HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Forestarius Csaba: foldjog.blog.hu/ (2024.05.20. 12:55) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

TE TETTED EZT KIRÁLY

2024.01.02. 17:07 diggerdriver

Csodaországban jártam. Otthon voltam. Magyarországon.

Elöljáróban most is elsütöm azokat a frázisaimat amiket minden hazautazáskor elsőnek tapasztalok. A sötétség. A közvilágítás középkori kolostorok katakombáinak gyertyafényeit idézi. Nettó pazarlás. Haszna nincs, látni nem lehet tőle jobban akkor meg minek?

A másik a tisztaság. Magyarország tiszta ország. Nem kicsit, nagyon. Budapest is nem csak a vidék. Persze tudjuk jól hogy lokálisan vannak ennek ellentmondó helyek de az általános tisztaságézet fényévekkel jár London előtt.

A közbiztonság Európa élvonalában jár, a nemzetpolitika eredményes, a külpolitika briliáns, a háborús politika példaértékű, az LMBTQ politikától visítanak a libernyákok. A családpolitikán az adópolitikán lehet vitatkozni de legalább van valami. Úgyhogy kívülről egy sikeres ország képe bontakozik ki a szemlélő előtt csak oda ne utazzon.

A gazdaságpolitika úgy van elbaszva hogy azt tanítani kéne hogy lehet egy népet leamortizálni megszorító intézkedések és világválság nélkül. Jövő hónapban hatvan éves leszek, megéltem 27 év szoci diktatúrát megéltem számtalan válságot megszorító intézkedést, a Bokros csomag alatt építkeztem 36%-ra vettem fel építési kölcsönt volt svájci frankos hitelem szóval éppen eléggé megrágott az élet de ilyen szar helyzetet nem tapasztaltam egész életem alatt. Megszorítás? Válság? Háborús infláció? Gazdasági kitettség? Energiaárak? LÓFASZT. BULLSHIT.

Elhiszem hogy királyunk jól vitézkedik Brüsszelben és egyébként is KIFELÉ minden nagyon jó minden nagyon szép csak szólni kéne már neki hogy bazmeg az istenadta néppel mi lesz? Ki viseli gondját? Vajon a nép boldog mint a barom mit igába hajt?

Nem felség, nem boldog. Több mint ezer éves államiságunkat próbára tette a tatár dúlása a törökök általi kiszipolyozás az osztrák félgyarmati sors és bizony ezen korszakok minden túlélési praktikájára szüksége van most a népnek.

TE TETTED EZT KIRÁLY.

Nincs mentség, nincs magyarázat nincsenek külföldről begyűrűző negatív hatások.

TE TETTED EZT KIRÁLY.

Energiaárak? Már régen a háború előttinél is alacsonyabbak. Gazdasági kitettség? Minden kelet európai ország hasonló gazdasági kitettségű mégsincs náluk ilyen mértékű áremelés. Háborús infláció? Miért csak a magyarokat sújtja a legnagyobb mértékben?

Kinek vannak gazdasági elemzői gazdasági szakemberei kinek van módja beavatkozni a kedvezőtlen gazdasági folyamatokba?

NEKED KIRÁLY.

Matolcsit keresztre feszítette az ellenzék az unortodox gazdaságpolitikájáért. Neki volt igaza, emelkedő pályára állt az ország. A covidot is sikeresen levezényeltétek. Aztán 2021-ben félrementetek. Matolcsi figyelmeztetett nem hallgattál rá. Olyan mértékű áremelkedési hullám tört rá az országra ami példa nélküli. Ne értsük félre egymást nem az árak emelkedése példátlan

Ami az egészet elviselhetetlenné teszi az a fizetések LEMARADÁSA az áraktól.

 TE TETTED EZT KIRÁLY.

Londonban olcsóbban vásárolok mint Magyarországon.

Csak két kiugró példát mondok. Betértem fatornyos kisfalum Vas-Műszaki Áruházába. Vettem egy 64gb-os pendrive-ot. 4800ft volt. Most néztem meg itt nálunk az Amazonon mennyibe kerül ugyanez. Nyolcezer forint. Öt darab. Mondom ÖT DARAB.. Vehetek egyet is 3-4ezer forintért. Átballagtam az edény osztályra. Gáztűzhelyre kellett egy lángelosztó a lábasok alá. Ez egy 25cm átmérőjű 3mm vastag vaslap. NÉGYEZERHÁROMSZÁZ FORINT. Na itt térdrerogytam. Pedig nem kellett volna mert ez volt az egyetlen termék ami itt is ugyanannyi. Persze a fizetések különbsége már ezt is aránytalanná teszi.

Nem akarok ebbe mélyebben belemenni felsorolni termékeket belinkelni számlákat, hiszen mindenki tudja milyen árak vannak. Márpedig ezért nem a tehénpásztorok meg az esztergályosok a felelősek hanem TE KIRÁLY. Mondhatnám hogy a Magyar Kormány de ők levegőt sem vesznek az engedélyed nélkül.

Mi volt a kibicsaklás oka? Miért ment félre a sikeres gazdaságpolitika?

Mert meg kellett venni az emberek szavazatát. A szavazat áru és ez természetes folyamat. Hogy kit mivel lehet megvenni az változó. Engem például egy gyermekvédelmi törvénnyel. Van akit választási programmal, marxista ideológiával, lecsókonzervvel, krumplival vagy elég ha van tánc. TE KIRÁLY úgy gondoltad hogy 13. havi nyugdíjjal, fiatalok adókedvezményével, rezsicsökkentéssel és számos pénzbe kerülő intézkedéssel veszed meg a szavazatokat. Sikerült, örülj neki én is örülök.

Hogy az ország ott maradt kiköltekezve meztelen seggel az a TE FELELŐSSÉGED. Hogy az ország Külföldi pénzekből reméli kifizetni a tanárait az önmagában botrány. Milyen ország az amelyik a saját közigazgatására nem tudja előteremteni a pénzt?

TE TETTED EZT KIRÁLY.

Félsz a szavazófülke magányától. Még kísért a 2002-es év nagy buktájának szelleme. Soha nem tudhatod hogy mikor ismétlődik meg.

Még bárdok hada zengi dicséreted. Éljen EDU…

…bocsánat a KIRÁLY.

Internetes kobzok százai próbálják megmagyarázni tetteid. Egyre kisebb sikerrel. Melletted állok. Szavazód vagyok. Tudod miért? Elmagyarázom.

A magyar nyelvnek páratlan a kifejezőkészsége. Ha azt mondom valakire hogy nincs nála jobb akkor feldicsértem. Ha azt mondom valakire hogy jobb híján ő kell arra a pozícióra akkor sárba tapostam. Minkét megfogalmazási mód szavai ugyanazok mégis micsoda különbség.

TE KIRÁLY az utóbbi két év alatt leküzdötted magad a JOBBHÍLYÁN királyok közé.

JOBBHÍLYÁN rád szavazok.

Nem akarok levitézlett baloldalt, nem akarok a Börzsöny aranyát kereső zöldfülű jobboldalt, JOBBHÍLYÁN te maradtál. Ne vedd dicséretnek. Nem annak szántam. Bocsássa meg neked Isten és bocsássa meg a magyar nép amit tettél.

80 komment

Értékteremtők

2023.05.23. 00:18 diggerdriver

Színházban voltam a fiammal. Pontosabban egy középiskola termében ahol színielőadást néztünk meg. Ez volt a második darab amit amit ettől az amatőr társulattól láttam és az elsőről is írtam a blogomon a „Hol vagyunk otthon fejezetben”. Annak az előadásnak egy érdekes utótörténete van. Arról szólt a darab hogy meg nem jelenített okból lezárják a határokak mindenhol Európában. A Londonban élő magyaroknak el kell dönteni hogy mennek haza vagy maradnak. Az élet fura módon úgy hozta hogy az előadás UTÁN két évvel a pandémia miatt mindenhol lezárták a határokat. A mű alkotói látnoki módon megjósolták, megírták és eljátszották azt ami két év múlva a valóság lett. Mondtam is nekik hogy az armageddonról meg harmadik világháborúról és egyéb katasztrófákról ne írjanak színdarabot.

De térjünk vissza a tegnap látott előadáshoz és járjuk körül kissé. Miről szól a cselekmény? Ugye alapvetés az hogy a rokonaidat nem válogathatod meg mert azokat úgymond odabasszák melléd. Oda születsz közéjük ők pedig odaszülettek köréd. Úgy gondolnád hogy akkor a barátaidat majd te megválogatod és azokban nem fogsz csalódni. Pedig de. Ez a mű lényege. Egy baráti társaság belső viszonyai, fordulatai és a kapcsolatok szövevényes hálója. Már a „Bűvös kocka” cím is zseniális. Mi a bűvös kocka? Egy belső struktúra ami összefog de MOZGATHATÓAN összefog 26 különböző színű kockát. A színek a társaság jellemének sokszínűségét példázza. Mégis a lényeg a belső mag, az az összetartó kohéziós erő ami körül mozognak a kockák. A baráti társaságok lényege ez az erő, ami egy szoros vagy lazább egységben tartja az egészet. Mi ez az erő? Nagyon könnyen meghatározható. Az együtt töltött idő. Enélkül nincs baráti társaság. Iskolában, kollégiumban, katonaságnál, munkahelyen, gyereklegeltető játszótereken, kocsmákban, sportegyesületekben és a végtelenségig lehetne sorolni a helyeket ahol valami miatt emberek sok időt töltenek együtt és óhatalanul kialakulnak baráti társaságok. Ma az online világban olyan is van hogy nem is látták még egymást mégis barátságok szövődnek. Nekem például minden szombat este van egy élő chatom a youtube-on immár a 278.-nál tarunk és ritkán rövidebb 6-8 óránál de volt hogy reggelig beszélgettünk. Általában ott van 30-40 ember amiből rendszeres kommentelő beszélgetőpartner 10-15 látogató. Az elmúlt öt év alatt ez már mondható egy baráti társaságnak és ha hazalátogatok személyes találkozások közös vacsorák is vannak de sokan laknak távol, úgymint Erdély, Szlovákia, Szerbia, Németország, Japán és még sorolhatnám. Ők ugyanúgy a társaság részei bár soha nem láttam őket.  Ahogy mondtam az együtt töltött idő adja meg az egység alapját és e körül kavarognak a különböző jellemek. Pont mint a bűvös kockánál. Zseni volt aki kitalálta.

Szóval azt hiszed hogy te majd megválogatod a barátaidat és nem fogsz csalódni. Ez az első időkben működhet is. Csakhogy rengeteg életeket formáló hatás éri ezt a mikroközösséget. Múlik az idő. Egyesek elköltöznek messzire, mások családot alapítanak ki tudja mennyire toleráns férjjel feleséggel a közösség iránt. Sőt neadjisten valamelyik férj vagy feleség túlságosan is toleráns és odaadó valamelyik barát irányába. Ugye láttunk már ilyet. Idővel az ember változik. A változás nem ördögtől való dolog. Természetes folyamat. Muhammad Alit kérdezték az ikertornyok lerombolása után hogy most is áttérne-e a béke vallására. Azt mondta hogy aki harminc év alatt nem változik az elvesztegetett harminc évet. Így jelezte nagyon finoman hogy már nem váltana vallást. Vagy hogy a másik klasszikus mondást idézzem „ Aki húsz éves koráig nem kommunista annak nincs szíve. Aki utána is az annak nincs esze” .

Vannak olyanok akik nem változnak és örök gyerekek maradnak. Ezt a karaktert is bemutatta a színdarab. Szóval rengeteg veszély és befolyásoló tényező alakíthatja egy baráti társaság viszonyait. Ezt mutatja be a mű egy amatőr színitársulat által professzionális módon kitalálva és bemutatva.

Na és itt álljunk meg egy kicsit. Nem mások által megírt kész darabokat visznek színpadra. Ők találják ki, írják meg a forgatókönyvet, csinálják a dramaturgiát a díszleteket a világosítást a kosztümöket és minden egyebet. Utána már „csak” eljátszák. Ebből élő profiknak is erejüket meghaladó feladat lenne mindez nemhogy egy pusztán csak a szabadidejüket erre áldozó amatőr színészeknek. Bár mostmár ezt az „amatőr” szót egyre nehezebben írom le. Kéretik erősen zárójelben érteni. Többek ők már ennél, nem kicsit. Nagyon. Nem fognak újságok címlapján megjelenni. Nem lesznek láthatók tv adókon. Egy maroknyi magyar aki sikeresek külföldön, akik hobbi indíttatásból saját örömükre kultúrmissziót csinálnak Londonban az mélységesen elhallgatandó Magyarországon.(Nem bánnám ha ebben tévednék) Az ilyet ott nem propagálják. Hiszen mint köztudott a londoni magyarok mind mosogatnak a Mekiben és 15 pakisztánival laknak együtt.

Ahhoz hogy az egész társulatot be tudjam mutatni egy kis kitérőt kell tennem. Van Magyarország legnézettebb autós műsora a Speedzone. Egyik oszlopos tagja Göbölyös Zsolt alias Göbi. Egy régebi műsorban valami olyasmiről volt szó hogy vannak akik érzelmi alapon választanak autót. Nem érdekli őket milyen hírük van hol gyártják egyszerűen beleszeretnek és az kell nekik. Göbi akkor kitalált egy rendkívül találó szót az ilyen jelenségre. SZÍVMOTIVÁCIÓ.

Az emberi értelem, érzelem és racionalitás központja az agy. Mégis az egyetemes emberi kultúra az érzelmet, CSAKIS az érzelmet áthelyezte a szívre. A pozitív és negatív érzelmet is. Szívből szeretünk és szívből gyűlölünk. Jószívűek vagyunk vagy szívtelenek. Szívből beszélünk, szívesen adunk, szívünkbe zárunk, vagy szívünkből kiszakítunk valakit. Szívvel lélekkel csináljuk vagy éppen félszívvel. Valaki megdobogtatja a szívünket és utána érte dobog míg szeretjük.

Ennek a maroknyi magyarnak a tevékenységére nem találtam jobb szót a szívmotivációnál. Szándékosan írtam tevékenységet és nem munkát. Ők ezt nem munkaként élik meg mint ahogy nekem se munka az írás. Valami amit jó csinálni. Valahogy jó érzékkel nyúlnak a témához. Ugye mondtam az elején hogy a családot amibe születik az ember nem választhatja meg. Ennek a két véglete megjelenik a darabban. egyik oldalról van a neveltlányát szexuálisan bántalmazó mostohaapa, a másik oldalon a jóságos nagymama akinek mindenkihez volt egy jó szava és utánozhatatlan szilvásgombócokat főzött majdpedig holtában a temetésén is békített és egyetértő közösséget kovácsolt a fellazuló baráti társaságban.

Az egész mű egy egységes egész. Egy FELÉPÍTETT alkotás. Az alapoknál még nem látod mi lesz a végeredmény mint egy ház felépítésénél. Aztán mikor helyükre kerülnek az építőelemek akkor látod meg az építmény lényegét. Nagyon sokat dolgoztak a történeten és nem hiába. Meg lehet baszni a leghitelesebb színészi munkát is ha dögunalom a történet. Itt viszont mindkettő pariban volt egymással sőt külön kiemelném a világítást, a dramaturgiát, a nézők számára is olvasható telefonos smsváltás bravúros megoldását a szinpad díszleteinek villámgyors szinte észrevehetetlen átrendezését. A ruhák is nagyon igényesen lettek kiválogatva. Gondoljatok bele hogy a jegybevétel elmegy sőt nem is elég a terembérletre a ruhákra díszletekre még ők tesznek bele pénzt az előadásba és nem tetten érhető semmi ócsósítás kompromisszumra törekvés. Azért ez nagy dolog.

Használhatnék nagy szavakat. Hozzájárulnak az egyetemes magyar kultúra gyarapításához…stb. Nem. Inkább úgy fogalmaznék hogy ez egy kultúrgyöngyszem. Ricsi barátom azt mondta hogy ez egy csoda. Az. Az előadás után volt egy közönségtalálkozó egy közeli PUB-ban. Kedves, közvetlen jó humorú társaság. Óriási élmény lehet közéjük tartozni. Boldog emberek.

A kultúra minden nemzet legféltettebb kincse. Ha a kultúra megszűnik a nemzet szűnik meg. A világtörténelem számtalan hódítást élt már meg. A hódítók legelső dolga a meghódítottak kultúrájának megszűntetése. Az elcsatolt magyar területeken élők ezt mindennap átélik. A kultúra eltiprását jelenti az elrománosítás az elszlovákosítás az elszerbesítés és a többi.  Az ott élő magyarok elképesztő harcot vívnak ezellen de bár csatákat nyerhetnek a háborút elvesztik. Fogy a magyar sajnos. Pedig a magyar kultúrkincs az világviszonylatban is kiemelkedően gazdag. Semmihez sem hasonlítható nyelvünk kifejezőképessége jelen van minden versben nótában könyvben valamint páratlan káromkodási szokásainkban. A világon senkinek nincs ilyen gazdag népdalgyűjteménye. A kultúra tesz emberré minket. A második világháborúban az London bombázásakor az angolok kifogyóban voltak hadianyagban. Felszólalt egy parlamenti képviselő hogy a költségvetésből tegyék át a kultúrára szánt pénzt a honvédelemre. Churchill válaszként csak egy kérdést tett fel. „Tessék mondani akkor miért harcolunk?”. Hiszen ha a kultúrát elsorvasszák akkor a nemzetet sorvasszák el. Örülni kell minden kulturális tevékenységnek, ki kell emelni és támogatni minden kultúrgyöngyszemet. Minden ilyennel gazdagabb lesz a nemzet.  

149 komment

Elmaradt Karácsony

2023.01.01. 19:34 diggerdriver

Mielőtt mondandómba belefognék némi szolgálati közleményt szeretnék közzétenni. 

Januárban az Örkény színház megint elérhetővé teszi a Diggerdrájver színdarab megtekintését stream előadásban. Vagyis a színház honlapján jegyet kell venni és a megjelölt időben az oldal szerint három napon belül, otthon a fotelből kényelmesen megnézhető az előadás a világ minden táján.

https://eszinhaz.hu/hu/kereses?s=diggerdr%C3%A1jver

https://eszinhaz.hu/hu/eloadasok/elo/diggerdrajver-202301131900

Aki eddig nem látta itt a kiváló alkalom hogy pótolja. A másik közlendőm hogy továbbra is elérhető a könyvem a 

https://digger-konyv.hu/

oldalon és kibővült egy oktatóvideós menüponttal aholvá folyamatosan fogok felrakni olyan videókat amikből tanulni lehet. 

Mostpedig térjünk rá idei, pontosabban tavaly évvégi hazalátogatásom két hetére. Ilyenkor szinte minden napom betáblázva, találkozások sora barátokkal akikhez hol én megyek hol ők jönnek valamint a szenteste ünnepe ami családi körben vacsorával ajándékozással és beszélgetéssel telik.  A gazdasági helyzet, a felfoghatatlan drágulás azt hozta hogy úgy döntöttünk hogy az idén nem verjük magunkat össznépi ajándékozási hullámba hanem van az interneten egy oldal(Secret Santa) ahová jelentkezni lehet mindenkinek aki az ajándékozási játékban részt vesz, majd a gép kisorsol mindenkinek EGY nevet amit emailban megkap és csak ő tudja ki az és neki vesz ajándékot előre megbeszélt felső értékhatárral. Ez teljesen jó költséghatékony és mégis izgalmas ajándékozási ceremóniát eredményezett volna ha...

...ha az idei vírusos fertőzéshullám bele nem rondít a tervekbe. Ágynak dőlt a fiam ágynak dőlt az anyósom ágnyak dőltek barátaim. Így aztán a szenteste elmaradt a vacsorát lányommal kettesben költöttük el és a baráti találkozók száma is lecsökkent. Mindegy  ez van ezen változtatni nem lehet senki nem tehet róla a betegség nem válogat, majd a következő remélhetőleg jobban sikerül zárjuk is le a karácsonyi témát.

Nyilván mindenki arra kíváncsi hogy mit szólok a magyarországi árakhoz. Mit szólnék, szóhoz sem jutok. Vittem haza tíz kiló füstölt húst mert olcsóbban megvettem itt mint otthon. Ide viszont nem hoztam semmit ugyanezen okból. Az árak körülbelül Londoniak vagy drágábbak. Az ünnepek előtt az olcsóbb sörök árai háromszázzal kezdődtek, az ünnepek után négyszázzal. Egy hét alatt drágultak nyolcvan-száz forintot. Szerencsére volt annyi szabadidőm hogy főzni is tudjak de az alapanyagok árai döbbenetesek. Négyezer forint egy kiló marhalábszár. Négyezer nyolcszáz egy kiló pontyszelet. Mindezek elkészítéséhez szükséges kísérőanyagok árai szintén az egekben. a legdöbbenetesebb a Tesco húspultjában a füstölt csülök ára volt. 252forint/10dkg. Kedvem lett volna kérni belőle tíz dekát. Szaláminál megértem a forint/dkg árat hiszen annak megfelelően vásárolok belőle, na de a csülöknél amit CSAK egyben lehet megvenni hogy lehet ezt kiírni? Értem én hogy így kevesebbnek látszik de azért ez mégis parasztvakítás. 

Mik az okok és hogy jutott ide az ország? Nem tudom. Nem az én dolgom keresni az okokat és megmagyarázni. Az emberek azért választanak kormányt meg politikai és gazdasági vezetőket mert őtőlük várják a megoldást. Ők vannak megfizetve nekik kell megvédeni a lakosságot az inflációtól a háborútól a migránsoktól az Európai Uniótól a gyíkemberektől meg saját maguktól. Ugye értjük egymást? 

Az energiaárak emelkedése nem indokolja az áremelések ilyen mértékét. Az energia egyszerűen nincs ilyen mértékben jelen az áruk elkészítésében. Viszont ha ehhez még hozzátesszük az elmúlt év választási kampányának mértéktelen pénzkiáramlását valamint az ukrán menekültek ellátásának milliárdjait és a jövőbeli elmaradhatatlan kifizetéseket mint a tanárok bérének emelése vagy a rezsicsökkentés állami költségének megtöbbszöröződése például. Mindez összesen már jelentős pénz amit be kell szedni. Mivel a kormány a fogyasztást sújtó adókra helyezi a hangsúlyt, így az áfabevételeket kell növelni. Márpedig az áfabevétel akkor több ha magasabbak az árak. 

Ne jöjjön nekem senki azzal hogy a tanárok bérét majd az úniós felzárkóztatási pénzekből fizetik. Az a pénz még a holdban van és kétséges hogy sikerül leimádkozni onnan. A másik pedig az hogy nagy szégyen az ha egy ország nem tudja kitermelni a saját közigazgatásának a költségét. Az orvosokét kitudta? A tanárokét miért nem? Szó nincs itt a háborús helyzetről hiszen a tanárok bére hosszú évek óta napirenden lévő téma, a háború még sehol sem volt mikor már üveggyöngyökért dolgoztak. 

Kérdik tőlem hogy most hogy otthon voltam kiábrándultam-e az Orbán kormányból? Soha nem ábrándultam beléjük csak azt kértem hogy mondjon valaki egy nevet aki jobban csinálná és képes Orbán helyébe lépni. Ilyen nevet még SENKI nem tudott mondani. Nyilván ez nem jelenti azt hogy a kormányt kritikátlanul kell elfogadni. Sajnos nincs jobb. Ma is rájuk szavaznék. 

Van viszont egy dolog ami őszintén megdöbbentett. Mind a barátaim mind a családtagjaim között sok ellenzéki vagy liberális beállítottságú ember van. Úgy veszem észre hogy ezt a negyedik nagymértékű választási bukást már nem tudják lenyelni. Befeszültek radikalizálódtak görcsösen utálják Orbánt és többéves barátságokat is képesek lennének felrúgni igazuk érdekében. Döbbenet amit tapasztaltam. Mikor szóba került az ukrán háború vagy Orbán akkor szólnom kellett hogy beszéljünk másról mert nem ér annyit az egész hogy a barátságunk tönkremenjen. Habozás nélkül pacekban  az arcomba vágták KGB ügynök vagyok Putyin seggnyaló vagy a kormánypropagandát nyomom. Nézek ki a fejemből és csodálkozok. Mi ez? A Fradi B közép vagy a Dózsa ultrák? Csak egy és megfellebbezhetetlen igazság van? Az ellenzéki az uniós a liberális az ukrán a baloldali stb igazság? Mondjam én is hogy te a liberális propagandát nyomod hogy te Soros seggnyaló vagy és a CIA-nak dolgozol? Menjen rá a barátságunk? Ér ennyit? Értékes emberek, művelt emberek gondolkodó emberek. Én érzem megtiszteltetésnek hogy a barátjuk lehetek. Miért baj az ha valaki a másik oldalon áll? Egy oldalon kell állnunk? MINDENÁRON? Vesszen pusztuljon a másképp gondolkodó? Mivé lett a liberális alapelv hogy nem értek veled egyet de mindent megteszek hogy elmondhasd? Ennek már vége. Oroszország oldalán állok és Putyint tartom korunk legnagyobb államférfiának? Igen. És? Ettől én közellenség lettem? Mert mást gondolok mint ők? Mit tegyek? Mondjam azt hogy éljen Ukrajna és a halálos ágyamon azt hörögjem hogy mégis Oroszországnak van igaza? Persze el lehet ezt játszani embertömegekkel na de akkor igazságot tettünk? Milyen világot élünk hova, meddig megyünk vissza? 

68 komment

digger-konyv.hu

2022.10.19. 13:59 diggerdriver

Szóval megírtam. Három évembe telt de kész lett és elérhető megvehető. Online formátumban ami ugyan nem kézzelfogható de sok előnye van. Negyedannyiba kerül mint a nyomtatott verzió. Lapozható nagyítható kicsinyíthető könyvjelzővel ellátott formátum. Olvashatod bármilyen elektronikus eszközön számítógépen, laptopon, táblagépen, telefonon. A könyv nem másolható nem nyomtatható bár biztos vannak olyan eszközök amikkel ellopható de aki sokall ezért 2500 forintot az irjon odaadom ingyen.

A könyv átfogó és közérthető összefoglalója a nehézgépkezelő szakmának 45fejezetben 460 oldalon. Az eddigi blogtevékenységem talán garancia lesz arra hogy ez is jól meg van írva. A könyv tartalmaz több mint 50 sztorit anekdotát amik megtörténtek a negyven év szakmai múltamban és szakmán kívül valamint két különálló humoros fejezet is oldja a téma szárazságát bár próbáltam inkább ismeretterjesztő mint szakkönyv stílusban megírni. Jelenleg nincs a piacon olyan könyv ami leírja hogyan áss egyenesen hogyan tartsd az irányt hogyan áss körbe egy közművezetéket hogyan rakodj teherautót valamint mikor beülsz egy munkagépbe tudd hogy mi történik körülötted és mi miért történik.

A megvásárlása a következőképpen történik.

Felkeresed a digger-konyv.hu oldalt. Ha a google még nem adja ki bár már kéne neki akkor fent a keresősorba írd be. Telefonon figyelj arra hogy néhány készülék a pont után automatikusan szünetet hagy éa utána írja be hogy hu. Nem mindegyik de amelyiknél igen ott töröld ki a szünetet. Utána lépj a megvásárolom a könyvet menüpontra. Ott regisztrálnod kell majd választhatsz a Paypal vagy banki utalásos forma között. Ha van Paypal fiókod akkor ott fizetve azonnal olvashatod a könyvet. Ha utalsz akkor 1-2 órán belül megérkezik a pénz a számlámra, akkor én lehetővé teszem az olvasást. Előnyben részesítem az utalást mert a Paypal minden tranzakció után levon 195 forintot de természetesen akinek így könnyebb annak is köszönöm a vásárlást.

Reményeim szerint ez a könyv is olyan lesz mint a blogból készült színházi darab hogy mindenki úgy érzi majd a végén hogy többet kapott mint amennyit várt.

Köszönöm a vásárlást olvassátok szeretettel.

7 komment

Ki a rosszfiú?

2022.04.02. 17:30 diggerdriver

Tudom hogy ennek a posztnak a megírásával az emberek többségét magamra haragítom. Ha elolvassátok akkor utána nem lesznek érvek hogy nincs igazad mert…

Minősítések lesznek hogy ilyen seggnyaló olyan fasszopó. Miért nem lesznek érvek és miért a minősítések? A liberális alapvetés miatt. Miszerint a szó és véleményszabadság van ADDIG amíg a liberális véleményt mondod. Ez most a fősodor a vezérlőelv.

Hogy nőttünk fel hogy szocializálódtunk? Úgy hogy MINDIG világosan megmondták hogy ki a jófiú ki a rosszfiú. A Carl May és Cooper regényektől kezdve a Timur és csapatáig minden történetben tudtuk ki a jó és ki a rossz. A filmek jó példát mutatnak erre. A szovjet háborús filmben Szása a megmaradt pisztolyával legyőzi a 7, német dandárt. Az amerikai háborús filmben Rambo a robbanófejű nyíllal megnyeri a vietnámi háborút. Aztán a Szovjetúnió megszűnt és maradtak jófiúnak az usákok. MINDEGY mit tettek azt elfogadta a világ hiszen ők a jó fiúk.

ENSZ felhatalmazás nélkül lebombázzák Belgrádot? A világ hallgatott. mondvacsinált indokokkal lerohanták Irakot? A világ hallgatott. Humanitárius okok? Röhej. Vajon humanitárius okokból hol volt az USA mikor Pol Pot kiirtott kétmillió kambodzsait? Pol Pot ágyban párnák között halt meg békés öregkorában. Humanitárius okokból hol volt az USA a ruandai népírtáskor? Hol volt a Világ Csendőre mikor Kína lerohanta Tibetet? Eljátszotta viszont a Csendőr szerepét mikor Irak lerohanta Kuvaitot. Ja hogy Tibetben nincs olaj míg Kuvait olajban fürdik. Elhanyagolható mellékkörülmény ugye? Lebombázta Líbiát mint szuverén országot. Lerohanta Afganisztánt amit évtizedekig ellátott fegyverekkel mert akkor a tálibok a Szovjetunió ellen harcoltak. Merthogy a Szovjetunió Afganisztánt mint szuverén államot szállta meg. Utána jött az USA és ugyanúgy megszállta Afganisztánt mint szuverén államot. Felfegyverezte és kiképezte az ISIS-t ami aztán önjáró terroregységként a legelképesztőbb kegyetlenséggel irtotta a saját hittársait.

A legpéldátlanabb körülmények között kivonult Afganisztánból. Emberek hullottak túlterhelt repülőgépek futóműszekrényéből, anyák dobálták át a kerítésen gyermekeiket hogy ne tálib uralom alatt nőjenek fel. Többmilliárd dollárt érő modern haditechnikát hagytak a tálibok kezén. Mindeközben a világ, Európa, az Európai Unió köztük Magyarország a legnagyobb leghűségesebb seggnyalója maradt a Jófiúknak. Mert amit az USA tesz az demokratikus és helyes. Mind az USA beavatkozásának és be NEM avatkozásának sokmillió civil áldozata lett. A világ hallgatott.

Aztán a szégyenteljes Közel Keleti kivonulás után más játszóteret kerestek. Európát. Kezdett számukra kínossá válni az EU közeledése Oroszországhoz. A tőke és az innováció szövetkezett a nyersanyaggal.

Az USA tudta hogy itt az idő belefingani a nulláslisztbe.

Jelcin egy kivérzett legyengült Oroszországot hagyott örökül Putyinra. Putyin érezte a nyugati veszélyt és minden országát fenyegető támadást visszavert. Először rendet tett csecsenföldön. Azután a leszakadt tagállamokban szart keverő amcsik tevékenységét blokkolta. Minden jenki törekvés hogy az utódállamokat nyugati befolyás alá vonják kudarcot vallott és minden ilyen próbálkozás azt eredményezte hogy ezek az államok orosz befolyás alá kerültek.  Grúzia, Belorusszia, Kazahszán. Mind USA azon belül CIA kudarc. Ideje volt nagyot lépniük. Oroszország és Európa között volt egy nyersanyagban gazdag kiváló termőföldekkel rendelkező geopolitikailag jó pozícióban lévő ország amelyik belefulladt a korrupcióba és a rendszerváltás óta nem tud előrejutni. Kiváló célpont.

A CIA gyakorlatilag kisajátította magának Ukrajnát. Bevallottan ötmilliárd dollárt költöttek arra hogy puccsal eltávolítsák a kormányt és egy USA-barát az USA-nak mindenben engedelmeskedő kormányt hozzanak létre. Filmek sokasága bizonyítja hogy mindent megígértek Ukrajnának ha a nyugati befolyásnak nem áll ellen. Megígérték nekik az EU csatlakozást valamint a NATO-ba való belépést is. Ugye emlékszünk a kubai rakétaválságra. A Szovjetuníó Kubába akart telepíteni atomrakétákat néhány száz kilométerre az USA keleti partjaitól. Majdnem harmadik világháború lett a vége.

Na most ugyanez zajlik csak ellenkező előjellel. A NATO példátlan agresszivitással terjeszkedik. Ugyan írásbeli szerződés nincs róla de jegyzőkönyvek őrzik a NATO főtitkár szavait hogy ha Oroszország nem ellenzi a két Németország egybeolvadását akkor a NATO NEM terjeszkedik keletre. Ahogy a főtitkár mondta egy inchet(2,5cm) sem.

Ezzel szemben ma NATO támaszpontok vannak Romániában. Magyarországon, Szlovákiában Norvégiában. A NATO tábornokok már kitűzték az Ukrajna keleti határainál majdan létesítendő rakétatámaszpontok helyeit. Néhányszáz kilométerre Moszkvától.

Közben a 2014-ben hatalomra került ukrán kormány elkezdett náculni. Különböző törvényekkel korlátozta a nemzetiségek jogait, őket hátrányosan érintő nyelvtörvényt vezettek be, náci különítményesek pogromokat hajtottak végre oroszok ellen és bizony a kárpátaljai magyarokat is jócskán érte atrocitás. Beregszász utcáin „kést a magyarok nyakára” skandálással vonultak fel és nyíltan kimondták hogy az nem a magyarok hazája menjenek haza. Megrongálták a magyar szobrokat emlékműveket, magyar irodákat gyújtottak fel.

A Szovjetunió széthullásakor sokmillió orosz nemzetiségi került a függetlenedő államokba. Nyilvánvaló orosz elvárás volt hogy ne baszogassák sehol az oroszokat. A legtöbb helyen ezt elfogadták hiszen Oroszország érvényesíteni tudja akaratát.

Ukrajna a nyugattal háta mögött erősnek érezte magát és belerúgott az orosz medvébe. A NATO-hoz való közeledéssel a nacionalizmus erősödésével sok választási lehetőséget nem adtak Putyinnak. Először visszavette a többségében oroszlakta Krím félszigetet, aztán a Donyeck medencét ahol már népírtásig fajult az ukrán nacionalizmus.

Szuverén Ukrajna? Az USA által ötmilliárd dollárért hatalomra segített Washingtonból kézivezérelt bábkormánnyal? Az USA által az egész Ukrajna területén szétszórt rengeteg biológiai laborral? Tegye fel a kezét aki szerint ezekben a laborokban a gyermekbénulás elleni Sabin cseppek fejlesztésén fáradoztak. Hogyan is kommunikálta az USA a laborok létét? „Ukrajnában nincsenek biológiai laboratóriumok de mindent megteszünk hogy ne kerüljenek orosz kézre”.

Egyenes beszéd.

Ebben a helyzetben már egyik fél sem hátrálhatott. Az ukrán kormány mögött ott volt az amerikai nyomás az oroszok pedig nem engedhették hogy a NATO közel kerüljön hozzájuk.

Bevonultak Ukrajnába.

A világ felvisított mint a megszúrt disznó. Miért?

Egyet tudni kell. Az USA-nak van valamilye ami Oroszországnak nincs. Hatékony és jól működő médiája. Az emberek elolvassák az újságot, megnézik a híradót és eszerint alakítják ki az álláspontjukat. A média hatására rohanták le Irakot. A média buktatta meg Trumpot és segítette elnöki székbe Bident. Ugyanakkor ott tartunk hogy Szváziföldön és Burkina Fasoban nagyobb a demokrácia, jobban érvényesülnek az emberi jogok mint a USA-ban.

Kedves olvasó a poszt elején felsorolt USA precedenseknél is felvisítottál? Ha akkor nem akkor most miért? Ha most igen akkor amikor az történt miért nem? Miért a kettős mérce?

Sokan mondják hogy ez nem menti Putyint. Miért nem? A liberális álláspont szerint ami nem tilos amit törvény nem tilt azt szabad. Lehet hivatkozni a nemzetközi jogra hogy nem támadunk meg szuverén államokat. Na de ezt pont a nyugat, pont az USA pont a NATO rúgta fel többször is. A jófiúknak szabad? Nem az érdekel hogy kinek miért NEM szabad, hanem az érdekel hogy kinek miért volt szabad?

Borzasztó dolog a háború, elképesztő az az emberi szenvedés amit okoz. Minden ember örülhet hogy kimarad belőle és egyet tehet, valamilyen módon segíti az elüldözötteket a menekülteket. Emberfeletti az a munka amit a ukrán menekülteket befogadó országok tesznek. Magyarország példaértékűen helytáll és ennek nagyon régi hagyományai vannak. Én még emlékszem gyerekkoromban a Tisza áradásakor lerombolt falvakra a gátakon dolgozókra és az ujjáépítésre. Én is dolgoztam 36 órát egyhuzamban a Duna áradásakor a Római Parton. Mai világunk sem szűkölködik megpróbáltatásokban. Árvíz, belvíz, szárazság, vörösiszap, covidjárvány most pedig menekültek százezrei. Le a kalappal a segítők előtt.

Ugyanakkor térjünk vissza az alapvető emberi jogokhoz. Miszerint Minden ember egyenlő származástól bőrszíntől és vallási hovatartozástól függetlenül.

Ugyanakkor mi történik a liberális világban? Az orosz lett az új zsidó. Orosz boltok ajtaján megjelenik a felirat hogy itt ne vásárolj. Orosz autók kerekét szúrják ki szélvédőjét beverik. Orosz embereket a nevük miatt nem szolgálnak ki boltokban éttermekben. Hosszan lehetne sorolni. Magánszemélyek számláit zárolják mert oroszok. Ugyanezeknek a magánszemélyeknek a pénzét boldogan elfogadták mikor dollármilliókat költöttek autószalonokban, divatruha boltokban, éttermekben.

A Müncheni filharmonikusok karmesterét elbocsátják mert Putyin barátja. Kérem szépen ezentúl az önéletrajz átlényegül káderlappá ahol a világnézetet is jelölni kell? Ezentúl csak a liberális világnézetű karmester a jó karmester akármilyen szarul vezényel? Hova jutottunk? A szakmai hozzáértésnél megint többet számít az elvtársi hovatartozás? A sárga csillag helyett mikor kell kitűzni az oroszoknak kötelezően a vörös csillagot? Mikor fűtik fel a krematóriumok tűztereit? Engem is fenyegettek már meg ukránok rám uszításával. Miben különbözik a liberalizmus a legordasabb náci eszméktől? Hiszen most látjuk hogy milyen erkölcsi és morális dúlást képes okozni.

Szankciók.

Oroszországot szankciókkal még nem gyűrte le senki. Eddig a szankciók eredménye öntökönlövés. Többet ártott a szankciók kitalálójának mint aki ellen kitalálták.

USA. Lemondja az orosz olajat. Merthogy szankció. Az usákok a felhasználásuk 3%-át vették az oroszoktól. Az uránt nem mondták le. Merthogy az a szükségleteik 50%-át fedezi. Venezuelától nem vettek olajat mert nem demokratikus ország. Most hirtelen demokratizálódott egyik pillanatról a másikra mert onnan pótolják amit nem vesznek az oroszoktól.

Európa számtalan szankciót hoz de kínosan ügyel hogy az orosz gáz és olajszállítások rendben legyenek. Ez olyan mintha odamennél valakihez, jól pofánvernéd és kérnél tőle egy százast vacsorára.

Mi a legnagyobb probléma?

A harmadik világháború veszélye. Reális ez a veszély? Igen de senki sem beszél róla. Mi történik? A NATO kínosan ügyel hogy kimaradjon a háborúból. Ezzel szemben NATO tagországok fegyvert szállítanak Ukrajnának. Putyin azt mondta hogy ne avatkozzon senki a háborúba mert olyan választ ad amit még a világ nem látott.

Tegyük fel hogy az angol partoknál felbukkan egy orosz tengeralattjáró és egy hiperszonikus rakétával beköszön Londonba. Vagy Belorussziából indítva Varsóba. Putyin azt mondja hogy ő nem NATO országot támadott hanem egy olyan országot amelyik fegyvert szállított Ukrajnába és azzal orosz katonákat öltek meg. Ilyenkor mit tesz a megtámadott ország? Visszaszalad NATO nagybácsi szoknyája mögé és onnan mutogat hogy védjél meg mert bántottak? Erről miért nem beszél senki?

Mindeközben az ukrán kormányfő és a nagykövetek úgy beszélnek külföldi kollégáikkal mintha a seggükből rángatták volna ki őket. Minősíthetetlen hangnemben követelőznek, ugyanakkor pofátlanul hazudnak mindenben.

Amerika megkeverte a szart és most röhög a markába. Gazdaságilag visszavetette Európát és Oroszországot. Oroszország fog találni másik üzleti partnert az nem kétséges. India máris jelentkezett. Európa csak egy irányba mehet. Amerika felé. Ja hogy az a palagáz többszörösébe kerül mint az orosz. Ja hogy annak a palagáznak a szállítása olyan környezetszennyezést okoz amilyet a világ még nem látott az kit érdekel? Hol vannak ilyenkor a zöldek? Ja hogy még így sem elég Európa gázigényeinek a kielégítésére.

Csak ennyit akartam mondani.

 

222 komment

süti beállítások módosítása