HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Kultúrkör

2016.08.21. 13:52 diggerdriver

 

A minap hozzászóltam egy Határátkelő blogos poszthoz amiben a megbecsülésről volt szó.

"Otthon bármikor beszélek az itteni életről van egy dolog amit sem elmondani sem hitelesen átadni nem lehet mert egy otthon élő embernek lehetetlen megérteni. Olyan ez mint mikor valaki a National Geograficon nézi a mammutfenyőket de igazán átélni csak a helyszínen tudja.

A megbecsülésről beszélek. Igazából nem jó szó. Otthon ez mást jelent. Én inkább a pozitív inspirációt használnám.

Ez több mint a fizetés. Ez az a mentalitás ami a közös cél érdekében egy csónakba helyezi a főnököt és a melóst. A PARTNERI viszonyt jelenti. Azt jelenti hogy profi vagy, hogy elismerik a munkádat és ezt ÉREZTETIK veled. Mindig minden pillanatban tudod hogy része vagy a csapatnak és ha a lapátos embertől az építésvezetőig elmegy melletted valaki az feltartott hüvelykujjal teszi. Hogy MINDIG megkapod a munkádról a pozitív visszajelzést. Ezt a mentalitást nem lehet szavakkal átadni. Ezt tapasztalni kell. Tudom nagyon jól hogy rengeteg ágazatban ez nincs így. Én most az építőiparról beszélek természetesen.

Eddig még erről bárkinek beszéltem otthon azon láttam hogy nem érti. Igen egy otthoninak nehéz elhinni hogy munkát megköszönik.

A hétvégén négyen bementünk a Harvester PUB-ba. Egy tanuló pincér szolgált ki bennünket. Rendkívül figyelmesen minden részletre ügyelve igazi profi módon. Mellettünk a szomszéd asztalnál ült KEKEC úr a két gyerekével. Semmi nem volt jó neki hivatta a managert panaszt tett már vagy a harmadik pincér szolgálta ki és semmi sem volt jó neki. A mi pincérünk is a kifogásoltak között volt.

Mikor a fizetésre került a sor mondom a tanuló gyereknek hogy kártyával fizetnék. Hozta a gépet 66font volt a számla, kifizettem és mikor adtam vissza a gépet hozzáfogtam 10fontot és jól hallhatóan hogy a gyökér is hallja mondtam hogy very good job thank you. Igazából nem szoktam ilyet tenni. A jó munkát természetesen elvárja az ember egy vendéglátó helyen. Azért tettem hogy ami rombolást a parasztivadék elkövetett a tanuló pincér önbizalmában azt visszaadjam.

Az ilyen dolgok itt nagyon sokat számítanak."

A fenti hozzászólásra egy barátom blogján a következő reagálás történt:

"Most olvastam a Drigger kommentjet, amiben irja, hogy

( A megbecsülésről beszélek. Igazából nem jó szó. Otthon ez mást jelent. Én inkább a pozitív inspirációt használnám.

Ez többet jelent mint a fizetés. Ez az a mentalitás ami a közös cél érdekében egy csónakba helyezi a főnököt és a melóst. A PARTNERI viszonyt jelenti. Azt jelenti hogy profi vagy, hogy elismerik a munkádat és ezt ÉREZTETIK veled. Mindig minden pillanatban tudod hogy része vagy a csapatnak és ha a lapátos embertől az építésvezetőig elmegy melletted valaki az feltartott hüvelykujjal teszi. Hogy MINDIG megkapod a munkádról a pozitív visszajelzést. Ezt a mentalitást nem lehet szavakkal átadni. Ezt tapasztalni kell. )

Ez azt jelenti, hogy jo rabszolga. Ha partnernek neznek, akkor felvennek alkalmazottnak, benefitekkel, munkanelkuli biztositassal, stb. Igaz, akkor tobbet is kellene utana fizetni. A rabszolgakozvetito ceg dupla penzt kap utana. Inkabb annak adjak, mint a melosnak. Ha majd kevesebb lesz a munka, meg sem ismerik azok, akik most feltartott huvelykujjal "inspiralnak". Tudom, atmentem mar ilyenen parszor. O sem azert adta a borravalot az ugyetlen pincergyereknek, mert az jol dolgozott, hanem azert, hogy bosszantsa a "kekec" urat a szomszed asztalnal:)"

Hozzászóló barátom Kanadában él nem ismeri a brit építőipar szerkezeti felépítését. A kivitelező cégek szinte minden embere szabadúszó vállalkozó. A segédmunkás, a kőműves, a gépkezelő, a művezető, az építésvezető. őt év alatt több mint hatvan különböző munkaterületen dolgoztam. Még ekkora városban is óhatatlanul előfordul hogy valamelyik építkezésen összefutok olyanokkal akikkel már együtt dolgoztam valamikor. De igen, megismernek örülünk hogy találkoztunk és jól elbeszélgetünk. Persze értem én a hozzászólás mit akar mondani. Azt hogy az érdekek motiválják az emberek viselkedésformáit. Hogy rabszolga vagyok és csak addig vagyok jó míg nekik dolgozok, utána szevasz.

Kérdésem a következő. Mi történne ha nem lenne pozitív inspiráció? Ha nem intenének, ha nem mondanák hogy jó munkát végzek, ha nem szólnának hozzám, ha nem köszönnék meg a munkát.

Én ugyanúgy dolgoznék és ők ugyanúgy fizetnének. Semmi változás nem történne. Akkor miért lenne jó ha szó nélkül elmennénk egymás mellett? Nem őszinte a gesztus? Miért? Én jól végzem a munkámat ő pedig ezt megerősíti. Ha pedig vége a munkának akkor mit kéne neki csinálni? Ha van munkája úgyis ad ha nincs akkor mit csináljon? A nevére vegyen? Nem értem a fanyalgást.

Rabszolga vagyok? Rabszolgatartók akik munkát adnak nekem? Így is fel lehet fogni. Általában akik utálják azt amit csinálnak, így fogják fel. Én szeretem a szakmámat. Megfizetik, és megkapom a pozitív visszajelzést. Ha ez a rabszolga elégedettsége akkor legyen úgy.

A társadalmi együttélésnek vannak szabályai. Azért mert ballábbal keltem fel még nem fogom az első szembejövőt felrúgni. Pedig az egy őszinte gesztus lenne. Az angolok viselkedésformájának legnagyobb kritikája mindig az hogy nem viselkednek őszintén. Hogy mosolyognak, kedvesek barátságosak de közben ki tudja mit gondolnak igazából. Miért kéne nekem azon gondolkodnom hogy mit gondol valójában? Ez a minden mögött hátsó szándékot kereső viselkedés nem ismerős? Vannak olyan országok ahol az embereket nem erre szocializálták. Rámosolyog valakire, az visszamosolyog és senkit nem érdekel hogy mit gondol. Ettől a világ szebbé válik. A morcos ökölbeszorított arcok, a menjapicsába testtartás a világfájdalom kisugárzása kinek jó? Ja hogy az őszinte. Ésakkor mi van? Mi van akkor ha azt látom hogy a boltban a pénztárosnak romokban van az élete?  Nem én fogom rendbetenni az biztos.

Na most az első alapvetés az hogyha a világ őszinteségre épülne akkor a az utca tele lenne halott emberekkel és terhes nőkkel.

A második alapvetés az a mondás hogy színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő. Ez valóban így van. Eljátsszuk a férj szerepét, az apa szerepét, a melós szerepét, a barát szerepét, és még számtalan szerepet. Ez nem hazugságot jelent. Minden szerepben mindenki azzá válik amilyen szerepet játszik. Ebből alakul ki a társadalmi együttélés komplett egésze. Hogy melyik országban a szokásjog mennyire hangsúlyoz ki egy viselkedésformát az országonként eltérő. Az olaszok temperamentumosak, a franciák lazák, az angolok udvariasak, a magyarok sírva vígadók.

Barátom kommentjének a mondanivalója az hogy bármennyire jól dolgozok, bármennyire elismerik a munkámat és visszajelzést adnak attól még semmibe vesznek.

Kérem szépen, a munka üzlet. Én adom a szaktudásom, ők meg megfizetik azt. Minek kéne hogy nézzenek? Együtt dolgozunk néhány napig, hétig, hónapig és utána lehet soha nem látjuk egymást. Miért kéne ehhez „rabszolga tedd a dolgod” viselkedésformának társulni?

Hogy egy ország lakossága képet mutat magáról vagy képmutató nagyon nem mindegy. A mosolygás, az udvariasság, pozitív hozzáállás egy ország kultúráját gazdagabbá teszi. A magyar ember azt kérdezi miért mosolyogjak? Az angol meg azt hogy miért ne mosolyogjak?

Ezeken kéne elgondolkodni.

299 komment

Konzervatív liberalizmus...

2016.08.15. 20:42 diggerdriver

...vagy liberális konzervatívizmus?

"Ballibsizo, eros jogallamot akaro, jobboldali konzervativ hozzaszoloknak ajanlom az alabbiakat:

 

"Akár két évnyi börtönbüntetést is kaphatnak azok a szülők, akik csak vegán ételeket adnak gyerekeiknek, áll egy törvényjavaslatban, amit az olasz jobboldali Forza Italia terjesztett be."

 

Ez csak a kezdet. Kesobb hozhatnak torvenyt a tulsulyos, szemuveges, balkezes, szoke, alacsony, magas stb gyerekek szuleire, a dohanyzo, alkoholos, homokos, reformatus, stb felnottekre. Mindenkire, akire csak kedvuk tamad. Ratok is, kedves ballibsizo barataim:)

Ezt akarjatok?

 

PS: nem szeretem a vegakat, a homokosokat, a protestansokat, stb., de annal jobban tisztelem az alapveto emberi szabadsagjogokat, hogy beleszoljak, mi tobb buntessem azokat, akik "masok" mint en.

Peace and Love"

A fenti idézetet egy barátom írta az előző poszt hozzászólásai közé. Kicsit elgondolkodtam rajta. Mi a történet lényege? Törvényt hoznak egy cselekményre amit egy ember tesz egy MÁSIK emberrel. Tehát a törvényjavaslat nem egy emberi tulajdonság ellen szól mint a homoszexualitás hanem amit MÁS emberrel tesz. Ez mindjárt egy alapvető logikai bukfenc az idézetben. Ami a lényeg és amiről beszélni akarok az az hogy meddig terjed ki a szülő felelőssége és mikor kell beavatkozni törvényileg? Valamint hogy meddig mehetnek el az emberi szabadságjogok?

Az idézetben meg lettek szólítva a liberálisok. Mi a probléma velük? A liberalizmus egy jó dolog. Kell. Kell a szólásszabadság, kell a mozgásszabadság, kellenek szabadságjogok. Akkor mégis mi a baj? Megmondom. Szokás szerint megint a ló másik oldala okozza a bonyodalmakat. A liberalizmus alapvetése hogy mindent szabad ami másnak nem árt.  A jelenlegi liberális irányvonalak az előző mondatnak csak az első felét alkalmazzák. MINDENT SZABAD. A mondat másik felére a másoknak nem ártra nincsenek meg a megfelelően kidolgozott drákói szigorúságú szankciók. Belgiumban az emberek szabadságjogához hozzátartozik hogy este 9 és reggel 7 között nem lehet házkutatást tartani. a bűnözőnek is joga van aludni. Jaa hogy éppen a bizonyítékokat tünteti el? Azt is jogában áll.

Franciaországban a gyanúsítottra nyomkövető GPS karperecet tesznek hogy mindig tudják merre jár. Viszont ezt napközben 5órára kikapcsolják, merthogy minden embernek joga van a magánéletre. Jaa hogy ebben az időben a gyanúsított gyilkolászik egyet? Ejnye, ki gondolna ilyen csúnyaságra?

Európában nyilvánvaló szabadságjog a rágógumizás. Ennek következményeként Londonban a járdák jobban fel vannak gumizva mint a Forma 1-es versenypályák. Nem beszélve egyéb hátrányokról hogy ki mikor hol szed össze a ruhájával egyet. Szingapúrban tilos a rágógumizás. Uramisten micsoda diktatúra. Micsoda sárba tiprása az emberi jogoknak. Viszont az utcák tiszták, nincsenek éktelenkedő fekete gumipöttyök sehol. Senki nem szedi össze a ruhájával. Nyilvánvaló a törvényhozó szándéka.

Térjünk vissza az eredeti hozzászóláshoz. Egy szülőnek joga van korlátozni gyermeke táplálkozását? Magyarországon halt már meg gyerek azért mert a szülei fényevők voltak. A gyerek meg éhenhalt. Engedjük hogy a szülő vegetáriánus étrendre kényszerítse gyerekét? A vega közösség biztos helyesnek tartja. A kínai közösségek is helyesnek tartották hogy a leányok talpát megnyomorítsák hogy tipegve járjanak. A mianmari padaung törzs acélkarikákkal nyújtja a lányok nyakát. Indiában gyakori hogy a szülők megcsonkítják gyerekeiket hogy koldulhassanak.

Tudom mindez messze van a vega problémától de azt kérdem hol a határ? Joga van egy szülőnek megtagadni gyermeke kötelező védőoltását? Meddig mehetnek el a szabadságjogok? Meddig rendelkezhet egy szülő a gyereke felett? A vegetáriánus családok sérelmezik a törvényjavaslatot.

Ja.

A pedofilok meg az őket sújtó törvényeket sérelmezik. Szinte nincs olyan társadalmi csoport aki ne sérelmezhetne valamilyen törvényt. Ne azt kezdjük vizsgálni hogy a gyereknek milyen hátránya származik a vega étrendtől. A bevezető idézet arról szól hogy meddig mehet el a hatalom. Hol a határ? Hol van vége a szülő felelősségének és hol kell beavatkozni törvényileg? Tetováltathat a gyerekére a szülő? Nevelheti nácinak? Ugye itt már veszélyes vizekre tévedtünk. Nevelheti egy szülő demokratának a gyerekét? Persze, mondanánk. Diktatúrában is? Hoppá. Itt már megbicsaklik a gondolatmenet. Mikor tesz neki jót? Ha az elveiért kiálló szabadságharcosként a börtönben éli le az életét vagy nevelje úgy hogy belesimuljon egy elnyomó rendszerbe?

Nagyon nehéz kérdések ezek.

Valószínűleg azért mert mindenkinél máshol húzódik a határ. Hangsúlyoznám hogy nem az a kérdés hogy a vega étrend árt a gyereknek vagy nem. Az a kérdés hogy meddig terjed a szülő felelőssége és honnan kell törvényileg beavatkozni.

A konzervatív álláspont a hagyományos emberi értékeket kihangsúlyozó törvényekkel szabályozott jogállamiságra épülő jogrend. Itt is létezik a lónak egy másik oldala. Az ilyen rendszerek hamar túlszabályozottá válnak és átcsapnak diktatúrába. Vagy ha nem is diktatúrába de egy törvényekkel kordába szorított, az emberi szabadságjogokat nyirbáló rendszerbe. Lehetőleg ne szabja meg senki nekem hogy vasárnap a heti bevásárlás helyett a templomba menjek. Nincs kifogásom az erkölcstan óra ellen, de ha pap tartja azt nagyon helytelenítem. Az én erkölcseimet, vagy a gyerekemét ne pap formálja.

Mindkét értékrendnek megvannak a vadhajtásai. A jobboldali konzervatív kormányok már felelősek két világháborúért. A liberális kormányok éppen most ámokfutnak Európa nyugati felén.

Pedig a megoldás pofonegyszerű. Rendpárti liberalizmust kellene csinálni. Vagy az olyan fából vaskarika? Nem tudom. Mindenesetre az biztos hogy ami most van az nem jó.  Szerintem a rendpártiság nem összeegyeztethetetlen a szabadságjogokkal.

Én egy tanulatlan ember vagyok. Nem ismerem a társadalmi összefüggéseket, a társadalomtudomány szakszavait. Véleményem azért van. Tudom, a vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra. A saját szavaimmal próbálom leírni mit gondolok ezekről a dolgokról.

Persze tudom, egy egyetemet végzett ember bármikor leiskoláz ebben a témában. Na nem mintha ez megakadályozna abban hogy elküldjem a picsába na de aki idejön az vállalja a konfrontációt.Van olyan liberális barátom akinek elmondtam hogy halálbüntetéspárti vagyok, hogy támogatom a sorkatonaságot és nincs kifogásom az iskolai testi fenyítés ellen mire ő megnyugtatott hogy mindez simán összeegyeztethető a liberális elvekkel és én liberálisként leledzem ebben a világban. Az is nyilvánvaló mint ez több liberális barátom elmondta hogy minden jó a világban az liberalizmusból fakad és minden ami el van baszva az nem liberalizmus.

A konzervatív oldalnak sincs oka sok büszkeségre. Nekem a jobboldali konzervativizmusról valahogy mindig a dzsentrivilág az urambátyám mutyikorszak jut eszembe és a jelenlegi rendszerre egyenesen átvezethető ez. Régen bocsánatos bűn volt ha a kegyelmes úr felbökte a cselédlányt és mindezt simán elsikálták fű alatt. Ma a tekintetes politikus úr a titkárnőt csinálja fel és elveszi feleségül teljes három napra aztán jöhet a tizennegyedik feleség. Régen ha a ténsasszonynak lesuhintott néhány pofont az uraság az bocsánatos bűn volt, de ma sem jár érte szankció mert simán ráfogják a vak komondorra. A konzervatív oldal a látszatra ügyelő de a látszat mögött legalább olyan erkölcstelen velejéig romlott világ mint a mindent nyilvánosság elé táró liberalizmus.

Ez az egész olyan mint a forgó kerék. A történelem kereke. A külső részén váltakozva van fenn vagy lenn a liberálisok, konzervatívok, kommunisták, gazemberek díszes társasága de a TENGELY ami középen van, a MELÓS aki mindezt a vircsaftot finanszírozza, annak esélye sincs felülkerekedni.

Na mindegy, felvetettem néhány kérdést és kíváncsi vagyok a véleményekre.

138 komment

Barátok között

2016.08.11. 22:44 diggerdriver

Idén is megejtettük szokásos látogatásunkat Tibor barátomnál, és az általa vezetett Ramsbury sörgyárban. Több posztot is írtam már róla, most ez annyiban lesz más hogy eljöttek a szomszédék is akik egy fiatal pár, másfél év óta élnek Londonban és régóta jó barátságban vagyunk. Azért írom így mert ez a poszt kikerül a Határátkelő blogra ahol ismerik őket de kikerül a blogomra is ahol nem mindenki tudja kikről van szó. Szomszédasszonyt megkértem hogy írja meg ő is a nap történéseit és együtt jelentessük meg, mintegy felváltva mondjuk el hogyan láttuk az eseményeket.

 A fiam térdsérülése miatt itthon maradt így négyen indultunk útnak. Már az út sem volt látnivalók nélküli mert valahol Uxbridge környékén oldtimer találkozót tartottak és az A40-es autópálya tele volt veterán autókkal. Előttünk ment egy múlt század eleji gyönyörűen felújított tűzoltóautó, nyitott fedélzetén három vidám fickóval. Aztán az autópálya után jött a csodálatos angol vidék szűk utakkal és kétoldalt az út fölött összeboruló fákkal. Végül megérkeztünk a birtok kapujához amin behajtva mindjárt meg is álltunk mert a marhakarám oszlopáról pont akkor csapott le a fűbe egy ölyv gyászba borítva egy egércsaládot a családfő likvidálásával. Ott előttünk néhány méterre  Sajnos mire feleségem elővette a fényképezőgépet addigra egérpapa  utódai az árvaellátást is elköltötték. Aztán néhányszáz métert megtéve a háznál várt Tibor a tündéri kislányukkal. Mikor először meghívtak minket akkor volt néhány hónapos mostmeg már három éves. Ha Isten hosszú életet ad akkor előttünk fog felnőni Dorka. Mondtam is Tibinek hogy SZERENCSÉRE az anyja szépségét örökölte. Persze ez csak vicc volt mert a barátom igazán jóvágású férfiember, bár hogy jó helyen van-e a vágás az vita tárgyát képezi.(1-8)2016-07-30_181851.jpg2016-07-30_182110.jpg2016-07-30_182137.jpg2016-07-30_182205.jpgdscf0486.JPG2016-07-30_182235.jpg2016-07-30_182801.jpg2016-07-30_182310.jpg2016-07-30_182337.jpg

„Egyik ámulatból a másikba estünk, alighogy megérkeztünk Portugáliából, volt egy remekbeszabott délutánunk Zoliék hemeli rezidenciáján, majd érkezett a meghívás Ramsburybe, amit ezúttal örömmel elfogadtunk. A Digger házaspárral utaztunk, útközben láttunk hitleri Németországot idéző, egyszerűbben fogalmazva karlendítéses indexszel szerelt régi tűzoltóautót, csodálatos Ford-T modellt és mégcsodálatosabb oldtimer Volvot, mindenki integetett, villogott nekik, igazi öregautó felvonulás volt az autópályán. Találkozójuk volt, el is haladtunk mellette, sőt, visszafelé is láttunk egy-egy régi szépséget, de mennyi minden történt közben, hajjajjjjj....”(9-16)2016-07-30_183011.jpg2016-07-30_183029.jpg2016-07-30_183057.jpg2016-07-30_183125.jpg2016-07-30_183148.jpg2016-07-30_183211.jpg2016-07-30_183233.jpg2016-07-30_183253.jpg

Némi beszélgetés után sétáltunk egyet a birtokon. A Kennet folyó kristálytiszta vizében méretes pisztrángok úszkáltak. Potom háromezer fontért akár horgászengedélyt is válthatunk. A vízben egy tartályban folyami rákok vártak sorukra. A patak karbantartója oda gyűjti őket és a konzorcium PUB-jában tálalják fel őket rákkoktél formájában. Kacsák és hattyúk tanyáztak a parton a sövények formára vágva a fűszálak jobbra igazodva díszlépésben egyirányba belőve parádéztak. Minden gondozott tiszta ápolt, de ugyanakkor hatalmas vadvirágmezők is vannak érintetlenül burjánzásnak indulva. Látogatást tettünk a konyhakertben ahol a terményekkel szintén a konzorcium PUB-ját látják el. A lányok ettek valamilyen paradicsomot amitől teljesen odavoltak hogy milyen finom de ehhez nem tudok hozzászólni mert nem szeretem nyersen.(17-30)2016-07-30_184357.jpg2016-07-30_184415.jpg2016-07-30_184447.jpg2016-07-30_184511.jpg2016-07-30_184532.jpg2016-07-30_184604.jpg2016-07-30_184628.jpg2016-07-30_184649.jpg2016-07-30_184713.jpg2016-07-30_184738.jpg2016-07-30_184811.jpg2016-07-30_184844.jpg2016-07-30_184903.jpg2016-07-30_184929.jpg

„Először is megérkeztünk Tündérkertbe, csak épp zárva volt a kapu. :D Telefonos segítségkérés és a "busy" gomb sűrű emlegetése közepette végre megnyílt az út, beléphettünk a birtokra, ahol vendéglátóink már vártak minket. Első körben apukával és kislányával találkoztunk, beinvitáltak minket, majd rövidke pihenés után sétáltunk egyet. Láttuk az égigérő paszuly helyi verzióját, kóstoltunk édes, napérlelte paradicsomot, meglestük a kristálytiszta patakban élő rákokat és pisztrángokat, felvilágosítottuk a házigazdát, hogy a kecske nem meghízott, hanem fel van töltve kisgidákkal, megszámoltuk, hogy a susuflynak 10 lába van, még ha csak 6, akkor is, majd mire anyuka is megérkezett, hazafelé vettük az irányt az Óperencián túlról. Rövidke készülődés és hosszas sakkozás után, hogy ki, mit és hol eszik és nem eszik, elindultunk ebédelni.”(31-44)2016-07-30_203505.jpg2016-07-30_203306.jpg2016-07-30_203328.jpg2016-07-30_203421.jpg2016-07-30_203358.jpg2016-07-30_203443.jpg2016-07-30_203544.jpg2016-07-30_203602.jpg2016-07-30_203622.jpg2016-07-30_203639.jpg2016-07-30_203656.jpg2016-07-30_203719.jpg2016-07-30_203744.jpg2016-07-30_203527.jpg

Közben megjött Éva, Tibi felesége és rövid megbeszélés után eldöntötték hogy a Ramsbury-i Bell PUB-ba megyünk ebédelni. Egy hatalmas nagy épület a falu közepén saját parkolóval kerthelységgel. Belépve egyből feltűnt a járólapokból, gerendákból hogy többszáz éves épület. Ez a konzorcium saját PUB-ja ahol a saját sörüket mérik saját kertjükből származó zöldségeket tálalnak fel. Ódákat zenghetnék a sörtésztában sütött halról meg a háromszor sült krumpliról, bár ahogy elnéztem szomszédasszony gombás rizottóját egy olyanért még vissza kell mennem oda.  Ezek már mind így együtt egy élménnyé teszik az ottartózkodást. A PUB-ot öt éve vette meg a konzorcium majd felújíttatta és azóta elnyerte az Év Étterme, és az ÉV PUB-ja címet. A shéf Michelin csillagos étteremből lett szerződtetve és mindez együtt eredményezi hogy szinte mindig telt ház van. Éva két évet dolgozott a PUB-ban és gyakorlatilag minden vendéget ismer, Tibi mint a helyi Nirvana igazgatója szintén. Sőt még én is láttam ismerőst, azt az öregurat és feleségét akikhez Tibor két éve elvitt megnézni múlt század eleji Rolls Royce Maharaja-t. Erről itt írtam http://diggerdriver.blog.hu/2014/09/02/igy_is_lehet_472. Hazafelé indulva egy a gyönyörű Morgan-t láttuk a parkolóban. (45-53)45.jpg46.jpg47.jpg48.jpg49.jpg50.jpg51.jpg52.jpg53.jpg

„ Kár lett volna kihagyni, csak ez járt a fejemben. Míg a többség fish&chipsezett, én rizottót választottam, legnagyobb megelégedettségemre. Olyan isteni finom volt, szezonális, helyben termesztett hozzávalókból készítve, amilyet még talán nem is ettem. A friss rókagomba vitt mindent. A desszert epres trüffel volt, a sört pedig természetesen a helyi főzde szolgáltatta. 5 csillag, 10/10, nem tudom hova ragozni, tökéletes volt minden. A séf egy Michelin-csillagos étteremben szerzett gyakorlatot, láttuk, hogy honnan jön az alapanyag, ráadásul a 'The Bell at Ramsbury' volt már az év pubja és étterme is, szóval a minőségre egyfajta garanciát kaptunk, még mielőtt betettük volna a lábunkat. :) Ejtőzés, beszélgetés, "kicsi a világ" rádöbbenés után házigazdánk megmutatta birodalmát, ez volt az "utolsó csepp a pohárban" aznapra. Szó szerint.”(54-62)54.jpg55.jpg56_1.jpg57.jpg58.jpg59.jpg60.jpg61.jpg62_1.jpg

Utána ejtőztünk egy kicsit Tiboréknál majd tisztelgő látogatást tettünk a sörgyárban. Első utunk a 12 fokra klimatizált lefejtő csarnokba vezetett ahol a hordókból frissen csapolt söröket kóstoltunk. Ez az a hely ami felé fordulva minden környékbeli férfi szőnyegen térdelve, naponta háromszor hajlongva mond hálaimát a puszta létezéséért is. Immáron hétféle sört gyártanak, köztük egyik új termékük neve Red Ram(Vörös Kos). Ezt a nevet a svéd király adta neki aki szinte minden évben meglátogatja a birtokot elsősorban vadászni de természetesen állandó vendég a sörfőzdében is aminek bárpulttal berendezett konferenciaterme kiváló hely némi iszogatásra. Aztán van még a Hell’s Highway(Pokol országútja) díjnyertes sörük aminek a neve a második világháborús holland, Operation Market Garden hadművelet(A híd túl messze van) 70. évfordulója tiszteletére kapta nevét. Atán átballagtunk a vodkalepárló csarnokba. Én ugyan minden évben meglátogatom a sörgyárat de minden évben kézzelfogható a fejlődés, a kicsi de biztos lépésekkel való haladás. Az utóbbi évben a márkaarculat kialakítása kapta a legnagyobb hangsúlyt. Írnék néhány szót a dizájnról. Elmúlt már az az idő mikor a söröscimkéhez lefényképezték a marhacsorda vezérbikáját és azzal a skót highlander jószággal adták el a sört. A vodkához ennél több kell. Neves dizájncéget bíztak meg a vodkásüveg megtervezésével. Kiváló munkát végeztek. Egy üres vodkásüveget kézbe véve a legelső meglepetés a súlya. Két centi vastag tömör üveg az alja és a falvastagság sem elhanyagolható. A súlynak önmagában is üzenete van. A teli vodkásüveg azt sugallja hogy igen, van benne anyag, hogy igen nem semmiért fizetsz. Olyan ez mint mikor az autótervezők a páncélszekrény ajtajának tompa puffanásához hangolják az autók ajtajának hangját. Az a biztonságot sugallja, azt hogy egy páncélszekrényszerű súlyos tárgy vesz körül és ez biztonságot ad. Ugyanazt az üzenetet közvetíti mint a vodkásüveg, hogy a pénzedért kapsz valamit. A vodkásüveg ék alakúan szűkül lefelé. A tartalom elfogyasztásától kicsit bizonytalan kézbe is biztonságosan beékelődik nehezen csúszik lefelé. A kupak zárórésze nyersgumi, az üvegen kívüli rész tömörfém a céget jelképező kosfej domborítással.. Ahogy pillantásunk lefelé halad  az üvegbe öntött Ramsbury felirat alatt egy remekbeszabott dombornyomott címke tűnik fel. Sötétkék háttérben ezüst domborítással hirdeti hogy ez egy Ramsbury Vodka. Lejjebb haladva egy kerek arany matricát látunk. Ez kérem szépen az Alkoholbogarak Világtalálkozójának a San Francisco-i alkoholverseny első helyét elhozó Ramsbury Vodka aranyérem emblémája. A minőség aranyérme. Végül legalul is van egy információs címke. Rajta van a lepárló címe, a búza termesztésének GPS koordinátái és a búzatábla neve, a búza fajtája valamint a vetés- aratás-lepárlás dátuma. Gondoljunk bele. Két éve üzemel a lepárló. Ezalatt a márkaarculat felépítve, a dizájn kitalálva, a legrangosabb aranyérem elnyerve. Ez a Tibigyerek tud valamit… (63-72)63.jpg64_1.jpg65_1.jpg66.jpg67.jpg68.jpg69.jpg70.jpg71.jpg72.jpg

Én még nem jártam sörfőzdében, annyit tudok, hogy van a maláta meg a komló, abból valahogy sör lesz, aztán azt jól megiszom. Hát most láthattam, hogy is megy a móka, megkóstolhattam a különféle pörkölésű malátákat, sőt, még a komlót is, túravezetőnk pedig csapolt nekünk a legfrissebb sörökből egy-egy nyeletet, amit nagy örömmel, bár kicsit megfagyva kortyolgattam, bent ugyanis kb. 12 fok volt. Aztán megnéztük és megkóstoltuk az új fejlesztésüket, a díjnyertes vodkát. Összehasonlítási alapom nincs, ugyanis ilyen minőségű vodkát nem minden talponállóban kínálnak, annyit viszont mondhatok, hogy nagyon finom volt. Ennél már csak a télre készülő mézes változat lehet jobb, amibe beleszagolhattunk kicsit, hát mit mondjak... nem volt rossz. :D Egyik ámulatból a másikba estünk, olyan jól ki van találva minden: üvegek, grafikák, mintabolt... nagyon nagy élmény volt látni az egyes állomásokat a bezsákolt nyersanyagtól a palackozott, kiállított, kész termékekig. Meg eleve a rendezettség, a tisztaság kívül-belül, az egész azt a benyomást keltette, hogy jó kezekben van minden. Írhatnék még a vendéglátóinkról, de egyrészt ki tudja, mennyire szeretnek szerepelni, másrészt meg nem szép dolog a másikat kibeszélni a háta mögött - :D -, szóval legyen elég annyi, hogy örülünk, hogy személyesen is megismerhettük őket és szívből köszönjük a meghívást és a vendéglátást is! :)"(73-82)73.jpg74.jpg75.jpg76.jpg77.jpg78.jpg79.jpg80.jpg81.jpg82.jpg

3 komment

Bocsánat, tévedtem.

2016.08.07. 16:35 diggerdriver

A nemzetközi helyzet fokozódik és ezért ejtenék néhány szót, terrorizmusról, migránsokról, Brexitről. Először azt nézzük meg mi folyik terrorfronton?

A vak is látja hogy háború folyik és Európa vesztésre áll. Ott és akkor robbantanak gyilkolásznak mészárolnak ahol éppen kedvük tartja. Az iszlám gyorsító fokozatba kapcsolt és kihasználja az eltunyult teszetosza kormányok gyengeségeit. Van-e okunk aggodalomra? Európa már túlélt néhány terrorhullámot. A Baader-Meinhof csoport, a Vörös Brigádok, az ETA, az IRA mind végeztek terrorcselekményeket de mind anyagi mind személyi utánpótlásuk véges volt és szépen eltűntek a süllyesztőben.

Ez a muszlim terroristákról nem mondható el sőt mindkét feltétel bőségesen a rendelkezésükre áll. A 21. század Európájában, a felvilágosodás, a kultúra Európájában olyan szörnyű események történnek amik az inkvizíció korában voltak szokásosak. A sötét középkorban. Most pedig vallásháború folyik. Hány embernek kell még szörnyű kínok között meghalni hogy végre történjen valami?

www.assemblee-nationale.fr/14/rap-enq/r3922-t2.asp "A francia kormány annak idején elhallgatta ezt az információt, de a héten kikerült a sajtóba: a vahhabita terroristák késsel szörnyű kínzásokat hajtottak végre áldozataikon a Bataclan szórakozóhely második emeletén a tavaly novemberi párizsi terrorcselekményben, aminek kb. 150 áldozata volt. A fő rendőrségi tanú kihallgatása március 21-én történt egy francia kormánybizottság előtt. A beszámoló szerint a gyilkosok kiszúrták áldozataik szemét, volt, akit kasztráltak, és a heréiket a szájukba rakták. Néhány foglyot kibeleztek. A nőknek kést szúrtak a nemi szervükbe. Mindezt pedig filmre vették, hogy propagandaként szolgáljon az Iszlám Államnak."

Egy-egy terrorcselekmény után a politikusok kart karba öltve szolidaritási felvonulást tartanak miközben kijelentik hogy mostmár elég, aztán minden megy tovább a régi kerékvágásban. 

Miért?

Mert Európa gyenge. A liberális kormányok nem tudják kezelni a helyzetet. Az Unió szétesőben a migránskrízis egyre nagyobb problémákat vet fel, a nép elégedetlen. A britek elsőnek vették észre hogy süllyed a hajó és kiszálltak. Az lenne a csoda ha a terroristák nem használnák ki a kínálkozó lehetőségeket. Azt azért tudni kell hogy a terrorizmus nagyon pénzigényes tevékenység. Nyilvánvaló hogy olajpénzekből finanszírozzák. Nem a jordán, szír, vagy líbiai paraszt kapájából fakad az a pénzforrás. Az arab országok jellemzően nem munkaalapú társadalmak. Ha nem lenne olajuk akkor a kunyhó előtt üldögélve várnák hogy mikor dobják le a nyugati segélycsomagokat. Minden ellenkező állítással szemben az iszlám egy erőszakos, térítő vallás. Persze nem volt más a kereszténység sem a középkorban. Az iszlám bőséges pénzforrással a háta mögött Európát akarja meghódítani. Szerencse a szerencsétlenségben hogy az arabok egymást is irtják rendesen. A sííták és a szunniták megölnék egymást egy kanál vízben. Az igazsághoz azért hozzátartozik hogy a világ muszlimjainak legnagyobb többsége békés állampolgár. Mindez viszont nem menti fel a vallást, és a belőle ideológiai muníciót szerző terroristákat.

Ha van ország amelyik hogy úgy mondjam terrorizmusból felkészült az Izrael. A zsidó állam képes megvédeni állampolgárait, bár hosszú és véres út vezetett idáig. A továbbiakban segítségül hívom Charli barátomat és tőle idézek néhány gondolatot. „Lényegében a fő csapásirány, hogy a hírszerzés es biztonsági szolgálatnak elég pénzt kell adni es törvényi hatalmat az országon belüli akciókhoz.”

- Nincs olyan, hogy házkutatást es kihallgatásra bevinni, csak reggel 7 es este 9 között lehet (Belgium).  Vagy a megfigyelési karkötőt kikapcsolhatják terrorgyanús elemeknél délelőtt (Franciaország).”

Szerintem a MOSAD tökönbökné magát ha ilyen ökör törvényeket hozna a parlamentjük mint a belgáké meg a franciáké.

„Az izraeli hírszerzés nem szégyenlős megfigyelésben, kihallgatásban, ha kell  nem Europa kompatibilis módszereket alkalmaznak. A megfigyelés kiterjed a családtagok es baráti körre. Ugyanis Izrael tudja, hogy ok adjak a tápanyagot, logisztikát, ha kell bujtatást és ismerik az arab világ szerkezetet.

Amikor még volt pénze a Hamasznak, akkor a terroristáknak fizettek, a családnak fizettek pénzt az öngyilkos mártír fiuk után. Borzasztóan erős a mártír kultúra, így az öngyilkosból, akcióban meghaltból mártír hős lesz. Példakép.

Es az egyik fő dolog, hogy terror támadás után, az elkövető családja ellehetetlenítve. Család háza le bulldózerezve, Youtube-ra felteszi a hadsereg. Izraeli belépési engedély visszavonva. Marha nehéz úgy etetni es mártírnak tekinteni valakit, hogy nincs hol lakni a családodnak, nincs hol dolgozni és éhes a családod

A júniusi merénylet után  83,000 vagyis nyolcvanháromezer palesztin belépési engedélyt vontak vissza egy nap. Ki akar mártírkodni, amikor a halála után a családját meglincseli az éhes tömeg?A család meg az életben nem kap többet belépési engedélyt”

Mindez durván hangzik de hatásos. Viszont Európában megcsinálni lehetetlen. Beszélhetnénk most az európai értékrendről meg jogrendről, és mindez igaz, de a fő ok hogy nem olyan régen volt itt egy népírtás, vallási és származási alapon. Ha egyetlen terrorista családjának a házát lerombolnák akkor ennek beláthatatlan következményei lennének. Izrael ezt megteheti de egyetlen európai ország sem.

Akkor mit lehet tenni?

A terroristák nem reguláris hadsereg. Nem lehet a hadviselés szabályai szerint harcolni ellene. Arcvonal jobbszárny balszárny szuronyt szegezz… Ez itt nem működik. El kéne gondolkodni azon hogy ott mérjünk csapást ahol legjobban fáj.

Minek a nevében követik el a terrorcselekményeket? A VALLÁS nevében. Nosza akkor a vallást büntessük. Azok az országok ahol a legtöbb terrorcselekményt elkövetik tele vannak iszlám iskolákkal, imaházakkal mecsetekkel. Amennyiben minden kétséget kizáróan bebizonyosodik hogy egy merénylet vallási okokból történt, akkor ahány áldozat volt annyi vallási létesítményt kell lerombolni vagy bezárni.

Tudom, ennek számtalan jogi buktatója van és több irányból bele lehet kötni de ki lehetne ezt dolgozni úgy hogy hatásos legyen. Az állam szépen kivásárolná az épületeket mint szokta ha útban van egy autópályának csak itt ki kell mondani hogy azért lesz ledózerolva mert a benne folyó oktatásnak vagy vallási tevékenységnek emberek estek áldozatul.

Igen, néhányszáz muszlim sírna a kordonon kívül miközben leomlik a minaret de ne felejtsük el azokat akik a sír mellett zokogtak mert állatias kegyetlenséggel meggyilkolták a családtagjaikat. Ha nem akarunk többet hasonlót látni akkor meg kell hozni a megfelelő törvényeket.

Persze ne legyenek kétségeink, ez csak egy laza eszmefuttatás volt ilyen törvényeket a liberális Európa nem hoz. Elmondom hogy szerintem mi fog történni. A vezető gazdasági hatalmak kormányait a következő választáson nemes egyszerűséggel picsánrúgják. Mit jelent ez? Egy ellenzék nem tud TENNI semmit hiszen ellenzékben van. Ha mégis az ellenzéket juttatják a választók hatalomba az egyetlen dolog következménye. A kormányzó pártok ELKÚRTÁK. Nem kicsit, nagyon hogy egy klasszikust idézzek. A kormányváltás MINDIG ennek a következménye. Márpedig mindenki számára nyilvánvaló hogy rossz irányba mennek a dolgok. Tehát jönnek a jobboldali pártok. Nyíltan fellépni a terrorizmus ellen MÉG nem tudnak. Ahhoz SOKKAL több áldozat kell. Ott már viszont vigyázni kell mert lehet hogy a nép is beleszól és akkor sok vér fog folyni.

Szerintem a jobboldali kormányok szabadkezet adnak a titkosszolgálatoknak korlátlan likvidálási engedéllyel. Egyszerűen el fog tűnni jó sok ember nyomtalanul. Gondoljunk bele. Magányos terrorista nincs. A végrehajtásban igen, de a felkészülésben nincs. A csapatból eltűnik egy ember. A többiek nem tudják hogy egyrészt énekelt-e, másrészt hogy ki lesz a következő. Mindez titkos akciók garmadájában. A felszínen minden csendes, Európa szépen óvja az értékrendjét meg a jogrendjét, alul meg kőkemény háború zajlik. Egyszerűen nem tudok elképzelni más megoldást. Csak és kizárólag titkosszolgálati módszerekkel lehet UGYANOLYAN eszközökkel felvenni a harcot mint a terroristák.

 

A migránsokról.

A liberális Európa ebben a témakörben is megbukott. Egyedül a magyar kormány tudta mit kell csinálni. Lehet egy kormányt utálni vagy szeretni de a teljesítményt el kell ismerni. A határokat le kellett zárni.

A terrorizmus és a migráció között nincs szoros összefüggés. Manapság divat minden terrorcselekményt a migránsokhoz kötni. Ha egy terrorista nagyanyjának az unokatestvére látott már migránst az elég ok arra hogy az egész cselekményt a migránsok nyakába varrják. Hihetetlenül erőltetett próbálkozások jelennek meg a sajtóban. Pedig a terrorizmusnak nem sok köze van hozzájuk. Annyi történt hogy kicsit megkönnyítette a terroristák dolgát. A migránsprobléma máshol gyökerezik. Európába betört egy milliós tömeg amelyik kultúridegen. Úgy viselkednek mint elefánt a porcelánboltban a kormányok válasza pedig az elhallgatás, a cenzúrázás, a kommentelések letiltása. Nyilvánvaló hogy visszaküldeni ennyi embert nem lehet. Nincs is hova. Korábbi posztomban írtam hogy táborokban kell őket elhelyezni, ahonnan kijárhatnak. Tévedtem. Az állampolgárok biztonságát kötelessége biztosítani egy ország vezetésének. Az események azokat igazolták akik előre megmondták hogy ez a tömeg nem AKAR beilleszkedni. Igazuk volt. Ha valaki kimondja a tábor szót akkor a liberálisok azonnal eléteszik a „koncentrációs” jelzőt. A magam részéről mindegy hogy minek nevezzük. Koncentrációs tábornak, átnevelő tábornak, agymosó tábornak vagy akár nevezhetjük kisnyúlnak is de az biztos hogy a lakosság közé nem lehet azonnal rázúdítani őket. Egyetlen nő megerőszakolása sem ér annyit mint akárhány százezer migráns szabad mozgása. Az emberi szenvedésnek nincs ára nem lehet mérlegre tenni.

Még mindig tartom azt az álláspontomat hogy MINDENKIT lehet integrálni. Az már más kérdés hogy milyen eszközökkel. Mindenesetre egy biztos, nem a befogadó országnak kell alkalmazkodni a bevándorlókhoz.

A végkövetkeztetés nyilvánvaló. Európa határait le kell zárni. Csak és kizárólag azt beengedni aki hitelt érdemlően BIZONYÍTANI tudja hogy háborús övezetből jött. A már ittlévő tömegeket elkülöníteni a lakosságtól és világossá tenni számukra az európai játékszabályokat. Aki a legkisebb törvénytelenséget elköveti, még akkor is ha az elfogadott a saját kultúrájában, azt azonnal kiutasítani az országból. Na ez nem fog bekövetkezni soha. Pontosabban lehet hogy a nép kikényszeríti egyre radikálisabb pártok kormányra segítésével.

Azt kéne mindenképp felismerni hogy egy országnak semmi sem lehet fontosabb a saját állampolgárai védelménél. Magyarországon a kormány úgy próbálja ezt elérni hogy hiszterizálja a lakosságot a migránsokkal. A magyar ember már a családjába született bébit is migránsnak tekinti. Ez is egy stratégia. Hatékony. A problémával nem kell foglalkozni, a lakosság meg van védve. A kerítés felhúzva, a védelem biztosítva. El kell ismerni hogy mind a kormány mind a lakosság szempontjából teljesen rendben van a dolog. Az európai liberális értékrend számára ez elfogadhatatlan. Hogy nagyon finoman fogalmazzak ki nem sz….. le bocsánat, szóval így jártak.

Korábban a „Sötétség birodalma” című posztomban igen erős kirohanást intézem a migránsokat elutasító magyar emberek ellen. Tévedtem. Az idő őket igazolta. Bocsánatot kérek. Nem volt igazam.

Mit lehet mondani egy ilyen videó megnézése után? http://www.keptelenseg.hu/lanyok/bevandorlok-udvarlasi-technikaja-102186

Legyünk toleránsak? Befogadók? A szaúdi országokban a nő a férfi tulajdona. Nem járhat egyedül, csak férfikísérettel. A nő érték, pontosan úgy mint egy pénztárca. Ha valaki talál egy pénztárcát körbenéz hogy a közelben van-e a gazdája. Ha nincs magáévá teszi. Ugyanígy tesznek a nőkkel. Egy egyedül mutatkozó nőt megerőszakolni nem bűn. Európában ezt a mentalitást nevezzük kultúridegennek. Aki így viselkedik azt  meg barbár állatnak.

Egy ország legfontosabb feladata a lakosai biztonságát szavatolni. Minden kormány elsődleges feladata. A magyar kormány ha későn ébredve is, ha kezdeti ballépésekkel is de megtette a megfelelő intézkedéseket.

Persze mondhatjuk hogy a békés többség, meg a háborús menekültek, meg a gyerekek, meg az éhezők, az elcsigázottak és még számtalan könnyfakasztó érvet sorolhatnánk a befogadás mellett. Vajon ettől a lakosság kevesebb atrocitást fog elszenvedni? Értem én hogy a többség békés bevándorló, de itt már olyan indulatok feszülnek egymáshoz hogy a polkorrekt beszédet félre kéne tenni. A videomegosztó portálokból más se jön csak a migránsok viselt dolgai: https://www.youtube.com/watch?v=7Den80ckxcI

Mi történt eddig? Körülbelül ez: https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

Beilleszkedés? http://spiler.blog.hu/2016/07/31/egy_terkepen_az_osszes_migransok_altal_elkovetett_buncselekmeny

Merkel mama beengedett egymillió migránst Németországba. Utána azt mondta hogy osszuk szét. Ja. Oszd szét ahogy akarod de a határaidon belül.

A következmények már most láthatók. A nép a jobboldali kormányoktól reméli a probléma megoldását.

Nem gondoltam volna hogy valaha a migránskérdésről a fentebb leírtak lesz valaha a véleményem. Na most ha görcsösen ragaszkodok a régi álláspontomhoz akkor mi lesz? Akkor vajon igazam lesz? Továbbra is nyitottnak és befogadónak kell lenni? Toleránsnak? Mit toleráljak? Hogy egy nőt pofonvág egy migráns, egy másik meg belerúg? Lehet ezt menteni? Ha arra hivatkozok hogy ezt egy európai őslakos is megteszi az kinek mentség? Akkor minden rendben van? Az egyik szememmel azokat a senkinek nem ártó migránsokat sirassam akiket ezek miatt a barmok miatt ítélnek meg hátrányosan, a másik szememmel meg azokat sirassam akiknek kéretlenül a nyakába ültettek egy ekkora embertömeget?

Lehet mondani hogyí Digger nácul, hogy jobbra tolódik, sőt szélsőjobbos. Lehet mondani hogy fideszbarát. orbánbérenc. Megváltoztam? Lehet. És? Ez gyógyír a könnyekre? A lakosságot ért sérelmekre? Lehet rám mondani bármit de attól még a disznóságok megtörténtek. Nincs az a liberális aki semmissé tudja tenni.

Mi a liberális álláspont? Befogadónak és toleránsnak kell lenni de a szabályokat megszegőket meg kell büntetni. Az alapvetés hibás. Pont a toleranciából, pont a befogadásból fakadnak a bűncselekmények. Ezt csak a vak nem látja. A legfőbb hiba pedig hogy a büntetések elmaradnak. Nincs visszatartó erő hiszen nincs elrettentő precedens. Mennyi és milyen ítélet született migránsok törvénysértéséért? Hogyan aránylik ez az elkövetett bűnesetek számához? Tisztelt liberális barátaim, álljatok elő a farbával és cáfoljátok meg a fentieket. Bizonyítsátok be hogy amit látok azt nem jól látom. Hogy a busz öngyulladástól lángol, hogy a fiatal lány nekiszaladt a migráns segítő kezének.

Tisztelt liberális polgártársak. Meggyőzhető vagyok. A szememnek ugyan jobban hiszek mint nektek de próbáljátok meg. Mindenki látja hogy egy év elteltével mi történt. Várom a megoldási javaslatokat. Hogyan lehetne a lakosság biztonságát szavatolni? Elégedettek vagytok a kialakult helyzettel? Minden úgy jó ahogy van? Nem lózungokat várok. Nem közhelyeket. Olyat én is tudok mondani hogy a bűnösöket meg kell büntetni. Megbüntetik?

A BREXITRŐL.

Mindenkit megnyugtatnék hogy biztonságban vagyunk és nem aggódunk. A nap a BREXIT óta is ugyanúgy felkel és lenyugszik. A britek a kilépésre szavaztak. Nem örülök neki de tiszteletben tartom a döntésüket. Nem örülök neki mert félek a gazdasági visszaeséstől és sajnálom azokat a magyarokat akik ezután akarnak jönni. Bár biztos vagyok benne hogy némi adminisztrációs plusszal de ugyanúgy jöhetnek ide akik dolgozni akarnak. Több mint egy hónap eltelt a szavazás óta és mit tapasztalunk? Semmit. Az építőipar ha lehet mégjobban pörög, A gépkezelő munkákra az ajánlatok soha nem látott számban jönnek, az órabérek 17fontig kúsztak fel. Hogy mi lesz később nem tudom, de ezt tapasztalom most.

199 komment

süti beállítások módosítása