HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Az utolsó bástya

2019.12.12. 20:37 diggerdriver

Egy Churchilli anekdotával kezdeném.  Valamikor a háború alatt az egyik brit parlamenti képviselő felvetette hogy az összes kultúrára fordított költségvetési pénzt tegyék át a hadiiparba.  Churchill válaszolt:

"Ok de akkor miért harcolunk?" 

Felháborodott a művészvilág tüntetnek a színészek. A kormány felügyeletet akar a színházak felett. Úgy gondolják aki fizeti a cigányt az rendeli a nótát. Miért?  Nagyon egyszerű a válasz. A magyarországi liberális értelmiség utolsó bástyája a színházak vagy úgy egészében a művészvilág. A kormány pedig elérkezettnek látja az időt ezt az utolsó mentsvárat is ledönteni. Ez nyilvánvaló és világosan látszik

Egyet tudni kell. A színházak fénykorukat élik. Elképesztő látogatottság rekordokat ostromló nézőszám óriási népszerűség, és hát tegyük hozzá hogy minderről a kiváló színházak a kiváló színészek művészek gondoskodnak. Soha nem volt Magyarországnak ilyen kiváló színészgárdája és pezsgő színházi élete. 

A televízió olyan mélyre süllyedt hogy az embereknek természetes igénye támadt a valódi kultúrára a tiszta művészi élményre. A televízión kívül minden kulturális esemény minden fesztivál csúcs látogatottsággal magas színvonalon pörög. 

A kulturális életnek ez a szegmense sikerágazat lett. 

A kormány nyílt illiberális politikát hirdetett és most ezt a liberális fészket is ellenőrizni akarja. 

A probléma az hogy a JELENLEGI politika nem ért a kultúrához. Hülye hozzá mint hajdú a harangöntéshez. Rosszabb a jelenlegi kultúrpolitika mint a legsötétebb Aczéli időkben volt. Senki sem gondolta hogy ez az idő el fog jönni. Hogy a kultúra a liberális-illiberális harc színterévé fog válni. Több fronton is. 

Miért mondom ezt? Mit gondoltok a Gothár ügy az miért pattant ki? Egyértelmű. Válasz a Borkai ügyre. Volt ugye néhány éve a meetoo kampány. Senki nem említette Gothár Pétert. Pedig egy biztos. Nem a meetoo kampány UTÁN lett minden nőnek alányúló ember. Talonba tették. Várták az alkalmat. A Borkai üggyel eljött. Liberális körök a polgármester keresztényi elkötelezettségét kezdték támadni. Illiberális oldalról jött a válasz. Igen? Ez kell nektek? Tessék akkor mi válaszolunk egy büntetőüggyel. 

Ne legyenek kétségeitek van még ügy ott ahol ez volt. Szépen felcímkézve várnak a sorukra. Szexuális botrányok? Fidesz részről a szorító egyik sarkában Deutsch Tamás, a másik sarokban az alsónadrágját szeretőjénél felejtő Kovács László.

Vegyük tudomásul hogy amióta emberek közötti alá és fölérendeltségi viszony létezik, azóta vannak ezzel visszaélő emberek. Apa-lánya, tanár-diák, orvos-nővér, főnök-titkárnő, szereposztó-szerepvállaló. A sort a végtelenségig lehetne folytatni. Hogy milyen arányban vannak magukat felajánló alárendeltek, és milyen arányban pozíciójukat kihasználó fölérendeltek az nem tudni. Gyanítom fele-fele arányban. 

Szóval a harc több fronton zajlik. 

Mi a probléma? A kontraszt kérem szépen, a kontraszt. Van egy sikerágazat amit hozzáértő emberek művelnek. Tódul a közönség fogynak a jegyek. Ez a sikerágazat állami dotációra szorul. Ezzel semmi baj nincs. Ez természetes. A produktum előállítási költsége nem áll arányban a bevételekkel. Nyilván támogatni kell.

Van egy másik ágazat amitől olyan messze van a siker szó mint Makó Jeruzsálemtől. NEM hozzáértő emberek művelik és a kutya sem veszi a jegyeket. NINCS produktum mégis a iszonyatos pénzeket ölnek bele. Ezt focinak neveznék ha méltó lenne a foci szóra. Lassan már minden gémeskutas tanyabokornak saját stadionja lesz. Költségvetésből. 

A Fidesz a közelmúltbeli önkormányzati választáson megkapta az első kijózanító pofont.  Nem tanultak belőle. Jelenleg Magyarországon kialakult egy olyan trend hogy a szavazatokat nem kiérdemlik a képviselők, hanem megvásárolják nekik. Kilóra megveszik a nyugdíjasokat és a társadalom egyéb rétegeit népjóléti intézkedésekkel. Családpolitikával, adópolitikával, nyugdíjpolitikával. 

Ellenzék nincs. A magyar ember tiltakozásul olyan vizesnyolcasokat választ meg  polgármesternek, sőt főpolgármesternek akikre a kutyám pisiltetését sem bíznám nemhogy városvezetést. A magyar választópolgár kínjában már a madárijesztőt is megválasztaná csak tiltakozni tudjon.

A balliberális sajtó minden jobboldali kormány idején naponta ötször temette el a demokráciát és tízszer vizionálta a gazdaság összeomlását. Persze amikor ők döntötték be a gazdaságot arról nem volt előrejelzés. Ki érti ezt...

A gazdaság köszöni jól van és további népjóléti intézkedések várhatók. A következő választásra egyszámjegyű lesz a személyi jövedelemadó. Csaxólok. 

Mindettől azt várja a Fidesz hogy megint megveszik a szavazatokat. A szavazófülke magánya viszont nagy úr. Ezt megmutatta az első Orbán kormány bukása vagy az utóbbi önkormányzati választás. A Fidesz vagy csináljon VALÓDI diktatúrát egypártrendszerrel vagy szálljon le a magas lóról és kormányozzon a többségnek tetsző módon. Én mindaddig őket tartom  Magyarország alkalmas vezetőjének míg végre elő nem bújik Mr Bárki és képes lesz megfelelő alternatívát kínálni. Jelenleg ilyen a magyar politikai palettán NINCS. 

A liberálisokat meg hagyni kell kultúrát csinálni mert értenek hozzá. Bárcsak a liberalizmus megelégedne a művészettel a kultúrával és az élet más területén ne lenne jelen. Azt kívánom hogy mind a liberális mind az illiberális oldal egyezzen ki tanúsítson önkontrollt és a mostani úton haladva egy csodálatos kulturális élettel teli Budapestet és vidéki Magyarországot építsen, nem pedig egy 30-as évekbeli Berlint. 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr4815349928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Violet Taylor 2019.12.12. 21:25:27

Orulok, hogy megirtad ezt a posztot. Nagyon regi olvasod vagyok, legalabb mar 5 eve elolvasok mindent, amit irsz. De nemcsak Teged, Vincentet is olvasok. Ajanlom neked is!

"De ezek komolyan azt hiszik, hogy Orbánéknál nincs jobb választás ma Magyarország vezetőjének! Pedig még egy dobozos sör is jobb vezető lenne. Még a cipőfűzőm is. Vagy egy ágyi poloska. Bárki jobb vezető lenne, aki nem tud ilyen profin, bejáratott módon lopni.
Elképesztő, hogy van ember, aki azt hiszi, hogy ha nem képzelt ellenségekkel kellene Orbánéknak küzdenie, hanem valami komoly baj érné az országot, Orbán és a tehetségtelen kormánya meg tudná védeni a hazát. :DDD Hát ezen csak röhögni lehet. :DD
Baszd meg, azt nem tudják megoldani, hogy gyorsabban érjenek a vonatok egyik városból a másikba, mint 100 évvel ezelőtt. Egy rohadt elektromos jegyrendszert nem tudnak bevezetni! A metróban 40 évvel ezelőtt legalább volt elektromos kapu, most emberek nézik meg a saját kis szemükkel, hogy kilyukasztottad-e a jegyet. Orbánék bandájának fogalma sincs, mit tegyenek, ha leesik a hó! Mára minden egyes problémamegoldásuk kimerül abban, hogy Soros a hibás. Fogalmuk sincs, hogyan oldják meg az elvándorlást, és hogy az országban ne legyen egyszerre jelen munkaerőhiány és munkanélküliség is. Kilenc éve nem sikerült megoldani az egészségügy problémáját, még csak enyhíteni sem rajta, hanem csak romlott ott is minden. Még tervük sincs rá.
A képzelt külső ellenség elleni védekezésen, a hadban álláson kívül nem tudnak életcélt adni egy ország lakosságának. Nem tudják megoldani az otthontalanok kérdését, annyit tudtak kitalálni, hogy betiltják az otthontalannak levést. Nem tudják felszámolni a korrupciót, mert mindegyik korrupt, akinek azt fel kellene számolnia. Még a focit is elkúrták, amihez (elvileg) az ország miniszterelnöke ért. Több milliárdból rendeztek egy vizesvb-t, ami alatt kevesebb turista látogatott az országba, mint az előző évben, amikor nem volt vizesvb. Már ez maga a tehetségtelenség csodája!
Rohad szét minden, nincs pénz semmire, de közben gigamilliárdos projektek nyelik el az EU pénzét. Bármibe fognak, az egy év múlva tönkremegy, vagy szarabb lesz, mint előtte volt. A várkertbazár szétesik, az Elios lámpák alatt gyalogosokat ütnek el a sötétben. Nem képesek ellene tenni semmit. Veszélyes hulladék van a földeken, azt tudták kitalálni, hogy nem tehetnek semmit, mert a veszélyes hulladék magánterületen áll. Hát akkor ki tud ellene tenni, ha nem a kormány? A Mikulásnak kellene levelet írni?
Tényleg képesek itt emberek azt vallani, hogy nincs jobb választás Orbánnál? Azt hiszik, hogy működik ez az ország? A buszvezetőt szidják, ha lerohad a busz, a gyárat szidják, ha az becsődöl, a kukásokat szidják, ha nem viszik el a szemetet, a boltot szidják, ha szar kaját kapnak. Tényleg a buszvezető, a gyár, a kukások, a boltos a hibás? Tényleg azt hiszik itt emberek, hogy Soros ellen kell küzdeni? Ha “legyőzik” Sorost, nem fog lerohadni a busz? Tényleg azt hiszik itt emberek, hogy bármilyen komoly problémát képes lenne megoldani Orbán és a tehetségtelen, seggnyalásért kinevezett tolvaj bandája, vagy a propagandistái? Tényleg azt gondolják, ha Magyarország komoly bajba kerül, akkor a másra mutogatás helyett bármit is képesek lennének tenni ellene? Egy rohadt Sargentini-jelentést nem tudnak kezelni Sorosra mutogatás nélkül. Fogalmuk sincs mit tegyenek plakátkampány helyett.
Szerencsétlen fasz orbánisták!
Azt sem tudom, hogy csak simán elképedjek ezeken a retardáltakon, vagy röhögjek rajtuk. Felváltva teszem hol ezt, hol azt."

stickalittle

2019.12.12. 22:03:11

@Violet Taylor:

Látom figyelmetlenül olvasol.

Digger leírta, a liberálisok maradjanak a kultúránál. Tehát ne politizálj!

Miért nem olvasunk vincentet? A kommented rá a válasz.

Ha a szarganajtíni jelentést wc papíron publikáljátok, ígérem megfelelően fogjuk kezelni.

A végére elfogyott a szufla ahogy látom, ezért befejezem helyetted. Bezzeg! Bezzeg 2010 előtt, Gyurcsány Fegyenc idején minden jobb vót!!!!!

És most szépen vedd be a gyógyszered, és menj aludni. Holnap a nagyvizitkor majd a Főorvos Úr ír valami erősebbet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.12.12. 22:12:40

@Violet Taylor: Na én például EZÉRT nem olvasok vincentet.

2019.12.12. 22:39:59

Nem lesz kiegyezés, mert nincs rá különösebb igény. Legalább is addig, amíg Orbánnal szemben ez a liberofasiszta sekkfej bagázs az alternatíva.
A "liberális demokrácia" a gengszterváltást követő 20 évben olyan bizonyítványt állított ki magáról, hogy arra a magyar társadalom még egyszer nem lesz vevő. Mert amíg ezek a gazemberek csak birkázni, lehülyézni, szerencsétlen fasz orbánistáknak tudnak titulálni mindenkit, akik nem szavaznak rájuk, addig a helyükön lesznek kezelve.

A liberálisok eljátszották a választók bizalmát. És nem csak Magyarországon.

Igazad van, az államnak nem kell beavatkozni a kultúra, a művészet világába. De Magyarországon egy autoriter államkapitalizmus épül, és már csak kisebb simításokat kell végezni, mert a "mű" elkészült.
Nincs ebben semmi különleges, egyedi is csak annyiban, hogy a magyar államkapitalizmus testre szabott, mert a feltételek,és a körülmények mások, mint a "minta" Kína esetében. Autoritárius piacgazdaság, szemben a nyugati meritokratikus liberális kapitalizmussal. Erről szól ma a világ. Erről szól az amerikai-kínai párviadal. És eléggé egyértelmű, hogy a neoliberális kapitalizmus el fog bukni, az államkapitalizmussal, a politikai kapitalizmussal - ahogyan Milanovic nevezi- szemben.

Magyarország már 2010-ben Kína, és Oroszország oldalára állt. De amíg ez az életszínvonal folyamatos emelkedésével jár, addig nem különösebben izgat senkit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.12.13. 05:15:56

A ballib agytröszt kultúripari monopóliumának szétzúzása nemes cél. Nincs semmi észérv, hpgy minden az övék legyen, ráadásul közpénzből.

Ugyanaz a történet, mint a médiákkal volt. A kényelmes 95 %-os ballib túlsúly lecsökkentését nyilvén háborúnak élték meg a ballibek.

Ha Orbán ügyes, ezt is megnyeri most.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.12.13. 05:18:36

@Violet Taylor:

A Vincent a 90-es évek ballib agytröszti propagandáját nyomja. E szerint: van egy törpe kisebbség, melynek mindig igaza van, s a nép meg hülye. Aki pedig fellép mindez ellen, az náci és antiszemita.

Rossztöndért csak mint egy viccet érdemes olvasni.

suszterinas 2019.12.13. 07:06:08

"Van egy sikerágazat amit hozzáértő emberek művelnek. Tódul a közönség fogynak a jegyek. Ez a sikerágazat állami dotációra szorul. Ezzel semmi baj nincs. Ez természetes. A produktum előállítási költsége nem áll arányban a bevételekkel. Nyilván támogatni kell."
Azt nem ertem, hogy ha todul a kozonseg, fogynak a jegyek akkor miert van szukseg allami dotaciora? Ha egy produktum eloallitasi koltsege nem all aranyban a bevetelekkel, az hogy lehet sikeragazat? A neolibsi gazdasagszemlelet egyik alaptetele az, hogy nincs allami tamogatas, piacgazdalkodas van. Termelje meg a hasznot a szinhaz vagy zarjon be.
Egyenlore ennyi, folyt. kovetkezik: pl. az, hogy Magyarorszagon a szinhazlatogatas a kultursznobok dzsemborija, stb. :)

2019.12.13. 07:28:07

@suszterinas:

A liberofasiszta mantra sokban hasonlít az orbáni retorikához.
A romkocsmaértelmiségi libbantak kicsi államot szeretnének, aki kivonul a gazdaságból, de aki az adófizetők pénzéből támogatja a libbant agymenéseket a kultúrában, a művészetben. Rétegszínházakat, ahol a jegyszedővel együtt öten vannak a nézőtéren, rétegművészeket, akiket még az anyjuk szerint is elmegyógyintézetbe kellene zárni,és így tovább.
De akik nem a libbant irányvonalat támogatják, na azokat ütni kell, nem finanszírozni.

Orbánék ugyan ezt csinálják. Ők is a sajátjaikat támogatják az adófizetők pénzéből és ütik a libantakat.

Azt, hogy melyik csapatnál van a kasszakulcs, azt meg a választók döntik el.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.12.13. 08:52:40

@suszterinas:
Ilyen alapon ne kapjon támogatást az egyház a pártok a nyugdíjkassza a sport ésmég sorolhatnám.

2019.12.13. 10:02:13

@diggerdriver:

Én elolvastam a törvényjavaslatot, és nem egészen arról szól, amiről most a hiszti megy.
Ha jól emlékszem egyrészről meg lettek nevezve azok az intézmények, színházak, amelyek fenntartásáról egyértelműen az államnak kell gondoskodni.
Minden más színház, intézmény fenntartása, működtetése, támogatása önkormányzati feladat. Ha ehhez az önkormányzat állami segítséget kér, akkor cserébe az állam beleszólási jogot kér a működtetésbe.

Az, hogy mi lett a vége majd megtudjuk, ha kihirdetik a törvényt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.12.13. 18:42:48

@MAXVAL bircaman közíró: Orbitális hülyeséget mondtál Max.
Ugyanis pont a kultúra és a művészet az ahol nem szabad nézni senkinek az ideológiai, világnézeti vagy pártbéli hovatartozását.
Ugyanis a tehetséget nem a felsoroltak határozzák meg. Semmi problémát nem látok benne hogy a liberális felfogású emberek kreatívabbak tehetségesebbek nyitottabb gondolkodásúak a művészetben. Páger Antal, Major Tamás, Pintér Béla kiváló színészek mégis homlokegyenest más világnézetű emberek.
Az baszna be hogy megint párthovatartozás döntene arról ki lehet színházigazgató és ki kinek adhat szerepeket ideológiai alapon. Ez ellen lázadt fel most a színházi világ.

Nagy-Papa 2019.12.15. 19:13:28

Lehet, hogy nem olvastok vincentet, de megcáfolni se nagyon tudtátok. Beszólogatni lehet. Le is sza@rom. Szánalmas, ahogy egyből ráérzel az "igazságra", amikor téged is érint. Ez orbán taktikája. Felszalámizza a társadalmat. Mindenki be-/leszólhat mindenkit, végre a kisember is érezhet elégtételt. Aztán csodálkozik amikor őt basszák a vágóhidra.
Birkaman is csak kavarja a szart, de még te is látod, hogy elvakult idióta (akár még jó szándékú is, de idióta). Addig jó volt , míg téged támogatott, most már nem olyan tévedhetetlen a te szemedben se.
Mindig eljön a hajnal...
„Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták, csendben maradtam, hiszen nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó. Amikor engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozott volna.” Martin Niemöller (1892-1984) német evangélikus lelkész.
Ne fáradjatok a baszogatásommal, pár hétig, hónapig megint nem járok erre...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.12.15. 20:30:33

@Nagy-Papa: Lófaszt. Soha nem mondtam hogy Max tévedhetetlen. Sőt mindig kihangsúlyoztam hogy sok mindenben nem értünk egyet. Ettől még nagyra tarom.
A vincent felsorolásból egyet mondjál ami nem igaz a balliberális kormányokra. Egyet mondjál amit jobban csináltak. Nincs mit cáfolni rajta mert nem lehet. Mintahogy ugyanezt a mondókát felmondhattad volna 13 évvel ezelőtt is és ugyanúgy igaz lenne.

2019.12.16. 06:20:41

@diggerdriver:

Egyre idegesebbek a libbant versenyzők, ez egyértelmű.
Eltelt 10 év, és nem tudnak mit kezdeni a patással. Pedig tényleg mindent megtesznek, de reményük sincs arra, hogy változtatni tudjanak. Pedig a virtuális világot, a blogszférát egyértelműen uralják. Én nem nagyon olvasok más blogokat, de az látszik, hogy 10 blogból 8 liberós. Ehhez jön az, hogy a blog.hu soha nem rak ki a kirakatba olyan posztot, ami nem liberós.

De még ez sem elég. A liberofasiszták ugyan is nem egy, hanem két lábbal tapossák a szólás-, és véleménynyilvánítás szabadságát.

Lásd a zsidó vincenteseket, akik ugye magasan kvalifikált romkocsmaértelmiségiek, de akik egy percig nem tűrnek meg a blogon olyat, aki nem mocskolja teli torokból Orbánt, nem tapsikol a buziknak, meg az ejus egybesült államoknak. Nincs előmoderáció, de azonnal törölnek, és kitiltanak mindenkit, aki nem az ő nótájukat fújja.

Vagy ott van a Béndek pubi blogja. A fejlécen az szerepel: polgári konzervatív. Meg egy lófaszt mama. Béndek pubi zsírliberós, mint azt a napokba be is vallotta. Na ott sem lehet a libbant mantrától eltérő vélemény, mert kitiltanak.

És akkor a kedvencünkről a fosblogról már nem is beszélve. Csák Gyuszika ebben a hulladék bagázsban a legaljasabb, mert ő be sem engedi azokat a kommenteket, amelyek nem csöpögnek a libbant mágiától. Érvek, gondolatok, vita? A fosblogon? Ugyan! Láttál már te ott egy értelmes, tartalmas, tagolt, adatokkal, releváns tényekkel alátámasztott kommentet taxitól, kékköcsögtől, golfocskától, benikutyaszartól, naplopó seldontól, saktitól, zsírbuzi detoxos gáborkától, otomártól, és még lehetne folytatni?

Orbánfóbia, magyar gyűlölet, sorosimádat, eju seggnyalás. Megfűszerezve egy kis bérrettegéssel Putyintól. Ez alapelvárás a liberofasisztáknál. Ha ezeknek a feltételeknek nem tudsz, vagy akarsz eleget tenni, kivetnek maguk közül azonnal.

Ja hogy ez kevés, mert a társadalom többsége leszarja őket. Hát.....így jártak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.12.16. 08:33:47

@Nagy-Papa:

Manapság ezt más másképp kellene megfogalmazni:

Először a nácikért jöttek, de nem szóltam, nem lévén náci.
Aztán a pedofilekért jöttek, de nem szóltam, nem lévén pedofil.
Aztán a szcientológusokért jöttek, de nem szóltam, nem lévén szcientológus.
Amikor értem jöttek, már nem volt, ki szóljon. S a liberálisok mindenkit elvittek.

2019.12.16. 08:49:18

@MAXVAL bircaman közíró:

Na meg azért az milyen kifacsart libbant narratíva már, hogy a diktatúrának könyörgök támogatásért, hogy meg tudjam dönteni a diktatúrát.

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2019.12.16. 12:26:26

Erdeklodessel varom a kovetkezo diggerdrajver posztot a hasito brit gazdasagrol es potolhatatlan Kedves Vezetojerol is.

Nem, meg nem kezdodott el az igazi valsag, de ne felejtsuk, hogy legeloszor mindig az epitoipar dol be. Az, ahol a diggerdrajverek dolgoznak. Mondjuk biztos lesz munkaerofelvetel valamelyik magyar stadionepitesnel, es akkor majd vegre minden(ki) a helyere kerul.

eleteros 2019.12.16. 23:08:04

Az igazi férfi a mindenhatónak, a hazájának és a családjának él
Az igazi férfi sok utóddal biztosítja családjának és nemzetének a fennmaradását
Az igazi férfi nem elhízott, magas, jó erőben van és nagy a farka és csak a nőkhöz vonzódik
Az igazi férfi tiszta elméjű, nincs semmilyen mentális problémája
Az igazi férfi nem adja el munkaerejét valami rothadó kapitalista multinak vagy egyéb kizsákmányoló nagyvállalatnak
Az igazi férfinak saját háza és nagy telke-birtoka van, nem valami kis lakásban (pláne nem panelban) tengeti életét
Az igazi férfi a föld kincseivel, állataival jól gazdálkodik, azokat a családja és nemzete érdekében hasznosítja, és nem dől be mindenféle klímapropagandának

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.12.16. 23:35:47

@eleteros: A harmadik mondat ötödik állításánál megbuktál...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.12.17. 05:19:49

@Szabi DMC:

Összeomlik Anglia, mert népe nem a mindentudó Soros gazda parancsa alapján szavazott?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.12.17. 18:35:00

@MAXVAL bircaman közíró:
Én a tehetségben hiszek és az nem világnézetfüggő. Nagyon sok mai úgymond művészi alkotás nem tetszik nekem de nem az én tisztem eldönteni a létjogosultságukat. Merthogy nem értek hozzá. Mert a hozzáértés is egy tág fogalom. Festőművészek éheztek akiknek a festményeik a haláluk után milliárdokért keltek el. Az hogy mi művészet és mi nem azt a közönségnek kell eldönteni, és semmiképpen pártdelegáltaknak.
Valamikor a vándorszínészek bevétele arányban volt úgy ahogy a költségeikkel. Ma egy színháznak fenn kell tartani egy asztalosműhelytől kezdve a vezető színészekig több száz alkalmazottat. Ennyit képtelenség a bevételekből fedezni. Mint ahogy a sport sem önfenntartó. Sőt az egészségügy sem. Meg még sokminden.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.12.17. 19:42:43

@Quercus Maximus: Pontosan így van. Az Esti mesétől a TV tornán át a Vers mindenkinek-ig rengeteg kulturális műsor volt.
Bár igazából most sem az a baj hogy nincs kultúrális műsor. Egyszerűen elnyomja a szemét. A rendszerváltás óta olyan mennyiségű kulturális szemét özönlött az országba hogy belefulladunk. Jelenleg nincs nagyobb agymosoda mint a kereskedelmi tv-rádió adók.
süti beállítások módosítása