HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • moresh: @diggerdriver: akkor sipirc bicskére giccsbazár ??? (2024.04.16. 03:57) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Szegényház

2021.10.21. 20:23 diggerdriver

Néhány hete családostul hazautaztunk hogy megnézzük a Vadászati Világkiállítást. Mindenképpen látni akartam mert én hét évesen ott voltam az 1971- ben rendezett kiállításon is.

Összességében nem bántuk meg hogy hazautaztunk, hogy megnéztük bár jót szinte semmit nem tudok mondani.

Kezdjük az elejétől. Érthetetlen módon lezárták a Hungexpót körülvevő parkolókkal teli Albertirsai utat. Embertömegek gyalogoltak a járdán a főkapuig. Ott várt a következő meglepetés a száz méteres hoszú tömött sor a beléptető fémérzékelő kapukig. Egy órát vártunk mire sorra kerültünk, de legalább megcsodálhattuk a monumentális agancskaput ami tényleg csodálatosan megalkotott művészi remekmű. Végül bejutottunk. Nem, nem a kiállításra hanem a jegypénztárakhoz és a jegyellenőrző kapukhoz. Itt várt az újabb meglepetés, az online megvásárolt jegy vonalkódja nem nyitotta a kaput. Nemcsak a miénket hanem rengeteg ember járt ügyanúgy mint mi. Rendező, segítő, felvigyázó, levigyázó, biztonsági őr sehol a láthatáron. Kérem szépen mi és mások szabályosan beszöktünk azok mögött akiknek a jegye nyitotta a kaput.

Szervezésből óriási bukta.

Na de végül bent voltunk. Egyetlen probléma volt. Nem találtunk sem vadászati, sem világkiállítást. Egy preparátum és trófeakiállítást láttunk amiből sugárzott a szegényszag a hozzánemértés a koncepciótlanság.

Elvártam volna hogy a csarnokok vasgerenda mennyezetét eltakarják valami zöldleveles álcahálóval. A tartóoszlopokat beburkolják fűvel fával náddal nádihegedűvel.

A magyar csarnok volt az ami legjobban megközelítette azt amiről a kiállításnak szólnia kellett volna. Körben a falakon a régi nagy vadászok képei, szobrai, a terem közepén egy kör alakú pult futott végig rajta a magyar erdők vadállományának preparátumai. Ez egy jól sikerült bemutatócsarnok lett volna ha nem ordított volna minden preparátumról a mérhetetlen igénytelenség és hozzánemértés. Az egymással játszadozó kitömött rókakölykök a preparátoriskola legtehetségtelenebb tagjának első produktuma lehetett.

Nem Vadászati Világkiállítás az ahonnan a legnagyobb vadász vagy vadásztató országok hiányzanak. Olyanok mint az USA, Kanada, Oroszország, Mongólia, és az afrikai szafarivadászatokat eladó országok. A külföldi kiállítók csarnoka félig üres volt. Lehangoló és méltatlan látvány egy világkiállításhoz. A szerb, román, szlovák stand szépen bemutatta MAGYARORSZÁG (egykori)vadállományát.

Talán a legérdekesebb pavilon a profi preparátumok díjazott alkotásai voltak. Az tényleg profi munka, tényleg élethű preparátumok kiállítása volt. Éles és megdöbbentő volt a kontraszt mikor onnan beléptünk a kontinensek szigetszerűen kiállított diorámáihoz. Igénytelen hungarocell sziklák valamint vidéki iskolák szertáraiban időtlen idők óta porosodó molyrágta preparátumok bemutatóját láthattuk. Mindenhonnan az igénytelenség köszönt vissza. Ha véleményeznem kéne akkor azt mondanám hogy giccses pózba dermedt medvék gagyi módon kivitelezett környezetben, és egyéb c kategóriás preparátumok.

 A trófeafal valóban impozáns volt de itt azért szögezzünk le néhány alapvetést. A trófeák garmadája nem vadászat. A kitömött állatok természetes környezetüket utánzó körítésben nem a természet.

A trófea a vadászat beteljesülése. A vadászat nem más mint út a trófeáig. Na ennek az útnak a bemutatására kellett volna hangolni a kiállítást. Nem tudom hogyan, de nem az én dolgom kitalálni a mikéntjét. A vadászat szertartás. A vadászat hangulat. Magyarország szerencsés mert nincs az az adrenalinnal megspékelt afrikai elefántvadász szafari ami felvenné a versenyt az őszi erdőben a teheneit terelgető bőgő szarvasbikával. Ez adja a vadászat esszenciáját. Páratlan sportteljesítmény begyűjteni a világ számos hegyikecske és hegyijuh trófeáit. Kafferbivalyok után menni Tanzániában. A vadászat koronája mégiscsak a magyar bőgő szarvasbika elejtése.

Ez a kiállítás méltatlan volt a vadászat és a természet világünnepéhez. Amit láttunk az a Természettudományi Múzeum kihelyezett bemutatója volt néhány száz aganccsal megtoldva. Még azt sem mondhatom rá hogy olyan mint a magyar narancs. Ez nem a miénk. Ez nem a vadászat, mégkevésbé a magyar vadászat. Egy tökéletesen elhibázott koncepciót láttunk. Aki az egész látványstratégiát megtervezte az életében nem vadászott. Egy fogalmatlan ember volt aki nem ért ahhoz amit csinál. A szervezés a látvány a mondanivaló sugározta a koncepciótlanságot a fogalmatlanságot. Az egyik kitűzős segítőt megkérdeztem hogy a következő csarnokba hogyan jutok el, keresztül tudok menni ahol vagyunk vagy kerüljem meg kívülről. Elővette a térképet és elkezdte böngészni. Kösz Csoki sokat segítettél térképem nekem is van csak azt kérdeztem van-e a csarnokon hátul kijárat. 

Nem firtatom az árát. Biztos vagyok benne hogyha a másik oldal rendezte volna akkor emez oldal sokallaná. Ha nyereséges lett volna az sem lett volna jó. Ilyen a politika nem megyek bele jobban. Az viszont biztos hogy a ráfordított összeg nem érte meg. Nagyon messze volt a világkiállítástól, köze nem volt a vadászathoz és semmit nem láttunk a természetből.

Sajnálom hogy nem mondhatok mást.

242 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr9816731316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leylandi 2021.10.25. 11:06:45

@apro_marosan_petergabor: "A kiállítás 17 milliárd volt, atöbbi a Hungexpo már ige időszerű felújítása"

Meg ne haragudj érte, de ez közgazdaságilag fasság. Az épületek amortizációja szétoszlik a benne lévő rendezvények közt. Ha 20 kiállításonként elavulnak, utána 50-ért fel kell azokat újítani, akkor kétésfél milliárd amortizáció terhel minden egyes rendezvényt, amit bennük tartanak, így a vadászati kiállítást is, nem pedig nulla, ahogy te képzeled. Szólj, ha nem tudsz követni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.10.25. 11:07:52

@Leylandi:
Ahogy nem minden háziállat szenved ki néhány másodperc alatt úgy nem minden vadat hajsza után lőnek hasba.

citrix 2021.10.25. 11:25:08

A vadászati világkiállítás kicsit sokba került az adófizetőknek. Szegényszag, igénytelenség, primitív megoldások ennyi pénz eltapsolása után? Olyan mint a foci, pénz számolatlanul dől bele, eredmény annyi amennyi, de ha egyszer ez a miniszterelnök hobbija akkor pénz nem számít. A vadászat Semjén hobbija, pénz nem számít...

Leylandi 2021.10.25. 11:59:40

@Diggerdrájver65: persze, csak a tendencia... A húsipari cégek hentesei-mészárosai nem lacafacáznak, százból 99,9 esetben két másodperc az élet, nem érnek rá egy állattal többet foglalkozni, ahogy a tízezredik alkalommal már nem is kell nekik, persze ettől a mára már gyakorlatilag kihalt házi disznóölésnél a bekörtézett alkalmi böllér percekig ríkatja szegény jobbsorsraérdemes cocát. És a vadászatban is lövik fültövön rutinos vadászok a gyanútlanul turkecoló röffencset, csak a mai vadászatnál ehhez általában két dolog hiányzik: a rutinos vadász és a pontos találat. A nagy átlag inkább az, hogy a hirtelengazdag pszichopata állat (nem a disznó- hanem az ember-) a hajtáson az elöl menő disznót (pedig az a vezérkoca, a Mamma, az állomány esze és életbentartója) a 375-ös vagy 416-os ágyújával (mer az neki jár, hiszen sok pénze van, csak fél elsütni, így behunyt szemmel, találomra teszi) gyomortól seggtájékig öt-hat lövéssel végigsorozza, hozzálőve még a disznót üldöző hajtókutyát, végül átlövi a fülét (jó esetben nem a sajátját, hanem a disznóét), majd a lesről le nem merni szállván biztatgatja a hajtókat, hogy szereljék ki a bokorból neki, felesleges frászt hozva disznóra és hajtóra egyaránt, inkább lőtte volna meg rendesen. Tiszta lövés, tiszta ölés, persze, megafaszom. Ahogy a mai világban minden a hozzáértés nélküli ügyeskedőkről szól, így már a vadászat is.

BOAR 2021.10.25. 12:00:24

@Diggerdrájver65: Ja.
A vadnak sem csupa félelem az élete.
Másrészről a "halálsor" a vágóhídon, a vérszag, a többi állat hangja, a félelmükben kibocsátott feromonok szaga... Nem olyan egyszerű ez.
Amúgy meg sem a vad, sem a háziállat nem "tudja", hogy van más élet is így az emberi értelemben vett "szenvedés", hogy neki milyen rossz, nem játszik.

Leylandi 2021.10.25. 12:09:31

@citrix: nem, amit Semjén csinál, annak semmi köze a vadászathoz. Attól persze még a vadászok többségének ugyanez a rossz véleménye a kiállításról, csak az nem szólal fel az elkú... Izé eltapsolt pénzösszeg és a filléres megoldások közti ellentmondás miatt, akinek a kötelező párthűség és/vagy labilis lelkülete miatti túlértékelt akolmeleg lakatot tett a szájára, esetleg a kapott júdáspénz(megrendelés) miatt a kussolás kötelező.

nemecsekerno_007 2021.10.25. 12:24:11

@Örömhernyó: Ez aztán a gyönyörű csúsztatás.

Mindenki más is befizette ezeket az adókat, csak ők most is ugyanígy befizetik és nem kerülnek pénzbe mint a kicsi-Lölök akik most külföldön fizetnek mindent.

MamaHotel. Ezt így hívják. Van aki feltölti a hűtőt, más meg kifosztja.
Csak legaláb ne Mészáros Lölözzön aki csak üríti a hűtőt.

nemecsekerno_007 2021.10.25. 12:25:47

@Etniez: Ő éppen nem, de van rajta kívül még kb. félmillió kicsi-Lölö akik elég sok pénzünkbe kerül/került.

BOAR 2021.10.25. 12:52:03

@nemecsekerno_007: Bármilyen témánál eljutsz két hozzászóláson belül a nyugdíj témáig. Nem tűnt még fel, hogy az ordas demagógián túl kibaszott módon unalmas is vagy?
Ennyire fosol, hogy nem lesz elég parizeres zsemlére a nyugdíjad?

body_andras 2021.10.25. 16:01:06

Azon kaptam magam, hogy megnyomtam a "szeretném látni az összes kommentet" gombot, és nem látom sehol a Bircát, a hétmérföldes bölcsességével arról hogy csak a ballibbantaknak nem tetszik a Semjén kiállítás.
@citrix: Még szerencse, hogy ebből a hobbiból nem kell kijutni a VB-re és nem kell minden falunak külön stadion hozzá.... oh wait

apro_marosan_petergabor 2021.10.25. 17:56:17

@Etniez: A képek alapján lazán százezer felett. A menet eleje már betömörödött az Andrássy-Bajcsy útnál, mikor még jöttek az egyetemnél (kb. 3500m, 10-20m szélesség), s sok oldalról becsatlakoztak végig az út mentén. A menetet el kellett indítani fél órával hamarabb a tervezettnél, mert annyira betömörödtek a BME előtt.

apro_marosan_petergabor 2021.10.25. 17:58:02

@Leylandi: Megpróbállak, a te számításod alapján 17 + 2,5 = 19,5, s nem 70...

okleveles naiv 2021.10.25. 18:11:03

Kedves Digger,

biztos mások is megírták már: ez nem világkiállítás volt.

Az más kérdés, h ártunk és orrmányunk kinevezte annak, mert csak.
Ez rögtön megmagyarázza a kevés kiállítót, de semmi mást. Se a gagyiságot, se a túlárazott gagyiságot, és pláne nem a durván túlárazott igénytelen gagyiságot.

Mindenesetre jó volt olvasni egy újabb posztodat. :)

moslékfityesz 2021.10.25. 19:03:15

@apro_marosan_petergabor:

"A képek alapján lazán százezer felett." CSAK?!

fityeszdroid nem lesz ebből bajod?

"A CÖF szerint a Békemeneten 400-500 ezer ember vett részt, tagadják a buszoztatást és azt ígérik, hogy elszámolnak minden fillérrel."

én nekik hiszek inkább, mint neked!:)))

Fidesz bérszámfejtés 2021.10.25. 19:08:55

@apro_marosan_petergabor: 500 ezer volt kiadva utasításba. Ezért levonunk a béréből.

eßemfaßom meg áll 2021.10.25. 20:06:18

@Örömhernyó: " sok tízmilliárd forint" ezt tudnád részletezni?

eßemfaßom meg áll 2021.10.25. 20:08:07

@Leylandi: "Ha 20 kiállításonként elavulnak" Szerinted a hungexpo-t 20 rendezvény után felújítják és építenek mellé egy újabb kongresszusi központot?

a nagy hohohorgász 2021.10.25. 20:21:06

@moslékfityesz: a Kodály korondon volt a sor vége:)))))

eßemfaßom meg áll 2021.10.25. 20:24:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A random vadász meg nem érti mi a jó napi 24órás kommentelésben. Egyébként meg nem csak jóság kérdése, vadászok nélkül szlalomozhatnál az utakon a vadállatok között miközben kétoldalt nézhetnéd a letarolt mezögazdasági területeket.

apro_marosan_petergabor 2021.10.25. 20:28:32

@Fidesz bérszámfejtés:
- Bolsevik módszer a hazudozás (ellenzéki gyűlés): ...a Kodály kőröndig állnak az emberek... két utca nem volt, s elég hézagos.
- Lazán százezer felett volt, a százezer felett van a több százezer is
- A tömeg pontosabb nagyságát csak átgondolt légi felvételek alapján lehetne megmondani, de ehhez több helyen meg kellene mérni a népsűrűséget, marad a becslés: 100e felett 300e alatt

moslékfityesz 2021.10.25. 20:34:59

@a nagy hohohorgász:

ez kodály korond merre van?
parajd után van korond, azt ismerem, de aszt nem hívják kodálynak!:)))

a nagy hohohorgász 2021.10.25. 21:03:14

@moslékfityesz: az gigatomegnyire van a hősök terétől :)

a nagy hohohorgász 2021.10.25. 21:05:43

@moslékfityesz: na de majd ha az Orbánt akasztjak megtelik az oktogonig is:))))

a nagy hohohorgász 2021.10.25. 21:07:04

@moslékfityesz: bmeg több buzi van az országban mint aki felvallalja az osszefosast:))))

Leylandi 2021.10.25. 21:08:57

@eßemfaßom meg áll: "Szerinted a hungexpo-t 20 rendezvény után felújítják és építenek mellé egy újabb kongresszusi központot?"

Az nem biztos, de hogy leszámlázzák, az tuti...

Leylandi 2021.10.25. 21:10:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Birca, AZ nem vadászat, amit ott láttál, elhiheted...

Leylandi 2021.10.25. 21:22:43

@eßemfaßom meg áll: "vadászok nélkül szlalomozhatnál az utakon a vadállatok között"

Aha, mint ahogy Afrikában is, ugye? Tudtad, hogy pl. Kenyában betiltották 77-ben a vadászatot, utána ki is pusztult a vadállomány úgy 95%-a? Épp azért sírnak világszerte, mert ahol nem lehet vadászni, ahol elmaradnak az amcsi vadászturisták, ott rövidesen a vadállománynak híre-hamva se marad. Itthon meg épp fordítva van? Mitől? Mert mi a földgömb tetején vagyunk, ők meg fordítva, az alján? Az van, hogy simán lebecsülöd a nálunk élő norvég halásztörzseket, akik nem vadászok, nincs vadászjegyük, de ha hirtelen eltűnnének a területről a vadászok, akkor nyomban előkerülnének kuvaszkorcsokkal, hurkokkal meg kapákkal... nem adnék öt évet, és a híres magyar vadállományból csak Bambi maradna, az is csak a filmeken.

Etniez 2021.10.26. 07:56:29

@apro_marosan_petergabor: Persze, több százezren.

Tudod mit? Higgyél bene, ostoba. Fotókat ignoráld a jövőben is.

Etniez 2021.10.26. 08:01:25

@BOAR: Az ember előtt egyensúly volt. Jött az ember és felborította az egyensúlyt. Most meg azt szajkózza az ember, hogy nélküle nincs egyensúly.

De bazdmeg, van. Ahol nem él ember, ott teljes egyensúlyt teremt a természet.

Etniez 2021.10.26. 08:03:33

@gigabursch: Nem, nem. Itt csak téged nácizlak, mert egy rasziszta fajgyülőlő vagy. Nem kell megsértődni, hanem fejlődni kell, még lehet belőled ember.

2021.10.26. 08:06:53

@Etniez:

Tebelőled viszont soha nem lesz ember, te szarházi hazátlan liberopatkány....

Etniez 2021.10.26. 08:38:16

@kés a libernyák nyakadon: cicafiú, már mondtam, hogy udvari bohócokkal nem beszélgetek. Nincsenek pajtásaid valahol, akik között kevésbé nézel ki retardált suttyónak?

BOAR 2021.10.26. 10:43:46

@Etniez: Bazdmeg, de van ember a földön. Egyre több.És azt az egyre többet etetni kell. Az etetést pedig az intenzív mezőgazdaság hivatott megoldani.
Aztán azt a terményt eszi a vad is. Hihetetlen táplálékbőséget jelent nekik, ennek megfelelően szaporodnak is. Egyre több az olyan hang, hogy puskával már nem lehet kordában tartani a vadállományt.
A természet ott "oldja meg" ahol nincs emberi tevékenység. Ahol van, ott nem működik, hogy csak egyik oldalról nyúlunk bele.

BOAR 2021.10.26. 10:54:13

@Leylandi: "Az van, hogy simán lebecsülöd a nálunk élő norvég halásztörzseket, akik nem vadászok, nincs vadászjegyük, de ha hirtelen eltűnnének a területről a vadászok, akkor nyomban előkerülnének kuvaszkorcsokkal, hurkokkal meg kapákkal... nem adnék öt évet, és a híres magyar vadállományból csak Bambi maradna, az is csak a filmeken. "
Tévedés. Az őzet valószínűleg látványosan megritkítanák. A dámot is. A muflont kiirtanák. A szarvasállományt nyugtalanítanák, kárt tennének benne de a szaporodását nem tudnák meggátolni. A disznóval meg nem mennének semmire, azt vagy lerendezi a pestis, vagy öt éven belül teljesen természetes látvány lenne fényes nappal a települések közepén turkáló disznókonda.
De ha nem lenne vadászat, egy éven belül a derék földművesek rendelnének taktikai atomfegyvert a vadállomány ellen.
Nyilván vannak problémák a vadkárok rendezése terén-bár nem csak a vadászatra jogosultak sara-de így is kifizetünk pár milliárdot megvalósult vadkárra, egy valag pénzt megelőzésre(kerítésépítés, villanypásztorok) és halkan beszélünk a zsebbe vagy termény/szolgáltatás vásárlás jogcímen kifizetett pénzekről amelyekbe a jogszabályi környezet "kényszeríti" a vadgazdálkodókat. Ha nem lenne vadászat, ezek a kifizetések sem történnének meg.

BOAR 2021.10.26. 11:27:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem baj birka, nem kell neked mindent érteni.
Mi sem értjük, miért jó neked, hogy idegen férfiaknak tartod oda a segged a gőzfürdőben...de nem is akarjuk tudni...
Hogy miért vagy pedofil is, az nyilvánvaló. A gyerekeknek még be tudod mesélni, azért pici és puha, hogy ne fájjon...

gigabursch 2021.10.26. 13:58:28

@Etniez:
Ugyan ezt semmi nem bizonyítja, csak te ezen rugózol.
Ellenben te egy igazi söpredék internáci vagy, aki csak akkor boldog, ha az összes neki nem tetsző véleményt és gondolatot kizárja, kirekeszti.
Ez a léted lényege Dávidkám! Csillagom! A demokrácia nem lehet kirekesztő.

gigabursch 2021.10.26. 14:00:42

@BOAR:
Ne erőlködj vele. Menthetetlenül szüklátókörű.
Hamarabb leszünk politikai szinten egy nevezőn, minthogy ezzel az emberszabásúval megértesd a természet működését.
S akkor még szó sem volt a tájgazdálkodásról.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.26. 14:38:50

@BOAR:

Vagy pedó vagy homokos, nagyon ritka az olyan ember, aki a saját neméhez vonzódik, s azon belül egyszerre a felnőttekhez és gyerekekhez.

BOAR 2021.10.26. 18:19:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ennek a témának te vagy a szakértője, nyilván megélted...
Amúgy most dicsekszel, hogy egy nagyon ritka embertípus vagy? :-)
Eddig is tudtuk...bár az "ember"-el kapcsolatban merültek fel némi kételyek... :-)

eßemfaßom meg áll 2021.10.26. 18:58:01

@Leylandi: És ezt az alapján állítod, hogy :

eßemfaßom meg áll 2021.10.26. 19:03:15

@Leylandi: Te most tényleg azt gondolod, hogyha nem lőnének ki évi X őzet meg Xx1000 nyulat akkor kipusztulnának az őzek meg a nyulak? Nincs több kérdésem.

eßemfaßom meg áll 2021.10.26. 19:05:56

Furcsa érzés BOAR-t az értelmesek között látni.

eßemfaßom meg áll 2021.10.26. 19:08:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Vagy pedó vagy homokos," A ministránsfiút dugó pap melyik kategóriába tartozik?

Etniez 2021.10.26. 19:45:27

@gigabursch: azért ne zsidózó kommentel próbáld cáfolni, hogy náci vagy.

Full fogyatékos vagy.

Etniez 2021.10.26. 19:49:38

@BOAR: tudom, akkor azért telepítettek vissza a farkasokat sok helyen, mert előtte nem konzultáltak veletek, akik jobban értetek ehhez. Tetszik ez a fajta önbizalom.

gigabursch 2021.10.26. 20:03:56

@Etniez:
Hörögj nyugodtan.
Legfeljebb hamarabb kapsz agyérgörcsöt.

De ugye azt tudod, hogy a náciknál a náci és a fogyatékos kizárta egymást.
Namost akkor jó lenne már eldöntened, hogy mit akarsz össze-vissza röfögni.
Finoman szólva is ellentmondásos vagy.
Gyakorold még a fogalmazási elképzeléseid átgondolását.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.26. 20:04:28

@Etniez: Persze, persze..ennyi erővel szólj hozzá kvantumfizikai kérdésekhez , ahhoz is kb. ennyit értesz. Az megvan, hogy a vadgazdálkodás egyetemi szakirány?

CSOKKI MÁLNA 2021.10.26. 20:07:14

@Etniez: És ugye ott az emberi vadászat is véget ért..Ja, nem.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.26. 20:12:54

@Leylandi: Hát például ez kapásból nem igaz a muszlimok halal vágóhídjaira. Itt sokat szenvednek az állatok. Ezket is betiltanád?;)

gigabursch 2021.10.26. 20:13:48

@CSOKKI MÁLNA:
Van szakirány is belőle. Pl. az okl. erdőmérnök (Sopron) és az okl. agrármérnök képzésekben (Mosonmagyaróvár, Keszthely, Kaposvár és Debrecen).
Ugyanakkor van belőle önálló, BSc szintű vadgazdamérnök képzés is.
Mondjuk, hogy mitől mérnök, és hogy kell-e annyi belőlük, azon már el lehet merengeni.

Tehát: a szak és a szakirány erősen nem ugyanaz.
Ugyanakkor az ilyen túlképzett belpesti szuperbölcsészek mindenhez is jobban értenek. Függetlenül attól, hogy elvégezték-e a képzésüket, vagy még azt sem.

Annodacu jól emlékszem, hogy az a genetikai hulladék Vargha nevű szarkazal, aki a Duna Kör nevű anarchista csoportot vezetgette, bőszen hőbörgött, hogy ő biológiát tanult.
Nem volt már akkor sem fiatal, viszont még akkor sem volt diplomája és ráadásul elégült pofával ugatott bele mindenbe (is).
A másik ilyen szarkazal volt egy Kuncze nevű főszarházi, aki 1992-ben (1993?) hevesen állította, hogy Ybl-s végzettsége van.
Nem volt neki.
Egy tyúkszaros érettségije volt ekkor.
Ennek akkor elég sok Ybl-s diák utánajárt. Csak úgy..., érdekességképpen.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.26. 20:38:23

@gigabursch: Teleki, egykori romaügyi államtitkár, romológia szakos diplomával ült le érettségizni..Szakértői kormány.:)

BOAR 2021.10.26. 21:10:59

@eßemfaßom meg áll: Nem őz meg nyúl de a felhozott kenyai példa helytálló. Ott tényleg addig van vad, amíg a vadászok vigyáznak rá. Az őslakosok nem gazdálkodnak hanem egyszerűen elpusztítanak mindent, az évezredes egyensúlyt némileg felborította a kalasnyikov. A nemzeti parkok fenntartása és a vadállomány védelme nem megy a vadászok pénze nélkül

eßemfaßom meg áll 2021.10.27. 07:33:11

@BOAR: Az más kérdés ha szabályok meg felügyelet nélkül az ősemberek mindent letarolnak de alapvetően az is vadászat csak nem a keretek közé szorított gazdálkodó változata.

Etniez 2021.10.27. 08:39:33

@gigabursch: Ez nem megy neked,ne erőltesd.

Etniez 2021.10.27. 08:43:05

@CSOKKI MÁLNA: Nem, a Yellowstone parkban ki lett dobva az ember, a farkas meg vissza és helyreállt az egyensúly.

A vadász azért kell, mert az ember fölborítja az egyensúlyt. De a vadász nem javítja, csak fenntartja az egyensúlytalanságot.

A gender is egyetemi szak, mégis beleugattál... Az a baj veled,hogy folyamatosan rúgdosod az öngólokat és nem tudsz érvelni. Sem.

2021.10.27. 08:44:35

@Etniez:

Apádnak sem kellett volna erőltetni hogy megcsináljon baromarcú libernyák....

2021.10.27. 08:45:42

@Etniez:

Azzal nincs gond patkány, hogy ránézésre is buzi vagy.....de ne reklámozd.

gigabursch 2021.10.27. 09:03:22

@Etniez:
Te szaladsz mindig bele a pofonosládába.

Vádaskodsz, (le)minősítesz, sértegetsz. Hazudsz.
Aztán meg csodálkozol, amikor a padló törlete rád kerül.
Úgyhogy a kirekesztősdi játékodat nyugodtan abbahagyhatod.
Senki nem igényli és senkit nem szórakoztat.

2021.10.27. 09:21:05

@gigabursch:

Egy szarházi, hazátlan liberoparazita kitántorgó, egy senki, egy nulla, aki a csóróságát, s tehetségtelenségét, az elbaszott életét Magyarországon akarja leverni.

BOAR 2021.10.27. 11:51:17

@Etniez: Farkasok, mi? Meg yellowstone...
Azt felejted el, hogy a yellowstone-ban nincs gazdálkodás. Egy nemzeti park amiről azt hirdetik az ábrándos tekintetű természetvédők(tudod, ők azok, akiket a legkevésbé sem érdekelnek a realitások, hogy ott helyreállt a természetes egyensúly.
A környéken gazdálkodók meg egész mást hirdetnek. Szóval is meg puskával is. Mert hiába nyújt a park felszaporodott vadállománya bőséges táplálékot, a farkasok nem tisztelik a határokat és a farmerek háziállatait sem. A farmerek meg az ábrándos tekintetű természetvédőket nem tisztelik...
Nálunk az elmúlt ötven-hatvan évben miért nem szaporodott el a farkas? Talán mert nem megfelelőek az életfeltételek.
Aztán a természetvédők rájöttek, mekkora pénzeket lehet lenyúlni "farkaskutatásra" és hirtelen "megjelent" a farkas. Éjszaka, leponyvázott pickup platókon "jelent meg", lévén ezek állatkerti, vadasparki populációkból származó, emberhez szokott példányok voltak. Nem is félnek különösebben. Erdélyben leélheted úgy az életed, hogy nem látsz farkast, ezekbe meg lépten-nyomon belebotlanak a kirándulók. Megszokták az embert, azt is, hogy érinthetetlenek, nem bújkálnak különösebben.
Csakhogy a farkas nem gazdálkodik. A vadászok a hatóságok által megadott(és számon kért) lelövési tervek alapján vadásznak. Érdekük, hogy olyan minőségű vadállomány éljen a területen, ami bevételt is hoz. A rossz összetételű állomány pont annyit eszik, tehát ugyanakkora vadkárt okoz, mint az aranyérmes egyedekből álló. A vadászoknál a helytelen kilövést szankcionálják.
A farkas meg öl. Ha kell, ha nem. Vannak persze mesék a nemes vadról ami csak annyit öl amennyire szüksége van. Ja...beszabadul a karámba aztán az összes birkát elpusztítja mert nem bír magával. Miután a vadállományt már leredukálták, jönnek a háziállatok.
A vadászatra jogosult a vadászható fajok kártételéért felelősséggel tartozik. A természetvédőknek semmiféle felelőssége nincs az általuk behurcolt vagy egyszerűen csak "agyonvédett" fajok kártételei után, fityiszt mutatnak a gazdálkodóknak, nem fizetnek. Gyakorlatilag azt kommunikálják, hogy a pórul járt gazdálkodók tehetnek mindenről, miért nem vigyáztak jobban a jószágaikra...
Ugyanez a pofátlanság volt megfigyelhető pl. a hódnál. A wwf hatalmas csinnadrattával hozta az első példányokat, még a faszukon is wwf embléma lógott. Persze nem kérdeztek meg senkit. Aztán ezek a túlméretezett patkányok elszaporodtak és elkezdtek az erdősítésekben egyre nagyobb károkat okozni. Innentől a természetvédelem simán letagadta a betelepítést, spontán betelepülésről hazudoznak, úgy, hogy telke van a net az első akciók képeivel...
És persze azóta is telepítik, immár országon belül. Ahol sok kárt csinálnak, oda jön a "szakember2 aki drága pénzért lecsapdázza őket, de mivel védett faj, nem lehet elpusztítani, ELVISZIK HÁT ODA, AHOL MÉG NINCS. Olyan elzárt helyeken is megjelenik ahová semmiféle "viziút" nem vezet. Eközben persze hatalmas pénzeket vesznek fel a "kutatásokra", a kárt meg benyeletik a gazdálkodókkal.
Nem olyan egyszerű ez, hogy "a természet megoldja". Amíg van ember, addig nem oldja meg, legalábbis nem úgy, hogy az nekünk is megfeleljen.

BOAR 2021.10.27. 11:53:26

@kés a libernyák nyakadon: Csukd már be a szádat te büdösparaszt, csak a szar folyik belőle. Ha valami bajod van vele, rendezd le de ne szemetelj tele mindent az ocsmány büfögéseddel. Vagy másik megoldásként bújj vissza az anyád ritkánmosott picsájába.

BOAR 2021.10.27. 12:08:03

@kés a libernyák nyakadon: Jé, el tudtad olvasni?
Vagy egy szopásért felolvasta neked a csövi a kocsma előtt?
Gondolom, ez utóbbi történhetett aztán felböfögted...
Mondom, búj vissza anyádba, jön a hideg.

Etniez 2021.10.28. 10:15:03

@BOAR: ebben nem fogunk egyetérteni, az biztos.

Etniez 2021.10.28. 10:15:52

@CSOKKI MÁLNA: Bocsi, Origos linkre nem kattintok, keresd meg valahol máshol please.

Etniez 2021.10.28. 10:16:44

@BOAR: ne foglalkozz már ezzel a bohóccal.

Etniez 2021.10.28. 10:17:31

@gigabursch: majd emlékeztetlek erre a kommentedre, amikor a következő rasszista megjegyzésed teszed, ok?

BOAR 2021.10.28. 12:48:06

@kés a libernyák nyakadon: "Na nekünk meg ez nem tetszik. És ezért bizony beverjük a pofátokat. Én legalább is biztosan."
Gyere, várlak.
Ne vegyél retúrjegyet...

BOAR 2021.10.28. 12:52:33

@kés a libernyák nyakadon: "Kurvára unalmas már az, hogy ti szarházi libernyákok felsőbbrendűnek képzelitek magatokat"
Unalmas?
Kisgyerek, minden szavaddal bizonyítod, hogy nálad egy papucsállatka is magasabbrendű életforma. Tízszavas szókincsed van, háromszavas mondanivalód. Szemmel láthatóan frusztrál, hogy a szomszéd aranyteknőce is okosabb nálad, a kisebbségi komplexusodat verbális erőszakkal, mocskolódással kompenzálod. ahhoz persze gyáva vagy, hogy bárkinek a szemébe mond, a neten hőzöngsz csak mint egy szaros kis óvodás.
Na, eriggy, baszd meg anyádat...

BOAR 2021.10.28. 12:53:38

@Etniez: Alapvetően leszarom, mivel értesz egyet. Én sajnos tényekről beszélek, te meg elképzelésekről. Nagyon nem ugyanaz...

BOAR 2021.10.28. 12:54:29

@Etniez: Elképzelem ahogy habzik a szája szegény hülyének... :-)

gigabursch 2021.10.28. 15:00:47

@Etniez:
Ki nem szar le téged?!
Majd ha lesz nemzetiséged is és nem csak állampolgárságot, akkor majd végre tartasz valahol is. Addig egy nulla maradsz.
Szar lehet hontakannak lenni. Nem irigyellek, de nem is sajnállak érte.

Etniez 2021.10.28. 18:10:43

@gigabursch:

"Majd ha lesz nemzetiséged is és nem csak állampolgárságot, akkor majd végre tartasz valahol is"

Fütyülhetek majd valamelyik stadionban? :D

Egyébként ostobaságot beszélsz szokás szerint, mert valahova tartozni nem jelenti azt, hogy rasszista vagy. Ez a te választásod.
A magyarságomat megkérdőjelezed, lezsidózol, stb. Ez ilyen óvodai stílus gyerek, ébredj már fel.
Ez ilyen turbómagyar szokás, a végső menedék. Amikor magyarázod, hogy a vitapartnered gyengébb minőségű, mint te, csak azért, mert nincs igazad.

Amikor elkezdődik a személyeskedés, akkor elvesztetted a vitát. Csak szólok.
Én nácizlak és rasszistázlak azért, mert másik fórumokon folyamatosan náci- és rasszista hozzászólásokat teszel. Ha ciki magadnak is, akkora hiba nem az én készülékemben van, még fejlődhetsz.

Etniez 2021.10.28. 18:37:44

@CSOKKI MÁLNA: Köszi, hazajövök az étteremből, elolvasom és reagálok.

Etniez 2021.10.28. 21:09:39

@CSOKKI MÁLNA: elolvastam, megint arról szól, hogy az ember beleavatkozik a természet rendjébe és lehet, hogy nem kéne.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.28. 21:20:35

@Etniez:

De te azt írtad fentebb, hogy a Yellowstone Nemzeti Parkban nincs ilyen.

gigabursch 2021.10.29. 08:08:26

@CSOKKI MÁLNA:
Mivel folyamatosan kötekszik, így azt se tudja, mikor épp mit mivel kever-kavar össze.
Szokása még, hogy olyat állít, ami nem igaz és tételesen cáfolható, ellenben heves szófosassal igyekszik azt állítani, hogy 'Te azt állítottad'.

Ergo, @Etniez: , megint hazudsz és terelsz.

Amúgy csak szólok, hogy volt már itt a blog.hu-n olyan delikvens, aki levezette, hogy miért is vagyok nácifasisztatrappistabesenyőpista.
Az a diszfasz @intercessor néven írogatott.
Keresd meg, hogy annak az ultraliberál, tyűdedemokrata seggfejnek anno mit válaszoltam. Tanulj és okkulj belőle!
Mindenesetre nem vagy abban a helyzetben, hogy lézengő ritterként a nagy szent hazugsághalmazaiddal a mocskosságot rámerőktesd.
Ugyanis én mindig tényekről beszéltem, te még mindig ideológiai/érzelmi alapon hozol megalapozatlan ítéletet.
S ez hatalmas különbség!
Kb olyan szintű, mint egy egész éjszakás, tobbmenrtes szeretkezés, vagy egy kapualji önkielégítés különbözősége, ahol te állsz egyedül a sötétben a saját, torz agyhullámaiddal, s abban választhatsz, hogy jobb vagy bal kézzel leszel boldog három másodpercre.

gigabursch 2021.10.29. 08:19:32

@Etniez:
Turbózás az persze nektek, véleménydiktátoroknak jár, mert ti bárkit bármikor sértegethettek.
De ha csak ennyi tellik a csodálatos europeer demokatizmusotokból, ami a kirekesztés zsinór mértéke, akkor turbózz nyugodtan. Nem lehet túl jó ilyen kicsiny szókincs gazdájának lenni.
Ezzel nem engem sértesz meg, hanem magadat minősíted még lejjebb.
Mert érveid már rég nincsenek.

moslékfityesz 2021.10.30. 18:54:01

mi afaszvanitt? a zangoldiggerdrájvert csuklóztatják a saját blogján?:))))

digger zenét szoktál? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=X8zMmgLrgTo

Etniez 2021.11.06. 23:49:20

@gigabursch: Terelés helyett ismerd be, hogy rasszista vagy.
Könnyebb lesz mindkettőnknek.

Etniez 2021.11.06. 23:51:59

@CSOKKI MÁLNA: A bölényeket azért ölik meg, hogy ne legyenek betegek a tehenek.
Hol élnek a tehenek szabadon?

Szóval az ember kitereli a marháit, ezzel beleavatkozik a természet rendjébe, ezek után le kell ölni a bölényeket.

Ezzel megint csak az én igazamat mutattad be, hogy az ember teremt egyensúlytalanságot, majd a vadászattal konzerválja.
Talán nem kellene marhákat tenyészteni a Yellowstone-ban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.11.07. 00:53:45

@Etniez: Levezetnéd nekem hogy miért baj ha valaki rasszista?

moslékfityesz 2021.11.07. 10:57:28

@diggerdriver: digger, szerintem te kevered a rasszizmust és patriotizmust.

remélem levezettem neked!;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.11.07. 13:35:28

@moslékfityesz: Ha a közelembe jön egy bizonyos fajtajelleget mutató ember és én megfogom a zsebemben a pénztárcámat akkor rasszista vagyok?

moslékfityesz 2021.11.07. 15:18:19

@diggerdriver: ha közelembe kerülne a csutigeci, én is úgy tennék, mint te;)

u.i.: te tényleg nem vágod, hogy egy rasszista gyökér vagy.

Brazen Head 2022.01.20. 01:03:19

@diggerdriver:

Mit is írtak ki úgy 1988-89-90 táján az ausztriai boltokban?
Nekem nem esett jól. Elsősorban, mert csak. Másodsorban, mert ilyen megítélésre sosem adtam okot. S akkor ezt most gondold tovább.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2022.01.20. 06:21:52

@Brazen Head: Továbbgondoltam. Továbbra is rasszista vagyok.

Brazen Head 2022.01.20. 09:59:55

Három hozzászólással korábban még csak kérdezted ezt. Most már eljutottál az egyértelmű kijelentésig. Ezek szerint egyet előrébb léptél az önismeret terén. :)

33621 2022.02.11. 20:36:52

Sok boldog születésnapot kívánok Öcsi!
süti beállítások módosítása