HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Én már egy jó ideje kizártam a napi politikát az életemből, a portfolio, és az in... (2024.04.19. 20:03) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Az utolsó bástya

2019.12.12. 20:37 diggerdriver

Egy Churchilli anekdotával kezdeném.  Valamikor a háború alatt az egyik brit parlamenti képviselő felvetette hogy az összes kultúrára fordított költségvetési pénzt tegyék át a hadiiparba.  Churchill válaszolt:

"Ok de akkor miért harcolunk?" 

Felháborodott a művészvilág tüntetnek a színészek. A kormány felügyeletet akar a színházak felett. Úgy gondolják aki fizeti a cigányt az rendeli a nótát. Miért?  Nagyon egyszerű a válasz. A magyarországi liberális értelmiség utolsó bástyája a színházak vagy úgy egészében a művészvilág. A kormány pedig elérkezettnek látja az időt ezt az utolsó mentsvárat is ledönteni. Ez nyilvánvaló és világosan látszik

Egyet tudni kell. A színházak fénykorukat élik. Elképesztő látogatottság rekordokat ostromló nézőszám óriási népszerűség, és hát tegyük hozzá hogy minderről a kiváló színházak a kiváló színészek művészek gondoskodnak. Soha nem volt Magyarországnak ilyen kiváló színészgárdája és pezsgő színházi élete. 

A televízió olyan mélyre süllyedt hogy az embereknek természetes igénye támadt a valódi kultúrára a tiszta művészi élményre. A televízión kívül minden kulturális esemény minden fesztivál csúcs látogatottsággal magas színvonalon pörög. 

A kulturális életnek ez a szegmense sikerágazat lett. 

A kormány nyílt illiberális politikát hirdetett és most ezt a liberális fészket is ellenőrizni akarja. 

A probléma az hogy a JELENLEGI politika nem ért a kultúrához. Hülye hozzá mint hajdú a harangöntéshez. Rosszabb a jelenlegi kultúrpolitika mint a legsötétebb Aczéli időkben volt. Senki sem gondolta hogy ez az idő el fog jönni. Hogy a kultúra a liberális-illiberális harc színterévé fog válni. Több fronton is. 

Miért mondom ezt? Mit gondoltok a Gothár ügy az miért pattant ki? Egyértelmű. Válasz a Borkai ügyre. Volt ugye néhány éve a meetoo kampány. Senki nem említette Gothár Pétert. Pedig egy biztos. Nem a meetoo kampány UTÁN lett minden nőnek alányúló ember. Talonba tették. Várták az alkalmat. A Borkai üggyel eljött. Liberális körök a polgármester keresztényi elkötelezettségét kezdték támadni. Illiberális oldalról jött a válasz. Igen? Ez kell nektek? Tessék akkor mi válaszolunk egy büntetőüggyel. 

Ne legyenek kétségeitek van még ügy ott ahol ez volt. Szépen felcímkézve várnak a sorukra. Szexuális botrányok? Fidesz részről a szorító egyik sarkában Deutsch Tamás, a másik sarokban az alsónadrágját szeretőjénél felejtő Kovács László.

Vegyük tudomásul hogy amióta emberek közötti alá és fölérendeltségi viszony létezik, azóta vannak ezzel visszaélő emberek. Apa-lánya, tanár-diák, orvos-nővér, főnök-titkárnő, szereposztó-szerepvállaló. A sort a végtelenségig lehetne folytatni. Hogy milyen arányban vannak magukat felajánló alárendeltek, és milyen arányban pozíciójukat kihasználó fölérendeltek az nem tudni. Gyanítom fele-fele arányban. 

Szóval a harc több fronton zajlik. 

Mi a probléma? A kontraszt kérem szépen, a kontraszt. Van egy sikerágazat amit hozzáértő emberek művelnek. Tódul a közönség fogynak a jegyek. Ez a sikerágazat állami dotációra szorul. Ezzel semmi baj nincs. Ez természetes. A produktum előállítási költsége nem áll arányban a bevételekkel. Nyilván támogatni kell.

Van egy másik ágazat amitől olyan messze van a siker szó mint Makó Jeruzsálemtől. NEM hozzáértő emberek művelik és a kutya sem veszi a jegyeket. NINCS produktum mégis a iszonyatos pénzeket ölnek bele. Ezt focinak neveznék ha méltó lenne a foci szóra. Lassan már minden gémeskutas tanyabokornak saját stadionja lesz. Költségvetésből. 

A Fidesz a közelmúltbeli önkormányzati választáson megkapta az első kijózanító pofont.  Nem tanultak belőle. Jelenleg Magyarországon kialakult egy olyan trend hogy a szavazatokat nem kiérdemlik a képviselők, hanem megvásárolják nekik. Kilóra megveszik a nyugdíjasokat és a társadalom egyéb rétegeit népjóléti intézkedésekkel. Családpolitikával, adópolitikával, nyugdíjpolitikával. 

Ellenzék nincs. A magyar ember tiltakozásul olyan vizesnyolcasokat választ meg  polgármesternek, sőt főpolgármesternek akikre a kutyám pisiltetését sem bíznám nemhogy városvezetést. A magyar választópolgár kínjában már a madárijesztőt is megválasztaná csak tiltakozni tudjon.

A balliberális sajtó minden jobboldali kormány idején naponta ötször temette el a demokráciát és tízszer vizionálta a gazdaság összeomlását. Persze amikor ők döntötték be a gazdaságot arról nem volt előrejelzés. Ki érti ezt...

A gazdaság köszöni jól van és további népjóléti intézkedések várhatók. A következő választásra egyszámjegyű lesz a személyi jövedelemadó. Csaxólok. 

Mindettől azt várja a Fidesz hogy megint megveszik a szavazatokat. A szavazófülke magánya viszont nagy úr. Ezt megmutatta az első Orbán kormány bukása vagy az utóbbi önkormányzati választás. A Fidesz vagy csináljon VALÓDI diktatúrát egypártrendszerrel vagy szálljon le a magas lóról és kormányozzon a többségnek tetsző módon. Én mindaddig őket tartom  Magyarország alkalmas vezetőjének míg végre elő nem bújik Mr Bárki és képes lesz megfelelő alternatívát kínálni. Jelenleg ilyen a magyar politikai palettán NINCS. 

A liberálisokat meg hagyni kell kultúrát csinálni mert értenek hozzá. Bárcsak a liberalizmus megelégedne a művészettel a kultúrával és az élet más területén ne lenne jelen. Azt kívánom hogy mind a liberális mind az illiberális oldal egyezzen ki tanúsítson önkontrollt és a mostani úton haladva egy csodálatos kulturális élettel teli Budapestet és vidéki Magyarországot építsen, nem pedig egy 30-as évekbeli Berlint. 

26 komment

süti beállítások módosítása