HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Úristen...

2017.05.09. 21:47 diggerdriver

Ez a poszt egy terven felül beesett videóról szól. Van nekem egy albán munkatársam. Reggelente én hordom munkába és este haza. Jó barátságban vagyunk. Már fél éve ő az én banksman-em ami tulajdonképpen a gép kisegítőjét jelenti. Ez egy külön vizsgához kötött poszt errefelé. Ő ügyel mindenre a gép körül. Ha megyek valahova ő szedi el a korlátokat az útból és teszi vissza. Lapátol a gép után ő kötözi fel és le a terheket figyel hogy a gép közelében illetéktelenek ne tartózkodjanak és mindenben együttműködik a gépkezelővel. Gyakorlatilag egymásra vagyunk utalva. Tény hogy volt már jobb banksman-em. Sőt, csak jobb volt. Tény hogy barátom nem állt kétszer sorban mikor az észt osztották. Semmi bajom vele azon kívül hogy néha olyan dolgai vannak hogy megáll az eszem és ácsorog. A darukötözés is külön képzéshez kötött tevékenység. Darukötöző vizsga kell hozzá. Munkagépeknél azért ez nem kötelező.

Eddigi munkásmozgalmi múltam során a 34 év alatt számtalan terhet emeltem. A mi szakmánknak ez szerves része, itt meg főleg. Annyira hogy jogosítványunkra csak két év gyakorlat után kerül rá hogy emelőgép kezelők is vagyunk.

Szóval sokezer teher felkötözését láttam már. Ez viszont ami a videón van mindent űberel.  Ilyen nincs. Nem szóltam bele hagytam hadd küzdjön mint malac a jégen, kíváncsi voltam meddig bírja. Végül én untam meg hamarabb. 

Beszéltem már az egybites gondolkodásmódról.  Illető barátom szereti magát nagyon komolyan venni én meg hagyom. Ha targoncavillával dolgozunk akkor is leteszem a terhet ha látom hogy utána nem tudom a villát kihúzni. Nem vitatkozok. Mint a videóból kiderül mindent amit mond korrektül megcsinálom. Így aztán jól megvagyunk egymással, őneki sikerélménye van én meg hagyom, legyen neki.

Nézzétek és csodálkozzatok.

 

 

10 komment

süti beállítások módosítása