HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Kövérmadár [swe]: @upgrade: Itt, ha jol tudom, akkor 25 nap. Viszont nem no idovel, mint Magyarorszagon. A kulonbo... (2018.12.14. 01:12) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Öreg tölgy: Jó zenék. Szeretem a jó zenét. Csak nem hallgatok. (2018.11.27. 19:54) Hogyan lettem illiberális?
  • diggerdriver: @bandika57: Köszi (2018.11.25. 19:18) Gőzgépfesztivál 2018
  • emzperx: Erre a gondolatmenetre van egy vicc amikor a megfagyott pocsolya öntudatra ébred - majd felteszi m... (2018.11.20. 20:46) Egy marék por
  • szociál: @Quercus erdész: Libsizel közben a góréd nyitott egy muszlimsimogatót, olyan nyelveseket váltana... (2018.10.16. 20:25) Mi van ha mégis?

Címkék

Otthon...

2016.01.04. 20:13 diggerdriver

Ez a poszt tíz nap történéseit mondja el. Jót rosszat, hivatali anomáliákat, családi örömöket és tragédiákat. Jellemrajzok családtagokról, barátokról és szösszenetek mindenről ami eszembe jut és jó kiírni magamból.

Huszadikán késő este a reptéren a lányom várt és a  barátja, aki ha ráért engem hurcolászott ha nem ért rá kölcsönadta az autóját. Nagyon nagy köszönet érte.

Másnap első utunk a bicskei CBA lacikonyhájába vezetett, rántotthús hegyek vételezése céljából. Az otthontöltött idő gasztronómiai vezérfonala most a rántotthús volt. Kevés helyen tudják jól csinálni, márpedig ott jól csinálják. VASTAG. A jó rántotthús VASTAG. Nem cipőtalppá klopfolt taplószáraz fűrészporízű frizbi. Szeretem a KFC csirkéjét de az nem rántotthús. A igazi panír ott kezdődik hogy liszt-tojás-zsemlemorzsa. 

Szóval magunkhoz vettünk egy jó adag schnitzel-t és otthon betoltuk arcba. Megbékéltem a világ dolgaival.

Délután bementünk az Örkény Színházba. Az utcán mindjárt volt egy kis parkolóügyi bazmegelés. Az úgy történt hogy találtunk parkolóhelyet, Jani beparkolt én meg kérdem a közelgő parkolóőrt hogy mennyi a díj? Azt mondja 440 forint egy órára. Maximum három órát lehet igénybe venni. Ok, mondom hol lehet fizetni? Ott a parkolóautomata. Kérdem hogy papírpénzt elfogad-e? Azt nem. Mondom, mi van??? Ha valaki parkolni akar akkor tartson magánál 1320Ft vasat? Igen. Köszbazdmeg. Illetékes elvtársnak üzenném hogy kitalálták már a papírpénzt elfogadó automatát. Ha pedig az árak szárnyalásával nem tud lépést tartani az érmeforgalom akkor javasolnám az 500 forintos érme bevezetését. Szerencsére találtunk egy magánparkolót ahol feleannyit fizettünk.

Szóval bementünk a színház társalgójába ahol Bagossy Lacival a Diggerdrájver rendezőjével ültünk össze egy kis beszélgetésre. Ö egyébként egy igen figyelemreméltó ember, érdemes a wikipédián utánanézni viselt dolgainak.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bagossy_L%C3%A1szl%C3%B3_(rendez%C5%91,_1967)

A darabnak nagyon jellegzetes zenéje van. Ez a részlet talán visszaad belőle valamit. A Sonar együttes zenéje.

https://www.youtube.com/watch?v=dGnJ9pvwbqU

Kérdeztem tőle hogy ki választotta és hogyan? Azt válaszolta hogy sok zene meghallgatása után ő választotta mert szerinte ez illik a darabhoz. Telitalálat. Ez a Laci fiú tud valamit na...

Sajnos rossz hírt is mondott. A január 8-ra kiírt előadást Attila egészségi állapota miatt le kellett mondani. Tiszteletbeli diggerdrájver kollégámmal beszéltem telefonon azt mondta hogy nagyon bízik benne hogy a január 28-ra kiírt előadást már meg tudják tartani. Nagyon drukkolok neki hogy mielőbb felépüljön. Nekem azt az előadást látnom kell, így átíratom a repülőjegyet akkorra.

Közben befutott Pogány Judit aki hozott két akkora kürtőskalácsot hogy valószínűleg hajóárbócra tekerve sütötték meg. Finom friss fahéjas tészta. Találkoztam Bíró Krisztával aki a darab premierje előtti Széljegyzet műsorvezetője volt és hajcsavaróval a hajában is elbűvölő személyiség.

Lacival még beszélgettünk blogról, színházról, menekültkérdésről, aztán hazaindultunk. A parkoló felé menve a Rumbach Sebestyén utcában hirtelen ötlettől vezérelve betértünk egy kávézóba. Az a fajta kávézó ahol frissen pörkölt, frissen darált, frissen főzött kávét lehet fogyasztani nagyon hangulatos környezetben nagyon kedves kiszolgálással körítve. Olyan kávét ittunk hogy megint csak azt mondhatom hogy meg vagyok elégedve a világ dolgaival.

Másnap a Trófea étterembe voltunk hivatalosak ebédre. A meghívást feleségem családjának doyenjétől, Gyuri bácsitól és Irénke nénitől kaptuk. Igazából a doyen szó nem fedi a lényeget. Ők az EGÉSZ család nagypapája és nagymamája. Gyuri bácsi egy joviális öregúr aki minden korosztállyal szót ért, Irénke nénit pedig tökéletesen leírta Fekete István a Tüskevár című regényében mikor kitalálta Náncsi néni figuráját. Ők azok akiktől nem lehet üres kézzel eljönni, akiknél a jó szó alaptartozék. Rendkívül művelt és széles látókörű emberek akik nyolcvan felé közeledve is megőrízték szellemi frissességüket. Isten tartsa meg őket még sokáig jó erőben egészségben.

Szóval a Trófeában is ráficcentem a rántotthús vonalra, borjúpaprikással kombinálva. Jelentem, hogy a rántotthús borjúpaprikás szaftjába tunkolva olyan gasztronómiai magasságokba visz hogy ott már a szférák zenéjét hallod, ha pedig mindezt megfejeled a pölöskei bodzaszörp üveges szóda kombinációjának mértéktelen élvezetével akkor már érzed hogy az Isten nyúlt le érted és a mennybéli hurik csak neked adják elő hastáncukat. Hogy apám szavaival éljek a kínai császár sem eszik különbet.  Ha azt mondom hogy a bodzaszörp fogyasztását előnyben részesítem a sörnél akkor világossá válik hogy ital még ilyen dicséretet tőlem nem kapott.

Másnap az okmányirodával kellett kezdenem a napot. Az hogy sorszám és végeláthatatlan várakozás, az nem lep meg. Hamarosan lejár a személyim és az útlevelem, újat kell csináltatni. Ha várni kell akkor várni kell.

Hanem!!! De!!! A kutyaúristenit!!!

Bejutottam, leültem udvarias ügyintézés. "Kérem fáradjon át a másik asztalhoz fénykép elkészítése céljából".

Átfáradtam. Aztán lefáradtam. Fél órát ültem egy furnérból tákolt bodegában mert az a kibaszott kamera folyamatosan visszautasította a felvételkészítést csukott szemre hivatkozva. Most tekintsünk el attól hogy annál a kameránál egy húszforintos telefon is többre képes. Legjobban az ügyintézőket sajnálom hogy a huszonegyedik században olyan eszközökkel dolgoznak amihez képest már egy dagerrotípia is előrelépés. 

De.

Nincs másik kamera, nincs másik program, nincs másik számítógép, nincs elérhető rendszergazda, nincs a közelben hozzáértő ember, nincs a kezelő ilyen helyzetekre kioktatva. Ez kész. Mit lehet erre mondani? Fél óra múlva jut el oda egy rendszer hogy használható fényképet csináljon. Erről nincs több mondanivalóm.

Délután egy szomorú családi eseménynek kellett eleget tenni. Temetésre mentünk. Feleségem egy közeli rokonát temettük. Sajnos azt kell mondanom hogy ez az év a rák éve volt. Közeli családtagokat, barátokat, ismerősöket támadott meg és vitt magával ez a terrorista. Igen terroristának nevezem. Könyörtelen, alattomos terroristának aki nem válogat, nem ismer se istent se embert csak gyilkol. 

Pistáról, Katona Pistáról megemlékeznék néhány szó erejéig. Én jobbára családi ünnepeken, vagy disznóvágásokon találkoztam vele. Igazi társasági ember volt. Jó humorú, tájékozott beszélgetőtárs. Máig szállóige a családban mikor valaki már jól belakva körbenézte az asztalt hogy mit egyen még akkor megszólalt "egyél még ha nem tudod mi az elég":)))))).Kiváló ács szakmunkásként élte le az életét. Igen, ő is olyan melós volt aki olvas, aki művelődik, aki elgondolkodik az élet dolgain, aki észreveszi a hernyóból pillangóvá válás csodáját. Ötven évesen kapta el először a rák. Akkor az orvosok adtak neki még tizenöt évet. A másodikat már nem tudták kivédeni. Hatvanöt évesen elment. Nyugodj Békében Pista.

Aztán elérkezett huszonnegyedike szenteste. Pontosabban előtte még a szentdél, mivel mi két helyen ünnepeljük a karácsonyt, és az ebédet a lányom prezentálta otthon. Igazán kitett magáért volt minden. Halászlé, sült kacsa párolt káposzta, sütemények. Délután fadíszítés majd irány anyósomékhoz ahol igazi nagycsaládos vacsorázós ajándékozós szenteste volt. Másnap a szokásos családlátogatás, és minden olyasmi amit a "Karácsony" című posztomban már megírtam. A vasárnap barátok meglátogatásával telt. Minden évben meglátogatom barátomat és munkatársamat aki jól megérdemelt nyugdíjas napjait tölti, és akivel évtizedeket dolgoztam együtt. Utána egy olyan régi utcabeli barátnőmnél tettem tiszteletemet aki még babakocsiban tologatott engem, csekély ötvenegy évvel ezelőtt amikor még akkora voltam mint egy kukoricacső. Na jó, egy ötkilós kukoricacső:)))))

A hétfői nap megint hivatali ügyintézéssel kezdődött. Decemberben kaptam egy levelet a biztosítótól hogy mennyi lesz az autóm biztosítási díja 2016-ban. Apró probléma hogy én az autót 2015 januárjában leadtam a bontóba és kivonattam a forgalomból. Mindenhova be lett adva a kivonásról szóló igazolás de a biztosítónál hogy hogynem tovább élt a biztosítás és egész évben vonták a díjat. Vinni kell egy másolatot a kivonásról és akkor visszamenőleg visszaadják a pénzt. Ok, irány az okmányiroda. Alig másfél óra várakozás után sorra kerültem és mondom az ügyintéző hölgynek hogy kéne nekem egy másolat a kivonásról. Aztán itt jött a következő párbeszéd amitől az agyam ledobta az ékszíjat.

-Hol vonták ki az autót a forgalomból?

-Szigetszentmiklóson ahol apósom intézte a kivonást.

-Látom a monitoron hogy az autó ki van vonva, látom hogy Szigetszentmiklóson vonták ki de nem adhatok igazolást mert azt csak a Szigetszentmiklósi okmányiroda állíthatja ki.

-Míííííííí???

Tehát hogy mégegyszer pontosítsunk. Elvileg minden okmányirodában minden ügyet el lehet intézni. Hiszen ezért lett egy bicskei lakos autója Szigetszentmiklóson(apósom ott lakik a közelben) kivonva a forgalomból, de akár a személyi vagy útlevél is intézhető bárhol. Minden adat látható bármelyik okmányiroda monitorján. Senki nem vitatja a kivonás megtörténtét viszont igazolást csak ott adnak ahol kivonták a forgalomból. Van egy számítógépes rendszer ami adatokat tárol és az ország bármelyik hivatalában hozzáférhető. Jaaa hogy nem ér semmit az egész??? Így jártál bazdmeg.

Az ügyfélszolgálatos hölgy igazán segítőkész volt és azt mondta hogy menjek át az önkormányzat adóosztályára mert a súlyadó miatt ott is szerepelni kell a kivonás tényének. Átballagtam és azzal a lendülettel lepattantam a bezárt ajtóról merthogy ügyfélfogadás majd januárban.Magyarország jobban teljesít.

Mit lehet erre mondani? Az okmányiroda munkatársainak ügyfélkezelése egyébként csillagos ötöst érdemel. Mind a fényképkészítési malőrnél mind a járműügyintézésnél Bicskén és később Szigetszentmiklóson a maximális udvariassággal kedvességgel és segítőkészséggel találkoztam. Nem az ő hibájuk hogy a rendszer még a kőkorszakban ragadt. 

Volt még egy érdekes epizód ebben a tíz napban. Hazavittem a magyar SIM kártyás telefonom hogy azon beszéljek a otthoniakkal. Volt rajta néhány ezer forint. Aztán úgy a nyolcadik nap táján egyszercsak beszélgetés közben beleszól valaki hogy van még tizenöt másodpercem, és nincs tovább. Húha. Elszoktunk mi már ettől. Bizony el vagyunk kényeztetve telefonügyileg ott kint. Megszoktuk hogy kötök egy kétéves előfizetői szerződést amivel amivel annyi ingyenperc jár hogy Zoli barátomnak felolvashatom a Háború és Békét, valamint annyi ingyen SMS hogy a szomszédnak 160 karakterenként elküldhetem Lenin összes műveit. Tényleg. Meg is fogom tenni, hadd művelődjenek:))))) Mindehhez korlátlan internethasználat jár korlátlan megosztással.

Este pedig elérkezett a Határátkelő találkozó. A tavalyi sikerén felbuzdulva idén is gondoltuk hogy szervezni kéne egyet. Mivel senki nem vállalta így rám maradt. December 23 volt a jelentkezési határidő és 23.-án 23óra 20perckor is érkezett jelentkezés sőt egy órával a találkozó megkezdése után 28.-án este 6órakor is jelentkezett valaki. Volt olyan aki írt hogy jön, aztán mégse, aztán jön ha... aztán mégse. Így is jelenvoltunk azért tizennyolcan. Érdekes hogy jelenvolt néhány titokzatos figura akik nem kommentelők csak kívülről figyelők vagy esetleg kommentelők csak nem akarták felfedni magukat. Féltem hogy ők nem tudnak bekapcsolódni a beszélgetésbe de alaptalan volt az aggodalmam mert mindenhol a hosszú asztal mellett beszélgetőcsoportok alakultak ki. 

Mikor odaértem Tanató már ott volt. A doki egy rendkívüli vitalitású joviális figura aki bátran letagadhat tíz évet a korából. Őrá nagyon kíváncsi voltam mert a blogomon aktív kommentelőként a menekültügyben azonos véleményen voltunk. Ő egy igazi humanista közösségi ember. Aztán befutott 33621akit ezen a nicknéven képtelen vagyok emlegetni ezért a továbbiakban Peti lesz. Ő Debrecenből csak ezért a találkozóért utazott a fővárosba ami szerintem egy óriási dolog. Következetesen öcsinek szólít engem annak a három napnak az okán amennyivel előbb született. Most mit mondjak erre? Petikém nagy előny hogy mire megszülettem én, addigra te már vagy hatszor összeszartad magad:))))))))))))

Aztán jöttek sorra a vendégek. Jött Zsanett akiről annyit tudunk hogy Kínában tanult. Jó lenne ha leírná kínai élményeit. Jött egy fiatal srác aki Floridában lakik és mentőápolónak tanul. Érkezett egy fiatal pár akik csak olvassák a blogot de nem kommentelnek. Felmerült a gyanú bennem hogy a srác a Nagy Kékség de ez a srác nem egy ideggóc. Ordított róla hogy fát lehet a hátán vágni és soha nem húzná fel magát azon ha valaki eldob egy csikket. Befutott Articsóka a férjével. Hogy is jellemezhetném Zsuzsát? Talán úgy hogy az Értelmező kéziszótárban a kedvesség, az aranyos, és a mosolygós szónál az ő neve szerepel.Ő és a feleségem egyébként évtizedekig egy munkahelyen dolgoztak. A férje is a mi kutyánk kölyke, egy jómunkásember, aki Németországban minősített hegesztőként dolgozik. Jött még egy fiatal srác aki néha szokott kommentelni és a legobszcénebb nicknévvel rendelkezik. Jelen volt még Sanz, a mi Sanzunk aki minden korabeli lányra az asztalnál ráficcent. Egy nagyon jóhumorú jópofa fiú egyébként csak az a típus akire ha ránéz egy lány akkor ő már berendezte a közös fürdőszobát. Kívánom neki hogy találja meg az igazit. Végül de nem utolsósorban berobbant a Grazi Mészáros, Vitya családostul. Idomított családostul. A gyerekek ha megkérdik őket hány éves az apjuk akkor kapásból rávágják hogy 24. Ja. Most még csak fülenként de lesz a foganként 24 is...:)))))))))))))))) Vitya egyébként olyan társaság motorja féle ürge, aki mellett nem lehet unatkozni.

Szóval öt órakor érkeztünk és fél tizenegykor mentünk haza tehát sikeres és építő jellegű találkozó volt. A kaja sem volt elhanyagolható momentum mert ahogy elnéztem volt ott hagymás rostélyos, bécsiszelet, harcsapaprikás, marhapörkölt és minden egyéb. Én csak szerényen egy sóletet ettem füstölt libamellel, töltött libanyakkal és tojással aminek utánaküldtem egy mákosgubát forró szilvalekvárral.Ha már zsidónegyedben lakok... Ne vigyorogjatok nem fogom magam körülmetéltetni:))))))))))))

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr848213462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taxomükke (UK) 2016.01.06. 16:42:45

Te, ez a legutolsó mondat véletlenül maradt le a határátkelőn?
:)))

tulipan51 2016.01.08. 17:07:23

Hangosan olvastam a posztodat, Feri is élvezhette. Nagyon szeretem az írásaidat, gördülékenyek, érdekesek, ráadásul én vagyok az a "lány, a 65 év körül", aki picike korodban imádott nővéreddel együtt. Szép és édes baba voltál, majd okos érdeklődő pici gyerek, aki imádta a könyveket már akkor amikor járókában voltál.
Tiszta szívemből örülök, hogy biztos szép életed van, vagyis életetek, bár itthon is megálltad mindig a helyedet. Büszke vagyok arra, hogy ilyen vagy amilyen - a jövőben is várom írásaidat.. amelyek megérintenek, hiszen igazak. Szia Janikám !!

tulipan51 2016.01.08. 17:23:16

Remélem le tudod törölni, a két bejegyzést, teljesen véletlenül volt, már tudom, hogy egy kis idő kell, hogy megjelenjen. A jó pap is holtig tanul..

Örülök, hogy láthattalak, a mosolygós okos szemedet, érdekes történeteidet. Nem véletlen, hogy sikered van,visszajelzés, hogy jó úton jársz.. "csak " megfogalmazod a gondolataidat.

Töröld le!!!!!! légyszi !! Jutya :) :) :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.08. 19:28:12

@tulipan51:
Szia.
Örülök hogy végre tudsz kommentelni. Töröltem a kettőt nem probléma.
Köszi hogy kommenteltél.

yes Sir! 2016.01.10. 10:51:47

quercus.blog.hu/2016/01/10/minden_betujevel_egyetertek

A migránssímogatók, és a nyugatimádók figyelmébe.

Herr Géza 2016.01.12. 16:13:57

@yes Sir!: A migránssimogatók és a nyugatimádók nem erre laknak, szóval kösz, de nem aktuális... :))))

2016.01.22. 19:54:40

@Herr Géza: Minden olyan ember, aki nem a szent anyaföldön él, nyugatimádó. Kérlek, ne ellenkezz, ez a fajta egybites gondolkodás rengeteg magyar ember sajátja, és vérig sértődnek, ha felhívod a szíves figyelmüket, hogy a világ nemcsak feketéből és fehérből áll. Továbbra szeretném azt is hozzátenni, hogy ezeknek a birkáknak az sem zavarja túlságosan a világról alkotott képüket, hogy két habzó szájú kurvaanyád között lopják ki a szemüket, és jót röhögnek rajtuk. A sok hülye bohócon. :(

2016.01.23. 10:43:33

@yes Sir!: Szóval telibe találtam. :D

2016.01.24. 11:16:26

@yes Sir!: Remélem, hogy a napi frusztrációt sikerült levezetned. :DDD