagyon nyugodt ember, de ilyen amatőr hibát ember még nem látott. Kollégának még volt néhány hasonló húzása és kirúgták pedig abban az időben ez nem volt megszokott dolog.

19 komment

süti beállítások módosítása