HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: www.youtube.com/watch?v=CeBzzs2-nTQ (2024.04.25. 20:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Angol építőipar magyar szemmel

2014.09.18. 22:17 diggerdriver

Ez szintén a Határátkelő blogon megjelent posztom. Itt is helye van.

"Aki angliai munkavállalásra adja a fejét, annak akár kézenfekvő is lehet megpróbálni az építőiparban elhelyezkedni. Szerintem nem csak őket érdekli majd Digger mai posztja, ami ugyan az angliai építőipart mutatja be, szerintem sokkal többről (hozzáállásról, gondolkodásmódról) is szól. Szóval bátran ajánlom mindenkinek."

"Nagyon érdekesnek találtam Digger írását Miért ilyenek az angol házak? címmel. Ha nem jelent problémát, kérlek Titeket, kérjétek már fel egy következő cikk írására, amiben bemutatná az angliai építőipart, a külföldi (magyar) szakemberek lehetőségeit, akár a pályakezdőkét, ill. saját tapasztalatait (pl. angolszász mértékegység probléma, kommunikáció, munkahelyi kultúra, stb.). Biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül sok más építőmérnök / technikus kollégámat is érdekelné."

Előrebocsátanám hogy tudom, mindenkinek tele van már a hócipője az építőipari posztjaimmal de mint a bevezetőből kitűnt ezt felkérésre írtam.

16 komment

Házépítés itt és ott...

2014.09.16. 23:24 diggerdriver

Ez a poszt a Határátkelő blogon megjelent írásom másolata.

Nyitókép 1.jpg
Nagyon sokszor hallottam már, hogy Londonban csapnivaló a házak minősége.
Ez egy állandó, visszatérő vád és mivel az építőiparban dolgoztam mindkét helyen, bontottam és építettem házakat, talán van egy kis rálátásom a témára. Megpróbálok párhuzamot vonni a két építési stílus között. Bár hosszú oldalakat tudnék írni, igyekszem rövidre fogni, pláne hogy képekkel is illusztrálom a mondanivalómat.
Először is Londonban 35 fok az évi hőingadozás, míg Budapesten 60 fok. Lényeges különbség!
Ilyen erővel leszólhatjuk a fűkunyhót is hogy nincs megfelelően hőszigetelve a trópusokon. Na, de valóban nincs?
Nézzük meg London és Budapest lakásállományának a szerkezetét. Egyelőre a régebbi építésű házakról beszéljünk.

32 komment

süti beállítások módosítása