HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: youtu.be/5SJnjCE_aPg?si=it4jWMxkvHUpQAHI (2024.03.15. 20:32) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Mi van ha mégis?

2018.08.27. 15:41 diggerdriver

Az utóbbi időben a helyzet fokozódik. Nem alaptalanul. A liberális világrend és az EU agóniáját látva és tapasztalva azok útólsó rúgásait egyre jobban jobbra tolódok. Hogy úgy mondjam átrugdosnak a jobboldalra. Továbbra is vannak liberális és konzervatív nézeteim, nagyjából fele-fele arányban de mégis egyre jobban elutasítom a szabadelvűség mérhetetlenül romboló tanításait.

Nem akarok most arról beszélni hogy családokat közösségekké tették, a nőket férfivá, a gyerekeket pedig semleges neművé nevelik. Beszéltem már erről korábbi posztjaimban. 

Az ember azt a rövidke létét itt a földön jólétben akarja leélni. Már őseink is ezért vándoroltak az orosz sztyeppéken amíg aztán megálltak a Kárpát medencében. 

Amiről most beszélni szeretnék az az hogy mennyire igénye az embernek a szabadság a demokrácia az életszínvonalának függvényében.

Vannak olyan országok ahol demokrácia szinte nyomokban sincs mégis óriási gazdaságok és folyamatosan fejlődnek haladnak előre, nő az életszínvonal, az emberek elégedettek. Például Kína, vagy Szingapúr tipikusan ilyen országok. Kínában egy vezérelv van, az hogy bármit elérhetsz csak ne bíráld a rendszert. Volt ott próbálkozás demokratikus átmenetre de szó szerint beletaposták az aszfaltba. Szingapúrban olyan alapvető emberi jogaidat sem gyakorolhatod hogy rágógumit rágcsálj vagy pornófilmeket nézzél. Fúj mekkora botrány. 

Volt aztán a világban próbálkozás a népi demokráciákra, magyarul a kommunizmus bevezetésére, és itt álljunk meg egy percre. A szocialista világrend NEM a demokrácia hiánya miatt bukott meg. Az emberek nagyon jól beleszoknak és nagyon jól viselik a demokrácia hiányát. Gondoljunk bele kit érdekelt az átkosban hogy nincs többpártrendszer? Hogy nincs szabad utazás nyugatra? Nagyon jól beleszoktunk, csak kenyér legyen. Amikor aztán az embereknek lesöpörték a padlását és ideológiát kaptak kenyér helyett akkor egyből kitört a forradalom.

Mi hozta helyre a dolgot? A három szoba három gyerek négy kerék biztosítása mindenkinek. Nem, ez még nem az Orbán féle három szoba...

Minden ember tudott építeni egy kádárkocka házat, fel tudott nevelni három gyereket és vehetett egy Trabantot vagy Zsigulit. Ott akkor megvalósult az Orbáni szlogen és Orbán pontosan tudta mit kell ígérni a népnek.

Viktor pontosan átvette a kádári konszolidáció receptjét. Vagyis korlátozni a demokráciát, korlátozni a szólásszabadságot, de ADNI a népnek. A Fidesz első kormánya abba bukott bele hogy NEM adott a népnek. A demokráciát a szólásszabadságot sikeresen korlátozták, az ügyészséget megvették kilóra de a népnek nem tudtak adni. Bele is buktak.

Az azt követő "eeemúúút nyóóóc év" balliberális ámokfutását most hagyjuk. 

A közvetlenül mögöttünk lévő nyolc év mit hozott? A demokrácia további lebontását. Az alkotmány egy naponta átírható röhej, a köztársasági elnöki poszt vicc, szólásszabadság nincs.

Viszont a népnek ad. VÉGRE ad. A választások előtt beszéltem néhány otthonival. Fidesz szavazók lettek. Azt mondta mindegyik hogy "nekem adott". Senkit nem érdekel a korrupció. Senkit nem érdekel Mr 20%. Senkit nem érdekel Mészáros Lölő stróman. Ja hogy a munkahelyen nem lehet a Fideszt szidni...

Nem szidják. A magyar ember hamar beletanult az új játékszabályokba. Tegyél a zsebembe a többit viheted.

A balliberális ellenzék SEMMILYEN jóslata nem jött be. Évekig ekézték Matolcsit hogy bele fog bukni az ország az unortodox gazdaságpolitikába. NEM bukott bele. Nem baj majd bele fog bukni az egykulcsos adóba. NEM bukott bele. 

Most az új csodafegyver az hogy de majd ha az Unió nem pénzeli tovább Magyarországot. 

Tisztelettel megkérdem mi lesz ha abba sem bukik bele? Mi lesz akkor? készül már az új csodafegyver? 

Orbán adott egy kiváló családi adórendszert. Adott egy kiváló lakáshoz jutási rendszert a családoknak. 

Természetesen ez egyik sem kiváló a balliberális oldalnak. Miért is? Mert nem ők találták ki és nem nekik hozza a szavazókat. 

Ha valaki azokat a dolgokat dicséri amit Orbán adott a népnek az automatikusan Orbánseggnyaló lesz. Mint ahogy én is az lettem. Az ellenzék MINDIG a kormány bukására játszik, csakhogy az egyben a magyar ember életére negatívan kiható dolog.Ha a kormány jól teszi a dolgát akkor a magyar embernek is jó. Persze az ellenzék csapdában van. JOBBAT ígérni nem tud marad az "Orbán takarodj". 

Ezt az egész posztot azért írtam meg hogy feltegyem a kérdést:

Mi lesz ha Orbán egy sikeres országot csinál? Mi lesz ha végre nemcsak jár hanem JUT is a magyar embernek? Mi lesz ha megcsinálja? Mi lesz ha felépít egy demokráciájában korlátozott, jóléti társadalmat? 

Mi van ha megcsinálja?

Mi van ha az angolok nem buknak bele a Brexitbe? Mi lesz ha jól jönnek ki belőle? 

Balliberális barátaim akkor mit fogtok mondani? 

148 komment

süti beállítások módosítása