HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • МАХVАL bircaman közíró: bircahang.blog.hu/2021/05/15/15_188 (2021.05.15. 12:27) Gyerekiahóra...
  • МАХVАL bircaman közíró: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Azaz a nagyobb rosszra kell szavazni? (2021.04.17. 12:52) Felmelegedés
  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem tudom kínának oroszoknak usának mennyit ér meg az EU bomlasztás? Vajon ellensúlyozza azt a jel... (2021.04.03. 16:25) Egy fideszseggnyaló hazaköpködése
  • diggerdriver: @the thing: Ez pontosan így van. Erről szól az írás. (2020.11.06. 06:11) Veszélyes játék.
  • J.Cs: @diggerdriver: Ha megszavaztok,én elvállalom. (2020.10.19. 23:16) Hangulatkeltés

Címkék

Egy fideszseggnyaló hazaköpködése

2021.01.11. 21:16 diggerdriver

Azt hiszem a címet nem kell megmagyaráznom, ha jót mondok Magyarországról akkor fideszseggnyaló vagyok, ha rosszat akkor hazaköpködök. Ezt már többször megkaptam telibe arcba hát akkor miért ne vállaljam fel? Nincs ezzel baj. 

Szokásos éves tisztelgő látogatásomat megtettem széphazámban és itt az ideje hogy írjak róla. A hazautazás adminisztrációval kezdődik. Aki nem akar a repülőtéren űrlapokat töltögetni az 24 órával a beutazás előtt kitöltheti online és csak bemutatja amikor kérik. Ez a nyomtatvány tartalmazza azt a címet ahol a rendőrség ellenőrizni fog a karantén alatt. Tehát leszállás után útban az útlevélellenőrzés felé már megtörtént a hőmérőzés(szerencsére nem csecsemőmódszerrel análisan, mindössze távolról fejbelőttek egy infrasugárral) valamint a nyomtatvány szemrevételezése és utána járultunk az officer elé. Itt kaptuk az első pofont mintegy bemelegítésképpen.

Az még hagyján hogy hat ember van előttünk és negyven perc a várakozás míg sorra kerülünk sorra, de az már kiveri a biztosítékot mikor Mr Tányérsapka szól hogy álljunk félre mert a mögöttünk jövő az üzleti célból utazik be az országba és neki elsőbbsége van. Mi vaaan? Na jó meg kell védenem MR Tányérsapkát mert hallottam mikor az utasítást kapta hogy üzleti beutazók előnyben. Az utasítást adónak viszont azt kívánom hogy lépjen vadházasságra, és minél sűrűbben gyakorolja házastársi jogait a jó édes..... 

Először is senki nem ellenőrzi valóban üzleti célból érkezett-e valaki Magyarországra. Másodszor, mi az üzleti cél? Ha veszek egy csomag Túró Rudit és kiviszem Londonba az üzlet vagy csak ha három kamionnal küldök ki. Hol a határ? Tíz, száz, százezer csomag Túró Rudolfnál? Nade mindezt nem tekintve már önmagában a megkülönböztetés sértő. Mi a következő lépés? Szín szerint(Black live is matter) vagy szag szerint, íz szerint farokmértet szerint részesítenek előnyben valakiket? Miért ne, bemondásra a farokméret is lehet olyan hiteles mint az üzleti célú utazás.

Namenjetekapicsába.

Itt álljunk is meg agy szóra mindjárt az elején. Hosszú évek óta van egy becsípődésem. Valami, amire ráharaptam mint pitbull a gumicsirkére és nem eresztem. Az élhető ország álomképe. Aki élt már élhető országban az tudja mire gondolok. Amikor gördülékenyen megy minden, amikor nem szivatják az állampolgárt nyakra-főre, amikor minden ki van találva és működik. Amikor nem nálad romlik el a nyomtató a hivatalban, amikor nem nálad megy tönkre a fényképezőgép útlevélcserekor, amikor nem nálad omlik össze az internet banki ügyintézéskor és mondjuk nem kell sorszámot húznod ha venni akarsz egy metrójegyet. Lehetne sorolni oldalakon át. Az élhető ország fogalma nem függ az ország anyagi helyzetétől. Szaúd Arábia hiába gazdag ország, mégsem nevezné senki élhető országnak. Magyarország jelenleg Európában a béke szigete. Mindenkihez eljutnak a hírek mi folyik a világban. Vallásháború, terrorizmus, kultúrák harca. A nyugati demokráciák szép lassan a legsötétebb bolsevik marxista diktatúrává válnak. Idő kérdése mikor fog eldördülni valamelyik nyugati "demokráciában" az Aurora ágyúja. Az a demokrata alapjog hogy minden ember demonstrálhat, tüntethet, felvonulhat vélt igazáért, mára egyenértékűvé vált a magántulajdonok sérelmére elkövetett rablással fosztogatással autók és üzletek felgyújtásával. Nincs ország ahol ezt hatékonyan tudnák kezelni. Az emberek megvezethetők, manipulálhatók és irányíthatók. Hetvenöt éve nincs háború amelyik romba döntené a világot, hát döntse romba a béke. Valamikor a nyolcvanas években a Vaslady azt mondta hogy Európában egy szuperállam van kialakulóban és Nagy Britanniának távol kell tartani magát tőle. Látnok volt. Megalakult a szuperállam az EU és a másik szuperállammal az USA-val együtt szinte egyidőben égeti fel saját magát. Európa utolsó esélye az olyan nemzetállamok önállósága, bezárkózása, igen bezárkózása mint Magyarország. Nagy Britannia megtehette hogy kilép az EU-ból Magyarország nem teheti meg. Egyet tehet. A lehető legjobban gazdasági együttműködésre redukálja a kapcsolatait az EU-val. "Podolák elvtársnő a politikát hagyjuk meg a hanyatló nyugat ópiumának". (Virág elvtárs után szabadon).

Messzire elkalandoztam de a lényeg az hogy a nyugati országok a káosz és anarchia kezdődő jelei ellenére élhető országok. Magyarország elképesztő fejlődést produkál. Toronydaru erdőket látok mindenfelé, épülő utakat, toronyházakat, gyárakat. Minden minden adott ahhoz hogy élhető ország legyen. Mit látok? Évről évre távolabb kerül ettől. A józan paraszti ész, a kreativitás, a felelős munkavégzés amikre a magyar ember olyan büszke volt az elment nyugdíjba elhagyta az országot illegalitásba vonult, vagy a kardjába dőlt.     

Hazafelé a szokásos merengés minden ismerős minden magyarul van kiírva, minden szép és jó. Otthon első dolgom volt az online karanténellenőrző  appot letölteni és aktiválni. Ez a rendszer kiváltja a személyes rendőri ellenőrzést. Itt jött a második pofon. Hétfőn jött egy távellenőrzés. Sikeresen bejelentkeztem azonosítottam magam, tehát az app működik. 

Kedden kora délután csöng a telefon. A lányom telefonált kintről a kapuból hogy menjek ki mert itt vannak a rendőrök és engem keresnek. Kimegyek kérdem mi a baj? Csak annyi hogy a távellenőrzésre nem válaszoltam és kijöttek ellenőrizni. Mutatom a telefonom hogy oda semmiféle jelzés nem érkezett. A rendőrök fél órája próbáltak bejutni. Csengő nálunk nincs, a nappali ablaka nem az utcára néz. Mondom miért nem szirénáztak vagy dudáltak? Azt mondja mert akkor a környékbeli lakók reklamálnak hogy felébred a gyerek. Lényeg a lényeg hat napig voltam karanténban és a rendőri jelenlét szinte állandósult a házam előtt. Mondtam hogy a grillsütőt nyugodtan állítsák fel a kocsifeljáróban ha már odaköltöztek.

A mobilelenőrző rendszer egyszerűen összeomlott. Vége. Finító. Kíváncsi lennék hogy ki és mennyiért csinálta? Aztán felvetődik néhány kérdés. Tegyük fel hogy rendőr vagyok és ott állok a kapuban ami be van zárva és csengő nincs. Mielőtt még valaki megróna oka van hogy miért nincs csengő. Szóval ott állok valamit tenni kéne. A saját telefonomon nyilván nem fogok felhívni egy angol számot. Tehát rádión szólok a rendőrségen a telefonügyeletesnek hogy cím alapján keresse ki a telefonkönyvből a ház vonalas telefonszámát és hívjon fel hogy menjek ki az udvarra. Vagy direktben hívjon a távellenőrzésre leadott angol számon. Létezik hogy a rendőrségnél olyan nagy a córesz hogy egy telefonhívás romba dönti az ország költségvetését?

Namenjetekapicsába.

Hétfőn elmentem az első PCR tesztre majd szerdán megint. Korrekt ügyintézés korrekt bánásmód korrekten levettek összesen negyven misire. Viszont csütörtök estére karácsonyi ajándékként megvolt a két negatív tesztem. Ilyenkor ki kell tölteni egy online űrlapot és a megfelelő helyre elküldeni hogy feloldják a karantént. Itt kaptam a legnagyobb pofont.

Szóval van az az űrlap és töltöm értelemszerűen. Aztán elfogyott az értelem. Eljutottam ide:lhl.JPG

Tessék lehet tippelni, mi a Főszám? Nem volt jobb ötletem gondoltam egy főről szól az űrlap beírtam egy 1-est. Annak ellenére hogy alatta a példában hat számjegy szerepel. Elküldtem a dokumentumot és vártam. Péntek semmi válasz. Szombat semmi válasz. Aztán valaki mondta hogy a válasznak néhány órán belül meg kell érkezni. Felhívtam a police.hu-t. Na akkor dobtam el az agyamat. Egy kedves hölgy mondja hogy vegyem elő a Londonban kitöltött nyomtatványt amit az útlevélellenőrzéskor vettek nyilvántartásba. Azon van egy sor ahol ott van egy hatjegyű szám és azt kell beírni a főszám rubrikába. kizuuoi.JPG

Mondom neki hogy ott két szám van. Azt mondja az évszám előtt. Mondom igen ott málam két szám van. De ott hatnak kell lenni. Igen, de kettő van. Akkor írja be azt a kettőt. Beírtam.  Elküldtem. Két óra múlva jött az email hogy szabad ember vagyok. A történet vicces is lehetne ha nem lenne véresen komoly. Egy ember aki évente egyszer hazautazik tíz napra, annak nem mindegy hogy a karantén négy vagy hat napig tart a tízből. Kurvára nem mindegy. 

Namost itt felvetődik néhány kérdés. A mezei mókus aki tölti az űrlapot az honnan tudja mi az a főszám és hol keresse mikor utalás sincs rá a dokumentumban? Miért két számjegy van mikor hatnak kéne lenni? Mivel a rendszer TUDJA az egész ügyszám sornak minden számát hiszen beírta MINDET még a kézzel írtakat is, akkor miért nem írta be a főszámot? Tegyük fel hogy csak tőlem kérte a főszámot mert a rendszer nem tudta értelmezni Mr Tányérsapka elbaszott nyolcasát akkor mi van ha én sem tudom kiolvasni? Letöltetik a teljes tíz nap karantént és kidobtam az ablakon negyvenezer forintot? Esetleg a nyolcas helyére végigpróbálva 0-tól 9-ig minden számot tíz űrlapot kellett volna kitöltenem? Ki volt az az állat aki ezt a rendszert kitalálta? Ki volt az a nagyonhülye aki rámvert plusz két nap karantént?

Namenjetekapicsába.

Élhető ország? Nyomokban sem. Élhető ország? Atomi szinten sem. Élhető ország? Fényévekre. 

Elmondok még egy történetet aminek végül is jó vége lett. Lejárt az útlevelem. Az okmányirodában időpontot kell foglalni. Lépegetek a számtalan menüpont között míg olvasom hogy "második útlevél ügyintézése". Az első útlevelem járt le tehát foglaltam időpontot. Megyek az okmányirodába mikor odaérek észreveszem hogy nincs rajtam maszk. A francba irány a gyógyszertár. Vettem is egy azaz EGY db maszkot 328 forintért. Nem sokaltam mert gondoltam hogy ha hazamegyek akkor a maszkból kibontom a két fémszálat ami ilyen ár esetén csakis aranyból lehet azt leadva törtaranyként visszakapok 320 forintot és máris reális a 8 forintos maszkonkénti ár. 

Szóval megyek az okmányirodába. Ügyintéző hölgy kérdi hogy a második útlevelemet csináltatom? Mondom hogy igen. Márminthogy olyan értelemben másikat hogy már van egy és most csináltatok egy másikat? Hogytetszikmondani? Egy meglévő útlevél mellé a másodikat? Nem, én az első után a másodikat csináltatnám. A hölgy nagyon kedves volt tisztáztuk a félreértést megcsinálta a második útlevelem. 

Az bánt a legjobban hogy az élhető ország minden feltétele adott. az ügyintézők képesek korrigálni a rendszer elbaszott hiányosságait. Az ügyfélkezelés példás. A háttér, a rendszer van elbaszva nem kicsit, nagyon. Hosszú évek óta nem látok ezen a téren javulást. 

Evezzünk békésebb vizekre. 

Mit tud a nyomorult karanténlakó unalmában csinálni? Főz. Iszik. Chatel. Mindhármat egyszerre. Ja volt két elhajlós élő chatem mit tagadjam. Csak olyan enyhe elhajlós tudjátok amikor már egy kicsit üzsibüzsi az artikuláció. Nem baj ilyen is kell. 

Első nap összedobtam egy laza székelykáposzta light-ot. Csak úgy szerényen 30deka kolozsvári szalonnából két kilós főtt füstölt csülökből két kiló lapockából fél kiló kolbászból két kiló savanyúkáposztából. Tejföllel. Diétás étel. Csak ránézel és felugrott két kiló vesetájékra. aelajlka.JPG

Ne mondjátok hogy nincs benne káposzta mert van. Módjával...

A szentestére készült halászlé is ott volt a szeren.kepkivagas_2.JPG

A karácsony a szentestével eltelt úgy ahogy tekintve hogy a feleségem Londonban volt, a fiam Halásztelken anyósoméknál én meg a lányommal Bicskén.  Ilyen karácsonyunk sem volt még a vírus ezt adta ajándékba.

A két ünnep között benéztünk a budaörsi Auchanba. Kérem szépen az árukínálat a minőség a környezet a rendezettség, a tisztaság kenterbe veri bármelyik londoni hipermarketet. Az árak is. Nyugati kínálat nyugati árak. Keleti bérek. Mindenesetre az életszínvonal emelkedése évről évre szemmel látható. 

Itt megint álljunk meg egy baráti szóra. Nagy kedvencem a kaukázusi kefír. Az attól kaukázusi hogy erjedésben van és kissé csípős az utóíze. Vettem kettőt az Auchanban.hr.JPG

Az Auchan terméke nyomokban sem tartalmazott kaukázusi jelleget, egyszerű iható sima natúr kefir. Hanem a másik... Előrebocsátom hogy igen magas a toleranciaszintem amit én nem eszek meg azt már a kutya sem. Namost ez az Abauj termék az egyszerűen botrányos. Ehetetlen, minősíthetetlenül dohos ízű förmedvény. Hogy lehet forgalomba engedni ilyen moslékot? Megkóstolta ezt valaki?

Namenjetekapicsába.  

A nagy csalódás megint a KFC volt. Előrebocsátom nagy rajongója és fogyasztója vagyok a KFC-nek. Az Auchanban lévőt már teszteltük és megfogadtuk hogy oda soha többé a lábunkat se...

Aztán most mégis arra tévedtünk a lányommal és rosszul tettük. Valami Big Boxot rendeltünk amiben volt azt hiszem hat szikkadt csirkeszárny meg némi punnyadt sült krumpli és egy rántott húsos hamburgerszerűség. Elfogyasztása után megállapítottam hogy kettőszáz forintot megért. A baj ott van hogy a két Box az ötezer forint volt. Az alábbi képen a két Big Box látható két kétkilós füstölt csülök társaságában. A csülkök együtt négyezer forintba kerültek. Elgondolkodtató.hjejh.JPG

A karantén az így telt. Aludtam, ettem, ittam, aludtam. Néha csináltam valami igazi magyarosat mint ezt a szalonnás-hagymás-paprikás-kolbászos tojásrántottát.kepkivagas_3.JPG

A színház most hiányzott a programok közül. Szilveszter este csináltam egy főzős chatot egy igazán kiváló lencsefőzelékkel és főtt füstölt csülökkel. Nagyon jól sikerült, így mentünk át a barátokkal az újévbe. 

Aztán a karantén ha nehezen is de letelt és szabad ember lettem. Kezdődhetett a rokonlátogatás a barátok vendégül látása és vendégségbe menés. Volt hogy jött valaki vendégségbe és éteremből rendeltünk vacsorát. Itt álljunk meg néhány pillanatra. Van olyan étterem ahol a kiszállításért, sőt a dobozért is díjat számítanak fel. Vajon jogos ez vagy nem? Első pillantásra jogosnak tűnik hiszen a kiszállítás a doboz nem ingyen van a vendéglőnek sem. 

Csakhogy.

Ha én betérek egy vendéglőbe és ott eszek meg egy marhapörköltet az pontosan annyiba kerül mintha házhoz rendelem. Viszont a vendéglőben én egy jól felépített infrastruktúrát használok. A pincérek kiszolgálnak, az abroszt mosni vasalni kell, a WC-t takarítani kell, az evőeszközt a tányért mosogatja valaki, netán még zenét is szolgáltatnak. Ezek összességét ÉN vállalom át házhozszállítás esetén. Én mosogatok én takarítok. Mégis nemhogy ugyanannyiba kerül az étel, de a kiszállítás és csomagolás árával jóval többe. Eszek egy pörköltet drágában mint a vendéglőben és én mosogatok utána.

Namenjetekapicsába.

Aztán a járatunkat törölték úgyhogy háromnappal később de visszajutottunk Londonba. 

Összességében azt kell mondanom hogy Magyarország működik gyarapodik és ugyanazokat a pozitívumokat valamint ugyanazokat a hibákat követi el amint az előző években. AD a magyaroknak de a szólásszabadság egyre korlátozottabb. Az emberek nem mernek beszélni és ennek a veszélyét a Fidesz nem érzi. Az ellenzék nulla. Nincs. Ha egy ellenzéktől annyi telik hogy abba köt bele hogy a Miniszterelnök asszonyságnak nevez egy külföldi magyar származású kutatót akkor nincs miről beszélni. Erre képes az ellenzék vagyis semmire. Attól tartok megint protestválasztás lesz a következő vagyis nem az ellenzékre hanem a Fidesz ellen szavaznak az emberek.  Erre jó esély van. Mi várható ha az ellenzék nyer? egy hónapon belül felzabálják egymást és új választást írnak ki majd jön megint a Fidesz. 

A Fidesz nem érzi a veszélyt, ahogy nem érezte 2002-ben sem és bele is bukott. Számtalan jobboldali kormánypárti műsort látok a tvben ahol leosszák az észt és bizony cáfolhatatlanul igazuk van. Csakhogy ettől még nem lesz szólásszabadság. Nem fognak bátrabban beszélni az emberek. Minden regnáló kormány számára a szavazófülke magánya a legnagyobb veszély. Ott vérzik el minden közvéleménykutató és húdeigazunkvan tvműsor. 

BREXIT

Szót kell ejtenem erről is ha már írok valamit. Mi történt?

A britek annak idején beléptek az EGK-ba ami egy gazdasági közöség volt. Mindenki megelégedésére jól működött. Aztán a hangsúly a politika felé tolódott és a briteknek elegük lett. Kiléptek. Alkut kellett kötni. Mit akartak Johnsonék? Kizárólagos halászati jogokat a brit vizeken. Szabad vám és kvótanélküli kereskedelmet az EU-val. Egy fillért sem fizetni a brüsszeli vízfejnek. Az EU ne szóljon bele a brit belügyekbe. 

Mit értek el?

Megosztott halászati jogokat brit vizeken. Szabad vám és kvóta nélküli kereskedelmet az EU-val. Nem lesznek nettó befizetők az EU-ba. Az EU nem szólhat bele semmilyen brit belügybe.

Hogyan érték el?

Johnson egyre feljebb értékelte a brit halászati vizek jelentőségét és bagatellizálta az alku jelentőségét. Folyamatosan arról beszélt hogy ragaszkodnak a kizárólagos halászati jogokhoz brit vizeken és mindenki készüljön fel az alku nélküli kilépésre. Az EU pontosan tudta hogy NEM veszthet el egy ilyen gazdag piacot mint Nagy Britannia. Az EU is beleroppanna. Mi bizonyítja ezt? A végsőkig való tárgyalási hajlandóság.

Ha az EU-nak mindegy lett volna az alku akkor minden hónapban megjelent volna egy aktakukac Brüsszelből és feltette volna a kérdést "Boris van új ajánlatod?- nincs, akkor szevasz". Nem ez történt. 

A legutolsó pillanatban Boris odadobta a halászati jogokat cserébe az egész brit gazdaság szabadkereskedelméért. Sokat nem adott mert eddig is a franciákkal osztoztak a vizeken és ezután is. 

Tehát gazdasági téren semmi nem változott viszont Nagy Britannia egy EU-tól politikailag független szabad állam lett.  

Nyilván nem ilyen egyszerű és lesznek utóvédharcok a banki szolgáltatások terén a CITY költözésével kapcsolatban de ez az alku a briteknek kedvez ez tény. Ha britek nem rogynak meg akkor a többi ország komoly zsarolási pozícióba kerül az EU-val szemben. Az EU pedig béna kacsa módjára semmit sem tesz a rendszer megreformálása érdekében. 

49 komment

Felmelegedés

2020.10.16. 21:40 diggerdriver

 

Sokáig halogattam hogy megírjam ezt a posztot mert nem akarok több barátot elveszíteni, így is ritkul körülöttem a levegő liberális oldalról mióta az idő előrehaladtával egyre konzervatívabb, ódivatúbb, begyöpösödöttebb, maradibb őskövületté válok. Viszont minden pszichológus azt mondja hogyha valami nyomasztja az embert akkor ordítsa ki magából. Én kiírom aztán lesz ami lesz.ealkae.JPG

Szóval nem tetszik nekem ez a mai világ. Nem tetszik a multikulti, a kritika nélküli befogadás elfogadás tolerancia gyakorlata, a "welcome migrant" a genderkurzus az LMBTQ és a homoklobbi nyomulása, a meetoo mozgalom és a nőket férfivá faragó feminizmus, a család fogalmának a szétverése, a gyerekek bevonása nemi szerepek oktatásába és még sorolhatnám...

Olyan országban élek ahol a multikulti, a különböző kultúrák egymás mellett élése alapvetés és évtizedek óta jelenlévő vezérfonal a társadalmi kommunikációban. Olyan sikeres hogy a legelső lehetőségnél az őslakosok az egészet ki is dobták a szemétdombra. Aztán a második lehetőségnél még jobban elutasították.  Nem működik.  Igen, a BREXIT-ről beszélek. A befogadás, az elfogadás, a tolerancia megbukott. A felülről rájuk erőltetett kényszertolerancia nem jött be. A nép mást akar és liberális oldalon értetlenül néznek hogy nem kell a szép új multikulti világ. Merthát milyen szép is az mikor muszlim sariabrigádok járőröznek az utcán és molesztálják a nőket akiken nincsen fejkendő vagy pántospólót urambocsá' miniszoknyát viselnek. Milyen szép új világ az mikor hazamegy a gyereked az iskolából és azt mondja hogy ne csomagolj disznóhúsos szendvicset mert szóltak hogy sérti az osztálytársai vallási érzékenységét. Mikor vallási tematikus heteket tartanak az iskolában és a muzulmán héten minden más vallású jelen van de a keresztény héten a muzulmán szülők kijelentik hogy az ő gyerekeik azon nem akarnak részt venni. Ugye milyen szép új világ? 

Na de lehet ezt még fokozni. "Welcome migrant". Gyertek gyertek. Százezerszámra vagy milliós nagyságrendben. Egy képaláírás a Határátkelő blogból, az Alsó-Rajnavidékről: „Az első a télikertünkből keleti irányba kitekintve: egy jellegzetes, migránshordák által már rég élhetetlenné tett német kertvárosi negyed, amelyben a Nyugattal együtt mi is haldoklunk...”. Tolerancia, elfogadás, befogadás ha beledöglünk is. Mert kultúrnép vagyunk. Mert Európa kultúrnépek hazája. Még. Mondom MÉG. Ezt a kulturáltságot most értéktelenítik el, most tapossák bele a sárba. Ezt a szép új világot akarjátok? 047e1089afdd2bfbcca38df9d02ae0df.jpg

Terrorizmus? A nyugati országokban megtanulták kezelni a helyzetet. Emigyen:760x0.png

A végső lökést az adta meg hogy belefogjak ennek a posztnak a megírásába hogy letiltották az egyik háttérképemet a Youtube-on. Minden szombaton élő chaten beszélgetek a videoblogom követőivel. Időnként felteszek témához kapcsolódó háttérképeket vagy csak egyszerűen humoros képeket. Például az alábbi képet:49f34106963bb52d9a7e6a910a234cec.jpgAz alábbi levelet küldték magyarázatként:izgzgoz.JPGMit látunk a képen? Két FELÖLTÖZÖTT embert. A párbeszédben le van írva a pénisz szó de az a magyar nyelvben a hivatalos elfogadott meghatározása a férfi nemiszervnek. Akkor mi az eltávolítás oka? A mondanivaló? Az hogy nem probléma ha töke van a menyasszonynak, esetünkben a nőnek gondolt egyénnek pénisze van? Ez a baj? Hogy ilyenkor mehet tovább a hancúr mintha mi sem történt volna? 

Nézzünk néhány alapvetést. Alapvetés az hogy a rendőrök röhögnek legjobban a rendőrvicceken mint ahogy a zsidók a zsidóvicceken vagy a cigányok a cigányvicceken. Úgy látszik hogy a homoszexualitás ratyi ágán ez nem így van. 

Semmi bajom a melegekkel. Alapvetés az is hogy a homoszexualitás nem betegség nincs mit rajta gyógyítani valamint az is alapvetés hogy a homoszexuális ember NEM más. Ugyanolyan mint mi vagyunk heterók. Éli az életét születési nemének megfelelően öltözik, dolgozik mint más nem hangsúlyozza ki a nemiségét nem hivalkodik vele, mindössze azonos nemű párt választ és vele él. Támogatom hogy házasodhassanak hogy gyereket neveljenek. Ez utóbbit még az egyébként nálam toleránsabb barátaim is elutasítják.

Én miért nem? Több okból. A homoszexualitás vele született irányultság nem lehet valakit ránevelni. Tudjuk hogy a melegeket a történelem folyamán hányszor próbálták úgymond gyógyítani vagy átnevelni. Nem sikerült. A melegek is hetero családban nőnek fel és mégsem aszerint a minta szerint élik le az életüket. Aztán meg a férfi melegekkel szemben igazságtalan a gyereknevelést megtagadni hiszen a leszbikus nők simán megoldják ezt a problémát. Ha gyereket akarnak nevelni akkor fognak is.  A legfőbb érvem pedig az hogy tudjuk jól hogy hetero családokban milyen ellenőrizetlen és szörnyű körülmények között nőnek fel gyerekek.zjxjzx.jpg A magyar örökbefogadási procedúra rendkívül szigorú. Rengeteg feltételnek kell megfelelni sok környezettanulmány születik míg valakik gyereket kapnak. Utána is folyamatos ellenőrzés van még sokáig. Akik ezeken túlesnek és megfelelnek ott minden rendben van. A magyar ember leleményes és mindent megold okosba, az menyivel jobb ha meleg párok leszbikusokkal szövetkezve nemzenek és nevelnek gyerekeket ELLENŐRIZETLENÜL? Szóval a homoszexualitás ezen részével nincs bajom.

Viszont a buzeráns, ratyi, homár, fartúró genetikai hulladékokhoz lenne néhány szavam. Ők azok a közmegbotránkozást generáló nemiségüket előtérbe toló pávatollal a seggükben, kereszttel a nyakukban teherautó platón táncoló homofóbiát feltüzelő köcsögök akik büszkeség napi felvonulást tartanak. Itt álljunk meg egy szóra. Mire büszkék? Tettek valami büszkeségre okot adó dolgot? Tanultak, dolgoztak teremtettek valami értéket? Erre büszkék?kepkivagas_1.JPG

Vagy erre?hercegek.jpeg

Sokszor kérdik hogy mi közöm nekem ehhez? Miért háborgok? Miért emelek szót ezek ellen? Martin Niemöller egyik sokat idézett monológjával magyarázom:

„Amikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista.

Amikor elvitték a szakszervezetiseket, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezetis.

Amikor elvitték a szociáldemokratákat, csendben maradtam, hisz nem voltam szociáldemokrata.

Amikor elvitték a zsidókat, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna.”

Hova jut a világ ha már a gyerekeket is belevonjuk az LMBTQ mozgalomba? Kik fognak holnap büszkeség napját tartani? Szadisták fogják végigkorbácsolni a mazochistákat az Andrássy úton? 

Egyébként félreértés ne essék. A fentiekkel nem az a baj hogy megrontják a gyerekeket. Szó sincs ilyesmiről. Egész egyszerűen nincsenek az ilyen ismeretekre megérve. Mint ahogy sok másra sem. Nem véletlenül hiányzik a mesekönyvekből a temetés leírása. Vagy a születésé. Nem véletlenül hozza nekik a gólya a kisbabát. Egy gyerek nincs megérve arra hogy befogadjon olyan információt hogy a szülés sok vér és egyéb testnedv kíséretében az anyukája iszonyú kínjai között történik. Elmondják a gyerekeknek hogy létezik házasság két fiú között is. És? mit kezd vele? Egy óvodás magát a házasságot vagy a párkapcsolatot sem képes értelmezni, de továbbmegyek ha ezt elmondod nekik akkor mi a következő lépés? A férfitestbe született lányokról, és lánytestbe született fiúkról írsz mesét? A transzszexuálisokról? Hol a vége? 

Rossz hírem van. MINDEN heteroszexuális férfi homofób. Bevallja vagy nem ez bizony így van. Az elfogadásra való minden buzzancs törekvés ellenkező hatást vált ki. Ilyet:2014-07-09_230141.jpg

 Mit a cél? A család fogalmának elértéktelenítése? Ez már egy létező folyamat. A család évezredek óta de már az ősközösség óta a társadalom alap építőköve. Most meg építik le.f72e9bda3ec589ce02cc906054bfd4dd.jpg

Hova jutunk ezen az úton?kjj.JPG

A hagyományos családmodell kihalóban van:092c6063894cdcea67bf70b407740eaa.jpg

Ma a fiatalok lázadnakbvcb.JPG

Persze tudom hogy a fentiekre liberális oldalról kész a válasz. Egy alulképzett műveletlen proli vagyok akinek fogalma sincs róla mi a liberalizmus. Lehet hogy így van. Elfogadom. Viszont mivel a liberálisok egyik alapelve a szólásszabadság hát folytatom. Ha még nem tűnt volna fel mi műveletlen bunkók adjuk a szavazópolgárok jelentős részét. Mi a hülyemagyarok a vidéki magyarok a nyuggermagyarok a prolimagyarok és még sorolhatnám a jelzőket amit ránköntenek a liberálisok ha ELVESZTENEK egy választást. A következő választáskor aztán csodálkoznak ha a magyarok megháláják a kedves szavakat és megint nem rájuk szavaznak. Kevesen tudják ki volt John Locke. Nem érdekli őket Friedrich von Hayek és Milton Friedman. Értjük mi hogy a liberalizmus szabadságot jelent meg szabadelvűséget csak túltoltátok. Túltoltátok Béláim. 041e4848f9f9cb18ef63523d7f520f58.jpg

Az emberek nem akarnak liberális világot. Nem akarnak buzifelvonulást. Nem akarnak feminista férfias nőket. Nem akarják ezt:1586319_1.jpg

Nem akarnak nőies férfiakat. Miért? Ezért:79edcb87faade1d579dac4d9ed6fd769.jpg

Meg ezért:kjhkj.JPG

A nők és a férfiak KÜLÖNBÖZNEK egymástól. Ez ellen nagy harc megy de abban a pillanatban mikor egy nő férfidominanciássá válik elveszti nőiességét és egy gendersemleges vágyölővé válik. Mit akarnak a genderfeministák? Az alábbi idézet megmondja:

gjfjf.JPG

Gratulálok. Szép új világ. Család nélkül nemek nélkül. Szeretjük a nőket. A nőies nőket. Még akkor is ha óriási a különbség a férfi és a nő megítélése között. 2013-09-26_204153.jpg

A férfi és a nő másképp gondolkodik. Szerencsére.kkkkkkkkk.JPG

Azon gondolkodtam hogy a nagyon harcos fenininácik mit akarnak elérni? Gyanítom hogy nem ezt:2015-02-09_174739.jpg

Valami ilyesmi lehet a háttérben?e4c58cf737e5fcb3acf8ba3ef8ef2680.jpg

Szóvak gyanítom hogy nem leszek népszerű ezzel a poszttal. Azt is gyanítom hogy egyik hírportál sem fogja kitenni címlapra. Konzervatív vagyok. Nem voltam ott a feleségem szülésénél, sőt még a gyerek nemét is titkosíttattuk hogy csak a születés után derüljön ki. Nem pelenkáztam és nem fürdettem. Tiszta középkor mi? Micsoda maradi kőbunkó aki megreked egy évszázaddal korábbi szinten. 

Amerre tart a világ az szembemegy az én értékrendemmel. Nehéz ma magyarként illiberálisnak, konzervatívnak vagy joboldalinak lenni. Egyből megkapjuk a fidesznyik Orbánseggynyaló titulust. Nem baj. 950a4ebf0bcd0a9698b7089786e18d8e.jpg

 

 

114 komment

Veszélyes játék.

2020.06.27. 15:20 diggerdriver

Ez a poszt hirtelen felindulásból íródik. Egy olyan jelenségről beszélek most ami anyagi haszonszerzésből elkövetett felelőtlen játék emberéletekkel. 

Messziről indulok. Az én szakmám növénytermesztő gépész. Magyarul traktoros. Az ántivilágban 1978-81-ig szakmunkásképző iskolában három év képzés után, szakmunkásvizsga után lehettem traktoros. Igen alapos elméleti és gyakorlati képzést kaptunk, a velencei Entz Ferenc szakiskolában. 

A traktorosnak tisztában kell lenni a traktor működésével, vezetésével, kezelésével, karbantartásával valamint a hozzá tartozó munkagép csatolmányok beállításaival és a velük való munkavégzéssel. Kiegészítésként a szakmához tartozik még a növénytermesztés ismerete is. Az egész oktatás folyamata dicsérendő pártolandó és fenntartandó. Ez egy szakma amit meg kell tanulni. Ugyanilyen szakmunkás oktatás feltétele volt szinte minden szakmának. A kőművesnek, az ácsnak, az asztalosnak, és a sokáig lehetne sorolni. 

Nem tudom most hogyan zajlik ez. Kis túlzással ma már agysebész képesítést is lehet szerezni tanfolyammal és itt térnék rá igazi mondanivalómra. 

A tanfolyamokkal van bajom. Azokkal a tanfolyamokkal, amik vagy a munkanélküli hivatalokon keresztül az állam pénzéből, vagy magánemberek pénzéből látszatvizsgákon szakmát adnak embereknek elégtelen gyakorlati oktatás nélkül, szakmányban termelve valós tudás nélküli "szakembereket". 

Szinte hetente keresnek meg frissen vizsgázott nehézgépkezelők, akik arról panaszkodnak hogy sehol nem tudnak elhelyezkedni mert nincs gyakorlatuk. 

Olyanokat hallok hogy a gyakorlati vizsgát lepapírozva de el nem végezve kaptak nehézgépkezelő jogosítványt. Olyan is volt akinek annyiból állt a vizsga hogy egy egytonnás géppel a levegőben kellett markolni kettőt mert ahol voltak ott a földbe sem lehetett belenyúlni és egy ember mondta melyik karokat mozgassa. Magyarországon az a helyzet hogyha valakinek a nagyanyja Sztálinváros építésekor messziről látott egy markolót, az már gépkezelő jogosítványhoz juthat. 

Egyik barátom beszélt a tanfolyamról amit elvégzett. Nagyon alapos elméleti oktatást adtak és ÖT óra gyakorlati lehetőséget. Minden ember ÖT órát gyakorolhatott egy munkagéppel. Utána mehetett vizsgára. Hány órát kell vezetési gyakorlattal tölteni egy B kategóriás autóvezetői jogosítvány megszerzéséhez? Huszonkilenc óra plusz egy óra a vizsga. Autóvezetéshez.  Ugyanakkor egy hatvan tonnás vagy nagyobb munkagép kezeléséhez egy jobbak közé tartozó tanfolyamon adnak ÖT óra gyakorlási lehetőséget. 

Hogy vizsgáztam én? Az átkosban egy helyen lehetett tanfolyamot végezni. Egy bentlakásos debreceni iskolában két hónap alatt. Nagyon erős, alapos elméleti képzés volt, de a gyakorlati tudás amit ott szereztünk a nulla felé konvergált. Na de az abban az időben nem volt baj. Miért? Mert állami vállalatok végezték a földmunkákat és minden földmunkagép állami tulajdonú vállalaté volt. Elkezdtem dolgozni egy mélyépítő cégnél és ők beiskoláztak a tanfolyamra majd az elvégzése után kihelyeztek gyakornoknak egy tapasztalt gépkezelő mellé és ő hosszú hónapok alatt megtanított a szakmára. Érdekességként mondom hogy abban az időben kevés cég kapott engedélyt nyugati munkagépek vásárlására. Ahol dolgoztam az egy ilyen vállalat volt. A JCB munkagépek első és legnagyobb magyarországi vevője. Mikor különbözeti vizsgára vissza kellett menni a debreceni iskolába akkor az engem vizsgáztató tanár megkérdezte hogy milyen színe van a JCB-nek mert ő még nem látott olyat. Ő vizsgáztatott engem.

Szóval lényeg az hogy abban az időben még volt lehetőség gyakorlatot szerezni. Ma minden földmunkával foglalkozó cég magánvállalat. A tulajdonos fiatal terhelhető húsz éves szakembereket keres lehetőleg harminc év gyakorlattal. 

Kérem szépen a nehézgépkezelés egy fokozottan balesetveszélyes nagy figyelmet igénylő munka. Mint ahogy a traktoros szakma is. Képzeljük el a növénytermesztő gépészt mikor talajmunkát végez. Rájön a szükség és menet közben kiáll az ajtóba vizelni. Kiesik és beszántja vagy tárcsával beledolgozza a földbe saját magát. Ilyen már megtörtént. Ezért kell szakmunkás iskolában három évig tanulni. Na de most viccen kívül, elhiszem hogy egy duplakerekű traktorral valami széles munkaeszközzel közlekedni vagy kombájnal kimenni a földekre nem egyszerű, de maga a munkavégzés helye mégsem egy zsúfolt építési munkaterület.  

A gépkezelő mit csinál? Építkezésen emberek között légvezetékekkel a feje fölött, közműcsövekkel a föld alatt végez talajmunkát és daruzást. Itt a daruzásnál ragadjunk le egy kicsit. Ma már az építkezéseken az anyagmozgatást egyre inkább a munkagépek végzik. Csakhogy ezeket nem erre tervezték. Más a stabilitásuk, a kiegyensúlyozásuk, más a műveletek adagolhatósága és hiányoznak belőlük a darukat túlterhelés ellen védő biztonsági berendezések. Mindemellett elvárják hogy felemelt teherrel közlekedjünk. Nem véletlenül kell daruzó vizsga az UK-ban a kategóriavizsga mellé. 

Ugyanakkor Magyarországon a himihumi tanfolyamokon papírt szerzett, gyakorlat nélküli emberek JOGOSULTAK munkagéppel bárhol bármilyen körülmények között dolgozni. Hiszen garantálják a sikeres vizsgát. Magyarországon csak az nem szerez gépkezelő jogosítványt aki nem akar. 

Beütöttem a google-ba hogy nehézgépkezelő tanfolyam. Olyan oldalak jöttek fel hogy betegre röhögtem volna magam ha mindez nem lenne véresen komoly. 

Egy gyöngyszem:

"Elméleti tanfolyam online, otthonról, gyakorlati tanfolyam rugalmasan, vizsgagaranciával. 99,9%-ban sikeres vizsgák. Hatalmas Referenciák. Vidékről is nagyon megéri."

Mi vaaan? VIZSGAGARANCIÁVAL??? 99,9% sikeres vizsga??? Eszemfaszom megáll. Létezik ilyen? Mi folyik ott? Ugye tudjátok mit jelent ez? Garantáljuk a sikeres vizsgát mert kilóra megvettük a vizsgabiztost.  Valakinek a tudására garanciát vállalni? A sajátomra sem tenném. 

   -----------------------------------------------------------------------------------------------                                                         

                                                   MI A HELYZET AZ UK-BAN?

Itt a munkagép kezelés a legveszélyesebb szakmák közé tartozik. A mindig mindenhol elfogadott dokumentum a CPCS kártya. Olyan mint a magyar autóvezetői jogosítvány, a hátlapján fel vannak tüntetve azok a kategóriák amikből vizsgáztál. 2014-től elfogadják az EU által bevezetett NPORS kártyákat is de messze nem olyan széles körben mint a saját CPCS kártyájukat. A kártya megszerzéséhez alapfeltétel egy általános munkavédelmi vizsga elvégzése. Ez a CSCS vizsga, enélkül ember munkaterületre nem léphet be. 

A képzés, vagy  tanfolyam megléte vagy hiánya senkit nem érdekel. Egy a lényeg. a VIZSGA sikeres legyen. Hogy az ehhez való gyakorlatot hol szerzed meg a lőtéri kutyát nem érdekli. Ha migráns vagy a saját hazádban is megszerezhetted a gyakorlatot, mint én. Esetleg egy farmon ahol van munkagép. Egy építkezésen ahol néha lehetőséged volt gyakorolni. Vagy egy vizsgaközpontban ahol gyakorlati órákat vettél néhány ezer fontért. 

A legfontosabb és leglényegesebb dolog hogy a vizsgán meghatározott feladatot kell elvégezned és ebből nem engednek semennyit. TUDNOD kell bizonyos szinten géppel dolgozni.

Mi az a szint amit tudnod kell? Egy tízméteres árkot kiásni egy méter mélyen majd a végére egy akna kiszélesített helyét ásni és ezt betemetni. Ez körülbelül az a szint gépkezelésben mintha egy zeneiskolában az lenne a vizsgafeladat hogy zongorán pötyögd el a Für Elise-t úgy hogy az felismerhető legyen. Nem nagy dolog de a feladat igényel bizonyos alapfokú gépkezelői tudást. 

Természetesen elméleti vizsga is van. Hetven kérdés amik egy, kettő vagy három pontot érnek. Összesen szerezhető pontszám 150. Hibázni lehet de egy bizonyos pontszámot el kell érni. Az elméleti vizsgát hangrögzítővel felveszik.

Sikeres vizsga esetén kapsz egy piros CPCS kártyát amire az van ráírva hogy KÉPZETT gépkezelő vagy. Ez két évig érvényes és daruzási feladatot nem végezhetsz. A piros kártya azt jelenti hogy a gép kezelésére ki lettél képezve de az építőipart és a munkafolyamatokat nem ismered.  Két év múlva újabb vizsgát kell tenned a kék kártyáért. Ez szintén magas fokú elméleti és gyakorlati vizsga. Ekkor vizsgázhatsz a daruzó kategóriáért is. A kék kártyán már az a szöveg van hogy HOZZÁÉRTŐ gépkezelő lettél. Ismered az építőipar munkafolyamatait és daruzhatsz is. A kék kártya megszerzésének legelső feltétele hogy megint elvégzed az alap munkavédelmi CSCS vizsgát. 

Mint mondtam a munkagépkezelés fokozottan balesetveszélyes szakma ezért a kék kártya érvényessége csak öt évre szól. Akkor megint kell csinálni egy CSCS vizsgát és egy kék kártya megújító elméleti tesztet is. Valamint igazolnod kell hogy mind munkagép földmunkával mind munkagép daruzással dolgoztál 300órát. Ehhez a művezetőktől kell kérni igazolást. Az új kártya megint öt évig lesz érvényes.

Néhány gépkezelő barátommal nemrég Wales-ben voltunk gumikerekes forgókotróról vizsgázni. Csak gyakorlati vizsgát kellett tenni. Feltétel természetesen két évnél nem régebbi CSCS vizsga megléte. Egész nap négyen vizsgáztunk. Meghatározott feladatot kellett végrehajtani egy 13tonnás gumikerekes forgókotróval. Kilenckor kezdődött a vizsga és este hétkor lett vége. Négy ember tíz órán át vizsgázott. Minden vizsga fel lett véve mikro SD kártyára. Gyakorlott gépkezelők vagyunk. Nem okoz gondot lánctalpasról gumikerekesre váltani. Mégsem volt engedmény. Csapjuk össze aztán menjünk haza. Markolj kettőt a levegőbe elég az. Nem. Négy ember tíz óra alatt. 

Munkaterületeken a munkagép csak úgynevezett banksman felügyelete alatt dolgozhat. Ez az az erre kiképzett vizsgázott személy aki a gép körül figyeli a gyalogos és teherforgalmat és a gépkezelővel kézjelekkel állandó kapcsolatban van és jelez ha például gyalogos közelben elhaladása esetén meg kell állni a munkával. Figyel a daruzó eszközök bevizsgálásának érvényességére, a védőkorlátok elszedésére és visszahelyezésére ha a gép közlekedik, figyel mindenre ami a gép körül történik.

Összegezve, az UK-ban nagyon veszélyes üzem a gépkezelés és a gép kezelésének tudása nélkül nem lehet jogosítványt szerezni. A CPCS kártya megléte garancia arra hogy ki tud ásni egy árkot, az akna helyét ki tudja alakítani és mindezt képes betemetni. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                       ÚTTALAN UTAKON 

Magyarországon rájöttek arra hogy nem jól van ez így, és komolyabb szakmává kell fejleszteni a nehézgépkezelést. 

Milyen utak közül lehetett volna választani? 

Az egyik hogy létrehoznak hároméves szakmunkás iskolákat és felemelik a traktoros, ács, kőműves szintjére.  Na de mi legyen azokkal akik idősebb korban átképzéssel akarnak gépkezelők lenni? Meghagyni a jelenlegi tanfolyamos rendszert VIZSGAGARANCIÁVAL nulla gyakorlati tudással? Ott lennénk ahol a part szakad. 

Kövessük az angol módszert és csak a vizsgán követelni meg a tudást? Meg lehetne csinálni ha minden vizsgát videofelvétellel dokumentálnának és az bármikor visszanézhető lenne. Persze a magyar van annyira leleményes hogy kitalálná hogy lehet kijátszani a rendszert. 

A helyes út az lenne ha szakmunkás iskolákat csinálnának és a fiatalok képzése mellett csakis ők lennének jogosultak tanfolyamok szervezésére. Nekik van eszközük és szaktanár hátterük az oktatáshoz. Meghatározott vizsgafeladatok előírásával és azok képi rögzítésével talán rendet lehetne vágni a káoszban.

Mit tett a magyar kormány? Semmissé tette az ÖSSZES építőgépkezelői jogosítványt és előírt egy másik tanfolyamot. OKJ képzés és vizsga kell a jogosítvány megszerzéséhez. Nesze semmi fogd meg jól.  Az OKJ képzéstől majd gyakorlottabbak lesznek a tanulók? Az a cég amelyik vizsgagaranciát kínál meg 99,9%-os vizsgahatékonysággal dolgozik, szintén végez OKJ oktatást. Mi a plusz? Szigorúbb a vizsga? Lófaszt...

Ha én most hazamennék OKJ-s tanfolyamot kéne végeznem. Negyven év gyakorlattal két ország építőiparának az ismeretével. Most mondhatnátok hogy de hát itt is ötévente megújító vizsgát kell tenni. Igen. Csakhogy annak a költsége a CSCS és a megújító teszt díja, ami maximum 25 font. Kevesebb mint két órai nettó órabér. A kártyát ingyen cserélik. Magyarországon mennyi az OKJ tanfolyam ára? Egyheti bér körül? Az OKJ tanfolyam, egy költségvetési bevételt generáló semmire sem jó parasztvakítás. Egyébként meg mélységesen tisztességtelen. Olyan mintha holnaptól minden autóvezetőt új tanfolyam és vizsga elvégzésére köteleznének. 

Rengeteg cég van amelyik targoncakezelő, földmunkagép kezelő, emelőgép kezelő tanfolyamokat szervez. Mik az alapfeltételek? Legyen tanterem az elméleti oktatáshoz. Legyen gép és terület a gyakorlati órákhoz. Na ez utóbbi a probléma. Saját gépük van vagy csak a tanfolyam gyakorlati oktatásának idejére bérlik? Egyik sem olcsó. Ebből adódik a probléma. Milyen gyorsan zavarják le a tanfolyamot, hány óra gyakorlat jut fejenként a tanulókra? A vizsgafeltételeket ismerve az is elég ha fényképen lát gépet a delikvens. 

Pedig van megoldás, persze az is pénzbe kerül. Ma már kiváló szimulátorokat lehet venni ebben a témában.

 Szerintem 30óra szimulátoros oktatás és 5 óra munkagépen történő gyakorlás elég lenne egy angol szintű vizsga elvégzéséhez. Na de kinek lenne ez érdeke? Hiszen a vizsgakövetelmény nulla. Az állam odáig jutott a témában hogy megsarcolja a már gyakorlattal rendelkező, és a leendő gépkezelőket, de az oktatás, főleg a vizsga színvonalát semennyit nem emelte. 

Emberéletekkel játszanak. Állami pénzen a munkaügyi hivatalok beiskoláznak embereket, akik nagy reményekkel vállalják az átképzést aztán a legalapvetőbb gyakorlati tudás híján munkát nem találnak, és a végén csalódottan elmennek dolgozni valami szalag mellé. Ha pedig találnak munkát akkor a velük dolgozó, körülöttük lévő emberek vannak potenciális veszélyben. 

Szóval el kéne ezen egy kicsit gondolkodni. 

93 komment

A hagyományőrzés méltó formája

2020.03.15. 11:06 diggerdriver

A napokban lokálpatrióta barátom Izing Antal blogján https://bicske.blog.hu/ jártam. Képeket közölt a régi Bicskéről. Elindított bennem egy gondolatmenetet. Az utcanevek elképesztő egysíkúsága ellen ideje lenne tenni már valamit. 

Miért kell Bicske főutcájának a hatezredik Szent István útnak lenni Magyarországon? Minden tiszteletem az államalapítóé de legyen elég annyi róla elnevezett út amennyit a többi város vagy falu elnevezett róla. Az átkosban a mi főutcánk volt a nyolcezredik Lenin út, most meg ellenpontként a sokezredik Szent István út. Hány Micsurin vagy Búzakalász MGTSZ  volt az országban? Hány Mókus őrs? Miért ez a fantáziátlanság?

A hagyományőrzés nagyon fontos minden közösségben. Mégis hányszor látunk népviseletbe öltözött embert, vagy hányszor hallunk népdalt? Csak ez a hagyományőrzés? Miért? Az őseink által adományozott utcanevek miért nem váltak hagyománnyá? A valamikori Bicske főutcája valószínűleg nem véletlenül kapta a Sárköz nevet. Ma már aszfaltozott út. Pont ezért emlékezzünk rá hogy milyen volt és legyünk büszkék rá hogy milyen lett. Adjuk vissza a nép által adott nevét és teremtsünk példát az ilyen hagyományőrzésből. Anti barátom által publikált egyik képen a Spriginzeisz házzal szemben a Hegyi házat látom. Az az utca a mostani Gárdonyi utca valamikor Hegyi köz volt. Miért ne lehetne Hegyi utca? Ahogy a valamikori Jakab köz Jakab utca lett. Ha ott működött akkor itt miért nem? A Petőfi tér miért nem lehet Bikakút tér ahogy évtizedekig nevezték? A Kossuth utca Szél utca volt. Legyen megint az. Mint mondtam minden tiszteletem országunk nagyjai iránt de van róluk elnevezve annyi út-utca-tér szerte az országban hogy emlékük soha nem merül feledésbe. A Csokonai utca Egysor utca volt ami már nem igaz rá de miért lenne probléma, hiszen a legtöbb utcanévnek köze sincs a névadójához.  

Vannak egészen furcsa anomáliák is. A mostani Bethlen Gábor utca valamikor Kistószeg volt. A nyolcvanas években a közelben építették az akkor KISZ lakótelepnek nevezett lakóparkot. Nyitottak egy új utat és azt nevezték el Tószeg utcának. Érthetetlen. A Bethlen Gábor utcának nem adták meg tradicionális nevét de odaadták egy új utcának? Miért? 

Számtalan utca van Bicskén amiknek a nép által adományozott nevét elvették. Egy rosszul értelmezett modernizációs folyamat eredménye ez. Végre vissza kéne térni a hagyományokhoz. 

Legyünk bátrak és lépjünk tovább merészen ugyanebben a gondolatmenetben. Én elhiszem hogy Magyarország történelme tele van kiváló emberekkel akik maradandót alkottak vagy kiváló államférfiak voltak. De miért ragadunk le náluk? Egy falu életében sok évszázad alatt óhatatlanul kialakulnak tradicionális, úgymond tősgyökeres famíliák. Ők a hétköznapok hősei. Miben hősök? Egy nem is olyan egyszerű dologban. Mindig, minden korban minden körülmények között folyamatosan és fáradhatatlanul TETTÉK A DOLGUKAT. Mindegy hogy földművelők vagy iparosok voltak esetleg közalkalmazottak de meghatározó elemeivé váltak egy közösségnek.

Nem érdemelne meg egy utcatáblát Kósa Dezső bácsi? Csizmadia Laci bácsi? Dehogynem. Hány emberben tolulnának fel emlékek mikor bekanyarodna a Kósa Dezső utcába? 

Nem kéne egy utcatáblával emléket állítani a Csúzi, Perbai, Posfai, Pálffy, Göllner famíliáknak? Dehogynem. Elnézést kérek azoktól a legendává nemesült emberektől és családoktól akiket kihagytam. 

Miért nem tesszük? Amikor már kifogyunk hazánk nagyjaiból akkor jön az Akácfa utca. Az akácfa méltóbb utcanévre mint mondjuk Vámosi János országos hírű táncdalénekes? Lakatos István Kossuth díjas író, költő. Bicske szülötte. Van róla utca elnevezve? Nincs. A muskátli jobban megérdemelte hogy utcanév legyen. 

Nincs hagyománya annak hogy tősgyökeres családokról utcát nevezzenek el? Akkor teremtsünk hagyományt. Miért kell mindig mindenben a többség után menni? Ezek a családok évszázadokon át meghatározói voltak Bicske életének. Megérdemlik hogy a nevük fennmaradjon. 

Köszönöm hogy elolvastátok.

1 komment

Hangulatkeltés

2020.02.02. 15:51 diggerdriver

A minap hallgattam a miniszterelnök sajtótájékoztatóját. Egyszercsak olyat hallottam benne hogy az állam a földön koppant. Azt mondja hogy a gyöngyöspatai cigányoknak a kártérítésként megítélt százmillió forint igazságtalan mert NINCS MÖGÖTTE MUNKA. Merthogy a helyi magyarok fel vannak háborodva hogy ők a munkahelyen keccsölnek(sic) míg a cigányok munka nélkül jutnak milliókhoz. 

Kérem szépen eszem-faszom megáll. Egy jogvégzett ember pláne miniszterelnök hogy moshatja össze a kártérítést a munkajövedelemmel? Számtalan jövedelem van ami mögött nincs tényleges munka. Ha nyerek a lottón akkor én igazságtalanul gazdagodtam mert nem dolgoztam meg azért a pénzért? A miniszterelnök szerint igen. Ha levágják a jobb lábamat a beteg bal helyett és kártérítést kapok akkor az nem jár mert nincs mögötte munka? Ha valakinek a lánya építkezik és a szülők adnak neki százezer forintot cementre akkor a lány tisztességtelenül jutott pénzhez? Ha a miniszterelnök úr vesz egy ingatlant és később eladja haszonnal mert felment az ingatlanok ára akkor az mögött milyen munka van? A tőzsdén szerzett jövedelem mögött milyen munka van? Az állampapírok hozama mögött? 

Hogy lehet ilyet mondani? Jogvégzett embernek. Miniszterelnöknek. Hogyan kéne kárpótolni az elkülönítetten tanított cigányokat? Mondják azt a 25 éves Lakatos Rambónak hogy menj vissza elsőbe és járd végig a nyolc osztályt mostmár nem elkülönítve? Nyilván a cigányokat kár érte, tehát kártérítés jár nekik. Hasonló esetben NINDEN embernek járna. 

A sors fintora egyébként hogy kártalanítást váró családok közül az egyik nyert 25 millió forintot kaparós sorsjegyen. Nosza Miniszterelnök Úr vegyék el tőle iziben hiszen nem dolgozott meg érte. Mi az hogy nyer 25 milliót a magyarok meg keccsölnek a kormány által meghatározott minimálbérért magyarra fordítva szaré'-hugyé'. Felháborító. Égbe kiáltó. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ... Égbe kiáltottam. 

A fent leírtak az érem egyik oldala. Nézzük meg a másikat is.

Hagyjuk mostmár a mérhetetlenül ostoba liberális polkorrekt süket dumát. Beszéljünk egyenesen mondjuk ki a valós helyzetet. 

Első alapvetés hogy az iskola oktatásra való és nem nevelésre. Nevelni otthon kell a gyereket. A probléma ott van hogy mind az iskola mind a szülő összekeveri a szerepeket. A szülő elvárja hogy az iskolában végezzék el az ő feladatát és neveljék meg a gyereket. Az iskola elvárja hogy otthon a gyerek még órákig tanuljon egyedül vagy a szülővel házifeladat címén. A házifeladat a legigazságtalanabb oktatási rákos daganat. A gyerek munkahelye az iskola. Reggel elmegy délután hazamegy. Milyen jogon rabolja el az iskola a gyerekkorát? Az otthoni idejét? Anyuka a varrodából hazavisz tíz inget hogy majd otthon megvarrja házifeladatként? A szakács otthon készíti elő a másnapi ebédet a menzára? Milyen elmebeteg szokás a házifeladat? Aztán ha a tanár felelősségre vonja a szülőt hogy nem nevelte meg a gyereket mi a válasz? Mikor neveltem volna bazmeg ha négy órányi házifeladatot adsz neki minden nap? Meg még hétvégére is? Összekeveredtek a szerepek. 

A cigány családokban egyszerűen megoldják a dolgot se nem nevelik és még tanulni sem hagyják a gyerekeiket. Lássuk be egy sokgyerekes cigány családban aki akarna sem tudna tanulni. Ez nem lenne baj ha más családokban sem KELLENE tanulni. Így viszont nyilvánvalóan tudásbeli különbségek lesznek. Nem beszélve arról hogy a cigányoknál pontosan le vannak osztva az alá és fölérendeltségi viszonyok fizikai erő alapján. Ezt a testi erő alapú mintát aztán az iskolában is érvényesíteni akarják. Valamikor, például a hetvenes években egy harminc fős osztályban volt 2-5 cigány és ha nem jól viselkedtek a tanár pofánvágta őket és rend volt. 

Hol tartunk most? 

Tiltott a testi fenyítés. Mi következik ebből? A tanár kezében nincs eszköz a fegyelmezésre. Ma már több tanárt vernek meg a szülők mint tanár a diákot. Ilyenkor szokott jönni az az idióta érvelés hogy bezzeg a Pali bácsi meg a Juci néni tudott fegyelmet tartani pofon nélkül is. Ez igaz. Csakhogy mondjuk egy harminc fős tanári karból kettő ilyen van. A többit terrorizálják és idegileg kikészítik a diákok. Persze, lehet tanácsolni hogy aki nem tud fegyelmet tartani válasszon másik szakmát. Aztán mi lesz? Olyan sokan akarnak tanárok lenni? Olyan vonzó a szakma? Olyan jól meg vannak fizetve? Olyan jók a munkakörülményeik? Kétlem...

Mondjuk ki nyíltan kertelés nélkül. Abban az osztályban ahol a cigányok aránya meghaladja a 25%-ot ott LEHETETLEN érdemi oktató munkát folytatni. Még egyszer mondom LEHETETLEN. Ennek következménye a spontán elkülönítés. Vagyis a szabad iskolaválasztást kihasználva a szülők cigányokkal kevésbé fertőzött falukba viszik a gyerekeiket tanulni. Igen, nem használtam rossz szót bizony egy bizonyos százaléknál nagyobb arányú cigány jelenlét az osztályokban az fertőzésszerű tüneteket produkál. Menekülnek akik tudnak a többiek pedig kénytelenek a cigány játékszabályok szerint játszani vagyis testi erőfölény alapján eldönteni a rangsort. Ez van idejutottunk. Nyilván erről nem szabad beszélni. Amiről nem beszélünk az nincs. Nyilván felháborítóan eretnek dolgokat írok le csak éppen mindenki tudja hogy igaz. 

Ráadásul a magyar iskolarendszert  gyengíti egy másik  ökör gyakorlat. A buktatás intézménye. MINDEN embernek van tapasztalata visszabukott két-három évvel idősebb és ezáltal testileg fejlettebb cigány gyerekek terrorjáról. Hogy lehet ilyet csinálni? Ha kétszer háromszor járja ugyanazt az évet akkor meg fogja tanulni? Lófaszt. Ő lesz a császár az osztályban mert lever mindenkit. Persze mostmár inkább az a gyakorlat hogy átrugdalják minden osztályon és analfabétán kikerül tizennégy évesen. Vajon melyik a jobb módszer, megbuktatni vagy átrugdosni és tudatlanul kitenni, vagy nekik megfelelő speciális oktatási szintű osztályokba tenni őket? Vagyis elkülöníteni. 

A probléma ott van hogy ezt nem szabad megtenni alapból bőrszín alapján.

Ha az EU-ban lehet nemi alapon fiú és lány iskolákat létrehozni vagy osztályon belül különböző tudásszintű csoportokat létrehozni akkor miért nem lehet magatartás alapon elkülöníteni? 

Azokat a jelenségeket amiket fentebb leírtam tudomásul kell venni és kidolgozni a megoldást rá. Senki nem tesz semmit mintha a probléma nem létezne és a szülők meg a tanárok próbálnak lavírozni ebben a lehetetlen helyzetben. Nem mindig törvényesen. 

A cigányok helyzete ma sokkal rosszabb mint a rendszerváltás előtt volt. Elképesztően ostoba feltételezés az hogy a cigányok tesznek valamit a beilleszkedésért. Lehetőségük van megválasztani néhány díszcigányt akik ellen aztán büntetőeljárás folyik mert lenyúlták a felzárkóztató pénzeket. 

Folyamatosan romlik a helyzet és a rendszerváltástól eltel harminc év alatt ötven évet estek vissza. Két generáció felnőtt úgy hogy nem látta  elmenni dolgozni a szüleit. Közben történt egy technológiai minőségváltozás. Lett nyugati autó meg lapos tv. Nyilván közmunkapénzekből nem tudják megvenni az Iphone-t meg az Ódit így aztán tovább nő a szakadék a magyarok és cigányok között. 

Valami kúrvára el lett baszva az tény. A 21. században élünk az Európai Unió tagja vagyunk miközben Magyarországon komplett utcák vannak ahol nincs SEMMILYEN WC. Ahol a cigánygyerek az osztálytársától veszi el a párizsis kenyeret mert két előző nap nem volt vacsora. Ugyanakkor minden szinten csak a duma megy a felzárkóztatásról. 

A kormány felismerte a probléma lényegét. Iszonyatos pénzeket tol a család és adópolitikába arra ösztönözve a magyarokat hogy minél több gyerek szülessen. Na de ez az elbaszott kisebbségi politikát nem fogja helyretenni rövid távon. Akinek MOST jár a gyereke iskolába az MOST vár megoldást. 

Itt tartunk most. Az a rasszista szar szemét ember aki a nevén nevezi a problémát. Legyek akkor most én ez az ember de kéretik elgondolkodni a fent leírtakon.

50 komment

süti beállítások módosítása