HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Elek Úr...

2013.10.27. 20:01 diggerdriver

Ez a poszt egy emlékposzt.
Néhány éve meghalt kollégámra és barátomra emlékezek benne.
Név szerint Elek Gáborról írom ezeket a sorokat hátha olvassák ezt a blogot Alcsútiak is és olyan ember nincs a faluban aki ne jószívvel gondolna rá.
Gabi jellemzésében sok az ellentmondás. Aki ismerte az általában azt tartotta róla hogy nem százas. Nem alaptalanul. Ugyanakkor olyan képességei voltak ami meghaladta az átlagemberét.
A brigádban ahol dolgozott ő volt a lótifuti ember. Reggel 6-8 ember lediktálta neki hogy mit hozzon a boltból, ő pedig minden jegyzet nélkül megjegyezte, megvette, elszámolt mindenkinek a pénzzel és hogy hogynem mindig maradt neki egy sörre vagy legalább a napi szotyiravaló.
Ha valaki megkérdezte tőle hogy az NB18-ban az Ináspacsajdi Baszdelőre mit játszott a Bivalybürgözdi Libalegelő SC-vel ő kapásból mondta az eredményt.
Ezenkívűl pontosan tudta hogy a Felcsúti határban melyik földet mikor milyen traktorral szántották,és mit vetettek bele.


Rendkívüli módon utálta az alkoholt. Meg volt győződve róla hogy az alkohol iránti ellenszenvének legméltóbb kifejezése ha vizeletté alakitva adja át az enyészetnek.
Ebbéli szenvedélyének extrém megnyilvánulása volt mikor a cefréről leitta a levet.
Világszemléletét jól tökrözi hogy amikor már nem volt szomjas akkor szokta mondogatni hogy Felcsúton három úr van, a Plébános Úr, a Kocsmáros Úr és az Elek Úr.
Évekig hordtam munkába.Egy kisbusszal jártam át Felcsútra és egyéb falvakba összeszedni a melósokat és mentünk dolgozni.
Amikor Gabi nem volt ott reggel az út szélén akkor tudtam hogy előző nap bevetés volt és már vettem is az irányt a házukhoz ahol a szomszédok örömére reggel fél hatkor rádőltem a dudára amíg a Gabi anyukája ki nem jött, akkor még negyed óra mire kicincálta az ágyból , gatyába rázta aztán beszállt a a kocsiba.
Bár kőműves szakmunkásvizsgája volt azért ebben a műfajban csodákat nem alkotott.
Volt olyan hogy fel kellett húzni neki egy téglafalat aztán közben eleredt az eső és ő aláállt hogy ne ázzon, annyit hajlott kifele a fal teteje.
Egyszer a brigádvezető mondta neki hogy menjen le egy merülőfalas aknába és vakolja be a darázsfészkeket.
A merülőfalas akna az egy téglalap alakú helyben zsaluzott és betonozott akna volt amibe később egy beton falat eresztenek az akna oldalában kialakított nútba. Ez a nút, két centi mély tíz centi széles bemélyedés a falban.
A darázsfészkek pedig a betonozás során a nem megfelelően vibrált beton hiányosságai amik kisebb nagyobb lyukak a betonban. Ez utóbbiakat kellett volna Gabinak bevakolni.
Amikor a brigádvezető egy óra múlva ment ellenőrizni a munkát majdnem a nyakába ugrott Gabinak. Ő ugyanis a merülőfal nútját egy szintbe vakolta a betonfallal.
Megemlékeznék még egy esetről.
A soroksári SZTK mellett dolgoztunk és az SZTK szennyvízaknájában a rendelő szennyvízbekötését ideiglenesen elzártuk egy dugóval (patentzár) mert benne dolgozott valaki.
Délután mondták a Gabinak hogy vegye ki a patentzárat. Ennek az a módja hogy van rajta egy leeresztő csavar amivel a felgyűlt vizet először le kell ereszteni és utána kivenni a zárat.
Gabi a víz leeresztése helyett a teljes patentzárat meglazította. Abban a pilanatban az egész nap felgyűlt szennyvízoszlop teljes egészében Gabira zúdult. Nem részletezném hogy mit tartalmaz egy orvosi rendelő szennyvize. A fülén is tamponok lógtak.
Mindezek ellenére egy végtelenül jóindulatú szorgalmas ember volt.Nem lehetett olyat kérni tőle amit megne próbált volna teljesíteni.Közel húsz évet dolgoztunk együtt. Vállalatnál és maszek melóban egyaránt.
Volt egy vállalkozó mérnök aki bevállalt munkákat de emberei, gépei nem voltak és mi egy komplett brigád jártunk hozzá hétvégenként dolgozni.
Egyszer egy többhetes munka után megkaptuk a bérünket és mentünk hazafelé.
Egy Skodában ültünk öten, Gabi középen hátul.Budaörsön megálltunk tankolni ahol abban az időben állandó tevékenység volt a kurvanénik szolgáltatása.
Hopp, gondoltam egyet és mondom Gabi barátomnak hogy válasszál, egy menetre befizetlek. Gabi olyan kicsire összehúzódott az ülésen hogy szinte elveszett.
Sehogy sem tudtuk rábeszélni pedig már odahívtunk egy csinosabb szexiparost is hogy beszélje rá.
Egyébként nem volt ő korántsem olyan félénk természetű mint ott akkor.
A falubeli idősebb hölgyek szívesen igénybe vették Gabi kertásási és egyéb szolgáltatásait. Szabadidejében mást se csinált mint a falut járta és mindig mindenről mindent tudott.
Egyszer megkívántam a kecskehúst. Mondom a Gabinak hogy nézzél már körül kecske ügyben.
Másnap jön, van kecske. Este mikor az autó kiűrült, Gabival mentünk Felcsút határába. Van ott egy kecsketenyésztő valami iszonyú sok kecskével.
Odavitt egy nagy karámhoz amiben vagy ötven kecske volt. Néhány nagyszarvú bak elvegyülve köztük.
Azt mondja a gazda nekem hogy most figyelj.
Elkiáltotta magát
-Kunce
Egy nagyszarvú bakkecske odajött.
-Torgyán
Másik bak jött oda
-Orbán
Így sorba mindegyik bakkecske politikusról volt elnevezve és hallgattak a nevükre.
Mikor jól kiröhögtem magam mondta hogy válasszak egy kecskét.
Én választottam is egy fiatal nőstényt. Mondja a gazda hogy ötezer forint lesz. Rendben, és nyújtok neki egy tízezrest.
Nem tud visszaadni.
Na mondom figyelj ide Gabi, itt ez a tízezres hazafelé kiteszlek a kocsmánál. Iszol két sört az ötezrest felhozod a gazdának a többivel holnap elszámolunk.
Másnap hozza a maradék pénzt minden rendben volt. Mondom neki elég a két sör? Azt mondja nem kettőt ivott hanem ötöt. Hogyhogy a pénzből csak két sör ára hiányzott.
Jaa a másik féltől is jött három.
A gazdától is megkapta részét.
A munkahelyen nálunk nemzeti sport volt a snóbli. Ahogy volt egy kis idő akkor gépesek, sofőrök, művezetők már nyomtuk is a snóblit.
A reggeli meg déli kávét snóblin játszottuk ki hogy ki fizesse, és még napközben belefért néhány sörmeccs is.
Volt jónéhányszor hogy a kisbusz ülésén mellettem sorakozott néhány nyert sör.
Gabi ült mögöttem és általában hazafelé mindig hátranyújtottam neki egy üveggel.
Egyszer a nyolcadik kerületben a Vajda Péter utcában dolgoztunk. Én humuszt terítettem a két úttest közötti szigetbe a Gabi pedig ugyanott egy vízóra aknát vakolt. Iszonyú meleg volt.
Dőlt rólunk a víz vagy 40fok biztos volt és ott az út közepén semmi árnyék. Volt egy kisbolt a közelben. Bementem, vettem egy jó hideg sört meg magamnak valami hideg üdítőt.
Megyek a Gabihoz nyújtom a sört én még olyan hálás szemeket nem láttam. Körülbelül egytized másodperc alatt itta meg.
Abban az időben nem én hordtam a Gabit hanem másik járattal jött.
Másnap reggel jön a művezető látom hogy nagy baj van.
Mondja hogy meghalt a Gabi. Előző este már nem szomjasan valami szoknya után járt Felcsúton és elütötte egy autó.

Drága barátom nyugodj békében és legyen neked könnyű a föld.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr245602030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Furos 2013.10.27. 21:54:28

Szép történet volt!
Vártam már hogy legyen valami írás és most sem csalódtam :-D
Van nekem egy barátom a Fecó... Nah ő is kőműves aztán egyik nap amikor már volt benne pár atmoszféra elment a Bakler dokihoz és elpanaszolta hogy neki milyen nagyon fáj a dereka. Megvizsgálta a doki azt fel is állította a diagnózist:
-Kovács úr magának meszes a háta.
Mire a Fecó :
Az könnyen előfordulhat mert ma külső pucolast csináltam!.....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.27. 22:47:58

@Furos:
Bazmeeeeg:))))))))))))))))))))
Ez jóóóóóóó

james80 (törölt) 2013.10.28. 20:48:47

Ezt a történetet sikerült mosolyogva megkönnyeznem!

cristallo 2013.10.29. 17:51:50

Nem csak a Gabinak volt nagy a lelke....

Taxomükke (UK) 2013.11.05. 20:42:26

Ez szép történet volt. Köszönöm.
Moldován nevelkedtél, vagy csak úgy jön neked ez a stíl?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.06. 22:15:57

@Taxomükke:
Nem tudom.
Moldovát olvastam néhányat és jónak tartom de már régen volt.
Nem gondolnám hogy stílusom van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.06. 22:17:07

Kár hogy Alcsútiak nem olvassák ezt mert ki tudnák egészíteni néhány sztorival.

Zoárd Nagy 2017.05.23. 11:56:57

Jó visszaemlékezni... :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.23. 14:05:28

@Zoárd Nagy:
Szevasz barátom, idetaláltál? Hű de örülök neked.

Zoárd Nagy 2017.05.23. 15:13:56

@diggerdriver: Szia!!! Egy hete tudtam meg, hogy blogot írsz. Azóta ezt olvasgatom, nagyon lekötött. Írok emailt!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.23. 15:48:41

@Zoárd Nagy:
Ok csak ide írd
janoshorvath65kukacyahoo.com
süti beállítások módosítása