HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Egyébként ha van párt, amely megérdemelne egy hatalmas nagy zakót az EP-, illetve... (2024.04.23. 06:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Gondolatok.

2017.04.02. 17:39 diggerdriver

 

Arról van szó hogy az utóbbi hetek élményeinek hatására megfogalmazódott bennem néhány gondolat amit most közzéteszek.

 Nem akarom már tovább spilázni ezt a "melósból színházi szerző" témát, meg a "hogy élem meg" lerágott csontot. csak egy kicsit elidőznék a mű megszületésén amibe akkor láttam bele mikor a londoni színházban előkészítették az esti előadást. Igazából ott tudatosult hogy ez mekkora csapatmunka.

Például egy minimalista díszlet mennyit tesz hozzá az előadás egészéhez. Bagossy Levente nagyon jó érzékkel felismerte hogy nem egy fullra berendezett szobát kell csinálnia. Pontosan ez az az eset amikor a kevesebb a több.

Hogy a dramaturgia milyen sokoldalú művészet. A Diggerdrájver esetében a dramaturg feladata a posztból vett epizódok sorrendbe rakása hogy az érzelmi csúcspontok  a megfelelő ütemben kövessék egymást, hogy a néző figyelme végig fenntartható legyen, de az ő feladata a történetmesélés hatékonyságát kialakítani valamint figyel a helyesírásra, utána jár a háttérinformációknak, beszélgetőtárs, vitapartner.kontroll-személy, fordító stb...

Persze nem magamtól vagyok ilyen okos dramaturg témában, Bagossy Laci homályosított fel.

Szóval az a lényeg hogy mire egy ilyen darab összeáll tehetségek sora működik közre. Én mint író az egészhez az alapot adtam(fél életem alapásással telt) de a színházi stáb húzta fel rá a felépítményt.

 A Diggerdrájvernak van egy nagy problémája. Az átlagnéző nem tudja milyen jó. Ugye a műfaja szerint monodráma. Vagyis egy ember ül az asztalnál és beszél. Ez a mű fő csapásiránya még akkor is ha három szereplő van és a végén a gyereknek fontos feladat jut. Tény hogyha én ennyit tudnék egy darabról, nem mennék be a színházba. Persze vannak színházbajáró emberek akik már láttak Bagossy rendezte művet tudják milyen kiváló színész Epres Attila ezért megnézik.

 Meggyőződésem hogy a darab sikere abból fakad hogy akik látták azok mindig többet kaptak mint amit vártak. Azért sikeres mert egy sztorizós történetmesélős darab ahol a néző többet nevet felszabadultan mint ahányszor komolyan egyetértően bólogat vagy néhány könnycseppet elmorzsol a szeme sarkában. Ráadásul ezekből minden a helyén van és a néző mindig úgy áll fel a székről hogy nagy élményben volt része. Ezt persze elmondja másnak is meg közzéteszi a Facebook-on, és ez aztán teltházakat generál. Edit a http://stageinlondon.com/ szervezője mesélte hogy a férje kint az előtérben várta a későn jövőket mikor elkezdődött az előadás. Néhány perc múlva küldött neki egy sms-t hogy gyere be, nagyon jó.

 A londoni előadás hatalmas siker volt, de nem volt teltház. Százhúsz ember nézte és aki látta az UTÁNA mind azt mondta hogy várakozáson felüli volt az élmény és ha ezt tudja akkor elhozta volna az aranyhörcsögöt is.

 Szerintem ez a titka a darab sikerének persze lehet hogy tévedek mert más szemszögből nézem mint akik rendszeresen színházba járnak.

 Aztán a Index mindkét cikke feltette a koronát a műre. Megmutatta a melóst és megmutatta a bloggert akiből színházi előadást csináltak. A riportok megjelenése napján 25ezren keresték fel a blogomat. Minden szó, minden idézet tőlünk valósághűen jelent meg. Semmit nem tettek hozzá semmit nem vettek el belőle, mindössze profi módon összeállítottták, keretbe foglalták, és a legjobb fényképekkel illusztrálták. A képekkel még a feleségem is meg volt elégedve pedig olyan nincs...

 Régebben írtam már hogy büszke vagyok hogy végig az én változtatás nélküli szövegem került előadásra a darabban. Csülkös Viktor barátom Grazból küldött egy sms-t hogy úgy látja hogy én sokat és tudatosan dolgozom azon hogy növeljem az irigyeim számát. Ez tény. Csak annak vannak irigyei aki csinál valamit. Ha ez az ára az irigységnek akkor jól van ez így.

A témák jól lettek összeválogatva de mégis van egy ami közelebb áll hozzám. Az amit a hitről mond Attila benne. Nem, nem lettem hívő. Továbbra is meggyőződéses ateistának vallom magam. Viszont nem vagyok hitetlen. A rendszerváltás után sok ember fordult az egyház felé. Én nem tudom megtenni. Az én neveltetésem, az én magánúton felszedett tudásom hogy úgy mondjam nem egyházbarát. Tisztelem becsülöm a vallásos embereket, de az én hitemhez nem kell egyház, nem kell liturgia és egyáltalán nem kell más magamon kívül.

Sajnos egyre többen vannak odaát akiket segítségül hívhatok nehéz helyzetekben. Hogy van-e "odaát" vagy nincs, nem tudom. Ahogy az idő telik egyre jobb hinni benne hogy van. Aztán ha majd végleg leoltják a villanyt akkor kiderül. Lehet hogy majd én is hallok egyszer egy hangot hogy "fater most segíts"...

 A darab vezérfonala a kivándorlás. Őszintén beszélek benne az okokról az útról a következményekről. Itt már nem lehet elmenni a politika említése nélkül.

 Nem tagadom hogy indulatból jöttem el. A rendszerváltás hozhatott bármekkora szabadságot bármekkora technikai fejlődést, hozhatott demokráciát és nyitott határokat, mégis van egy nagyon nehezen magyarátható negatív hozadéka. A munka becsülete, és vele a munkás becsülete megszűnt létezni. Kész, vége, nincs olyan. A pozitív inspiráció fogalma ismeretlen. A kondérból nagykanállal merítő vadkapitalisták a közgázról frissen szabadult, és ugynevezett "fiatalítás" jelszavával vezető pozícióba helyezett ifjoncok tettek róla hogy a melós ha tehette hátra se nézve meneküljön.

A kivándorlás általában egy folyamat eredménye. Folyamatos negatív történések eredménye. A vicc az hogy kúrva kevés kell a folyamat megfordításához. Sokszor az emberségesebb bánásmód elég. Egy jelentéktelen fizetésemelés megfordítja a szándékot.

 Elég egy JEL hogy valami jó irányba változik. Nincs ilyen. Az egész gazdaságra egy langyos punnyadás jellemző. A melóst megfizetni nem tudják vagy nem akarják. Ez nyilvánvaló. Viszont így a jó munka elvárásának sincs meg a háttere. Követelni kell és megfizetni. Amíg ez nem következik be addig Magyarország mindig sereghajtó lesz.

 A legutolsó parlamenti szavazás amin résztvettem az 2010-ben volt. Akkor már nagyon tele volt a hócipő erősen készültünk ki. Kerestem egy munkáskesztyűt meg egy nagy orvosi fémcsipeszt, kézenfogtam az ötéves fiamat és mentünk az iskolába szavazni.

Az aulában egy asztal mögött ültek a pártok képviselői. Rajtunk kívül nem volt senki. Megálltam az asztal előtt és leguggolva a fiamhoz a következőket mondtam neki.

-Benedek, itt előttünk a pártok képviselői ülnek. Ezek a pártok felelnek egy ország jövőjéért az emberek jólétéért. Ezek miatt az emberek miatt te már nem ebben az országban fogsz felnőni. Ők nem teljesítették a feladatukat mi pedig elmegyünk. Nem akarom hogy a te életedet is tönkretegyék. Az ott előttük a szavazólap. A világ legmocskosabb papírlapja. Olyan mocskos hogy mi nem vagyunk hajlandók puszta kézzel megfogni.

 Ezután a munkáskesztyűben átvettük a szavazólapot és bementünk a fülkébe. Ott beixeltem a legszélsőségesebb párt nevét. Úgy voltam vele hogy a szavazatommal akárhányad milliomod részben bedobom a lovak közé a gyeplőt. Iszonyú keserűség volt bennem. Negyvenhét év nyomtalanul nem törlődik ki. Aztán a csipesszel beleejtettük az urnába a borítékot.

 Egyetlen reagálás volt az asztal mögül, valaki azt kérdezte hogy a hazaszeretet az semmi? Nem akartam vitába bonyolódni így egy közhellyel válaszoltam hogy azt egyik boltban sem fogadják el fizetőeszköznek.

Végezetül nagyon köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat, a gratulációkat az előadás után és az Index cikkei után. Remélem még sokáig olvasóim maradtok.

 

431 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr5412395703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jojó78. 2017.04.02. 18:00:21

Jól megfogalmaztad. Megnéztem volna a szavazáson a mókusok arcát az előadott jeleneted után. Persze tudom, ez csak utólag tűnik viccesnek.
Láttam ma valamit a car boot salen. Nem mertem megvenni, nem tudom van-e már ilyened. Pedig csak 2 Font volt.
kepkezelo.com/images/7n8any90ljte778k34zb.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.02. 18:05:42

@jojó78.: Engem csak a funkció nélküli festett fakacsák érdekelnek. Az viszont érdekelne hogy hol voltál carbootson vasárnap. Én szombatonként dolgozok kell keresni vasárnapi piacokat.

jojó78. 2017.04.02. 18:13:10

@diggerdriver:
Akkor nem gond, hogy nem vettem meg.
Ez itt van tőlünk 6-7 percre autóval. Minden Szerdán és Vasárnap.
https://www.google.co.uk/maps/place/Carboot+Kingsley/@51.142598,-0.860327,2078m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0xe65ed75f57b5db0f!8m2!3d51.1436878!4d-0.8532737?hl=hu

Ma rengetegen voltak. Egyszer gyertek el "piacozni", utána vendégül láttunk ebédre. Csak szólj előtte, hogy legyen elég kaja főzve :)))))

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.02. 18:28:32

"A melóst megfizetni nem tudják vagy nem akarják. Ez nyilvánvaló. Viszont így a jó munka elvárásának sincs meg a háttere. Követelni kell és megfizetni. Amíg ez nem következik be addig Magyarország mindig sereghajtó lesz."

Ennek politikai okai vannak. Nem lehet megfizetni, mert NINCS rá pénz.

Shanarey 2017.04.02. 19:26:45

Sajnos amit a posztban az irigyeidről írsz, az igaz, s lesz ez még rosszabb is. Barangolok mindenféle nem éppen publikus helyeken, s a google is a barátom, emiatt látok ezzel kapcsolatban sok mindent. sajnos erről tudnék pár dolgot mesélni, de nem az én dolgom, s te is észreveszed majd.

Az előadás nekem jó volt, s elvittem az anyukámat is, hogy végre más szájából hallja azt hogy miért is jobb Angliában mint Magyarországon. Neki is tetszett, pedig nem is tudta mit néz meg, mert csak annyit mondtam neki színházba megyünk.

Shanarey 2017.04.02. 19:29:28

@MaxVal BircaMan HJCD:

Ez a nincs rá pénz, butaság.
Lenne rá pénz, de a felsőbb vezetőknek az nem lenne jó, mert akkor az ő keresetük csökkenne.

Ami tény, az az hogy a jelenlegi nyugat európai bérszínvonalat nem lehet elérni, de egy olyan szintet azért el lehetne érni, amely okán az emberek nem akarnának mindenáron külföldre költözni.

Shanarey 2017.04.02. 19:33:58

Digger, az utolsó pár sorodhoz kapcsolódik ez a cikk.

444.hu/2017/04/02/surubb-a-hazugsag-mint-valaha?

nyuszigonosz 2017.04.02. 20:29:06

Ez is egy nagyon jó írásod, Digger.

Én sajnos nem láttam az elöadást, tudod nem Londonban vagy közel hozzá élek. Viszont valahol a napokban említett hangoskönyvet - ami még nincs is, - ha lenne, megvenném. Szóval ha majd lesz, akkor meg is veszem.

Az irigyek: ez most egy közhely lesz, de akkor is igaz: jobb ha az embert irigylik, mintha sajnálnák.
Hát vannak irigyeid. Meg lesznek is. Ez van Digger.

2017.04.02. 20:29:51

@Shanarey:

Eltévesztetted a blogot? Ez itt nem a HA(bár abban az irányba halad). Ott az ilyen emeletes baromságokra mindenki vevő. Itt azért nem.

2017.04.02. 21:31:22

Soha nem voltam irigy a sikeredre, sőt büszke vagyok rád.
Soha nem turkáltam a zsebedbe Tesó. Amíg nem olvastam el a zindexes cikket azt sem tudtam mennyit keresel. De.

Keresel 2500 fontot bruttó. Marad belőle 1000-1100 a levonás, és a lakbér után. Dolgozol érte napi 10 órát, hetente 6 napon keresztül. Ez heti 60 óra, havi 240 minimum.
Nem tudom mi van benne a levonásban, de ahogy értelmezem nincs szabadságod, nincs fizetett ünneped. Betegszabadság, táppénz, nyugdíj? Van egy olyan érzésem, hogy ezek sincsenek benne.

Magyarországon olyan szaktudással mint Te, itt Borsodban is meg lehet keresni szerintem egy gépkezelőnek minimum a 200 nettót. (meg fogom kérdezni egy barátomat. építőipari vállalkozása van és kb. 80 embert alkalmaz.)
Ha annyi idős mint Te, 30 nap szabi jár neki, plusz a fizetett ünnepek, mehet táppénzre, magyar viszonylatban lesz elfogadható nyugdíja.
Ha vállalkozásban csinálja ezt a melót a pénz havonta ennek a többszöröse.
Élhet a saját házában, érti miről beszélnek körülötte, és őt is megértik.

Minden rosszindulat nélkül: Tesó, olyan sok az az 1000 font?

Szóval minden rosszindulat, és

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.02. 21:53:37

@Quercus az erdész: Nagyon nem az ezer fontról van szó. ennél sokkal többről. Teljesen jól mondtad. Sokan teljes anyagi biztonságot hátrahagyva mennek el és sokkal alacsonyabb pozícióban is jobban érzik magukat.
Még mindig nem értitek a lényeget. "Negyvenezerért jöttem el de tízszer annyiért sem mennék vissza."
Ezen kellene elgondolkodni.

2017.04.02. 22:10:34

@diggerdriver:

A te életed, nincs jogom beleszólni. Sok sikert.

Shanarey 2017.04.02. 22:30:07

@Quercus az erdész:

Tán cáfolj meg, de csak tényekkel s ne a KSH adatokkal, amelyek egy része nem éppen valódi, a másik része meg nincs kibontva nehogy rájöjjön az átlag ember hogy az "átlag fizetés rovat miért is néz annyira jól ki, s mégis az átlag ember sose éri azt el.

Shanarey 2017.04.02. 22:34:15

@diggerdriver:

Hogyan értené, ha nem ott él ahol mi.
S nem hiszi el, amit mi mondunk.

tiborc2008 2017.04.03. 00:02:18

@Quercus az erdész:
"Ha annyi idős mint Te, 30 nap szabi jár neki, plusz a fizetett ünnepek, mehet táppénzre, magyar viszonylatban lesz elfogadható nyugdíja."

Minden tiszteletem a barátodnak, ha a 80 munkását tényleges fizetésükkel jelenti be és megfizeti ennek járulékait.
Sajnos azonban kételkedem. Az alkalmazottak döntő többsége minimálbérrel és ennek megfelelő járulékkal van bejelentve. Nem csak Borsodban, hanem az egész országban. A minimálbér nyugdíja meg havi 60-70 között van jelenleg, pár év múlva meg ennyi se lesz.

tiborc2008 2017.04.03. 00:07:43

Digger! Nettó 200-ból Borsodban kivehetnél egy szép albérletet, kifizetnéd a rezsit, és talán sikerülne kijönni következő fizetésig. London és környéke helyett megnézhetnéd Miskolcot, Ózdot, Leninvárost. Ja, ezt már másképp hívják.
Néha átmehetnél Szlovákiába egy kis olcsó bevásárlásra.

Ez biztos április elsejei tréfa akart lenni, de elkésett.

Tundecs 2017.04.03. 00:32:13

@diggerdriver: chiswickcarbootsale.com/ régen ide jártam a lengyel barátnőmmel szerintem egész jó kis piac. Tudom ajánlani.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.03. 05:15:18

@Shanarey:

Igen lehetne, de erősebb harc kellene Brüsszel és a nagytőke ellen, ami viszont háborús kockázatot jelentene.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.03. 05:17:28

@Shanarey:

Hol a hazugság. Soros egyik lapjának nem tetszik, ha Soros egyeteme elveszti kiválasztott, kivételezett státuszát. Ennyi az egész. Mit nem értesz?

2017.04.03. 05:54:43

@Shanarey:

Majd áttúrom a HVG, a zindex, meg a drogambulanciás, sorosürülék 444 archívumokat. Mert neked a tények ott találhatók.

"
Hogyan értené, ha nem ott él ahol mi.
S nem hiszi el, amit mi mondunk."

Ez igaz. Hogyan értenétek amit mondok, ha nem ott éltek ahol én?

2017.04.03. 06:00:52

@Shanarey:

Ja és addig bontsd már ki, kik azok a felsőbb vezetők, és milyen összefüggés van az "ő pénzük", és a "mi pénzünk" között.

VHB 2017.04.03. 06:50:21

@Quercus az erdész: birkának egész jól megy.

2017.04.03. 06:53:24

@VHB:

Ja, mélyelemzéssel könnyű.DDD

2017.04.03. 07:57:32

@VHB:

Ja és egyébként szerinted az itt, meg a fosblogon kommentelő magyar kitántorgók értik azt ami abban az adott országban történik, ahol éppen állomásoznak?
Szerinted értik az ottani őslakosokat, a problémáikat, a gondjaikat? Mondjuk az UK-ban? Mert szerintem nem. Nagyon nem.

Ha ugyan is értenék, akkor nem hisztiznének, nem birkáznának a Brexit miatt. Mert ugye amíg itthon azok az agyatlan birkák akik a csúf zOrbán basira szavaztak, az USA-ban azok Trumpra, addig az UK-ban azok akik a Brexitre. Világos.

Az persze a legkevésbé sem érdekli őket, hogy mindez miért.
Még egyiküknek sem jutott eszébe, hogy esetleg a briteknek kurvára kezd elege lenni. Hogy az UK nem egyenlő Londonnal. Hogy nem volt elég az, hogy emberek százezrei, milliói veszítették el a munkájukat azért, mert a tőkések külföldre telepítették a termelést, pl. a volt szocialista országokba, ezért ezek az emberek évek, évtizedek óta segélyen élnek, most még ezek a Kelet-Európaiak odamennek, és már ott is elveszik a munkájukat, lenyomják a béreket.
Ja, hogy az angolok naplopó, herék, és nem akarnak dolgozni. Hát persze. Csak a dolog arról szól, hogy ANNYIÉRT nem akarnak dolgozni. Mert az lehet, hogy egy magyarnak kurva nagy dolog egy 15 fontos órabér, mert abból sokkal jobban tud élni, mint Magyarországon, de egy angolnak nem az. Mint ahogy egy angol azt is nagyívben leszarja, hogy ő még a segílyből is jobban él, mint a magyarok munkából. Ha ez indok lenne, akkor mi magyarok sem pofázhatnánk, mert az ukrán vendégmunkások szerint Magyarország maga a Kánaán.

De az angolokat ez nem érdekli. Meg az amcsikat sem. Meg másokat sem.
Az érdekli őket, hogy évtizedek óta stagnálnak a reáljövedelmek, hogy amíg a szüleik a nagyszüleik, vagy akár ők maguk évtizedekkel ezelőtt munkából meg tudtak élni, munkajövedelemből középosztálybeli életvitelt tudtak maguknak biztosítani, addig ma segélyből élnek, egyik hitelből a másikba szédülve, hogy a kilátástalanság miatt alkoholisták, drogosok lettek, és ehhez még mosolyogniuk is kell azokra, akiknek ezt köszönhetik.

Na ebből lett elegük az angoloknak, az amcsiknak, és ebből lesz elegük még sokan másoknak. Na meg abból, hogy ezen történetből a tőkések, meg az őket kiszolgáló fehérgallérosok szakítják a nagy pénzt.

Nem arról szól a Brexit, nem arról szól Trump, hogy a lecsúszott tömegek, a munkások nem értik miről szól a globalizáció, miről szól a szabadpiac, miről szól a szabadkereskedelem, a multikult, hanem arról, hogy ebből már NEM KÉRNEK.

Orochimaru 2017.04.03. 08:03:08

"Ezek a pártok felelnek egy ország jövőjéért az emberek jólétéért. Ezek miatt az emberek miatt te már nem ebben az országban fogsz felnőni. Ők nem teljesítették a feladatukat mi pedig elmegyünk."

Az, hogy 27 év alatt sikerült addig ecsúszni, ahol most tartunk, az nemcsak a politikai "elit" érdeme. Szerinted a kisember nem tehet semmit, meg nem felelős semmiért. A kisemberek választják meg azt a politikai pártot, akik kormányozzák az országot azt azt követő 4 évben. Ha csak suttyó, semmirekellő pártok nyernek minden negyedik évben, nem kellene jó mélyen magukba nézniük a választópolgároknak? :)

A kisemberek azok, akik megkeserítik egymás életét ebben az országban. Arról nem az Orbán tehet, hogy suttyó gecik az emberek, passzív-aggresszív üzemmódban élnek a nap 24 órájában, és gyilkolják egymást. Arról sem az Orbán tehet, hogy oldjunk meg mindent okosban, ügyeskedjünk, vigyük haza a gyárat, csavaronként. Ahova eljutott az ország, az a társadalom és a politikai elit együttes erőfeszítéseinek köszönhető.

Kisemberként nagyon kevés ráhatásod van nagyobb volumenű dolgokra, ez tény. De hát erről szólna a társadalom, aminek nagyobb érdekérvényesítő ereje van, mint egy személynek.

VHB 2017.04.03. 08:21:02

@Quercus az erdész: melóban vagyok, csak röviden most:
Első bekezdés 100% egyetérek
A többivel vagy egyáltalán nem vagy csak részben.
Ha az általad leírtak a szent igazság akkor nem válaszolok részletesen, ha érdekel a véleményem akkor később kifejtenm.

2017.04.03. 08:25:49

@VHB:

Soha nem mondtam, hogy amit gondolok azok szent igazságok.
És most irány a gyapotföldek. A fasz kivan, hogy nekem is munkából kell megélnem. Igaz tűrhetően.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.03. 09:35:22

@Quercus az erdész:

Értsd meg: mindenki BBB - buta bunkó birca -, aki nem a liberalizmusra szavaz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.03. 09:37:40

@Shanarey:

Mert ilyen az átlagfizetés. Ez egy statisztika adat. Ami mindig azt jelenti, a többség ez ALATT keres. Nem Mo-on van ez így, hanem mindenhol a világon. Ha a többség az átlagot keresné, akkor az átlag magasabb lenne.

2017.04.03. 10:41:59

Kedves Diggerdriver!

A sikereidhez, új életedhez gratulálok, ezt viszont nagyon rosszul tetted, hogy lovak közé dobod a gyeplőt. 2010-ben és azóta is vannak pártok, akik nem felelősek azért, mert így alakult a helyzet idehaza és egy jobb országot tudnának építeni.

Mivel továbbra is magyar állampolgár vagy, továbbra is van felelősséged abban, hogy itt mi milyen rendszer alatt vagyunk kénytelenek élni. Ezt persze minden erővel igyekszik a Fidesz-kormány megakadályozni, hogy ezzel élhess is, de pont Londonban ezzel tudsz élni - ha akarsz.

Shanarey 2017.04.03. 13:40:13

@Quercus az erdész:

Mesélj, mi a hazugság abban a cikkben, amit linkeltem.

Részemről, mindegy honnan szeded az információt, engem annyi érdekel csak hogy igaz vagy sem, mert a kormány média, az amely rendszeresen veszít a bíróságon, nem a 444.

A KSH fizetésekkel az a bajom hogy a dolgozók 70% alatta van. A maradék 30 % fele pedig olyan sokat keres hogy le sem merik írni.

Shanarey 2017.04.03. 13:43:09

@MaxVal BircaMan HJCD:

Más adórendszer, s más hozzáállás a kormány részéről.
Nem kell ehhez Brüsszel, mert én nem a nyugati fizukról beszélek, hanem egy olyan fizetési szintről, amely miatt az átlag nem akarna világgá menni.

Shanarey 2017.04.03. 14:58:41

@iii:

Mint magyar állampolgár szavazhatok, persze csak a Londoni Nagykövetségen. Nos akkor gondolkozz egy picit. UK területen él kb 300-500 ezer magyar. Eme létszám kb 60%-a szavazóképes. Na és akkor képzeld el, az ennek megfelelő sorbaállást, Londonban a diplomata negyedben.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.03. 15:02:12

@Shanarey:

Nincs pénz erre a szintre. Honnan vegyük ezt az összeget?

Vigyük le az adókat minimáli szintre? Összeomlana már most a nyugdíjrendszer, s az egészségügy még rosszabb állapotba kerülne.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.03. 15:06:20

@Shanarey:

Aki nem veszi a fáradságot a sorbaállésra, az ne szavazzon.

tanato 2017.04.03. 15:18:02

@MaxVal BircaMan HJCD: 24.hu/kulfold/2017/04/03/robbanas-a-szentpetervari-metroban/
mINDEN RÉSZVÉTEM az áldozatoké,legtöbb gyerek közülük.

Élesedik a helyzet,ha kiderül hogy az Iszlám Állam műve,lehet Putyinéknál hamarébb kitör a keresztény"PRAVOSZLÁV"-muzulmán vallásháború mint Nyugaton ahová vizionálják=a pupulisták"

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.03. 15:43:25

@tanato:

Majd meglátod az orosz választ, s mésképp fogod ezt gondolni.

2017.04.03. 17:17:14

@Shanarey:

-nem tudom mi van a cikkben. Elvből nem olvasom a sorosürülékeket.

-Egy szót sem ejtettem a KSH-ról. A jövedelmem statisztikákat egyébként is a NAV adatbázisból merítik.

-Konkrétan milyen új adórendszer kéne? Mely adókat kellene még csökkenteni? Az SZJA-t? A társasági adót? A
munkát terhelő járulékokat? Melyiket, amit a munkavállaló fizet, vagy amit a munkáltató fizet? Hogyan lehet biztosítani, hogy a munkáltatók átadják a munkavállalóknak a csökkentést? Ki akadályozza meg a munkáltatókat, a multikat, hogy az extraprofitból, amit Magyarországon bezsebelnek, többet adjanak a munkavállalóiknak?

-Miért kellene neked szavazni? Utálod ezt az országot,kigúnyolod a nemzeti jelképeket, lebirkázod az itthon élőket, kijelentetted, hogy soha nem akarsz ide visszajönni. Akkor mi közöd van Magyarországhoz?

2017.04.03. 17:19:37

@Quercus az erdész:

Ja még annyi: Magyar Időket, meg 888-at sem olvasok.

2017.04.03. 17:29:49

@MaxVal BircaMan HJCD:

Tudod egy ideig arról szólt az agyatlan,hülye liberós duma, hogy az állam takarodjon ki mindenhonnan. A gazdaságból, az egészségügyből, az oktatásból, mert majd a mindenható piac mindent megold.

Aztán mióta Viktorék eltakarították az útból ezeket a szarházi liberósokat, na azóta arról szól az agyatlan, hülye liberós duma,hogy a patás zOrbán nem akar fizetést emelni, nem költ az egészségügyre, nem költ az oktatásra.

Ugye világos?

tanato 2017.04.03. 17:32:32

@MaxVal BircaMan HJCD: Na igen arra kíváncsi vagyok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.03. 19:32:39

@tanato: @MaxVal BircaMan HJCD:
Az a nagy büdös helyzet hogy most muszlimék belenyúltak a szarba. Jónéhány radikális azt is megbánja hogy megszületett.
MOST baszták el. Nem kicsit, nagyon.

2017.04.03. 20:13:07

@diggerdriver:

Putyin meg fogja találni őket. Az egész tetves bagázst. Aztán szemrebbenés nélkül kiirtja még az írmagjukat is. Úgy ahogy azt kell.
Aztán majd a nyugati világ polgára még inkább elgondolkodik azon, mi a hatékony megoldás ezekkel a szarházi muszlim hordával szemben. Nem az, amit ők alkalmaznak.

tanato 2017.04.03. 20:20:31

Most néztem egy riportműsort,ott mondta egy orosz szakértő hogy izraeli módszer szerint a családdal is kibabrálnak,a kártérítést ráterhelik az egész nagy családra még az unokatesókra is,hogy így is elejét vegyék a mártíromságnak meg visszafogják az esetleges újabb sahidokat. Kétségtelen nem eurokonform módszer.Na várom a fejleményeket.

Shanarey 2017.04.03. 20:22:34

@MaxVal BircaMan HJCD:

Szerinted mekkora sor lenne ha 180.000 ember sorba állna Londonban a Belgravia negyedben, amely nem arról híres hogy ott, efféle dolgok történnek.

tanato 2017.04.03. 20:23:15

@tanato: 10.shahid (sahid) = olyan iszlám hívő, aki a szent háborúban feláldozza tulajdon életét így mártír lesz belőle és a Paradicsomba jut, amit dzsannah –nak is neveznek. A sahidok, öngyilkos tettük előtt rituálisan megmosdanak és néha leborotválják a fejüket is (sokszor így lehet időben felfedezni őket).

Shanarey 2017.04.03. 20:39:02

@Quercus az erdész:

Mi bajod lesz ha elolvasod?
Nem azt várom el hogy elhidd, hanem azt ha a cikk szerinted nem igaz akkor cáfold meg.

Milyen adórendszer?
Talán olyan ami UK-ban van.

Az ÁFA-ra ráférne egy kis csökkentés.

Ha az üzemanyagok árát le tudták faragni úgy hogy a világpiaci ár nem éppen van a padlón, ám most Magyarországon furcsamód olcsóbb lett a benzin, s olyan ára van mint kb 8 éve volt.
Persze jövőre választások lesznek s kell valami a népnek aminek örülhet, s majd a választások után lassan de biztosan vissza emelik.

A multikról csak annyit hogy a dolgozói réteg nagyobb része, nem a multiknak dolgozik.

Miért kellene nekem szavazni?
Mert még nem töröltétek el a jogot hogy a külföldön élők szavazhassanak. Mert a családom nagy része még Magyarországon él.

Shanarey 2017.04.03. 20:42:22

@MaxVal BircaMan HJCD:

Hát persze. Így is lehet magyarázni, avagy úgy is ha nekik ez belefért, akkor másnak is bele kellene férnie.

A kérdés az hogy megvárják amíg tényleg elfogynak a munkavállalók avagy előbb lépnek?

2017.04.03. 22:55:35

@Shanarey: Ez így van, éppen ezért iszonyatos szemétség ez Orbánék részéről.

fordulo_bogyo 2017.04.04. 03:26:47

Ezzel is teljes mertekben egyet tudok erteni.
Ujbol: Respect!

2017.04.04. 05:48:57

"Roberto Saviano olasz maffiaszakértő szerint Gibraltár a pénzmosás egyik kapuja Nagy-Britannia számára.

Saviano az Euronews Global Conversation című műsorának nyilatkozva arról is beszélt, hogy a brexitet az szándék táplálta, hogy adóparadicsommá tegyék Nagy-Britanniát.

- Az átláthatóságért küzdő csoportok egyértelmű adatokkal támasztják alá, hogy az Egyesült Királyság már jelenleg is – kétség kívül – a legkorruptabb ország a világon. Nem a politika vagy a rendőrség tekintetében, hanem a pénzmosás szempontjából.

Mit értek korrupción? Azt, hogy ellenőrizetlen a pénzmozgás. Nem feltétlenül a Londonba érkező pénzről beszélek, hanem Gibraltárról, Máltáról és a Jersey-szigetről. Ezek mind olyan ajtók, amelyeken keresztül Nagy-Britannia pénzt hoz be bármiféle ellenőrzés nélkül

Panama volt a pénzmosás fővárosa – most már London. Panama revansot vett a Panama-iratokkal. Ez nyilvánvalóan bosszú. Azért hozták nyilvánosságra a neveket, hogy bosszút álljanak egy vetélytárson: Londonon – magyarázza Roberto Saviano.

A teljes interjú kedden (április 4-én) este látható az Euronews-on."

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 06:05:51

@Quercus az erdész:

Hasonlít ez az álmenekültek kérdéséhez:
- tavalyelőtt: miért nem engedi tovább a csúnya, cigány Orbán a szerencsétlen menekülteket, mikor egész Ausztria és Németország várja őket?
- tavaly: miért engedte tovább a csúnya, cigány Orbán a szerencsétlen menedékkérőket, miért küldte át őket számolatlanul Ausztria és Németország nyakára?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 06:19:35

@Shanarey:

A magyarok fele akkor se megy el szavazni, ha 10 méterre van a szavazófülke. Azaz eleve a felét ne számítsd.

Plusz nem megy el a maradék fele se, ha más dolga van épppen. Kevés ember hajlandó utazni a szavazásért.

Plusz aki kitántorgott, azok zömét egyszerűen nem érdekli a magyar politika. Azaz - ellentétben a liberális mítoszokkal - ezek nem a csúnya, cigány Orbán elől menekült emberek.

Plusz egy rakás ember egyik pártot se kedveli, így nem motivált szavazásra.

Aki meg mégis elmegy szavazni Londonban, azok kozött első helyen a Fidesz áll.

Hozzáteszem: ha hirtelen tízezrek indulnának szavazni, a magyar kormány lépni lenne kénytelen, s nyitna több szavazópontot. A brit jog nem tiltja a külföldi szavazást követségen kívül.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 06:21:50

@Shanarey:

Ezen az alapon: én kaviárt reggeliztem ma, más miért nem utánoz? Biztos lusta, nem? Szemét lusta hajléktalanok, miért nem esznek kaviárt?

2017.04.04. 06:22:45

@Shanarey:

Ja, hogy hazudik a zOrbán kormány. Na bazdmeg. És? Minden kormány hazudott Antalig visszamenőleg. Ugye emlékszel még az öszödi böszmére?
Majd ha a választók megunják a hazudozást,akkor elzavarják Orbánt is,mint ahogy 2010-ben elzavarták a szarházi, hazug liberós tetveket is. De amíg a választók többségének megfelel a patás, addig ő lesz Magyarország miniszterelnöke, még ha a seggeteket a földhöz veritek is. Már mondottam: kínáljatok jobbat.

(az, hogy a sorospatkányok, mint a CEU továbbra is itt állomásozzanak, na az nem segít)

Az adórendszer nagyon nem arról szól, mint ahogy más sem, hogy valakit, vagy valamit lemásolunk.

"Miért kellene nekem szavazni?
Mert még nem töröltétek el a jogot hogy a külföldön élők szavazhassanak"

Elintézzem neked?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 06:25:00

@Shanarey:

"megvárják amíg tényleg elfogynak a munkavállalók avagy előbb lépnek?"

Nincs mit lépni.

Az alapprobléma nem megoldható a jelenlegi rendeszeren belül. Az ország által megtermelt profit zöme nyugatra megy, azaz nem marad az országban. Márpedig magasabb bért csak több profitból lehet csinálni.

Vajon miért nem sikerült egyik kelet-európai országnak se felnpnie a nyugati szinthez? Mindenhol hülyék a kormányok, mindenhol hülye az összes párt és politikus?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 06:26:40

@iii:

Mi ebben a szemétség?

Eleve nézzük meg a liberális szöveget, mely egyszerre gágogja azt, hogy aki nem él az országban, az szemét jöttment és nem szavazzon, s azt, hogy miért nincs szavazófülke a világ összes pontján.

Hogy is van ez?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 06:35:00

@tanato:

Amikor - még a szovjet rendszerben, kb. 40 éve - egy palesztín szervezet elrabolt egy szovjet diplomatát váltságdíjt követelve, elküldve a diplomata egyik levágott ujját bizonyítékként, a KGB válaszként megkereste az illető szervezet vezetőjének testvérét és feleségét, elrabolta őket, majd azok 2-2 ujját visszaküldte válaszként.

Másnap már szabad is volt a diplomata.

Van erről egy KGB-s vicc:

Szovjet és amerikai egyiptológusok egy új múmiát találnak. Nem tudják eldönteni, kié. Ekkor a szovjet egyiptológusok egy része megkér mindenkit, távozzon, majd fél óra múlva előjönnek izzadtan, feltűrt ingben:
- XXXIII. Amenhotep!
- Hogy sikerült ezt ilyen gyorsan kideríteni? - kérdezik a többiek.
- A rohadék bevallotta.

2017.04.04. 07:10:39

Beszélgessünk egy kicsit erről a szavazósdiról.

Ti ugye vagytok, voltatok jópáran a fosblogon, meg itt is, akik folyamatosan azt mantráztátok, hogy nem akartok csalni, törvénytisztelő polgárokként akartok élni, ezért húztatok el ebből a szar országból. Azt is elmondtátok, hogy soha többet nem akartok ide visszajönni, ott akartok letelepedni, ahová kitántorogtatok. Mondom kevés kivétellel így nyilatkoztatok.

Akkor kérdezem: milyen jogon akartok ti bármilyen Magyarországi szavazáson részt venni? Ha ugyan is valóban olyan kurvára törvénytisztelők lenétek, akkor eleget kellene tenni azon törvényi előírásnak, hogy bejelentitek a végleges külföldre költözéseteket, és leadjátok a magyar személyigazolványotokat, és a lakcímkártyátokat.
Miután a két fenti okmánnyal nem rendelkeztek, így a magyar választási törvény előírásai szerint nem vehettek rész Magyarországon semmilyen szavazáson.

Mondom, ha valóban törvénytisztelők lennétek. De nem vagytok azok.

tanato 2017.04.04. 07:45:20

@MaxVal BircaMan HJCD: Igen ők kevésbé tartják be az európai normákat,inkább féllegálisan visszaütnek.Na egyelőre még folyik a nyomozás.Ami számomra érdekesség,nincsenek látható frontvonalak,mindenki mindenki ellen harcol,A nyugat az oroszok ellen az oroszok a nyugat ellen,az iszlamisták a nyugat ellen,az iszlamisták az oroszok ellen,a nyugat az iszlamisták ellen,az oroszok is az iszlamisták ellen.Teljes kavar.

VHB 2017.04.04. 07:56:35

@Quercus az erdész: Segély/bérlakás/bérlenyomás
Az ősbűn valahol a szénbányák bezárása körül keresendő. A bérlakás program szerintem telitalálat egy apróságot leszámítva, hogy nem raktak bele időbeli korlátot. A segélyezési rendszerben az a vicc, hogy abban tesz érdekeltté, hogy maradj otthon mert effektíve rosszabbul jársz ha elmész dolgozni.
Na ezekre a munkákra özönlöttek be a k eur bevándorlók. Érdekesség, hogy lett volna lehetőségük a szociális juttatások késleltetésére és bizonyos eltöltött időhöz kötni, de mégsem tették.
Aztán ott van az is, hogy a britek helyzete felért egy vip tagsággal az eun belül. Haccp, az mi? Szlovák (értsd idegen) tej az mi? És így tovább. Plusz biztosítási és bankolási szolgáltatások. Kétségtelenül ezek nem hatották meg a kisembereket.
Ellenben a kampány tele volt hazugsággal és bűnbak kijelöléssel. Szóval ahogy beszélgettünk a kollégákkal ők a bevándorlást szerették volna megállítani és európai Ausztráliát faragni a szigetből.
Az más kérdés, hogy ennek mi lesz az ára. Az már annyira nem tetszik nekik, hogy a bankok cuccolnak és követhetik őket egyéb nagy cégek is.
És ha már nagy cégek. Az amazon/google trükkök százaival elérték, hogy arányaiban alig fizetnek adót. Különmegállapodásokat kötnek az adóhatósággal. Ezt a brexit nem fogja megállítani. Sőt akár rosszabb is lehet, ha kuncsorogni kell ezeknek, hogy maradjanak.
Aztán itt van hogy az előző generációhoz képest szarabbul él a mostani. Én abban látom a problémát, hogy megszűnt a kommunizmus, mint alternatív ideológia. A nyugatnak adnia kellett valamit a kisembereknek, hogy ne terjedjen a szoicialista eszme. Most, hogy egypólusú lett a világ a kapitalizmus kiigazít és lefaragja a szociális juttatásokat. De a kész válasz megvolt, kilépünk és bumm de jó lesz.

2017.04.04. 08:02:20

@tanato:

A migráncs haverjaid betartják az európai normákat?

2017.04.04. 08:20:29

@VHB:

Szerintem semmilyen hátrányt nem szenvednek az angolok a brexittel. Sőt.
A társadalmi egyenlőtlenségek természetesen továbbra is fenn fognak állni, nemcsak az UK-ban, hanem az egész nyugati világban. Ahhoz ugyan is, hogy a társadalmi különbségek jelentősen csökkenjenek háború, vagy forradalom kell.

A neolibrális ámokfutás a 70-es évek második felében kezdődött, amikor is a tőke fölrúgta a nyugati társadalmakkal kötött megállapodás. Ennek a megállapodásnak volt köszönhető a jóléti kapitalizmus. Amely mint fentebb írtam a 2. világháború következménye.
A tőkések ugyan is megértették, ha nem akarnak még egy világégést, ha nem akarnak újabb holokausztot, ha nem akarnak folyamatos lázongásokat, akkor lazítani kell a gátlástalan kizsákmányoló mentalitásukon, és a profitból valamivel többet vissza kell adni a munkavállalóknak.
Ehhez társult még a létrejövő szovjet érdekövezet, ahol gyakorlatilag eltűntek a társadalmi különbségek, vagyis folyamatos ellenpélda volt a rablókapitalizmussal szemben. Bónuszként ennek hatására megjelentek a kommunista pártok a nyugati országokban, méghozzá jelentős társadalmi háttérrel, hozzájuk kapcsolódott egy rendkívül erős, és aktív szakszervezeti mozgalom.

Nyugodtam ki lehet jelenteni, hogy a nyugati polgárok a jóléti állam létrejöttét, és kb. 30 éves regnálását jelentős részben a keleti blokknak köszönhetik. Amikor anno a gengszterváltáskor ünnepelték a berlini fal leomlását, gyakorlatilag beleütötték az utolsó szeget a jóléti kapitalizmus koporsójába.

2017.04.04. 08:30:25

@VHB:

Még annyit. A Brexit azért is volt helyes döntés, mert az EU, és az euró egyetlen célt szolgál. A gátlástalan német gazdasági hegemónia érvényesülését.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 08:39:32

@tanato:

Az iszlamizmus már akkor ellensége volt az oroszoknak, amikor a nyugat még teljesen kiállt az iszlamisták mellett. Emlékezz csak vissza Afganisztánra!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 08:42:57

@Quercus az erdész:

Igen, ez vicces. Aki elköltözne tényleg, az szabazhat levélben. Ezek után aki éjjel-nappal arról gágog, hogy soha nem fog hazamenni, miért nem költözik el jogilag is?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 08:54:14

@VHB:

A liberalizmus ugyanolyan utópia, mint a marxizmus: megvalósíthatatlan és a gyakorlatban nem működik.

A liberalizmus fő dogmája a végtelen profitnövekedés, ami fizikai abszurdum egy véges, zárt rendszerben. A profitot egy idő után már csak úgy lehet növelni, hogy valakitől elvesszük azt. Ez ment a kezdetekben: a liberális rendszer azzal kezdett, hogy tömegeket semmizett ki nyugaton, majd akkor ívelt fel legerősebben, amikor sikerült a világ legnagyobb részét gyarmatosítani, s az ottani javakat gyakorlatilag elrabolni.

Mára ez döcög, lassan mindenki igyekszik magát megvédeni, csökkenteni a nyugat rablási lehetőségeit. Már az ex-kommunista világ javaiból is egyre nehezebb elvenni: gyakorlatilag az összes kelet-európai ország elenáll, s vedd észre, egyformán a "baloldali" és a "jobboldali" kormányok.

Közben felnőtt Kína, hatalmas gazdasági erővé vált, olyanná, mely képes kivonni magát az összes nyugati szabály alól, sőt mára ők diktálnak sok mindben a nyugatnak. Emlékezetes Hillary Clinton őszinte kifakadása, amikor megkérdezték "miért nem lép fel keményebben a kínai emberijogi jogsértések miatt"? amire válasza "az ember nem szokott keménykedni a hitelezőjével".

Aztán ott van Oroszország, mely gazdaságilag csak a 10. hely környékén áll ugyan, viszont katonailag abszolút második helyezet, s az ezredforduló óta sikeresen elérte, hogy ismét önálló játékos lehet a világban, mely nem kell, hogy figyelembe vegye a nyugat által diktált politikai szabályokat. Ha gazdaságilag is megerősödik Oroszország - ehhez még kell 10-15 évnyi orosz populista kormányzás -, az lesz a nyugat vége. Ezért is van ekkora pánikban az egész liberális elit, ezért követel pl. Soros véres háborút Moszkva ellen.

2017.04.04. 09:16:23

@MaxVal BircaMan HJCD:

A liberósokra tökéletesen ráillik Benjamin Franklin mondása:

"A tapasztalás drága iskola, de a bolondok más iskolában nem tanulnak s ebben is alig."

2017.04.04. 09:17:49

@MaxVal BircaMan HJCD: Először is nem gágogja, ez a szokásos lealacsonyító kitétel, amit nem lehet megszokni.

Másodszor a két dolognak nincs köze egymáshoz.

Harmadszor azért szemétség, mert ok nélkül tesz különbséget magyar állampolgárok között.

tanato 2017.04.04. 09:29:00

@Quercus az erdész: Háát, a péterváriak nem a szerb magyar határon mentek a Balti tengerhez.De komolyra fordítva a szót harcolni kell mindenütt a terrorizmus ellen,de mondjuk FR.-ban nem lehet olyan módszerekkel mint Putyinéknál.=megmérgezni az ellenséget pl."

tanato 2017.04.04. 09:47:59

@MaxVal BircaMan HJCD: Az biztos,sőt még a Jugó háborúban is a muzulmánokat támogatta a nyugat=köztük mi is=.
De amikor a muzulmánok a nyugatot támadták pl. a magyar szélsőjobb sokáig a muszlimok mellett foglalt állást=Pl. a toronyrombolások vagy az első hebdós párizsi merényletnél.csak a gyűlöletkampány kezdete óta változott a trend.Ezért mondom mindenki,mindenki ellen,teljes zavar,és pálfordulások.Az oroszok persze már SZulejmán óta harcolnak a muzulmánokkal.

Shanarey 2017.04.04. 10:01:54

@MaxVal BircaMan HJCD:

Oké legyen 30% azaz 90 ezer ember.

Persze te azt is megmagyaráznád.

@Quercus az erdész:

Hány kormány akart konzultálni a néppel hazugságokról?

Emlékszem a Gyurcsányra, s emlékszem Orbánra is akiről egy bírósági ítélet állítja hogy hazudott, ám ő továbbra is azt mondja hogy ő sose.

Nem akarom rettentően megvédeni a CEU-t de érdekes hogy most hirtelen szúrja a szemüket, ám amikor Orbán a pénzükből ment világot látni, akkor nem volt baj. Ráadásul, azon kívül hogy most majd gyártanak egy olyan törvényt, amelynek nem tud azonnal megfelelni, semmi törvényi probléma nincs a CEU-val. Értem én hogy a Soros most az ördög, s azt sem vitatom hogy kavarja azt a bizonyost, de azért nem az egyetemet kell csesztetni, hanem a Sorost magát. A CEU alapítványok, és az a bizonyos Open foundation sok sok jó dolgot is szponzorált. Többek közt az első ingyenes és szolgáltató független email rendszert (freemail 1997)

Ama bizonyos kolontári katasztrófa miatt is adtak 1 millió dollárt, s az akkori Orbán kormánynak ezzel semmi baja nem volt.

Shanarey 2017.04.04. 10:04:13

@Quercus az erdész:

Ha ez ennyire zavar, akkor gyártass törvényt rá hogy aki lelépett az ne szavazhasson, akkor sem ha még van magyar lakcíme.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 10:16:31

@iii:

Az ok: van-e a polgárnak belföldi lakcíme.

Ez nem ok?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 10:25:33

@tanato:

A Jobbik értelmiségi holdudvara erősen zavaros és nagyon félművelt. Sose volt nekem szimpatikus a Jobbik, miközben pl. a MIÉP holdudvarának egy része tetszett (bár ott se értettem egyet a konkrét politizálással).

Talán úgy mondhatom, a MIÉP egyetemi docens, a Jobbik meg óvodai nevelő szint intellektuális értelemben.

A jobbikos szövegek jellemzőek heterogén, egzaltált mondatok, sokszor minden belső koherencia nélkül.

Attól, hogy valaki antiliberális, még nem állok ki mellette. A buta antiliberalizmusnál jobban tetszik az okos liberalizmus is.

Emellett kétségtelen, a liberalizmusból kiábrándult nyugati értelmiség egy részében volt a XX. sz. során egy iszlámimádat. Azt hitték, hogy a liberalizmus alapvetően a kereszténység eredménye, így a liberalizmusból kiábrándulva a kereszténységet is elvetették, s az igazi értékeket a "tiszta és romlatlan iszlámban" vélték megtalálni. Hozzá teszem, jellemzően éppen az iszlán legpozitívabb értekeiben, lásd a szufista bölcselkedést. Szóval azt hiszem, ez is hatott a Jobbikra.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 10:28:35

@Shanarey:

Aki szavazni akar, az tegye meg a szükséges fáradságot, mi ezzel a gond? Nem értelek, mit is kritizálsz pontosan, mit szeretnél? Kopgtasson be a magyar nagykövet és könyörögjön mindenkinek, szavazzon?

Shanarey 2017.04.04. 11:50:34

Mit kritizálok?
Hány helyen lehet szavazni Nagy Britannia területén?
Összesen 1 helyen. Na ez a bajom. Na meg az hogy miért nem lehet online szavazni? Azért a XXI. században ez nem éppen lehetetlen, S ha már van ügyfélkapus regisztrációm, akkor had használjam valami olyanra ami egyszerűbbé tenné ezt. Persze ez olcsóbb lenne, s nem lehetne megvenni a szavazókat egy ebéddel, és szállítani sem lehetne a tömeget a kívánt szavazatok érdekében.

2017.04.04. 15:10:59

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem ok, csak indok, amivel a Fidesz meg tudja akadályozni, hogy a neki nem lekötelezett, de feltehetően elégedetlen szavazóréteg ne tudjon résztvenni a szavazáson.

Nyilvánvaló, hogy az Angliában, Németországban szétszórt szavazópolgárok se anyagilag, se fizikailag se képesek résztvenni Londonban, Berlinben személyesen a szavazáson. Ugyanennyi erővel a külföldön tartózkodóknak ezt lehetne engedélyezni, de mégsem. Ez nyilvánvaló szemétsége, ezt te is pontosan tudod, meg a fideszes mamelukok is pontosan tudják.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 16:04:57

@iii:

Aki nem tud elmenni a szavazófülkébe, az magára vessen szerintem. Szerinted elvárható igény, hogy a magyar állam az egész világon nyisson szavazófülkéket? Hozzáteszem, ezt egyes országok - pl. pont Németország - meg se engedik.

Komolyan kérdezem: mi a megoldás?

Ami pedig a pártpolitikai preferenciákat illeti, a Fidesz magasan nyert Londonban 3 éve.

2017.04.04. 17:22:28

@Shanarey:

Nem tudom miről szóltak a nemzeti konzultációk. Egyet sem olvastam el. Postaláda-kuka volt az útvonal. A mostanit láttam a neten, legalábbis azt hiszem az volt az. A véleményem: aki ilyen baromságokat kérdez, az hülye. Aki válaszol, az még hülyébb.

Egyenlőre nem a londoni magyarokon múlik, meddig fog uralkodni Orbán. Amíg nem lesz olyan politikai formáció, aki meg tudja érteni miért sikeres Orbán (pedig nem nehéz fölfogni),addig hatalmon marad. A bukott maszopos-szadeszes bagázsnak erre esélye sincs. A Jobbiknak igen. Főleg Simicskával a háta mögött. Az én véleményem erről az, hogy akkor sem lesz semmivel jobb. Annyi fog változni, hogy a Mészáros Lőrinc helyett újra a Lajos fogja lenyúlni a pénzt.

Az állítólagos civilekkel,meg a sorospénzekkel kapcsolatban. Semmilyen szervezetet, intézményt, alapítványt nem tekintek civil szerveződésnek, ami mögött külföldi kormányok, szervezetek, magánszemélyek állnak. Ezeket szigorúan ellenőrizni kell. Ez a CEU-ra is érvényes.

2017.04.04. 17:42:20

@tanato:

Amíg a liberális idiótizmus az uralkodó eszmerendszer, addig valóban nem lehet.
Pedig a dolog egyszerű. Aki nem tartja be egy adott ország jogszabályait,mint teszik azt a muszlim hordatagok, azoknak kutya kurva keményen rá kell lépni a nyakára. Ja és persze addig kell ütni amíg mozog.

Shanarey 2017.04.04. 17:56:43

@Quercus az erdész:

Azzal amit írsz, nincs semmi gondom.

A CEU-val kapcsolatban csak annyi, ha ki akarnak cseszni a Sorossal, azt értem, de miért csesznek ki azokkal akik oda akarnának járni. Nekem ezzel is csak az a bajom hogy gyorsan, sovány malac vágtában hoznak egy törvényt, amely furcsamód pont a CEU ellen van, és nyomban el is fogadják. De csak azért, mert akkor holnaptól a CEU-t lehet csesztetni, a törvény be nem tartása miatt.

2017.04.04. 17:59:22

Még valamit. Meggyőződésem, hogy minden európai nemzet, minden európai polgár csak jól járna azzal,ha ezt a soros nevű patkányt kitakarítanánk a kontinensről. Ennél csak az lenne jobb megoldás, ha levadásznánk, és az élete hátralevő részben Szegeden a Csillagban rohadna.

A CEU-hoz. Lehet hülyének nézni Orbánt, de nem az. Ezzel a törvénnyel megint elérte azt, ami a célja volt. Megint ellene fordult a világ agyatlan liberós tábora. Megint arról szól a történet,hogy az egész világ bennünket magyarokat támad. De Orbán majd megvéd bennünket. És a nemzet összezár mögötte.

Szóval liberósok. Megint besurrantatok a csőbe.

2017.04.04. 18:01:42

@Shanarey:

Lásd fentebb. Tudom, hogy sokaknak nem tetszik amit sorosról mondok, de mindig is egy mocskos patkánynak tartottam, és most is annak tartom.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 21:03:01

@Shanarey:

Soros egyetemének eddig törvényenfelüli státusza volt. Ma ennek vége lett. Miért akkora baj ez?

Egyébként meg Soros mint ember egy 2 lábon járó nemzetbiztonsági veszély.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.04. 21:05:27

@Shanarey:

A kolumbiai drogkartellek kiterjedt szociális tevékenységet folytatnak, kórházakat és iskolákat tartanak fent, ösztondíjakat adnak szegény, tehetséges gyerekeknek. Ez azt jelenti, hogy a drogkereskedelem pozitívum?

Shanarey 2017.04.04. 21:28:50

@MaxVal BircaMan HJCD:

Nem volt "törvényen" felüli státusza, de mától van neki. Ám nem azért mert az egyetem, nem egyetem, hanem azért mert a gazdája a Soros. Ez kb olyan, mintha felgyújtanám a gyereked házát, mert nem tetszik az a sok hülyeség ami miatt vitázunk, s elegem van a libázásból gágogásból stb. Persze van itt egy apró különbség, ha akkora bajom lenne veled, akkor is inkább téged keresnélek meg, nem bárki mást akihez, vagy amihez közöd van. Kitilthatnák például a Sorost Magyarországról, és ebbe netán mások is beszállnának. Nem a Sorost akarom védeni, tudom nagyon jól hogy nagy gazember ő a maga módján. De ha egy rablógyilkos ültet egy fát, az nem jelenti azt hogy a fát ki kell vágni, mert az ültette aki.

Nos akkor hány olyan drog kartell létezik, amelynek nemzetközi a támogatottsága, és ha valaki bántani akarja őket akkor külföldi kormányok, és értelmiségiek reklamálnak miatta?

Shanarey 2017.04.04. 21:32:38

@Quercus az erdész:

Tudod van olyan cikk is a világhálón, amelyben a Fidesz védi a Sorost, teljes mellszélességgel. S van pár fotó ahol a soros az Orbán meg pár fidesznyik van a képeken, amint vígan vigyorognak egymásra. S ami a lényeg, a tegnapi napig nem létezett olyan törvény, amely alapján a CEU-t elkaszálhatják, mától viszont létezik.

adg 2017.04.04. 23:19:03

@MaxVal BircaMan HJCD: "Aki nem tud elmenni a szavazófülkébe, az magára vessen szerintem. Szerinted elvárható igény, hogy a magyar állam az egész világon nyisson szavazófülkéket?"

Az a vicc, hogy ha van allando lakhelyed, akkor a kovetsegen szavazhatsz, ha nincs, akkor levelben is. A leveles szavazas pont teljesen jo es elvarhato lenne, plane, hogy akinek van magyar allando cime az pl lehet, hogy csak ideiglenesen dolgozik kint, azert tartotta meg. Nem mindenki lakik londonban, nekem 4000 km a szavazofulke. (Kb madrid-moszkva tav) Szerintem az nem elvarhato, hogy ennyit utazzqk es koltseg a szavazasra, mikozben levelben is megoldhato lenne.

adg 2017.04.04. 23:20:14

@adg: mondjuk azota megoldodott a kerdes, mar nincs magyar cimem, meg amugy sem akarok szavazni. Csak elmeleti problema nekem.

puhacica 2017.04.04. 23:48:29

@Quercus az erdész: ott van a bibi, hogy a torveny azt mondja, ideiglenes kulfoldre koltozes eseten nem vagyok koteles leadni a magyar szemelyimet es lakcimkartyamat. es mivel az ideiglenesseg lehet 3 honap es 30 ev is, igy kb ez a torveny annyit is er. tehat az okmanyiroda ugyintezojenek utmutatasa szerint torvenytisztelo modon jarok el. nem mintha szavazni akarnek barkire is, szoval nem kell agyverzest kapni.

2017.04.05. 05:29:10

@Shanarey:

Erre Orbán azt válaszolta, ha jól emlékszem, hogy a kommunisták idején járt óvodába, mégsem szolgálja a kommunistákat.
Azért mert tegnap valakit szerettem, azért ma nem kell csókolgatnom. Főleg a politikában. Gyurcsótány is ölelgette Putyint, most meg köpködi. Sorost és bandáját ki kell takarítani az országból, ez meggyőződésem. De ettől még nem vagyok Fideszes.

2017.04.05. 05:39:22

@puhacica:

Ha az agyvérzést az idegességtől lehet kapni, akkor ezer évig fogok élni. (ez a rossz hír)
Nem arról beszéltem, ki hány hónapig, vagy évig tervezi a kitántorgást. Arról beszéltem, ha valaki pl. a fosblogon hónapok, évek óta azt mantrázza, hogy ő soha többet nem akar visszajönni ebbe a szar országba, hogy majd még az állampolgárságról is lemond, na abba legyen először is annyi gerinc, hogy betartja a jogszabályi előírást, és bejelenti, hogy külföldön kíván letelepedni, másodszor nem hisztizik azért, mert nem tud szavazni. Mert erre megint a jogszabályi előírások szerint nincs is lehetősége.
Természetesen aki rendelkezik a szükséges okmányokkal,annak van joga szavazni. Amihez nincs joga (elméleti síkon) szerintem az az, hogy ha nem él a szavazati jogával, akkor kritizálja a döntésük miatt azokat, akik viszont elmentek szavazni.

2017.04.05. 05:57:01

@adg:

Én a határon túli magyarok szavazati jogával nem értek egyet. És ez nem csak a magyarokra vonatkozik, hanem minden olyan országra, ahol ez így működik. Sok ilyen van.
Egy parlamenti választáson csak olyanok vehessenek részt, akiknek az azt követő időszakban viselni kell a döntésük következményét.

adg 2017.04.05. 06:01:08

@Quercus az erdész: Ezt igy gondolom en is kb.
Valamit viszont osszekavartam fent a leveles szavazassal, majd kesobb kibogaraszom, mire is gondoltam, most nem erek ra.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 06:06:59

@Shanarey:

Külföldi kormányok sok miatt reklamálnak, ami az érdekük. Ez a dolguk: védik saját étdekeiket. Mi meg a sajátjainkat. Hol a probléma?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 06:07:54

@Shanarey:

Sorost nem lehet kitiltani Mo-ról, mert magyar állampolgár. S egyébként s elenne ennek semmi értelme. A távolból hat, nem kell ehhez jelen lennie fizikailag.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 06:09:29

@adg:

A leveles szavazás hatalmas biztonsági kockázat. TELJESEN meg kellene szüntetni, nem kiterjeszteni az egész országra és mindenkire.

nyuszigonosz 2017.04.05. 08:11:11

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem látom a levélben történö választás biztonsági kockázatát. Olyan országok, ahol a külföldi munkavállalás - kiküldetés, hosszú szabadság külfödlön töltése, külföldi tanulás, világjárás, de akár hosszútávú nem az ország területén élés egész normális dolog, ott lehet levél-választás bárhonnan. Például Németország egy ilyen hely. Aki német állampolgár és csak "rövidtávon" él vagy van pont a választásokkor külföldön, akár más kontinensen, de még van német lakcíme, csak bejelenti a saját választókörzetében - akár írásban - hogy levél-választást szeretne, annak jó elöre kiküldik a papírokat, oda, ahol tartózkodik éppen.

Azok a német állampolgárok, akik nem rendelkeznek németországi lakcímmel, mert évek óta máshol élnek, úgyszintén részt vehetnek a választásokon, hiszen ez állampolgári joguk, szintén írásban bejelentik, hogy részt szeretnének venni a választásokon, - formapapír internetröl letölthetö, neten elküldhetö - és megkapják a választási papírokat levél-választásra és élhetnek vele.
Senki nincs kirekesztve, senki sem "másodosztályú" állampolgár, csak az miatt, hogy nem az ország területén tartózkodik éppen vagy akár egész máshol él.
És föleg nincs az, hogy csakis a nagykövetségeken lehetne a szavazatot leadni. Persze lehet ott is, akinek közel van, úgyis a közelben él, de aki nem, az minden kockázat nélkül levél-választ.

Hol van a biztonsági kockázat egy levél-szavazásnál? Szerintem ugyanis sehol.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 08:27:37

@nyuszigonosz:

Végigmegy a szavazatvásárló az emberek között, s mindenkitől megveszi a szavazólapját. Jó lenne szerinted ez?

nyuszigonosz 2017.04.05. 09:05:25

@MaxVal BircaMan HJCD: Na de egy szavazatot én nem adok el. Érted.

@Quercus az erdész: Hát elolvastam és megint ott a "gyüjtöember", de aki ilyennek adja a választási papírt annak az mire jó?
A Birca által említett szavazatvásárló ember, az ugye az üres papírt venné meg, hogy oda rakja az x-et, ahová ö akarja.
A "gyüjtöember " meg ha nem ott az x, megsemmisíti, vagy átírja?

Na de ezeket eleve ki lehet hagyni az egészböl, mert: megkapom a papírokat, kitöltöm, mármint hová megy az x és direkt, ajánlva küldöm. Tértivénnyel. Akkor megkapom az igazolást is arról, hogy oda ért, ahová én küldtem.

Ha ott valaki elsüllyeszti, az meg már az a dolog, hogy azét is elsüllyesztheti, aki személyesen ment be szavazni.

VHB 2017.04.05. 09:14:10

@MaxVal BircaMan HJCD: azért ez nem ilyen egyszerű. ha beszántod a drogkartell kórházát, akkor illene egy államit nyitni a helyére. vagy afganisztánban felégették a mákültetvényeket de nem adtak más vetőmagot a parasztoknak.

CEU mint oktatási intézmény csak pénzt hoz az országba. vagy ti tudtok konkrét negatív hatásról? egyelőre a hírekből csak az jön le, hogy soroshoz köthető és ez a gond.

nyuszigonosz 2017.04.05. 09:46:56

@VHB: Igen, a CEU mint oktatási intézmény pénzt vitt Magyarországra, nem is keveset. Most pl. 108 országból taulnak ott diákok, azok addig ott élnek, minden megélhetési kiadást, vásárlást ott intézik, a tanerök úgyszintén. Ismert lett és szeretett lett Budapest, mint továbbtanulási lehetöség ezáltal.
És ez csak ez a része a dolognak.

Érdekes, hogy pl. Bécs városa azonnal átvenné a CEU-t, mert ök elismerésnek vennék, ha ott müködne. Meg más országok is.

Magyarországnam meg annyira nem jó - mint minden ami jó - hogy el kell tüntetni. Mondvacsinált okokból.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 10:17:05

@nyuszigonosz:

Te nem, de más igen.

Ha megvalósulna a totális leveles szavazás, a szavazati arány 60-ról 95 %-ra ugrana, s a többlet vásárolt szavazat lenne.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 10:18:14

@VHB:

Ezután is működhet, ha alkalmazkodik a törvényekhez.

Egyébként a CEU egy janicsárképző iskola, tudományos értéke nulla.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 10:20:39

@nyuszigonosz:

Nem véletlen, hogy kevés ország él a leveles és az internetes szavazás lehetőségével. Az ok: a manipuláció hatalmas esélye.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 10:34:14

@nyuszigonosz:

Itt nálunk, a sötét Balkán kellős közepén modellezték mind a 2 módszert szakértők.

Leveles szavazás: a szavazatvásárló bemegy a cigánygettóba, mindenki kap 30 levát (4500 Ft), ha átadja a szavazólapját.

Netes szavazás: a szavazatvásárló bemegy a cigánygettóba kezében egy tablettel, s aki leszavaz előtte, annak ad 30 levát.

Most is így megy egyébként, megy a a szavazatvásárló a cigánygettóba, s fuvarozza az embereket a szavazóhelyiséghez, majd ad mindenkinek 30 levát, de most legalább nem lehet soha biztos benne, nem verik-e őt át, hiszen nem láthatja ténylegesen kire szavaz a megvett szavazó. Ennek biztonsági mechanizmusa ki lett dolgozva:
- tilos lefényképezni a szavazatot, aki megteszi, annak szavazata érvénytelen, s nem szavazhat másodjára, ezt figyelik,
- csak azzal a szavazólappal lehet szavazni, amin van egy szám, ez a számot rápecsetélik a szavazólap átadásakor, az egyedi szám, azaz a láncszavazásos trükk se működik.

Azt mondta pár éve egy cigány aktivista: vegyétek át a pénzt a szavazatvásárlóktól, majd szavazzatok másra. Ez marha hatásos egyébként, csökkent is emiatt a szavazatvásárlás. Az analfabéta gettócigány is megértette: szabadon becsaphatja a szavazatvásárlót.

Van egyébként itt egy legális szavazatvásárlási módszer. A pártok korlátlanul állíthatnak civil megfigyelőket, s ezeknek nem tilos fizetni. Egy bolgár milliárdos pár éve több tízezer megfigyelőt toborzott. Az eredmény hatalmas pofáraesés lett: KEVESEBB szavazatot kapott, mint amennyi megfigyelője volt, azaz az emberek eltették a pénzt, majd másra szavaztak.

soad1221 2017.04.05. 11:12:49

@tanato: ezt már réges-rég beszéltük charlie-val és tablenoval, még a másik poszt alatt... annyiban maradtunk, hogy ezt egy európai gyomor egy ideig még nem fogja bevenni. bár igény volna rá :)

@MaxVal BircaMan HJCD: @Quercus az erdész: oké, nyilván van kockázata, de a szavazatvásárláshoz nem kell ilyen eszközökhöz folyamodni. Teljen bevált módszer a szavazók átjelentkezése, a putriban 5000 ft-ért vásárolt szavazatok, stb.
Azzal a "pár" levél-szavazattal nagyon ritkán lehet választást nyerni. Feltéve, ha azok nem több százezres nagyságrendben és nem vélhetően egy irányba szavaznának.
A hiba ebben az, hogy a lakcímmel nem rendelkezők nagyrészt a magyar állampolgárságot teljesen jogosan visszakapó határon túliak kapnak egy leegyszerűsített szavazati lehetőséget, míg egy akár csak ideiglenesen külföldön tartózkodó eleve magyar állampolgárnak született embert pedig igen komoly technikai akadályok elé állítják. Ugye nem ritka az, hogy akár csak 1-2 hónapot vagy évet tölt máshol, míg a másik soha nem is élt ott, és nem is fog valószínűleg, ahol a szavazat érvényes lesz.

Szerintem inkább a másiknak kellene a levélben való szavazásra lehetőséget biztosítani. Vagy megszüntetni teljesen a máshol szavazás lehetőségét, és csak és kizárólag a hivatalos lakhelye szerinti szavazókörben adhatja le...

adg 2017.04.05. 11:29:31

@soad1221: a levelben szavazas szerintem teljesen jo.
Itt meg orszagon belul is mukodik. Ha nem jo az adott nap, akkor szavazhatsz akarmikor, levelben, postan, mittudomen egy tol-ig intervallumban. Mondjuk kotelezo, 80 dollar a bunti, ha nem ohajtasz szavazni.
Kulfoldon elok meg eleve kevesebben vannak, de meg akar lehetne is szigoritani, hogy pl ahol van nagykovetseg elerheto tavolsagban, ott ugy, ahol nincs, ott meg levelben
Mint irtam, ha nekem tamadna szavazhatnekom, innen canberraba menni annyi, mint egy pestinek kb bagdadba.

A hatarokon kivul elo magyar allampolgaroknak meg siman el tudnek kepzelni egy olyan valasztast, hogy lenne a parlamentben egy csoportnyi kepviselo, akiknek a hataron tuliak kepviselete lenne a feladata, es azokra lehetne szavazni kintrol. Igy vegulis nem az orszagos ugyekbe szolnanak bele kintrol, ugymond, hanem az oket erinto dolgokba.

Vagy mittudomen.
Az orszagos szavazast viszont meghagyom nektek, helyin meg mar kiestem.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 11:54:14

@soad1221:

"a szavazatvásárláshoz nem kell ilyen eszközökhöz folyamodni. Teljen bevált módszer a szavazók átjelentkezése, a putriban 5000 ft-ért vásárolt szavazatok, stb."

Ezek azonban nem biztos módszerek. Míg a levél és a net 100 %-os jó vétel a szavazatvásárlónak.

"Azzal a "pár" levél-szavazattal nagyon ritkán lehet választást nyerni. Feltéve, ha azok nem több százezres nagyságrendben és nem vélhetően egy irányba szavaznának."

De ha bevezetik általánosan a leveles szavazást, az plusz 2 millió szavazatot fog jelenteni, azaz minden ezen fog múlni.

"A hiba ebben az, hogy a lakcímmel nem rendelkezők nagyrészt a magyar állampolgárságot teljesen jogosan visszakapó határon túliak kapnak egy leegyszerűsített szavazati lehetőséget, míg egy akár csak ideiglenesen külföldön tartózkodó eleve magyar állampolgárnak született embert pedig igen komoly technikai akadályok elé állítják."

Téves. Az kap leveles szavazatot jelenleg, akinek nincs bejelentett mo-i címe. Teljesen mindegy, hogy mikor lett állampolgár és mikor ment el az országból.

"Szerintem inkább a másiknak kellene a levélben való szavazásra lehetőséget biztosítani. Vagy megszüntetni teljesen a máshol szavazás lehetőségét, és csak és kizárólag a hivatalos lakhelye szerinti szavazókörben adhatja le..."

Az én álláspontom: senki se szavazhasson levélben.

soad1221 2017.04.05. 12:24:39

@MaxVal BircaMan HJCD: hogy figyelik, hogy ne fotózza le telefonnal? ugye nem mondod komolyan, hogy ez nem egy könnyen kiküszöbölhető probléma...
egyébként meg jól hangzik ez, hogy becsaphatja, de ezeknek a 99%-a egyébként nem menne el szavazni sem, jó részük analfabéta, miért akarná átbaszni azt, aki ad neki egy 5000-est?

soad1221 2017.04.05. 12:32:03

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Ezek azonban nem biztos módszerek. Míg a levél és a net 100 %-os jó vétel a szavazatvásárlónak."

erre fentebb válaszoltam

"De ha bevezetik általánosan a leveles szavazást, az plusz 2 millió szavazatot fog jelenteni, azaz minden ezen fog múlni."

én Mo-ról beszélek, a jelenlegi törvény szerint több külföldön élő ember jogosult levélben szavazni, mint aki nem. Az a létszám viszotn szerintem nem túl nagy, aki egyébként szavazna, de a mostani szabályok szerint annyira korlátozva van, hogy nem teszi meg. Persze ezt nem tudom, lehet, hogy tévedek.

"Téves. Az kap leveles szavazatot jelenleg, akinek nincs bejelentett mo-i címe. Teljesen mindegy, hogy mikor lett állampolgár és mikor ment el az országból."

Igen. Akiknek a döntő többsége az általam említett határon túli magyarok. Szerintem te is tudod, hogy miért így lett a szabály megalkotva.

"Az én álláspontom: senki se szavazhasson levélben."

Nem értek egyet, de ez így egy elfogadható vélemény.

soad1221 2017.04.05. 12:32:44

@adg: szerintem is, csak ha már tiltjuk, akkor legyen következetes a dolog.

Shanarey 2017.04.05. 12:59:41

@Quercus az erdész:

Ez is egy csúsztatás, mert te és én is a kommunisták idején jártunk óvodába, de mégsem ugyanaz mert nem vagyunk hasonló korban. DE én nem lettem KISZ titkár vagy tag, ő igen, s az én apám nem volt párttitkár, avagy tag, az övé igen. Az ő apjának a rendszerváltás után hirtelen bányája lett, az enyém viszont nem kapta vissza a földjét, csak egy részt belőle.
Orbán magyarázkodhat, de én emlékszem arra a fiatal suhancra, akinek az öltönye akkor még nem volt oly jól szabott mint most, s pár évvel később ez a suhanc, már a parlamentben ült, és érdekes módon rohadt gyorsan kikupálódott, anyagilag úgy mint ruházatilag.

Te öregebb vagy mint én vagyis neked is tudni kell, a Fidesz a megalakulásakor még nem akart párt lenni, csak a rendszerváltásra álltak össze, ám megtetszett a hatalom íze, és az Audi kulcs, majd ez a rablóbanda lett belőle.

Shanarey 2017.04.05. 13:01:39

@Quercus az erdész:

1992-ben még ők védték a Sorost, az akkori szoci kormány ellenében.

Shanarey 2017.04.05. 13:09:37

@MaxVal BircaMan HJCD:

Aha, ezzel a netes módszereddel csak egy a gond, a megfelelő IP cím, illetve a gépekhez tartozó MAC adress
Na meg az hogy a netes szavazás regisztrációhoz kötött, vagyis az átlag kalányos brigád már ki is esik belőle, mert írni olvasni csak épphogy, net kapcsolatuk, ügyfélkapus regisztráció, az nincs.
Az meg nagyon hülyén nézne ki ha hirtelen százszámra regisztrálnának, pont a miatt, amit az előbb leírtam.

Shanarey 2017.04.05. 13:12:21

@MaxVal BircaMan HJCD:

Aztán hová lettek ezek a "Janicsárok" mert a magyar politikai élet, nem ezekkel van tele, továbbá a Fideszben is akad pár ember aki ott végzett, és mégsem dobták őket ki.

tanato 2017.04.05. 13:14:53

Találtam egy jó kommentet egy másik blogon=orvosi"

Lehet törvénytelenséget kiáltani, aztán törvényt hozni, és utólag meghivatkozni előre.

Lehet nemzetközileg elismert egyetemet kiszorítani, akadémiai kapcsolatokat, hírnevet, negyedszázados munkát tönkretenni.

Lehet tiltakozást semmibe venni.

Lehet a végletekig egyszerűsíteni, színeket feketébe és fehérbe kényszeríteni.

Lehet száj sarkában habot képezni és ördögöt kiáltani.

Lehet fenyegetni, előre szólni, ha nem leszel jó, baj lesz. Ha jó leszel, akkor is.

Lehet szavazás előtt frakciótagokra parancsolni.

Lehet lelkiismeretet elfojtani, csukott szemmel »igen« gombot nyomni.

Lehet otthon tükröket leszereltetni, altatóval aludni, vasárnapi húsleves fölött kerülni a témát.

Lehet egyik kézzel Brüsszelből milliárdos támogatást zsebre rakni, a másikkal közben megálljt parancsolni. Brüsszelnek.

Lehet manipulációt konzultációba csomagolni.

Lehet hazát oligarchák homokozójává tenni.

Lehet tolvajfejedelemnek tolvajt kiáltani.

Lehet Gucci-táskával a vállon emberek szemébe hazudni.

Lehet nokiás dobozba hétmilliót hajtogatni.

Lehet metrópénzből 167-et ellopni. Milliárdot.

Lehet országot kétségbeesésig leamortizálni, és a mérgező kétharmad ölébe lökni.

Lehet széttagozódni, lehet lebénulni, lehet megnémulni.

Lehet ellenzéknek látszani. És senkinek sem lenni.

Lehet az egyiknek rosszabbnak lenni, mint a másiknak.

Lehet a gyerekeinkkel megvetetni a táblatörlő szivacsot.

Lehet végkimerülésig nyúzni a tanáraikat.

Lehet a munkahelyről fénymásolópapírt bevinni az iskolába.

Lehet tornaterem nélkül testnevelésórát tartani. Mindennap.

Lehet lenyúlni a felújításra szánt pénzt. A közös költséget. A kosztpénzt.

Lehet adót csalni. Lehet nem kérni a számlát és kevesebbet fizetni. Lehet elkérni a hálapénzt... és többet.

Lehet műtéti várólistáról meghalni.

Lehet fertőző gyerekosztályt munkaerőhiány miatt bezárni.

Lehet nemi szervre lúgot önteni, lehet szabadlábon távozni.

Lehet uniós pénzt talicskával hazatolni.

Lehet földet osztani. Magatoknak.

Lehet gázszerelőként itthon számítást megtalálni. Már akinek.

A többieknek lehet innen elhúzni.

Lehet nyugati metropolisból magyarlakta várost csinálni.

Lehet hangosbemondón hazacsábítani vagy tucat kalandvágyót.

Lehet tetőfedő és ács nélkül házat építeni. Felszolgáló nélkül balatoni éttermet vinni. Nővér nélkül kórházat. Fiatal nélkül jövőt.

Lehet kisvasutat építeni, stadiont felhúzni, zsuptetőt rá, körkilátót a tetejére.

Lehet mellet dülleszteni, intézményes korrupciót unortodoxiának hazudni.

Lehet szeretőt „mipénzünkön” utaztatni, zsíros bársonyszéket a feneke alá tolni.

Lehet kereszténységet mímelni, és közben nőt, gyereket verni.

Lehet asszonyt vak komondoron ököllel átlökni.

Lehet olimpiai pályázatra pénzt elszórni, úszómekka költségét hárommal megszorozni.

Lehet tévét einstandolni, origót tönkretenni, napilapot megszüntetni.

Lehet maradék szabad médiát adóba fojtani.

Lehet bolsilibsizni, nácizni, buzizni, migráncsozni, lehet hazaárulózni, lehet „nőügyekkel nem foglalkozni”.

Lehet kommentelő hadsereget vásárolni.

Lehet sörösdobozon csillagba belekötni.

Lehet kilövési engedélyt adni és karaktergyilkolni.

Lehet hírigazgatóknak napi üzeneteket lesúgni.

Lehet feketelistázni.

Lehet bűnbakot keresni, félelmet nagy, csillogó lufivá fújni.

Lehet fantomokkal harcolni, országot védeni.

Lehet kiszorítani bárkit, aki ellentmond.

Lehet megosztani, manipulálni, rombolást építkezésnek hazudni.

Lehet rezsicsökkentést bankadóból tolni.

Lehet agyat mosni, híveket izgalomban tartani.

Lehet eltussolni, lehet bekussolni.

Lehet, mert hagyjuk. "

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 13:19:35

@soad1221:

Ha nagyon akarod, ki tudod játszani, de ez jellemzően meghaladja az átlag cigány szavazó képességeit.

Ül egy ember szemben a fölkével, s a fülkén egy lenge függöny van csak, azaz bizony kiszűrhető a legtöbb ilyen eset.

soad1221 2017.04.05. 13:24:37

@MaxVal BircaMan HJCD: hidd el, hogy a telefonját és rajta a fényképező appot jobban tudja használni mint a tollat. egy cetlit lefotózni az x-elés után nekik sem okoz gondot.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 13:24:41

@soad1221:

Értelmezd a "külföldön élő" fogalmát! Vedd észre, a jelenlegi szabály MINDEN külföldön élőnek lehetőséget ad a leveles szavazásra, s tök mindegy, hogy tegnap költözött-e el Londonisztánba mosogatni, vagy székelyföldi új állampolgár.

Amit te akarsz az az, hogy a belföldön élők is szavazhassanak levélben. Erre mondtam, hatalmas hiba lenne. Hozzáteszem ismét, szerintem a külföldön élők se szavazhassanak levélben.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 13:29:15

@Shanarey:

Azaz kellene egy bonyolult és betarthatatlan szabályrendszer. Egy IP-címről szavazhat 9 ember, de 10 már nem? Kijátssza ezt bármelyik szavazatvásárló dinamikus IP-címmel. MAC-cím? Szóval aki egy könyvtárból szavaz, annak a szavazata nem számít. Stb, stb. A szavazatvásárló számára ez se gond, visz magával több telefont.

Aztán kellene erre egy külön bizottság, mely minden egyedi esetet értelmez. S jönnének a viták.

Gyakorlatilag mindez teljesen életszerűtlen.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 13:34:30

@Shanarey:

Aki hátat fordított a Gazdának, azzal mi gond van?

A Fidesz az amerikai követség és Soros kreálmánya eredetileg. Ezért is voltak ennyire bátrak 1988-ban, olyat mertek, amit kevesen mások. Miért? Mert az amerikai követ vádőernyője volt felettük. 1989-ban már mindenki bátor volt, de akkor ennek már nem volt tétje, de 1988-ban komoly baja lehetett annak, aki olyanokat csinált, mint a fideszes vezérkar, s nekik mégse esett bajuk.

soad1221 2017.04.05. 13:35:15

@MaxVal BircaMan HJCD: nem. még csak azt sem mondom, hogy belföldön is lehessen levélben szavazni, bár ez is megoldható, ahogyan a netes szavazás is.

"Értelmezd a "külföldön élő" fogalmát! Vedd észre, a jelenlegi szabály MINDEN külföldön élőnek lehetőséget ad a leveles szavazásra, s tök mindegy, hogy tegnap költözött-e el Londonisztánba mosogatni, vagy székelyföldi új állampolgár."

Így van, sosem mondtam ennek ellenkezőjét. DE Te is pontosan tudod, hogy a Londonisztánban tagnap leszállt mosogatónak 99%, hogy van érvényes magyar lakcíme, ahogyan az ott élők többségének is van érvényes magyar lakcímük. Míg a székelyföldi új állampolgárnak meg szinte bizonyosan nincs, és szinte bizonyos, hogy nem is lesz.
Te is pontosan tudod, hogy miért így született meg a szabály, én csak annyit mondtam, hogy így nem korrekt.
Őszintén szólva nekem személy szerint mindegy, mert eddig még csak a szavazókör változott, hogy hová kell mennem, a város, de még a kerület is ugyanaz. Én csak annyit mondtam, hogy vagy így vagy úgy, de jobb lenne ha következetes lenne.

Shanarey 2017.04.05. 13:35:21

Nem azt mondtam hogy így nem lehet, hanem azt mondom így kiszűrhető, hogy hol volt több szavazat, és akkor utána lehet nézni hogy miért. Mellékesen nézz utána hogy is működik az ügyfélkapus regisztráció, mert úgy látom nem sokat tudsz róla.

Na meg a jelenlegi "új" személyi igazolvány alkalmas digitális aláírásra, persze ahhoz kell egy kártyaolvasó, és nem a leg egyszerűbb fajtából.

2017.04.05. 16:48:44

Ezt meg annál a mocskos Bayernál találtam. Természetesen aljas hazugság.

badog.blogstar.hu/2017/04/03/migrans-sved-rendorok-4-0/36798/

2017.04.05. 17:11:53

@Shanarey:

Eddig minden kormány rablóbanda volt. Még egyet sem számoltattak el. Az tény, ezek a fideszes fiúk nem kispályások. Őket sem fogják elszámoltatni.

Shanarey 2017.04.05. 23:29:13

@Quercus az erdész:

Ez hazugság.
Ha megnézed a felvételt, a fickó nem éppen közel keleti, bár van neki szakálla, de a bőre túl fehér, s a haja színe sem éppen fekete. Vagyis ez a fickó nem migráns, csak valami helyi jellegű söpredék. Én inkább arra a"bátor" emberre lennék kiváncsi aki ezt lekamerázta. Mert ha én azt látnám hogy a rendőr csajok nem tudnak ezzel a bunkóval elbánni, én lemennék s megoldanám.

Sose volt senki elszámoltatva, mert van egy megegyezés köztük erről.

2017.04.06. 05:29:34

@Shanarey:

Egyébként te ezt most tényleg komolyan gondolod?

fordulo_bogyo 2017.04.06. 05:48:01

Birka: nem vagy embern nem BircaMan, hanem csaj birka.
Begess, toled ennyi telik.
Mi a faszert szemeteled tele az interneted a begeteseddel te birka?
Bocs, az indulat elragadott kisse...

2017.04.06. 06:47:16

Te Max, ha lesz időd nézz má' rá az ominózus videóra. Szerinted milyen nyelven beszélnek a videót készítő delikvensek? Én addig megpróbálom összefoglalni a lehetséges verziókat.

1,Az utcai harcos svéd, a videósok migráncsok.
Elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Secperc le kellett volna vágódniuk, és lenyomni a csávót. A világsajtó tele lett volna a hírrel. MUSZLIM MENEKÜLTEK SEGÍTENEK ÁRTALMATLANNÁ TENNI A RENDŐRÖKNEK EGY BŰNÖZŐT AZ ŐKET BEFOGADÓ ORSZÁGBAN!!!!!
(egy könnycsepp elmorzsolva)

2,Az utcai harcos migráncs, a videósok svédek.
Jól tették, hogy seggükön maradtak. Ha lemennek, és lenyomják a majmot, őket állították volna bíróság elé.

3,Az utcai harcos migráncs, a videósok is migráncsok.
Határeset. Ha lemennek két lehetőség van. Segítenek a rendőröknek. Minimális valószínűség. Segítenek a muszlim testvérüknek. Nagy valószínűség.
Jobb, hogy fenn maradtak.

4,Az utcai harcos svéd, a videósok is svédek.
Miért avatkoztak volna bele? Egy európai polgár tiszteletben tartja a végrehajtó hatalmat, és a törvényeket. Jól néznénk ki, ha a svéd rendőrök nem üthetnek egy bűnözőt, ők meg elkezdenék csépelni. Sima törvénysértés. Az ilyeneknek sitten a helyük.

Az én szerény véleményem. Mind a négy egyenruhást azonnal
elzavarni a picsába, és fölvenni a helyükre azt a csávót, aki simán lebirkózta a barmot, és átadta a rendőröknek. Ő alkalmas a feladatra, a négy hülye nem.

Ja és a bónusz kérdés: Hogyan érne véget egy ilyen történet az USA-ban. Szerintem temetéssel. És nem rendőrt temetnének.

tanato 2017.04.06. 09:13:01

Ügyrendi komment:Örülök a "Gondolatok"postnak,hát ha le tudunk végre válni a sötétség birodalmáról ahol jobbára tömény hülyeség folyik,itt úgy látom lehet komolyabban is értekezni.

2017.04.06. 09:17:13

@tanato:

Minden valószínűség szerint először értek veled egyet.
A kérdés, van-é rá igény? Na ebben nem vagyok biztos.

tanato 2017.04.06. 09:22:19

@Quercus az erdész: Remélem lesz,én bízom benne hogy nem csak hullarészegen,bedrogozva lehet DIggert olvasni és kommentelni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.06. 09:25:37

@tanato:

Nem, az se hülyeség, de más irány. Támogatom javaslatodat.

tanato 2017.04.06. 09:29:10

24.hu/belfold/2017/04/06/felmondott-a-kozmedianal-al-ghaoui-hesna/

Egy kis politika:Hesna az egyik kedvencem,szíria"de ortodox keresztény" apától magyar anyától származik mindketten kollégák a DOTE-n jöttek össze anno.
Hesna saját bevallása szerint inkább magyarnak tartja magát,de van benne nagyon erős arab identitás is, sok időt töltött anno apai nagymamájánál Damaszkuszban.Megkeresztelni is egy híres szíriai ortodox kolostor templomában keresztelték meg.

2017.04.06. 09:54:07

@tanato:

A hintázásban nem hinta a hunyó.

soad1221 2017.04.06. 09:59:11

@Quercus az erdész: van. :)
megjegyzem az a kommentfolyam is teljesen értelmesen indult, sőt talán az első 2000 kommentnél még hinta sehol nem volt.

a videóról: most abból a szempontból, hogy ez valóban migráns vagy nem migráns mindegy is, a lényeg nyilván a rendőrök viselkedésén van. Egyrészt igaz, hogy ha egy rendőrre rátámadnak, akkor a többi nem nézheti, a svédeknél ez komoly hiba. Igen, egy orosz vagy amerikai jelenetnél ezt a fószert minimum szarrá verik, de inkább lelövik már akkor amikor a kocsihoz vágta a követ. Európában ezt szinte sehol nem teheti meg rendőr, nem csak a svédeknél, hanem nagyjából itthon is ez a kép lenne látható.

NEm gondolnám, hogy a rendőrök kiképzésével lenne a gond, vagy legalábbis nem csak azzal.

2017.04.06. 10:13:16

@soad1221:

Nem tudom. Nem követtem a dolgot. Nem vagyok hajlandó egy percet sem áldozni arra, hogy 100 kommentből megkeressem azt a pár értelmeset, ami nem a hintázásról szól.

A videótól függetlenül, a migránsáradat egy dolgot eléggé egyértelművé tett. A nyugati világnak el kell döntenie. Vagy a liberális demokráciát számolja föl, vagy a kontrollálatlan muszlim beözönlést.A kettőt ugyan is lehetetlen összefésülni.

Shanarey 2017.04.06. 10:24:40

@Quercus az erdész:

Mire gondolsz arra hogy szerintem nem migráns? avagy arra hogy én lemennék és megoldanám.

Nos ha a másodikra, akkor a válaszom igen.
Volt már hasonló dolog az életemben, és én nem fotel oroszlán vagyok, ha kellett akkor belementem dolgokba, amelyektől mások megijednek, és nem mernek beavatkozni.

soad1221 2017.04.06. 10:36:37

@Quercus az erdész: még te is ott voltál néha, tableno, charlie, mirjam, egészen más volt a téma :)

de mindegy, ez lényegtelen. Igazából megdöbbentő, hogy 2 éve arról beszélünk, hogy ezt így ebben a formában nem lehet engedni, különben átjáróház lesz Európa...
...hát, még mindig csak beszélgetünk róla :)

2017.04.06. 11:20:19

@Shanarey:

Nem azzal van a gond,hogy ki mennyire bátor, vagy mennyire bevállalós. Azzal van a gond, ha egy ilyen egyszerű esetet sem tud megoldani a hatóság.- Most tekintsünk el attól, hogy nők nem valók rendőrnek. Járőrnek legalább is egyáltalán nem.- A törvényes rend fenntartása ugyan is nem az állampolgár feladata. De ha az állampolgár lassan napi szintem azt látja, hogy a rendfenntartó szervek képtelenek a törvényeket betartatni, képtelenek a törvénytisztelő állampolgárokat megvédeni- és ez a migránsáradat óta eléggé egyértelmű-, akkor a következő választáson olyanokra fog szavazni, akik megígérik, hogy helyre állítják a törvényes rendet.
És ha ezt az általatok szélsőjobbnak, populistának bélyegzett pártok ígérik meg, akkor azokra fog szavazni. Mer az emberek egyre nagyobb számban megértik, hogy egy dolog, mit mantráz nekik a kormány, mit akar megetetni velük a liberális sajtó, és egy másik dolog a valóság. A szemüknek hisznek, és nem a hazugságoknak.
Persze le lehet őket ezért birkázni, nácizni, de szerintem nagyívben leszarják ezt.

Vagyis mint mondottam, vagy a liberós demokrácia, vagy a migránsáradat. A kettő együtt nem megy.

2017.04.06. 11:25:30

@soad1221:

Ezt kellene megérteni azoknak, akik azt szajkózzák, hogy csak ezeregynehány migráns kellene befogadnunk. Most. Ezzel nem is lenne különösebb gond, ha emellett az EU megoldotta volna a migráns kérdést. De nem oldotta meg, és remény sincs rá, hogy megoldja. Vagyis sokszor ezeregynehány migránsról lesz szó a jövőben. Akikhez nekünk magyaroknak semmi közünk. Nem mi tettük őket földönfutóvá.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.06. 11:25:46

@Quercus az erdész:

Pedig ne higgy a szemednek, ha a liberális eszmék mást mondanak! Mi a te vaksi szemed a nagy liberális eszméhez képest?

Ezt már megmondta Virág elvtárs is a Tanúban, bár az a marxizmusról szólt. www.youtube.com/watch?v=x8iPV1kV9Io

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.06. 11:26:37

@soad1221:

Szerencsére egyes keleti tagállamok bátor kiállása megoldja lassan a kérdést.

soad1221 2017.04.06. 11:50:34

@MaxVal BircaMan HJCD: sajnos nem oldja meg...

abszolút jogos problémákat feszegetnek, és tök jogos elvárásaikat megfogalmazzák, de nem oldanak meg semmit.

Shanarey 2017.04.06. 12:04:37

@Quercus az erdész:

Ez nem a liberalizmusról szól, hanem a törvényekről és annak be avagy be nem tartatásáról. manapság a rendőrök azért nem mernek igazán belemenni efféle akciókba, mert a törvények demokratikus volta miatt a bunkóknak is vannak jogai. A másik meg ha mégis belemegy egy ilyen dologba akkor mindig akad valaki aki majd levideózza, és feljelenti hogy hogy bánt a "szegény" bűnözővel.

Shanarey 2017.04.06. 12:06:15

@Quercus az erdész:

Mellékesen, 3 rendőrnő, a maga 50 kilójával mennyire elrettentő erő? Ilyen esetekhez férfiak kellenek.

2017.04.06. 12:08:40

Már korábban elmondtam egy párszor, nincs jogszabályi lehetőség arra, hogy egy tagállamot kizárjanak az Európai Unióból. Akik megették a Times cikkét, azoknak ajánlanám a figyelmébe:

inforadio.hu/kulfold/2017/04/06/nem_lehet_kizarni_tagorszagot_az_eu-bol/

2017.04.06. 12:15:09

@Shanarey:

Semennyire. A polgári demokráciákban az egyenruha az elrettentő erő, és a jogállam,amit képvisel. Mindez addig működik, amíg az adott ország lakosságát túlnyomó többségében olyan polgárok alkotják, akik tisztelik az általuk létrehozott jogállamot, és annak törvényeit. Ha ez felhígul olyanokkal, akik ezt nem tisztelik, akik ezt magukra nem tarják kötelezőnek, ott már az egyenruha nem segít. Ott az államnak más megoldást kell keresni. Mondjuk ha valaki/valakik csak az erőszakból értenek, akkor az a megoldás.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.06. 12:32:12

@soad1221:

Mégis van megoldás, hiszen hiába fenyegetőznek a brüsszeliták, mi csak kiröhögjük őket.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.06. 13:01:43

@Shanarey:

Alapvetően a magyar rendőr azt a jogosultságát se használja, amit megad neki a törvény, mivel tudja, hosszú vizsgálatnak lesz alávetve. Minden ember alapvető törekvése saját személyének védelme, ezért senki se vállal fel olyasmit, ami aztán gondot jelenthet.

Olyan ez, mint a BKV-ellenőr, aki a cigánytól nem kér jegyet, hiszen úgysi tudja, a végén ő, az ellenőr lesz a vesztes, bármit is tesz.

2017.04.06. 13:07:03

@tanato:

rontgen.reblog.hu/aki-kivancsi-etikai-vizsgalatot-kap

Na már most Doktor. Van némi rálátásom ezekre a dolgokra, mert ugye éveken keresztül követtem Gyula kálváriáját. Ő is harcolt, és szerintem most is harcol ezzel a szarházi Égerrel.
Amit nem értek. Te azt mondod, és én is azt tapasztalom, hogy az orvosok jelentős része Orbán, és Fidesz ellenes, mondjuk ki, liberális. Diktátornak tartjátok Orbánt,és nem értitek azokat, akik rá szavaznak, miközben......miközben több alkalommal is bizalmat szavaztatok az Orvosi Kamara vezetésére ennek a diktátornak, Égernek.
Akkor ez most hogyan van?

Orochimaru 2017.04.06. 21:14:16

@tanato: Ti aztán tényleg menthetetlenek vagytok. A pofázástól semmi fog megváltozni. Mi fog attól változni, hogy leírjátok újra és újra és újra ugyanazokat a dolgokat? Elmondom. A nagy büdös semmi. Ha a semmit megszorzod a semmivel, annak az eredménye pontosan a semmi. Elképesztő, hogy te elhiszed, hogy felmész egy weboldalra, és VADIDEGEN emberekkel megbeszélsz dolgokat, aztán mész dolgodra, és holnap újrakezded az egészet, és majd fog valami történni. Semmi sem fog történni, baszki. Ébredjetek már fel, az Isten szerelmére. A tömény hülyeség hintázásnál a napi interneten pofázás meg merengés semmivel sem jobb, csak megsúgom. Ugyanolyan értelmetlen.

tanato 2017.04.07. 07:30:54

@Orochimaru: Ez igaz,valóban netfüggő lettem,majd igyekszem ezt csökkenteni,másoknak is sikerült már.

tanato 2017.04.07. 07:33:43

@Quercus az erdész: Köszi a linket!
AZÉRT ne feledd Gyula egyáltalán nem Fideszes.
Tényleg jó érdekvédő,de olyan a stílusa amit sokáig nem lehet egy netes fórumon sem tűrni.

Orochimaru 2017.04.07. 07:42:04

@tanato: Nem a netfüggéssel van probléma. Azzal van probléma, hogy az emberek elhiszik magukról, hogy ők majd megváltják a világot. Az interneten...

tanato 2017.04.07. 08:22:57

@Orochimaru: Jogos,mind a két tétel igaz,de nálam tényleg erős a netfüggés,mindenképp csökkentenem kell a gép előtt töltött időt,ha nem akarok totálkáros "alkoholistává" válni.

2017.04.07. 08:24:00

@tanato:

Tudom, itt is a Fideszes polgármesterrel harcol. Ami a stílust illeti, kinek mi jön be. Nekem az övé igen, a liberós pc nem. Ha jól emlékszem Kosztolányi mondotta:

"A stílus mögött egy ember van, az ember mögött egy élet van."

Igaza van a kicsihuszárnak. Nem kell nekünk megváltani a világot. Majd ők elvégzik ezt a munkát. Át kell adni nekik a terepet.

soad1221 2017.04.07. 08:33:52

@Orochimaru: melyik kommentben olvastal vilagmegvaltasrol? En beszelgetest es vitat lattam csak...

tanato 2017.04.07. 08:36:35

@MaxVal BircaMan HJCD: Svédországból levélben szavaztam már sokszor. Nincs otthoni címem, ezért. A feleségemnek, nagyfiunknak van, ezért ök csak a követségen szavazhatnak.Mindannyian kettös állampolgárok vagyunk.

Valóban sok liberális beállítódású magyar van itt, de nem több, mint Fidesz szimpatizáns. A libsik mindig igen zajos társaság, ezért tunnek nagyobb csoportnak.

A kijövök többsége nem hulye. Az, hogy itt jobbak a lehetöségei, mint a Fidesz vezette Magyarországon még nem jelenti azt, hogy otthon a ballibbel elégedettebb lenne.

Egy svédországi magyar orvos véleménye a témáról.

tanato 2017.04.07. 08:44:53

@Quercus az erdész: Több éve többször is leírtam, az érdekvédelmi munkájával kapcsolatban nincs kifogásom. Egyéb cselekményeivel és megnyilatkozásaival, konfliktuskeresö magatartásával viszont ezt az érdekvédelmet teljesen lejáratta, hiteltelenítette, többet ártott mint használt. Az itteni 125 ös megszólalással értek egyet, ugyanezt mondtam több éve is ? Amúgy sajnálom. Többször figyelmeztettem is, hogy ne csinálja, mert tönkremegy bele. Makacs faszi.

Ugyanazon svédországi magyar orvos véleménye Gyuláról

Mint láthatod az előző kommentjéből/Mindkettőt a Webdokiból ollóztam/egyáltalán nem libsi az illető ,sőt.
2015-ben kemény csörtéim voltak vele menekültügyben.Különösen azzal akasztottam ki hogy ha annyira migráns és muszlim ellenes,miért nem költözik haza.Ezután bedurvult akár te anno és elkezdett gyalázkodni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.07. 08:44:55

@tanato:

Így van.

Ballib mítosz, hogy a kitántorgók az ő híveik.

A tények azt mutatják: a kitántorgók politikai megoszlása szinte azonos a belföldiekével. Londonban pl. Orbán 2 az KETTŐ százalékkal kapott kevesebbet, mint belföldön, a ballibek meg UGYANNYIT százalékra pontosan, mint belföldön. Az LMP az egyetlen párt, mert jelentősen többet kapott Londonban, mint belföldön.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.07. 08:48:30

@Quercus az erdész:

Alapvetően a helyi politika mindig más, mint az országos.

Az én anyám abszolút elkötelezett ballib szavazó. Aláír olimpiára, Orbán leveleit kidobja olvasatlanul, nem néz, olvas, hallgat nem-ballib médiát, de a kerületi polgármesterről azt mondja "jól végzi a munkáját, pedig fideszes".

tanato 2017.04.07. 08:50:50

@Quercus az erdész: Keszthelyi Gyula okos, nagyon okos orvos.Való igaz, hogy az a sok harc, amit magyar orvoslás jogi tisztaságáért, a megalázó jövedelmi helyzet megszüntetéséért folytatott megérdemelt volna több kollegiális-szakmai támogatást. Ha pl a MOK nem akarta volna kezdettől őt kikésziteni akkor bizony nem itt tartanánk.
Az ő személyisége--inkább világlátása- ugyanakkor annyira individuális, ha ugy tetszik közösség ellenes, hogy igy a szervezeti szétroncsolódása várható.Igazi dosztojevszkiji történet az övé...nagyon sajnálom.
Ez a bizonyos 125-ös komment amire Bandi a svédiai nem épp liberális kolléga válaszolt

tanato 2017.04.07. 08:54:04

@MaxVal BircaMan HJCD: Csatlakozom ,városom Fideszes polgármesterével és szintén fideszes területi képviselőmmel abszolút meg vagyok elégedve/személyesen is jóban vagyok velük/ és rájuk is szavaztam mindig,helyi szinten.

tanato 2017.04.07. 08:56:18

@diggerdriver: Köszi,szóval akit a Hinta téma érdekel az menjen a Sötéség Birodalmába,akit más ,az meg a GOndolatokba.Egyébként Raptornak is igaza van, a világot ezzel nem tudjuk a sarkából kiforgatni,de néha jól esik egy kis csevely erről arról.

Orochimaru 2017.04.07. 09:24:34

@soad1221: Az itt nagyon sokat szidott értelmiségiek is pont ezt csinálják. Lamentálnak, sóhajtóznak, meg elmélkednek. Aztán ettől ugyanúgy nem változik semmi. :D

2017.04.07. 10:10:49

@MaxVal BircaMan HJCD: Az a megoldás, hogy aki külföldön tartózkodik, az szavazhasson levélben. Ilyen egyszerű.

2017.04.07. 10:17:04

@Quercus az erdész: Sorosnak az egész nemzet kezet csókolhatna te faszkalap. Többek között maga Orbán, az egész Fidesz-pereputty neki köszönheti a politikai létét. Többet tett az országért, mint az egész Fidesz, mert ők csak vittek.

A CEU az ország legjobb egyeteme, tönkretétele valóban hazaárulás.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.07. 10:33:58

@iii:

S hogyan tudja a hatóság ki tartózkodik külföldön?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.07. 10:34:39

@iii:

A CEU nem egyetem, hanem posztraduális janicsárképző.

tanato 2017.04.07. 11:18:36

@MaxVal BircaMan HJCD: index.hu/sport/2017/04/06/simona_pop_szatmarnemeti_olimpiai_bajnoka_budapesten/

Egy kis érdekesség a kettős identitásról,amiről te is szoktál elmélkedni.A cimszereplő vívó hölgy két nyelven is megköszönte az olimpiai győzelmét Rióban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.07. 11:58:16

@tanato:

Nagyon helyes.

Ez is azt bizonyítja, a keveredés nem vezet kozmopoitizmushoz. A kevert ember egyszerűen több identással rendelkezik, de akkor is van identitása, nem lesz "semleges".

Hiába szimpatikus nekem pl. Oroszország, az nekem akkor is egy külföldi állam, semmi más. Míg BG és HU nem külföld.

soad1221 2017.04.07. 11:59:30

@Orochimaru: de ki mondott olyat, hogy meg akarja bárki is váltani a világot?
Meg még egy dolgot nem is értek, hogy jön most ide a "sokat szidott értelmiség"?

Tényleg nem kötekedni akarok, de folyik egy beszélgetés, vagy beleszállsz vagy nem, vagy érdekel vagy nem, lényegtelen is, de azzal szállsz be a beszélgetésbe, hogy hülyék vagytok mind, az amit itt dumáltok semmin nem fog változtatni, a világ pont ugyanúgy forog tovább..

Ez igaz is, de mondta azt bárki, hogy tudunk, sőt egyáltalán akarunk valami nagyon nagy változást ezzel a beszélgetéssel elérni?
Szerintem senki nem akart ilyet, ez csak egy beszélgetés... semmi több, nincs haszna, nincs produktum.

soad1221 2017.04.07. 12:06:12

@MaxVal BircaMan HJCD: azért ez nem igaz. Lehet szidni Sorost, nem is fogom védeni, de sorost és a ceu-t így összekötni óriási butaság.
A ceu igenis egy elég komoly egyetem, ami értelemszerűen egy viszonylag szűk rétegnek és viszonylag szűk témakörben nyújt komoly képzéseket. Amitől több, mint egy átlag akkreditált másik európai magánegyetem, az az, hogy licensszerződés alapján USA által elfogadott diplomát is ad.

Nem akarom túlmisztifikálni, de aki ezt soros-egyetemnek meg sorosbérencképzőnek tartja, az pont ugyanazt a szintet hozza, mint aki a demokrácia szent templomának.
Faszság, egy magas szintű képzést biztosító magánegyetem.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.07. 12:33:13

@soad1221:

Alkalmazkodik az egyetem a szabályokhoz, s marad. Vagy nem, s megy Bécsbe. Kit érdekel ez?

A fő szerepe jelenleg alkalmazottak képzése liberális alapítványok számára.

soad1221 2017.04.07. 13:38:29

@MaxVal BircaMan HJCD: az elso felevel egyet ertek. A masodik fele butasag... te is tudod, hogy nem igy van...

soad1221 2017.04.07. 16:30:30

Na, a sikeres integráció ismét megmutatkozott, ezúttal Stockholmban.. .

2017.04.07. 16:52:39

@iii:

Megbízlak a nemzet nevében. Csókolj neki kezet. De ha gondolod, a seggét is megcsókolhatod.

2017.04.07. 16:57:46

@tanato:

Örömmel látom, hogy a kollégáidat is sikerült kiakasztanod a muszlim imádatoddal, nem csak bennünket.DDD

2017.04.07. 17:05:56

@tanato:

Gyulának az volt a gondja az önkormányzattal vívott harcában,hogy ugyan azt a jogi vonalat erőltette, mint a többi kollégája, hasonló esetben. A praxisjognak mint tulajdonjognak a konkrét körzethez és a TEK-hez kötését.

Szerintem más irányba kellett volna próbálkoznia.

Orochimaru 2017.04.07. 20:33:23

@Quercus az erdész: Nem, nincsen. Túl sokat hiszel magadról.

tanato 2017.04.07. 21:07:52

@Quercus az erdész: Azért mindet nem,de kétségtelen szembe mentem a forgalommal.Viszont aki tényleg fél a terrorizmustól Svédben,szíve joga hazaköltözni.

2017.04.07. 21:45:02

@tanato:

Ugye ismered, mikor egy őrült szembe megy a forgalommal....DDD

Abban nem vagyok biztos, hogy a kollégádnak kellene elsődlegesen hazaköltözni Svédországból.

tanato 2017.04.07. 22:45:33

@Quercus az erdész: Nem is fog hazaköltözni,egyelőre Svédország még nem SZíria vagy Irak biztonsági szempontból.
A politikában viszont muszáj szembe is menni a forgalommal,képzeld ha visszatérnénk a régi időkbe amikor a Hazafias NÉpfront jelöltjét 99,8%-aL választottuk meg.

2017.04.08. 05:32:39

@tanato:

Emlékszem. Én voltam a 0,2% aki ellene szavazott.DDD

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.08. 08:38:48

@Quercus az erdész:

Nekem erre nem volt esélyem. Az utolsó kommunista álválasztás idején - 1985 - pont hiányzott 3 hónapom a nagykorúsághoz, így nem volt még szavazati jogom.

tanato 2017.04.08. 08:48:30

@Quercus az erdész: Én egész egyszerűen nem tudtam,mert csak egyetlen jelölt volt a körzetben,nevezetesen a helyi nagy üzem igazgatója.Maximum ha nem megyek el.De elmentem mert akkor még tényleg azt hittem, az akkor regnáló szovjet gyarmati rendszer az ideiglenesen hazánkban állomásozókkal együtt még legalább 300 évig fog fennmaradni,így szavazatomnak abszolút nincs tétje.

2017.04.08. 09:10:59

@tanato:

Hát szerencsére tévedtél. Remélem ugyan így tévedsz abban is, hogy az ideiglenes hazánkban állomásozó amerikai-eus gyarmati rendszer is fennmarad legalább 300 évig.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.08. 10:01:32

@tanato:

Haverom nálam pár hónappal idősebb, ő szavazott 1985-ben. Vicces volt: odalépett hozzá a bizottság tagja és elmondta, úgy kell szavazni, hogy a szavazócédulát egyszerűen bedobja az urnába.

Ez jelentette ugyanis az IGEN szavazatot akkor, a NEMhez át kellett húzni.

Volt is erről egy orosz vicc:

A szovjet állampollgár elmegy szavazni. Ahelyett, hogy megnézés nélkül bedobná a szavazólapot az urnába (ami igen szavazatot jelent az egyetlen jelöltre), félrevonul és nézegetni kezdi.
Azonnal odamegy hozzá egy civil ruhás szerv:
– Mit művel itt maga?
– Semmit, csak kiváncsi vagyok, hogy kire fogok szavazni.
– Na ne viccelődjön itt, elvtárs, maga még nem hallotta, hogy a Szovjetúnióban a szavazás titkos?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.08. 10:06:44

@Quercus az erdész:

Ma már Fukuyama is átértékelte véleményét a történelem végéről, azaz a liberális demokrácia végső és örök győzelméről.

Persze nem Fukuyama az első, aki azt hitte, vége a történelemnek. Nagy elődje Hegel volt ebben, aki szintén abban a hitben élt, hogy kora, a XIX. sz. elejei Poroszország a tökéletesség mintaképe, s annál jobb sose lehet.

S korábban - 100 évvel Hegel előtt - pont ugyanezt vallotta egy másik nagy német filozófus, Leibniz.

A mai Sorosok ugyanezek, csak nem érik el a nagy elődök szintjét se értelemben, se tudásban.

2017.04.08. 14:21:08

@MaxVal BircaMan HJCD:

Pedig szarosgyurka messiásnak hitte, és hisz magát. Egy a kilencvenes évek elején készült beszélgetésben már kifejtette:

"– Miért ment el Magyarországról? És miért ’47-ben?

– Kezdtem unatkozni. ’44 nagyon izgalmas volt, ’45 is, ’46 már kevésbé. Akkor már kezdett az ország bezáródni. Ki akartam szabadulni innen. Akkortájt nagyon közel álltam az apámhoz, s a köztünk levő négy évtizedes életkorbeli külünbség ellenére úgy gondolkoztam, mint ő. Ez is oka volt annak, hogy el akartam menni. Mondtam apámnak, hogy szeretnék elmenni vagy a Szovjetunióba – érdekelt a rendszer – vagy Angliába. Oda meg azért, mert nagyon tetszett nekem a BBC. Apám úgy érvelt, nagyon jól ismeri a Szovjetúniót, arról mindent el tud nekem mesélni...

– Miért létesítette az alapítványait?

– Az alapelgondolás az volt, hogy segítsünk megdönteni a dogmát, hogy létrejöjjön a szabad, nyitott társadalom. Ez most megtörtént, a zárt társadalom felbomlott. Én általános és absztrakt szintre emeltem a zsidóságommal nagyon is kapcsolatos személyes élményeimet. A magyar alapítvány azért volt sikeres, mert nem ajándékoztunk, hanem segítettük azokat, akik a társadalmon akartak segíteni.

– Hogyan sikerült–sikerül ”feltörni” a kelet–európai zárt társadalmakat?

– Szerintem válaszút előtt állunk. Vagy létrejön a Nyugathoz és a szabad világrendszerhez kapcsolódó nyitott társadalom vagy pedig kis darabokra törik ez a dogmatikus szisztéma s minden országban létrejön egy zárt társadalom. Szóval a nacionalizmus, sovinizmus dominál–e, vagy pedig létrejön a nyitott társadalom. Ahogy én látom, nyugati segítség nélkül nem jöhet létre a szabad társadalom.

– Mi kell ahhoz, hogy az ember elégedett legyen a világban a helyével?

– Nekem úgy látszik, nagyon sok pénzt kellett keresnem. Nekem a sikerre szükségem volt. A külvilág egy kis jelentéktelen, szegény, félszeg fiatalembernek látott. Én zseninek tartottam magam, messiásnak. Teljesen más volt a véleményem magamról, mint a világ véleménye. Szerencsére a valóság közelebb állt az én fantáziámhoz, mint az akkori világnak az ítéletéhez. Elégtétel, hogy nekem volt igazam. Az utóbbi tíz–tizenöt évben létrejött az egység. Nem voltam megelégedve a helyemmel a világban. Most felszabadultam. Nekem többet jelentene, ha a filozófiámat jobban ki tudnám bontani. Csak véletlenül Amerikában pénzt keresni könnyebb, mint filozófiát írni."

tanato 2017.04.08. 18:36:42

@Quercus az erdész: Nem én,gyakorlatilag az egész ország ezt gondolta anno.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.08. 18:47:28

@Quercus az erdész:

Önmagában nem gond, hogy hisz valamiben fanatikusan. Okos ember egyébként ő, semmi gond ezzel.

A gond az, hogy túl sok a pénze, s ezt arra akarja használni, hogy minden más eszmét megfojtson. Ez szellemi diktatúra.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.08. 18:50:11

@Quercus az erdész:

Ami zsidóságát illeti, hazudik. Soros pont az a zsidó, akit semmilyen nemzetiség nem érdekel, azaz a zsidó nemzetiség se. Nem véletlenül van rossz híre Izraelben. A cionisták szinte antiszemita zsidónak tartják Sorost a palesztínok támogatása miatt.

Ami pedig mesterét, Poppert illeti, annak főműve számtalan alaptalan marhaságot tartalmaz. De legalább Popper nem akart minden más eszmét megsemmisíteni.

2017.04.08. 19:55:40

@tanato:

Most meg legalább a félország visszasírja azokat az időket.

2017.04.08. 19:57:15

@MaxVal BircaMan HJCD:

Engem egyetlen dolog érdekel Max. Takarodjon Magyarországról ez a féreg, a csicskáival együtt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 08:14:32

@Quercus az erdész:

Mindig lesz Mo-on egy réteg, mely híve ezeknek az eszméknek. A lényeg: ne legyen hatalmuk.

tanato 2017.04.09. 08:38:57

www.origo.hu/nagyvilag/20170408-horvatorszagban-ideiglenesen-felfuggesztettek-a-szigoritott-hatarellenorzest.html

Egy napig tartott a horvátoknál.Na ennyit ér a terrorizmus elleni "közös fellépés",ha a gazdasági érdekbe,profitcsökkenésbe ütközik,akkor huszadrangúvá válik.
AKárcsak nálunk a letelepedési kötvény.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 10:24:38

@tanato:

Így igaz.

Viszont se a letepedési kötvénynek, se a turizmusnak nincs köze az antiterrorizmushoz.

tanato 2017.04.09. 10:38:47

@MaxVal BircaMan HJCD: Viszont mint a horvátok írják ez a szigor a határon csökkenti a profitot/nem mennek pl a fogturisták,visszafordultak/ha viszont csökkentjük a szigort a pénzünk több lesz viszont be tudnak jönni/vagy kimenni/a nemkívánatos elemek is.Mint ahogy a kínai közmondásban:ha kinyitjuk az ablakot berepülnek a szúnyogok is.RÓka fogta csuka.
.Ugyanez a pénzért árult uniós belépésért/Magyar letelepedés közbeiktatásával/

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 10:56:26

@tanato:

A magyar letelepedés gazdag ember ügye, nem érint soha pár ezer embernél többet. Az átlagembernek nincs pénze erre.

S a turizmust is meg lehet szűrni.

tanato 2017.04.09. 10:58:14

@MaxVal BircaMan HJCD: Háát,a horvátoknál nagyon hamar feladták a szűrést.Nem tudom mi pl. meddig bírjuk majd nyáron.

tanato 2017.04.09. 11:01:00

@MaxVal BircaMan HJCD: hvg.hu/elet/20170408_Hol_keresnek_tobbet_a_gyorsettermi_dolgozok_az_orvosoknal#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2017_4_8

Egy kis orosz téma,kb. Putyinéknál is ott tartanak ahol mi is nemrég,amikor egy közepes képességű szaki is rávert bőven anyagilag egy átlagos szakirányú nem menő orvosra.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 11:17:21

@tanato:

Az átlag turista nem gyalog jön a határon, szóval nem hiszem, hogy ez nehéz lenne.

Az utóbbi 1 év alatt 3-szor utaztam be Mo-ra Szerbia felől, közúton, ugyanott, ahol az álmenekültek sátortábora van. Soha semmi gondom nem volt, sőt kifejezetten gyors a határ átlépése. Őgy is, hogy egy egész bolgár busszal mentem együtt. A határőrök a sötétebb bőrűeket kicsit hosszabban nézik, majd intenek nekik is, haladjanak, amint látják, hogy EU-s állampolgárok, ennyi az egész. A szerbek ugyanezt csinálják: a cigányoknak megnézik a bűröndjüket is, a többieknem nem. A magyarok nem nézik a bőröndüket, ők inkább a személyazonosságra összpontosítanak: van uganis olyan félelem, hogy magyar/bolgár/román cigányok esetleg eladják okmányaikat álmenekülteknek, abban reménykedve, hogy a cigány kinézetet majd összekeverik a határokon a közel-keleti kinézettel.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 11:18:10

@tanato:

Igen, ez így van. Vannak hatalmas aránytalanságok e tekintetben.

tanato 2017.04.09. 11:54:18

@MaxVal BircaMan HJCD: A cigányoknál ez bevett szokás,eladják a személyi igazolványukat Isten tudja kiknek,azután bejelentik hogy elveszett.

upgrade 2017.04.09. 15:21:27

@Quercus az erdész:
Hat Orbannak o egy messias volt akkor, amikor az osztondijan tanult.

2017.04.09. 17:08:28

@upgrade:

Az Orbán meg soros magánügye. Most Orbán Magyarország Miniszterelnöke. Miniszterelnökként kötelessége az ország érdekei szerint kormányozni.

upgrade 2017.04.09. 17:15:16

@Quercus az erdész:
Namost komolyan, tenyleg elemezzuk ezt az egesz Soros dolgot.

Szoval Soros sokat nem valtozott a 26 (vagy valahany) ev alatt, neki van egy elkepzelese, amit lehet vitatni pro, vagy kontra.

Nadehat a Fideszes fiuk a Soros elkepzelese alapjan lettek azok, amik. Es a Fideszes fiuk most ezt a lehetoseget akarjak elvenni masoktol. Miert? Mitol felnek?

upgrade 2017.04.09. 17:18:15

@Quercus az erdész:
"Miniszterelnökként kötelessége az ország érdekei szerint kormányozni."

Annak idejen Nemet Miklosnak is ez volt a kotelessege, aztan Orban is benne volt a megdontesben, ugye.

A kulonbseg az, hogy te egy szittya szuron keresztul nezel mindent, mintha az megmentene Magyarorszagot.
A lofaszt.
Orban nem a 'magyarsag' erdekeben kuzd, harcol, ugykodik, hanem hatalmat akar, amire barmit felhasznal.
A kokardat tobbekkozt es igen, kisajatitja sajat maganak a magyarsagot.

2017.04.09. 17:36:41

@upgrade:

Még szerencse, hogy ebben nem te döntesz, de még csak nem is a sakti haverod, hanem a magyar választók. És ők kétszer egymásután úgy döntöttek, hogy nekik Orbán kell. Sőt, a dolgok jelenlegi állása szerint harmadszor is így fognak dönteni. Ti liberósok meg legfeljebb a földhöz verhetitek a seggeteket.

2017.04.09. 17:38:01

@upgrade:

Ja, és majd ha meg kell menteni bennünket, okvetlenül szólunk nektek.

upgrade 2017.04.09. 17:39:58

@Quercus az erdész:
Nyilvanvalo modon nem en dontok, raadasul nem is akarok donteni.

De az igazsag az, hogy amit te, meg birca csinaltok itt, az valami elkepeszto.
Es persze beallithatod ezt ugy, hogy mindenki csak arra kepes, hogy hintazzon, komoly dolgokhoz senki nem tud hozzaszolni, de igazabol arrol van szo, hogy ha te vagy az, aki meghatarozza azt, hogy mi a komoly es azt is, hogy mi a komoly hozzaszolas, akkor eleve szukited azt a kort, aki szerinted ertelmes.

Hat szerintem meg te pont ezert vagy beszukult.

Es ha szerinted shakti az en haverom, akkor az is sokat elmond rolad.

upgrade 2017.04.09. 17:44:27

@Quercus az erdész:
Semmi megmentesrol nem volt szo.
Egyszeruen te meg vagy gyozodve arrol, hogy te valamifel netes igeterjeszto vagy, akivel vagy egyetert valaki, vagy hulye.
Pont mint birca.

Szoval igen, en speciel azert nem foglalkozom az altalatok komolynak mondott dolgokkal, mert semmi ertelme.
Vagy veletek ert egyet az ember, vagy libsi.

2017.04.09. 17:54:48

@upgrade:

Ez nem az én blogom kicsihuszár. Itt én nem határozhatok meg semmit. Mint ahogy te sem. Pisztolycső van a fejednél, hogy elolvasd amit írok, és reagálj rá? Megtiltja bárki is, hogy bármilyen témát fölvess, hogy arról bárkivel beszélgess?
Én nem szólok bele a hintázásotokba. Nem érdekel. Te miért szólsz bele a mi beszélgetésünkbe ha egyébként nem érdekel?
Leírod a véleményed? Rendben. De miért gondolod úgy, hogy megmondhatod nekünk mit gondolhatunk, mit mondhatunk? Ha nem tetszik pörgess.
Személy szerint engem a te véleményed teljes mértékben hidegen hagy, már csak azért is mert közismerten csak kötözködni tudsz. Ezért nincs különbség közted, meg sakti között.

upgrade 2017.04.09. 17:58:40

@Quercus az erdész:
Hat ez vagy te.
Nem, nem szolsz bele semmibe, csak epp mindenkit lenezel, aki nem er fel a te magasszintu ertekezesedhez.

En meg egyszeruen azt mondtam, hogy velemenyem szerint te nem vagy semmivel sem jobb, mint shakti.
Egy zsarolos, manipulalos pocs vagy.

2017.04.09. 17:58:44

Ja és kicsihuszár, a komoly témát tanato vetette föl.

upgrade 2017.04.09. 18:00:52

@Quercus az erdész:
Es tenyleg, en vagyok a kotozkodo.
Mikozben te csak azert jossz ide, hogy valakinek beszoljal.
Vagy a HA blognak, vagy tanatonak, vagy mindenkinek, aki ide ir.

Ugyanmar haver. Probaltal mar magadba nezni?

upgrade 2017.04.09. 18:02:14

@Quercus az erdész:
Mit gondolsz, miert nem all szinte senki szoba veled?
Pont azert, mert ha valami neked nem tetszik, akkor rogton atmesz agresszivba.
Es meg te vagy az, aki nekem mondja azt, hogy en trollkodok.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 20:48:56

@upgrade:

Így igaz, Orbán akkor még az USA és Soros hű katonája volt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 20:57:14

@upgrade:

Sorosék célja Mo. liberális mintaállamá alakítása volt, a magyar nép agymosása révén. Neki még a fanatikusan nyugatpárti, konzervatív-liberális Antall is fasiszta volt. 1990-ben az SZDSZ-nek és a Fidesznek kellett volna megnyernie a választásokat Amerika és Soros tervei szerint, de a "bunkó" magyar nép már akkor se úgy szavazott, ahogy kellett volna. Sőt Antallék bukása után is inkább Hornt szabazta meg a nép, nem a liberális elitet.

Soros nagy fájdalma, hogy az általa kijelölt következő ME, Orbán lassan eltávolodott tőle, majd egyenesen ellensége lett.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 20:58:12

@upgrade:

Orbán tevékenysége pozitív.

Ha csak hatalmat és pénzt akarna, ma is liberális lenne.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 21:07:03

@upgrade:

A választásokat eldöntő semleges kisemberek tömege számára Orbán a kisebbik rossz, ez Orbán titka.

S ez tényleg így is van.

Mert nézzük meg, mi lenne, ha holnap Orbán megbukna, s ballib kormány lenne! Nagyjából a következő történne, csak 10 gyors pont:
- felemelnék az SZJA-t 50 %-ra a "gazdagok", értsd az átlafizetés felett keresők számára,
- lebontanák a határkerítést, s az ország iszlamista gettóvá válna,
- minden brüsszeli felvetésre gondolkodás nélkül igent mondanának,
- mindenben kiállnának a NATO mellett, magyar katonékat küldenének harcba idgene érdekekért,
- leállítanák Paks fejlesztését, helyette lenne méregdrága zöld energia,
- bevezetnék az egyneműek "házasságát",
- további adómentességet kapna mnden nyugati befektető,
- összevesznének Oroszországgal,
- csökkkentenék a magyar béreket, a nagyobb "versenyképesség" kedvéért,
- az egyházak állami támogatását lecsökkentenék, ezt a pénzt homokos, pedofil, iszlamista, népellenes szervezeteknek adnák.

Ki akarna ilyet az országban? Orbánnak van egy rakás hülyesége, de amíg az ellenzéke 10-szer annyi hülyeséget akar, ő a kisemberek választása.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 21:09:27

@upgrade:

Téves, sose mondtam ilyet.

Tisztelek minden értelmes liberálist. Az, hogy nem értek egyet alapnézeteikkel nem jlenti azt, hogy hülyének gondolnám őket.

Alapvetően senkit se gondolok hülyének, akinek van valamilyen koherens világképe. S teljesne mindegy, hogy ez a világkép tetszik-e nekem vagy sem.

upgrade 2017.04.09. 21:20:42

@MaxVal BircaMan HJCD:
Birca, ne azt nezzuk, hogy mi lenne, ha Orban megbukna.

Egyszeruen arrol van szo, hogy Orban barmit csinal, azt egyetlen okbol kifolyolag teszi. Azert, hogy hatalmon maradjon.
Meg persze hogy ezt a hatalmat (gazdasagi hatter) meg tudja szilarditani.

upgrade 2017.04.09. 21:22:38

@MaxVal BircaMan HJCD:
Ez azt jelenti, hogy 'van meg remeny?'
Ugyan birca, pont ezt mondom. Veletek nem lehet ugy szot valtani, hogy ne az jojjon, hogy 'liberalis'. Igy persze irhatsz barmilyen hulyeseget, ha nem ertenek egyet veled, akkor az liberalis.

Mint Orban. Ha valaki nem ert vele egyet, akkor az magyargyulolo.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 21:27:41

@upgrade:

Ez téves. Ugyanis csinálhatna a nyugatnak tetsző dolgokat is, s ugyanúgy hatalmon maradna. Sőt ebben az esetben Sorosék és a többi hasonló alak világtámogatást biztosítanának neki.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 21:29:16

@upgrade:

Milyen szót használjak a liberálisra? Nem jobb a "liberális" szó rá?

Ez a magyargyűlölet meg hülyeség.

upgrade 2017.04.09. 21:34:37

@MaxVal BircaMan HJCD:
Nem, nem maradna ugyanugy hatalmon es ezt te is tudod.

upgrade 2017.04.09. 21:36:43

@MaxVal BircaMan HJCD:
Akkor megkerdezlek megegyszer.
Szerinted en liberalis vagyok?
Vagy minden esetben, ha veled es/vagy Quercussal nem ertek egyet, akkor ujra az jon, hogy liberalis vagyok.

Vedd mar eszre birca, hogy az erveid alapja az, hogy liberalis. Ha valaki nem ert veled egyet, akkor az liberalis. Ha egyetert veled, akkor nem liberalis.

Es hat Orban is ezen a vonalon mozog. Aki egyetert vele az magyar, akinem, az magyargyulolo.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 21:44:58

@upgrade:

Dehogynem. Kitöltene bármennyi ciklust, majd jutalomként kineveznék valami sóhival vezetőjének, pl. NATO-főtitkárnak, plusz meghívná őt pár elitegyetem oktatónak, ahol évente előadna 2-szer, s ezért kapna pár milló eurót évente. Meg kiadná egy könyvkiadó a könyveit angolul, s ezzel is keresne pár tízmilliót euróban.

Tudod, ahogy szokás ez liberális politikusoknál. Amint megunják a politikát, aranyeső zúdul rájuk, s hirteken a 20-szorosára nő a vagyonuk ahhoz képést ami volt aktív politikusi karrierjük végén. Lásd Clinton-, Blair-család, stb.

upgrade 2017.04.09. 21:47:31

@MaxVal BircaMan HJCD:
Dehat te is tudod, hogy ez hulyeseg.
Orbant pont azert valasztottak meg (es fogjak ujra), mert elvileg o a kisember vedelmezoje.
Dehat te, a melyelemzo biztos atlatsz ezen a pr szitan.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 21:49:31

@upgrade:

A politikai nézetek felosztása nem "liberális-antilibeális" tengelyen megy, ez túl primitív lenne.

Én magam a letgtávolabb a liberalizmustól állok, ez tény, de ez nem jelenti azt, hogy én lennék az antiliberális szabvány.

Még olyasmi is van, amiben egyetértek a liberális eszmével, nem sok, de van.

Orbán azt mondja, aki nem ért egyet vele, az nem a magyar nép érdekei szerint jár el. Sose beszélt magyargyűlöletről ebben a vonatkozásban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 21:51:34

@upgrade:

2010-ben azért lett megválasztva, mert a ballibek gyakorlatilag kivégezték magukat. Csak ezért.

A 2014-es győzelme már valóban a tetteinek a következménye, de itt is erős szempont, hogy legtöbben így se Orbán MELLETT szavaztak, hanme inkább a ballib ellenzék ELLEN.

upgrade 2017.04.09. 21:51:49

@MaxVal BircaMan HJCD:
De kerdezek toled valamit.
Ha a magyar parlament megszavazza azt, hogy Orban 2040-ig miniszterelnok legyen, akkor szerinted az jo, vagy rossz?

Nyilvanvaloan teljesen torvenyes, hiszen a parlament szavazza meg es nyilvanvaloan (szerinted is) a nepnek is jo.

upgrade 2017.04.09. 21:55:18

@MaxVal BircaMan HJCD:
Igy van, 2010-ben az olebe hullott a korona.
Az ellenzek azota semmit nem valtozott es nem is fog.
De ez azt jelenti, hogy Orban mindent, ugy ertem MINDENT jol csinal?
Mert mar nem is buveszkednek, hanem nyiltan csalnak es ha nagyon kilog a lolab, akkor torvenyt valtoztatnak, hogy az ne legyen csalas.

Es igen, most sokan szavaznanak Orban ellen, csak nincs kire.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 06:11:22

@upgrade:

Nem szavazhatja meg, mert ez alkotmányellenes lenne.

A népnek se lenne jó, mert fontos, hogy a hatalom időről időre népi felhatalmazást kapjon.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 06:13:05

@upgrade:

Orbán sok dolgot rosszul csinál. Na és? A lényeg, hogy egy ballib kormány sokkal több mindent csinálna rosszul. Ki a nyerő szerinted, a nagyobb vagy a kisebb rossz?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 06:14:04

@upgrade:

"most sokan szavaznanak Orban ellen, csak nincs kire"

Azaz emberek Orbánt akarják. Igen, én is ezt mondom.

tanato 2017.04.10. 07:49:43

@upgrade: @MaxVal BircaMan HJCD: Így van,nincs kire szavazni,ezért a Fidesz-re szavaznak.Egy jó ötletet hallok ,először a JObbiktól,másodszor a Momentumtól:Egy miniszterelnök csak max. két ciklusban lehessen az,és ezért még népszavazást is terveznek.sajnos most a CEU és a Jobbiknál a plakátkampány miatt elcsendesedetek ezen hangok.
Pedig ezzel lehetne minden diktatúra és főleg küldetéstudatos diktátor méregfogát kirántani.
Nem véletlen hogy ahol van ilyen törvény a 3.ik világban az éppen aktuális vezérek hamis szavazásokkal meg alkotmánymódosításokkal

tanato 2017.04.10. 07:52:20

igyekeznek ezen törvényt semmissé tenni,hogy halálukig uralkodhassanak.Ha sikerülne ezt nyélbeütni nálunk is, minden jelenleg diktátori hajlamokkal bíró politikus,meg a jövőben ilyenre avanzsáló fiatal politikával foglalkozó személy észre térne.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 08:13:53

@tanato:

Sehol a világon nincs korlátozva a miniszterelnök mandátuma, sehol, ahol ő a fő vezető. Sőt olyan is csak 2 ország van, ahol korlátozva van a kormányfői mandátum, ahol nem a kormányfő a fő vezető.

Szóval ennek mi értelme lenne?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 08:22:23

@tanato:

A valóság ezzel szemben: csakis egyes elnöki köztársaságokban szokás az elnöki mandátum korlátozása, pl. az USA-ban maximum 10 év lehet a mandátum.

Azaz ha valaki nagyon akar élethosszig hatalmnon lenni, csak parlamentáris köztársasággá kell változtatni az elnöki köztársaságot, s ennek már semmi akadálya.

Hozzáteszem: nem minden elnöki köztársaságokban van korlátozva az elnöki mandátum.

tanato 2017.04.10. 08:24:49

@MaxVal BircaMan HJCD: Értelme?Nem csak miniszterlenökre gondolok hanem minden tényleges hatalmat bíró személyre tisztségre országoktól függően.A halálig való diktatúrák kialakulásának megelőzése,annak volna csak értelme.Gondolj bele nem csápolnának a mindenáron való győzelmemre akár nemtelen eszközökkel is ha tudnák hogy nekik személy szerint x idő múlva lejár.

adg 2017.04.10. 08:26:19

@tanato: ez jo otlet. Es amikor letelt viktor ket mandatuma, akkor mi lesz? Ha most lennenk valasztasok, es viki nem lehetne miniszterelnok, ki lenne? Te kit tartanal alkalmasnak?

Amugy lehetne csikicsukizni, mint az oroszok, ket ciklus me, ket ciklus elnok, ujra miniszterelnok, meg csak egy babot jelolni es a hatterbol iranyitani, stb. Nem sok ertelmet latom.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 08:28:15

@tanato:

Sehol se szokás ez a legfőbb politikai vezetőt illetően, kivéve pár elnöki köztársaságot.

tanato 2017.04.10. 08:29:14

@MaxVal BircaMan HJCD: 24.hu/kozelet/2017/04/10/ader-lanya-evente-milliokat-fizet-azert-hogy-a-ceu-hoz-hasonlo-egyetemre-jarhasson/

Egy kis szines CEU ügyben ez az első pont.
2. pont újabb bizonyítékát látom ebben pl. Orbán RÁhel és a nemrégen a Rivierán látottak mellett hogy nem temetném még el a nyugati demokráciát/libsi társadalmat/Mert nem biztos hogy ha egy politikus/Vagy magánszemély akár/nagyon harcol valami ellen,de saját/és családja/ jól felfogott érdekében kihasználja ezt a valamit az a valami már haldoklik.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 08:31:40

@adg:

Putyin azt mondta eleve, 2024-ben nem jelölteti magát már, mert akkor már 70 éven felül lesz, s nem akar olyan lenni, mint a szovjet kor magatehetetlen vezérei. Szóval addigra ki kell nevelni egy fiatal utódot, aki képes lesz Putyin munkáját, a populista kurzust kielégítően folytatni.

tanato 2017.04.10. 08:32:53

@adg: Nagy valószínűséggel akkor is a FIdesz nyerne,de akárki volna az új jelölt ,tudná hogy hatalma nem örökké tartó,így akármit/SZékesegyházat,mauzóleumot,Repülőteret pl. a szülőfalujában/nem volna értelme csinálni.És nagy sleppet sem volna érdemes fizetni/Mészáros,Habony,TIborcz, stb/Ilyen mértékben.SZóval sok jóval járna.EZ GGyurcsányra is érvényes volna hisz ő olyan mint a mostani csak pepitában.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 08:33:24

@tanato:

Nem látok ebben gondot. Te hol látsz itt problémát?

Ez itt nem "bort iszik, vizet prédikál" eset.

Ez pont olyan amikor rám támadnak miért szeretem a kólát és a hamburgert, mikor oroszpárti vagyok? A valóságban nincs itt ellentét.

adg 2017.04.10. 08:36:35

@tanato: vagy csak gyorsabban kellene csinalni.
De szerinted miert gyoz a fidesz? Mennyi szerepe van ebben orbannak? Ha o nem volna, hogy szerepelne a part? Ki lehetne miniszterelnok szerinted?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 08:37:37

@tanato:

A Fidesz Orbán nélkül összeomlana nagyon hamar. Fideszes kevés van az országban, sokkal kevesebb, mint amennyi orbánista van.

Az egyetlen ember Orbánon kívül a Fideszben, aki valóban hiteles egyéniség és önállóan gondolkodó politikus, s még ért is hozzá Kövér László. Neki viszont sokkal több ellenszenves személyes vonása van, mint Orbánnak. Kövér talán egyetlen pozitívuma marketing szempontból, hogy egyáltalán nem érdekli a pénz, vagyona szerény, s emiatt soha senki se vádolta korruptsággal. Legnagyobb ellenfelei is elismerik róla, hogy korupciós szempontból makulátlan, míg Orbán esetében ez nem így van.

tanato 2017.04.10. 08:44:55

@MaxVal BircaMan HJCD: Probléma nincs,de akik pl. oda járatják a gyereküket,szinte biztosan érzem hogy nem teljes szívvel ,meggyőződésből harcolnak ellene hanem csak imitálják a harcot más /esetleg személyes/szempontjaik vannak.
Emlékszel ugye ,nemrégen történ hogy kilépett egy hölgy az MSZP frakcióból megkérdőjelezve sok MSZP képviselő őszinteségét a FIdesz elleni harcban és azzal vádolván őket hogy csak saját és családjuk jelen és jövendőbeli érvényesülése anyagi helyzete érdekli őket.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 08:46:32

@tanato:

Miért ne járna a gyerek egyetemre? Orbán mondta, hogy nem kellenek egyetemek? Még azt se mondta, ne legyen CEU!

tanato 2017.04.10. 08:47:03

@adg: @MaxVal BircaMan HJCD: Ne felejtsétek hogy a FIdesz azzal hogy demokratizálódna és megakadályozná hogy bárki közülük élethossziglan diktátorrá váljon,rendkívül sok szavazót nyerne/lehet engem is/.

Na megyek melőzni,majd délután esetefelé még benézek.

2017.04.10. 08:47:08

@tanato:

Semmilyen értelmes, elfogadható alternatívát nem tudtok fölmutatnia Fidesszel szemben a választóknak hetedik éve. Még csak arra sem vagytok hajlandók, hogy megértsétek a választókat, miért szavaznak Orbánra, miért vezeti toronymagasan a közvélemény kutatási listákat.
Ehelyett lebirkázzátok a magyar embereket, és antidemokratikus korlátozásokkal akarjátok megfosztania a választókat attól, hogy ha úgy döntenek, Orbánra szavazhassanak.
És ti akartok választást nyerni?

tanato 2017.04.10. 08:47:46

@MaxVal BircaMan HJCD: Figyu ez a CEU csak ürügy mindkét oldalon a leszámolásra a másikkal.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 08:51:03

@tanato:

Ezek szerinte az összes nyugati ország diktatúra, hiszen sehol sincs ott korlátozva a kormányfői mandátum...

2017.04.10. 08:53:29

@tanato:

Nem lenne egyszerűbb, ha az USA szarrá bombázná Magyarországot is? Persze csak szigorúan a liberális demokrácia terjesztése végett.

2017.04.10. 09:48:16

@tanato:

Kinek kell megfelelnie a magyar miniszterelnöknek? A magyar emberek elvárásainak, vagy az USA, az EU, esetleg soros elvárásainak?

soad1221 2017.04.10. 10:07:40

@tanato: ennek tényleg semmi értelme, strómanokkal bármikor ugyanúgy tudna bárki korlátlan ideig működni. Ha kiépítette az egész döntéshozatal mechanizmusát, akkor teljesen lényegtelen ki ül ott. ez a momentumnak (is) pusztán azért lenne jó (persze ha a következő 1 évben ezt végig is tudnák vinni, bár szerintem ezzel elkéstek...), mert ilyen gyorsan nem lehet felépíteni egy új embert, tehát van esély rá, hogy a fidesz elbukna...

nem hiszem, hogy ez bekövetkezne, mert rövid az idő, de azt kell, hogy mondjam ez a csapat elég ügyes és elég tudatosan építkeznek, még bármi lehet belőlük. és ezt úgy értem, hogy tényleg bármi, akár jobboldali, akár baloldali párt is.
sokszor elmondtam azt a véleményem, hogy az lmp soha nem lesz kormánypárt és azt is hogy miért nem, röviden azért mert nem elég demagóg és nem elég populista, így nem fog eljutni olyan mennyiségű emberhez, ami egy választás megnyeréséhez kellene, koalícióra pedig az önmeghatározásuk miatt igen kicsi az esély -lényegében ennek a következetes külön utasságnak köszönhetik a létüket. de mindez kormányzáshoz nagyon kevés.
na ez a momentum elég demagóg és elég populista is, hogy ezt átugorja, mai napig nem lehet őket besorolni, hogy milyen pártról is beszélünk, csak azt tudjuk, hogy újak, liberálisnak mondják magukat, de azt nem tudjuk, hogy egyébként miről mi a véleményük, illetve mi a tervük, néhány apró dolgot leszámítva.
szerintem nem véletlenül, még megtartják ezt az állapotot, amíg ez a helyzet érdeklődést kelt irányukba. Ne felejtsük el, nagyjából potenciális, jelenleg nem szavazó embert tudnak megszólítani. Ez kibaszott sok, hozzájuk viszont el is kell jutni.

Hogy mi lesz belőlük egyáltalán nem látom, lehet még valóban új szdsz is, meg bármi más is. annyi látszik, hogy ki van találva az a menetrend, hogyan építsék fel a pártot. látja ezt a fidesz is, nem véletlen, hogy elég hevesen elkezdték támadni őket, ami lássuk be, hogy a méretüknél fogva még indokolatlan lenne...

kicsit elkanyarodtam.. :) szóval én sem látom sok értelmét ennek...

adg 2017.04.10. 10:21:17

@tanato: "a FIdesz azzal hogy demokratizálódna és megakadályozná hogy bárki közülük élethossziglan diktátorrá váljon,rendkívül sok szavazót nyerne/lehet engem is/."

Igen, ez egy nagyon kedvelt javaslat balrol. Miota a fidesz eleg nepszeru, mindig jonnek ilyen javaslatok, hogy mit kellene tennie orbannak, miert kellene eltunnie, stb, es az milyen jo lenne a jobboldalnak/demokracianak, mikor minek.

Valojaban ez az ellenzeknek lenne jo. Ha eltuntetnek orbant, akkor dramaian megnone az eselyuk. Ez az igazi ok. Maskepp semmire sem jutnak.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy orban egy csoda, es jobbat elkepzelni sem lehet, de az ellenzeknek inkabb valami ertelmeset kellene kitalalni, az helyett, hogy megmondja a fidesznek, hogy az mit csinaljon, hogy meg jobb legyen.

2017.04.10. 10:23:05

@soad1221:

Az SZDSZ pióca párt volt. Soha nem volt tömegbázisa, mindig a bejutási küszöbön egyensúlyozott, aztán mikor bejutott keresett egy gazdaállatot. A momentum szerintem ugyan ez lesz.
Semmi esélye, mert a liberalizmusnak magának nincs Magyarországon bázisa. A magyar nép mindig is kapitalizmus-, és piacellenes volt, és ma is az.
Baloldali párt baloldali programmal le tudja váltani a Fideszt. De ilyen nem volt, és ma sincs a gengszterváltás óta.

2017.04.10. 10:28:17

@adg:

Orbán leváltásának legfőbb akadálya a jelenlegi ellenzék. Amíg csak ők lesznek az alternatíva, addig Orbán hatalmon fog maradni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 10:30:52

@Quercus az erdész:

A Momentum reformált SZDSZ, egyszerűen csak annyi a reform, hogy ők nem utálják a határontúli magyarokat. Minden másban SZDSZ.

Viszont az SZDSZ helyére Gyurcsány is pályzáik. Innen az utálat a 2 párt között.

Botka megpróbál elmenni balra, de nem hiszem, hogy meg fogják nekik ezt engedni. Előbb-utóbb ki lesz rúgva, ha ezt tényleg végig akarja vinni.

2017.04.10. 10:34:46

@MaxVal BircaMan HJCD:

Botka Trumpot akarja majmolni. Egy lényeges dolgot azonban elfelejt. Trump kívülről jött. Ő nem. Neki azt sem hiszik el, amit álmodik.

tanato 2017.04.10. 11:03:13

Na még egy pillanatra visszajöttem,azután tényleg megyek:Nagyon nagyot tévedtek,márpedig azért mert nem vagytok pszichológusok,illetve nem emberekkel foglalkoztok napi szinten,de a veséjükbe látva.Egy küldetéstudatos diktatúrára hajtó vezetőnek abszolút mindegy a pártja a párt programja,az ország sorsa stb.Egyetlen egy dolog számít,a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás élethossziglan,amíg ahalál el nem választ tőle.Ha ez a lehetőség megszűnne a kettő betölthető ciklussal,bármely magyar párt,a FIdesz is egészen elfogadható demokratikus szerveződés lenne ahol nem a személy hanem a program számítana,egy nagyon szimpatikus jobbközép írányú párt lenne.

adg 2017.04.10. 11:18:27

@tanato: "a FIdesz is egészen elfogadható demokratikus szerveződés lenne"

Elfogadhato? Hiszen a jelenlegi elfogadottsaga is lazan gyozelemhez segiti, nem egyszer 2/3-dal. Ennel nem lenne elfogadottabb orban nelkul sem, sot. A szavazok jo resze pont miatta szavaz a fideszre. A fidesz = orban, a rajta kivuli resz egy kalap szar, nehany tehetsegesebb figura talan van, de azok meg eretlenek, akik erettebbek, azok meg mar igy is tul kozel vannak.
Ha lenne egy normalisabb uj generacio a parton belul, meg akar igazad is lehetne, de jelenleg orban nelkul annyi lenne a fidesznek. Ami meg nagyobb baj, a fideszen kivuli "elit" is egy kalap szar, sehol semmi remeny semmire. Egy rakas szerencsetlenseg az egesz.

2017.04.10. 11:31:41

@tanato:

Hát aki ezt a világos okfejtést sem érti meg, az tényleg hülye. Esetleg birka.
Tehát törvényben kell meghatározni minden választáson induló pártnak, hogy nem jelölhet olyan embert a miniszterelnöki pozícióba, aki már kétszer betöltötte ezt a tisztséget. Mert ugye a választók nem miniszterelnökre szavaznak, hanem pártra. Tehát az a liberális demokrácia csúcsa, ha jogszabállyal avatkozunk be a pártok belügyeibe.
Okos elgondolás, kár lenne nekünk magyaroknak ezt kisajátítani. Mivel van nekünk egy nagy családunk az EU először talán ki kellene ebben is kérni a véleményüket. Szerintem visítanának a gyönyörűségtől. Aztán nem Magyarországon, hanem az EU minden tagországára érvényes törvényt kellene hozni. Azé gondolj bele, micsoda küldetés tudatos diktatúra tombol Fritzlandban, ahol ez a Merkel nevű diktátor 2005 óta uralkodik, és már megint kancellár akar lenni. És még sok ilyen kishitlert lehetne találni Európában.
Persze azért lehetne könnyítést adni. Mondjuk alakítani kellene agy összeurópai szipológus bizottságot, természetesen a te vezetéseddel, akik agyturkásznák azokat a politikusokat, akik kettőnél többször akarnak miniszterelnökök lenni. Ha ti azt mondjátok, hogy az ápolt nem rendelkezik diktátori hajlamokkal, akkor mehet a dolog.
Mi lenne, ha gyurcsótánnyal kezdenétek?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 11:52:31

@tanato:

Sehol a világon nincs korlátozás a ME-i mandátumot illetően, miért legyen ilyen csak Mo-on?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 12:02:23

@Quercus az erdész:

Szerintem legyen beleírva a választási törvénybe, hogy a fasizmus elleni küzdelem jegyében csak az lehessen ezentúl kormánytag, aki tetszik a 3-tagú Denacifikációs Tanácsnak, melynek örökös tagjai Soros, Satana Mertkell, valamint a legnagyobb magyar liberális média mindenkori főszerkesztője.

adg 2017.04.10. 12:32:52

@MaxVal BircaMan HJCD: javaslom, hogy a parlamenti kepviselok 100%-nak beleegyezese legyen szukseges a gyoztes part gyozelmenek ervenyessegehez es a kormanytagok kijelolesehez.
Ilyen sincs meg a vilagon valoszinuleg, erdemes lenne kiprobalni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 12:53:15

@adg:

Ilyen Ballibisztánban van.

Ballibisztán tökéletes liberális demokrácia. A választásokon pl. a nyertes párt nem kap egyetlen mandátumot sem a parlamentben, nehogy alkotmányos diktatúra alakuljon ki, hanem ehelyett a legkisebb párt kap mindig kormányalakítási megbízást.

Fontos eleme a jogrendnek a közvetlen demokrácia is. Ha bármikor kimegy tüntetni (ballibisztáni nyelven: gágogni ) legalább 1200 lakos, akkor automatikusan megszűnik a kormányfő megbízatása.

Fontos a kvótarendszer is. Minden párt köteles a választási listájának legalább 80 %-át okleveles ballibákkal feltölteni, akik vizsgát tettek, ezzel bizonyítva, hogy mindenben mindent úgy gondolkodnak, ahogy ezt a Balliba Agytröszt mondja.

Ez a Balliba Agytröszt tulajdonképpen egy igen fontos civil szervezet, joga van megvétóznia bármilyen állami szerv döntését Ballibisztánban. Az Agytröszt tagjai minden héten összeülnek és megmondják mi a jó és mi a rossz. Aki nem fogad szót, az orbánistának (az „orbánista” szó ballibisztániul annyit tesz: gonosz, náci-komcsi ember) minősítik és azzal többé senki sem áll szóba.

Ballibisztánban bárki bárkivel köthet házasságot. A ballibisztáni kormányfő pl. házasságban él egy másik férfivel, annak a nagymamájával, egy kölyökkutyával, valamint az egyik konyhai tűzhellyel és az emeleti vécé vécékeféjével.

Fontos jellemzője Ballibisztánnak az is, hogy nincs határa, ugyanis országhatárt fenntartani gyűlölködés, márpedig a ballibisztáni alaptörvény szigorúan tiltja a gyűlölködést. Korábban a ballibisztáni politikusok fenntartottak határőrséget, mely azonban mindenkit beengedett, később azonban arra jutottak: maga a határőrség fenntartása is gyűlölködés, sőt a határvonalakat is eltörölték azóta, nehogy azok megsértsék bárki emberi méltóságát.

Ballibisztánban az adórendszer is rendkívül igazságos. Átlagbérig az adó: 0 %, átlagbér duplájáig: 10 %, felette 80 %. Az átlagbér ötszörésénél viszont többet keresni bűncselekmény, az ilyeneknél teljes vagyonelkobzás jár nyilvános megkorbácsolás után. Mindez természetesen csak a bérből élőkre vonatkozik. A vállalkozók kereshetnek bármennyit, mert ők munkahelyteremtő jóemberek.

Ballibisztánban teljes a szólásszabadság, amennyiben az ballib szellemiségű. Minden más megszólalás tilos, mert az gyűlölködésnek számít.

soad1221 2017.04.10. 13:28:29

@Quercus az erdész: így van, önmagában a liberális címszó, ma egy szitokszó. Ha ennyit tud magából kihozni a momentum, akkor már végük is. De elképzelhetőnek tartom, hogy kivárnak és a megfelelő időben fogják magukat pozicionálni.
Nem tudom mi lesz, nem vagyok hurráoptimista, és nem mondom, hogy ők lesznek a megváltók, mint azt teszik sokan, de egyrészt végre vmi érdekes is történik a politikában, másrészt ahogy én látom, ezek baromira tudatosan építkeznek. Minden egyes lépés és mozzanat, minden nyilatkozat meg van tervezve, mindezt úgy, hogy spontánnak tűnik. Ahogy régen a fidesz esetében is. Ja, és megfelelően demagógak és populisták ahhoz, hogy tömegekhez is eljusson.
Aztán, hogy mi lesz, majd meglátjuk :)

soad1221 2017.04.10. 13:31:07

@MaxVal BircaMan HJCD: nem értek egyet. A fidesz valóban nem ellenfél (még, persze az sem biztos, hogy egyszer az lesz...), de a DK-t pont le is szarhatják, egészen más közönségre utaznak. Sőt, bizonyos szempontból jó nekik, hogy van, csak azzal tudnak szavazatot nyerni, hogy azt mondják, hogy igazán eltakarodhatna már a közéletből...
Nem egy szavazócsoportra utaznak.. :)

soad1221 2017.04.10. 13:37:01

@MaxVal BircaMan HJCD: ezt sem így látom. Gyurcsány valóban az idegesítő, de mégis nélkülözhetetlen szatellitpárt státuszra utazik, de a momentumban nem ezt látom, ők valóban teret akarnak nyerni, és akár nagy párttá válni.
Botka szerintem ott téved, hogy ő sikeres városvezető. Nem tudom, hogy az országos politikában mit fog mutatni, de abból nem fog megélni, hogy ő sikeres városvezető. Ezzel tud hírnevet szerezni, de nézd meg Kósát, ő is egy sikeres városvezető volt, sőt, még egy ideig Orbán lehetséges utódaként is szóba került, majd milyen barom lett belőle onnantól, hogy az országos politikába szállt be...
Botkának azért nem tudok sok esélyt adni, mert bár ő tűnhet tisztának, meg egy darabig élhet a sikereiből, de azzal ő sem tud mit kezdeni, hogy az mszp neve így erodálódott. Szerintem az mszp pont ugyanúgy fog járni, mint az mdf. még 1-2 választás van benne, utána eltűnik...

Főgebra 2017.04.10. 13:37:48

@soad1221:
Én pedig tudod mit fedeztem fel?
Visszahivatkozok a "netadóra", az "olimpia nyet"' aláírásgyűjtésre és most a CEU ügyre, ami burkoltan azért a civilszervezeteket fogja jól megmogyorózni, hogy meglepően nagy tömeget lehet összerántani egy-egy ügy mellé.
Ideológia mellé nehezebben menne. Egy-két ezer embert tudnak összeszedni, tegnap este pedig a Kossuth tér tele volt!
Ennyi embert már régen láttam!

kepkezelo.com/images/hy95pvgs15ox9e2yhbq2.jpg

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 13:49:23

@soad1221:

Ugyanaz az eszme, csak a DK a nyugdíjasokra támad, míg a Momentum a fiatalokra.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 13:50:38

@Főgebra:

Le a kalappal Soros előtt! Ezúttal kitett magáért, a csúcsponton 35 ezer ember gágogott Soros üzleti érdekei mellett. Sok volt a buszoztatás.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 13:51:31

@soad1221:

Botkában azt tisztelem, hogy észrevette, távolodnia kell a liberalizmustól. Ez abszolút dicsérendő dolog.

soad1221 2017.04.10. 13:52:14

@Főgebra: igen, ez is egy opció, hogy soha nem is lesz ideológia, sosem fogják meghatározni magukat eddig ismert címszavakkal.

Főgebra 2017.04.10. 14:01:16

@soad1221:
És valószínű, hogy hozzájárul az is, hogy a fiatalok, egységesebbek mint gondolnánk és borsot akarnak törni a hatalom orra alá. Ezek olyan ügyek voltak, amelyek megmozdították őket.

Ugyanakkor az egészségügy általános helyzete vagy az oktatás általános helyzet nem tudja lázba hozni az embereket.
Az összes Sándor Máriás tüntetésen nem voltak annyian, mint tegnap, nopláne a netadós tüntin.

soad1221 2017.04.10. 14:02:35

@MaxVal BircaMan HJCD: könyörgöm, nincs eszme, ami ugyanaz lenne. Teljesen másokat szólít meg. És igen, gyurcsánynak a nyugdíjasok tapsolnak, de a momentumnak meg a fiatalok, de tökéletesen más társadalmi réteg. Minden más, nincs közös pont a kettőben. De, egy, a liberalizmus.

Csak tudod, hogy Mo-n ez nagyon sokáig szdsz-t jelentett, míg mostanra ez kicsit kezd kikopni. Megjegyzem nem is erőltetik ezt vonalat sem.

Figyelj, ez nekünk mindegy, de nagyon erősen erőlteted szó szerint azt, amit a párt mond, illetve mondott, mert ők is hamar belátták, hogy ezt a párhuzamot nehéz lesz eladni. már orbán sem szdszezik, ha szóba kerül a momentum.

tanato 2017.04.10. 14:04:46

Azt hogy egy ember csak kétszer lehessen országvezető,először aJobbiktól hallottam,a Momik csak átvették.De =szerintem sajnos=a Jobbik most a lopstop plakátjaira koncentrál,a Momik meg a CEU-ra így felejtődni látszik a téma.

soad1221 2017.04.10. 14:10:37

@Főgebra: igen, de ebben is benne van a szervezettség és a tudatosság. illetve még egy érdekes dologra figyeltem, hogy nincs kibeszélés... semmi nem szivárog senkinek, nem láthatók belső frontok, semmi. nem tudom meddig tart ez, de nagyon fegyelmezettnek is tűnnek.

a sándor máriás meg tanítanék mozgalmas meg régebben a hallgatói hálózat, stb megmozdulások pont azért haltak el, mert nem volt semmi szervezettség a dologban, és amint rátelepült egy komolyan vehető szervezet, pontosabban párt, akkor már meg is fojtották a kezdeményezést.
és ez a momentum még erre is abszolút fel volt készülve, hogy rájuk akarnak majd telepedni, de erre is megvolt a forgatókönyvük.

tanato 2017.04.10. 14:11:51

@Quercus az erdész: Én Merkelnek sem engedném ,senkinek sem mint az USA-ban,valamiért ott bevált.De mint írtam,ahol máshol esetleg van ilyen,nagyon rühellik az épp aktuális nemzetvezetők,és minden nemtelen módon próbálnak ettől aféktől megszabadulni.Azért ez is jelent valamit.

soad1221 2017.04.10. 14:16:29

@tanato: felkapták, mert címlapra kerülhetnek vele, de túlrágni értelmetlen a kérdést, mert gyorsan leszerelhető téma. 1 mondatban népszerű, de ha beszélgetnek róla az emberek, akkor hamar elfogadják, hogy ez tök mindegy.

mindkét pártnak annyi ideig kellenek ezek a témák, hogy országos médiákban megjelenjen az a név, hogy jobbik, vagy momentum. Ezernyi ilyen téma van, amiket bizonyos időszakonként bedobálnak a pártok, hogy a nevük forogjon, pontosan ugyanazért, amiért az éppen aktuális celebről megtudod, hogy kivel dugott vagy nem dugott, vagy volt valakije rákos. forognia kell a névnek, hogy köztudatban maradjon. ez semmi másra nem jó és nem is kell nekik, mint marketing célokra - ez is része annak amiért demagóg és populista pártnak tartom a momentumot is. Csak az lmp-nél nem látok ilyet, ők minden feldobott témát véresen komolyan gondolnak, és próbálnak országos támogatást szerezni hozzá... ez nem fog menni soha, szakpolitikai kérdések csak szűk rétegnek szólnak.

tanato 2017.04.10. 14:19:05

@Quercus az erdész: Viszatérve.pERSZE HOGY pártokra szavazunk,ezért sem tartom helyesnek hogy tkp. párt helyett gyakorlatice egy ember dönt,ő osztja a kegyeket,a pénzt,élet halál ura.Egykori kegyelteket letaszít, másokat felemel.
POnt mint a szultánok,van akiknek hatalmat birtokot azután ugyanannak selyemzsinóros fojtásos kivégzést,kénye kedve szerint.

tanato 2017.04.10. 14:20:36

@soad1221: Ebben van igazságod,a hírnév nagyon fontos.

tanato 2017.04.10. 14:25:51

@MaxVal BircaMan HJCD: Ez a Balliba Agytröszt nagyon jóóóóó....
Engem a Nagy Testvérre emlékeztet az 1984-ből,meg a KÖzponti Bizottságra=ami azárt átlagban egy ember szócsöve volt".

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 14:29:18

@tanato:

Az USA-ban nincs kormányfő, azaz ezt a funkciót az államfő látja el.

Azaz rossz a párhuzam.

A mai köztársaságok szinte kivétel nélkül monarchiák utódai. A monarcha helyett lett az elnök.

A legtöbb országban az örökletes államfő helyett választottat akartak, azonban külön biztosítékként még a mandátumát is korlátozták. Azaz nem lehet ugyanazt a személyt korlátlanul megválasztani az államfői posztra. A legtöbb országban az államfő csak 1 vagy 2 hivatali időszakra választható meg. Más országokban kisebb a korlátozás: csak az egymást követi államfői időszakokat korlátozzák.

Kivételes az olyan ország, ahol nincs semmilyen korlátozás az államfő hivatali idejére, s az államforma köztársasági.

A világ 202 országából jelenleg összesen 158 köztársaság.

Ezek közül 102 elnöki vagy félelnöki köztársaság, azaz olyan ország, ahol az államfő valós hatalommal rendelkezik, míg a maradék 56 olyan ország, ahol az államfő majdnem vagy teljesen protokoláris poszt, valós hatalom nélkül (mint ahogy Magyarországon is).

A 158 köztársaság közül csak 32 országban nincs korlátja az államfői tisztségnek (ezek közül 5 európai: Azerbajdzsán, Belarusz, Észak-Ciprus, Izland, Olaszország). E 32 közül 22-ben az államfő tényleges hatalmi tényező, 10-ben ceremoniális tisztség (az európiak közül: Izland és Olaszország).

Azt még meg tudom valahogy érteni, hogy mi értelme van egy valós hatalommal rendelkező államfő mandátumainak számát korlátozni. Ami azonban furcsa számomra:
- minek korlátozni egy merőben protokoláris jellegű államfő hivatali tisztségét?
- ha pedig korlátozni kell a vezető politikus hivatali tisztségét, miért nem korlátozzák egyetlen országban sem* a kormányfő hivatali idejét, azokban sem, ahol a kormányfő a legfőbb vezetői tisztség?

Azaz az államfői mandátumkorlátozás olyan múltból maradt, teljesen értelmetlen szokásnak tűnik az olyan országokban, ahol az államfő nem valós hatalmi tényező.

Korlátozva van a kormányfői mandátum Kínában és Vietnámban, de ott nem a kormányfő a legfőbb politikai vezető.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 14:30:29

@tanato:

Ez az érdekes a liberálisokban: utálják a kommunista eszmét, de imádják a kommunizmus hatalomgyakorlási formáit.

soad1221 2017.04.10. 14:34:19

@tanato: az usában is pont annyira működik, hogy 4 év bush után jött 8 év clinton, utána jött 8 év bush, majd megint 8 év clinton. ja nem, obama :) de ugye tudod, hogy obama a clinton családhoz igen szorosan kapcsolódik :)

és most "majdnem" megint jött névleg is clinton.

Szóval azt akarom mondani, hogy bár nagyon jól bevált a 2 ciklus (egyébként szerintem az nem 10 hanem 8 év náluk...), annyira, hogy két családhoz köthető érdekkör irányította amerikát majdnem 30 éven keresztül :)
Sőt bush előtt már reagen idején kezdett ez kialakulni, de mondjuk bush hivatalba lépésétől számoljuk csak :)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 14:35:18

@tanato:

Minden párt belügye mik a belső működési mechanizmusai.

Képzeld el, hogy lenne egy állami szerv, mely beleszólna, hogy a pártok mit hogyan tegyenek!

A pártok mércéje: hány szavazatot kapnak.

Egyébként meg az egész világon a vezérelvű pártok a jellemzőek. Azaz van 1 darab ember, aki dönt és meghatároz. Még a kifejezetten ezt ellenző pártok is ide szoktak fejlődni, lásd a zöld pártokat, melyek eleve nem akartak vezetőséget, majd mégis kialakult ez.

Vagy vedd a korai Fideszt, melynek nem volt vezetője! Mégis: mindenki tudta, Orbán a főember ott, hiába nem volt formálisan vezetői címe.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 14:36:17

@soad1221:

10 év a mazimum az USA-ban, nem 8. S egyébként ez is csak a II. vh. után lett bevezetve, korábban korlátlan volt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 14:39:22

@tanato:

Ez egyébként minden parlamentáris demokrácia fő baja: az egyes pártok uralják a képviselőket, azok gyakorlatilag a pártjuk alkalmazottai.

Főgebra 2017.04.10. 14:40:41

@tanato:
Akármennyire erőltetnék, annak visszamenőleges hatálya nem lehetne, úgyhogy az általéad oly nagyon szeretett Orbán még két cikluson keresztül boldogítana akkor is, ha átpaszíroznának egy ilyen törvényt!

Természetesen az egész, csak feltéve, de nem megengedve!

soad1221 2017.04.10. 14:41:05

@MaxVal BircaMan HJCD: nem szánok erre most több időt, te gondolom fejből nyomod: tehát 5 év 1 elnöki ciklus? mert nekem vmiért 4 rémlik, de lehet, hogy rosszul emlékszem...

viszont ha 4 év, akkor elméletileg nyerhetne 3-ik választást is, csak nem tölthetné ki a mandátumot?
ha 5 év, akkor értelemszerűen a fenti kérdés sztornó :D

adg 2017.04.10. 14:49:53

Momi??
Hat ez frankon szupcsi édi-bédi.

adg 2017.04.10. 14:53:04

@Főgebra: sot, a nepszavazas elott a kritikus szabalyokat at lehet kopizni az alkotmanyba, es meg lehet sporolni a nepszavazast is.

Valahol vicces, amikor valakinek arra kell szabalyt alkotnia, hogy a mar meglevo szabalyokat ne tudja sajat maga kijatszani.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 14:53:48

@soad1221:

Egy elnöki 4 év az USA-ban, mindig annyi volt. Viszont egy ember maximum 10 éven keresztül lehet elnök a 40-es évek vége óta. Ezért nem jelöltethette pl. magát tavaly Obama Husszein, mert már megvolt a 8 éve, s ha választást nyert volna, az még 4 év lenne, azaz már túlmenne a maximum 10 éven.

soad1221 2017.04.10. 14:56:23

@MaxVal BircaMan HJCD: na, akkor csak félig vagyok/voltam tudatlan.. :)
mondjuk felmerül bennem a kérdés, hogy akkor miért nem 12 vagy 8, csak a poén kedvéért, hogy osztható is legyen 4-el és egy ciklust ki is tölthessen, de hát vannak más furcsaságok is a világban, na meg az USA-ban is, amit nem nagyon értek... szóval itt van még egy :D

adg 2017.04.10. 14:58:15

@soad1221: gondolom azert, hogyha valami rendkivuli helyzet miatt tul kell hordani az elnokseget, akkor legyen egy kis puffer.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 15:01:13

@soad1221:

Nyilván ennek semmi értelme, ha csak mindig teljes mandátumok lennének, s minden elnök csak választás útján lenne elnök.

Azonban van más lehetőség is. Lehet úgy is valaki elnök az USA-ban, hogy nem választották meg elnöknek. Ez az oka ennek a furcsa meghatározásnak. S több példa is volt az amerikai történelemben, hogy valaki elnök lett elnökválasztás nyerése nélkül, sőt olyan is volt már, aki alelnöknek se lett soha megválasztva, mlégis elnök lett: igaz, eddig egyetlen ilyen eset volt, a XX. sz. 70-es éveiben.

Főgebra 2017.04.10. 15:04:25

@adg:
Rádióban hallottam egyszer, amikor még foglalkoztatott a politika, sajnos, már nem tudom, hogy melyik államról volt szó, hogy ott úgy mennek az alkotmánymódosítások, hogy egy kormány beterjeszti, 2/3-os szavazással elfogadják, de nem lép hatályba. Jön a következő kormány, azok megint a parlament elé terjesztik és ismét 2/3-dal el kell fogadni ahhoz, hogy jogerőre emelkedjen.
És ez valami kultúrország volt nem valami Mikronéziai szigetállam!

Ott aztán kizárt az erős lelki-felindulásból elkövetett alkotmánymódosítás!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 15:05:44

@adg:

A logika az: mindenki nyerhessen legalább 1 elnökválasztást, de másodikat csak akkor, ha korábban nem volt 2 évnél többet elnök elnökválasztás nyerése nélkül.

Azaz ha Trump meghal 2019. január 20-én vagy előtte, Pence lesz az elnök, de aztán csak egyszer indulhat, mert ha indulna még 2-szer, már túl lenne a 10 éven. Ha viszont Trump 2019. január 20. után hal meg, Pencse lesz az elnök, majd indulhat még 2 elnökválasztáson, mert nem lesz meg a 10 éve összesítve.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 15:08:34

@Főgebra:

Ez Svédországban van így.

Ott viszont - Atya Isten, micsoda diktatúra! - az alkotmánybíróség nem semmisíthet meg törvényt.

tanato 2017.04.10. 15:10:25

@Főgebra: Ez nem biztos,ha megnépszavaznák hogy két ciklus legyen,akkor sem GYurcsány,sem Orbán nem indulhatna már,mivel két ciklusban voltak már első emberek.És ezt nem én mondom, ezt anno néhány hete egy Jobbikos ecsetelte.

Főgebra 2017.04.10. 15:10:52

@soad1221:
Azt tudod, hogy miért van több mint egy hónap a választás és az elektori szavazás majd utána megint több mint egy hónap a beiktatás között?

Azért, mert hajdanán a wildwest-ből lóháton és postakocsival meg echos szekérrel kellett odaérni az adott időpontra Washington DC-be!
A 10 évben lehet olyan is, hogy az első négy év után valamilyen gátló körülmény miatt (nemzetközi) nem lehet a választásokat megrendezni. Márpedig az Államoknak mindig van elnöke!

soad1221 2017.04.10. 15:15:30

@adg: @MaxVal BircaMan HJCD: igen, igazából rájöttem, hogy nem csak választástól választásig tarthat egy elnöki ciklus...

soad1221 2017.04.10. 15:16:32

@Főgebra: igen, ezt éppenséggel tudtam :)

soad1221 2017.04.10. 15:17:01

@MaxVal BircaMan HJCD: akkor mi szerepe van az alkotmánybíróságnak? :)

Főgebra 2017.04.10. 15:23:25

@Főgebra:
Könyörgöm!
Azért azon már túl vagyunk, hogy a Duna jegén válasszunk!
Ez nem népszavazási kérdés! Ez az alkotmány egy paragrafusa!

Mondom, én értem az önzetlen jószándékot, ami téged vezérel, de az Orbánt akkor váltjátok le, ha nem indul vagy ha meghal!

Ki lenne az a dalia, akire nyugodtan rámernéd testálni a hatalmat és bíznál benne feltétel nélkül?

Amiről senki nem beszél:
Az a legkevesebb, hogy az Orbán már nincs hatalmon. Kik vannak az Alkotmánybíróságon, kik vannak a Kúrián, kik vannak az Országos Bírósági Hivatalban,kik vannak a Számvevőszéken, kik vannak a Legfőbb Ügyészségen, kik vannak a Költségvetési Tanácsban, kik az MNB és a Felügyelőbizottság tagjai, kik vannak a hírszerző szervek vezetésében, kik vannak a TEK-nél, kik vannak a rendőrségen vezető pozícióban? És még hány évig, az Orbán távozása után?
Akkor s úgy tesznek lehetetlenné bárkit, ahogy úri kedvük tartja!

Le kell számolni örökre a Wishful Thinking-el!

Főgebra 2017.04.10. 15:24:54

@Főgebra: Bocsánat ez az elhülyülés!
Természetesen @tanato:-nak írtam!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 15:31:56

@soad1221:

Ez egy érdekes kérdés. Annak idején írtam erről hosszasan az egyetemen.

Az alkotmánybíráskodás alapvető problémája, hogy ELLENTÉTES a LIBERÁLIS jogelvekkel. Ugyanis a liberális alapelvek szerint semmi se állhat a népszuverenitás felett. Azaz egy demokratikusan megválasztott parlament BÁRMIT megtehet, hiszen a népet képviseli, a nép pedig abszolút szuverén.

Így a legrégebbi liberális államok nem kedvelik az alkotmánybíráskodást, abban antiliberális diktatúrát látnak. A legjövetkezetesebben ez a holland jogban van, a holland alkotmány pl. TILTJA az alkotmánybíráskodást, igen, benne van feketén-fehéren. A skandinávok nem ennyire radikálisak, azaz valamiféle alkotmánybíráskodás van náluk, de jóval gyengébb a magyar gyakorlatnál: jellemzőn az ottani alkotmánybíráskodás csak tanácsadás, azaz nem semmisíthet meg jogszabályt.

Lám, az USA is érdekes eset. Bár az alkotmánybíráskodás hazájábak számít, mégis, az ottani gyakorlat nem olyan, mint a magyar: azaz nincs absztrakt alkotmánybíráskodás, nem mondhatja ki úgy általában valamiről az amerikai LB, hogy az alkotmányellenes, azaz mindig kell ehhez egy konkrét peres ügy.

A magyar modell meg az osztrákon alapszik, mely nagyon radikális: az AB gyakorlatilag a Parlament FELETT álló szervvé nőtte ki magát. Ezen Orbán gyengített, de így is nagyon erős a magyar AB. Talán csak a német AB erősebb nála, ahol az AB még az alkotmányváltoztatást is vátózhatja!

adg 2017.04.10. 15:48:45

@Főgebra: na, nalunk ugy megyen itt tunderkertben, hogy az alkotmany modositasarol nepszavazni kell. Ugye a nepszavazas eleve kotelezo, bunti van, ha jo kifogas nelkul leszarod.
Az alkotmany modositasahoz un kettos tobbseg kell, vagyis az allamok es territoriumok tobbsegeben az emberek tobbsege a szavazas mellett dont, VALAMINT az egesz orszagban is a tobbseg a valtoztatas mellett van.
Tehat legalabb 4 allam/territorium tobbsege, valamint az egesz orszag tobbsege is szukseges.
Ugyan Qld, nsw es vic kiadja lazan a lakossag tobbseget, de ha nt, sa, wa, act es tas nemmel szavaz, akkor kuka a javaslat.

Szoval itt sem valtozik az alkotmany hetente. Az utolso sikeres referendum 77-ben volt, ha jol emlekszem tanulmanyaimra. :)

Főgebra 2017.04.10. 15:55:36

@adg:
Najóvan, de oziland egy felnőtt ország és demokrácia! Ott lent nem úgy volt, mint itt, hogy az egész ránk maradt, mint szamárra a fül.

Szombaton kihirdették, hogy hétfőtől demokrácia van!!!!

A mi demokráciánkról nem is mondok többet mint annyit, hogy 27 évvel az átkosváltás után egy mámi még mindig a Tanácsra megy!

27 évig a teljes Horthy rendszer nem tartott, most meg ennyi idő alatt nem tudják a népek megtanulni, hogy Polgármesteri Hivatal!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 15:56:57

@Főgebra:

A nagybátyám a közös költséget meg lakbérnek nevezi.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 15:57:40

@adg:

Az elnyomó osztály bebetonozta magát nálatok, erre vagy büszke?

soad1221 2017.04.10. 15:59:47

@MaxVal BircaMan HJCD: nem irta, hogy buszke, csak leirta hogy megy... :)szerintem sok beleszolasa ezekbe neki nincs:)

adg 2017.04.10. 16:04:31

@soad1221: tisztan emlekszik. :))
Egy egesz pici lesz nemsoka.

@MaxVal BircaMan HJCD: nem buszkeseg kerdese, ez van. Te buszke van mindenre, ami bulgariaban tortenik?
Majd ha talalok egy uj foldreszt valahol, ott en betonozom be magamat. Na arra majd buszke leszek.

Főgebra 2017.04.10. 16:04:43

@MaxVal BircaMan HJCD:
Mindenesetre, színes üvegcseréppel vakarnám a seggem, ha a mi elnyomó osztályunk úgy viselkedne és úgy élhetnék, mint ozilandben!

2017.04.10. 16:18:05

@Quercus az erdész: A seggcsókolgatás a te műfajod, de nyilván a kézcsók is szimbolikus. Megköszönni nem nekem kellene, hanem mondjuk a kedvenc miniszterelnöködnek. A dolog lényegi részéhez pedig láthatólag nincs ellenérved.

2017.04.10. 16:22:27

@MaxVal BircaMan HJCD: Te meg vagy bolondulva, alighanem. Nem véletlenül te vagy Németh Szilárd személyesen? És akkor mit szólsz a hétgyermekes Fidesz-hívő CEU-tanárhoz, aki nemrég borult ki? És akkor miért van hosszú listája azoknak a fideszeseknek, akik a CEU-n tanultak, kezdve a főpropagandistával, Kovács "Papagáj" Zoltánnal?

Sokkal inkább janicsárképző az állami Közszolgálati Egyetem, de ekkora marhaságot arra se mondanék rá.

2017.04.10. 16:24:31

@MaxVal BircaMan HJCD: Részletkérdés. Kiadod Habonynak és megoldja. Mivel levélben csak listára lehet szavazni, bárkinek meg lehetne engedni, egyszerű regisztráció kérdése.

tanato 2017.04.10. 16:40:06

@Főgebra: Bocsi én nem /csak/OV ellen gondolom a változtatást,hanem minden leendő diktátor hajlamú lehetséges politikus ellen.

tanato 2017.04.10. 16:41:51

@adg: MOmi,szeretek becézni mindent,mint az oroszok,ahogy Birca írta.Sej galambom galambocskám,sej Szásám SZásenkám.

Főgebra 2017.04.10. 16:43:08

@tanato:
Akkor már csak annyit, mondj egyetlen egy olyat a mai politikai garnitúrából, akire ez nem mondható el!

2017.04.10. 16:52:10

@iii:

Mi a dolog lényegi része?

2017.04.10. 17:01:15

@Főgebra:

Izland. Ha a parlament elfogadja az alkotmánymódisítást, akkor az azt jelenti, hogy azt követően a parlament azonnal föloszlik, a köztársasági elnök új választásokat ír ki, és az alkotmánymódosítás csak az után léphet hatályba, ha azt az új parlament is elfogadja.

Főgebra 2017.04.10. 17:06:06

@Quercus az erdész:
Nem tudom, mert régen hallottam, magát a lényeget viszont megjegyeztem.

Főgebra 2017.04.10. 17:07:50

Van ez a hétgyermekes zseni akit annak idején a napelemek megadóztatása környezetvédelmi okokból nem izgatott, most megkapta a szeretet csomagot:

www.nyest.hu/hirek/vigasztalo-level-urge-vorsatz-diana-elvtarsnonek

2017.04.10. 17:11:21

@tanato:

Ha már minden áron az USA-ból akarsz áthozni valamit, akkor hozd át a képviselői függetlenséget. Nem az a lényeges kérdés, ki hányszor lehet miniszterelnök, hanem az, hogy a választók a kerületükben megválasztanak egy képviselőt aki aztán 4 éven keresztül nem az ő érdekeiket szolgálja, hanem a pártja érdekeit. Pártfegyelem ugye. Még a jó kurva édesanyjuk. Én azért küldök képviselőt a magyar parlamentbe, hogy az én érdekeimet szolgálja, és nem a pártja érdekeit.
Na ezt kellene átvenni az USA-tól. Ha valaki ki meri ejteni a száján hogy párt, vagy frakció fegyelem, azt páros lábbal kell seggbe rúgni.

2017.04.10. 17:17:14

@MaxVal BircaMan HJCD:

Az igazi kérdés nem az, hányan voltak tegnap a soros tüntetésen. Az igazi kérdés az, hány új hívőt hozott ez Orbánnak. Hány, egyébként bizonytalan szavazó mondta a látottak után, hogy akkor inkább Orbán. Na ez majd ki fog derülni valamelyest, ha megkutatják a közvéleményt. Mert elvenni nem vett el támogatókat, szimpatizánsokat abban biztos vagyok.

2017.04.10. 17:20:32

@soad1221:

Pestről nem lehet Orbánt leváltani. Amíg a vidéki emberek túlnyomó többsége elégedett vele, addig marad. A vidéki ember meg nagy ívben leszarja az ellenzéki pártokat, meg a momentumot is. És nem ok nélkül.

soad1221 2017.04.10. 17:46:47

@Quercus az erdész: igy van, pestrol bem lehet le valtani. Pestrol be lehet esni az 5%os kuszobon.
Mar hogy ugy erted a jelenleg szavazni akarok es valasztani tudok tobbsege elegedett, merthogy van ey nem picit jelentektelen meretu tomeg akik jelenleg kurvara el sem akarnak menni. A kerdes, hogy ezekbol fog-e talalni a momentum? Nem tartom lehetetlennek...

tanato 2017.04.10. 17:56:57

@Főgebra: Ebben igazad van sajnos ,előre nem tudni mi lesz belőle ha hatalomra kerül.

Főgebra 2017.04.10. 17:59:33

@soad1221:
Te!
Ezzel a nem jelentéktelen tömeggel nagyon csinján kell bánni, mert az egy alapvetés, hogy a választásra jogosultak 20-25%-a soha a büdös életben nem megy el szavazni, még akkor sem, ha a hátából szíjat hasítanak! Hiába írt a Hazafias Népfront 99,9%-ot asz soha nem volt annyi!
Akivel lehet számolni, az kb a szavazásra jogosultak 15-20%-a, de ők pedig az alapvető pártkínálat szerint megosztottak. Tehát egy Jobbikból kiábrándult, biztos nem szavaz a Botkára. Igaziból ott lehet jelentősége a nagyarányú részvételnek, hogy kisebb tömegbázisú pártokat, egyszerűen ki lehet ejteni a Parlamentből!

2017.04.10. 18:01:50

@soad1221:

A Jobbik volt az egyetlen párt eddig, aki komoly vidéki bázist tudott kiépíteni. Ma viszont csökken a népszerűsége vidéken. Sokan Simicska bábjainak tartják őket. Ami mondjuk szerintem igaz is.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 18:13:56

@iii:

"Nem véletlenül te vagy Németh Szilárd személyesen?"

De igen, én vagyok az.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.10. 18:20:19

@iii:

"mit szólsz a hétgyermekes Fidesz-hívő CEU-tanárhoz, aki nemrég borult ki?"

Semmit. Miért lenne gond, hogy valaki egyetért egy adott párttal, de kritizálja annak egy konkrét intézkedését?

"miért van hosszú listája azoknak a fideszeseknek, akik a CEU-n tanultak, kezdve a főpropagandistával, Kovács "Papagáj" Zoltánnal?"

Miért ne lenne? Mi ezzel a gond?

2017.04.11. 05:40:03

@diggerdriver:

Összefoglalta a lényeget. Ennek a faszinak több esze van, mint a teljes magyar politikai bűnöző garnitúrának együttvéve.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 07:46:47

@palócgyerek:

Éppen a nyugati modell követése vezetett oda, amit a szerző kifogásol. A megoldás tehát KEVESEBB nyugat, kevesebb liberalizmus. A kiút csakis a populizmus, amit a szerző is ostoroz, egyetértve a liberálisokkal.

soad1221 2017.04.11. 08:40:34

@adg: állampolgárok lesztek? :)

adg 2017.04.11. 10:32:58

@soad1221: ugy tunik, eljott az ideje.

Főgebra 2017.04.11. 10:38:47

@adg:
Van már időpontotok is?

adg 2017.04.11. 10:47:24

@Főgebra: mire? A teszt, interju, papirmunka megvan, mar csak ki kell varni, hogy mikor lesz a "ceremonia". Valoszinuleg juli 1, ha jol emlekszem, az a territory day, akkor szoktak ezzel bohockodni, vagy jan 26-an, azt mar csak nem varjak ki.

Főgebra 2017.04.11. 10:53:00

@adg:
Azt már mondtad, hogy volt teszt.
Én kifejezetten a ceremóniára gondoltam, mert akkor az igazi, ha már papírotok is van róla, nopláne ha még kengurus, emus pöcsét is van rajta!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 10:54:51

@iii:

"Orbán és a fél Fidesz-vezérkar pedig rejtett Soros-ügynök"

Ezt miből gondolod?

adg 2017.04.11. 10:58:32

@Főgebra: az meg nincs. Elvileg mar csak ki kell varni. Nem annyira izgat amugy, nem sok elonye lesz talan, a legfontosabb, hogy nem jar le, mint a vizum.
Ja, meg egyesek szerint lehet majd a feszbukon villogni a kengurus utlevellel, mert az roppant meno.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.11. 11:13:48

@Főgebra:
Mi van ADG állampolgár lesz?
Ajajj egy újabb Hagyma a láthatáron...
:))))))))))))))))))))

Főgebra 2017.04.11. 11:21:57

@adg:
Nem tudom. Én úgy gondolnám, ha hasonló helyzetben lennénk, hogy ez egy biztos hinterland nekünk a világ egy boldogabb fertályán, ahonnan, ha el is mennénk, vissza mindig korlátozás nélkül vissza lehetne menni.

Egy gyakorlatias példa: hajdanán a délszláv válság kellős közepén, amikor Barcsra szórták a kazettás bombákat és a szórólapot, hogy karácsonyra már ők lesznek majd Baranyában az urak. Hha lementem a pincébe. akkor kiválóan lehetett hallani a bombázásokat, akkor az egész pereputty úgy volt, hogy autók csomagtartói telepakolva minden túléléshez szükséges motyóval, hogy ha menni kell, akkor menni kell és nem fogunk ráérni molyolni.
Na akkor, k.vára tudtam volna örülni egy ozi passportnak!

Főgebra 2017.04.11. 11:23:55

@diggerdriver:
Háát, ha ők nem is örülnének, attól én még nagyon fogok örülni neki, hogy nekik sikerült!

adg 2017.04.11. 12:14:45

@Főgebra: felreertheto lehettem akkor. En orulok neki, es nyilvan egy plusz, egy masodik menedek, akarmi, csak arra gondoltam, hogy a jelenlegi statuszunknal igazabol nem nyujt lenyegesen tobbet. Ugye nem csak annyi, hogy nem kell vizum visszajonni, mert azert ott vannak a vele jaro kotelezettsegek is. Oke, nem lehet egy uj rendelettel megszuntetni, mint ahogy lehetne a vizumot torolni, ez nagy elonye.

Parom reszerol van inkabb ennek egy negativ felhangja, de ezt itt nem akarom kifejteni, eleg jo oka van ra, es ez valoban eleg nehez neki.

Szoval en orulok neki, de tulertekelni sem akarom. Nem gondolom, hogy a magyar utlevelem ertektelenebb lenne, de azert jo, ha van egy masik is. A gyerekeknek meg meginkabb jobb, ok mar jobban tartoznak ide, a kicsik mar tobbet eltek itt.
Na egy kicsit zagyva lett, de mostmar igy hagyom.

Remelem, olyat nem kell atelnem, mint amit leirtal.

Főgebra 2017.04.11. 12:29:36

@adg:
" felreertheto lehettem akkor"
Meg én is mert nem egészen így és ezt akartam írni, csak közben egy seggel három lovon ülök és ezt már a görögök sem javasolták.
Az a lényeg, hogy ércsük egymást.

Ami pedig az átélést illeti, az tényleg olyan, hogy az ellenségemnek sem kívánom azt a lelkiállapotot.
Nem olyan sokkal előtte volt egy nagy beszélgetésem a fiaimmal, ahol szóba került az is, hogy sokak meglepetésére, életem legnagyobb pozitívuma, hogy(56-ot leszámítva)nem kellett rettegni a háborús helyzettől, amikor az embernek nemhogy a vagyona, hanem a puszta fizikai léte van veszélyben.
Spongyát rá!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 14:34:21

@iii:

Utoljára kb. 3 hónapja néztem M1-híradót, édes egyetlen makákóm...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.11. 14:35:04

@iii:

Most is okoz, de most legalább kevés embert érint.

Főgebra 2017.04.12. 09:21:11

Egy vélemény a Mandiról:

„adunk egy témát az agyhalott ellenzéknek, elbasztuk a Trump kapcsolatot, ránk ront az Európai Néppárt, magunk ellen hergeltük az ifjúság egy jelentős részét, ötletet adtunk a román nacionalistáknak, leárulózzuk azokat a jobboldali értelmiségieket, akik mást mondanak, karaktergyilkosságba küldjük az elnököt, megemeljük a legyengült Sorost, majd az mtinek Brüsszelben közöljük, akkor is működni fog a CEU, ha nem tud megfelelni a törvénynek. Világos, nem?”

mandiner.hu/cikk/20170411_medve_a_ceu_ugy_allasarol

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.12. 10:08:29

@Főgebra:

Szóval akkor most már halálbiztos, hogy jövőre Gyurcsány nyeri a választásokat, ugye?

soad1221 2017.04.12. 10:32:12

@MaxVal BircaMan HJCD: ezt hol írta?
megjegyzem ezt a ceu ügyet nem kicsit baszta el fidesz... igazából az értelmét se látom, hogy minek kellett belekezdeni, de ez legyen az én bajom :)

a soros-egyetemezést/janicsárképzést légyszi hagyjuk ki, te is tudod, hogy mekkora hülyeség ez..

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.12. 10:40:47

@soad1221:

Alapvetően ez a választási kampány része. Meg kellett mutatni, hogy a Jobbik nem nemzeti párt, s hogy a ballibek Soros bábjai.

A Jobbik bele is esett a csapdába. A ballibek óvatosabbak voltak, alig exponálták magukat az ügyben, meghagyták azt Soros álciviljeinek.

soad1221 2017.04.12. 10:49:23

@MaxVal BircaMan HJCD: igen, azt értem, hogy ez a kampány bedurrantása volt. De szerintem elbaszták. Persze majd utólag megtudjuk, az is lehet, hogy meg van az értelme.

Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy ez egyrészt a lakosság, másrészt az ellenzék kifárasztására kell, hogy már 1 évvel korábban kezdődjenek el a nagy tüntetések, hogy a választásokra már kifulladjon az egész és a saját nagygyűlések uralják a köztudatot. Lehet, hogy beválik, de ez azért elég kockázatos...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.12. 11:26:42

@soad1221:

Szerintem meg sikeres volt. A Jobbik kényszerült kiállni közvetve Soros mellett, ami súlyos csapás, ezzel el is ment a szavazótábor harmada.

A ballibek képtelenek nagy tüntetésre, mert nincs elég támogatottságuk. Az összes nagyobb ellenzéki tüntetés 2010 óta mind a ballib pártoktól függetlenül lett meg! S amint rátelepedtek, mind ki is fulladt.

Egyszerűen az a magyar helyzet, hogy a minden eldöntő pártsemleges lakosság egyre mérgesebb Orbánra, de nem tartja sehogy se alternatívának a ballibeket, s élés helyzetben még mindig inkább Orbánra szavazna.

Sőt a ballib tábor az, mely a leginkább kiábrándultabb. Saját anyám hűséges ballib szavazó, de még ő is azt mondja a ballib politikusokról, hogy "idióták".

Szóval a helyzet nyerő a Fidesznek!

A Jobbik nem képes hitelesen megjelenni, egyre tolódik a ballibek felé. Egyetlen üzenete "mi ugyanazt csináljuk

majd, mint a Fidesz, de mi nem leszünk korruptak". Hát, ez baromira kevés.

Az LMP Schiffer nélkül megy a szakadékba. Ráaádásul megjelent a Momentum, mely részben az LMP szerepére játszik

- azaz "egyformán utáljuk a Fideszt és a ballibeket" -, részben a DK vonalát viszi.

A kis ballib pártok 1 % alatt vannak már. Esélytelenek.

A két stabil ellenzéki párt a Jobbikon kívül a DK és az MSZP. Egymást jobban utákják, mint Orbánt. Ráadásul a

Botka-vonal elkezdte az MSZP eltolását balra, ami a jobbos DK-val plusz konfliktusforrás.

Az MSZP szeretne leválni a ballib táborból, de ezt se maga a párt egy része, se a mögöttes erők nem fogják megengedni a választásokig. Aztán esetleg.

Szóval a valószínű eredmény az lesz, hogy a Fidesz kap 40 %-ot, plusz tarolni fog az egyéni körzetekben, amivel lesz 55-60 %-a parlamentben.

Főgebra 2017.04.12. 11:47:16

Szóval, akinek véleménye van és nem pártja, az már cirka 20 éve látja és tudja,hogy az ellenzék soha a büdös életben nem tudott keresztbe tenni a Fidesznek, nem tudta megnehezíteni a Fidesz helyzetét akár kormányon, akár ellenzékben. Ha córesz volt, ha keresztbe tettek valamit is - és most nem fogok felsorolást tartani a balfaszságok tárházából - azt mindig a Fidesz csinálta saját magának!

Az pedig, hogy a Fidesz megnyeri '18-at az nem érdem, hanem állapot! Azért, mert egy ilyen roncs, elképzelés nélküli, szervezetlen ellenzékkel, nem érdem behúzni egy választást.

Az ellenzék erejét felemészti az, hogy úgy lavírozzanak, hogy biztosan bekerüljenek a következő Parlamentbe is és ott jól ellegyenek újabb 4 évig, miközben eljátsszák szigorú, összehúzott szemöldökkel az őfelsége ellenzéke hálátlan szerepét!

soad1221 2017.04.12. 12:40:08

@MaxVal BircaMan HJCD: én nem így látom...

márhogy azt igen, hogy a DK-MSZP-egyéb pártok milyen állapotban vannak, ezzel teljesen egyetértek. Botka ugyan külön színfolt, de már leírtam, hogy szerintem miért nem fog működni a dolog...
A jobbikkal is egyetértek, a fidesz minden lehetséges témát elvesz, nem marad tér nekik a megjelenésre, bár most irdatlan muníciót kaptak, erőforrás van náluk, hogy akár még bele is tudjanak majd szólni a kampányba...

Az LMP-ről Momentumról már elégszer leírtam a véleményem, meglátjuk mi lesz.

Viszont ez miért volna siker?
ellenben az, hogy akár potenciális szavazó, aki ugyan kiábrándult a fideszből és rühelli őket, de egy "jobbik-veszély" a kisebb rossz címén mégis behajtja őket a szavazófülkébe, na, hogy ezek az emberek viszont nem fognak még véletlenül sem elmenni, az biztos. VAgy, ha a momentum tud valamit mutatni, akkor esetleg rájuk szavaznak.
Az ellenzék a jelenlegi állapotban biztos fidesz győzelmet hoz. Csak azt látom, hogy sorra kezdenek megjelenni azok az intézkedések, amik pont az ellenzéktől függetlenül összehozza azt az erőt, ami képes lehet ezen változtatni, pont hogy hergeli az elégedetleneket. NEm, a DK-ra nem fognak szavazni, meg az MSZP-re sem. Csak törvényszerű, hogy ahol van kereslet, ott meg fog jelenni a kínálat is. Ez a kínálat pedig megjelent, jelenleg a Momentum egy lehetséges alternatíva. De bőven tud még megjelenni olyan, ami döntően tudja majd befolyásolni a '18-as választásokat

Ja, egyébként szerintem ne nagyon tippelgess ilyen pontossággal, 1 évvel az USA választások előtt hol volt még trump? :)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.12. 13:40:41

@soad1221:

A pártok sikerének egyetlen egy mércéje van egy demokráciában: a választási eredmény. Azaz a Fidesz sikere 99 %-ban biztos.

A Momentum ellen túl sok erő dolgozik. S főleg nem a Fidesz, hanem a ballibek. Ha nem sikerül őket bekényszeríteni egy ballib összefogdosásba, hatalmas kampány lesz ellenük. A gyurcsányista médiák már most orbánista ügynököknek szidják őket.

Hozzáteszem: míg az LMP szimpatikus volt nekem, addig a Momentu m ellenszenves számomra. Az LMP kulturális liberalizmusát lenyeltem (lásd: támogatják az egynemű "házasságot"), mert viszont gazdaságpolitikailag abszolút antiliberálisak. De a Momentumban nincs mit szeretni, legalábbis nekem. Az LMP kb. a görög Sziriza, ami szerethető, a Momentum meg szimplán a korai Fidesz, nincs mit kedvelni bennük a magamfajtának.

soad1221 2017.04.12. 14:33:55

@MaxVal BircaMan HJCD: persze, hogy a választási eredmény az egyetlen mérce. De 1 évvel az USA választások előtt Trumpnak 1% esélyt nem adott szerintem senki. Te sem, nem is került szóba trump. aztán mégis egészen nyugodtan nyert...

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet, hogy most biztosan a fidesz nyerne, de ez 1 év alatt simán megváltozhat.

Nekem az LMP nem a "pártom", bár ilyen sosem volt. Az lmp programjából, önmeghatározásából nekem talán 15%-a az, amivel tudok azonosulni. Azonban kétségtelenül az egyetlen hiteles párt, akinek valóban nincs oka szembeköpni magát, még a politikai modoruk is megfelel az én ízlésemnek, pusztán látom, hogy ezzel nem fognak tömegekhez eljutni és nem fognak választást nyerni. Az, hoyg csatlós/szatellit párt legyen, pedig az egyenességük miatt teljesen kizárt, ennek köszönhetik, hogy mindig lesz biztosan 5%-nyi ember, aki rájuk szavaz. De tovább nőni nem tudnak.

A momentum nem tudom, hogy szimpatikus-e nekem, semmit nem lehet róluk tudni. Amit észrevettem rajtuk, hogy profin átgondoltak az akciók, a nyilatkozatok, és van egy olyan "piaci rés" a politikai térben, amit régóta nem tud senki sem betölteni. Ők, lévén elutasítanak mindenkit, van esélyük ide bekerülni és vannak annyira demagógak, hogy tömegek számára is emészthető és elfogadható az, amit mondanak egy-egy ügy kapcsán.
Ha pedig gyurcsány támadja őket, az csak tiszta haszon, ingyen kapott szavazat :)

Főgebra 2017.04.12. 15:02:27

@soad1221:
Látod, az LMP-ben úgy is lehetne potenciál, ha megmaradna a 7-9%-os sávban és majd egy normálisnak mondható demokráciában eljátszhatnák a mérleg szerepét. Pontosan úgy ahogy az FDP működött az NSzK-ban. Hol ide, hol oda csatlakozott és ő biztosította a kormányképességet. Ez akkor volt, amikor a CDEU-CSU és az SPD learatta a szavazatok 80-855-át.

De, hogy mikor lesz ebből egy "normális" demokrácia....

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.12. 15:07:11

@soad1221:

Mivel pártember utoljára 24 éve voltam, s sok ideje - úgy 18 éve - kedvenc pártom sincs, így számomra ez nemlétező probléma. Arra szavazok, aki a legkevésbé rossz. S ha mindenki nagyon rossz, akkor meg arra, aki a legnagyobb rossz legerősebb ellenfele.

Ezen az alapon szavaztam már mindenféle színezetű jelöltre és pártra is.

Most a legfontosabb Mo-on, hogy ne legyen liberális revans. S a Fidesz a legalkalmasabb ennek megakadályozáásra. Ennyi az egész.

Ballib mítosz, hogy a Fidesz azért nyer, mert tele van fanatikus hívekkel. Nem, nem igaz. A fanatikus hívekkel az 5 %-uk se lenne meg.

2017.04.12. 16:21:40

@soad1221:

Az LMP-nek addig volt némi esélye, míg Schiffer, meg Róna ott volt.

2017.04.12. 16:26:59

@soad1221:

Amíg az ellenzék azt akarja visszahozni, amit '89 és 2010 között művelt, addig ebben az országban a Fidesz fog uralkodni. A liberalizmus, a demokrácia, a piacgazdaság ebben az országban szitokszó. Azért az mert ezeket a magyar társadalom azzal a neoliberális ámokfutással azonosítja, amit ezek a szarháziak folytattak 20 évig.

2017.04.16. 10:05:28

@Quercus az erdész: az mióta nyereség, ha valakit a fél világ utál?

2017.04.16. 12:30:16

@Quercus az erdész: ha csak egy szikrányi esély lenne arra, hogy jobb lesz ennek az országnak, ha soros elhúz innen, magam költöztetném.

tiborc2008 2017.04.16. 19:21:38

Ezt a tetves tolvaj fideszmaffiát kellene eltakarítani a börtönbe, ezt tenne jót igazán az országnak. Habonymédiás faszságokat meg inkább hagyjuk.

2017.04.16. 19:43:55

@tiborc2008: menj el jövőre szavazni. ha eggyel többen lesztek, mint ők, sittre velük. mi a különbség a habonymédia, meg a sorosmédia között?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.16. 22:10:48

@Antonio Coimbra de la Coronilla ja és y Azevedo:
Hagyjál már az ökörségeiddel.
Sittre velük mi?
Minden hatalomra ácsingózó gyökérnek ez a dumája aztán ha hatalomra kerül akkor hallgat erről mint szar a fűben.
Hányok az ilyen "sittre velük" dumától.

tiborc2008 2017.04.16. 23:06:52

@Antonio Coimbra de la Coronilla ja és y Azevedo:
A helyzet az, hogy fidesz saját képére formálta a választási rendszert, 2014-ben a szavazatok 48%-val jutott 2/3-hoz a parlamentben. Tegnap pedzette is Gulyás Márton az új választási rendszer szükségességét, de szerintem illúzió fidesztől fairplayt várni.
Soros se jobb, talán kevésbé tetten érhető, fityeszmédia rákosirendszerbéli reklámpropagandájával szemben. Persze valószínűleg kiki maga dönt (arról is), hogy számára melyik nyilvánvalóbb. 2010-ben (sajnos) szavaztam a fideszre, akkor az előző nyomorult garnitúra volt annyira gyűlöletes, mint most fidesz.

@diggerdriver: A börtönt én is csak illúzióként fogalmaztam meg, szinte biztos, hogy következmények nélküli országban soha nem lesz elszámoltatás. Valamiért mindig futni hagyják egymást.

tiborc2008 2017.04.17. 10:03:08

@Antonio Coimbra de la Coronilla ja és y Azevedo:
Amerikai elnökválasztás idején az volt a véleményem, hogy Amerika szégyene, hogy Clinton-Trump duóból az egyik elnök lesz, képtelenek normális jelöltet találni egy hatalmas országban.
Ez az ó szégyenük.
A miénk meg az, hogy ov. jellemtelen nyomorult már 12. évét tölti kormányfőként. Ezen semmit se javít az, hogy máshol más nyomorultak lehetnek percemberek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.17. 11:37:57

@tiborc2008:

Téves. Jelenleg éppen a Fidesz a fő biztosíték, hogy az ország ne süllyedjen vissza a liberális országrontásba.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.17. 11:41:42

@tiborc2008:

Ha Orbán ki akarna szúrni a ballibekkel, Gyulyásfesték Marcira hallgatna és tényleg bevezetne egy abszolút arányos választási rendszert.

Ez örök idpkre lehetettlenné tenné a ballibek kormányázást, ugyanis 15-20 %-os népszerűséggel egy arányos választási rendszerben SOHA nem lehet hatalomra kerülni.

tiborc2008 2017.04.17. 13:48:26

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem igazán tudom követni, ha egy arányos rendszerben nem nyerhetnek, akkor hogyan nyerhetnének egy aránytalanban?
Nekem nem kell se bal se lib, a lényeg, hogy ne fidesz legyen.
Azt se értem, hogyan válik az ország javára, ha gátlástalanul és gusztustalanul lenyúlnak mindent, amit lehet.
Meg egy idióta faszságaira kúrnak el százmilliárdokat stadionokra, olimpiára meg egyéb baromságokra.
Amúgy OV volt már kiszkomcsi, aztán liberális lett, aztán néppárti, jelenleg illiberális. Ki tudja, mi minden lehet még belőle.

tiborc2008 2017.04.17. 13:53:06

Bizony, a fideszt liberális korszakában jelenlegi szövetségesei egykoron emdéefesként a zsidópártnak tekintett szdsz ifjúsági szervezetének tekintették és egyszerűen zsidesznek hívták.

tiborc2008 2017.04.17. 14:23:27

Igen, már megint a sorosliberális-lakájmédia, az index, csak hát mi más maradt a közmédiának csúfolt nézhetetlen m1-m2-duna-dunaworld-m3-m4-m5 és szövetségesei, a tv2, super-tv2, mozi+, spilertv, izauratv, prime, fem3, kiwi, chili gusztustalan kormánypropaganda hírműsorai ellen?

index.hu/belfold/2017/04/17/viszket_a_tenyered_mosd_meg_es_nyujtsd_oda_felebaratodnak._ha_mar_husvet_van./

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.17. 16:15:03

@tiborc2008:

Jelenleg az nyer, aki nyer egyéniben.

Arányos esetében meg mindenki arányosan kap mandátumot.

blackhairlady 2017.04.25. 03:45:06

@1?!: Trump a partfegyelem hianya miatt vesztette el az egeszsegugyi biztositas reformot.
süti beállítások módosítása