HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Egyébként ha van párt, amely megérdemelne egy hatalmas nagy zakót az EP-, illetve... (2024.04.23. 06:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

A lőtéri kutyát se...

2017.04.18. 18:32 diggerdriver

Magyarország megint hangos. Valami egyetem bezárásától forrnak az indulatok. A fiatalok, a nyeretlen kétévesek kimentek az utcára mert még HISZNEK. Hisznek ilyen régen elavult marhaságokban hogy demokrácia meg népakarat meg felelős állampolgári viselkedés stb...

A fiatalok azért fiatalok hogy még legyenek álmaik. Még vannak reményeik. Még megvezethetők.Hogy fel voltam háborodva harminc évvel ezelőtt mikor mondták nekem hogy te sem fogod megváltani a világot. Aztán tényleg nem.

Majd rájönnek hogy a történet nem erről szól. A lőtéri kutyát nem érdekli a demokrácia és a kapcsolódó ökörségek. A HATALOMRÓL van szó. Magyarországon is meg a világban minden politikai vagy gazdasági képződményben. A kérdés mindössze annyi hogy melyik az a formátum amelyik hajlandó némi koncot lökni a népnek. 

Volt az átkos cucilista rendszer ahol a politika három területen volt jelen az életünkben. A Népszabadság napilapban, az esti TV Híradóban meg az állami ünnepeken. A párttagokat kiröhögtük mikor mentek gyűlésre. Mondtuk hogy menjetek segget nyalni addig mi dolgozunk helyettetek. Ami kevés jutott mindenkinek az legalább biztosan jutott.

Aztán jött a rendszerváltás és a és a máig tartó ÍGERETÖZÖN.2016-04-19_175329.jpg Mi meg hittünk. Hol ezt hol azt segítettük hatalomra. Mire megöregedtünk rájöttünk hogy a kisujjunkat kár volt mozdítani...

Valamelyik nap olvasok egy posztot hogy miért keres keveset a magyar? 

Aztán jöttek a fejtegetések hogy profitszivattyú, meg közgazdaság, meg fizetőképes kereslet, meg olcsó kelet európai munkaerő, meg multik és tőkések és még sokáig folytathatnám.bcecbd7195f6544edb5c5d2abc3cde60.jpg

Csaxólok, hogy minket munkásosztályt nem érdekel a nemzetközi helyzet fokozódása. A lőtéri kutyát nem érdekli a közgazdaságtan. Mi DOLGOZNI akarunk, és MEGÉLNI tisztességesen. Nyilvánvaló hogy a tőke és a munkásosztály érdekellentétben van egymással. A politika feladata lenne ezt szabályozással mindenki számára elfogadhatóbbá tenni. Nem elfogadhatóvá mert az soha nem fog bekövetkezni de legalább elfogadhatóbbá, hogy kirívó ütközési pontok ne legyenek.

Na most az a magyar politikai elit amelyik a rendszerváltás utáni rablóprivatizációból gazdagodott meg az nyilvánvalóan magasról leszarja a munkavállaló érdekeit. Nézzétek meg milyen a magyar munkás érdekvédelem, a szakszervezet. Az én apám azt mondta hogy amíg a szakszervezeti titkár a vállalatvezető seggét nyalja hogy az mennyi prémiumot ír ki neki addig nincs szakszervezet Magyarországon. Apám szavai máig érvényesek, pedig ő ezt a Kádár rendszerben mondta. Mi változott?

Melyik politikus fog kiállni a munkás érdekeiért? Az amelyik szarért húgyért megvette a gyárat vagy földet és most ugyanúgy szarért húgyért dolgoztatja benne a melóst? Melyik demokráciát akarjátok? A Gyurcsány-Kunce félét amikor arról sem tudtak megegyezni hogy a mákostésztát kanállal vagy villával eszik? Vagy a másik demokráciát amelyik egyszer szent István szoborral, máskor meg stadionokkal szórja tele az országot? Ja hogy nekünk semmi sem jut? Így jártunk bazmeg. 2013-05-16_212117.jpg

Minket melósokat nem érdekel a politika. A magasabb szempontok. A gazdaság. Az érdekel hogyan élünk és a gyerekeinknek milyen életkilátásai vannak.

Epres Attila barátom azt mondja hogy a tuareg is ragaszkodik a mostoha sivatagi környezethez mint ahogy az eszkimó is a jégvilághoz. Ki érti azt hogy miért nem keresnek kellemesebb klímát? Tökéletes meglátás, teljesen rendben van. Viszont emberekről beszélünk akik tudnak alkalmazkodni. Míg a sivatagi róka megdöglik Gönlandon, a sarki róka elpusztul a Szaharában, addig a tuareg és az eszkimó tud alkalmazkodni egy másik klímához. Persze ezek szélsőséges példák de a lényeg talán érthető. Nekünk kivándorlóknak egy másik KULTURÁLIS KLÍMÁHOZ kell alkalmazkodnunk. Akartam én ezt? Akarta a rossznyavaja. 

Egyet akartam. Megélni a fizetésemből. Nincsenek és soha nem voltak túlzott igényeim. A házamat saját magam építettem. Mivel talán az autózás ma már nem luxus időnként vettem valami szoci roncsot 50ezerért amit kalapálgatva használtam néhány évig. Aztán gondoltam mostmár veszek valami jobbat. Jobbat? Svájci frankos hitelre vettem egymillió forintért egy japán autót ami 10 éves volt. Egyéb szórakozási lehetőségként évente elmentünk Kapolcsra a Művészetek Völgyébe meg a várba a Mesterségek ünnepére. Összegyűjtöttem az egész évi étkezési utalványom hogy karácsonykor egyben levásárolva kicsit több jusson az asztalra és a fa alá. Évente egyszer talán vendéglőben ettem a családdal. Ennyit értem el szakmunkásként. Ehhez még a feleségem fizetése is hozzájött. MÉG EZZEL IS ELÉGEDETT VOLTAM. Ha ezt a keveset nem látom veszélyben ha a szakmai önbecsülésemet nem alázzák meg még mindig ott lennék.

"El lehet menni" "Döngetik a kaput akik idejönnének dolgozni" 2013-05-16_212452.jpg

Mi változott? 

Nem sok. Most is 10 éves autóval járok. Igaz hogy nem féléves hanem kevesebb mint kétheti béremből vettem de ez elhanyagolható különbség. Ugye? Most a heti bevásárláskor van úgy tele a kosár mint otthon karácsonykor de ez sem nagy különbség. Ugye? Évente elmegyünk a Hemel Hemstead-i Gőzgép Fesztiválra és a Newbury Retró Fesztiválra, és még rengeteg helyre amit London kínál. A vendéglő csak szándék kérdése. Nem járunk gyakran talán havonta egyszer de ugyanannyit költünk minden pénteken KFC menüre. Mindezt EGY fizetésből havi ezer fontos albérlet mellett. Mint otthon ugye? 

Csak ez számít? A kosár a mérce? Hogy mikor és hol telik meg? Nem. Ez a legnagyobb tévedés amivel minket vádolni szoktak. Nem a TÖBBRE vágyás hoz minket ide hanem a MINDIG KEVESEBBTŐL való félelem. Hogy mindig többet kell ügyeskedni hogy egyre több a simli a megélhetéshez. Nincs NYUGALOM, nincs BIZTONSÁG. Szép lassan mindig lefelé és lefelé. SOHA nem fölfelé.

A lakásnál ragadjunk le egy kicsit. Gyakori vád hogy UK-ban esélytelen saját tulajdonú lakáshoz jutni. Valóban így van. Melós szinten mindenképpen. Csakhogy ez összeurópai probléma. Mindenhol így van. Még Magyarországon is. Az "elérhetetlen" az egy olyan fogalom aminek nincsenek fokozatai. Nincs olyan hogy kicsit elérhetetlen vagy nagyon elérhetetlen. Mondok egy példát. Bodri kutya hat méteres láncon tengeti az életét kutyaól nélkül. Jön az eső be kéne bújni valami alá. Az egyik kutyaól 8méterre van. A másik 180 méterre. Valószínűleg Bodri kutya szarrá fog ázni.

Mi melósok a munkaerőnket és a szaktudásunkat adjuk el. Ebben az árban jelenleg nincs benne a lakáshoz jutás esélye. 

Az itt  szakmai téren elért fejlődésemet, sikereimet már el se mondom. Írtam róla eleget.Szakmunkás vagyok. Engem ezért fizetnek:

Döntsétek el hogy nagyigényű voltam? Lehetetlent kívántam? 

Miért mondom el mindezt? Sokszor ért az a vád hogy ezt a blogot önigazolásként írom. Hogy önmagam előtt igazoljam döntésem helyességét.Igen. Ez is benne van. Mi ezzel a baj? Ha az ember úgy érzi jól döntött az egy jó érzés. Ki tudja mit hoz a holnap? Történhet bármi. Mehetek egy harmadik országba, mehetek haza vagy maradhatok itt. A szélfútta tollpihe fennakad egy faágon aztán egy erősebb széllökés letépi, és viszi tovább. Majd megint megállapodik valahol.

A blogírás kezdetén azt mondtam hogy minden belémnevelt ideológia nyom nélkül kiveszett belőlem. Nekem már nem sértő ha hazaárulónak, hazátlannak, idegenszívűnek neveznek a HONFITÁRSAIM. A demokráciáért a kisujjamat sem mozdítanám. A felelős állampolgári viselkedéstől pedig röhögőgörcsöt kapok. 

Élem a kispolgárok nyugodt stresszmentes életét és mikor olvasom hogy kivonultak a fiatalok az utcára akkor mosolygok magamban. Jól teszik. Idejük van, indokuk van, miért ne tüntessenek?

Megkeseredtem? Igen. Közönyös lettem? Abszolút. 

ÉS?2014-10-11_221339.jpg

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr9612425541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vas Zoltan 2017.04.18. 21:13:14

Szia Digger Driver!

Tisztellek téged mert több mint 40 évesen új életet tudtál kezdeni! Becsületes, szorgalmas embernek tűnsz. Látod a mesék vége valóra válik: A jó mindig megkapja jutalmát!
Sok erőt és kitartást kívánok, hogy a választod utadon végig tudjál menni! Én is meg gondolom sokan mások is támogatnak, jó szavakkal! Példát mutatsz, hogy soha nem késő semmit sem elkezdeni! A negatív megjegyzések peregjenek le rólad, mint politikusról az együttérzés! (tisztelet a kivételnek!)
Üdvözlet: Vas Zoli

Orochimaru 2017.04.18. 21:19:34

Jó meglátások, én is hasonlóképpen vélekedem. A közönyösség ebben a szituációban kifejezetten előnyös, nem mérgezed magad olyasmivel, amin amúgy sem tudsz, és nem is tudtál változtatatni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.18. 22:09:08

@Vas Zoltan: Köszönöm szépen. Az utolsó mondaton jót röhögtem:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Giddy Lamb 2017.04.23. 12:06:20

Idegen vagy, aki valahogy ittrekedt
Csak fe'lig-meddig e'rted a hireket
Eszed amit az agyad meghagyott
Nem gondolkozol, teha't nem vagy ott

Giddy Lamb 2017.04.23. 12:11:02

Megkeseredtél? Igen. Közönyös lettél? Abszolút nem azért írod ki magadból ami bánt és zavar.
süti beállítások módosítása