HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: Szóval hogy mindenki értse. Ami ma brüsszelesben az ominózus konferencia körül zajlik, a libernyá... (2024.04.16. 15:46) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Felmondás.

2016.06.19. 18:25 diggerdriver

A minap kezembe akadt egy felmondás. Egyik ismerősöm felkérésére írtam majdnem tíz éve.  Előzménye az hogy ismerősömet és az egész munkacsoportot a főnökük a leggusztustalanabb módszerekkel terrorizálta. Amikor besokallt akkor megkért hogy írjam meg neki a felmondását. Ennyi idő után azt hiszem közzétehetem itt mindenki okulására és talán mintának is. A kötelező sablonokat nem másolom be csak az indoklást Íme:

Indokolás

Közvetlen főnököm és köztem fennálló kibékíthetetlen ellentét miatt nem látom értelmét hogy továbbra is a vállalat alkalmazottjaként dolgozzak. Mint szakmunkásképző iskolát végzett ember minimálisak az elvárásaim a munkahelyi bánásmódot illetően. Mégis, ezek között első helyen áll hogy felettesem intellektuális képessége meghaladja a mezei mókusét. Kollégáim és személyem munkája közbeni folyamatos és idegesítő zaklatása alapján levonható a következtetés hogy ő korunk ritka genetikai félresiklása. Jólöltözött oktalan kinézete hasznos volt mikor jelentkezett állásra, de ha felelősséget kell vállalnia valamiért azt áthárítja túldolgoztatott beosztottaira, reménykedve hogy tudásuk fedezi az ő alkalmatlanságát. Bár munkámat mindig tisztességesen és legjobb képességem szerint végeztem, panasz kifogás soha nem merült fel de főnököm minden emberi normát felrúgó, a társadalmi együttélés szabályait semmibe vevő ordenáré, alpári és trágár megnyilvánulásai arra indítottak hogy véget vessek ennek az együttműködésnek. Mivel valószínűtlen hogy a helyzet egy teljes homloklebenymetszés nélkül megváltozna kénytelen vagyok benyújtani a felmondásomat. Huszonhat éves szabad magyar állampolgár vagyok, készen rá hogy munkaerőmet bármikor áruba bocsátsam. Viszont a becsületem, az értékrendem az emberi és női mivoltom NEM ELADÓ. Azt pedig hogy kiszolgáltatott munkavállalóként rendszeresen megalázzanak soha nem fogom eltűrni. Egészségemet, idegrendszeremet legfőképp pedig családi békémet egy ember miatt sem vagyok hajlandó kockáztatni. Mielőtt bárkiben is felmerülne hogy miért a távozást választottam egyéb megoldás helyett, akkor szeretném elmondani hogy tökéletesen tisztában vagyok a munkavállalókat sújtó magyarországi, feudális szinten megrekedt érdekérvényesítés "áldásaival". Pontosan ismerem munkahelyem "sógorkomajóbarát" összefonódásait, méltóságomon alulinak érzem hogy bármelyik munkahelyi kiskirálynál panaszt tegyek.Munkatársaimmal a viszonyom kiváló, nem várhatom el és nem is fogadnám el családos emberektől hogy állásukat kockáztatva kiálljanak mellettem. Ők kénytelenek tovább tűrni. Indítékaimat talán jobban megértik ha adalékként elmondom hogy volt olyan kolléganőm aki a megaláztatások hatásaként idegösszeomlást kapott és kénytelen volt felmondani. Ha lehet ezt a sorsot én elkerülném. Egyébként a munkáltatók és főnököm által legtöbbet hangoztatott mondat az hogyha valami nem tetszik akkor el lehet menni, sorban állnak a kapuknál. Én átadom a helyem egy sorbanállónak. További sok sikert kívánok a ..............................KFT-nek.

A történet utóéletéről annyit hogy ismerősöm még mindig ezen a munkahelyen dolgozik a benne szereplő munkahelyi vezető más munkahelyen és más ügyekért börtönbüntetését tölti vagy talán már szabadult.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr658823026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.21. 14:49:46

Ha rossz a munkahely, el kell menni onnan. Nem szabad ezt személyes kérdésként kezelni.

2016.06.22. 14:23:24

Erdekes poszt, ha legkozelebb felmondani tervezek, lehet hogy megkerem Diggert hogy irja meg helyettem a levelet :). Kivancsi lennek, hogy lehet hogy az illeto meg mindig ott dolgozik. Visszament a ceghez, vagy nem fogadtak el a lemondasat, athelyeztek, stb.?

2016.06.22. 14:30:56

@BircaHang Média szerkesztősége: Ezzel egyetertek, ugyanakkor egy ilyen level sokat segithet azoknak akik nem engedhetik meg maguknak hogy felmondjanak es / vagy panaszt tegyenek. Ez elofordult egy regi munkahelyemen. Volt ket fonok akik szisztematikusan zsarnokoskodtak az alkalmazottak felett, panaszkodni senki sem mert, sokan felmondtak miattuk de nem mondtak el a vezetosegnek hogy miert mondtak fel valojaban. Aztan volt egy csaj aki nemcsak a ceget hagyta ott hanem az orszagot is, nem tervezett visszamenni, igy irt egy ilyen stilusu e-mailt mint a fenti es szetkuldte mindenkinek a cegnel (onnan tudom hogy nekunk is elkuldte, meg a legfelsobb vezetesnek is). Ennek komoly kovetkezmenyei lettek, vizsgalat stb., es vegul azt eredmenyezte az az egy darab e-mail hogy sokkal jobb korulmenyek kozott dolgozhattunk mi, akik maradtunk, mint elotte. Nem mondom hogy minden ilyen level eredmenyre vezet, de erdemes megprobalni, ha semmi vesziteni valoja nincs az ironak (sajnos az ilyen helyzet ritka).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.22. 19:23:14

@Mirjam2: Angliában eleve nem fajult volna el idáig a dolog.

Auralianus 2016.06.24. 09:51:01

Ahogy nézem a skótok és az észak-írek kilépnek az UK-ból.. ez borítékolható volt... nélkülük tovább zsugorodik a belföldi piac. Borítékolom a 35 év alatti, magasabban képzett angolok kivándorlásának megugrását 2-5 éven belül.

Két okból sem látok világvégét a dologban. Egyrészt mindenki más tanulhat a kárukon, másrészt a "szeparatisták" akik kényszerítőzésre használtak minden lehetőséget szerintem vissza fognak venni az arcukból.... igen gyorsan :) Főleg, hogy most kb "leharmadolódott" a pénztárca és 2020-tól tuti nem akar belső ellenzéket etetni a magállamok többsége :)

felirat 2016.06.24. 21:05:58

@BircaHang Média szerkesztősége: Nem feltétlenül. Ha baromi sokat fizetnek akkor abból össze lehet esetleg pár év alatt annyit gyűjteni, hogy életünk hátralévő részében már munka nélkül is fenntartható a fő életcélunk. Pl. kommentelés és blogírás.

Mighty Duck 2016.07.01. 07:02:02

@Mirjam2: Azért ez is csak részben igaz. Sok nagy cégnél eleve csak a HR adhat ilyet, akikkel kizárólag az első és utolsó munkanapon találkozol, a munkádról pedig fogalmuk sincs. Sok cég nem akar pereket a referencia tartalma miatt, ezért csak egy formanyomtatványt küldenek, hogy x y ettől-eddig itt dolgozott ilyen és olyan munkakörben.

takarék-láng 2016.07.01. 15:04:39

Az a baj ezzel az egesz kozzetetellel hogy azt sugallja hogy ez egy altalanos dolog bevett szokas minden magyar munkahelyen, es az osszes magyar fonok szociopata.
Holott nem errol van szo: a fenti eset egyedi, elszigetelt. Barhol megtortenhet nyugaton is, nem kevesebb valoszinuseggel.

takarék-láng 2016.07.01. 15:09:09

@diggerdriver: nem tudhatod meddig fajult volna es hova hiszen amunkatapasztatod angliaban eleg egyoldalu. Az ketsegtelen hogy.az ervenyesitheto munkavallaloi jogok sokkal erosebbek ott, mint otthon ( otthon gyerekcipoben jar az.egesz).
Angliaban ezek.erosek, (a szakszwrvezeti mozgalmaknak koszonhetoen) , viszont osszeomlas elott vannak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.01. 18:18:38

@takarék-láng: Nem sugall semmit. Aki olvassa az esetleg belemagyaráz valamit. Hogy ez egyedi és elszigetelt eset azt azért vitatnám.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.01. 18:21:31

@takarék-láng: Nézd Magyarországon dolgoztam 30 év alatt kettő cégnél.
Itt Londonban öt év alatt 60 különböző építkezésen hatvan cégnél legalább 20nemzet képviselőivel.
Ha neked ez egyoldalú...
süti beállítások módosítása