HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Egyébként ha van párt, amely megérdemelne egy hatalmas nagy zakót az EP-, illetve... (2024.04.23. 06:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Magyarország...

2013.04.14. 21:13 diggerdriver

Felnőttem abban az országban megtanultam a nyelvét megtanultam a társadalmi együttélés szabályait. Tanultam egy szakmát amiben ugyan egy percet sem dolgoztam de tehetségemből többre nem futotta. Nem lettem értelmiségi csak egy melós. Tizenhét évesen nehézgépkezelő lett belőlem. A mai napig nem bántam meg. Szeretem imádom a szakmámat. Szokták mondani nagy művészek hogy őnekik a szakmájuk a hobbijuk is. Tanúsíthatom hogy ez nemcsak azon a szinten van így hanem a plebs szintjén is. mindössze két munkahelyem volt a harminc év alatt. Az elsőben huszonhat évet dolgoztam. Megbecsült dolgozó voltam. A jó gépkezelő az olyan mint a jó pincér. Ki kell szolgálnia a kubikost és meglátni hogy éppen mire van szüksége. Ha egy munkagödörnél én azt mondtam hogy már nem tudok többet kivenni belőle például a közművezetékek miatt azt minden melós feltétel nélkül elhitte mert tudta hogy mindent megteszek azért hogy ő kevesebbet lapátoljon. A művezetők harcoltak azért hogy hozzájuk vezényeljenek dolgozni. A feleségem szerint munkaalkoholista vagyok de ez természetesen rágalom:)))). Mivel ez építőipari cég volt és bármennyire is szerettem ott dolgozni el kellett jönnöm mert a téli hónapokban alig volt munka és a számlák akkor voltak a legnagyobbak. 
Elmentem Budapest egyik legnagyobb közműszolgáltatójához. Nagyon rövid idő alatt a legjobbak közé kerültem ott is. Mindenki velem akart dolgozni. De nem tudtam ott megszokni. A főnökeim ott rúgtak belénk ahol tudtak. Az hogy a gépekbe GPS-t szereltek meg központból ellenőrizhető üzemanyagszint jelzőt ez ma már természetes. De hogy a gémbe mozgásérzékelő került hogy bármikor ellenőrizhessék mennyit dolgozunk sőt még az ülésbe is került jeladó az már egy kicsit sok volt. Ami betette a kaput az az volt amikor új kollégát vettek fel akinek papírja volt ugyan de életében két percet nem dolgozott gépen és 40ezerrel kapott többet mint én havonta. Jöttek a ilyen olyan elvonások innen is egy kicsit onnan is egy kicsit amivel párhuzamosan megkezdődött a lecsúszás. 
Közben még 2004-ben építkeztem. Nem építtettem hanem építettem. Én húztam fel a falakat én gyalultam a fafödémhez a gerendákat, a deszkákat, én csináltam a tetőt a villanyszerelést a vízszerelést egyedül a vakolást és a fűtést nem . Szó szerint a tíz körmömmel kapartam össze a házat. 
Én ennyit tudtam tenni az országért. Enyire tellett tőlem . Harminc év munkáját üveggyöngyökért. Aztán végül az üveggyöngyökből is csak a zsinór maradt. 
Mindezt azért írtam le hogy lássátok nem egy léhűtő senkiházi hőbörög itten megtagadva mindent amit meg lehet. Mindezek közben az ország élhetősége is kezdett redukálódni. 
Abban az országban ha valaki bűncselekmény áldozata akkor nem csak a bűnöző áldozata hanem egyben a Magyar igazságszolgáltatásé is. Áldozata a bírói az ügyészi és ügyvédi karnak is. Míg ugyanez az igazságszolgáltatás teljes mellszélességgel áll ki a bűnöző jogaiért. 
azt kellett látnom hogy munkakerülő trógerek mások kárára jobban élnek mint én. Olyanok akik életükben nem dolgoztak. Azt kellet látnom hogy a politika saját magának privatizálja az országot a maradékot pedig kiárusítja. Intézményesítették a korrupciót (nokiás doboz) és a tolvajlást (Nyugdíj megtakarítások ellopása) 
Mit tehet egy ilyen szarfaszú proli mint én. Például választhatunk. Szabad akaratunkból megválaszthatjuk hogy négyévente melyik faszt cseréljék ki a szánkban egy másikra. Meg aztán két bránercsere között élhetünk olyan szánalmas kisstílű dolgokkal hogy a szólásszabadság nevében kritizálhatjuk az éppen aktuális kormányt. Pedig isten lássa lelkemet nem vagyok telhetetlen. Itt ugyanazért a munkáért négyszeres bért kapok otthon MAGYARORSZÁGON megelégedtem volna a felével is. A rendszerváltástól idáig nem tudtunk eljutni arra a szintre hogy a négyszeres szorzó a felére csökkenjen. 
Aztán ha betelik a pohár akkor kivándorlunk. Egy becsületesen dolgozó szakmunkás úgy ítélte meg hogy az az ország nem tudja eltartani, az az ország számára élhetetlenné vált és az az ország cserbenhagyta. Ne gondolja senki hogy ez nem fáj. Nagyon fáj. Negyven hét év után egy életet kidobni. A semmiből újrakezdeni. Mindezek után azért maradjon bennem egy alapvető tisztelet Magyarország iránt? Mit tiszteljek? Azt az egyet mondja meg valaki hogy mit tiszteljek és miért? 
Egy tízmilliomodik senki vagyok Magyarországról aki időnként megírja nem túl hízelgő véleményét a Hazájáról. 

Ezt az írást akár vitaindítónak is tekintheti mindenki. Várom a véleményeket. 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr305222813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

james80 (törölt) 2013.04.14. 22:34:12

Nagyon erős írás ! Számtalan dolog amiről írsz még sok ezer(...millió) embernek fáj. Igen , maradjon benned tisztelet Magyarország iránt!Radnóti a Nem tudatomban azt hiszem mindent elmond indoklásul.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.15. 22:40:37

Igen erős írás. Kemény szavak. Az élet is kemény.
Jó hogy Radnótit említetted. Igen nagyon megköszönte neki a haza a hazaszeretetét a gyönyörű verseit.
Mint ahogy a sok Nobel díjasnak is hogy elvitték a világba a jó hírünket hogy faji alapon elüldözték őket az országból. Már leírtam. A haza az nem azonos a földdel a tájjal a sarki trafikossal. A haza az az ottani életminőséget befolyásoló emberekkel is azonosítható. Rajtuk múlik hogy hogyan éljük le azt az egyszeri tyúkszaros életünket. Amíg egy ország lakossága olyan szempont alapján válasz vezetőket magának hogy ki lop kevesebbet addig nincs miről beszélni.

james80 (törölt) 2013.04.15. 23:51:49

@diggerdriver: Épp azért említettem Radnóti versét mert a poszt végén felvetetted , hogy miért tiszteld Magyarországot. Nekem Magyarországhoz tartozik Radnóti is.
A Nem tudhatom pedig számomra mindent elmond amit a hazáról gondolok.
Elég világosan leírtad neked mit jelent a haza , ezzel nem vitatkozhatom.
Az utolsó mondatodra pedig csak helyeselni tudok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.16. 00:22:55

Tisztelem becsülöm az olyan embereket sőt nagybetűvel EMBEREKET mint Radnóti.

Mindettől függetlenül egyetértek az alábbi idézettel amit a London című bejegyzésemből másolok ide.

"„A bűnösök azok, akik el akarják hitetni veled, hogy a nagyvilágon e kívül nincsen. Ez az örök magyar hazugságok legsúlyosabbika. Ne érezd magad otthon a nagyvilágban, magyar! Ezt követelik tőled, születésed óta. Ezt szavalják neked az állami ünnepeken, már az óvodában rákezdik, és folytatják az iskolában, szavalnak, mennydörögnek, sulykolják a fülbe, hogy e kívül nincsen számodra. Húzódj be a Kárpátok eresze alá! Zárd magadra az ajtót, fordulj a fal felé, és álmodj szépeket, magyar! Ezt akarják tőled. És ha nem vagy elég óvatos, bedőlsz nekik. S tényleg úgy mozogsz majd ezen a bolygón egész életedben, mint egy marslakó, a határokon túl mint egy idegen"

james80 (törölt) 2013.04.16. 00:49:57

@diggerdriver: Érdekes meglátás ,és sajnos van alapja , nem is kevés.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.16. 21:40:19

@james80:
Tudod az a furcsa hogy még ahhoz is ide Londonba kellett jönnöm hogy megtudjam mi az igazi hazaszeretet. Nem akarom most minősíteni az otthoni turultojásból kibújt kacagányos magyarkodókat de egy biztos az otthoni nyilvánosan megjelenő a haza álarca mögé bújtatott ilyen-olyan felvonulások vagy rendezvények mindig mondom MINDIG valamilyen nemzetiség vagy ország vagy párt elleni gyűlöletre van kihegyezve. Mert a magyar még hazát szeretni is csak gyűlölködve tud. Sőt ünnepelni is csak gyűlölködve tud lásd Március 15.
Látott már valaki együtt ünnepelni együtt felvonulni különböző táborba tartozó embereket?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.16. 21:56:36

@james80:
Itt Londonban kétszer volt alkalmam látni a veteránok felvonulását a Büszkeség Napján.
Látni kéne mindenkinek hogy fogalma legyen róla mi tesz egy nemzetet naggyá. Az a tartás az a büszkeség ahogy különböző fegyvernemek veteránjai díszegyenruhában vonulnak negyven percen át és a tömeg az út két oldalán tapsol nekik. Látni kell azokat az arcokat.
A másik...
Tavaly a Királynő uralkodásának hatvanadik évfordulójára ünnepségsorozat volt. Többek között a Golders Hill parkban is volt egy talán az otthoni majálishoz hasonló rendezvény.
Mindenki önfeledten ünnepelt de egyvalami hiányzott a hasonló magyarországi rendezvények repertoárjából.
Nem voltak a pártoknak sátrai és nem köpködtek egymásra.
A Királynő pártoktól független mindenki fölött álló közszeretetnek örvendő személyiség.
Hány köztársasági elnökről lehet ezt elmondani Magyarországon?

james80 (törölt) 2013.04.16. 22:46:01

@diggerdriver: Az oszd meg és uralkodj mindig igen kiválóan működött Magyarországon ! Szerintem túlnyomó részt azért , mert nagyon nehezen képesek az emberek felelősséget vállalni önmagukért (természetesen ide veszem magam is) , ezért könnyű bűnbakokat állítani és elhitetni , hogy más a felelős az én rossz döntéseimért.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.16. 22:58:56

@james80:
Igen így ahogy mondod.
Én még hozzátenném a negyven év átkost is.
A gondoskodó állam kiölte az emberekből a krízishelyzetekből való kitörés képességét.
Akkor mindenki tudta mire számíthat mit hoz a jövő.
Tudta hogy holnap is lesz munkája hogy biztosan kap nyugdíjat hogy állami támogatású kölcsönből fog építkezni és hogy mindig lesz pénze 3,60-as kenyeret meg 28-as kolbászt venni.
Aztán ebbe beletenyerelt a rendszerváltás és az emberek hirtelen magukra maradtak ami még nem lett volna baj de döntéseket kellett hozniuk.
Nyugati autót egy személyi igazolvány bemutatásra? Ide vele és még lehetne sorolni...
süti beállítások módosítása