HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Kilburn

2013.05.11. 20:54 diggerdriver

Ott hagytam abba hogy kedden megyek St Alban-ba dolgozni. Nem mentem. Hétfő délután felhívott az ügynök hogy mégse oda menjek hanem Kilburn-be. Jó rendben.

Kedden irány oda. Nincs messze félóra busszal. Brutál nagy építkezés rengeteg gép. A beléptetéskor volt egy érdekes epizód. Rajtam kívül még két új ember volt egy angol ács és egy mérnök akit mikor kérdeztem hogy hova való és megmondta akkor nagyon szégyelltem hogy magyar vagyok. Őrmény a srác. Azonnal elnézést kértem és mondtam hogy elítélem amit a magyar kormány tett. Mondta hogy semmi baj felejtsük el a politikát. Azóta is jó viszonyban vagyunk.

Szóval megvolt a beléptetés adtak egy 15 tonnás Hyundai-t és mondták hogy a cölöpfúró gép mellett kell dolgoznom. Minden betoncölöp készítő gépnek kell egy kisegítő gép ami a kifúrt földet elhordja onnan aztán a lyukba beemeli a vasalást és még sok egyéb dolgot kell csinálni. Nem volt újdonság csináltam már ilyet. Három fiatal angol a gép kezelője nagyon jó velük dolgozni. A munkaterületen egyébként kelet európai kavalkád van, románok ukránok albánok koszovói albánok dolgoznak jórészt. A reggeli procedúra egy agyrém. Több különálló munkaterület van egymás mellett általában egy út választja őket el de van amelyik jónéhány utcával odébb van. Szóval reggel bemegyünk arra a munkaterületre ahol dolgozunk és átöltözünk. Általában fél nyolcra odaérek gondoltam nyolcig megiszom a kávémat. Rosszul gondoltam. Nyolcig nem indítják be az aggregátort nincs áram. Basszák meg. Meló kezdete előtt át kell menni a másik munkaterületre és ujjlenyomat érzékelős azonosítás után lehet csak dolgozni. Ez szintén az aggregátor indítása miatt csak nyolc órakor lehetséges. Ott állunk vagy húszan várjuk a nyolc órát utána a procedúra majd irány dolgozni. Este csak hat órakor lehet szintén azonosítani hogy meglegyen a munkaidőnk akkor megint sorbanállás ujjlehúzás a kütyün. Na mindegy ez van. Minden munkaterületen más a rend. Itt például harapnak arra ha valamelyik gépkezelő kiszáll a gépből és bennhagyja a kulcsot így minden kezelő különböző gumis zsinórokkal magukhoz kötik a kulcsot. Voltam már ilyen helyen én is csináltam. Aztán egyszer kiugrottam a gépből és a zsinór rövidnek bizonyult. Elgörbült a kulcs elszakadt a nadrágom. Azóta próbálok figyelni rá meg agyalok valami elektronikus kütyün ami jelezné ha például néhány méternél messzebb eltávolodok a kulcstól.

A meló jó remélem hosszabb ideig tart. Ma megvolt a heti bevásárlás aztán a lengyel boltban fantasztikus füstölt hal tekercset vettem holnap meg megy a fiam lovagolni. Még egy szórakozásunkat nem említettem. Nagyon szeretjük bejárni a környékbeli Charitas boltokat és pár fontért mindenféle csetreszt, régiséget, képet venni. Itt tíz perc járó körzetben nyolc ilyen segélyes bolt van. Ezek különböző kórházaknak gyűjtenek. Bárki odavihet általa megunt vagy feleslegessé vált dolgokat és ott kiárulják tényleg olcsó pénzért. Sok mindent vettünk már. Kedvenceim a faragott kézzel festett fa kacsák.

2013-05-11_194341.jpg

2013-05-11_194501.jpg2013-05-11_194530.jpg2013-05-11_194605.jpg2013-05-11_194632.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr445295695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2013.05.16. 10:09:50

A car boot sale-ket még nem fedezted fel? Ott lehet ám igazi filléres kincsekre lelni. :-))

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2013.05.16. 14:17:01

A car boot sale az az angolok bolhapiac verziója. Bár néha szerintem jóval több annál. Szóval képzelj el egy mezőt, legelőt vagy valami tágabb teret. Oda bárki aki akar szépen ki autózik és kipakolja az eladni valóját, legyen az háztartási cikk, ruha, bútor, gyerekjáték, bicigli, könyv vagy régiség, szóval bármi ami csak kellhet az embernek. A vásárlók belépője 20 penny és 1 font között mozog fejenként. A legtöbb kincset az eredeti ár ötödéért-tizedéért megkapod. Ez talán ez egyik létező legolcsóbb vásárlási forma.
És hogy ne csak áradozzak. Itt van pár link is.
Ez az egyik legnagyobb: www.giantcarboot.co.uk/
Ez pedig egy kereső oldal ahol belőheted a lakóhelyed szerinti legközelebbieket:
www.carbootjunction.com/index.php

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2013.05.16. 14:18:50

Ja és vigyázzatok mert függőséget okozhat. :-))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.16. 21:43:20

@ChristineK:
Köszi Az Uxbridge-i elég közel van majd meglátogatjuk.
Egy ilyen piacra járunk az Szombat- Vasárnap van Seven Sisters Road-on.
Meg a Portobelló Road-ra néha de az drága.
süti beállítások módosítása