HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Folytatás 1

2013.04.09. 20:49 diggerdriver

Következő  munkám Stratfordban volt. Egy iskola lakóházzá való átalakítása volt a projekt mi csináltuk a közmű és út-járda építést. Moldáv és Litván melósokkal dolgoztam. Én még olyan csapnivaló gány munkát nem láttam mint ott. Először is nem volt művezető aki irányította volna a munkát. Az időjárás is mostoha volt gyakorlatilag másfél hónapig mindennap szakadt az eső az udvar egy sártenger volt. A kiásott föld is sár lett és azzal kellett visszatemetni.

Az egyik moldáv srác belevágta a csákányt a nagyfeszültségű vezetékbe derékig leégett róla a ruha. Szerencsére megúszta. Voltak vidám pillanatok is. A dömperes litván erősen dadogott a brigádvezetőt meg Chip-nek hívták.

Mikor ezt ki akarta mondani akkor egy folyamatos csi-csi-csip lett belőle. Megszakadtam rajta. Mikor már nagyon csipogott akkor mindig beszóltam a sokadik csip után hogy csirip.

Kérdezte hogy mi az? Mondom a finish. A csip után csirip a finish.

Egy hónap után megelégelték a társaság „kiváló” munkáját és kirúgták mindet. Bár én nem tartoztam közéjük de nekem is menni kellett mert az egész melót kiadták egy másik alvállalkozónak..

 

Végre a feleségemnek is sikerült munkát találni egy pékségben állandó éjszakára.

Süteményeket csomagoltak különböző exkluzív cukrászdáknak. Ugyan minimálbért kapott

De az pontosan annyival több a semminél. Egyébként sem rossz pénz itt a minimálbér. Közben megigényeltük a lakástámogatást így az önkormányzat majdnem az albérlet felét fizette.

 

Ezután megint beleszaladtam egy egynapos melóba Stepney Green-ben. Ezeket egyszerűen nem lehet kivédeni. Persze rákérdezek mindig hogy milyen hosszú a meló de vagy azt mondják hogy nem tudni vagy azt hogy két hét. Hogy most a megrendelő hazudik az ügynökségnek vagy az ügynökség nekem az mindegy.

Persze mikor ott voltam nekem már mondta a másik gépkezelő hogy holnap jön vissza a gép kezelője mert szabadságon van én már küldtem is az SMS-eket a többi ügynökségnek hogy elérhető vagyok.

Az egyik adott is melót Brixtonban. Egy 3 tonnás Komatsu-val kellett dolgozni egy lakóparkban. Itt kivételesen született angolokkal dolgoztam. Végtelen rendes segítőkész emberek voltak. Látták hogy nagyon nem értem őket és olyan igazi lassú szájbarágós módon próbáltak beszélni velem.

Az az igazság hogy soha nem éreztem hátrányos megkülönböztetést mert nem beszélek jól angolul.

Viszont cserébe én igyekeztem többet nyújtani mint más gépkezelők.

Az angol gépesek profi gépkezelők de csak annyit csinálnak amit elvárnak tőlük amennyit feltétlenül kell, én meg mindig azt nézem hol tudnék többet segíteni. Én pontosan látom a következő munkafolyamatot meg látom azt hogy hol tudom kiváltani a lapátos munkát a géppel.

Látják hogy szeretem amit csinálok hogy élvezem a munkámat hogy azon vagyok hogy nekik kevesebbet kelljen dolgozni kézzel.

A melósok ezt észreveszik és ennek megfelelően állnak hozzám.

Itt egy elég szigorú építésvezető volt és tanúja voltam amikor a művezetőnket dohányzásért kirúgta.

Aztán ennek a melónak is vége lett és ugyanez az ügynökség adta a következőt Carshaltonban.

Ez is egy lakópark volt többféle géppel kellett dolgozni Kubotával, Hitachival, Doosannal.

Itt románok voltak a melósok de nem beszéltek magyarul viszont végtelenül kedves segítőkész emberek voltak.

Én mikor kijöttem ide a románoktól tartottam legjobban. Ugye tudjuk hogy a politika mennyire szembefordította egymással a két nemzetet.

Bennük csalódtam a legkellemesebben. A magyarok tudatába beleégett a bocskoros szőröstalpú román sztereotípiája holott rendkívül szorgalmas barátságos emberek. Itt az építésvezető olyan meleg volt hogy a beton megolvadt alatta. Amúgy jó srác volt én még olyan rendben tartott építkezési területet nem láttam. Az iroda –öltöző-ebédlő egy felújított régi angol ház volt és hozatott egy három méter magas tuját elé hogy szebb legyen a környezet. Amúgy is friss gyepszőnyeg meg virágok voltak körbe.

Szóval a tuja egy nagy műanyag edényben volt amit az első szél feldöntött..

Szóltak nekem meg egy román melósnak hogy ássuk le. Odamentünk kiástam a gödröt látom hogy román edényestűl teszi bele tuját. Mondom állj meg jóbarát most akkor ez állandóra vagy ideiglenesen lesz elásva? Azt mondja állandóra. Akkor vedd le róla az edényt.

Azt mondja nem veszi mert a góré azt mondta így ássuk el. Mint tudjuk a parancsot megbaszni nem lehet mert szaporodik hát elástuk edénnyestűl.

A művezető egy harminc év körüli angol volt abból a fajtából aki az általam csak cöcögö angolnak nevezett akcentust beszélte. Gyakorlatilag semmit nem értettem belőle.

A Tour de France volt a mániája ha az idő engedte biciklivel jött dolgozni.

Annak a biciklinek az árán egy új középkategóriás autót lehetett volna venni. Egy Kubota géppel kezdtem dolgozni és látom hogy már 300órája kéri a szervízt. Mondom a művezetőnek hogy kéne lecserélni az olajat. Megdöbbentő volt a válasz.

Akkor szóljak ha érzem hogy fullad a gép mert csak olyankor hívják ki a szervízt. Elképesztő hogy milyen trehányul bánnak a gépekkel.

Két hónapig voltam ott mire végeztünk.

Folyt. Köv.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr885214100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cristallo 2013.08.09. 07:04:14

"Mint tudjuk a parancsot megbaszni nem lehet mert szaporodik" :))))
Bearanyoztad a napomat ezzel a szöveggel:) Én is dolgoztam sok évig az építőiparban, regényt tudnék írni a sok hülyéről, aki benne dolgozik, főleg vezető állásban. De ezt a mondatot még nem hallottam:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.09. 08:51:30

@cristallo:
Akkor Barátom te nagyon fiatal ember lehetsz mert a honvédségnél ez volt az első számú szállóige.
Aki volt katona annak a tudatába ezt beleégették örökre.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.09. 12:05:19

A francba véletlenül töröltem a hozzászólásd amiben írtad hogy nö vagy.
Akkor tényleg nem lehettél sorkatona és nem tudhattál az első számú szabályról.
:)))))))))))
süti beállítások módosítása