HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Egyébként ha van párt, amely megérdemelne egy hatalmas nagy zakót az EP-, illetve... (2024.04.23. 06:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Szegényház

2021.10.21. 20:23 diggerdriver

Néhány hete családostul hazautaztunk hogy megnézzük a Vadászati Világkiállítást. Mindenképpen látni akartam mert én hét évesen ott voltam az 1971- ben rendezett kiállításon is.

Összességében nem bántuk meg hogy hazautaztunk, hogy megnéztük bár jót szinte semmit nem tudok mondani.

Kezdjük az elejétől. Érthetetlen módon lezárták a Hungexpót körülvevő parkolókkal teli Albertirsai utat. Embertömegek gyalogoltak a járdán a főkapuig. Ott várt a következő meglepetés a száz méteres hoszú tömött sor a beléptető fémérzékelő kapukig. Egy órát vártunk mire sorra kerültünk, de legalább megcsodálhattuk a monumentális agancskaput ami tényleg csodálatosan megalkotott művészi remekmű. Végül bejutottunk. Nem, nem a kiállításra hanem a jegypénztárakhoz és a jegyellenőrző kapukhoz. Itt várt az újabb meglepetés, az online megvásárolt jegy vonalkódja nem nyitotta a kaput. Nemcsak a miénket hanem rengeteg ember járt ügyanúgy mint mi. Rendező, segítő, felvigyázó, levigyázó, biztonsági őr sehol a láthatáron. Kérem szépen mi és mások szabályosan beszöktünk azok mögött akiknek a jegye nyitotta a kaput.

Szervezésből óriási bukta.

Na de végül bent voltunk. Egyetlen probléma volt. Nem találtunk sem vadászati, sem világkiállítást. Egy preparátum és trófeakiállítást láttunk amiből sugárzott a szegényszag a hozzánemértés a koncepciótlanság.

Elvártam volna hogy a csarnokok vasgerenda mennyezetét eltakarják valami zöldleveles álcahálóval. A tartóoszlopokat beburkolják fűvel fával náddal nádihegedűvel.

A magyar csarnok volt az ami legjobban megközelítette azt amiről a kiállításnak szólnia kellett volna. Körben a falakon a régi nagy vadászok képei, szobrai, a terem közepén egy kör alakú pult futott végig rajta a magyar erdők vadállományának preparátumai. Ez egy jól sikerült bemutatócsarnok lett volna ha nem ordított volna minden preparátumról a mérhetetlen igénytelenség és hozzánemértés. Az egymással játszadozó kitömött rókakölykök a preparátoriskola legtehetségtelenebb tagjának első produktuma lehetett.

Nem Vadászati Világkiállítás az ahonnan a legnagyobb vadász vagy vadásztató országok hiányzanak. Olyanok mint az USA, Kanada, Oroszország, Mongólia, és az afrikai szafarivadászatokat eladó országok. A külföldi kiállítók csarnoka félig üres volt. Lehangoló és méltatlan látvány egy világkiállításhoz. A szerb, román, szlovák stand szépen bemutatta MAGYARORSZÁG (egykori)vadállományát.

Talán a legérdekesebb pavilon a profi preparátumok díjazott alkotásai voltak. Az tényleg profi munka, tényleg élethű preparátumok kiállítása volt. Éles és megdöbbentő volt a kontraszt mikor onnan beléptünk a kontinensek szigetszerűen kiállított diorámáihoz. Igénytelen hungarocell sziklák valamint vidéki iskolák szertáraiban időtlen idők óta porosodó molyrágta preparátumok bemutatóját láthattuk. Mindenhonnan az igénytelenség köszönt vissza. Ha véleményeznem kéne akkor azt mondanám hogy giccses pózba dermedt medvék gagyi módon kivitelezett környezetben, és egyéb c kategóriás preparátumok.

 A trófeafal valóban impozáns volt de itt azért szögezzünk le néhány alapvetést. A trófeák garmadája nem vadászat. A kitömött állatok természetes környezetüket utánzó körítésben nem a természet.

A trófea a vadászat beteljesülése. A vadászat nem más mint út a trófeáig. Na ennek az útnak a bemutatására kellett volna hangolni a kiállítást. Nem tudom hogyan, de nem az én dolgom kitalálni a mikéntjét. A vadászat szertartás. A vadászat hangulat. Magyarország szerencsés mert nincs az az adrenalinnal megspékelt afrikai elefántvadász szafari ami felvenné a versenyt az őszi erdőben a teheneit terelgető bőgő szarvasbikával. Ez adja a vadászat esszenciáját. Páratlan sportteljesítmény begyűjteni a világ számos hegyikecske és hegyijuh trófeáit. Kafferbivalyok után menni Tanzániában. A vadászat koronája mégiscsak a magyar bőgő szarvasbika elejtése.

Ez a kiállítás méltatlan volt a vadászat és a természet világünnepéhez. Amit láttunk az a Természettudományi Múzeum kihelyezett bemutatója volt néhány száz aganccsal megtoldva. Még azt sem mondhatom rá hogy olyan mint a magyar narancs. Ez nem a miénk. Ez nem a vadászat, mégkevésbé a magyar vadászat. Egy tökéletesen elhibázott koncepciót láttunk. Aki az egész látványstratégiát megtervezte az életében nem vadászott. Egy fogalmatlan ember volt aki nem ért ahhoz amit csinál. A szervezés a látvány a mondanivaló sugározta a koncepciótlanságot a fogalmatlanságot. Az egyik kitűzős segítőt megkérdeztem hogy a következő csarnokba hogyan jutok el, keresztül tudok menni ahol vagyunk vagy kerüljem meg kívülről. Elővette a térképet és elkezdte böngészni. Kösz Csoki sokat segítettél térképem nekem is van csak azt kérdeztem van-e a csarnokon hátul kijárat. 

Nem firtatom az árát. Biztos vagyok benne hogyha a másik oldal rendezte volna akkor emez oldal sokallaná. Ha nyereséges lett volna az sem lett volna jó. Ilyen a politika nem megyek bele jobban. Az viszont biztos hogy a ráfordított összeg nem érte meg. Nagyon messze volt a világkiállítástól, köze nem volt a vadászathoz és semmit nem láttunk a természetből.

Sajnálom hogy nem mondhatok mást.

242 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr8916731316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.10.22. 07:33:44

Soha nem érdekelt a vadászat, nem kedvelem a vadászokat finoman fogalmazva, és mint már mondottam, szarrá adóztatnám őket.

2021.10.22. 07:35:08

Ja és ezzel a kiállítással Orbán kifizette semmijenzsótit.
Vagyis bármennyibe került, az sok.

Irbisz 2021.10.22. 09:09:49

majdnem minden igy van ahogy irtad, pár észrevétel:
- a beléptetés kaotikus tényleg, de amikor én voltam mind rendezőszemélyzet volt, mind az online megvett jegyeket olvasta a vonalkódolvasó
- a profi preparátumok tényleg profik voltak, de az gáz volt, hogy a kiállitott állatoknak csak angolul és latinul irták ki a nevét, magyarul nem, holott pár esetben nem ártott volna, mert én se ismertem fel 1-2 egzotikus madarat.
- a kontinensek szigetszerű bemutatóján abszolút nem voltak gagyik az állatok, ez enyhén szólva barokkos túlzás "vidéki iskolák szertáraiban időtlen idők óta porosodó molyrágta preparátumok bemutatóját láthattuk. ". Ezeket a keszthelyi múzeumból szállitották át, igényes munka volt mind, kivéve pár mesekönyvbe való ágaskodó medvét :)
A hungarocel sziklák tényleg harmadosztályúak, viszont maguk az állatok elsőosztályú munkák, bármely term.tud. múzeum emlősosztályán megállták volna a helyüket, és olyan állatokat lehetett ott látni, amelyeket ilyen fajgazzdagságban Európában sehol nem látni (pl. az Ázsiai hegyi állatok diorámája).
Itt nem ez volt a gond, hanem az (amit minden kritikus, te is valamiért nem hiányoltál), hogy az ezeknél közölt információs mód és részletezettség nemhogy 2021-es, de 1971-es se volt :(. Nem egyértelműen azonositott állatok, róluk szó szerint semmi információ a neven kivül. Ide ha kiraknak 4-5 állatonként egy rögzitett monitort, rajtuk egy fényképes/videós látványos 21.századi ismertetőt, hatalmasat dobhatott volna a bemutatón. Abba lehetett volna életmódról, elterjedésről, természetvédelmi státuszról irni (ha már egy a természettel a kiállitás cime), plusz vadászati infók, módszerek, hol, mennyiért stb. Ez az eltapsolt 20-70 mrd FT mellett nulla költség lett volna, de igy mi volt? Sokan össze se tudták rendelni a táblán lévő nevet az állattal ... És semmit se tudtak meg róla.

taga20hazafi 2021.10.22. 16:08:20

digger, meglepően korrekt poszt részedről. gratulálok.

viszont képzeld el, hogy egy csomó ilyen projekt fut/futott az elmúlt 12 év alatt.
többszörösön túl árazott, kétes minőségű, határidőt leszaró, utólag is tovább dráguló beruházások tömkelege.

ezért kell leváltani a csutigecit és a nermaffiát 2022-ben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.23. 12:12:10

Jó poszt! Hol a narancskommandó? birca elvtárs miért nem magasztalja a szibériai vadászok pavilonját?

CM2131 2021.10.23. 12:15:21

Nem értem hogy kellett ennyit várni a belépésre, amikor a Telex is megírta hogy senki sem kíváncsi a kiállításra...

2021.10.23. 12:32:46

csoda, hogy az őzeket meg anyuszikat nem rendeéltek fel megnézni
www.youtube.com/watch?v=b0CPMmWTY7c&t=1658s

taga20hazafi 2021.10.23. 12:37:16

@CM2131: a neres haverjaid még eszt is elbasszák.
csodálod, hogy kicsengettek a csutigecigazdádnak!?:)))

Weißkopf 2021.10.23. 12:44:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hol a narancskommandó? Már biztosan úton a nagygyűlés helyszíne felé, ezért nem olvassák a blogot.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 12:47:55

@CM2131: Hát ez az..Tudod ez olyan, mint a szar köztévé, amit senki se néz, de a köztévés agymosás miatt nyer mindig a zorbány. Libsilogic..:)

2021.10.23. 12:53:37

Megjött az utazó kommentcirkusz.....

taga20hazafi 2021.10.23. 12:57:16

@CSOKKI MÁLNA: akkor miért basztok el a közös pénzünkből 120 csilliárdot egy évben, miért hülye fogyatékos fityeszjobbágy, miért?

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 12:59:07

@taga20hazafi: Mire,te retardált tanganyikai?

taga20hazafi 2021.10.23. 13:00:10

@CSOKKI MÁLNA: kinek, te fogyatékos csuticsicska, kinek?

taga20hazafi 2021.10.23. 13:01:13

@CSOKKI MÁLNA: köztévére, te nyomorult fityeszork!
arra, amiről pofáztál te istenbarma!

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 13:05:40

Vajon Jakab Petra gárdamellénye megvan még a szekrény alján?:)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 13:07:59

@taga20hazafi: Mijafasz közöd van hozzá tanganyikai köcsög, úgyse fizetsz adót.:)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 13:11:00

@taga20hazafi: Csak nehogy Petráról is előkerüljön egy integetős fotó..Bár mostmár ő is egy politikai hulla, akárcsak Gernyó.:)

taga20hazafi 2021.10.23. 13:17:41

@CSOKKI MÁLNA: mi a fasz közöd van hozzá fityeszork, te csak lopsz a közösből, nem fizetsz adót!:)))

taga20hazafi 2021.10.23. 13:18:32

@CSOKKI MÁLNA: csak nehogy előkerüljön egy borkai féle videó a gazdádról:)))

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 13:26:09

@taga20hazafi: Gréczy getzi mester még mindig ott van a DK-ban..Szánalmasak vagytok!

taga20hazafi 2021.10.23. 13:32:29

@CSOKKI MÁLNA: szájer dzsozefina legyen a mestered csokifityeszdroid!:)))

taga20hazafi 2021.10.23. 13:58:37

@CSOKKI MÁLNA: hoppá, csoki becsokizott!:)))

vigyáz, me gazsi vagy szájer vagy a többi homár a fityeszmaffiában csak arra vár, hogy lehajolj a szappanért!:))

planxx 2021.10.23. 14:22:03

Lehet, lényegtelen részlet, de nem világkiállítás volt. A világkiállítások (azaz Expo) és a szakosodott világkiállítások (Specialized Expo) nemzetközi szervezetének, a Nemzetközi Kiállítások Szövetségének (BIE) a listáján sem található sem az előbbiek, sem az utóbbiak között. A világkiállítás kamu megnevezés csak a magyaroknak szólt....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.23. 14:29:08

@CSOKKI MÁLNA: Az nem nézése a tévének hogy bekapcsolja az agymosó híradót és onnan tájékozódik, te eszetlen!

Kivlov 2021.10.23. 14:37:39

Mi 1 perc alatt jutottunk be. Stadiontól 10 perc volt az ingyenes busz oda, 5 perc vissza.

A kiállítás fantasztikus volt, egy teljes nap eltölthető lett volna. (Nekünk sajnos csak egy fél délutánunk volt rá.
És ami a legjobb: ez bőven több volt, mint egy kiállítás. Én inkább interaktív természettudományi kurzusnak nevezném. Köszönjük.

taga20hazafi 2021.10.23. 14:45:53

@Kivlov: olyan fantasztikus volt, mint a magyarfociválogatott!

kivlovevtárs, vége van a szovjetunionak, csak magának nem szóltak!:))

taga20hazafi 2021.10.23. 14:46:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

azé az nem mindegy, hogy a fasz melyik végére kerül!:)))

Örömhernyó 2021.10.23. 15:21:56

@CSOKKI MÁLNA:

A kiállítás elérte célját, sok tízmilliárd forint veszítette el közpénz jellegét és vándorolt magánzsebekbe. Ez a lényeg, nem amit az idegenszívű blogger mormog. Aki magyar, az tiszta szívből örül az efftársak vadászhobbijának. Tömjén Zsóti nemkorrupciógyanús svédországi rénszarvas-vadászata és az amúgy háziállat rénszarvas tetemének meghelikoptereztetése smafu? Akkor már sejthette az adófizető jobbágy, hogy az uraságnak ez a hobbija sokba fog neki kerülni. Amíg nem húzzák őket lámpavasra, addig csinálják.

Én többek közt ezért élek egy olyan országban, ahol alacsonyabbak az adók, az ÁFA-kulcs mondjuk jelképes. Így ha lopna is az elit, kevesebbet tud ellopni, mert amit be se fizetek, azt nem nagyon tudják leosztani a haveroknak.
Nem állítom, mint sokan, hogy Magyarország a legrosszabb hely a világon, nyilván vannak rosszabb helyek. És azt se állítom, hogy csak a fideszesek miatt ilyen sz@r hely. Előtte is rossz volt, száz éve is megénekelte Ady meg József Attila, hogy miért provinciális porfészek, ahol nyúzzák a népet pökhendi állami hatalommal felruházott sheggfejek. Meg előtte Mikszáth, meg előtte kb. minden 50 évben valaki.

Magyarországon a vadászat egy csökött hobbi. Amerikában picit demokratikusabb a dolog meg a módszerek is természetközelibbek. Magyarországon odahajtják a vadat az uraság elé, aki kiváltságosként tarthat lőfegyvert és ledurrantja a vadat. Vagy lesről lő a búzatábla szélén kószáló őzre.
Ez a legalja, semmi fizikai erőkifejtésre nincs szükség. Néha bebaszcsiznak a vadászok és olyankor egymást lövik le a fácán helyett. Ennyit tudnak a magyar urak. Híven őrzik a dobtáras géppisztollyal vadászó szovjet efftársak hagyományait.

Örömhernyó 2021.10.23. 15:25:47

@Kivlov: Tessék készülni a békemenetre, a trübinről (szándékosan így írom a kabaré után) majd integet a fontosefftárs, te meg lengetheted a fideszes zászlócskádat és fröcsögve tiltakozhatsz a bármi ellen.

Éljen a megbonthatatlan szovjet-magyar konzerv!

Kivlov 2021.10.23. 15:30:37

@taga20hazafi:
Az is az volt az elmúlt 2 EB-n. :)

Kivlov 2021.10.23. 15:31:02

@Örömhernyó:
Készülök. Most kezdi a beszédet. :D

arthurthedent 2021.10.23. 15:35:37

Klasszikus modoros lefitymáló blog. A képlete úgy néz ki, hogy ha valamit lefitymálok, kritizálok, akkor én biztosan több leszek.

Egy idő után azonban ezek a fikázó cikkek unalmassá válnak és az ember óhatatlanul megkérdezi, hogy "jó, de akkor mi is volt konkrétan a gáz?"

Miért is voltak olyan vackok azok a prparátumok? Miből látjuk, tudjuk, hogy tényleg dilettánsak csinálták őket? A díjnyertesek miben voltak jobbak? Ha voltak díjnyertesek, akkor miért is volt gáz a kiállítás? Ha ott voltak a vadászok meg a vadak, akkor miért is nem vadászati világkiállítás ez? Minek kellett volna MÉG ott lenni a vadakon meg vadászokon kívül?

marhasültfánkkal 2021.10.23. 16:59:49

A kiállításról magáról nem tudok véleményt mondani, mert em néztem meg, mivel gyűlölöm az oktalan gyilkolást, márpedig a vadászat legnagyobbrészt az. Senki vadász ne papoljon nekem a természet és a vad szeretetéről, amikor szórakozásból, élvezettel gyilkolják az állatokat. Egyes fajokból még telepítenek is ki példányokat, hogy később legyen mit agyonlőni.

Preparált állatok helyett preparált vadászokat kellett volna kiállítani, elsőként is Semjén fővadász urat.

nemecsekerno_007 2021.10.23. 17:36:58

Én kérek elnézést, hogy ilyen gagyi lett a vadászati kiállítás, de sok pénz megy el anyád nyugdíjára.

Sziklából már csak műanyag futotta.

arthurthedent 2021.10.23. 17:39:55

@marhasültfánkkal: Csípem, amikor az olyan emberek, akiknek pincér hozza a tálcán a marhasültet felháborodnak az olyanokon, akik látták már az ételüket szaladni is. :D

Bölcs a mondás, ami szerint az ilyen embereket három étkezés választja el a vadállati léttől. Ha egy napig nem jönne a vadász legyilkolnál te is bármit, amit meg lehet enni. :)

tatárfejű kutya 2021.10.23. 17:46:43

@Örömhernyó: vagy a teherautó platójáról dobálják felfelé a fácánokat a díszes társaságnak:)))

Amúgy csak nekem tűnt fel, hogy egy árva vadászpuskát sem lehetett látni? Lehet tévedek, de ahány bejátszást láttam, egy fegyver sem volt a képeken.

szarnak ganynak nincs gazdaja 2021.10.23. 18:23:54

@arthurthedent:
Tökéletesen leírta mit is hiztak össze ca. 60millirdos költségvetésből.
Egyedül a vizes élőhelyek bemutatása sikerült valamelyest
a tobbi...
tenyleg tele igénytelen preparátumomkal és agancsokkal.
A legszebb viszint a kb full üres hatalmas csarnok poszterekkel díszített paravanokkal full üreden...
mi a fene ertelme volt tájképeket nyomtatni 500nm-en paravanokra es. kiírni hogy turkmen tanács meg Bulgária...
kb okádva jöttem ki mert hogy ennek semmi előre mutató eredménye nem vilt az tuti

sokat elárul, hogy kb 3x többen voltak az eladó vadász cuccok standján...

BOAR 2021.10.23. 19:32:53

@Örömhernyó: Még mindig fogalmad sincs a hazai vadászatról, fegyvertartásról de ez nem tart vissza attól, hogy megmond a tutit.
Nem akarsz inkább elmenni a jó kurva anyádba?

BOAR 2021.10.23. 19:34:30

@CM2131: Hülyegyerek, kivezényeltek egy rakás iskolás kölyköt, hogy legyen "tömeg" meg "érdeklődés", kovács elvtárs el tudja kápráztatni a nagyérdeműt a (kamu) látogatási adatokkal.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 20:42:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Persze persze..azt szeretem bennetek, hogy sose adjátok fel..Akkor, hogy a hozzád hasonló fogyatékosok is felfogják: egyszerre csaholjátok, hogy senki nem kapcsol a köztévére, és hogy a köztévés agymosás miatt van elverve a pofátok a választáson. Libsilogic:)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 20:44:43

@taga20hazafi: Látod,látod, a te életedbe is besüt néha az öröm napsugaracskája. Ìgy mostmár Józsi minden idejét rád fordíthatja.:)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 20:47:12

@Örömhernyó: "Törvényesen és tisztességesen.."

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 21:00:00

@marhasültfánkkal: Te gyárilag vagy ennyire sötét vagy fejlesztgetted is magad? Hidd el, a csirkét vagy a marhát a vágóhídon nem vigasztalja, hogy nem szórakozásból gyilkolták le neked brutálisan. Előtte a nagyüzemi állattartás poklában élte életét, míg az általam elfogyasztott őz szabadon élhetett egy erdőben. Talán annak az élőlénynek a szempontjait is figyelembe kellene venni, aki életét adja, hogy mi élhessünk. Létezik nálad nagyobb képmutató a világon??

Dankházi Zsolt 2021.10.23. 21:05:14

Magyar vagyok, magyarnak születtem.
Szülőföldem eme kis ország, messzetűnő gyermekkorom világa...
Érted e eme sorokat ember, aki pártpolitikailag sorol be saját országán belül ugyan olyan "magyart" mint ő maga.
Addig kusshadj, inkább, míg fel nem fogod, hogy saját magyarságodra törsz azzal, hogy más magyarokat utálsz mert nem úgy gondolkoznak politikailag.
Egy nemzet, egy érdek, egy cél.
Az hogy nincs cél nemzezileg, azért a legnagyobb felelősség a mindenkori politikára hárul. Az hogy egy érdek sincs, az is, és az is, és ez a legborzasztóbb... Hogy nincs egységes nemzet sem.
Förtelem.

tatárfejű kutya 2021.10.23. 21:27:55

@Dankházi Zsolt: miféle nemzeti cél az, hogy elszórtak néhány tíz milliárdot egy gagyi rendezvényre, aminek tetemes részét egyszerűen ellopták?
Aki ezt megkérdőjelezi, az nálatok nem magyar...

CSOKKI MÁLNA 2021.10.23. 21:37:30

@tatárfejű kutya: Tudjuk,tudjuk. Holoemlékközpontra, lmbtq érzékenyìtésre, meg migrilakótelepre kellett volna költeni. Ezek lennének a " nemzeti" célok, ha visszamásznátok a hatalomba.

Dankházi Zsolt 2021.10.23. 22:00:15

"Ennyire nem érteni magyar?"
Olvass, értelmezz. Ha nehéz is, gondolkodj. Mielőtt zsigerből leírsz valami oltárit.

moslékfityesz 2021.10.23. 22:03:55

egy szarházi gyáva patkány vagy digger!

festheted magad ezerrel, de az vagy!

Dankházi Zsolt 2021.10.23. 22:07:00

Eleve Radnóti idézettel kezdtem. Ez már alapvetően elárulja mit gondolhatok. Persze abból indulok ki, hogy minden magyar ismeri eme sorokat. Ha nem, az nem az én problémám. A többi történelem. Ha azt sem igazán ismerjük, az már nagyobb gond. Persze Radnóti egybeforrt a magyar történelemmel. A kettő együtt értelmezhető.

moslékfityesz 2021.10.23. 22:08:04

@tatárfejű kutya: haver, egy oldalon álltok, baszod!;)

Dankházi Zsolt 2021.10.23. 22:15:23

Persze, ahogy olvasgatok itt nincs semmilyen nívó... Nulla, sőt mínusz.

Dankházi Zsolt 2021.10.23. 22:24:51

Mindegy, mindaddig amíg magyar magyart tekint ellenségnek, semmi érdemleges sem fog történni. Ugye ismerszenek eme sorok is :
Bújt az üldözött, s felé kard nyúlt barlangjában, szerte néze, s nem lelé honját e házában.
Vagy :hányszor támadt magzatod szép hazám kebledre, s lettél magzatod miatt magzatod hamvedre.
Ez még a Magyar Himnusz, csak nem az a pár sor, amit énekelgetnek az állítólagos mai hazafiak...

horrorpornó bábszínház 2021.10.23. 22:59:52

Ahogy látom, ezt a förmedvényt egy helyesírási szegényház bentlakója írta.
Tényleg érdekelne, miért akar írásban észt osztani egy analfabéta fasz.
Akkor is, ha egyébként a Fidesznél csak a KDNP-t meg Semmilyen Zsóti háziállatvadászt utálom jobban.

horrorpornó bábszínház 2021.10.23. 23:12:56

@Dankházi Zsolt:
Pósa Lajos-idézettel kezdted. Csak szólnék.
Meg azt is megemlíteném, hogy a magyarban létezik helyesírás, amiről láthatóan még soha nem hallottál.

Kisamotors 2021.10.24. 01:16:53

@horrorpornó bábszínház:
Óh, jajj! Szoktál te írásokat, kommenteket olvasni a neten?
Nincsennek ebben az írásban olyan durva helyesírási hibák, amitől a Dunába kellene vetned magad. Tartalmi kifogást nem találtál rajta?
Tipikus nyelvtannáci vagy, amivel nem is átestél a ló túloldalára, hanem egyből hosszában átugrottad.
Fontos a jó helyesírás, sok minden kiderül belőle, de ez az írás nyelvhelyességi szempontból egyáltalán nem kirívóan rossz, sőt!
Egyszóval, nem tudom mit rugózol itt ezen.

Etniez 2021.10.24. 01:36:02

@nemecsekerno_007: kezdem azt hinni, hogy te vagy a lendvai utcai udvari bohóca.

Etniez 2021.10.24. 01:42:50

@CSOKKI MÁLNA: Szalmabáb érvelés tankönyvi példája. Pedig te olyan okos vagy.

Szerinted.

Örömhernyó 2021.10.24. 01:48:37

@BOAR: Ki kellene tiltani innen az ilyen durvan sértegető, megengedhetetlen hangnemet megütő állatkínzókat, mint te. Alpári hangnem, magadat minősíted. Ja, sportlövő voltam fiatalabb koromban, fegyvervizsga, minden megvolt. A magyar vadász a legalja sajnos.

Etniez 2021.10.24. 07:03:58

@Örömhernyó: Nem kell magyarázkodni a disznónak, ólban érzi jól magát.

2021.10.24. 07:06:44

@Etniez:

Megjöttél degenerált hazátlan szarházi libernyák.....

röf 2021.10.24. 07:36:41

Tegnap erőt villantott a zellenzék. Nagy a gáz.....:)

2021.10.24. 07:43:42

@röf:

Voltak kb. ezren. Abból 800 mikor rájött, hogy ez nem a békemenet gyorsan elhúzott....

Indriq 2021.10.24. 08:48:31

A poszt írójának üzenem, hogy ne aggódjon. Ovi is építi rendületlenül a stadionokat, mert szeret focumeccsen szotyizni. semmilyen zsoltika is fogja szarni a vadászati kiállításokat, mert egy jó keresztény az állatok ura.... tényleg, ha ovi jó keresztény, zsoltika ura, akkor zsoltika egy állat? :)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.24. 09:37:15

@moslékfityesz: Nem is tudtam, hogy anyád fideszes. :)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.24. 09:41:31

@Etniez: Nem érveltem, okoska, állítottam valamit. Látod, nem írhatod be akárhova a Soros kézikönyv előregyártott paneljeit automatikusan.:)

n3spr3ss0 2021.10.24. 10:13:56

@CM2131: Miért? Mert aznapra terelték oda az ingyenes népséget.

n3spr3ss0 2021.10.24. 10:16:35

@Dankházi Zsolt: Ezt a nemzeti lózungot felesleges volt ide kreálni.

n3spr3ss0 2021.10.24. 10:19:46

@kés a libernyák nyakadon: Te meg majd hörögsz a lélegeztetőn.

cavalry 2021.10.24. 10:30:02

Minden nagyon jó lehetett és minden nagyon szép volt. de minek az egész ennyi pénzért? Haszna gondolom nem volt. (a népnek). A vadászok úgyis ismerik a dolgot, aki meg nem vadász az mit kezdjen ezzel? Ja meg nem is volt világkiállítás. Bocs, számlázni, túlárazni lehetett, tehát volt értelme. De minek hozzá kiállítás is?

Digger65 2021.10.24. 11:39:14

@CSOKKI MÁLNA: Haggyadmá' öt az anyja sem szereti.
:))))))))))))))))))))

moslékfityesz 2021.10.24. 11:45:38

@Digger65: sőt, még az anyám is férfi vot, eszt kihagytad traktoros barátom!:))))))))))))

2021.10.24. 12:27:37

@CSOKKI MÁLNA:

Ennek az oldalkocsis dk-s genetikai hulladéknak, miután kiesett az anyjából, egy hétig nem adtak nevet.
Nem voltak biztosak benne, hogy meghagyják.

Aztán hoztak egy rossz döntést....

moslékfityesz 2021.10.24. 12:54:54

@kés a libernyák nyakadon: hallod erdész, kezdelek mekszeretni:)))

bennük több a közös, mint ami elválaszt. maksz., a barikád egyik vagy másik oldalán állunk.

ha 2022-ben szopóágra kerül a nermaffiád és te is, majd én bújtatlak vidékigyökér:)))

uploads.disquscdn.com/images/38e0ea9767107a6bfa361fa7aaab97d4d66e200a910ce659424f3e352dac9e97.jpg

a nagy hohohorgász 2021.10.24. 13:58:51

Én csak annyit kérdezek hogy akik utaljak az egészet főleg politikai alapon azok akkor minek fizettek még belépőt is erre a szarra???? Normálisak vagytok???
Poszterke, te vagy az agysebeszek gyöngye. Legalább akkora fasz vagy mint azok a fideszesek akik elmentek elovalasztani:)

a nagy hohohorgász 2021.10.24. 14:07:38

@cavalry: na látod ebben egyetértünk. Jó lenne egy olyan népszavazás ahol tényleg minden politikai oldal ott lenne az ellenőrzésnel és mindenféle kampány nélkül kötelező lenne a szavazás a polgároknak, hogy a magyar lakosság meghatarozza mik az elsődleges országos ertekrendek... és amely politikai párt nem tartja magát ehhez az hazaarulo...

Lehet szavazni:
Család
Sport
Lmbtq
Demokrácia
Migrans
Környezetvédelem
Oktatás
Egészségügy
Erdélyt vissza
Ügynök akták feladása
Stb

moslékfityesz 2021.10.24. 14:11:34

@a nagy hohohorgász: "Erdélyt vissza "

eszt, hogy csinálnánk? salátatörvényben semjén éjfélkor benyújtja, vagy hogy?

itt baszod meg is buktál csivava!:)))

cavalry 2021.10.24. 14:24:42

@a nagy hohohorgász: A képzettségi szint olyan alacsony hogy a kérdést sem érti a lakosság fele. Mese: kocsmai info: Az egyik középkorú elkezdett marhákat tartani de kellett neki villanypásztor. Elment egy olyanhoz akinek már volt. Annyi ragadt meg az értelmében hogy a 220 V-ra van kötve (a készülék). Haza ment és rákötötte a drótokra a 200 V-t és meg volt nyugodva. Az nem jutott el hozzá hogyan működik a villanypásztor. Kérdéseimre kiderült hogy fogalma sincs mi az áramerősség, a feszültség, és az ellenállás, kapacitás stb. Egyébként meg tűzoltóként is dolgozik. Neki tennél fel kérdéseket? Amit felsoroltál nem is tudja mi az, de ez nem látszik rajta, értelmesnek tűnik, csak nincs szerencséje a gondolkodással- egyébként amiről érzi hogy nem tudja mi, azt elhárítja mint kérdést. Majd megválasztják polgármesternek egyszer :)

a nagy hohohorgász 2021.10.24. 14:55:56

@moslékfityesz: miért buktam volna meg, valakinek ez fontos... te buktal meg demokráciabol, mert alapvetően kizarod hogy valakinek ez fontosabb mint az lmbtq például....

a nagy hohohorgász 2021.10.24. 14:59:56

@cavalry: sajnos ezt tapasztaltam én is.

moslékfityesz 2021.10.24. 15:04:30

@a nagy hohohorgász: bakker pecás, te mennél visszafoglalni erdélyt?!:))))

egyébként, te jártál má arra felé?

a nagy hohohorgász 2021.10.24. 15:11:01

@moslékfityesz: mondd te tudsz szöveget értelmezni???? Miért te mennél Viktort akasztani????

Digger65 2021.10.24. 15:23:19

@Irbisz: Látod erre nem gondoltam. Ugyanis nem néztem a táblákat. Egyetlen állat volt az egész kiállításon amiről addig nem tudtam. Igazad van.
A szertáras példa nyilván írói túlzás volt, de óriási volt a kontraszt a preparátumok között. Például a magyar csarnokot teljesen tönkrevágta a kitömött rókakülykök torzója.

moslékfityesz 2021.10.24. 15:24:59

@a nagy hohohorgász: mondd, te emlékszel, hogy miket böfögtél ide!?

"polgároknak, hogy a magyar lakosság meghatarozza mik az elsődleges országos ertekrendek... és amely politikai párt nem tartja magát ehhez az hazaarulo...

Lehet szavazni:
Család
Sport
Lmbtq
Demokrácia
Migrans
Környezetvédelem
Oktatás
Egészségügy
Erdélyt vissza "

Digger65 2021.10.24. 15:27:10

@Kivlov: Pont erről szól a poszt. Az volt aminek írtad. Természettudományi Kiállítás. NEM Vadászati Világkiállítás.

Digger65 2021.10.24. 15:30:57

@arthurthedent: Értem. Tehát ha valahol megjelenik tízezer jogosítvánnyal rendelkező ember akkor az autószalon.
Merthogy azt mondod ha ott voltak a vadászok akkor az vadászati kiállítás. Értem.

Digger65 2021.10.24. 15:34:11

@nemecsekerno_007: Anyán tíz éve meghalt viszonylag kevéssé játszott bele a nyugdíja. Viszont azt kívánom hogy amennyit elloptak a kiállítás költségvetéséből az legyen a te gyógyszerköltséged.

Digger65 2021.10.24. 15:40:30

@a nagy hohohorgász: Egyáltalán nem utáltam. Ott voltam az 1971-es kiállításon ami klasszisokkal jobb volt. Politikai okom sincs utálni mert jobboldali vagyok és bár nem Fideszes de Fidesz szavazó. Egész egyszerűen szar volt az egész. Mindegy ki rendezte és mennyiből.

Digger65 2021.10.24. 15:41:45

@moslékfityesz: Te mi a kúrva anyádért rontod itt a levegőt mikor ott sem voltál?

marhasültfánkkal 2021.10.24. 15:59:27

@arthurthedent:

"Bölcs a mondás, ami szerint az ilyen embereket három étkezés választja el a vadállati léttől. Ha egy napig nem jönne a vadász legyilkolnál te is bármit, amit meg lehet enni. :)"

Valószínűleg igazad van, de hadd egészítselek ki:

1) A vágóhídi gyilkolászás valóban nem jobb a vadászatnál, sőt, bár én személy szerint inkább áttérnék a vegetariánus étrendre, mintsem hogy magam öljek meg egy állatot, vagy mást bízzak meg a megölésével.

2) A vadász szórakozásból, élvezettel gyilkol. Az elejtett vadaknak csak kis hányadát lövik le a vadkár megelőzése céljából.

3) A vadásznak nincs szüksége a lelőtt vad húsára, vehetne a boltban is disznó- vagy marhahúst. A vágóhídi állatos húsára szükségünk van, mert az evolúció során vegyes étrendre alakultunk ki.

Tudod, a háborúban harcoló katona is öl, meg a kéjgyilkos is öl. A kettő megítélése ellenben mind jogilag, mind társadalmilag igencsak eltérő.

marhasültfánkkal 2021.10.24. 16:07:50

@arthurthedent:

Avagy neked Semjén Zsolt viszi a helikopterről lemészrolt rénszarvas húsát? (Bocsáss meg, nem akarok személyeskedni, nem annak szántam.)

Azt az undorító ocsmányságot, amit Semjén művelt, szerintem még a vadászok többsége is elutasítja, mert az nem vadászat volt, hanem mészárlás.

Úgy általában: A vadász a lőfegyverével elképesztő fölényben van a vaddal szemben. Az esélyek nagyon nincsenek kiegyensúlyozva. Elfogadnám a vadászatot, ha a vadász egyedül, nem csoportosan, és íjjal-nyíllal állna ki a vaddal szemben. Akkor egyenlők párharca lenne a dolog. És persze annak is meglenne az esélye, hogy mondjuk a vaddisznó öli meg a vadászt. Ha m ár egyszer sportnak nevezzük a vadászatot.

Ugye a többi sportágban sem úgy versenyeznek, hogy például az ökölvívásban az ólomsúlyú a pehelysúlyú ellen áll ki. :)

moslékfityesz 2021.10.24. 17:03:44

@Digger65: hol nem voltam?

ja és a kurva, rövid u migráns!:)))

Digger65 2021.10.24. 17:05:25

@moslékfityesz: Ahol lenned kellett volna. A bolondok házában.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.24. 17:09:26

@marhasültfánkkal: Hát akkor térj át a vegetariánus étrendre. Ezután már nem lesz képmutatás a véleményed. Azt írod, hogy a vadhús forgalmazását is tiltanád.Már elnézést, de milyen alapon tiltanád meg nekem a fogyasztónak a vadhús vásárlásàt, amely több ásványi anyagot tartalmaz és egészségesebb, mint a hormonokkal és antibiotikumokkal telenyomatott nagyüzemi húsipari termékek. A vadgazdálkodásról pedig lövésed sincs.Fogalnad sincs például arról, hogy mennyi és milyen fajú állatot kell kilőni az embernek, mint csúcsragadozónak a fajok közötti egyensúly fenntartásához, valamint hogy a hobbivadászok mekkora összeggel járulnak hozzá a vadgazdálkodás költségeihez.

Digger65 2021.10.24. 17:11:20

@CSOKKI MÁLNA: Elképesztő hogy mennyi embernek semmi fogalma nincs a vadászatról vadgazdálkodásról.

frikazojd · http://kocs.ma 2021.10.24. 17:30:39

minden vadász akit ismerek, kettő kivételével (ezek egyetemet végeztek) brutális, agresszív, alkoholista, ostoba balfaszok. nagyon illenek a fideszbe.

az ezermilliárd a halálkiállításra is minden fillért megért hiszen mint tudjuk 12 millió ember nézte meg, naponta.

Kivlov 2021.10.24. 18:20:05

Szegényszag?
Szegényszag max. annál volt, aki sajnált egy 1000est egy hibátlan sajtos-tejfölös lángosért a büfésoron.
A kiállítás profi volt.

Kivlov 2021.10.24. 18:33:49

@Digger65:
Az csak jó.
Az egy jóval bővebb kategória. Tehát komolyabb színvonal.

2021.10.24. 18:46:26

@Digger65:

Ez az oldalkocsis genetikai hulladék a liberoparaziták legalja.....

Digger65 2021.10.24. 19:15:00

@Kivlov: Ok. Hol volt benne a vadászat?
Mert a trófea az nem vadászat. A trófea az olyan mint amikor két ember találkozásától az első közösülésig megtett utat az ejakulációval szemléltetnék.

Digger65 2021.10.24. 19:18:46

@Kivlov: Mi volt a komolyabb színvonal? A molyrágta rókakölykök szürreális torzója? A kipergő hungarocellgolyók a műsziklákból? A perverz módon derékban összevarrt őzek? Ez aztán tényleg színvonal.
Félre ne értsük egymást. Jobboldali bár nem Fideszes de Fidesz szavazó vagyok. Nem politikai szempontból kritizálok.

nemecsekerno_007 2021.10.24. 19:54:13

@Etniez: Azt hiszel amit akarsz. Ha kedden bukik a Patás, akkor azt.

Te is kicsi-Lölö vagy? Külföldön dolgozol?

nemecsekerno_007 2021.10.24. 19:59:40

@Digger65: Akkor apád nyugdíját fizetjük. Tök mindegy.

Ha mégsincs itthon nyugdíjas családtagod, akkor te legalább nem kerülsz pénzbe.

A képzésedet most nem számolom, legyünk nagyvonalúak.

Digger65 2021.10.24. 20:02:34

@nemecsekerno_007: Apám harminc éve meghallt. Én harminc évet dolgoztam otthon full bejelentve talán visszafizettem a képzésemet.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.24. 20:44:15

@Digger65: Neki ez a mániája. @nemecsekerno_007: sehol sem kell nyugaton, mert a migránsok olcsóbban megcsinálják az utcasöprést. Ezért haragszik azokra akik kint megtalálják a számításukat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.24. 20:47:16

@Digger65: Az egy jó hosszú kemo @nemecsekerno_007: -nek. Nem vagy te egy picit rosszindulatú? :-))
Még egy agybeültetés lehet ilyen drága, mondjuk kivenni nem kell semmit neki.

Digger65 2021.10.24. 21:19:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem kívánok én neki semmit. Még levegőt se.

BOAR 2021.10.24. 22:00:23

@Örömhernyó: Már megint hazudozol...lófaszt voltál te sportlövő...ez is ugyanakkora kamu, mint a többi amit az életedről összerizsázol.
De ha az lettél volna valamikor régen,az se jelentene semmit,akkor se tudnál a mai viszonyokról, se arról, hogy lehet törvényesen fegyverhez jutni, se a vadászatról. Van valami minimális(fals) részinformációd amihez hozzáteszed a szétdrogozott elméd fantazmagóriáit aztán tényként tálalod...mert te ehhez is értesz.
Menj a kurva anyádba.

BOAR 2021.10.24. 22:10:56

@marhasültfánkkal:
"1) A vágóhídi gyilkolászás valóban nem jobb a vadászatnál, sőt, bár én személy szerint inkább áttérnék a vegetariánus étrendre, mintsem hogy magam öljek meg egy állatot, vagy mást bízzak meg a megölésével. "
Gratulálok. Térj át. Az ilyen barmokkal nincs mit kezdeni.
Ki kellene baszni benneteket a pusztába, távol a szupermarketek teli pultjaitól aztán vagy megtanulnátok, honnan származik az ennivaló, vagy megdöglenétek éhen. Valószínűleg az utóbbi történne, nagyon helyesen.
Egyre több az ilyen, valóságtól elrugaszkodott idióta aki megszokta a nagyvárosi lét kényelmét és nem is hajlandó utánajárni, milyen úton kerülnek a boltba az élelmiszerek. Te öcsém már attól megdöglenél ha két sor krumplit fel kellene ásnod, egy halpucolás helyett meg inkább éhen vesznél.
Ja, a vadászatról nem tudsz semmit de azért nagyon határozott véleményed van amit hangoztatsz is...persze így messziről, a netről, a kiállításra nem mentél ki "Utálom a vadászokat" molinóval...

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.10.25. 02:45:45

@CSOKKI MÁLNA: hát, az biztos, hogy a legsötétebb te vagy. A TV 1 témában sem érted, hogy működnek a dolgok, a vadászatról sincs fingod sem, de azért kifejted a véleményed.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.10.25. 02:49:22

@CSOKKI MÁLNA: "Fogalnad sincs például arról, hogy mennyi és milyen fajú állatot kell kilőni az embernek, mint csúcsragadozónak a fajok közötti egyensúly fenntartásához,"

Sötétség...

Örömhernyó 2021.10.25. 05:50:16

@nemecsekerno_007: Hagyjuk már ezt a képzés költségét ki fizette dumát. Én két diplomámmal dobbantottam Magyarországról, de annyi adót befizettek a szüleim, meg én is, hogy az bőven meghaladja a diplomáim "árát". Amúgy bárki mehetett volna egyetemre helyettem, aki otthon maradt volna Magyarországon a diplomáival, de buta volt hozzá, hog, felvegyék és elvégezze azokat a szakokat. Így én nyertem, megdolgoztam mindenért. Aki 18 évesen elmegy gyárba búgócsigát összeszerelni, az fizeti a diplomások képzését. Arról senki nem tehet, hogy vannak okosabbak, akik közt egyre több olyan is van, aki elhúz a picsába Magyarországról.

apro_marosan_petergabor 2021.10.25. 07:53:38

1. A kiállítás 17 milliárd volt, atöbbi a Hungexpo már ige időszerű felújítása
2. "Mi 1 perc alatt jutottunk be. Stadiontól 10 perc volt az ingyenes busz oda, 5 perc vissza.
A kiállítás fantasztikus volt, egy teljes nap eltölthető lett volna. (Nekünk sajnos csak egy fél délutánunk volt rá.
És ami a legjobb: ez bőven több volt, mint egy kiállítás. Én inkább interaktív természettudományi kurzusnak nevezném. Köszönjük." (KIVLOV és másoktól is hasonlót halottam)
3. Lezajlott a kéthetes előválasztási bohózat, páran óriásit buktak, az egyes favorit Karácsony is, aki "nem érte meg karácsonyt"...:), Gyurcsány gyorsan átrendezte (kissé szomorúan) a bábjait.
4. A polgárok néhány százezres, fegyelmezett, jókedvű békemenete megmutatta, sem a bevándorlókból, sem a mohamedánokból, de még a pedofiliából sem kérnek, no meg a bolsevikokból sem, akik mindezt erőltetik!

Így újra kezdődik az általános vergődés, a mindennek a tagadása, amit a polgári kormány felépített 12 év alatt, sikeresen. Ez a maroknyi SZDSZ-MSZP gyökerű csapat tovább vergődik a médiumokban sgyártja sületlenségeit.

Etniez 2021.10.25. 07:54:55

@CSOKKI MÁLNA: Lófaszt kell kilőni. A természet néhány év alatt beállítaná az egyensúlyt.

Etniez 2021.10.25. 07:56:02

@nemecsekerno_007: Digger az ország szolgája?

Etniez 2021.10.25. 07:58:14

@apro_marosan_petergabor: 50.000-es a képek alapján. Origon voltak csak többszázezren :D

Etniez 2021.10.25. 08:07:58

@Etniez: 24.hu/belfold/2018/03/19/bekemenet-2018-tomeg/

Még 2018-ban is többen voltak. Legközelebb messzebbre kell küldeni a buszokat.

gigabursch 2021.10.25. 08:11:56

Én is voltam kint.
Eleve tömegközlekedéssel mentem. Budapesten célszerűbb és olcsóbb három felnőttig a tömegközlekedés a nem ott élőknek.
Utólag gondolkodtam, vajon miért volt lezárva az Albertirsai út? Alighanem azért mert egy kisebb rendezvényen is a parkolási káosz az emberi tahósággal négyzetesen növekszik.

A bejutás az ellenőrzésen kb 15 perc volt. Nyolc kapun ellenőriztek és haladt minden.
A jegyvásárlás újabb negyed óra.
Itt aki ÁFÁs számlát kért, megtorpantotta a sort (én is).

Ha te abban a tíz csarnokban nem találtál semmit, akkor még fájdalmasan hülye vagy és hagyd abba hazudozást!

Áruld már el: a Nagyszentmiklósi Aranykincs mása meg a Seuso-kincs, amit ha a helyén néznél meg, mennyibe került volna?! D akkor regêlj még az ahhoz való parkolásról is!

A hagyományos vadászati módok, meg a nemzeti parkos, vizes kiállítás a kapcsolódó programokkal könnyen megevett egy fél napot.
A trófea csarnokban bárki leülhetett és elnézelődhetett a kedvére.
Személy szerint a nemzetközi csarnokban jót nézelődtem és beszélgettem egyes nemzeti parkok képviselőivel, szállásokról, melyik évszak miért szép és jó, tömegekről és látogatási hézagokról.

A kajasor mocskos drága, de ez Hungexpo sajátosság.

Szóval: Hazudozz másnak!
Aki kint járt, az tisztában van azzal, hogy mekkora hazugsággalmazt szórtál itt most ki.

gigabursch 2021.10.25. 08:16:23

@Etniez:
Nyilván egy belpesti senki ehhez is baromira ért. Amúgy nem...
Majd ha a termőfölddel gazdálkodsz (tudod: élelmiszer, tűzifa, ipari fa, papír (ami elérhető), ivóvíz, méz, stb,...) majd akkor okoskodjál!

gigabursch 2021.10.25. 08:20:50

@BOAR:
Hááát koma!
Nagyon sok kérdés van, amiben nem értünk egyet, ám ezen a ponton azt kell mondjam: erősen ráférne az emberi populációra egy kis szelekció.

gigabursch 2021.10.25. 08:22:55

@frikazojd: úgy mint Hofi és Megyó?

Etniez 2021.10.25. 08:42:54

@gigabursch: Ostoba érvelési hibáid vannak, de egy nácitól nem szokatlan.

Tudod, vannak úgynevezett "tankönyvek", ahol sok minden le van írva, nem kell mindenkinek felfedezniec a világot újra és újra.
Nem lepődnék meg, ha nem tudnád miről beszélek. Menjél inkább vissza a másik oldalra és négerezz egy kicsit, arra van meg a kapacításod.

arthurthedent 2021.10.25. 09:05:55

@marhasültfánkkal: "3) A vadásznak nincs szüksége a lelőtt vad húsára, vehetne a boltban is disznó- vagy marhahúst. A vágóhídi állatos húsára szükségünk van, mert az evolúció során vegyes étrendre alakultunk ki."

Nem mondanám, hogy semmiben nem értek egyet veled, van abban igazság amit mondasz. Az viszont biztos, hogy a vágóhídi állat élete sokkal több szenvedésből áll, sokkal embertelenebb, mint a vadon élő állatok esetében. És mindkettőt megeszik. Aki megeszi a vadhúst az semmivel sem kevésbé fontos vagy szükséges dolgot tesz mint aki megeszi a bolti marhahúst.

Annyi, hogy a bolti hús sokkal több szenvedés által kerül az asztalodra.

gigabursch 2021.10.25. 09:07:43

@Etniez:
Akinek az összes szókincse a nácizás - annak a képességei egy marék molylepkét sem érnek.
Mondjál érvet is!
Ugyanis a tankönyvek még általános iskolai szinten is leírják a vadgazdálkodás szükségességét (is).
Szóval, amit elkövettél, az a nettó tökönszúrás esete.
Internácika!

2021.10.25. 09:35:47

@gigabursch:

Vaj' honnan tudna érveket felsorolni ez a hazátlan liberobarom.

Ez egy senki volt itthon is, kitántorgott, egy senki maradt kint is, és most gyűlöli Magyarországot, meg az itthoni magyarságot.

Ezek a liberotetvek ugyan is úgy gondolják, azért is mi vagyunk a felelősek, mert ők egy szarkupacok.

BOAR 2021.10.25. 10:10:26

@Etniez: Anyádat állítaná be a természet te idióta. Fogalmad sincs az egészről, mi a lófaszért ugatsz bele?

gigabursch 2021.10.25. 10:29:31

@kés a libernyák nyakadon:
Fingom sincs, hogy ki ez és hogy hol él. Nem is vagyok rá kíváncsi.
Szavajárása (okoskodás + értelmetlen nácizás) a belpesti szociogettót idézi.
Az, hogy a természethez és a tájgazdálkodáshoz egy lépésnyi köze sincs, az viszont már évek óta lejön róla. S ez már nagyobb baj. Akárcsak az, ahogy sértődöttségében elkezd utasításokat osztogatni, mintha bármi hatása is lehetne rám. (köhög a bolha...)
Miattam bárki úgy utál egy politikust, ahogy akar. Nem izgat.
Viszont az, hogy valaki nettó kreténséggel és büszke tudatlansággal észt oszt - az ellen fel kell lépni.
Főleg, ha az adott kérdésről elég kiterjedt ismereteim vannak (tankönyvek + napi tevékenység). Szemben ezzel a nagyképességűvel.

(Példaként lásd itt: @gigabursch: ; szerintem @BOAR: -ral kb. politikai szinten semmiben nem értünk egyet, ugyanakkor mindkettőnknek fáj az, amikor flaszterszökevények elkezdik osztani az észt arról, hogy mi folyik ott, ahol a mindennapi lét és és megélhetés keletkezik. Mert a áram nem a falból jön és a kenyér sem a boltban születik.)

Leylandi 2021.10.25. 10:59:08

@arthurthedent: arról,melyik mennyit szenved, még egyiket se kérdezték meg sosem. Innentől ez csak merő képzelgés. A háziállat élete ha nem is (bár ezt se tudjuk, félni biztos nem fél annyit, mint a vad), halála mindenképp kevésbé szenvedős, mint a vadállaté. A háziállatnak egy-két másodperc alatt vége, míg a sok újvadász által a hosszú kutyás hajszolás után hasbalőtt vadállat kétnapos szenvedése mindenképp rosszabb. A vadászatról sok jellemző tulajdonság elmondható... De a humánus ölés nincs köztük.

Leylandi 2021.10.25. 11:06:45

@apro_marosan_petergabor: "A kiállítás 17 milliárd volt, atöbbi a Hungexpo már ige időszerű felújítása"

Meg ne haragudj érte, de ez közgazdaságilag fasság. Az épületek amortizációja szétoszlik a benne lévő rendezvények közt. Ha 20 kiállításonként elavulnak, utána 50-ért fel kell azokat újítani, akkor kétésfél milliárd amortizáció terhel minden egyes rendezvényt, amit bennük tartanak, így a vadászati kiállítást is, nem pedig nulla, ahogy te képzeled. Szólj, ha nem tudsz követni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.10.25. 11:07:52

@Leylandi:
Ahogy nem minden háziállat szenved ki néhány másodperc alatt úgy nem minden vadat hajsza után lőnek hasba.

citrix 2021.10.25. 11:25:08

A vadászati világkiállítás kicsit sokba került az adófizetőknek. Szegényszag, igénytelenség, primitív megoldások ennyi pénz eltapsolása után? Olyan mint a foci, pénz számolatlanul dől bele, eredmény annyi amennyi, de ha egyszer ez a miniszterelnök hobbija akkor pénz nem számít. A vadászat Semjén hobbija, pénz nem számít...

Leylandi 2021.10.25. 11:59:40

@Diggerdrájver65: persze, csak a tendencia... A húsipari cégek hentesei-mészárosai nem lacafacáznak, százból 99,9 esetben két másodperc az élet, nem érnek rá egy állattal többet foglalkozni, ahogy a tízezredik alkalommal már nem is kell nekik, persze ettől a mára már gyakorlatilag kihalt házi disznóölésnél a bekörtézett alkalmi böllér percekig ríkatja szegény jobbsorsraérdemes cocát. És a vadászatban is lövik fültövön rutinos vadászok a gyanútlanul turkecoló röffencset, csak a mai vadászatnál ehhez általában két dolog hiányzik: a rutinos vadász és a pontos találat. A nagy átlag inkább az, hogy a hirtelengazdag pszichopata állat (nem a disznó- hanem az ember-) a hajtáson az elöl menő disznót (pedig az a vezérkoca, a Mamma, az állomány esze és életbentartója) a 375-ös vagy 416-os ágyújával (mer az neki jár, hiszen sok pénze van, csak fél elsütni, így behunyt szemmel, találomra teszi) gyomortól seggtájékig öt-hat lövéssel végigsorozza, hozzálőve még a disznót üldöző hajtókutyát, végül átlövi a fülét (jó esetben nem a sajátját, hanem a disznóét), majd a lesről le nem merni szállván biztatgatja a hajtókat, hogy szereljék ki a bokorból neki, felesleges frászt hozva disznóra és hajtóra egyaránt, inkább lőtte volna meg rendesen. Tiszta lövés, tiszta ölés, persze, megafaszom. Ahogy a mai világban minden a hozzáértés nélküli ügyeskedőkről szól, így már a vadászat is.

BOAR 2021.10.25. 12:00:24

@Diggerdrájver65: Ja.
A vadnak sem csupa félelem az élete.
Másrészről a "halálsor" a vágóhídon, a vérszag, a többi állat hangja, a félelmükben kibocsátott feromonok szaga... Nem olyan egyszerű ez.
Amúgy meg sem a vad, sem a háziállat nem "tudja", hogy van más élet is így az emberi értelemben vett "szenvedés", hogy neki milyen rossz, nem játszik.

Leylandi 2021.10.25. 12:09:31

@citrix: nem, amit Semjén csinál, annak semmi köze a vadászathoz. Attól persze még a vadászok többségének ugyanez a rossz véleménye a kiállításról, csak az nem szólal fel az elkú... Izé eltapsolt pénzösszeg és a filléres megoldások közti ellentmondás miatt, akinek a kötelező párthűség és/vagy labilis lelkülete miatti túlértékelt akolmeleg lakatot tett a szájára, esetleg a kapott júdáspénz(megrendelés) miatt a kussolás kötelező.

nemecsekerno_007 2021.10.25. 12:24:11

@Örömhernyó: Ez aztán a gyönyörű csúsztatás.

Mindenki más is befizette ezeket az adókat, csak ők most is ugyanígy befizetik és nem kerülnek pénzbe mint a kicsi-Lölök akik most külföldön fizetnek mindent.

MamaHotel. Ezt így hívják. Van aki feltölti a hűtőt, más meg kifosztja.
Csak legaláb ne Mészáros Lölözzön aki csak üríti a hűtőt.

nemecsekerno_007 2021.10.25. 12:25:47

@Etniez: Ő éppen nem, de van rajta kívül még kb. félmillió kicsi-Lölö akik elég sok pénzünkbe kerül/került.

BOAR 2021.10.25. 12:52:03

@nemecsekerno_007: Bármilyen témánál eljutsz két hozzászóláson belül a nyugdíj témáig. Nem tűnt még fel, hogy az ordas demagógián túl kibaszott módon unalmas is vagy?
Ennyire fosol, hogy nem lesz elég parizeres zsemlére a nyugdíjad?

body_andras 2021.10.25. 16:01:06

Azon kaptam magam, hogy megnyomtam a "szeretném látni az összes kommentet" gombot, és nem látom sehol a Bircát, a hétmérföldes bölcsességével arról hogy csak a ballibbantaknak nem tetszik a Semjén kiállítás.
@citrix: Még szerencse, hogy ebből a hobbiból nem kell kijutni a VB-re és nem kell minden falunak külön stadion hozzá.... oh wait

apro_marosan_petergabor 2021.10.25. 17:56:17

@Etniez: A képek alapján lazán százezer felett. A menet eleje már betömörödött az Andrássy-Bajcsy útnál, mikor még jöttek az egyetemnél (kb. 3500m, 10-20m szélesség), s sok oldalról becsatlakoztak végig az út mentén. A menetet el kellett indítani fél órával hamarabb a tervezettnél, mert annyira betömörödtek a BME előtt.

apro_marosan_petergabor 2021.10.25. 17:58:02

@Leylandi: Megpróbállak, a te számításod alapján 17 + 2,5 = 19,5, s nem 70...

okleveles naiv 2021.10.25. 18:11:03

Kedves Digger,

biztos mások is megírták már: ez nem világkiállítás volt.

Az más kérdés, h ártunk és orrmányunk kinevezte annak, mert csak.
Ez rögtön megmagyarázza a kevés kiállítót, de semmi mást. Se a gagyiságot, se a túlárazott gagyiságot, és pláne nem a durván túlárazott igénytelen gagyiságot.

Mindenesetre jó volt olvasni egy újabb posztodat. :)

moslékfityesz 2021.10.25. 19:03:15

@apro_marosan_petergabor:

"A képek alapján lazán százezer felett." CSAK?!

fityeszdroid nem lesz ebből bajod?

"A CÖF szerint a Békemeneten 400-500 ezer ember vett részt, tagadják a buszoztatást és azt ígérik, hogy elszámolnak minden fillérrel."

én nekik hiszek inkább, mint neked!:)))

Fidesz bérszámfejtés 2021.10.25. 19:08:55

@apro_marosan_petergabor: 500 ezer volt kiadva utasításba. Ezért levonunk a béréből.

eßemfaßom meg áll 2021.10.25. 20:06:18

@Örömhernyó: " sok tízmilliárd forint" ezt tudnád részletezni?

eßemfaßom meg áll 2021.10.25. 20:08:07

@Leylandi: "Ha 20 kiállításonként elavulnak" Szerinted a hungexpo-t 20 rendezvény után felújítják és építenek mellé egy újabb kongresszusi központot?

a nagy hohohorgász 2021.10.25. 20:21:06

@moslékfityesz: a Kodály korondon volt a sor vége:)))))

eßemfaßom meg áll 2021.10.25. 20:24:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A random vadász meg nem érti mi a jó napi 24órás kommentelésben. Egyébként meg nem csak jóság kérdése, vadászok nélkül szlalomozhatnál az utakon a vadállatok között miközben kétoldalt nézhetnéd a letarolt mezögazdasági területeket.

apro_marosan_petergabor 2021.10.25. 20:28:32

@Fidesz bérszámfejtés:
- Bolsevik módszer a hazudozás (ellenzéki gyűlés): ...a Kodály kőröndig állnak az emberek... két utca nem volt, s elég hézagos.
- Lazán százezer felett volt, a százezer felett van a több százezer is
- A tömeg pontosabb nagyságát csak átgondolt légi felvételek alapján lehetne megmondani, de ehhez több helyen meg kellene mérni a népsűrűséget, marad a becslés: 100e felett 300e alatt

moslékfityesz 2021.10.25. 20:34:59

@a nagy hohohorgász:

ez kodály korond merre van?
parajd után van korond, azt ismerem, de aszt nem hívják kodálynak!:)))

a nagy hohohorgász 2021.10.25. 21:03:14

@moslékfityesz: az gigatomegnyire van a hősök terétől :)

a nagy hohohorgász 2021.10.25. 21:05:43

@moslékfityesz: na de majd ha az Orbánt akasztjak megtelik az oktogonig is:))))

a nagy hohohorgász 2021.10.25. 21:07:04

@moslékfityesz: bmeg több buzi van az országban mint aki felvallalja az osszefosast:))))

Leylandi 2021.10.25. 21:08:57

@eßemfaßom meg áll: "Szerinted a hungexpo-t 20 rendezvény után felújítják és építenek mellé egy újabb kongresszusi központot?"

Az nem biztos, de hogy leszámlázzák, az tuti...

Leylandi 2021.10.25. 21:10:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Birca, AZ nem vadászat, amit ott láttál, elhiheted...

Leylandi 2021.10.25. 21:22:43

@eßemfaßom meg áll: "vadászok nélkül szlalomozhatnál az utakon a vadállatok között"

Aha, mint ahogy Afrikában is, ugye? Tudtad, hogy pl. Kenyában betiltották 77-ben a vadászatot, utána ki is pusztult a vadállomány úgy 95%-a? Épp azért sírnak világszerte, mert ahol nem lehet vadászni, ahol elmaradnak az amcsi vadászturisták, ott rövidesen a vadállománynak híre-hamva se marad. Itthon meg épp fordítva van? Mitől? Mert mi a földgömb tetején vagyunk, ők meg fordítva, az alján? Az van, hogy simán lebecsülöd a nálunk élő norvég halásztörzseket, akik nem vadászok, nincs vadászjegyük, de ha hirtelen eltűnnének a területről a vadászok, akkor nyomban előkerülnének kuvaszkorcsokkal, hurkokkal meg kapákkal... nem adnék öt évet, és a híres magyar vadállományból csak Bambi maradna, az is csak a filmeken.

Etniez 2021.10.26. 07:56:29

@apro_marosan_petergabor: Persze, több százezren.

Tudod mit? Higgyél bene, ostoba. Fotókat ignoráld a jövőben is.

Etniez 2021.10.26. 08:01:25

@BOAR: Az ember előtt egyensúly volt. Jött az ember és felborította az egyensúlyt. Most meg azt szajkózza az ember, hogy nélküle nincs egyensúly.

De bazdmeg, van. Ahol nem él ember, ott teljes egyensúlyt teremt a természet.

Etniez 2021.10.26. 08:03:33

@gigabursch: Nem, nem. Itt csak téged nácizlak, mert egy rasziszta fajgyülőlő vagy. Nem kell megsértődni, hanem fejlődni kell, még lehet belőled ember.

2021.10.26. 08:06:53

@Etniez:

Tebelőled viszont soha nem lesz ember, te szarházi hazátlan liberopatkány....

Etniez 2021.10.26. 08:38:16

@kés a libernyák nyakadon: cicafiú, már mondtam, hogy udvari bohócokkal nem beszélgetek. Nincsenek pajtásaid valahol, akik között kevésbé nézel ki retardált suttyónak?

BOAR 2021.10.26. 10:43:46

@Etniez: Bazdmeg, de van ember a földön. Egyre több.És azt az egyre többet etetni kell. Az etetést pedig az intenzív mezőgazdaság hivatott megoldani.
Aztán azt a terményt eszi a vad is. Hihetetlen táplálékbőséget jelent nekik, ennek megfelelően szaporodnak is. Egyre több az olyan hang, hogy puskával már nem lehet kordában tartani a vadállományt.
A természet ott "oldja meg" ahol nincs emberi tevékenység. Ahol van, ott nem működik, hogy csak egyik oldalról nyúlunk bele.

BOAR 2021.10.26. 10:54:13

@Leylandi: "Az van, hogy simán lebecsülöd a nálunk élő norvég halásztörzseket, akik nem vadászok, nincs vadászjegyük, de ha hirtelen eltűnnének a területről a vadászok, akkor nyomban előkerülnének kuvaszkorcsokkal, hurkokkal meg kapákkal... nem adnék öt évet, és a híres magyar vadállományból csak Bambi maradna, az is csak a filmeken. "
Tévedés. Az őzet valószínűleg látványosan megritkítanák. A dámot is. A muflont kiirtanák. A szarvasállományt nyugtalanítanák, kárt tennének benne de a szaporodását nem tudnák meggátolni. A disznóval meg nem mennének semmire, azt vagy lerendezi a pestis, vagy öt éven belül teljesen természetes látvány lenne fényes nappal a települések közepén turkáló disznókonda.
De ha nem lenne vadászat, egy éven belül a derék földművesek rendelnének taktikai atomfegyvert a vadállomány ellen.
Nyilván vannak problémák a vadkárok rendezése terén-bár nem csak a vadászatra jogosultak sara-de így is kifizetünk pár milliárdot megvalósult vadkárra, egy valag pénzt megelőzésre(kerítésépítés, villanypásztorok) és halkan beszélünk a zsebbe vagy termény/szolgáltatás vásárlás jogcímen kifizetett pénzekről amelyekbe a jogszabályi környezet "kényszeríti" a vadgazdálkodókat. Ha nem lenne vadászat, ezek a kifizetések sem történnének meg.

BOAR 2021.10.26. 11:27:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem baj birka, nem kell neked mindent érteni.
Mi sem értjük, miért jó neked, hogy idegen férfiaknak tartod oda a segged a gőzfürdőben...de nem is akarjuk tudni...
Hogy miért vagy pedofil is, az nyilvánvaló. A gyerekeknek még be tudod mesélni, azért pici és puha, hogy ne fájjon...

gigabursch 2021.10.26. 13:58:28

@Etniez:
Ugyan ezt semmi nem bizonyítja, csak te ezen rugózol.
Ellenben te egy igazi söpredék internáci vagy, aki csak akkor boldog, ha az összes neki nem tetsző véleményt és gondolatot kizárja, kirekeszti.
Ez a léted lényege Dávidkám! Csillagom! A demokrácia nem lehet kirekesztő.

gigabursch 2021.10.26. 14:00:42

@BOAR:
Ne erőlködj vele. Menthetetlenül szüklátókörű.
Hamarabb leszünk politikai szinten egy nevezőn, minthogy ezzel az emberszabásúval megértesd a természet működését.
S akkor még szó sem volt a tájgazdálkodásról.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.26. 14:38:50

@BOAR:

Vagy pedó vagy homokos, nagyon ritka az olyan ember, aki a saját neméhez vonzódik, s azon belül egyszerre a felnőttekhez és gyerekekhez.

BOAR 2021.10.26. 18:19:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ennek a témának te vagy a szakértője, nyilván megélted...
Amúgy most dicsekszel, hogy egy nagyon ritka embertípus vagy? :-)
Eddig is tudtuk...bár az "ember"-el kapcsolatban merültek fel némi kételyek... :-)

eßemfaßom meg áll 2021.10.26. 18:58:01

@Leylandi: És ezt az alapján állítod, hogy :

eßemfaßom meg áll 2021.10.26. 19:03:15

@Leylandi: Te most tényleg azt gondolod, hogyha nem lőnének ki évi X őzet meg Xx1000 nyulat akkor kipusztulnának az őzek meg a nyulak? Nincs több kérdésem.

eßemfaßom meg áll 2021.10.26. 19:05:56

Furcsa érzés BOAR-t az értelmesek között látni.

eßemfaßom meg áll 2021.10.26. 19:08:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Vagy pedó vagy homokos," A ministránsfiút dugó pap melyik kategóriába tartozik?

Etniez 2021.10.26. 19:45:27

@gigabursch: azért ne zsidózó kommentel próbáld cáfolni, hogy náci vagy.

Full fogyatékos vagy.

Etniez 2021.10.26. 19:49:38

@BOAR: tudom, akkor azért telepítettek vissza a farkasokat sok helyen, mert előtte nem konzultáltak veletek, akik jobban értetek ehhez. Tetszik ez a fajta önbizalom.

gigabursch 2021.10.26. 20:03:56

@Etniez:
Hörögj nyugodtan.
Legfeljebb hamarabb kapsz agyérgörcsöt.

De ugye azt tudod, hogy a náciknál a náci és a fogyatékos kizárta egymást.
Namost akkor jó lenne már eldöntened, hogy mit akarsz össze-vissza röfögni.
Finoman szólva is ellentmondásos vagy.
Gyakorold még a fogalmazási elképzeléseid átgondolását.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.26. 20:04:28

@Etniez: Persze, persze..ennyi erővel szólj hozzá kvantumfizikai kérdésekhez , ahhoz is kb. ennyit értesz. Az megvan, hogy a vadgazdálkodás egyetemi szakirány?

CSOKKI MÁLNA 2021.10.26. 20:07:14

@Etniez: És ugye ott az emberi vadászat is véget ért..Ja, nem.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.26. 20:12:54

@Leylandi: Hát például ez kapásból nem igaz a muszlimok halal vágóhídjaira. Itt sokat szenvednek az állatok. Ezket is betiltanád?;)

gigabursch 2021.10.26. 20:13:48

@CSOKKI MÁLNA:
Van szakirány is belőle. Pl. az okl. erdőmérnök (Sopron) és az okl. agrármérnök képzésekben (Mosonmagyaróvár, Keszthely, Kaposvár és Debrecen).
Ugyanakkor van belőle önálló, BSc szintű vadgazdamérnök képzés is.
Mondjuk, hogy mitől mérnök, és hogy kell-e annyi belőlük, azon már el lehet merengeni.

Tehát: a szak és a szakirány erősen nem ugyanaz.
Ugyanakkor az ilyen túlképzett belpesti szuperbölcsészek mindenhez is jobban értenek. Függetlenül attól, hogy elvégezték-e a képzésüket, vagy még azt sem.

Annodacu jól emlékszem, hogy az a genetikai hulladék Vargha nevű szarkazal, aki a Duna Kör nevű anarchista csoportot vezetgette, bőszen hőbörgött, hogy ő biológiát tanult.
Nem volt már akkor sem fiatal, viszont még akkor sem volt diplomája és ráadásul elégült pofával ugatott bele mindenbe (is).
A másik ilyen szarkazal volt egy Kuncze nevű főszarházi, aki 1992-ben (1993?) hevesen állította, hogy Ybl-s végzettsége van.
Nem volt neki.
Egy tyúkszaros érettségije volt ekkor.
Ennek akkor elég sok Ybl-s diák utánajárt. Csak úgy..., érdekességképpen.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.26. 20:38:23

@gigabursch: Teleki, egykori romaügyi államtitkár, romológia szakos diplomával ült le érettségizni..Szakértői kormány.:)

BOAR 2021.10.26. 21:10:59

@eßemfaßom meg áll: Nem őz meg nyúl de a felhozott kenyai példa helytálló. Ott tényleg addig van vad, amíg a vadászok vigyáznak rá. Az őslakosok nem gazdálkodnak hanem egyszerűen elpusztítanak mindent, az évezredes egyensúlyt némileg felborította a kalasnyikov. A nemzeti parkok fenntartása és a vadállomány védelme nem megy a vadászok pénze nélkül

eßemfaßom meg áll 2021.10.27. 07:33:11

@BOAR: Az más kérdés ha szabályok meg felügyelet nélkül az ősemberek mindent letarolnak de alapvetően az is vadászat csak nem a keretek közé szorított gazdálkodó változata.

Etniez 2021.10.27. 08:39:33

@gigabursch: Ez nem megy neked,ne erőltesd.

Etniez 2021.10.27. 08:43:05

@CSOKKI MÁLNA: Nem, a Yellowstone parkban ki lett dobva az ember, a farkas meg vissza és helyreállt az egyensúly.

A vadász azért kell, mert az ember fölborítja az egyensúlyt. De a vadász nem javítja, csak fenntartja az egyensúlytalanságot.

A gender is egyetemi szak, mégis beleugattál... Az a baj veled,hogy folyamatosan rúgdosod az öngólokat és nem tudsz érvelni. Sem.

2021.10.27. 08:44:35

@Etniez:

Apádnak sem kellett volna erőltetni hogy megcsináljon baromarcú libernyák....

2021.10.27. 08:45:42

@Etniez:

Azzal nincs gond patkány, hogy ránézésre is buzi vagy.....de ne reklámozd.

gigabursch 2021.10.27. 09:03:22

@Etniez:
Te szaladsz mindig bele a pofonosládába.

Vádaskodsz, (le)minősítesz, sértegetsz. Hazudsz.
Aztán meg csodálkozol, amikor a padló törlete rád kerül.
Úgyhogy a kirekesztősdi játékodat nyugodtan abbahagyhatod.
Senki nem igényli és senkit nem szórakoztat.

2021.10.27. 09:21:05

@gigabursch:

Egy szarházi, hazátlan liberoparazita kitántorgó, egy senki, egy nulla, aki a csóróságát, s tehetségtelenségét, az elbaszott életét Magyarországon akarja leverni.

BOAR 2021.10.27. 11:51:17

@Etniez: Farkasok, mi? Meg yellowstone...
Azt felejted el, hogy a yellowstone-ban nincs gazdálkodás. Egy nemzeti park amiről azt hirdetik az ábrándos tekintetű természetvédők(tudod, ők azok, akiket a legkevésbé sem érdekelnek a realitások, hogy ott helyreállt a természetes egyensúly.
A környéken gazdálkodók meg egész mást hirdetnek. Szóval is meg puskával is. Mert hiába nyújt a park felszaporodott vadállománya bőséges táplálékot, a farkasok nem tisztelik a határokat és a farmerek háziállatait sem. A farmerek meg az ábrándos tekintetű természetvédőket nem tisztelik...
Nálunk az elmúlt ötven-hatvan évben miért nem szaporodott el a farkas? Talán mert nem megfelelőek az életfeltételek.
Aztán a természetvédők rájöttek, mekkora pénzeket lehet lenyúlni "farkaskutatásra" és hirtelen "megjelent" a farkas. Éjszaka, leponyvázott pickup platókon "jelent meg", lévén ezek állatkerti, vadasparki populációkból származó, emberhez szokott példányok voltak. Nem is félnek különösebben. Erdélyben leélheted úgy az életed, hogy nem látsz farkast, ezekbe meg lépten-nyomon belebotlanak a kirándulók. Megszokták az embert, azt is, hogy érinthetetlenek, nem bújkálnak különösebben.
Csakhogy a farkas nem gazdálkodik. A vadászok a hatóságok által megadott(és számon kért) lelövési tervek alapján vadásznak. Érdekük, hogy olyan minőségű vadállomány éljen a területen, ami bevételt is hoz. A rossz összetételű állomány pont annyit eszik, tehát ugyanakkora vadkárt okoz, mint az aranyérmes egyedekből álló. A vadászoknál a helytelen kilövést szankcionálják.
A farkas meg öl. Ha kell, ha nem. Vannak persze mesék a nemes vadról ami csak annyit öl amennyire szüksége van. Ja...beszabadul a karámba aztán az összes birkát elpusztítja mert nem bír magával. Miután a vadállományt már leredukálták, jönnek a háziállatok.
A vadászatra jogosult a vadászható fajok kártételéért felelősséggel tartozik. A természetvédőknek semmiféle felelőssége nincs az általuk behurcolt vagy egyszerűen csak "agyonvédett" fajok kártételei után, fityiszt mutatnak a gazdálkodóknak, nem fizetnek. Gyakorlatilag azt kommunikálják, hogy a pórul járt gazdálkodók tehetnek mindenről, miért nem vigyáztak jobban a jószágaikra...
Ugyanez a pofátlanság volt megfigyelhető pl. a hódnál. A wwf hatalmas csinnadrattával hozta az első példányokat, még a faszukon is wwf embléma lógott. Persze nem kérdeztek meg senkit. Aztán ezek a túlméretezett patkányok elszaporodtak és elkezdtek az erdősítésekben egyre nagyobb károkat okozni. Innentől a természetvédelem simán letagadta a betelepítést, spontán betelepülésről hazudoznak, úgy, hogy telke van a net az első akciók képeivel...
És persze azóta is telepítik, immár országon belül. Ahol sok kárt csinálnak, oda jön a "szakember2 aki drága pénzért lecsapdázza őket, de mivel védett faj, nem lehet elpusztítani, ELVISZIK HÁT ODA, AHOL MÉG NINCS. Olyan elzárt helyeken is megjelenik ahová semmiféle "viziút" nem vezet. Eközben persze hatalmas pénzeket vesznek fel a "kutatásokra", a kárt meg benyeletik a gazdálkodókkal.
Nem olyan egyszerű ez, hogy "a természet megoldja". Amíg van ember, addig nem oldja meg, legalábbis nem úgy, hogy az nekünk is megfeleljen.

BOAR 2021.10.27. 11:53:26

@kés a libernyák nyakadon: Csukd már be a szádat te büdösparaszt, csak a szar folyik belőle. Ha valami bajod van vele, rendezd le de ne szemetelj tele mindent az ocsmány büfögéseddel. Vagy másik megoldásként bújj vissza az anyád ritkánmosott picsájába.

BOAR 2021.10.27. 12:08:03

@kés a libernyák nyakadon: Jé, el tudtad olvasni?
Vagy egy szopásért felolvasta neked a csövi a kocsma előtt?
Gondolom, ez utóbbi történhetett aztán felböfögted...
Mondom, búj vissza anyádba, jön a hideg.

Etniez 2021.10.28. 10:15:03

@BOAR: ebben nem fogunk egyetérteni, az biztos.

Etniez 2021.10.28. 10:15:52

@CSOKKI MÁLNA: Bocsi, Origos linkre nem kattintok, keresd meg valahol máshol please.

Etniez 2021.10.28. 10:16:44

@BOAR: ne foglalkozz már ezzel a bohóccal.

Etniez 2021.10.28. 10:17:31

@gigabursch: majd emlékeztetlek erre a kommentedre, amikor a következő rasszista megjegyzésed teszed, ok?

BOAR 2021.10.28. 12:48:06

@kés a libernyák nyakadon: "Na nekünk meg ez nem tetszik. És ezért bizony beverjük a pofátokat. Én legalább is biztosan."
Gyere, várlak.
Ne vegyél retúrjegyet...

BOAR 2021.10.28. 12:52:33

@kés a libernyák nyakadon: "Kurvára unalmas már az, hogy ti szarházi libernyákok felsőbbrendűnek képzelitek magatokat"
Unalmas?
Kisgyerek, minden szavaddal bizonyítod, hogy nálad egy papucsállatka is magasabbrendű életforma. Tízszavas szókincsed van, háromszavas mondanivalód. Szemmel láthatóan frusztrál, hogy a szomszéd aranyteknőce is okosabb nálad, a kisebbségi komplexusodat verbális erőszakkal, mocskolódással kompenzálod. ahhoz persze gyáva vagy, hogy bárkinek a szemébe mond, a neten hőzöngsz csak mint egy szaros kis óvodás.
Na, eriggy, baszd meg anyádat...

BOAR 2021.10.28. 12:53:38

@Etniez: Alapvetően leszarom, mivel értesz egyet. Én sajnos tényekről beszélek, te meg elképzelésekről. Nagyon nem ugyanaz...

BOAR 2021.10.28. 12:54:29

@Etniez: Elképzelem ahogy habzik a szája szegény hülyének... :-)

gigabursch 2021.10.28. 15:00:47

@Etniez:
Ki nem szar le téged?!
Majd ha lesz nemzetiséged is és nem csak állampolgárságot, akkor majd végre tartasz valahol is. Addig egy nulla maradsz.
Szar lehet hontakannak lenni. Nem irigyellek, de nem is sajnállak érte.

Etniez 2021.10.28. 18:10:43

@gigabursch:

"Majd ha lesz nemzetiséged is és nem csak állampolgárságot, akkor majd végre tartasz valahol is"

Fütyülhetek majd valamelyik stadionban? :D

Egyébként ostobaságot beszélsz szokás szerint, mert valahova tartozni nem jelenti azt, hogy rasszista vagy. Ez a te választásod.
A magyarságomat megkérdőjelezed, lezsidózol, stb. Ez ilyen óvodai stílus gyerek, ébredj már fel.
Ez ilyen turbómagyar szokás, a végső menedék. Amikor magyarázod, hogy a vitapartnered gyengébb minőségű, mint te, csak azért, mert nincs igazad.

Amikor elkezdődik a személyeskedés, akkor elvesztetted a vitát. Csak szólok.
Én nácizlak és rasszistázlak azért, mert másik fórumokon folyamatosan náci- és rasszista hozzászólásokat teszel. Ha ciki magadnak is, akkora hiba nem az én készülékemben van, még fejlődhetsz.

Etniez 2021.10.28. 18:37:44

@CSOKKI MÁLNA: Köszi, hazajövök az étteremből, elolvasom és reagálok.

Etniez 2021.10.28. 21:09:39

@CSOKKI MÁLNA: elolvastam, megint arról szól, hogy az ember beleavatkozik a természet rendjébe és lehet, hogy nem kéne.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.28. 21:20:35

@Etniez:

De te azt írtad fentebb, hogy a Yellowstone Nemzeti Parkban nincs ilyen.

gigabursch 2021.10.29. 08:08:26

@CSOKKI MÁLNA:
Mivel folyamatosan kötekszik, így azt se tudja, mikor épp mit mivel kever-kavar össze.
Szokása még, hogy olyat állít, ami nem igaz és tételesen cáfolható, ellenben heves szófosassal igyekszik azt állítani, hogy 'Te azt állítottad'.

Ergo, @Etniez: , megint hazudsz és terelsz.

Amúgy csak szólok, hogy volt már itt a blog.hu-n olyan delikvens, aki levezette, hogy miért is vagyok nácifasisztatrappistabesenyőpista.
Az a diszfasz @intercessor néven írogatott.
Keresd meg, hogy annak az ultraliberál, tyűdedemokrata seggfejnek anno mit válaszoltam. Tanulj és okkulj belőle!
Mindenesetre nem vagy abban a helyzetben, hogy lézengő ritterként a nagy szent hazugsághalmazaiddal a mocskosságot rámerőktesd.
Ugyanis én mindig tényekről beszéltem, te még mindig ideológiai/érzelmi alapon hozol megalapozatlan ítéletet.
S ez hatalmas különbség!
Kb olyan szintű, mint egy egész éjszakás, tobbmenrtes szeretkezés, vagy egy kapualji önkielégítés különbözősége, ahol te állsz egyedül a sötétben a saját, torz agyhullámaiddal, s abban választhatsz, hogy jobb vagy bal kézzel leszel boldog három másodpercre.

gigabursch 2021.10.29. 08:19:32

@Etniez:
Turbózás az persze nektek, véleménydiktátoroknak jár, mert ti bárkit bármikor sértegethettek.
De ha csak ennyi tellik a csodálatos europeer demokatizmusotokból, ami a kirekesztés zsinór mértéke, akkor turbózz nyugodtan. Nem lehet túl jó ilyen kicsiny szókincs gazdájának lenni.
Ezzel nem engem sértesz meg, hanem magadat minősíted még lejjebb.
Mert érveid már rég nincsenek.

moslékfityesz 2021.10.30. 18:54:01

mi afaszvanitt? a zangoldiggerdrájvert csuklóztatják a saját blogján?:))))

digger zenét szoktál? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=X8zMmgLrgTo

Etniez 2021.11.06. 23:49:20

@gigabursch: Terelés helyett ismerd be, hogy rasszista vagy.
Könnyebb lesz mindkettőnknek.

Etniez 2021.11.06. 23:51:59

@CSOKKI MÁLNA: A bölényeket azért ölik meg, hogy ne legyenek betegek a tehenek.
Hol élnek a tehenek szabadon?

Szóval az ember kitereli a marháit, ezzel beleavatkozik a természet rendjébe, ezek után le kell ölni a bölényeket.

Ezzel megint csak az én igazamat mutattad be, hogy az ember teremt egyensúlytalanságot, majd a vadászattal konzerválja.
Talán nem kellene marhákat tenyészteni a Yellowstone-ban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.11.07. 00:53:45

@Etniez: Levezetnéd nekem hogy miért baj ha valaki rasszista?

moslékfityesz 2021.11.07. 10:57:28

@diggerdriver: digger, szerintem te kevered a rasszizmust és patriotizmust.

remélem levezettem neked!;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2021.11.07. 13:35:28

@moslékfityesz: Ha a közelembe jön egy bizonyos fajtajelleget mutató ember és én megfogom a zsebemben a pénztárcámat akkor rasszista vagyok?

moslékfityesz 2021.11.07. 15:18:19

@diggerdriver: ha közelembe kerülne a csutigeci, én is úgy tennék, mint te;)

u.i.: te tényleg nem vágod, hogy egy rasszista gyökér vagy.

Brazen Head 2022.01.20. 01:03:19

@diggerdriver:

Mit is írtak ki úgy 1988-89-90 táján az ausztriai boltokban?
Nekem nem esett jól. Elsősorban, mert csak. Másodsorban, mert ilyen megítélésre sosem adtam okot. S akkor ezt most gondold tovább.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2022.01.20. 06:21:52

@Brazen Head: Továbbgondoltam. Továbbra is rasszista vagyok.

Brazen Head 2022.01.20. 09:59:55

Három hozzászólással korábban még csak kérdezted ezt. Most már eljutottál az egyértelmű kijelentésig. Ezek szerint egyet előrébb léptél az önismeret terén. :)

33621 2022.02.11. 20:36:52

Sok boldog születésnapot kívánok Öcsi!
süti beállítások módosítása