HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Egyébként ha van párt, amely megérdemelne egy hatalmas nagy zakót az EP-, illetve... (2024.04.23. 06:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Hol van a Világ Pöcegödre?

2014.11.24. 21:46 diggerdriver

Akkor most megint belecsapok a lecsóba.
Volt egy poszt a Határátkelőn Indiáról.
Aki a posztot írta enyhén szólva sem szeret ott élni. Kosz, mocsok, szemét, bűz.
Minden Európai ember számára tipikus jellemzői Indiának. A poszthoz hozzászólt egy elkötelezett India hívő is és ő említette hogy nincs szervezett szemétszállítás.
Na ez a mondat indított el bennem egy gondolatsort. Többen hangoztatták hogy India lakossága azért fetreng a szemétben mert igénytelenek.
Akkor itt ragadjunk le egy kis időre. Mit jelent az hogy igénytelen?
Ugye van egy ország ahol az emberek semmit nem tesznek környezetük tisztán tartása érdekében és ezért igénytelennek nevezik őket.
A nagy kérdés az hogy vajon csak a materiális kézzelfogható szemét a szemét vagy vannak magasabb rendű szellemi színvonalú szemetek is?
A "ki kivel baszik élő adásban?" című valóságshow mennyivel kevésbé szemét mint az indiai utca látképe? Egyáltalán átváltható e a szemét szemétre szellemiről kézzelfoghatóra? A "Majka majdnem elejtette telefonját" újságcikk hány indiai utca szemetére váltható át?
Emeljük a tétet. Indiában államilag szervezett oktatás és egészségügy működik. A szemétszállítás miért nem állami feladat és miért nem szervezi meg az államigazgatás? Szerintem azért mert a politikusoktól senki sem követeli meg. Most akkor azért igénytelen az indiai nép mert szemetel vagy azért mert a politikusoktól nem követeli meg? Vagyis nem arra szavaz aki köztisztaságot ígér.
Van olyan ország ahol a lakosság legalább akkora szemétkupacok között él mint Indiában az emberek.
A szóbanforgó ország szemétkupacai a megválasztott politikusok. A lakosság minden négy évben körberakja magát szeméthalmokkal. Minden beszélgetésben a második mondat után ezekről a szeméthalmokról meg a diskurzus. Senki nem állíthatja hogy a 24éve szabadon választó Magyarország mindenkori politikai gárdája nem egyenrangú India szennyezettségével.


Akkor most jogosan mondhatja egy indiai hogy Magyarország legalább akkora szellemi igénytelenséget mutat mint India?
Az utcákon tisztaság van. A fejekben is?
Az említett posztban egy hozzászóló nagyon okos kiegészítést tett.
Miszerint a középkori Európa ugyanolyan szemetes volt csak a milliókat elpusztító járványokból levontuk a megfelelő következtetést.
Akárhonnan is nézzük India a Világ Pöcegödre. Nade vajon mi történne Európában ha hirtelen megszűnne a szervezett szemétszállítás?
Két héten belül belefulladnánk a saját szemetünkbe. Mennyivel vagyunk különbek Indiánál?
Annyiban mindenképp hogy van igényünk a szervezett szemétszállításra. A közélet megtisztítására miért nincs meg ugyanez az igény? Miért szeretnek az emberek fetrengeni a közélet szennyében? Ugyanakkor ugyanezek az emberek elítélik az indiai embert mert materiális szemét között él. Miért, a szellemi szeméthalmokból terjedő ideológiai fertőzések kevésbé fertőzőek mint a valóságos szemétkupacokból terjedőek?
Halkan és csendben kérdezném meg hogy hány emberéletet követeltek az utolsó száz év ideológiai járványai? Európa méltó a Világ Ideológiai Pöcegödre megtisztelő címre.
Menjünk egy kicsit síkosabb talajra.
Bizonyos embercsoportokra jellemző lehet e egyes tulajdonságok genetikai kódoltsága?
Hivatalosan természetesen nem.
Na de nemhivatalosan? Saját egyéni tapasztalásból?
Indiából a középkorban idevándorolt Európába egy népcsoport. Sokszáz év alatt sem tudott beilleszkedni az Európai kultúrkörbe.
Megfigyelhetők olyan tulajdonságok amiknek megléte genetikai kódoltságot feltételez.
A cigányok ugyanolyan közegben élnek mint sokszáz évvel ezelőtt Indiában.
Vajon mivel magyarázható az hogy bár itt ének régóta, mégsem tanulták meg az előre gondolkodás képességét?
A cigány minden nyáron meg van győződve róla hogy a tél elmarad. Nyáron fát gyűjtő cigányt még a történelem nem látott. Aki megvenné a téli tüzelőjét nyáron olyat sem. Minek? MOST meleg van. Ami meg majd lesz arra elég lesz akkor gondolni. Ez tipikus cigány tulajdonság. Az "éljünk a mának" déli mentalitása.
A cigány ha a fizetést megkapja akkor egy hétig habzsi-dőzsi tejbe vaj aztán küszöbrágás a következő fizetésig. Nehéz ezt nem genetikai okokra visszavezetni.
Ugyanakkor az utóbbi időkben nyugatra vándorolt indiaiak teljesen más viselkedést mutatnak.
Simán beilleszkedtek a társadalomba. Én voltam néhány indiai lakásában azok tiszták és teljesen rendben lévők voltak.
Akkor most mitől ez a kettősség?
Vajon a sokezer éves kasztrendszer tehet róla? A kasztok annyira elkülönítve élték saját közösségi életüket, kaszton belül szaporodtak hogy kialakult egy kasztokra jellemző genetikai kódoltság?
Azt hogy a PC álláspont mit mond erre azt tudjuk. Mit mond erre a saját tapasztalatunk?
A jogvédők szerint nem jól tapasztalunk és amit látunk nem jól látjuk.
Évezredek tapasztalása vajon a genetikában is módosításokat hoznak létre?
Ha emberek között egy fejtartás, egy kézmozdulat, egy gesztus át tud öröklődni akkor évszázadok tapasztalata miért nem?
Miért hagyja a magyar nép hogy szemét vegye körül? Lehet hogy azért mert ezer éven át erre trenírozták? Koppánytól Dózsán át '48-at és '56-ot érintve a TV ostromig bármilyen szabadságharcnak bármilyen demonstrációnak bukás volt a vége. Elmúlhat ez nyomtalanul egy nép lelkében vagy valahol mélyen ott lappang? Ott lappang hogy minden hiába?
Mikor jut el oda Magyarország hogy például leszavazzon egy adócsökkentést mint Svájc?
Magyarországon minden ember minden fizetéséből levont forintot lopásként könyvel el.
Mekkora utat kell megtenni a svájci példáig?


Más téma...
Az utóbbi napokban feminista körökben nagy felháborodást váltott ki néhány rendőrségi oktatófilm amiben a kihívó öltözködés vagy viselkedés veszélyeire hívják fel a figyelmet.
A feministák természetesen rácsaptak mint gyöngytyúk a takonyra és minden fórumon hangoztatják hogy a rendőrség az áldozatokat teszi felelőssé.
Nézzünk egy kicsit mögé a dolgoknak.
Tisztelt feminista hölgyek...
Tudomásul kellene venni hogy az áldozat szerepének elkerüléséért tevőlegesen tenni kell.
Ebben a világban bizony, hogy klasszikust idézzek, a "Gyilkosok köztünk járnak".
Az emberi társadalomban vannak egybites ösztönlények akiknek az ösztöneit nem tudja felülírni a tanult viselkedési forma.
Rossz hírem van, nemcsak a férfiak között.
Az a nő aki hormonjai hatására ágyába visz egy férfit és utána 18évig fizetteti vele a gyerektartást ugyanolyan ösztönlény mint egy nőt megerőszakoló baromállat.
Szerintem számszerinti arányuk is közel áll egymáshoz. Egy-egy tisztelt feminista hölgyeim.
Miért mondom azt hogy tenni kell a biztonságért?
Tegyük fel hogy Gipsz Jakab belemegy a 2méteres vízbe és vígan úszkál benne. Lutz Gizella ezt megirigyelvén utána megy és elsüllyed mint a balta nyél nélkül.
Lutz Gizella áldozattá vált. Mit tett az áldozattá válás elkerülése érdekében?
Semmit. Nem tanult meg úszni. Feminista szemmel ugyanannyi joga volt belemenni a 2méteres vízbe mint Gipsz Jakabnak. Jaa hogy ezt a jogát a fizika törvénye nagy ívben leszarta? Így járt.
Ha én át akarok menni az út túloldalára akkor először körülnézek hogy jön e valami. Teszek valamit azért hogy nehogy áldozattá váljak? Természetesen.
Minden embernek joga van átmenni az út túloldalára. Ennek ellenére élvárt hogy körülnézzen? Persze.
A természetben a ragadozók elleni védekezés egyik módja a rejtőszín. A mimikri.
Ez segít például meghosszabbítani a nyulak földi pályafutását. Csak meghosszabbítani mert kevés vadnyúl múlik ki végelgyengülésben.
A felettük keringő sas azt emeli ki közülük amelyik bármivel felhívja magára a figyelmet.
Mi történik ha szerencsétlenségére valamelyik nyúl albínónak születik és felcsperedvén először baktat ki a lucernásba legelni?
Eldőlt a sorsa mielőtt jóllakhatna. Néhány percen belül repülni tanul sassal a hátán.
Aztán mondhatja ő a sasnak hogy -Sas szaktárs hát miért pont én? Ugyanolyan jogom van tovább élni mint barnának született testvéreimnek-.
Mennyiben fogja ez a sast meghatni?
Gizike néni 80évesen egy szép vasárnap délután meglátogatja Lujza nénit egy kellemes teadélutánra.
Sajnos a keksz aminek kiemelt feladata lenne, forró kávéba mártogatván megpuhuljon, a szokásosnál is szárazabb ezért a cseverészés elhúzódik és Gizi néni este 10órakor ballag hazafelé a 8. kerületi Leonardó Da Vinci utcában másfélmillió forintnyi fukszal a nyakában.
Joga van e így tenni? Természetesen.
Természetesen ki lesz rabolva szegény Gizi néni a jogai ellenére.
Ugyanis Kolompár Csáknorrisznak nem mondták meg hogy Gizi néninek joga van este 10-kor, talpig fukszban azon a környéken hazaballagni.
Ha megmondták volna neki akkor valószínűleg keres egy szerzetesrendet és egész hátralévő életét a szegények istápolására fordítja.
Tisztelt feminista hölgyek...
Fordítva tetszenek ülni a lovon. Nem mi vagyunk a célközönség. A Határátkelő blogon kommentelő férfiak nem erőszakolnak nőket. Örülünk a lenge öltözéknek, az egyfajta vizuális élményhez juttat minket de mi nem vagyunk ösztönlények.
Amikor majd neadjisten négy baromállat kezüket lábukat szétfeszíti és az ötödik behatol becses testnyílásukba akkor tessenek előadni a jogaikat. Akkor tessék elmagyarázni OTT AKKOR ŐNEKI hogy minden nőnek joga van miniszoknyában járni.
A köznyelv hogy nevezi a buliba induló hölgyek lenge ruházatát?
Kihívó(mit hív ki, talán a sorsot maga ellen?).
Csábító(kit csábít?).
Provokatív(kit provokál?).
Véletlenül alakultak ki ezek a jelzők?
Miért öltözik egy nő így? Nagyon egyszerű.
Arra vár hogy a buliban megszólítsa Gerard Philippe reinkarnációja emigyen -Madam, engedje meg hogy egy francia sanzont énekeljek és utána nyaljak egy kevéskét-.
Namost ahhoz hogy ez megtörténjen és Gerard Philippe felfigyeljen a leányzóra, a leányzó úgy gondolja hogy mindent ki kell pakolni a kirakatba.
Ennek a teljesen jogos és érthető vielkedésnek a veszélye az hogy felhívja magára az ösztönállatok figyelmét is.
A feminista állásponttal szemben szó sincs arról hogy ő hibás lenne.
Az oktatófilm mindössze az áldozattá válás veszélyeire hívja fel a figyelmet.
Szaúd Arábiában élő kommentelőtársunk arra hivatkozik hogy nem szempont egy nőket megerőszakolni akaró számára az öltözködés mert őt is molesztálják mikor az egész testet befedő burkában jár.
Hátpersze mert a ökör arabja nem a CSÁBÍTÓ nőt látja hanem a NŐT a burka alatt.
Százötven éve egy szoknya alól kivillanó bokára erekciója támadt minden férfinak.
A hülye arabja CSAK burkába csomagolt nőt lát hát kit molesztáljon?
Vajon ha 5 méterrel a becsomagolt nő után sétál egy miniszoknyás szőkeség akkor is a burkást molesztálják?
A kriminológiában tantárgy a viktimológia. Az áldozattan. Azt vizsgálják hogy az áldozat akarattal vagy akaratán kívül tevölegesen mivel járult hozzá hogy áldozat legyen?
A betörő is abba a házba megy be amelyiken nem lát riasztót. Amelyik könnyebb préda.
A köznyelv nagyon találóan mit is mond az olyan nőre aki zárt ruhában van és visszafogottan viselkedik?
Távolságtartó.
Ez a jelző mindent elmond.
Persze egy hétvégi buliban nem lehet távolságtartónak lenni. Csak érzékeltetni akartam a különbséget a két véglet között.
Provokatív-Távolságtartó.
Természetesen minden nőnek joga van úgy öltözni ahogy akar. Kiharcolták maguknak a jogot.
Egészségükre.
Nekünk el lehet magyarázni a jogokat. Vevők vagyunk rá.
Mi vagyunk a Feministákkal Egyetértő Munkaközösség.
Nem minket kell meggyőzni.
Az ösztönlény barmokat tessék meggyőzni. Őket feministává tenni.
Nem a férfiak a veszélyesek. A férfiak azon csoportja veszélyes akik állati szinten viszonyulnak a nőkhöz.
Nem a nők a veszélyesek. A nők azon csoportja veszélyes amelyik vastag pénztárcájú spermadonornak tekinti a férfiakat.

A törvényadta jogok ennyit érnek adott környezetben:

Kiszáll a NAV a tanyára, hogy ellenőrizzék az illegális szeszfőzést. Az öreg gazda mondja nekik, hogy bárhova bemehetnek, csak a gépszín háta mögötti mezőn lévő fészerhez, oda ne menjenek. 
Na, erre nagy arrogánsan előhúzza a pénzügyőr a szolgálati igazolványát.

- Látja ezt az igazolványt bátyám! Én ezzel minden mezőgazdasági létesítmény, akármelyik részlegébe bemehetek úgy, hogy nem maga fogja megmondani nekem, hogy mit csináljak.

- Rendben van, maga tudja.

A pénzügyőr átlép a kerítésen, és eltűnik, majd kisvártatva üvöltözve rohan visszafelé, mögötte a svájci díjnyertes tenyészbika. 
Láthatóan az életéért fut, és a bika minden egyes méteren teret nyer.
Az öreg azonnal eldobja a kezéből a vödröt, rohan a kerítéshez és teli torokból kiáltja neki:

- Az igazolványt, mutassa neki az igazolványt !

 

305 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr456930241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adg 2015.02.17. 10:30:24

@soad1221: Kiartjuk egymast az asszonnyal. Errol szol a hazassag. Majd hintus is megtudja, ha beno a feje lagya (felteve, ha megeri) es talal egy lanyt.

soad1221 2015.02.17. 12:21:07

@adg [Au, Darwin]: :)
mondjuk ha sokáig nyomja az "én is megérdemlek egyet" gondolatmenetet, akkor nem tartom valószínűnek..

A gyufaárus lány 2015.02.17. 14:51:42

@soad1221:

Nem lep meg. A nőket eltartják. Ez nem zavar! Az viszont zavar mikor ezek az eltartott nők akarják megmondani hogyan is kéne élni az életet. Babett és tilmir pedig tipikusan ilyenek.

Csak a mérnökurak érdemelnek szerető nőt, akik el tudják tartani a nőjüket, ugye?

A gyufaárus lány 2015.02.17. 14:55:28

@soad1221:

Babett azt nyomatja hogy nekik borzasztóan nehéz az életük, mivel Magyarországon élnek! Közben meg kommentelget egész nap. Akinek nehéz az élet(tehát pl ninsc mit enni) az nem netezni fog hanem futni az ennivaló után. Pl elmegy dolgozni. Babett erre nem szorul rá, pont ez a lényeg! Hogy ne okoskodjon a magyar nyomorról az, aki nem is abban él. Ő jobban tudta mindig a nyugati melós életvitelét is nálam. Hiába írtam le neki százszor hogyan élek(hogyan él egy nyugati melós) rácáfolt és megmondta hogy nem is úgy él, csak én élek úgy. Mert egy nyugati melósnak pl. elképzelhetetlen hogy kocsit tartson fenn, Babett ezt fel se tudja pl fogni. Hogy hogyan lehet az hogy valaki képtelen kocsit fenntartani. Egyszerűen nem érti, mert más közegben él. Ahogy én se érthetem a hajléktalanok gondjait.

adg 2015.02.17. 15:48:37

@A gyufaárus lány: "Hiába írtam le neki százszor hogyan élek(hogyan él egy nyugati melós)..."
...hogy siman felrerak 500 eurot havonta, majd nyekeg, hogy nincs penze. Ha 5000 euroval tobbet keresnel, es felretennel 5500-at, ugyanigy nem lenne penzed. Latszolag...

Hogy all a hambibiznisz?

A gyufaárus lány 2015.02.17. 15:51:00

@adg [Au, Darwin]:

Simán? Konkrétan nyomorgok érte. Aussieban meg a kulimels is röhögve félrerak ennyit az álomszerű 2 ezer eurós bérből. Hogyan lehet ennyire gazdag Ausztrália?

adg 2015.02.17. 15:58:08

@A gyufaárus lány: Konkretan tobbszor megbeszeltuk, hogy nem igy van.

Viszont a nyomorod sajat valasztas. Ha nem rakod felre az 500-at, vagy nem mindet, akkor messzebbre erne a takaro.
Ha az osszes fizetesedet felretenned, akkor meg arrol panaszkodnal, hogy a fenyes nyugaton a kulimelosnak az utcan kell laknia, es kajat kell koldulnia, hogy masok a zsirjan eljenek?

Mit csinaltal, hogy kaptam ertesitest a valaszodrol?

A gyufaárus lány 2015.02.17. 15:59:22

@adg [Au, Darwin]:

Mennyit keres egy ausztrál kulimelós akkor? Mert én úgy olvastam hogy 2 ezer euró körül legalább. Az élet pedig alig alig drágább mint pl Ausztriában.

adg 2015.02.17. 16:04:13

@A gyufaárus lány: Nem viszel bele ebbe az utcaba tobbszor...

soad1221 2015.02.17. 16:05:14

@A gyufaárus lány: igen. valóban ezt írtam. örülök, hogy érted amit az emberek mondanak neked.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 16:17:47

@adg [Au, Darwin]:

Nekem is javasolták már fórumon hogy menjek inkább Ausztráliában burgert forgatni mert ott sokkal többet keresnék és sokkal jobban élnék mint a csöves Ausztriában.

soad1221 2015.02.17. 16:17:59

@A gyufaárus lány: nem igaz amit írsz.
most is vádaskodsz és írsz olyan dolgokat emberekről, adsz a szájukba olyan mondatokat, amik nem igazak.
hiába próbál neked bármi értelmeset írni, nem érdekel, folytatod egy hazugsággal.
Nem, nem csak a mérnökurak érdemelnek szerető feleséget. De neked halvány fogalmad sincs, hogy egy kapcsolat,házasság mit jelent. Vmi cukormázas amerikai szirupból veszed a mintát, hogy milyen is lehet az...
Egy nőt nem érdemelsz meg. Egy nő nem fizetés, ami jár..
Egy nő, akivel kapcsolatban élsz, épp olyan ember, mint te, vágyakkal gondolatokkal, érzelmekkel, stb.. Te pedig egy fajta tárgynak tartod, amit megérdemelsz.
Egy 3 gyerekes anya aki otthon a gyerekeit neveli nem kitartott, nem eltartott (látom legalább ennyit sikerült elérni!). Egyetlen nap több munkát végez el, mint Te 2,5 év alatt. Te most az én feleségemet is simán lekurvázod ezzel a lendülettel, miközben Ő aztán nagyon sokat tanult, sokkal több évig dolgozott a munkahelyén, mint Te eddig életedben, és jelenleg tovább tanul és nevel 3 gyereket.
Nem ismerem sem Tilmirt, sem Babettet, de biztos, hogy közelebb állnak ehhez az élethez, mint ahhoz, amit Te leírsz..
Te köszönd meg, ha egy ilyen nő neked bármiben is tanácsot ad.

soad1221 2015.02.17. 16:19:08

@A gyufaárus lány: a nagy nyomor közepette mennyit költöttél alkoholra az elmúlt héten?
És az elmúlt éveben?
Na ha 1 eurónál többet, akkor kuss, nem nyomorogsz, hanem ezt választod.

adg 2015.02.17. 16:24:05

@A gyufaárus lány: Ha az osszes fizetesedet felretenned, akkor meg arrol panaszkodnal, hogy a fenyes nyugaton a kulimelosnak az utcan kell laknia, es kajat kell koldulnia, hogy masok a zsirjan eljenek?

Erre kimaradt a valasz valahogy.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 16:28:14

@soad1221:

Egyetlen dologban hibádzik ez az egész. A gyerek nem kötelező! Senki nem kért rá egyetlen anyukát se hogy gyereket szüljön és nevelje a gyereket/gyerekeket! Ez minden esetben egy saját döntés és vállalkozás. A kapitalizmus nem választás. nekem muszáj ebben élnem, mégse kértem ezt senkitől! Úgyhogy itt neekm van jogom panaszkodni, nem a gyerekes anyukáknak, AKIKNAK a SAJÁT döntésük volt hogy pl gyereket fognak nevelgetni.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 16:30:39

" Egyetlen nap több munkát végez el, mint Te 2,5 év alatt. "

Ez hogy jött ki? Nem igazán lehet összehasonlítani a kettőt. De hidd el én dolgoztam keményen amíg ki nem rúgtak.

soad1221 2015.02.17. 16:31:15

@A gyufaárus lány: látod, ezért nem lesz neked soha szerető feleséged...
kösz, hogy leírtad helyettem :)

A gyufaárus lány 2015.02.17. 16:31:39

@soad1221:

Tegnap benyomtam vagy 5 sört. Itthon ittam természetesen. Ma szerintem pl nem iszok. Ha szerinted ez luxus, akkor komoly gondok vannak a fejedben..szerintem meg az autókád a luxus amivel füstölögsz az úton.

soad1221 2015.02.17. 16:32:19

@A gyufaárus lány: elhiszem, hogy keményen dolgoztál. De ez úgy jön ki, hogy én tudom mit jelent gyereket nevelni akár 1 napig is. Te nem.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 16:35:01

@soad1221:

És?A te választásod volt gyereket nevelni. Normális esetbne az ember pl nem tekinti munkának a gyereknevelést. Te annak tartod? Engem nem érdekelnek a gyerekek, valószínűleg nekem se lesz soha gyerekem. Vágyok rá pedig én is. Csakhogy velem nő nem fog kezdeni az fix. Nekik a csillogás kell. Az utazgatások..paris paris..így szoktam megfogalmazni..paris paris..

soad1221 2015.02.17. 16:35:49

@A gyufaárus lány: egyébként a luxus és a nyomor között szerinted van átmenet?
azt mondod, hogy nyomorogsz, és tegnap ittál a nyomorban 5 sört.
az én "autókám" nem arra van, hogy füstölögjek az úton, arra valóban luxus lenne.
mindegy lépek, van dolgom és most nem szórakoztat a veled való beszélgetés..

soad1221 2015.02.17. 16:38:20

@A gyufaárus lány: hát te tudod. én szerencsére nem ismerek ilyen nőt.

soad1221 2015.02.17. 16:40:05

@A gyufaárus lány: ja, az meg a te választásod, hogy nem tanulsz tovább, nem? úgyhogy semmi jogod panaszkodni.
az is a te választásod, hogy milyen munkát végzel és mennyiért, nem? még inkább semmi jogod panaszkodni.
a te választásod, hogy a szabadnapodon, ha behívnak dolgozni, te nemet mondasz, nem? hogy mered egyáltalán a panaszkodás szót kimondani? :)

A gyufaárus lány 2015.02.17. 17:28:44

@soad1221:

ilyen alapon senki sem panaszkodhat, mert miért nem tanul mindenki ki programozónak és él jól. Nevetséges.

soad1221 2015.02.17. 17:38:01

@A gyufaárus lány: látom sikerült felfognod a lényeget..:)
igen, nevetséges, hogy Te megmondod, hogy egy nő nem panaszkodhat, hogy itt szarabbul él, mint ugyanannyi munkával pl Németországban.
Nevetséges, hogy egy vagy több gyereket nevelő anyára te azt mondod, hogy eltartott (előzőleg kitartott..), és hogy nem dolgozik.
Nevetséges, hogy Te 24 évesen 2,5 év melóval és önálló élettel kioktatsz bárkit munkáról, életvitelről.
nevetséges ahogy összeméred magad mondjuk velem. Vagy bárkivel.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 17:42:53

@soad1221:

Miért mit mondjak rá? Hogy egy hős? Egyik anyuka sem hős! ugyanis választott élet az anyukaság! A melós élete meg rendszerint kényszerélet..mivel enni csak kell valamit..meg valahol lakni..erre pedig elő kell teremteni a pénzt..vagy mehetünk az erdőbe élni.

Nem oktatok ki senkit. Csak röhej hogy azok írnak a nyomorról meg a szegénységről (lásd Babett) akiknek nincs is részük benne. A szegénységben nekem van részem, ezért írhatok róla. Nem te élsz egy 11nmes konyhában haver, oké? Nem te nézegeted az akciós termékeket hogy minél kevesebbből megélj, oké? Örülj hogy dolgozhatsz olyan lufi szakmában mint az informatika és megfizetnek valamennyire. Örüljél.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 17:50:56

@soad1221:

Egyébként most sem vagyok teljesen önálló. Tudod melósként nem telik önálló élettérre sem. De hát te mit tudsz erről, túlfizetett informatikus. Semmit se.

soad1221 2015.02.17. 17:55:48

@A gyufaárus lány: 1. a melós életet te választottad, ezt magad mondtad.
2. a nem melós is előteremti a pénzt az ételre
3. te bármikor szinonimaként használod a nyomor és a szegénység szavakat, másnál ha csak a szájára veszi ezeket, már nyüszítesz. mert persze neked van jogod, másnak nincs. igaz fogalmad sincs, hogy x évvel ezelőtt hogyan élt.
3. a lakás és a személyek számát leosztva 12,5 m2-en élek. az bizony nem sokkal több, mint a 11 m2-ed. a teljes lakás méretét elosztva 2-vel mennyi jut neked? azt kihagyod, de bizony az is az életteredhez tartozik, Wc-vel, fürdővel mindennel. így lenne korrekt, oké?
4. de bizony hogy nézegetem. sőt nem egy helyen vásárlok, éppen azért hogy mindent a legolcsóbb helyen tudjak megvenni. oké?
5. az informatika nem lufi szakma.
6. nem dolgozom benne.

Ez a választott élet az anyukaság meg nagyon cuki :) De tök jól leírod, hogy mennyire büdös neked a munka, csak azért dolgozol minimális mértékben, hogy ne halj éhen. Te nem akarsz dolgozni.

soad1221 2015.02.17. 17:58:05

@A gyufaárus lány: túlfizetett sem és informatikus sem vagyok.
2,5 év alatt elfelejtetted a magyar nyelvet, vagy sosem értetted a szavak jelentését?
merthogy az önálló embernek nem feltétlenül van önálló élettere. Azon a legtöbb ember osztozkodik. Én pl nem csak 1 emberrel, hanem sokkal többel.
akkor én sem vagyok önálló?

soad1221 2015.02.17. 18:01:41

@A gyufaárus lány: azt nem teljesen értem, hogy a sértegetés neked milyen örömet okoz?
én bírom, hidd el lepereg rólam, de ilyenkor érzel vmi örömet?
vagy mit?

soad1221 2015.02.17. 18:02:41

@soad1221: na kezdek fáradni, rendesen a számokat sem tudom felsorolni.. :)

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:05:10

@soad1221:

Abból van elegem hogy ez a két jó asszony egész nap kommentelget közben meg arról regél hogy milyen nehéz az élet. De lehullt már a lepel, mindkettőről kiderült hogy HTB nők. A szájuk is nekik a legnagyobb általában.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:05:45

@soad1221:

Aranyos a számolgatásod, te is zúgó hűtő mellett alszol el?

soad1221 2015.02.17. 18:06:19

@A gyufaárus lány: borzasztóan alacsony az ingerküszöböd, ha ebből eleged van.
javaslom emelj rajta egy picit...

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:06:21

Az meg külön röhejes hogy 3 hete vagyok munkanélküli, de engem megszóltok hogy takarodjak már dolgozni, a sok HTB nőnek meg senki nem írja, hogy menjen már dolgozni is kicsit.

soad1221 2015.02.17. 18:07:20

@A gyufaárus lány: nem. húzd ki a hűtőt akkor nem zúg. :)

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:07:46

@soad1221:

Te az vagy. Hónap elején kicsapod a sok pénzt az asztalra és ez a lényeg. Én tesómmal élek, osztozunk a költségeken, ez szánalmas, antiférfi életmód. Legalábbis a társadalmi mérce ez. Mikor mamahotelben laktam akkor is röhögött rajtam mindneki. Az is antiférfi.

soad1221 2015.02.17. 18:11:43

@A gyufaárus lány: a sok=2? eddig 2 soroltál fel. persze azt nem tudhatod, hogy HTB, de ezen ne akadjunk fenn.
ha a 2 HTB nő épp mondjuk gyereket nevel és tanul, már egy picit többet csinál, mint te aki konkrétan semmit, max iszik.
nekem mondjuk mindegy, nem kell dolgoznod, csak te ne oktass ki senkit munkáról, 2,5 év munkatapasztalattal. nekem csak 16 év van a hátam mögött és ahány évesen amikor te bele kezdtél a melós létbe én már több, mint 2x annyi ideje dolgoztam. és jóval több év melós munkaidő van mögöttem, mint mögötted.
Tehát mit akarsz összemérni?

soad1221 2015.02.17. 18:14:14

@A gyufaárus lány: mi vagyok pontosan? ez nem férfiasság kérdése, ha az önállóságra gondolsz.
és nem csapom ki a sok pénzt. azt se tudod mennyit keresek. És az ne zavarjon meg, hogy nem csak én vagyok kereső a családunkban, tudod a feleségemnek is van jövedelme, mint már említettem :)

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:15:49

@soad1221:

EZ nem verseny. És sajnos nekem is kell dolgoznom. Jelenleg éppen nem vészhelyzet hogy dolgozzak, de ezt csak annak kösztönhetem hogy felnőtt létemre képes voltam anyámmal meg képes vagyok nővéremmel élni. Normális ember 24 évesen nem a szüleivel akar élni ha már dolgozik. Én bevállaltam a szupermasszív nyomort a szar pénzért. A nővéremmel való nyomorgást is vállalom. Igazából szívesebben lakom a családtagjaimmal mint idegen köcsögökkel. Egy fokkal jobb nyomorgás.

soad1221 2015.02.17. 18:15:56

@A gyufaárus lány: igen, és az embere 99%-a valakivel osztozik a költségeken. Van aki vad idegennel bérel lakást, ő vele osztozik.
Te vagy az egyetlen aki azzal számol, hogy egyedül meg tud-e élni, vagy sem.

soad1221 2015.02.17. 18:18:04

@A gyufaárus lány: látod, megint a nyomor. ha tegnap futotta 5 sörre nem nyomorogsz.

soad1221 2015.02.17. 18:20:08

@A gyufaárus lány: Ha 21 évesen nem ismerem meg a feleségem, akkor lehet, hogy én sem lennék házas. Akkor vagy a családtagjaimmal vagy vadidegennel élnék.
a "szupermasszív nyomor" meg nem ettől függ.
Az (amiben persze nem élsz) a lustaságod következménye, nem a nővéred és nem anyád hibája.
gondolom ők sem adnak ebben igazat. tényleg sokszor kérdeztem már, de nem válaszoltál: ők mit mondanak neked?

soad1221 2015.02.17. 18:22:14

@A gyufaárus lány: "EZ nem verseny. És sajnos nekem is kell dolgoznom."
ezzel mit akarsz mondani? hogy ki hány éve dolgozik? nem, nem verseny. csak ha összehasonlítod a te életed az enyémmel, akkor nézzük meg ezt is, ne csak a zúgó hűtőt mérd az autókához.
sajnos kell dolgoznod?
Én szerencsére képes vagyok dolgozni és tanulni.

érzed a különbséget?

A gyufaárus lány 2015.02.17. 18:23:51

@soad1221:

Igen. Érzem. Nekem a munka nem valami áldás, amit csinálhatok. Szerettem pl a mekit, magát a tevékenységet!! De a kirakatot nem. Az undorító kapitalizmust nem szerette mögötte, gyűlölöm ahogy működik. Azt még jobban gyűlölöm hogy egyesek szerint én a kapitalizmus áldását élvezem mert roskadoznak a polcok az árutól meg a szolgáltatásoktól. ja roskadoznak csak éppen a melósnak nem telik rá.

soad1221 2015.02.17. 18:58:46

@A gyufaárus lány: ertelek.nem értek egyet,de elfogadom. Ezért sertegetsz,nezel le,stb bárkit?
ja amunka nem áldás,az az élet része. Szerencse,hogy képes vagyok rá.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 19:38:59

@soad1221:

Nem sértegetek senkit. Nevén nevezem a gyereket. Ha valaki unatkozó htb akkor ne sértődjön meg ha annak fogják nevezni.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 19:41:06

+ valaki kommentelget egész nap blogokon akkor ne próbálja nekem beadni hogy ő nem egy unatkozó htb stb.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 19:42:00

Lehet hogy csak 2 éve vagyok melós (amúgy ez miért számít? Csak az beszélhet erről aki 20 éve az?) de annyit tudok hogy aki dolgozik az nem ér rá egész nap blogolni. Függetlenül attól hogy mit dolgozik.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.17. 19:53:51

@A gyufaárus lány: te vagy az antiferfi mintakepe. Nyavalygos, panaszkodos
igy fogod leelni az eleted.
Jobb, ha felkeszulsz ra.

A gyufaárus lány 2015.02.17. 19:59:31

@~~Babette~~:

Jaja, vágjak inkább jó képet ahhoz hogy kizsákmányolnak! Igazad van!

A gyufaárus lány 2015.02.17. 20:05:12

@~~Babette~~:

Ha Magyarországról rinyálnák akkor meg tapsolnál hogy igazad van azonnal menekülj Nyugatra.

A férfi az mindig vágjon jó képet. Akkor is ha közben szenved. Ugyi?

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.17. 20:55:32

@A gyufaárus lány: figyi, Q, menj port lockroyba pingvinornek, epp keresnek egyet. Senki nem fog kizsakmanyolni.

BD MD Msc 2015.02.17. 21:11:13

@A gyufaárus lány:
semmi gond azzal, hogy munkanélküli segédmunkás vagy. azzal se, hogy tanulatlan. azzal sincs, hogy a rokonod konyhájában élsz, nem probléma, hogy szegény vagy. nem baj, hogy nem vagy vonzó a nők számára (se). nem számít, hogy nincsenek ambícióid.

csupán két dologgal van gond: ahogy a problémáid "kezeled", s ahogy másokhoz közeledsz.
a jó hír, hogy csak rajtad múlik, hogy ez megváltozzon. a rossz hír: ugynanez.

bár büszke vagy a rengeteg eszedre, képtelen vagy következtetéseket levonni. ezért vagy frusztrált és boldogtalan. no meg, mert a langyos állóvízben tapicskolsz, ahelyett, hogy kezdenél valamit magaddal. pl. látogass el észak-koreába, ott nincs kapitalizmus. vagy élj az erdőben, ott megfizethető a lakbér. bár ezek elsőre vad ötleteknek hangozhatnak, garantáltan értékes tapasztalatokkal járnak. és talán hozzásegíthetnének, hogy az egódon kívül mást is észrevegyél a világban.

adg 2015.02.17. 22:25:49

@A gyufaárus lány: Ha az osszes fizetesedet felretenned, akkor meg arrol panaszkodnal, hogy a fenyes nyugaton a kulimelosnak az utcan kell laknia, es kajat kell koldulnia, hogy masok a zsirjan eljenek?

Meg mindig nincs valasz...

A gyufaárus lány 2015.02.17. 22:47:42

@adg [Au, Darwin]:

Nem értem milyen választ vársz. Az idegesít hogy pucoljuk fényesre a palotákat, de nekünk meg nincs pénzünk beülni egy étterembe enni egy jót. Életvitelszerűen biztosan nincs.

adg 2015.02.17. 23:32:11

@A gyufaárus lány: edig a kerdes egyertelmu. Persze nem valaszltal ra.

Arrol nyafogsz miota ismerlek, hogy a kulimelos milyen szarul el a fenyes nyugaton, igy nincs penze meg ugy, konyha, huto, nover, stb, mikozben havonta tobbet felreraksz, allitolag, mint az otthoni fizetesed lenne ugyanebben a munkakorben.

En ertem, hogy azert teszed felre, mert kesobb kezdeni akarsz vele.valamit, es ezt meg becsulom is. De nem azert nyomoogsz a konyhadban, mert ennyire telik, hanem mert a penzed jo reszet felrerakod. A nyomorod az ara, hogy kesobb vehess egy lakast pesten, ahol majd dolgozhatsz kevesebbert, mint a mostani megtakaritasod.

Szoval, ha kevesebbet tennel felre, kevesbe nyomorognal, ha tobbet, akkor meg jobban.
Es ez nem azert van, amikkel dobalozol, ez egy egyedi dontes. Nem hasznalod fel a fizetesed egy kesobbi cel erdekeben. Ha az 500 ott figyelne a penztarcadban, lenyegesen emelne az eletszinvonaladon.

Az allando mernokurazasod meg egyenesen nevetseges, mint valami 50-es evekbeli propagandaszoveg. En pl nem tudok felretenni 500 eurot havonta, kb feleljuk a fizetesemet, megha ez hihetetlen is szamodra, es nem passzol az egyugyu vilagkepedbe. Igaz, hogy hatan eljuk fel, de megis. Raadasul egy csomot tanultam, hogy ezt csinalhassam, igyekszem tovabbkepezni magam, tobbet dolgozom es osszehasonlithatatlanul nagyobb felelosseget kell vallanom a munkamert, de en ezt szeretem csinalni, mindig is ezt akartam, igy nem nyigok miatta folyton. Ebbol

adg 2015.02.17. 23:34:38

Lemaradt a vege, szoval ebbol az nez ki, hogy az ember milliardos, hiszen nem ri naponta orakon keresztul.

Szoval igy.
Ha az osszes fizetesedet felretenned, akkor meg arrol panaszkodnal, hogy a fenyes nyugaton a kulimelosnak az utcan kell laknia, es kajat kell koldulnia, hogy masok a zsirjan eljenek?
Erre meg mindig nem valaszoltal...

Persze lenyegi es ertelmes valaszokra neked nem telik, csak odavagni egyet a bekeszitett paneljaidbol.

soad1221 2015.02.18. 08:16:22

@A gyufaárus lány: bocs, de ha vkit lekurvázol azért, mert a férjével együtt gyereket vállalt és épp őt neveli otthon, de eközben képzi magát, mert a több év után nem sok esélyt kap a munkahelyén, hogy visszaálljon, miközben rohadtul nem otthon szappanoperát nézett egész nap, na akkor nagyon messze jársz... Nem hogy nevén nevezed a gyereket, egész egyszerűen sértegetsz vkit, aki nálad többet tett azért hogy jobb legyen.
még csak az eltartott sem igaz feltétlenül
nem tudom Babette esetében hogy van (engem spec nem is nagyon érdekel), de nálunk a teljes jövedelmünk kb felét szerzem én, a másik fele a feleségem jövedelme, a gyerekek után járó családipótlék, stb...
sok közöd nincs hozzá, és ahhoz sem hogyan élünk, de ugyancsak messze jársz a valóságtól, ha azt hiszed, hogy hó elején lerakom a zsák pénzt, hogy nesztek, lehet virgonckodni. Hát nem. Nagyon beosztva, minden ktg-et megnézve, több évre visszamenőleg, akár napi bontásban fel tudom sorolni, hogy mire költöttünk. NEm azért mert ez örömet okoz, hanem csak így tudjuk kigazdálkodni a napi megélhetés, a továbbtanulás és a jövőnkre való megtakarítás összegét.
Ja, autóra költök, mert rengeteg időt spórol. Mo-n mi egy 8 éves deawoo kalost tudunk megengedni magunknak. Sokkal többre nem vágyom, megfelel ez is - bár a 3 gyerekhez jó lenne egy picit nagyobb tér -, de azért luxusnak nem nevezem, mert használni is akkor használom, amikor szükséges.
Persze tudom, hogy van aki ezt sem engedheti meg magának. Mi viszont tettünk azért, hogy ez legyen. Sokat tettünk, és persze, ez a mi választásunk.
A tiéd meg az, hogy egy zúgó hűtő mellett alszol, Ausztriában és az is a te választásod, hogy nem tanulsz tovább, ésatöbbi ésatöbbi...
Amit nem értek, hogy emiatt miért haragszol te bárkire is?
Az, hogy ki hány évet dolgozik csak amiatt érdekes, hogy mit is mérsz össze. Én 24 évesen nem tudtam volna a testvéremmel közösen fenntartani egy lakást. De tettem azért, hogy 32 évesen tudjak egy nagyobbat. Te irigyled tőlem a jövedelmem, ami itthoni viszonyok között reál értéken bizony nem sokkal több, mint a Tiéd ott, egy hangyányit nagyobb felelősséggel, mint a Tiéd.
Bocs, te így laikusként a mérnök és az informatikus közötti különbséget sem látod, egyáltalán nem látsz rá ezen emberek munkájára, így az általuk elvégzett munka értékét sem igazán tudod megítélni. És ezek alapján írod, hogy túlfizetett.
Mellesleg amikor még nem voltam mérnök melósként dolgoztam, mint írtam több, mint 2x annyit, mint Te és bizony egy pillanatig nem irigyeltem senkit, aki többet keres, hanem kerestem a lehetőségét, hogy én is jobban éljek.
Ismétlem: nem tudod, hogy mi a feleségemmel hogyan éltünk 10 éve. Sőt azt se tudod, hogy most hogyan élünk. Nem panaszkodom miatta, nincs is közöd hozzá, de ezt Te látatlanban is irigyled és kijelented, hogy nem érdemeljük meg. Mert a feleségemet kitartottnak, engem hülyének és túlfizetettnek nevezel.

soad1221 2015.02.18. 08:45:43

@A gyufaárus lány: Te mikor pucoltál palotát fényesre?
komolyan kérdezem, volt hoyg egyszer is takarítottál egy "palotát"?
Eddig arról írtál, hogy bucit sütöttél a mekiben.
A kapitalizmusról pedig: bizony vannak hátrányai, ez kétségtelen. az életben az elosztás nem egyenlő, egyrészt azért mert nem mindenki egyenlő képességű, szorgalmú, stb. Aztán vannak szerencsések is, meg vannak nem azok. Aztán vannak akik érdemtelenül jutnak javakhoz és vannak akik sokkal többet érdemelnének a munkájukért.
Ezzel sajnos nem tudsz mit kezdeni, max elmész Kubába vagy É-Koreába, ahogyan páran javasolták. Szerintem ott szarabb. persze ez csak egy vélemény, lehet, hogy Te jobban éreznéd magad.
Viszont itt Mo-n is van lehetőséged a jobbra, ha teszel érte. Ausztriában ugyanazzal a befektetett munkával és idővel még többre tudsz menni. Aztán folytathatjuk a sort, Anglia, No, Norvégia stb...
Miért nem mész Svájcba, ott hangosan tudnál röhögni buszsofőrként is, mekisként is. van 10000 EUR a számládon, kimész, lakást bérelsz, munkát keresel és ha igazat mondasz, akkor max. 3 hónap alatt visszajött a pénzed, onnantól kacaghatsz hangosan.
Meg úgy egyébként mi alapján mondod Te meg, hogy itthon mennyire könnyű, vagy nehéz az élet? MIért mentél ki Ausztriába 11 m2-en "nyomorogni" napi átlag 2-4 sörrel?

adg 2015.02.18. 09:30:46

@soad1221: Ne huzd fel magad, nem er annyit az egesz. Take it easy. :)

Ha mar: "a gyerekek után járó családipótlék"

Szoval az egyszeru kulimelosok altal befizetett adokon eloskodtok. Erdekes, hogy ha azt valasztja az infos ur, hogy gyereke legyen, akkor penzt kap a melos zsirjabol. Bezzeg a felelosen gondolkodo ember, akinek nem kell gyerek, az meg nem kap. Csak nylja a padlot az urak utan. :)

A gyufaárus lány 2015.02.18. 10:38:02

@soad1221:

Kicsit túlreagálod. Nem kurvázok senkit. Az tény hogy haragszom a nagyszájú!! háztartásbeli nőkre, mikor megmondják hogy mit meg hogy kéne nekem csinálni (elvenni egy gazdag nőt esetleg?). Nem mondtam hogy a feleséged ilyen! Csak azt hogy általában ez a megszokott. Hogy a férj hó elején kicsapja az asztalra a dohányt, a nők meg csillogó szemekkel kapnak utána. Úgyhogy szálljunk le erről a vágányról mert én nem kurváztam senkit.

Ott fals az egész mikor a választásokról írsz. Persze, az én döntésem volt mikor nem jártam be egyetemre, de az a múlt! Most viszont totálisan kényszeréletem van, kényszerországban. Nem lehet összehasonlítani azzal hogy van egy feleségem és gyerekeink vannak, az 100 %osan egy választott út! Semmilyen kényszer nincs benne! Az én jelenlegi életem nem valami választás, hanem kényszerpálya! És amikor azon röfögnek naponta határátkelőn hogy Nyugaton melósnak lenni is valami kurvajó dolog, akkor szerintem jogosan verem a tamtamot, hogy ez nem is így van. Mert ezt nyomatják, te is tudod. Hogy Nyugaton létbiztonság van, kiszámíthatóság meg a többi címeres BAROMSÁG. Ami még igaz is lehetne ha mondjuk tényleg úgy működne hogy ha van munkám, az nagyjából biztos is. De sajnos nem ez a helyzet. Ugyanolyan bizonytalan az átlagember élete mert egyáltalán nem biztos hogy holnap is van még munkahelye.

A lakásról : Ne legyél benne biztos hogy nem tudtad volna fenntartani. Nem tudom miért írod,de mi egy lepukkant 35nmes szociális bérlakásban élünk, ilyesmit otthon is fenntartasz két minimálbérből a barátnőddel pl. De lehet még egyből is ha szerényen élsz. Az hogy reál értéken annyit keresel mint én, megint nem igaz. Sokkal több pénzed van a helyi szolgáltatásokra mint nekem itt. A globális javakból való fogyasztásnál már lehet kisebb a különbség, de összemérni se lehet igazán hatékonyan.

Nem irigylek én semmit se. Csak finoman szólva is elegem van belőle hogy egyesek szerint a sör luxus, de akkor már megy a hallgatás mikor leírom hogy milyen ramaty az életvitelem. De lehet jönni a sörrel legalább. Mintha olyan nagy dolog lenne.

A gyufaárus lány 2015.02.18. 10:44:44

@soad1221:

Annyit tudok hogy most is ugyanolyna a világ mint bármikor. Vannak a királyok meg a koldusok. Én a második csoporthoz tartozom. Ilyen a kapitalizmus. Mi lehelgetjük a kirakatokat, de közben meg mi sikáljuk fényesre azokat. De bemenni már nem mehetünk.

Mint írtam kényszeréletem van. Nem csillogó szemekkel vágtattam ki Ausztriában kalkulálva az eurót, hanem KÉNYSZER VOLT. Konkrétan megfenyegettek hogy vagy kimész oda(a nővéredékhez, akik akkor mentek ki), vagy mehetsz a szülői háztól.Inkább kimentem mint az utcára...és azóta is tart nálam a rémálom, amit Ausztriának neveznek. Egyre inkább úgy vagyok viszont vele hogy szegény otthon is lehetnék. Még ha szeerényebben is élnék valószínűleg hasonló melókkal. Legalább munkám lenne! Mert ez a versenyezni 250 törökkel a mosogatásért is, szerintem szánalmas. Közben meg meg kell húzni magad mindenhol ,mert te csak egy scheisse auslander vagy.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.18. 11:08:14

@soad1221: ne bantsdmar szegenyt, hatnem latoxd hogy ugy kenyszeritik, hogy felretegyen havi 150ezret, ey kozben megigyon napi 5 uveg sort? Ha nem teszi, nem adnak neki internetet meg narancssarga kituzot.

soad1221 2015.02.18. 11:30:46

@adg [Au, Darwin]: néha felbosszant, de van ez így... azért túlélem :)
bizony-bizony, aki gyereket vállal, az csak élősködhet.
Aki tanul az is. Aki mindkettőt... na, hát az az igazán úr... :)
@A gyufaárus lány: 1. konkrétan használtad már a kurva szót
2. a kitartott szó rendszeres volt, ezzel már lekurváztad
3. bár megértetted, hogy az eltartott szó 1 fokkal jobb, de még mindig azt írod, hogy a férj kicsapja a pénzt, a nőnek meg csak ez kell. Na, ezt csinálják a kurvák...
Tehát, Te még mindig módszeresen kurvázol minden nőt, aki otthon gyereket nevel, míg a férje dolgozik.
Te lépsz erre a vágányra minden alkalommal.

Az összehasonlításod fals, hogy a te szavaiddal éljek.
A múlt, de az határozta meg a jelent, míg a jelen fogja a jövődet.
Ha a Te gondolatmeneteddel nézzük, akkor a család már nagyon nem választás nekem se, az már a múlt. már megvannak, nem tudom visszaadni. innentől akkor kényszerpálya, nem?
Aztán ott van az, hogy azt írják, hogy kurva jó minden... na ez nem igaz. CSak én írom le minimum 1000szerre, hogy nem minden fasza, de sokkal több a lehetőséged, jobb esélyed van munkát találni, továbbképezni magad és így jobb munkát találni. Ha van munkád akkor pedig egy magasabb életszinvonalat elérni ugyanazzal a munkával, mint MO-n...
Nem kurva jó. Az adott személy jobbat tud elérni. Ezért ment ki, ezért dolgozott.
A lakás: örülök, hogy Te jobban tudod, hogy milyen élethelyzetben voltam 8 évvel ezelőtt. Erre nincs mit reagálnom :)
A jövedelem: ugyanaz, mint az előző sor, ha te jobban tudod, hogy én hogyan élek, akkor nincs mit beszélgetni.
A sör a nyomorban luxus. Te a "nyomort" választod, hogy ihass sört. Aki valóban nyomorog nem tud sörre költeni. Te 500 EUR-t raksz félre, és sörre költesz további 80 EUR-t. Ha az 580 EUR-t nem erre fordítanád tudnál néha étteremben enni, más lakást fenntartani... ez a Te választásod. meg az is, hogy a félrerakott pénzből tanulásra, bármi fejlődésre fordítasz-e.
(megjegyzem a rád eső élettér 40%-al több, mint ami nekem jut...)
nem ismerem, a körülményeket, hogy miért kellett kimenned, de a fenyegetés és a kényszer szavak picikét súlyosabbak, mint ami Mo-n sanszos, hogy volt..
HA egy szír mondja még értem. Miért nem kerestél egy 35 m2-es lakást és bérlőtársat pesten és mosogatsz? HA igaz lenne amit elgondolsz itthon, akkor ez könnyen menne. Bár azt állítod nyomorogsz, még annál is szerényebben kellene élned - ne köss bele, ezt TE ÍRTAD AZ ELŐBB! De jobb lenne. Hát gyere, ki tart vissza? megfenyegettek?

soad1221 2015.02.18. 11:34:18

@A gyufaárus lány: ja, és itthon egyébként lazán talál bárki melót. a munkaerőpiac Mo erőssége. :)
Tudod nagyon nagy munkaerőhiány van MO-n a szakképzett állásokra, viszont elképesztően nagy a munkanélküliség a szakképzetlenek között.
és most gondolkodj el, mi van kint Ausztriában..

igen, kb ugyanez. és ugyanez a helyzet a világ nagyon nagy részén. Hogy a szakképesítés megszerzése ezen tudna-e segíteni, így hirtelen nem is tudom eldönteni :)

@~~Babette~~: igen, meg is sajnáltam.

A gyufaárus lány 2015.02.18. 11:40:24

@~~Babette~~:

Te csak ennyit látsz hogy 150 ezer. Azt már nem látod hogy hogyan élek mellette. Szerintem öngyilkos lennél ha hasonlóan kéne élned. Te palotában élsz, én egy kis szobakonyhában. Nagy különbség. És nem üveg sör, értsd már meg, mert ritkán kocsmázom.

A gyufaárus lány 2015.02.18. 12:46:01

@~~Babette~~:

Egyébként mamahotelben meg úgy társbérletben otthon is lehet pénzt spórolni. Melósként is. Főleg hogy pl gyári munkás nem nagyon keres 100 ezer huf alatt Magyarországon.

A gyufaárus lány 2015.02.18. 12:47:36

@soad1221:

Valószínűleg fogok is menni. Budapesten 1 hét alatt lenne munkám nagyjából. Kapkodnának utánam a vendéglátásban. Szegény otthon is lehetek, és akkor legalább otthon vagyok. Belekóstoltam a nyugati életbe, elég volt.

adg 2015.02.18. 12:57:43

@~~Babette~~: te mar megint a neten logsz munka helyett ?? :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.18. 14:55:08

@adg [Au, Darwin]: most jottem ki a szajsebeszetrol, az er?

A gyufaárus lány 2015.02.18. 15:10:01

@~~Babette~~:

Áruld el hogy hol. Egy mekiben keresnek 70 ezer forintot, de inkább többet, a műszakpótlékok miatt. Tudod Magyarországon fizetik azokat is rendesen, nem úgy mint itt, Nyugaton. Komolyan mondom ha most hazamennék az ölembe hullanának a 100-110 ezres gyári betanított melók. De kis szerencsével még jobb állások is. Gyakorlatilag Pest megyében az nem dolgozik aki nem akar.

adg 2015.02.18. 15:12:17

@~~Babette~~: Er, persze. Oszt ki fizette??? Mert ne mondjad mar, hogy blogolas kozben megkerested a sájszebés arat. Sok penzehes, engem nem erdekel a penz, csak zavar. Mas a belet kidolgozna, ha nem lenne epp kirugva, egyesek meg a szajsebesznel elvezkednek. :)

A gyufaárus lány 2015.02.18. 15:15:38

@A gyufaárus lány:

Egyébként ilyen életvitellel mint most, egy vidéki magyar városkában ugyanúgy maradna a fizetésemből. Szobakonyha vidéken max 30 ezer rezsivel, kaja hasonlóan mint most 30 körül lenne, egyebek 10 ezer. Maradna 20-30 rongy. És ez a legócskább gyári munkával.

És otthon élnék, nem megvetett scheisse auslander lennék. Mert jól hangzik az 500 euró, csakhogy Ausztriában 500 euró annyit ér mint nálunk 150. Ha szolgáltatásokról van szó. Ahhoz meg már elég közel van a 30 rongyos megtakarítás is.

A gyufaárus lány 2015.02.18. 15:25:33

Ja és csak melós körben ilyen nagy az eltérés Babett. Feljebb már sokkal kisebb különbség van életszínvonalban. Egy osztrák asztalos nem él sokkal jobban mint egy magyar asztalos. Az osztrák ugyanis a gatyáját is leadózza, a magyar pedig nem.

soad1221 2015.02.18. 17:15:17

@A gyufaárus lány: ez egy szép álom... Hidd el, itt aztán nem kapkodnak olyan gyorsan az emberek után. A vendéglátásban gyakorlat nélkül meg... (igen, jól látod, kétlem, hogy 2,5 mekit gyakorlatnak fognak tekinteni.)
De én szurkolok neked. Ha bejön, akkor meg majd gratulálok. Ha nem, akkor meg nem leszek kárörvendő...
Nagyjából így lehet összefoglalni a különbséget közöttünk.

2015.02.19. 06:28:56

Még mindig Hintáztok? Nem unalmas? :D

BD MD Msc 2015.02.19. 21:17:30

@~~Babette~~: sajnos nem trollnick. valódi. :(

@A gyufaárus lány: tudod mi az igazi problémád? az, hogy gyáva vagy. ugye nem is gondoltad, hogy ilyen egyszerű?

nincs annál szomorúbb, mint amikor valaki annyira fél az élettől, hogy elvesztegeti.

tisztában vagy vele, hogy azért vegzálsz, oltogatsz másokat, mert elégedetlen vagy önmagaddal?

a benned lévő (jelentős részben jogos) elégedetlenséget jóra is fordíthatnád. megvált(oztat)hatnád a világot, eltörölhetnéd a múltat végképp, kirobbanthatnád a proletárforradalmat. de legalább megpróbálhatnád.

az a baj, hogy a biztonság (pénz) rabja vagy, nem mersz kilépni a langymeleg pocsolyából, amiben évek óta vegetálsz a rokonaid árnyékában (szoknyája alatt).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.19. 21:23:49

@A gyufaárus lány:
Ha így dolgoztál volna baszod, nem rúgtak volna ki:))))))))))))))))))))))

www.youtube.com/watch?v=FrxPNacthyE

A győzelem rózsája 2015.02.20. 13:26:48

@BD MD Msc:

Jobb idegenekkel élni mint a családtagjaiddal? Ha igen, akkor máris összeköltözök csóri grazi magyarokkal.

A győzelem rózsája 2015.02.20. 17:33:59

@soad1221:

EZt kifejtenéd? Miért jobb buli nekem totál idegen csóri grazi magyarral élni mint pl a nővéremmel? Nem fér a fejembe! A társbérlet nyomor. Ha a családoddal élsz abban, akkor azért kevésbé nyomor.

BD MD Msc 2015.02.20. 20:16:18

@A győzelem rózsája: nincs életed, nem tűnt még fel? sodródsz: ahová a papa meg a mama megy, oda megy a kisfiacskájuk, mert önellátásra is képtelen. ha 80 alatt lenne az íkúd még érteném. de szerintem te már egyedül is be tudod kötni a cipőd.

mindketten tudjuk, hogy ki tudnál akár saját lakást is bérelni, ha épp az az álmod. tény, hogy kevesebbet tennél félre. na és? végre lenne egy döntés az életedben, amit egyedül hoztál meg. és lenne egy hely, ahová legalább elméletben felvihetnéd a barátnőd vagy a fizetett barátnőd, ha csak az jut.

de mehetnél magyarországra vagy bulgáriába is, ha úgy látod, hogy ausztriában aránytalanul drága a lakbér.

a lényeg: az anyád / nővéred bimbaján lógsz (átvitt értelemben), és ez éppolyan egészségtelen, mint a gondolatok, amikkel terheled a környezeted.
nem szakadtál még mindig le a szülői csöcsről, ez teljes joggal frusztrál. csak azért mondom, mert a jelek szerint elképzelhető, hogy nem vagy vele tisztában.

és szabadulj meg az illúziótól, hogy te az ésszerű spórolás érdekében laksz a szüleiddel még mindig. ez ugyanannyira logikus, mintha azt mondanád: börtönbe vonulok, mert ott ingyen van a lakás. értelmes, egészséges fiatalember NEM lakik a szüleivel. ÖNÁLLÓvá válik 15-20 éves korában legkésőbb. lépd meg! akkor is, ha havi 500 euróval kevesebb lesz a számládon. mi a fenét számít? se így, se úgy nincs semmi célod vele, csak egy jó ürügy, hogy miért is laksz a kényelmes langymeleg fészekben - zéró privátszférával, zéró magánélettel, és zéró önbecsülést lehetővé tevő viszonyok között, megszabadulva az önálló életvezetés terheitől, de ezáltal egyben lerokkantva magad.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.02.20. 21:48:13

@BD MD Msc:
Nézd, ennél jobban nem lehet leírni.
Tökéletes helyzetelemzés és tökéletes végkövetkeztetés.
Falra hányt borsó...

A győzelem rózsája 2015.02.20. 23:36:09

@BD MD Msc:

Pedig most kell megnyomnom a malacperselyt. Új munkakeresés és havi 550-600 spór. Csak ételre fogok költeni+lakbér. Aztán remélhetőleg később már kevésbé kell vérmesen spórolni.

A győzelem rózsája 2015.02.20. 23:44:33

@BD MD Msc:

Egyébként a nővéremmel élek. POnt azért menekültem a mamahotelből mert már zavart kicsit hogy teljesen ki vagyok szolgálva. Azt leszarom hogy szerinted ez önállótlanság. Ha megfogadtam volna ezt a tanácsot sokkal hamarabb most egyedül kuporognék egy lakásban és kurvára sietni kéne a melóskereséssel mert pénzem se lenne nagyon. Most mi van? Kényelmesen keresgélhetek mert van félretéve gempa. Nem is tudom melyik a jobb...

BD MD Msc 2015.02.21. 10:54:56

@A győzelem rózsája: ha megfogadtad volna, már nem egy kilátástalan, élvezetmentes vegetatív életet élnél, amiben a napi örömforrás két üveg sörre korlátozódik. nem a ködös, talán-soha-el-nem-jövő jövőre koncentrálva sanyarognál olyan környezetben, amit az ember a háta közepére se kívánna. (hangsúlyozom: nem azért mert objektíve olyan rossz környezetben vagy, hanem mert úgy éled meg -főként azért, mivel nem a te döntésed-választásod az ottlét.)

miért? mert rég olyan környezetben lennél, amit választasz, kívánsz.

a te jövőd egy ködös illúzió. akkor leszel csak igazán bajban, ha összejön egy pesti panel ára, és költözni lehet. mert akkor rájössz, hogy az általad álmodott viszonyok között is ugyanúgy érzed magad, mint az útált nyugaton.

élj olyan életet, amit akkor se fogsz bánni, ha holnap elüt egy autó, vagy elvisz a következő tüdőembólia. nem éri meg ennyire a jövőre koncentrálva mindent feladni a jelenben. és nem csak azért, mert a jövőd ködös, bizonytalan, és sejthető, hogy mennyivel lesz boldogabb számodra, mint a jelen.

cinizmus nélkül mondom: ne kínozd magad! kezdj el élni!

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.02.21. 12:06:49

Balazs....
Vettem az automba gazsutot...
Azthittem jössz...
Tobben érdeklődnek a hamburger utan...

adg 2015.02.21. 13:15:25

@vityo641(AT): Nem mondod, hogy egy harmad masodpercre is megfordult a fejedben, hogy komolyan gondolta? :DD
süti beállítások módosítása