HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Én már egy jó ideje kizártam a napi politikát az életemből, a portfolio, és az in... (2024.04.19. 20:03) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

NépSavazás...

2016.10.02. 19:15 diggerdriver

Az október 2-i népszavazás kérdése így szól:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

 

Beszélgessünk el erről egy kicsit. Megmondom őszintén hogy hirtelen felindulásból írom ezt a posztot a szavazás napján. Még nem tudom a végeredményt és ez a poszt is csak a szavazás lezárulta után fog megjelenni.

Elöljáróban szeretném leszögezni hogy véleményem szerint a kérdés feltevése végtelenül aljas és tisztességtelen.

Mi a kérdés? 

NEM az a kérdés hogy akarják-e a magyar emberek migránsok betelepítését az Európai Unióból. Nem, nem ez a kérdés. A kérdés az hogy ahhoz hogy az EU migránsokat telepítsen magyarországra, kelljen-e az Országgyűlés hozzájárulása. Magyarul a kérdés azt sugallja hogy jelenleg csak és kizárólag a Fidesz garantálja a migránsok nélküli Magyarországot, de ha más párt kerül hatalomra az bizony szabad utat enged az EU garázdálkodásának. A következő választási kampánynak a fő kampányfogása ez a kérdés lesz. Fideszkormány migránsok nélkül vagy bárki más migránsokkal. Ez a csapda a kérdésben. Mi van ha valaki nem akar migránsokat, de Fideszkormányt sem? Na olyan opció nincs. Tessék szépen EGYÜTT megszavazni a kettőt, hatalmon tartani Orbánt és kész. Pofád lapos. Ez van ezt szeresd.

Tehát a VALÓDI kérdés az hogy akarsz-e Fideszkormányt továbbra is?

Na nem mintha lenne más lehetőség. Lehet ekézni, de szerintem a rendszerváltások utáni legjobb kormány a Bajnai kormány volt. A válságból kevesebb vérveszteséggel senki nem hozta volna ki az országot. Mára gyakorlatilag minden alkalmas vagy nem alkalmas jelöltből politikai hullát csinált a Fidesz. Tény, hogy az érintettek hathatós közreműködésével.

Visszatérve a népszavazásra, fel lehet tenni így a kérdést, viszont megvan ennek a veszélye is. Ha az EU szankciókat vezet be a magyar vétó miatt és elzárja a pénzcsapokat amiből jelenleg Magyarország él, akkor lesz probléma. Nincs kétségem felőle hogy Orbán lesz a legnagyobb migránssimogató és a felcsúti stadion is migránsmenhely lesz. Sőt Orbán az ágyába is befektet két szíriai menekült családot. Ahogy liberálisból konzervatív lesz valaki úgy idegengyűlölőből is lehet migránsbarát. 

Annak idején látva az MSZP-SZDSZ mérhetetlen töketlenkedését, amikor abban sem tudtak megegyezni hogy merre van az előre, azt mondtam hogy az országnak egy enyhe diktatúra is jobb mint a semmin vitatkozó egymás tökét szorongató pártok. Bejött. 

Az egész történet érdekekről szól. POLITIKAI érdekekről. A magyar szavazópolgárok azt hiszik a migránsok betelepítésére mondanak nemet.  Lószart mama...  

41 komment

süti beállítások módosítása