HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @maciasz: Ő diplomata, mindegy mit mond. (2022.01.20. 21:04) Gyerekiahóra...
  • Brazen Head: Három hozzászólással korábban még csak kérdezted ezt. Most már eljutottál az egyértelmű kijelentés... (2022.01.20. 09:59) Szegényház
  • Etniez: @Diggerdrajver: A szeméttel nem beszélgetni kell, hanem kivinni a kukába. (2021.10.28. 18:03) Ezek hülyék...
  • Diggerdriver64: @ocso79: Lófaszt... (2021.10.17. 08:49) Lázas ország
  • diggerdriver: @Bandibacsi34: Igen. (2021.10.12. 19:03) Tíz évünk elszelelt...

Címkék

Ezek hülyék...

2021.10.10. 14:36 diggerdriver

 

Mi folyik itt Angliában? Pontosabban mi nem folyik? Például üzemanyag a benzinkutakon.

Miért?

Azért mert az angolok ha nincs más aki megtegye akkor saját magukat bökik tökön. 

Kezdjük messzebbről. 2016-ban öt évvel ezelőtt megvolt a Brexit szavazás, az angolok kiléptek az EU-ból. Ennek meg kellett történni az EU egy szarkupac onnan menekülni kell. Ez idáig rendben van. A kilépésre a politikai elit nem számított és forgatókönyv sem volt rá. Theresa May a miniszterelnök hogy időt nyerjen elkezdte húzni a kilépési tárgyalásokat mint a rétestésztát, aztán mikor nagyjából magukhoz tértek és megkötötték a szükséges kereskedelmi megállapodásokat a nem EU országokkal akkor gyors kormányváltás után Boris Johnson egy év alatt levezényelte a kilépést. 

Az EU és a média részéről folyamatos volt az ellenpropaganda hogy milyen óriási gondokat okoz a brexit, minden ágazat bedőlt dögvész és pusztulás dúl Britanniában. Elemi érdeke ez az EU-nak hiszen ha az angolok megrázkódtatás nélkül vészelik át a kilépést akkor az zsarolási alapot ad más országoknak. Nyilván senki nem számított sima és zökkenőmentes leválásra de gyakorlatilag minden különösebb probléma nélkül folyt az élet tovább a szigeten. Az emberek többsége semmilyen negatívumot nem tapasztalt, a gazdaság szárnyalt a boltok tele áruval a fizetések emelkedtek. 

Aztán jött a covid vírus. Itt jött az első öntökönbökés. Boris bejelentette hogy ellátási nehézségek lehetnek de ne pánikoljon senki. Természetesen erre pánikszerűen mindenki megrohanta a boltokat és felvásárolt mindent. Mert az emberek ilyenek és ennyire bíznak a politikusok szavában. Máshol sem lenne ez másképp. Normális vagy Boris?

Viszont a kilépésnek itt mutatkozott meg az első pozitív hozadéka hogy Nagy Britannia mindenkinél hamarabb jutott vakcinához és kezdte meg a lakosság beoltását. Az EU ezen a téren is mint minden válsághelyzetben csúfosan leszerepelt. 

A covid válságot átvészeltük a kormány minden alkalmazottat és minden vállalkozót kisegített, gyakorlatilag anyagi veszteség nélkül vészeltük át a nehéz időket. 

A gazdaság tovább szárnyalt és egyre inkább gondot okozott a munkaerőhiány. Minden ágazatban. A szállítmányozási területről százezer sofőr hiányzik. Ebből körülbelül harmincezer az a kelet európai aki más pályát választott vagy hazament.

Miért?

Azért mert az áruszállító sofőr egy embertelen körülmények között dolgoztatott mindenkinek kiszolgáltatott munkavállaló. A családját nem látja hetekig, az út menti leállókban a bokorban végzi a dolgát ott alszik a fülkében és retteg mikor vágják fel a ponyvát és rabolják ki vagy szívják le a gázolaját. Angliában az út menti parkolókba kitaposott ösvények vezetnek ahol a tolvajok közlekednek. A legkisebb zárt furgonon is lakat vagy más házilag rákókányolt zár van mert a gyárit MINDIG feltörik. A sofőröket a rendőrök a legkisebb kihágásért büntetik, a határon napokig való feltartással szopatják őket, ugyanakkor egy komplett irodát üzemeltetnek ahol naprakésznek kell lenni a rakomány okmányainak az autó okmányainak és a sofőr személyi okmányainak. A sofőrök nem sztrájkoltak hanem szépen elhagyták a pályát. 

Mit mondott Boris ki a hibás? Természetesen a kelet európai sofőrök. Merthogy idejőve megelégedtek a munkakörülményekkel és a fizetéssel, nem léptek fel követeléssel a munkakörülményeiket illetően. Mégis mi a francot kellett volna tennie egy lengyel, román kamionosnak? Idejön és a fizetése minimum a négyszerese a hazainak a munkakörülményei meg ugyanolyanok vagy jobbak. Idegen országban bevándorlóként verje a nyálát jobb fizetésért jobb körülményekért? Normális vagy Boris? 

Szóval hiányzik százezer sofőr. Mit tapasztalunk mindebből? Néha nincs ásványvíz a LIDL-ben, néha nincs WC papír a Tescoban. Gyakorlatilag  ha pengeélen is de működött a rendszer.

Mígnem...

Mígnem Boris bejelentette hogy a egyes kúthálózatoknál ellátási nehézségek lehetnek de ne pánikoljon senki. Erre kitört a pánik. Mindenki megrohanta a kutakat és a kutyája vizestálját is benzinnel töltötte fel. Normális vagy Boris?

Bezárt kutak, kilométeres sorok a nyitva lévőknél. 

Hogyan kezeljük a válságot angol módra? 

Adjunk IDEIGLENES munkavállalási engedélyt ötezer kelet európainak, úgy hogy a határon igazolniuk kell hogy el tudják tartani magukat valamint van hol lakniuk és a határőrnek kell elbírálnia hogy a munkavállaló MAJD fél év múlva ha lejár az engedélye el fogja hagyni az országot. Magyarra lefordítva gyere sofőr szeretettel várunk hogy kihúzzál minket a szarból de előtte egy kicsit megtaposunk és beléd rúgunk. Boris Johnson miniszterelnök csalódásának adott hangot hogy a várt több ezer helyett csak 127 sofőr jelentkezett. Normális vagy Boris?

A jelenlegi állás a következő. Kelet európai sofőröket várnak úgy hogy feltételeket szabnak ahhoz hogy kihúzzák Angliát a szarból. A brit sofőröknek egy könyörgő levelet írtak hogy jöjjenek vissza a szállítmányozási ágazatba lesz pénz paripa fegyver. A pénz ezer font bruttóban hetente. Ez nettóban valahol hét-nyolcszáz font között van. Ennyiért valamirevaló sofőr a kisujját sem mozdítja meg. Ugyanakkor a kialakult helyzetért a felelősséget simán ráverték a kelet európai sofőrökre. Namost... Minden ágazatnak van valamilyen szervezete. Például Árufuvarozók Országos szövetsége vagy valami hasonló. A sofőrök nem egyik napról a másikra hagyták el a pályát hanem legalább öt éves folyamat ez. Senki nem vette észre? Senki nem kongatta meg a vészharangot? Senki nem jelezte ezt a kormányzat felé? Milyen közigazgatás ez? Milyen adminisztráció ez? OTT nincsenek felelősök? persze a kelet európai a felelős mert a saját hazájához képest ötszörös fizetéssel megelégedett és nem sztrájkolt a hatszoros bérért. Normális vagy Boris? 

Akkor most elmondom hogy lehetett volna a helyzetet VALÓBAN megoldani. Ha jelentkezik valaki a határon teherautó-kamion-tartálykocsi vezetői jogosítvánnyal és hajlandó a szállítmányozásban dolgozni akkor azonnal ÁLLANDÓ munkavállalási és tartózkodási engedélyt adni neki valamint egy lakáskulcsot ahol lakhat. Aztán mikor másnap munkára jelentkezik akkor ezer font előleget és minden héten átutalni a számlájára 1300 fontot nettó fizetésként. Na EZ valóban hívószó lenne. Alakítani egy állami munkaerőkölcsönző ügynökséget ahonnan bérelni lehet sofőröket. A cégek választhatnak mi a jobb, bezárni a kutat, vagy raktározni az árut bevétel nélkül vagy kifizetni a magasabb bért a bérelt sofőröknek. Nyilván a saját alkalmazottaiknak is emelni kell a bért mert ha nem akkor holnap már az állami ügynökségtől kéne visszabérelniük azokat akik tegnap még alkalmazottként dolgoztak nekik szarért-húgyért. Egyértelmű hogy a termékek árába beépítenék a plusz költségeket. Szerintem ha választani kell hogy 20penny-vel többet fizessenek a gázolajért vagy éjszaka kilométeres sorban álljanak akkor nem kétséges a választás.

Miért kell megfizetni a sofőröket? Mert a legelső kereskedelmi törvényszerűség azt mondja hogy az áru hiánya növeli értékét. Márpedig a sofőr munkája áru. Ha hiány van belőle akkor többet kell érte fizetni. Mikor tíz éve idejöttem a gépkezelők bére volt 11-13 font. A legelső munkámra kaptam 12 fontot óránként. Aztán 2012-ben novemberben nem kaptam munkát. Alig tudtam elhelyezkedni 10,50.ért. Azért mert az olimpia építésének befejeztével annyi gépkezelő került a munkaerőpiacra hogy lenyomták a béreket. Aztán valamikor 2013 márciusában kezdtek emelkedni a bérek. 2015-ben már 20 fontért dolgoztam óránként. Most jelenleg az van hogy vagy elvállalok egy munkát 20-22 fontért aztán utána esetleg hetekig nincs munkám, vagy 18-20 fontért dolgozok úgy hogy egyik munka végeztével AZONNAL kapom a másik munkát. Én az utóbbit választottam. Van barátom aki mellettem dolgozott másik ügynökségnek 22fontért négy hétig. Aztán egy hétig nem kapott munkát. Az öthetes átlaga kevesebb volt mint az én 19fontos fizetésem.

Szóval amit az EU médiájának nem sikerült elérni hosszú szívós munkával azt néhány elhibázott mondat a kormányzat részéről elintézte. 

Ezek hülyék.

 

239 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr7316715448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frikazojd · http://kocs.ma 2021.10.11. 13:10:28

80-as IQ fölött mindneki megmondta hogy ez lesz. és szó szerint az is lett amit mindneki megmondott 80-as IQ fölött. ehhez nem kell semmilyen EU vagy médiapropaganda, ezek olyan tények hogy a brextardokat minden nap lapáttal csapkodja pofán.

Motorogre 2021.10.11. 13:34:20

Azért nem ilyen egyszerű a közgazdaságtan. Ha a tehergépjárművezetők a káosz miatt megkapnák a heti 1300 nettót (ahogy a poszt javasolja), másnap legalább 5-8 szakma tenné fel a kezét (képletesen is) béremelésért: ápolók, tanárok, de még a pilóták is .. ne már hogy a Jumbó-t annyiért hajtsam mint egy sima Iveco-t....
Az tény, hogy előre kellett volna látni, hogy fog működni a brit gazdaság külföldi munkavállalók gondos kezei nélkül...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.11. 13:41:43

Összeomlik a nyugat a folyamatos keleti pénzinjekciók nélkül. Ez az igazság.

Pont ezt kell kihasználnunk a Brüsszel elleni harcunkban. Mitőlünk függnek ők, s nem fordítva, ezt kell megérteni végre.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.10.11. 13:48:55

De, ezért a Brexit okolható, hiába magyarázod a szart, hogy jó volt a kilépés. A sofőrhiány és vele az ellátási láncban keletkezett fennakadások a Brexit következményei, a kilépés pedig a kelet-európai munkavállalók elleni uszításnak az eredménye.

"Ennek meg kellett történni az EU egy szarkupac..."

Jó, hát gyakorlatilag már az elején kiderült, hogy erős fenntartásokkal kell kezelni ezt a bejegyzést.

Az, hogy egy ország változtatni akar, magasabban képzett munkaerőre kívánja alapozni a gazdaságát magasabb bérezéssel, az oké. De nem úgy, hogy maga alatt vágja a fát. Az Egyesült Királyságnak szüksége van, lenne olcsóbb bérezésű keleti munkaerőre, mert nélkülük láthatóan zűrzavar támad és erodálódik a gazdaság. Ráadásul Boris hiába hangoztatja a struktúraváltást - a UK a világ egyik legfejlettebb gazdasága, vezető húzóágazatai ma is a magasan képzett munkaerőre támaszkodnak. De ettől még az alapellátásban, a szolgáltatószektorban láthatóan szüksége van a nyomott bérezésű keleti munkavállalókra, akik amíg ott dolgozhattak, még így is a többszörösét keresték meg, mint odahaza.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 13:59:31

Áldozatokat kell hozniuk, hogy szabadulhassanak a liberálfasiszta EU-ból.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 14:03:04

@Lesz még Magyar Köztársaság:

" még így is a többszörösét keresték meg, mint odahaza. "

Meg többszörösét is költötték, mint odahaza..többnyire egy patkánylyukban élve.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 14:06:07

@Motorogre:

Feltehetik a kezüket, de minek? Nyilván a jelentős keresetnövekmény olyan szakmákat érint, ahol magas volt eddig a GB-n kívülről jövő munkavállalók aránya.

brlv24 2021.10.11. 14:10:00

@Lesz még Magyar Köztársaság:
Szállítmányozó cégem van. Gyakorlatilag egész Európában nem lehet (alig lehet) olyan sofőrt találni, aki Nagy-Britanniába átvinne valamit. Egyszerűen nem éri meg, a rengeteg várakozás, adminisztráció (adminisztráció átláthatatlansága) miatt. A sofőrök és cégek inkább vállalnak 4 EU-s fuvart, mint egy britet.

Feesh 2021.10.11. 14:15:03

A sok szakertonek, az EUban is soforhiany van, tessenek megnezni hogyan valtoztak a szabalyok a berezest illetoen. Ez is biztos a Brexit miatt van!

Ami meg a brit helyzetet illeti, lenne eleg sofor csak nem akarnak visszajonni dolgozni. Miert? Az uj ir35 adoszabaly miatt - rendesen kene adozniuk mert a legtobbjuk maganvallakozokent csak egyetlen ceggel dolgozik ami rejtett alkalmazotti viszony. Driver CPC es kepzesi huylesegek persze tovabbra is jatszanak.

A helyi fuvaroscegek nagyon is kihasznaltak az olcso keleti munkaerot ezert is olyanok a berek meg a korulmenyek amilyenek. Ez most megszunt, jon az inflacio.

énisfélek 2021.10.11. 14:15:58

Politika az egész.
Ahogy Magyarországon sem az átoltottság a lényeg, hanem a kötelező seggnyalás a Hatalom felé (oltási regisztráció), ugyanúgy Angliában sem a benzin a fontos a politikusoknak, hanem az, hogy a kamionokat kizárólag angol állampolgárok vezessék (fillérekért) és ne kelet-európai vendégmunkások.
A politikusok a probléma egyszerű megoldása helyett inkább fenyegetnek, zsarolnak, ha ez szolgálja pillanatnyi terveiket.
Ahogy Magyarországon drasztikusan megugrana az átoltottság, ha minden sarkon lenne egy éjjel-nappal nyitva tartó oltópont, ahová bárki, aki épp arra jár bármikor beugorhatna a TAJ kártyájával,
ugyanúgy Angliában is lenne mindenütt benzin, ha az ottani kormány szívatás nélkül újra beengedné a kelet-európai sofőröket.

Zacskóstej 2021.10.11. 14:35:34

Imádom ahogy a többesszámot használod. Megúsztuk, kiléptünk stb.

Mintha te is brit lennél...:D

énisfélek 2021.10.11. 14:37:27

"Gyakorlatilag egész Európában nem lehet (alig lehet) olyan sofőrt találni, aki Nagy-Britanniába átvinne valamit."

Én úgy tudom, hogy a benzin(és áru)hiány leginkább belföldi szállítási probléma. Tehát pl a benzin hegyekben áll az ország kikötőiben, csak nincs ember aki beül az ott ácsorgó sok száz kamionba, hogy elszállítsa a benzinkutakhoz.
A nagy szállítmányozó cégek sok év alatt megszokták a brutális hasznot, mert a sok kelet-európai sofőr beérte filléres fizetéssel és szállásként beérte a sofőrfülkével vagy egy kutyaóllal. Igen ám, de a helybéli sofőröknek már rendes fizetés kellene és ők ágyban akarnak aludni, ami ugye jelentősen csökkentené a szállítmányozó cégek hasznát, ezért kamionnyi kenőpénzt adtak a politikusoknak azért, hogy újra engedjék be a kelet-európai sofőröket. A politikusok viszont nem tehetik az ellenkezőjét annak, amit évek óta ugatnak (belső piac védelme), ezért azt találták ki, hogy addig szívatják a benznhiánnyal (és éheztetik a boltokban) a lakosságot, amíg maga a nép nem kezdi követelni a kelet-európai sofőrök (gyümölcsszedők, villlanszerelők, stb) beengedését. Ezek után szegény politikusok kénytelenek lesznek engedni a nép akaratának ...és a kenőpénzt sem kell visszaadni ;)

egyik kutya másik hegy 2021.10.11. 15:03:39

Átlátszó hangulatkeltés az írás. Az Egyesült Királyságban nincs semmi olyan probléma, amit ne tudnának könnyedén megoldani azzal, hogy a sportrendezvényeken letérdelnek! Ez a valódi problémamagoldás, a többi csak álcselekvés.

Arcade Macho 2021.10.11. 15:13:06

alapvetoen igy van
de tenyleg igy van hat idiotak ezek az angolok...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.11. 15:16:53

@brlv24:

Ezek szimpla tények. MInden 1 Ft-ért 4-et adunk a nyugatnak jelenleg.

CoolKoon 2021.10.11. 15:16:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Összeomlik a nyugat a folyamatos keleti pénzinjekciók nélkül. Ez az igazság." - Te teljesen hülye vagy (mint mindig) :D :D :D De nem baj, ezeket a lózungokat már az elvtársak is megmondták annak idején, de csak nem bírt megpusztulni az a fránya kapitalizmus azóta se...

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 15:18:13

@egyik kutya másik hegy:

Hidd el sok britnek is tele van a töke a térdeplős hülyeséggel. Úgy tűnik marxista mocsoknak 50 évente ki kell törnie a világban. Majd szépen visszacsorog a kanálisba..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.11. 15:19:00

@CoolKoon:

Mi mentettük meg a nyugatot a 80-as évek végén. Akkor az összomló szovjet blokkból kb. 10-12 billió dollár pénzinjekció ment nyugatra.

CoolKoon 2021.10.11. 15:20:16

@Lesz még Magyar Köztársaság: "De, ezért a Brexit okolható, hiába magyarázod a szart, hogy jó volt a kilépés." - Szerintem amit te szó szerint vettél, az irónia volt.

"magasabban képzett munkaerőre kívánja alapozni a gazdaságát magasabb bérezéssel, az oké" - Minden ország erre vágyik, de attól még mindig kellenek takarítónők, pénztárosok, darukezelők, építőmunkások stbstb. akik nem a magasan képzett munkaerő fizetését fogják kapni. Aki pedig azt állítja, hogy egy gazdaság elvan ezek nélkül is, az vagy hülye, vagy hazudik, esetleg mindkettő.

CoolKoon 2021.10.11. 15:22:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Miről hadoválsz itt?! Az egész keleti blokknak a Nyugat hitelezett mindvégig, amíg csak létezett! De ha esetleg véletlenül mégis tudnál valami FORRÁST idézni a képzelgéseid alátámasztására, nagyon szívesen elolvasom őket....

okleveles naiv 2021.10.11. 15:24:54

"Normális vagy Boris?" :DDDDDD
Nyilván nem az, de a kedvenc állata amúgy is a szarik rája...

Nem mellesleg a politikusok nagy részének (és a holdudvaruknak) még elvontabb a kapcsolata a valósággal, mint Rejtő legkülöncebb figuráinak.

CoolKoon 2021.10.11. 15:25:18

@CSOKKI MÁLNA: "Áldozatokat kell hozniuk, hogy szabadulhassanak a liberálfasiszta EU-ból." - Muhahahaha, azt, áldozatokat. Egyrészt tök fölösleges áldozatokat, másrészt pedig olyan súlyos áldozatokat, amikbe jó eséllyel belerokkannak. De hát csak így tovább, well done, Mr. Johnson, keep up the fantastic work! Szerencsére mindez a "liberálfasiszta" EU malmára hajtja a vizet, mivel az EU-n belül mozgolódó, Putyin elvtárs által pénzelt csőcselék másból nem ért, csak a pofonból. És minél nagyobb a pofon, annál jobban érti.

CoolKoon 2021.10.11. 15:28:51

@Feesh: "Az uj ir35 adoszabaly miatt - rendesen kene adozniuk mert a legtobbjuk maganvallakozokent csak egyetlen ceggel dolgozik ami rejtett alkalmazotti viszony." - Egyrészt ezzel a sofőrök saját magukkal is kitoltak, másrészt vsz. az echte angol cégek jó eséllyel belekényszerítették őket ebbe, harmadrészt pedig akkor most a hatalmas munkaerő- és az abból következő áruhiány jobb, mi? Persze, ezt az összeurópai kamionoshiány-érvet az angolok is bedobták, de valahogy kizárólag csak Angliába hiányzik olyan sok kamionos, máshol nem, tehát igencsak kilóg a lóláb.

CoolKoon 2021.10.11. 15:33:30

@énisfélek: "kamionnyi kenőpénzt adtak a politikusoknak azért, hogy újra engedjék be a kelet-európai sofőröket" - Egy fenét! Anglia volt az első ország, amely mindenféle korlátozás nélkül beengedte annak idején, röviddel az EU-csatlakozás után az új tagállamok munkavállalóit. Ebből pedig MESSZE nem a szállítmányozó cégek húzták a legnagyobb hasznot.

Jossarian 2021.10.11. 15:34:32

Dehogy hülyék! A Britt Birodalom nem hülyék gyülekezete még ha egy magyar állampolgárságú elismert társadalomkutató (ez vicc volt...) és blogíró így is látja. Nem hülyék, csak helyreteszik a prolikat és a "nekem minden alanyi jogon jár" gyarmati népséget. Nagyon helyesen. A birodalom igazi lakosai viszont köszönik szépen jól vannak, de persz ebbe a blogíró nem lát bele hisz nem közéjük tartozik. Csak hogy egy kissé árnyaljam az apokaliptikus képet

CoolKoon 2021.10.11. 15:34:53

@CSOKKI MÁLNA: "Majd szépen visszacsorog a kanálisba.." - Úgy legyen...

CoolKoon 2021.10.11. 15:36:06

@Jossarian: Hááát, azért nem nagyon szokott jó vége lenni annak, ha az angol proli hőzöngeni kezd. Ezt pár éve már láttuk azért....

slowMotion 2021.10.11. 15:38:46

De lesz meg vizvezetekszerelo meg bankarhiany is ... meg a foldeken sem lesz idenymunkas mert a xar es/vagy nehez munka nem az angolnak valo ... ezert (is) van annyi gyarmataru (pakisztani, indiai, stb szolga), de a brexit altal kitiltott munkavallalok meg evekig nagyon fognak hianyozni.

Jossarian 2021.10.11. 15:42:54

@CoolKoon: rövid távon nyertek, hosszú távon pedig nagyon nem. A modern kori gazdaság legjobb fejõstehenei lettek, lásd étkezési szokások, gépjármûvásárlási preferenciák, médiafogyasztás és még sorolhatnám. Van akik soha nem nyernek és most sem fognak

Jossarian 2021.10.11. 15:44:45

@slowMotion: nem lesz vízvezetékszerelõ hiány mert nem fognak háromévente fürdõszobát cserélni a felkapaszkodott prolik mert nem engedhetik meg maguknak

CoolKoon 2021.10.11. 15:46:20

@slowMotion: Nem lesz?! Már most sincs elég idénymunkásuk, tavasszal meg nyár elején ott rohadt meg egy csomó gyümölcs meg züldség a földeken, mert nem jöttek a román vendégmunkások, akik leszedték volna. És úgy vettem észre, hogy a "gyarmatáruból" mintha elég kevés lenne nekik, ráadásul azok még úgy ingázni se tudnak, mint ahogy a lengyelek meg a románok például.

CoolKoon 2021.10.11. 15:48:48

@Jossarian: Valójában egyáltalán nem nyertek, se rövidtávon, se hosszútávon. Igazából MINDEN országban az van, hogy hogyha hatalmat kap a csőcselék, akkor annak előbb-utóbb mindenki kárát látja. A Brexit pedig tipikusan egy ilyen húzás volt: bosszúszavazat az angol prolik által gyűlölt angol elit ellen. És persze ők fogják a legjobban megszívni, ahogy mindig.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 15:53:33

@CoolKoon:

Tudom, hogy a hazai liberáltak számára furcsa és különös, hogy a brit politikusok végrehajtják polgáraik döntését, és mondjuk nem addig szavaztatják őket míg ki nem jön a megfelelő eredmény.
Minden jelentős váltás problémákkal jár.

Jossarian 2021.10.11. 15:53:59

@CoolKoon: Japp, ez így van, újra dolgozniuk kell majd... Rövid távon még anno annyit nyertek, hogy most legalább van vezetékes víz és normális fûtés (még ha pénzbedobós is) a szállásukon és jobb munkakörülmények között dolgozhatnak (munkaruha, fizetett szabadság, ilyesmi)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 15:54:40

@CoolKoon:

Black panthers, Malcolm X..Hamar elfelejtették őket.

CoolKoon 2021.10.11. 16:21:24

@CSOKKI MÁLNA: " a brit politikusok végrehajtják polgáraik döntését" - Ja, a brit politikusok végrehajtják polgáraik döntését, még akkor is, ha tudják, hogy katasztrófába torkoll az egész. Milyen fantasztikus és magasztos......pont mint úgy en bloc az egész Brexit...

"Black panthers, Malcolm X..Hamar elfelejtették őket." - Egy fenét! A BLM szélső szárnya nagyon is magáénak érzi mindkét örökséget. Sőt, ezek még Martin Luther King-re se nagyon szoktak hivatkozni, mert (velük ellentétben) ő békés átmenetben hitt.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 16:24:33

@CoolKoon: Nem a BLM, hanem a közvélemény Kit érdekeltek ezek a hülyeségek már a '80-as években?
A BLM-ről meg Floyd kifingatásáig, és az ezután elindult hecckampányig a kutya nem tudott. Öt év, és visszatérnek az ismeretlenség homályába.

"hogy katasztrófába torkoll az egész. "

Szted..

élhetetlen 2021.10.11. 17:21:12

@CSOKKI MÁLNA: „hazai liberáltak számára furcsa és különös, hogy a brit politikusok végrehajtják polgáraik döntését”. Kicsit egyszerű vagy. Miért is szavaztak a polgárok a brexitre? Mert beetették őket, hogy majd eljön a kánaán, rájuk költik azt a pénzt, amit nem kell befizetni az EU-ba, meg a nagy függetlenség, régi dicsőség, stb. Aztán jött a valóság.

Nagy változás a Brexit támogatottságában - Infostart.hu ,
de nem vissza fordítható a folyamat. Tehát azt mondod, hogy 2016-ban számított a polgárok véleménye, most, hogy már késő, nem számít, tök mindegy, mit akarnak. Ez van, de, hogy még magyarázod is, hogy ez milyen jó, az azért már túlzás.

2021.10.11. 17:32:40

Mint már korábban írtam.

A nyugat nem azért tart ott, ahol tart, mert a nyugati polgár nagyságrendileg okosabb, ügyesebb, kreatívabb, stb. mint bármely más nemzet fia.
Azért tart ott mert gyarmatosított, mert évszázadok óta más nemzetek, népek kizsákmányolásából, kifosztásból él.
Ez érvényes a lófejű angolokra is.
Ha nincsenek rabszolgák, akik kimossák a szarból az öregjeiket, akik felépítsék a házaikat, akik megjavítsák az autóikat, akik feltöltsék az áruházak polcait, akik beleüljenek a kamionokba, és még lehetne folytatni, akkor pillanatok alatt összefossák magukat.
Mert akkor nekik kellene dolgozni. Azt meg nem szeretnek.

De ezzel még nincs vége.

Rövidesen jön az angol Trianon. Először Skócia, aztán szépen utána a többi is. Mert megérdemlik....

élhetetlen 2021.10.11. 17:34:00

@Jossarian: „nem lesz vízvezetékszerelõ hiány mert nem fognak háromévente fürdõszobát cserélni a felkapaszkodott prolik mert nem engedhetik meg maguknak”. Okos. Úgy tudtam, hogy a régi vízvezetékeknél van gyakrabban csőtörés, stb, és azt is vízvezetékszerelők javítják. És, ha folyik a víz, akkor nem lehet két hetet, vagy hónapot várni, míg ráér a kevés mesterből valaki. Persze tévedhetek.

élhetetlen 2021.10.11. 17:44:48

@Jossarian: „csak helyreteszik a prolikat és a "nekem minden alanyi jogon jár" gyarmati népséget”. A „gyarmati népség” része a brit közösségnek, és rendesen dolgozik, pl. van egy este is nyitva tartó kisboltja, amivel kiszolgálja a területét. „A birodalom igazi lakosai viszont köszönik szépen jól vannak”. Úgy érted, hogy ők kapnak külön üzemanyagot, ott, ahol nincs, vagy (ez egy másik blog volt) macskaalmot csak nekik kijelölt boltban? Jól értesült lehetsz!

élhetetlen 2021.10.11. 17:49:43

@Zacskóstej: „Mintha te is brit lennél...”. Ha ott él, ott keres, ott költ, akkor ugyanazok a hatások érik, mint a briteket, tehát jogos a többes szám.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 17:50:32

@élhetetlen:

Gondolom egy "független-objektív" felmérés ez is.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 17:53:34

@élhetetlen:

Hasonló felmérések voltak a Brexit népszavazás előtt, amelyek a bent maradás pártiak fölényét mutatták.

Jossarian 2021.10.11. 17:54:12

@élhetetlen: a te esetedben a nomen est omen érvényes, nem is ragoznám ezt tovább. Köszönöm, hogy elolvastad a hozzászólásomat annak ellenére is, hogy értelmezni már nem tudtad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.11. 18:24:00

@brlv24: Sosincs forrása ilyesmire. csak bebüfög valamilyen marhaságot.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.11. 18:25:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ezek szimpla tények. MInden 1 Ft-ért 4-et adunk a nyugatnak jelenleg."

Hazudsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.10.11. 18:30:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Akkor az összomló szovjet blokkból kb. 10-12 billió dollár pénzinjekció ment nyugatra." - megint faszságokat beszélsz birca. Az orosz GDP 500 milliárd dollár volt 1990-ben. Hogy ment volna ki a GDP 20-40 szerese? megint csak baromságokat büfögsz bele a vakvilágba.

white999 2021.10.11. 18:38:57

Bevallom töredelmesen kb a feléig olvastam mert előre azt hittem paródia de ott kiderült, hogy a szerző komolyan gondolja.
Addig néhány észrevétel.
1,"Nyilván senki nem számított sima és zökkenőmentes leválásra de gyakorlatilag minden különösebb probléma nélkül folyt az élet tovább a szigeten. Az emberek többsége semmilyen negatívumot nem tapasztalt, a gazdaság szárnyalt a boltok tele áruval a fizetések emelkedtek."

Itt hangosan felröhögtem. Majdnem pontosan a brexittel együtt jelent meg a covid. Ugyan mikor élvezték az emberek a jólétet az eu-t elhagyva? Januárban? Az már szignifikáns?
2, Boris miatt vásárolták fel az emberek a wc papírt?
És más országokban is Boris miatt?

Az általad említett riogatásnak egyébként pont ez a hatása. A COVID nélkül is itt lennének, ha nincs ember olcsó pénzért akkor sajnos az a munka nem lesz elvégezve. Viszont a brexitnek pont ez volt a lényege. Mint nálunk. Csak ott nem a migráncsok vették el a munkát, hanem keleti bevándorlók. Orbán ettől okosabb mert itt szavakban migráncsozik de az ukrán vendégmunkások meg szarásig jöhetnek elvinni az olcsó munkát nehogy bért kelljen emelni.
ja és azért nincs rá megoldás hioszenb a brexitnek pont ez volt a lényege a kelti munkaerő kiszorítása, Ha visszacsinálnak mindent akkor pont ott lesznek mint előtte csak vízummal utazhatnak nehezítésképpen. Szóval nagy ötlet volt. Útmutató minden turul angolnak és turul magyarnak, hogy a világ egy kicsit bonyolultabb, mint ahogy elképzelik.

élhetetlen 2021.10.11. 18:46:16

@CSOKKI MÁLNA: Áh, dehogy. Csak a te véleményed független és objektív.
„Hasonló felmérések voltak a Brexit népszavazás előtt, amelyek a bent maradás pártiak fölényét mutatták„. Aztán rátettek pár lapáttal, hogy milyen szupi lesz, ezzel behülyítettek még szavazókat. A mostani meg a mai helyzetről szól, de gondolom, ez téged nem zavar.

white999 2021.10.11. 18:52:57

@patrióta demokrata: A nyugat nem azért tart ott, ahol tart, mert a nyugati polgár nagyságrendileg okosabb, ügyesebb, kreatívabb, stb. mint bármely más nemzet fia.

Sajnos azért tart ott ahol mert nem igaz amit állítasz .Ha annak idején nem lett volna jobb hajója ambíciója fegyvere leigázni másokat, hanem az indiaiknak, akkor most a Britek lennének afrikai vagy indiai gyarmat és nem fordítva. Na jó már nem nagyon van gyarmat. Pont ahogy most a Kínaiak próbálják a világot leigézni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.10.11. 18:58:49

@Jossarian: Lófaszt Zsótti, a birodalom lakói állnak sorba éjszakánként és verik össze egymást a benzinért.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.10.11. 19:03:48

@Jossarian: Aha...
Azért a Brexit óta dolgoztam vagy ötven új lakóparkban ahol egymillió font egy lakás és mégis elkelt mind. A Brexit után. Meg most is olyanon dolgozok.

élhetetlen 2021.10.11. 19:08:07

@Jossarian: Ragyogó válasz! Ja, nem. Két kommentedre válaszoltam, szerinted melyiket nem tudtam értelmezni? (Lehet jelezi egy rövid bevágással, hogy miről szól a válaszod, de erre nem telik a szellemi fölényedből, ugye?) Az egyik az volt, hogy „A birodalom igazi lakosai viszont köszönik szépen jól vannak”, ami nem igaz, a másik, hogy csak az új fürdőszobákhoz kell vízvezeték szerelő. Erre az a válaszod, vagy érved, vagy magyarázatod, hogy „a nomen est omen érvényes”? Ez azért szánalmas!

Jossarian 2021.10.11. 19:25:30

@diggerdriver: jól megnézted kik állnak sorba?:)

Jossarian 2021.10.11. 19:26:25

@diggerdriver: ezt nem tudom értelmezni, örülök, hogy dolgozol, dolgozhatsz

Jossarian 2021.10.11. 19:28:02

@élhetetlen: mondom, nomen est omen, sajnos egyiket sem tudtad értelmezni de ez nem az én hibám. Haladjunk

2021.10.11. 19:40:29

@white999:

Tévedsz.

A gyarmatosítás megkezdéséig Kína minden területen előzte a nyugatot.
Az hogy a nyugati polgár hajót, és fegyvert tudott gyártani az semmit nem jelentett volna, ha ezzel nem tudott volna gyarmatosítani. A nyugati világ jóléte a gyarmatok természetes, és humán erőforrásainak a lerablásából állt össze. Ide értendő a lator állam, a zusa is.
Van gyarmat. Ma Kelet-Európa gyarmat. Első sorban fritz gyarmat. De ugyan így gyarmatosítás az is, hogy az eju magországai elszipkázzák a közepesen fejlett keleti régiók munkavállalóit.

white999 2021.10.11. 20:08:02

@patrióta demokrata: Kínánál nem puskapor feltalálásának idejéről beszéltem hanem a most-ról. 50 éve még mindenkinek ugyanaz a ruhája volt. (Akkor valahogy nem akart gyarmatosítani pénz és fejlettség hiányában, ahogy Észak-Koreának sincsenek ilyen ambíciói.) Amikor felesleges hülye hitelekkel és korrupcióval teszi rabszolgává az országot. Afrikába stadion? Minek? Mint egy falat kenyér. A szomszédba soha meg nem térülő autópálya amitől csődbe megy az ország. Minek. Ide egyetem. Minek ilyen áron? stb.

"Az hogy a nyugati polgár hajót, és fegyvert tudott gyártani az semmit nem jelentett volna, ha ezzel nem tudott volna gyarmatosítani."

Szerintem pont ezt írtam. És miért tudott ilyen hajót építeni meg fegyvert? Mert fejlettebb okosabb volt akkor. Mert a nyugati világ tudománya fejlettebb volt, a csillagászat a fizika stb és ezért nem kína hajózott Amerikába. Az agresszióban nem volt különbség, Kína is kifejezetten agresszív nép volt abban nem keresendő a terjeszkedés hiánya.

Etniez 2021.10.11. 20:14:56

@Lesz még Magyar Köztársaság: Ja, én sem értem, mi volt jó a Brexitben és tulajdonképpen senki sem.

Kollégáim közül néhány szavaztak rá, kérdeztem is tőlük pár hete, hogy így 5 év távlatából hogyan lett jobb nekik.
Senki nem tudott _SEMMIT_ mondani.

Ellenben van infláció, Brexit óta _minden_ drágább, főleg az élelmiszer. Ez azért jó, mert az élelmiszer az kell mindenkinek, azt nem tudod kikerülni.
A boltokban kisebb a választék, sofőr hiány óta pedig olyan jelenetek vannak, mint régen a szocializmusban. Hogy van vagy az, ami kell vagy, nem. Ha nincs, akkor két hét. Itt ilyen eddig nem volt.
Bonyolultabb utazni és csomagot küldeni vagy csomagot rendelni. Ha EU-ból rendelsz valamit, akkor vám+áfa. Gariztatni hogy fogod?

Bérek. A bérek nem emelkednek, hiába van munkaerő hiány, az infláció nő, szerintem reálbércsökkenés várható erre az évre.
GDP bezuhant és alig nő.

Idén emelik a személyi jövedelemadó kulcsát, tehát minden dolgozó még több adót is fizethet.

NHS nem kap több pénzt, sőt. Én benne dolgozom, olyan elvonások vannak idén, hogy el sem tudjátok képzelni, de a részletekről nem nyilatkozhatok, de maradjunk annyiba, hogy jobb volt betegnek lenni 2020-ban, mint 2021-ben.

Tehát Kedves Digger, nagyon érdekelne, hogy neked személy szerint mivel lett jobb a Brexittel. Várom a kézzelfogható magyarázatod.

Etniez 2021.10.11. 20:17:06

@CSOKKI MÁLNA: Szokásos faszságod.

Angliában 6x annyit lehet keresni és kb 2-3x drágább az élet, mint odahaza.
Amikor mi kiköltöztünk, fél év alatt annyira rendbe raktuk magunkat, hogy normálisan tudtunk lakni és élni. Azóta meg...

Aki patkánylyukban él, az általában tehet róla, de még mindig jobban jár így, mint egy szabolcsi fűtetlen lakásban, mert otthon meg annyira vinné.

Etniez 2021.10.11. 20:22:40

@CSOKKI MÁLNA: Ja, nem is emlékszem mikor szavazta meg az Alkotmánymódosítást vagy stadionokat és a fociba öntött 800 milliárdot a nép.

Például. Vagy pontosan mi is volt a Fidesz programja? Nem jut eszembe.

Félpályás öngólok ma is.

Etniez 2021.10.11. 20:23:49

@Etniez: patrióta demokrata
0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2021.10.10. óta tag.

Na, még egy Lendvai utca harcos, melyik nicked ment a kukába?

2021.10.11. 20:24:49

@Etniez:

Ezt a hülye süket libernyák dumát a határátkelőn nyomasd.....

2021.10.11. 20:25:34

@Etniez:

Igen, etniez a hülye

Etniez 2021.10.11. 20:27:38

@diggerdriver: Magyarországon is ott vannak Lölőék, akiknek semmi sem drága, akinek futja Maldívra évente többször meg kurvázni az Adrián, tehát akkor Magyarországon is minden rendben van, ugye?

Mert ez a logikád....

Etniez 2021.10.11. 20:28:09

@patrióta demokrata: Jól van kisfiam, majd ha megtanulsz viselkedni, akkor fogod veled is beszélgetni, addig lazulj be. Köszi.

2021.10.11. 20:30:23

@Etniez:

Beszélgessen veled a hullamosó a ravatalodon hülye libernyák.....

Etniez 2021.10.11. 20:30:47

@élhetetlen: Úgy tűnik, hogy rendeződik az üzemanyag helyzet, két hete 12 kutat néztem, egy helyen volt benzin, mára ez már annyit javult, hogy minden második kúton van vagy dízel vagy benzin.

2021.10.11. 20:32:59

Megjött a genetikai hulladék is......

Etniez 2021.10.11. 20:37:16

@white999: Ebből már nem lesz kiút. Még a munkáspárt sem fogja meglépni, hogy visszacsinálja az egészet (meg szerintem az EU sem engedné meg ezek után). Egyedül a Liberálisok küzdenek, de szerintem ez a hajó elment.

Az angol proli nem fog dolgozni, tehát még több gyarmati fog érkezni vízummal, ez lesz a megoldás.
A kamionosok meg bérelemelést fognak kapni, ahogy a buszvezetők is, infláció lesz reálbér csökkenéssel.
Jól megfogja szívni ezt az egész hülyeséget az ország, már most 60-40 lett a Brexit ellenzők száma, de már késő, mert amikor a szavazás volt, akkor hitték a sok hülyeséget.

Én nem aggódom, van pénz lóvéra, nincsen hitelem meg egyéb kötöttségek, de a kollégák már morognak. Nekem annyiban lett jobb, hogy a lakásbérlet olcsóbb lett, 30%-al csökkentett a rent, mivel sok EU-s dolgozó hazament és üresen állnak a lakások. Az ingatlanok ára is csökkent, most vennék, ha itt akarnék maradni.
A lakásár csökkenés mindig bajt jelez.

white999 2021.10.11. 20:59:08

@Etniez: Kiút az van csak lefelé. Az angolok megtanulnak szarabbul élni. Történt már ilyen más országgal is. Ha kellően az alján lesznek akkor majd felpattannak. Amikor nem lesznek mesés segélyek akkor majd lesz olcsó munkaerő is. Viszont visszanyerték a szuverenitásukat. Az is valami, csak ezért egy benzinkúton se adnak még egy deci benzint sem.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 21:48:12

@Etniez:

Ja persze, részedről, akinek láthatóan fogalma sincs a hazai alkotmányos berendezkedésről. Az megvan, hogy a rendszerváltáskor az alapító atyák úgy látták jónak, hogy kétharmados parlamenti többséggel módosítható legyen az Alaptörvény?
Valamint mutass nekem egy országot, amelyben állami sportberuházásokról szavaztatnák a lakosságot.
Gyurcsány apád egyébkét megszavaztatta a népet, hogy megpályázzuk e a futball EB rendezést?

CSOKKI MÁLNA 2021.10.11. 22:27:52

@white999:

Eltelik egy bizonyos idő, míg átállítják gazdaságukat az új helyzetnek megfelelően.(Ebben sokat fog segíteni, ha a demens ír vénember végre eltakarodik majd a Fehér Házból.)
Minden átmenet nehéz. A lényeg, hogy otthagyták a liberálfasiszta vezetésű EU-t. Sajnos mi ezt nem tehetjük meg. Meg kell várnunk míg összedől az egész kóceráj. Erre kell felkészülnünk..

élhetetlen 2021.10.11. 23:21:52

@Jossarian: És most is csak erre telik válasz helyett? Ezzel érvelsz az "igazad" (azaz a két hibás meglátásod mellett)? „nomen est omen, sajnos egyiket sem tudtad értelmezni de ez nem az én hibám”. Meg tudtad magyarázni a hülyeségeidet érthetően? Nem. Még az egyszerűbbre, a vízvezetékszerelő kérdésre sem vagy képes érdemben válaszolni, pedig az egyértelmű. Továbbra is szánalmas vagy.

élhetetlen 2021.10.11. 23:28:56

@Etniez: Jó hír. Csak viccből kérdezem, mi van a macskaalommal? Már hetek óta küldözgetem a cikkeket az ott élő ismerőseimnek a wc-re rászoktatásról, mert víz még van. Bocs!

white999 2021.10.12. 00:19:12

@CSOKKI MÁLNA: Kicsit kincstárinak tűnik az optimizmusod (nem is értem sok hülye angol miért csinálná vissza 60%-ban az egészet amikor olyan jó de hát k nem értik ezt) de szerintem Te mehetnél. Senki nem kényszerít, hogy ebben a posványba legyél. Remek helyek tucatjai vannak az EU-n kívül. Zimbabwe, Észak-Korea Oroszország, Uganda, Mindenhol jólét van és nincs éhezés, az emberek boldog mosollyal az arcukon élik az életet.

Etniez 2021.10.12. 02:12:47

@élhetetlen: Nem tudom, nincs macskám. Tegnap éppen rizst nem tudtam venni meg szemeteszsákot.

Ilyet utoljára gyerekkoromban láttam, amikor anyu úgy küldött a boltba, hogy mindig elmondta mi kell és mit hozzak, ha nincs.
Én magyarként együtt tudok élni a helyzettel, helyieknek furcsa.

Etniez 2021.10.12. 02:14:23

@CSOKKI MÁLNA: már megint terelsz.

A kérdés az volt, hogy a néptől mikor kaptak felhatalmazást, nem volt ilyesmi a választási programjukban.

Diszlexiás vagy?

Etniez 2021.10.12. 02:15:37

@white999: ja, 5 éve léptünk ki és ezalatt csak romlott minden. Az, hogy mitől lenne jobb pedig még reményként sem látszik sehol.

élhetetlen 2021.10.12. 02:38:00

@Etniez: De te érted, miről beszélek, míg itt nagyon sokan nem értik. Hogy macskaalom nincs, vagy rizs nincs, abban csak az a közös, hogy nincs, ami mindig (mármint a mi mostani életünkben) volt, az nincs. És akkor Jossarian elmondja, hogy ez a született briteknek van, csak másnak nincs, és, ha cáfolom, akkor az egyetlen válasza, hogy a nickem az ami..

Etniez 2021.10.12. 02:51:34

@élhetetlen: senkinek nincs. Áremelkedés van, 10 éve élek én is itt, de ilyet még nem láttam. 5 éve kezdődött, az első két évben nem volt sok dolog érezhető, de a tényleges Brexit óta megyünk a leejtőn, ki tudja meddig.

Mi is intézzük az állampolgárságot, aztán hamarosan költözünk vissza az Eu-ba.

2021.10.12. 05:55:06

@Etniez:

Te nem vagy magyar.....

Itt te terelsz, és beszélsz ökörséget libernyák.....

2021.10.12. 05:56:35

@Etniez:

Csak Magyarországra ne költözz te semmirekellő hazátlan.....

Bandibacsi34 2021.10.12. 06:57:12

Vagy hülyek vagy manipulalnak es játsszák a hülyet....

Bandibacsi34 2021.10.12. 07:12:41

@Etniez: Valószínűleg videken laksz mert Londonban Brexittől függetlenül meg mindig nőnek a lakásárak. Ami itt betett az nem a Brexit volt, hanem egyrészt a pandemia hiszti a lezarasokkal es ingyenpenzzel, masreszt a berek nőttek bizonyos kelet-europai orszagokban, vagyis ha Nyugaton nem keresed meg a sajat orszagod berenek legalabba 3X at, akkor nem erdemes kimenned mert az egyeb koltsegek(szallas stb.) miatt rafizeteses. Anno 2004 ben 5-7x berek voltak Magyarország vs UK viszonylatban, amit 2008 ban kemenyen visszavagtak a "valsagra" hivatkozva. A lezarasok miatt sokan hazakoltoztek Olaszországba, Spanyolországba stbstb. es volt nemi panik a belvarosi reszeken(Kensingtonban a haztulajunknak 60 haza volt ures a 220 osszesbol, de a kulvarosiakra(2-3 as zonasok) egy heten belül talalt uj lakokat). Most az lezaros orszagokbol jonnek ide ujra(olaszok dögivel) es ujra pörög a lakaspiac. Persze videkre sem nyugat-europai, sem nem europai nem megy. Ott biztos eshettek az arak.
Ha az UK akarna csinalhatna kvotakat a hianyszakmara, de most szeretneneknpeldat statualni, hogy EU nelkul milyen rossz lesz itt es ezert csinaljak a panikot. Van eleg sofőr csak nem engedtek őket dolgozni, hogy panikot kelthessenek. Ha nem lenne akkor 3 evre adtak volna az engedelyeket es jottek is volna Albaniabol meg a Balkanrol.

_atpijkamo_ 2021.10.12. 07:21:03

@taga20előválasztó: Szia tezsvír! Leszavaztál a fasz MZP-re? :-)

Én le. Pillanatnyi gondolkodás nélkül. :-)

_atpijkamo_ 2021.10.12. 07:26:49

@CSOKKI MÁLNA: "mutass nekem egy országot, amelyben állami sportberuházásokról szavaztatnák a lakosságot."

Tolvajok nem szavaztatják semmiről a lakosságot, hanem börtönben csücsülnek. Más országokban. :-)

Etniez 2021.10.12. 07:46:39

@Bandibacsi34: Haringey-ben lakom. 1175-ért bérelek 1500 helyett. Két év alatt csökkent ennyire.

Igen, volt pandémia, de máshol visszapattant a gazdaság, ez itt nem. Ennek oka Brexit.

2021.10.12. 07:53:22

Az még nem volt libernyák majmok, hogy a brexit, meg a munkaerő hiány is a zorbán miatt van......

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.10.12. 08:35:34

@Etniez:
Mit szólok az adóemeléshez?
Tíz év alatt 4 fonttal nőtt a minimálbér és hogy értéke is legyen az éves adómentes összeg 8ezeről 13ezerre nőtt.
Az órabérem 7fonttal lett magasabb.
Kibírom az adóemelést.

John Doe3 2021.10.12. 09:35:50

@CSOKKI MÁLNA: Akkor minek kell a jelentős váltás, ha csak problémákkal jár?

Örömhernyó 2021.10.12. 09:50:30

Az angolok mindig is csak kizsákmányolható kulimunkást kerestek, ezért engedték be a pakikat, indiaiakat, jamaikaiakat, csak ők egy generáció alatt leszoktak a munkáról, hamar rájöttek hogy lehet a rendszert meglovagolni, benefiteken élni. Így aztán beengedték a káeurópaiakat, amíg kellettek, addig eltűrték őket, most azt hitték, hogy majd a brexit után az angol, paki, indiai fog majd minimálbérért londoni megélhetési költségek mellett raktárakban időre dobozokat pakolni, teherautót vezetni megállás nélkül, a spárgaföldeken görnyedni, húsüzemekben csirkét belezni mínusz 18 fokban. LOL

@CoolKoon: A hitelezés nem egy jótékonysági tevékenység ám, akkor pláne nem, ha a nyugati tőkés nyújtja. Tudod ez olyan, mint amikor a providentes uzsorahitelező odaadja anyádnak a pénzt, várja, hogy fizessen, azt zsebre teszi, aztán amikor ben tud törleszteni, akkor vár míg felgyűlnek a kamatok, aztán amikor elég tartozás gyűlt össze, akkor elveszi anyád lakását végrehajtással. Ezt csinálta a Nyugat is, csak ráadásul idegen pénznemben kellett törleszteni a keleti blokk országainak, tehát lényegében olyan szopás volt a nyugati hitel, mint a 2000-es években a magánszemélyek devizahitele.
Ja és a vége nem az lett, hogy a nyugati pénzügyi rendszer összeomlott a keletre kihelyezett hitelek miatt, hanem az, hogy a kelet beszopta, el kellett adniuk fillérekért komplett iparágakat a nyugati versenytársaknak, piacokkal együtt és még az ivóvíz is nyugati cégek karmai közé került. A nyugatot fellendítette a keletnek adott hitel, kamatokat zsebeltek be, majd rátették a kezüket komplett iparágakra. Olyan ez, mint amikor a kínaiakat ópiumra szoktatták, aztán a társadalom bomlását kihasználva a szabad kereskedelem zaszlaja alatt ópiumháborúkat indítottak a nyugati kapitalisták.
Vagy mint amikor tönkretették az indiai textilipart, hogy nekik legyen piacuk. Mindezt a fejlődés és profit nevében.
Nem azt állítom, hogy Kelet-Európa hibátlan és ott nincsenek közpénzen hízó politikusok és családtagokból beltaggá vált szerencselovagok, de a nyugati is így kezdte. Ma meg már tekintélyes bankházak viselik az egykori holland, francia, brit Tiborczok és Mészárosok neveit. Csak ők nem közvilagítási tendereken lapátoltak össze a kezdőtőkéjüket, hanem rabszolgákkal, gyarmati infrastrukturalis megbízásokkal, koncessziókkal, kalózkodással (privateerként), cukornáddal, kínaiaktól rabolt ezüsttel, dél-afrikai gyémántbányákkal gyűjtötték össze.
3 generáció múlva lehet majd megítélni, hogy társadalmi szinten hasznos volt-e összességében az a lopás, amit a magyar elit elkövetett.

Örömhernyó 2021.10.12. 10:10:43

@slowMotion: a paki, indiai egy generáció alatt leszokik a munkáról, utána csak üzletelni hajlandó, földeken dolgozni nem
Sőt, már előbb kitapasztalják, hogy kell chav módra a szociális ellátórendszeren élősködni.

Bandibacsi34 2021.10.12. 11:32:48

@Etniez: Ok. Ahova en latok az pl Balham, ahol lakom, meg az ismeroseim(Shepherd's Bush, Acton, Merton) ott nem valtoztak az arak nagyon es csak a lezarasok miatt volt visszaesés par honapig. Mindenesetre itt 550 er berelek 8 nm t, csak eppen jo a kozlekedes a metro miatt. Itt inkabb az ingyenpenz miatt lesz cumi. Elegge nagy bajok vannak bizonyosnorszagokban(Ausztralia, Uj Zeland, Olaszorszag) a lezarasok miatt vagy a turista orszagokban(Görögország) a turistak elmaradasa miatt es hatalmasak a vesztesegek szoval nem a Brexit az igazi ok
@Örömhernyó: Ez ilyen rendszer. A baloldalnak allandoan ujra kell termelnie a szavazoit, es azokat tartja a szocialis berlakasokban. Ami kifejezetten duhito, hogy semmirekellők kvazi ingyen laknak mert megellettek par gyereket csak ezert(ez aztan dolgozhatnak legalisan heti 2-3 napot, de az ugyes pakik rokon neven levo autoval Ubereznek havi 4000 fontert). Utobbi evekben sok magyar nő is elkezdte ezt csinalni(foleg mint egyedulallo anya kapjak meg gyorsan), de ismertem en finnt, romant meg egyeb hasonlot is, aki ezt megcsinalta. Sot regebben kiadtak es hazamentek a sajat orszagukba, csak most jobban nyomon lettek kovetve. Mi meg fizethetjuk a piaci arat a legsz. rabbul fizető munkakert valami minimalisan berendezett lakasert(ha nem akarunk 1 orat utazni a munkahelyre). Amikor idejottem 6-7 font volt a ber, most 11 de ez 13 ev alatt volt, mikozben a normalis méretű szoba 280 rol 550 re nőtt főleg a tetves olimpiat hasznaltak fel erre. Mindenesetre szerintem a Brexit felhuzza a bereket hosszu tavon, en is tamogattam csak a munkaltatok szeretnék sz. re-hugye dolgoztatni meg most is. Ne feledjuk az utobbi 4 evben mar brazilok es del-amerikaiak jottek spanyol, olasz, portugal utlevelekkel, ukránok magyar, lengyel, balti utlevelekkel meg balkaniak. Ezeknek meg alomfizu volt az itteni ehber es jo nekik 4 agyas szobakban aludni az elso par evben.

CoolKoon 2021.10.12. 13:55:43

@CSOKKI MÁLNA: "Kit érdekeltek ezek a hülyeségek már a '80-as években?" - Az, hogy a közvélemény nem foglalkozik velük, szinte irreleváns. Az eszmék ugyanis megmaradtak, a híveik szintén, tehát a felszín alatt a mai napig bugyog az általuk teremtett szar is.

"A BLM-ről meg Floyd kifingatásáig, és az ezután elindult hecckampányig a kutya nem tudott." - Valószínűleg azért, mert nem is léteztek.

"Öt év, és visszatérnek az ismeretlenség homályába." - Úgy legyen, de amúgy erre minden esély megvan, pont az egységes ideológiájuk hiánya miatt.

"Szted.." - A tények makacs dolgok ám. És ami most Angliában történik, azok bizony tények, ahogy az ottani üzletek üres polcai is azok.

CoolKoon 2021.10.12. 14:10:13

@Örömhernyó: "A hitelezés nem egy jótékonysági tevékenység ám" - Állítottam én valaha is mást?

"ez olyan, mint amikor a providentes uzsorahitelező odaadja anyádnak a pénzt, várja, hogy fizessen" - Na, látom, hogy te se vagy százas...

"Ezt csinálta a Nyugat is, csak ráadásul idegen pénznemben kellett törleszteni a keleti blokk országainak" - Egyrészt se az nem a Nyugat hibája volt, hogy a keleti blokk országai náluk kuncsorogtak kölcsönért, másrészt pedig arról már duplán nem tehet, hogy játékpénz-értékű, puha valutákat használtak "bibibí, nem ér a nevem!" felkiáltással, és komolyan elhitték, hogy ebből nem lesz később ultranagy szopás.

"el kellett adniuk fillérekért komplett iparágakat a nyugati versenytársaknak" - Ezt a kolosszális baromságot mikor álmodtad? Mert alátámasztani SEMMIVEL nem tudod, ez holtbiztos.

"még az ivóvíz is nyugati cégek karmai közé került" - Ez még ráadásul cinikus hazugság is, mert sosem volt igaz. Miért hazudsz?

"Vagy mint amikor tönkretették az indiai textilipart, hogy nekik legyen piacuk." - Még egy gyönyörű hazugság. Gyakorlatilag MINDEN ruhadarab Bangladesből vagy Kínából jön, amiket bizony külsős (helyi!) cégek gyártanak. Nálad kényszer a megállás nélküli hazudozás?

"Ma meg már tekintélyes bankházak viselik az egykori holland, francia, brit Tiborczok és Mészárosok neveit." - Egy fenét! A Nyugaton ilyen Mészáros Lölö szintű együgyű strómanok legutóbb talán a középkor végén rúghattak labdába, azóta sosem, ahogy ma se. A Tiborczokkal is hasonló a helyzet, a nyugati termékek azért voltak mindig is keresettek, mert VALÓDI érték volt a termékeik mögött, ami a helyi kiskirályok félmaffia vállalkozásairól nem mondható el.

"nem közvilagítási tendereken lapátoltak össze a kezdőtőkéjüket, hanem rabszolgákkal"- Persze, minden nyugati iparmágnás rabszolgatartásból élt, mi? Össze-vissza beszélsz....

"3 generáció múlva lehet majd megítélni, hogy társadalmi szinten hasznos volt-e összességében az a lopás, amit a magyar elit elkövetett." - Valójában már most meg lehet ítélni, hogy minden volt csak hasznos nem. Ugyanis fejlődést nem hozott, társadalmi és gazdasági leépülést viszont annál inkább. A legékesebb bizonyítéka ennek pedig az, hogy a magyar elit által működtetett fedőcégek nemcsak hogy Mo-n kívül totál életképtelenek, de még Mo-n is kiszorítja őket a piaci alapokra épülő (ezért nem minden szinten gyagyásokat dolgoztató) konkurencia.

vajdasagi 2021.10.12. 14:56:25

@Vejnemöjnen buzukizik: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Nyilván a nyugat hanyatlik. Oroszország meg egyre jobban áll gazdaságilag. Magyarország nemkülönben. A hanyatló nyugatról nemsokára ide menekülnek a nyugat-európai lakosok (már persze a keresztények), mert nyugaton üldözik őket. Megmondta a vezír. De sebaj, mert van kormánybiztosunk, aki az üldözött keresztények gondjaival foglalkozik. Felvirrad majd ettől Magyarország is meg Oroszország is. Igaz, Putyinék még nem építettek annyi stadiont, mint mi. Meg is látszik rajtuk, hogy hozzánk képest lemaradnak.

Viszont egyes ügyes üzletemberek, mint pl. Tiborczék veje elmentek nyugatra gazdálkodni. Nem is értem, miért nem a fellendülő Oroszországba mentek. Birca, Te mit gondolsz erről? Vagy lehet, hogy csak azért mentek, hogy tovább rombolják a nyugatot? Én ezt nem értem.

Vejnemöjnen buzukizik 2021.10.12. 15:47:13

@vajdasagi: a kelet is hanyatlik, de ezt majd akkor kommentelem, ha Oroszországról lesz egy magvas poszt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.12. 16:19:22

@vajdasagi:

Szerencsére a nyugatnak vége, ez jó hír nekünk.

Mindegy, hogy egyesek mennek nyugatra, ez egyéni kétdés. A motiváció ilyenkor jelllemzpen a pénz.

_atpijkamo_ 2021.10.12. 16:32:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "a nyugatnak vége, ez jó hír nekünk."

Hát a brexit bizonyítja, hogy aki kilép a "nyugatból" (EU), annak elég szar lesz, ha nem is vége. Ez rossz hír a fide$$nek, mert mert ha elapad az EU-segíly, akkor is benn kell maradni az EU-ban.

_atpijkamo_ 2021.10.12. 16:33:20

@vajdasagi: "a nyugat hanyatlik. Oroszország meg egyre jobban áll gazdaságilag"

:)))))))))))))

Etniez 2021.10.12. 17:21:25

@_atpijkamo_: Ja, mindig jönnek ezek az orosz trollok.

Kutya nem a kar Oroszországba költözni és ez mindent elmond a valóságról.

Szegény nyugat már a hidegháború óta folyamatosan haldoklik, mégsem odaköltözött 500.000-1000.000 magyar.

Annyira viccesek vagytok, amikor előadjátok ezt a műsort pont egy olyan blogon, akinek a szerzője 10 éve él NYUGATON és esze ágába sincs visszaköltözni Magyarországra.

Ezek a KGB-humoristák mindig hiányozni fognak.

_atpijkamo_ 2021.10.12. 17:22:09

@patrióta demokrata: "Nem hallottam arról, hogy az oroszokat különösebben megérintette volna"

A ruszkik marha ellenállók. Ha éheznek, kimennek az erdőbe gombát szedni. Ebből azonban nem következik, hogy ne lenne kurva szar a gazdaságuk.

_atpijkamo_ 2021.10.12. 17:23:48

@Etniez: Semmit nem termelnek, ami eladható lenne a világban. Na jó, mondjuk atomreaktor. De a finnek jól bevásároltak vele.

Kiss A 2021.10.12. 18:42:23

@patrióta demokrata: Csabika! "Ezt a hülye süket libernyák dumát a határátkelőn nyomasd....."
De hát azt te személyesen kinyírtad! Még pezsgőt is bontottál! Most akkor mi van? Csak nem hazudtál Csabika?
Jut eszembe mi van a feljelentéssel? A belügyes haverral, az épp szolgálatban lévő főhadnagy haverral, stb, stb? A sör már megromlott, amit félretettem nekik!
TE SZÁNALMAS NYOMORULT FASZ! MUHAHAHA!

Etniez 2021.10.12. 19:09:56

@Etniez: akartam mondani mégis.

Etniez 2021.10.12. 19:11:07

@Kiss A: Ki ez a retardált amúgy?

Etniez 2021.10.12. 19:12:26

@_atpijkamo_: Persze, Oroszország egy élhetetlen szar.

Kiss A 2021.10.12. 20:04:27

@Etniez: egy menő szabolcsi (Tard) erdész, aki jogásznak képzeli magát, EU ellenes, Orbán fasszopó, Orbán ellenes, de főleg nagyon okos, nagyon művelt homofób fasz, aki nagyon sikeres vállalkozó is egyben, bár saját bevallása szerint se bankszámlája, se okostelefonja nincs. Tehát vmi munkanélküli fasz lehet, aki az asztali pc mellől osztja egész nap az észt és kb minden szava hazugság:-)
Digger haverja, napi 28 új nicken hazudik. Kb ennyi.

Etniez 2021.10.12. 20:48:49

@Kiss A: Köszi, az feltűnt, hogy bonyolultsága a faékhez konvergál, ezért nem is foglalkozom vele.

Almandin 2021.10.12. 22:01:18

Ez a következménye annak a folyamatnak, hogy ma Európában már mindenki fehérgalléros munkát akar végezni, aki meg nem tud ilyet szerezni, inkább segélyből él, amit gazdag nyugati országokban meg is lehet tenni.
Ha ez így halad, pár évtized múlva lehet, hogy az irodistákat kötelezni fogják, hogy hetente egy napot menjenek fizikai munkakörbe, sofőrnek, gyári munkásnak, stb., különben összeomlik a gazdaság. Vagy még több bevándorlót szív fel Európa, csak annak meg sok negatív társadalmi következménye lesz, mivel a többségük nem tud integrálódni.

_atpijkamo_ 2021.10.12. 22:11:05

@taga20előválasztó: Pontosan. Mi is megfizetjük majd.

kovidmenekult 2021.10.13. 16:04:15

@Kiss A: foldrajzbol elegtelen, ugyanis Tard Borsodban van.

kovidmenekult 2021.10.13. 16:07:36

@_atpijkamo_: Oroszorszag a vilag legnagyobb gabonaexportalo orszaga.

Kiss A 2021.10.13. 16:47:05

@kovidmenekult: jogos! Szombathelyi születésűként nekem mindkét megye kb Pakisztán:)
Te is paki vagy, vagy meggoogliztad? Vagy esetleg ismersz minden zsákfalut az országban? Végülis mindegy, örülök ha a hozzászólás többi részével egyetértesz :)

_atpijkamo_ 2021.10.13. 17:24:09

@kovidmenekult: OK. Atom és búza. Százmillió termékből kettőben az elsők. :))

CSOKKI MÁLNA 2021.10.13. 20:37:42

@CoolKoon:

Megmaradnak, de csak ötven évente érik el néhány évig a közvélemény ingerküszöbét. Erre utaltam. A '80-as években már mindenki csak röhögött a fekete párducos hülyeségen.

" Valószínűleg azért, mert nem is léteztek.2

Dehogynem. Jóval Floyd halála előtt is léteztek már, de láthatóan te sem tudtál róluk.:)

"A tények makacs dolgok ám. És ami most Angliában történik, azok bizony tények, ahogy az ottani üzletek üres polcai is azok."

Az a legviccesebb, hogy ti tényleg elhiszitek, hogy örökre így marad. Aztán ha rendeződnek a dolgok, egyszerűen nem vesztek tudomást a valóságról. Jó öreg lippschi szokás.:)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.13. 20:38:44

@_atpijkamo_: Nem ez volt a kérdés, nem figyeltél.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.13. 20:43:28

@Etniez:

Nem,de továbbra is az a helyzet, hogy nem ismered a hazai alkotmányos berendezkedést.:(
A nép 2010-ben kétharmados felhatalmazást adott a Fidesz-Kdnp-nek a balliberált ámokfutás évei után. Márpedig az alapítóatyák szándéka szerint ez alkotmányozó többség. Sajnálom, hogy fel kell világosítsalak, hogy a felhatalmazást az országgyűlési választásokon kapta meg a kormány. Olvass többet, írj kevesebbet!:)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.13. 20:47:55

@white999:

Az átmeneti nehézségek elvették a kedvüket, a nép már csak ilyen, de a kormánykereket nem lehet öt percenként ide-oda húzogatni.
Az történik, hogy GB a következő évtizedekben inkább az angolszász világhoz fog kapcsolódni, gazdasága ,kereskedelme is eszerint fog átalakulni. Mutatis mutandis!:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.10.13. 20:57:44

@_atpijkamo_: Csak kúrvára nem mindegy hogy amiből elsők az búza vagy köménymag.

_atpijkamo_ 2021.10.13. 21:20:35

@diggerdriver: :))

Oroszország GDP-je valahol Olaszország GDP-je körül van. Nem világtényező.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.13. 22:11:17

@_atpijkamo_:

Nem a GDP-je miatt világtényező, hanem a szénhidrogén forrásai, egyéb ásványkincsei, hadereje és az atomarzenálja miatt. Illetve, mert saját területről képes beavatkozni Skandináviától Közép-Ázsián át a távol-keletig.

CoolKoon 2021.10.14. 11:49:28

@CSOKKI MÁLNA: "Az a legviccesebb, hogy ti tényleg elhiszitek, hogy örökre így marad." - Állítottam én valaha is ilyet?

"Aztán ha rendeződnek a dolgok, egyszerűen nem vesztek tudomást a valóságról." - Mintha még mindig nem értenéd. Olyan ez, mint a szocialista hiánygazdaság volt - egyszer vécépapírból volt hiány valamelyik országban, másszor vasalódeszkából. Persze, a benzinhiány megoldódik, aztán majd legközelebb megint másból lesz hiány. A súlyos munkaerő-hiány nem valamiféle közgazdaságtani humbug, hanem nagyon is valós jelenség, és érdemi intézkedések nélkül (na ez az amit a Johnson-kormányzat eddig NEM csinált) egész egyszerűen nem fog megszűnni.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.14. 12:00:19

@CoolKoon: Az a szocialista tervgazdaságból következett. Strukturális probléma volt. Jelenleg egy jelentős változásból következő átmeneti problématömegről van szó.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.14. 12:03:43

@CoolKoon:

"A súlyos munkaerő-hiány nem valamiféle közgazdaságtani humbug, hanem nagyon is valós jelenség"

Egész Európában. Johnsonék kezét viszont nem köti meg a továbbiakban a valóságidegen pc idióta brüsszeli bürokrácia. Belőlük lett elege az embereknek, és nem a lengyel buszsofőrből, meg a szlovák vízvezeték szerelőből.

CoolKoon 2021.10.14. 13:12:40

@CSOKKI MÁLNA: "Strukturális probléma volt." - Ahogy a mostani is az.

"Jelenleg egy jelentős változásból következő átmeneti problématömegről van szó." vs. "Egész Európában." - Na most akkor döntsd el, hogy a Brexit okozta átmeneti probléma, vagy Európa-szerte jelen lévő jelenség.

A lényeg, hogy a jelenség most is strukturális jellegű, és célzott intézkedések nélkül ez nem fog változni se Angliában, se Európában. Viszont Anglia abban a speciális helyzetben van, hogy az egészet megfejelte még a Brexit, meg az indiai bevándorló belügyminiszterük által meghozott, kimondottan xenofób rendeletcsomag.

"Johnsonék kezét viszont nem köti meg a továbbiakban a valóságidegen pc idióta brüsszeli bürokrácia." - Hiába szidod az EU-t mint a bokrot (miért nem költözöl inkább Moszkvába amúgy?), a munkaerőhiányról még áttételesen se az EU-s bürökraták tehetnek, amelynek végül is ékes bizonyítékei a jelenlegi angliai viszonyok is.

"Belőlük lett elege az embereknek" - Ez egész egyszerűen nem igaz. Az angol politikai-gazdasági elitből lett elege az angol csőcseléknek, és a Brexit egy ellenük szóló bosszúszavazás lett. Így néz ki, amikor hatalma lesz a szarnak...

CSOKKI MÁLNA 2021.10.14. 13:41:58

@CoolKoon:

Nem, mert az a szocialista gazdasági struktúrából, a tervgazdaságból eredő hiánygazdaság volt.
A Brexit felerősíti az amúgy is meglévő munkaerőhiányt átmenetileg, viszont a függetlenedés a megoldást is közelebb hozza.
Meg fognak jelenni a született britek azokon azokban a pozíciókban, ahol munkaerőhiány van. Nem megy tovább a probléma kenegetése, mint az EU-ban,ahol majd később de drasztikusabb mértékben fog jelentkezni a probléma. Később kell szembesülniük azzal, hogy a munkaerőhiányt tartósan az erőltetett bevándoroltatással nem lehet megoldani.

"Az angol politikai-gazdasági elitből lett elege az angol csőcseléknek, és a Brexit egy ellenük szóló bosszúszavazás lett."

Amely nagyon is jól elvolt az EU-ban, a fő nyertese volt az uniós tagságnak. Nem lehet őket az EU-s bürokráciától függetlenül kezelni. Ugyanazon probléma részei ők is.

CoolKoon 2021.10.14. 13:54:12

@CSOKKI MÁLNA: "az a szocialista gazdasági struktúrából, a tervgazdaságból eredő hiánygazdaság volt" - Attól függetlenül, hogy ezúttal mások az okok, még szintén strukturális jellegűek, ami azt jelenti, hogy nem fognak egy csapásra elmúlni.

"a függetlenedés a megoldást is közelebb hozza" - Igazán? És erre valami bizonyítékod is van? Ugyanis az előbb még pont az ellenkezőjét írtad, tehát hogy Európa-szerte munkaerőhiány van. Mivel Anglia kilépett az EU-ból, és náluk is az van, így nyugodtan kijelenthető, hogy nem az EU-s struktúrák okozzák.

"Meg fognak jelenni a született britek azokon azokban a pozíciókban, ahol munkaerőhiány van." - Igazán? Azokban a pozíciókban, ahol eddig szinte kizárólag "koszos migráncsok" dolgoztak? Hát ezt valahogy erősen kétlem. Legalábbis súlyos válság nélkül ez nagyon nem valószínű.

"mint az EU-ban,ahol majd később de drasztikusabb mértékben fog jelentkezni a probléma" - Miről hadoválsz?! Te magad írtad, hogy az EU-n belül is probléma a munkerőhiány!

"a munkaerőhiányt tartósan az erőltetett bevándoroltatással nem lehet megoldani." - Úgy néztek ki a kelet-európai vendégmunkások, mint akiket erővel reptettek Angliába?!

"Amely nagyon is jól elvolt az EU-ban, a fő nyertese volt az uniós tagságnak." - Pontosan, az angol elit. Az angol proli viszont nem, így egyre frusztráltabb lett. Láttuk ezt annak idején az erőszakos angliai (főleg londoni és városi) zavargások idején is, amikor is NEM a bevándorlók randalíroztak, hanem az echte angol csőcselék.

"Nem lehet őket az EU-s bürokráciától függetlenül kezelni." - Már miért ne lehetne? Különben is, ezentúl azt fog kelleni. És ez egyben azt is megmutatja majd, hogy az elhibázott lépésekért mindig is az angol elit volt a felelős, nem pedig az EU.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.14. 14:57:45

@CoolKoon:

De nem a gazdasági struktúrából erednek, hanem egy leválási folyamat átmeneti jelenségei. Időbe telik, míg beállnak az új egyensúlyok. De ez azért mégsem egy olyan horderejű átalakulás, mint a tervgazdaságból a kapitalizmusba való átmenet volt.

"Ugyanis az előbb még pont az ellenkezőjét írtad, tehát hogy Európa-szerte munkaerőhiány van."

Igen, és ez a briteket most még fokozottabban érinti. Nem hagyatkozhatnak olyan mértékben elmaradottabb országok munkavállalóikra. Ez innovációra, új utak keresésére ösztönzi őket e téren is, nem úgy, mint az elkényelmesedett, hazug pc dogmákban gondolkodó EU-s eliteket.

"Igazán? Azokban a pozíciókban, ahol eddig szinte kizárólag "koszos migráncsok" dolgoztak?"

Alacsony bérért, rossz körülménye között. Ez változni fog, ami előnyére válik az országnak. Felborítva azt az egészségtelen természetellenes foglalkozásszerkezetet, amely a fejlett EU-s országokat jellemzi.
Új kezdet.

"Te magad írtad, hogy az EU-n belül is probléma a munkerőhiány!"

Igen és még inkább az lesz. Nekik később kell szembesülniük azzal, hogy az erőltetett muzulmán bevándoroltatás nem oldja meg sem a munkaerőhiányukat, sem a nyugdíjrendszerüket, viszont a muszlimok eltartása rengeteg pénzbe kerül. Erről a kártékony szisztémáról váltak le a britek. A továbbiakban nem kötik őket EU-s direktívák a bevándorlás és a "menekült"ügy tekintetében sem.

"Úgy néztek ki a kelet-európai vendégmunkások, mint akiket erővel reptettek Angliába?!"

Én az EU-n kívülről érkező bevándorlókról beszéltem, akikre a hazug valóságidegen brüsszeli bürokratikus elit egyfajta aranytartalékként, Európa demográfiai, munkaerőproblémáinak megoldásaként tekint. Súlyosan csalódni fognak.

"..zavargások idején is, amikor is NEM a bevándorlók randalíroztak, hanem az echte angol csőcselék."

lh3.googleusercontent.com/proxy/8OQb2h2qtQ5M6C0_1MCNjmqYoiweyVT7bX-Y8-WjLqE4JE9BiQEMJecYul1sMDo1NmYFs3BHaOhIgRlHUwt34KJqFSXNZxIkqdw

"Különben is, ezentúl azt fog kelleni."

Igen, ezentúl. Aminek ők nem nagyon örülnek.:)

Péter9876543 2021.10.15. 13:18:23

Esküszöm nem bántani akarlak, ne vedd magadra, de ez az írás TELJESEN skizofrén. Azért skizofrén, mert amit értesz kicsiben - hogy hogyan működik a piac - azt nem érted nagyban. Érted jól, hogy a saját munkaerőpiacod hogy működik, miközben nem érted hogy a globális, vagy legalábbis EU-s munkaerőpiac hogy működik.

Sok ember - úgy tűnik Te is - sok vezető, Boris, de talán Anglia nagy része is még mindig ugyanott tart mint 2016-ban. Csúnya, gonosz EU, aki bántja a szegény angolokat. Álmodozás, lebegés a rózsaszín felhők között. Ezzel eddig nem is volt gond, csak most, amikor szembejött a valóság.

A realitás az, hogy Anglia hozott egy borzasztóan ostoba döntést, levágta a saját karját büszkén, és még örült is neki, és most amikor felfogta végre hogy béna és már semmi nem lesz olyan mint korábban, sír mint a fürdőskurva. És persze mindenki mást hibáztat, főleg az EU-t, csak egyet nem, saját magát. Nyilván ez pszichológia, 1.óra, 1. lecke, vagy az ABC-ből az A betű, a másik hibáztatása a saját butaságért. Hogy ezen a ponton a legtöbb ember egész életében nem jut túl, az már egy másik téma.

Pedig ez sima ok-okozati viszony, felnőtt, gondolkodni képes emberek általában képesek vállalni a felelősséget a tetteikért. Ez a szabadság (látszatának), a függetlenség (látszatának) az ára, áruhiány, lecsúszás, infláció, 20-30-40 %-kal rosszabb életszínvonal. Mondhatjuk hogy nincs itt semmi látnivaló.

Rengeteg anyag van a témában, mondjuk itt egy VM FB-bejegyzés. A valóság kemény dolog, tudom én azt. Persze lehet álmodozni tovább. :)))))

A Brexit hatásai: óriási, kígyózó sorok és üzemanyaghiány, a sofőrök hiánya miatt nem jut elég üzemanyag a kutakra, több kút be is zárt, erre a fogyasztók felvásárlásba kezdtek, tovább fokozva a hiányt. Erre a brit kormány megtört és engedélyezte pár ezer "átmeneti" vízum kiadását EU-s sofőrök illetve szárnyasfeldolgozókban dolgozók számára, mert ott sincs munkaerő. Ezzel kinyílt Pandora szelencéje, mert más iparágak miért is ne kaphatnának ilyen "átmeneti" segítséget?
Az európai fuvarozók szövetsége viszont figyelmeztetett, hogy a britek ne számítsanak sok jelentkezőre, mert 1. az EU-ban is hiány van sofőrből, 2. az EU-ban magasabbak a bérek, 3. az EU-ban jobbak a munkakörülmények, több kamionpihenő van kiépítve, és nem is kell a határokon várakozni, hiszen határok nincsenek. A vészmadarak már a Karácsony elmaradását jósolják Nagy Britanniában, se pulyka nem lesz, se aki kiszállítsa, úgymond.
Ha a Cancel Christmas Rettegés túlzás is, a közös szabad piac árleverő áldásaiból kiszállni őrültség, a fogyasztóknak vastagon meg kell majd fizetni ennek az árát, előbb-utóbb lesz majd minden, sofőr is, pulyka is, benzin is, de sokkal drágábban. Addig az állam viszont kapkodhat, már a hadsereg bevetése is felmerült a sofőrhiány enyhítésére. A Brexit-visszacsapásból a tanulság csak annyi, amit már a tömegdemokráciáktól írtózó Hérakleitosz is tudott: "Az embereknek nem tenne jót, ha valóra válna, amit szeretnének."
Nem lehetne, hogy aki a maradásra szavazott, elsőbbséget kapjon a sorban? Hiszen a kilépésre voksolók okoztak minden zavart, meg persze a politikusok, akik mézesmázas hazugságokkal, visszanyerjük a kontrollt zagyvalékokkal megvezették őket. Itt az ágytál, melyre vágytál.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.10.15. 14:07:03

@Péter9876543:
Ugyanazt írtad mint én csak te a Brexitet tartod felelősnek én meg nem.

CL78 2021.10.15. 16:41:58

Bocs, nem bírom már számon tartani a nickjeimet. :)))

A piaci mechanizmusokban egyetértünk. Szerintem 2 dolgot nem veszel figyelembe. Az első, hogy Brexit valójában 9 hónapja van nagyjából, az hogy 2016 és 2021 között milyen szappanopera volt az EU és a GB között az ebből a szempontból teljesen irreleváns. A Brexit egy teljesen friss dolog még.

A második és szerintem sokkal fontosabb esemény, hogy változóban van a világgazdasági helyzet. Keletről felhők jönnek, vihar készülődik (Evergrande csődje, kínai ingatlanbuborék, chiphiány, ellátási láncok zavarai, hajók a kikötőben állnak Kínában, ahelyett hogy szállítanának stb. stb.), emellett már itt van az infláció a fejlett világban (amiből még hiperinfláció is simán lehet), a gáz pl. több mint 100 %-ot drágult fél év alatt, de MINDEN drágul kivétel nélkül. És egy ilyen helyzetben mindig a leggyengébb láncszemnél jönnek ki a bajok. (a leggyengébb részvényt kell shortolni :))) És ez ugye most Anglia.

Azért az gondolom világos, hogy nem az EU-ban vannak ellátási zavarok, üzemanyaghiány, energiahiány etc. Lehet hogy itt is lesznek majd idővel persze, csak az arány nem mindegy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.10.15. 19:26:15

@CL78: Az EU-ban jelenleg energiaválság van. Leállították az atomerőműveket sorra indítják a környezetszennyező ligniterőműveket. Gázválság is van. Bármilyen válság van, pénzügyi, covid, vakcina mindegy az EU mindent elbaszott.
De szívesen beszélek veled erről.
Válasszuk le az EU-ról a gazdasági intézkedéseket. Ami MARAD abból mondjál pozitívumot. Mik az európai értékek mi az európai jogrend amit folyamatosan emlegetnek?

CSOKKI MÁLNA 2021.10.15. 19:40:44

@CL78:

Ki fog ez alakulni, persze a most károgók akkor majd mélyen hallgatnak.
Emlékszem, a Krím annektálását követően bevezetett szankciók után a nagyokos szakértők temették Putyint,hogy kérem szépen legkésőbb 2016-ban olyan válsághelyzetbe kerül az orosz gazdaság, hogy az elégedetlenség elsöpri a vezetést. Hát..nem úgy lett.
Most pedig ismét nőnek a szénhidrogén világpiaci árak. Az EU meg parázik, hogy lesz e elég gáz télre.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.15. 20:43:38

@diggerdriver:

Csak kicsit megcsavargatja a golyóikat. Neki sem érdeke, hogy a vevői megfagyjanak.:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.10.15. 21:21:32

@taga20előválasztó: Na figyu...
Utolsó hozzászólásod volt amennyiben nem válaszolsz a kérdésre.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.10.15. 21:33:32

@taga20előválasztó: Jaa hogy úgy írtál véleményt hogy a kérdést sem tudod. Akkor szia.

CL78 2021.10.15. 21:38:15

@diggerdriver: Nekem Németországban a gázolaj ára felment 1,40-ről 1,55-re. Neked meg nincs gázolajad bármennyit is adnál érte. A kettő nagyon nem ugyanaz. Ég és föld a különbség.

Politikáról, meg európai értékekről én nem szeretek beszélgetni, mert ezek mind szubjektív dolgok, a világ végéig el lehet róluk beszélgetni teljesen feleslegesen, haszontalanul, értelmetlenül. Erre sajna nincs időm. Nyugi másokkal sem beszélek politikáról, ez nem neked szól. Nem is érdekel különösebben.

Az EU sok mindent elbaszott, igaz. De az utóbbi években a britek még sokkal több mindent elbasztak, igazából mindent, amit csak lehet. Csak gondold végig logikusan, kit fog jobban megviselni ugyanaz a vihar, a 700 kilós grizzlyt (EU) vagy a 9 hónapos kismedvét (UK)?

Tudom hogy divat szídni az EU-t, de azért a tények azt mutatják, hogy a világnak 3 vezető gazdasági központja van, nagyságrendileg hasonló GDP-vel, az USA, Kína és az EU. Nem Anglia, bár tudom ezt a csatornán túl máshogy gondolják. :)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.15. 21:54:21

@CL78:

Egy klasszikust idézve: "ez nem a vég kezdete, csak a kezdet vége.." :)

Diggerdriver64 2021.10.15. 22:14:06

@CL78: Nem válaszoltál a kérdésre.

ocso79 2021.10.16. 10:37:05

@CSOKKI MÁLNA: Te jóember az megvan hogy az EU-n kívüli bevándorlás az elmúlt evben jelentősen nottnőtt

ocso79 2021.10.16. 10:43:31

@CSOKKI MÁLNA: ez jól jöhet Putyinak de mivel az elmúlt 10 evben az orosz GDP csak stagnál ez csak csep a tengerben.

ocso79 2021.10.16. 10:46:44

@CL78: egyetértek veled. Lehet itt variálni az oroszok kicsit élvezik a helyzetet egy ideig,de nem érdekük hosszú távon. Tudják hogy annak a vege gazdasági embargo lesz.

Diggerdriver64 2021.10.16. 11:38:12

@ocso79: Egy lényeges dologra felhívnám a figyelmed. Minden Oroszország elleni gazdasági embargó kontraproduktív volt. Putyin népszerűsége nőtt.
Ha viszont nyugat Európa megfagy a télen akkor minden kormányt elsöpörnek a népek. Csaxólok.

ocso79 2021.10.16. 12:12:18

@Diggerdriver64: azért a népszerűség az nem igazan helyénvaló. Putyin kiszort minden ellenzéki pártot vagy képviselőt aki esélyes lett volna ellene. Az orosz GDP a béka segge alatt,Putyin a hazafi retorikaja ok volt az elmúlt 10 évben, de ezzel nem lehet éhes szajakat megtomni. Putyin nem zárja el a gázt mert ez az Ő érdeke is,Oroszország ellen egy évtizede nem volt épkézláb embargo. Annak meg 0 eselyez látom higy Európa megfagy télen,összeesküvés elméletnek,meg riogatasnak kiváló viszont a nagypalyasok nem így játszanak. Ha Mi megvagyunk Ők éhenhalnak. Piszok egyszerű a képlet.

Diggerdriver64 2021.10.16. 12:14:14

@ocso79: Erre azért nagy összegben ne fogadjál.

ocso79 2021.10.16. 12:52:07

@Diggerdriver64: ez nem igazán fogadás kérdése ;) az Orosz társadalom sokat változott,az hogy egy autokrata rendszerben Putyin kimutatja mutatói jók azt En csak megmosolygom. A krimi álom már szertefoszlott a GDP akummulalis vesztesége az elmúlt 10 évben több mind 50% a világ többi részéhez merten. Ukrajna megtagadásara nem igazan semmi esély tehát az megint nem lehet eladni a népnek.
Az elszegényedes elkepesztő az oroszoknál. Ennek tudatában nem latom semmi esélyét hogy az aranytojast tojó tyúkot ( szenhidrigen ágazat) levágnak hogy legyen egy hétvegere jó leves.
Oroszország egy ok miatt tényező, 45% a vilag nukleáris fegyver arsenlja az Ő kezükben van.
Kb ennyit tudnak felmutatni. Ami nagyobb őrület hogy OV meg erre nyit....

ocso79 2021.10.16. 14:52:40

@Diggerdriver64: az orosz tengely egyszer már kisiklott, nembeszélve arról higy nem értem milyen előnyökkel jár nekünk egy orosz együttműködés. Orosz szempontból érthető.
Nekünk van 3 nem túl jó választásunk EU,orosz,Kína... utóbbi kettő inkább kényszer lenne. EU meg nem jó hiszen ott mar kiüritettük a kasszát attól most ugye szabadulni kell mert kezdenek rankpiritani. Én sem imádom az EU összes megnyilvanulasat,de még mindig ez a legkezenfekvobb. Azt meg el kell felejteni hogy mi majd valamit is önállóan fogunk csinálni ahoz kicsik és jelentéktelennek vagyunk,nem eszeveszett arról hogy az allamkassza is rendesen le van merítve. Lehet itt ficankolni meg nem tetszést kifejezés csak igazán nem érdemes. Magyarország nem lesz Ausztria az a hajó elment 20 éve nem szabad álmodozni.
Csicska állam maradunk joideig kérdés az hogy kinek a csicskai leszünk.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.16. 18:58:22

@ocso79:

Nem bukott meg a Krím annektálása után, hiába szakértette minden liberált nagyokos ezt. Az éhes disznó és a makk.:)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.16. 18:59:31

@ocso79: Próbálkozz meg az értelmes, pontos fogalmazással, hogy tudjam, mi a rákot akarsz.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.16. 19:06:47

@ocso79:

hvg.hu/360/202030__orosz_mezogazdasag__euembargo__fellendules__bajbol_haszon

"A világ legnagyobb búzaexportőre Oroszország, ami történelmi léptékű változás ahhoz képest, hogy Jimmy Carter elnöksége idején az USA gabonaembargóval büntette Afganisztán megszállásáért a Szovjetuniót, amelynek mezőgazdasága a kommunista irányítás alatt nem tudott eleget termelni. "

"

CSOKKI MÁLNA 2021.10.16. 19:31:44

@Diggerdriver64:

Hát nyilván a drag queenek világa felé. Merre másfelé?:)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.16. 19:35:43

@ocso79:

Meg tudod magyarázni, hogy mitől leszünk orosz csicska? Az megvan egyébként, hogy Furcsány úgy hatszor járt a medve barlangjában, aztán átjátszotta az oroszoknak a Mol-t.
Orbán meg visszaszerezte. (Lehet, hogy ez utóbbi is feltétel volt, hogy a Roszatom kapja a paksi beruházást.)

ocso79 2021.10.17. 07:57:44

@CSOKKI MÁLNA: ember hogy buknak meg egy autokrata rendszerben? Ajánlom figyelmedbe Sz.Biro Zoltánt,tudom neked az is lipsi meg Gyurcsány lesz meg a fene tudja mi még. A jóember kb 30 éve ássa bele magát az orosz politikába. Én inkább rá hallgatók orosz ügyben mint rád.

2021.10.17. 08:45:12

@ocso79:

Majd ugorj be egy papírboltba, és vegyél friss naptárat.
Úgy látom te még a szovjet időkben élsz Oroszországgal kapcsolatban.

Amihez nem értesz, vagy nem rendelkezel releváns ismeretekkel . arról ne nyilatkozz.

2021.10.17. 08:48:28

@ocso79:

Sz. Bíró István ugyan az a kategória, mint a libernyák elvbarátaid, akik az elmúlt 12 évben minden nap eltemették az Orbán-rezsimet, meg a magyar gazdaságot.....

2021.10.17. 08:56:22

ROBERT KAGAN
The Washington Post

"2024-ben Donald Trump lesz a republikánus elnökjelölt.
„Az Egyesült Államok a polgárháború óta nem látott politikai és alkotmányos válság felé halad, komoly esély van arra, hogy a következő három-négy évben erőszakos események zajlanak majd, összeomlik a szövetségi hatalom és az ország hadakozó piros és kék csoportokra bomlik fel. Az intő jeleket a politika, a világjárvány, a gazdaság és a globális válság zavaró tényezői, valamint a vágyakozás és a tagadás most még elfedik. De valójában kétség sem fér ahhoz, hogy:

2024-ben Donald Trump lesz a republikánus elnökjelölt. A vágyakozás és remény, hogy a volt elnök befolyása és ismertsége homályba vész, téves volt. A felmérésekben toronymagasan vezet, hatalmas kampányarzenált épít és jelenleg a demokraták folytatása erősen bizonytalan. Amennyiben az egészsége engedi, indulni fog.

Másrészt Trump és republikánus szövetségesei már most minden szükséges eszközt bevetnek a győzelem biztosítására. Azzal, hogy Trump a 2020-as választások miatt csalással vádolja a másik oldalt, megágyaz annak a letőségnek, hogy a jövőben minden számára nem kedvező eredményt meg tudjon kérdőjelezni. Néhány republikánus jelölt már elkezdett készülni a 2022-es csalások beharangozására, ahogy azt Larry Elder is megpróbálta Kaliforniában.

(…)

Kritikusai és támogatói sem tudták felismerni, hogy Trump az amerikai történelemben egyéniségnek számít. Mivel követői alapvetően konzervatív nézetet vallanak, sokan Trumpot csupán a Reagan-forradalom folytatásának, racionális csúcspontjának tekintik. Ez azonban téves: bár a legtöbb Trump-támogató volt vagy jelenlegi Republikánus Párt szavazó, olyan álláspontot képviselnek, melyet nem feltétlenül oszt minden republikánus. Trump támogatói között megtalálhatók volt demokraták és függetlenek is. Valójában az a szenvedélyes elhivatottság, amely a Trump-mozgalmat életre hívta, egyidős a köztársasággal, és egykor mindkét pártban jól rezonált.

Trump más, ez az egyik oka annak, hogy a politika nehezen értette meg ők, és még kevésbé tudta őt visszatartani. Az amerikai liberális világnézet hajlamos mindenre anyagi és gazdasági magyarázatokat keresni, és kétségtelen, hogy a Trump-támogatók jó részének van oka panaszra az életben elért eredmények miatt. De a Trumphoz fűződő kapcsolatuknak kevés köze van a közgazdaságtanhoz vagy más anyagi kihívásokhoz. Ezen emberek meg vannak győződve arról, hogy a szocialisták, a kisebbségi csoportok és a többségtől eltérő szexuális orientációval rendelkezők a hatalmukba kerítették az amerikai kormányzatot és a társadalmat. Úgy látják, hogy a Republikánus Párt establishmentje korrupt és gyenge – Trump szavaival élve „vesztesek” alkotják azt, akik nem tudják felvenni a kesztyűt az uralkodó liberális hegemóniával. (…)

(…)

A világ 14 hónap múlva egészen másképp fog kinézni, ha a Republikánus Párt kezébe kerül a Kongresszus irányítása, mindez pedig elég valószínűnek tűnik. Így amikor majd a politika szele az ő vitorláját dagasztja, Trump minden bizonnyal bejelenti jelöltségét, és a közösségi médiumok a republikánus politikussal szembeni fellépése megszűnik, mivel a Facebook és a Twitter nehezen tudják majd megindokolni a kampány cenzúrázását. Trump megafonnal a kézében ismét uralni fogja a híradásokat, mivel a médiumok már csak anyagi megfontolásból sem engedhetik meg maguknak, hogy ne számoljanak be folyamatosan a volt elnök új kampányáról.”

2021.10.17. 08:57:25

DANIEL TURNER
The Spectator

"Aki a nyelvet az ellenőrzése alatt képes tartani, az a valóságot is az ellenőrzése alatt képes tartani.
„Aki a nyelvet az ellenőrzése alatt képes tartani, az a valóságot is az ellenőrzése alatt képes tartani – írja Ludwig Wittgenstein (1922), s az idézetet a mai baloldal briliánsan, egyúttal ördögien értelmezi. Amerika a történelemben korábban nem korlátozta (…) az önkifejezés szabadságát, az ebből az fakadó véleménycsaták pedig a nemzeti diskurzus színvonalát növelték. A nyelvrendészet azonban intellektuálisan is gyengévé tesz bennünket azáltal, hogy korlátozza azt a világot, amelyben élünk.

A klímaválság nyelve és a zöld mozgalom is olyan területeknek számítanak, amelyeket a baloldal a fennhatósága alá kíván vonni, pláne, hogy amennyiben sikerrel járnak, több ezer milliárd dollár elköltése felett rendelkezhetnek.

(…)

A Google és a YouTube legújabb bejelentése arról szól, hogy a platformok mostantól megtiltják a »klímatagadóknak« azt, hogy platformjaikat bevételszerzésre használják. Ki is az a klímatagadó? - kérdezhetné Wittgenstein.

(…) A Google azt is állítja, hogy azok az állítások is betiltásra kerülnek, amelyek elutasítják azt, hogy a hosszú távú trendek azt mutatják, hogy az éghajlat világszerte melegszik. Ki állít ilyet? Az adatok azt mutatják, hogy a Földön a hőmérséklet valóban növekszik, Wittgensteint azonban inkább a »hosszú távú« kifejezés érdekelné. Száz év egyáltalán nem túl hosszú idő, pláne nem Amerika számára, amely a világ legfiatalabb nemzetei között van. Ha az elmúlt 500 millió évet vesszük alapul, a mostani trend még mindig az igen hűvös tartományba tartozik.

(…)

Azok, akik félnek a nyelvtől, nem a jobb világot keresik. Wittgenstein is értette ezt. Reméljük, hogy Amerika is így tesz, mielőtt a baloldal és a nagy tech cégek gondolatrendőrsége eldönti helyettünk, hogy milyen világban szeretnénk élni.”

2021.10.17. 09:18:27

Az USA nemrégiben még azért ütötte Magyarországot, hogy szakadjon le az orosz gázról, mert itt lesz helyette az amerikai LNG.

"Optimistán nyilatkozott a távozó budapesti amerikai nagykövet arról a lehetőségről, hogy Magyarország gázellátásában érezhető súlyt szerezhet a tartályhajókon érkező amerikai LNG."

Ez most hol van? Kínában, mert ők többet fizetnek érte.

Az oroszok nem pofáznak, hanem megállapodnak, és gázt adnak.

De ugye nekünk az USA a barátunk, az oroszokat meg ellenségként kellene kezelni.

2021.10.17. 09:39:30

Szijjártó -aki az ellenzéki patyonkin koalíció szerint nagyon rossz külügyminiszter- a napokban tárgyalt az azeri partnerével.
Minő véletlen, hogy pár nappal előtte jelentették be az azeriek, hogy jelentősen növelik a földgáz kitermelésüket, és a jó kapcsolatokra tekintettel ebből Magyarországnak is jut.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.17. 09:56:33

@ocso79:

Akkor miért állították ezt annak idején, hogy a szankciók Putyin bukásához vezetnek? Mellesleg cári rendszer, vagy a francia királyság talán nem autokrata rendszer volt?

CSOKKI MÁLNA 2021.10.17. 09:58:03

@kés a nyakadon:

Vigyázz, mindjárt az azrei baltás gyilkossal fognak jönni.:)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.17. 10:55:39

@kés a nyakadon:

Sztem is Trump indul. Hacsak nem esik áldozatául a Kennedy módszernek...

2021.10.17. 13:10:27

@CSOKKI MÁLNA:

A nyugati világ normális felének vagy leeseik a tantusz, hogy a mindennapi életük, az élhető jövőjük függ attól, el tudják-é takarítani a hatalomnak még a közeléből is a progresszív talibán hazátlan libernyák csürhét......vagy ha nem, akkor elpusztulnak.

2021.10.17. 13:32:00

www.kommentar.info.hu/cikk/2021/3/a-posztcovid-vilag

"A járványkezelés több tanulsággal is szolgált. Egyrészt bebizonyosodott, hogy a leggyorsabban és leghatékonyabban mozgó szervezeti egység az állam. A 2020 tavaszi járványhullámban a kínai piacon az egészségügyi felszerelésekért folytatott élet-halálharc, majd a közös vakcinabeszerzés is rámutatott arra, hogy az emberek létbiztonságát egyedül az állami keretek tudják garantálni.

A globális együttműködések az előrejelzések, a best practice-ek, a tudományos tapasztalatcserék tekintetében működhetnek, de a cselekvésre alkalmatlanok. Jól mutatja ezt az Európai Unió példája is. A járvány első hullámában a legelső lépés az volt, hogy mindegyik tagállam lezárta a határait. Az uniót összetartó négy szabadságelv – az áruk, a tőke, a szolgáltatások és a személyek szabad áramlása – azonnal összeomlott. Vendégmunkások tömegei indultak haza, hogy a saját államuk védőszárnya alatt vészeljék át a járványhullámot. Még az amúgy legkevésbé érintett terület (az áruk szabad mozgása) sem működött zökkenők nélkül, hiszen sok ország kiviteli tilalmat rendelt el a gyógyításhoz szükséges eszközök és védőfelszerelések tekintetében. Olyanra is volt példa, hogy egy-egy tranzitország egyszerűen lefoglalta a területén átmenő védőfelszerelést saját használatra. Az unió alapértékei között gyakran hangoztatott szolidaritás is elbukott. Visszatért a territorialitás elve![2]

Brüsszel az első hullámban elszenvedett csorbát a közös uniós vakcinabeszerzéssel kívánta kiköszörülni, de az talán még nagyobb kudarcba fulladt. Az ideológia felülírta a gyakorlatot. Brüsszel szerette volna, ha olcsón és az unión belül előállított vakcinák kerülnek közös felhasználásra. Ezzel csak két bökkenő volt: egyrészt a hatásos vakcinát gyártó cégek olcsón csak tág szállítási határidővel vállalták a szerződést, ugyanis az elkészült vakcináikat jó áron máshol is tudták értékesíteni; másrészt az európai gyártók saját vakcinafejlesztései kudarcba fulladtak. Brüsszel több száz millió adag vakcinára szerződött olyan európai cégekkel, amelyek aztán egy darabot sem tudtak szállítani, mert nem készült el az oltásuk. Papíron volt vakcina, csak a valóságban nem. A bajt tetézte, hogy az élet is közbeszólt, mégpedig a 2021 elején elindult harmadik hullám képében, amely minden előbbinél nagyobb volt. Európa újra bezárt és várta a vakcinát, ami nagyon lassan csordogált.

Mindeközben az unión kívüli országok, például az Egyesült Királyság, Szerbia vagy Izrael, saját nemzeti hatáskörben, saját érdekük szerint gyorsan és sok vakcinát szereztek be. Az unión belül bár rengeteg kritika érte a közös vakcinabeszerzést, egyedül Magyarország volt az, amelyik az uniós beszerzésen kívül is vásárolt vakcinát. Ennek eredménye az lett, hogy Magyarország 2021 májusára elérte az 50 százalékos beoltottságot és egy-másfél hónappal hamarabb kinyithatott, mint bármely uniós tagország. Persze, emiatt Magyarország nem részesült dicséretben, hanem újra bűnbakká vált, az ország ismét a brüsszeli elit célkeresztjébe került. Magyarországot a „közös európai értékek” elárulásával vádolták. A birodalmi szemlélet tehát újra felülírta a praktikumot, a koronavírus-járvány alatt immár többedszerre...."

2021.10.17. 13:35:44

Joseph E. Stiglitz
október 13., 23:57 ·

"The euro is often described as a bad marriage. This currency is the union of markedly different countries tying themselves together. When a couple in trouble goes for marriage counselling, old-style counsellors would try to figure out how to make the marriage work, but a modern one begins by asking: Should this marriage be saved? The costs of dissolution – both financial and emotional – may be very high. But the costs of staying together may be even higher."

Nem talaltam a Submit gombot 2021.10.17. 16:25:14

"Mígnem Boris bejelentette hogy a egyes kúthálózatoknál ellátási nehézségek lehetnek de ne pánikoljon senki." - a legacy media ezt szandekosan szivarogtatta ki, mire kitort a panik. Nem a Boris szivarogtatta. Ez teljesen szandekos panik keltes volt a media reszerol

Boris tavaly Karacsony elott volt hatalmas barom, mikor bejelentette, hogy egy uj varians van a UK-ben, ami sokkal jobban fertoz, stb, mire Macron lezaratta a csatornat. Az sokkal nagyobbat szolt.

2021.10.17. 17:51:33

@Nem talaltam a Submit gombot:

A libernyák demokrácia fellegvárában dilettáns politikusok vannak.
Az illiberális demokráciában, Magyarországon viszont bővelkedünk profi politikusokban.

Mindjárt itt van az új üstökös Márki-Zay Péter. Sokadszor mondom. Ez a faszi profi. Vagy profik állnak mögötte.

Nem talaltam a Submit gombot 2021.10.17. 18:17:21

@kés a nyakadon: minimum hetente kepedek el a teljes dilletans, inkompetens politikusainkon

Egy masik helyesbites a Digger cikkere: Boris kormanya csinalt egy rakat kereskedelmi megallapodast. A fo megallapodasok, pl Japannal es mas nagy partnerrel, egytol egyig rosszabb ketoldalu szerzodest kotott a UK, mintha az EU-ban maradt volna.
Ezt csak az oszinteseg kedveert erdemes betenni.
Meg azt is, hogy az inflacio marha magas. Amin lehet vitatkozni, hogy mennyi belole a Brexit vs Covid scandemic.

Nem talaltam a Submit gombot 2021.10.17. 18:18:56

@kés a nyakadon: Anyukam meselte, hogy naponta haromszor zaklattak az elovalasztas miatt. Telefonon, mobilon es sms-ben. Kerte, hogy szedjek le a listarol, ne hivogassak. Onnantol egy automata hang hivogatta

2021.10.17. 18:34:35

@Nem talaltam a Submit gombot:

Csak a pálya széléről tudok bekiabálni, mert hál' Istennek nem a rendkívülprogrsszív nyugati libernyák demokráciákban élek.

A teljesség igénye nélkül.

Ha egy országnak, és annak vezetőinek nincs annyi esze, hogy előre lássa, ha a rabszolgák, a külföldi munkavállalók tartják életben, működtetik a társadalmat, és ha ezt a kizsákmányolható réteget korlátozom, csökkentem, akkor abból nagy baj lesz, mert nem lesz aki dolgozzon.....az az ország, az a társadalom, azt azt irányító politikusok, kormány úgy hülye, ahogy van.

Azok a politikusok, szakemberek,élükön a degenerált ejuval, akik ma meglepődnek pl. a chip hiányon, miközben évek óta ütik a belső égésű motorokkal felszerelt járműveket, erőltetve az elektromos autókat, amikhez nagyságrendileg több ilyen kütyü kel....azok úgy hülyék, ahogy vannak.

Azok az országok, társadalmak, akik bedőlnek a süket zöld dumának, mantrának, ezért bezárják az atomerőműveket, korlátozzák a földgáz felhasználását, elérve ezzel azt, hogy az amúgy is töredékére csökkent európai gázfogyasztás mellett nem ruháznak be újabb mezők megnyitásába, mert a mantra az, hogy ezekre már nem lesz igény, miközben azt még a hatelemis is tudja, hogy a megújuló energiára nem lehet alapozni....azok úgy hülyék, ahogy vannak.

2021.10.17. 18:37:52

@Nem talaltam a Submit gombot:

Az ami ma a magát ellenzéknek nevező moslékkoalíció háza táján folyik....az egy tanulmány.

Mindenki elhitte, hogy ez egy gyurcsótány show. Pedig nem. Ez egy Márki-Zay show. Méghozzá nem is akár milyen.

Eddig két üzenetet küldtem MZP-nek.
Ideje elküldenem a harmadikot.

Nem talaltam a Submit gombot 2021.10.17. 18:52:34

@kés a nyakadon: volt egy igen erdekes cikk a Telegraph-ban a foldgaz alternativajarol, a hidrogenrol.
Az egyik egyetem, talan Exeter (nem vagyok benne biztos) kiserletezni akar az allammal, hogy egy falut teljesen lecserelnek foldgazrol hidrogenre. Ahhoz az osszes csovet, gaz boilert (ami kazan: futes es melegvizet csinal), gaztuzhelyet, es minden berendezest cserelni kell, kulonben robbanas veszelyes
Aki nem keri a cseret, azt egesz egyszeruen leveszik majd az ellato rendszerrol, mert ugye egy helyseg nem lehet keverve foldgaz/hidrogen. Ugyhogy ha nem akarod ezt az egeszet, onnantol nem lesz a hazadban gaz. A berendezesek cserejet majd magadnak fizeted.

2021.10.17. 19:07:43

@Nem talaltam a Submit gombot:

Ha nem tudják, nem akarják visszafogni a fogyasztást, ha a növekedés mindent felül ír, akkor ez/ezek a dolgok szarpofozás, semmi több.

ocso79 2021.10.18. 02:10:42

@kés a nyakadon: nem unjátok még ezt a hanyatló nyugat,linernyák lemezt :D ez még valami régi komcsi beidegződés maradványa nállatok. Rettegsz itt a semmitől. Jókat kacagok. Na majd az OV megmutatja.
Van baj a toronyban apjuk.

ocso79 2021.10.18. 03:02:59

@kés a nyakadon: ember visítva vihigok a hülyeségeiden. Mindenkit megesznek majd a muszlim libernyákok. Kérlek mesélj még nekünk,olyan jól szórakozom.

Faragó István01 2021.10.18. 15:44:22

Kedves ocso79 !
Aszöveged teli van rémhírekkel meg hajmeresztő hülyeségekkel.
Ad. 1 :A hanyatló nyugat az átkosban volt szöveg .( gyengébbeknek:KOMMUNISTÁK ALATT !!!! )
Ad. 2 :Ugyan már, mit mutat meg OV ? ( Kiváncsi vagyok mikor fog Marbellára menekülni az elszámoltatás elől?)
Ad. 3 :A muszlimok mohamedán vallásúak.Másrészt lesz majd az új kormány alatt Határőrség.OK?

Faragó István01 2021.10.18. 15:54:19

@ocso79: Most éjszakás voltál? Én is voltam '95-ben a csepeli Csőgyárban, ráadásul 12 óráztam. Vagy a lelkiismereted bánt ?

Faragó István01 2021.10.18. 16:15:04

@Diggerdriver64: Kedves János azt írtad : "az EU egy szarkupac onnan menekülni kell."
Az EU-ból nem szabad kilépni , sőt kell az euró bevezetése is !!!
Most először is lépjünk túl azon , hogy a szarkupac után vesszőt kellett volna írnod.
Most akkor az EU-tól kapjunk (ingyen) milliárdokat, vagy az oroszoktól, vagy Kínától kölcsönöket magas kamatokkal? Hmm :)))

Faragó István01 2021.10.18. 16:24:15

@: Tökéletesen igezad van !!!

Faragó István01 2021.10.18. 16:37:26

János légyszíves nézd meg ezeket a magyar kamionosokat, és a véleményük ugyanaz,mint a tied... :)))))www.youtube.com/watch?v=5N5aG_AE7yg&t=1148s , www.youtube.com/watch?v=e8_nMjy8DBs STLACIKA-tól.
Vagy ezeket :www.youtube.com/watch?v=12YdHxd_p7g éééés www.youtube.com/watch?v=alvfpFaPbPw Kótai Zoli bától .

ocso79 2021.10.18. 16:43:51

csak a pár legnagyobb NER lovag 2010-2019 közötti bevételeit nézve kb 2000 milliárd forint bevételük volt (ebbe nincsenek benne, a kis megyei kiskakasok, a pár 10 milliárdos emberkék, cégek).

Évente 1000-1500 milliárd forint eu támogatás (különbözet, tehát levonva a befizetéseket) érkezik Mo-ra.

A GDPje az országnak 2010 27000 milliárd, 2019 47000 milliárd (láthatóan az EU pénzek kb a felét, több, mint felét teszik ki a GDP növekedésnek - ugyanis azok részei a GDPnek (pl fizetéseket ebből fizetik).

Stadionra elvertünk kb 500 milliárdot.

Hordjatok csak a szemellenzőt.

ocso79 2021.10.18. 16:45:36

@Faragó István01: ja 3 muszakban nyomom itt a hanyatló nyugaton. Lelkiismert nem bant nem En loptam halalra magam.

ocso79 2021.10.18. 16:47:13

@Faragó István01: felreèrtettél En nem vedem az OV kormány sőt....

ocso79 2021.10.18. 16:50:29

@Faragó István01: ezek mind szatirikus megjegyzesek mivel En 2004-ota nem élek otthon, így tényleg csak nevetek azon milyen könnyen megvezethető a magyar nép. Maradunk annyiban hogy nem vagyunk a legelesebb kés a fiokban.
A fityusz az elmúlt 30 ev kethatmadat uralta mégis kibuvot keresnek... az emberek meg elhiszik. Vicc.

2021.10.18. 18:07:14

@ocso79:

Aki 17 éve él a progresszív talibán haladó nyugaton, és megtalálta a számítását, beilleszkedett, befogadták, az nem bassza az anyját magyar blogokon, nem foglakozik a magyar belpolitikával, nem tolja a hülye libernyák dumát.

Ellenben aki itthon is egy senki volt, kitántorgott, odakint is egy senki maradt, itthon sem vitte semmire, odakint se, az ugyan az azt a hülye süket liberofasiszta dumát tolja, mint te.

A határátkelő nevű libernyák fosblog melegágya a hozzád hasonlóknak. A saját a tehetségtelenségeteket, frusztráltságotokat, értéktelenségeteket próbáljátok leverni az itthoni magyarságon, Magyarországon.

Pedig csak önvizsgálatot kellene tartanotok.

Faragó István01 2021.10.18. 19:53:02

@ocso79: Jövő tavasszal kezdődik az igazi új , demokratikus élet.Márki-Zay péter lesz a befutó új miniszterelnök . OK ? :)))))))))

Faragó István01 2021.10.18. 19:59:28

@kés a nyakadon: Nebántsál senkit aki kimenekült ebből az országból!!!!Én is sokat gondolkoztam rajta.Ebben az állapotomban ismertem meg pl. ennek a blognak az íróját.Igaz DIGGER DRÁJVER ( alias : Horváth János)

Faragó István01 2021.10.18. 20:02:36

JA-JA HATÁR ÁTKELŐ-ben találtam meg először a bloggazdát.
Furcsa nem? :)))

ocso79 2021.10.18. 20:08:23

@kés a nyakadon: igen teljesen igazad van senki semmire nem vitte mert libernyák muszlim :D nagy az Isten állatkertje az biztos és Te vagy rá az élő példa. Tehát az összes orvos,mérnök,villanyszerelő semmire se vitte mert Te otthon maradtál. Ez valóban egy ésszerű és valós megközelítés.
Na good Te az Én életem miatt mert Én sem aggódom,igazán szólva nincs is nagyon miért.
Még jó hogy itt vagy nekünk és megmondod higy milyen szar az életünk. Köszönöm szépen

ocso79 2021.10.18. 20:17:57

@kés a nyakadon: jön a végetek a Csehek már elzavarták a harácsoló Babist valószínű a Lengyelek is elküldik Dudat melegebb éghajlatra. OV csőcselék is menekül már a vékony le is lépett a lófejű arával. Jön az elszámoltatás remélem a levágják a keritést is és majd bejövő az a 30 muszlim amitől neked reszket a segged az elmúlt 10 évben.
Persze engem ez nem igázan érint a legnagyobb gondom hohy melyik mexikói hotelt válasszam majd Karácsonyra.
Tudom mind megbuktunk,senkháziak vagyunk mégsem nekem kell azon bogyózni hogy hogy miből vásárolunk be a hónap végén....
Komi téged nagyon beszippantot ez a lipsi-soros-szuperkersztény mantra.

tiborc2008 2021.10.19. 00:01:04

@kés a nyakadon:
Kedves Erdész úr, nekem elmúlt az öröm napja, jöhet az ébredés. Neked, én már felébredtem. Az orbán-gyurcsány show folytatódik. Márkinak tényleg jó kampánystábja van, előbb említett show szervezői között. Csótánynét kivonták a tűzvonalból, gerinek meg szóltak, hogy balekszerepet engedje át nyugodtan Márkinak. A hülyék korábban belementek, hogy a képviselői helyekről csak egy forduló döntsön, így azok között (valószínűleg fidesz-segítséggel) már 39 kis csótánypete található, akik várják, hogy a hülye összefogás életre keltse őket, hálából meg jól sggbe lesznek bacva. Ha lett volna második forduló, még 10 petéje se lenne, most olyan megyékben is vannak, amelyeket Márki zeneszóval nyert meg. Mivel gyurcsótányé lesz a legnagyobb frakció, és ő lesz a királycsináló az ellenzékben.
Azt hiszem, Márki köreiben is akad jó néhány látszattámogató, aki a csótány csettintésére átpattan a másik oldalra. Szóval, ki van ez találva, de ne legyen igazam!

2021.10.19. 05:55:49

@ocso79:

Ezt elfelejtettem, hogy ti kitántorgók, akik itt osztják az észt hazafelé, mind többdiplomás romkocsmaértelmiségiek vagytok. Orvosok, mérnökök, igaz sekkfej?

Én nem aggódom a te életed miatt, mert a kutyát sem érdekli, hogyan éltek. Itt ti ugattok bele a mi életünkben, folyamatosan birkázva, mocskolva bennünket.

Maradjatok ott ahol vagytok, az itthoni dolgokba meg ne ugassatok bele....

2021.10.19. 05:57:16

@ocso79:

Ki nem szarja le, hogy téged mi érdekel idióta libernyák?

2021.10.19. 06:01:56

@tiborc2008:

Hidegen hagy, mi folyik a moslékkoalíció háza táján. Esélyük nincs leváltani az Orbán-rezsimet. Főleg miután a választásokig hátra levő időben is egymást fogják fojtogatni.

Én nem szavazok sem a fideszre, sem a moslékkoalícióra, sem MZP-re. Ami engem ebben az egészben érdekel, az a stratégia, amit MZP-nek szerintem követnie kellene. Ez játék.

2021.10.19. 06:20:53

@ocso79:

Azt a pezsgőt még ne vedd meg faszfej, amit Orbán bukására szeretnél behűteni.....

2021.10.19. 06:28:14

@tiborc2008:

Ha MZP nem lép ki a moslékok közül, el fog tűnni a süllyesztőben.
Megalázva, megszégyenítve. gyurcsótány ugyan úgy ledarálja a szövetségeseit, mint Orbán.

Az egyetlen esélye a politikai túlélésre, ha önállósodik, pártot alakít, vagy "szerez". Úgy látom, most ez utóbbiban gondolkodik.

Diggerdrajver 2021.10.19. 08:13:18

@kés a nyakadon:
Nagyon felértékeled MzP-t.
Nincs benne annyi.
Nem Az ő érdeme hogy odakerült ahol van.

2021.10.19. 08:21:04

@Diggerdrajver:

Azt írtam: vagy profi, vagy profik állnak mögötte.

Diggerdrajver 2021.10.19. 08:37:50

@kés a nyakadon:
Egyik sem.
Az történt hogy Geri a saját szakállára önjáró lett.
Cáfolni akarta a dróton rángatott bábfigura szerepét és hozott egy nem várt döntést. Csak ennyi történt.

ocso79 2021.10.19. 14:54:51

@kés a nyakadon: valami elkepesztő nagy rajongoja lehetsz a joembernek,nem értem miert hisz kilopta a szemeteket Ti meg tapsoltok mint egy félkegyelmű.
Ok faszfej.

ocso79 2021.10.19. 15:00:17

@kés a nyakadon: szar lehet az egész életedet ebben a megkeseredett országban leélned. Mondanám hogy sajnállak,dehat egy igazi frusztrált csőparaszt vagy ezért inkabb csak szurkolok hogy maradjon az Orbán és teljesen lenullazza a már így is szar életedet.
A magyar egy hülye nép ez mar megbizonyosodott az évszázadokon keresztül.
Természetesen most is a rossz irányba megyünk. Akinek esze van már régen lépett,maradtak az Orbán rajongók mint Te és az akinek már repülőtérre se telik ( kb az ország felé).
Valami oknál Te ebben eléd ki magad, majdhogynem imádod ha a nyitott pofadba szarik Orbán és a bandája meg egy kis csacska mosoly is megjelenik eközben a pofád sarkában.

ocso79 2021.10.19. 17:42:15

@kés a nyakadon: komi szeretnél Te lenni olyan csoringer mint Én. Nem baj buta fiú, látom Te imádod amikor habosra szopatjak a pofádat. Ekkora baleset régen nem láttam,pedig Magyarország a melegágya az ilyen barmoknak mint Te. Nem tudom hogy van valami iskola ahol képzik az ilyen bárányok mint Te vagy egyedül sikerült ezt a szintet elérni.
Nyugodj le szerencsére a többi bárányt legalább majd megmenti a következő ultra liberális kormány. Lesz kapsz a kezekre vége a lopkodasnak jön az elszamoltatas ideje.

ocso79 2021.10.19. 18:52:11

@kés a nyakadon: eközben a Forint ismét melyrepulest mutat be. Te meg tapsikolsz a szaruhártya közepén a narancssárga trikodban..... mekkora ballisztikus vagy aranyapám. Én meg eközben röhögök a lipsi muszlim nyugaton zabálja a halal húst és olvasom a koránt.

Etniez 2021.10.28. 18:03:36

@Diggerdrajver: A szeméttel nem beszélgetni kell, hanem kivinni a kukába.
süti beállítások módosítása