HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: Szóval hogy mindenki értse. Ami ma brüsszelesben az ominózus konferencia körül zajlik, a libernyá... (2024.04.16. 15:46) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Erről arról...

2013.06.22. 23:44 diggerdriver

Na szóval…

A munkahelyen sok említésre való nem történt. Két héttel ezelőtt kiásattak velem egy sávalapot. Az alap 60cm széles és 30cm széles fal jön rá. Az alap kimérését elkezdte egy iráni mérnök aki néhány nap után elment mert soknak találta a munkát. Jött helyette egy bangladesi fiatal srác aki folytatta az alap kimérését. Az álmoskönyv szerint ha egy alapot ketten mérnek az nem jót jelent. Tényleg nem. A 60centis alapra nem fért rá a 30centis fal. Lelóg róla. A bangladesi mérnök elmérte. Nekem szóltak hogy mellé kell ásni és még 30centivel megszélesíteni az alapot hogy a fal középen legyen és egyenletesen terhelje. Igenám de már rá volt rakva körbe fél méter magas fal. Alig tudtam ráállni a géppel hogy ki tudjam ásni és a falat se kelljen visszabontani. Kínlódtam vele két napot a mérnököt meg szidtam mint a bokrot.

Egyébként a munkatársak kiválóak jó a hangulat öröm odamenni dolgozni. Nagyrészt románok de van lengyel litván koszovói albán is. Kérdeztem őket hogy hogyan tervezik a jövőjüket. Kivétel nélkül azt mondták hogy egy-két éven belül mennek vissza a hazájukba. Ha ez bekövetkezik hogy a kelet európai munkavállalók az otthoni javuló gazdasági helyzet hatására hazamennek akkor Anglia nagy bajban lesz. Már most óriási szakemberhiány van. Szinte minden nap legalább öt munkaajánlatot kapok de van amikor nyolcat-tízet.

Más téma.

Néha elcsodálkozok az angol ostobaság egeket ostromló mértékén. Ugye közismert hogy Angliában hagyomány hogy a mosdókon nem keverőcsap hanem két csap egy hideg és egy meleg vizes van. Víztakarékossági okokból hogy a használó kénytelen legyen a mosdóban előállítani a langyos vizet. Ez eddig rendben is van.

De amit most láttam attól megáll az eszem és ácsorog. A munkahelyen a WC-ben van egy háromállásos mosdó- háromszor két csappal hogy a hagyományok megkövetelik. Viszont a mosdó az egy közös, mondom KÖZÖS vályú a hat csap alatt. Körülbelül száz liter fér bele a közös mosdóba. A csapok olyanok hogy egy gombot kell megnyomni a tetejükön és öt másodpercig folyik a víz. Ugye a mosdóban lehetetlen előállítani a langyos vizet. Egyrészt ha félig engedem akkor is ötven liter fér bele de a csapok öt másodperces üzemideje sem engedi. Másrészt a csap már eleve víztakarékos miért nem lehetett ugyanezt keverőcsapokkal megoldani? Gondoltam hogy volt annyi eszük hogy a meleg víz talán nem forró víz így még esetleg kezet is lehet mosni. Nem. A meleg víz forró víz. Végeredmény hogy mindenki csak hideg vízben tud kezet mosni. Igazából nem ez a bosszantó. Valaki ezt megtervezte. Valaki ellenőrizte és átvette. Senkinek nem tűnt fel hogy használhatatlan?

Más téma.

Elég nagy port vert fel Magyarországon hogy egy villamosvezető megpofozott egy angol nőt mert figyelmetlenül lelépett a villamos elé és ő vészfékezésre kényszerült.

A történet igazából attól kezdve érdekes hogy az emberek hogyan reagáltak rá. A többség helyesli a pofont. Még általam tisztelt emberek is. Olyanok akiknek a szavára eddig adtam. Hogyan jutott idáig az az ország? Egy olyan országból ahol átadták a helyüket az idősebbeknek ahol átkísérték az öregeket a zebrán,  hogyan lett olyan erkölcsi és morális mélyrepülés 30-40 év alatt hogy helyeslik egy terhes nő felpofozását. Kíváncsi lennék hogy a véleményeket mennyire befolyásolta a nő származása. Erősen gyanítom hogyha magyar lett volna akkor minimum megfeleződik a helyeslők tábora. Igen nácul az ország. Nem mellesleg benne lehet egy jó adag irigység is. „Minek jött ide? Innen oda szoktak menni nem idejönni.” Hogyan lehet ilyen mélyre süllyedni? Mi a vége? Van még lejjebb?  Mikor fogják intézményesíteni? Hiszen ha a lakosság támogatja akkor nosza legyen már belőle valami haszna az államigazgatásnak is. Kigyúrt kopasz kéményseprők mennek behajtani a kéménydíjat. Nem fizetsz? Durr egy saller. Sallerosztásban amúgy is jó a magyar kormány. Az a probléma hogy mióta kijöttem eddig csak a kormányzati intézkedések erősítettek meg abban hogy jól tettem, mostmár az emberek viselkedése is. Jó hogy a gyerekem nem egy olyan országban nő fel. 

20130618_135259.jpg

20130621_173914.jpg20130612_074942.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr215373930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása