HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Rasszizmus

2013.04.16. 22:14 diggerdriver

Akkor beszéljük meg ezt a rasszizmus dolgot. 
Hogy genetikailag öröklődnek e a bűnözői hajlamok azt nem tudom de hogy viselkedésformák öröklődnek az biztos. Valamikor a 80-as években Tonhauser László mondta ki először hogy van cigánybűnözés. Meg is fingatták érte rendesen. Pedig vannak olyan bűnözési formák amik csak és kizárólag a cigányságra jellemzőek. A gagyizás a markecolás a színesfém tolvajlás a besurranó tolvajlás a zsebtolvajlás. Persze van fehérbűnözés is általában a fehérgalléros bűnözést szokták példaként felhozni bár kicsit árnyalja a képet Kulcsár személye. De ettől még a cigánybűnözés az cigánybűnözés. 
Most egy olyan városban élek ahol a lakosságnak a 60%-a szinesbőrű és legnagyobb részük indiai ahova a cigányokat származtatjuk vissza. Mégsem érzem rosszul magam. Szinte mindenhol ők dolgoznak és semmi probléma velük. Ez már megdönti a genetikai elméletet a bűnözői hajlamról. 
A magyarországi cigányokat sem a bűnözői statisztikában elfoglalt előkelő helyezésük miatt utálom és meggyőződésem hogy a lakosság többsége sem. A közútálat fő oka az évszázadokon keresztül talán genetikusan öröklődő viselkedésformájuk. A minősíthetetlenül ordenáré, trágár szemtelen és pofátlan minden társadalmi konzekvenciát felrúgó jóérzésű emberben felháborodást és zsigeri útálatot kiváltó viselkedés. Ez a viselkedési forma napi szinten jelen van a magyar emberek életében és erre vezethető vissza a közútálat. 
A társadalmi együttélés szabályait felrúgó valamint a személyi és lakókörnyezeti higiénia teljes hiánya vezetett a kialakult helyzethez. 
Lehet példálózni a szociális helyzettel meg a szegénységgel de ez távolról sem magyarázat a viselkedésformára és a koszra mocsokra. 
A magyar ember a szegénységben is legendásan tiszta volt. A „tisztes szegénység“ fogalma nagyon jól tükrözi azt hogy a szegénység és a kosz nem feltételezi egymást. 
Még azt is ki merném jelenteni hogy a cigányság többségére ez nem jellemző. Viszont akikre jellemző az olyan mértékben megbélyegzi az egész cigány társadalmat hogy a becsületes dolgozó és tiszta cigányokra is gyanakodva tekint a magyar. 
Én 30évet dolgoztam le az építőiparban javarészt cigányok között. A kölcsönös megbecsülés és tisztelet volt a jellemző MINDEGYIKÜKKEL való kapcsolatomra. Ott is itt is. 
Otthon viszont akikkel munkaidőn kívül találkoztam mind okot adott az utálatra. Persze kézenfekvő a válasz hogy akkor te nem is vagy rasszista. Na most ha úgy fogalmazom meg hogy kitörölhetetlen ellenszenv és utálat van bennem a magyarországi bizonyos fajtajelleget és visekedésformát mutató embertömegek iránt azt hogy lehetne nevezni? Félrasszista? Teljesen mindegy és nem is igazán érdekel. 

Eszemben sincs bűnbakokat keresni. Akik az én sorsomért felelősek azok nem putriban laknak. Soha nem volt bajom a zsidókal mert nem volt tapasztalatom velük. Most köztük élek és továbbra sincs okom antiszemitának lenni. Több millió indiai és más nem az idén lebarnult között élek és nincs okom utálni őket. Otthon cigányok között éltem és bizony okot adtak rá hogy előítéleteim legyenek velük szemben. Nem bűnbakkeresés okán hanem tapasztalati alapon. 
Most olyan városban élek ahol a tolerancia legmagasabb fokát gyakorolják. A faji vallási és kulturális egymás mellett élés iskolapéldája az amit itt tapasztalok de ettől még nem változott a véleményem az otthoni cigányokról sőt még lesújtóbb lett. Mert látom hogy másképp is lehet. Hogy nem az ordenáré viselkedés az integrálódás útja. 
Nem a cigányok munkához való viszonyulását hiányolom. Tudom hogy a magyarnak sem könnyű most és tudom hogy ha a cigányokat a munkahelyeken egyenrangúnak tekintik akkor képesek jól dolgozni. Nem ezzel van nekem bajom. Hanem amit már nagyon sokszor kifogásoltam a társadalmi együttélés szabályainak teljes semmibevétele. Itt az a néhány millió indiai miért nem úgy viselkedik? 
Ugyanonnan jöttek ugyanaz a kultúrájuk miért tudnak normálisan viselkedni?  Előrebocsátanám hogy misem áll tőlem távolabb mint a liberális álláspont a cigánykérdésben.

Sok mindent elmondtak itt a rendkívüli toleranciáról tanúságot tévő barátaink mindössze egyvalamit nem tudtunk meg.

Mi a megoldás?

Mert azért lehet nagyon europér módon homokba dugni a fejünket és eljátszani hogy amiről nem beszélünk az nincs de akkor most én szólok.

BAJ VAN.

A cigányprobléma fokozódik mint a nemzetközi helyzet.

Ennek a kérdésnek a megoldásába Magyarországon toltak már annyi pénzt hogy hektáronként vissza lehetett volna belőle vásárolni a Trianon előtti Magyarországot és mégis egyre rosszabb a helyzet.

Pedig egyébként a cigányellenes érvek jó részét sőt a fő csapásirányát könnyű cáfolni.

A cigányok többsége nem bűnöző.

Nem tudom mennyire naprakészek az adatok amiket leírok de a nagyságrend árulkodik.

Magyarországon a börtönökben az én utolsó adatom szerint 16ezer ember van. Ez a lakosság 0,16%-a.

Az USA-ban 3millióan vannak börtönben ami a lakosság 1%-a.

Ha valaki máshogy tudja igazítson ki.

Ha mind a 16ezer börtönlakót cigánynak vesszük és még hússzal megszorozzuk a szabadlábon lévő bűnözőkkel ami nyilvánvalóan erős túlzás akkor is messze vagyunk az egymilliós cigányság felétől.

A problémát nem a bűnözési rátában kell keresni még ha vannak különösen kirívó esetek is mint tudjuk.

A probléma a cigányság nagy részének (ez sem a többség) A magyar lakosságot rendkívüli módon irritáló viselkedésével van.

Itt mindjárt elérkeztünk egy lényeges ponthoz.

A liberálisok a "jogvédők" a "toleránsok" azokból a körökből kerülnek ki akiknek vajmi kevés a napi érintkezési felületük a cigánysággal.

Nem is értik a probléma gyökerét mert távol vannak tőle.

Elmennek néha egy cigánypéróba és megértően bólogatnak a panaszokra egy-két purgyé láttán elmorzsolnak néhány könnycseppet és hazamenve kívűl-belül lesúrolva magukról az életben való megmerítkezés szennyét élik tovább cigánymentes életüket.

A vidéki lakosság meg élvezi tovább az etnikum "kultúráját".

A tolakodó harsány jelenlét a mindennapokban az állandó fenyegetés amit a lakosság felé sugároznak a beilleszkedés minden jelének teljes elutasítása a környezet és a személyes higiénia igen nagyvonalú értelmezése váltja ki a legnagyobb elutasítottságot.

Ezeket amiket felsoroltam semmi közük a munkanélküliséghez az iskolázatlansághoz hiszen tudjuk jól hogy a munkanélküli iskolázatlan magyarok nem így viselkednek.

Ha a cigánybűnözés teljesen megszűnne ezek a tényezők akkor is fennállnának.

Erre még senki nem kínált megoldást legkevésbé liberális barátaink.

Mikor ezek szóba kerülnek akkor néma csend.

Miért???

Nemrég olvastam valami hírt hogy állítólag a cigányok már a magyarok előtt itt voltak Europában.

Annál nagyobb a szégyen hogy nem tudtak beilleszkedni.

Ahol én most élek talán a világ legtoleránsabb városa.

Mint már fentebb írtam a lakosság legalább 60%-a szinesbőrű. Ennek a fele pedig indiai. Minimum 3millió.

Nem több ezer éve vannak itt hanem max 20-30 éve. Szerény csendes becsületesen dolgozó polgárok. Soha egyetlen harsány tolakodó ordenáré megnyilatkozást nem láttam a részükről. Őrzik a kultúrájukat népviseletben járnak festik a homlokukat építik templomaikat. De ez a kultúra nem azonos a Magyarországi cigány kultúrával.

Dolgoztam, dolgozok velük egy asztalnál eszünk.

Rendkívül segítőkész dolgos emberek.

Ők miért és azok otthon miért nem?

Tisztelt liberális barátaim várom a választ kérdéseimre.

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr745230453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.04.21. 09:53:31

Nagyon jól fogalmazol és jól össze is foglaltál mindent.
Egy dologgal vitatkoznék és az az indiaiakkal való összevetés. Igen, Indiában is sok sok millió ember él tétlenségben, igénytelenségben, vallási és filozófiai ideológiát gyártva a lustaságnak (azért éhezünk, hogy sanyargassuk a testet, ezáltal eljutva a nirvanába, hát francokat), de ugyanez a nép termelte ki a mogulokat egy olyan időszakban, amikor Európában többé-kevésbé állatbőrben jártak az emberek. Erre is joggal büszkék.

No meg Angliában nem a cigány és nem is az indiai az agresszíven terjeszkedő, követelőző, a többségi társadalmat a saját szája íze szerint formálni akaró kisebbség, hanem egy egészen másik, de ezt talán később meg is írod a saját szavaiddal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.21. 10:21:49

Köszi a dicséretet.
Régóta úgy gondolom hogy a különbség a magyarországi cigányok és az itteni indiaiak között az a kasztrendszerben gyökerezik.
Szerintem sok ezer év alatt kulturálisan talán még genetikusan is annyira elkülönült egymástól a különböző kasztok világa elsősorban a kasztrendszerből következő átjárhatatlanság okán hogy úgy néz ki mintha egy országon belül ugyanolyan bőrszínű de különböző nemzetiségek élnének.
Úgy vélem hogy évszázadokkal ezelőtt a legszegényebb kasztok népessége elkezdett vándorolni és végállomásnak többek között Magyarországot találták meg.
A gazdagabb kasztok népessége kihasználva a gyarmati rendszert vagy az utána meglévő lehetőségeket Angliába jöttek.
Ez persze nem menti az otthoni cigányság ezer éve fennálló beilleszkedési képtelenségét.

Igazad van nem az indiaiakkal van a probléma világszerte.
A muszlim veszélyre gondolsz nem alaptalanul.
Ha már felvetetted megírom a véleményemet róluk is.

Shanarey 2013.04.21. 17:02:31

A Cigányok, Indiából származnak, és igen a kaszt rendszer.
A Cigányok alacsony kasztba tartoznak, az átlag Indiai lenézi őket. Akikkel te Londonban találkozol, ők az Indiai átlag középosztály, eszedbe ne jusson őket összehozni a Cigányokkal, mert véged lesz :-)
Amúgy a vallásuk is más, az Indiaiak többsége muzulmán, de nem annyira mint az átlag Arab. A maradék Buddhában hisz. na és persze akadnak köztük keresztények is de az nagyon ritka.

james80 (törölt) 2013.04.21. 19:37:48

@Shanarey: A vallásokkal kapcsolatban tévedsz. A többiről , fogalmam sincs.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.21. 19:53:45

@Shanarey:
Akkor jól gondoltam hogy a kasztrendszer eredménye a különbség.

A vallásokban tévedsz ahogy James80 írja.
80% hindu vallású a buddhizmus csak 0,8%-al képviselteti magát.
Bár a valág harmadik legnagyobb muzulmán közössége az indiai ez csak a népesség nagysága miatt van mert a népesség arányához képest csak 13% a muzulmán.
Valamikor India és Pakisztán egy ország volt de a muzulmán erőszakos terjeszkedés miatt az országot felosztották a muzulmán Pakisztánra és a hindu Indiára. Pakisztánhoz tartozott még a mostani Banglades Kelet Pakisztán néven de később függetlenné lettek.

Auralianus 2015.05.12. 18:52:21

A megoldas a pozitiv diszkriminacio megszuntetese. A pozitiv diszkriminacio legalabb annyira karos, mint a negativ. Ez nem magyarorszagi, hanem altalaban veve EU-s hiba, szinte minden szocialpolitikai rendszerben fellelhetoek ilyen hibak. A jogegyenloseget nem irhatja felul semmifele faji megkulonboztetes. Mindezek miatt az osszes letezo integracios programot olyan modon kell(ene) atalakitani, hogy azokban csakis szocialis alapon es mindenkeppen barki szamara egyenlo mertekben elerheto tamogatasi formak szerepeljenek.
süti beállítások módosítása