HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Horthy Miklós cselédje: @diggerdriver: Mit kap a pénzen felül ott? Te/ti mit kaptok? Áruld el, mit kaptok a pénzen felü... (2017.12.16. 15:51) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @ginger99: Köszönöm és én is Kellemes Ünnepeket kívánok. (2017.12.15. 23:14) Az én keresztem.
  • gabors: @geegee: ".Már úgy értem, hogy pl. 6 hónapig, vagy ameddig kell, szépen, okosan használja a kártyá... (2017.12.04. 19:44) Bankrablás
  • Jossarian: @gabors: "Karinthitol". Ertem... (2017.11.19. 19:15) Ramsbury capriccio
  • geegee: @diggerdriver: Na ja. Az sem hátrány... :-) (2017.11.16. 18:44) Kibaszás...

Címkék

Gyerekiahóra...

2017.09.16. 22:40 diggerdriver

Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de igazából ez sem érdekes. az egésznek az a lényege hogy azon a kommentmezőn összeverődött egy jó kis társaság a világ minden tájáról és bizony sokszor alakultak ki nagyon érdekes és tartalmas beszélgetések. Annyira hogy néhány napja elértük a 100ezredik kommentet. Mindezt úgy hogy az utolsó kétszáz napra esik 50ezer komment ami minden napra átlagban 250-et valószínűsít. Fent említett barátomnak igen nagy szerepe van ebben. Ő ott a bokszzsák, az aktuális hülyegyerek és a megnevelendő rosszfiú, nem mellékesen a bulvár szerepét tölti be. Mitől pörög egy blog? Nyilván a posztoktól. Én havonta 2-3 posztot tettem ki mostmár valahol a 250. környékén járunk és hát tudjuk hogy hol van a Digger blog.

Ugyanakkor váratlan sikert hozott az említett poszt kommenszáma is. Mitől pörög a kommentlista? Egyértelműen attól ha odakattintok és látok ott MINDIG friss hozzászólást.  Ez a lényeg és nem más. Ha felkeresem az oldalt és nem látok friss írást akkor legközelebb később keresem fel és mivel mindenki így tesz szép lassan elhal az egész.

Ezért kell a bulvár, a bokszzsák, a semmiről sem szóló töltelékkommentek hogy alkalomadtán aztán értelmes témáról folyjon a szó. Ezt a köztes időt biztosította fent említett barátom.

Úgy döntöttem hogy onnan a Sötétség birodalmának legmélyéről felhozom a nyilvánosság elé kommentfolyam folytatását. Legalábbis megpróbálom.

Úgy terveztem hogy bezárom azt és kinyitom ezt. Rögtönzött közvéleménykutatásomnak az lett az eredménye hogy nem sokan támogatták. Ezért köztes megoldást választottam. Megnyitom ezt és nyitva hagyom azt.

Aztán vagy feljövünk ide vagy nem.

Rengeteg blog van az internet világában. A többség valamire szakosodott fórum. Főzésre, határátkelőkre, politikára, ufókokra és felsorolni sem lehet mi mindenre. Beszélgetős blog is van biztos ezen kívül. nem tudom mennyire sikeres.

Nem akarok egy blognak sem a konkurrenciája lenni. Nem akarok ÉRTELMES BESZÉD BLOGOT. Az értelmes beszéd blogok mind dögunalmasak. Bulvárblogot akarok ahol nyomokban előfordul értelmes beszéd.

Nem moderálok, nem cenzúrázok, tegye meg ezt mindenki magának. Nem védek meg senkit, védjen meg téged a Nőtanács. Ha idejössz szívesen látunk, ha nem akkor meg kiutálunk. Előre borítékolom hogy lesz néhány sértett ember aki duzzogva elmegy innen. Nyilván van aki nem bír egy társaságot vagy személyt, személyeket és elmegy. Ez természetes. Én is jöttem már el két blogról úgy hogy mindegyik helyen 5 évet kommenteltem. Aztán tele lesz a hócipő és lelépünk.

Azt viszont megtanultam hogy ahhoz hogy valaki megsértődjön nem kell hogy megsértsék. Ez a két dolog nem függ össze. Gyere ide, aztán ha nem érzed jól magad akkor ideológia gyártás nélkül lépj le.

Ha idejössz számolj vele hogy kapni fogsz a pofádra. Akik engem ismernek azok tudják hogy nincs még egy akkora marha aki a barátaitól olyan sokat elvisel mint én. Tény hogy én is adom az ívet rendesen, ritkulnak is mintha ciánoznák őket.

A mi társaságunk elég sokszínű. A jogásztól a munkakerülőig, a bankártól az árokásóig széles a paletta. 

Itt most mindenki tiszta lappal indul, egyetlen embert kivéve aki már alapból ki van tiltva. Igen nehezen tolerálom a frissen regisztrált nicknévvel idehányó trollokat. Általában kibaszom őket mint macskát szarni.

A Gyerekihóra poszt egy nyílt tér mostantól. Rajtatok múlik hogy a hamvába hullik vagy a következő 100ezer kommentet itt éljük meg. A blog természetesen az általam írt posztokkal megy tovább ahogy eddig.

Hogy az egyik általam nagyon tisztelt kommentelőtársam szavait idézzem útjára bocsátva ezt a posztot:

HAJRÁ MARI NÉNI...

7900 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr9612870058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

guma 2017.12.15. 07:03:11

@diggerdriver:

na ja! lehet mondani, hogy nem volt pénz, csak akkor a "következő" mondatával (tettével!) ezt ne cáfolja.

bevezeti az 1 kulcsos adót. ez rögtön akkora hiányt üt mind amit a pénztárak felé kell fizetni...
az EU nem egyezik bele, ebbe a hiányba hazajönnek és a nyugdíj befizetés ugrik...

bevezetnek gyorsan még jó pár új adót amivel kezdődik a pávatánc.

ha nem "rabolni" akartak volna, hanem gazdálkodni, ma sokkal jobb helyzetben lenne minden és mindenki - szerintem. (érdemes a nyugdijvédelmi hölgy szövegét ismét elolvasni =linkeltem!).
ami az egészben különösen szemetszúró, hogy ez hátrányt a munkavállalóknak okozott. mert minden kisebb, nagyobb tótumfakumra a cég vagy az állam + élet/myugdíjbíztosítást fizettek és fizetnek a mai napig a közös kasszából.

(de ha bedőlnek a bankrendszerek akkor senki sem őrzi meg a portfoliódat, példa rá pont a 2008-as válság, ahol milliók vesztették el nyugdíjukat is...)

szóval számtalan esetben jártam így az agyzsibasztóval és akkor még tetőzte az egészet azzal, hogy érvnek belinkelte valamelyik posztját...

nooooormákis?

ez jó példa volt arra miért maradok tőle távol, hiszen ennél az én mentális egészségem többet ér!

guma 2017.12.15. 07:20:49

@carvalho:

látod, látod!

mindent elárul már az első percekben!

Nem szakértő! NEM akar állást foglalni!

az alaptörvényben ami ott van, azt sem mindig tartják be sok esetben.

szerinted ami nincs ott(!) azt, hogyan tartja be?

a többi rizsa...

carvalho · http://quercus.blog.hu/ 2017.12.15. 07:26:15

@guma:

Változatlanul értelmetlen, és értelmezhetetlenek a mondandóid. Összefüggéstelen, érthetetlen dolgokat írsz, szétszórva, zárójelekkel, pontozásokkal. Érvek nélkül. Nem vagy alkalmas komoly vitára.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 07:36:49

@guma:

Ez a megszokott ballib gágogás.

A valóságban járulék = adó.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 07:37:56

@diggerdriver:

Amit levonnak tőled nyugdíjadóként, az olyan kevés, hogy NEM TUDSZ belőle megélni.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 07:40:02

@diggerdriver:

Alapesetben veszteségesek, ami nem zárja ki, hogy időnként fel tudnak mutatni nyereséget.

A piramisjáték is hoz néha nyereséget, de alapvetően egy veszteséges rendszer.

Egyszerűen csak gondold végig. Reális, hogy egy rendszer nem fenntartható, csak magát kell biztosítania, majd hirtelen fenntratható lesz, ha még profitot is kell termelnie?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 07:42:57

@felirat:

Nem a másként gondolkodókat kell bezárni, hanme a deviáns elemeket. Semmi gond, ha másképp gondolkodsz, ha közben nem veszélyezteteted a rendet.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 07:47:02

@upgrade:

Alapvetően ebben igazad van. A legbiztosabb, ha milliomos vagy aktív életed során, s félreteszel sok pénzt nyugdíjas korodra.

De hát ez nem működik az emberek 99+ %-a számára. Ezért kell nyugdíj vagy hasonló megoldás. A hagyományos megoldás az volt, hogy az idős ember eltartása leszármazottainak morális kötelezettsége. Majd ennek helyére találták ki a XIX. században a nyugdíjat, az tulajdonképpen ugyanaz: már az egész közösség fizeti a nyugdíjat, nem csak a közvetlen leszármazottak.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 07:48:40

@upgrade:

A narratívát nézd, s meglátod, hogy igaz az elemzésem.

Ősi trükk, hogy úgy harcolunk egy elemzés ellen, hogy kiforgatjuk.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 07:58:22

@guma:

Ez a másik unalmas és hazug szöveg.

Az akkori konkrét körülmények között az egykulcsos adó bevezetése igazságos volt, ez szimpla ténykérdés. Abszurd az az adórend, ahol büntetik az embert, ha kicsit is az átlag felett keres.

A ballib demagógók sose mondják el, hogy Mo-on aki gazdag, az sose bérből él, így a magas adókulcs NEM a gazdagokat sújtotta.

Különösen vicces, amikor elgágogják, hogy bezzeg a szlovákok visszatértek a többkulcsosra, csak nem mondják meg milyen is az a szlovák többkulcsos!

Elmondom milyen! Szlovákiában 2 kulcs van SZJA-ra:
- havi 900 ezer Ft jövedelemig 19 %,
- felette 25 %.

S a szlovák átlagbér jelenleg 330 ezer Ft!

Amit én Mo-on hiányolok: egy 0 %-os kulcsot a minimálbér alatt.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 08:04:20

@carvalho:

Szerintem nem összefüggéstelenül beszél, hanme rendkívül koherensen géágogja Sorosék propagandáját:
- az állam rossz gazda, adjunk oda mindent Sorosnak és haverjainak,
- az állam legyen gyenge, hogy a rablóbanda könnyebben tudja kizsákmányolni az országot,
- a kisember kussoljon,
- a nyugtanak mindig igaza van,
- aki nem tőkés, az szart se ér.

guma 2017.12.15. 08:16:19

@carvalho:

lehet, hogy értelmezhetetlen más számára, amikor adott szövegre reagálok. de a címzet nevére kattintva értelmezhetsz - ha valóban érdekel.

a pontozás mindig azt jelenti, hogy tovább gondolhatod a megtörtént eseményt vagy felidézheted az alapját.

a zárójel - kapcsolódó mellékszál.

viszont ha felhívod valakire a figyelmet konkrét témába akkor ne csodálkozz, ha kiveri a biztit, amikor kijelenti: NEM akar állást foglalni a következményekről, mikor valódi óriási hiányként megemlíti a megsemmisitett manyup vagyont.
akkor a véleménye nem oszt nem szoroz, mert csak egy gondolat, elmélet szinten marad - amit törvény nem támaszt alá jelenleg.

persze ebből következik, hogy az én vélemény is valahol semmi...

bocs hogy zavartalak ezzel.

guma 2017.12.15. 08:22:12

Pogátsát pedig akkor bírom igazán amikor beszélget.

pl itt:

www.youtube.com/watch?v=_hCaI5MN9x8

soad1221 2017.12.15. 09:48:44

@diggerdriver: még csak hasonlót sem írtam. de tényleg hanyagolom a témát...

soad1221 2017.12.15. 09:51:24

@upgrade: egyrészt, azt írtam, hogy esetleg rág meg tanatora lehet a "ballib" jelzőt ráilleszteni, de szerintem rátok sem.

másrészt én sem a balost, sem a liberálist nem szitokszóként használom.

harmadrészt az évek során olvasott kommentjeid alapján, gondlom, hogy te inkább vagy akár balos, akár liberális , mint mondjuk charlie :)

soad1221 2017.12.15. 09:59:01

@guma: az egykulcsos adóval semmi baj nincs. én nagyon is egyetértek az egykulcsos adóval, sőt az alacsony adókulccsal is. Az én felfogásomban az adórendszerben nem a jövedelmeket kell brutálisan adóztatni, hanem inkább a vagyont és a fogyasztást.

Aztán persze lehet tovább részletezni, hogy a milyen jellegű fogyasztásokat milyen mértékben kell, de ez már másik téma.

Ebben bircának igaza van, a magas jövedelem magasabb adóztatása nem fog nagy bevételt eredményezni.

guma 2017.12.15. 10:57:02

@soad1221:

értelek és van igazság az gondolatodban.
viszont hazánkban amig az állam nem nyújt azonos szolgáltatást minden polgárának cserébe az adóért (iskola, orvos, közlekedés, stb) addig az 1 kulcsos adó rombolást és még nagyobb olló nyítást hoz ember és ember közt - szerintem.

hallgasd meg a pogátsa beszélgetést amit belinkeltem és rögtön világos lesz mire gondolok bővebben.

szerintem meg az adó kulcsainak picit követni kell a valós létfenntartást - mert egészséges társadalmi tükrőzést adna, valósítana meg, pár % eltérés. viszont valóban a vagyon, a tőke és a fogyasztói adó kezelése jó alap, kiindulási pont lehetne, ha felelősséggel kezelik.

de amig az állam határoz meg béreket teljesítmény nélkül, ágazatokat lerombolva, nincs is miről beszélni, mert csak fals eredményeket hoz az adók világában és a szakmák, ágazatok leépülését eredményezi - szerintem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.15. 10:58:15

Lófaszt. Az egész manyupnak az volt a fő baja hogy nem a jobboldal találta ki.
Egyből nyereségesek lettek volna a pénztárak. Akkor lett volna örö e bodottá....
Ilyen kúrva egyszerű a történet.

Orochimaru 2017.12.15. 11:09:03

@diggerdriver: "Hallgatni könnyű..."

Tegyuk hozza, hogy elegge erdekes a magyar ember gondolkozasmodja ezzel az allando beteges faszmericskelessel, hogy ki mire vitte az eletben, kulonoskeppen akkor, ha nem magyar ehberert dolgozik. Akkor le kell hozni a csillagokat is, mert kulonben megszoljak... Nem veletlenul maradtatok tizen a blogon.

Errol mar beszeltem korabban is, hogy az otthon elo, megkeseredett faszkopek onigazolasa semmivel sem kulonbozik a kint elok vetitesetol. Az, hogy valaki otthon marad, es szopja a faszt elete vegeig alacsony fizetesert amelett, hogy mindennap megalazzak es hulyenek nezik (allam es munkaltato egyarant) az szerintem vegtelenul szomoru, es nincsen mire buszkenek lenni azzal kapcsolatban.

Meg hogy ki mennyire magyar. Egy orokzold slager. En mar csak rohogok. Kinomban.

upgrade 2017.12.15. 11:24:00

@diggerdriver:
A magyarorszagi rendszert nem ismerem, de alapvetoen minden tarsasag kulonbozo kockazati szintu befekteteseket ajanl es te valaszthatsz.
A profit meg a te celod, nem a tarsasage. Ok nyilvanvaloan a kezelesert felszamolnak dijat, de a profit neked kell.
Pont az ertekmegorzes miatt, plusz jo az, ha a befizetettnel tobb penzed lesz a vegen.

upgrade 2017.12.15. 11:27:25

@diggerdriver:
A Weinstein dologgal kezdodott.
Birka akkor is azt mondta, hogy dehat a szinesznok bevallaltak, most meg picsognak, meg te is azt mondtad, hogy mindenki alszent, merthat mindenki tudja, hogy van a szereposzto divany.

Sot, most is ezt mondja birka, hogy alkut kotottek, pedig hat ugye pont arrol volt szo, hogy nem.
De mondom, en ebbe megegyszer nem megyek bele.

Vedd ugy, hogy igazatok van, a libsiknek nincs tobb ervuk, szembekoptek magukat, vagy amit akarsz.

A metoo kampany mar egy teljesen mas dolog.
Azt lehet vitatni, ahogy Puzser is tette.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.15. 11:27:35

@upgrade:
Nyilván jó de kockázat nélkül nincs üzlet.
Döntse el mindenki hogy mi a fontosabb neki.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.15. 11:32:21

@upgrade:
Nem. Az egész történet arról szólt hogy bemondásra elítélnek valakit.
Így aztán most boldog boldogtalan bemond.
Ennyi történt.

soad1221 2017.12.15. 11:34:16

@guma: akkor folytatom a gondolatmenetet... :)
a szociális ellátásokat kezeljük külön. Egyértelmű, vannak akik még egy alacsony adóval is keveset keresnek egy tisztességes megélhetéshez, őket kell is segíteni, ebben nincs vita. Az nem megoldás, hogy akkor ő fizessen még kevesebb adót. Az valójában neki aprópénz, és feleslegesen bonyolítja a rendszert. Lássuk be ezeknél a jövedelmi szinteknél az 1-2%, az 1-2 ezer ft-ban mérhető. Persze ott számít az is, de a helyzetén semmit nem változtat. Itt kellene képbe jönnie az önkormányzatoknak, a szociális hálónak, stb, és én személy szerint nem is pénzbeli segítséget adnék, hanem főleg természetbenit, pl a rezsi számláit az önkormányzat rendezi, ételt visznek ki, stb.. számos módja van annak, hogyan lehet segíteni.
De, az tök felesleges, hogy az adórendszerbe beleépítsük ezeket...

Más: az ellátások, mint az egészségügy, oktatás, infrastruktúra sohasem lesz egyforma. Egy vidéki kis falu általános iskolája vagy rendelője soha nem lesz olyan, mint amit mondjuk az én gyerekeim a 12.kerültben megkapnak. Persze szándék legyen arra, hogy minél kisebb legyen a különbség, de különbség mindig lesz. Ez megint legyen tök független attól, hogy mondjuk én mérnökként mennyi adót fizetek be. Persze teszem hozzá, én lényegesen több adót fizetek, még úgy is, hogy a 3 gyerek miatt komoly kedvezményeket kapok, de nekem jóval több a helyi adó is, mint borsodbótán. Ezentúl, (mivel én jobban keresek) én ki tudok fizetni a gyerekeimnek egy sor olyan dolgot, sportolási lehetőséget, programokat, stb, amik nem szorosan az oktatásba tartoznak bele, de hát azért mégis, nem? Akkor már eleve nem lesz azonos a borsodi vagy nógrádi falu általános iskola az enyémmel. Vagy nézzük az orvosi rendelőt. Ok, legyen azonos szinten a nógrádi faluban azzal, mint ami itt van. Ugyanaz érhető el. Csak tegyük fel, a 12.kerületben épült egy magánrendelő, ott kaphatok egy sokkal magasabb színvonalat, az államinál, és mondjuk ki is tudom fizetni a 10 000 ft-os költséget arra, hogy én csak bejelentkezem akkor, amikor nekem jó, ott jobb gépek vannak, jobb orvos is, stb...
MI a megoldás? mindez a nógrádi faluban nem érhető el, nincs ember aki ki tudná fizetni, magánrendelő így nem lesz, építsen az állami egy olyat, ami nekem pénzért elérhető? Szeretne majd oda olyan orvos menni? Meg fogja tudni azt az ellátási szintet kapni valaha? szerintem soha.

Viszont cserébe, mondjuk pár százalékkal megemeli az én adómat. Abból tud majd biztosítani ott többletet az állam? Biztosan nem. Akkor ne csak jelképesen, hanem a brutálisan vegyen el az én jövedelmemből. Abból fog tudni építeni az állam? Még mindig nem, mert még mindig közel sincs az az összeg, ami ehhez kellene, cserébe most már én sem tudom kifizetni a magánrendelőt, meg a gyerekemnek a sportolást.

Ezzel csak azt érik el, hogy az én fogyasztásom kevesebb lesz, abból annak, akinek nógrádban nagyon kicsit a jövedelme, még nem kap magasabb ellátást, csak annyit ér el, hogy az itt élő gyerek nagyjából ugyanazt kapja mint, aki ott él.

soad1221 2017.12.15. 12:20:28

@diggerdriver: nem, senki nem ítélt el senkit sem bemondásra.

upgrade 2017.12.15. 12:34:15

@soad1221:
Hat en nem tartom magam liberalisnak, persze ez is lehet viszonyitas kerdese :-).

guma 2017.12.15. 12:34:25

@soad1221:

nincs igazán idom, de pár szót azért megér gondolat halmazod.

tudod, hogyan, miből indult a szociális háló vagy a nyugdíj?

angoloknál, svédeknél, finneknél, norvégoknál a bányászok, később egy egy ipar ágazat emberei saját bérükből dobták össze a segélyládát. hogy a bajbajutott, lesérült társukat ill azok családját segélyezték.

ebből a "ládából" kezdtek nyugdíjat fizetni a kockázatközösséget felvállaló tagok.

ugrok: a szociális háló is adóból él.

tehát, nem kell mindenhova kiépíteni a drága rendszert, de pl jelzőrendszerben be lehet kötni őket.
vagy ne csak hajnalba és este tudjon buszra vagy vonatra szállni, hogy munkahelyére vagy iskolába eljusson valaki.

ez talán kicsi betekintést ad az én gondolataim eredetéről

most nincs több időm, bocs!

upgrade 2017.12.15. 12:36:52

@diggerdriver:
Nem, nem arrol szolt.
Hanem arrol, hogy hat mi a fasznak ment a szobajaba, meg a fogdosas, ajanlat teves, meg farok mutogatasa tulajdonkeppen csak udvarlas.

Ja meg hogy tulajdonkeppen alkut kotottek, akkor meg minek picsognak. Plane 20 ev mulva.
Pedig nem kotottek alkut, de ez nyilvanvaloan nem zavarja birkat.

Orochimaru 2017.12.15. 12:37:01

@diggerdriver: Olyan embereket kersz szamon, akik mar ezer eve (?) nincsenek jelen a blogon. Csak leirtam, hogy szerintem miert nincsenek itt.

soad1221 2017.12.15. 13:03:11

@diggerdriver: nagyjából leírta morsels is... @upgrade:

Az egész vita onnan indult, hogy birca lekurvázta a színészeket, amire a reakció az volt, hogy azért az erőszak vádja azért kicsit másról szól (ekkor még marton-téma nem is volt, csak a weinstein), majd jöttek szépen sorban elő a történetek..
Én (is) többször elég konkrétan leírtuk, hogy ha bebizonyosodik... aztán pár napra rá már bebizonyosodott...
damut sem bemondásra ítélték el, senki nem bemondásra került lapátra. Martont is akkor rúgták ki, mikor már beismerte.
Bemondásra vizsgálat indul. Ebben a pillanatban én elég egyértelműen írtam bircának, hogy azért én nem vállalnék közösséget azzal akit megvádoltak, mert még az is lehet, hogy igaz...

Keresd vissza, szerintem szó szerint írtam így. Mostanra meg már megint eljutottunk oda, hogy erkölcsi bizonyítvány alapján hiszek a vádlónak, meg amit leírok, azzal eljutunk oda, hogy származás/társadalmi réteg alapján fogunk hinni bárkinek. Nem gond, lettem egy pillanat alatt családellenes is itt, csak kicsit vicces.. :)
minden estre vitázni így nem lehet...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 13:35:51

@diggerdriver:

Nem próbálhatod meg, mert az nem a te pénzed, hanem a adód.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 13:43:15

@soad1221:

Csak hát a magyar ballibek nem az MAGAS, hanem az ÁTLAGOS jövedelmet akarják adóztatni, az pedig sok bevételt hoz az államnak.

A ballibek adóképlete kb. az, hogy a tőkés ne fizessen semmi adót, a jobban kereső bérmunkás meg legyen megbüntetve.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 13:51:46

@diggerdriver:

A manyup piramisjáték, sehol, soha még nem működött a világon.

Bevezetése Kelet-Európában a gyarmatosítás egyik része, semmi egyéb.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 13:53:55

@diggerdriver:

Számtalanszor meg lett ez már beszélve.

A járulék MINDEN létező elmélet szerint egy adófajta.

Horthy Miklós cselédje 2017.12.15. 13:53:55

@Orochimaru:

Élvezed már a nyugati jólétet? Van pénz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.15. 14:02:10

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ezt nem vitattam. Ha neked mindegy hogy állatot eszel vagy állatfajtát akkor egyél rozsomákot.

carvalho · http://quercus.blog.hu/ 2017.12.15. 16:14:13

29/2017. (X. 31.) AB határozat

"[54] 3. Az Alaptörvény a szociális biztonság körében szövegszerű változásokat vezetett be. A társadalombiztosítás fogalom nem szerepel az Alaptörvény XIX. cikkben. A XIX. cikk (4) bekezdése annyit rögzít, hogy Magyarország az időskori megélhetés biztosítását a társadalmi szolidaritáson alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő. Mindezt kiegészíti a 40. cikk, amely szerint a „nyugdíjrendszer alapvető szabályait a közös szükségletek kielégítéséhez való kiszámítható hozzájárulás és az időskori létbiztonság érdekében sarkalatos törvény határozza meg”.
[55] A jelen ügyben jelentősége van annak, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személyek jogszerzése személyes hozzájáruláshoz van-e kötve.
[56] Az Alaptörvényben előírt sarkalatos törvényt a „Magyarország gazdasági stabilitásáról” szóló 2011. évi CXCIV. törvényként (a továbbiakban: Gst.) alkotta meg az Országgyűlés. A Gst. VI. Fejezete a nyugdíjrendszer alapvető szabályairól, a 9. pont a nyugdíjrendszer alapelveiről szól. Az alapelvek között a 40. § (2) bekezdése kimondja: „Az állami nyugdíjrendszerben az ellátási jogosultság nyugdíjjárulék fizetésen alapul.” A (3) bekezdés szerint „Az állam garantálja az állami nyugdíjak kifizetését.” Megállapítható tehát, hogy a nyugdíjjogosultságot változatlanul személyes hozzájárulás, járulékfizetés alapozza meg.
[57] Az új alkotmányos környezetben az Alaptörvény XIII. cikk (1) bekezdése úgy rendelkezik, hogy mindenkinek joga van a tulajdonhoz. Ebből következik, hogy a tulajdonként megszerzett (és így az alkotmányos tulajdonvédelem alatt álló) vagyoni jogi igényeket az Alaptörvény XIII. cikke védi. Ezt erősítette meg a (már az Alaptörvény hatálya alatt elfogadott) 3048/2013. (II. 28.) AB határozat is, amely rámutatott arra, hogy a társadalombiztosítási jogviszonyokkal összefüggő szolgáltatások esetében továbbra is fennáll az alkotmányos tulajdonvédelem, amelynek korlátozása a közérdekűségi teszt alapján állapítható meg.
[58] A jogosultsági feltételeket teljesítve megszerzett, a ténylegesen folyósított nyugdíjra való jogosultság vagyoni értékű jog, melyet az Alaptörvény XIII. cikke véd."

2011. évi CXCIV. törvény

VI. FEJEZET

A NYUGDÍJRENDSZER ALAPVETŐ SZABÁLYAI

9. A nyugdíjrendszer alapelvei

40. § (1) Az állami nyugdíjrendszer célja, hogy az időskor, illetve közeli hozzátartozó halála esetén a jövedelembiztonságot megalapozza.
(2) Az állami nyugdíjrendszerben az ellátási jogosultság nyugdíjjárulék fizetésen alapul.
(3) Az állam garantálja az állami nyugdíjak kifizetését.

10. Az állami nyugdíjak és fedezetük

41. § (1) Az állami nyugdíjrendszerben ellátásként törvényben meghatározottak szerint
a) öregségi nyugdíj és
b) hozzátartozói nyugellátás
állapítható meg.
(2) Öregségi nyugdíj annak állapítható meg, aki a nyugdíjkorhatárt betöltötte, és megfelel a törvényben meghatározott egyéb feltételeknek. Törvényben meghatározott feltételek fennállása esetén a nők a nyugdíjkorhatár betöltése előtt is jogosulttá válnak öregségi nyugdíjra.
(3) A nyugdíjak reálértékét biztosítani kell.

42. § (1) Az állami nyugdíjak kifizetésének fedezetét a Nyugdíjbiztosítási Alap biztosítja.
(2) A Nyugdíjbiztosítási Alap bevételeit a befizetett nyugdíjjárulékok, a foglalkoztatók által e célra fizetett közterhek, a központi költségvetésből biztosított források és a törvényben meghatározott egyéb bevételek képezik. Természetes személy nyugellátás fedezetére, törvényi kötelezettség alapján fizetett járuléka kizárólag a Nyugdíjbiztosítási Alapot illeti meg.

felirat 2017.12.15. 17:37:17

"Nem a másként gondolkodókat kell bezárni, hanme a deviáns elemeket. Semmi gond, ha másképp gondolkodsz, ha közben nem veszélyezteteted a rendet."
OK. Van a mai magyar politikai vagy közéletben olyan deviáns elem akit szerinted "humánus lágerbe" kéne zárni?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 18:42:08

@felirat:

Jelenleg a rend liberális, s lekapcsolják a liberalizmusra veszélyes elemeket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.15. 20:14:06

@carvalho: Na. Ez egy korrekt és érthető cikk volt. Nem találok benne kivetnivalót.
Ettől még fenntartom hogy a manyup ennél jobb volt.

felirat 2017.12.15. 20:22:27

"Jelenleg a rend liberális, s lekapcsolják a liberalizmusra veszélyes elemeket. "
OK. Van a mai magyar politikai vagy közéletben olyan deviáns elem akit a te elveid szerint "humánus lágerbe" kéne zárni?

carvalho · http://quercus.blog.hu/ 2017.12.15. 20:34:47

@diggerdriver:

Nem cikk. Ismertem ezt a AB határozatot- általában el szoktam olvasni- és beidéztem hozzá a felhívott jogszabályt.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 20:35:39

@felirat:

Lásd a BTK államvédelmi fejezetét. Ott le van írva, ki a rendszer szerint deviáns, plusz lásd még a fejezeten kívüli politikai bűncselekményeket, pl. holokauszttagadás, alkotmányos rend elleni szervezkedés, lázadás, hazaárulás, hűtlenség, az ellenség támogatása, kémkedés az EU ellen, szövetséges fegyveres erő ellen elkövetett kémkedés, állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása, stb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.15. 20:44:50

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Igen? Akkor mondd meg nekem mi a különbség a disznó és a sertés között.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.15. 20:45:42

@carvalho: Akkor határozat. Teljesen közérthető még nekem is.

felirat 2017.12.15. 20:52:08

"Ott le van írva, ki a rendszer szerint deviáns, "
Én azt kérdeztem, hogy szerinted kik a deviánsok akiket "humánus lágerbe" kéne zárni?

upgrade 2017.12.15. 23:44:28

@felirat:
Raadasul ahogy irta, jelenleg a rend liberalis, szoval a torvenyek nem is a deviansok ellen vannak.

Horthy Miklós cselédje 2017.12.16. 04:42:28

@diggerdriver:

Miért, mi a lényeg? Te miért élsz ott? Ti miért éltek ott?
Csodálatos vonzalmat érzel az angolok iránt esetleg?
Ja nem, a pénz miatt...

guma 2017.12.16. 05:00:34

@carvalho:

gondoltam, hogy beidézed az egyetlen nyugdíjjal kapcsolatos AB állásfoglalást.

ez az elvont (megszerzett) nyugdíjakkal kapcsolatos, amiben itt, nálad is szerepel egy lényeges mondat:

"AB határozat is, amely rámutatott arra, hogy a társadalombiztosítási jogviszonyokkal összefüggő szolgáltatások esetében továbbra is fennáll az alkotmányos tulajdonvédelem, amelynek korlátozása a közérdekűségi teszt alapján állapítható meg."

tehát a MÁR megszerzett nyugdíj tulajdonjogát vesézi ki.

érdemes elolvasni az egészet, mert az idézet rész így becsapó, ha a határozat "tárgyát" figyelmen kívül hagyod: jelen esetben a MÁR megszerzett tulajdon korlátozása, megvonása...

ezt a cím is nutatja:

29/2017. (X. 31.) AB határozat
a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 83/C. §-a, valamint 102/J. §-a alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló indítvány elutasításáról1

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A17H0029.AB&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT

guma 2017.12.16. 05:13:27

@carvalho:

a még meg nem szerzett nyugdíjak garanciájáról, nincs szó sehol semmiben.

ha tévednék - elnézést - és kérlek linkeld, mert akkor lemaradtam róla.

itt idézem, hogy mit vizsgált az AB.

"[11] 4. Egy magánszemély indítványozó az Abtv. 26. § (1) bekezdése alapján alkotmányjogi panaszt terjesztett elő, amelyben kérte, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg a Tny. 83/C. §-át és a 102/I-102/K. §-ait, mivel azok ellentétesek az Alaptörvény XIII. cikkében írt tulajdonhoz való joggal és az Alaptörvény XV. cikkében írt azon alapelvvel, amely szerint a törvény előtt mindenki egyenlő.

[12] Kérelme indokolásaként előadta, hogy 2002. szeptember 1-jétől szolgálati nyugdíjat állapítottak meg részére, ezt követően közszolgálati jogviszonyban állt; közszolgálati jogviszonya munkáltatójának 2013. szeptember 3-i intézkedése alapján szűnt meg. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2013. július 3-án kelt, 546-1190-4. számú határozatával a panaszos öregségi nyugdíjának 2013. július 1. napjától történő szüneteltetéséről döntött. E határozat ellen a kérelmező fellebbezéssel élt. A másodfokon eljáró Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság határozatával az elsőfokú határozatot helybenhagyta. Az indítványozó a közigazgatósági határozatok megsemmisítése illetve megváltoztatása iránt pert indított. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2.M.3380/2014/7. sorszámú, 2015. április 9-én kézhez vett ítélete a keresetet elutasította.

[13] Az indítványozó az alkotmányjogi panaszban azzal érvelt, hogy 44 évi szolgálati idő alapján részesül öregségi nyugellátásban, amely őt pusztán emiatt, tehát a megszerzett szolgálati idő alapján illeti meg, ezt tőle meg nem vonhatják, annak folyósítását fel nem függeszthetik, nem szüneteltethetik, mert ezzel a tulajdonhoz való jogát sértik meg. A hivatkozott jogszabály ezen túlmenően a köztisztviselői, illetve a Tny. 83/C. § (1) bekezdésében felsorolt jogviszonyban álló személyeket hátrányosan megkülönbözteti, mivel a már megszerzett öregségi nyugdíjak folyósítását csak ezen foglalkoztatottak esetében rendeli szüneteltetni, más esetekben ilyen korlátozást nem lát indokoltnak.

[14] Kérte az Alkotmánybíróságot, hogy az előadottak alapján semmisítse meg a Tny. 83/C. §-át és 102/I-102/K. §-ait. Utalt arra, hogy az alapvető jogok biztosa Alaptörvénybe ütközés miatt már nyújtott be indítványt hasonló érveléssel.

[15] Az indítvány kiegészítésében kifejtette, hogy a nyugdíjat az arra jogosult nem szociális rászorultság alapján, hanem a hosszú időn át, a munkabéréből törvényi kötelezettség alapján történő levonás által teljesített befizetések ellenértékeként kapja, amelyet - már megszerzett vagyoni jogi igényként - megillet az alkotmányos tulajdonvédelem, amelynek korlátozása a közérdekűségi teszt alapján állapítható meg [3048/2013. (II. 28.) AB határozat]. A Tny. 83/C. §-ában foglalt, a tulajdonhoz való jog korlátozását előidéző rendelkezés, annak közérdekűségének elfogadása ellenére sem minősül arányosnak, tekintettel arra, hogy az a megszerzett tulajdont teljes mértékben elvonja, egy olyan körülmény miatt - nevezetesen, hogy a nyugdíjra jogosult személy egyébként dolgozik-e, és ha igen, akkor a Tny. 83/C. §-ában meghatározott munkakörökben - amely nem releváns kérdés a tulajdonvédelem szempontjából. A fent előadottak alapján tehát a Tny. 83/C. §-ában foglaltak sértik a panaszos részére az Alaptörvény XIII. cikkének (1) bekezdése által biztosított jogot, azáltal, hogy a tulajdon mint alkotmányos alapjog korlátozására vonatkozó szabályokat sértő módon korlátozzák az öregségi nyugdíjához való hozzáférését tekintettel arra, hogy az általa a szolgálati ideje alatt megszerzett nyugdíját - munkáltatójának személyére tekintettel - teljes mértékben, végérvényesen elvonják. A sérelmezett, Alaptörvénybe ütköző jogszabály a panaszost hátrányosan megkülönbözteti pusztán azáltal, hogy ő közszolgálati jogviszonyban áll(t), holott a foglalkoztatónak jogában áll eldönteni, hogy alkalmaz-e öregségi nyugdíjban részesülő személyt, vagy sem. Nyilvánvaló, hogy a foglalkoztató nem az érintett személy életkora, nyugellátása vagy annak hiánya alapján dönt a foglalkoztatásról, hanem a betöltendő munkakörre való alkalmasságot, szakmai ismereteket és tapasztalatot veszi figyelembe. Az adott esetben ez anyagi hátrányt jelent a panaszosnak, hiszen a már megszerzett tulajdonát (a már megszolgált nyugdíját) a jogszabály elvonja, míg más jogviszonyban álló nyugdíjasok esetében ilyen korlátozást a jogszabály nem ír elő.

[16] 5. Több bírói kezdeményezés indítványozta a Tny. 83/C. § (1) és (4) bekezdése, valamint 102/I. § (1)-(2) bekezdése alaptörvény-ellenessége és nemzetközi szerződésbe ütközése vizsgálatát is."

guma 2017.12.16. 05:28:43

@carvalho:

ez most csel volt részedről, hogy a kérelmező által benyújtott érvelés részét linkelted?

mit bizonyítottál vele?

elvették (bocsánat, szünetelteik!) a nyugdíját és indokolja az általad idézett részben, hogy miért gondolja jogszerütlennek a lépést.
ebből idéztél. ezért van ott még a régi nyugdíjtörvény garanciája "beidézve".

tehát beraktam az előbb a teljes kérelmet.

én ezzel a témát részemről lezárom.

nem szakember vagyok csak figyelem az összefüggéseket szociális vonalon. vagyis kicsit sem vagyok észkombájn.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.16. 06:24:36

@guma:
Akkor nekem is fordítsd már le légyszíves. Most akkor járulék vagy adó?

guma 2017.12.16. 07:06:53

@diggerdriver:

pár mondattal itt választ kapsz.

www.youtube.com/watch?v=jcn48s8a4qI

itt meg a szabályok, törvények alapján:

Bevezetés a járulékok témaköréhez

Adó és járulék közötti alapvető különbség, hogy míg az adó általános jellegű, azaz az állam szabadon használhatja fel különböző kiadásai fedezésére, addig a járulékok mindig valamilyen konkrét feladat végrehajtására használhatók fel. Az egészségbiztosítási járulékokból az állam az egészségügyi ellátást, a nyugdíjbiztosítási járulékokból pedig a nyugdíjrendszert tartja fent. A munkaadói és munkavállalói járulék célja pedig a foglalkoztatás elősegítése, a munkanélküliek ellátásának megszervezése.

tudasbazis.sulinet.hu/hu/szakkepzes/kozgazdasagtan/szamviteli-ismeretek-11-evfolyam/jarulekok/munkavallalo-altal-fizetendo-tarsadalombiztositasi-jarulek

Ebben különbözik a tb-járulék és a szociális hozzájárulási adó

adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Bucsu_a_tbjarulektol_C9JR6W

a dátumokat is érdemes figyelni, mert törvény módosítás már 2011-ben is történt, alapjog meg 2012-től lép életbe.

(várom a gyerekeim. nincs több időm, és még @carvalho: -hoz intézet mondaromnál is képes voltam hibát véteni, mert el vagyok havazva, kapkodok.
ezért mégegyszer: bocs!

el ne felejtsem: holnap leszel nálam "színpadon".)

carvalho · http://quercus.blog.hu/ 2017.12.16. 07:12:50

@guma:

A belinkelt rész az AB döntéséből, és annak indoklásából való, és nem a beadványból.
Tőlem egyébként úgy retteghettek zOrbán basitól, ahogy akartok. Én megpróbálom az időmet értelmes dolgokkal kitölteni.

guma 2017.12.16. 07:23:31

@carvalho:

ezért kértem az előbb elnézést!

rettegni nem szoktam, félni sem. ellenben, néha megijedek. :D

@diggerdriver:

"Az alapoknál maradva további kérdés lehet hogy mi is az alapvető különbség adó és járulék között. Hiszen amikor nettó jövedelemről beszélünk, általában az adók és járulékok után megmaradó jövedelmekre gondolunk, a mindennapokban gyakran nem is tulajdonítunk jelentőséget a kétféle elvonás közti különbségnek. A bérpapírokon az alkalmazottakat a bruttó bér mellett a nettó bér érdekli, a munkaadót pedig a bruttó bérköltség. Kicsit leegyszerűsítve azt lehet mondani, hogy az adóért konkrét, közvetlen ellenszolgáltatást nem várhatunk, közvetettet természetesen igen, míg a járulék, és nem csak a nyugdíj-járulék, ellenében meghatározott szolgáltatást várhatunk el. Nevével ellentétben például az egészségügyi hozzájárulás ’adó jellegű fizetési kötelezettség’."

www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdijrendszer/demetrovics-gergely-adoztatas-es-nyugdijrendszer.74177.html

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.16. 07:35:53

@guma: @carvalho:
Nananana...
Itt most nem Orbánról van szó, ne terelj.
Most akkor járulék vagy adó? Kinek higgyek?
Tudod jól hogy én megmondom azt is ha Orbánék jól csinálnak valamit, meg engem nem érdekel melyik a jobb vagy baloldal ha baromságot csinálnak.
az a vehemencia ahogy a sajtó meg a kormány meg TI támadjátok a manyupot nekem garancia arra hogy az JÓ, csak nem a jobboldal találta ki.
De egyébként is én az öngondoskodás híve vagyok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.16. 07:38:59

@guma: Hé hé hé...
Itt félrement a dolog.
PONTOSAN TUDOM mi a különbség az adó és a járulék között.
Az érdekel hogy Mihályinak higgyek vagy a belinkelt ÁB határozatnak.
Mert hogy ellentmondanak egymásnak.

carvalho · http://quercus.blog.hu/ 2017.12.16. 07:42:00

@diggerdriver:

A munkavállalók ma is járulékot fizetnek.
Öngondoskodni meg ott lehet, ahol erre megfelelő jövedelem áll rendelkezésre.

A manyup meg eredetileg nem arról szólt a bevezetése előtt, mint ami lett belőle. Ha olyan kurva jó ötlet lett volna, akkor nem kellett volna belerakni az állami garanciát.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.16. 07:50:44

@carvalho: Az állami garancia semmire nem érv. Rengeteg dologra van állami garancia. Termőföld, állatfelvásárlási ár, elektromos áram stb...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.16. 07:53:58

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Tévedés. Minden disznó sertés de nem minden sertés disznó.
A disznó az a sertés egyik növekedési fázisa.
Van malac, süldő, disznó.
Pontosan ugyanaz mint az adó-járulék. minden járulék adó de nem minden adó járulék.
A járulék egy olyan adóFAJTA aminek célzott a felhasználása.
Pont.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.16. 07:57:51

@diggerdriver:

A járulék megnevezett adótípus, ennyi az egész.

De a nyugdíjas szempontjából semmi különbség nincs. MINDKÉT esetben - ha nyugdíjadó és ha nyugdíjjárulék - az állam EGYOLDALÚAN állapítja meg, mi az, ami jár nyugdíjként.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.16. 07:59:04

@diggerdriver:

A manyup nem öngondoskodás. Kevered az önkéntes manyuppal.

carvalho · http://quercus.blog.hu/ 2017.12.16. 08:21:07

@diggerdriver:

Boccs, de nekem nincs arra időm, hogy egyszerű dolgokat szájbarágósan elmagyarázzak. Meg nem is feladatom.
Igaza van Maxnak. Még azt sem tudjátok, vagy akarjátok megérteni mi a különbség a kötelező, és az önkéntes fogalom között. Hárompilléres dologról szólt a történet.
De én itt kiszállok.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.16. 08:27:20

@carvalho:

Így igaz.

SENKI se beszélt soha az önkéntes manyup ellen, ez ma is vígan létezik.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.16. 08:36:26

@carvalho:

Továbbá, alapvetően szómágia a vita.

Ugyanis a járulék csak elvileg más. Azt jelenti: valami jár érte. Míg a szimpla adóért nem.

A valóságban azonban az eltérés nem létezik.

Számtalan ingyenes állami szolgáltatás van, melyért nem szed senki "járulékot". Akkor ezek a jövőben fizetősek lesznek?

További a járulék alapján való járandóság SOSE konkrét összeg, hanem egy absztrakt jog csak. Azaz fizeted a nyugdíjjárulékot, s az állam megmondja, majd mennyi lesz a nyugdíjad, s ahhoz milyen egyéb feltételek vannak még.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.16. 11:08:30

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Nem. Az hogy kötelező vagy önkéntes az nem változtat azon hogy SAJÁT nyugdíjbefizetésedet kapod meg nyugdíjas korban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.16. 11:12:37

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Nem. Az ingyenes állami szolgáltatásokat adóból fizetik. Például az oktatást a rendvédelmi szerveket. Mindegyiknek a költségvetése bármikor változhat, akár meg is szűnhet.
Például a GYES. számtalanszor változott már. Bármikor megszűnhet.

Horthy Miklós cselédje 2017.12.16. 11:19:58

@diggerdriver:

"De egyébként is én az öngondoskodás híve vagyok."

Mennyit raktál már félre nyugdíjas korodra?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.16. 11:40:57

@diggerdriver:

S akkor ki fizesse az egyre több nyugdíjas nyugdíját, ha csak a sajátjukat fizetik?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.16. 11:41:47

@diggerdriver:

Igen, megszűnhet az egész állam is, de nem valószínű. Előbb szűnik meg egy tisztán profitalapú manyup-kassza.

guma 2017.12.16. 11:59:00

@diggerdriver:

1 vagy 2 hónapja mondtam, hogy az összegyűjtött anyagból poszt lesz. de mivel én hónapokkal előbbre berakom a posztokat, már nem emlékeztem mikor lesz éles.

adg-nek is a napokban lett éles a Kimberliről szóló poszt.

más

nézd Pogátsa se mer ebben állást foglalni akkor ki vagyok én, hogy merjek dönteni?

csak 2011-től van pár olyan új törvény amit ha figyelmesen elolvasod az AB állásfoglalást, ott is többször idéznek és utalnak arra is, hogy nekik nem áll módjukban költségvetés bírálata, vizsgálata, mert abba beleszólása - az új törvény szerint - csak az országgyűlésnek van.

márpedig az új törvény szerint ez így szól:

IX. Fejezet
A SZOCIÁLIS HOZZÁJÁRULÁSI ADÓRÓL

Az adó

453. § (1) A szociális hozzájárulási adó (a továbbiakban e fejezet alkalmazásában: az adó) a kifizetőt természetes személlyel fennálló egyes jogviszonyaira, az egyéni vállalkozót, a mezőgazdasági őstermelőt e jogállására tekintettel (saját maga után), más személyt e fejezet külön rendelkezése alapján, a társadalmi közös szükségletek fedezetéhez való hozzájárulás kötelezettségének megfelelően terhelő, százalékos mértékű fizetési kötelezettség.
---------

(4) Az adó megfizetése államháztartási forrásból fedezett ellátásra (ideértve különösen a társadalombiztosítási ellátást és az álláskeresési ellátást), vagy államháztartási forrásból folyósított támogatás igénybevételére való jogot nem keletkeztet, valamint az adó alapja és összege az ilyen ellátás, illetőleg támogatás összegét nem befolyásolja.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100156.TV

itt pedig az:

1997. évi LXXX. törvény
a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről1

I. Fejezet
ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
A törvény célja

1. § E törvény célja, hogy az egyéni felelősség és öngondoskodás követelményeinek és a társadalmi szolidaritás elveinek megfelelően szabályozza a társadalombiztosítás keretében létrejövő jogviszonyokat. A foglalkoztatók és a biztosítottak biztosítási jogviszonnyal kapcsolatos kötelezettségeit: a biztosítottaknak a társadalombiztosítás rendszerében való részvételi kötelezettségét, a foglalkoztatók és a biztosítottak fizetési kötelezettségét és ennek a közteherviselésnek megfelelő teljesítését. Meghatározza a társadalombiztosítási ellátások körét és a társadalombiztosítási rendszerhez kapcsolódó magánnyugdíj keretében járó szolgáltatásokat.
Alapelvek

2. § (1) A társadalombiztosítás a Magyar Köztársaság állampolgárait, illetve - az e törvényben foglalt követelmények teljesítése esetében - a Magyar Köztársaság területén tartózkodó más természetes személyeket felölelő társadalmi kockázatközösség, amelyben törvényben megállapított szabályok szerint a részvétel kötelező.

(2) A kötelező társadalombiztosítási rendszerben a biztosítási elv, a társadalmi szolidaritás és a tulajdonhoz fűződő jogok alkotmányos keretek közötti korlátozása együttesen érvényesül.

(3) A biztosítottak egyes társadalombiztosítási ellátások igénybevételére való jogosultságát a társadalombiztosításban való részvételi kötelezettségük, illetve - törvényben meghatározott ellátások kivételével - társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettségük teljesítése alapozza meg. A pénzbeli társadalombiztosítási ellátások - ha törvény kivételt nem tesz - a biztosított járulékfizetésének alapjául szolgáló jövedelmével arányosak.

(4) A társadalombiztosítási rendszerhez kapcsolódó magánnyugdíj keretében járó ellátások fedezetére a biztosítottak - törvényben meghatározott mértékű - tagdíjat fizetnek.
-----------

d) az egyes ellátások és fizetési kötelezettségek teljesítését nyilvántartó és ellenőrző rendszer szabályozásával

gondoskodik.

(2) Az állam a társadalombiztosítási ellátások fedezetét akkor is biztosítja, ha a társadalombiztosítás kiadásai a bevételeket meghaladják.
--------------
Társadalombiztosítási ellátások

14. § (1) A társadalombiztosítás rendszerében nyújtott ellátások az egészségbiztosítás és a nyugdíjbiztosítás keretében vehetők igénybe.
------------
60. § Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 86. §-a a következő (6)-(8) bekezdéssel egészül ki:

„(6) A Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetéséről szóló törvényjavaslat benyújtásakor az Országgyűlésnek tájékoztatásul be kell mutatni a Nyugdíjbiztosítási Alap bevételeire és kiadásaira vonatkozóan öt évre, a demográfiai folyamatokra és azok hatásaira vonatkozóan ötven évre szóló előrejelzést.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700080.TV&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT

hol találsz ilyen tiszta alapvető fogalmakat, meghatározásokat az új törvényben, vagy z AB határozatban? tisztán értelmezhető, mindenki által felfogható különvélemény csak Stumfnál olvasható, indoklással

helyette bekerült, hogy a szülő kötelessége a gyerek ellátása vagy a gyerek kötelessége a szülő ellátása, az állam kötelessége kimaradt.
a nyugdijbíztosítási alap is eltűnt - remélem csak mint fogalom - de feltűnt államháztartási forrás...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.16. 12:02:03

@guma: Te figyu, tedd már oda a neved mellé a blogodat hogy bármikor oda tudjak menni.

guma 2017.12.16. 13:01:59

@diggerdriver:

nem akarom.

ez egy jó kis csapat blogja volt (ahova meghívtak) ökörködni, mindent offolni, dumálni, zenélni...
én csak nyitva tartom többnyire konzerv anyaggal, hátha rendbe jön a "kedvük", sorsuk és egyszer visszatalálnak.
(néha beköszönnek, vagy levet írnak ill telefonálnak, hogy most mi van velük vagy a családdal.)
ha nikkemre kattintasz megtalálsz, akármikor.

Orochimaru 2017.12.16. 13:55:15

@diggerdriver: Pont errol beszelek. Ha kulfoldon elsz, viritanod kell a faszkopeknak, kulonben nem vitted semmire. Ha Mo.-n vagy ehberert csicska egesz eletedben, az termeszetesen dicserendo. :D

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.16. 13:57:53

@guma:

A jövő valamilyen minimálnyugdíj alanyi jogon, plusz az eltartási kötelezettség.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.12.16. 14:05:16

@Orochimaru: Nézd, egy olyan beszűkült embernek mint Hinta az életben nem tudod elmagyarázni hogy mit kapsz a pénzen felül.
Neki ez nem érthető.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.16. 14:17:11

@diggerdriver:

Pedig az lesz 2050-től, nem lesz pénz másra, ha marad a mostani rendszer.

upgrade 2017.12.16. 15:13:38

Máté 13:12
Mert akinek van, annak adatik, és bővelkedik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van.

Horthy Miklós cselédje 2017.12.16. 15:50:22

@Orochimaru:

Megálló! Nem kell semmit virítani, de mi is a duma?
Lelépünk mert éhbérért dolgozunk bezzeg Nyugaton más minden.

Akkor meg? Mit csodálkozol hogy ezt kérdezem?

Horthy Miklós cselédje 2017.12.16. 15:51:40

@diggerdriver:

Mit kap a pénzen felül ott? Te/ti mit kaptok?

Áruld el, mit kaptok a pénzen felül, ami pl. otthon nem volt meg mondjuk Budapesten.