HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • diggerdriver: @tanyasi értelmiségi: Ne becsüld le a magyarokat. Ne becsüld le a szavazófülke magányát. 2002-ben ... (2024.04.18. 22:16) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Bankrablás

2017.11.07. 09:22 diggerdriver

A külföldre költöző magyarokat gyakran éri az a vád hogy túl rózsás képet festenek a befogadó országról. Engem is gyakran támadnak ezzel. Hogy itt minden szép és jó minden ki van találva és a kolbász is kerítésből van.

Én azért általában le szoktam írni a negatívumokat is, sőt most is egy ilyen történet következik. 

Van egy Magyarországon nem nagyon ismert nemzetközi hálózattal rendelkező bank a HSBC. Mikor kijöttünk náluk nyitottunk számlát és nagy általánosságban meg vagyunk elégedve velük. Az itteni bankrendszer egészen más biztonsági szabályokat alkalmaz mint azt mi otthon megszoktuk.  Néhány éve valószínűleg telefonvásárlás közben ellopták a kártyaadataimat és apránként 600fontot emeltek le róla. Barátommal egyből elmentünk a Wembley-i HSBC bankba ahol végtelenül udvariasan közölték a tényállást és két nap múlva mind a 600fontot visszarakták a kártyámra. Ez mindenképp pozitívum. 

Aztán történt, hogy a heti bevásárlásunkat foganatosítottuk a LIDL-ben és amikor fizetni akartam a kártyával nem tudtam. Ott álltunk egy már lehúzott, közel 100 fontnyi tele kosárral és nem tudtunk fizetni. senkinek nem kívánom azt az érzést. Kiderült hogy amikor a havi banki elszámolólevelet hozta a postás akkor tele volt a postaláda és mivel nem tudta kézbesíteni visszaküldte a feladóhoz. A bank úgy vette hogy címzett ismeretlen, a bankszámlán az a cím szerepel, így egyszerűen letiltotta a kártyahasználatot. Pusztán azért mert a postás nem tudott egy banki levelet kézbesíteni.  Sűrű anyázások között mentem a bankba ahol feloldották a zárolást. 

Most pedig néhány szó a Golders Green-i HSBC bankról. Ez a bank kilóg a sorból. Mivel zsidónegyed közepén van ezért szombaton zárva tart és vasárnap kinyit 11-13óráig. Ez nekem nagyon jó mert egyrészt szombatonként sokszor dolgozom másrészt itt van a bankfiók két perc sétányira. 

A probléma az hogy igen sajátos a vasárnapi ügyfélkezelés. Az egy dolog hogy nincs pénztár, végülis van a környéken bőven pénzkiadó automata. Viszont ügyintézés sincs, ahogy arra mindjárt rávilágítok. Az ügymenet a következő. Áll a bank közepén Sanda Káhn a Maláji Tigrincs és mindenki lepattan róla. Az illető, egy dologra van beprogramozva és ahhoz tartja magát. MINDENKIT elküld azzal a szöveggel hogy jöjjenek vissza holnap vagy a hét bármelyik napján. Ebből nem enged, áttörhetetlen bástyaként áll a vártán és aki birka az hallgat rá. Márpedig az emberek többsége birka. Ugyanis erre épül a rendszer. Az emberek nem hőzöngenek, nem reklamálnak nem üvöltik le az ügyintéző fejét, hanem békésen hazamennek. Vannak oldalsó boxok ahol a valódi ügyintézés zajlik de oda csak Isten kegyelméből Canossa járás után a hétfejű sárkányt legyőzve, hétmérföldes csizmában lehet belépni.

Két évvel ezelőtt internet bankot akartam kötni, vagyis internetről intézni átutalásokat stb...

Vasárnap a szomszéd párral akik akkor költöztek ki, elmentünk a bankba. Porkoláb Béla az Első Alabárdos ott állt a terem közepén lazán elküldött minket a picsába. Kérjünk időpontot, menjünk vissza máskor bla bla bla...

Én egy nagyon békés természetű ember vagyok a birkák nemzetségéből ezért ki is jöttünk a bankból. Viszont van az a helyzet mikor felébred bennem az állat. Kint az utcán úgy felidegesítettem magam hogy amúgy sem kis fejem háromszorosára nőtt és gőzt fújtatva visszarohantam a bankba. Norbi az jött velem, Erika az csak később csatlakozott mert azt hitte a saját alabárdjával fogom a fickót apró darabokra vágni.

Tény hogy vérben forgó szemekkel 100 decibelen suttogva követeltem hogy küldje oda a menedzsert. Mit ad Isten jött egy kedves ügyintéző és negyed órán belül internet banki szerződéssel távoztunk.

Eltelt két év és a Golgers Green-i bankfiók híven őrizte bevehetetlen vár hírnevét. Embert nem hallottam még aki ne panaszkodott volna.

Tegnap szombaton jöttem haza munkából és kaptam egy telefonhívást a banktól. Hogy valami probléma van a számlámmal. Mondtam hogy én nem beszélek angolul de holnap bemegyek személyesen a bankba és tisztázzuk.

Na ma 11-kor családostul irány a bank. Terem közepén ott állt mindenki ismerőse az angol korona büszkesége Iqminusz Singh. Már sorállás volt, előttünk is várt öt ember. Gyorsan fogyott a sor, na nem azért mert barátunk brilliáns problémamegoldó képességével megoldotta az ügyeket hanem mert az előttünk lévők megunták a várakozást és elhagyták a csatateret. Mivelhogy India Gyöngye fél órát foglalkozott egy hölggyel akit ezek után -jöjjön vissza holnap- szavakkal bocsátott útjára.

Na mi jöttünk.

Addigra már sejtettük mi lehet a probléma. A feleségem a héten repülőjegyet akart venni a kártyámmal és nem sikerült a tranzakció. Gondoltuk ezzel van a probléma.

Miután elmondtam a problémámat természetesen jött a mindent megoldó mondat -jöjjünk vissza holnap-. A vérnyomásom akkor kezdett emelkedni. Mondom neki hogy oldja meg a problémát most és itt. Azt mondja hogy ahhoz hogy feloldják a tiltást telefonálni kell de azt csak munkaidőben lehet hétközben. Na itt oldott ki a biztonsági szelep beépített gőzkazánom tetején és és jó néhány emelt hangú fucking kíséretében azonnal követeltem hogy töröljék a számlámat mert másik bankot keresek. "Mondtam" neki hogy ha én holnap bejövök az egy teljes napi bérem elvesztésével jár és nem vagyok hajlandó erre egy pennyt sem áldozni. A feleségem pedig megkérdezte hogyha semmit nem tudnak intézni vasárnap akkor miért vannak nyitva? 

Na akkor leültetett bennünket hogy majd a boxban ülő ügyintéző szólít minket. Hoppá, ilyet is lehet?

Körülbelül egy órát ültünk ott. Másfél órával korábban léptünk be. A boxban a második ember ügyét intézte egy hölgy. Ezalatt körülbelül ötven ember jött be és távozott, lepattanva a bástyafalról. 

Végül minket szólítottak.  A hölgy meghallgatta mi a problémánk, mondta hogy valóban a Wizzair tranzakcióval van gond, majd FELHÍVTA azt a számot amire a büdösgyökér azt mondta hogy csak munkaidőben él, és újra üzembe helyezte a kártyámat. Elnézést kért mert a bank rendszerében volt a hiba. 

Természetesen tudom hogy az a viselkedés amit mindkét esetben előadtam egy taplóparaszt eljárás de nekem ez eddig bevált. Feleslegesen elestem volna két napi munkabéremtől. Úgy látszik hogy a Golders Green-i HSBC bankban vasárnap csak sudribunkó viselkedéssel lehet eredményt elérni.

A poszt címe Bankrablás. Kérem szépen, internet bankot csinálni valakinek, az egy banktól BÁRMIKOR alapként elvárható. Az hogy egy saját hibájukból meghiúsult tranzakciót AZONNAL korrigáljanak szerintem jogos elvárás. Ha nem viselkedek minősíthetetlen módon akkor ez nekem pénzembe került volna. 

Nekem EZ is bankrablás. 

85 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr9412529559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 09:52:53

Anglia híres a rossz, ügyfélellenes bankrendszeréről.

A sötét Balkánon a bankolás a világ legegyszerűbb dolga viszont.

guma 2017.11.07. 10:25:13

kösz! :)

ez jó és arra is rávilágít miért "köpködnek" hazafelé kintről.
sokkal rugalmasabb intézni valamit, mert az akadály (vagy így vagy úgy) leküzdhető!

viszont:

1./ a cím után nincs pont!
kérlek vedd már le :))))

2./ törd meg a posztodat (nem azért, hogy több kattintást érj el!), hogy a blogod áttekinthetőbb, olvasmányosabb legyen.

nem szemétkedni akarok, csak én speciel szeretek böngészni és gondolom sokan vannak így vele.

Jazo 2017.11.07. 18:41:58

Azt tanácsolom, amire már te is rájöttél: Válts bankot.
Valószínűleg sokkal jobbat nem találsz, de legalább a közérzeted javulni fog.

Azt amúgy nem értem, hogy egy sikertelen netes kártyahasználat miért akasztja meg náluk a rendszert.

Ott mondjuk továbbra is az első bankszámla megnyitása a csúcs, amikor nem kapsz munkát, mert még nincs bankszámla számod, nem nyithatsz bankszámlát, mert nem hiszik el neked, hogy ott laksz ahol, aztán lehet trükközni, pl. átiratni a jogosítványt az új címre, mert azt már elfogadja a bank. (érdekes, hogy a DVLA szó nélkül ráír bármilyen címet a jogosítványra)

Asas66 2017.11.07. 19:18:43

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Te annyira okos vagy, hogy az hihetetlen. Ennél már csak az a jobb, hogy _mindenhez_ értesz is.
Csak egyetlen egy dolgot árulj el: hány "angol" banknak voltál (esetleg még most is vagy) az ügyfele?

Taxomükke (UK) 2017.11.07. 19:45:39

Digger
Uvoltozni es karomkodni nem szep dolog.
De ha valaki csak abbol ert, akkor nincs mas valasztasa az embernek.
Szoval jol tetted, baszodjanak meg.

Etniez 2017.11.07. 20:56:11

Szia! Javaslom a posztolónak, hogy tanuljon meg angolul, könnyebb és egyszerűbb lesz az élete.

Továbbá a HSBC nagyon jó bank, szerintem a legjobb Angliában. Ne a hozzá közel eső fiók alapján ítéljünk meg egy bankot.
Én Muswell Hill-i bankot szoktam látogatni, az nagyon posh környék, nagyon rendes a kiszolgálás. Lehet foglalni időpontot.
De voltam már a Finsbury Park-ban is, meg vidéken Chelmsford-ban. Mindenhol elégedetten távoztam.
Miért jó a HSBC? Ha van havi 2000 font forgalmad, akkor már kiemelt ügyfél vagy, nyithatsz 6%-os kamatra megtakarítás számlát, melyik másik angliai bank tudja ezt?
Tovább adnak kedvezményes, szabad felhasználású hitelt 3,5%-ra, ha éppen akciós (5-15000 font), stb. Olcsóbb, mint odahaza a lakáshitel.
Aztán még, láthatod a béred egy nappal a számlára kerülés előtt a pending transaction-ban, nagyon fejlett mobilbankos appjuk van, stb.
Szerintem a legjobb angliai bank.

efi 2017.11.07. 21:01:07

Na, erről is a zsidók tehetnek!

VegaLife 2017.11.07. 21:31:02

Valts a Metro bankra. Hetvegen is nyitva. Eggszerubb sok minden. Kevesebb idegbajjal jar.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.11.07. 21:34:48

@efi: Meg a gyíkemberek...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Taxomükke (UK) 2017.11.07. 22:10:29

@VegaLife: Igaz, a Metro bank valo Diggernek. Vasarnap is nyitva vannak, de ok dolgoznak is.

upho 2017.11.07. 22:29:33

Hát te egy igazi tahó vagy, örülök, hogy leléptél.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.11.07. 22:33:39

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Angliában jónéhány évvel korábban épült ki a banki infrastuktúra, keleten ezért újabb (ahol van). Olyan ez, mint az afrikai mobilhálózatok, ahol kimaradt a vezetékes telefonrendszer kiépítése.

@Etniez: Bankbetétre 6%-os kamatot adnak és a hitelre csak 3,5%-os kamatot kérnek? Milyen rejtett díjakból él ez a mesebeli bank?

tireless treehugger 2017.11.07. 22:57:26

kérsz még egy kártyát.

vagy

csináltatsz egy megtakarítási számlát is, aztán ahhoz automatikusan adnak egyet.

kp a fiókban végszükség esetére.

vérnyomáscsökkentő, több dobozzal hogy egy mindig kéznél legyen

Ha már anglia sem jó akkor neked akkor nincs tovább.

ps: natwest

2017.11.07. 23:22:17

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: mire gondolsz? Hogy lopták a pénzét, és a bank kártalanította?

2017.11.07. 23:24:47

@Jazo: A HSBC annyit kért, hogy vigyek egy angol nyelvű igazolást a magyar bankomtól, vagy 3 hónapra visszamenőleg a bankkivonatokat.
Tényleg szörnyű.
Az indok egyébként az EU pénzmosás elleni törvénye.

2017.11.07. 23:25:50

@diggerdriver: mostmár nincs gond, nem kell kártya sem a fizetéshez.

2017.11.07. 23:27:23

@tireless treehugger: minek megtakarítási, ha jó ügyfél a HSBC magától kínál credit card-ot.

2017.11.07. 23:28:21

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: a bankolás neked egyszerű. Készpénznek hívják.

somlobodog 2017.11.07. 23:39:28

Tehát jól értem hogy a második alkalommal egy 5 perces telefonon is elintezheto alap banki ügyintézés (tiltás feloldása) miatt szopattad magad fél napig vasárnap a bankban? Itt nem a bank hibás hanem az a bevandorlo aki nem képes középfokon megtanulni angolul Angliában. Köszi index

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.08. 06:44:48

@Online Távmunkás:

Igen, tudom, hogy ez az ok.

Minthogy Bulgáriában gyorsabb a net, mint Kanadában. Annak is ugyanaz az oka.

tireless treehugger 2017.11.08. 08:25:19

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem hiszem hogy olyan lenne a profilja. Debit card, aztán abból kettő.

Ha van megtakarítási számlája a folyószámla mellett akkor online arról is tud átutalni, meg bankautomatából készpénzt is tud felvenni. Idegen helyen kártyás fizetésre nem alkalmas, de a bank saját termináljaival igen, ahhoz meg kérhet otthoni kártyaolvasót, ingyen adják.

(Nem vagyok bankos, csak látom mások hogyan oldják meg)

de a kománál tényleg más megoldások jöhetnek számításba:
- megtanul angolul
- dilibogyót szed
- megismeri az országot a működést, mert ha más továbbállt akkor neki sem kellett volna nyomulósnak lenni.
- elhúz innen a gecibe aztán máshol játssza az idiótát.

Cheap Charli 2017.11.08. 09:19:16

@Etniez: "nyithatsz 6%-os kamatra megtakarítás számlát" Na persze Andersen. :D

Cheap Charli 2017.11.08. 09:26:32

@diggerdriver: Metro bank a neked valo. Ha haza utazol is ingyen vehetsz fel keszpenzt barmelyik automatabol es jo arfolyamon is valtanak.

Szamla nyitas egyszeru es az uj kartyat is azonnal megkapod. Netban is rendben van.

puhacica 2017.11.08. 09:51:55

vegeztem egy kisebbfajta kozvelemenykutatast nemreg, a hsbc egy teljesen jol mukodo, ugyfelbarat bank, mar ha nem a gg-i fiokba vezerel a balszerencse. ami igaz lehet, mert eddig barmelyikbe mentunk be, mindenutt azonnal segitettek.
a "kutatas" eredmenye egyebkent az lett, hogy valoszinuleg a lloydsnal fogunk kikotni. de elobb bemegyunk terepszemlere. :D

@diggerdriver: mi mar az egyik hatso irodaban is voltunk, igaz, szart se ertunk el vele, mert ahelyett, hogy az uj, contactless kartyamat kuldtek volna ki, megkaptam a regit meg egyszer. :D
tudom, beszelgettunk rola akkor is, es most is csak azt tudom mondani, amit akkor: ertem, hogy igy elerted a celod, de pont mi, bevandorlok nem viselkedhetunk igy.

Mrs. Clayton 2017.11.08. 09:53:09

@Cheap Charli: hat pedig van nekik olyan megtakaritasi szamlajuk, ami6% kamatot fizet, egyedul az nem vilagos szamomra, hogy mit jelent az hogy amount £25-250/month, de felteszem ha ennyit veteszel havonta, akkor az eves kamat 6 %, mivel a normal savings accountjukra £1-49999-re 0.1%-ot fizetnek. Ez annyira nem is rossz, foleg h nekunk a megtakaritasi szamlank pont a hsbcnel van, de meg sosem gondoltam arra h savings accountot nyissak naluk, mekkora hulye vagyok

Mrs. Clayton 2017.11.08. 10:07:35

@Cheap Charli: nem olvastam el de en ugy ertelmezem h havi min 25 max 250 fontot kell betegyel h kapj 6 % kamatot

Mrs. Clayton 2017.11.08. 10:09:41

@Mrs. Clayton: ha igy van akkor evi 3000 fontra kapsz 180 fontot, az majdnem plusz egy havi megtakaritas, ne viccelj mar h az rossz

Cheap Charli 2017.11.08. 10:12:50

@Mrs. Clayton: Mint irtam 5% az a 6. Es max £250-ot fizethetsz be minden honapban egy evig. Azaz 12 * 250 = 3000 fizetsz be egy ev alatt. Ebbol kapsz £3,081.25-at.

Szo sincs itt olyanrol hogy majd en ide teszem a megtakaritasaimat es az egeszre fizet 5%-ot. Mint mondtam Andersen kategoria amit fent vazolt az illeto.

Mrs. Clayton 2017.11.08. 10:15:43

@Cheap Charli: nem, mert az eves kamat 6 %szazalek tehat 180-at kapsz ha premier igyfel vagy

Mrs. Clayton 2017.11.08. 10:17:38

@Cheap Charli: miert lenne andersen, te magad linkelted be, az biztos h nem lehet rajta hulyere keresni magad, viszont ha felre tudsz tenni 250-et havonta akkor ev vegere a bank ad neked 180-at
Ez egy atlagembernek nem rossz, foleg ugy h sokaknak meg ekkora megtakaritasa sincs.

Cheap Charli 2017.11.08. 10:18:22

@Mrs. Clayton: Na persze.....

www.hsbc.co.uk/1/2/savings-accounts/regular-savings-accounts/details

Szerintem olvasd el! Es gondolgozz, hogy hol a trukk? Ott a tablazatban a konkret max befizeteses pelda.

Cheap Charli 2017.11.08. 10:21:03

@Mrs. Clayton: Az eves teljes befizetesedre 3000-re ev vegen ad 81.25-ot.

Nehogy mar olyan penzre akar felvenno eves kamatot amit be se fizettel!!!!!

Tehat ha kiszamold mennyi is az eves kamatot a teljes befizetett 3000-re messze vagy az eves 6%-tol!

Cheap Charli 2017.11.08. 10:22:47

@Mrs. Clayton: az hogy te 180-at kapsz vissza csak a te fejedben letezik, ha elolvasod a hirdetmenyt magad is latnifogod, hogy hulyesegeket irsz.

Mrs. Clayton 2017.11.08. 10:30:34

@Cheap Charli: akkor az eves kamat 6%rol valoban hazudnak vagy en ertem felre hogy nekik mint jelent az eves kamat kifejezes
Ettol fuggetlenul a 2,7% kamat is sokkal jobb mint a 0.1, szoval azert meg mndig nem andersen, mint irod

Cheap Charli 2017.11.08. 10:40:50

@Mrs. Clayton: hat nekem nagyon nem mindegy hogy 6 vagy 2.7!

Arrol nem beszelve, hogy itt szo sincs meg arrol sem, hogy majd az egesz megtakaritasodra adjak a 2.7%-ot.

Amugy meg a HSBC Loyalty Cash ISA 0.5% premier ugyfelnek, 0.4% advanced ugyfelnek.

Egszoval szamomra igenis Andersen kategoria az eves 6%-os kamat ateljes megtakariasra, mert ez egszeruen nem letezik!

Cheap Charli 2017.11.08. 10:47:18

@Mrs. Clayton: Egszeru a matek pedig a bent levo tokere fizeti a hat szazalekot nem pedig az egesz osszegre elore. Igy mar vilagos hogy miert jott ki a 81.25 nyereseg es nem pedig a te altalat kiszamolt 180?

Mrs. Clayton 2017.11.08. 12:59:50

@Cheap Charli: es a 0,4-nel hanyszor is tobb a 2,7? nekem mindegy, irtam a legelejen, hogy nem olvastam el a feltetelt csak azt neztem h az aer 6% premium ugyfeleknek, az teljesen jogos, hogy miert is fizetnenek a teljes 3000-re evi 6%-ot, ha csak az elso 250 volt naluk egy evig, ez elsore nekem nem esett le, ettol fuggetlenul a 2,7% nem rossz kamat, ha valaki meg tud sporolni ennyit havonta. En pl ennel egy kicsit tobbet teszek felre nyaralasra havonta es eppen ezert nyitok is egy ilyen szamlat.
A masik resze a dolognak, hogy a hitel kamat sem feltetlen 3%, mert nagyban fugg egy csomo tenyezotol, az is csak egy csalogato. Van olyan is, de az atlag kamat nem ennyi.

Cheap Charli 2017.11.08. 13:04:37

@Mrs. Clayton: Erre irtam, hogy az egesz csak Andersen tortenet. Kb semmin nem igaz a 6%-bol a vegere, bar nagyon jol hangzik.

Ma eves 6%-os kamatot kockazat mentes (banki betettel) nem lehet kapni se Mo-n se UK-ben.

Nem azt mondom, hogy a termek rossz csak amit itt irtatok az nem fedi a valosagot.

Cheap Charli 2017.11.08. 13:14:34

@Mrs. Clayton: " irtam a legelejen, hogy nem olvastam el a feltetelt csak azt neztem h az aer 6% premium ugyfeleknek"

Ezt a hibat sokan elkovetik, vagy ha elolvassak se tudjak ertelmezni rendesen aztan meg sirnak hogy oket atverte a szemet bank, meg az ugynok nem mondta...

Mrs. Clayton 2017.11.08. 13:30:56

@Cheap Charli: azert az sem igaz h mese, csak logikusan vegig kell gondolni, hiszen nem hazudnak a 6%-ot illetoen, mert az annyi, ennyit fizetnek, az mas kerdes h az nem a teljes osszegre jar, amit ev vegeig befizetnek, na de nem is kell ott tartani a penzt egy allo evig, mint mondjuk az isa szamlak eseten

Cheap Charli 2017.11.08. 13:45:46

@Mrs. Clayton: Nem hazudtak, csak mint ahogy te is elgondoltad, hogy ez mekkora bomba uzlet hogy 6% a vegen meg a kifizetesnel eleg csalodott arcot vagtal volna a 180 helyett csak 80-at kapsz, mert nem olvastad el, vagy nem ertetted meg hogy pontosan mirol is szol a termek.

Lehet vagdalozni, hogy a premium ugyfeleknek 6%-os evi kamatot fizetnek, de ez csak parasztvakitas nagy betukkel kiirva.

Mrs. Clayton 2017.11.08. 14:18:49

@Cheap Charli: ez sem igaz, mert ott van a pelda, amikor arra raneztem rogton leesett, amit te is mondtal, hogy nem varhatom h a teljes 3000-re adjak a teljes evi 6%-ot, mert csak 250 volt naluk 1 evet, ettol fuggetlenul a 2,7 is nagyon jo a mai viszonyok kozott

Cheap Charli 2017.11.08. 14:35:11

@Mrs. Clayton: Elotte haromszor leirtad hogy marpedig te 180-at kapsz a 3000-re. :D:D:D De mindegy is. Vegul is csak sikerult tisztazni, hogy ez nem teljesen igy van.

Valamire biztos jo,csak ugye alap kiindulas volt hogy milyen csodas 6%-os megtakaritasi szamla van a HSBC-nel. En lennek a legboldogabb ha igy lenne, de ez messze van a csodatol, ha utannanezel, hogy mi is ez. Nyaralasra feretenni a penzt jo, de masra kb nem...

Mrs. Clayton 2017.11.08. 15:49:22

@Cheap Charli: persze hogy leirtam, hiszen a beszelgetes onnet indult, hogy valaki azt irta, hogy a hsbcnek van 6%-os beteti kamatot nyujto szamlaja, ami vegul is igaz, csak nem ugy ahogyan eloszor en ertettem.Mihelyt raneztem a feltetelekre, rogton lattam, hogy nem a teljes befizetett osszegre szol az evi 6%, ettol fuggetlenul az eves kamat 6% a kerdeses megtakaritasi szamlan, ez nem mese
az mas kerdes, hogy osszesen 250 fontra kap a betetes ennyi kamat az osszes tobbi csak pro rata lesz, igy a tenyleges eves kifizetett kamat 2,7%
Nem is allitotta senki, hogy ezen hulyere keresi barki is magat. Nem ertem miert gondolod ennek az ellenkezojet. Ha a teljes osszegre adnanak 6%-ot attol se lesz senki milliomos. Viszont a 2,7% kiemelkedoen jo a normal 0,1-hez kepest.

Cheap Charli 2017.11.08. 16:11:19

@Mrs. Clayton: ok nem mese csak Parasztvakitas, de mindegy minek nevezem igazabol a vegeredmenyen nem valtoztat. En csak leirtam, hogy erre hivatkozni hogy micsoda kanaan van a HSBC-nel eleg gyenge.

Hozzateszem, hogy nekem is van szamlam naluk tobb is...

Cheap Charli 2017.11.08. 16:22:39

@Mrs. Clayton: Itt meg tudod nezni a tobbi bank ajanlatat: www.moneysavingexpert.com/savings/savings-accounts-best-interest

Csodat nem kell varni azert. :D

Mrs. Clayton 2017.11.08. 19:25:57

@Cheap Charli: kosz, van igy is negy banknal szamlam, 0,1 szazalekkal tobb kamatert nem megyek en mashova. Mint mondtam eddig nekem eszembe se jutott hogy ezzel kellene egaltalan foglalkozni, nekem anno az isa szamalamra fizetettek valami 50 font kamatot havonta aztan annyira lementek a kamatok hogy az egesz meg se erte, en azota nem is foglalkoztam ezzel

Etniez 2017.11.08. 19:52:56

@Cheap Charli: A szó amit keresel: regular saver.
www.hsbc.co.uk/1/2/savings-accounts/regular-savings-accounts

Bocsi, nem hat, hanem öt százalék.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.11.08. 21:27:30

@libslobsi fuszal:
Teljesen igazad van. Itt a kommentelők többségének szövegértelmezési problémája van.
A poszt nem HSBC bankról szól. A Golders Green-i fiók ügyfélkezeléséről.
Eszem ágában sincs másik bankot keresni. Teljesen jó a HSBC. Mikor idejöttem három perc alatt nyitottak számlát nekem munkahely és lakcím nélkül.
Semmi baj a bankkal de a poszt nem is a bankról szól.

Etniez 2017.11.09. 09:09:09

@Cheap Charli: "Szo sincs itt olyanrol hogy majd en ide teszem a megtakaritasaimat es az egeszre fizet 5%-ot. Mint mondtam Andersen kategoria amit fent vazolt az illeto."

ilyeneket nem írt senki. Azt írtam, hogy van olyan számlájuk.
De vannak jó kamatú részvénypiaci dolgaik, olvass utána és ne Andersen-ez.
Akkor nem fogsz kötekedő hülyének tűnni a vita végére.

Cheap Charli 2017.11.09. 09:18:25

@Etniez: Elso korben kijavitottam a tevedesedet mert a 6% az csak 5%. Es melle oda is tettem a linket. Ha ez neked kotekedes akkor sajnallak.

Majd ugye tisztaztuk azt is, hogy pontosan hogyan is kell kiszamolni a teljes hasznot, hogy a valos hasznot kapd meg es nem pedig azt amit sokan elso ranezesre varnak.

A reszveny piacokat meg felesleges is ossze hasonlitani egy bankbetettel, mert a kockazai szint nem ugyan az!

Etniez 2017.11.09. 15:26:47

@Cheap Charli: Jaj, most komolyan, ezen fogsz lovagolni? Hogy 5 és nem 6? Tavaly még 6 volt, annyira emlékeztem.
A te 0,01-es kamatod fényévekkel nagyobb tévedés, nem?
A részvénypiacokból is van olyan opció, hogy a bukó nem a tiéd, max nullára jössz ki a HSBC-nél.

Cheap Charli 2017.11.09. 15:32:54

@Etniez: "A te 0,01-es kamatod fényévekkel nagyobb tévedés, nem"

Ezt nem ertem mire irod? De mindegy is. :)

Cheap Charli 2017.11.09. 15:42:00

@Etniez: "A részvénypiacokból is van olyan opció, hogy a bukó nem a tiéd, max nullára jössz ki a HSBC-nél." Pont erre irtam, hogy mas kockazati szint igy teljesen ertelmet veszti osszehasonlitani egy bankbetettel aminel elore tudod, hogy mit fogsz kapni.

gabors 2017.11.10. 16:57:05

" Ott álltunk egy már lehúzott, közel 100 fontnyi tele kosárral és nem tudtunk fizetni. senkinek nem kívánom azt az érzést."

Ezen parazni ??? ket hete volt hogy teljesen jo kartyamat nem "akartak" elfogadni egy helyen (kicsit lepukkadt kozert, de halozatot mashol latogatjuk) csak pont arra jartunk...

ajanlottak hogy inkabb fizessek mar debit kartyaval ... mondtam anyad az es szepen otthagytam a mar bezacskozott mindent igaz nem volt 100 font csak kb $80 :-)

igaz egy kis idot elpazaroltam rajuk de ott valszeg nem fogok tobbet megallni ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.11.16. 18:52:50

Hahaha, ezek vadbarmok, tényleg... :D
Az isten mentsen meg mindenkit egy angol banktól, ahogy eddig olvastam mindenfelé...Remélem, sose kényszerülök rájuk.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.11.16. 19:12:55

@gabors: Miért, mi a baj a debitkártyával való fizetéssel?

gabors 2017.11.16. 23:31:29

@geegee: : " @gabors: Miért, mi a baj a debitkártyával való fizetéssel? "

Semmi ha te azt preferalod

1. Miert hasznaljam a sajat penzem?
2. Nekem nincs debit kartyam mert ha valami gond van vele akkor nekem kell harcolnom hogy visszakapjam a sajat penzemet a bankommal/az elfogadoval stb. Mig ha credit kartyammal lenne gond egy telefon es a Visa/Mastercard/AmEx/Discover all szembe azzal aki megterhelte a kartyat es keri toluk hogy ugyanmar igazoljak a tranzakciot !!! (mit gondolsz kinek van nagyobb eselye??)

Amugy a "rosszabb" helyen levo uzletek tobbek kozott azert akarnak DEBIT-et Kredit helyett mert olcsobb nekik es ha hamis akkor akkor a credit kartya tranzakciot nagyobb valoszinuseggel nekik okoz kart

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.11.19. 05:01:33

@gabors: Aham...
Hát, itt ojrópában nagyon nem alap az, hogy valakinek hitelkártyája/i legyen/ek.Nem is adnak akárkinek szerintem, még ha kéri sem feltétlenül.Én speciel nem értek hozzá, csak azt hallom, olvasom, hogy pont az usákoknál kurva sokan rábacnak a sompolygásra a hitelkártás adósságokkal.Meg hogy egy egész életre el lehet vele úszni, pedig csak kevéske a kamat, stb.
Szóval én inkább kihagyom, és addig nyújtózkodok, amíg a takaróm ér, és maradok a debitkártyánál.
Azonkívül abban sem bíznék egy másodpercig sem, hogy ha a kártyámra beterhel valaki, akár jogtalanul is, pl ilyen szemét féreg autókölcsönzős cégek, utólag; hogy akkor majd a bank nem énrajtam fogja követelni a tartozást...És kötve hiszem, hogy csak én vagyok így ezzel...
Na, szóval mások itt a szokások, preferenciák.
Amúgy nem vagyok a hitel ellen, sőt, de vallom, hogy khurvára észnél kell vele lenni, és nem minden fasságra felvenni.
Pl nyaralás, szórakozgatás, hülyeségek vásárolgatása kizárt dolog. Nagyobb értékű dolgok, lakás autó, munkagép, cég, az okés; vagy amelyik ingyenhitel, tartós fogyasztási cikkekre...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.11.19. 05:03:09

@gabors: De ha kiokosítasz, hogy mikor, mire, hogyan érdemes belevágni, mire kell figyelni, stb., az hasznos volna és megköszönném...
:-)

2017.11.19. 05:49:43

@geegee:
"Meg hogy egy egész életre el lehet vele úszni, pedig csak kevéske a kamat, stb."
Tevedsz, nem egy eletre, csak 7 evre. A kamat pedig nem csekelyke, van az 10-15% is.

gabors 2017.11.19. 09:18:01

@geegee: "De ha kiokosítasz, hogy mikor, mire, hogyan érdemes belevágni, mire kell figyelni, stb., az hasznos volna és megköszönném...
:-) "
az elozo kommnet alapjan annyira felre vagy tajekozodva es mint latom komoly eloiteletid is vannak igy sem meggyzoni sem megmagyarazni nem fogom tudni ...

a kredit kartya egy eszkoz amit lehet jol es rosszul hasznalni ... viszont az usa-ban van magancsod lasd trump 2x milliard dollarral is meg lehet csinalni,

mivel e hitelkartya es a hilt is kevered sokat nem tudok mondani ...

en szemely szerint a hitelkartyat kezpenz kimelo eszkoznek hasznalom (leginkabb) de sokkal biztonsagosabb (ha hiszed ha nem) pl eszembe sem jutna barmiert penzt utalni elore !!!

gondolom azt sem hiszed el hogy volt mar eset mikor jogosulatlanul felhasznaltak az egyik kartyam adatait es a kartya tarsasag (nem bank!!) hivott fel hogy ezt eszlelik en voltam-e ??? megbeszeltuk tiltottak termeszetesen charge-backk nekem es masnap fedex hozta az uj kartyat ... bar mindig vegig nezem a szamlat (de nem napi szinten) na most ha ez debit lett volna ... es az en penzemet kolti valaki (nem a kartya tulajdonoset ) gondolod ekkorat ugranak ??? ha igen hajra tovabb debit

van tobb mas pozitiv peldam is de azokat sem hinned el ..

Na ami mostanaban itt van az hogy a bankok nyomjak a debit kartyat mert a BANKNAK olcsobb (ergo tobb hasznuk van)

gabors 2017.11.19. 09:32:50

@geegee: "ilyen szemét féreg autókölcsönzős cégek, utólag; hogy akkor majd a bank nem énrajtam fogja követelni a tartozást."

ezt is azt hiszem felre erted ha a letetet erted ez alatt... ez egyfajta biztositas nekik (elore lehet tudni azt hogy TE nem tudod ezt vagy erted az mas) na most ha DEBIT kartyad van akkor bizony leveszik es visszateszik kesobb es fujjolsz ha CREDIT kartya akkor csak a hiteled maximuma csokken vagyis fenntartanak egy kovetelest DE ez nem jelenik meg mint elkoltott penz egy pillanatra sem (vagyis kamatot sem kell erte fizetni) csak ennyivel kolthetsz kevesebbet ADDIG mig vissza nem viszed az autot..

ha arra gondolsz hogy kevesebb benzinnel viszed vissza vagy tores vagy buntit szedtel be az meg jogos... de barmi mast amit nem irtal ale a visszavetelkor, azt a kartyanak (VISA/Master) jelented azzonal leveszik es az autos tarsasgnak kell BIZONYITANI hogy jogos volt-e a terhelesuk hidd el jobbak az eselyeik mint neked hadakozni hogy a sajat penzed visszakapd ... (de mint irod ejropaban ez maskepp megy)

gabors 2017.11.19. 09:42:58

@geegee: Hogy egy hasznos tanacsot is adjak, ha hitelkartyat kapsz minden honapban fizesd vissza amit koltottel ... csak erre kell vigyazni semmi masra

De hogy az ingyen hitelrol is irjak tobbszor elofordult mar hogy dragabb hitelt valtottam ki 0% os hitelkartya penzel ... pl a takarekpenztaramtol vettunk fel felujitasi kolcsont ami az elso X honapban 5% os volt de utanna valtozo kamatozasuva konvertalt (tudtam elore) kb 7.75% volt amikor az egyik kartya kuldott egy ajanlatot 18 honap 0% utanna megy csak fel majd 23% -ra (hogy az alacsony kamatrol is irjak) kezelesi koltseg 3%-a az utalsanak ki fejszamolas utan kifizettem a takarekpenztart a hitelkartya penzel $3000 dollar korul es fizetem azota 0%-os kolcsont elore tudom hogy mennyit kell havonta fizetni (nem a minimumot) hogy pont ki legyen fizetve a hataridore .. mert hulye nem vagyok 23%os kamatot fizetni ... ezenkivul vannak meg tartozasaim 2.99%-ra hitelkertyan a vegtelensegig amikkel joval dragabb kolcsoneket fizettem ki pl autot es a lakas egy resze (itt nem ejuropas a szabaly hogy bunti ha elore tobbet fizetek ... )

gabors 2017.11.19. 11:11:35

@964 156 309 986: " van az 10-15% is. " ilyen kartya kb 10 eve volt utoljora manapsag 20 korul vagy felette ...

2017.11.19. 17:07:56

@gabors:
Akkor legyen 20%, de semmi esetre sem "pedig csak kevéske a kamat", ahogy geegee irta. En most buktam el ket kredit kartyat, nem nagy osszeggel, az igaz, 5 ev hasznalat utan. Osszejott minden, baleset, munkanelkuliseg, 3 honapig nem fizettem a reszleteket es gondoltam, minek is fizessem tovabb.:) Szemelyi csodeljaras a megoldas. Nincs jelentosege nalam semminek, a manak elek miota megszulettem, annak minden elonyevel es hatranyaval. :)

gabors 2017.11.19. 17:18:31

@964 156 309 986: "Akkor legyen 20%, de semmi esetre sem "pedig csak kevéske a kamat", ahogy geegee irta" megneztem a legkevesebb a mostani kartyaim kozul 15% az atlag 23% de van 26% is....

"Szemelyi csodeljaras a megoldas. Nincs jelentosege nalam semminek, a manak elek miota megszulettem, annak minden elonyevel es hatranyaval. :) "

sajnallak .. chapter 4 ? chapter 11 vagy 7 .. .vigyaz azert mert komoly kovetkezmenyei is lehet (attol is fugg melyik allamban elsz) ...

ha majd a jovonek is akarsz elni nem lesz konnyu autot vagy hazat venni (hitelre) ... es nem csak 7 evig :-((((

nem tudom pontosan mit tortent veled de nalunk bar van hitelkartya tartozas a net megis pozitive van kezpenz a bankan meg a stock marketen is de mivel a mortgageon kivul az osszes tatozas 3% alatti kamattal van nem sietek visszafizetni ..

Nalad gond lesz jo par evig akar csak egy mezei hitelkartyat is szerezni de gond lehet lakasberlessel sot allas kereseskor is mert azok is megnezik ...

Remelem azert elobb utobb egyenesbe josz ...

Ezzel pont geegege-t igazolod hogy hitelkartyaval gond lehet :-)

2017.11.19. 18:46:53

@gabors:
"sajnallak .. chapter 4 ? chapter 11 vagy 7 .. .vigyaz azert mert komoly kovetkezmenyei is lehet (attol is fugg melyik allamban elsz) ...
ha majd a jovonek is akarsz elni nem lesz konnyu autot vagy hazat venni (hitelre) ... es nem csak 7 evig :-((((
Nalad gond lesz jo par evig akar csak egy mezei hitelkartyat is szerezni de gond lehet lakasberlessel sot allas kereseskor is mert azok is megnezik ...
Nincs semmivel gond: se allaskeresessel, se hazvasarlassal, se hitelkartyaval: egy evem van a nyugdijig, allaskeresesnel nekem konyorognek, pedig nem is akarok dolgozni, hazat sohasem akartam, hitelkartyat barmikor kapok, kocsi keszpenzre, szoval nem kell sajnalni:) Ja, Kanadaban elek, 34 eve. Buntetve sem voltam meg, max. speeding tickets, igy mehetek az USA-ba is barmikor, az Europian Uno-ban is dolgozhatok, elhetek, van magyar utlevelem is.

gabors 2017.11.19. 19:44:26

@964 156 309 986: aha ez mas akkor canada eh ?

akkor azert nem ertem ezt a manak elek dolgot :-) ugy tunik hogy manak mar vege ... "egy evem van a nyugdijig, "

hazad akkor sohasem lesz ... -)

"Europian Uno-ban is dolgozhatok, elhetek, van magyar utlevelem is. " nemt tudom de ez nem tunik egy kurva jo opcionak :-)

de minden jot ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.11.30. 12:39:25

@gabors: Nézd, én elhiszem, hogy az usákoknál ennek sokal nagyobb, régebbi hagyományai vannak, de itt Európában nem feltétlenül van így.Én pl. nem ismerek senkit, aki különösebben használna hitelkártyát.Persze ez nyilván nem egy egy releváns infó, és nekem is lehet (biztos) hiányosak az ismereteim.De azért a negatív esetekből egyértelműen az jön le nekem, hogy nem árt kurva óvatosnak lenni vele.
Azt meg továbbra sem hinném, hogy itt, Európában egy bank, a hitelkártyán történő visszaélés esetén majd engem fog védeni...
Ha beesik valami terhelés, akkor kihajtja belőlem, mint a sz@rt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.11.30. 12:41:55

@gabors: Nem a letétet, hanem hogy visszaadás után még beterhelnek valamit, mert mondjuk észrevették, hogy karistos a karosszéria vagy bármi.
Mondjuk autókölcsönzést inkább semmilyen kártyával nem vállalok, ez mondjuk szentigaz, debitkártyával is mexívatnak, ha akarnak.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.11.30. 12:46:43

@gabors: De minek költsek egy hónapra hitelkártyára?Egy hónap az molyfing, picsafüst, semmire se megyek vele; csak a nyűg szakad a nyakamba.Van spórolt pénzünk, amire kell, megvesszük abból.Nem szupergazdagok vagyunk, még mielőtt; hanem csak józan életvitelt élünk és az igényeinket a lehetőségeinkhez igazítva élünk.Ha lehetne egy fél évre, teljes évre használni a bank pénzét ingyenesen, az még úgy okés lenne, de egy hónapra minek?
Azt is elhiszem, ha te tök jól felkészült vagy a témában, vagy netán ilyesmi a szakmád, végzettséged.
De ettől én még nem látom be, hogy nekünk erre szükségünk van... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.11.30. 12:48:29

@gabors: Az a 18 hónapos dolog a hitelkiváltással, az okés, elismerem, és értem; nyilván nyerő dolog.Csak ilyen valszeg egy életben egyszer adatik.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.11.30. 12:50:24

@Röfögő Csalogány: Azt úgy értettem, hogy szeretik így reklámozni a ban(g)kok, hogy csak "kevéske" a kamat...Aztán mégis évente belerokkan jó csomónyi ember.

gabors 2017.11.30. 16:28:39

@geegee: "Azt meg továbbra sem hinném, hogy itt, Európában egy bank, a hitelkártyán történő visszaélés esetén majd engem fog védeni..." ez nem hit kerdese (de ha igy hiszed akkor mit mondjak) hanem a szerzodestol fugg .. nem volt EU-ban kartyam igy nem is olvastam a megallapodast. De az EU-ban sokkal jobban vedik az ugyfeleket mint az USA-ban igy nem hinnem hogy "rosszabbak" lennenek a feltetelek mint itt. A hitel kartya es a debit kartya alapvetoen mas koncepciora epul ezert is masok a szabalyok

De mivel nem is ismersz senkit aki hasznalna nem is tudhatod hogyan megy ez csak hiszel valamit...

Igy talan jobb is ha nem vacakolsz vele.

gabors 2017.11.30. 16:40:03

@geegee: "@gabors: De minek költsek egy hónapra hitelkártyára?Egy hónap az molyfing, picsafüst, semmire se megyek vele; csak a nyűg szakad a nyakamba."

Mint talan irtam mar, en kezpenz kimelo eszkosznek hasznalom havonta 20-30 dollart koltok max sokszor meg annyit sem. (borravalot szoktam csak igy adni).

"Van spórolt pénzünk, amire kell, megvesszük abból.Nem szupergazdagok vagyunk, még mielőtt; hanem csak józan életvitelt élünk és az igényeinket a lehetőségeinkhez igazítva élünk."

Na itt van valami felreertes a hitelkartya "hitelre" hasznalni az tenyleg NAGYON draga mulatsag. Ha hitel kell akkor azt a banktol veszi fel az ember (mar ha van hitele)

"Ha lehetne egy fél évre, teljes évre használni a bank pénzét ingyenesen, az még úgy okés lenne, de egy hónapra minek?"

Ilyen is van mint irtam persze nem akarkinek ajanlanak ilyesmiket ahhoz jo vagy nagyon jo "hitel kepesseg" kell amit pont hitelkartya hasznalat utjan epit fel az ember "credit history". Ezt az USA-ban mindenhol nezik es felhasznaljak a kamatod megallapitasaban barmilyen kolcson legyen haz/auto/vasarlasi sot meg a hitelkartya kamata is ettol fugg. Ezert tanacsoltam pl gyakran a hajorol eppen kiszaltaknak hogy a bank szamla melle minnel hamarabb kell egy hitelkartya is amit "okosan" de hasznalni kell.

"Azt is elhiszem, ha te tök jól felkészült vagy a témában, vagy netán ilyesmi a szakmád, végzettséged." Semmilyen ilyen iranyu vegzettsegem nincs csak tapasztalat meg el szoktam olvasni pl a szerzodeseket es egyebb helyrol is lehet informaciokat szerezni (foleg manapsag internet es hasonlo cukisagok amik nem leteztek mikor az usa-ba szoktem :-))

"De ettől én még nem látom be, hogy nekünk erre szükségünk van... :D "

Ebben valoszinulag igazad van :-)))

gabors 2017.11.30. 16:53:54

@geegee: "@gabors: Nem a letétet, hanem hogy visszaadás után még beterhelnek valamit, mert mondjuk észrevették, hogy karistos a karosszéria vagy bármi."

erre biztositast szokas kotni!!!! a legtobb HITELKARTYA 30 nap allatti berlesnel adja mint szolgaltatast. Velem megtortent PONT patkany magyar leanyvallalat... megterhelte a szamlat utolag. Szoltam hitelkartya cegnek hogy mivan?? Ha volt kar akkor a biztositasbol fizessek mar. DE NEM tudtak semmit bizonyitani igy sem en sem a biztosito nem fizetett. Ugyanis ezt a visszaadaskor KELL rogziteni ... ezt a biztosito is tudja. Szoval ha olyan kartyaval berelek autot ami alapbol adja a biztositast akkor teljesen vedve vagyok az ilyen "trukkok" ellen. Debit kartyan ilyen nincs (vagy en meg nem lattam ilyet). De akkor meg nem kell megsporolni a biztositast amit a kocsi-kolcsonzo ajanl ... (ja es elvitel elott is meg kell jol nezni az autot es MINDEN karcot fell kell vetetni... (amugy lattam mar tobb olyat hogy korbefotozzak a kocsit azt annyi)

"Mondjuk autókölcsönzést inkább semmilyen kártyával nem vállalok, ez mondjuk szentigaz, debitkártyával is mexívatnak, ha akarnak. "

Lehet volt valami rossz tapasztalatod, de ha mondjuk utazol valahova akkor ott mit csinalsz taxizol ?? Mikor en haza latogatok (nem BP) akkor szerintem nincs mas alternativa mint autot berelni. So USA-n belul is ha messzebbre megyek. Kocsit ismerostol vagy csaladtol nem fogok kolcson kerni PONT azert mert biztositva akarom ... es tudom hogy egy kocsi MO-on sokkal nagyobb ertek mint nekem az usa-ban.

"debitkártyával is mexívatnak, ha akarnak. "

Azzal csak igazan !!

Persze mindenki ugy el ahogy akar ... meggyozni nem akarlak en semmirol

gabors 2017.11.30. 16:57:09

@geegee: "Csak ilyen valszeg egy életben egyszer adatik. " Nem mondanam mar tobbszor csinaltam ilyet, persze megint nem mindenkinek ajanlanak ilyet "csak jo adosoknak". Mint irtam nem teljesen ingyen van azert es tenyleg arra megy a dolog akik esz nelkul csinaljak es a vegen nem tudjak pontosan torleszteni ... kesedelmi dijak eleg brutalisak tudnak lenni $30-$40 dollar plusz akar bunti kamatra is ugrik a nullarol ... eszetleneknek ez persze nem valo (ahogy hitelkartya sem)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.12.03. 20:44:40

@gabors: Megmondom őszintén, én inkább a mások kárán is próbálok tanulni, ezért is olvasok el mindenfélét pl az autóbérlés, hitelkártya és bármiféle hasznos pénzügyi dolgokról.Lehet, persze, hogy túl sok jelentőséget tulajdonítok dolgoknak, olyanoknak is, amiknek nem kéne.Na és pont ilyesmi fórumokon voltak mindenféle rémtörténetek, hogy utólag beterhelések, meg q drága, lehúzós biztosítások a bérautókra, szóval tartok ettől az egész iparágtól rendesen.És a másik kérdésre is válaszolva, igen, olyan helyre igyexünk menni nyaralni, ami vagy a saját kocsinkkal is elérhető, vagy pedig lehetőleg ne kelljen autót bérelni.És továbbra is igen, az idén Tenerifén pont taxiztunk és milyen jól tettük, így utólag örülök neki még jobban.Persze nyilván nem adja ez így ki mindenhol, vagy drága is lehet.
A kártyát amúgy én is készpénz helyett használom, mindenhol lehett itt a svédeknél fizetni vele, még a román bérkoldus-maffia egyedeinél is, szinte...
:-))
De eddig még elég volt a debites.
Az usák rendszerbeli credit history túllihegését se értem, ha ennek alapján bíznak meg valakiben, az azért erősen felelőtlen dolog szerintem.Már úgy értem, hogy pl. 6 hónapig, vagy ameddig kell, szépen, okosan használja a kártyát, majd mikor kapna ilyen kiemelt ajánlatot azzal meg jól visszaél és megpattan vagy ilyesmi.
Az meg hogy esetleg más valaki ezért ne kapjon lakáshitelt például,mert nincs még cr historyja semmilyen, szintén erősen wtf megoldás.A hitelminősítést minden esetben meg tudja csinálni a bank c. history nélkül is...Pontosabban meg kéne tudnia, ha akarja.Ehh, mindegy is, de legalább kitárgyaltuk a témát... :-)

gabors 2017.12.04. 19:44:17

@geegee: ".Már úgy értem, hogy pl. 6 hónapig, vagy ameddig kell, szépen, okosan használja a kártyát, majd mikor kapna ilyen kiemelt ajánlatot azzal meg jól visszaél és megpattan vagy ilyesmi."

6 (hat) honap az kozel sem eleg .... es egy kesedelmes fizetes 7 evig ottmarad... nekem is van egy mert elneztem valamit es ugyan fizettem en csak kb 2 hettel kesobb

sokat szamit a szegenyeknek/nem jol fizetoknak (sokkal) dragabb a hasznalt autojukra a hitel mint nekem egy vadi ujra ... lakas hitel ditto ott meg SOKKAL tobbet szmit mondjuk egy fel szazalek is amikor 15-20-30 evre vesz fel az ember hitelt ... (autoknal 3-5 ev ott is szamit mondjuk .5 vagy 1%)
süti beállítások módosítása