HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: youtu.be/5SJnjCE_aPg?si=it4jWMxkvHUpQAHI (2024.03.15. 20:32) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Képmutatás

2019.08.18. 16:01 diggerdriver

Vágjunk a közepébe.

Elmondom mi a problémám. Emberek vagy embercsoportok kiállnak egy jó ügy érdekében és próbálnak tenni érte. Például jó ügy az állatvédelem vagy jó ügy a környezetvédelem. A probléma az hogy ezekből kiragadnak nekik tetsző részleteket azért megtesznek mindent míg ugyanannak a jó ügynek más kevésbé népszerű ágáért szót sem emelnek. Ez egy óriási képmutatás. Mondok egy példát. Magyarországon ha bemegy valaki egy kertészeti boltba és madárodút akar venni az szinte kizárólag cinege odút vehet. A cinege az egy nagyon szerethető szép és hasznos madár elő kell segíteni a szaporodását ez nyilvánvaló. Na de mi van más hasznos állatokkal? A denevérekkel, a baglyokkal a rovarokkal? Fúj azok olyan gusztustalanok nehogymá' még szaporítsuk őket. A denevér belekapaszkodik emberek hajába a bagoly halált hoz a rovarok csípnek...

Írtam erről itt: https://diggerdriver.blog.hu/2018/03/18/mellozott_barataink

Miért van az hogy harcos állatvédők az idősödő dívák leopárdprém vagy nercbundáját lefújják festékkel, míg a motorosbanda vezérének bőrdzsekijét békén hagyják? Lehet hogy pofán lennének vágva? Valaki erre nekem azt válaszolta hogy a bőr melléktermék és a húsáért tenyésztik az állatot a bőr ennek a folyamatnak a mellékterméke. Igen, egy hízómarha szemszögéből nézve máris másképp néz ki a leölésének ténye ha nem csak a húsát hanem a bőrét is felhasználják. A kedves olvasót ha neadjisten agyonverik a pénzéért mekkora vigasz az hogy amúgy nem csak a pénzét vették el hanem a veséjét is eladták a feketepiacon. Mintegy melléktermékként.

Merthogy mekkora botrány hogy a szőrmés állatok 0,7 nm-en kénytelenek leélni az életüket míg a marhák szabadon legelnek az argentin pampákon. Az a helyzet hogy egy tojótyúk vagy egy húscsirke örülne annak a 0,7nm-nek merthogy ők az életüket egy A4-es papírlap nagyságú területen élik le.

Sokszor mondtam már hogy a kínai gasztronómia és orvoslás a legkártékonyabb tevékenység a műfajában. Világméretű megmozdulás volt az orrszarvúakért merthogy a kínaiak brutális pénzeket adnak az őrölt orrszarvért mint potencianövelőért. A maralszarvas agancsát vagy vérét szintén potencianövelőnek tartják, csakhogy az agancsot azt még növekvő állapotában vérerekkel és idegszálakkal tele állapotában fűrészelik le irtózatos fájdalmat okozva a szarvasnak. Elég ha csak a képeket megnézitek: https://hir.ma/18-2/a-maral-szarvas-vere-es-agancsa-gyogyszer-es-afrodiziakum-sokkolo-fotok/189019

Ki emelt szót ezeknek az állatoknak a szenvedéséért? 

A medveepe a másik kínai gyógyszer alapanyag. Van ahol időszakosan csapolják le az epéjüket http://www.erdekesvilag.hu/kegyetlen-allatkinzo-modszerek-a-medveepe-kinyeresehez/ van ahol medvéket szűk ketrecekben tarják hogy mozdulni se tudjanak és katéteren folyamatosan csorgatják le az értékes folyadékothttp://www.kagylokurt.hu/3637/eletmod/medvefarmok-kinaban.html

A kopi luwak luxuskávé előállítása sem a közismert reklámozott és emberséges módon történik. Merthogy a cibetmacska emésztőrendszerén átment kávészemeket az erdőben keresik meg és viszik a piacra. Lófaszt. https://prove.hu/kopi-luwak-luxuskave/

A perzsabunda vagy karakül gyapjú létrehozásához az kell hogy a még meg nem született bárányt eltávolítsák az anya testéből és megnyúzzák. Régen leölték az anyabirkát, ma már állítólag gyógyszerrel koraszülést idéznek elő és így legalább az anyabirka élve marad. Állítólag császármetszést is szoktak alkalmazni. https://www.facebook.com/1513286975584027/videos/1559081961004528/ A báránynak különleges még nem kibomlott szőrű prémje a perzsabunda vagy kucsma alapanyaga. Kíváncsi lennék arra az állatvédőre aki egy csecsen vezér feleségének a perzsabundáját lefújja festékkel vagy leveri a családfő kucsmáját. Hamid Karzai afgán kormányfőt állatvédő szervezetek támadták a kucsmája miatt de nem linkelem be ide a cikket mert annyi baromságot tartalmaz hogy komolytalan az egész.

Szóval én azt mondom hogy az állatvédelem legkényelmesebb módja lefújni valaki nercbundáját, míg a nagyobb kockázatot feltételező akciókba már nem mennek bele. Olyanok mint a svéd parlament női tagjai akik harcos feministák csak mikor a közel keletre mentek akkor engedelmesen felvették a fejkendőt kidobva a feminista elveiket az ablakon.

Miután kitárgyaltuk az állatvédelmet nézzük hogy állunk a környezetvédelemmel.

Autókat mindenki használ mindennap százával látjuk őket, látjuk a kipufogóból gomolygó füstöt hát érdemes rajtuk kezdeni a környezet védelmét. Nem akarok most belemenni egy belsőégésű motor kontra elektromos autó vitába. 

Arról beszélnék inkább hogy egy luxus óceánjáró annyi káros anyagot bocsát ki mint egymillió autó ráadásul ezek a hajók a nap 24 órájában okádják a füstöt. Aztán vannak még a tankhajók az áruszállító konténerhajók a halászhajók a hadihajók. Az atommeghajtású anyahajók, tengeralattjárók nem tartoznak ide. Összességében iszonyatos mennyiségű szűretlen füst kerül belőlük a légtérbe.

Mi van a repülőkkel? Azok sem ózondús hegyi levegőt engednek ki a sugárhajtóműből. Gyanítom ha egyszer valaki felvetné a szűrés lehetőségét az lenne a válasz hogy az a biztonság rovására megy. Attól a pillanattól már nem is lenne téma. 

Mindezek ellenére az autók a bűnösek mindenért fujj fujj le a belsőégésű autókkal. 

Most viszont másról szeretnék beszélni.

A világ körülbelül harminc éve a környezetszennyezés egy új fajtáját vezette be amiről senki nem beszél. Volt szerencsém itt Londonban néhány ház bontásában részt venni. A bontás az építőiparon belül egy külön műfaj saját szabályokkal különlegesen felkészített átalakított gépekkel. A fő csapásirány a biztonság és az újrahasznosítás. Külön gyűjtöttük a beton és téglatörmeléket amit bezúztak és útalap készült belőle. Külön gyűjtöttük a fémhulladékot amit beolvasztottak és az éghető hulladékot amit szemétégetőkbe szállítottak. 

Mint mondtam körülbelül harminc éve elkezdődött egy beláthatatlan következményekkel járó gigantikus környezetszennyezés aminek a hatásától még húsz harminc évig nem kell félni utána viszont brutális költségekbe fog kerülni a semlegesítése. 

A házak és épületek, elsősorban panelépületek hungarocell szigeteléséről beszélek. Belegondolt már valaki mi történik egy ilyen szigeteléssel ellátott ház bontásakor? Van egy kemény vakolatréteg ami alatt 5-20cm hungarocell van és az mögött tégla vagy betonfal ami bontáskor darabokra törik. A szigeteléssel együtt. A pici műanyag golyócskák mekkora területet fognak beteríteni? Meddig fújja őket a szél? Mikor fognak lebomlani az udvarokban kertekben parkokban utcákon? Európai léptékben százmillió köbméterekről beszélünk és folyamatosan tart még a régi házak utólagos szigetelése valamint az új házakba is építik bele a hungarocell és polisztirol táblákat. Láttam olyat hogy az angoloknál az úgynevezett cavity fal közé, ami két falból áll közötte 10 centiméteres légréssel hungarocell golyócskákat fújtak be egy fújó szerkezettel ami a két fal közötti legapróbb rést is kitöltötte. Ott mi lesz a bontási technológia? Van-e bármilyen elképzelés ennek a környezetterhelésnek a semlegesítésére? Hogy bontáskor mi fog történni? 

Tegyük fel hogy bontás előtt kötelezik a bontó cégeket hogy távolítsák el a szigetelést. Milyen módon? Egy faanyaggal teli bontásra váró épületen nyílt lángot használni lehetetlen mert leég az épület is meg a környék is. A levegőbe jutó mérges gázokról nem beszélve. Kézzel lebontani iszonyatos költség, és akkor is keletkezik sok szálló törmelék. Panelházon az alpintechnika plusz költség. De tegyük fel hogy lebontják sikeresen. Mi történik azután. A hungarocellnek szilárd térfogata valamint fűtőértéke nincs. A szemétszállító konténert telerakják egy marék műanyaggal ami hat köbéterre van felduzzasztva levegővel. A teherautó elindul hat köbméter levegővel a szemétégetőbe, távolságtól függően eléget nagy mennyiségű üzemanyagot aztán a szállítmányából a az égetőben szinte nulla hőmennyiség keletkezik nagy mennyiségű mérgező füst kíséretében. Egy panelháznál hány köbméter habosított levegőt fognak elszállítani? Persze el tudom képzelni ilyen-olyan tömörítőgépek használatát de az mellett hogy még nem léteznek azoknak a költsége sem lesz csekély. 

Lehet ötletelni hogy mi lesz a megoldás de én most borítékolnám a saját jóslatomat. Minél gazdagabb egy ország annál hatékonyabban végzi majd a mentesítést és minél szegényebb annál engedékenyebben kevésbé ellenőrzötten.

A végkövetkeztetés mindenképpen az hogy iszonyatos mennyiségű habosított műanyagot építenek be az épületekbe. Hogy mi lesz velük arra senki nem gondol semmilyen technológiát még nem dolgoztak ki. Költséghatékony környezetbarát technológiát.

Még nincs vége.  

A habosított műanyagnak van egy versenytársa ami nem kevésbé problémás.  A kőzetgyapot szintén hőszigetelő anyag és nem kevésbé környezetszennyező. Ez mellett van egy rossz tulajdonsága. Szintén messzire száll a szélben és emberi bőrre kerülve kibírhatatlan viszkető érzést okoz hogy szinte véresre vakarja magát az a szerencsétlen akinek a bőrére rákerült. Minden egyébben hasonlít a hungarocellre.

A mondandómat lezárva megkérdezném hogy ezekben a témákban hol van a harcos környezetvédő mozgalom? A tudományuk megrekedt ott hogy kitiltani a belsőégésű autókat mindenhonnan. Itt tartanak erre képesek. A környezetvédelem nem csak füstölő autókból áll. Sőt lassan már ott tartunk hogy a szigorodó normák miatt alpesi hegyilevegőt pufognak ki az autóink a zöldeknek ez még mindig nem elég. 

Na a fentiek okán ezért tartom képmutatásnak mind az állatvédő mozgalmakat mind a környezetvédő faölelgető zöldek mozgalmát. A felszínt kapargatják és a könnyebb ellenállás irányába mennek. 

Köszönöm hogy elolvastátok.

11 komment

Belegondoltál már?

2019.08.02. 23:11 diggerdriver

Régen írtam már posztot, és most megint egy kényes témáról fogok vitát nyitni.  A határon túli magyarokról. Meg az itthoni magyarok nacionalizmusáról. 

Képzeljük el a következőt. Te kedves olvasó este álomra hajtod a fejed valahol Magyarországon. Majd amikor másnap felébredsz akkor döbbenten veszed tudomásul hogy te Romániában élsz vagy Szerbiában vagy Ukrajnában vagy Szlovákiában. Esetleg Ausztriában. Egy kibaszott lépést sem tettél semmilyen irányban jó neked ahol megszülettél Magyarországon csak most éppen a határt áttették a fejed felett.  Belegondoltál már hogy mi lenne ha holnaptól román törvények szerint kéne élned románul beszélned román közigazgatást és adminisztrációt elfogadnod? Belegondoltál már hogy emberek milliói élték ezt át? MAGYAROK milliói. Olyan magyarok akik többsége a mai napig foggal körömmel ragaszkodik magyarságához, a magyar nyelvhez a magyar hagyományaihoz a magyar identitásához. Teszik mindezt már mindjárt száz éve tartó ellenszélben erőszakos elrománosítási kormányzati törekvésekkel szemben. 

Még egyszer hangsúlyoznám hogy nem ők váltottak országot hanem akaratuk ELLENÉRE átvitték a határt a fejük fölött. Ők MAGYAROK. Az én magánvéleményem az hogy ha az igazi romlatlan magyarságot keresed akkor a határon túli magyarok között keresd. Ők az első vonalban harcolnak azért hogy magyarok maradjanak. 

Mit kaptak cserébe az anyaországtól? Lófasz és esti fing. Körülbelül ennyit. Magyarország balliberális miniszterelnöke mikor a határon túli magyarok állampolgársága ellen kampányolt akkor 23 millió román munkavállalótól féltette az országot. Mit jelent ez? Azt hogy simán lerománozta az összes Romániában élő MAGYART. Ha van szégyen, ha van arcpirító gorombaság úgy is mondhatnám böszmeség magyar politikustól akkor ez az. A jobboldali Antall József még tizenöt millió magyar miniszterelnöke akart lenni. Gyakorlatilag semmit nem tett érte.

A balliberális kormányoknak nem is léteztek a határon túliak, sőt ellenük kampányoltak. A szégyen az hogy sikeresen. Miért? Mert a magyar nacionalistább ha úgy tetszik nácibb a legsötétebb hitleráj nácizmusánál. Kemény szavak ezek sok ember megsértődik rajtuk. Nem baj. Végre mondjuk ki a valóságot. A hitleri nácizmus kirekesztette kiirtotta a másnak születetteket. A magyar a saját nemzetének szülöttét rekeszti ki olyan dologért amiről kicsit sem tehet. Lerománozza azt aki magyarnak született, magyarnak vallja magát és TESZ azért hogy magyar maradjon. Ezt lehet tagadni csak nem érdemes. Menj végig egy falu utcáján és kérdezd meg Mari nénit hol laknak a románok. Meg fogja mutatni melyik ház az Erdélyből áttelepült magyaroké. Hány erdélyi panaszkodik hogy ahol született ott hazátlan volt a titulusa, Magyarországon meg megkapja hogy ő román. Mi ez ha nem nácizmus? Mi ez ha nem kirekesztés? 

Négy emberöltő óta őrzik magyarságukat. Sokan feladták. Sokan belefáradtak. Rengeteg határon túlit ismerek akiknek magyar neve van de már nem beszélnek magyarul. Igen, fogy a magyar. Határon kívül is és határon belül is. Igen lehet támadni engem is. Az én három gyerekem közül a legkisebbik már nem magyarként fog felnőni. Ő már elveszett Magyarország számára. 

Most akkor elérkeztünk a téma igazán fájó pontjához. Kedves olvasó egy, csak egyetlenegy indokot mondjál hogy miért ne kapjanak magyar állampolgárságot azok az emberek akik a határon kívül beleszülettek egy rájuk kényszerített helyzetbe és ENNEK ELLENÉRE magyarnak vallják magukat? Mert már más ország állampolgárai? Akartak ők annak az országnak az állampolgárai lenni? Nem. Nem akartak. Az állampolgársággal szavazati jog is jár? Naná. Miért ne járna? Hogy mondod, mindenki ott szavazzon ahol adózik? Akkor az én szavazati jogomat miért nem kérdőjelezed meg? Én magyar állampolgár vagyok és én saját magam döntöttem úgy hogy nem akarok Magyarországon élni. Milyen érdekes hogy külföldre emigráltak állampolgárságát és szavazójogát senki nem kérdőjelezi meg, míg akik önhibájukon kívül kerültek határon kívülre azoknak hess a picsába. Azok románok szerbek ukránok szlovákok.  Nem érzitek ennek a visszásságát? 

Ha én aki saját szabad akaratából elhagytam a hazámat jogosult vagyok állampolgárságra szavazásra akkor egy indokot mondjon valaki hogy egy, a világ bármely táján MAGYARNAK született ember ne kapja meg ugyanazokat a jogokat mint én. 

Ja hogy politika van benne. Feltételezitek hogy akik kivándoroltak azok a kormány ellen fognak szavazni hiszen azért mentek el míg akik a kormánytól kaptak állampolgárságot azok melléjük teszik le a voksukat. Na hát erről van itten szó kérem szépen. Aztán ezek után meri még valaki sérelmezni hogy nácinak nevezem a magyarokat? 

Közel száz éven keresztül az önhibájukon kívül határon túlra született magyarok az anyaország számkivetettjei voltak. Persze mondhatjátok hogy Horthy  értük szövetkezett Hitlerrel hogy értük álltunk a rossz oldalra stb....

Nem igaz. Sokkal inkább a területekről volt ott szó mint a magyar lakosságról. Trianont, Magyarország szétdarabolását mindig területi és nem személyi oldalról közelítették meg. Szinte szó sem esett a magyar nemzetiségekről. A háború utáni szovjet csatlós helyzetben ugyanúgy szó sem esett a környező országokban élő magyarokról. Aztán jött a rendszerváltás. Antall próbált egy erőtlen kísérlettel tizenötmmillió magyar miniszterelnöke lenni de gyakorlatilag kisebb gondja is nagyobb volt annál minthogy velük foglalkozzon. A balliberális kormányokról már beszéltem, mikor színt kellett vallani inkább ellenük voltak.

Mi a helyzet most?

Ez: „Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért, elősegíti közösségeik fennmaradását és fejlődését, támogatja magyarságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket, egyéni és közösségi jogaik érvényesítését, közösségi önkormányzataik létrehozását, a szülőföldön való boldogulásukat, valamint előmozdítja együttműködésüket egymással és Magyarországgal.” (Magyarország Alaptörvény D) cikk)

A határon túli magyarok állampolgárságot és vele szavazójogot kaphatnak, vagy Magyar Igazolványt válthatnak. Létezik egy "Köldökzsinór Program" ami minden külföldön született de Magyarországon anyakönyvezett gyermek után egyszeri támogatásként 64125 forintot fizet. 

Létezik "Babakötvény"  ami egy életkezdési támogatás és nagykorúságtól vehető igénybe. 

Hiba lenne most az összegeket kitárgyalni. Mindkét program azt fejezi ki hogy már megint született egy MAGYAR gyerek valahol a világban akit Magyarország magyarként ismer el és a többi magyarhoz hasonlóan támogat. 

Maradjunk a realitásoknál. Trianont visszacsinálni esélytelen. A külföldi magyarokat minden kormány igyekszik a lehető legrövidebb idő alatt beolvasztani. Bármilyen emberfeletti munkát végeznek a magyarságuk megőrzéséért, bármennyi csatát megnyerhetnek azért tudjuk hogy a háborút előbb utóbb elvesztjük. Száz kétszáz év ötszáz év de a végkifejlet nem kétséges...

Ezért kell az anyaországnak minden támogatást megadni, ezért kell segíteni őket a harcukban, ezért kell minden eszközzel melléjük állni, de ha már valaki segíteni nem tud legalább ne dolgozzon ellenük. Legalább ismerjük el magyarnak őket. 

Tudom hogy a fenti írás sokaknak fájni fog. Az állampolgárság ellen szavazóknak, a jelenlegi kormány engesztelhetetlen ellenfeleinek. Na nem mintha engem érdekelne kinek lépek a tyúkszemére. Csak végre mondjuk ki az igazságot és ne beszéljünk mellé. 

43 komment

süti beállítások módosítása