HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • diggerdriver: @tanyasi értelmiségi: Ne becsüld le a magyarokat. Ne becsüld le a szavazófülke magányát. 2002-ben ... (2024.04.18. 22:16) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Szómagyarázat...

2015.08.22. 08:59 diggerdriver

Az egyik blogon nemrég éles vita alakult ki a szülőföld fogalmáról.  Volt akiknek ez egy hazához hasonlatos pátosszal telve emlegetett, ideologizált fogalom, míg másoknak egy félremagyarázott jelentőségét, és jelentését vesztett szó. Bevallom én az utóbbiak közé tartoztam. Hiba volt. Elmondom miért.

Az vezetett félre bennünket hogy a szülőhaza szót félreértelmeztük és magára a születés aktusára következtettünk belőle. Először menjünk végig ezen a rossz vonalon .

Szülőföld. Szülőhaza .Szülőváros.

Most pusztán a születés helyére koncentráljunk. Az utóbbi ötven évben az emberek többsége kórházban született. Én például a budapesti János Kórházban. Sem a szülővárosomnak, sem a szülőföldemnek nem tekintem Budapestet. Viszont jogosan mondhatom hogy a szülőföldem az a Dunántúl. Egy Jászsági, vagy nógrádi palóc ha a János Kórházban születik mondhatja hogy a szülőföldje a Dunántúl? Végül is ott született. Nem mondja, hanem inkább azt hogy a  Jászság vagy Nógrád a szülőföldje.

A szülőhaza fogalma sem könnyebb. Egy ötven éves szlovák állampolgár mit tart szülőhazájának? Csehszlovákia? Szlovákia nem lehet, hiszen akkor még nem létezett.  A rengeteg szétesett ország(Szovjetúnió, Jugoszlávia) vagy újraegyesült ország(NSZK-NDK) Állampolgárai mit neveznek meg szülőhazának?A menetközben új hazába költözöttek? A fiam ha felnő akkor mondhatja hogy Magyarország a szülőföldje, Anglia pedig a hazája?

Mint mondtam tévút a helyet tekinteni kiindulópontnak.

Nézzük meg a „szülő” szó jelentését. Azt jelenti hogy ki szülte meg? NEM. Hiszen az apa is szülő akinek mondjuk a gyerek megszületéséig finoman fogalmazva, a kellemesebbik része jut. Régen a szülő fogalma szinte mindig azonos volt az anya, apa fogalmával. Ez ma már nincs így, de erről később.

Jelen esetben a szülő szó azonosítva az apa-anya fogalmával egy tiszteletreméltó párost jelöl akitől a gyerek KAP. Kihangsúlyoznám a KAP szót. Tőlük kapja a legtöbbet. Amit tőlük tanul attól lesz EMBER. A nyelvét, az identitását, a példamutatást, a szocializációt, mindent ami ahhoz kell hogy ember legyen.

Ha a szülőföld szóról elhagyjuk a helyre való asszociációt és a szülő nevelőként való beazonosítását helyezzük központba akkor rájövünk hogy azért szülőföld és azért szülőhaza mert a gyerek felnőtt koráig, a szülei mellett tőle kapja a legtöbbet. Az élettér közegét, a nevelőhely közegét, az őt körülvevő közösség közegét.  A családon belüli nevelés feladata a szülőkre hárul de a családon kívüli nevelés a szülőföld közösségének részvételével történik. Mondhatnánk hogy pontosabb lenne az anyaföld megnevezése de az nem jó mert kirekeszti az apát aki a nevelés fontos része. A kettő együtt viszont a szülő fogalma csak nem abban a formában ahogy én tévesen gondoltam.

A szülőföld és a haza fogalmát én úgy választanám ketté hogy a szülőföldtől KAPSZ a hazának viszont ADSZ. A szülőföld a JOGAID, a haza a KÖTELESSÉGED. Gyerekként jogod van minden jóhoz amit egy család és egy közösség(szülőföld) nyújtani tud, de felnőttként neked kötelességeid vannak abban a hazában. Hogy is mondta Kennedy? „Ne azt nézd hogy a haza mit tesz érted hanem hogy te mit tehetsz a hazádért”. Én ugyan ezt egy időben megkérdőjeleztem de az más lapra tartozik.

Tehát a szülőföld a szülőkre valamint a közösségre való hivatkozást jelenti nem pedig a születés helyére. Ahogy sokan megfogalmazták a gyökereinket a szülőföldön kapjuk.

A fiam hat évet élt Magyarországon, és négy éve él Angliában. Minkét helyen vannak gyökerei. mindkét helyen a szüleivel élt. Mindkét országot nevezheti szülőhazájának? Az én értelmezésem szerint igen.  A szó szoros értelmében nem.

Ha elfogadjuk a helyre való utalást akkor számtalan kivétel miatt zsákutcába jutunk.

Ha az én értelmezésemet nézzük az sokkal rugalmasabb és közelebb áll a valósághoz.

Mindazonáltal számtalan buktató van az elméletben.  Mondtam hogy visszatérünk rá hogy a szülő és az apa-anya nem feltétlenül ugyanaz. Aki megszüli a gyereket és eldobja(például állami gondozásba adja) az nem nevezhető anyának. Ő CSAK szülő. Aki szeretetben felneveli a gyereket azt jogosabban megilleti az anya vagy apa titulus.

Nem tudom a szülőföld szó kialakulásának valós történetét de én a katonatoborzások korával hoznám összefüggésbe. A toborzók hivatkozhattak a haza szóra hogy meg kell védeni a hazát de az a baj hogy abba minden beletartozott. Azok is akiket a leendő katona inkább lelőtt volna minthogy a vásárra vigye értük a bőrét. Ha viszont a szülőföldre a szülőhazára hivatkoztak az sokkal érzelemdúsabb volt és sokkal kellemesebb emlékeket ébresztett.

A magyar nyelv bár rendkívül kifejező de azt a fogalmat amit a szülőhaza kifejez, a születési helyre való asszociálás nélkül nem tudja kifejezni.  Talán a szüleink földje áll hozzá legközelebb de az meg a tulajdonviszonyok felé viszi el a jelentését.

 

Köszönöm hogy elolvastátok.

390 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr117725042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bpetya75 2015.08.22. 09:33:51

Érdekes gondolatmenet.

"azért szülőföld és azért szülőhaza mert a gyerek felnőtt koráig, a szülei mellett tőle kapja a legtöbbet. Az élettér közegét, a nevelőhely közegét, az őt körülvevő közösség közegét. A családon belüli nevelés feladata a szülőkre hárul de a családon kívüli nevelés a szülőföld közösségének részvételével történik."

Korrekt. Maximálisan egyetértek.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.22. 09:36:46

Akkor földiek vagyunk. Én is a János kórházban születtem.

Mi, második kerületiek fogjunk össze! :-)

Observer99 2015.08.22. 10:39:17

Nagyon örülök, hogy legalább egy embernek sikerült túllendülni a földhözragadt, vaskalapos szó szerinti értelmezésen!
Ezeket az érzéseket - mert főként érzésekről beszélünk - meg kell élni! Aki nem éli meg, annak lehet bármilyen empatikus képessége nem nagyon fogja érteni!

Még egyszer mondom, őszintén örülök!

©________ 2015.08.22. 15:25:20

Minap beszeltem valakivel, mondja,hogy Kispesten szuletett. En irom is, hogy Budapest. Mondja, denemam!, Kispest.
Es a szemelyineben is Kispest van.

Csak ugy eszembejutott.

Sztármosogató 2015.08.22. 16:13:09

"A fiam ha felnő akkor mondhatja hogy Magyarország a szülőföldje, Anglia pedig a hazája?"

Nem mondhatja. Bármennyire is nem tetszik, ő is magyar marad, sosem lesz Anglia a hazája, sosem lesz brit. A magyarságot nem lehet lemosni, hisz ez a vérünk, ezt hordozzuk magunkkal bárhová megyünk is.

Herr Géza 2015.08.22. 16:51:12

@Sztármosogató: "....sosem lesz brit." Dehogynem, ha a szülei akarják hamar az lehet, de még az sem kell hozzá, 18 évesen maga is kérelmezheti.
Tegyük fel, hogy ott maradnak Angliában, akkor pl. 20-30-40 évesen mitöl ne lenne brit, hisz életéböl csak 6 évet élt M.o.-on? Vagy Tildy fia, aki ott is született és már most brit állampolgár, a magyar állampolgárságot még csak most fogják intézni (ha fogják egyáltalán) ? Vagy akkor hol a határ? Hány generáció külföldifelmenömentességet kell felmutatni? Hány év ott élést? Hagyjuk már ezeket a sarkos megfogalmazásokat, na meg föleg a genetikát (v.ö.: magyar vér...). Egyáltalán mi van akkor, ha a büszke mélymagyar megtudja, hogy anyja bizony félrelépett és az apja történetesen egy durván külföldi polgár? Ettöl a ténytöl ö még nem marad ugyanolyan mélymagyar? Legfeljebb azontúl nem hivatkozhat nagy arccal az ösmagyar családfájára... :-)

©________ 2015.08.22. 19:29:26

@Herr Géza: hat nem tudhatod,ajve.
Menn it rohogtem, amikor az egyik antiszemita jobbikos nagyarcrol kiderult, hogy h zsido a szentem:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Gondolom, azota tartja a sabbathot es megtanult gefilte fist es rugelachot is sutni:-):-):-):-):-):-)

2015.08.22. 20:28:44

@Kate Tae: A Szegedi Csanadra gondolsz? O valoban vallasos zsido lett.

2015.08.22. 20:31:19

@Herr Géza: Igy van, pont a briteket fogja legkevesbe erdekelni hogy mi van a 'vereben' a gyereknek. Foleg feher europaikent senkinek nem fog feltunni hogy esetleg nem angolos a vezetekneve, ugyanolyan londoni / brit / esetleg sokak szemeben 'angol' lesz mint barki akinek az osei tobb generacio ota elnek ott.

2015.08.22. 20:34:32

Tetszik a poszt, egyetertek azzal a gondolatmenettel hogy a nemzetisegi hovatartozas hangsulyozasa fokent azoknak az erdeke akik haborus konfliktus eseten mozgositani akarjak a lakossagot. A kiralyi hatalom gyengulesenek idejen szukseg volt valamilyen osszetarto erore amivel a politikusok manipulalhattak a nepet.

2015.08.22. 20:38:00

@Sztármosogató: Mindenki azt mond amit akar, pl. en is mondom hogy Anglia a hazam, mert igy erzem, pedig fiatal felnott koromban jartam ott eloszor. Papiron pedig brit vagyok. A vere mindenkinek egyforma, maximum vercsoportok szerint lehet elkuloniteni - gondolom ismered a mondast, hogy kiforditva mindenki rozsaszin :)

Sztármosogató 2015.08.23. 00:55:17

@Herr Géza:

blablabla.

A magyar magyar marad. Nem számít hogy miben kapja a fizetését meg hol él meg mennyi ideig.

Sztármosogató 2015.08.23. 00:56:02

@Mirjam2:

blabla.

Hazudhatod hogy Anglia a hazád, mert ott adnak több pénzt, Szaudiban meg még többet, de attól még magyar vagy.

Herr Géza 2015.08.23. 01:25:12

@Sztármosogató: Mert te szartad a világot, ergo az van, amit mondasz. Jó érvek...
Nekem speciel két hazám van, mert így döntöttem. Te meg pampoghatsz, amit akarsz.
Magyar vagyok ugyan, de nem vagyok különösebben büszke rá. Miért is kéne? Nem tehetek róla, nem dolgoztam meg érte, hogy oda szülessek. Puszta tény, adottság. Mint az, hogy fehér a böröm, vagy kék a szemem. Ennyi. Oszt jóccakát.

Herr Géza 2015.08.23. 01:28:48

@Kate Tae: Én is rá gondoltam, amikor írtam a hsz.-t... :-) :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 09:30:18

@Sztármosogató:
OK. Menjünk bele...
Hol a választóvonal?
Egynapos, három éves, hat éves, vagy első generációs, második generációs, tizedik generációs?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.23. 14:43:38

@soad1221:

Biztos? A kórház egész területe XII. ker.? Azt tudom, hogy a bejárata az, de vajon az-e az egész hatalmas terület?

2015.08.23. 16:27:42

@Herr Géza:

"Magyar vagyok ugyan, de nem vagyok különösebben büszke rá."

Szerintem Magyarország sem büszke rád. 1:1

2015.08.23. 16:33:25

@Mirjam2:

Már Magyarországon is lehet előrecsomagolt szendvicset kapni a benzinkúton, ha esetleg emiatt a hiányosság miatt tagadtad meg az országot.

2015.08.23. 17:24:37

@Rozzant bárka: Figyelj, azok utan hogy 'nevtelen' e-maileket irogattal nekem a sokadik nickedrol, legalabb annyi onkritikad lehetne hogy nem szolsz tobbet hozzam. Inkabb azon gondolkodjal el, miert erdekelnek teged annyira az en online kommentjeim, hogy ilyen dolgokat jegyzel meg, hogy en elore csomagolt szenvicseket eszem. Nojjel fel, nezzel magadba, foglalkozz a sajat etkezesi szokasaiddal meg a sajat eleteddel. Engem nem erdekel az hogy te mit eszel, milyen orszagban elsz es miert, stb.

2015.08.23. 17:27:43

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: :))) Nem gondoltam hogy ennyien budaiak vagytok a kommentelok kozul. Kezdem kisebbsegben erezni magam, mint pesti. Azt hiszem ettol kezdve listat fogok vezetni minden budairol, hogy tudjam kit kell utalni :)

2015.08.23. 17:33:08

@Sztármosogató: Olvasni tudsz, Hinta? Hol irtam hogy nem vagyok magyar? Nem az a lenyeg hogy magyar vagyok-e vagy nem, hanem hogy pl. veled ellentetben nem nyavajgok es irigykedek masokra, hanem ha pl. penzre van szuksegem, megprobalom megkeresni, veled ellentetben.

Taxomükke (UK) 2015.08.23. 18:11:33

A fiadnak lehet Anglia a hazája, de a szülőhazája csakis Magyarország.
Szerintem.

Taxomükke (UK) 2015.08.23. 18:16:43

@Rozzant bárka: Magyarország mint olyan nem tud büszke lenni,sem hibás valamiért, sem buta, sem zseniális - ugyanis nem egy személy.
Csak szólok.
@Mirjam2: Huhh, most majdnem hozzászóltam, de eszembe jutottak a befőtteim... :)

Taxomükke (UK) 2015.08.23. 18:22:15

@diggerdriver: Az én értelmezésem szerint mindenképpen csak Magyarország a szülőhazája, mert ott született és ott kezdett nevelkedni. (Nem akarnék meghatározni időtartamot, hogy meddig is "kell" ott nevelkedni ahhoz, hogy az legyen a szülőhazád. Nyilván ha átutazóban van az anyuka mondjuk Luxemburgban, és pont ott pottyan ki a gyerek, attól - szerintem - még nem lesz Luxemburg a szülőhazája.)
Az egyik unokatestvéremet 1956-ban, öt éves gyerekként menekítették ki Magyarországról. Neki is Mo. a szülőhazája, de azóta nem az a hazája, hanem sokáig Svédország volt, most Németország már vagy 30 éve. Szerintem. Mert ha őt kérdeznéd, mi a "hazája", talán nem is tudna kapásból válaszolni a kérdésre - sőt talán némi gondolkodás után sem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 18:28:18

@Taxomükke (UK):
Érzed az ellentmondást abban amit írtál?
Egyik oldalról azt mondod ez a szülőhazája de időpontot nem határozol meg, ugyanakkor ezt cáfolod egy Luxemburgi példával.
A mai új népvándorlás korában a születési hely alapján történő szülőföld meghatározással kismillió határesetet vagy kivételt lehetne felhozni példának ami ellentmond az elméletnek.

Taxomükke (UK) 2015.08.23. 18:31:58

Szerintem nincs itt semmiféle ellentmondás. Csak mi mondunk ellent egymásnak.
Nem baj, annyi mindenben azonos véleményen vagyunk, nem kell, hogy minden téren így legyen. :))

Sztármosogató 2015.08.23. 18:33:16

@diggerdriver:

Nincs választóvonal. Te digger, magyar vagy és az is maradsz. Akkor is ha 20 éven át markolod a földet Angliában. A fiad szintén magyar marad. Lehet szájaskodni, hogy az csak egy földdarab, meg a magyar "csak" az anyanyelvetek, de ettől még nem tudjátok a lemosni a magyarságot magatokról. SOkszor írtad már hogy célod világpolgárt nevelni a fiadból. Na, ez nem fog összejönni. Ő egy ugyanolyan keleti bevándorló lesz mint te. Tudod miért digger? Mert hiába beszéli jól az angolt, hiába ott nő fel (félig), neki nincs háttere ott, a brit kisfiúnak pedig van, ő ott szocializálódott teljesen a háttérrel együtt.

A fiad sem lesz sose brit. Bármennyire is ezt a titkos vágyad hogy ő már nyugati polgár lesz. Egy keleti bevándorló lesz, akárcsak te.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 18:34:07

@Taxomükke (UK):
Ok. Folytassuk más irányból. Az NDK-soknak hol van a szülőhazájuk? A szlovákoknak, a Montenegróiaknak?
Milliós tömegekről beszélünk.

Sztármosogató 2015.08.23. 18:36:31

@Mirjam2:

Te azt tartod a hazádnak ami többet ad. Most éppen Szaudit, a korrupt olajállamot ahol a hiányszakmádat jól megfizetik, jobban mint ahogy Londonban megjutalmaztak.

Hogy jön ide az irigység? Azt hiszed mindenkinek a pénz az ura, az Istene? Nem mindenkinek a pénz a mérce!

Én amiatt panaszkodtam sokat HÁ blogon, hogy egy hamis képet vetítenek a kommentelők a nyugati országokról, úgy leírva a körülményeket, mintha itt nem lennének gondok, mindenki dolgozik és kurvajól él. Ezt a képet árnyaltam és felnyitottam a szemeket, hogy egyáltalán nem ez az igazság.

2015.08.23. 18:41:39

@Taxomükke (UK):

Tévedsz. Magyarország tud büszke lenni a ha egy polgára bármilyen módon öregbíti a hírnevét.
Magyarország szégyellni is tudja egy polgárát, ha szégyent hoz rá. Ismerek ilyeneket.

@Mirjam2:

Névtelenül hogy lehet emailt írni? A kommentjeid meg azért érdekelnek, mert te vagy az egyik, aki szégyent hoz Magyarországra.

Sztármosogató 2015.08.23. 18:43:31

@diggerdriver:

Viszont ő legalább beilleszkedhet. Fiatal, a nyelv ráragad, felnőhet helyiek között (félig).

Nekünk erre már esélyünk sincs...21 évesen kerültem ide...3 éve...egyetlen helyi barátom, de még haverom sincsen..

a beilleszkedésem teljes kudarc, államként élek az államban. Itt lakom, de nem élek itt.

2015.08.23. 18:47:54

@Sztármosogató: Te tenyleg nem olvasol, csak irod mindig megallas nelkul ugyanazt. Azt irtam tobbszor, hogy Angliat erzem a hazamnak. Nem Szaudi Arabiat. Erted? Es ennek semmi koze a penzhez. Te beszelsz allandoan a penzrol, nem en vagy masok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 18:49:11

@Rozzant bárka:
Kifejtenéd ezt a büszkeség meg szégyen dolgot?
Nekem erről az jutott eszembe hogy egy ország megvetése sújtotta 50 évvel ezelőtt az emigránsokat később meg ugyanaz az ország például stadiont nevezett el róluk.
Az hogy az ország kire büszke és kit szégyell az erősen politikaszagú de legalábbis lejáratott fogalom.

Quercus a favágó 2015.08.23. 18:50:04

@Mirjam2:

Legjobb emlékezetem szerint te hisztiztél a HA-n, hogy milyen szar hely Németország, mert vasárnap nincs nyitva bolt,és a benzinkúton kellett szendvicset venned az angolnak ebédre.
Megjegyzem, ha valami félreértés folytán az én feleségem lennél, és vasárnap előrecsomagolt szendvicset tennél az asztalra, a bőröd már megszáradt volna a kerítésen.

2015.08.23. 18:53:20

@Rozzant bárka: Mar mondtam neked tobbszor, most is mondom. Te (meg a Hinta) segitsegre szorultok a mentalis problemaitok kezelesere. Ezt nem sertesbol vagy bantasbol mondom, de ennel tobbet egyszeruen nem erdemes irni nektek. Oszinten remelem hogy megkapjatok a segitseget amire szuksegetek van.

Sztármosogató 2015.08.23. 18:53:44

@Mirjam2:

Te írtad hogy a pénz miatt vagy Szaudiban. Ennyi. Kettőnk közül te hajtod a pénzt mindenáron...tudod én azért beszélek sokat a pénzről mert úgy hülyítik Nyugatról az otthoniakat hogy az valami rettenet...

Én vagyok az igazság, ami utat tör. És nem érdekel hányszor tiltanak ki, az igazság mindig utat fog törni magának.

Taxomükke (UK) 2015.08.23. 18:54:10

@diggerdriver: Megszűnt országok a szülőhazáik, de attól még igenis ott születtek, ahol. Az NDK-ban, Csehszlovákiában (bár Szlovákia bizonyos értelemben önálló országrészként akkor is létezett), Jugoszláviában.

2015.08.23. 18:55:21

@QUERCUS: Nem, nem lennek a feleseged, az egeszen biztos :). Normalis ember nem ir ilyeneket, hogy a 'borod mar megszaradt volna a keritesen'. Ilyeneket mentalisan zavart emberek irnak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 18:56:14

@QUERCUS:
Tudod nekem erről az a véleményem hogy nagyon szép dolog ha a felesége valakit ebéddel vár vasárnap hétközben vacsorával meleg lakással forró....
Szóval mindez nagyon szép dolog de egy utolsó szemét ember aki ezt MEGKÖVETELI tőle.
Én így vagyok vele.

Sztármosogató 2015.08.23. 18:56:25

@QUERCUS:

Mirjam az a nő, aki leírta hogy Magyarország egy szar hely, mert ott nem mosolyognak a boltokban az eladók. Emlékeztek erre?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 18:58:21

@Taxomükke (UK):
Ok. Menjünk tovább.
Az erdélyi magyarnak mi a szülőhazája?

Taxomükke (UK) 2015.08.23. 18:58:41

@Rozzant bárka: Nem, ez esetben te vagy, aki téved. Egy komplett ország nem tud büszke lenni vagy szégyellni valakit, valamit.
A példa kedvéért: te mondjuk büszke vagy Soros Györgyre, én meg nem. (Most mindegy a személy, jó? Ebbe légy szíves ne köss bele.) Még másik egymillió magyar büszke Sorosra, további egymillió szégyelli őt, nyolcmillió meg azt sem tudja, ki a fene ő.
Akkor most az "ország" büszke rá vagy sem?
Az, hogy te vagy én vagy valamelyik tetves tolvaj a parlamentből valakiről véleményt mond, az nem az "ország" véleménye, hanem a tiéd, az enyém, vagy valamelyik tetves tolvajé.
Nem szeretnék erről tovább vitázni. További kellemes estét. Megyek kutyát sétáltatni. :)

2015.08.23. 19:00:45

@Sztármosogató: Lasd fent... Te nem az 'igazsag vagy aki utat tor maganak', csak egy zavart elmeallapotu, negativ beallitottsagu fiatal pasi. A jo hir az hogy ezen barmikor valtoztathatsz, csak rajtad mulik.

Taxomükke (UK) 2015.08.23. 19:00:59

@diggerdriver: Ez nehéz kérdés... jogilag természetesen Románia. Egy részük nyilván ezt is fogja mondani, másik részük Erdélyt.
Magyarországot szerintem nem említik szülőhazájukként, ha igen, furcsállanám.
Most megyünk, este még visszanézek.

2015.08.23. 19:02:58

@diggerdriver: Ez jo megfogalmazas :))). Digger, mikor vezeted mar be a blogodon a szures gombot? :)

Quercus a favágó 2015.08.23. 19:03:44

@Mirjam2:

Te már csak tudod.
Vagy a legújabb nevenincs főiskolám most éppen pszichológiát tanulsz?

@diggerdriver:

Nem megkövetelni kell. Te sem követeled meg a feleségedtől, hogy az általad felsoroltakat. Megkapod, mert ez neki természetes. De ha valakit a férje tart el, az a minimum, hogy ez természetes legyen. Én azt tartom utolsó szemét dolognak, ha valaki még ennyire sem képes.

Sztármosogató 2015.08.23. 19:03:59

@diggerdriver:

Nagyon egyszerű erre a válasz digger : Erdély a szülőhazája. Arról meg már lehet vitatkozni hogy Erdély az micsoda.

Sztármosogató 2015.08.23. 19:05:41

@Mirjam2:

Mi az hogy zavar elmeállapotú, negatív pasi? Tök normális vagyok, egy őszinte, kedves, fiatal srác. Miért akartok őrültnek beállítani mindenáron? Mert nem félek az igazságtól?

Quercus a favágó 2015.08.23. 19:11:14

@Sztármosogató:

Bizony. De hát már Hinta is megmondta, jól kell férjhez menni. Keresni kell mondjuk egy angolt, aki eddig csak képeslapon látott nőt, a melledre rá kell írni, hogy eleje, a seggedre, hogy hátulja, a combodra egy fölfelé egy nyilat, hogy ide lőj, és már a zacskós szendvics is jó lesz ebédre.

2015.08.23. 19:21:51

Annyira viccesek vagytok ketten ahogy egyre jobban hulyet csinaltok magatokbol :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 19:23:29

@Mirjam2:
Végre kezded normálisan lereagálni.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2015.08.23. 19:23:48

@Mirjam2:

Mentális segítségre azok szorulnak, akik bezárkóznak egy védett blogra, mint a dedós gyerekek, aztán ott nagyon "okos dolgokat" mondanak, beszólogatnak olyanoknak, akik nem tudnak válaszolni, mert ugye az óvónéni nem engedi, osztják az észt hazafelé, úgy, hogy lila fingjuk nincs miről szól ma Magyarország, de betegesen ragaszkodnak ahhoz, hogy egy magyar közösséghez tartozzanak, mert a senki földjén élnek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 19:32:55

@Rozzant bárka:
...háááát tudod azért elgondolkodhatnál azon hogy tisztelt barátaid miket írnak a blogjukon VÉDETT környezetben. Hogy ki beszél ki kit a sáncai mögül.
MINDENKI védi a blogját. Te is én is. Határ az valóban nem ugyanaz.

2015.08.23. 19:34:48

@diggerdriver: Ez tenyleg annyira vicces. Mindenaron fel akarja szegeny Quercus kelteni a figyelmemet, a vegen mar ketsegbeeseseben ir nekem egy e-mailt, hogy olvassam a blogjat :). Miutan ez sem mukodik, o meg a Hinta megvarjak amig egy ertelmes blogon kommentelek, es megragadjak az alkalmat hogy leirjak ezredszer is ugyanazokat amiket mar mindannyian hallottunk. Oke, fiuk, irjatok csak nyugodtan. Azert azt elarulom hogy ha erdekes blogot irnatok, mint pl. a Digger, nem kene e-maileken keresztul halaszni az olvasokat. Csaxolok :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 19:38:40

@Mirjam2:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2015.08.23. 19:42:39

Na és akkor most a poszthoz is egy pár gondolat.

Bárhogyan is próbáljátok bizonygatni, ti magyarok vagytok. Nektek Magyarország a hazátok, a szülőföldetek. Elmentetek innen, egy jobb élet reményében, ami természetesen mindenkinek bejött, mert ugye pl. London minimálbér nagyságrendileg jobb mint itthon egy normál fizetés. De hát ezen nem kell csodálkozni. Ha agyon ütnének benneteket akkor sem vallanátok be, hogy szarabbul éltek.

Csakhogy ott ahol éltek idegenek vagytok. Mert lehet, hogy a szemetekbe mosolyognak a kollégák a munkahelyen , a boltban, a hivatalban, de senki nem tart benneteket se angolnak, se németnek, se svédnek, stb. És nem is lesztek azok soha. Az első generációs bevándorlók mindig magyarok maradnak. Angolok, németek, svédek majd a gyerekeitek, az unokáitok lesznek, ha kint maradtok. Ezt ti pontosan tudjátok.

Sztármosogató 2015.08.23. 19:45:16

@diggerdriver:

Senkit nem beszéltem ki soha a blogomon. Más szidott egy két kitartott nőt a blogomon, emiatt úgy gondolta a HÁ gazdája hogy engem ki kell vágni onnan. Ahhoz képest hogy azóta mi megy azon a blogon, vicc kategória az én kitiltásom. De hát én nem voltam a krém tagja, akiknek mindent lehet.

Ja egy posztot írtam arról hogy undorító ahogy tilmir lenézi a szegénységet. Kiröhögte a moszkvai diák szobáját, én pedig ezen felháborodtam. Nem szeretem mikor az újgazdagok lenézik a szegényebbeket.

Az bosszantotta inkább a HÁt is hogy én olyan dolgokról írtam amikről nem illik beszélni...lerántottam a leplet a nyugati meséről, sok embernek nem tetszett ez, muszáj volt valahogy Hintát lekapcsolni. Erre nem volt lehetőségük sokáig, mivel soha nem sértegettem senkit, aztán HÁ talált egy két személyeskedő kommentet(amiket még csak nem is én írtam :D), így végre kirakhatott, a díszes törzsvendégek meg örülhettek hogy végre nem kell az igazságot olvasni a nyugati életről, hanem lehet vetíteni tovább az otthonrekedt "szegényeknek".

Egyébként a legviccesebb az egészben az, hogy a blogomat azóta is olvassa ez a díszes társaság miután kitagadtak maguk közül (máshol nem volt soha hirdetve csak HÁN a nevem mellett). Azóta is pörög a számláló, és nap mint nap felkeresik a blogomat, koldulva a hinta bejegyzéseket. :)

Quercus a favágó 2015.08.23. 19:46:04

@Mirjam2:

Az okos blognak számít szivi, ha arról egy poszt kikerül a liberós zIndex blogajánlójába?
Egyébként ha soha nem látnék nőt sem akarnám a te figyelmedet fölkelteni. Csak szólok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 19:51:45

@QUERCUS:
Ez elég Hintásan hangzott de beszéljük meg.
Nem tagadtam meg a szülőföldemet a posztban sem sőt egy sokkal rugalmasabb értelmezést vetettem fel mint amit a legtöbben belemagyaráznak.

Soha nem tudom megérteni hogy honnan veszik mások a bátorságot hogy az én életkörülményeimet minősítsék, hogy azt mondják hogy hazudok.Ha viszont én minősítem az ő életkörülményeiket Magyarországon akkor kúrvára meg vannak sértődve hogy visszaköpködök a Nirvánára.

Az utolsó bekezdésedet ne propagáljad sehol csak magyar közegben mert ordít belőle hogy soha nem voltál Angliában.
Te csak egy országról nyilatkozhatsz hitelt érdemlően, ahol élsz vagy éltél.
Mi kitántorgottak azért nem a tecsőről szerezzük az információinkat. Én elhiszem neked hogy erdész vagy te hidd el hogy digger vagyok.

2015.08.23. 19:51:45

@QUERCUS: Jaja, nagyon meggyozo :)))

Sztármosogató 2015.08.23. 20:01:40

@diggerdriver:

Nem érted digger. Ő nem gazdasági dolgokról beszélt most meg életszínvonalról, hanem arról hogy Nyugaton csak másodrendű polgár leszel magyarként. Ebben pedig nagyon igaza van.

Nyugaton élni magyarként nagyjából annyit jelent hogy lavírozol a peremrégiókban. Nem lesznek valószínűleg helyi barátaid, haverok se igazán, emberi kapcsolatok...A helyiek pedig nem fogadnak be, csupán megtűrnek. Erre pedig a legjobb bizonyíték hogy vasárnap este itt kotlotok magyar blogokon ahelyett hogy a helyiekkel lenne valami programotok, valami baráti összeröffenés, akármi.

Anglia se különb, elég megnézni mit tart az utca embere jelenleg a legnagyobb gondnak. A bevándorlást! Ez tény, nézz utána!

"Ha viszont én minősítem az ő életkörülményeiket Magyarországon akkor kúrvára meg vannak sértődve hogy visszaköpködök a Nirvánára.
"
Te Magyarországot nem szimplán köpdösted, hanem megalázóan írtál róla. Olyanokat írtál hogy nincs jövője meg hasonló kaliberű szövegek. Szerinted erre kíváncsiak akik ide jönnek olvasgatni? Ezt hallgatni? Meg hogy Angliában minden fasza mert több a lóvé?

Quercus a favágó 2015.08.23. 20:10:54

@diggerdriver:

Ha az Atyára, vagy Sodalisra gondolsz, az én értékrendemben semmivel nem alább valók, mint bármelyik HA-s kommentelő.

Egyébként elhiszem neked, hogy digger vagy, és értesz a szakmádhoz. Azt is tudom, hogy sok mindenben árnyaltabb a véleményed. Viszont ha írsz egy ilyen posztot, és a társaid kimerészkednek a várfalak mögül, akkor én megszólítom őket. És nem úgy, ahogy a védett blogon megszokták. Én nem etetek, büfiztetek, pisiltetek senkit.
Na most miután ez a Te blogod, így ha ezzel gond van, csak annyit kell mondanod, hogy húzzak el.

2015.08.23. 20:18:34

@QUERCUS: Ja, miutan leegetted itt magadat, most azt a strategiat probalod alkalmazni hogy kitiltatod magad Diggerrel, hogy emelt fovel visszavonulot fujhass es jatszhasd a martirt? En remelem hogy Digger nem fog belemenni a jatekba es nem tilt ki. Szorakoztass meg bennunket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 20:18:44

@QUERCUS:
Sokakkal ellentétben én nem tartalak a negyedik embernek.
Vannak az életben értékrendek amiket még én is betartok.
Fel sem merült bennem hogy elküldjelek innét.
Amíg a megszólításod nem trágár és csak szellemi kvalitások vagy gondolkodásmód bírálatáról szól addig egy szavam sincs.
Mondhatsz itt bármit csak azt nem hogy bakfitty...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2015.08.23. 20:30:20

@Mirjam2:

Szórakoztatlak szivi, abban biztos lehetsz. De az nem fog bekerülni a naplódba. A HA-n már elmondtam egy leányzónak, nem ellenfél. Te sem vagy az.

Quercus a favágó 2015.08.23. 20:36:22

@diggerdriver:

Hát Tesó, nem hat meg, ha mások negyedik embernek tartanak. Az sem ha huszadiknak.
Tudod nekem nincs lelkem, így lelkiismeretem sem. Engem nem érdekel ki mit mond rólam, mit mond másokról, mit mond az országról, ha azt úgy teszi, hogy ugyan azokkal a feltételekkel bárki megválaszolhassa. De ami a HA-n folyik az nemes egyszerűséggel undorító. És ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül.

Én nem anyázok, abban nyugodt lehetsz. Rendkívül cizelláltan tudok alázni. DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 20:40:01

@QUERCUS:
Ez teljesen rendben van.
A HA-ról más a véleményünk de ez is teljesen rendben van.

Quercus a favágó 2015.08.23. 20:46:24

@diggerdriver:

Már 372-tőn van a nézettség. Jössz egy felessel, meg egy sörrel. DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 20:47:11

@QUERCUS:
Megbeszéltük....
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 20:48:31

@QUERCUS:
Amíg ez a beszélgetés folyt írtam egy posztot a menekültekről. Mindjárt kiteszem.Még be kell fejezni:)))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2015.08.23. 20:52:13

@Mirjam2:

"Ja, miutan leegetted itt magadat"

Leégettem magam? Hát mondtam én olyat, hogy egy hét alatt sem tudom kitakarítani a lakást, mert annyira fárasztó? Mondtam én olyat, hogy még arra is lusta vagyok, hogy egy tetves szendvicset megcsináljak, ezért inkább üzletben veszem előrecsomagolva? Hát mondtam én olyat, hogy vasárnap a benzinkúton veszek kaját, ha nincs nyitva bolt, ahelyett, hogy főznék valamit annak, akinek a pénzéből flancolhatok?

Nem mondtam, Akkor ki is égeti magát?

Sztármosogató 2015.08.23. 21:00:42

@QUERCUS:

A háztartásbeli nők általában a leglustábbak. Tilmir pl múltkor közölte hogy még főzni is lusta :)) Egész nap HÁra írogatni persze van ideje.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 21:08:28

@QUERCUS: @Sztármosogató:
Arra lennék kíváncsi hogy miért lényeges az hogy ki hogyan él? Mikor főz vagy nem főz mit eszik vagy nem eszik mikor teszi szét a lábát vagy nem...
Mi a probléma?
Kiteríted a feleséged bőrét ha nem tartja be az íratlan szabályokat. Tedd. És? Mi közöm hozzá?
A benzinkúton veszi a szendvicset. És? Nem értem a problémát?
Úgy kéne élnie mint nektek?
Nem nektek veszi a szendvicset.
Én eszem a KFC menüt nem benneteket kényszerítelek rá.
Lehet hogyha elmennék hozzátok látnék olyan dolgokat ami nekem elfogadhatatlan. Ti meg nálunk. És?
Ez itt életvezetési tanácsadó?
Teritsd ki a bőrét, told ki a szemét, tépd ki a szárnyát?

Taxomükke (UK) 2015.08.23. 21:26:50

@diggerdriver: Ha nem lenne nőd/feleséged/partnered, lehet, hogy te is ilyen dühös lennél a másik nemre. Legyél megértőbb...

Sztármosogató 2015.08.23. 21:30:57

Én nem azért vagyok dühös a nagyszájú kitartott észt osztó nőkre mert nekem nincs nőm :))

Hanem mert ezek a lusta nők mondják meg a legnagyobb szájjal hogy hogyan kéne élni, mit hogyan kéne csinálni.

Közben meg felnőtt nőként ki vannak tartva.

Quercus a favágó 2015.08.23. 21:33:05

@diggerdriver:

Ennek a nőszemélynek ki kell takarítani az orrát. Ennyi. Csak először le kell húzni a felhőkarcoló tetejéről, mert abban a magasságban hordja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.23. 21:38:10

@QUERCUS:
Nézd, nekem volt néhány csörtém vele feminizmusról, rasszizmusról, sőt személyesen is ismerem.
Szerintem meggyőzhető és jó vitapartner.

2015.08.23. 22:31:10

@diggerdriver:

Tudom. Nem buta csaj, sőt. Csak tipikus eset, aki elfelejti honnan indult. Néha emlékeztetni kell rá.

2015.08.23. 23:09:05

@Rozzant bárka: Teged emlekeztetlek: keress fel egy pszichologust. Jot fog tenni, hidd el.

Taxomükke (UK) 2015.08.24. 08:45:44

@Rozzant bárka: Ha mind szemét, minek olvasod? Szeretsz bosszankodni?

Simon Hasonmasa (TW) 2015.08.24. 11:40:56

@diggerdriver: @Taxomükke (UK):

No akkor, back to normal, hetvegen talalkoztam az itteni legjobb baratommal aki szerb szuloktol szarmazik, itt szuletett es abban a varosban el mar 54 eve.
Arra a kerdesre valaszolva, hogy minek vallod magad, azt mondta hogy O hazatlan...
Csak hogy errol a kategoriarol is essen szo:)))

puhacica 2015.08.24. 13:45:59

hetvegen talalkoztam egy sraccal. Lacinak hivjak. apja szlovak, anyja magyar, o itt szuletett Angliaban. beszel magyarul, eros akcentussal, szavakat keresgelve. nem annyira erdekelt senkit, hogy mit gondol, mi a hazaja. ugyanis nem fontos.

erdekes volt egyebkent is ez az egesz buli, voltak lengyelek, spanyolok, magyarok, ausztralok, angolok... senki le se szarta, ki honnan jott, dumalt mindenki mindenkivel, az ausztralt kirohogtuk az akcentusa miatt, az angol megolelgetett, hogy milyen jo, hogy a five guysban dolgozok es remeli, majd talalkozunk, mert szeret oda jarni, szoba kerult utazas, sieles, hobbi, autovasarlas... csak a haza nem. meg az se, hogy ki micsoda. jo volt. :)

puhacica 2015.08.24. 13:49:11

@puhacica: * az, hogy a haza nem fontos, ugy ertelmezendo, hogy ha elmegyek egy tarsasagba, akkor legyen akarmilyen nemzetkozi, nem tema a nemzetkoziseg. tema minden mas, mint ami egy barati tarsasagban tema szokott lenni. de nem a haza. ilyen szempontbol, a mindennapokban nem fontos a haza kerdese.

Sztármosogató 2015.08.24. 16:37:48

@puhacica:

Kurvajó dolog ott melózni minimálbérért mi? :) Főleg Európa egyik legdrágább városában.

Sztármosogató 2015.08.24. 16:43:33

" az angol megolelgetett, hogy milyen jo, hogy a five guysban dolgozok es remeli, majd talalkozunk, mert szeret oda jarni, "

Ja milyen jó ott dolgozni, első adandó lehetőségnél lelépnél azonnal onnan :)))

Ne pózerkedj. Én tényleg szerettem a mekiben dolgozni, te meg kényszerpályán vagy és az első adódó alkalommal lelépnél.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.24. 19:33:23

@Rozzant bárka:
Most elmorzsoltam néhány könnycseppet...
Hajtsd ide a vállamra a fejed, sírd ki magad nyugodtan.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.24. 19:36:27

@Simon Hasonmasa (Roch):
Ha elfogadjuk azt a kitételt hogy a haza az emlékeink akkor minden tudatánál lévő embernek kell hogy hazája legyen.A hazáról most nem mint jogi fogalomról beszélek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.24. 19:38:43

@puhacica:
Na látod azért vannak az ilyen blogok hogy ott viszont ezt megbeszélhessük.
Az aranyérről sem divatos téma beszélni mégis vannak orvosi blogok ahol meg lehet beszélni.

2015.08.25. 00:06:14

Egy erdekes iras:
www.kortarsonline.hu/2009/09/vilagsorssa-valhat-e-a-hazatlansag/4031
Nehany idezet belole:
„Az ember lényege […] abban áll, hogy több, mint puszta ember”

"Ha a hazátlanságról gondolkodunk, azt is tudnunk kell, mit jelent, ha van hazánk.
A haza nem földrajzi fogalom. Abban különbözik az ország és a szülőföld fogalmától, hogy feltételez egy nemzetet. Így van jól, elsősorban azért, amit annyian leírtak: hogy az emberiséghez mint a nemzetek egyeteméhez a saját nemzeten keresztül vezet az út
A haza attól is az, ami, hogy olyan hely, ahol nemzeti önazonosságunk megélése, megőrzése, kiteljesítése természetes, ahol ez az önazonosság maga a valóság. Ami ettől különbözik, az a „más”, és amikor otthon vagyunk, akkor nem kell e tény meghatározásában másokhoz viszonyítanunk magunkat. Ezt a természetes biztonságérzetet a haza adja. Minden ember alapvető joga, hogy ezt megélhesse. Azért van erre szüksége, mert a hiányában elszenvedett hazátlanság nemcsak eseti gond, hanem az emberi lét végső tartalmainak megélését, megragadását és kifejezését teszi lehetetlenné.
A hazátlanság ezért nem a köznapian felfogott nemzeti kötöttségek miatt elfogadhatatlan, hanem – az egyetemesség belső szerkezetét tartó pillérek összeomlása miatt – mint (fenyegető) világállapot botrányos."

Peace! Vilag proletrajai egyesuljetek! :)

puhacica 2015.08.25. 03:09:48

@Sztármosogató: igen, eleg jo. elmeselem neked a hetvegemet, jo? szoval szombaton kedves baratokkal elhaladtunk egy streetfood es craft beer festivalra. ott vettem egy 4,50-es sort, aminek a felet azzal a lendulettel szet is locsoltam. elvegre habzsidozsi van, vagy mi a facom. aztan este megjelentunk egy partyn egy pubban, ahol tequilaqztunk es soroztunk tovabb hajnalig. masnap, miutan kicsit kijozanodtunk, elmentunk egy etterembe kajalni, ahol csatlakozott hozzank a pestrol erkezett exkollegank es csaladja. igy egyutt szepen atmentunk egy pubba sorozni. aztan egy masikba. vegul hazatertunk es lecsicsikaltunk. a te hetveged hogy sikerult? :D

puhacica 2015.08.25. 03:10:36

@Sztármosogató: halo, az angol orult neki, hogy ott dolgozok, nem en! :D

puhacica 2015.08.25. 03:12:24

@diggerdriver: persze, miert ne beszeljunk rola? itt mondjuk? de a hetkoznapokban... ez azert igazan nem tema. legalabbis nalunk nem. :)

soad1221 2015.08.25. 09:25:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: igen, biztos :)
A II.kerület és XII kerület választóvonala a SZilágyi Erzsébet fasor, és a jános kórház a XII. kerültre esik. A vele szemben lévő bolt már a II. kerület.

Mondjuk annyiban igaz, hogy a Budai Gyermekkórházat beolvasztották a János kórházba pár éve, így végül is van már terület a II. kerületben is, de a szülészet és az egész "eredeti" jános kórház a xii. kerületben van...

Sztármosogató 2015.08.25. 11:23:33

@puhacica:

Hajnalig iszol kocsmában aztán étteremben eszel? Mindenzt egy fast food workerként Londonban.

Minden spórolt pénzt elszórtok ilyenekre? Miért nem takarítasz meg inkább valamennyit? Bár megértem hogy nem motivál, és azzal számolsz hogy hamarosan zsíros állásod lesz és majd akkor...

Én sose engedhettem meg magamnak itt kocsmázást meg éttermezést. De hát Angliában biztos jólét van ez meg itt csak a csóró Ausztria.

Sztármosogató 2015.08.25. 11:24:14

@puhacica:

De azért elmondtad neki hogy te nem szereted ezt a munkát? :)

A budapesti ismerősöknek is?

És mennyit szoktál műszakok után sírni otthon?

Herr Géza 2015.08.25. 11:41:16

@Rozzant bárka: Sikerült a lényeget megfognod a szövegemböl. Gratulálok.
Apropó, rád miért is büszke Magyarország???

Sztármosogató 2015.08.25. 11:46:22

@Herr Géza:

Mert otthon boldogul? Ő is leléphetne több pénzért, de inkább a hazájáért dolgozik.

Te meg külföldön próbálod levetkőzni a magyarságod...

Lelépni annyit jelent, mint cserben hagyni a hazánkat...lehet mellébeszélni, ez az igazság.

puhacica 2015.08.25. 11:51:46

@Sztármosogató: ne szarjal be, van annyi felreteve, amennyit jonak latunk.

Sztármosogató 2015.08.25. 11:53:29

@puhacica:

kocsmázás, éttermezés mellett raktok félre? Ne füllents már.... én is Nyugaton élek és csak úgy lehet spórolni szar melóból ha nem szórakozol meg semmi...

Pedig ez még nem is London, hanem egy olcsóbb vidéki kisváros.

Úgyhogy nekem ez scifi hogy ti dőzsölés mellett hogy raktok félre a 950 fontos fizetésekből.

puhacica 2015.08.25. 11:54:46

@Sztármosogató: fura eszjarasod van neked hallod, bar eddig is rajohettem volna. :D fel se merul bennem, hogy miert ne mondanam el. de csomoan vannak, akiknek nem is kell mondanom, aki ismer, tudja, hogy nem ez a szivem csucske. csak egyszer sirtam eddig, akkor se otthon. megrantottam a csuklom es nagyon fajt. :D

puhacica 2015.08.25. 11:55:36

@Sztármosogató: ja, tenyleg, hazudtam. ja, nem is. :D

Sztármosogató 2015.08.25. 11:58:05

@puhacica:

Emlékszel mikor mesélted nekem hogy hol dolgozol, meg hogy az mennyivel különbebb hely mint a meki? Most meg kiderül hogy még nem is szereted...

Én szerettem mekizni. Ha nem raknak ki, mai napig ott dolgoznék.

Tehát akkor szerinted kinek jobb? Annak aki szar kedvvel megy be dolgozni vagy az aki boldogan?

©________ 2015.08.25. 11:59:21

@puhacica: ne haragudj, nem értelek.
ő jobban tudja, hogyan éltek.
hogy mersz vitatkozni vele?

Sztármosogató 2015.08.25. 12:00:01

@puhacica:

Te írtad hogy van vagy 1100 a kis lakásotok. Fast wood workerként kb 950 fontot kapsz, HA teljes idős vagy...

Na ha ebből 550 repül csak a lakhatásra(részedről) akkor nem értem hogy a maradék 400ból te hogy éttermezel meg kocsmázol állandóan...

Nekem ez így kicsit fura...

Főleg hogy még autótok is van, ha jól tudom. Úgy meg főleg nem értem hogy lehet éttermezni meg kocsmázni ennyi pénzből állandóan.

Sztármosogató 2015.08.25. 12:00:54

@Karádi Katalin:

Nem tudom jobban, csak tudok számolni. A fizetése több mint fele elmegy lakhatásra....ő meg éttermezik, kocsmázik és meg is takarít pénzt....valami itt nem stimmel...

puhacica 2015.08.25. 12:02:54

@Sztármosogató: az, akinek van hova bemenni dolgozni. :D

ja, kepzeld, eloleptettek! es fizetesemelest is kaptam! :D de befejezem mara a hazudozast, igaza van @Déryné: -nek. :)))

Sztármosogató 2015.08.25. 12:05:58

@puhacica:

Na, műszakvezető lettél vagy mi? Gratulálok puhacica.

Érdekes én 2,5 éven át sose kaptam több pénzt a mekiben mint a minimum. De hát nyilván a meki az egy szar hely, a te burgereződ meg a kánaán.

puhacica 2015.08.25. 12:08:55

@Sztármosogató: mielott elhiszed es elterjeszted a feltetelezeseid: nincs autonk es nem lettem muszakvezeto.

Sztármosogató 2015.08.25. 12:10:44

@puhacica:

Akkor miért kaptál emelést? Csak úgy emelnek?

Mesélj erről, érdekel.

Hány órát dolgozol hetente most? A párod mennyit?

Herr Géza 2015.08.25. 12:27:14

@Sztármosogató: A "hazájáért dolgozik"...., mindjárt elsírom magam! Mellesleg nem téged kérdeztelek szerintem, pláne, hogy töled föleg hülyén hangzik, hisz Ausztriában vagy, és te még Ausztriáért sem dolgozol, vazze, hanem nyafogva visítasz munkanélküli segélyen, amit az oly szemét, folyton ausländerezö osztrákjaid keresnek meg neked.
Szóval, ahogy az osztrákjaid mondanák: "halt' dein Gosch'" és inkább húzd meg magad, imádkozz értük, hogy neked is essen le valami az asztalról!
Grrrr...
Majd ha közelítöleg annyit betermeltél a magyar (!) államkasszába, mint én, és ugyanolyan keveset vettél ki, akkor folytathatjuk a "ki a hazaáruló" dumát.

Sztármosogató 2015.08.25. 12:32:35

@Herr Géza:

Egyetlen különbség van kettőnk között : Én Magyarországon képzelem el a jövőmet, te meg leléptél örökre.

Én csak ideiglenesen vagyok itt nem ide tervezek életet. Hülye is lennék...egy életen át legyen szegény ráadásul idegenben? Nem őrültem meg.

Én inkább a tisztes de magyar szegénységet választom.

puhacica 2015.08.25. 12:35:56

@Sztármosogató: találd ki, úgyis olyan nagy képzelőerővel rendelkezel. :D

Sztármosogató 2015.08.25. 12:58:39

@puhacica:

A lényeg hogy nekem gyanús ez a Londonban fast food workerkedünk és éttermezünk, kocsmázunk még félre is rakunk sztori....

De akkor biztos ennyivel jobb ott az életszínvonal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.25. 13:09:27

@Karádi Katalin:
Csak neked mondom halkan, hogy örülök neki hogy Puhacica végre bevallotta mekkora alkoholbogár.
Felnőtt férfiakat simán az asztal alá iszik.
Súlyos a helyzet.
Az árvák könnyét meginná…
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

©________ 2015.08.25. 13:14:16

@Sztármosogató: de nem ám. a te fejedben. ott nem stimmel.

©________ 2015.08.25. 13:15:18

@Sztármosogató: mondod ezt úgy, hogy osztrák munkanélküli segélyen élsz.

hogy hogy nem köpöd szemen magad...

Herr Géza 2015.08.25. 13:23:59

@Sztármosogató: "Én inkább a tisztes de magyar szegénységet választom."
Úgy legyen... :)))
Lehetnél akár tisztes osztrák szegény is (mennyivel rosszabb az???), csak ahhoz dolgozni is kéne, nem csak sírni.

Sztármosogató 2015.08.25. 13:26:40

@Karádi Katalin:

Kirúgtak, ebben a remek országban meg 10 % már a munkanélküliség, a városban 15 körül. Lehet rám mutogatni hogy munkanélküli vagyok, de ez biztos csak az én hibámn?

Sztármosogató 2015.08.25. 13:32:37

@Herr Géza:

Köszönöm én hosszútávon nem kérek a tisztes osztrák szegénységből.

Durrogtatni a szakadt bérlakásra havonta egy vagyont, semmire sincs igazából pénzed, csak élelmiszerre meg bérletre, aztán mehet a nem létező dőzsi...bakter ebben a városban már 500 euró egy garzon! A bérek meg basznak emelkedni. Ja költözzek össze paraszt magyarokkal, esetleg lakjak egy életen át a nővéremmel, én a konyhában ő a szobában, és akkor még akár megtakarítani is tudok. Micsoda életszínvonal!!

Ezzel szemben Borsodban vár egy hatalmas kertes családi palota, ami a legtöbb osztráknak csupán vágyálom.

A szarul keresők hajtanak a szirszar 1100 eurókért, a jobban keresőket szopatják az adókkal, ők is alig kapnak....1500-1900 eurókért szívnak...abból se lesz szép ház...meg semmi...

A lényeg hogy baromira nem jó itt sem szegénynek lenni, oké, hogy Magyarországon se az, de ott legalább van háttére az embernek legtöbbször, meg barátai, ismerősei, ittt meg leköpdösött bevándorló a peremrégión élve a szakadt bérlakásokban.

Sztármosogató 2015.08.25. 13:33:20

@Herr Géza:

Sőt, akár a német szegénységet is választhatnám...szívni 1000 eurókért.... még 13-14 havi fizetés sincs...és az élet meg kerül annyiba mint Ausztriában...

Sztármosogató 2015.08.25. 13:37:50

@Karádi Katalin:

puháéknak simán marad pénzük dőzsölni miközben több mint az egyikük fizetését csak a lakás viszi el? Kocsmázni, éttermezni agyba főve, durrogatni ezekre a fontot?

Hagyjuk már... az utolsó pennyjüket is elköltik ha így élnek. Ez nem gond, csak puhának még nem esett le hogy Nyugaton ő csak erre lesz jó, fast food workernek.

Úgy van vele hogy hamarosan lesz zsíros állása :)

De ez nem fog bekövetkezni, mert ahhoz folyékony angol kéne meg jó helyi kapcsolatok.

Sztármosogató 2015.08.25. 13:43:34

@Sztármosogató:

Persze lehet valahol a halál faszán is lakni, viszonylag ócsóért, de akkor meg a különbözetet faszán elviszi az autóka fenntartása...

egy autóka kerül itt havi 150 euróba minimum. Luxus! Az átlagos osztráknak egy autó luxus! Magyarországon a legszegényebbek is kocsival járnak, nekem meg a gazdag Nyugaton luxus a kocsi :DD

Sztármosogató 2015.08.25. 13:46:15

@Sztármosogató:

Ja és akkor a megfizethetetlen szolgáltatásokról egy szót sem szóltam...

bármi történik szinte semmilyen szolgáltatást nem tudok megfizetni....

soad1221 2015.08.25. 14:04:23

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: azért ne ess túlzásokba... :) semennyire sem volt fontos :D mindössze egy kis okoskodás...

soad1221 2015.08.25. 14:07:48

@Sztármosogató: jaaaajjjj.. ugyanmár. a hazájáért? kicsoda? és akkor te valójában ausztriáért sütöttél hambit, nem azért, hogy megélj valamiből?
hinta, ez még az eddigieknél is nagyobb blődség... :)

Herr Géza 2015.08.25. 14:12:47

@Sztármosogató: Vazze, ezeket a rizsákat annyit hallottuk már.... Csinálnod kéne valamit, nem leragadni a Mekinél, meg otthon a konyhában nyomni be a cefrét, hogy de szar az élet. De te nem vagy képes semmire a síráson kívül...
Hagyjál már, hogy az osztráknak luxus az autó. Persze, nézd meg hány autó van Ausztriában, akkor az mind luxusban él? Hogy csinálja? Ja, hogy dolgozik.....

Sztármosogató 2015.08.25. 14:19:23

@Herr Géza:

Aha, szóval tanuljak szakmát és akkor már esetleg 1300 eurót is kereshetek nettóban :DDD

Ebben az országban nem lehet pénzt keresni...

soad1221 2015.08.25. 14:25:59

@Sztármosogató: "Az átlagos osztráknak egy autó luxus! Magyarországon a legszegényebbek is kocsival járnak, nekem meg a gazdag Nyugaton luxus a kocsi"

teljesen felesleges a vita tudom, de ezt gondold át még egyszer... aztán nézd meg mondjuk a használtautó.hu-t, hogy mennyi az osztrák-német behozott autó itt Mo-n.. Csak súgok, azok nem újak, hanem használtak, amiket ott eladtak..
ja és nem pont azért mert luxus lenne fenntartani egy 5 éves autót, ezért inkább eladják a gazdag magyar szegényeknek, mert ők farzsebből tudják átvenni az osztrák autós hitelét, ezzel kimentve őt a csődből.. :)
talán inkább azért, mert 5 év után lecserélik...

egyébként dicséretes, ha hazajössz a borsodi faluba a kertes palotádba, gyere, már beszélgetünk erről kb 1 éve. mikor jössz végre? arra már összegyűlt a pénz, nem? van háttér, meg minden, jöhetsz... és ezt komolyan mondom, ha haza akarsz jönni, tudsz is, és jobb lenne, akkor miért csak szövegelsz róla 1 éve?

puhacica 2015.08.25. 14:53:15

@diggerdriver: @Karádi Katalin: ja, ezer elmegy lakasra, ezer meg sorre :D

Sztármosogató 2015.08.25. 15:00:17

@soad1221:

Budapestre tervezek egyébként.

terrer 2015.08.25. 15:04:56

Szülőföld, szülőhaza, szülőváros, amit számomra jelentenek:

Elsőre látható, hogy ezek összetett szavak. Létüknek tehát rám, ránk vonatkoztatva csak az esetben van értelme, ha alkotórészeiknek külön-külön is, plusz van, ami össze is köti őket. Ergo nem minden ember rendelkezik a fenti helyekkel.

A helymegnevezések "szülő-" előtagja egyértelmű, merthát magyarok vagyunk, tudunk magyarul. (Bár utóbbi sajnos egyre kevésbé következik az előbbiből.) Az a hely, ahol születtünk, és azt mondom, ilyen összetételben van némi pátosza, pozitív felhangja is.
(Ahol NEM születtünk, az nem lehet szülő-... sehogyse.)

Föld: ebben a szóösszetételben "élettér", tehát ahol (számottevő ideig) éltem. Nincs egzakt körülhatárolása, de hagyományosan leginkább kis- közép- vagy nagy tájegységet értünk alatta. Pl. Alpokalja, Dunántúli-dombság (nagy tájegység), Mezőföld, Nyírség (középtáj), Északi-Bükk, Mátralába (kistájak). (megj.: Budapest önmagában nem kistáj, hanem több kistáj találkozásánál fekszik)

Szülőföld tehát az a tájegység, ahol születtünk, ÉS felnövésünk jelentős része alatti életterünk is volt. Ha valaki csak egy napig van azon a földön átutazóban, az neki nem szülőföld, csak szülőhely. Neki nincs szülőföldje.

Haza: az az ORSZÁG, ahol OTTHON VAN az ember. Ahová tartozónak érzi magát, függetlenül attól, hogy perpillanat esetleg máshol él, vagy anno máshol született.

Szülőhaza: az az ország, ahová nemcsak születtem, de odatartozónak is érzem magam. (Nem mindenkinek esik a kettő egybe, így sok embernek nincs szülőhazája, csak születési országa és hazája, ahova a szíve húzza, külön.) Tökmindegy, ha az az ország most, felnőttkorunkra esetleg már nem létezik (NDK), vagy nem ott (Erdély). AKKOR még ott és úgy volt. A történelmet nem tagadjuk meg csak azért, mert már elmúlt. Lélekben tartozhatunk egy azóta már megszűnt országhoz is - ugyan ki tilthatná meg ezt?

Szülőváros: a város, ahol születtünk. Azon lehet vitatkozni, hogy több-e a "születési helye" rovatnál - a másik kettő fogalom alapján ez is több, mert e fogalom pozitív felhangú, amit nem használnék egy olyan helyre, ahová anyám csak átutazóban, véletlenül került, aztán szülés után tovább is utazott onnan. Tehát szülőváros: ahol születtem és egyúttal (ha a kettő egybeesik) ahova tartozónak érzem magam, mert pozitív érzelmek kötnek oda.

Fenti három fogalom egy tőről ered: az a szűkebb-tágabb, kisebb-nagyobb hely, ahol születtem, egyúttal ahova tartozónak érzem magam. Akinek ezek némelyike nem esik egybe, az a fentiek némelyikével nem rendelkezik.

soad1221 2015.08.25. 15:09:28

@Sztármosogató: hát akkor arra még kell gyűjteni...
meg mondjuk mekis bérből az nem fog menni, tudod mostanság elszabadultak az árak, akár bérelni, akár venni akarsz...
a bérlésnél használhatsz 1,5-2x-es szorzót a legutóbbi beszélgetésünkhöz képest, ha jól emlékszem kb január-február környékén volt egy kis számolgatásunk mi fér ki a mekis bérből..

Sztármosogató 2015.08.25. 15:13:13

@soad1221:

saját lakással tervezek Budapesten. Amint meglesz a kuckó, győztem.

Mehetek mustárt fröcskölni 70 rongyért, amiből 30 ugrik rezsire meg számlákra. :)

Sztármosogató 2015.08.25. 15:15:53

@soad1221:

Viszont otthon leszek, a nők imádni fognak (saját lakása van = gazdag), imádni fogom a kelet európai életszínvonalat is. Minden egyes nap bele fogom verni a munkába a farkam :) Mert a meló az hobbi abból megélni nem lehet...reppelem majd...alig várom...

soad1221 2015.08.25. 15:23:56

@Sztármosogató: na akkor húzz bele, mert igencsak felmentek az árak...

de azt a 30-at számold majd át még egyszer. segítségképp: kell majd víz, gáz, áram, közös ktg - ez ugye csak a nagyon alap (hacsak nem saját ház, de arra extrán sokat kellene dolgoznod, szóval maradok a lakásnál, ha nem haragszol). na ez barátok között minimálisan 20, inkább 25. telefon, internet, esetleg tv (bár én arra nem költenék egy ft-ot sem, szerintem az luxus, főleg az arra fordított időt nézve), bkv bérlet.. ez megint 20-25 körülre rúg.... szóval az a 30 alaphangon inkább 40-50 ezer, de Te jobban tudod mi mennyibe kerül pesten. szóval szerintem abból a 70-ből (ami megint alábecsült, mert az inkább 80, de mindegy...), akkor nem 30 ugrik, hanem annyi marad. ha spórolsz.. ja és igen, ezután ehetsz vmit meg.. még mi is? szerinted mennyibe kerül Bp-en az élet? tudod, a szolgáltatások meg ilyenek, amikre kint nem futja, de itt meg minden buriforgatónak igen... :)

Sztármosogató 2015.08.25. 15:28:04

@soad1221:

A mekis alapbér jelenleg 70 körül van....

és nekem egy kis lakásom lesz...ne magatokból indulj ki akik palotában élnek!

Az én rezsim nem lesz olyan sok. Max 30 rongy.

Mindegy, ha marad élelmiszerre 30 ezrem akkor már jó lesz.

Sztármosogató 2015.08.25. 15:29:47

@soad1221:

Tudom hogy téged szanaszét fizetnek, de a minimálbér nettója 69 rongy. A mekis alapbér pedig pontosan ennyi. Ha délelőtt dolgozom és nincs túlórám akkor bizony ennyit keresnék jelenleg ott.

Herr Géza 2015.08.25. 15:36:16

@Sztármosogató: Pármillió osztráknak és nem osztráknak azért sikerül... Persze ök dolgoznak, nem csak bejárnak a munkahelyre. Mert az utóbbi elképzeléssel már Magyarországon sem jutsz messzebbre, még akkor sem, ha a nihilben élni ott olcsóbb lenne... Tudod öcsi, ha a te igényszintedhez nincs meg a lóvé, akkor tök mindegy, hogy a fizud éppen ezer fabatkával kevesebb, vagy ötezerrel, az eredmény ugyanaz.

soad1221 2015.08.25. 15:36:57

@Sztármosogató: vééégre :)
már vártam vmi újabb csodát, kezdtél hiányozni hinta!
voltak is ám emiatt álmatlan éjszakáim..
szóval vegyük sorra:
1. a nők imádni fognak (saját lakása van = gazdag)
baszki ezt felírom magamnak, egyszerűen olyan szép, hogy tanítani kell. nem is tudom elemekre szedni, ez így kerek
2. imádni fogom a kelet európai életszínvonalat is
ez mondjuk nem tudom mit jelent de legyen :)
3. Minden egyes nap bele fogom verni a munkába a farkam
Meki helyett javaslom az állami szférát, mondjuk bekerülni macerás, de onnantól nyert ügyed van...nem lógnál ki a sorból
4. Mert a meló az hobbi abból megélni nem lehet...reppelem majd...
mondjuk tény, van itthon egy-két senkiházi, aki ebből meg tud élni, de szerintem telített a piac, szóval továbbra is az állami szférát javaslom.

ott csak egy szabályt tarts be. ne mássz magasra, és ne nyilatkozz politikáról. ha észrevétlen kis naplopó vagy, akkor nyugdíjig elevickélsz, és a sok privilégiumnak köszönhetően relatív tűrhető életszínvonal hozható... de mondom, bekerülni macerás, pláne végzettség nélkül, de tudod: semmi nem lehetetlen...

szóval hajrá.. :D

Observer99 2015.08.25. 15:38:19

@Sztármosogató:
Hinta! Akkor mielőbb gyere haza a borsodi kacsalábon forgóba,mert ha sokat vársz, addigra az indo-borsodicusok vagy beköltöznek vagy szétbontják és elhordják!

Tudod te, hogy itthon minimálbérből hány tank benzinre fussa? Inkább ne beszélj hülyeségeket! Ja! Most a borsodi kacsalábba akarsz költözni vagy a pesti saját kéglibe? Össze-vissza süketelsz, jó lenne lepihenned már.

Sztármosogató 2015.08.25. 15:41:03

@Herr Géza:

Érdekes módon, egyetlen embert se ismerek akinek pl 2 es számmal kezdődik a fizetése. De biztos csak Hinta ismerettségi körében keres mindenki szarul. :)

Sztármosogató 2015.08.25. 15:42:47

@Observer99:

Ez a mérce hogy hány tank benzinre fussa? Nekem tök mindegy, a gazdag Nyugaton sincs pénzem kocsira!

Budapestre szeretnék elsősorban költözni, mert ott imádnának a nők, lenne stabil barátnőm, meló is, minden fasza lenne.

Leszek majd raktáros vagy mit tudom én. Budapest az én álmom.

Sztármosogató 2015.08.25. 15:45:03

@Herr Géza:

Akinek meg egyessel kezdődik az nem dőzsöl :))

A pénzkeresés ott kezdődik hogy annyi jövedelmed van hogy egy nagyon szép lakásra a jövedelmed harmada se megy el.

Ehhez 2000+ nettó kell még Grazban is. Ennyit meg alig kapnak meg valakik...

Observer99 2015.08.25. 15:47:18

@Sztármosogató:
Jaj, de szerencsétlen vagy! Nem te mondtad, hogy itthon még a csórók is autóval járnak?

"Leszek majd raktáros vagy mit tudom én."
Milyen végzettséggel? 3 faiskola?

Sztármosogató 2015.08.25. 15:48:41

@Observer99:

Azzal járnak bizony. Szinte mindenkinek van autókája.

Hát tudok németül meg angolul, ez csak elég lesz.

Raktárosként meg keresek majd 150-160 rongyot és a nők is ömlenek majd.

soad1221 2015.08.25. 16:03:30

@Sztármosogató: igen, ha... de megsúgom, hogy ez nem úgy van, hogy Te eldöntöd, hogy délelőtt dolgozol és nincs túlórád.
én most abból indultam ki, amit anno linkeltél (!!!), hogy a mekis átlagbér br. 130 körül van mindenféle pótlékkal, az pedig kb 85 nettó. De tényleg nem fogunk összeveszni.

az hogy szanaszét fizetnek meg palota már tisztáztuk, neked még azzal a lyukkal is nagyobb élettered van 1 főre vetítve mint nekem, de azt továbbra is szeretném kérni, hogy ne velem hasonlítsd össze magad.. nem sok értelme van..

viszont az hogy a rezsid nem lesz több 30 rongynál nem igaz. nem azért mert palotát fűtesz, meg ilyenek, hanem mert nem ilyen árak vannak Mo-n. csak gyorsan 1 fővel kalkulálva: gáz, ha meleg víz és fűtés és főzés is ezzel van havi átlag 10000 ft
áram: havi átlag 5000 - ezen mondjuk lehet 1-2 ezret húzni, akkor legyen 3000
víz: 3000
közös ktg: 6000

ez ugye 22 000
ez kurvára a minimum, ez alatt nem, fogod megúszni ezekete a költségeket. nyilván a gáz lehet olcsóbb, ha meleg víz bojlerrel lesz, de akkor az áram ugrik.

mobil: 10000
internet: 5000 (bár ennyiért azt hiszem csak csomagban van, szóval veszel hozzá még másik szolgáltatást, de nagyvonalúan ezt nem számolom)
bkv: 10000

akkor most tartunk 47 000 ft-nál, spórolással....

szóval akkor most maradt 38 ezer (persze az én kalkulációm szerint, a tiéddel 22 ezer, de szerintem azt bizony alul becsülted), úgy hogy még nem ettél. rendben, ez kajára elég, kuporogsz egy lyukban, a zúgó hűt mellett, de persze imádnak a nők, mert ez saját. a kérdés, hogy hol fogsz cipőt venni, nadrágot, esetleg az imádókat elvinnéd-e moziba, vagy semmi szükség, mert a saját lakás miatt annyira imádnak?
szóval tudod, amire kint neked nem futja, de itthon röhögve..
ja meg olyan éves szinten fellépő költségek, mint kommunális adó, és hasonló finomságok amik a saját tulajdonnal járnak, na meg persze a nem számolható és nem várt költségek amik javításokra mennek - ezeket ismét nagyvonalúan kihagyom...

megjegyezem nem ártana, ha picit következetesebben képviselnéd az álláspontod, nincs egy hónapja, hogy leírtad, hogy szarabbul élnél itthoni mekis bérből, ezért vagy kint. most meg?

Sztármosogató 2015.08.25. 16:07:26

"én most abbl indultam ki, amit anno linkeltél (!!!), hogy a mekis átlagbér br. 130 körül van mindenféle pótlékkal, az pedig kb 85 nettó."

Nagyon jó lenne ha ennyi lenne, de a sima melós minimálbért kap a mekiben, ahogy pl itt is, az meg nem 85 rugó nettóban.

A költségek teljesen elszálltak amiket írtál..

"mobil: 10000
internet: 5000"

mobil 10 ezer? Normális vagy? Nekem nincs is telefonom, illetve van, néha feltöltöm 10 euróval, de az is tovább tart mint 1 hónap. Telefon nem létszüklséglet, ennyiért főelg nem.

Budapesten nagyon sok internetes csomag van 2-3-4 ezer forintokért....

"de persze imádnak a nők, mert ez saját. a kérdés, hogy hol fogsz cipőt venni, nadrágot, esetleg az imádókat elvinnéd-e moziba, vagy semmi szükség, mert a saját lakás miatt annyira imádnak?"

Majd korrepetálok matekból vagy pókerezek, fogalmam sincs.

Aaz igát azt húzom de nincsen belőle della. Ez Magyarországon így van, de Nyugaton is.

Sztármosogató 2015.08.25. 16:08:06

" igen, ha... de megsúgom, hogy ez nem úgy van, hogy Te eldöntöd, hogy délelőtt dolgozol és nincs túlórád."

A legrosszabb esetet írtam...hogy legrosszabb esetben ennyit keresnék otthon egy mekiben...

ennél csak több lehet.

soad1221 2015.08.25. 16:09:14

@Sztármosogató:
1. Azzal járnak bizony. Szinte mindenkinek van autókája.

kik? a csórók? miről beszélsz?

2. Hát tudok németül meg angolul, ez csak elég lesz.

ööö, mire? hogy a raklapokhoz beszélj? figyi, a nyelvtudás nagyon fontos, ez tény, de ahhoz kell vmit tudni, hogy munkát kapj. a kubikos melóhoz meg nem kell nyelvtudás, és 1 ft-al sem adnak többet azért, mert a targoncán nem csak felismered, hanem érted is a STOP feliratot.

3. Raktárosként meg keresek majd 150-160 rongyot és a nők is ömlenek majd.

háááát... legyen úgy... :) de fogadásokat erre ne köss... se az első se második felére... :)

Sztármosogató 2015.08.25. 16:13:20

@soad1221:

Biztos infóból tudom hogy Pest megyében heti 50 órával betanított raktárosként megkeresel 120-130 ezret. Mire hazamegyek ez 150 simán lesz mert a magyar gazdaság elég felrobban, nagyon növekszik, Pest megye főleg.

Sztármosogató 2015.08.25. 16:14:44

*szóval a magyar gazdaság eléggé erőteljesen növekszik.

soad1221 2015.08.25. 16:20:51

@Sztármosogató: mondom, Te linkelted anno a cikket, engem nem érdekel mennyit keres egy mekis. Abban a cikkben pedig 130 bruttó volt, emlékszem. az pedig 85 nettó.

most légyszi ne kezd azt el, hogy amit mondtál, írtál azt cáfolod, hogy nem is úgy van. felőlem legyen a 69 ezer, még szarabbul jössz ki.
A költségek teljesen elszálltak?
ok legyen feltöltő kártyás telefonod. ez havi mondjuk 3000. internet 2-3-4 ezerért? linkelj egyet, ami önálló net csomag, és nem havi 100 MB kerettel kerül ennyibe.

A rezsit nagyon alul lőttem be. a mobil és a net pedig egyáltalán nem irreális, igaz nem létszükséglet egyik sem, de mindkettőre költesz. és akkor most még mindig ott tartunk, hogy maradt 30-40 ezer ft bp-en napi megélhetésre, ruhára, gyógyszerre, egyéb költségekre...

ezt írtam az elejétől fogva, így a vitád teljesen értelmetlen... és ha ez a nagyon meghúzott életmód arra elég, hogy a béred felét a fix ktg-ek vigyék el, akkor pont ott tartsz, mint ausztriában. azt nem mondta senki, hogy a mekis is milyen kurva jól él. persze azt a szar fizut ott 14-szer kapod, nem 12x, de ez megint szinte részletkérdés.. :)

Observer99 2015.08.25. 16:26:10

@Sztármosogató:
Hááát hinta úgy látom megint arányt tévesztesz, úgyhogy küldök neked ismét egy Nicholsont!
Gondolkozz el rajta!

Sztármosogató 2015.08.25. 16:26:45

@soad1221:

Anyagiakat nézve szarabbul élnék, ehhez kétség sem férhet.

ha Ausztriában marad megélni 600 euró (ennyi maradna egy saját bérlakás kifizetése után) akkor az jobb életnívó mint Budapesten 40 rongyból megélni a lakhatáson kívül.

De ez engem nem érdekel mert Budapesten a nők pótolják a szarabb életszínvonalat. Meg minden egyéb is. Otthon lennék.

soad1221 2015.08.25. 16:26:51

@Sztármosogató: elhiszem. Te meg a 40 órás mekis állás miatt ríttál... az 50 óra meg kevesebb és jobb...
na Pest megyében van a munkád és Bp-en a lakás. Tehát odajutni mennyibe fog kerülni? az hol is van pontosan, mert egy volán bérlet önmagában lehet mondjuk egy 30 ezres ktg. aztán ha 50 órát dolgozol, és az utazással még elmegy heti 10 óra (annyi biztos!), akkor mennyire fog neked ez tetszeni? az pont 20 órával több, mint ami robotolásnak számított neked...

aztán én nem teljesen tudom, hogy mikor szándékozol hazajönni, de a versenyszférában erre a 30-40%-os bérnövekedésre még azért még várni kell egy pár évet, de igazad van be fog következni... tök jó indulatból hadd jegyezzem meg, hogy azért némi inflációval is számolj, nem lesz minden évben rezsicsökkentés, ami lehúzza...

az erőteljes növekedés meg azért nem annyira erőteljes, na meg azért az osztrák gazdaság is növekszik egy picikét...

Sztármosogató 2015.08.25. 16:28:32

@soad1221:

osztrák gazdaság bele van állva a földbe, nincs növekedés, csak tomboló munkanélküliség.

soad1221 2015.08.25. 16:32:26

@Sztármosogató: hajrá. csak ezt mondod kb 1 éve. Mi tart vissza?
mondjuk nem értem mitől lenne hamarabb nőd itt, mint ott, mert a kurvák itt is pénzbe kerülnek, a másik fajta kurva itt is a gazdag faszira hajt (és egy 30 m2-es lyuktól nem leszel nagy parti, még itt sem), a nem kurvánál esélyed nincs a mentalitás miatt.
Szóval gyere, tényleg, még csak cinikus sem vagyok... én elhiszem, hogy jobban éreznéd magad itthon, miért nem jössz?

soad1221 2015.08.25. 16:33:39

@Observer99: be kell, hogy valljam, minden alkalommal megnyitom....
zseniális!

Sztármosogató 2015.08.25. 16:35:07

@soad1221:

A gempa tart vissza, kell egy patkánylyuk..éveken át szopni hogy aztán beköltözhess egy szintén patkánylyukba, ami immáron a tiéd..jó nagy marha vagyok...

miért nem lehet esélyem barátnőre?

Herr Géza 2015.08.25. 16:36:08

@Sztármosogató: Az király lehet, gondolom még nettó is az a 120-130-150.... :)))
Most vittem egy srácot hazafelé, Györben az Audinál volt három müszakban targoncás, olyan jól keresett olyan fasza élet mellett (másik városból járt át céges busszal, 1,5 óra 2 x naponta pluszban, és nem messziröl ment...), hogy most jön ki a környékre 1,5 k nettóért + szállásért (2-3 ember/lakás) gk.vez. csomagfutárnak... És örül.
Pedig saját bevallása szerint otthoni viszonylatban k. jól keresett, de ha Györbe kellett volna költöznie (albérlet-eddig a szüleinél lakott) , vagy kocsit fenntartani a bejáráshoz, akkor már vissza is esett volna az éhen halni sok, élni kevés szintre.

Sztármosogató 2015.08.25. 16:41:23

@Herr Géza:

mamahotelben éhenhalni? :))

Pénzt ment ki gyűjteni egy tömegszállásra. Nem azért lépett le mert nem tudott megélni Magyarországon..

Sztármosogató 2015.08.25. 16:41:56

@Herr Géza:

A nettó 1500 meg Németországban egy kiugró fizetés..a többség 1000 euróért szív... ráadásul ott ugye 13-14 havi sincs...

soad1221 2015.08.25. 16:47:46

@Sztármosogató: a mentalitásod miatt. kétlem, hogy épelméjű nő szívesen hallgatja hogy minden nő kurva és csak gazdag faszira hajt... ha meg nem épelméjű, akkor meg pont annyi az esélyed mint grazban. ha kurva szintén.

2015.08.25. 17:13:44

Fiuk-lanyok, beleneztem itt a mai kommentekbe... Elolvasni csak nehanyat volt idom es energiam, de annyi mindenkeppen kiderult szamomra hogy Hintat egyertelmuen nem erdekli a penz :)))

Sztármosogató 2015.08.25. 17:15:10

@Mirjam2:
Te okostojás. A megélhetés érdekel, a pénz nem. Érted? Te miért nem Magyarországon vagy angol tanár ha nem a pénz számít?

soad1221 2015.08.25. 17:23:27

@Herr Géza: mondjuk én kétlem a nettó 120-130-at, de legyen. aldiban dolgozóként is meg lehet ennyit keresni, ez nem kérdés.

Amit kifelejt hinta, hogy amiért ott kibaszták több hónap után a mekiből, azért itt másnap fogják kibaszni. és mondjuk, ha egy aldi, lidl, vagy bármi más multi cég, akkor ha egyszer kibaszták, akkor annál a cégnél nincs már több kör, oda nincs visszaút..
De mindegy, azt nem kétlem, hogy ausztriában is szar a mekis buriforgató fizetése...

Sztármosogató 2015.08.25. 17:28:57

@soad1221:

aldiban árut feltöltögetve 130 ezret? bazmeg, mi a faszt keresek én itt ha otthon is lehet normálisan élni? Kurva nagy marha vagyok...

Sztármosogató 2015.08.25. 17:31:59

@soad1221:

vásárlóerőben kb annyi mint otthon bruttó 200. Hogy ez szar e otthon, azt döntsd el magad.

2015.08.25. 17:34:23

@Sztármosogató: Nem en vagyok az, aki minden masodik mondataban azt irja hogy nem a penz szamit :))). Szerintem szamit a penz. Szerinted allitolag nem :). Ehhez kepest en meg eletemben nem beszeltem, nem gondolkodtam annyit egy huzamban a penzrol mint te itt az elmult par oraban, a kommentjeid tanusaga szerint.

soad1221 2015.08.25. 17:35:09

@Mirjam2: miért érdekelné? a nők meg kurvák. és itthon omlanak majd érte...

Sztármosogató 2015.08.25. 17:35:40

@Mirjam2:

Figyelj, ha szegény vagy, fokozottan számít a pénz. Ha gazdag akkor kevésbé. Érted? Attól ogy a szegények többet beszélnek pénzről attól még nem pénzéhesebbek....

Sztármosogató 2015.08.25. 17:36:39

@soad1221:

nem is az hogy kurvák hanem csak a jólétre harapnak...őket nem vonzza az hogy dolgozzunk, éljünk egy pici lakásban Hintával és tisztes szegénységben...

soad1221 2015.08.25. 17:42:20

@Sztármosogató: azt tudod, hogy ott nem csak árut feltöltögetsz, hanem takarítasz, pénztárban ülsz, péksütit sütsz, meg sok minden mást is... ja és felejtsd el, a heti 40 órát. És bár nem tudom, nem nézek utána és nem is érdekel különösebben, de igen , szerintem a pótlékokkal és cafeteriával együtt meg lehet keresni annyit. ha nem, akkor nem..

2015.08.25. 17:46:54

@Sztármosogató: Aha :). Ugyan semmi kozod hozza, de voltam en szegenyebb (anyagi ertelemben) mint te, Hinta. Persze tudom, ezredszerre is leirod erre majd hogy a 'nyugati' ferjemtol lett penzem, engem ez nem zavar, mivel nalam jobban senki nem tudja hogy ez mennyire nem igaz. Ami a pici lakast illeti, van olyan ferfi (es biztos vagyok benne hogy nokent nem egyedul vagyok ezzel) akivel szivesen laknek akar satorban is, penz nelkul is. Viszont egy oriasi palotaban sem lennek hajlando egy napot sem kibirni valaki olyannal aki azt a dumat nyomatja amit te itt megallas nelkul. Ezen kene valtoztatnod, ha baratnot akarsz, es sokkal egyszerubb lenne mint lakasra vagy barmi masra penzt gyujteni. Ezt mind joindulatbol irom, tudom hogy megint egy csomo suletlenseget fogsz irni valaszul, de ettol fuggetlenul segiteni probalok, ha mar itt az utamba kerultel az interneten.

soad1221 2015.08.25. 17:52:35

@Sztármosogató: 1 főnek a bruttó 200? mekis buriforgatóként? teljesen jó. Családfenntartóként már szar.
DE jól értem, hogy Te most azt mondod, hogy vásárlóerőben nézve egy mekis buriforgató, heti 40 óra munkával ott úgy éltél, mint itt az aki bruttó 200-at keres?
Miután szerinted (mármint most, nem amit régebben linkeltél) itt a mekis nettó 69-et keres, addig Te ott úgy élsz, mintha itt nettó 130 körüliből kellene élned? És ezt 14 hónapon át, szemben a 12 hónappal? És ott épp olyan szarul él a melós, mint itt? Bocs, mindaz amit Te írtál ott csaknem kétszer annyi jut "vásárlóerőben", mint itt ugyanazért a munkáért. Szerintem a matek korrepetálásra ne gyúrj, maradjunk az államiszférás maszturbálásnál, ok?

soad1221 2015.08.25. 17:53:53

@Mirjam2: na várj, most akkor ki itt a Rita? :D

soad1221 2015.08.25. 18:07:48

@Mirjam2: Szent Rita a reménytelen ügyek védőszentje...
adg adta nekem, egy hosszabb beszélgetés kapcsán. :)

2015.08.25. 18:16:51

@soad1221: Igy mar ertem :))). Teljesen igazad van, fel is hagyok a misszioval.

©________ 2015.08.25. 18:18:22

@Sztármosogató: hat tudod, ez olyan, mintha nem felelnel meg utcasepronek.

©________ 2015.08.25. 18:19:33

@puhacica: :-):-):-)

Az alkoholbogaron azota rohogok, meg nem hallottam:-)

©________ 2015.08.25. 18:20:28

@Sztármosogató: ott sokra fogsz menni a borsodi hazaddal.
Egyebkent mikor lett hazad,multkor meg nincstelen voltal?

©________ 2015.08.25. 18:22:19

@soad1221: en egyszerkiszamoltam neki, hogy az joval tobb, de ot a tenyek nem zavarjak.

©________ 2015.08.25. 18:25:04

@Sztármosogató: mikor tanultal meg angolul? Miota nem jarsz a HA-ra?

©________ 2015.08.25. 18:30:36

@Sztármosogató: ezt honnan veszed? Mikor dolgoztal magyarorszagon?

Sztármosogató 2015.08.25. 20:41:35

@Karádi Katalin:

Tudtam eddig is angolul

HÁról tiltottak. Ott nem szalonképes az igazság.

SzZoole 2015.08.25. 22:58:45

@Sztármosogató: Balazs basszus Te nem semmi egy pali vagy,meg mindig ugyanazokn a dolgokon lovagolsz,vedd mar eszre,hogy csak felultetnek a tobbiek.

puhacica 2015.08.26. 03:00:42

@Karádi Katalin: en se. de megtisztelo elnevezes egy alkoholistatol. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.26. 11:35:32

@puhacica:
Mondhattam volna azt is hogy muslinca vagy de nekem volt gyerekszobám…
:)))))))))))))))))))

Sztármosogató 2015.08.26. 11:48:56

"115 ezerbol pont annyira lehet jol megelni, mint Ausztriaban netto 1150 eurobol. Semennyire. Meg biztosan emlekszel Hintara, aki ennyit keresett. Es valoban sok helyen keresnek ennyit emberek Ausztriaban, es ebbol egy nagyobb varosban megelni eleg necces. D"

megint megy Határátkelőn az észosztás, egy olyan embertől aki soha a büdös életben nem élt ebben az országban (Ausztria).

soad1221 2015.08.26. 12:19:36

@Sztármosogató: Te hinta... az feltűnt-e, hogy pont egy olyan írta, aki ott dolgozik, de Sopronban lakik?

és most pontosan mi is a gond ezzel a mondattal?

Sztármosogató 2015.08.26. 12:24:30

@soad1221:

TUDOM HOGY ITT DOLGOZIK!

DE nem itt él!!!

Nincs tisztában az itteni költségekkel. Csak rávágja a sablont hogy a melós rágja a küszöböt itt is, hisz Hinta is ennyit keresett, Hinta meg csak nyomoroghat!!!!

de felbasztam magam most ezen!

megy a duma, az okoskodás, közben meg nem is itt él

Amúgy nagy arca van neki is, keres vagy 1600 eurót max de az arcoskodás megy.

soad1221 2015.08.26. 12:27:47

@Sztármosogató: baszki, ezeket Te mondtad, nem?
és pusztán annyit írt, hogy szerinte ez kurva kevés a normális élethez... Itt is, ott is.
nincs tisztában a költségekkel? akkor szerinted miért ingázik, ha nem így van?

ittál vagy mi van veled, hogy mostanában a saját szavaidat cáfolod?

Sztármosogató 2015.08.26. 12:49:55

@soad1221:

azért ingázik mert még több pénz kell neki, ez ilyen egyszerű.

ő azt írta hogy semennyire nem elég. szerintem megélni meg lehet belőle. Ő meg arcoskodik, közben meg 1600 euróért szív informatikusként.

Sztármosogató 2015.08.26. 12:54:44

@soad1221:

Azért nincs tisztában a költségekkel mert nem itt él. Ahhoz nyilván nem kell nagy ész hogy tudja hogy Sopronból bejárva több pénze lesz.

Nagyon idegesít amikor olyanok mondják meg mi van itt akik nem is itt élnek.

Azzal egyetértek hogy nem vígszínház élni itt 1100 euróból és nem olyan mint ahogy a sok paraszt elképzeli Nagykanizsáról, de az egy hülyeség hogy nem lehet belőle megélni.

Neki ugye alap a családi palota, az autóka...az éttermezés...ezért írja hogy nem lehet belőle megélni. Na, ezeket tényleg nem lehet belőle.

puhacica 2015.08.26. 13:02:53

@Sztármosogató: "Nagyon idegesít amikor olyanok mondják meg mi van itt akik nem is itt élnek." vicces fiu vagy te :D

Sztármosogató 2015.08.26. 13:05:48

@puhacica:

Miért? Én nem mondtam meg hogy ti hogyan éltek, csak azt cáfoltam amit írtál

Hogy minimálbérből dőzsöltök....

Milyen érdekes, Ausztriában alig lehet megélni belőle, Londonban meg dőzsöltök belőle :)))))))

soad1221 2015.08.26. 13:24:00

@Sztármosogató: Te nem mondtad meg ki hogyan él? még az én életemet, az életkörülményeimet, lehetőségeimet is leírtad rövid és velős szavakkal, pedig én sokkal kevesebb infót osztok meg magamról, mint jó néhány ember...
Továbbá te simán meg tudod mondani, hogy Bp-en milyen fizetéssel, milyen életszínvonalat tudsz magadnak biztosítani, pedig egyetlen percig nem tartottad el magam még Mo-n soha... nem hogy Bp-en.. szemben egy olyannal, aki ugyan nem ott lakik, de ott a munkahelye, ahogy ő fogalmaz: fél lábbal kint van...

Sztármosogató 2015.08.26. 13:26:26

@soad1221:

Csakhogy én éltem Budapesten bazmeg!

Ő sose élt Ausztriában. Én éltem Budapesten, az most tök mindegy hogy anyám pénzéből, tapasztaltam hogy mennyi pénz kell megélni és ez a lényeg.

soad1221 2015.08.26. 13:27:59

@Sztármosogató: annyira nem mondod meg, hogy még a fizetésére is benyögsz egy összeget, és azt már egyértelmű tényként lobogtatod...

És akkor Te milyen alapon fogalmaztál már 1000x úgy, hogy megélni nem lehet, csak nyomorogni, ahogyan Te is? havi 500 EUR-t megtakarítva? most már meg lehet élni? sőt igazából olyan életszínvonalon, mint Mo-n nettó 200 ezerből? mondjuk abból egyébként tényleg meg lehet élni itthon is, csak a rossz hír, hogy itthon az nem a mekis bére...

Sztármosogató 2015.08.26. 13:29:29

@soad1221:

megélni úgy lehet hogy számlától számláig.

spórolni csak nyomorogva lehet (ahogy én).

ennyi. ez a melós szféra nyugaton.

soad1221 2015.08.26. 13:31:16

@Sztármosogató: nem bazdmeg, nem tök mindegy. Addig, amíg nem magad tartod el nem tudod. Addig, amíg nem tartasz el belőle gyereket fogalmad sincs miből áll egy család élete. De Te folyton elmondod, hogy autóka, meg palota.
Egyébként mi ez a kényszeres becézgetése az autónak? ezt még csak tőled hallottam és elég furán hangzik... :)

soad1221 2015.08.26. 13:32:56

@Sztármosogató: na most már teljesen skizofrén vagy? a nyomorban spórol az ember? Menj inkább Te is afrikába, ma már megtudtuk, hogy ott tisztelik az embereket, az életet...

Sztármosogató 2015.08.26. 13:34:50

@soad1221:

Ja hogy neked a megélhetés azt jelenti hogy abból eltartani egy családot? Én egyedülálló vagyok, én ebből indulok ki. Egyébként annyira támogatják a családokat Nyugaton hogy a munkanélküli gyerekes családok úgy élnek mint a dolgozók, de sokszor jobban is. Erről már volt szó.

igen, autóka meg palota. Mert a magyaroknak ez jelenti az életet.Ha nem házban terpeszkedik úgy érzi nyomorog. Ha nem autókával jár mindenhová úgy érzi nyomorog.

Sztármosogató 2015.08.26. 13:36:52

@soad1221:

Igen, spórolni a nyomorban. Tesómmal élek 37nmen, szerinted ez mi ha nem nyomor? Konyhában alszom, zúgó hűtő mellett? Miért? Hát a kibaszott kuporgatás miatt! Hogy lehessen csapdosni a valutát hó végén a malacperselybe.

puhacica 2015.08.26. 13:38:28

@Sztármosogató: "Miért? Én nem mondtam meg hogy ti hogyan éltek, csak azt cáfoltam amit írtál" - ugy, hogy az eletben nem jartal Londonban... mondom en, hogy vicces fiu vagy. :D

Sztármosogató 2015.08.26. 13:39:38

@puhacica:

De Nyugaton élek és hasonló az életszínvonal UKban mint Ausztriában. Így pontosan tudom hogy a minimálbérekből egyáltalán nincs az amit te leírsz hogy éttermezünk meg kocsmázunk agyba főve..

Londonban főleg nincs!! Baszod, 1000 font egy patkánylyuk, miről beszélünk?

soad1221 2015.08.26. 13:39:41

@Sztármosogató: nem, ilyet én nem mondtam. Ha vki családos, akkor neki igen. Mert ha nem tudnám eltartani a gyerekeimet, akkor értelemszerűen nem tudnék megélni, ha pedig ezt meg tudom tenni, akkor meg tudok élni.
Te egyedülálló vagy, így neked csak magaddal kell kalkulálnod. Ödi családos, neki a családjával is kell kalkulálni. Szóval nincs más hátra, Bp-től Grazig mindenkit fel kell sorolnunk, hogy akkor ők hogyan és mennyiből, mert csak akkor nem fogja a Te agyadat felbaszni, az amit leírt, igaz?
én magyar vagyok, nekem nem ez jelenti az életet. most akkor vagy hülyeséget beszélsz, vagy hazudok, mert nem vagyok magyar...

Sztármosogató 2015.08.26. 13:41:22

@soad1221:

Igen. Kezdhetjük...

Engem most az zavar a leginkább hogy puhacica elterjeszti hogy Londonban dőzsölnek (kocsma, étterem agybafőve) minimálbérből...

soad1221 2015.08.26. 13:42:48

@Sztármosogató: már nagyon sokszor tisztáztuk, hogy nem az a nyomor, de ezt ne kezdjük újra.
Én nyomorgok szerinted? a rám eső terület 12 m2 felfelé kerekítve, neked lefelé kerekítve 18 m2.

Sztármosogató 2015.08.26. 13:43:30

Azért érzitek hogy mekkora füst ez az egész? ÖDi szerint nem lehet megélni minimálbérből Nyugaton, puhacicáék meg dőzsölnek, étterem, kocsma 0-24...

Kb tökéletesen le van írva a két szélsőség, és mindkettő hülyeség.

Sztármosogató 2015.08.26. 13:45:30

@soad1221:

Társbérlet szerintem mindenképpen nyomorgás. Az emberi életszínvonal ott kezdődik hogy van egy önálló lakásod, ami csak a tiéd. Bér vagy saját, az most mindegy, a lényeg hogy önálló kuckó amiben egyedül élsz.

soad1221 2015.08.26. 13:45:56

@Sztármosogató: ezt még mindig Te terjeszted, nekem az nem jelent különösebb dőzsölést, hogy este elment berúgni... :)
megjegyzem pont le is szarom, hogy mennyi sört ivott meg valójában, és egyébként nem is értem, hogy téged ez miért érdekel... na de hogy még zavarjon is???? :)

Sztármosogató 2015.08.26. 13:46:23

@soad1221:

Nyilván a családok együttélése más tészta..

de mikor a magyar gastarbeiterek összeköltöznek egymás hegyére hátára 3-4 en az nem más mint nyomorgás, kollégista berendezkedés felnőtt fejjel..

soad1221 2015.08.26. 13:46:41

@Sztármosogató: akkor én még sosem éltem emberi életszínvonalon, és valószínű már sosem lesz.. :D

soad1221 2015.08.26. 13:50:56

@Sztármosogató: értem a család az más tészta...tehát bármilyen pici is legyen annak a családnak az élettere, az egészen más tészta. Te a tesóddal külön helységben élve, 18,5 m2 rád eső területtel nyomorogsz, de ha egy 5 tagú család 1 szobában lakik, a teljes lakás területét leosztva 12 m2 alatti szám jön ki, akkor az más tészta. Ők nem nyomorognak te igen.
nincs több kérdés :)
egyébként miért nem dobtok össze egy csendes, jó minőségű, energia takarékos hűtőre? Az nem zúgna...

puhacica 2015.08.26. 13:56:47

@Sztármosogató: hat akkor nincs. igazabol 42-en lakunk egy patkanylyukban, csak dolgozni dugjuk ki az orrunkat, enni is csak azert van mit, mert anyuek kuldik havonta a tabla szalonnat. kesz szerencse, hogy nem vegak, mert a macska mar ehen pusztult volna. sort csak a kirakatbol lattunk, ettermekrol meg olvastunk az ingyenes ujsagban. utazasra nem koltunk, ennek nagy elonye, hogy jo kondiban vagyunk. 10-12 merfoldnek megvan am a hatasa. azt csak halkan sugom meg, hogy epp egy zsiruj samsung galaxy s6 edge-rol irok, dehat valamit valamiert... :D ja, ha van kedved, ird meg a cimed, kuldok neked kepeslapot Mallorcarol. nemsoka megyunk nyaralni.

Sztármosogató 2015.08.26. 14:06:33

@soad1221:

Elárulom miért dőzsölés.

Ha pl lemegyek hajnalig inni (mint puha, mert ezt írta) és össze vissza kocsmázunk és tényleg vedelünk akkor az legalább 40-50 euró lesz.

Na most tegyél hozzá egy evést is, leves, második, egy ital, legalább 20 euró.

60-70 euró. Ha csak heti egyszer eszel kint meg egyszer szórakozol mondjuk szombatonta az máris lesz vagy 250-300 euró. A 1100 eurós fizetéshez ez baromi nagy költség.

Sztármosogató 2015.08.26. 14:12:45

@puhacica:

Ne sarkítsd ennyire ki.

Megélni szerintem is meg lehet belőle. Dőzsölni nem lehet. De hát ti utazgattok is, meg étterem, kocsma..minden... új műszaki cikkek...

mindenzt 2*950 fontból.

Sztármosogató 2015.08.26. 14:15:13

Puhacicáék most abban a fázisban vannak hogy minden pénzt eldurrogatnak szórakozásra...hogy érezzék hogy volt értelme lelépni..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.26. 14:15:26

@puhacica:
Kész…
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

puhacica 2015.08.26. 14:20:14

@Sztármosogató: persze hogy abban a fazisban vagyunk. hiszen itt elsz velunk, lathatod nap mint nap. csak az a baj, hogy igy gyorsabban fogy a szalonna... :D

kiszallsz a hintabol vagy lokdosselek meg egy kicsit? edes facom!!! :D

soad1221 2015.08.26. 14:22:58

@Sztármosogató: vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy te szélsőségesen kiforgatod mindkét mondatot egy-egy szövegkörnyezetből és próbálod a kettőt egy egyenlőségjellel ellátni...

és nagy pofával öntöd a szöveget, hogy hát megmondtad, ez nem igaz... :)

Sztármosogató 2015.08.26. 14:24:16

@puhacica:

Jólvan puhacica....

Akkor ti minimálbérből is dőzsöltök...elvégre az mégiscsak London! :)

soad1221 2015.08.26. 14:26:33

@Sztármosogató: "Ha csak heti egyszer eszel kint meg egyszer szórakozol"

ez olyan gyönyörű mondat... kezdem úgy érezni, hogy tényleg nyomorgok :D

soad1221 2015.08.26. 14:28:47

@Sztármosogató: De ugye még sosem jártál Londonban, sosem jártál puhacicáéknál, sosem láttad, hogyan élnek, és valójában azt sem tudod, hogy mennyiből....

és ilyeneket Te még soha, de most komolyan, TE MÉG SOHA LE NEM ÍRTÁL! Hát inkább száradjon le a kezem, ha olvastam volna tőled olyat, hogy ki mennyit keres, ki hogyan él, Te istenbizonybazdmeg, hogy nem szoktál ilyeneket írni....

Sztármosogató 2015.08.26. 14:45:34

@soad1221:

de tudom mennyiből élnek mivel mondta mit dolgozik.

puhacica burgerforgató...minimálbérért.a párja is hasonló bérért dolgozik.

soad1221 2015.08.26. 14:57:59

@Sztármosogató: rendben, akkor már mindent tudsz.

Sztármosogató 2015.08.26. 15:00:02

@soad1221:

azt tudom hogy Nyugaton nem lehet így élni minimálbérből, mint amit puha leír.

Vagy Anglia ennyire verné életszínvonal Ausztriát?

Sztármosogató 2015.08.26. 15:07:18

Nyilván Anglia ennyire veri Auszriát életszínvonalban....

szegény osztrákok, szerencsés britek! :)

puhacica 2015.08.26. 15:26:24

@Sztármosogató: az a bibi, hogy te megálmodsz ilyen 2*950 fontokat és akkor az úgy van. pedig hát nem.

te figyelj már? amúgy hogy van az, hogy én fél év alatt előrébb léptem, anyagilag is és pozícióban is, téged meg kirúgtak? pedig te szereted ezt csinálni, én meg csak jól csinálom. ja, lehet, hogy ez a titok? :D
na jól van, nem zrikállak tovább, mert még agyvérzést kapsz. igazán hiányoznál. :D

Sztármosogató 2015.08.26. 15:28:33

@puhacica:

Áruld már el milyen pozícióba léptél elő :) Azt mondtad nem lettél műszakvezető, tehát?

Én is jól csináltam.

Ja most ez lesz az indok hogy ezért dőzsöltök, mert már elő vagy léptetve és ömlik a pénz :DDDDDDDDDDD

2015.08.26. 15:30:10

@puhacica: Ez kegyetlen volt :)))))))))))))))))))))

Sztármosogató 2015.08.26. 15:30:55

@puhacica:

Írtad hogy minimálbéres vagy, ha még emeltek is valamiért, az még mindig nagyon kevés... nagyságrendekkel nem lehet több hogy dőzsölhess...

LOndonban főleg nem! 1100 fontos kis lakásban... ti tényleg ennyire hülyének néztek itt mindenkit?

Sztármosogató 2015.08.26. 15:31:33

@Mirjam2:

Londonban burgerforgatóként úgy látszik fussa étteremre, kocsmára, mallorcára...habzsidőzsi Londonban.

Ausztriában meg rágjuk a küszöböt.

puhacica 2015.08.26. 15:33:01

@Sztármosogató: majd bolond leszek elárulni. ez a csodafegyver, pénzt lő a számlámra. kéne, mi? :D

amúgy mi abban a dőzsölés, hogy hetente egyszer elmegyünk étterembe, vagy iszunk pár sört a haverokkal, barátokkal? ezt felénk úgy nevezik, hogy élünk.

Sztármosogató 2015.08.26. 15:34:45

@puhacica:

Ja hogy most már csak hetente egyszer? :))

Kiugrott a szög a zsákból.

EZ az éttermezés gondolom annyit jelent hogy szabadnapkor délelőtt esztek valami akciós menüt...

A kocsmázás meg pár sört maximum ugye...

2015.08.26. 15:36:44

Ez a mai kommentfolyam nagyon sulyos, pont ez kellett ahhoz hogy kikapcsolodjak munka utan, konnyesre rohogtem magam :). Hinta, ne haragudj, de szerintem te eletedben egyszer sem mentel el senkivel 'szorakozni' Ausztriaban, ha ilyeneket irsz. 300 euro egy estere? :))) Mi Nemetorszagban (meg nagyreszt mindenhol mashol is) hetente kb. egyszer etteremben eszunk, ugyan alkoholt nem iszunk, de max. 30 euroert mar egesz jo helyeken tud enni ket ember. Egyebkent most just eszembe hogy egyszer Salzburgban is ettunk etteremben es egeszen biztosan nem fizettunk 2-300 eurot :)))

Sztármosogató 2015.08.26. 15:36:44

@puhacica:

Ha pl munkanélküli leszel holnaptól hogy is fizetitek ki a lakást 1 fizetésből? EZ a lényeg puhacica, nem a mallorca.

Sztármosogató 2015.08.26. 15:37:47

@Mirjam2:

azt havi költségre írtam, abban az esetben ha hetente megy szórakozni meg éttermezni az ember legalább egyszer mindkettőt.

Sztármosogató 2015.08.26. 15:40:02

@Mirjam2:

Figyelj, nekem az nem tetszik ahogy puha előadja hogy micsoda dőzsölés van Londonban minimálbérből (aközel fizetésből). Mert ez egyszerűen nem igaz...

Én Grazban élek, itt nem 1100 euró egy garzon (Londonban kb így aránylik a fizetésük a lakbérhez, tehát 1000 fontos fizu és a egy garzon is legalább annyi) hanem 400, mégse dőzsöl a munkás.

Hogy is van ez akkor?

2015.08.26. 15:41:08

@Sztármosogató: Csak te ragod a kuszobot, en is mindig tudtam Londonban etterembe es nyaralni menni, mar az elso fizetesembol is - ami az en esetemben is valamennyivel a minimalber felett volt, Puhacicaehoz hasonloan, mivel nem kell a minimalberen megragadni annak akinek jo a hozzaallasa a munkahoz. Ja es erdekes modon az ilyen embereket kirugni sem nagyon szoktak.

puhacica 2015.08.26. 15:42:23

@Sztármosogató: kicsit fordítsuk komolyra a szót. az a probléma, hogy el se tudod képzelni, hogy csak egy ilyen burgeres melóhelyen is milyen lehetőségek vannak. és ezeket a lehetőségeket nem úgy kell érteni, hogy holnap vezető vágó leszek a BBC-nél, hanem munkahelyen belül elérhető jóságokra gondolok. hogy fizetésemelést kapsz, azért, mert szorgalmas vagy. háromszor. hogy látják, értelmesebb vagy, mint a felmosórongy és kiemelnek a takarítók közül. hogy minden zárás után kifizetnek egy órát bónuszképp. hogy ha szerencséd van és ügyes voltál, heti 100 fonttal emelkedhet a fizetésed a bónuszrendszernek köszönhetően. apróságok, amik egy burgerezőben elérhetőek. nálunk. Londonban. hogy a mekiben nem ilyen a rendszer? na bumm. itt meg ilyen. attól, hogy nem láttál ilyet, még létezhet.
na akkor most hintázzunk tovább.

Sztármosogató 2015.08.26. 15:42:58

@Mirjam2:

Ja értem, akkor csak én rágom burgerforgatóként a küszöböt, puhacica meg nem, hiszen ő LOndonban él.

Egy gyorsétteremben melózik baszki! :D Ott az étteremvezető se keres sokkal többet....

nálunk 1400 eurókat kapott az étteremvezető, a melós meg 1100 at.

Sztármosogató 2015.08.26. 15:47:39

@puhacica:

+heti +100 font? :)) miért is? :)) ne etess már puhacica!

Majd akkor elhiszem neked hogy te megfizetett burgerforgató vagy, ha bérpapírt mutatsz. Esetleg.

Addig maradjunk annyiban hogy nagyon gyanús ez az egész sztori.

várom a bérpapírokat az 1500 fontos burgeroforgató fizetésekről.

2015.08.26. 15:49:05

@puhacica: Na ez az, igy kell csinalni. Csodalkoznek ha mashol nem lenne ilyen rendszer - pl. en egesz jol kerestem gyarban annak idejen, mivel a te esetedhez hasonloan rajottek hogy az alapdolgokon kivul mast is tudok csinalni, igy betanitottak mindenfele gepek kezelesere es joval tobb penzt kaptam mint akik a szalag mellett maradtak. Mindenhol vannak lehetosegek szerintem, legalabbis Nyugat-Europaban, csak ki kell hasznalni oket.

puhacica 2015.08.26. 15:52:16

@Sztármosogató: nem. minden nap eszünk valami meleget valahol, ugyanis kb. 2-3 hetente főzök csak. és amikor együtt töltjük a szabadidőnket, akkor beülünk egy étterembe.
pubba meg pár sört inni járunk, nem asztal alá inni magunkat. olyan csak ritkán van. :D

puhacica 2015.08.26. 15:55:58

@Sztármosogató: azt várhatod. :D
ja, és képzeld, csak 4 napot dolgozom egy héten. jó, mi? :D

@Mirjam2: ugyan már, te is mit kamuzol itt? én is csak hazudozok össze-vissza. :)

Sztármosogató 2015.08.26. 15:56:00

@puhacica:

mindennap kint esztek? na jó, már forrósodik a fejem az idegességtől :DDD

azonnal linkeld be hol esztek meg mennyiért...ezt egyszerűen nem hiszem el hogy burgerforgatóként te így élsz.

puhacica 2015.08.26. 15:56:48

@Sztármosogató: nem, minden nap bent eszünk. mivelhogy ha kint ennék, megáznánk. ugyanis itt minden nap esik az eső. :D

2015.08.26. 15:58:01

@Sztármosogató: Ja, hogy ezt havi koltsegnek irtad - akkor beneztem, mentsegemre szolgaljon hogy teljesen leszivta az agyamat a mai munka... Tovabbra sem ertem hogyan lehetne atlagos koltseg csak alkoholra 50 euro egy estere, de mivel nem iszom alkoholt, igy nem tudok erdemben hozzaszolni. Mindenesetre ha az ivas ennyire draga, akkor sem akadalyoz meg benne semmi hogy havonta nehanyszor elmenj etterembe enni (alkohol nelkul), aminek a koltsege sajat bevallasod szerint sem tobb husz euronal. Ha erre is sajnalod a penzt, az mar nem a rendszer hibaja.

Sztármosogató 2015.08.26. 15:58:19

@puhacica:

aha, heti 30 órával dőzsölsz burgerforgatóként Londonban :D remegek az idegtől :D inkább kiverem.

Sztármosogató 2015.08.26. 15:59:14

@Mirjam2:

Nem az hogy sajnálom rá a pénzt Mirjam, nem erről van szó. Csak ha elkezdek étterembe járogatni semmi pénzem nem fog a hó végére maradni. Akkor minek vagyok itt ha csupasz a seggem hó végére? SZegény otthon is lehetnék nem?

puhacica 2015.08.26. 16:00:38

na. szerintem kivérzett. szóval megyek a dolgomra. almot kell venni a kis puhacicának. csak nehogy megint egy 750 fontos telefon legyen belőle. :D :D :D

(micsoda egy hülye vagyok! :D)

2015.08.26. 16:01:43

@puhacica: Mi mar menthetetlen esetek vagyunk. Most tudtam meg hogy te sem varod minden este meleg etellel a hites uradat, annak ellenere hogy o tart ki :(((

2015.08.26. 16:03:03

@Sztármosogató: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ez az evszazad kommentje!

soad1221 2015.08.26. 16:07:05

@Sztármosogató: áááááááááááááááááááááááááááááááááá
íííííííííííííííííííííííííííí
óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
ááááááááááá
nem térek magamhoz!

ez kurva jó volt hinta, köszi!

Sztármosogató 2015.08.26. 16:16:19

Na puhacica, nyomassad a bérpapírokat, vagy nem fogom elhinni a dolgot! :)

Lehet veszek 1-2 üveg bort...le kell innom magam, nem bírom elviselni hogy puhacica burgerforgatóként is dőzsöl...

nekem meg 2,5 év alatt mit sikerült elérni? Kirúgtak:)))

soad1221 2015.08.26. 16:29:18

@Sztármosogató: miért gondolod, hogy puhacica nem fog tudni aludni attól, hogy te nem hiszed el?
ha tippelnem kellene pont leszarja mindenki, hogy valójában Te elhiszed-e vagy sem. És ha hazudik, akkor mi van? tegyük fel kiderül, hogy digger, zoole, puhacica mind egy kis szaros lyukban dekkolnak, hullafáradtan meló után, és csak kamuzik mind? és lebuknak. és igazad van.
és? mész megint kiverni, de most már az örömtől, nem az idegességtől?

2015.08.26. 16:34:08

@Sztármosogató: Mo.on minimalberbol nem tudnal alberletet fizetni, nem tudnal etterembe jarni, ES nem maradna penzed ho vegen. Ausztriaban tudnal alberletet fizetni es etterembe jarni minimalberbol, es lehet (de nem biztos) hogy nem maradna penzed ho vegere. Te tenyleg nem erzekeled a kulonbseget?

Sztármosogató 2015.08.26. 17:00:13

@Mirjam2:

csakhogy otthon nem a minimálbér várna valószínűleg engem, hanem zsírosabb melók.

Sztármosogató 2015.08.26. 17:03:07

@Mirjam2:

kulibérből, bruttó 1400, ebből is lejön pofátlan 300 euró, a melósnál csak 1100 marad

nem fogsz SAJÁT BÉRLAKÁSBAN ÉLNI és étterembe járogatni. A saját bérlakás annyi pénzt elvisz hogy amellé nem marad étteremre meg szórakozni. Megélsz számlától számláig de kb ennyi.

soad1221 2015.08.26. 17:15:15

Zsirosabb? Tegnap írtad hogy az 200 ezernek felel meg életszínvonalt nézve... Szóval annál zsirosabbat tudsz,szakma nélkül?

Sztármosogató 2015.08.26. 17:37:10

@soad1221:

bruttó 200 ezer ! :) Nem nettó.

Azért mert vásárlóerőben nagyjából kétszer annyit érnek a fizetések Nyugaton mint otthon. (a gazdagabb nyugati orsázgokban)

©________ 2015.08.26. 17:38:16

@soad1221: a tesója nem családtag?

Observer99 2015.08.26. 17:38:35

Hinta!
A mai teljesítményedért 2 db Nicholson jár neked! :-

Szét röhögöm az agyam, hogy a puhacica mennyire beültetett a ringlispílbe és továbbra is adja a falatkákat, te pedig nyeled, mint kacsa a nokedlit!

Bruhaha!!!

Observer99 2015.08.26. 17:41:09

Egyébként meg az angyalok szárnyáról beszélünk, mert Hinta barátunk már a Jóisten tudja mióta munkanélküli!! Arról meg sunyit, hogy mennyi az annyi!

©________ 2015.08.26. 17:51:12

@Sztármosogató: jól csináltad, azért rúgtak ki.
úristen, mit csinálhatnak azzal, aki rosszul csinálja.
karóba húzzák?

©________ 2015.08.26. 17:52:19

@Mirjam2: ezt hogy találtad ki? jahogy ezerszer elmondta, otthon issza esténként az akciós söröket.

Sztármosogató 2015.08.26. 17:54:05

@Observer99:

7 hónapja vagyok munka nélkül..

@Bulla Elma:

jól csináltam, mester burgerforgató voltam...nagyon gyors, nagyon precíz. Egyik műszakvezetővel összezörrentem, amiatt raktak ki lényegében.

©________ 2015.08.26. 17:55:31

@Sztármosogató: és ki nem szarja le, hogy te mit hiszel el?
méghogy bérpapír.

©________ 2015.08.26. 17:56:34

@Sztármosogató: master buris, mi?
aha.
7 hónap alatt nem találtál semmilyen állást? biztos túl jó vagy mindenkinek.
ne is keress, nem érdemelnek meg.

©________ 2015.08.26. 17:57:45

@soad1221: ő lesz a bkk igazgatója. ha vitézinek sikerült...

Sztármosogató 2015.08.26. 17:58:47

@Bulla Elma:

Nem találtam. Nagy a munkanélküliség. Sok ember van a munkákra. Én pedig burgerforgató vagoyk nem mérnök úr meg its.

soad1221 2015.08.27. 08:54:54

@Sztármosogató: én értem ezt, az meg nettó 135 ezer...
most ne csinálj úgy hogy én vagyok a hülye, mert Te nem is nettónak értetted azt hanem bruttónak (bár már az elején sem értettem teljesen, hogy miért is kevered az összehasonlításban a nettó-bruttó összegeket, de annyira nem zavar, számológép nem kell hozzá)

szóval visszatérve a lényeghez:
1. kint az 1100 EUR nettó fizu, olyan életszínvonalat képes biztosítani, mint itt a nettó 135 ezer.
2. ott ez a minimálbér, a mekis dolgozónak ennyit adnak, itt 69 ezer ugyanez. (felhívnám a 69 ezer és a 135 ezer közötti már-már szinte el is hanyagolható különbségre)
3. Te, ha hazajönnél az ottani fizudnál zsírosabbat tudnál elérni, tehát a 135 ezer nettónál jobbat. SZak képesítés nélkül, betanított munkával.
4. mindezt Bp-en...

és akkor még pár érdekesség:
- 70 ezerből itthon simán meg tudnál élni saját lakásban, mert 30 a rezsi, 40-ből dőzsi.
- a fentiek miatt Te már gazdagnak fogsz számítani, tehát omlanak a csajok (természetesen olyanok fognak omlani, mint palotáspetra meg.. a másikra nem emlékszem, hiszen Lukassal őket hozzátok példának akiket tucatjával láttok..)
- vásárlóerőben kétszer annyit érnek a fizetések (döbbenet, hogy Te írtad), de a melós élete ugyanolyan kiszolgáltatott ott, mint itthon, ennyi erővel lehetnél akár itthon is...
- nyomorogsz, miközben 500 EUR-t teszel félre
- ha bárkivel együtt élsz, az nyomor.
- kivéve, ha családtag - mármint a kitartott feleség és a gyerekek, a többi családtaggal élés (anyu,. apu, tesó) az már megint nyomor és kényszer

És ezt mind Te írtad. Ismétlem: EZT MIND TE ÍRTAD!

Mindemellett, Te olyan brutális mértékű élettapasztalattal bírsz, hogy dolgoztál kb 1,5 évet majdnem 1 évig betegállomány és több, mint fél éve munkanélküli.. (tudom 1-2 hónap eltérés van, kerekítettem, de ha gondolod nyugodtan nyüszíts azon, hogy nem pontosak az idők).
És mondod az IGAZSÁGOT olyanoknak is, akik már több időt dolgoztak, mint amennyit éltél...

nem érzed, hogy ez így nincs rendben?

©________ 2015.08.27. 11:31:57

@soad1221:
nem keveri a bruttót-nettót, csak aszerint használja, ahogyan jobban tud vele hisztizni.

soad1221 2015.08.27. 11:36:11

@Fedak Sari: jójó... persze hogy értem igazából...

Sztármosogató 2015.08.27. 11:55:12

@soad1221:

azért kiszolgáltatott mert kint a melós ugyanúgy a periférián él...szakadt bérlakás stb...

sose lesz lakása, háza, semmije se.

álladó anyagi bizonytalanságban tengődik,akárcsak otthon.

soad1221 2015.08.27. 12:01:26

@Sztármosogató: 2x akkor a vásárlóérőt jelentő fizetéssel.
megjegyzem nem kell ahhoz melósnak lenni, hogy ne legyen vkinek saját lakása és bizony nekem, ha most hirtelen nem lenne állásom, akkor igen erőteljes bizonytalanságban lennénk... mert én pont azt a munkanélküli segélyt kapnám, mint Te. Pedig én picit több emberért tartozom felelősséggel, mint Te. Ja és Te mivel nem itthon vagy, ezért olyan munkanélküli segélyt kapsz, ami legalább életben tart. Itt a munkanélküli segély arra sem lenne elég. de még ha a közmunkát el is vállalod, akkor sem...

szóval mitől is UGYANOLYAN(!!!!) kiszolgáltatott? vagy vannak fokozatok ebben is?

Sztármosogató 2015.08.27. 12:06:36

@soad1221:

te mivel foglalkozol egyébként? annyit tudok hogy téged szétfizetnek, de többet nem.

attól kiszolgáltatott hasonló mértékben mert kicsit van csak létminimum felett a bére.

soad1221 2015.08.27. 12:16:16

@Sztármosogató: mivel már többször leírtam neked, most már nem válaszolok, keress utána..

és honnan tudod hogy szétfizetnek? illetve az mit jelent? középen kettéváltam a sok pénztől? akkor még nem, szólok a főnökömnek, hogy ideje emelni....

kezdesz egyre több infót megosztani a kiszolgáltatottság fogalmáról...
Tehát azért ugyanolyan, mert ott az 1100 EUR olyan mint itt a 135 ezer ft, és ott az 1100 kicsit van feljebb a létminimumtól, akkor itthon ez az összeg melyik? a 69 ezer, vagy a majdnem duplája 135 ezer?

Azt értem, hogy a 69 ezer majdnem olyan mint 135 ezer, csak tudjuk már meg melyik van a majdnem létminimumnál...

Sztármosogató 2015.08.27. 12:26:03

@soad1221:

Akkor leírom.

A magyar éhbérből 35 % levonás van, ezért van ilyen látványos különbség a ketttő között.

Ha nem lenne annyi elvonás a magyar éhbér is létminimum környékén lenne (kb 85 ezer huf)

osztrák létminimum 850 euró. kulibér 1100.

soad1221 2015.08.27. 14:48:56

@Sztármosogató: na most várj. te jössz azzal, hogy az ottani éhbér, 1100 nettó, ami vásárlóerőben itt 135 ezer nettó...
abból már nem vonnak semmit, az nettó...
Na most, a 135 ezer 1 embernek ugyan nem magas fizetés, de nem éhbér, abból már meglehet élni, egy szar bérlakásba, vagy egy nagyon minimális sajátot összekuporgatva.... de nem éhbér. Akkor vásárlóerőben ami ott ugyanez, csak 1100 EUR-nak hívják, gondolom szintén nem lehet éhbér... hiszen vásárlóerőben ugyanannyit ér, mint itt a nem éhbér, nem?

és akkor most ugrassz a magyar adóelvonásra.. persze beszélhetünk róla, és igen, ha a minimálbért nézzük, akkor annak a nettója éhbér, vagy azalatt van.
a bruttó 1400 (amit ott az éhbér), az szerinted itt ugye bruttó 200 ezer, annak a magas elvonása mellett lesz 135 ezer a nettó. ehhez képest veszed a magyar minimálbért (105 ezer) aminek a bruttója is kevesebb vásárlóerővel, mint a Te általad éhbérnek nevezett 1100(1400) EUR
kissé következetlennek tűnsz...

Observer99 2015.08.27. 14:58:10

@soad1221:
Drága Rita! Mit nem értesz?
Tanuld meg, hogy a Hinta szerint dominóban is lehet sakkot kapni! Nopláne fociban lőlapra lőni! Tehát:
1. Hintának mindig igaza van!
2. Ha nem lenne igaza, akkor pedig automatikusan az első pont lép életbe!!

Hintuska mesélj róla miért is nem jársz egy rühes tanfolyamra sem?

**mimi** 2015.08.27. 16:27:04

nejem csak 2 hangszóróm van...de azt felajánlom...úgy látom Hintának van humorérzéke :)))

Observer99 2015.08.27. 16:29:48

@soad1221:
Drága Rita kérésed parancs! :-)

Hintuska! Ezt a Nicholsont a Szent Rita kűldi!
Nagyon szívesen!

kepkezelo.com/images/rvamulnfu5ht3lsloftk.gif

Sztármosogató 2015.08.27. 16:38:08

@Observer99:

elvégeztem a tanfolyamot. Az álláskeresés managmentet :D Kaptam róla oklevelet is.

Observer99 2015.08.27. 16:47:49

@Sztármosogató:
Tényleg?
Akkor te most az Osztrák Köztársaság okleveles álláskeresője vagy?
Eeeez igen!

Büntetőjogi felelősségem teljes tudatában állítom, hogy ez az oklevél annyit sem ér, mint egy kopasz vulván a paróka!
Elegem van belőled!

soad1221 2015.08.27. 17:02:39

@Sztármosogató: nézd hinta. ez egyetlen valamire bizonyíték, hogy Te valóban egy lusta, dolgozni és fejlődni nem akaró ember vagy.
Ha van lehetőséged elvégezni tanfolyamot, még választhatsz is közülük, és kiválasztod a teljesen értelmetlen és haszontalant, akkor te nem akarsz dolgozni.
A többivel esetleg találtál volna valamit, még csak pénzbe sem kerül neked, te meg talán picit többet is kapnál... nem azért nem tetted, mert nem akarsz dolgozni.

Mondjuk megérdemlik az osztrákok is, ha ilyen tanfolyamot is lehet választani...

2015.08.27. 18:44:20

@soad1221: Figyelj, a Hinta nem egy ilyen kitartott no, mint peldaul en :). O nem engedheti meg maganak hogy ingyen ertelmes dolgot tanuljon.

Sztármosogató 2015.08.27. 18:52:17

@soad1221:

ezt nem választottam, ezzel indítottunk. Elvileg beirattak volna valamire, de nem lett belőle semmi...

soad1221 2015.08.27. 18:52:21

@Mirjam2: hááát.. ez igaz... :)

mondjuk el kezdett érdekelni, hogy mit jelent az álláskeresés menedzsment..

persze egyszer én is voltam ilyenen, és megdöbbenve hallgattam, hogy ha állásinterjúra mész, akkor öltözz fel rendesen, viselkedj magabiztosan, satöbbi...

nagyon érdekes volt :)

soad1221 2015.08.27. 18:58:11

@Sztármosogató: gondolom halálra küzdötted magad, hogy beiratkozz valahova...
na, ne idegeskedj, menj és verd ki... :)

©________ 2015.08.27. 19:04:09

@soad1221: ezek is ilyen ertelmes nepsegek, nekem is ajanlottak anno olyan oktatast,hogyan kell cv-t irni.
Visszakerdeztem,hogy eloadonak kellek-e:-):-)

Sztármosogató 2015.08.27. 19:07:23

@soad1221:

marad a segílyke, faszverés, póker, alkohol.

2015.08.27. 19:16:30

@soad1221: En Angliaban akartam jelentkezni ilyenre mikor munkanelkuli voltam (szerencsere kevesebb mint egy honapig), konkretan azt mondta nekem az ugyintezo hogy szerinte ne vesztegessem az idomet, pont azt mondta amit te, hogy olyanokat mondanak, erj oda idoben az interjura es ne legyen koszos a ruhad :). Helyette bolti elado kepzesre akart elkuldeni vagy szamitogepes tanfolyamra, de kozben lett allasom ugyhogy megusztam.

2015.08.27. 19:18:49

@Fedak Sari: Nem tudom Ausztriaban mi a helyzet, de Nemetorszagban a munkaugyi kozpont tamogat olyan kepzeseket amikkel tenyleg el lehet helyezkedni, persze Hinta fogalmai szerint ehberert szoval az neki nem palya.

Sztármosogató 2015.08.27. 19:20:28

@Mirjam2:

akkor tanulnék ki valamit, ha utána legalább 2000 eurót tudnék vele keresni nettóban. Ilyen 1200-1300 eurós szakmákért én nem fogok szívni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.27. 19:24:35

@Mirjam2:
Magyarországon a nehézgépkezelő képzést a munkaügyi központok támogatják.Persze gyakorlatot nem szerez de onnan már csak egy lépés elmenni az építőiparba és lapátos emberként gyakorlatot szerezni aztán hajrá...

Sztármosogató 2015.08.27. 19:27:11

@diggerdriver:
nem tök mindegy? hisz ott csak 200 ezret lehet keresni földtúrással! Bezzeg LOndonban akár 2000 fontot is kaphatsz...

soad1221 2015.08.27. 19:34:01

@Fedak Sari: @Mirjam2: nekem ez egy képzésnek egy jelentéktelen része volt, pontosabban egy óra vagy kettő, olyanokkal kb, mint tűzvédelmi oktatás, meg ilyenek... mindegyik kurvaérdekes, képzeljétek azt is megtudtam egy ilyenen, hogy egy irodába ne rakjunk a lámpára szép színes sálat (vagy vmi anyagot) hangulatvilágításként, mert az tűzveszélyes.
Elsőre komolyan nem értettem, hogy mit akar mondani a nő, de aztán szerencsére volt nálam gyorsabb, aki megkérdezte, és elmagyarázta...
háááát... tényleg azt ami elsőre beugrik..

szóval jók ezek hinta, keress még ilyeneket, megéri... :)

soad1221 2015.08.27. 19:35:17

@Sztármosogató: lehet, hogy máshol is támogatnak ilyen képzést? ja nem, az kizárt...bocs..

2015.08.27. 19:43:03

@soad1221: Ugy tudom, Digger Mo.on vegezte a kepzest es most azzal dolgozik Londonban, de ez ugye egyeseknek megoldhatatlan; mint ahogy az is hogy 1200 euros fizetessel kezdjenek egy szakmaban es kitartassal elerjek a 2000 euros fizetest. Nem vagnak csak ugy hozzad 2000 eurot / fontot havonta, anelkul hogy te barmi erofeszitest tennel? Szar az elet :)))

Sztármosogató 2015.08.27. 19:50:24

@Mirjam2: Bezzeg Norvégiában a mekis is 2200 eurót keres...

soad1221 2015.08.27. 19:56:45

@Sztármosogató: lévén, hogy ott nem EUR-t fizetnek... :)
de egyébként menj Norvégiába és Dániába.. ott tényleg magasabb az életszínvonal, attól se tart vissza senki, hogy ott legyél mekis.
sőt ott van esélyed, ausztriában valószínű már lekérdezik a HR-t, ha jelentkeznél bárhova, bár nem ismerem a meki személyzeti rendszerét, hogy így szűrnek-e...

Egyébként Norvégiában 20000 korona alatt, ha jól tudom elég szarnak számít a fizud, nem vagyok benne biztos, hogy az ottani árakhoz képest az olyan nagyon jól keresne egy mekis...

soad1221 2015.08.27. 19:59:25

@Mirjam2: óóó, ugyan.. tök vicces, ahogy szapulja pl a mérnököket.. hát én még a diplomámmal a zsebemben is elég szar állást tudtam anno szerezni, feketén a minimálbérnél kevesebbért... nem is voltam tovább 1 évnél, amíg nem szereztem gyakorlatot..
akkor tudtam kapásból duplázni... igaz még úgy sem volt sokkal több a minimálbérnél..
ja várj, ezt hívják ranglétrának, meg ilyesmi - hagyjuk is tetves kapitalista dolgok ezek :)

Sztármosogató 2015.08.27. 20:01:38

@soad1221:

baszod, ott tényleg magasabb az életszínvonal? Röhögnek a németeken a norvégoK?

soad1221 2015.08.27. 20:02:17

@Sztármosogató: ja és még egy, tudom én vagyok a hülye, de még a munkahelyemen vagyok, mert volt annyi dolgom, amit el kellett végezni, bár már 3 órája lejárt a munkaidőm.
bár nem tudom, hogy mennyire vagyok hülye, mert a teljesítményemnek köszönhetően az éves bónuszom 30%-át holnap fogják odaadni, illetve ezzel megtehetem, hogy holnap délelőtt egy kis privát dolgot intézzek el, csak szólnom kellett, hogy bocs, holnap kicsit később érek be mert dolgom lenne, nem gond?
azt mondták: ok majd gyere... :)

Sztármosogató 2015.08.27. 20:03:15

Ugyanúgy ingáznak DÁniába mosogatni a németek mint a magyarok Ausztriába?

soad1221 2015.08.27. 20:03:35

@Sztármosogató: most kérdezed? hát hónapok óta ezt hajtogatod... :) nekünk nem ennyire rossz a memóriánk.. :)
és nem, nem baszom. hogy röhögnek-e, meg nem tudom.. ha igen tuti nem a poénjaikon.. :)

Sztármosogató 2015.08.27. 20:09:11

szanaszét ver mindent a norvég meg a dán életszínvonal....

hangosan röhögnek a németeken..

soad1221 2015.08.27. 20:11:23

@Sztármosogató: akkor jó, most már ezt is tudjuk :)
továbbra is kérdem: kit érdekel?

Sztármosogató 2015.08.27. 20:34:50

@soad1221:

Jobban élnek a norvég mosogatók mint a német mérnökök akik 1400 euróért szívnak :D

©________ 2015.08.27. 20:50:17

@Mirjam2: ez egy tipus. Anno olvastam egy srac blogjat, azon ri yalt, hogynem talal munkat. Amugy ertelmesnek tunt, ezert behivtam interjura.
Nos, nemhogy aznap reggel, de elozo nap se furdott, kocos volt, rossz szagu,
Kesett, flegma volt, alapvetokerdesekre nem tudott valaszolni sajat magaval kapcsolatban,mint egy rossz, kepzetlen nihilista, gyakorlatilag semmi nem erdekelte.
Hat....takaritonak se vettem volna fel.

2015.08.27. 20:50:52

@soad1221: En azt hallottam hogy Skandinaviaban aranyarban merik az alkoholt, szoval Hinta helyeben meg atgondolnam :)

©________ 2015.08.27. 20:51:25

@Sztármosogató: a norveg takaritonok meg audival jarnak.
Mondd,mennyit fizet neked a digger, hogy ennyi oldalletoltest generalsz?:-):-):-):-)

©________ 2015.08.27. 20:52:08

@Mirjam2: alkoholneppernek ne menjen, megissza a hasznot:-):-):-):-)

Sztármosogató 2015.08.27. 20:58:45

@Fedak Sari:

Te is vállalkozó vagy? Itt mindenki gazdag?

2015.08.27. 20:59:48

@Fedak Sari: Na latod, akkor pont az ilyeneknek lenne szuksege arra a tanfolyamra ahol megmondjak hogy tiszta ruhat vegyel fel es ne kess el az interjurol... Bar ketlem hogy ezen a hozzaallason barmilyen tanfolyam valtoztatni tudna.

©________ 2015.08.27. 21:24:37

@Mirjam2: hm,nos, szerintem siman ugy gondolta, hogy megfeleloen jelent meg. Nyilvan ugy hittetiszta es joszagua stb
hiszen koszosan csak nem jon el.
Erted?

©________ 2015.08.27. 21:25:34

@Sztármosogató: itt mindenki gazdag es termeszetesen orokolte.

Sztármosogató 2015.08.27. 21:29:11

@Fedak Sari:

Általában az lesz gazdag aki kihasznál másokat :) Mert ha megfizetné a munkásait akkor nem lenne ő sem gazdag.

puhacica 2015.08.27. 21:54:17

@Fedak Sari: en nem vagyok az, bibibiiii :)

Sztármosogató 2015.08.27. 21:58:48

@puhacica:

hogyne lennél. hisz dőzsöltök :D ma is volt éttermezés puhacicus?

puhacica 2015.08.27. 22:00:42

@Mirjam2: hat tudod, van, akit azert tartanak, hogy fozzon. minket meg tobbre tartanak. ;)

Sztármosogató 2015.08.27. 22:02:01

@puhacica:

te nem főzöl? ó baszki..kész főnyeremény vagy..

puhacica 2015.08.27. 22:04:09

@Sztármosogató: nabzmeg, hat tegnap te mondtad, hogy nem igaz, amit osszehordok... most akkor mi van velem?

en pizzat ettem ma. az uram meg sult csirket krumplival. koszi, jol esett.

puhacica 2015.08.27. 22:06:44

@Sztármosogató: de fozok, meghozza igen jol, anyukamtol tanultam. csak nem minden nap es nem elvarasra. hanem amikor kedvunk van. ugyanis ez nalunk kozos program tobbnyire. vagy ha meglepetest akarok szerezni. ilyenek.

Sztármosogató 2015.08.27. 22:08:49

@puhacica:

hol ettétek, mennyibe került, ital? Komolyan mindennap kint esztek? Érdekelne mennyit szórtok így el havonta..

Helyes ha főzöl néha :)

soad1221 2015.08.27. 22:18:51

Én sem vagyok gazdag :(

2015.08.27. 22:24:50

@puhacica: Nekem szerencsem van, kimondottan jol foz a ferjem, foleg thai eteleket.

puhacica 2015.08.27. 22:47:13

@Sztármosogató: en a hiltonban, o meg a bulgari hotelben. 483 fontot koltottunk ma. csak sorre.

a kedvenc etelem a tojasosteszta es a tarhonyaleves. meg az olasz motyok.

@Mirjam2: az enyem is jol foz, en tanitottam. :D

Sztármosogató 2015.08.27. 22:55:20

@puhacica:

szabadnapos vagy ma? :) mennyire szoktál elfáradni? Most hol tolod? Csak burgerforgatás? Kassza is?

2015.08.27. 23:05:15

@puhacica: Varjal, azt nem ertem hogy minek foztok mikor van az a bentlako szakacsotok akit emlitettel, akit a Michelin-csillagos etterembol csabitottatok at, miutan a kepzetlen szakacsnotok folyton odaegette a kajat? Egyebkent sikerult uj inast talalni? Emlekszem, panaszkodtal hogy az elozo nem fenyezte rendesen a kedvenc fekete Bentleydet.

puhacica 2015.08.27. 23:07:42

@Sztármosogató: képzeld, nem is meséltem, hogy mivel okosügyesszép vagyok, kaptam ma 30 font bónuszt. és a kollégáim is okosakügyesekszépek, mert ők is kaptak. :)

puhacica 2015.08.27. 23:08:34

@Mirjam2: ugyanmár, hát hobbiból. kell néha egy kis szórakozás... ti nem így vagytok vele? :D

2015.08.27. 23:15:05

@puhacica: Ki, en? En be nem teszem a labamat a konyhaba. Egesz nap a medence szelen ulok, a ferjem hordja ki a frissitoket feloras idokozonkent. Mindjart csengetek is neki mert megeheztem...

puhacica 2015.08.27. 23:16:40

@Mirjam2: te, varjal mar, most jut eszembe, nekunk nincs is konyhank...

Sztármosogató 2015.08.28. 00:25:50

@puhacica:

habzsidőzsi Londonban... én meg szívhatok 1100 eurókért majd....

Sztármosogató 2015.08.28. 00:29:14

@puhacica:

jó kis albérlet, 1100 font és még felszerelt konyha sincs...

©________ 2015.08.28. 06:33:23

@puhacica: ugy erted, adtal 30 font bonuszt a bejarononek.

puhacica 2015.08.28. 07:05:34

@Laborfalvi Roza: :D

@Sztármosogató: nem az a baj vele, hogy nincs felszerelve, hanem hogy nincs. konyha. a bidenek szoktam alagyujtani, miutan felszedtem a szobaban a padlot.

soad1221 2015.08.28. 13:27:51

@puhacica: Te is?
már azt hittem csak én vagyok ilyen...
ja nem, engem szétfizetnek, bocs elb.tam...

Sztármosogató 2015.08.28. 18:01:45

Elkezdem tanulni a Ruby programozási nyelvet. Utánatúrtam és jelenleg ez a legjobban fizetett ága a programozásnak. KIképzem magam és kaszálok.

soad1221 2015.08.28. 18:37:16

@Sztármosogató: ez dicséretes, bár erős kétségeim vannak.
én nem a ruby-val kezdeném, de igazából nem is tudom, hogy mit javasolnék kezdésnek.
majd az infósok megmondják neked :)

Sztármosogató 2015.08.28. 18:40:17

@soad1221:

van infós gyökerem azért valamennyi. láttam már kódot, programoztam már, van fogalmam róla..rá kéne állni és ha ügyes lennék tudnék vele pénzt keresni...

©________ 2015.08.28. 18:57:27

@Sztármosogató: lattal mar kodot??:-)
Ne haragudj, de most nagyon felrohogtem:-):-):-)

Observer99 2015.08.28. 19:06:09

@Sztármosogató:
Hintuska!
Állj rá, legyél ügyes ki vagy mi gátol ebben?
Képzeld jól csinálod a sógorok IT cégei lepkehálóval kergetnek, hogy megfogjanak maguknak! Dőlne a zsozsika, egyből lenne autóka, a csajok laposra vernék egymást, hogy ellehetetlenítsék a konkurenciát, mert mindegyik csak rád vágyik!

Álmodik a nyomor?

Sztármosogató 2015.08.28. 19:17:36

@Laborfalvi Roza:

kódoltam már igen, amatőr szinten csak, de van fogalmam a programozásról

IQm : 134, szóval szerintem lenne eszem is hozzá...

@Observer99:

hát ha lennhe della, gempa...akkor a nők is imádnának...

DieNanny CH 2015.08.28. 19:42:42

@Sztármosogató:

"akkor tanulnék ki valamit, ha utána legalább 2000 eurót tudnék vele keresni nettóban. "

Egy fenét tanulnál. 2 egyetemet is elkezdtél, lustaságból abbahagytad.

DieNanny CH 2015.08.28. 19:45:59

@soad1221:

"képzeljétek azt is megtudtam egy ilyenen, hogy egy irodába ne rakjunk a lámpára szép színes sálat (vagy vmi anyagot) hangulatvilágításként, mert az tűzveszélyes."

Én ezt 7 évesként megtanultam... A kislámpámra rátettem a szép rózsaszín blúzomat, hogy stikában olvashassak éjszaka, aztán anyukám jött át az égett szagra - én édesdeden aludtam. Tűz nem volt, csak a szép műselyem blúz ráolvadt a búrára...

puhacica 2015.08.28. 20:26:23

@soad1221: na, te se tudod mar jodolgodban... :)

@Sztármosogató: na, hogy lasd, micsoda jo arc vagyok, lefotoztam neked a bonuszos papirt. ha nem banod, a neveket kitakartam. ja, meg a friss eredmeny nincs kint, de szoban elmondtak, hogy a mult csutortoki muszakom is 100%-os lett, szoval megint befigyel egy 50-es kb. :)

kepfeltoltes.hu/view/150828/PicsArt_bonusz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Sztármosogató 2015.08.28. 20:40:18

@puhacica:

gondolom ilyenekkel akarják ott tartani az embereket :)

Ne feledjük hogy Londonban 500 font egy kis szoba is, a minimálbér meg 950. Ha nem kapnának semmit akkor mindenki lelépne....

Sztármosogató 2015.08.28. 20:41:32

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

lehet átugrok Svájcba mekizni. Te is dőzsölsz ott...

DieNanny CH 2015.08.28. 20:58:43

@Laborfalvi Roza:

Ugyanmár! Én még pl nem láttam... És még így is dőzsölök! Hát akkor ő! Krőzussá fog válni.

Sztármosogató 2015.08.28. 21:13:39

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

Ja, egy normális lakást se tudsz megfizetni te sem :) nagy dőzs tényleg.

puhacica 2015.08.28. 21:25:54

@Sztármosogató:

"+heti +100 font? :)) miért is? :)) ne etess már puhacica!"

na. eddig el se hitted, most meg mar tudod, hogy ezzel akarjak megtartani az embereket. :D maaaaaargit! noooooormaaaaaalis?

Sztármosogató 2015.08.28. 21:27:03

Érdekes, hogy mindenkit szanaszét fizetnek Nyugaton csak engem nem :))) !

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.28. 21:33:51

@puhacica:
Rohadt egy világ ez mindig mondtam...
Nem baj bánatunkban holnap kimegyünk a carboots-ra és elverjük a bónuszodat.
Az embered majd cipeli a projektort:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

puhacica 2015.08.28. 23:36:05

@diggerdriver: ok, vendegem vagy egy fakacsara :)))

Sztármosogató 2015.08.29. 13:02:40

Lehet Angliában is magasabb az életszínvonal mint a csóró Németországban/Ausztriában...puhacica burgerforgatóként is dőzsöl...

DieNanny CH 2015.08.30. 07:37:05

@Sztármosogató:

Te írtad, hogy dőzsölök, nem én! Vagy a másik éned sem ért veled egyet???

Sztármosogató 2015.08.30. 10:26:12

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

és szerinted így is gondolom?:)

azért ilyen buta nem vagyok, én is tudom hogy annyi pénzből nem lehet dőzsölni ott.

Sztármosogató 2015.08.30. 10:38:44

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

Normális lakást se tudsz bérelni annyi pénzből. Kb annyit ér mint Ausztriában az 1100 euró.

DieNanny CH 2015.09.01. 21:07:05

@Sztármosogató:

Kettőnk közül egyedül te akarsz dőzsölni. Csak félsz bevallani.
süti beállítások módosítása