HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Hol van a Világ Pöcegödre?

2014.11.24. 21:46 diggerdriver

Akkor most megint belecsapok a lecsóba.
Volt egy poszt a Határátkelőn Indiáról.
Aki a posztot írta enyhén szólva sem szeret ott élni. Kosz, mocsok, szemét, bűz.
Minden Európai ember számára tipikus jellemzői Indiának. A poszthoz hozzászólt egy elkötelezett India hívő is és ő említette hogy nincs szervezett szemétszállítás.
Na ez a mondat indított el bennem egy gondolatsort. Többen hangoztatták hogy India lakossága azért fetreng a szemétben mert igénytelenek.
Akkor itt ragadjunk le egy kis időre. Mit jelent az hogy igénytelen?
Ugye van egy ország ahol az emberek semmit nem tesznek környezetük tisztán tartása érdekében és ezért igénytelennek nevezik őket.
A nagy kérdés az hogy vajon csak a materiális kézzelfogható szemét a szemét vagy vannak magasabb rendű szellemi színvonalú szemetek is?
A "ki kivel baszik élő adásban?" című valóságshow mennyivel kevésbé szemét mint az indiai utca látképe? Egyáltalán átváltható e a szemét szemétre szellemiről kézzelfoghatóra? A "Majka majdnem elejtette telefonját" újságcikk hány indiai utca szemetére váltható át?
Emeljük a tétet. Indiában államilag szervezett oktatás és egészségügy működik. A szemétszállítás miért nem állami feladat és miért nem szervezi meg az államigazgatás? Szerintem azért mert a politikusoktól senki sem követeli meg. Most akkor azért igénytelen az indiai nép mert szemetel vagy azért mert a politikusoktól nem követeli meg? Vagyis nem arra szavaz aki köztisztaságot ígér.
Van olyan ország ahol a lakosság legalább akkora szemétkupacok között él mint Indiában az emberek.
A szóbanforgó ország szemétkupacai a megválasztott politikusok. A lakosság minden négy évben körberakja magát szeméthalmokkal. Minden beszélgetésben a második mondat után ezekről a szeméthalmokról meg a diskurzus. Senki nem állíthatja hogy a 24éve szabadon választó Magyarország mindenkori politikai gárdája nem egyenrangú India szennyezettségével.

305 komment

süti beállítások módosítása