HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • moresh: @tanyasi értelmiségi: Megint kibaszták a csúti malacot 😂😂😂 (2024.04.16. 19:08) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Hol van a Világ Pöcegödre?

2014.11.24. 21:46 diggerdriver

Akkor most megint belecsapok a lecsóba.
Volt egy poszt a Határátkelőn Indiáról.
Aki a posztot írta enyhén szólva sem szeret ott élni. Kosz, mocsok, szemét, bűz.
Minden Európai ember számára tipikus jellemzői Indiának. A poszthoz hozzászólt egy elkötelezett India hívő is és ő említette hogy nincs szervezett szemétszállítás.
Na ez a mondat indított el bennem egy gondolatsort. Többen hangoztatták hogy India lakossága azért fetreng a szemétben mert igénytelenek.
Akkor itt ragadjunk le egy kis időre. Mit jelent az hogy igénytelen?
Ugye van egy ország ahol az emberek semmit nem tesznek környezetük tisztán tartása érdekében és ezért igénytelennek nevezik őket.
A nagy kérdés az hogy vajon csak a materiális kézzelfogható szemét a szemét vagy vannak magasabb rendű szellemi színvonalú szemetek is?
A "ki kivel baszik élő adásban?" című valóságshow mennyivel kevésbé szemét mint az indiai utca látképe? Egyáltalán átváltható e a szemét szemétre szellemiről kézzelfoghatóra? A "Majka majdnem elejtette telefonját" újságcikk hány indiai utca szemetére váltható át?
Emeljük a tétet. Indiában államilag szervezett oktatás és egészségügy működik. A szemétszállítás miért nem állami feladat és miért nem szervezi meg az államigazgatás? Szerintem azért mert a politikusoktól senki sem követeli meg. Most akkor azért igénytelen az indiai nép mert szemetel vagy azért mert a politikusoktól nem követeli meg? Vagyis nem arra szavaz aki köztisztaságot ígér.
Van olyan ország ahol a lakosság legalább akkora szemétkupacok között él mint Indiában az emberek.
A szóbanforgó ország szemétkupacai a megválasztott politikusok. A lakosság minden négy évben körberakja magát szeméthalmokkal. Minden beszélgetésben a második mondat után ezekről a szeméthalmokról meg a diskurzus. Senki nem állíthatja hogy a 24éve szabadon választó Magyarország mindenkori politikai gárdája nem egyenrangú India szennyezettségével.


Akkor most jogosan mondhatja egy indiai hogy Magyarország legalább akkora szellemi igénytelenséget mutat mint India?
Az utcákon tisztaság van. A fejekben is?
Az említett posztban egy hozzászóló nagyon okos kiegészítést tett.
Miszerint a középkori Európa ugyanolyan szemetes volt csak a milliókat elpusztító járványokból levontuk a megfelelő következtetést.
Akárhonnan is nézzük India a Világ Pöcegödre. Nade vajon mi történne Európában ha hirtelen megszűnne a szervezett szemétszállítás?
Két héten belül belefulladnánk a saját szemetünkbe. Mennyivel vagyunk különbek Indiánál?
Annyiban mindenképp hogy van igényünk a szervezett szemétszállításra. A közélet megtisztítására miért nincs meg ugyanez az igény? Miért szeretnek az emberek fetrengeni a közélet szennyében? Ugyanakkor ugyanezek az emberek elítélik az indiai embert mert materiális szemét között él. Miért, a szellemi szeméthalmokból terjedő ideológiai fertőzések kevésbé fertőzőek mint a valóságos szemétkupacokból terjedőek?
Halkan és csendben kérdezném meg hogy hány emberéletet követeltek az utolsó száz év ideológiai járványai? Európa méltó a Világ Ideológiai Pöcegödre megtisztelő címre.
Menjünk egy kicsit síkosabb talajra.
Bizonyos embercsoportokra jellemző lehet e egyes tulajdonságok genetikai kódoltsága?
Hivatalosan természetesen nem.
Na de nemhivatalosan? Saját egyéni tapasztalásból?
Indiából a középkorban idevándorolt Európába egy népcsoport. Sokszáz év alatt sem tudott beilleszkedni az Európai kultúrkörbe.
Megfigyelhetők olyan tulajdonságok amiknek megléte genetikai kódoltságot feltételez.
A cigányok ugyanolyan közegben élnek mint sokszáz évvel ezelőtt Indiában.
Vajon mivel magyarázható az hogy bár itt ének régóta, mégsem tanulták meg az előre gondolkodás képességét?
A cigány minden nyáron meg van győződve róla hogy a tél elmarad. Nyáron fát gyűjtő cigányt még a történelem nem látott. Aki megvenné a téli tüzelőjét nyáron olyat sem. Minek? MOST meleg van. Ami meg majd lesz arra elég lesz akkor gondolni. Ez tipikus cigány tulajdonság. Az "éljünk a mának" déli mentalitása.
A cigány ha a fizetést megkapja akkor egy hétig habzsi-dőzsi tejbe vaj aztán küszöbrágás a következő fizetésig. Nehéz ezt nem genetikai okokra visszavezetni.
Ugyanakkor az utóbbi időkben nyugatra vándorolt indiaiak teljesen más viselkedést mutatnak.
Simán beilleszkedtek a társadalomba. Én voltam néhány indiai lakásában azok tiszták és teljesen rendben lévők voltak.
Akkor most mitől ez a kettősség?
Vajon a sokezer éves kasztrendszer tehet róla? A kasztok annyira elkülönítve élték saját közösségi életüket, kaszton belül szaporodtak hogy kialakult egy kasztokra jellemző genetikai kódoltság?
Azt hogy a PC álláspont mit mond erre azt tudjuk. Mit mond erre a saját tapasztalatunk?
A jogvédők szerint nem jól tapasztalunk és amit látunk nem jól látjuk.
Évezredek tapasztalása vajon a genetikában is módosításokat hoznak létre?
Ha emberek között egy fejtartás, egy kézmozdulat, egy gesztus át tud öröklődni akkor évszázadok tapasztalata miért nem?
Miért hagyja a magyar nép hogy szemét vegye körül? Lehet hogy azért mert ezer éven át erre trenírozták? Koppánytól Dózsán át '48-at és '56-ot érintve a TV ostromig bármilyen szabadságharcnak bármilyen demonstrációnak bukás volt a vége. Elmúlhat ez nyomtalanul egy nép lelkében vagy valahol mélyen ott lappang? Ott lappang hogy minden hiába?
Mikor jut el oda Magyarország hogy például leszavazzon egy adócsökkentést mint Svájc?
Magyarországon minden ember minden fizetéséből levont forintot lopásként könyvel el.
Mekkora utat kell megtenni a svájci példáig?


Más téma...
Az utóbbi napokban feminista körökben nagy felháborodást váltott ki néhány rendőrségi oktatófilm amiben a kihívó öltözködés vagy viselkedés veszélyeire hívják fel a figyelmet.
A feministák természetesen rácsaptak mint gyöngytyúk a takonyra és minden fórumon hangoztatják hogy a rendőrség az áldozatokat teszi felelőssé.
Nézzünk egy kicsit mögé a dolgoknak.
Tisztelt feminista hölgyek...
Tudomásul kellene venni hogy az áldozat szerepének elkerüléséért tevőlegesen tenni kell.
Ebben a világban bizony, hogy klasszikust idézzek, a "Gyilkosok köztünk járnak".
Az emberi társadalomban vannak egybites ösztönlények akiknek az ösztöneit nem tudja felülírni a tanult viselkedési forma.
Rossz hírem van, nemcsak a férfiak között.
Az a nő aki hormonjai hatására ágyába visz egy férfit és utána 18évig fizetteti vele a gyerektartást ugyanolyan ösztönlény mint egy nőt megerőszakoló baromállat.
Szerintem számszerinti arányuk is közel áll egymáshoz. Egy-egy tisztelt feminista hölgyeim.
Miért mondom azt hogy tenni kell a biztonságért?
Tegyük fel hogy Gipsz Jakab belemegy a 2méteres vízbe és vígan úszkál benne. Lutz Gizella ezt megirigyelvén utána megy és elsüllyed mint a balta nyél nélkül.
Lutz Gizella áldozattá vált. Mit tett az áldozattá válás elkerülése érdekében?
Semmit. Nem tanult meg úszni. Feminista szemmel ugyanannyi joga volt belemenni a 2méteres vízbe mint Gipsz Jakabnak. Jaa hogy ezt a jogát a fizika törvénye nagy ívben leszarta? Így járt.
Ha én át akarok menni az út túloldalára akkor először körülnézek hogy jön e valami. Teszek valamit azért hogy nehogy áldozattá váljak? Természetesen.
Minden embernek joga van átmenni az út túloldalára. Ennek ellenére élvárt hogy körülnézzen? Persze.
A természetben a ragadozók elleni védekezés egyik módja a rejtőszín. A mimikri.
Ez segít például meghosszabbítani a nyulak földi pályafutását. Csak meghosszabbítani mert kevés vadnyúl múlik ki végelgyengülésben.
A felettük keringő sas azt emeli ki közülük amelyik bármivel felhívja magára a figyelmet.
Mi történik ha szerencsétlenségére valamelyik nyúl albínónak születik és felcsperedvén először baktat ki a lucernásba legelni?
Eldőlt a sorsa mielőtt jóllakhatna. Néhány percen belül repülni tanul sassal a hátán.
Aztán mondhatja ő a sasnak hogy -Sas szaktárs hát miért pont én? Ugyanolyan jogom van tovább élni mint barnának született testvéreimnek-.
Mennyiben fogja ez a sast meghatni?
Gizike néni 80évesen egy szép vasárnap délután meglátogatja Lujza nénit egy kellemes teadélutánra.
Sajnos a keksz aminek kiemelt feladata lenne, forró kávéba mártogatván megpuhuljon, a szokásosnál is szárazabb ezért a cseverészés elhúzódik és Gizi néni este 10órakor ballag hazafelé a 8. kerületi Leonardó Da Vinci utcában másfélmillió forintnyi fukszal a nyakában.
Joga van e így tenni? Természetesen.
Természetesen ki lesz rabolva szegény Gizi néni a jogai ellenére.
Ugyanis Kolompár Csáknorrisznak nem mondták meg hogy Gizi néninek joga van este 10-kor, talpig fukszban azon a környéken hazaballagni.
Ha megmondták volna neki akkor valószínűleg keres egy szerzetesrendet és egész hátralévő életét a szegények istápolására fordítja.
Tisztelt feminista hölgyek...
Fordítva tetszenek ülni a lovon. Nem mi vagyunk a célközönség. A Határátkelő blogon kommentelő férfiak nem erőszakolnak nőket. Örülünk a lenge öltözéknek, az egyfajta vizuális élményhez juttat minket de mi nem vagyunk ösztönlények.
Amikor majd neadjisten négy baromállat kezüket lábukat szétfeszíti és az ötödik behatol becses testnyílásukba akkor tessenek előadni a jogaikat. Akkor tessék elmagyarázni OTT AKKOR ŐNEKI hogy minden nőnek joga van miniszoknyában járni.
A köznyelv hogy nevezi a buliba induló hölgyek lenge ruházatát?
Kihívó(mit hív ki, talán a sorsot maga ellen?).
Csábító(kit csábít?).
Provokatív(kit provokál?).
Véletlenül alakultak ki ezek a jelzők?
Miért öltözik egy nő így? Nagyon egyszerű.
Arra vár hogy a buliban megszólítsa Gerard Philippe reinkarnációja emigyen -Madam, engedje meg hogy egy francia sanzont énekeljek és utána nyaljak egy kevéskét-.
Namost ahhoz hogy ez megtörténjen és Gerard Philippe felfigyeljen a leányzóra, a leányzó úgy gondolja hogy mindent ki kell pakolni a kirakatba.
Ennek a teljesen jogos és érthető vielkedésnek a veszélye az hogy felhívja magára az ösztönállatok figyelmét is.
A feminista állásponttal szemben szó sincs arról hogy ő hibás lenne.
Az oktatófilm mindössze az áldozattá válás veszélyeire hívja fel a figyelmet.
Szaúd Arábiában élő kommentelőtársunk arra hivatkozik hogy nem szempont egy nőket megerőszakolni akaró számára az öltözködés mert őt is molesztálják mikor az egész testet befedő burkában jár.
Hátpersze mert a ökör arabja nem a CSÁBÍTÓ nőt látja hanem a NŐT a burka alatt.
Százötven éve egy szoknya alól kivillanó bokára erekciója támadt minden férfinak.
A hülye arabja CSAK burkába csomagolt nőt lát hát kit molesztáljon?
Vajon ha 5 méterrel a becsomagolt nő után sétál egy miniszoknyás szőkeség akkor is a burkást molesztálják?
A kriminológiában tantárgy a viktimológia. Az áldozattan. Azt vizsgálják hogy az áldozat akarattal vagy akaratán kívül tevölegesen mivel járult hozzá hogy áldozat legyen?
A betörő is abba a házba megy be amelyiken nem lát riasztót. Amelyik könnyebb préda.
A köznyelv nagyon találóan mit is mond az olyan nőre aki zárt ruhában van és visszafogottan viselkedik?
Távolságtartó.
Ez a jelző mindent elmond.
Persze egy hétvégi buliban nem lehet távolságtartónak lenni. Csak érzékeltetni akartam a különbséget a két véglet között.
Provokatív-Távolságtartó.
Természetesen minden nőnek joga van úgy öltözni ahogy akar. Kiharcolták maguknak a jogot.
Egészségükre.
Nekünk el lehet magyarázni a jogokat. Vevők vagyunk rá.
Mi vagyunk a Feministákkal Egyetértő Munkaközösség.
Nem minket kell meggyőzni.
Az ösztönlény barmokat tessék meggyőzni. Őket feministává tenni.
Nem a férfiak a veszélyesek. A férfiak azon csoportja veszélyes akik állati szinten viszonyulnak a nőkhöz.
Nem a nők a veszélyesek. A nők azon csoportja veszélyes amelyik vastag pénztárcájú spermadonornak tekinti a férfiakat.

A törvényadta jogok ennyit érnek adott környezetben:

Kiszáll a NAV a tanyára, hogy ellenőrizzék az illegális szeszfőzést. Az öreg gazda mondja nekik, hogy bárhova bemehetnek, csak a gépszín háta mögötti mezőn lévő fészerhez, oda ne menjenek. 
Na, erre nagy arrogánsan előhúzza a pénzügyőr a szolgálati igazolványát.

- Látja ezt az igazolványt bátyám! Én ezzel minden mezőgazdasági létesítmény, akármelyik részlegébe bemehetek úgy, hogy nem maga fogja megmondani nekem, hogy mit csináljak.

- Rendben van, maga tudja.

A pénzügyőr átlép a kerítésen, és eltűnik, majd kisvártatva üvöltözve rohan visszafelé, mögötte a svájci díjnyertes tenyészbika. 
Láthatóan az életéért fut, és a bika minden egyes méteren teret nyer.
Az öreg azonnal eldobja a kezéből a vödröt, rohan a kerítéshez és teli torokból kiáltja neki:

- Az igazolványt, mutassa neki az igazolványt !

 

305 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr686930241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macamuca [IHUN] 2014.11.24. 23:09:26

"Az igazolványt, mztassa neki az igatilványt!"

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.25. 04:02:22

abban igazad van, hogy nagyobb eséllyel erőszakolják meg a miniszoknyás részeg nőt, mint másokat.
de az a baj, hogy másokat is megerőszakolnak. sokakat. sokszor. gyerekeket is. kétharmad vagy háromnegyed részben (országtól függően) családtag, ismerős, nem idegen.
nekem az a bajom, hogy a "ne hordj miniszoknyát" az elbagatellizálja, leegyszerűsíti a problémát. mert ha csak ezen múlna, ok. de ennél kicsit összetettebb a kérdés.
és tudom, hogy tudod, és a HÁ kommentelői is tudják ezt.

jártam Indiának azon a részén, ahonnan a cigányok jöttek (nyelvészek és genetikusok is ugyanoda teszik őket - előtte nem tudtam, amikor elkezdett zsongani a fejem körül az érzés, hogy bazmegholvagyok, akkor kerestem rá, hogy honnan is jöttek a cigányok). én eddig nem hittem abban, amit mondasz, de ott pofánvágott a dolog, és hiába nem politikailag korrekt, sajnos egyet kell értenem veled, és nem érdekel, ki mit gondol.

nem találom meg most, pedig kerestem azóta, akkor olvastam egy középkori történetet, valamelyik perzsa király hívott meg cigány zenészeket és táncosokat, és mindegyik családnak adott egy ökröt (tevét?? ó basszus nem emlékszem), és kiakadt nagyon és kidobta őket, amikor fél év után jöttek a családok, hogy de hát feléltek mindent, kaphatnának megint.
namondom kész, végem.
megpróbálom megint megkeresni később.

juteszembe, nagyon sok országban nincs szervezett szemételszállítás, mégse élnek térdig a saját mocskukban. sőt, nem összevissza szarnak, hanem még a legcsóróbbak is összetákolnak valami budit. vajon miért?

szellemi szenny, Majka kivel dugott.... naigen.

jó írás volt, köszönöm.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.25. 04:09:35

most hirtelen csak ezt találom, perzsa történetírókra utalnak a történet kapcsán.

A second version of this story can be found in the Persian national epic "Shahnameh", completed in 1011 A. D. In his description of the immigration process, its author Firdausi hardly differs from Hamza. The fact that he only talks about 10,000 musicians is of no importance. What is more striking, however, is that Firdausi calls the immigrants "Luri".
Of equal importance are his writings on their fate: according to the poet, the Luri upon their arrival were given each an ox, a donkey and seeds by the King. Instead of taking up farming life, however, the Luri ate the corn and animals and returned to the King the next year. Angrily, the King banned them from his empire. "So it happens that to this day, the Luri keep wandering around the world in search of a living, keeping the dogs and wolves company."
rombase.uni-graz.at/cgi-bin/art.cgi?src=data/hist/origin/persia.en.xml

Bebbi 2014.11.25. 12:55:25

Hosszu ido ota eloszor tevedtem vissza a honlapodra, tetszett az irasod. Nem azert, mert feltetlenul mindenben egyetertunk, hanem jo latni, hogy gondolkozol es van velemenyed a dolgokrol.

En azert ferfikent maskeppen latom ezt a pecsi precvencios kampanyt. A 3 film kozul messze azt ertekelem a legtobbbre, ahol arra hivjak fel a figyelmet, hogy a legtobb eroszak egyedul maszkalo lanyok ellen lett elkovetve. Azonban a szlogen, hogy tehetsz rola, tehetsz ellene szerintem nagyon nem szerencses. Nekem a tehetsz rola azt jelenti, hogy hibas vagy benne. Sokkal szserencsesebb lenne valami olyasmi, hogy "kozrejatszhatsz benne, de tehetsz ellene is". Nyilvan ez nem hangzik olyan jol, de akkor is...

Viszont egy dolgot mindenkeppen pozitivnak talalok: hogy beszelnek errol az emberek. Ha masert nem, hat ezert megerte. Hogy ez legyen tema, hogy tudjanak rola a fiuk/lanyok, hogy sajnos mi minden tortenhet veluk.

2014.11.25. 17:43:05

Erdekes poszt, a 'szellemi kornyezetszennyezes' gondolatmeneted elgondolkodtato. Ami a 'genetikai' alapokat illeti, itt nem arrol van szo hogy errol nem PC beszelni, hanem hogy egy csomo tudomanyos kutatas megcafolta mar azt hogy lehetseges lenne 'genetikai alapon' szemetelni peldaul.

Utalsz a posztban a testbeszedre: ez peldaul egyaltalan nem genetikai, pl. egy Angliaban felnott indiainak a testbeszedet egyaltalan nem lehet megkulonboztetni egy angol testbeszedetol. Mar par ev alatt is valtozhat a testbeszed ha masik orszagba koltozik az ember, hiszen ez - sok mas dologhoz hasonloan - tanult dolog.

A ma Europaban elo ciganyok rengeteg kulturalis dolgot megoriztek abbol a specifikus inidia kozossegbol ahonnan eredetileg szarmaznak (termeszetesen ez csak egy nagyon kis embercsoport Indian belul, es mellesleg a tobbi indiai, az europaiakhoz hasonloan, lenezi az ottani 'ciganyokat' akik egy rendkivul szegeny, alacsony statuszu csoportot kepeznek). Megoriztek a nyelvet amely sokban hasonlit a modern hindihez; a tancokat, zenet, ruhakat, vallasi hiedelmeket. Ennek reszeken az is megmaradhatott bennuk, mint kozossegben, hogy szemetelni nem tabu. Ugyanugy ahogy a hiedelmek, a ruhaviselet, a nyelv nem genetikai (te is megtanultal volna romani nyelven ha ezen a nyelven beszeltek volna hozzad gyerekkent, nem kell hozza ciganynak szuletni), a szemeteles sem genetikai hanem a szocializacio eredmenye, tanult viselkedes. Genetikai peldaul a borszin, hajszin. A szemeteles, vallasi hiedelmek stb. nem.

A genetikai ervvel az a problema - azon kivul hogy nincs tudomanyosan alatamasztva - hogy ha valami genetikai, azon nem lehet valtoztatni. A ciganyok nem lesznek szokek, barmennyire is probalkoznak. Viszont minden tovabbi nelkul lehetseges egy ciganynak peldaul tisztanak lennie, nem kenyszeriti ra semmilyen titkos genetikai hajlam hogy szemeteljen. Ha hiszunk a genetikai ervben, azzal egyreszt kifogast biztositunk az erdekelteknek ('en nem tudom tisztan tartani a kornyezetemet, genetikailag programozva vagyok a szemetelesre'), masreszt alapot arra hogy mas kozossegek lenezzek oket, mint genetikailag alsobb rendu csoportot.

---------------------------------------------

Ami a miniszoknyat illeti: tudom hogy nem fogsz velem egyeterteni, de megint csak egy csomo kutatas tamasztja ala hogy nem valoszinubb hogy miniszoknyaban eroszakolnak meg mint hogy maxi szoknyaban, vagy farmernadragban, vagy bikiniben, vagy apacaruhaban, stb. Nem csak noket eroszakolnak meg hanem ferfiakat es gyerekeket is, sajnos. Az aldozat ruhajanak nincs koze a cselekmenyhez.

Rengeteg elkovetovel keszitett interju bizonyitja hogy a nagy reszuk elore, reszletesen kiterveli a cselekmenyt, tehat nem arrol van szo hogy egyszer csak meglat egy miniruhas lanyt, elborul az agya es megeroszakolja, hanem nagyon is tudatosan cselekszik. Ehhez az kell hogy egyreszt ugy gondolja, az eroszak elfogadhato; masreszt hogy ne feljen a felelossegre vonastol. Az ilyen hirdetesek, mint amirol beszelunk, azt sugalljak hogy az eroszak oke - az aldozat a hibas, hulye kurva ha kioltozik, buliba megy es iszik, stb. - es hogy nem lesz kovetkezmenye a cselekmenynek, hiszen ha nem az elkoveto a hibas a rendorseg sajat hirdetese szerint, akkor miert is lepne fel a rendorseg az elkovetovel szemben.

Persze sokan szeretnek azt gondolni hogy csak elborult agyu, perverz allatok kovetnek el nemi eroszakot akik nem tudnak uralkodni az osztoneiken, de sajnos ez a valosagban nem igy van. Sokszor teljesen normalis, hetkoznapi ferfiakrol van szo. Nem az a megoldas hogy a nok nem mennek egyedul sehova, vagy zsakot hordanak a fejukon, vagy nem isznak alkoholt, hanem az ha azt uzenjuk a potencialis elkovetoknek hogy egyreszt eliteli a tarsadalom a nemi eroszakot, masreszt komoly kovetkezmenyei lesznek ha megtortenik. Ez a legjobb visszatarto ero.

Nem arrol van szo hogy egyeni szinten ne viselkedjen racionalisan az ember - pl. en sem maszkalok egyedul elhagyatott helyeken sotetedes utan - hanem arrol hogy a magyar rendorseg ne koltson sulyos penzeket egy olyan hirdetesre ami csak ront az aldozatok helyzeten, ahelyett hogy javitana. Mindenki tudja hogy noknek veszelyes reszegen egyedul maszkalni, nem kell ahhoz hirdetes hogy ezt megmondjak nekik. Minden no retteg a nemi eroszaktol. Viszont sajnos a leendo elkovetok kozul sokan nem tudjak hogy a tettuknek sulyos kovetkezmenyei lesznek. Vagy ami meg rosszabb, azt gondoljak, es joggal, hogy nem lesznek, mert a rendorseg nem tud megfelelo modon fellepni ilyen esetekben. Ezen kene inkabb a rendorsegnek dolgoznia, ahelyett hogy azt mondjak, ne hordjal miniszoknyat es ne jarkaljal egyedul mert megeroszakolnak.

2014.11.25. 17:56:05

@Dragonlady (now in Indonesia): 'nagyobb eséllyel erőszakolják meg a miniszoknyás részeg nőt, mint másokat.'

Don't take it personally :) de ezt mibol gondolod? Mert meg soha nem lattam olyan objektiv kutatast ami ezt alatamasztana. Termeszetesen ez a sztereotipia, de a valosagban ugy tunik semmi alapja nincs. Szerintem semmivel nem eroszakolnak meg nagyobb esellyel egy miniszoknyas reszeg not mint egy maxiszoknyas vagy farmert hordo reszeg not. Az lehet hogy reszeg not konnyebben eroszakolnak meg mint egy nem reszeg not, de itt mar egy csomo faktor kozrejatszik. Maga a ruha szerintem, es kutatasok szerint, nem jatszik szerepet.

Pl. Indiaban a szegeny, alacsony tarsadalmi statuszu noket, akik jellemzoen szarit hordanak, sokkal gyakrabban eroszakoljak meg mint a gazdag kozeposztalybeli noket akik jellemzoen pl. farmert hordanak. Most ez bizonyitek arra hogy ha szarit hordasz, akkor valoszinubb hogy megeroszakolnak, mintha farmert hordasz? Szerintem inkabb arra bizonyitek hogy az elkovetok kiszolgaltatott aldozatokat keresnek, es biztosan akarnak benne lenni hogy nem lesz kovetkezmenye a tettuknek. Tok mindegy nekik milyen ruha van eppen az aldozaton.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.25. 18:12:04

@Mirjam2: tegnap mikor előjött a kérdés, megkerestem ezt, meg emlékeztem rá korábbról. érdemes végigolvasni.
adatokat nem tudok.
csak egy érzés részemről, hogy ha ugyanaz a nő hullarészegen és alig semmibe öltözve, avagy "átlagos" módon öltözve és józanul összefut ugyanazzal a férfival ugyanott, akkor az elsőnek nagyobb eséllyel lesz bántódása. csak ennyit értek bele a dologba.
ennek ellenére tudom, hogy se a burka, se a józanság nem véd meg mindenképpen, és az is megvan, hgy az elkövetők túlnyomó többsége családtag / ismerős.
ja, a link:
www.buzzfeed.com/jtes/sexual-assault-survivors-answer-the-question-what-were-you-w

2014.11.25. 20:59:53

@Dragonlady (now in Indonesia): Pont errol van szo... Hogy azert van ez az erzesed, mert a kozvelemeny, az ilyen es ehhez hasonlo kampanyok tevesen ezt sugalljak. Az adatok teljesen mast mutatnak. Az ivasnak lehet szerepe, amennyiben pl. vedtelenebbe teszi az aldozatot. A ruhanak nincs szerepe. Az elkoveto vedtelen aldozatot keres. Kuldok neked privatban ezzel kapcsolatos tanulmanyokat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.25. 21:04:16

@Dragonlady (now in Indonesia): @Bebbi: @Mirjam2:
Na szóval...

Népcsoportok közötti genetikai módosulásokról teljesen érthetően azért nem lehet beszélni mert két mondat után a nácizmus eszméjét propagálnánk.
Pedig nem kell modern kutatási adatokat nézni elég a meglevőket figyelmesen olvasni.
Nem tagadott tény hogy elszeparált közösségekben gyakori az egész közösségre jellemző módosulás.
A pigmeusok törpenövése tipikus példa vagy az ellenkező irányba a madagaszkári Moa óriásnövése.
A környezet kiváltotta genetikai módosulás például az északi népek szőke vagy vörös szőrzete a déliek sötétebb bőre pedig a napsugárzás ellen alakult ki.
Ha mindez igaz akkor miért feltételezzük hogy az előre gondolkodás a tartalékgyűjtés képessége nem alakulhatott ki ugyanígy az északi népeknél? Ennek ellenkezője pedig a délieknél?
Az a baj hogyha pozitív genetikai módosulásokat emlegetünk akkor a negatívakat is el kell fogadnunk.
Teljesen érthető hogy ez kényes téma és kerüli mindenki. Néhánymillió embert kiirtottak már ennek az eszméje alatt.

Bebbi, miért rossz az a szlogen hogy "tehetsz róla"?
Ahogy a példámban is említettem ha figyelmetlenül lelépek az úttestre tehetek róla vagy nem ha elüt az autó?
Persze hogy tehetek.
Egy későbbi rossz történés megelőzése érdekében tett óvintézkedésről van szó mindkét esetben.

Mirjam, egy dolgot akarok veled megértetni.
A ragadozó MINDIG a könnyű prédát választja.
Először is, az ösztönlény jelző normális magas műveltségű emberre is rápasszolhat. Rengeteg magas intelligenciával rendelkező sorozatgyilkost jegyez fel a történelem, miért a nőket megerőszakolók lennének kivételek.
Mindkettőtök felhozta a gyerekpéldát.
Pontosan az én elméletem támasztja alá.
Abban azért nem lehet köztünk vita ugye hogy a gyerekek ellen elkövetett erőszakot családon belül követik el leggyakrabban. Mert ők a legkönnyebb prédák. Ilyen egyszerű.
Senki sem vitatja hogy megerőszakolnak szolidan öltözött nőket is. A rejtőszínű nyulat is megfogja a sas, de az fehér és a rejtőszínű közül nem kérdése hogy melyik lesz a préda.

" Szerintem inkabb arra bizonyitek hogy az elkovetok kiszolgaltatott aldozatokat keresnek, es biztosan akarnak benne lenni hogy nem lesz kovetkezmenye a tettuknek."

A fenti mondatod a kulcsa mindennek. Két esetet tartasz valószínűnek. A kiszolgáltatottság ezerféle okból bekövetkezhet. Például a gyerek a legkiszolgáltatottabb. A részeg nő szintén. Az elhagyatott helyen lévő nő ugyanígy. Még a munkahelyi alárendelt nő is lehet kiszolgáltatott. Egyedül neveli a gyerekét nehezen talált állást bármikor zsarolható.
Számtalan formája van a kiszolgáltatottságnak.
A másik pedig a lebukás veszélyének alacsony kockázata.
Na ez hogyan áll elő?
A kiszolgáltatott áldozatoknál egyértelmű.
Viszont az elkövető ugyanilyen alacsonynak érzi a kockázatot kihívóan öltözött nőknél is.
Azt hiszi hogy neki öltöztek így. Azt hiszi hogy azok is akarják.Olyankor szokott elhangzani hogy "ne játszd meg magad kisanyám". Ez a mondat az ami egy ösztönlénynél a másik fél beleegyezését feltételezi.
A lengén öltözött nőre mit is szoktak mondani?
"könnyen kapható"
Ebben is minden benne van.
Az is benne van hogyha egy ilyen nőt megerőszakolnak akkor senki sem fogja elhinni neki.
Ugye emlékszel a Zsanett ügyre?
Amikor a ragadozó vadászni indul akkor könnyű prédát keres és olyat aminek zsákmányul ejtése esetén nincs számára hátrányos következmény.
A bulizó provokatív ruhába öltözött nők minden szempontnak megfelelnek.
Igenis bármennyire is fáj nektek de ezek a nők tesznek azért hogy áldozatokká váljanak.
Semmi sem menti az erőszaktevőket. Senki sem mondja hogy egy nőnek nincs joga csábítóan öltözködni.
Mindössze arról van szó hogy a jelenlegi világban senki sehol nem tudja 100%-ban garantálni a nők biztonságát.
Erre hívja fel a figyelmet az oktatófilm.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.25. 21:23:36

@Mirjam2:
Figyelj, gy kosárból miért a legszebben pirosló legcsábítóbb almát veszed ki?
Miért költ a világ dollármilliárdokat a csábító csomagolásért a formatervezett autók terveire?
Mindenki választ valamit valamiért.
Almát, mosóport, autót, feleséget, férjet, áldozatot.
Az utóbbi kettő státuszában nem látok sok különbséget de most nem ez a téma:))))))))))))))))))))))))))
Nekem meggyőződésem hogy a ruha a viselkedés vastagon belejátszik az áldozattá válásba.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.26. 05:52:41

A HÁ blog tulaja nem veszi észre: maga alatt vágja az ágat. A moderáció terrorisztikus lett. Ez minden blog halála.

Bebbi 2014.11.26. 06:49:15

@diggerdriver: "Bebbi, miért rossz az a szlogen hogy "tehetsz róla"?
Ahogy a példámban is említettem ha figyelmetlenül lelépek az úttestre tehetek róla vagy nem ha elüt az autó?
Persze hogy tehetek."

En ezt itt azert elesen kettevalasztanam:

1) ketszer ketsavos ut, 80-as tabla a kocsiknak, mindenki megy is ennyivel, egyszer csak lelepesz a jardarol, mert at akarsz kelni a tuloldalra. Persze elutnek. Tehetsz rola? Igen, es szinte csak Te tehetsz rola. Tehat jogos a "tehetsz rola, tehetsz ellene".

2) Zebra, sot, lampaval ellatva. Zoldre valt, atkelsz rajta, kulonosebb korulnezes nelkul. Egyszer csak elutnek. Tehetsz rola? Nem! Egyes-egyedul az autovezeto hibaja (tetelezzuk fel, hogy nem romlott el a fek vagy ilyesmi) es felelossege, hogy elutott. Tehettem volna ellene, ha nagyon figyelmesen korbenezek, de attol meg nem az en hibam es nem az en felelossegem lenne.

En szerintem Europaban (de idealis esetben az egesz vilagon) inkabb annak kellene a celnak lenni, hogy ferfiak es nok egyarant lampas, zebras utatkelesnek tekinkhessek a hazautat egy bulibol, hiszen ez lenne az idealis. Hogy mi a realis, az megint mas kerdes. De tudod, szerintem ez meg a rendorok feladata lenne, hogy ennel a peldanal maradva ellassak zebrakkal es lampakkal a hazautata. Es emiatt tunik ugy, hogy ok is inkabb csak ki akarnak mosakodni ebbol a helyzetbol, mivel azt mondjak, hogy emberek, ez a hazaut bizony egy ketszer ketsavos, 80-as uton tortenik.

Nyilvan ertem am, hogy mit mondasz, hogy alapvetoen nekunk kell magunkrol gondoskodni, de azert talan nem veletlenul van a rendorseg sem. Es pont emiatt visszas kicsit, hogy ok eroltetik ezt a szoveget.

adg 2014.11.26. 12:04:10

@diggerdriver: "A pigmeusok törpenövése tipikus példa vagy az ellenkező irányba a madagaszkári Moa óriásnövése.
A környezet kiváltotta genetikai módosulás például az északi népek szőke vagy vörös szőrzete a déliek sötétebb bőre pedig a napsugárzás ellen alakult ki.
Ha mindez igaz akkor miért feltételezzük hogy az előre gondolkodás a tartalékgyűjtés képessége nem alakulhatott ki ugyanígy az északi népeknél? "

Na de akkor hogy van az, hogy pl nalunk annyi indiai van mint a csuda, es nem szemetes a kornyekuk, nem dobalnak el semmit, stb. Hogy tud az orvosok fele orvos lenni, es nem meghalni valami betegetol szerzett fertozesben tiz perc alatt.
Ez csak ugy lehet, hogy megtanultak, hogy itt ez a modi.
A szocializmusban mindenki megtanulta, hogy mienk a gyar, vigyunk egy kis olajat haza, vagy papirt, ceruzat, ki mivel dolgozott.
A rendszervaltas utan megtanultuk az "es szamla nelkul" eljarast. Ez nem genetika. Ezek tanult folyamatok. A skotok a faszarisagukrol hiresek, a nemetek a precizitasukrol, stb, aztan elkoltoznek ide, es a kovetkezo generacio pontosan olyan no worries mate lesz, mint a tiz generacio ota itt elo.

Itt vannak ezek a gyonyoru benszulottek a varosban. Ezek, akik az utcan, parkokban elnek, a bemszulottek legallja altalaban. Meg a sajatjaik is kikozositi oket.
Szoval ulnek a parkban a sajat szemetukben, beleszarnak a homokozoba mint a macskak, olyan reszegek reggel 8-ra, hogy borzalom, szivjak a benzint, uvoltenek es egymast tepik. Ha valakinek ez nem tetszik, akkor az rasszista, mert nem toleralja az eltero kulturat. Es azert szemetelnek, mert ez millio generaciok ota stb stb a tobbi mai liberalis baromsag. Ha bolt ajtajaban van kedve aludni keresztben, akkor az emberek atlepik, kocsival meg a masik ajtot valasztjak. De senki nem ebreszti fel, mert akkor rasszista. Na most ha ez mind genetikailag kodolva van, akkor hogy a halalba lehet az, hogy a bozotban lako communitykbe kajat kell nekik szallitani, mert nem tudjak megkeresni, ahogy regen, es ehenhalnak a fa alatt. Es ez nem vicc. Itt hol a genetika? 50000 eve elnek a bozotban, ket generacio kiesett, es annyi, ehenhal.
Nyilvan egyik sem genetika, hanem tanult folyamat. Ahogy meg tudja tanulni az okostelefont, ugy meg tudna a tobbit is, csak ehhez nem a devianciat kellene tamogatni a hivatalos agymoso propagandanak.
Mar a gyerekeimen is latom, hogy amikor kiakadunk ilyen aprosagokon, hogy a csavo beszarik a buszon (!), vagy osszehugyozza a belvaros kozepen fenyes nappal a kirakatot, vagy olyan eros alkoholos cigarettas 5 eves mosdatlansagos testszaga van, hogy egy felszall a buszra, es tobben inkabb leszallnak a kovetkezo megalloban elkerulendo a hanyast (es illik nem illik, szo szerint felfordul nekem is a gyomrom neha, ha veluk kell utaznom), meg ilyen aprosagok, szoval ilyenkor mar a gyerekeim is kezdik a kifogasokat mantrazni, hogy ez azert, mert blablabla...

Lofaszt, mama! Ez mind tanult folyamat, csak valami furcsa okbol felmenteseket gyartanak ra fentrol az okosok. Tudnam miert...

Genetika a szeparcuk, mert a taplalkozasi problemaik. Az genetika.

-----
Az autos pelda meg santit. Ha kiugrasz az autok koze, akkor barmelyik autos elutne.
Ha egy felreeso kapualjban lenne egy gyonyoru no meztelenul, hanyattfekve, szettart labakkal kikotozve, az arra jaro ferfiak tulnyomo tobbsege inkabb segitene neki, mint megeroszakolna. Aki kihasznalna az alkalmat, az meg az, aki mas szituaciokban is megtenne.
Ugyanez a nyitott lakasajto, kocsiban hagyott cucc, zsebbol kilogo tarca. Csak azert, mert ott az alkalom, nem kell kihasznalni, nem menti a tettest es nem teszi bunosse az aldozatot. Mert akkor itt el is lehetne vitatkozni, hogy mi szamit kello elovigyazatossagnak. Szkafander, erenyov, onkentes szamuzetes egy csak noi szigetre?

Bocs, szofosasom van. HA mai posztjan nem tudom kielni magam. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.26. 20:39:31

@Bebbi:
A tegnapi válaszom utolsó előtti mondata az hogy "Mindössze arról van szó hogy a jelenlegi világban senki sehol nem tudja 100%-ban garantálni a nők biztonságát."

Nagyon jól látod hogy mi lenne az ideális.
Na dehát miért álmodozunk?
Meg tudjuk teremteni a biztonságos világot?
Nem.
Ennyi.
Megint egy klasszikust idézek "nem lehet minden pofon mellé egy rendőrt állítani"
Teljesen megértem hogy egy nő nem tud ELLENE tenni hogy megerőszakolják.
De legalább ne tegyen MELLETTE.
A legjobb példa amit felhoztál, és nagyon kár hogy nem nekem jutott eszembe.
Ha zöld a lámpa akkor sem szabad körültekintés nélkül átmenni.
Minden nőnek zöld lámpás joga van úgy öltözni ahogy akar. Aztán ezzel a jogával ha körültekintés nélkül mozog olyan környéken ahol előfordulhat gyorshajtó akkor bizony benne van a pakliban hogy el(le)ütik.
Ismered a mondást ugye?
"Akkor van elsőbbséged ha meg is adják"
Ilyen egyszerű.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.26. 21:28:10

@adg [Au, Darwin]:
Kevered a dolgokat.
A tanult, és az ösztönös(genetikailag kódolt) viselkedésformákat.
A bennszülötteknek a vadászat tanult viselkedésforma.
Meglepő, de például a fóka aminek minden alkatrésze az úszáshoz idomult alapból nem tud úszni. Az anyjának kell megtanítania.
Az úszás tanult viselkedés.
Az hogy az orrán minden más állatnál tehetségesebben tud labdát egyensúlyozni szintén tanult cselekvés de az hogy ezt a cselekvést mindenki másnál magasabb szinten tudja az már genetikailag bele van kódolva.
A macska miért nem tudja?
Amit mondasz az indiaiakról pont az én álláspontomat támasztja alá.
Én is azt mondtam hogy a londoni Indiaiak tökéletesen beilleszkedtek.
Ha viszont a tisztaság tanult viselkedési forma akkor az 500éve Európában élő cigányok miért nem gyakorolják?
Sokkal régebben vannak Európában mint akár Angliában akár Ausztráliában az Indiaiak és mégis képtelenek voltak megtanulni a legalapvetőbb társadalmi viselkedésformákat.
Ötszáz év alat képtelenek voltak megtanulni hogy a nyár után előbb-utóbb tél lesz és kéne tartalékolni a szűkös napokra. Hol van itt a tanult viselkedésforma?
Ugyanonnan jöttek.
Mit is állítottam én?
Azt, hogy talán a kasztrendszer teljesen elszeparált teljesen keveredésmentes hozománya hogy ugyanabban az országban élő teljesen egyforma népcsoportok között genetikai módosulás lépett fel.
Lehet hogy így van lehet hogy nem, én is kérdésként tettem fel.
Nagyon nehéz eldönteni hogy mi a tanulHATÓ viselkedésforma és mi a genetikailag kódolt.
Tovább megyek.
Vajon létezik e olyan genetikai kódoltság ami csak csoportban működik?
Igen, létezik.
A tundrán élő lemmingek egy átlagos rágcsálók mindössze mint bármelyik másik rágcsáló.
Amennyiben viszont az egyedsűrűségük egy adott területen elér egy kritikus pontot akkor felkerekednek és tömeges vándorlásba kezdenek.
Addig mennek míg bele nem pusztulnak.
Hol van itt a tanult viselkedés? Honnan tudják hogy mikor mit kell csinálni?
Honnan tudják hogy igen most van az a pillanat hogy vándorútra kell indulni. A sáskák ugyanezt a viselkedést produkálják.
ebből van a sáskajárás.
Vagyis mi történik?
Egy egyénként normális viselkedést mutató egyed tömegben teljesen máshogy viselkedik.
A vándormadarak egy részénél a vándorlás tanult viselkedés, másik részüknél genetikailag kódolt.
Visszatérve.
Ha egy cigányt kiemelünk a közösségből meg lehet tanítani a társadalmi normák betartására.
Ha a magyarországi egymillióból kiemelünk százezret azokkal is ugyanazt az eredményt érjük el mint azzal az eggyel?
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Néha a legegyszerűbb viselkedésformák is megtanulhatatlanok.
A nagyon okosnak mondott csimpánz egyetlen egyedét sem lehet szobatisztaságra szoktatni.Pedig aztán a csimpánzt felruházták már értelmi szuperlatívuszokkal.
Egy disznó vagy egy kutya csípőből hozza ezt.
A csimpánz miért nem?
Csak nem genetikai gátja van?
Hiszen az egyik legegyszerűbb tanult viselkedésforma a szobatisztaság.
A másik űberokos állat a delfin.
Hűű az aztán milyen okos.
Mekkorákat ugrik a hajók mellett meg a delfináriumokban a karikákon keresztül.
Jaa hogy a halászhálókba tízezrével döglik bele mert képtelen átugrani a vízSZINTJÉN lebegő parafahengereket.
Mert olyan űberokos.
A nagyonhülye agyatlan busa meg kiugrik belőle és magasított hálókkal kell lehalászni.
Szóval egyrészt nehéz megállapítani mi a tanult és mi a genetikai viselkedésforma másrészt megtanulni sem lehet mindent.Hogy a kettő között mi az összefüggés és hogy az egyik hogy hat a másikra, na az itt a kérdés.

Másik téma.
Rengeteg ember csalinkázik az autók között és mégsem ütik el. Rengeteg nő jár kihívó ruhában és nem erőszakolják meg.
A FELTÉTELEKNEK kell meglenni.A préda és a ragadozó találkozásának a feltételeinek.
A nők részéről az egyik feltétel a viselkedés a másik meg a ruha. A másik részről a lebukás lehető legkisebb esélye, a préda jelenléte, A figyelemfelkeltés megtörténte és a szándék.
Valamint a legfontosabb, az éhség mértéke. Ez mindent felülírhat.
Aztán mikor olyan éhes a ragadozó hogy nekiesik az állig begombolt nőnek is azt hozzák fel statisztikai ellenpéldának.

adg 2014.11.27. 14:32:06

Szerintem te keverted, pont arra akartam ravilagitani, csak kicsit zavaros lett. A pimeusok magassaga meg az eszakiak tartalekolasa nehezen hasonlithato ossze, az elobbi valoban genetika, a tartalekolas meg a kornyezet szulte kenyszer.

Ahogy irod, a benszulotteknel a vadaszat tanult cselekves. Pont ezt mondtam en is. Ahogy a szemeteles vagy a gyujtogeto eletmod, tartalekolas vagy a meg ma mindent felelunk eletmod.

A ciganyok meg azert nem tartalekolnak, mert az ugynevezett kulturajuk teljesen mas alapokon nyugszik. Az eszakiaknal kialakult az igeny a biztonsagos eletre, hogy onalloan is eletben maradjanak. A ciganyok ezerszer tarsasagibb emberek, mindig csoportokban vannak, nem kell egyedul tulelniuk semmit. Ezen kivul mindig mas nepek kozt eltek, nincs cigny orszag pl. :). Igenyuk sincs ra, hogy a mi fogalmaink szerint normalis eletet eljenek. Ezert beleszarnak mindenbe, ha gond van, akkor meg egymastol, meg a tobbsegi tarsadalomtol beszerzik a szukseges dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy egy ujszulottkent orokbefogadott ciganygyerek meg tudja tanulni a kornyezete viselkedesmintait, legyen az sved, gorog vagy kinai.

Az allatos peldad tetszenek. Itt szerintem bizonyos hajlamok, kepessegek oroklodeserol van szo. A krokodil sem ugral ki a vizbol eredetileg. De a turistak igy etetik, ezert megtanulja.
Szerintem azert nem tud a csimpanz szobatiszta lenni, mert nincs egy feszke, oduja, semmi ahol lakik, nincs ra szuksege. A diszno, kutya, nyul meg lakik valahol, nem szarhatja ossze a vackat, mert akkor megdoglik a kolyke. Mindegy, csak okoskodok. Nem vagyok egy nagy etologus.

"Rengeteg ember csalinkázik az autók között és mégsem ütik el" nem azonosak a feltetelek. Ha ugyanugy kiugrananak az auto ele, ugyanugy elutnek oket. Itt nem tehet rola az eluto. Az elutott meg igen. Az lenne a korrekt hasonlat, hogyha a jardan ut el az auto, oda szandekosan felhajtva, csak mert valamiert kipecezett maganak.
Ha van egy tarsasagban egy ferdehajlamu faszi, meg egy lany, aki a tobbieknel lenyegesen kihivobban oltozik, viselkedik, akkor lehet, hogy felhivja magara a pasi figyelmet es megeroszakolodik. De ha a pasinak a szende szuzlany a fetise, akkor nem a feltuno csajt valasztja. Tehat nem a ruha vagy a viselkedes miatt dont. A sajat preferenciajat valasztja.
Es az ertelmesebbje lehet, hogy merlegel is, hogy konnyu es vedtelen legyen az aldozat.

No vegul. Rad gondoltam, amikor ezt fotoztam. Kollegad eppen pincet as az egyik epitkezesunkon. Tomor sziklaba. A hatterben a panelok kilenc meter magasak, es lent is van egy kis gep.
kepkezelo.com/images/e56en1pmldbzgb585x13.jpg

Amugy le sem lehetne tagadni, hogy gorogok dolgoznak itt, nezd meg azt a kuplerajt :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.27. 20:33:47

@adg [Au, Darwin]:
Ok.
Folytassuk.
Nincs cigány ország mert mindig valakik mellett éltek.
Ezt mondod.
Nincs vallon ország, nincs flamand ország, nincs katalán ország, nincs baszk ország, nincs kun ország, és végtelenségig sorolhatnánk a nemzetiségeket akiknek nincs országuk és mindig valakik mellett éltek.
Azt mondod olyan a kultúrájuk.Mi az a kultúra?
Az "élni a mának" az nem kultúra.
Az ordenáré viselkedés sem kultúra. Inkább annak a hiánya.
Azt mondod az északiaknál kialakult az igény a tartalékolásra.
Talán 500év alatt a sok átfagyoskodott télen a cigányok is megtanulhatták volna hogy gondolni kell a holnapra is.
Szerinted mennyi idő kell nekik?
Még?
Akkor most vagy a tanulási képességgel van baj ami szintén genetika vagy eleve képtelenek rá.
Igazából úgy látom hogy nagy vonalakban egyetértünk csak abban nem hogy milyen tulajdonságok vezethetők vissza genetikai okokra.
Teszerinted csak a látható tulajdonságok(törpenövés).
Szerintem meg a viselkedésbeli tulajdonságok is.
Azt mondod a csimpánznak nincs állandó fészke azért nem szobatiszta. Amit megtanítanak neki a festéstől a biciklizésig azok sem ősi viselkedésformái mégis megtanulta. Tanult viselkedésformaként miért képtelen a szobatisztaságra?
A biciklizés nehezebb.
Számtalan fészekkel kotorékkal rendelkező állat van aminek a fészke odúja bűzlik a szartól mégis emberi körülmények között szobatisztaságra nevelhetők.
A kutyafélék például.
Visszatérve a cigányokra én is azt mondtam hogy egyet kiemelve közülük az beilleszkedik. Csoportot kiemelve viszont nem.
A csoportos viselkedésük nem lehet tanult forma.
Mindenki tudja hogy a cigány egyedül semmi.
Viszont csoportban egy teljesen fék nélküli kontrollt vesztett őrjöngő tömeg ami olyan mélységekig megy le ahová senki.
A déli népek, mindenki tudja hogy temperamentumosak.
Viszont ritkán mennek tettlegességig.
A cigány viszont a végsőkig elmegy.
Lásd szegény Szögi Lajos esetét.
Vagy a Cosma gyilkosságot.
Ez a viselkedés nem lehet tanult és nem lehet kulturális.
Ez mélyebbről jön.
Egyszerűen genetikailag nincs gátlás.
Menjünk vissza az időben néhány százezer évet.
A tudományos kutatások bizonyítják hogy ősünk emberevő volt.
Ma már nem esszük meg egymást.Az emberevésnek van genetikai gátja?
A gyilkolásnak is van?
Mitől gyilkolnak csoportban olyan könnyen a cigányok?
Egyiket sem állítom csak kérdezem?
Bármelyik genetikus elmondhatja nekem hogy hülyeségeket beszélek mert nem vagyok genetikus.
Magyarázatot viszont még senki sem talált az egyes embercsoportok közötti velükszületett viselkedési formákra.

A másik téma.
Képzeld el hogy a lányod 16évesen egyszercsak kijön a szobájából miniszoknyában, köldökig dekoltázsban kifestve teljes harci díszre.
Kérded tőle hovamész?
Tegnap megismerkedett az iskolában egy fiúval és az meghívta hozzájuk házibuliba.
Kit ismersz a meghívottak közül?
Senkit.
Mit mondasz neki?
Ha baj történik kit hibáztatsz?
Ha baj történik akkor ő, vagy te tevőlegesen részt vettetek e a baj megtörténtében?
Vagy csak az elkövető a hibás?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.27. 20:41:59

@adg [Au, Darwin]:
Az kupleráj? Nem voltál még angol építkezésen.
Amit képet felraktál az egy rendezett munkaterület.
Fent van egy 35tonnás Komatsu lent meg egy kb 3tonnás, szintén Komatsu.
A nagygép mögött van egy hidraulikus bontófej, az mögött a gödörben takarásban egy másik markoló, a gémje látszik csak. A színéből itélve talán Hitachi.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.28. 23:49:09

Hejhalla.Melyik az a komment, ami ki lett moderálva a HÁ-ról?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.29. 07:31:38

@geegee:
Csak néhány órára tettem ki.
Brutálisan lehülyéztem benne valakit aki a posztoló utcán talált és hazavitt asztalából levezette a kis kinai munkások sanyarú sorsát. . Olyan nyögvenyelösen eröltetett összefüggés volt hogy sütött belőle a tömény rosszindulat ami kicsapta nálam a biztosítékot.
Ennyi történt.

adg 2014.11.29. 08:21:29

@diggerdriver: azt mondtam, "ugynevezett kultura", mert kb annyira ertekelem, mint te.
Amugy erdekes kiserlet lenne egy csapat ujszulottet mas kornyezetben felnevelni. Kivancsi lennek, akkor is elojonnenek az "osztonok", vagy sikerulne a beilleszkedes. Na mindegy, ezt nem fogjuk megtudni, nem illik ilyen kiserleteket vegezni.

Az a komatsu tenyleg 35 tonna? Durva. Mondjuk ennyi sziklat kilapatolni rendes gep kell.
A masik epitkezesunkon van egy 400 tonnas autodaru. Nagyon brutal. Majdnem 500 dollar orankent a dija

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.30. 11:26:40

Montroyal találta ezt a bejegyzést ami körülbelül ugyanazt mondja amit én.

www.ferfihang.hu/2014/11/23/ez-nem-aldozathibaztatas-ez-jozan-esz/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.30. 11:59:44

@diggerdriver: Értem, kösz.Sejtem, ki volt az, én se értettem az egészet, már amennyi érthető volt a szövegéből.Na mindegy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.30. 21:28:10

@adg [Au, Darwin]:
A gépeknek az oldalán lévő szám általában a súlyra utal.
A Komatsu oldalán a 350 az 35tonnát jelent.

400tonnás autódrut én is láttam a MOL olajfinomítójában.
Volt hozzá egy kis Prága kiszolgálódaru meg egy csőrös Tátra teherautó ami a papucsokat meg az ellensúlyokat vitte utána.

CJKrisz 2014.12.07. 18:43:53

Nem is Majka ejtette el majdnem a telefonját, hanem Nóci bazmeg! :))))))))) Mondjuk mindkettő egyformán nímand, de hát legyünk pontosak. :))

Amit a fejlődésről, genetikáról fejtegetsz, az egyébként nem hülyeség, csak a természet sokkal lassabban dolgozik annál, mint azt mi elvárjuk. Nem véletlenül telt egy bő 3 milliárd év, mire az első egysejtűből ember lett. Nem várhatjuk el a cigányoktól sem, hogy 5000 év alatt gondolkodó lényekké legyenek. :)
Mert ugye hogy is működik az evolúció? Egy faj nőstény és hím képviselője összeteszi, amijük van és létrehoznak egy utódot. Csakhogy porszem kerül a gépezetbe, az utód génállománya egy mutáció révén nem pont ugyanolyan lesz, mit az elődeié. Lesz olyan tulajdonsága, ami eltér az ősöktől. Ez a változás lehet kicsi és lehet nagy is, a természet nem válogat. Viszont keményen selejtez. Ha ugyanis ez a tulajdonság az egyed javára válik (pl. jobb rejtőszíne lesz, gyorsabban tud futni, jobb fogai lesznek, élesebben fog látni, stb...), akkor ő ez(eke)t a tulajdonságo(ka)t továbbörökítve egy strapabíróbb, életképesebb fajt fog fejlődésnek indítani. Persze nem egy emberöltő alatt, hanem évezredek alatt. A régi faj képviselői el fognak tűnni, kihullanak a rostán, a természet kíméletlenül leselejtezi őket, mert az életképesebb génekkel rendelkező egyedekkel szemben alul maradnak. Nyilván, ha az új egyed tulajdonságai gyengébbek, mint az ősökéi, akkor az ő fajtájának nem lesz túl hosszú a családfája.
Vegyük pl. a medvéket. Valamikor, nagyon régen sok százezer évvel ezelőtt a medve barna, vagy fekete színű volt. Élőhelytől függetlenül. Aztán hogy hogy nem, valahol fent északon egy medvepárnak született egy "korcs" utóda, ami fehér lett. És ez fent a messzi északon bizony egy marha jó rejtőszín, a fókák a hóban csak nagyon nehezen veszik észre a fehér medvét, míg a sötétet messziről kiszúrják. A fehér medve utódai között is bizonyosan voltak további fehérek is, hiszen a saját génjeit is továbbörökítette. Mivel a fehér szín miatt életképesebb volt sötét társainál, rendre elorozta a kaját előlük, a sötét medvék fent északon kipusztultak, eltűnt a génállományuk, mert nem voltak versenyképesek a fehérekkel. Így lett a jegesmedve. Persze mindez - mint említettem volt - évezredek, évtízezredek alatt. Bizonyosan az orosz tajgán, vagy a Kárpátok erdeiben is születtek fehér medvék, de baxhatták, mert messziről kiszúrta őket a préda, egyszerűen éhen haltak, ezen a terepen ők életképtelenebbek voltak sötét társaiknál. Az evolúció külön csodája, hogy amíg az Északi sark tele van jegesmedvékkel, addig a délin egy sincs, de ez már egy másik történet. :)
Fontos azonban, hogy az ilyen mutációk révén bizonyos tulajdonságok változnak. Amit ezzel mondani akarok: maga a gondolkodás tulajdonsága megvan a cigányokban is. Az előre gondolkodás már nem genetikai mutáció kérdése, hanem hogy a gondolkodó lény a gondolkodást saját belátása szerint hogyan használja.
De ha ebben nem lenne igazam, akkor is van egy logikus magyarázat: a cigányok a saját környezetükben egyszerűen az előre gondolkodás tulajdonsága nélkül életképesebbek. :))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.13. 15:51:03

@CJKrisz:
Még mindig tartom magam ahhoz hogy vannak genetikai módosulások mind egyéni mind csoportkörnyezetre vetítve.
Valamelyik nap jöttünk haza munkából és mellettem ülő albán kollégámmal a cigányokról beszélgettünk.
Azt mondja hogy náluk nem mennek be idegen házakhoz vagy telkekre lopni mert egyszerűen lelövik őket, és ezt ők is tudják.
Na mondom most bedobom a nyerő kérdést, és kérdem tőle hogy honnan lehet tudni hogy az erdőben a fát egy cigány vágta ki?
Kapásból mondta hogy onnan hogy egy méter magasságban van kifűrészelve.
Na akkor most magyarázd meg nekem hogy honnan a közös viselkedési forma az albán és a tiszaburai cigány között?
Soha nem látták egymást sőt egymás létezéséről sem tudnak.
Mégis ha kimennek az erdőbe egyforma módon vágják ki a fát.
Mindenki tudja hogy ez egy kizárólag cigányokra jellemző viselkedésforma.
Na akkor most hogy is van ez?

CJKrisz 2014.12.14. 15:54:49

@diggerdriver: Attól, hogy nem látták egymást, még közös az ősük. :)

Latcho Rom 2015.01.19. 20:39:40

No means NO kedves kubikos elvtársam, meg akkor is ha a holgynek kint a van a csunyája.

Ezt ird le parszor, hatha ugy regisztral nalad, s nem lefetyelsz ennyit habokra.

Puszi :-)

Latcho Rom 2015.01.19. 20:44:02

A masik dologra - mert latom hogy tiprodsz a HA modera topikban Shaktit emlegetve - nem irtam, nem irok, s nem is fogok irni a HA oldalra, ne parázz, inkabb probalj viselkedni..akkor nem fogjak a torkod harapdalni.

Esetleg maradj tavol par hetig..ahogy Zolikanak is emlitettem.
Nem kell valaszolni.

Gyuri

tanato 2015.01.20. 21:27:36

Na szóval itt vagyok!Leírom itt is hogy a gázkamrák tagadásával sok HA kommentelőt megsértettél,mégpedig aZOKAT akiknek a felmenői éppen ezekben lettek kivégezve.Minimum 4 fő a HÁ kommentelők közül 3 fiú egy lány,akikről érzem.Sajnos akik tagadják a gázkamrákat azokról azért azt gondolják hogy az egész népirtást tagadják

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 21:33:10

@tanato:
Végtelenül sajnálom ha valakit is megsértettem ezáltal. Nem az volt a szándékom.
Semmi bajom a zsidókkal sőt.
Viszont ez nem érzelmi kérdés hanem technikai.
Térjünk is rá mindjárt.
Azt mond meg nekem miért vannak a világban MINDENHOL egyszemélyes krematóriumok és miért voltak a táborokban is egyszemélyesek?

2015.01.20. 21:37:47

@tanato: ez azert is furcsa, mert en vagyok az egyetlen, aki nyiltan felvallalja a zsido szarmazasat es nekem aztan mindenkimet elvittek vagy beleoltek a Dunaba.
Ok, foleg Dachauban voltak, nem Auschwitzban. Nem talalom a temat erzekenynek, sot jo lenne a tisztanlatas, joszen a Shoa tagadok eguik vesszoparipaja ez.

tanato 2015.01.20. 21:39:37

@charlieharper: Így van te vagy az egyetlen aki nyíltan felvállalja meg volt még a karácsonyfás fiú,de ő már nem aktív a blogon.

tanato 2015.01.20. 21:41:24

@charlieharper: De érzésem szerint rajtad kivűl vannak azért még egykori üldözöttek leszármazottai a blogon néhányan a kommentekből ítélve,meg bizonyosan sokan akik csak olvassák a HA-t.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 21:42:44

@charlieharper:
Köszönöm hogy figyelemmel kíséred a beszélgetést és biztos vagyok benne hogy te nem értesz félre.
Technikai dolgokról beszélek műszaki szemmel nézve.
Érzékeny téma, persze és borzasztóan sajnálom ami a családoddal történt.
Nekem már az is holokauszt hogy embereket akaratuk ellenére pusztán azért mert annak születtek amik elviszik bárhova.
Belegondolok abba hogy holnap jön valaki és azért mert szemüveges vagyok elvisz mondjuk Izlandra egy táborba...
Szörnyű.

tanato 2015.01.20. 21:45:09

@diggerdriver: Figyelj egyszemélyesek voltak de egy soron volt több kamra is mint ahogy a szobák a koleszban egymás mellett.de mint régebben írtam alultervezték a számukat,ezért sokszor nem volt elég a kapacitásuk, agázkamrákéhoz képest ezért sokszor a HULLÁKAT az udvaron tárolták sőt többször gödrökban fahasábok kíséretében égették el őket.

Latcho Rom 2015.01.20. 21:46:22

@tanato:

Nem o az egyetlen, bar en nem irok az HA blogra, s "csak" felzsido vagyok.

Azokkal minek vitazni akik a sonderkommandokat sem ismerik, nyelveket nem beszelnek, s a kurucrol informalodnak ezekrol a dolgokrol..nem ertelek tanato.

Ignorant bastards will be ignorant bastards.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 21:56:34

@tanato:
Egyetlen egy oka van az egyszemélyes kemencéknek. Az hogy a hozzátartozóknak vissza tudják adni az elhunytak hamvait hiszen így kezelhetők külön.
Több filmet megnéztem ez ügyben.
A zuhanyrózsás sztorit már régen megdöntötték.
Senki nem tudja elmondani a folyamatát. hogyan juttatták a csőhálózatba hogyan lett a granulátumból gáz ami egy félcolos csövön ezreket pusztított el.
Szóval ezt már régen nem állítják. Érdekes hogy a túlélők többsége LÁTTA.
Marad a tetőnyílásokon bedobott gáz.
Azokban az időkben mikor az állítólagos kivégzések voltak a légifelvételek szerint azon az épületen nem voltak nyílások.
A sonderkommandósok soha egyetlen szót nem beszélnek a helyiségek kiszellőztetéséről.
Kétezer embert gázosítottak el egyszerre és volt 15 egyszemélyes kemence.
Ilyen alultervezés nem létezik.

2015.01.20. 22:07:23

@tanato: az teny, hogy nem csak zsidok voltak ott. Ugyhogy igazad lehet. Marciustol, amikir megerkezik a ket gyerek en sem leszek egy ideig biztosan.

A gazkamrajat tudtomnal eloszor a holland kommunistakin vetettek be/teszteltek. Hirtelen nem emlekszem hol volt az elso ilyen teszt.

@diggerdriver: ugye a gazkamrak tagadok allaspontja az, hogy Sztalin csinaltatta oda, hogy kompromitalja a nemeteket. Nekem ez az indok bem allja meg a helyet. Gazkamrak nelkul is boven elitelte oket a vilag. Ez szerintem nem osztott/nem szorzott a nemetek fizetsegen a szovetsegesek fele.
Akkor miert epitette volna oda Sztalin?

tanato 2015.01.20. 22:13:28

Dehogynem beszéltek a szellőztetésről,kétajtósak voltak a gázkamrák,egyiken bementek az áldozatok a másikon meg kivitte a hullákat a Sondernkommando amin szellőztettek is.A granulátumot meg a tetőnyilásokon dobták be amik egy kéményszerű csőben végződtek ami alapján fémháló volt ahol landoltak a babszemcsék és rögtön sisteregni kezdtek.Az alultervezés meg azért volt mert nem számoltak olyan irdatlan tömegre mint ami tőlünk jött,addig jóval kisebb ütemben jöttek az áldozatok különböző országokból.Persze hogy látták ezeket a túlélők.A sondernkommando egy jó része túlélte mert a front közeledtével kialakuló zürzavarban fel tudtak szívódni, hisz akkor már az SS a Saját bőrét mentette.Egyébként a hullák maradványait teherautóval egy mély tóba öntötték ezt nevezik ma is a Könnyek tavának.

tanato 2015.01.20. 22:16:10

@charlieharper: Persze volt ott rengeteg cigány,homoszexuálisok,kommunisták,Jehova tanúi,köztörvényes bűnözők,meg egy csomó hadifogoly/szovjet/ és lengyel civil.

tanato 2015.01.20. 22:20:18

@shakti_rom: Hát igen,tény hogy a rendszerváltás után alakultak a shoát vagy annak részleteit tagadó nézetek mint pl. a kurucinfo.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 22:26:29

@charlieharper:
Nézd, többszázezer ember volt ott. Irtózatos körülmények között.
Szerintem naponta többezer köbméter ruhát ciánoztak az élősködők ellen.
A sok megtalált gázdoboz adhatta az ötletet meg a túlélők akik már OTTHON tudták hogy gázkamrákba viszik őket.
Sztalin a legkisebb okot megragadta a németek elásására. Soha nem bocsátotta meg hogy a saját vasércéből öntött tankokkal a SZÖVETSÉGESE támadta meg.

2015.01.20. 22:33:48

@diggerdriver: na de, mas taborokat js felszabaditottak az oroszok. Miert pont csak Auschwitzban epittette ezeket Sztalin?
Szerintem anyagilag ez mar nem szamitott

Mindig ugy gondoltam, hogy az oroszokkal a nemetek legnagyobb bune a leningradi eheztetes volt, amit egy orosz se felejt el.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 22:34:10

@tanato:
Nézd a németekről el tudod képzelni hogy egy ilyen rendszert csináljanak?
Egy gázkamrát ahová behajtanak kétezer embert. Kivégzik őket és utána egyenként áthúzzák egy távoli helységbe majd onnan fel az EMELETEN lévő krematóriumokba.
Az egésznek érthetetlen a logikai folyamata.
Egy gázkamra megtervezését elképzelhetetlennek tartom kiszellőztető ventillátorok nélkül.
Majd a huzat kiviszi?
NÉMET műszaki agy szerint?
Kétezer emberre 15 egyszemélyes kemence?
Nem volt elég ember aki két hét alatt építsen egy ipari krematóriumot?
Én mindent elhiszek. Még a teherautó platóján kipufogógázas kivégzést is.
Viszont itt nekem valami nem gömbölyű.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 22:38:19

@charlieharper:
Sztalinnak akinek húszmillió élet szárad a lelkén mit jelentett Leningrád? Semmit.
Ő is éhhalálba küldött sokmillió ukránt.
A személyes sértettsége mindennél nagyobb volt.
A kémei hiába jelentették hogy a németek megtámadják nem hitt nekik.
A németek úgy mentek Moszkváig mint kés a vajban.
Sztálint napokig nem látták a támadás után.

Latcho Rom 2015.01.20. 22:43:59

@tanato: Diplomatikus valasz doki :) Valoban, ennek az egyszeru embernek az ervelesei a fent vannak a kurucon, s mas holokamuzo irasok tomkelegeben.
A romakrol szolo genetikai ertezesei ditto, majd szorol szóra...nem sajat agyalások ezek.

Te meg Karel fiam, mindazok neveben akik joreszt diggj tahosagai miatt vagyunk olvaso modban a ha blogban megkernelek tisztelettel hogy irj egy posztot NY-i tapasztalataidrol ha idod engedi, sokan olvasnank szivesen.
Tnx
Shakti Gyurka

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 22:50:29

@shakti_rom:
Ne erőlködj.
Soha az életben nem olvastam Kurucinfót.
Várjál csak ki is vagy te? Pillanat ne segíts...
JAAAAA a shakti.
Aki az engem ekéző neked küldött bizalmas emaileket elküldte nekem mikor az érdeke úgy kívánta.
Egy igazi JELLEMÓRIÁS-hoz van szerencsénk.
Maradj még jóbarát itt még akár tanulhatsz is...

2015.01.20. 22:53:26

@diggerdriver: na de, miert pont csak Auschwitzban epittette fel Sztalin? Ha jol emlekszem a tobbi taborban is megprobaltak a nemetek minden bizonyitekot felrobbantani. Siman tudott volna meg Sztalin mashova is epitettni, mar ha akar?

A masik neg milyen nas gyorsan (!) olo modszert ismersz, amely ennyi embert tudott volna kivegezni ennyire hatasosan?

Sztalinnak a teljes Szut kellett kepviselnie a haboru utan a targyalasokon, nem a szemelyes sertetseget. Az oroszoknak meg Leningrad bizony nagy tuske a mai napig.

Lehet, hogy filmenlattam, de mintha Sztalin az elso embert aki jelentette, hogy Hitler megszegte a szerzodest lelovette?

tanato 2015.01.20. 22:58:12

@diggerdriver: Bocsi,de volt ventillátor a tetőn,amit bekapcsoltak a hullák kihordásakor.na meg volt lift is ami a pincéből felvitte a kézikocsikon odahordott halottakat.Éjjel nappal működtek a krematóriumok,de a nagytömegű magyar szállítmányokat már nem bírták.

tanato 2015.01.20. 22:59:06

@shakti_rom: Persze hogy diplomatikus,Digger amúgy jó fej,de bogarat ültettek a fülébe evvel kapcsolatban.

Latcho Rom 2015.01.20. 23:03:31

@diggerdriver: Ide tudom idezni a forrasaidat, kozismertek. Vagy ott olvastad, vagy masutt szedted fel valamelyik jobbikos szajton, tokmindegy.

Ami a hisztis/parás Kugar muttit illet, a tied lehet. ja nem, belegazoltal a lelkebe megint :)

Latcho Rom 2015.01.20. 23:04:20

@tanato: Sok bogár van az ő fejében herr doktor :)

tanato 2015.01.20. 23:04:55

@charlieharper: Pontosan.na meg nemcsak Auschwitzben voltak gázkamrák hanem más táborokban is,pl.Treblinkában.A leningrádi csata az is nagyon érdekes volt,egyedül a Balti Flotta mentette meg a várost a bevételtől.Azzal nem bírtak a németek.Olyan hajóágyúi voltak amik 40 km.re is szétzúzták a harckocsikat.Viszont a lakosság jó része éhenhalt,meg kannibállá vált.Visszakanyarodva valóban nem volt olyan gyorsan ölő módszer mint a gáz,nagy tömegek esetében.

Latcho Rom 2015.01.20. 23:05:45

@tanato: A kornyezo falvak lakoi egy eleten at nem tudtak elfeledni az egő hús szagát...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 23:09:24

@charlieharper:
Azt nem tudom miért csak Auschwitzben viszont rengeteg szemtanú állította hogy más táborokban is volt gázos kivégzés aztán kiderült hogy nem.

Nézd, bármilyen kegyetlenül is hangzik nem kivégezni nehéz tömegeket.
Eltüntetni nehéz.
Egy autóban nem csak elégetik a benzint hanem gondoskodnak a megfelelő kipufogó keresztmetszetről is mert ha az nincs az egész folyamat megreked.
Befullad a rendszer.
Többezer ember megsemmisítése nem rögtönzött dolog.
Nagyon alaposan meg kell tervezni az egész technológiát.
Alapvetés hogy 2ezer embert nem egyenként húzok ás egy jó messze az emeleten lévő krematóriumba hanem tervezek oda egy szállítószalagot és az ipari égetőt a gázkamra közelébe teszem.
Ennyit azért csak kinézek a németekből.
Most én itt csak műszaki szemmel érvelek de egy vegyész aki ismeri a cyklon gázt lehet más érveket is fel tudna hozni.
Tudni kéne hogy könnyebb vagy nehezebb a levegőnél.
Ha nehezebb akkor miért volt a gázkamra lesüllyesztve hiszen lépcsőn kellett lemenni.
Az életben soha nem szellőzne ki ventilátorok nélkül.
Rengeteg kérdőjel van.

Latcho Rom 2015.01.20. 23:13:11

@tanato: Mondanam hogy igazad van ..csak az a bibi hogy olvastam en tole zsigeri zsidozast, a Nagy Jancso vitank alkalmaval, ott elszolta magat, a Jancsot erto kozonseget nagyorru, szemuveges figuraknak irta le, akiknek a fajtajat o JOL ismeri.
HA ezt kimoderalta a keresemre. 50 ev az otven ev..gye annyi vagy Janos? s abban sem hiszek hogy a zsigeri indulatokat a rendszervaltas okozta, csak levette a fedot roluk.

Na ott lett vegleg tele a hocipom a Janival, jofejseg elment délre..de azert szeresd, messze vannak az emberek a neten, nem kell veluk egy levegot szivni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 23:14:12

@tanato:
Várjál. Hova lettek a ventilátorok?
Az oroszok építették állítólag VISSZA a nyílásokat.
Ezt a táborvezető sem tagadja.
A ventilátorokat miért nem?
Azok között a borzalmas körülmények között naponta sokszáz ha nem ezer ember halt meg.
Persze hogy fullon mentek a kemencék.

tanato 2015.01.20. 23:14:43

@diggerdriver: Csak úgy lehet eltüntetni ha elégeted őket és a hamvakat egy gödörba,tóba öntöd.Egybekben a gázkamra és az égető egymás mellett,illetve felett voltak.
na most már tényleg megyek,késő van majd holnap még benézek.A gáz nehezebb volt a levegőnél.

tanato 2015.01.20. 23:17:46

@shakti_rom: Persze az indulatok megvoltak azért a fű alatt,amire rátett még a Rákosi rendszerben aktivan AVH-sként dolgozó zsidó származásű tisztek tevékenysége meg maga Rákosi zsidó származása is.
És aztán a rendszerváltáskor kitörtek természetesen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 23:19:06

@shakti_rom:
Ilyet te soha nem olvastál tőlem JELLEMÓRIÁS.
Arra más is emlékezne.
Te is egy tisztességtelen gyökér vagy aki azt hiszi hogy ha tagadom a gázkamrákat akkor már antiszemita is vagyok.
Ebbe az utcába nem viszel bele.
Igen, rasszista vagyok soha nem tagadtam.
De nem antiszemita.
Maradj még jó téged alázni.

tanato 2015.01.20. 23:19:29

@diggerdriver: A ventillátorokat leírták a volt Kommandósok.De ugye berobbantották a kamrákat is.

tanato 2015.01.20. 23:20:06

Na most már megyek aludni

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 23:20:18

@tanato:
Ok holnap folytatjuk.
Ha nehezebb akkor végképp érthetetlen.

Latcho Rom 2015.01.20. 23:22:17

@tanato: Rá biza.

De azt se feledd el hogy sok avos nem volt zsido, sot, nyilasbol vedlettek at, s aki igen, azok vert ittak az elpusztitott rokonaik miatt.

Biztos lattad a Szabo Napfeny Sonnshein filmjet, az igen jol abrazolja ezt a kort, generaciokon keresztul.

Latcho Rom 2015.01.20. 23:25:21

@tanato: S foleg, ott volt mindez a haboru elott is, nyema avo, rakosi..csak egy szorgalmas, tehetseges nep, akit gyulolt, irigyelt a magyar, s szivesen reszt vett a hullarablasokban.

Nu, innen ennyi, eleget kapott a Jani, mehet borogatni magat.

Latcho Rom 2015.01.20. 23:26:58

@diggerdriver: Eleg hamar kiszedte az HA. S eleg ha nekem ott volt hogy a helyedre rakjalak vegleg.

Joejt

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.20. 23:27:11

@shakti_rom:
Kis butuska...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Furos 2015.01.20. 23:29:29

@tanato: Ezekrol a 40 kilometerrol harckocsikat kilovo hajoagyukrol tudnal valami konkretabbat eloterjeszteni?

tanato 2015.01.21. 07:12:42

@Furos: Ha jól emlékezem volt egy dokumentumfilm sorozat és a leningrádi csata című részében elemezték,ezt,hogy a város ellen vonuló harckocsikat a balti Flotta lőtte szét még az elején,ezért nem tudták menetből bevenni a várost a németek és kényszerültek állóharcra.Ott volt szó a nagy horderejű hajóágyúkról.Lehet a neten is rajta van a sorozat,majd utánanézek.
Ezután a zuhanóbombázókat vetette be a német hadvezetés a Balti Flotta ellen váltakozó sikerrel.

tanato 2015.01.21. 07:14:35

@shakti_rom: Persze láttam a Napfény filmet,ott is boncolgatták a témát.

tanato 2015.01.21. 07:18:33

@shakti_rom: Ez igaz jóval a 2. háború előtt is volt már antiszemitizmus,de sajnos az is igaz hogy előtte is volt néhány ellenszenves politikai figura aki zsidó származású volt,pl. KUn Béla Szamuely Tibor és még néhányan a Tanácsköztársaság vezetői közül.Akik léte ugye kiváló ürügy volt pl. a Héjas féle különítményeseknek.

tanato 2015.01.21. 07:24:37

De kétségtelen,az irigység faktor is mélyen hozzájárult/itthon is/ az antiszemitizmushoz.a 2. vh. utáni karhatalom meg persze nem zsidó szervezet volt,hanem sorkötelesek adták nagy részét,csak a tisztikarban voltak felülreprezentálva.Kádár alatt meg szerencsére az ÁHV megszünt és a karhatalom is sokat puhult.Az antiszemitizmus meg el lett ásva 30 évre,akár csak a vallásosság./A zsidók közt is./

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.21. 07:40:17

@tanato:
Doki örülök hogy veled és Charlival kulturáltan tudunk erről a témáról beszélni.
Ha kérhetném este folytassuk mert napközben telefonról nehéz.
Este megmutatom a forrásaimat hogy honnan indult el bennem a kétség. .

tanato 2015.01.21. 07:54:12

@diggerdriver: Oké ha nem is ma este,mert dolgozom,de holnap mindenképpen.

tanato 2015.01.21. 07:55:54

Természetesen bennem nincs kétség a témával kapcsolatban,mert minden túlélő,akár fogoly akár német katona,egyöntetűen írta le,ennyi ember nem tudja ugyanazt hazudni.Na de majd írsz.

tanato 2015.01.21. 08:08:53

@Furos: www.youtube.com/watch?v=s7xKZhkLbLs

megtaláltam itt van,eben van szó hogy állította meg a balti Flotta a német páncélosokat a nagy hatóerejú hajóágyúival.

Furos 2015.01.21. 08:41:05

@tanato: Nem latom a 40 kilometerre tett utalasokat ebben...
Viszont azt erosen ketlem, hogy a nemetek a semleges Svajcbol kaptak a vaserc szallitmanyokat tengeri uton...
Szoval nem vo meggyozve.
Nem biztos hogy minden amirol filmet keszitenek az ugy tortent. Lasd gazkamra vagy 40 km rol harckocsikat kilovo hajok. Vannak ilyenek csak nem nagyon lehet eletszeruen bizonyitani...

tanato 2015.01.21. 08:47:52

@Furos: Igen szerintem nem Svájcra hanem Svédországra gondoltak.Viszont a 40 km -t én sem hallottam így 2, megnézésre csak a nagy hatóerőt.Viszont tényleg megállították a német páncélosokat a hajóágyúk.A gázkamra AZ más tészta,ott mélyebb összefüggések vannak az azt tagadóknál.

Latcho Rom 2015.01.21. 13:02:31

@tanato: Ahogy irod, urugyek ezek.

Kelet es nyugat europaban a falusi szatocs is iskolaztatta a gyerekeit, mindig fontos volt a tuleleshez - ezert jott letre sok orszagban a numerus clausus, hogy kiszoritsak oket. Aztan jott a final solution, s a rablas a csendes tobbseg reszvetelevel, varosokban, falvakban. Mai napig nem beismert - lasd Orban rettenetesen giccses szobrat, nemetorszag kivetelevel, ahol fel tudtak dolgozni, vallalni a felelosseget a Soah miatt.
S aztan jonnek a holokamuzok, ahogy itt is, piti dolgokba kapaszkodva, mindig.

2015.01.21. 14:30:08

@tanato: ez nagyon jo link volt. Koszonom.
@Furos: az angol verziot neztem eredetiben. Ott Swedish iron ore volt. Sved. A svajci akkor magyar melleforditas volt.

@diggerdriver: talalyam egy szuper jo linket es utananeztem. Sajnos a nagymamam nar nem tudom megkerdezni es nem is akartam volna ilyennel zaklatni, ha meg elne.
Legjobb lenne a hetvegen folytatni, mert nekem most mar munka van
A lenyeg, hogy tetelesen tudom cafolni az allitasodat.
Sabeszkor folytatjuk?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.21. 19:55:31

@shakti_rom:
Na akkor figyelj ide barátom.
Ez a blog a szólásszabadság blogja. soha senkit még nem moderáltam ki.
Téged ugye bomlasztó tevékenységed miatt kitiltottak a Határátkelő blogról.
Most idejöttél az én blogomra.
Eddigi tevékenységed kimerül a rólam való összevissza hazudozásból és és valami felsőbbrendű agyoniskolázott entellektüell lenézéséből a butaparaszt melós felé.Nincs ezzel baj ez még belefér.
Mindezen által a szóban forgó témához még egy érvvel sem járultál hozzá.
Ellenben minden hozzászólásodban engem akarsz antiszemitának és holokauszttagadónak beállítani.
Nem akarlak moderálni inkább megkérlek szépen hogy hagyd el ezt a blogot.
Amennyiben ez nem történik meg kiváglak mint macskát szarni.
Én szóltam.

Latcho Rom 2015.01.21. 21:27:13

@Furos: Hidd el, akiknek a fél családját kiirtottak, deportálták, azoknak semmi szukseguk sincs "bizonyitékokra".

Ez ilyen egyszeru.

Latcho Rom 2015.01.21. 21:28:04

@diggerdriver: Semmi gond Janika, tied a hely - már itt se vagyok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.21. 21:29:33

@tanato:
Beteszek ide néhány youtube videót.
Nem szívesen teszem több okból sem.
Először is a kommentek vérlázítóan sértőek, igazi turbómagyar gyökerek írták őket.
A fő ok mégis az hogy én sem hiszem el a háromnegyedüket.
Egyszerűen olyan erőltetetten próbálják sulykolni az álláspontjukat hogy az hiteltelenné teszi őket.
Teljesen átesnek a ló túloldalára és a valóságot is meghamisítják még valóságabbá.
Az egészet igen kritikusan kell nézni.
A lényeg viszont leszűrhető belőle.
A harmadik a legfigyelemreméltóbb.
Kicsit döcögősen indul de utána rendkívül érdekfeszítő.

www.youtube.com/watch?v=p-TEQD4R0CQ

www.youtube.com/watch?v=3dZ34oeZMGo

www.youtube.com/watch?v=EYk8fi2HcZQ

tanato 2015.01.22. 17:44:25

@diggerdriver: Köszi a sok linket,jó hosszú de majd nekiveselkedek.

tanato 2015.01.22. 17:51:17

@shakti_rom: Az biztos hogy az iskoláztatás a taníttatás mindig nagyon nagy erősségük volt.Jelenleg is így van nyelvtanulás tekintetében pl,ezért is jobban tudják kihasználni a Határátkelés , szabad munkavállalás okán elérhető előnyöket mint az átlagmagyar.
Mondjuk itthon szemben a németekkel azért annyi hátrányunk volt hogy a világ szerencsétlenebbik feléhez kerültünk a vh. után ezért egyrészt rejtve maradt a probléma másrészt a szegény ember bizony agresszívebb mint gazdag.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.22. 19:47:58

@tanato:
Ok doki csak egyet kérek.
A harmadikat nézd végig mindenképpen.
Aztán ha gondolod folytathatjuk.

tanato 2015.01.22. 20:10:59

@diggerdriver: mind végig fogom nézni csak idő kell hozzá

2015.01.24. 14:01:58

Digger, ezeket a videokat inkabb nem nezem meg. Eljezdtem az egyiket, de ezt nem tudom vegignezni. Ha leirod a tartalmat ok, de ne kivand tolem, higy megnezzem.

Link: www.holocaustresearchproject.org a fooldal es itt a lenyeg
holocaustresearchproject.org/othercamps/auschwitzgaschambers.html

angolul van, de szerintem fogid erteni.
Porgess le a tablazatig, ahol a krematoriumik epitesi es uzembehelyezesi idejet latod. Latni fogod, hogy 1943, ami jovsl a magyarok nagy tomege elott volt.
Az oldal.pontosan leirja a gaz hatasait, hogy talaltak meg az embereket; hanyas, urulek, kekes szinu bor, az ajtoban torlodva. Akik feljebb masztak, kesobb haltak meg.
A holttestek negsemmisiteset is pontosan irja le, elektromos liftre is hivatkozik

Tervrajzokat is latsz a szellozomegoldassal egyutt.

Az auschwitzi tabor 42 es 43-ban pontosan 19.652.69 kg Zyklon B gazt hasznalt fel, a Teusch ubd Stabenow cegtol.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.24. 14:25:31

@charlieharper:
Ok Charli beszélgessünk.
Megértem hogy a filmeket nem tudod végignézni, kicsit nehezebb így de megoldjuk.
Bevezetőnek egy kérdés.
A ventilátorokat ábrázoló rajzon az a ventilátorok helye ami a kép két oldalán van az a két kocka alakú box?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.26. 22:56:39

@tableno:
Te teljesen komolyan gondolod hogy ez bizonyíték a gázkamrák létére?
Ha semmi más előzményről nem tudnék már ez alapján is tagadnám.
Olyan erőltetett nyílt belemagyarázás hogy tanítani kéne.
Ez pontosan az ellentettje az általam belinkelt első két youtube videónak.
Ebben az írásban egy fikarcnyi tárgyi bizonyíték vagy logikai levezetés nincs.
Holnap folytatom.

tableno 2015.01.27. 09:52:40

@diggerdriver: A szerző elismert történész. Ellentétben például veled. Még a kurucinfóban is volt annyi tisztelet, hogy leközöljék és meghallgassák a véleményét. Ellentétben például veled.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.27. 11:19:04

A leghatározottabban visszautasítom az összehasonlítást egy történésszel.
Mai világunkban két szakma szavahihetősége közelít a nullához.
A politikusé és a történészé.
Az elmúlt 15 év fényesen bebizonyította ezt.
Egy történész 3perc alatt megállapítja hogy a magyarok a Szíriuszról jöttek valamint hogy Hamurabbi transzvesztita kurva volt Babilonban.
A történész titulus az nem elismerés hanem hiteltelenedés.
Ennyit erről.
A másik.
Itt is megjelent az írás hiszen idetetted.
Elolvastam.
Hol itt az "ellentétben veled"?
Fenntartom hogy tisztességtelen vitapartner vagy aki övön aluli ütésekkel operál.
Olyan liberálisan tisztességtelen.
:)))))))
Este megbeszéljük.

2015.01.27. 12:21:22

@diggerdriver: a viharra keszultunk. Nem volt idom.
Melyik rajz? Meg kell neznem, mert en arra nem koncentraltam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.27. 12:23:00

@charlieharper:
Most nem tudom megmutatni telefonon vagyok.
Amin a ventilátorok vannak.

tanato 2015.01.27. 16:34:06

@diggerdriver: Na egyet már megnéztem,a magyar nyelvűt,a két feliratosat még nem.de ebből az egyből sajna nekem az jött be miként gondoltam is,hogy nem csak technikai kérdést tagadnak,hanem a holocaustot is igyekeznek kicsinyíteni,úgy az áldozatok számát illetően,mint a bánásmód tekintetében,sőt a végén még hasonlitgatják is a nyugatiak által fenntartott hadifogyolytáborokat a KZ-lágerekkel,ami ugye nem ugyanaz ott nem gyermekeket,öregeket és nőket gyűjtöttek össze.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.27. 20:03:12

@tanato:
Na most azt nem értem hogy min csodálkozol?
Előre szóltam.Próbáld meg a "nem csak" előtti dolgokat figyelembe venni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.27. 20:58:01

Akkor menjünk végig a gondolatmeneten.
Mit tudunk?
A Ciklon B gáz egy levegőnél nehezebb gyúlékony, bizonyos koncentrációban robbanásveszélyes gáz.
Ez a kiindulópont.
A nácik elhatározzák hogy kiírtják a zsidóságot néhány más etnikummal vagy nemkívánatos elemmel együtt.
Úgy döntenek hogy ennek legjobb módja a gázzal való kivégzés.
Mi történik?
Ugye milliós tömegekről van szó erre terveznek és építenek Birkenauban 15 EGYszemélyes krematóriumot.
még mindig nincs válasz az EGYszemélyes krematóriumokra.Hangsúlyoznám hogy EGYszemélyes krematóriumoknak csakis a hamvak elkülönítésekor van értelme.
Akkor miért is így építették?
Építenek egy gázkamrát a FÖLD ALÁ.
Normálisak?
A Charli által belinkelt írásban van egy gázkamra metszeti rajza. Úgy látom a kamra két végében vannak a ventilátorok KÖZÖS légtérben a gázzal.
Műszaki emberek tudják hogy villanymotor indításkor és üzem közben gyakran szikraképződést produkál, feszültségtől függően vagy a komutátoroknál vagy a csúszógyűrűknél. Egy légtérben a gázzal életveszélyes működtetni. A német mérnökök ezt ne tudnák? Egy módon lehet ventilátorral kiszellőztetni egy ilyen helységet, ha a ventilátorokat távol és magasabban helyezzük el a gáz szintjénél, és csövön vezetjük oda a kiszellőztető levegőt.
Tehát a rajzon vagy nem gázkamrát látunk vagy akét végén az nem a ventilátorok helye.
Ha nem a ventilátorok helye akkor mi szellőzteti ki a föld szintje alatt lévő helységet?
Ugye nem feltételezzük hogy a jó öreg huzatra bízták a szellőztetést a nácik?
A másik probléma, az ajtó problémája.
Lehet hogy rendeltek gázbiztos ajtókat de hogy nem építették be az egészen biztos. Amik a gázkamrán vannak mindennek nevezhetők csak jól tömítő gázzáró ajtónak nem.Az általam belinkelt harmadik filmen bemutatják a tábor ruhafertőtlenítő gázkamráját.
Na azon van gázzáró ajtó. Azok az ajtók nevezhetők szivárgásbiztos ajtóknak amik horonyban lévő gumigyűrűkre vagy gumiajkakra zárnak rá és tekerős szerkezettel rászoríthatók.
A ruhafertőtlenítő ajtaja az ilyen de minden hajótestben vagy tengeralattjáróban is ilyen szakaszoló ajtók vannak.
Az állítólagos gázkamra ajtaja egyszerű légvédelmi ajtó.
Miért van az hogy a ruhafertőtlenítő gázkamrát különös gonddal teljesen biztonságosra tervezik míg a kivégzőhelyet minden biztonsági előírást megszegve építik meg?
Mondhatjuk hogy hát a sonderkommandósok élete sem volt drága. Igen. Akkor a ruhafertőtlenítőben ugyanazok élete hirtelen felértékelődött? Merthogy ugyanazok kezelték azt a kamrát is.
Szó van még a zuhanyrózsás gázosításról.
Végigment már valaki ennek a technikai kivitelezésén?
A technológiai folyamaton?
Hogy történhetett?
Kell egy nagy tartály. Bele kell önteni a gázgranulátumokat. 20-30 fok között fejlődik a leggyorsabban a gáz a granulátumokból.A tartályt erre a hőfokra kell melegíteni. Aztán egy különlegesen biztonságos teljesen zárt kompresszorral benyomni az egészet a zuhanyzócsövekbe.
A zuhanyrózsákon kívül milyen tárgyi bizonyíték van erre? Esetleg szemtanú?
Ahol zuhanyrózsa van az nem mind gázkamra.
A Tablenó által belinkelt írásban rengeteg kegyetlenkedésről van szó. Nem vitatom egy percig sem hogy népírtás történt. Ha egyetlen emberrel történik meg faji alapon akkor is ezt mondanám.
Szó van bizonyos szavak értelmezésén. Ez habverés.
Semmit nem bizonyít. Szó van néhányszáz ember elgázosításáról. Kísérleti céllal.
Elhiszem és nem tagadom hogy lehetett ilyen. A helyre azért kiváncsi lennék de néhányszáz embernél megoldhatónak tartom.
Valamelyik videón szó van a teherautók kocsiszekrényében való kipufogógázas kivégzésekről.
A videón mai korszerű részecskeszűrős dízelmotorokkal cáfolják ezt. Nettó hülyeség.
Simán kivitelezhetőnek tartom. Egy kevéssé tömítő kocsiszekrénybe dízelfüstöt vezetve az kinyomja a levegőt onnan és mivel az oxigént a motor már elégette benne elképzelhetőnek tartom a kivégzést.
Hangsúlyoznám, nem tudom volt e ilyen de technikailag nem látom akadályát.
Az embereket iszonyú körülmények között tartották.
Tífuszjárványok esetén fullra működhettek a krematóriumok.
Borzasztó ami történt és mindent elhiszek amit cáfolni nem tudok.
Amit nem hiszek el az az iparszerű népírtás. Ezt a krematóriumok építési módja és száma cáfolja.
Messze nem alultervezésről van szó.
Ez olyan mintha egy 5,7 literes V8-as Pontiac motorra terveznének egy ceruzavastagságú kipufogót.
Ennyire azért ne becsüljük le a német mérnököket.
A bemutatott helységek gázkamraként való használatában sem hiszek.
Minden biztonsági elővigyázatosságot nélkülöző arra a célra teljesen alkalmatlan helységek azok.
Sajnálom hogy a holokauszttagadók ezeket a tényeket teljesen más célra használják fel.
Ugyanakkor azt is sajnálom hogy a valóban megtörtént szörnyűségeket még nagyobb szörnyűségeknek próbálják beállítani.

tanato 2015.01.28. 09:47:36

Szóval egyelőre csak annyit,hogy más eljárással nem tudtak volna napi 10-20 ezer embert a halálba küldeni.Márpedig az örgeke gyerekek anyukák a szelektálás után eltűntek,többet nem látták őket.Családi táborok nem voltak Auschwitzban,még a munkaképeseket is csak zsúfolva nehezen tudták elhelyezni.A többieket fel sem vették a nyilvántartásba.Nyilvánvalóan ott helyben kivégezték őket.ekkora tömeget viszont más módszerekkel még aznap nem igazán tudtak volna elintézni.Erről nem beszélnak a kamrák tagadói,hogyan végeztek naponta ekkora tömeggel ha nem voltak gázkamrák.?

2015.01.28. 13:11:00

Digger, csak nehany gyors gondolat reggelrol:
-epitesuk 1943ban, a magyar zsido tomeg, ami ott effektive kapacitas fennakadast okozott meg sehol sem volt. Mas szamokra terveztek
- az elektromos liftet, amit hianyoltal, leirtak es ott volt
- miert volt eletbevagoan fontos Himlernek, hogy felrobbantsa oket mielott elmenekukt? Ugye a gazkamrakat titokban kezeltek. Miert?
- miert kellett olyan mennyisegu gaz, amitol irtam?
- a zuhanyrozsa az "dekoracio" volt, en mashogy soha nem hallottam, cdak igy es azt hiszem a website is ezt irja (nem neztem at megegyszer). Azt irta, hogy bebobtak a gazt (talan kapszula fele??)
- hogy lehet, hogy az orvosok egyontetoen kek borrol, ver es szekletrol szamolnak be azoknal, akiket nem tudtak elegetni?
Miert allapitottak meg az oytani krvosok, hogy elobb keletkezett be a halal az ajtonal, akik probaltak kinyomni, mint akik felmasztak a tobbieken?
- miert volt fontos, hogy akit a godorbe dobtak, azoknak a testet hurcolokat szivbe injekcioval megoljek?
- te folyamatosan a replikarol mondasz velemenyt, amit utolag epitettek. Nem tudom, hogy az ajto mennyire tokeletes masolat, de a kiserletek idejebol (azt hiszem 250 POW orosszal kezdtek), leirtak, hogy nem tudtak belulrol kinyiyni/donteni az ajtot
- ventillator fotot majd atnezem.

2015.01.28. 13:13:27

@charlieharper: a krematoriumokat 24/7-ben jarattak. Errol a falubeiek is nyilatkoztak. A kamrakat viszont nem

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.28. 20:29:10

@tanato: @charlieharper:

Tanato,napi 10-20ezer ember kivégzése?
Nézzük csak.
Tegnap azt mondtam hogy akár kivitelezhetőnek is tartom a zárt kocsiszekrényekben való kivégzést mert az akkori kor dizelautói termelhettek olyan oxigénszegény füstöt.
Maradjunk következetesek. Egy mai 21. századi korszerű oxigénbefújásos extrém magas hőfokon dolgozó krematóriuma egy óra alatt hamvaszt el egy embert.
A 70évvel ezelőtti krematóriumok körülbelül hatásfokban ott tartottak mint a hetven évvel ezelőtti autók.
Tegyük fel hogy egy óra kellett egy ember elhamvasztásához és egy kemencébe négyet tettek. Erősen túlbecsültem mindkét adatot de számoljunk.
24óra alatt 1500ember. Szerintem valóságban a negyede se de rendben van.
A folyamatos légifelvételeken miért nem füstölnek a kémények?
Hármasával öt csoportban voltak a kemencék.
Miért nem egybenyitva épültek a hármas csoportok?
makacsul ragaszkodom ezeknek az egyszemélyes krematóriumoknak a tényéhez ti meg következetesen említést sem tesztek róla.
A mai Tablenó által belinkel cikkben 1millió zsidó áldozatról beszélnek Auswitzban.
Ebben a Wikipédia írásban 6millió zsidó éldozatról van szó.
hu.wikipedia.org/wiki/Holokauszt
Hol és mikor pusztult el a többi?
5millió emberről van szó.
Hol van annyi krematórium ami bírja ezt a tömeget?

Charli mi a magyarázat az egyszemélyes kemencékre?
A gázkamrának beállított helyiségek eredetileg óvóhelyek voltak. Ezért vannak a földbe süllyesztve. Az ajtajuk légvédelmi ajtó ami a légnyomást kellett hogy kibírja azért erős de az erősségének semmi köze a tömítőképességéhez.
Valószínűleg azért robbantották fel mert nem hagynak hátra olyan objektumot amit az ellenség saját védelmére fel tud használni.
Túlélők százai beszélnek a zuhanyrózsákból jövő gázról.
Éntőlem valós adat lehet a megrendelt gázmennyiség. Meg a megrendelt gázzáró ajtó.
A szándékot sem vonom kétségbe a használatukra.
Én mindössze azt állítom hogy a gázkamraként bemutatott helységek nem alkalmasak gázkamráknak.
Ahogy a kemencék sem népírtás nyomainak az eltüntetésére épültek.
Népírtás VOLT. Holokauszt VOLT.
Csak sok a kérdőjel.

@tableno: Köszi hogy betetted ezt a linket tényleg méltóképp kell megemlékezni erről a napról és teljesen egyetértek minden szavával.
Még a gázzal való kivégzésre utalással is mert lehetett máshogy másképp nem tudom, én csak a fentieket állítom.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.31. 16:16:52

@nils007: ezt is kellene erősen tanulmányozni a részletek pontos megismerése miatt

>jobboldali oszlop legalsó sora : A virtuális krematórium

www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&type=maps#

és a térkép maga

www.holokausztmagyarorszagon.hu/virt.html

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.31. 19:47:32

@nils007: @NagyságosSodalisO [eng]:

Most hogy olvasom a kemencék pontos méretét az még jobban megerősít feltételezésemben.
80centi széles.2000 hamvasztás.
Ugyan már.
További kérdések?
Miért egyszemélyesek a kemencék?
Az állítólagos gázkamra tele van szellőzőnyílásokkal amit az állítólag tetőtéren elhelyezett ventilátorok szellőztettek ki.
Tetőtér viszont nem volt. Lapostetejű az épület és egyetlen légifelvétel sem mutat rajta ventilátor boxot.
Egyébként meg még mindig nem tudjuk miért süllyesztették a földbe a gázkamrát ha nehezebb a gáz a levegőnél.
Aztán számoljunk egy kicsit.
Állítólag Auswitzban egymillió zsidót hamvasztottak el.
Most meglehetősen alábecsült számokat mondok.
Egymillió test az megközelítőleg 50ezer köbméter.
Ennyi testben körülbelül 30ezer köbméter víz van.
Hogy szemléletesebb legyen ez 30millió liter víz.
A tizenöt egyszemélyes kemencének ennyi vizet kellett forráspont fölé hevíteni és elpárologtatni majd a maradványokat hamuvá alakítani.
Sokféle dokumentumra van itt hivatkozás. Olyanok fennmaradtak hogy hány gázbiztos ajtót rendeltek amik aztán nem kerültek beépítésre azt tudjuk.
Hogy mennyi gázt rendeltek az is hivatkozási alap.
Kérdésem a következő.
Kiszámolta már valaki hogy mennyi volt a kemencék tüzelőanyag igénye és arról hol vannak a számlák, dokumentumok?
Felfoghatatlan mennyiségű koksz kellett ehhez aminek valami nyoma csak kell hogy legyen.
Hol tárolták? Hol vannak a vagonok képei amivel odaszállították?
A legfontosabb pedig.
Egy vesztes háborút vívó visszavonuló német hadsereg hadianyaggal való ellátásából ilyen mennyiségű elsőosztályú energiahordozó kivonása megengedhető vajon?
Most csak egymillió zsidó megsemmisítését számoltam ki.
Hatmillió tűnt el.
Ha kétmilliót egyéb úton módon elpusztítottnak számolok bár semmilyen maradvány vagy tömegsír nem támaszt alá kétmilliót akkor is még Auswitzon kívül valahol el kellett hamvasztani még három milliót.Hol? Mivel?
Kizárt dolog hogy a nehéziparból ennyi kokszot kivonjanak.
Erről miért nem beszélünk?

tanato 2015.01.31. 20:53:45

@diggerdriver: Auschwitzban 4 gázkramra és Krema volt.Ha a legnagyobb terhelést nézed 20 ezer magyar zsidó per nap, és a kamrák kapacitását/1000-2000 fő per kivégzés/ simán belefér,, szorozd fel mondjuk egy 2000-et néggyel egy két óra alatt 8000 halott,ehhez még három szorta/per nap, sem kell.Az kétségtelen nekem is gyanús hogyan fért el 200 nm2-en 2000 ember,ehhez egy nm2-re 10 kell,de ha beszámoljuk a karonülőket lehetséges.de ha nem akkor is négy öt napi szorta elég,négy kamrára számolva.Mint ahogyan a volt SOnderkommansósok elmondták,a a gázkamrák bírták a terhelést,de aKREMÁK NEM.eZÉRT csináltak égetőgödröket,ahol a kremák által nem elégetett holttesteket elégették.Tömegsír nincs,a holttestek porát beleöntötték a Könnyek Tavába.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.31. 20:59:31

@tanato:
Ez melyik fenti kérdésemre válasz?

Égetőgödröket?
Felülről hamvasztani testeket? Százezreket?
Na neee...

tanato 2015.01.31. 21:42:24

természtesen a technikai jellegűre,hogyan lehetséges a napi 20 ezer ember eltüntetése.Az égetőgödrökbe fahasábokat és gyúlékony anyagokat öntöttek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.31. 22:07:36

@tanato:
Doki, lehetetlen.
A krematóriumok speciálisan erre kitalált létesítmények.
ALULRÓL adják a hőt ahogy te is mindennek amit melegíteni akarsz.
Gödrökben nem lehet elhamvasztani testeket. Pláne ezerszámra.
Csak egy kérdés?
Próbálta már valaki rekonstruálni az égetőgödrökben a hamvasztás menetét.
Mondjuk elhullott állatokkal.
Az égésnek három feltétele van.
Éghető anyag, gyulladási hőmérséklet és oxigén.
Az égetés intenzitásához a legnehezebb az oxigént biztosítani.
Az intenzív égéshez általában levegőbefújás szükséges.
Az egyik legintenzívebben égő anyag a benzin.
Nézzük mennyi levegő kell az elégetéséhez.
Benzinmotoroknál ezt már régen kiszámolták nyugodtan átvehetjük onnan a számokat.
Tehát:

"Tehát, a benzin tökéletes égésének van egy ideális aránya, egész pontosan tömegaránya. Ezt fontos hangsúlyozni, mivel a mindenki által kívülről fújt 1:14.7-es arány nem térfogat-, hanem tömegarány. Számszerint, 1kg benzin elégetéséhez 14.7kg levegő szükséges. Hogy néz ez ki térfogati arányokban kifejezve? A benzin sűrűsége ca. 0.74kg/dm³, vagyis 1kg benzin ca. 1.35 liter. A levegő sűrűsége viszont hozzávetőlegesen 1.22kg/m³ (vegyük észre a mértékegységbeli ugrást!), tehát 14.7kg levegő légköri nyomáson megközelítőleg 12m³ és 49 liter. Tehát számokba öntve, 1 liter benzin tökéletes elégetéséhez hozzávetőlegesen 8925 liter levegőre van szükség."

Tehát 1liter benzin elégetéséhez közel 9köbméter levegőre van szükség.
Tételezzük fel hogy van egy gödör.
Belepakolnak valamennyi fát és meglocsolják benzinnel majd az egészet lefojtják emberi tetemekkel.
A gödörben egyszerűen nem termelődik annyi és olyan intenzív hő ami ezerszám beledobált hullákat elhamvasztana.
A hinduk is égetik a tetemeket. Viszont egy magasra kiemelt állványon hogy minél több levegő tudjon hozzáférni.
Gödörben lehet tüzet rakni.
Lehet benne krumplit sütni,meg egy bablevest megfőzni de azért ennél többet ne várjunk tőle.

tanato 2015.02.01. 11:33:19

Ha széles a gödör szája és nem túl mély az általad felvetett problémák nem problémák,plussz az emberi zsír nagyon éghető még benzin meg fahasábok nélkül is.A gödrökről viszont méh fényképek is vannak,igaz távolról titokban készítette egy német katona.

tanato 2015.02.01. 11:34:11

@NagyságosSodalisO [eng]: Köszi ezt a lapot még nem ismertem,te tényleg megfelel a Nyiszli által leírtaknak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.01. 11:44:30

@tanato:
El tudom képzelni mennyi zsír lehetett azokon a szerencsétleneken.
Mutasd a képeket.
Próbálj meg egyszer egy döglöttmacskát elégetni egy gödörben.
Nagyon meglepődnél.
Egyébként meg minek a gödör?
Szóval még mindig...

Egyszemélyes kemencék.
Tömítetlen gázkamrák.
Tüzelőanyagigény és számlák szemtanúk róluk.
A legtöbb zsidót Auswitzban ahol egymilliót...
Hol és mikor az ötmilliót?

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.01. 13:34:32

@diggerdriver: nem akarok belefolyni a vitaba, en jartam ilen taborban szemlyesen latogatni,
De
kivancsisagbol beleneztem a 3. Videoba. Azt mondja, megkerdezte, h eredetiek-e a kemencek, es azt mondtak igen, mire o vegighuzta a kezet az ajtajan, es nem lett kormos, mire "szanalmasan" bevallottak, h ujraepitettek.
namost o ugy tunik, takaritasrol nem hallott, masreszt a jelzo hasznalata nem targyilagos tudosra vall, hanem kurucinfo jellegu kamugepre.

tanato 2015.02.01. 14:10:45

@diggerdriver: A képeken mivel titokban készítették csak egy füstölgő terület látszik amiken kiveeteők a gödör szélei meg a melttük háttal lévő sondernesek.Ha megtalálom belinkelem ide.

tanato 2015.02.01. 14:11:55

@Babette .: Igen a tagadók jóval a vh. befejezése után léptek színre,egyidőben az újfasiszta mozgalmak kifejlődésével.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.01. 15:06:20

@Babette .: @tanato:
Mikor feltettem a videókat direkt hangsúlyoztam hogy én sem értek egyet sokmindennel és csak kizárólag a műszaki eredetű tényeket vettem ki belőle.
A legjellegzetesebb például a ruhafertőtlenítő kamra képe annak az ajtajával.
Ha az a figura kamugép akkor az ki aki az első videóban mint szemtanú és sonderkommandós szerepel?
Talán még nem is élt akkor.

Sok a kérdőjel és nem kapok rá választ.

tanato 2015.02.01. 16:31:43

A 3.4 alfejezet eső képről beszélek,nagy füst háttal álló sondernkommandósok,és sok elégetésre váró hulla.

tanato 2015.02.01. 16:33:15

Pontosabban a 3.4 alfejezet b bekezdés első képe.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.01. 18:02:42

@tanato: Figyelmedbe ajánlom ezt az oldalt.
Különösen az I. és III. fejezeteket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.01. 19:11:32

@tanato:
Végigolvastam az egészet.
Rendkívül jól megszerkesztett érzelmekre ható írás.
Szinte minden sorával egyetértek.
Néhány dolog nem világos.

Ezt a Tableno által belinkelt Holokauszt Emléknap oldalról vettem:

"Auschwitz a világtörténelem legnagyobb tömeggyilkosságának színhelye, ahol nagyjából 1,1 millió embert, ebből 1 millió zsidót gyilkoltak meg."

Ezt pedig az általad belinkelt mai oldalról:

"Közel hárommillió embert gyilkoltak le itt 3-4 év leforgása alatt, ezeknek tizede magyar zsidó volt. Őket 1944 nyarától, kevesebb, mint fél év alatt, szó szerint kiirtották, eltűntették, „elfüstölték” ebből a világból."

Kétmillió ember nem jelentéktelen tévedés.
Szóval hányan voltak?

A másik:
Mi van? Eddig erről nem volt szó. Valami tárgyi bizonyíték?

"A többieket még az érkezésük napján a gázkamrákhoz terelték, majd „fertőtlenítés” ürügyén behajtották őket a virágokkal körbeültetett, általában kedves és takaros parasztháznak álcázott halálkamrákba. A sorban állók nem láthatták, hogy a kívülről csodaszép virágokkal díszített, dupla ablakok túloldalán acél ablaktáblák és nehéz vasajtók zárják el a menekülés útját."

Ezt nem értem:

„A foglyok érkezésük sorrendjében kapnak számot. Minden számot csak egyszer használnak, s így az utolsó szám az addig az időpontig a lágerbe került foglyok összlétszámát jelzi. A birkenaui táborból történő szökésünk idején, azaz 1944. április elején ez a szám kb. 180.000 volt. Kezdetben ezeket a számokat a foglyok bal mellkasára tetoválták, de mivel ezek elmosódtak, később a bal alkarra, a csukló fölé került."

A harmadik:
A gáz kiszellőztetéséhez 24órára van szükség. Eddig nem mondtam mert azt gondoltam a kopasz foglyokra hivatkoztok de mivel itt a válogatás után közvetlen gázosításról van szó, így megemlítem hogy a Ciklon B gáz a hajban maradva is veszélyes.Ez a félórás várakozási idő komolytalan.

"Rendszerint egy fél óráig vártunk, mielőtt kinyitottuk az ajtókat és eltávolítottuk a tetemeket."

A negyedik:
Ezt minősíteni sem lehet mekkora ostobaság.

" Moll két hatalmas halottégető gödröt is ásatott. A gödrök alján csatornákat alakíttatott ki, amelyek a holttestekből kiolvadó zsírt a gödrök széléhez vezették, ahonnan a Sonderkommando tagjai vödrökkel kimerték, majd a máglyára visszalocsolták, így is gyorsítva az égési folyamatot."

Az ötödik:
Nem kellenének ezek a hatásvadász beszúrások elég borzasztó és embertelen a maga puszta valóságában is ami történt. Az ilyenek kérdőjelezik meg a többi hitelességét.

" Egyetlen szenvedélye az emberi vér látványa és a lövöldözés, kedvenc szórakozása pedig a halálra várakozó anyák gyermekeivel való enyelgés volt. Mosolyogva odalépett egy-egy anyához, megcsókolta a gyermekét, egy darab csokoládét adott neki, s elvitte a gyereket azzal az ígérettel, hogy mindjárt visszahozza. Ehelyett azonban, elevenen a forró emberi zsírba dobta."

A kérdéseim továbbra sem megválaszoltak.
Csakis szűken a műszaki kérdésekre gondolok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.01. 19:15:06

@NagyságosSodalisO [eng]:
Ha úgy gondolod hogy ezzel engem betudsz állítani holokauszttagadónak akkor ne fáradj.
Megkérnélek hogy a műszaki kérdésekre válaszolj mert ha továbbra is engem akarsz negatív színben feltüntetni akkor rövid úton elküldelek a picsába.
Köszönöm.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.02.01. 19:30:48

@diggerdriver:Felhívom szíves figyelmedet, hogy nem hozzád szóltam , fuss neki még egyszer, a Tanatóval beszéltem, miután ő meg velem.

Érintettként, számomra ebben a témában te semmilyen szinten nem vagy kompetens bárminemű véleménycserére.

Nah, ne aggódj, nekem se esik nehezemre, hogy ugyanolyan rövid idő alatt én is visszaküldelek oda ahonnan jöttél.

Eddig sem vitatkoztam veled műszaki kérdésekben, ezután sem teszem.

Btw. Gondolom nem vettél magadra semmit! "Akinek nem ingje ne vegye magára...."
Eszemben sincs téged beállítani bárminek is. Én nem te vagyok.Téged nem kell beállítani semminek, megteszed te azt magad . Dolgozol rajta szorgalmasan. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.01. 19:40:30

@NagyságosSodalisO [eng]:
Az én blogomon engem minősítő tartalmú írást tettél közzé.
Tanatót bármikor elérheted más úton is ide te CÉLZOTTAN rosszindulatú szándékkal linkelted be azt az oldalt.Próbálkozott itt már más is vele.Körülbelül azonos a jóindulat faktorotok.

Hogy te miben vagy érintve és HOGY az a lőtéri kutyát nem érdekli, és mivel műszaki kérdésekben az SH szintet képviseled ezért azon a téren nekünk nincs véleménycserénk.

tanato 2015.02.01. 20:27:11

@NagyságosSodalisO [eng]: Köszi ez tényleg érdekes oldal.

tanato 2015.02.01. 20:29:19

@diggerdriver: Ezt Nyiszli dr, írta MOllról,aki tényleg szadista volt.A háború az arra hajlamos embereknél kihozza a vadállatot.Legyen akár fasiszta akár kommunista.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.01. 20:29:41

@tanato:
borzalmas. A konyvet is olvastam...

Allitolag az orvostudomany nagyon sokat tanult mengele kiserleteibol...

tanato 2015.02.01. 20:34:13

Hogy menyi áldozat volt?senki nem tudja mert csak a munkaképes foglyokról vezettek a nácik nyilvántartást.akik rögtön a kamrába mentek nincs adat.

tanato 2015.02.01. 20:35:39

@Babette .: Állítólag megsemmisítették a jegyzőkönyveket a kisérletekről,de sokak szerint nem és a győztes hatalmak felhasználták az anyagot.

tanato 2015.02.01. 20:37:43

@diggerdriver: Kizárt dolog hogy 24 óra kelljen a teljes szellőzéshez,voltam én már többször gázmérgezésnél ügyeletben,kivágtuk az ablakokat és fél óra múlva már oké volt a lakás levegője.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.01. 20:46:58

@tanato:
Ciklon B gáznál?
Nézz utána a Ciklon B-nek.
Meg nézd meg a harmadik filmet.

tanato 2015.02.01. 20:50:23

@diggerdriver: www.nyest.hu/hirek/kun-bela-ujbol-felbukkant-oroszorszagban
na lásd mit linkeltem be neked,hogy tudd nem vagyok részrehajló.Ugyanúgy elítélem a magyar zsidó tömeggyilkos KUn Bélát/egy új orosz filmben megjelenik,mint a krími hóhér,mivel a Tanácsköztársaság leverésekor némi bécsi kitérővel a Krímbe került mint Vörös Parancsnok és legalább 100 ezer civil kiirtásáért felelős,köztük orvosok ápolónők akik a fehér orosz csapatokat gyógyították és családjaik megölésével akik leölésében személyesen is részt vett/mint a szadista magyar csendőröket akik puskatussal verték be a gettóba a civil zsidó lakosságot ygyerekleketm-öregeket terhesehket.Nálam a tettek számítanak nem a származás.

tanato 2015.02.01. 20:51:30

@diggerdriver: Azt még nem néztem,de mindenképpen a koncentráció számít adott egységnyi légtérben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.01. 20:53:36

@tanato: Nem vonom kétségbe a szadizmusát.
Miért kanyarodunk el folyton a lényegi kérdéstől?
Miért nem lehet pusztán arról beszélni hogy technikailag kivitelezhető az egész vagy nem?
Folyamatosan elkanyarodunk a témától és hol személyeskedésbe megy át hol az érzelmekre próbáltok hatni.
A kérdéseimre szeretnék választ kapni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.01. 21:12:54

@tanato: Figyelj Doki, én tudom hogy nem vagy részrehajló és csak remélhetem hogy nem állsz be a sorba és nem gondolod hogy én részrehajló lennék.
Nekem kellemetlen hogy a sok hülye ellenében folyamatosan bizonygatnom kell hogy nem vagyok holokauszttagadó.
Felvetettem egy műszaki kérdést ami érzékeny területeket érint.
Próbálok csak arra koncentrálni de nem kapok választ.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.01. 21:18:53

@tanato:
Még valamit.
Egy érdekes adalék a Kun Béla sztorihoz.
A húszas években két magyar egy oldalkocsis Harley Davidsonnal világkörüli útra indult és 8év alatt körbejárták a földgolyót.
Óriási teljesítmény volt ez akkor.
Könyvet írtak róla mit én még a békeidőkben megvettem egy antikváriumban.
Ők írták hogy mikor Észak Afrikában motoroztak találkoztak a Francia Idegenlégió katonáival is.
Feltűnően sok magyar volt köztük akik a Tanácsköztársaság bukása utáni megtorlások elől menekültek a légióba.
Viszont a sorsukért Kun Bélát ették felelőssé.

tanato 2015.02.01. 21:45:04

@diggerdriver: A műszaki dolgokon lehet vitatkozni,de több száz vagy ezer ott volt személy mindkét oldalról ugyanazt mondják,amit később több évtizeddel mások akik ott sem voltak,meg sem születtek próbálnak tagadni.

tanato 2015.02.01. 21:47:28

@diggerdriver: Na KUn Béla a sorstól megkapta a beosztását saját elvtársaitól,jobban mintha a bíróság ítélte volna el.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.01. 22:26:22

@tanato:
Több száz vagy ezer ember látott ufót amit ugyanolyannak írnak le.
Több száz vagy ezer ember látta a Loch Ness-i szörnyet.

Ahhoz nem kell szakácsnak lennem hogy tudjam, ez étel amit elémraktak szar.

Én egy aluliskolázott műveletlen ember vagyok aki ebből kifolyólag megengedheti magának hogy kérdéseket tegyen fel.
Kétségeim vannak.
Ezeket a kétségeimet a belinkelt írások az érzelmeimre hatva próbálják eloszlatni.

tanato 2015.02.01. 22:59:01

@diggerdriver: De ezen emberek igazoltan ott voltak,hónapokig,évekig.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.02. 20:40:35

@tanato:
Doki, tőlem akárhányan ott lehettek akkor is vannak műszaki alapvetések és fizikai törvények.

tanato 2015.02.03. 15:34:38

@diggerdriver: Az biztos,viszont napi 10-20 ezer ember megölésének és nyom nélkül való eltüntetésének én nem látom más módját,mint amit az ott voltak több ezres serege megerősített.És s
szerintem annyi embernek nincs oka egyformát hazudni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.03. 19:44:53

@tanato:
A többezres sereg mit tudhat a gázkamrákról?
Túlélő onnan nincs.
Az első videón szereplő szemtanú mint sonderkommandós talán még nem is élt akkor.
A nácik az akasztófa árnyékában azt vallottak amit mondtak nekik.
Mindenesetre itt lezárhatjuk a beszélgetést szerintem.
Igazán méltányolom hogy kulturáltan tudtunk megnyilvánulni.
Külön köszönöm Charlinak hogy megértette miről van szó.

tanato 2015.02.04. 08:56:22

Jó,úgysem jutunk dűlőre.Én először a Nyiszli dr. féle könyvből olvastam részletesen a dologról,és semmi okom hogy ne higgyek neki.Neki a családját pl. Mengele mentette meg,mert jóban voltak a munka miatt.Próbál a könyvében is objektív maradni amennyire lehet.Viszont a túlélő mko. oldalon már nemigen élnek vagy nagyon öregek és betegek az a néhány aki még megvan,így érdemben úgysem lehet érvelni.Ezelőtt 30 évvel pl. nemigen volt tagadás,mert még sokan éltek a táborlakók közül,akik azonnal reflektáltak volna.Ma viszont hatásos erős érdemi válasz szemtanúk nélkül nehéz.

Muscari 2015.02.08. 17:08:53

@tanato: van szerencsem ismerni egy bacsit, aki ket evet toltott Auschwitzban, 17 es 19 eves kora kozott. O is azt mondja, hogy voltak gazkamrak. Nem tudom, hogy mi oka lenne hazudni. O a szuleit es a negy testveret veszitette ott el, valahogyan ok is csak meghaltak. A bacsi azonban sorozatos szerencsejenek koszonhetoen tulelte, sokszor esett tul ugynevezett valogatasokon.

Elegge hatborzongato belegondolni, hogy miken ment keresztul, sokszor elgondolkodom rajta, foleg amikor latom a tetovalast az alkarjan.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.08. 18:07:48

@Muscari: pont ma volt egy musor a tulelokkel,volt koztuk iker is....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.08. 18:38:40

@tanato:
Nézzük...
Ha felerősödnek a tagadó vélemények akkor miért nem lehet ezt lemodellezni?
Vigyük végig a folyamatot.
Be kell hajtani ezer birkát vagy kecskét a gázkamrába és elgázosítani. Mérni az ajtók tömítőképességét majd fél óra alatt kiszellőztetni. Aztán az állatokat megpróbálni elégetni a kemencékben.
Égetőgödröket ásni és ott is.
Sok minden kiderülne...

Sok műszaki kérdés felvetettem itt és szinte semmire nem kaptam választ csak folyamatosan a szemtanúkra való mutogatás történt.
Rengeteg szemtanú megesküdött hogy voltak gázkamrák olyan táborokban is ahol később bizonyítottan kizárták az elgázosítást.
Igazából én nem tagadom az elgázosítást.
Azt tagadom hogy a bemutatott helyen és módon kivitelezhető volt.
Az egész folyamat és a fennmaradt bizonyítékok nem követnek egy logikai láncot.
Biztos vagyok benne hogyha a német mérnököknek kiadnak egy ilyen feladatot azt nem így oldják meg.
Rengeteg ellentmondás van a történetben.
Csak itt a fenti beszélgetésekben belinkelt cikkek egymilliótól hárommillióig teszik az Auswitzban elpusztult zsidók számát.
Műszaki szempontból nagyon nem mindegy hogy egymillió vagy hárommillió. Morális szempontból egy is sok.
Szóval ha az ember belegondol abba hogy a huszadik század közepén egy kultúrnemzet Európa közepén embereket hurcol el az otthonukból minden bírósági ítélet nélkül pusztán azért mert annak születtek amik ez már önmagában elfogadhatatlan.

tanato 2015.02.08. 22:32:58

@Muscari: Igen,nekik nem volna okuk miért hazudni,nem volna ebből semmi előnyük.

tanato 2015.02.08. 22:38:22

@diggerdriver: A lényeg az hogy több millió ember eltűnt, a különböző táborokban főleg Auschwitzban,méghozzá aznap amikor megérkeztek,őket már nem is vették létszámba a precíz németek.Jelen tudásunk szerint ennyi embert nagyhirtelenjében nem lehetett volna akkoriban azonnal eltüntetni más módon.A gázkamrákat egyébként tényleg használták légvédelmi óvóhelynek is.ezt Nyiszli is leírja.de csak a SOndernkommandót hajtották oda légiveszély esetén.Egyszer a légiriadó után nem is engedték ki őket élve csak elgázosítás után.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.10. 09:02:28

@tanato:
Doki lenne kedved egy beszélgetéshez az eutanáziáról?

tanato 2015.02.10. 14:16:58

Természetesen én mindenre vevő és partner vagyok.Ennél a témánál van ugye aktív meg passzív eutanázia,az utóbbit nem hivatalosan itthon is csináljuk,pl. egy haldokló tumoros betegnél nem kezeljük pl. a tüdőgyulladást,inkább fájdalomcsillapítást adunk.Nincs értelme a szenvedést néhány nappal meghosszabbítani.
Az aktív meg büntetőjogi kategória itthon,én sem helyeselném.

A gyufaárus lány 2015.02.10. 15:55:03

Egyetlen elvileg okos értelmiségi HÁ kommentelőnek se tűnt fel a baromi nagy reklám betöltéskor a blogon felül? Csak a buta proli hintának? Csak engem zavar hogy egy pénzgyártó szerkezet lett a blogból?

A gyufaárus lány 2015.02.10. 16:01:41

@Babette .:

Csak én érzem ironikusnak hogy az alapvetően elkeseredett emberek blogja arról szól hogy pénzt gyárt abból hogy utánaolvasnak a külföldi életnek az elkeseredettek? + A törzstagok akik ugye naponta nyugtatják egymást hogy az életük legjobb döntése volt lelépni a süllyedő Magyarországról.

De én, aki őszintén mert oda írni a proli életről Nyugaton, azt kitiltják, mert az nem fér bele ebbe az idilli mesébe.

A gyufaárus lány 2015.02.10. 16:05:48

@Babette .:

Indexen is megtaláltalak, 7 ezer kommented van. Úgyhogy nekem mostantól ne magyarázd hogy te mennyivel többet teszel a boldogulásodért. Aki egész nap kommentel, az nem csinál semmit se. Tudod én nem járhatok iskolába, mert nincs gazdag férjem aki kitart azalatt.

A gyufaárus lány 2015.02.10. 16:14:35

@Babette .:

Azt szeretném hogy ne azok oktassanak ki akik beleültek a készbe. Nem feltétlül rád gondolok. De finoman szólva is elegem van abból hogy egyesek szerint 170 órát mekizni havonta az nulla,nem teljesítmény. Igenis az! És egyáltalán nem díjazzák! De a munkaadó, se az emberek, a nők meg főleg nem.

DieNanny CH 2015.02.10. 19:10:14

@A gyufaárus lány:

Nekem nem töltődik be semmilyen reklám... :-)

DieNanny CH 2015.02.10. 19:11:24

@A gyufaárus lány:

Szerintem válassz olyan 170 órás munkát, ami jobban fizet.

BD MD Msc 2015.02.10. 19:23:21

@A gyufaárus lány:
"Csak engem zavar hogy egy pénzgyártó szerkezet lett a blogból?"

Nem, rajtad kívül még biztos egy csomó irigy embert zavar, akik a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" alapelv hódolói.

Megfigyelted már, hogy a lusta, ambiciótlan emberek általában a legirigyebbek? Felháborítónak találják, sőt személyes sértésként élik meg mások sikerét.

A gyufaárus lány 2015.02.10. 19:51:48

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

Vagy költözzek Svájcba mint te? Ahol a mosogató is jobban keres mint az osztrák mérnök.

A gyufaárus lány 2015.02.10. 19:53:49

@BD MD Msc:

Neked egy mekiben dolgozó ember lusta? Ez egyszerűen nevetséges. Tudod mennyire kemény egy műszak ott? Főleg a konyhán.

A gyufaárus lány 2015.02.10. 19:56:26

@BD MD Msc:

Nem tartom sikeres embereknek azokat akik mások zsírjából élnek. Persze azt is tudom hogy a nép őket tartja azoknak. Nekik taposolnak.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.10. 20:14:01

bakter, rájöttem, ez egy bot!

BD MD Msc 2015.02.10. 20:17:41

@Babette .: elég sokáig tartott... :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.10. 20:30:45

@BD MD Msc: ja. hát akkor átestünk egy turing teszten:D

adg 2015.02.10. 22:22:55

@~~Babette~~: na akkor ennyit hinta uj eleterol...
Lassuk is gyorsan a kovetkezo 1000 kommentet a kulimelosok zsirjaban elo poffeszkedo kapitalista kizsakmanyolok eleterol.
Hinta nem valik zsirrá.

De nyilvan megint felulnek neki paran. :D

soad1221 2015.02.11. 10:16:38

@adg [Au, Darwin]: ...hát nekem nincs kedvem újra kezdeni, és a 2000 meg nagyon messze van, hogy pár kommentel hozzájáruljak. De még az 1500 is... :)

adg 2015.02.11. 10:22:39

@soad1221: O, ne csinald mar. Van neked szived? Milyen boldog lenne digger is, hogy 2000 kommentes posztja lenne. 2000, erted? Abbol 1500 ugyanabbol a bolond lukbol fuja... :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.11. 11:13:46

@diggerdriver:
bot-nak az automata válaszoló rendszert hívják, a robot-ból ered. régen ezek egyszerű 1 kérdés-1 válasz elven működtek,
ma már egyre intelligensebbek, és kifinomultabbak, akár beszélgetni is lehet velük.
Anna az Ikeánál ilyen, de az egyszerűbbek közé tartozik.
www.ikea.com/ms/hu_HU/customer_service/contact_us/contact.html
a Turing teszt arra szolgál, hogy megállapítsa egy gépről/botról, hogy képes-e önállóan gondolkodni. állítólag volt már olyan gép, ami átment a teszten.
(a gugli jó sok cikket tud neked ajánlani róla)

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.15. 22:11:03

@A gyufaárus lány: de elarulom a titkot, ez a Level 2m es csak az lephet ide, aki megcsinlalta a Level 1-et, ami egy foiskola elvegzese ket szules kozott, gyerekneveles es munka mellett.
sajnos a rinyalas nem jo cheat hozza..

A gyufaárus lány 2015.02.15. 23:01:07

@~~Babette~~:

Más úgy nevel gyereket hogy közben dolgozik is. Te látszólag nem dolgozol csak ülsz otthon és blogolsz.

soad1221 2015.02.16. 08:49:17

@A gyufaárus lány: igen, és?
Nem azért, de neked mi közöd van ahhoz, hogy ők anyagilag megtehetik azt, hogy gyereknevelés mellett nem munkát végez hanem iskolát?
Komolyan, mi közöd?
Ezzel akarod hitelteleníteni a szavait, hogy tanult, ezért jobb eredményeket ér el, amivel több pénzt lehet keresni? Miért a férje nem tanult és dolgozik? Gondolod ő olyan hülye, hogy hagyja kihasználni magát?
Szerinted ezt nem közösen választották és vállalták?

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.16. 11:06:22

@A gyufaárus lány:
és miért érzed felhatalmazva magad ennek megítélésére TE, aki
nem dolgozol
nem tanulsz
nem nevelsz gyereket
és semmi célod nincs?

-------------
mindenesetre már tudom, ki vagy, fölösleges erőlködnöd.

A gyufaárus lány 2015.02.16. 12:39:40

@~~Babette~~:

Ja, nem dolgozok 3 hete. Te mióta nem? 5 éve?

A gyufaárus lány 2015.02.16. 12:40:35

@soad1221:

Abból van elegem hogy azok hirdetik a nyomort, akiknek közük nincs hozzá.

A gyufaárus lány 2015.02.16. 13:19:15

@~~Babette~~:

Mit dolgozol ami mellett egész nap ráérsz blogolni?

@diggerdriver:

A nyugati szegénységet hirdetem. Az tény hogy az nem nyomort jelent, de attól még szegénység. Erről a szegénységről pedig senki nem akar hallanni. Csak a mézesmustáros mesékre kíváncsi a magyar. Attól döglik.

A gyufaárus lány 2015.02.16. 13:21:41

@~~Babette~~:

Ez olyan mint tilmir munkája. Aki állítólag szintén rengeteget dolgozik Svájcban, de valahogy egész nap blogol ő is csak. Én értem hogy léteznek szellemi munkák, de aki otthon dolgozik és mondjuk kódol vagy bármit csinál, nem fog ráérni egész nap blogolni is mellette. Vagy lehet a férjed rádbízott valami excel tábla tologatást és az szerinted munka...letudod két blogolás közben fél óra alatt...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.16. 13:37:00

@A gyufaárus lány:
Figyelj ide barátom.
Nem kéne neked ebbe az irányba elmenni.
Jóbarátnak fentebb nagyon igaza volt.

adg 2015.02.16. 13:37:45

@A gyufaárus lány: Miert nem a hamburgerbizniszrol beszelsz? Kevesbe lenne gyomorforgato.

Biztos nem tudod elkepzelni, de aki a szamitogep mellett ul, az ra tud nezni naponta tobbszor is az ot erdeklo oldalakra. Nem csak ebedszunetben. A legtobb szamitogepes munka nem igenyel tomor koncentraciot 8 oran keresztul, sot, ugy nem is lehet csinalni altalaban, mert begolyozik az ember. Es legtobbszor a munka kisebb folyamatokbol all. Peldaul amikor felrakod a pogacsakat a grillre, akkor nem kell addig rakni, amig meg nem sul, hanem a felrakas es a levetel kozt van annyi idod, hogy megnezheted az elotted a penztarban pucsito stajer luvnya farat. Aztan vissza a grillhez.

En is ranezek egy par oldalra rendszeresen, ha peldaul zajlik az elet a konkurencian, folyamatosan szemmel tartom. Ez melett tudom csinalni a dolgomat. Mi tobb, meg imeleket is latom. Furcsa mi?
Biztos a felesegem kitart, es odalokott egy gepet az orrom ele, hogy szamolgassak vele szelterhet meg fodemvasalast, addig is azt hiszem, hogy dolgozok.

Na, akkor erre most valaszolhatsz valami teljesen mellekest, vagy valami ujabb rosszmaju frocsogest.

adg 2015.02.16. 13:42:52

Tudom am, hogy a 'mellett' az ket 'L'. Es hogy a ket 't' nem a mult ido ebben az esetben, bar eljohet az ideje annak is... :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.16. 13:44:11

@soad1221:
Bocs soad terád akartam hivatkozni.
Ha nem te írtad volna akkor én írtam volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.16. 23:10:54

@A gyufaárus lány:

Ne becsüld le a szellemi munkát. Jobban el lehet benne fáradni mint a fizikaiban, hidd el.
A gyereknevelés pedig a a légemberpróbálóbb feladatok egyike.
Kevés embert tisztelek úgy mint például Hari Seldon 2-őt mert be merte vállalni három kicsi gondozását.Nem ismerek nála gondosabb és féltőbb apát. Ha valakit példaképnek állítanék férfiak elé az ő lenne.Ne mondjátok el neki.
Most elárulok neked egy titkot amit még soha senkinek nem mondtam.
Én sem vagyok jó apa.
Egyetlen szó következményeként eldobtam a fiamat akire máig a legbüszkébb vagyok. Soha nem bocsátom meg magamnak.
Az élet nem habos torta és a döntések következményeit vállalni kell.
Addig örülj míg neked olyanok a legfőbb gondjaid amiket itt elővezetsz.
Hidd el őszintén kívánom soha ne legyen nagyobb gondod.

soad1221 2015.02.17. 08:40:44

@A gyufaárus lány: ki és milyen nyomort hirdet?
és ha hirdetné is, vagy EL(!!!)tartaná a férje, miért is van közöd ahhoz, hogy ő éppen nem dolgozik, mert gyereket nevel vagy tanul?

Te mindössze 2,5 éve vagy a saját magad ura, ennyi ideje tartod el magad, így nem igazán értem, hogy veszed a bátorságot egy nálad sokkal tapasztaltabb emberről ilyen véleményt formálni és lekurvázni.
Pl. az én jelenlegi életkörülményeimmel bizonyosan nagyon elégedett lennél. De nincs jogod összehasonlítani a Te mostani körülményeiddel. Pusztán azért, mert fogalmad sincs, hogy ki és mit tett azért, hogy eljusson arra a pontra, amit Te irigyelsz/kritizálsz. Fogalmad sincs, hogy pl. Babette milyen körülmények között élt mondjuk 10 éve.

Őszintén szólva leszarom, hogy mit kezdesz az életeddel, és nagyjából így van vele mindenki, ez a te dolgod, de ahhoz elég vastag bőr kell, hogy beleköss, egy olyan emberbe, akiről semmit nem tudsz.
Egyébként egy főiskola/egyetem elvégzése szerinted nem munka? Gyereknevelés nem munka?
Csak úgy kérdezem, pusztán azért mert 24 évesen mindezek nélkül elég határozottan tudsz véleményt formálni mindkettőről.

soad1221 2015.02.17. 09:17:45

@A gyufaárus lány: szerintem borzasztóan sokszor mondták már el neked, hogy az aki a mézesmustáros meséket mondja, vagy beveszi még nálad is nagyobb barom.
Senki nem mondja itt azt, hogy kint minden gondod elszáll, minden probléma elkerül, szeretettel, pénzzel, puszival , kolbásszal, kerítéssel és minden egyéb földi és azon túli jóval várnak.
Annyit mond mindenki, hogy jobbak a lehetőségeid, mint Mo-n.
Figyelj oda ezekre az apró jelentésbeli különbségekre (mint pl az eltartott vs kitartott szavaknál sem árt odafigyelned erre az apróságra)
Tudod, ha a munkahelyeden sem figyelsz oda ezekre, akkor annak bizony kirúgás lehet a következménye. Nem seggnyalásról beszélek, hanem a szándékos sértegetés és a normális beszéd közötti különbségről.

soad1221 2015.02.17. 09:49:46

@diggerdriver: nem tudom miről beszélsz, majd nyilván leírod, ha így érzed.
De azzal, hogy önkritikát gyakorolsz, látod a hibáid már eleve egy jele annak, hogy jó apa vagy. Tökéletes, hibátlan nem, de jó lehetsz...

soad1221 2015.02.17. 09:53:38

@adg [Au, Darwin]: ennél szebben megfogalmazni nem lehet :) persze nem tudom hogyan csináljátok, mert a feleséged is kitartott egyúttal, szóval a két kitartott tartja ki egymást, de azt hogy????? segíts!!!!!

soad1221 2015.02.17. 09:56:47

@adg [Au, Darwin]: nem, bocs rájöttem valamire...
Hiszen én is gép előtt ülök és kommentelek munkaidőben.
tehát kitartott vagyok.
De a feleségem űberkitartott, mert 3 gyerekkel van otthon éppen és még ráadásul tanul is, így már majdnem Babette magasságokba jutott e téren.

Szóval észrevétlenül sikerült nekünk is kitartottakká válnunk, úgyhogy köszi, de megoldottam a segítséged nélkül is :)

adg 2015.02.17. 10:30:24

@soad1221: Kiartjuk egymast az asszonnyal. Errol szol a hazassag. Majd hintus is megtudja, ha beno a feje lagya (felteve, ha megeri) es talal egy lanyt.

soad1221 2015.02.17. 12:21:07

@adg [Au, Darwin]: :)
mondjuk ha sokáig nyomja az "én is megérdemlek egyet" gondolatmenetet, akkor nem tartom valószínűnek..

A gyufaárus lány 2015.02.17. 14:51:42

@soad1221:

Nem lep meg. A nőket eltartják. Ez nem zavar! Az viszont zavar mikor ezek az eltartott nők akarják megmondani hogyan is kéne élni az életet. Babett és tilmir pedig tipikusan ilyenek.

Csak a mérnökurak érdemelnek szerető nőt, akik el tudják tartani a nőjüket, ugye?

A gyufaárus lány 2015.02.17. 14:55:28

@soad1221:

Babett azt nyomatja hogy nekik borzasztóan nehéz az életük, mivel Magyarországon élnek! Közben meg kommentelget egész nap. Akinek nehéz az élet(tehát pl ninsc mit enni) az nem netezni fog hanem futni az ennivaló után. Pl elmegy dolgozni. Babett erre nem szorul rá, pont ez a lényeg! Hogy ne okoskodjon a magyar nyomorról az, aki nem is abban él. Ő jobban tudta mindig a nyugati melós életvitelét is nálam. Hiába írtam le neki százszor hogyan élek(hogyan él egy nyugati melós) rácáfolt és megmondta hogy nem is úgy él, csak én élek úgy. Mert egy nyugati melósnak pl. elképzelhetetlen hogy kocsit tartson fenn, Babett ezt fel se tudja pl fogni. Hogy hogyan lehet az hogy valaki képtelen kocsit fenntartani. Egyszerűen nem érti, mert más közegben él. Ahogy én se érthetem a hajléktalanok gondjait.

adg 2015.02.17. 15:48:37

@A gyufaárus lány: "Hiába írtam le neki százszor hogyan élek(hogyan él egy nyugati melós)..."
...hogy siman felrerak 500 eurot havonta, majd nyekeg, hogy nincs penze. Ha 5000 euroval tobbet keresnel, es felretennel 5500-at, ugyanigy nem lenne penzed. Latszolag...

Hogy all a hambibiznisz?

A gyufaárus lány 2015.02.17. 15:51:00

@adg [Au, Darwin]:

Simán? Konkrétan nyomorgok érte. Aussieban meg a kulimels is röhögve félrerak ennyit az álomszerű 2 ezer eurós bérből. Hogyan lehet ennyire gazdag Ausztrália?

adg 2015.02.17. 15:58:08

@A gyufaárus lány: Konkretan tobbszor megbeszeltuk, hogy nem igy van.

Viszont a nyomorod sajat valasztas. Ha nem rakod felre az 500-at, vagy nem mindet, akkor messzebbre erne a takaro.
Ha az osszes fizetesedet felretenned, akkor meg arrol panaszkodnal, hogy a fenyes nyugaton a kulimelosnak az utcan kell laknia, es kajat kell koldulnia, hogy masok a zsirjan eljenek?

Mit csinaltal, hogy kaptam ertesitest a valaszodrol?

A gyufaárus lány 2015.02.17. 15:59:22

@adg [Au, Darwin]:

Mennyit keres egy ausztrál kulimelós akkor? Mert én úgy olvastam hogy 2 ezer euró körül legalább. Az élet pedig alig alig drágább mint pl Ausztriában.

adg 2015.02.17. 16:04:13

@A gyufaárus lány: Nem viszel bele ebbe az utcaba tobbszor...

soad1221 2015.02.17. 16:05:14

@A gyufaárus lány: igen. valóban ezt írtam. örülök, hogy érted amit az emberek mondanak neked.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 16:17:47

@adg [Au, Darwin]:

Nekem is javasolták már fórumon hogy menjek inkább Ausztráliában burgert forgatni mert ott sokkal többet keresnék és sokkal jobban élnék mint a csöves Ausztriában.

soad1221 2015.02.17. 16:17:59

@A gyufaárus lány: nem igaz amit írsz.
most is vádaskodsz és írsz olyan dolgokat emberekről, adsz a szájukba olyan mondatokat, amik nem igazak.
hiába próbál neked bármi értelmeset írni, nem érdekel, folytatod egy hazugsággal.
Nem, nem csak a mérnökurak érdemelnek szerető feleséget. De neked halvány fogalmad sincs, hogy egy kapcsolat,házasság mit jelent. Vmi cukormázas amerikai szirupból veszed a mintát, hogy milyen is lehet az...
Egy nőt nem érdemelsz meg. Egy nő nem fizetés, ami jár..
Egy nő, akivel kapcsolatban élsz, épp olyan ember, mint te, vágyakkal gondolatokkal, érzelmekkel, stb.. Te pedig egy fajta tárgynak tartod, amit megérdemelsz.
Egy 3 gyerekes anya aki otthon a gyerekeit neveli nem kitartott, nem eltartott (látom legalább ennyit sikerült elérni!). Egyetlen nap több munkát végez el, mint Te 2,5 év alatt. Te most az én feleségemet is simán lekurvázod ezzel a lendülettel, miközben Ő aztán nagyon sokat tanult, sokkal több évig dolgozott a munkahelyén, mint Te eddig életedben, és jelenleg tovább tanul és nevel 3 gyereket.
Nem ismerem sem Tilmirt, sem Babettet, de biztos, hogy közelebb állnak ehhez az élethez, mint ahhoz, amit Te leírsz..
Te köszönd meg, ha egy ilyen nő neked bármiben is tanácsot ad.

soad1221 2015.02.17. 16:19:08

@A gyufaárus lány: a nagy nyomor közepette mennyit költöttél alkoholra az elmúlt héten?
És az elmúlt éveben?
Na ha 1 eurónál többet, akkor kuss, nem nyomorogsz, hanem ezt választod.

adg 2015.02.17. 16:24:05

@A gyufaárus lány: Ha az osszes fizetesedet felretenned, akkor meg arrol panaszkodnal, hogy a fenyes nyugaton a kulimelosnak az utcan kell laknia, es kajat kell koldulnia, hogy masok a zsirjan eljenek?

Erre kimaradt a valasz valahogy.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 16:28:14

@soad1221:

Egyetlen dologban hibádzik ez az egész. A gyerek nem kötelező! Senki nem kért rá egyetlen anyukát se hogy gyereket szüljön és nevelje a gyereket/gyerekeket! Ez minden esetben egy saját döntés és vállalkozás. A kapitalizmus nem választás. nekem muszáj ebben élnem, mégse kértem ezt senkitől! Úgyhogy itt neekm van jogom panaszkodni, nem a gyerekes anyukáknak, AKIKNAK a SAJÁT döntésük volt hogy pl gyereket fognak nevelgetni.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 16:30:39

" Egyetlen nap több munkát végez el, mint Te 2,5 év alatt. "

Ez hogy jött ki? Nem igazán lehet összehasonlítani a kettőt. De hidd el én dolgoztam keményen amíg ki nem rúgtak.

soad1221 2015.02.17. 16:31:15

@A gyufaárus lány: látod, ezért nem lesz neked soha szerető feleséged...
kösz, hogy leírtad helyettem :)

A gyufaárus lány 2015.02.17. 16:31:39

@soad1221:

Tegnap benyomtam vagy 5 sört. Itthon ittam természetesen. Ma szerintem pl nem iszok. Ha szerinted ez luxus, akkor komoly gondok vannak a fejedben..szerintem meg az autókád a luxus amivel füstölögsz az úton.

soad1221 2015.02.17. 16:32:19

@A gyufaárus lány: elhiszem, hogy keményen dolgoztál. De ez úgy jön ki, hogy én tudom mit jelent gyereket nevelni akár 1 napig is. Te nem.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 16:35:01

@soad1221:

És?A te választásod volt gyereket nevelni. Normális esetbne az ember pl nem tekinti munkának a gyereknevelést. Te annak tartod? Engem nem érdekelnek a gyerekek, valószínűleg nekem se lesz soha gyerekem. Vágyok rá pedig én is. Csakhogy velem nő nem fog kezdeni az fix. Nekik a csillogás kell. Az utazgatások..paris paris..így szoktam megfogalmazni..paris paris..

soad1221 2015.02.17. 16:35:49

@A gyufaárus lány: egyébként a luxus és a nyomor között szerinted van átmenet?
azt mondod, hogy nyomorogsz, és tegnap ittál a nyomorban 5 sört.
az én "autókám" nem arra van, hogy füstölögjek az úton, arra valóban luxus lenne.
mindegy lépek, van dolgom és most nem szórakoztat a veled való beszélgetés..

soad1221 2015.02.17. 16:38:20

@A gyufaárus lány: hát te tudod. én szerencsére nem ismerek ilyen nőt.

soad1221 2015.02.17. 16:40:05

@A gyufaárus lány: ja, az meg a te választásod, hogy nem tanulsz tovább, nem? úgyhogy semmi jogod panaszkodni.
az is a te választásod, hogy milyen munkát végzel és mennyiért, nem? még inkább semmi jogod panaszkodni.
a te választásod, hogy a szabadnapodon, ha behívnak dolgozni, te nemet mondasz, nem? hogy mered egyáltalán a panaszkodás szót kimondani? :)

A gyufaárus lány 2015.02.17. 17:28:44

@soad1221:

ilyen alapon senki sem panaszkodhat, mert miért nem tanul mindenki ki programozónak és él jól. Nevetséges.

soad1221 2015.02.17. 17:38:01

@A gyufaárus lány: látom sikerült felfognod a lényeget..:)
igen, nevetséges, hogy Te megmondod, hogy egy nő nem panaszkodhat, hogy itt szarabbul él, mint ugyanannyi munkával pl Németországban.
Nevetséges, hogy egy vagy több gyereket nevelő anyára te azt mondod, hogy eltartott (előzőleg kitartott..), és hogy nem dolgozik.
Nevetséges, hogy Te 24 évesen 2,5 év melóval és önálló élettel kioktatsz bárkit munkáról, életvitelről.
nevetséges ahogy összeméred magad mondjuk velem. Vagy bárkivel.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 17:42:53

@soad1221:

Miért mit mondjak rá? Hogy egy hős? Egyik anyuka sem hős! ugyanis választott élet az anyukaság! A melós élete meg rendszerint kényszerélet..mivel enni csak kell valamit..meg valahol lakni..erre pedig elő kell teremteni a pénzt..vagy mehetünk az erdőbe élni.

Nem oktatok ki senkit. Csak röhej hogy azok írnak a nyomorról meg a szegénységről (lásd Babett) akiknek nincs is részük benne. A szegénységben nekem van részem, ezért írhatok róla. Nem te élsz egy 11nmes konyhában haver, oké? Nem te nézegeted az akciós termékeket hogy minél kevesebbből megélj, oké? Örülj hogy dolgozhatsz olyan lufi szakmában mint az informatika és megfizetnek valamennyire. Örüljél.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 17:50:56

@soad1221:

Egyébként most sem vagyok teljesen önálló. Tudod melósként nem telik önálló élettérre sem. De hát te mit tudsz erről, túlfizetett informatikus. Semmit se.

soad1221 2015.02.17. 17:55:48

@A gyufaárus lány: 1. a melós életet te választottad, ezt magad mondtad.
2. a nem melós is előteremti a pénzt az ételre
3. te bármikor szinonimaként használod a nyomor és a szegénység szavakat, másnál ha csak a szájára veszi ezeket, már nyüszítesz. mert persze neked van jogod, másnak nincs. igaz fogalmad sincs, hogy x évvel ezelőtt hogyan élt.
3. a lakás és a személyek számát leosztva 12,5 m2-en élek. az bizony nem sokkal több, mint a 11 m2-ed. a teljes lakás méretét elosztva 2-vel mennyi jut neked? azt kihagyod, de bizony az is az életteredhez tartozik, Wc-vel, fürdővel mindennel. így lenne korrekt, oké?
4. de bizony hogy nézegetem. sőt nem egy helyen vásárlok, éppen azért hogy mindent a legolcsóbb helyen tudjak megvenni. oké?
5. az informatika nem lufi szakma.
6. nem dolgozom benne.

Ez a választott élet az anyukaság meg nagyon cuki :) De tök jól leírod, hogy mennyire büdös neked a munka, csak azért dolgozol minimális mértékben, hogy ne halj éhen. Te nem akarsz dolgozni.

soad1221 2015.02.17. 17:58:05

@A gyufaárus lány: túlfizetett sem és informatikus sem vagyok.
2,5 év alatt elfelejtetted a magyar nyelvet, vagy sosem értetted a szavak jelentését?
merthogy az önálló embernek nem feltétlenül van önálló élettere. Azon a legtöbb ember osztozkodik. Én pl nem csak 1 emberrel, hanem sokkal többel.
akkor én sem vagyok önálló?

soad1221 2015.02.17. 18:01:41

@A gyufaárus lány: azt nem teljesen értem, hogy a sértegetés neked milyen örömet okoz?
én bírom, hidd el lepereg rólam, de ilyenkor érzel vmi örömet?
vagy mit?

soad1221 2015.02.17. 18:02:41

@soad1221: na kezdek fáradni, rendesen a számokat sem tudom felsorolni.. :)

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:05:10

@soad1221:

Abból van elegem hogy ez a két jó asszony egész nap kommentelget közben meg arról regél hogy milyen nehéz az élet. De lehullt már a lepel, mindkettőről kiderült hogy HTB nők. A szájuk is nekik a legnagyobb általában.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:05:45

@soad1221:

Aranyos a számolgatásod, te is zúgó hűtő mellett alszol el?

soad1221 2015.02.17. 18:06:19

@A gyufaárus lány: borzasztóan alacsony az ingerküszöböd, ha ebből eleged van.
javaslom emelj rajta egy picit...

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:06:21

Az meg külön röhejes hogy 3 hete vagyok munkanélküli, de engem megszóltok hogy takarodjak már dolgozni, a sok HTB nőnek meg senki nem írja, hogy menjen már dolgozni is kicsit.

soad1221 2015.02.17. 18:07:20

@A gyufaárus lány: nem. húzd ki a hűtőt akkor nem zúg. :)

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:07:46

@soad1221:

Te az vagy. Hónap elején kicsapod a sok pénzt az asztalra és ez a lényeg. Én tesómmal élek, osztozunk a költségeken, ez szánalmas, antiférfi életmód. Legalábbis a társadalmi mérce ez. Mikor mamahotelben laktam akkor is röhögött rajtam mindneki. Az is antiférfi.

soad1221 2015.02.17. 18:11:43

@A gyufaárus lány: a sok=2? eddig 2 soroltál fel. persze azt nem tudhatod, hogy HTB, de ezen ne akadjunk fenn.
ha a 2 HTB nő épp mondjuk gyereket nevel és tanul, már egy picit többet csinál, mint te aki konkrétan semmit, max iszik.
nekem mondjuk mindegy, nem kell dolgoznod, csak te ne oktass ki senkit munkáról, 2,5 év munkatapasztalattal. nekem csak 16 év van a hátam mögött és ahány évesen amikor te bele kezdtél a melós létbe én már több, mint 2x annyi ideje dolgoztam. és jóval több év melós munkaidő van mögöttem, mint mögötted.
Tehát mit akarsz összemérni?

soad1221 2015.02.17. 18:14:14

@A gyufaárus lány: mi vagyok pontosan? ez nem férfiasság kérdése, ha az önállóságra gondolsz.
és nem csapom ki a sok pénzt. azt se tudod mennyit keresek. És az ne zavarjon meg, hogy nem csak én vagyok kereső a családunkban, tudod a feleségemnek is van jövedelme, mint már említettem :)

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:15:49

@soad1221:

EZ nem verseny. És sajnos nekem is kell dolgoznom. Jelenleg éppen nem vészhelyzet hogy dolgozzak, de ezt csak annak kösztönhetem hogy felnőtt létemre képes voltam anyámmal meg képes vagyok nővéremmel élni. Normális ember 24 évesen nem a szüleivel akar élni ha már dolgozik. Én bevállaltam a szupermasszív nyomort a szar pénzért. A nővéremmel való nyomorgást is vállalom. Igazából szívesebben lakom a családtagjaimmal mint idegen köcsögökkel. Egy fokkal jobb nyomorgás.

soad1221 2015.02.17. 18:15:56

@A gyufaárus lány: igen, és az embere 99%-a valakivel osztozik a költségeken. Van aki vad idegennel bérel lakást, ő vele osztozik.
Te vagy az egyetlen aki azzal számol, hogy egyedül meg tud-e élni, vagy sem.

soad1221 2015.02.17. 18:18:04

@A gyufaárus lány: látod, megint a nyomor. ha tegnap futotta 5 sörre nem nyomorogsz.

soad1221 2015.02.17. 18:20:08

@A gyufaárus lány: Ha 21 évesen nem ismerem meg a feleségem, akkor lehet, hogy én sem lennék házas. Akkor vagy a családtagjaimmal vagy vadidegennel élnék.
a "szupermasszív nyomor" meg nem ettől függ.
Az (amiben persze nem élsz) a lustaságod következménye, nem a nővéred és nem anyád hibája.
gondolom ők sem adnak ebben igazat. tényleg sokszor kérdeztem már, de nem válaszoltál: ők mit mondanak neked?

soad1221 2015.02.17. 18:22:14

@A gyufaárus lány: "EZ nem verseny. És sajnos nekem is kell dolgoznom."
ezzel mit akarsz mondani? hogy ki hány éve dolgozik? nem, nem verseny. csak ha összehasonlítod a te életed az enyémmel, akkor nézzük meg ezt is, ne csak a zúgó hűtőt mérd az autókához.
sajnos kell dolgoznod?
Én szerencsére képes vagyok dolgozni és tanulni.

érzed a különbséget?

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:23:51

@soad1221:

Igen. Érzem. Nekem a munka nem valami áldás, amit csinálhatok. Szerettem pl a mekit, magát a tevékenységet!! De a kirakatot nem. Az undorító kapitalizmust nem szerette mögötte, gyűlölöm ahogy működik. Azt még jobban gyűlölöm hogy egyesek szerint én a kapitalizmus áldását élvezem mert roskadoznak a polcok az árutól meg a szolgáltatásoktól. ja roskadoznak csak éppen a melósnak nem telik rá.

soad1221 2015.02.17. 18:58:46

@A gyufaárus lány: ertelek.nem értek egyet,de elfogadom. Ezért sertegetsz,nezel le,stb bárkit?
ja amunka nem áldás,az az élet része. Szerencse,hogy képes vagyok rá.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 19:38:59

@soad1221:

Nem sértegetek senkit. Nevén nevezem a gyereket. Ha valaki unatkozó htb akkor ne sértődjön meg ha annak fogják nevezni.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 19:41:06

+ valaki kommentelget egész nap blogokon akkor ne próbálja nekem beadni hogy ő nem egy unatkozó htb stb.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 19:42:00

Lehet hogy csak 2 éve vagyok melós (amúgy ez miért számít? Csak az beszélhet erről aki 20 éve az?) de annyit tudok hogy aki dolgozik az nem ér rá egész nap blogolni. Függetlenül attól hogy mit dolgozik.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.17. 19:53:51

@A gyufaárus lány: te vagy az antiferfi mintakepe. Nyavalygos, panaszkodos
igy fogod leelni az eleted.
Jobb, ha felkeszulsz ra.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 19:59:31

@~~Babette~~:

Jaja, vágjak inkább jó képet ahhoz hogy kizsákmányolnak! Igazad van!

A gyufaárus lány 2015.02.17. 20:05:12

@~~Babette~~:

Ha Magyarországról rinyálnák akkor meg tapsolnál hogy igazad van azonnal menekülj Nyugatra.

A férfi az mindig vágjon jó képet. Akkor is ha közben szenved. Ugyi?

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.17. 20:55:32

@A gyufaárus lány: figyi, Q, menj port lockroyba pingvinornek, epp keresnek egyet. Senki nem fog kizsakmanyolni.

BD MD Msc 2015.02.17. 21:11:13

@A gyufaárus lány:
semmi gond azzal, hogy munkanélküli segédmunkás vagy. azzal se, hogy tanulatlan. azzal sincs, hogy a rokonod konyhájában élsz, nem probléma, hogy szegény vagy. nem baj, hogy nem vagy vonzó a nők számára (se). nem számít, hogy nincsenek ambícióid.

csupán két dologgal van gond: ahogy a problémáid "kezeled", s ahogy másokhoz közeledsz.
a jó hír, hogy csak rajtad múlik, hogy ez megváltozzon. a rossz hír: ugynanez.

bár büszke vagy a rengeteg eszedre, képtelen vagy következtetéseket levonni. ezért vagy frusztrált és boldogtalan. no meg, mert a langyos állóvízben tapicskolsz, ahelyett, hogy kezdenél valamit magaddal. pl. látogass el észak-koreába, ott nincs kapitalizmus. vagy élj az erdőben, ott megfizethető a lakbér. bár ezek elsőre vad ötleteknek hangozhatnak, garantáltan értékes tapasztalatokkal járnak. és talán hozzásegíthetnének, hogy az egódon kívül mást is észrevegyél a világban.

adg 2015.02.17. 22:25:49

@A gyufaárus lány: Ha az osszes fizetesedet felretenned, akkor meg arrol panaszkodnal, hogy a fenyes nyugaton a kulimelosnak az utcan kell laknia, es kajat kell koldulnia, hogy masok a zsirjan eljenek?

Meg mindig nincs valasz...

A gyufaárus lány 2015.02.17. 22:47:42

@adg [Au, Darwin]:

Nem értem milyen választ vársz. Az idegesít hogy pucoljuk fényesre a palotákat, de nekünk meg nincs pénzünk beülni egy étterembe enni egy jót. Életvitelszerűen biztosan nincs.

adg 2015.02.17. 23:32:11

@A gyufaárus lány: edig a kerdes egyertelmu. Persze nem valaszltal ra.

Arrol nyafogsz miota ismerlek, hogy a kulimelos milyen szarul el a fenyes nyugaton, igy nincs penze meg ugy, konyha, huto, nover, stb, mikozben havonta tobbet felreraksz, allitolag, mint az otthoni fizetesed lenne ugyanebben a munkakorben.

En ertem, hogy azert teszed felre, mert kesobb kezdeni akarsz vele.valamit, es ezt meg becsulom is. De nem azert nyomoogsz a konyhadban, mert ennyire telik, hanem mert a penzed jo reszet felrerakod. A nyomorod az ara, hogy kesobb vehess egy lakast pesten, ahol majd dolgozhatsz kevesebbert, mint a mostani megtakaritasod.

Szoval, ha kevesebbet tennel felre, kevesbe nyomorognal, ha tobbet, akkor meg jobban.
Es ez nem azert van, amikkel dobalozol, ez egy egyedi dontes. Nem hasznalod fel a fizetesed egy kesobbi cel erdekeben. Ha az 500 ott figyelne a penztarcadban, lenyegesen emelne az eletszinvonaladon.

Az allando mernokurazasod meg egyenesen nevetseges, mint valami 50-es evekbeli propagandaszoveg. En pl nem tudok felretenni 500 eurot havonta, kb feleljuk a fizetesemet, megha ez hihetetlen is szamodra, es nem passzol az egyugyu vilagkepedbe. Igaz, hogy hatan eljuk fel, de megis. Raadasul egy csomot tanultam, hogy ezt csinalhassam, igyekszem tovabbkepezni magam, tobbet dolgozom es osszehasonlithatatlanul nagyobb felelosseget kell vallanom a munkamert, de en ezt szeretem csinalni, mindig is ezt akartam, igy nem nyigok miatta folyton. Ebbol

adg 2015.02.17. 23:34:38

Lemaradt a vege, szoval ebbol az nez ki, hogy az ember milliardos, hiszen nem ri naponta orakon keresztul.

Szoval igy.
Ha az osszes fizetesedet felretenned, akkor meg arrol panaszkodnal, hogy a fenyes nyugaton a kulimelosnak az utcan kell laknia, es kajat kell koldulnia, hogy masok a zsirjan eljenek?
Erre meg mindig nem valaszoltal...

Persze lenyegi es ertelmes valaszokra neked nem telik, csak odavagni egyet a bekeszitett paneljaidbol.

soad1221 2015.02.18. 08:16:22

@A gyufaárus lány: bocs, de ha vkit lekurvázol azért, mert a férjével együtt gyereket vállalt és épp őt neveli otthon, de eközben képzi magát, mert a több év után nem sok esélyt kap a munkahelyén, hogy visszaálljon, miközben rohadtul nem otthon szappanoperát nézett egész nap, na akkor nagyon messze jársz... Nem hogy nevén nevezed a gyereket, egész egyszerűen sértegetsz vkit, aki nálad többet tett azért hogy jobb legyen.
még csak az eltartott sem igaz feltétlenül
nem tudom Babette esetében hogy van (engem spec nem is nagyon érdekel), de nálunk a teljes jövedelmünk kb felét szerzem én, a másik fele a feleségem jövedelme, a gyerekek után járó családipótlék, stb...
sok közöd nincs hozzá, és ahhoz sem hogyan élünk, de ugyancsak messze jársz a valóságtól, ha azt hiszed, hogy hó elején lerakom a zsák pénzt, hogy nesztek, lehet virgonckodni. Hát nem. Nagyon beosztva, minden ktg-et megnézve, több évre visszamenőleg, akár napi bontásban fel tudom sorolni, hogy mire költöttünk. NEm azért mert ez örömet okoz, hanem csak így tudjuk kigazdálkodni a napi megélhetés, a továbbtanulás és a jövőnkre való megtakarítás összegét.
Ja, autóra költök, mert rengeteg időt spórol. Mo-n mi egy 8 éves deawoo kalost tudunk megengedni magunknak. Sokkal többre nem vágyom, megfelel ez is - bár a 3 gyerekhez jó lenne egy picit nagyobb tér -, de azért luxusnak nem nevezem, mert használni is akkor használom, amikor szükséges.
Persze tudom, hogy van aki ezt sem engedheti meg magának. Mi viszont tettünk azért, hogy ez legyen. Sokat tettünk, és persze, ez a mi választásunk.
A tiéd meg az, hogy egy zúgó hűtő mellett alszol, Ausztriában és az is a te választásod, hogy nem tanulsz tovább, ésatöbbi ésatöbbi...
Amit nem értek, hogy emiatt miért haragszol te bárkire is?
Az, hogy ki hány évet dolgozik csak amiatt érdekes, hogy mit is mérsz össze. Én 24 évesen nem tudtam volna a testvéremmel közösen fenntartani egy lakást. De tettem azért, hogy 32 évesen tudjak egy nagyobbat. Te irigyled tőlem a jövedelmem, ami itthoni viszonyok között reál értéken bizony nem sokkal több, mint a Tiéd ott, egy hangyányit nagyobb felelősséggel, mint a Tiéd.
Bocs, te így laikusként a mérnök és az informatikus közötti különbséget sem látod, egyáltalán nem látsz rá ezen emberek munkájára, így az általuk elvégzett munka értékét sem igazán tudod megítélni. És ezek alapján írod, hogy túlfizetett.
Mellesleg amikor még nem voltam mérnök melósként dolgoztam, mint írtam több, mint 2x annyit, mint Te és bizony egy pillanatig nem irigyeltem senkit, aki többet keres, hanem kerestem a lehetőségét, hogy én is jobban éljek.
Ismétlem: nem tudod, hogy mi a feleségemmel hogyan éltünk 10 éve. Sőt azt se tudod, hogy most hogyan élünk. Nem panaszkodom miatta, nincs is közöd hozzá, de ezt Te látatlanban is irigyled és kijelented, hogy nem érdemeljük meg. Mert a feleségemet kitartottnak, engem hülyének és túlfizetettnek nevezel.

soad1221 2015.02.18. 08:45:43

@A gyufaárus lány: Te mikor pucoltál palotát fényesre?
komolyan kérdezem, volt hoyg egyszer is takarítottál egy "palotát"?
Eddig arról írtál, hogy bucit sütöttél a mekiben.
A kapitalizmusról pedig: bizony vannak hátrányai, ez kétségtelen. az életben az elosztás nem egyenlő, egyrészt azért mert nem mindenki egyenlő képességű, szorgalmú, stb. Aztán vannak szerencsések is, meg vannak nem azok. Aztán vannak akik érdemtelenül jutnak javakhoz és vannak akik sokkal többet érdemelnének a munkájukért.
Ezzel sajnos nem tudsz mit kezdeni, max elmész Kubába vagy É-Koreába, ahogyan páran javasolták. Szerintem ott szarabb. persze ez csak egy vélemény, lehet, hogy Te jobban éreznéd magad.
Viszont itt Mo-n is van lehetőséged a jobbra, ha teszel érte. Ausztriában ugyanazzal a befektetett munkával és idővel még többre tudsz menni. Aztán folytathatjuk a sort, Anglia, No, Norvégia stb...
Miért nem mész Svájcba, ott hangosan tudnál röhögni buszsofőrként is, mekisként is. van 10000 EUR a számládon, kimész, lakást bérelsz, munkát keresel és ha igazat mondasz, akkor max. 3 hónap alatt visszajött a pénzed, onnantól kacaghatsz hangosan.
Meg úgy egyébként mi alapján mondod Te meg, hogy itthon mennyire könnyű, vagy nehéz az élet? MIért mentél ki Ausztriába 11 m2-en "nyomorogni" napi átlag 2-4 sörrel?

adg 2015.02.18. 09:30:46

@soad1221: Ne huzd fel magad, nem er annyit az egesz. Take it easy. :)

Ha mar: "a gyerekek után járó családipótlék"

Szoval az egyszeru kulimelosok altal befizetett adokon eloskodtok. Erdekes, hogy ha azt valasztja az infos ur, hogy gyereke legyen, akkor penzt kap a melos zsirjabol. Bezzeg a felelosen gondolkodo ember, akinek nem kell gyerek, az meg nem kap. Csak nylja a padlot az urak utan. :)

A gyufaárus lány 2015.02.18. 10:38:02

@soad1221:

Kicsit túlreagálod. Nem kurvázok senkit. Az tény hogy haragszom a nagyszájú!! háztartásbeli nőkre, mikor megmondják hogy mit meg hogy kéne nekem csinálni (elvenni egy gazdag nőt esetleg?). Nem mondtam hogy a feleséged ilyen! Csak azt hogy általában ez a megszokott. Hogy a férj hó elején kicsapja az asztalra a dohányt, a nők meg csillogó szemekkel kapnak utána. Úgyhogy szálljunk le erről a vágányról mert én nem kurváztam senkit.

Ott fals az egész mikor a választásokról írsz. Persze, az én döntésem volt mikor nem jártam be egyetemre, de az a múlt! Most viszont totálisan kényszeréletem van, kényszerországban. Nem lehet összehasonlítani azzal hogy van egy feleségem és gyerekeink vannak, az 100 %osan egy választott út! Semmilyen kényszer nincs benne! Az én jelenlegi életem nem valami választás, hanem kényszerpálya! És amikor azon röfögnek naponta határátkelőn hogy Nyugaton melósnak lenni is valami kurvajó dolog, akkor szerintem jogosan verem a tamtamot, hogy ez nem is így van. Mert ezt nyomatják, te is tudod. Hogy Nyugaton létbiztonság van, kiszámíthatóság meg a többi címeres BAROMSÁG. Ami még igaz is lehetne ha mondjuk tényleg úgy működne hogy ha van munkám, az nagyjából biztos is. De sajnos nem ez a helyzet. Ugyanolyan bizonytalan az átlagember élete mert egyáltalán nem biztos hogy holnap is van még munkahelye.

A lakásról : Ne legyél benne biztos hogy nem tudtad volna fenntartani. Nem tudom miért írod,de mi egy lepukkant 35nmes szociális bérlakásban élünk, ilyesmit otthon is fenntartasz két minimálbérből a barátnőddel pl. De lehet még egyből is ha szerényen élsz. Az hogy reál értéken annyit keresel mint én, megint nem igaz. Sokkal több pénzed van a helyi szolgáltatásokra mint nekem itt. A globális javakból való fogyasztásnál már lehet kisebb a különbség, de összemérni se lehet igazán hatékonyan.

Nem irigylek én semmit se. Csak finoman szólva is elegem van belőle hogy egyesek szerint a sör luxus, de akkor már megy a hallgatás mikor leírom hogy milyen ramaty az életvitelem. De lehet jönni a sörrel legalább. Mintha olyan nagy dolog lenne.

A gyufaárus lány 2015.02.18. 10:44:44

@soad1221:

Annyit tudok hogy most is ugyanolyna a világ mint bármikor. Vannak a királyok meg a koldusok. Én a második csoporthoz tartozom. Ilyen a kapitalizmus. Mi lehelgetjük a kirakatokat, de közben meg mi sikáljuk fényesre azokat. De bemenni már nem mehetünk.

Mint írtam kényszeréletem van. Nem csillogó szemekkel vágtattam ki Ausztriában kalkulálva az eurót, hanem KÉNYSZER VOLT. Konkrétan megfenyegettek hogy vagy kimész oda(a nővéredékhez, akik akkor mentek ki), vagy mehetsz a szülői háztól.Inkább kimentem mint az utcára...és azóta is tart nálam a rémálom, amit Ausztriának neveznek. Egyre inkább úgy vagyok viszont vele hogy szegény otthon is lehetnék. Még ha szeerényebben is élnék valószínűleg hasonló melókkal. Legalább munkám lenne! Mert ez a versenyezni 250 törökkel a mosogatásért is, szerintem szánalmas. Közben meg meg kell húzni magad mindenhol ,mert te csak egy scheisse auslander vagy.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.18. 11:08:14

@soad1221: ne bantsdmar szegenyt, hatnem latoxd hogy ugy kenyszeritik, hogy felretegyen havi 150ezret, ey kozben megigyon napi 5 uveg sort? Ha nem teszi, nem adnak neki internetet meg narancssarga kituzot.

soad1221 2015.02.18. 11:30:46

@adg [Au, Darwin]: néha felbosszant, de van ez így... azért túlélem :)
bizony-bizony, aki gyereket vállal, az csak élősködhet.
Aki tanul az is. Aki mindkettőt... na, hát az az igazán úr... :)
@A gyufaárus lány: 1. konkrétan használtad már a kurva szót
2. a kitartott szó rendszeres volt, ezzel már lekurváztad
3. bár megértetted, hogy az eltartott szó 1 fokkal jobb, de még mindig azt írod, hogy a férj kicsapja a pénzt, a nőnek meg csak ez kell. Na, ezt csinálják a kurvák...
Tehát, Te még mindig módszeresen kurvázol minden nőt, aki otthon gyereket nevel, míg a férje dolgozik.
Te lépsz erre a vágányra minden alkalommal.

Az összehasonlításod fals, hogy a te szavaiddal éljek.
A múlt, de az határozta meg a jelent, míg a jelen fogja a jövődet.
Ha a Te gondolatmeneteddel nézzük, akkor a család már nagyon nem választás nekem se, az már a múlt. már megvannak, nem tudom visszaadni. innentől akkor kényszerpálya, nem?
Aztán ott van az, hogy azt írják, hogy kurva jó minden... na ez nem igaz. CSak én írom le minimum 1000szerre, hogy nem minden fasza, de sokkal több a lehetőséged, jobb esélyed van munkát találni, továbbképezni magad és így jobb munkát találni. Ha van munkád akkor pedig egy magasabb életszinvonalat elérni ugyanazzal a munkával, mint MO-n...
Nem kurva jó. Az adott személy jobbat tud elérni. Ezért ment ki, ezért dolgozott.
A lakás: örülök, hogy Te jobban tudod, hogy milyen élethelyzetben voltam 8 évvel ezelőtt. Erre nincs mit reagálnom :)
A jövedelem: ugyanaz, mint az előző sor, ha te jobban tudod, hogy én hogyan élek, akkor nincs mit beszélgetni.
A sör a nyomorban luxus. Te a "nyomort" választod, hogy ihass sört. Aki valóban nyomorog nem tud sörre költeni. Te 500 EUR-t raksz félre, és sörre költesz további 80 EUR-t. Ha az 580 EUR-t nem erre fordítanád tudnál néha étteremben enni, más lakást fenntartani... ez a Te választásod. meg az is, hogy a félrerakott pénzből tanulásra, bármi fejlődésre fordítasz-e.
(megjegyzem a rád eső élettér 40%-al több, mint ami nekem jut...)
nem ismerem, a körülményeket, hogy miért kellett kimenned, de a fenyegetés és a kényszer szavak picikét súlyosabbak, mint ami Mo-n sanszos, hogy volt..
HA egy szír mondja még értem. Miért nem kerestél egy 35 m2-es lakást és bérlőtársat pesten és mosogatsz? HA igaz lenne amit elgondolsz itthon, akkor ez könnyen menne. Bár azt állítod nyomorogsz, még annál is szerényebben kellene élned - ne köss bele, ezt TE ÍRTAD AZ ELŐBB! De jobb lenne. Hát gyere, ki tart vissza? megfenyegettek?

soad1221 2015.02.18. 11:34:18

@A gyufaárus lány: ja, és itthon egyébként lazán talál bárki melót. a munkaerőpiac Mo erőssége. :)
Tudod nagyon nagy munkaerőhiány van MO-n a szakképzett állásokra, viszont elképesztően nagy a munkanélküliség a szakképzetlenek között.
és most gondolkodj el, mi van kint Ausztriában..

igen, kb ugyanez. és ugyanez a helyzet a világ nagyon nagy részén. Hogy a szakképesítés megszerzése ezen tudna-e segíteni, így hirtelen nem is tudom eldönteni :)

@~~Babette~~: igen, meg is sajnáltam.

A gyufaárus lány 2015.02.18. 11:40:24

@~~Babette~~:

Te csak ennyit látsz hogy 150 ezer. Azt már nem látod hogy hogyan élek mellette. Szerintem öngyilkos lennél ha hasonlóan kéne élned. Te palotában élsz, én egy kis szobakonyhában. Nagy különbség. És nem üveg sör, értsd már meg, mert ritkán kocsmázom.

A gyufaárus lány 2015.02.18. 12:46:01

@~~Babette~~:

Egyébként mamahotelben meg úgy társbérletben otthon is lehet pénzt spórolni. Melósként is. Főleg hogy pl gyári munkás nem nagyon keres 100 ezer huf alatt Magyarországon.

A gyufaárus lány 2015.02.18. 12:47:36

@soad1221:

Valószínűleg fogok is menni. Budapesten 1 hét alatt lenne munkám nagyjából. Kapkodnának utánam a vendéglátásban. Szegény otthon is lehetek, és akkor legalább otthon vagyok. Belekóstoltam a nyugati életbe, elég volt.

adg 2015.02.18. 12:57:43

@~~Babette~~: te mar megint a neten logsz munka helyett ?? :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.18. 14:55:08

@adg [Au, Darwin]: most jottem ki a szajsebeszetrol, az er?

A gyufaárus lány 2015.02.18. 15:10:01

@~~Babette~~:

Áruld el hogy hol. Egy mekiben keresnek 70 ezer forintot, de inkább többet, a műszakpótlékok miatt. Tudod Magyarországon fizetik azokat is rendesen, nem úgy mint itt, Nyugaton. Komolyan mondom ha most hazamennék az ölembe hullanának a 100-110 ezres gyári betanított melók. De kis szerencsével még jobb állások is. Gyakorlatilag Pest megyében az nem dolgozik aki nem akar.

adg 2015.02.18. 15:12:17

@~~Babette~~: Er, persze. Oszt ki fizette??? Mert ne mondjad mar, hogy blogolas kozben megkerested a sájszebés arat. Sok penzehes, engem nem erdekel a penz, csak zavar. Mas a belet kidolgozna, ha nem lenne epp kirugva, egyesek meg a szajsebesznel elvezkednek. :)

A gyufaárus lány 2015.02.18. 15:15:38

@A gyufaárus lány:

Egyébként ilyen életvitellel mint most, egy vidéki magyar városkában ugyanúgy maradna a fizetésemből. Szobakonyha vidéken max 30 ezer rezsivel, kaja hasonlóan mint most 30 körül lenne, egyebek 10 ezer. Maradna 20-30 rongy. És ez a legócskább gyári munkával.

És otthon élnék, nem megvetett scheisse auslander lennék. Mert jól hangzik az 500 euró, csakhogy Ausztriában 500 euró annyit ér mint nálunk 150. Ha szolgáltatásokról van szó. Ahhoz meg már elég közel van a 30 rongyos megtakarítás is.

A gyufaárus lány 2015.02.18. 15:25:33

Ja és csak melós körben ilyen nagy az eltérés Babett. Feljebb már sokkal kisebb különbség van életszínvonalban. Egy osztrák asztalos nem él sokkal jobban mint egy magyar asztalos. Az osztrák ugyanis a gatyáját is leadózza, a magyar pedig nem.

soad1221 2015.02.18. 17:15:17

@A gyufaárus lány: ez egy szép álom... Hidd el, itt aztán nem kapkodnak olyan gyorsan az emberek után. A vendéglátásban gyakorlat nélkül meg... (igen, jól látod, kétlem, hogy 2,5 mekit gyakorlatnak fognak tekinteni.)
De én szurkolok neked. Ha bejön, akkor meg majd gratulálok. Ha nem, akkor meg nem leszek kárörvendő...
Nagyjából így lehet összefoglalni a különbséget közöttünk.

2015.02.19. 06:28:56

Még mindig Hintáztok? Nem unalmas? :D

BD MD Msc 2015.02.19. 21:17:30

@~~Babette~~: sajnos nem trollnick. valódi. :(

@A gyufaárus lány: tudod mi az igazi problémád? az, hogy gyáva vagy. ugye nem is gondoltad, hogy ilyen egyszerű?

nincs annál szomorúbb, mint amikor valaki annyira fél az élettől, hogy elvesztegeti.

tisztában vagy vele, hogy azért vegzálsz, oltogatsz másokat, mert elégedetlen vagy önmagaddal?

a benned lévő (jelentős részben jogos) elégedetlenséget jóra is fordíthatnád. megvált(oztat)hatnád a világot, eltörölhetnéd a múltat végképp, kirobbanthatnád a proletárforradalmat. de legalább megpróbálhatnád.

az a baj, hogy a biztonság (pénz) rabja vagy, nem mersz kilépni a langymeleg pocsolyából, amiben évek óta vegetálsz a rokonaid árnyékában (szoknyája alatt).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.19. 21:23:49

@A gyufaárus lány:
Ha így dolgoztál volna baszod, nem rúgtak volna ki:))))))))))))))))))))))

www.youtube.com/watch?v=FrxPNacthyE

A győzelem rózsája 2015.02.20. 13:26:48

@BD MD Msc:

Jobb idegenekkel élni mint a családtagjaiddal? Ha igen, akkor máris összeköltözök csóri grazi magyarokkal.

A győzelem rózsája 2015.02.20. 17:33:59

@soad1221:

EZt kifejtenéd? Miért jobb buli nekem totál idegen csóri grazi magyarral élni mint pl a nővéremmel? Nem fér a fejembe! A társbérlet nyomor. Ha a családoddal élsz abban, akkor azért kevésbé nyomor.

BD MD Msc 2015.02.20. 20:16:18

@A győzelem rózsája: nincs életed, nem tűnt még fel? sodródsz: ahová a papa meg a mama megy, oda megy a kisfiacskájuk, mert önellátásra is képtelen. ha 80 alatt lenne az íkúd még érteném. de szerintem te már egyedül is be tudod kötni a cipőd.

mindketten tudjuk, hogy ki tudnál akár saját lakást is bérelni, ha épp az az álmod. tény, hogy kevesebbet tennél félre. na és? végre lenne egy döntés az életedben, amit egyedül hoztál meg. és lenne egy hely, ahová legalább elméletben felvihetnéd a barátnőd vagy a fizetett barátnőd, ha csak az jut.

de mehetnél magyarországra vagy bulgáriába is, ha úgy látod, hogy ausztriában aránytalanul drága a lakbér.

a lényeg: az anyád / nővéred bimbaján lógsz (átvitt értelemben), és ez éppolyan egészségtelen, mint a gondolatok, amikkel terheled a környezeted.
nem szakadtál még mindig le a szülői csöcsről, ez teljes joggal frusztrál. csak azért mondom, mert a jelek szerint elképzelhető, hogy nem vagy vele tisztában.

és szabadulj meg az illúziótól, hogy te az ésszerű spórolás érdekében laksz a szüleiddel még mindig. ez ugyanannyira logikus, mintha azt mondanád: börtönbe vonulok, mert ott ingyen van a lakás. értelmes, egészséges fiatalember NEM lakik a szüleivel. ÖNÁLLÓvá válik 15-20 éves korában legkésőbb. lépd meg! akkor is, ha havi 500 euróval kevesebb lesz a számládon. mi a fenét számít? se így, se úgy nincs semmi célod vele, csak egy jó ürügy, hogy miért is laksz a kényelmes langymeleg fészekben - zéró privátszférával, zéró magánélettel, és zéró önbecsülést lehetővé tevő viszonyok között, megszabadulva az önálló életvezetés terheitől, de ezáltal egyben lerokkantva magad.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.20. 21:48:13

@BD MD Msc:
Nézd, ennél jobban nem lehet leírni.
Tökéletes helyzetelemzés és tökéletes végkövetkeztetés.
Falra hányt borsó...

A győzelem rózsája 2015.02.20. 23:36:09

@BD MD Msc:

Pedig most kell megnyomnom a malacperselyt. Új munkakeresés és havi 550-600 spór. Csak ételre fogok költeni+lakbér. Aztán remélhetőleg később már kevésbé kell vérmesen spórolni.

A győzelem rózsája 2015.02.20. 23:44:33

@BD MD Msc:

Egyébként a nővéremmel élek. POnt azért menekültem a mamahotelből mert már zavart kicsit hogy teljesen ki vagyok szolgálva. Azt leszarom hogy szerinted ez önállótlanság. Ha megfogadtam volna ezt a tanácsot sokkal hamarabb most egyedül kuporognék egy lakásban és kurvára sietni kéne a melóskereséssel mert pénzem se lenne nagyon. Most mi van? Kényelmesen keresgélhetek mert van félretéve gempa. Nem is tudom melyik a jobb...

BD MD Msc 2015.02.21. 10:54:56

@A győzelem rózsája: ha megfogadtad volna, már nem egy kilátástalan, élvezetmentes vegetatív életet élnél, amiben a napi örömforrás két üveg sörre korlátozódik. nem a ködös, talán-soha-el-nem-jövő jövőre koncentrálva sanyarognál olyan környezetben, amit az ember a háta közepére se kívánna. (hangsúlyozom: nem azért mert objektíve olyan rossz környezetben vagy, hanem mert úgy éled meg -főként azért, mivel nem a te döntésed-választásod az ottlét.)

miért? mert rég olyan környezetben lennél, amit választasz, kívánsz.

a te jövőd egy ködös illúzió. akkor leszel csak igazán bajban, ha összejön egy pesti panel ára, és költözni lehet. mert akkor rájössz, hogy az általad álmodott viszonyok között is ugyanúgy érzed magad, mint az útált nyugaton.

élj olyan életet, amit akkor se fogsz bánni, ha holnap elüt egy autó, vagy elvisz a következő tüdőembólia. nem éri meg ennyire a jövőre koncentrálva mindent feladni a jelenben. és nem csak azért, mert a jövőd ködös, bizonytalan, és sejthető, hogy mennyivel lesz boldogabb számodra, mint a jelen.

cinizmus nélkül mondom: ne kínozd magad! kezdj el élni!

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.02.21. 12:06:49

Balazs....
Vettem az automba gazsutot...
Azthittem jössz...
Tobben érdeklődnek a hamburger utan...

adg 2015.02.21. 13:15:25

@vityo641(AT): Nem mondod, hogy egy harmad masodpercre is megfordult a fejedben, hogy komolyan gondolta? :DD
süti beállítások módosítása