HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • diggerdriver: @tanyasi értelmiségi: azért döbbenet hogy egy ilyen erkölcsi hulla aki zsarolási célból felvételt ... (2024.04.27. 09:06) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Értékteremtők

2023.05.23. 00:18 diggerdriver

Színházban voltam a fiammal. Pontosabban egy középiskola termében ahol színielőadást néztünk meg. Ez volt a második darab amit amit ettől az amatőr társulattól láttam és az elsőről is írtam a blogomon a „Hol vagyunk otthon fejezetben”. Annak az előadásnak egy érdekes utótörténete van. Arról szólt a darab hogy meg nem jelenített okból lezárják a határokak mindenhol Európában. A Londonban élő magyaroknak el kell dönteni hogy mennek haza vagy maradnak. Az élet fura módon úgy hozta hogy az előadás UTÁN két évvel a pandémia miatt mindenhol lezárták a határokat. A mű alkotói látnoki módon megjósolták, megírták és eljátszották azt ami két év múlva a valóság lett. Mondtam is nekik hogy az armageddonról meg harmadik világháborúról és egyéb katasztrófákról ne írjanak színdarabot.

De térjünk vissza a tegnap látott előadáshoz és járjuk körül kissé. Miről szól a cselekmény? Ugye alapvetés az hogy a rokonaidat nem válogathatod meg mert azokat úgymond odabasszák melléd. Oda születsz közéjük ők pedig odaszülettek köréd. Úgy gondolnád hogy akkor a barátaidat majd te megválogatod és azokban nem fogsz csalódni. Pedig de. Ez a mű lényege. Egy baráti társaság belső viszonyai, fordulatai és a kapcsolatok szövevényes hálója. Már a „Bűvös kocka” cím is zseniális. Mi a bűvös kocka? Egy belső struktúra ami összefog de MOZGATHATÓAN összefog 26 különböző színű kockát. A színek a társaság jellemének sokszínűségét példázza. Mégis a lényeg a belső mag, az az összetartó kohéziós erő ami körül mozognak a kockák. A baráti társaságok lényege ez az erő, ami egy szoros vagy lazább egységben tartja az egészet. Mi ez az erő? Nagyon könnyen meghatározható. Az együtt töltött idő. Enélkül nincs baráti társaság. Iskolában, kollégiumban, katonaságnál, munkahelyen, gyereklegeltető játszótereken, kocsmákban, sportegyesületekben és a végtelenségig lehetne sorolni a helyeket ahol valami miatt emberek sok időt töltenek együtt és óhatalanul kialakulnak baráti társaságok. Ma az online világban olyan is van hogy nem is látták még egymást mégis barátságok szövődnek. Nekem például minden szombat este van egy élő chatom a youtube-on immár a 278.-nál tarunk és ritkán rövidebb 6-8 óránál de volt hogy reggelig beszélgettünk. Általában ott van 30-40 ember amiből rendszeres kommentelő beszélgetőpartner 10-15 látogató. Az elmúlt öt év alatt ez már mondható egy baráti társaságnak és ha hazalátogatok személyes találkozások közös vacsorák is vannak de sokan laknak távol, úgymint Erdély, Szlovákia, Szerbia, Németország, Japán és még sorolhatnám. Ők ugyanúgy a társaság részei bár soha nem láttam őket.  Ahogy mondtam az együtt töltött idő adja meg az egység alapját és e körül kavarognak a különböző jellemek. Pont mint a bűvös kockánál. Zseni volt aki kitalálta.

Szóval azt hiszed hogy te majd megválogatod a barátaidat és nem fogsz csalódni. Ez az első időkben működhet is. Csakhogy rengeteg életeket formáló hatás éri ezt a mikroközösséget. Múlik az idő. Egyesek elköltöznek messzire, mások családot alapítanak ki tudja mennyire toleráns férjjel feleséggel a közösség iránt. Sőt neadjisten valamelyik férj vagy feleség túlságosan is toleráns és odaadó valamelyik barát irányába. Ugye láttunk már ilyet. Idővel az ember változik. A változás nem ördögtől való dolog. Természetes folyamat. Muhammad Alit kérdezték az ikertornyok lerombolása után hogy most is áttérne-e a béke vallására. Azt mondta hogy aki harminc év alatt nem változik az elvesztegetett harminc évet. Így jelezte nagyon finoman hogy már nem váltana vallást. Vagy hogy a másik klasszikus mondást idézzem „ Aki húsz éves koráig nem kommunista annak nincs szíve. Aki utána is az annak nincs esze” .

Vannak olyanok akik nem változnak és örök gyerekek maradnak. Ezt a karaktert is bemutatta a színdarab. Szóval rengeteg veszély és befolyásoló tényező alakíthatja egy baráti társaság viszonyait. Ezt mutatja be a mű egy amatőr színitársulat által professzionális módon kitalálva és bemutatva.

Na és itt álljunk meg egy kicsit. Nem mások által megírt kész darabokat visznek színpadra. Ők találják ki, írják meg a forgatókönyvet, csinálják a dramaturgiát a díszleteket a világosítást a kosztümöket és minden egyebet. Utána már „csak” eljátszák. Ebből élő profiknak is erejüket meghaladó feladat lenne mindez nemhogy egy pusztán csak a szabadidejüket erre áldozó amatőr színészeknek. Bár mostmár ezt az „amatőr” szót egyre nehezebben írom le. Kéretik erősen zárójelben érteni. Többek ők már ennél, nem kicsit. Nagyon. Nem fognak újságok címlapján megjelenni. Nem lesznek láthatók tv adókon. Egy maroknyi magyar aki sikeresek külföldön, akik hobbi indíttatásból saját örömükre kultúrmissziót csinálnak Londonban az mélységesen elhallgatandó Magyarországon.(Nem bánnám ha ebben tévednék) Az ilyet ott nem propagálják. Hiszen mint köztudott a londoni magyarok mind mosogatnak a Mekiben és 15 pakisztánival laknak együtt.

Ahhoz hogy az egész társulatot be tudjam mutatni egy kis kitérőt kell tennem. Van Magyarország legnézettebb autós műsora a Speedzone. Egyik oszlopos tagja Göbölyös Zsolt alias Göbi. Egy régebi műsorban valami olyasmiről volt szó hogy vannak akik érzelmi alapon választanak autót. Nem érdekli őket milyen hírük van hol gyártják egyszerűen beleszeretnek és az kell nekik. Göbi akkor kitalált egy rendkívül találó szót az ilyen jelenségre. SZÍVMOTIVÁCIÓ.

Az emberi értelem, érzelem és racionalitás központja az agy. Mégis az egyetemes emberi kultúra az érzelmet, CSAKIS az érzelmet áthelyezte a szívre. A pozitív és negatív érzelmet is. Szívből szeretünk és szívből gyűlölünk. Jószívűek vagyunk vagy szívtelenek. Szívből beszélünk, szívesen adunk, szívünkbe zárunk, vagy szívünkből kiszakítunk valakit. Szívvel lélekkel csináljuk vagy éppen félszívvel. Valaki megdobogtatja a szívünket és utána érte dobog míg szeretjük.

Ennek a maroknyi magyarnak a tevékenységére nem találtam jobb szót a szívmotivációnál. Szándékosan írtam tevékenységet és nem munkát. Ők ezt nem munkaként élik meg mint ahogy nekem se munka az írás. Valami amit jó csinálni. Valahogy jó érzékkel nyúlnak a témához. Ugye mondtam az elején hogy a családot amibe születik az ember nem választhatja meg. Ennek a két véglete megjelenik a darabban. egyik oldalról van a neveltlányát szexuálisan bántalmazó mostohaapa, a másik oldalon a jóságos nagymama akinek mindenkihez volt egy jó szava és utánozhatatlan szilvásgombócokat főzött majdpedig holtában a temetésén is békített és egyetértő közösséget kovácsolt a fellazuló baráti társaságban.

Az egész mű egy egységes egész. Egy FELÉPÍTETT alkotás. Az alapoknál még nem látod mi lesz a végeredmény mint egy ház felépítésénél. Aztán mikor helyükre kerülnek az építőelemek akkor látod meg az építmény lényegét. Nagyon sokat dolgoztak a történeten és nem hiába. Meg lehet baszni a leghitelesebb színészi munkát is ha dögunalom a történet. Itt viszont mindkettő pariban volt egymással sőt külön kiemelném a világítást, a dramaturgiát, a nézők számára is olvasható telefonos smsváltás bravúros megoldását a szinpad díszleteinek villámgyors szinte észrevehetetlen átrendezését. A ruhák is nagyon igényesen lettek kiválogatva. Gondoljatok bele hogy a jegybevétel elmegy sőt nem is elég a terembérletre a ruhákra díszletekre még ők tesznek bele pénzt az előadásba és nem tetten érhető semmi ócsósítás kompromisszumra törekvés. Azért ez nagy dolog.

Használhatnék nagy szavakat. Hozzájárulnak az egyetemes magyar kultúra gyarapításához…stb. Nem. Inkább úgy fogalmaznék hogy ez egy kultúrgyöngyszem. Ricsi barátom azt mondta hogy ez egy csoda. Az. Az előadás után volt egy közönségtalálkozó egy közeli PUB-ban. Kedves, közvetlen jó humorú társaság. Óriási élmény lehet közéjük tartozni. Boldog emberek.

A kultúra minden nemzet legféltettebb kincse. Ha a kultúra megszűnik a nemzet szűnik meg. A világtörténelem számtalan hódítást élt már meg. A hódítók legelső dolga a meghódítottak kultúrájának megszűntetése. Az elcsatolt magyar területeken élők ezt mindennap átélik. A kultúra eltiprását jelenti az elrománosítás az elszlovákosítás az elszerbesítés és a többi.  Az ott élő magyarok elképesztő harcot vívnak ezellen de bár csatákat nyerhetnek a háborút elvesztik. Fogy a magyar sajnos. Pedig a magyar kultúrkincs az világviszonylatban is kiemelkedően gazdag. Semmihez sem hasonlítható nyelvünk kifejezőképessége jelen van minden versben nótában könyvben valamint páratlan káromkodási szokásainkban. A világon senkinek nincs ilyen gazdag népdalgyűjteménye. A kultúra tesz emberré minket. A második világháborúban az London bombázásakor az angolok kifogyóban voltak hadianyagban. Felszólalt egy parlamenti képviselő hogy a költségvetésből tegyék át a kultúrára szánt pénzt a honvédelemre. Churchill válaszként csak egy kérdést tett fel. „Tessék mondani akkor miért harcolunk?”. Hiszen ha a kultúrát elsorvasszák akkor a nemzetet sorvasszák el. Örülni kell minden kulturális tevékenységnek, ki kell emelni és támogatni minden kultúrgyöngyszemet. Minden ilyennel gazdagabb lesz a nemzet.  

149 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr8218130400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2023.08.31. 20:52:18

@viccesficak:

Te nagyon messziről jelenthetsz Zsuzsának te egybites libernyák féreg......Kanada szégyene. Az az csaj egy rendkívül értelmes, okos, inteligens nő, akárcsak Cougar.
Te meg a haverod, szarjankó gyuszika, csak genetikai hulladékok vagytok.

viccesficak 2023.08.31. 21:52:55

@D. Csaba (Quercus): Írtam már hogy Csák is gone. Érted te valag?

viccesficak 2023.08.31. 21:54:04

@D. Csaba (Quercus): Fog a zsuzsi örülni hogy ennyire becsülöd, te emberiség reszlije.

viccesficak 2023.08.31. 21:59:59

@D. Csaba (Quercus): Tudod hogy mi az a Pulitzer díj, te ostoba bunkow?

“ Gyula Csák

Assignment Editor
Gyula is an editor working on investigative international projects with Balkan Investigative Reporting Network, based in Prague, the Czech Republic.

An experienced journalist with a strong international (RFE/RL, BBC, Euronews) background in broadcast and online media, he is a BBC-trained trainer and Hungarian editor of Visegrad Guideline, a bilingual (English-Hungarian) code of ethics for Hungarian broadcast journalists.

Gyula is a winner of the Pulitzer Memorial Prize with InfoRádió.

He speaks English, Spanish and Hungarian.”

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.09.01. 00:16:27

@D. Csaba (Quercus): A világ legnézettebb interjúja ez az interjú. Több mint százmillióan látták.

ciki miki 2023.09.01. 01:03:02

@diggerdriver: 50 millió. 47 millió agyhalott amerikai trump szavazó, a magadfajta magyarok, ruszkik.

Tucker senkit se érdekel.

2023.09.01. 06:03:10

@viccesficak:

Zsuzsát szerintem kevés kivétellel mindenki tiszteli, és becsüli. Te ezt nem mondhatod el magadról te puhatestű, nyálfojatós gerinctelen féreg. Téged már anyád is utált....
Te egy ugyan olyan senkiházi, semmirekellő, haszontalan szarkupac vagy, mint az oldalkocsis haverod.....

2023.09.01. 06:05:31

@viccesficak:

A liberofasiszta hulladékok osztogatják egymásnak......
De te ilyet soha nem fogsz kapni sakti, te emberiség szégyene. Neked még egy veszetség elleni védőoltásról sem adnának igazolást, te majom.....

2023.09.01. 06:07:26

@diggerdriver:

Orbán egy szarházi tolvaj gazember, aki professzionális szintre fejlesztette a politika művészetét....

2023.09.01. 06:14:05

@D. Csaba (Quercus):

Persze ez a lopás "művészetére" is vonatkozik. Nincs a világon még egy olyan maffiaszervezet, mint az orbáné, aki ilyen professzionális szinten tudná fosztogatni az államkasszát.

2023.09.01. 07:46:54

Aki az élete közel felét a Kádár-rendszerben élte le mint én, és akinek megvan a magához való esze, annak nem kell megmagyarázni, miért nyert Orbán három egymás utáni választást is 2/3-al. és miért fog még további választásokat is nyerni.
Akinek megvan a magához való esze, az tisztában van azzal, hogy az Orbán-rezsim egy tolvaj, gazember banda egyrészről. Másrészről azzal is tisztában van, hogy Orbán professzionális szintre fejleszette a politika művészetét.

Ez a riport a politika művészetéről szólt. És mint mondottam, abban Orbán a király. Ahogyan a nyugati világban nem értik Kelet-Európát, benne Magyarországot, úgy Kelet-Európában sem értik a nyugati világot. Orbán érti mindkettőt. Tisztában van vele, hogy a keleti periféria népei még nagyon sokáíg nem fognak kérni abból a liberofasizmusból, ami a nyugati világban tombol. Azzal is tisztában van, hogy a nyugati világ polgára szomjazik azokra a gondolatokra, amit Orbán elmond, de ő otthon, az állítólagos liberális demokráciában nem mondhat el. Megfordult a világ. Ma Orbán Viktor a nyugat számára a Szabad Európa rádió.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.09.01. 08:08:36

@D. Csaba (Quercus):
Szerinted ha megszűnése a lopás akkor egy huncut kanyi filléres több jutna a népnek?
Lófaszt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.09.01. 08:11:02

@D. Csaba (Quercus):
Angolok között élek ugyanolyan homofób idegengyűlölő nép mint a magyar vagy bármelyik. Csak nem mondhatják ki.

2023.09.01. 08:17:33

A politikusok folyamatosan tanulnak egymástól. Az orosz birodalomban évszázadok óta "hagyomány", hogy az éppen regnáló cár - jelenleg Putyin - börtönbe veti a veszélyes politikai ellenfeleit. A gazember lator állam, a zusa szenilis, debil elnökének, bidének megtetszett a módszer.

2023.09.01. 08:19:39

@diggerdriver:

A közös lenyúlása még a Paradicsomban kezdődött.....és a Mennyországban sem ér véget szerintem.

ciki miki 2023.09.01. 17:43:59

@Sztálin orgnistája: Nem értem ezt a seggfej csabit münchausen!

2023.09.03. 11:34:07

Azért van annak egy diszkrét bája, hogy ezek a fosblogos sekkfejek még mindig nem értik, miért nem érdekel senkit a zártosztály. Ettől a budai nyugger picsától több észt vártam volna.....

2023.09.03. 18:15:36

@ciki miki:

Te szarházi hulladék sakti, nem tűnt még föl, hogy téged még a saját fajtád is utál? Te féreg vagy, mint az oldalkocsis.

ciki miki 2023.09.03. 20:39:44

@Csaba (Quercus): budafoki, külföldön sosem élt, otthonról vartyog mint te ?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.09.04. 14:55:14

@Csaba (Quercus):
Mennyit tettél volna rá hogy megéli a jövő évet?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.09.05. 20:33:24

@Csaba (Quercus): Hofi megmondta annak idején. Félő hogy kötelező lesz...

ciki miki 2023.09.09. 00:59:22

@Csaba (Quercus): beszélnek rólad, tehát létezel :)

Te nyomorult te :))

2023.09.09. 07:47:13

Tesó. Meg lettem szólítva a fosblogon. Miután az a hulladékblog kötudomásulag egy zártosztály, selejtgyüjtő, engedelmeddel majd itt reagálnék kicsit hosszabban, ha lesz egy kis időm.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2023.09.09. 08:06:01

@D. Csaba (Quercus):

Jól bedőlt az a blog, most is 1+ hónapja nincs új poszt...

2023.09.09. 08:49:47

@házelőtthinta:

Már mindenkit elűztek onnan, csak a söpredék maradt.....

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2023.09.09. 17:32:15

@házelőtthinta:

Érdekes látni, beleolvastam az utolsó poszt kommentjeibe, dögunalom...

2023.09.09. 19:09:51

@diggerdriver:

Na most megtudtam, azért vagyok kitiltva a fosblogról....mert a stílus. Minő meglepő. Nekem azért rémlik egy pár olyan történet, amikor cenzúrzva kommenteltem, cizelláltan fogalmaztam, aztán két kör után már azért folyatta a libernyák csürhe a nyálát, hogy szarjankó gyuszika tiltson ki.

2023.09.10. 07:12:18

Szóval.

Ara a 4-5 semmirekellő idiótára, aki még ott bassza az édesanyját a fosblogon, fölösleges időt pocsékolni. Azokra, akik olyan szinten hülyék, hogy még most sem értik, a fosblogot a cenzúra ölte meg, akik még most is azon hisztiznek, minek engednek be a szarkupac életterükbe olyat, aki nem az ő nótájukat fujja....azok szimpla agyatlan barmok.

Ennyi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.09.10. 08:04:40

@D. Csaba (Quercus): Emlékszel hogy Max ezt a legelején a cenzúra bevezetésekor megmondta?
Hogy tönkre fog menni a blog ezmiatt? Max egy zseni.

ciki miki 2023.09.10. 13:22:55

@D. Csaba (Quercus): nyomika..zsuzska nem olvas errefele :) fogsz neki írni te elmebeteg, kéretlenül, ezt tudjuk. Hogy látszódj :)

ciki miki 2023.09.10. 22:11:19

@D. Csaba (Quercus): csak este tízkor lesz a csata, a muszka, faszpiszkáló ork és a szerb kutya antiwaxer között. Kihagyom fijjúk, nézze ezt a birkuc.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2023.09.11. 08:20:10

@diggerdriver:

Ahol elnyomják a másvéleményt, ott előbb utóbb ez lesz. Engem inkább az érdekelne hogy hová tűntek a sztorik?
Senki nem küld be anyagot? Ez azért fura.

Cenzúra ide vagy oda.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.09.11. 08:38:46

@házelőtthinta: A tulajdonos meg akarta szüntetni mert ha nincs nézettség nincs benne üzlet. Aztán kegyelemből meghagyta játszótérnek annak a néhány embernek. Egy olyan orbánutáló libsi asztaltársaság ahol jobbára fingfűrészelés zajlik. Nincs téma nincs ellenvélemény nincs miről beszélni hiszen mind egyetértenek. Egy védett kuckó ahonnan csak kifelé lehet kiabálni.

ciki miki 2023.09.12. 22:19:54

@diggerdriver: nézd má janesz, az agysérült, diszpécser migri is szopja a putin faszát, a tudatlanja :))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.09.14. 09:31:09

@diggerdriver:

Láttam ez számtalanszor élőben, nem kellett sokat gondolkodni a témán.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.09.14. 10:30:31

@diggerdriver:

A nyugat lassan kivonul a jövő évben, s megállapodnak a felek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.09.14. 17:42:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Persze. A vakok csak addig látnak hogy az agresszor Putyin megtámadta Ukrajnát. Azt a független szuverén Ukrajnát ami SOHA nem volt e
se független se szuverén.

2023.10.08. 11:53:53

Akkor most a progresszív libernyák talibán nyugat szerint kiket kell szeretni? A zsidókat, vagy a palesztínokat? Tanácstalan vagyok.....

2023.10.08. 12:01:39

Hosszú éveken keresztül az volt a duma, hogy az orosz hadsereg ha megindulna, a haladási sebességük döntené el, mikor sorakoznának föl Berlin alatt. Aztán jött Ukrajna, és azt látjuk, hogy lófaszt mama.

Az israeli titkosszolgálatot, a MOSZAD-ot évek óta legendák övezik, mondván a világ legjobb titkosszolgálata. Aztán most bebizonyosodott, hogy lófaszt mama.

Évek óta azt halljuk, hogy azok a kemény tökű szerb gyerekek, na azok aztán...... Most meg azt látjuk, hogy a migráncsok garázdálokdnak Szerbia szerte, hogy nyiltan járkálnak a magyar határnál autómata fegyverekkel, a keménytőkű szerb gyerekek meg a picsába sincsenek...vagyis lófaszt mama.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.10.08. 12:21:38

@forestárius: Akkor válaszolok mindhárom felvetésre.
Az orosz hadsereg 10%-a harcol Ukrajnában és szó sincs totális háborúról. Magukhoz csatolták az orosz lakta részeket és gőzerővel építkeznek ott. Az iparvidékek szintén az övék. Még Odessza lenne a hab a tortán és minden célt elérnének.

Izrael. Mi van ha ugyanaz történik mint Pearl Harbournál? Tudtak mindenről mégis beáldoztak több ezer embert és a komplett flottát hogy az amerikai nép AKARJON belépni a háborúba. Évtizedek óta próbál a Hamasz betörni Izraelbe. Most az utolsó szálig likvidálják őket és jogos válaszként fogadja el a világ.

A szerbek. Európához akarnak csatlakozni. Nem tudom miért de mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Viszont csak ezzel a puhapöcs PC viselkedéssel van esélyük bejutni. Ez gesztuspolitika.

2023.10.08. 13:00:44

@diggerdriver:

Putyin célja egyértelműen a kijevi kormány megdöntése volt. Nem kirándulni küldte a seregét Kijevbe.

Israelnek az elmult években millió meg egy indoka lett volna eltaposni a Hamaszt. Nem tette. Most miért kellene ugyan ezért beáldozni több száz. ezer polgárát?

Zárójelben. azért nehezen tudom értelmezni, mit gondoltak azok a zsidók, akik az ősellenségüktól pár kilométerre telepeket létesítettek. zárójel bezárva

Ha a szerbek úgy gondolják, ez nekik bőven megéri, hogy férgek lehessenek egy ejunak nevezett szarkupacban......na az legyen az ő bajuk. De azért abban ezer százalékig biztos vagyok, hogy többek között azért hagyják ezt a muszlim csürhét szabadon garázdálkodni, mert ez a fő patrónusuknak, Orbán érdeke.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.10.08. 13:21:26

@forestárius:
Nyilván a hírszerzés megbukott de a célját el fogja érni. Sőt annál sokkal többet. Kétpólusú lesz a világ Európa meggyengül az amcsikat meg padlóra küldi Kína.

Nem nem volt indoka. A libsi világ minden Izraelen kívüli akciót agresszióként értékelt volna. Mostmeg mellettük áll a világ hiszen őket támadták meg.

Nem hiszem hogy Orbán érdeke lenne. a belpolitikai támogatást enélkül is megkapná a buzzancs és a háborúellenes kiállás miatt. Jól jön neki de ez már sokat nem hoz a konyhára.

2023.10.08. 13:34:54

@diggerdriver:

A migráncs kártyát azért tudja a csúti tolvaj kijátszani, mert a szerb határon ott van a muszlim horda. Ha Szebia déli határainál meg lennének állítva, okafogyott lenne a dolog.
Mindetől függetlenül, ahogy már mondtam, nekünk magyaroknak viszonylag egyszerű a helyzetünk. Eltűrjük, hogy ez a mocskos gazember, tolvaj fideszes csürhe a tolvajok fejedelmével, Orbánnal az élen szétlopja az országot, cserébe viszont nem engedi, hogy a nyugati világban hömpölygő liberomocsok elöntse az országot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.10.08. 13:36:43

@forestárius: Ez így van. A legkisebb rossz. Nem tudsz a helyére tenni senkit.

2023.10.08. 14:08:32

@diggerdriver:

Azért azt tegyük hozzá, ha van tökéletes egyetértés orbán meg gyurcsótány között, akkor az az, hogy még a lehetőségét is csírájában el kell folytani annak, hogy új játékos tünjön föl színen.

Viszont. Szinte semmiben nem értek egyet a brüsszli liberocsürhével, egy dolgot kivéve. Magyarország nem jogállam, Magyarországon nincs jogbiztonság.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.10.08. 14:36:38

@forestárius: Ezzel is egyetértek. Mint ahogy szólásszabadság sincs. Sajtószabadság az van de az is csak azért mert külföldről fizetik őket. De egyébként az ellenzéki sajtó több szavazót hoz a fidesznek mint a migráns-buzzancs-háborúellenes retorika együtt.

2023.10.08. 15:05:54

@diggerdriver:

Tudod, hogy nekem a hobbim a jog. Ezen belül is az agrárjog, de más területekre is van rálátásom.

Egy olyan ország, ahol egy törvényt évente többször módosítanak, ahol a törvényeket a vészhelyzetre hivatkozva kormányrendelettel módosítják pár hónappal a hatályba lépésük után, majd 2 hónap mulva ezt a kormányrendeletet módosítják egy újabb kormányrendelettel, majd módosítják a törvényt, amit megint módosítanak egy kormányrendelettel......az az ország nem jogállam, mert abban az országban nincs jogbiztonság.

Ennek az alapvető oka, hogy butapesti klimatizált irodákban "alkotnak" törvényt, vagy rosszabbik esetben még ezt is kiszervezik haveri ügyvédi irodáknak, úgy, hogy azokat, akik a szakmában nap mint nap ezeket a gyakorlatban alkalmazzák, meg sem kérdezik, leszarják a szakma véleményét. Ma ott tartunk, hogy már a jogászok sem tudják követni a dolgot, nemhogy az ügyfelek, vagy a hivatali ügyintézők, akiknek ezt naponta alkalmazniuk kellene, de akik nem jogászok.

2023.10.08. 18:04:30

""Rachid testvér is reagált közösségi oldalán a palesztinok izraeli vérengzésére. X-en közzétett bejegyzésében felidézte, hogy a Hamász fegyveresei megöltek egy civil nőt, levetkőztették, felmutatták a testét, meggyalázták, miközben Allahu Akbar-t kiabáltak.
Még az ISIS sem tett ilyet. Ez nem csak terrorizmus, ez tiszta gonoszság.”
Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy „a Nyugatnak fel kell ébrednie, mert a nyugati fővárosok utcáin vannak emberek, akik ünneplik azt, amit a Hamász tett, és ha egyszer lesz rá lehetőségük, nem fognak habozni, hogy ugyanezt tegyék!”

Én nem hiszek a véletlenekben. Ez az egész történet, Európa muszlim megszállása, Israel szervezett lerohanása, ez egy folyamat, egy terv része.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.10.08. 20:13:36

@forestárius: Azt viszont vedd figyelembe hogy a muszlim áradat pont szembemegy a liberofasiszta törekvésekkel. Már voltak ezen okokból összetűzések nyugaton. A két narratíva a muszlim vallás meg a libsi világ nem fér meg egymással. Valamelyik kioltja a másikat. Érdekes lesz nézni.

2023.10.09. 10:03:42

@diggerdriver:

Kétségtelen, nekünk Magyarországon talán több az esélyünk arra, hogy ebből a libernyák őrületből kimaradjunk, és ez jelentős részben Orbánnak köszönhető.
De ez nem ad felmentést a magyar társadalomnak az alól, hogy megkezdje az Orbán-rezsim eltakarítását. Mert erre egyre kevesebb idő van.

plastico mundo 2023.10.10. 18:53:05

@forestárius: mert a vikkencs csupa jólfésült migrit fog dolgoztatni az aksigyárakban.

Te seggfej.

2023.10.12. 07:19:10

Ahhoz nem kell sok ész, hogy valaki megértse. Egy vietnami, egy filippino, egy mongol vendégmunkás nem fog vallási okból késelni, lőni, robbantani. Dolgozni fog, és ha letelt a mandátuma, haza megy.
Ezt csak a sakti féle degenerált agyatlan libernyák barmok nem értik.
Na szerintem most fog eljönni a pillanat - főleg ha az israeli háború eszkalálódik -, hogy az agymosott, súlyosan hülye nyugati polgár meg fogja érteni, mit vállalt azzal, hogy magára húzta a muszlim csürhét.

Nekünk magyaroknak az a tennivalónk, hogy ezt a söpredék népséget továbbra se engedjük az országba.

Ja és sakti, te kopasz majom, anyád félrelépésének gyümölcse. Inkább ezer filippinó jöjjön ebbe az országba mint te, te büdösbuzi.

plastico mundo 2023.10.13. 13:17:19

@forestárius: csabi te segg, kár beléd a logika :)

plastico mundo 2023.10.13. 15:40:46

@forestárius: most voltam épp, s minden adóforintra ráírtam hogy egy bides kanyit se az elmbrekeg favágónak :)

2023.10.22. 10:23:17

A nyugati véleményformálók, megmondóemberek, kormányok, "szagértők" - élükön a gazember lator állammal, a zusával - az elmult évtizedekben tudatosan hülyévé nevelték országuk polgárait, létrehozva a hülyék társdalmát

Most meg csodálkoznak, hogy a világ normális fele hülyének nézi őket.....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.10.22. 12:35:13

@forestárius: Az építőiparban éltem le az életem. Mit látok? Harminc év alatt lecserélődött a mezőgazdaság TELJES gépparkja jórész új korszerű traktorokra. A John Deer, Fendt a minimum. Harminc éve öntik a pénzt a mezőgazdaságba holott a nemzeti össztermék 16 százalékát termelik meg. Ugyanakkor ha benézek egy építkezésre 15-20éves lepusztult leharcolt munkagépeket látok. A 20ezer üzemórás munkagép Magyarországon még bejáratós új gép. A legtöbb üzemórás gép amivel Angliában dolgoztam a 12 év alatt 10ezer üzemórás volt de 5-6 ezernél már cserélik a nagy részét. Csaxólok.

2023.10.22. 12:59:09

@diggerdriver:

Hosszú évek óta ott vagyok az agroinform fórumon, van rálátásom a gazdákra. Igaz onnan is ki vagyok titlva min. 30 nickel, egyenként 100-100 évre.
A magyar hétköznapok állatorvosi lova a gazdatársadalom. A fórumon kommentelők jelentős része képtelen 3 értelmes mondatot leírni. Funkcionális analfabéták.
Amiben "profik" az a poltizálás. Természetesen ott is a libernyák agymenés van túlreprezentálva, mert ugye a gazda is egy prajdhuszár libernyák.

Folyamatos a sírás-rívás, meg az államra mutogatás, mert a magyar gazda minden problémájának megoldását az államtól várja.
Amikor ezzel szembesíted őket, akkor vérig sértődenek.
Amikor leírom nekik, amit Te is írsz, hogy 30-50 ha-on tízmillás gépekkel gazdálkodnak, aminek az árát soha a büdös kurva életbe nem tudnák kigazdálkodni, ha saját forrásból kellene megvenni, miközben semmi szükség ilyen gépekre, mert ezek több száz-, illetve ezer ha-okra lettek kitalálva, amikor szembesítem őket azzal, hogy a nyugati világban a gazdaközösségek az ilyen gépeket közösen szerzik be, amikor megpróbálom elmagyarázni, hogyan működik pl. a dán agrárium, ahol saját szövetkezetek vannak, amik feldolgozzák a gazdák által megtermelt terményeket, ezen túlmenően nagyon erős érdekvédelmi szervezettel rendelkeznek, ami EU szintem is el van ismerve, szemben a magyar agrárkamarával, magosszal, amik szimpla fideszcsicskák, és így tovább.....akkor vérig sértődönek, lemocskolnak, és kitiltatnak.

Szóval nem kell őket sajnálni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.10.22. 15:39:21

@forestárius: Így van. A magyar gazda ha szüksége van egy 150 lóerős gépre 300lóerőst vesz. A világon nem adtak el annyi új traktort mint Magyarországon és ez már húsz évvel ezelőtt is így volt. Emlékezzél mikor felmentek a gazdák tüntetni a traktorokkal mind új volt. Valóban a gazdáknak két ellensége van, ha sok a termés vagy ha kevés. Jobban járnak ha parlagon hagyják a földet.

2023.10.22. 17:35:28

@diggerdriver:

Azokat a tüntető gazdákat a "kisördög", Jakab szervezte. Aki ma a fidesz szineiben az Országgyűlés alelnöke. A gazdatársadalom meg hűséges fidesz szavazó. Mert ha sírnak, mindig löknek neki valamit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.10.24. 21:11:55

@§ Quercus §: Azt nem tudom mi a faszért dörgölőzünk még a nyugathoz? Soha nem tartoztunk oda és nem is fogunk. Keletről jött nép vagyunk keleti túlélési ösztönnel. Védtük nyugatot ezer éven át hát meghálálták egy Trianonnal meg negyven év kommunizmussal. Utána meg lerabolták az országot. Ideje lenne már a saját utunkat járni.

2023.10.25. 06:10:40

@diggerdriver:

Saját utunkat? Gyarmat vagyunk. Egy gyarmat nem ugrálhat. Kivéve ha kivívja a függetlenségét. De ez egydül nem fog menni. Kelet-Európa vagy együtt lesz független, vagy sehogy. Még egy Svájcot nem fognak megengedni a nagyhatalmak.

2023.10.26. 07:55:43

degenerált, hülye, elmebeteg ország, degenerált, hülye, elmebeteg nép.

infostart.hu/kulfold/2023/10/26/lovoldozes-lewinstonban-22-halott-tobb-tucatnyi-sebesult

2023.10.27. 06:21:45

www.portfolio.hu/global/20231026/kozel-45-millio-amerikai-ehezik-648095

At infrastrutúra fejlesztésére, meg a szociális ellátásra kellene költeni a dollár milliárdokat, a kurva lator anyátokat, nem a fegyverekre, meg a majom ukránokra.......

2023.10.27. 11:42:37

És majd rövidesen eljön az ejus parlamenti választások, meg a hazai önk. választások napja. És majd megint úgy pofára fog esni a progresszív talibán liberofasiszta hazai ellenzék, hogy a csattanás még a holdon is hallatszani fog.
És a következő parlamenti választásokig a progresszív talibán liberofasiszta ellenzék megint alulról fogja szagolni az ásóbéka seggét, az elmbeteg, alkesz vezérével gyuvcsótány fegyencel együtt.

Aztán eljön a következő parlamenti választás, amikor kezdődik-folytatódik minden elölről.
Mert a hülye, az soha nem tanul. És aki nem tanul, az hülye marad......

2023.10.28. 17:50:10

Megszakad a szívem a fosblogért......

2023.10.29. 05:49:21

@diggerdriver:

Tegnap véleltlenül megnyitottam a fosblogot, és az a pár degenerált aki még ott van, megint temetést rendez. Szegény, szerencsétlen idióták.......

2023.10.29. 06:30:33

@diggerdriver:

Mondjuk egy percig sem kell sajnálni ezt a hulladék libernyák propaganda blogot. Majd ott is az lesz mint a varánuszon. Ott a kivénhedt prosti, guma élettársa, a degenerált "szemtük" társalog egy frigid picsával. Na a fosblogon majd a kecskebaszó főhadnagy fog csevegni az unatkozó budai nyuggerpicsával, dikusszal......
A zenei aláfestést meg az egybites tirpák fogja adni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.10.29. 11:30:25

@§ Quercus §: Egy kicsi kis belterjes asztaltársaság. Mindenki mindenben egyetért teljes a boldogság. Kíváncsi vagyok hogy a bloggazda bárki legyen az meddig ad teret nekik. Nem olvassa a kutya se nem ártanak senkinek. Sok vizet nem zavarnak.

2023.10.29. 15:47:50

@diggerdriver:

Nagyon ritkán nézek rá, de az egyértelmű, unatkozó nyuggerek blogja, az egybites tirpák zenei aláfestésével.....

2023.10.29. 16:47:38

@Óceán56:

A tirpák fasza anyádban van, utána jön a degenerált hülye feleséged......

2023.10.30. 06:39:58

@Óceán56:

Anyád is gyengusz volt sakti. Mert ha nem lett volna az, kicsavarja a nyakad, rögtön azután, ahogy kipottyantál belőle.....

2023.11.04. 11:18:01

@Óceán56:

Miközben anyádnak kellett volna frigidnek lenni, de méginkább meddőnek, te szarházi libernyák, puhatestű, nyálcsorgató genetikai hulladék.....

2023.11.05. 09:23:02

Két gondolat az izraeli-palesztín konfliktushoz.

Amit ezek a muszlim állatok műveltek, arra nincs mentség. Ez egyértelműen jelzi a világ, de legfőbbképpen Európa normális fele számára, nincs alku a muszlim megszállókkal. El kell őket söpörni, vissza kell őket szorítani a szüken vett életterükbe, és ott szigorúan kordában kell őket tartani.

A másik dolog. Az ahogyan a világ, elsősorban a nyugati "demokráciákat" ide értve reagált, az egyrészről kijózanító pofopn a zsidók számára, másrészről helyénvaló, és már ideje volt. Hetven évvel a második világégés után ideje megtanulni a zsidóknak, nem ők kiválasztott nép.

2023.11.05. 11:49:21

Egy agrárfórumon egy degerolibero fölvetette, mi köze van az oroszoknak ahhoz, hogy ukrajna belép-é a NATO-ba.
A következő váélaszt adtam:

Oroszországnak annyi köze van ahhoz, hogy Ukrajna csatlakozik-e a NATO-hoz, mint amennyi közöd neked lenne ahhoz, hogy monjuk a szomszéd portára beköltözne egy cigány, vagy egy muszlim - nincs különbség közöttük -, aki folyamatosan azzal fenyegetőzik, hogy kinyír téged.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.11.05. 12:03:03

@§ Quercus §: Ez a civilizáció csődje. Az európai civilizáció tartalma a törvények erkölcs morál értékrend együttese ami szembenáll egy középkorban megragadt törzsi alapon nyugvó vallási fudamentalista társadalommal és ebben a harcban a civilizáció áll vesztésre. Megérdemlik. Amit főztek egyék meg. A saját országukból kiszorulnak? Ha tűrik miért kéne beleszólni? Multikulti kellett? Megkapták. Nincs itt semmi látnivaló oszoljunk.
Mikor ezt írom a Londonban a Trafalgár téren a belvárosban muszlim tüntetők éppen tüzijátékokkal és petárdákkal lövik a rendőröket. Itt ahol élek a zsidónegyedben meg rendőrök járőröznek a zsidó Shinbet rendőrséggel együtt.

2023.11.05. 12:27:22

@diggerdriver:

Megygőződésem, hogy rövidesen Magyarországon fog Európa legnépesebb zsidó diaszpórája élni. Abban már a legkevésbé serm vagyok biztos, hogy ez jó lesz nekünk. Mert nem csak muszlim nogo zónák vannak, saját törvényekkel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.11.05. 14:21:27

@§ Quercus §: Én köztük élek 12éve. Egy rossz szót nem tudnék mondani. Ez London legbékésebb kerülete. Kimegyek szombaton és mintha Jeruzsálemben lennék. Anno a hetedik kerület volt Budapesten a zsidónegyed. Ott sem volt baj. Ha békén hagyják őket békében élnek. Egy zsidó sem áll segélyért sorba.

2023.11.05. 15:46:35

@diggerdriver:

És szerinted meddig fogják ott békén hagyni őket? Szerintem megkezdődött nálatok is a viszaszámlálás......de ne legyen igazam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.11.05. 16:50:28

@§ Quercus §: Az más kérdés de ha nem bántják őket ők se bántanak senkit.

2023.11.05. 17:18:35

@diggerdriver:

Szerintem a zsidóság is tisztában van vele, hogy ha lehámozzák róluk a 70 áve föléjük húzott védőburkot....akkor védtelemek, sebezhetők.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.11.05. 17:36:42

@§ Quercus §: Már nem. Ők pontosan tudják hogy az európai civilizációs szarságokat nekik ott nem kell betartaniuk. Hivatalosan nincs atombombájuk de ha kell öt percen belül van. Már nem az a védtelen szétszóródott nép akiket pogromokkal lehet irtani megfélemlíteni. Óriási érdekérvényesítő képességük van a világban. Kiújult az antiszemitizmus. megjelölik a boltjaikat. Ott tartunk mint hetven éve. Mégsem álltak meg gázában. Teszik a dolgukat. Már nem lesz holokauszt. A moszad honlapján van egy csoportkép a Hamasz vezetőiről. Be vannak karikázva akiket már likvidáltak. Napról napra nő a karikák száma.

2023.11.05. 18:23:10

@diggerdriver:

Most olyat fogok leírni, ami sokaknál ki fogja verni a biztosítékot, de nem érdekel.

Ha a nyugati civilizáció fönn akar naradni, nincs más választása mint végképp eltörölni a muszlim világot. Mert ha nem, ők ezt szemrebbenés nélkül megteszik velünk.....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.11.05. 19:13:39

@§ Quercus §: Egyetértek ezért nem fog fennmaradni. Erre mondtam hogy a civilizáció csődje.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2023.11.05. 20:09:36

@§ Quercus §: Az USA nem civilizáció. Törvények vannak de morál erkölcs értékrend nincs. Eszerint cselekszik.
süti beállítások módosítása