HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @maciasz: Ő diplomata, mindegy mit mond. (2022.01.20. 21:04) Gyerekiahóra...
  • Brazen Head: Három hozzászólással korábban még csak kérdezted ezt. Most már eljutottál az egyértelmű kijelentés... (2022.01.20. 09:59) Szegényház
  • Etniez: @Diggerdrajver: A szeméttel nem beszélgetni kell, hanem kivinni a kukába. (2021.10.28. 18:03) Ezek hülyék...
  • Diggerdriver64: @ocso79: Lófaszt... (2021.10.17. 08:49) Lázas ország
  • diggerdriver: @Bandibacsi34: Igen. (2021.10.12. 19:03) Tíz évünk elszelelt...

Címkék

Egy fideszseggnyaló hazaköpködése

2021.01.11. 21:16 diggerdriver

Azt hiszem a címet nem kell megmagyaráznom, ha jót mondok Magyarországról akkor fideszseggnyaló vagyok, ha rosszat akkor hazaköpködök. Ezt már többször megkaptam telibe arcba hát akkor miért ne vállaljam fel? Nincs ezzel baj. 

Szokásos éves tisztelgő látogatásomat megtettem széphazámban és itt az ideje hogy írjak róla. A hazautazás adminisztrációval kezdődik. Aki nem akar a repülőtéren űrlapokat töltögetni az 24 órával a beutazás előtt kitöltheti online és csak bemutatja amikor kérik. Ez a nyomtatvány tartalmazza azt a címet ahol a rendőrség ellenőrizni fog a karantén alatt. Tehát leszállás után útban az útlevélellenőrzés felé már megtörtént a hőmérőzés(szerencsére nem csecsemőmódszerrel análisan, mindössze távolról fejbelőttek egy infrasugárral) valamint a nyomtatvány szemrevételezése és utána járultunk az officer elé. Itt kaptuk az első pofont mintegy bemelegítésképpen.

Az még hagyján hogy hat ember van előttünk és negyven perc a várakozás míg sorra kerülünk sorra, de az már kiveri a biztosítékot mikor Mr Tányérsapka szól hogy álljunk félre mert a mögöttünk jövő az üzleti célból utazik be az országba és neki elsőbbsége van. Mi vaaan? Na jó meg kell védenem MR Tányérsapkát mert hallottam mikor az utasítást kapta hogy üzleti beutazók előnyben. Az utasítást adónak viszont azt kívánom hogy lépjen vadházasságra, és minél sűrűbben gyakorolja házastársi jogait a jó édes..... 

Először is senki nem ellenőrzi valóban üzleti célból érkezett-e valaki Magyarországra. Másodszor, mi az üzleti cél? Ha veszek egy csomag Túró Rudit és kiviszem Londonba az üzlet vagy csak ha három kamionnal küldök ki. Hol a határ? Tíz, száz, százezer csomag Túró Rudolfnál? Nade mindezt nem tekintve már önmagában a megkülönböztetés sértő. Mi a következő lépés? Szín szerint(Black live is matter) vagy szag szerint, íz szerint farokmértet szerint részesítenek előnyben valakiket? Miért ne, bemondásra a farokméret is lehet olyan hiteles mint az üzleti célú utazás.

Namenjetekapicsába.

Itt álljunk is meg agy szóra mindjárt az elején. Hosszú évek óta van egy becsípődésem. Valami, amire ráharaptam mint pitbull a gumicsirkére és nem eresztem. Az élhető ország álomképe. Aki élt már élhető országban az tudja mire gondolok. Amikor gördülékenyen megy minden, amikor nem szivatják az állampolgárt nyakra-főre, amikor minden ki van találva és működik. Amikor nem nálad romlik el a nyomtató a hivatalban, amikor nem nálad megy tönkre a fényképezőgép útlevélcserekor, amikor nem nálad omlik össze az internet banki ügyintézéskor és mondjuk nem kell sorszámot húznod ha venni akarsz egy metrójegyet. Lehetne sorolni oldalakon át. Az élhető ország fogalma nem függ az ország anyagi helyzetétől. Szaúd Arábia hiába gazdag ország, mégsem nevezné senki élhető országnak. Magyarország jelenleg Európában a béke szigete. Mindenkihez eljutnak a hírek mi folyik a világban. Vallásháború, terrorizmus, kultúrák harca. A nyugati demokráciák szép lassan a legsötétebb bolsevik marxista diktatúrává válnak. Idő kérdése mikor fog eldördülni valamelyik nyugati "demokráciában" az Aurora ágyúja. Az a demokrata alapjog hogy minden ember demonstrálhat, tüntethet, felvonulhat vélt igazáért, mára egyenértékűvé vált a magántulajdonok sérelmére elkövetett rablással fosztogatással autók és üzletek felgyújtásával. Nincs ország ahol ezt hatékonyan tudnák kezelni. Az emberek megvezethetők, manipulálhatók és irányíthatók. Hetvenöt éve nincs háború amelyik romba döntené a világot, hát döntse romba a béke. Valamikor a nyolcvanas években a Vaslady azt mondta hogy Európában egy szuperállam van kialakulóban és Nagy Britanniának távol kell tartani magát tőle. Látnok volt. Megalakult a szuperállam az EU és a másik szuperállammal az USA-val együtt szinte egyidőben égeti fel saját magát. Európa utolsó esélye az olyan nemzetállamok önállósága, bezárkózása, igen bezárkózása mint Magyarország. Nagy Britannia megtehette hogy kilép az EU-ból Magyarország nem teheti meg. Egyet tehet. A lehető legjobban gazdasági együttműködésre redukálja a kapcsolatait az EU-val. "Podolák elvtársnő a politikát hagyjuk meg a hanyatló nyugat ópiumának". (Virág elvtárs után szabadon).

Messzire elkalandoztam de a lényeg az hogy a nyugati országok a káosz és anarchia kezdődő jelei ellenére élhető országok. Magyarország elképesztő fejlődést produkál. Toronydaru erdőket látok mindenfelé, épülő utakat, toronyházakat, gyárakat. Minden minden adott ahhoz hogy élhető ország legyen. Mit látok? Évről évre távolabb kerül ettől. A józan paraszti ész, a kreativitás, a felelős munkavégzés amikre a magyar ember olyan büszke volt az elment nyugdíjba elhagyta az országot illegalitásba vonult, vagy a kardjába dőlt.     

Hazafelé a szokásos merengés minden ismerős minden magyarul van kiírva, minden szép és jó. Otthon első dolgom volt az online karanténellenőrző  appot letölteni és aktiválni. Ez a rendszer kiváltja a személyes rendőri ellenőrzést. Itt jött a második pofon. Hétfőn jött egy távellenőrzés. Sikeresen bejelentkeztem azonosítottam magam, tehát az app működik. 

Kedden kora délután csöng a telefon. A lányom telefonált kintről a kapuból hogy menjek ki mert itt vannak a rendőrök és engem keresnek. Kimegyek kérdem mi a baj? Csak annyi hogy a távellenőrzésre nem válaszoltam és kijöttek ellenőrizni. Mutatom a telefonom hogy oda semmiféle jelzés nem érkezett. A rendőrök fél órája próbáltak bejutni. Csengő nálunk nincs, a nappali ablaka nem az utcára néz. Mondom miért nem szirénáztak vagy dudáltak? Azt mondja mert akkor a környékbeli lakók reklamálnak hogy felébred a gyerek. Lényeg a lényeg hat napig voltam karanténban és a rendőri jelenlét szinte állandósult a házam előtt. Mondtam hogy a grillsütőt nyugodtan állítsák fel a kocsifeljáróban ha már odaköltöztek.

A mobilelenőrző rendszer egyszerűen összeomlott. Vége. Finító. Kíváncsi lennék hogy ki és mennyiért csinálta? Aztán felvetődik néhány kérdés. Tegyük fel hogy rendőr vagyok és ott állok a kapuban ami be van zárva és csengő nincs. Mielőtt még valaki megróna oka van hogy miért nincs csengő. Szóval ott állok valamit tenni kéne. A saját telefonomon nyilván nem fogok felhívni egy angol számot. Tehát rádión szólok a rendőrségen a telefonügyeletesnek hogy cím alapján keresse ki a telefonkönyvből a ház vonalas telefonszámát és hívjon fel hogy menjek ki az udvarra. Vagy direktben hívjon a távellenőrzésre leadott angol számon. Létezik hogy a rendőrségnél olyan nagy a córesz hogy egy telefonhívás romba dönti az ország költségvetését?

Namenjetekapicsába.

Hétfőn elmentem az első PCR tesztre majd szerdán megint. Korrekt ügyintézés korrekt bánásmód korrekten levettek összesen negyven misire. Viszont csütörtök estére karácsonyi ajándékként megvolt a két negatív tesztem. Ilyenkor ki kell tölteni egy online űrlapot és a megfelelő helyre elküldeni hogy feloldják a karantént. Itt kaptam a legnagyobb pofont.

Szóval van az az űrlap és töltöm értelemszerűen. Aztán elfogyott az értelem. Eljutottam ide:lhl.JPG

Tessék lehet tippelni, mi a Főszám? Nem volt jobb ötletem gondoltam egy főről szól az űrlap beírtam egy 1-est. Annak ellenére hogy alatta a példában hat számjegy szerepel. Elküldtem a dokumentumot és vártam. Péntek semmi válasz. Szombat semmi válasz. Aztán valaki mondta hogy a válasznak néhány órán belül meg kell érkezni. Felhívtam a police.hu-t. Na akkor dobtam el az agyamat. Egy kedves hölgy mondja hogy vegyem elő a Londonban kitöltött nyomtatványt amit az útlevélellenőrzéskor vettek nyilvántartásba. Azon van egy sor ahol ott van egy hatjegyű szám és azt kell beírni a főszám rubrikába. kizuuoi.JPG

Mondom neki hogy ott két szám van. Azt mondja az évszám előtt. Mondom igen ott málam két szám van. De ott hatnak kell lenni. Igen, de kettő van. Akkor írja be azt a kettőt. Beírtam.  Elküldtem. Két óra múlva jött az email hogy szabad ember vagyok. A történet vicces is lehetne ha nem lenne véresen komoly. Egy ember aki évente egyszer hazautazik tíz napra, annak nem mindegy hogy a karantén négy vagy hat napig tart a tízből. Kurvára nem mindegy. 

Namost itt felvetődik néhány kérdés. A mezei mókus aki tölti az űrlapot az honnan tudja mi az a főszám és hol keresse mikor utalás sincs rá a dokumentumban? Miért két számjegy van mikor hatnak kéne lenni? Mivel a rendszer TUDJA az egész ügyszám sornak minden számát hiszen beírta MINDET még a kézzel írtakat is, akkor miért nem írta be a főszámot? Tegyük fel hogy csak tőlem kérte a főszámot mert a rendszer nem tudta értelmezni Mr Tányérsapka elbaszott nyolcasát akkor mi van ha én sem tudom kiolvasni? Letöltetik a teljes tíz nap karantént és kidobtam az ablakon negyvenezer forintot? Esetleg a nyolcas helyére végigpróbálva 0-tól 9-ig minden számot tíz űrlapot kellett volna kitöltenem? Ki volt az az állat aki ezt a rendszert kitalálta? Ki volt az a nagyonhülye aki rámvert plusz két nap karantént?

Namenjetekapicsába.

Élhető ország? Nyomokban sem. Élhető ország? Atomi szinten sem. Élhető ország? Fényévekre. 

Elmondok még egy történetet aminek végül is jó vége lett. Lejárt az útlevelem. Az okmányirodában időpontot kell foglalni. Lépegetek a számtalan menüpont között míg olvasom hogy "második útlevél ügyintézése". Az első útlevelem járt le tehát foglaltam időpontot. Megyek az okmányirodába mikor odaérek észreveszem hogy nincs rajtam maszk. A francba irány a gyógyszertár. Vettem is egy azaz EGY db maszkot 328 forintért. Nem sokaltam mert gondoltam hogy ha hazamegyek akkor a maszkból kibontom a két fémszálat ami ilyen ár esetén csakis aranyból lehet azt leadva törtaranyként visszakapok 320 forintot és máris reális a 8 forintos maszkonkénti ár. 

Szóval megyek az okmányirodába. Ügyintéző hölgy kérdi hogy a második útlevelemet csináltatom? Mondom hogy igen. Márminthogy olyan értelemben másikat hogy már van egy és most csináltatok egy másikat? Hogytetszikmondani? Egy meglévő útlevél mellé a másodikat? Nem, én az első után a másodikat csináltatnám. A hölgy nagyon kedves volt tisztáztuk a félreértést megcsinálta a második útlevelem. 

Az bánt a legjobban hogy az élhető ország minden feltétele adott. az ügyintézők képesek korrigálni a rendszer elbaszott hiányosságait. Az ügyfélkezelés példás. A háttér, a rendszer van elbaszva nem kicsit, nagyon. Hosszú évek óta nem látok ezen a téren javulást. 

Evezzünk békésebb vizekre. 

Mit tud a nyomorult karanténlakó unalmában csinálni? Főz. Iszik. Chatel. Mindhármat egyszerre. Ja volt két elhajlós élő chatem mit tagadjam. Csak olyan enyhe elhajlós tudjátok amikor már egy kicsit üzsibüzsi az artikuláció. Nem baj ilyen is kell. 

Első nap összedobtam egy laza székelykáposzta light-ot. Csak úgy szerényen 30deka kolozsvári szalonnából két kilós főtt füstölt csülökből két kiló lapockából fél kiló kolbászból két kiló savanyúkáposztából. Tejföllel. Diétás étel. Csak ránézel és felugrott két kiló vesetájékra. aelajlka.JPG

Ne mondjátok hogy nincs benne káposzta mert van. Módjával...

A szentestére készült halászlé is ott volt a szeren.kepkivagas_2.JPG

A karácsony a szentestével eltelt úgy ahogy tekintve hogy a feleségem Londonban volt, a fiam Halásztelken anyósoméknál én meg a lányommal Bicskén.  Ilyen karácsonyunk sem volt még a vírus ezt adta ajándékba.

A két ünnep között benéztünk a budaörsi Auchanba. Kérem szépen az árukínálat a minőség a környezet a rendezettség, a tisztaság kenterbe veri bármelyik londoni hipermarketet. Az árak is. Nyugati kínálat nyugati árak. Keleti bérek. Mindenesetre az életszínvonal emelkedése évről évre szemmel látható. 

Itt megint álljunk meg egy baráti szóra. Nagy kedvencem a kaukázusi kefír. Az attól kaukázusi hogy erjedésben van és kissé csípős az utóíze. Vettem kettőt az Auchanban.hr.JPG

Az Auchan terméke nyomokban sem tartalmazott kaukázusi jelleget, egyszerű iható sima natúr kefir. Hanem a másik... Előrebocsátom hogy igen magas a toleranciaszintem amit én nem eszek meg azt már a kutya sem. Namost ez az Abauj termék az egyszerűen botrányos. Ehetetlen, minősíthetetlenül dohos ízű förmedvény. Hogy lehet forgalomba engedni ilyen moslékot? Megkóstolta ezt valaki?

Namenjetekapicsába.  

A nagy csalódás megint a KFC volt. Előrebocsátom nagy rajongója és fogyasztója vagyok a KFC-nek. Az Auchanban lévőt már teszteltük és megfogadtuk hogy oda soha többé a lábunkat se...

Aztán most mégis arra tévedtünk a lányommal és rosszul tettük. Valami Big Boxot rendeltünk amiben volt azt hiszem hat szikkadt csirkeszárny meg némi punnyadt sült krumpli és egy rántott húsos hamburgerszerűség. Elfogyasztása után megállapítottam hogy kettőszáz forintot megért. A baj ott van hogy a két Box az ötezer forint volt. Az alábbi képen a két Big Box látható két kétkilós füstölt csülök társaságában. A csülkök együtt négyezer forintba kerültek. Elgondolkodtató.hjejh.JPG

A karantén az így telt. Aludtam, ettem, ittam, aludtam. Néha csináltam valami igazi magyarosat mint ezt a szalonnás-hagymás-paprikás-kolbászos tojásrántottát.kepkivagas_3.JPG

A színház most hiányzott a programok közül. Szilveszter este csináltam egy főzős chatot egy igazán kiváló lencsefőzelékkel és főtt füstölt csülökkel. Nagyon jól sikerült, így mentünk át a barátokkal az újévbe. 

Aztán a karantén ha nehezen is de letelt és szabad ember lettem. Kezdődhetett a rokonlátogatás a barátok vendégül látása és vendégségbe menés. Volt hogy jött valaki vendégségbe és éteremből rendeltünk vacsorát. Itt álljunk meg néhány pillanatra. Van olyan étterem ahol a kiszállításért, sőt a dobozért is díjat számítanak fel. Vajon jogos ez vagy nem? Első pillantásra jogosnak tűnik hiszen a kiszállítás a doboz nem ingyen van a vendéglőnek sem. 

Csakhogy.

Ha én betérek egy vendéglőbe és ott eszek meg egy marhapörköltet az pontosan annyiba kerül mintha házhoz rendelem. Viszont a vendéglőben én egy jól felépített infrastruktúrát használok. A pincérek kiszolgálnak, az abroszt mosni vasalni kell, a WC-t takarítani kell, az evőeszközt a tányért mosogatja valaki, netán még zenét is szolgáltatnak. Ezek összességét ÉN vállalom át házhozszállítás esetén. Én mosogatok én takarítok. Mégis nemhogy ugyanannyiba kerül az étel, de a kiszállítás és csomagolás árával jóval többe. Eszek egy pörköltet drágában mint a vendéglőben és én mosogatok utána.

Namenjetekapicsába.

Aztán a járatunkat törölték úgyhogy háromnappal később de visszajutottunk Londonba. 

Összességében azt kell mondanom hogy Magyarország működik gyarapodik és ugyanazokat a pozitívumokat valamint ugyanazokat a hibákat követi el amint az előző években. AD a magyaroknak de a szólásszabadság egyre korlátozottabb. Az emberek nem mernek beszélni és ennek a veszélyét a Fidesz nem érzi. Az ellenzék nulla. Nincs. Ha egy ellenzéktől annyi telik hogy abba köt bele hogy a Miniszterelnök asszonyságnak nevez egy külföldi magyar származású kutatót akkor nincs miről beszélni. Erre képes az ellenzék vagyis semmire. Attól tartok megint protestválasztás lesz a következő vagyis nem az ellenzékre hanem a Fidesz ellen szavaznak az emberek.  Erre jó esély van. Mi várható ha az ellenzék nyer? egy hónapon belül felzabálják egymást és új választást írnak ki majd jön megint a Fidesz. 

A Fidesz nem érzi a veszélyt, ahogy nem érezte 2002-ben sem és bele is bukott. Számtalan jobboldali kormánypárti műsort látok a tvben ahol leosszák az észt és bizony cáfolhatatlanul igazuk van. Csakhogy ettől még nem lesz szólásszabadság. Nem fognak bátrabban beszélni az emberek. Minden regnáló kormány számára a szavazófülke magánya a legnagyobb veszély. Ott vérzik el minden közvéleménykutató és húdeigazunkvan tvműsor. 

BREXIT

Szót kell ejtenem erről is ha már írok valamit. Mi történt?

A britek annak idején beléptek az EGK-ba ami egy gazdasági közöség volt. Mindenki megelégedésére jól működött. Aztán a hangsúly a politika felé tolódott és a briteknek elegük lett. Kiléptek. Alkut kellett kötni. Mit akartak Johnsonék? Kizárólagos halászati jogokat a brit vizeken. Szabad vám és kvótanélküli kereskedelmet az EU-val. Egy fillért sem fizetni a brüsszeli vízfejnek. Az EU ne szóljon bele a brit belügyekbe. 

Mit értek el?

Megosztott halászati jogokat brit vizeken. Szabad vám és kvóta nélküli kereskedelmet az EU-val. Nem lesznek nettó befizetők az EU-ba. Az EU nem szólhat bele semmilyen brit belügybe.

Hogyan érték el?

Johnson egyre feljebb értékelte a brit halászati vizek jelentőségét és bagatellizálta az alku jelentőségét. Folyamatosan arról beszélt hogy ragaszkodnak a kizárólagos halászati jogokhoz brit vizeken és mindenki készüljön fel az alku nélküli kilépésre. Az EU pontosan tudta hogy NEM veszthet el egy ilyen gazdag piacot mint Nagy Britannia. Az EU is beleroppanna. Mi bizonyítja ezt? A végsőkig való tárgyalási hajlandóság.

Ha az EU-nak mindegy lett volna az alku akkor minden hónapban megjelent volna egy aktakukac Brüsszelből és feltette volna a kérdést "Boris van új ajánlatod?- nincs, akkor szevasz". Nem ez történt. 

A legutolsó pillanatban Boris odadobta a halászati jogokat cserébe az egész brit gazdaság szabadkereskedelméért. Sokat nem adott mert eddig is a franciákkal osztoztak a vizeken és ezután is. 

Tehát gazdasági téren semmi nem változott viszont Nagy Britannia egy EU-tól politikailag független szabad állam lett.  

Nyilván nem ilyen egyszerű és lesznek utóvédharcok a banki szolgáltatások terén a CITY költözésével kapcsolatban de ez az alku a briteknek kedvez ez tény. Ha britek nem rogynak meg akkor a többi ország komoly zsarolási pozícióba kerül az EU-val szemben. Az EU pedig béna kacsa módjára semmit sem tesz a rendszer megreformálása érdekében. 

70 komment

süti beállítások módosítása