HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Én már egy jó ideje kizártam a napi politikát az életemből, a portfolio, és az in... (2024.04.19. 20:03) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Elmaradt Karácsony

2023.01.01. 19:34 diggerdriver

Mielőtt mondandómba belefognék némi szolgálati közleményt szeretnék közzétenni. 

Januárban az Örkény színház megint elérhetővé teszi a Diggerdrájver színdarab megtekintését stream előadásban. Vagyis a színház honlapján jegyet kell venni és a megjelölt időben az oldal szerint három napon belül, otthon a fotelből kényelmesen megnézhető az előadás a világ minden táján.

https://eszinhaz.hu/hu/kereses?s=diggerdr%C3%A1jver

https://eszinhaz.hu/hu/eloadasok/elo/diggerdrajver-202301131900

Aki eddig nem látta itt a kiváló alkalom hogy pótolja. A másik közlendőm hogy továbbra is elérhető a könyvem a 

https://digger-konyv.hu/

oldalon és kibővült egy oktatóvideós menüponttal aholvá folyamatosan fogok felrakni olyan videókat amikből tanulni lehet. 

Mostpedig térjünk rá idei, pontosabban tavaly évvégi hazalátogatásom két hetére. Ilyenkor szinte minden napom betáblázva, találkozások sora barátokkal akikhez hol én megyek hol ők jönnek valamint a szenteste ünnepe ami családi körben vacsorával ajándékozással és beszélgetéssel telik.  A gazdasági helyzet, a felfoghatatlan drágulás azt hozta hogy úgy döntöttünk hogy az idén nem verjük magunkat össznépi ajándékozási hullámba hanem van az interneten egy oldal(Secret Santa) ahová jelentkezni lehet mindenkinek aki az ajándékozási játékban részt vesz, majd a gép kisorsol mindenkinek EGY nevet amit emailban megkap és csak ő tudja ki az és neki vesz ajándékot előre megbeszélt felső értékhatárral. Ez teljesen jó költséghatékony és mégis izgalmas ajándékozási ceremóniát eredményezett volna ha...

...ha az idei vírusos fertőzéshullám bele nem rondít a tervekbe. Ágynak dőlt a fiam ágynak dőlt az anyósom ágnyak dőltek barátaim. Így aztán a szenteste elmaradt a vacsorát lányommal kettesben költöttük el és a baráti találkozók száma is lecsökkent. Mindegy  ez van ezen változtatni nem lehet senki nem tehet róla a betegség nem válogat, majd a következő remélhetőleg jobban sikerül zárjuk is le a karácsonyi témát.

Nyilván mindenki arra kíváncsi hogy mit szólok a magyarországi árakhoz. Mit szólnék, szóhoz sem jutok. Vittem haza tíz kiló füstölt húst mert olcsóbban megvettem itt mint otthon. Ide viszont nem hoztam semmit ugyanezen okból. Az árak körülbelül Londoniak vagy drágábbak. Az ünnepek előtt az olcsóbb sörök árai háromszázzal kezdődtek, az ünnepek után négyszázzal. Egy hét alatt drágultak nyolcvan-száz forintot. Szerencsére volt annyi szabadidőm hogy főzni is tudjak de az alapanyagok árai döbbenetesek. Négyezer forint egy kiló marhalábszár. Négyezer nyolcszáz egy kiló pontyszelet. Mindezek elkészítéséhez szükséges kísérőanyagok árai szintén az egekben. a legdöbbenetesebb a Tesco húspultjában a füstölt csülök ára volt. 252forint/10dkg. Kedvem lett volna kérni belőle tíz dekát. Szaláminál megértem a forint/dkg árat hiszen annak megfelelően vásárolok belőle, na de a csülöknél amit CSAK egyben lehet megvenni hogy lehet ezt kiírni? Értem én hogy így kevesebbnek látszik de azért ez mégis parasztvakítás. 

Mik az okok és hogy jutott ide az ország? Nem tudom. Nem az én dolgom keresni az okokat és megmagyarázni. Az emberek azért választanak kormányt meg politikai és gazdasági vezetőket mert őtőlük várják a megoldást. Ők vannak megfizetve nekik kell megvédeni a lakosságot az inflációtól a háborútól a migránsoktól az Európai Uniótól a gyíkemberektől meg saját maguktól. Ugye értjük egymást? 

Az energiaárak emelkedése nem indokolja az áremelések ilyen mértékét. Az energia egyszerűen nincs ilyen mértékben jelen az áruk elkészítésében. Viszont ha ehhez még hozzátesszük az elmúlt év választási kampányának mértéktelen pénzkiáramlását valamint az ukrán menekültek ellátásának milliárdjait és a jövőbeli elmaradhatatlan kifizetéseket mint a tanárok bérének emelése vagy a rezsicsökkentés állami költségének megtöbbszöröződése például. Mindez összesen már jelentős pénz amit be kell szedni. Mivel a kormány a fogyasztást sújtó adókra helyezi a hangsúlyt, így az áfabevételeket kell növelni. Márpedig az áfabevétel akkor több ha magasabbak az árak. 

Ne jöjjön nekem senki azzal hogy a tanárok bérét majd az úniós felzárkóztatási pénzekből fizetik. Az a pénz még a holdban van és kétséges hogy sikerül leimádkozni onnan. A másik pedig az hogy nagy szégyen az ha egy ország nem tudja kitermelni a saját közigazgatásának a költségét. Az orvosokét kitudta? A tanárokét miért nem? Szó nincs itt a háborús helyzetről hiszen a tanárok bére hosszú évek óta napirenden lévő téma, a háború még sehol sem volt mikor már üveggyöngyökért dolgoztak. 

Kérdik tőlem hogy most hogy otthon voltam kiábrándultam-e az Orbán kormányból? Soha nem ábrándultam beléjük csak azt kértem hogy mondjon valaki egy nevet aki jobban csinálná és képes Orbán helyébe lépni. Ilyen nevet még SENKI nem tudott mondani. Nyilván ez nem jelenti azt hogy a kormányt kritikátlanul kell elfogadni. Sajnos nincs jobb. Ma is rájuk szavaznék. 

Van viszont egy dolog ami őszintén megdöbbentett. Mind a barátaim mind a családtagjaim között sok ellenzéki vagy liberális beállítottságú ember van. Úgy veszem észre hogy ezt a negyedik nagymértékű választási bukást már nem tudják lenyelni. Befeszültek radikalizálódtak görcsösen utálják Orbánt és többéves barátságokat is képesek lennének felrúgni igazuk érdekében. Döbbenet amit tapasztaltam. Mikor szóba került az ukrán háború vagy Orbán akkor szólnom kellett hogy beszéljünk másról mert nem ér annyit az egész hogy a barátságunk tönkremenjen. Habozás nélkül pacekban  az arcomba vágták KGB ügynök vagyok Putyin seggnyaló vagy a kormánypropagandát nyomom. Nézek ki a fejemből és csodálkozok. Mi ez? A Fradi B közép vagy a Dózsa ultrák? Csak egy és megfellebbezhetetlen igazság van? Az ellenzéki az uniós a liberális az ukrán a baloldali stb igazság? Mondjam én is hogy te a liberális propagandát nyomod hogy te Soros seggnyaló vagy és a CIA-nak dolgozol? Menjen rá a barátságunk? Ér ennyit? Értékes emberek, művelt emberek gondolkodó emberek. Én érzem megtiszteltetésnek hogy a barátjuk lehetek. Miért baj az ha valaki a másik oldalon áll? Egy oldalon kell állnunk? MINDENÁRON? Vesszen pusztuljon a másképp gondolkodó? Mivé lett a liberális alapelv hogy nem értek veled egyet de mindent megteszek hogy elmondhasd? Ennek már vége. Oroszország oldalán állok és Putyint tartom korunk legnagyobb államférfiának? Igen. És? Ettől én közellenség lettem? Mert mást gondolok mint ők? Mit tegyek? Mondjam azt hogy éljen Ukrajna és a halálos ágyamon azt hörögjem hogy mégis Oroszországnak van igaza? Persze el lehet ezt játszani embertömegekkel na de akkor igazságot tettünk? Milyen világot élünk hova, meddig megyünk vissza? 

68 komment

süti beállítások módosítása