HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • МАХVАL bircaman közíró: bircahang.blog.hu/2021/05/15/15_188 (2021.05.15. 12:27) Gyerekiahóra...
  • МАХVАL bircaman közíró: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Azaz a nagyobb rosszra kell szavazni? (2021.04.17. 12:52) Felmelegedés
  • Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem tudom kínának oroszoknak usának mennyit ér meg az EU bomlasztás? Vajon ellensúlyozza azt a jel... (2021.04.03. 16:25) Egy fideszseggnyaló hazaköpködése
  • diggerdriver: @the thing: Ez pontosan így van. Erről szól az írás. (2020.11.06. 06:11) Veszélyes játék.
  • J.Cs: @diggerdriver: Ha megszavaztok,én elvállalom. (2020.10.19. 23:16) Hangulatkeltés

Címkék

A sötétség birodalma...

2015.11.21. 20:55 diggerdriver

Ez a poszt egy kicsit keményebb hangú lesz a megszokottnál de úgy tapasztalom hogy mostanában a hülyeség tort ül a józan ész felett és muszáj kicsit helyretenni a dolgokat.

2015-11-22_091320.jpg

Igen megint a bevándorlásról és a terrorizmusról írok. Azon nem csodálkozok hogy sokan a bevándorlást teszik felelőssé. Ezt előre megmondtam. A reakciók az igazán elgondolkodtatóak. Olvastam olyan hisztériás kirohanást hogy "nem akarok bevándorlókat látni Magyarországon". Ok hát akkor ne akarjál bazdmeg...Mostantól kezdve minden errefelé tartó csinál egy hátraarcot mert te azt mondtad. Megnyugtatlak hogy nem fogsz bevándorlót látni Magyarországon. No nem azért mert úgy kívánod, hanem azért mert egy meztelenseggű Bangladesinek sincs ingerenciája ott letelepedni. Na ERRE lehet büszke magyarnak lenni. EZ az igazi teljesítmény. Gratulálok. "Hát Bástya elvtárs már szart ér?". Magyarország a legutólsó csóró migránsnak sem célország. Hatalmas eredmény 25 év piacgazdaság után.

Nagyon sokan még mindig ott tartanak hogy "ne jöjjenek ide". Ha nem vettétek volna még észre akkor felvilágosítalak benneteket hogy MÁR ITT VANNAK. Több tízmillió migráns van Európában. 

Csaxólok.

Lehet hisztériázni, lehet égbe kiáltani lehet világforradalmat emlegetni, lehet liberálisokat átkozni de ez a fenti tényen nem változtat. 

Már nem a spájzban vannak, már mindenki konyhaasztaláénál ott ülnek. Az európai valóság részei ők, akár tetszik akár nem.Igen a bevándorlást szabályozni kell. Igen az iszlám radikalizmust vissza kell szorítani meg kell szüntetni. A sok tízmillió akár évtizedek óta itt élő tömeget senki nem fogja kitoloncolni még Lutz Gizella vagy Gipsz Jakab drámai sikolyára sem. 

Nincs olyan hogy integrálhatatlan tömeg. Mindenkit lehet integrálni. Igen, tudom mi a következő kérdés. Igen, a cigányokat is. Világosan megmutatta a Kádár rendszer hogy sikeresen lehet cigánypolitikát folytatni.

Valamikor több mint ezer évvel ezelőtt betört Európába keletről egy hitében és életmódjában teljesen kultúridegen nép. Berúgták Európa ajtaját és ott pusztítottak ahol tudtak. A történészek zseniális szerecsenmosdató szófordulata a kalandozás kifejezés használata a gyilkolászásra, fosztogatásra, erőszakra. Körülbelül úgy minthogy a török történelem szerint ők itt vendégeskedtek 150 évig. Aztán ezt a duhaj népet jól pofánverték és mindjárt tudta merre hány méter. Ez a nép letelepedett, áttért a földművelésre, felvette a kereszténységet és sikeresen integrálódott Európába. Óriási teljesítmény. Ez a nép Európa egyik legbefogadóbb népe lett. A jászoktól a svábokig mindenkit sikeresen integrált. 

Most pedig az egyik legelutasítóbb nép vált belőle. Az a nép akinek a fiait lányait a történelem folyamán mindig mindenhol szívesen látták, most nem akar idegeneket. Magyar, hamar megtagadtad önmagad. Hamar megtagadtad történelmi hagyományaid. Befelé forduló elzárkózó magáramaradó remete lett belőled. Tudod, akinek eső veri, nap "szijja"... Merthogy senki nem áll szóba vele.

Szörnyű dolog a terrorizmus. Tűzzel vassal harcolni kell ellene. Ha viszont valaki hátrányosan megkülönböztet egy békés vallásgyakorlót az lesüllyed a legaljasabb náci szintjére. Na de miért beszélek én erről? A magyar ember hátrányosan különböztet meg valakit már azért is ha a Tescóban vásárol... 

Tegyük fel hogy az iszlám egy erőszakos térítő vallás. most éli azt a korszakát amit a kereszténység a középkorban. Nem lehet betiltani kiirtani beszüntetni. Aki az ellenkezőjét állítja az nincs tisztában a valósággal.

Tisztelt világforradalmár, Európa nem fog felébredni, Európa nem fogja a saját kezébe venni a sorsát. Lózungok még nem változtatták meg a történelmet. Hogy én mit gondolok, és mit szeretnék az a lőtéri kutyát sem érdekli.

Az égbe kiálthatom a fájdalmam meg a felháborodásom és akkor mi történik? 

Te öntudatos magyar, te világforradalmár NEKED kéne felébredni. Mennyivel vagy kevésbé radikális mint azok akiket kitoloncolnál? Észre sem vetted és már beálltál közéjük. Előre a hitleri úton...

100484 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr188096896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.08.31. 07:13:16

@Cascabel:

Igen. Ugye mi aljadékok, vagyunk, mert a HA-val foglalkozunk itt. Azzal viszont semmi gond, hogy a szarkupac sakti folyamatosan tesózik a fosblogon, provokál, ráadásul úgy, hogy már Digger sincs ott. Az rendben.
Azzal természetesen gond van, ahogyan én beszélek, azért hörögni kell, alternatív megoldásokat keresni, hogy az úri közönség tudjon egymással csevegni, de vajmi stílusával semmi gond. Vele Géza, meg egy páran kellemesen elcsevegnek.
Azzal semmi gond, ha a HA-n megaláznak egyházi személyeket, jelképeket, kigúnyolják a vallásos embereket, de azzal gond van ha valaki cigányozik, vagy buzizik.
Azzal semmi gond, hogy a HA-n cenzúra van, de azzal gond van, hogy itt nincs. Ezért folyamatosan el kell küldeni, meg kell próbálni elmarni innen mindenkit, akinek más a véleménye, mint az ottani-itteni hangadóknak.
Azzal semmi gond, hogy valaki kitántorog külföldre, aztán pár hónap múlva már tősgyökeres polgárnak képzeli ott magát, és habzik a szája, ha valaki az adott országról rosszat mer mondani, de azzal gond van, ha valaki magyarnak születve, Magyarországon élve nem úgy gondolkodik mint ők, uram bocsá még kiáll a hazája mellett. Mert természetesen a HA-s és az itteni kitántorgók sokkal jobban tudják mi jó Magyarországnak, mint azok akik itthon élnek. Sokkal jobban tudják az Indexről.

És így tovább. Igen Kedves Kolléga, ezt hívják úgy, kettős mérce. Ez egyébként az egyik fölkapott magyar liberofasiszta blog neve is.

2017.08.31. 07:15:34

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Szerintem is mubotrany vagy nem jol irtak meg a torvenyt erre vonatkozoan. Ki fogjak javitani. Esetleg igy akarnak betenni olyan trafikosoknak, akik valami oknal fogva kiestek a kegybol. Koncepcios per lesz belole:) En nem vagyok ellensege annak, hogy igazolvanyt kerjenek a korhatar megallapitasara. Ellenben azt qrvara nem szeressem, ha az adataimat erre hivatkozva adatbazisba teszik. Ontarioban egyes uzletek azt csinaljak.
Peace! Je Suis Birca! I have a right to be wrong! :)

2017.08.31. 07:24:57

@carvalho:
Kedves Kollega!
Ez a "liberalis ertelmiseg e'des ba'ja" avagy az arrogans felistenek*. Tegnap feltettem egy ezzel kapcsolatos ujsagcikket is.
* tisztelet a kivetelnek.
Peace!
Ja, valaki a Sutyerakon el volt ajulva a minap, hogy valaki ket facskat ultetett a kertjebe Londonban:) Mi mennyit ultettunk? Es nem kettot, hanem egesz erdoket. Es nem Londonban, hanem Magyarorszagon! :) Es nem vagyunk elajulva tole:) Nekunk ez termeszetes, magatol ertetodo hazafias feladat:)
Peace!

2017.08.31. 07:28:09

@carvalho:
"Ugye mi aljadékok, vagyunk, mert a HA-val foglalkozunk itt."
Nem HA az, hanem a "Sutyerak es bandaja"
( © Digger ) :)))

2017.08.31. 07:36:24

@Cascabel:

Nem érdekel a szarkupac fóruma. Tetvekre nem áldozok egy másodpercet sem az életemből. Meghagyom ezt az örömet a HA-s rajongóinak.

2017.08.31. 07:48:57

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"Hozzáteszem, ez a jelenség máshol is létezik (pl. Oroszországban a tipikus liberális szintén oroszellenes), de ilyen nevetséges mértékben csak Mo-on."
Ez a magyarellenesseg a Sutyerakon (© Digger) hatvanyozodva van jelen. Azert utalom oket. Most is megy a "szerecsenmosdatas":) A romacsavonak is jol beszolt a "somlobodog":)
Peace! Je Suis Birca! I have a right to be wrong!

2017.08.31. 08:09:13

Kellett nekem gonoszkodni! :(((((((((((((((((((((((((((
Ejfel mult par perccel, mindjart indulok a korhazba, embertelen veseko gorcseim vannak:((
Isten nem ver bottal!
Bocsanatot kerek mindenkitol, akiket megsertettem!
Peace and Love!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.31. 08:17:24

@Cascabel:
Jobbulást Cas, szoktam mondani a kollégáknak hogy a a kanál bal szélső körmével mindent vállalok, epekő vesekő foghúzás jutányosan, utána garantáltan nem fáj többet.
:))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.31. 08:53:37

Egyébként egy módon lehetne rendet tenni a HA-n.
Ha én lennék ott a góré akkor holnaptól minden off kommentet kimoderálnék.
Na akkor lennének bajban néhányan.

Orochimaru 2017.08.31. 10:45:18

@Cascabel: Már nem patkány? LOLOLOL. Mikortól nem számít valaki patkánynak?

Orochimaru 2017.08.31. 10:47:17

@Cascabel: Akkor nincsen semmi látnivaló, kérem, oszoljanak! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.31. 11:11:05

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Én nagyon helyes és jó dolognak tartom Trump megválasztását.
Ha jól csinálja a dolgát akkor azért, ha nem akkor meg azért mert a rendszer ellensúlyotni tudja a hibáit.
Az egy jó rendszer amelyikben az elnök jót tud csinálni de jelentős kárt okozni nem tud.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 11:29:51

@diggerdriver:

Igen, sajnos nem lehet az alapokon véáltoztatni, mert azok irányítása a láthatatlan elit kezében van, így a választott politikusok mozgástere kicsi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.31. 13:54:53

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Viszont így kevesebb az esélye a diktatúrának.
Nem jó az ha a politikus mindenható egyszemélyben.

soad1221 2017.08.31. 15:11:45

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: komoly cikk :)

ez alapján azt hiszem tényleg garantált, hogy év végéig lemond :)

soad1221 2017.08.31. 15:59:00

@diggerdriver: ugye? gondolkozom is, hogy lefordítom neki, és elküldöm. :)

egyébként nekem nem szimpatikus, sőt kifejezetten ellenszenves. De amilyen elehetőségek voltak... hát, nem tudom ki lehetett volna jobb.
De az nagyon jól látszik eddig, hogy nem számít sokat, hogy ki az elnök. Érdekes módon még nem omlott össze a világ sem :)

soad1221 2017.08.31. 16:40:03

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: most ebben tévedsz. Ez egy komoly cikk volt. Komoly érvekkel és komoly adatokkal alátámasztva, és a cikk azt mondta év végéig. Én a cikknek hiszek, szerintem 2017 júliusig nem fog lemondani. Ha tévednék meghajlok előtted :)

puhacica 2017.08.31. 19:01:44

ezuton szeretnek felhomalyositani minden kedves erdeklodot. azert hagytam abba a kommentelest, mert az uram latta az utobbi hetekben, hogy bant az, amit, vagyis inkabb ahogyan a szomszedtol kapok es megkert, hogy hagyjam a francba, nem er ennyit ez a blog. szoval kanpics utan szabadon, nekem is lett egy moderatorom, csak egy pottyet szigorubb. :) mindamellett az olvasas jogat fenntartottam magamnak, mert vannak itt paran, akik igazan szorakoztatoak es szeretem latni a produkciojukat. es persze azt hittem, majd ha nem kommentelek es szurom az olvasnivalot is, akkor nem lesz miert belemrugni. tevedtem.
de legyen ez az en problemam, minek engedek magamhoz kozel enbereket. megnyugtatasul kozlom meg, hogy termeszetesen szobaallok a szomszeddal, eloben szerencsere egy paraszthajszallal finomabb a stilusa. bar nyilvan van bennem tuske, kar lenne tagadnom.
szoval ja, jo volt itt rihegni-rohogni, fesziteni, erdekeseket olvasni. koszi! majd talan kesobb visszajovok. vagy nem. :)

Michael the Kitchenporter 2017.08.31. 20:12:54

@puhacica: Jó hallani felőled. :) Döntésed természetesen tiszteletben "tartatik", azért remélhetőleg a közeljövőben aktívkodsz majd egy kicsit errefelé. :)

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.08.31. 20:52:52

A közelben megszűnt ugye egy kávézó és tudjátok mit építenek a helyére?

Burger Kinget :D

Egyébként az a KFC ami most nyílik Grazban, egy becsődölt Burger King helyén nyílik....

2017.08.31. 22:36:40

@puhacica:

Sajnálom. :-/

----

Szörnyella is el van veszve az éterben. Föltételeztem, hogy csak nyaralni ment, de hát jó másfél hónapja nem írt, annyi szabadsága meg rendes embernek nincsen.

Pernilla 2017.08.31. 22:40:30

@Nagy kámpics: vagy csak digger kivágta az újabb nikkváltása miatt :D

Herr Géza 2017.08.31. 23:34:12

@carvalho: Nyuszifül, a humorérzéked totálisan nulla. Nem először állapítjuk meg. Maradjunk ennyiben.
Nem, nem hazám Németország. Kurvára nem is tisztem védeni, de ha valaki Bors Times szintű infókból borít be ide egy bilivel, akkor hadd legyen már megengedve nekem, hogy a némi helyismeretem alapján egyet s mást cáfoljak.
Azt magyarázd már el nekem pajtás, hogy ebbe a hivatkozott kommentembe te hol láttad bele ezt:
"Aztán ha valaki ugyan ezt teszi Magyarországgal kapcsolatban, mert azt tekinti hazájának, kigúnyolod, megalázod, lenézed, lehülyézed."
Mesélj!
Aztán persze te kurvára nem alázol meg gúnyolsz kis senkit, mi?
"Nem érdekel a szarkupac fóruma. Tetvekre nem áldozok egy másodpercet sem az életemből. "
Ja persze, te nem. Ott lihegsz reggeltől estig, hogy azonnal reagálhass.
De mutatok mást, normális az ilyen szerinted?
www.kepfeltoltes.eu/view.php?

Herr Géza 2017.08.31. 23:43:15

@adg: Sorry, mindjárt lesz. Szarakodik a képfeltöltő.

adg 2017.08.31. 23:50:09

My $0.02: Ha valaki nem tudja az onlajn baratait megkulonboztetni a valodiaktol, akikre a valo eletben valoban szamithatna, vagy egy polcra helyezi oket, esetleg lentebb, az gond. Plane, ha az onlajn barat nyilt es hirdetett celja a pusztitas, hogy keresztbe tegyen. Aztan ezt meg hirdetni is, hogy miket kaptam en mar ugymond baratoktol, senkiert nem allok ki (kiv Tanato) stb az meg tetezi is az egeszet. Vegul maradnak az onlajn baratok, akik jonnek-mennek, ha kellenek, akkor nincsenek, meg a nevuket sem tudjuk, stb. De nincs kihez fordulni mar akkor igazan.

Na menni kell, hajcsarok nyaralnak az izzadsagomon, en vagyok az atyauristen most. Eljen a 12 oras munkanap. Basszák meg... :))

adg 2017.08.31. 23:51:55

@Herr Géza: nekem mar egyik sem mukodik normalisan, nem igazan toltok mar fel kepeket emiatt.

Herr Géza 2017.08.31. 23:59:30

@adg: Akkor ilyen primitív másolatban:

carvalho 2017.08.24 20:49:59@Hari Seldon 2:
Dolgozol már te patkány, vagy még mindig a feleséged tart el?

carvalho 2017.08.27 16:59:53@Hari Seldon 2:
Dolgozol már te liberós patkány, vagy még mindig a feleséged tart el?

carvalho 2017.08.28 07:28:43@Hari Seldon 2:
Dolgozol már te liberós mocsok, vagy még mindig a feleséged tart el?

Erre azért büszke lehet az igazság nagy bajnoka.

Herr Géza 2017.09.01. 00:14:16

@Cascabel: "Itt olcsóbb?" Mármint Kanadában? Mert ott mennyi?

adg 2017.09.01. 00:18:37

@Herr Géza: na igen, ez egy ugyanolyan barat, mint pl a szokszedasszony.

Amugy ugye a magyarazat az, hogy hintat mindenki basztatja, mert nem dolgozik, csak eloskodik az adofizetokon evek ota. Bezzeg a liberos patkany megegyezett a felesegevel, hogy mivel a nej beszeli a nyelvet es jobb szakmaja van, igy o dolgozik es apa marad otthon a 3 gyerekkel. Es beszeg ot nem basztatjak, pedig hat tok ugyanaz a szituacio.
Szazszor olvastam mar... :)

Orochimaru 2017.09.01. 00:26:58

@Herr Géza: Majdnem mindenki kapott így v. úgy, nyílt v. burkolt kurvaanyázást v. ócsárolást csak azért, mert jelen volt a HÁ-n. Olyan ember is, aki aztán a légynek sem ártott, pl. mimi. Van, akinek blogokat is szánt, van, aki csak emaileket kapott. Ezt hívják rögeszmének.

Orochimaru 2017.09.01. 00:28:03

@adg: Ki fogsz esni a kosárból, ha ilyeneket írsz. Vagy az is elképzelhető, hogy már ki is estél. :/

Orochimaru 2017.09.01. 00:29:48

Ma volt az utolsó munkanapom. Remélhetőleg, életem utolsó mo.-i munkanapja is. Anglia, jövök!

Herr Géza 2017.09.01. 01:04:11

@adg: @Orochimaru: Csúnyákat szóltam, mea culpa. Gyanúm szerint nyit mindjárt egy újabb blogot, ahol a feleségem is ki lesz tárgyalva. Mert itt "értelmes beszélgetéseket" kéne folytatni.....

upgrade 2017.09.01. 02:46:13

@Herr Géza:
Hat, hivatalosan olyan 13 dollar korul egy dobozzal.

Főgebra 2017.09.01. 07:11:35

@adg:
Mivanmivanmivanmivan?

Már az ozi statisztikusok is taszíccsák a teknikát?
Ez a kett képfeltöltő link, garantáltan hibátlan, mint a Patek óra:

pics.coldline.hu/

kepcsaszar.hu/

2017.09.01. 08:06:24

@Orochimaru:
"Mikortól nem számít valaki patkánynak?"
Amikor en elhatarozom, hogy na mar most mar x szemely nem patkany ettol a perctol:) Igy muxik ez nalam:)
"Akkor nincsen semmi látnivaló, kérem, oszoljanak!"
Tudod te ezt, jobban mint en! :)
@upgrade:
Ja, valahogy igy. A legolcsobb is 10$/doboz korul van.
De!! Lehet indian rezervatumokban 2 kartonnnal venni 10-20 $/karton aron:) Ott nincs ado semmin. Utcan pedig 30$/ karton. Van csomagkuldo szolgalat is, orszagos:) Otthon Magyarorszagon hol kapok 200 forintert egy doboz cigit? Ja, par eve jartam Virginiaban (USA), ott vettem cigit 1 dollarert.

2017.09.01. 08:08:56

Mi a pi..a! Kicsereltem az avataromat egy Arpad-savos Nagy-Magyarorszag zaszlora, nem engedi az Index. Hogy baccak sz..ba az annyukat!

2017.09.01. 08:18:18

Ja, rendbejottem, most nem faj a vesem, kaptam qrva jo "fajdalomcsillapitot" Kiutne meg az elefantot is!!!! :))))))))))))))))
Mondtak, fogyasszak tobb vizet, ugyanis folyadekot csak kavet es cranberry jucet viszek be a szervezetbe. Ma vettem gorogdinnyet, Oszi is azt fogyasztott, napjaban 3-at 4-et, neki is veseproblemai voltak. Megis golyo altal halt meg:)))) (Oszi BL)
Montak aszt is, hogy mozogjak, sportoljak tobbet. Biciklit utalom, biciklistakat meg jobban. Marad a golf. Jovo heten belepek egy olcso proli golf clubba. Mindig szerettem volna golfozni, engem nyugtat a nezese valahogy:)
Egyelore ennyi.
Vilag proletar golfosai egyesuljetek!

2017.09.01. 08:27:55

Ezt a rebel zaszlot engedte. Thanks Index:)
Ennek oromere egy zenet is nyomassunk akkor!

The Last Waltz - The Night They Drove Old Dixie Down
www.youtube.com/watch?v=eOi0tC00Luc

Vilag proletar golfosai egyesuljetek!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 08:37:47

@Cascabel:
Bazmeg te nagyon hülye vagy...
:)))))))))))))))))))))))))))))))

2017.09.01. 08:38:32

@Orochimaru:
"Anglia, jövök!"
Jo utat es sok sikert!
Utravalonak en ezt adom:

www.youtube.com/watch?v=R4x1en3FcRQ
Ry Cooder - Across The Borderline

Across The Borderline
There's a place where I've been told
Every street is paved with gold
And it's just across the borderline
And when it's time to take your turn
Here's a lesson that you must learn
You could lose more than you'll ever hope to find

When you reach the broken promised land
And every dream slips through your hands
Then you'll know that it's too late to change your mind
'Cause you've paid the price to come so far
Just to wind up where you are
And you're still just across the borderline

Up and down the Rio Grande
A thousand footprints in the sand
Reveal a secret no one can define
The river flows on like a breath
In between our life and death
Tell me who's the next to cross the borderline

En la triste oscuridad (In the sad darkness)
Hoy tenemos que cruzar (today we have to cross)
Este rio que nos llama mas alla (this river which calls us further away)

But hope remains when pride is gone
And it keeps you moving on
Calling you across the borderline

When you reach the broken promised land
Every dream slips through your hands
And you'll know it's too late to change your mind
'Cause you pay the price to come so far
Just to wind up where you are
And you're still just across the borderline
Now you're still just across the borderline
And you're still just across the borderline

Peace!

2017.09.01. 08:39:56

@diggerdriver:
"Bazmeg te nagyon hülye vagy..."
Thx:) De ki mondta hogy nem? :) Eccer elunk!:)
Peace! :)

Se vasalo se munka 2017.09.01. 09:00:34

@Cascabel: pedig a cranberry juice nagyon jo a vesenek meg a bladder-nek allitolag

Voltam parszor golfozni ugyfelekkel, nekem nem jott be
Maradok a hajozasnal

2017.09.01. 09:05:00

A vilag legbiztonsagosabb orszagai 2017

Global Peace Index
en.wikipedia.org/wiki/Global_Peace_Index
15. Hungary
Peace!

Se vasalo se munka 2017.09.01. 09:05:18

@adg: azert azt tedd hozza, hogy a legtobb ember Zolit messzirol sem hivta volna Digger baratjanak. Digger definicioja a baratsagrol sajatos.
Kb mint Birca definicioja a betegsegrol

A legtobb ember minimum furcsan nezne, hogy a baratja latvanyosan dorgolodzik egy olyan szemelyhez napi szinten, aki kulon blogot/topikot/naplot a fiokban tart fenn arra, hogy Digger egy kreten.
Diggernel ez belefert az o definiciojaba. Ugyhogy meg sem lepodom azon, ami tortent

Puhacicanal volt az elso meglepodesem

2017.09.01. 09:11:58

@Se vasalo se munka:
Es a prosztatanak is jo, azt mondjak. A hajozas sok munkaval jar, plusz csomok, meteorologia, szabalyok, oreg vagyok en mar ahhoz. Mexikoban, La Paz kornyeken (Baja California) egyszer talalkoztam egy torontoi magyar ciganyasszonnyal, egyedul vitorlazott a 23 feet-es hajojaval. Joslasbol csinalta a penzt, azt mondta:) Azt is mondta, hogy a fia Ottawaban lakik:)
Peace!

Se vasalo se munka 2017.09.01. 09:13:37

@adg: a tobbivel egyetertek
@Herr Géza: ez engem is batomira zavar a Quercustol. Egyszeruen nem fer a fejembe, hogy miert alacsonyodik le erre a szintre
Harry szerintem rozsaszin szemuveget visel, nade pont azon, hogy otthon van a 3 gyerekkel, mig a feleseg gondolom idoben ossze vissza dolgozik, azon nem tudok/akarok fogast talalni

Se vasalo se munka 2017.09.01. 09:14:39

@Cascabel: na, olyat sem latni minden nap!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 09:55:41

@Se vasalo se munka:
Én meg már semmin sem lepődök meg.

Barátság?
Lófaszt...

adg 2017.09.01. 10:05:37

@Se vasalo se munka: Jo, hozzatehetem, de most eszembe sem jutott Zoli.
En ugy gondolom, hogy Zoli az a fajta gyerek, aki ugy nagyjabol mindenkivel el tud beszelgetni, persze nagyon nem ismerem, parszor beszeltunk mindossze. Nekem semmi bajom vele, bar en is furcsallom a dolgot, viszont nem ismerem a reszleteket, a hatteret, szoval ennyi.
Es mivel mindkettonek 3 percenkent valtozik a nikkje, azt sem tudom, mikor ki kicsoda, es en mar oreg vagyok ahhoz, hogy ezt nyomozgassam. Szarok bele. Nekem az allando neveket is nehez megjegyezni, nemhogy kovetni az allando valtozast. :)

2017.09.01. 10:07:09

Csak hogy bizonyitsam, tudok en komoly ember is lenni, tettem fel nehany kepet a mai piacozasomrol:
indafoto.hu/cascabel/kinai_piacon2017aug31
Van szep nagy feher oszibarack, jicama, sweet potato (edes krumpli) sztrapacska por, kinai langos, szolo, stb rajta. Egeszseges eletmod kovetkezik ezutan:) A paprika mag gyujtemenyem is bovult portugal, thai, zold habanero paprikakkal, kinn szaradnak a verandamon. Mar van magyar TV, banana, lecso es cseresznye paprika magom is. Plusz van par darab bhut jolokiam is, ami a vilag jelenleg legerosebb paprikaja. Keszulnek Mexikoba utazni novemberben:)
Peace!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 10:07:31

@Se vasalo se munka:
Kevés ember van akit a MUNKÁJA miatt jobban tisztelnék mint Hari.
Amúgy vérlibsi a srác de semmi bajom vele sőt...
Szeretem cukkolni a seggnyaló franciákkal.
:)))))))))))))

2017.09.01. 10:09:39

@adg:
Te meg az oregseg!!!! Akkor en mit szoljak? Szerdan mar voltam a magyar nyugdijas klubban is, eletemben elosszor, de nem utoljara:)))
Peace!

2017.09.01. 10:11:35

Leveszem en eszt a zaszlot, bancsaa szememet:( Szorri:)
Peace!

adg 2017.09.01. 10:13:48

@Cascabel: Van, amihez mindig oreg voltam. :)

2017.09.01. 10:15:07

@Cascabel:
Elvegre aki golfozni keszul nem lehet alkoholista biciklis paraszt:) Pepita zako, az igen!!!!
Peace!

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 10:21:25

@soad1221:

Ja, akkor én azt nem olvastam.

Nagyon nehéz időszakon vagyok most túl, drasztikusan próbálok leszokni a piáról, teljesen megvontam magamtól.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 10:26:26

@Cascabel: temper temper

@soad1221: a Trumpos thread-hez, hibat hibara halmoz. Egy amokfutas, amit csinal, kulonosen az utobbi idoben.

2017.09.01. 10:26:56

@Horthy Miklós cselédje:
¡Cállate, carajo!
(Shut the fuck up!)

Se vasalo se munka 2017.09.01. 10:30:12

@adg: Jah, beleneztem a HAba, eleg egyertelmu, hogy az allando nick cserelgetos a Zoli
Mindig eszembe jut ilyenkor aBabette szolasa, hogy a nickek nem tunnek el, megjelennek mas neven (a dolog pikanteriaja, hogy Babette is nicket valtoztatott)

2017.09.01. 10:31:33

@Se vasalo se munka:
Charlie, 1 millioszor kerdezte mar, 2 millioszor valaszoltam ra. Turelmes ember vagyok, de ilyenkor elonti az agyamat a ... a ver :))
Amugy most nalam is "allnak a hajok" (©Charlie), ezert kepeket uploadolok ezerrel. Elotte resize.
Peace!

2017.09.01. 10:34:12

@Se vasalo se munka:
Errol jut eszembe, a Babette-rol, hogy csunyan valaszoltam neki par napja. (Igaz, lebacsizott) Hidd el, azota is bant a dolog, lelkiismeret furdalasom van :(((((((( Kerjek bocsanatot?
Peace!

Se vasalo se munka 2017.09.01. 10:37:13

@diggerdriver: meg ugye Quercus azt se tudja, hogy a francia meg a svajci iskolarendszer nem tartja a lepest a mocskos kapitalizmussal, nem egy szulobarat rendszer
A brit iskolarendszer sem az, de azt ismered

Gyakorlatilag nem megoldhato, hogy mindket szulo foallasban dolgozzon. Ha igen, akkor kell egy nanny, aki a gyerekekert megy, mert az iskolanak ugy van vege, hogy a legtobb szulo meg dolgozik, 3 vagy 3.30-kor
Vannak 1.5 oras ebedszunetek, amikor a gyerekeknek haza kell menniuk. Es vannak napok, amik csak felnapok.

Igy a "nyugati" orszagokban a szulok borzaszto nehez helyzetben vannak. Vagy az egyik szulo nem megy vissza vagy fizetsz jo dragan segitseget. Mert ugye torveny kotelez, hogy bizonyos kor alatt nem lehet egyedul a gyerek, azt hiszem 12 ev alatt

Se vasalo se munka 2017.09.01. 10:38:52

@Cascabel: yes
@Se vasalo se munka: az egesz bolcsode/ovoda/iskola rendszert a nyugati tarsadalom legnagyobb hibajanak tartom

Se vasalo se munka 2017.09.01. 10:43:35

@Cascabel: az a paprika gyujtemeny utos.
Nincs tul nagy kerted vagy rosszul latom? Igaz, ha nincsenek gyerekek nem is kell, ha zoldet akarsz, bevagodsz a kocsiba es elmesz egy parkba

Orochimaru 2017.09.01. 10:45:33

@Horthy Miklós cselédje: Szeptember, pontos dátum még ismeretlen. Romokban az életem, gondolhatod. Nehéz úgy elindulni, hogy cserbenhagyok mindenkit, és a SZÜLŐHAZÁMAT is... :(

Cascabel és Nenni: Köszi, igyekezni fogok!

adg 2017.09.01. 10:56:09

@Orochimaru: Hogy haladsz az urdu nyelvvel? Lehet, hogy hasznosabb lesz, mint az angol, felteve ha akarsz a szobatarsaiddal beszelgetni.

2017.09.01. 10:57:52

@Se vasalo se munka:
Eleg kicsi a kert, nyaron szoktam kiulni hosszabb idore, mikor par haver atjon es cigizni is kinn cigizek, me'g telen is:((( A verandan sem nagyon szoktam, pedig van benn commercial patio heater. Lassan vege a nyarnak itt, 3 eve szeptember elso vasarnapjan akkora ho esett, hogy rekordot dontott. Most meg olyan fust van az egesz varosban mar napok ota, hogy alig lehet latni. Eddig csak BC felol jott az ottani erdotuzek miatt, most mar del felol is, Montana is eg:( Raadasul az kozelebb van, mint BC. Hetvegere oda keszultem, Butte nevu varoskaba, ahol a varos mascotja egy magyar puli:

Surviving Butte: The story of The Auditor
www.ohmidog.com/2010/11/02/surviving-butte-the-story-of-the-auditor/
Peace!

Főgebra 2017.09.01. 10:58:30

@adg:
Na? Kipróbáltad üket?

2017.09.01. 10:59:46

@adg:
:)))))))))))))))))))
Ez tetszett!! Elosszor nem esett le az Urdu:) Bar szerintem Punjabi. Ok is magyarok, Pun Csabi mind.
Peace!

bpetya75 2017.09.01. 11:04:10

@Se vasalo se munka:

Erre találták ki a 4 meg 6 órás munkát, nem? Vagy ez nyugaton sem annyira elterjedt, mint ahogy innen tűnik?

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2017.09.01. 11:13:43

@Cascabel: Basszus ...akkor ebből a kertkiulesbol is kimaradok...nem szívok semmit...:)...lehet hogy kéne?...
A nyugdíjas klubban majd kipróbálom

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 11:16:03

@bpetya75:

Nagyon elterjedt Nyugaton a 4 meg 6 órás munka, általában félig kitartott nőknek valóak ezek a munkák, mert a fizetésből csak szolira, ruhákra meg kozmetikusra futja.

Nagy szopatás a részmunkaidő.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 11:20:05

Svédország akcióban:

"Svédországban egy 53 éves svéd férfit elítéltek "gyűlöletkeltésért", mert szalonnát evett egy ingázóvonaton három muzulmán nő előtt. 5000 korona kártérítést (161 ezer forintot) kell fizetnie mindegyiknek, plusz 9000 korona (291 eFt) bírságot."

soad1221 2017.09.01. 11:22:18

@Horthy Miklós cselédje: ja, az. főleg azoknak az anyáknak, akik szeretnének/kénytelenek dolgozni, és ha nincs a közelben senki és semmi intézmény, akik a purgyéra vigyáznának.. tényleg nettó szopatás.
vagy lehet, hogy nem az egyedül élő, huszonéves, egész nap ráérő, egészséges férfiaknak találták ki...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 11:23:07

@Se vasalo se munka:
Nekem a nickváltoztatás ha nem vállalja korábbi énjét mindig a névtelen leveleket küldőkre emlékeztet.

upgrade 2017.09.01. 11:23:49

@Cascabel:
Naigen, csak azt ugye nem lehetne a reservatumon kivul eladni, szoval az nem legalis :-).

bpetya75 2017.09.01. 11:25:08

@Horthy Miklós cselédje:

Munkája válogatja. Asszony szoftverfejlesztőként 6 órában 3 év után jobban keresett, mint én köztisztviselőként 18 év után.

Ha bejönne neki egy pesti java fejlesztői állás távmunkában részmunkaidőben, akkor meg bőven rám verne. Bár úgy tűnik a részmunkaidőnél csak a távmunkától fosnak jobban a cégek ;-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 11:25:52

@Se vasalo se munka:
Múltkor mikor a HA-n azt mondtam hogy itt Angliában a szülő nem tud munkát vállalni a gyerek 12éves koráig simán hülyének néztek.

2017.09.01. 11:29:37

Aki kivancsi ra megtekintheti a Latino Expo 2017 masodik napjan keszult kepeimet. Felhivnam a figyelmet a kedvencem, a Churro keszitesere! Van nehany kep rola.

Latino Expo Calgary 2017aug19
indafoto.hu/cascabel/latino_expo_calgary_2017aug19

Peace!
PS: holnap utan lesz Calgaryban a Pride! Kimegyek:) Mar csak azert is:) Meg sohasem voltam ratyik kozott:) Meg a vegen behapsizok:) (vazelin a zsebben lesz)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 11:30:47

@bpetya75:
Nem. Nem tudsz munkát vállalni 10 és 2 óra között.
Tegyük fel hogy mégis.
Hathetente egy vagy két hét szünet, nyáron 6hét.
Nincs annyi szabadság a világon.

2017.09.01. 11:31:54

@upgrade:
De vehetni vehetek 2 kartonnal egy alkalommal:) Csak nem itt Calgaryban:( Pedig 10 percre tolem van egy hatalmas rezervatum, meg Casino is van benne, bar en meg ott nem voltam. Lehet, hogy cigit is lehet ott venni? :)
Peace!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 11:32:19

@Horthy Miklós cselédje:
Fingod nincs róla.
Egyedul Holkandiában van meg a feltétele.

2017.09.01. 11:35:49

@diggerdriver:
"Most éppen 6 szikh-el dolgozok együtt."
No comment:( (ill. reszvetem) :((((
Itt Calgaryban, de meginkabb Vancouverben nagyon rossz hiruk van:(( Ezt me'g finoman is irtam.
Peace!

2017.09.01. 11:40:33

@vityo az Istenkiraly:
A haverom nem cigizik, aki fenn lakik, o a foberlo, megis kiul. De o meg ganjat sziv!:) En meg azt nem szivok. A tobbi haverom nem csak hogy cigizik, ganjazik, de iszik is:) Bar nincs tobb, mint 5 haverom, akik neha at szoktak jonni.
Peace!

2017.09.01. 11:43:50

@upgrade:
Ja, nem hogy hoznak ki cigit eladni egyesek, de camion szamra csempeszik az indian dohanygyarakban keszult cigarettat a bikerek es egyebb szervezett gang-ek.
Peace!

adg 2017.09.01. 11:55:25

@Főgebra: A hidegvonal hidegpulykazik. Elkezd feltolteni, majd megall, es annyi. Honapok ota igy csinalja nekem.
A masikat nem probaltam ki, mert epp nincs feltolthetnekem, de fejbentartom, legkozelebb megprobalom azt.

upgrade 2017.09.01. 12:06:05

@Cascabel:
Najo, inkabb a tobbiek, hatha erdekes.

Szoval az indianok termeszthetnek dohanyt es csinalhatnak cigarettat maguknak, a rezervatumon belul. Mert ugye ok mar akkor is csinaltak a dohanytermesztest, amikor a feher ember meg nem erkezett meg a foldreszre.
(meg sok mas ilyen van, mint hogy vadaszatra, halaszatra nem kell engedelyt vasarolniuk a rezervatumon belul peldaul)

Igy nem is kell adot fizetniuk utana, ezert ilyen olcso (a cigaretta aranak vagy 90%-a ado).

Namost arrol en nem tudtam, hogy 2 kartonnal legalisan ki lehet hozni a rezervatumbol, mert ugye amikor kulfoldrol jovok vissza, akkor is fejenkent 1 karton a vammentes.

De nyilvanvaloan az, amikor Calgary utcajan veszed meg az indian cigarettat, az nem legalis, viszont az tenyleg olcsobb, mint Magyarorszagon cigarettat venni.
Mondjuk a cigaretta maga talan a 60-as evek magyar cigarettaihoz hasonlit, azt tenyleg jobb nem szivni zart helyen :-)
Persze hozza lehet szokni.

2017.09.01. 12:15:30

@upgrade:
"Mondjuk a cigaretta maga talan a 60-as evek magyar cigarettaihoz hasonlit, azt tenyleg jobb nem szivni zart helyen :-)"
Te tudsz valamit! :) Igen, rettenetes budos, kaparos a fustje, kohogok is tole, mint a tudobeteg. Eletemben nem kohogtem cigitol, pedig lassan 50 eve szivom:( Ja, es mindig kiesik a parazs is belole, annyira lazara van toltve. Eszen kell lennem a kocsiban is, egyszer meg felgyujtom emiatt:( Az a lenyeg, hogy ocso!!! Ja, itt az utcan nem arusitjak, Vancouverbol kuldik haverok a Post Canadaval:)
Peace!

2017.09.01. 12:23:57

Megint tettem fel par kepet egy kirandulasrol. Aug. elejen a fenykepesz haverom, a Csaba -

www.facebook.com/csaba.diglics
csaba.photoshelter.com/index

- elhivott egy munkajara Big Valley-be, innen 200 km-re levo kis falucskaba, ami arrol hires, hogy ott van a Alberta Prairie Railway nosztalgiavonat vegallomasa. Ott csinaltam en is par kepet:

Big Valley, Alberta-2017aug08
indafoto.hu/cascabel/big_valley_alberta2017aug08
Peace!

upgrade 2017.09.01. 12:31:50

@Cascabel:
Egy idoben itt is lehetett kapni (lehet hogy most is, nem tudom), kiprobaltam. Tenyleg az az egyetlen elonye, hogy olcso, hatranya meg az, hogy van :-).

Nyilvanvaloan nem szo szerint az utcan aruljak, mert illegalis :-).

DieNanny CH 2017.09.01. 12:32:31

@bpetya75:

"Erre találták ki a 4 meg 6 órás munkát, nem? Vagy ez nyugaton sem annyira elterjedt, mint ahogy innen tűnik?"

Nem 4 meg 6 órás a munka, hanem 20-40-60-80%-os. Ez kb azt jelenti, hogy aki 20%-ban dolgozik, az heti 1 napot, aki 40-ben, az heti 2 napot, stb. De akkor az a nap normál munkanap hosszúságú, jellegtől függően 8-9-10-stb óra.

Viszont, mivel ez teljes nap, az ovi-iskola meg megszakításokkal működik, ráadásul az épületbe 7:55-től szabad csak belépni, így mindenképpen kell valaki a gyerekhez előtte-utána-közbe.
Pl ovi+1-2. évfolyam:
8:00-11:20 tanítás, ebédszünet otthon, 13:30-15:00 tanítás.
3. osztálytól már néha 16:00-ig van tanítás.

2017.09.01. 12:49:21

@upgrade:
"
Nyilvanvaloan nem szo szerint az utcan aruljak, mert illegalis :-)"
Vancouverben az utcan aruljak, szo szerint, a rendorok orra elott, de ritkan szolnak erte. Bar ott "mindent" arulnak a hirhedt Hastings streeten: sexet, up or down kabszereket, stb. Mindent!
Peace!
PS: Laktam ott is, '88-ban par honapig, amikor Vancouverbe koltoztunk a haverommal es nem volt meg ismerosunk. Abban az idoben 100X hihedtebb volt es kemenyebb a "Hastings" :)))

2017.09.01. 12:59:06

Digger!
Reklamozhatom meg az utazasaimrol keszult kepeimet? Nem akarom elvenni a kenyeredet, csak azert kerdem. Mashol nem nagyon tudom egyenlore. Maskulonben regisztraltam en is egy blogot az Indexen, ha majd lesz idom, elkezdem ott a posztolasaimat:
szulettemmagyarorszagon.blog.hu/
(kommenteles szigoruan cenzurazva lesz)
De azert meg egy-ket fenykep albumomat a "Fonok" engedelye nelkul reklamozok itt. Majd szol, ha nem lehet:

Guanajuato utcain-2007okt11
indafoto.hu/cascabel/guanajuato_utcain2007okt11

Peace!

Se vasalo se munka 2017.09.01. 13:00:07

@bpetya75: professzionalis szektroban, pl feleseged eseten nagyon nehez.
A code-olasnak hatarideje van, ami nem biztos, hogy figyelembe veszi az iskola szunetet, meg tanari kar strike-jat

Se vasalo se munka 2017.09.01. 13:01:44

@Cascabel: engem az az utazasod erdkelme Mexikobol, ahol allando 28 fok van es ahol el lehet dobni a homerot.

Pernilla 2017.09.01. 13:14:52

@DieNanny CH: @bpetya75: nálunk heti óraszámos a szerződés, szóval pl 30, 20 óra és így tovább.
Kolléganőm az ikrei születése után asszem 15 órában jött vissza, heti 2 fix napon van bent.
Én 20 órás szerződéssel az elején 3 napban, később 4 napban dolgoztam, de nálam ez ráadásul flexibilis volt, szóval elég volt kb. a megelőző héten szólni, hogy melyik nap és mettől meddig vagyok bent. Gondolom ez azért nem minden munkakörben működik így.

2017.09.01. 13:20:23

@Se vasalo se munka:
Onnan is lesz Charlie par kep, illetve a szomszedos varosbol, Guadalajarabol, ahol tobbszor megfordultam mar. Amugy a hely neve Chapala-lake. Sajnos ott meg nem jartam, tele van usa es kanadai expatokkal. Rajuk nem vagyok kivancsi, mi mexikoiak nem szeretjuk a gringokat:) (csak vicc volt) :)
Peace!

DieNanny CH 2017.09.01. 13:21:27

@Pernilla:

Hát, igen, minden országban és munkánál más. Pl, ami Mo-on elképzelhetetlen, óvónő is dolgozhat részmunkaidőben. Pl hétfő, kedd, csütörtök. A maradék napokon egy másik óvónő van a gyerekekkel. Ez itt azért oldható meg, mert a járáson belül totál ugyanazt csinálja minden csoport, és nagyon gyakran van megbeszélésük.

bpetya75 2017.09.01. 13:30:09

@diggerdriver: @DieNanny CH: @Pernilla:

Akkor ez mindenhol problémás tud lenni. Csak van, ahol nagyon, van ahol meg piszkosul.

@Se vasalo se munka:

Ez igaz, de épp a minap mesélte egy barátunk, hogy egy fővárosi vállalkozó ismerőse panaszkodott neki, hogy havi 1 misiért sem talál javas fejlesztőt. A nincsnél a heti 20-30 órás, nem mindig bevethető is jobb, nem?

Se vasalo se munka 2017.09.01. 13:35:43

@DieNanny CH: nalunk az ikrek most kezdik az "ovodat"
Nekem az egyik keiteriumom az volt, hogy ne legyen reszmukas ovono. Merthogy kialakul egy kotodes az ovonokfele a gyerekek reszerol, es foleg az elejen nem hiszem, hogy jo, ha hetenket 2-3 kulonbozo ovono foglalkozik veluk.

@bpetya75: persze, a semminel jobb, de attol meg, nem tudod leadni hataridore a munkat. Hiaba van egy super jo code-red, fugg a BA elerhetosegtol a munka meg a businesstol meg a tester-ektol. Osszehozni a munkat hataridore ugy, hogy mindenki csak 20-30 orat dolgozik, egy remalom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 13:39:04

@Cascabel:
Kiváló emberek. Szeretek velük dolgozni.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 13:39:08

@Pernilla: ez a banki szektorban ugy nezne ki, hogy ha barmilyen karriert akarsz, akkor kezdesz 15-20 oraval a maternitu utan. 1 ev mulva az iratlan szabaly, hogy minimum heti 4 nap legyel.
2-3 ev utan illik,foallasban dolgozni, ha akarsz karriert. Persze, ha valaki egyhelyben toporog es jo neki, akkor maradhat reszmunkaidoben

Egyebkent van kompromisszum, az agile working meg a home office, ami egyre elterjedtebb.

Pernilla 2017.09.01. 13:39:22

@bpetya75: én úgy látom itt Ausztriában, hogy ez egy viszonylag működő koncepció, a kérdés tenyleg, hogy megéri-e.
Az enyémhez hasonló munkahelyeken/munkakörökben azt látom, hogy ez a munkaadónak éri meg kevésbé, de ez van, le kell nyelni a békát, ha csak részmunkaidőben tud/akar visszajönni pl. az anyuka.

Az más tészta, ha valaki új munkahelyez keres részmunkaidővel, szerintem az sokkal nehezebb. Nálunk is volt, aki jelentkezett hozzánk, de az interjún kiderült, hogy csak 30 órában szeretne dolgozni. Esetében pl. ez egy nyomós indok volt, hogy miért ne vegyük fel.

Orochimaru 2017.09.01. 13:42:55

@adg: Állat. :D Én gazdagnak megyek ki, nem lesznek szobatársaim.

Orochimaru 2017.09.01. 13:43:20

@Horthy Miklós cselédje: Jövő hét hétvége, ha minden jól megy. Izgulsz?

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 13:43:51

@bpetya75:

Budapesten IT lufi van, már úgy élnek ott az informatikusok mint Bécsben, vagy jobban is az alacsonyabb árak miatt, mert a fizetés már ugyanannyi.

Az albélretpiac amúgyis tébolyda ott, ha nem vagy fiatal nő, kb lehetetlen normális albit kapni.

Budapest = Mo. legszarabb városa, mármint az átlagembereknek.

Orochimaru 2017.09.01. 13:44:40

@vityo az Istenkiraly: Sokszor próbáltam, nem veszítesz vele semmit... :)

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 13:45:20

Részmunkaidővel kapcsolatban továbbra is azt mondom hogy nem igazán értem miért van egyáltalán.

Azt értem hogy a mérnök állás miért van 20 órában, de hogy mi értelme 20 órában szopatni a mosogatót, 600 eurós nettóért az érthetetlen.

Abból itt nincs élet.

DieNanny CH 2017.09.01. 13:46:58

@Pernilla:

Egy itteni ismerősöm mesélte, hogy egy kolléganője 60%-ban dolgozik, egyedülálló anyaként. Most nyár végén szólt, hogy 80-ba szeretne felmenni. A munkaadó pedig kijelentette, nem emeli meg neki, mert szerinte csak azért csinálja, mert akar még egy gyereket, ezáltal a magasabb fizetés után magasabb gyerekpénz járna neki.
Hát, azt hittem, lehidalok, mikor ezt elmesélte...

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2017.09.01. 13:52:55

@Se vasalo se munka: Szerintem nem lenne gond a ,,több,, óvónő...a gyerek , gyerekek toleransak...
Egy csoportba fognak járni?
Mi tudatosan (?!?) próbáltuk oket szétszedni...
Az első négy osztály külön oszt ban kezdték

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2017.09.01. 13:55:14

@Orochimaru: ...lehet roasz helyen próbáltad...pl...cascabel kertjében lehet hogy a legjobb...

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 13:55:20

@DieNanny CH:

Hogy tud annyiból megélni? Itt egyedülálló anyaként szerintem nem tudna ilyen kevés munkával megélni.

Pernilla 2017.09.01. 13:58:35

@DieNanny CH: egyedülálló anyaként még egy gyereket akar :D
Hát igen, nem azt mondom, hogy minden esetben a munkaadót kell sajnálni :)

(ja és tündérkert, ahol 60%-os melóból eltartod a gyereked!)

Se vasalo se munka 2017.09.01. 13:59:33

@vityo az Istenkiraly: igen, egy csoportba mennek. Itt nincsenek kulon csoportok, csak ugy van, hogy a 2-3 eves korosztaly van egyutt
Kicsi az ovi, az o korosztalyukban csak veluk egyutt lesznek 6-an.

Egyik baratomnak harmasikrei vannak (allandoan ugy nez ki, mint egy zombie). Nekik nem engedtek, higy a harom gyerek egy osztalyba menjen. Egy iskolaban vannak, de mindegyik kulon osztalyban. Mindegyikuk mashogy tanulja a matekot. A baratom elegge kivan, hkgy harom kulonbozo modon kell magyarazni a 3 gyereknek ugyanazt.

Valaszoltam az emailedre.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 14:01:39

@Horthy Miklós cselédje: nem gondolom, hogy ertelmes valaszt fogsz adni, de mit veszithetek ezzel a kerdessel.... hatha

Mi a celod azzal, hogy fotokat raksz fel magadrol?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 14:02:19

@Cascabel:
Azt reklámozol és teszel fel amit akarsz.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 14:02:38

@Pernilla: mint munkaado, gondolom az volt mogotte, hogy a holgy nem tul jo munkaero
Valoszinuleg a fonok nem tartja erdemesnek, hogy visszajojjon 80%-ra

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 14:03:23

@Se vasalo se munka:

Nem neked szólnak, hanem az esetleges lányoknak.

Ha zavar, nem kell megnyitni.

soad1221 2017.09.01. 14:06:14

@Se vasalo se munka: azért a szíved mélyén te is tudtad, hogy nem kapsz rá értelmes választ :)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2017.09.01. 14:06:27

@Se vasalo se munka: Es majd eljo az ido amikor a kölykök egymásnak magyarazzak, es az apjuk meg csak fogja a fejét...:)...
Hogy ezek a hilye liberalisok milyen komolyan veszik az apaszerepet...
Megáll az esz...
Különben is nincs anyja a gyereknek...???...:)
Köszi van retour

2017.09.01. 14:11:01

@diggerdriver:
"Kiváló emberek. Szeretek velük dolgozni."
Ide akkor az "alja" kerult a pakiknak. Nem hogy dolgozni, de meg a kornyekukon sem szeretek elni. Budosek a curry-tol - igaz, a koreaiak meg budosebbek a kimchitol, pedig az kedvenc etelem, szoktam csinalni is - es az angoljukat sem ertem, meg ha tudnanak is egy kicsit beszelni:) Legtobbje nem tud. Ahol megjelennek, elobb utobb kiturnak mindenkit ugy, hogy lenyomjak az arakat. Ok xarert-h..ert is dolgoznak. Szerencsere itt Albertaban keves van beloluk a construcionban, ugyanis itt mindenkinek kell vedosisakot viselni, British Columbiaban nekik a turban miatt felmentesuk van ez alol. Szoval tudnam sorolni a negative dolgokat veluk kapcsolatban. Ja, adougyben, csalasban, illegalis kereskedelemben, kabszer csempeszesben magasan vernek minden naciot:) Pakikrol ennyit:)
Mas: van egy par kep motorokrol is ebben az albumban:
indafoto.hu/cascabel/big_valley_alberta2017aug08
Leginkabb Harley-k. A kepeken levok kozul a felevel "idosebb holgyek" erkeztek:) Kijottek egyet sorozni Red Deerbol, a kozeli nagyobb varosbol:))
Peace!

adg 2017.09.01. 14:12:16

@soad1221: en egyszer kaptam ertelmes valaszt. Azert az igy 3-4 ev utan nem olyan rossz arany.

Orochimaru 2017.09.01. 14:13:49

@Horthy Miklós cselédje: Nekem az túl sok (többen laknak ott, mint egész Mo.), a horribilis albérlet árakról nem is beszélve. Kisvárosba megyek, ahol képes leszek egyedül is megélni a minimálbérből.

soad1221 2017.09.01. 14:14:09

@Horthy Miklós cselédje: már elég sokan, elég sokszor leírták, hogy ne az egyedül élő, egészséges felnőttek csoportjában keresd az értelmét.

Orochimaru 2017.09.01. 14:15:44

@vityo az Istenkiraly: Cascabel füvet termeszt? És vajon ő is teríti? Álommeló lehet.

soad1221 2017.09.01. 14:16:25

@adg: igen, emlékszem, bár a kérdés és a válasz már nincs, de ledöbbentem, szóval tisztán emlékszem :)

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 14:17:49

@soad1221:

Olyat is gyakran látok hogy 2 db részmunkaidős munkást keresnek, az a legdühítőbb.

Nem hogy egyet vennének fel normális óraszámban.

Grazban nagyon komoly frászfaktor hogyha nem teljes munkaidőben vagy felvéve, hogy többet fognak e dolgoztatni.

Akkor szokták a túlórákat is lenyelni.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 14:20:11

@vityo az Istenkiraly: az anyuka egyetemi tanar. Nem er ra. Az a ji benne, hkgy igy arra az egyetemre majd ingyen mehetnek a gyerekek. Masik egyetemre viszont nem.
"Csak" a tankonyveket, meg labor, meg ilyesmit kell fizetni, ami 3 gyerek eseteben nagyon nagy segitseg.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 14:23:10

@Orochimaru:

Melyik kisvárosba?
Hogyhogy minimálbérrel számolsz?
Múltkor még más volt a terv.

Pernilla 2017.09.01. 14:26:51

@Se vasalo se munka: ez érthető lenne. De a Nanny által írt indoklás nem az :D

Se vasalo se munka 2017.09.01. 14:29:37

@Pernilla: szerinted mit fognak a szemebe mondani?

adg 2017.09.01. 14:29:57

@soad1221: azt kerdeztem, mi a KV ber, es megtudtam, hogy kb agazati minimalber.

2017.09.01. 14:37:53

@Se vasalo se munka:
Nalunk annak hivjak oket, az a nickname-juk:) Sikh=paki. Igazsag szerint pakisztanit meg nem is lattam. Indiait igen, csinaltunk egy radioallomast neki, multikulturalist, magyar nyelven is sugaroznak heti 1-2 oraban.

Pernilla 2017.09.01. 14:38:00

@Se vasalo se munka: hát, ha az igazságot nem merték a szemébe mondani, de helyette ezt igen, az is egy elég érdekes szituáció :)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2017.09.01. 14:39:41

@Se vasalo se munka: Csak szolok...grazban...ingyenes a felsőoktatás...
Es most hogy igy bele gondolok...lehet hogy befejezem a profit robbantast...

2017.09.01. 14:49:09

@Orochimaru:
Na na! Ilyenkor keretik vigyazni, hogy mit mondunk ill. irunk!! Arrol volt szo, hogy a kertben szoktam cigizni nyaron. Haverok meg fuvet is szivnak. Nem volt szo itt semi fele termesztesrol! Plane teritesrol! Az nem az en vilagon, annal majresabb vagyok. Bar a Nagycsocsu havercsaj megigerte, hogy ad par palantat, de nem adott. Nekem lehetne termelni hivatalosan is, 80 novenyre megkapnam az engedelyt, ugy nez ki. Es atadnam olyannak, aki ert hozza, felesbe. De azt hiszem, ezt sem csinalom. Ja, es 8 novenyt barki termeszthet, legalisan, engedely nelkul. Meg az ingatlan tulajdonosatol sem kell engedely. En paprikaban akarok utazni, de nem itt, hanem Mexikoban. Errol ennyit. Es megegyszer, ne terjesszuk mar a remhirt! Meg a vegen az is kiderul, hogy en vagyok Chapo Guzman. O is "Kis Köpcös", mint en! :))
Peace!

Se vasalo se munka 2017.09.01. 14:50:10

@vityo az Istenkiraly: mindenkinek ingyenes vagy csak EUs allampolgaroknak?
Mert ok amerikai allampolgarok es nem tudnak nemetul, ami gondolom a graci egyetemen az oktatas nyelve?

Se vasalo se munka 2017.09.01. 14:54:12

@Cascabel: ez a 8 noveny ez Albertai dolog vagy federal?

DieNanny CH 2017.09.01. 15:00:13

@Pernilla:

Hát, ez az, honnan szedi, hogy akar?

Se vasalo se munka 2017.09.01. 15:00:14

@Pernilla: annak a kontinensen mindenfele jogi vonzata van, amikor valakit kirugsz, stb
Szoval Nemetorszagban, Franciaorszagba vagy Svedisztanban nem lehet csak ugy kirugni valakit. Meg akkor sem, ha sz@rul dolgozik.
Gondolom nalatok is ilyesmi van, meg Svajcban is.

Pl amikor leepitesunk volt az egyik munkahelyemen, ki volt adva, hkgy mely orszagbol hany embert rugunk ki teruletenkent. Aztan szepen atrajzolodott a terkep. Ja, hogy Franciaorszagban nem lehet kirugni, akkor helyettuk a UKbol. Ah, Nemetorszagbol sem lehet koltsegcsokkentes miatt kirugni, csak akkor, ha a ceg veszteseges. Akkor a helyettuk levoket a NYi irodabol rugjuk ki. Es ez igy ment orszagonkent.

Tudod, miutan banki agazat.... Nalunk a kirugas ugy megy, hogy bemesz reggel, a kartyadat huznad le a kapunal, hogy belepj, es nem mukodik. Ott all a HR es az osszes belepot, akinek nem mukodik a kartyaja, viszi felre. Onnan tudod, hogy te rajta vagya "shit list"-en. Emelett reggel mar a ceges telefonod/Blackberrys vagy a telefonodon levo ceges email sem mukodik.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2017.09.01. 15:00:41

@Se vasalo se munka: Hat most az allampolgarsaggal megfogtal...nalam hozzaertobbek mindjárt megadjak az adekvált választ.
Német nyelvű előkészítő természetesen van az oskola előtti évben...
Vorstudienlehrgang...
Szoval ez ne legyen akadály..

DieNanny CH 2017.09.01. 15:02:48

@Se vasalo se munka:

A gond ott van, hogy a munkahely nagyon erős munkaerő-hiánnyal küzd. Az ismerősöm, aki ezt mesélte, állandóan túlórázik, meg plusznapokra kell mennie, mert nincs ember.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 15:03:06

Én ma voltam interjún.

Meg a múlt héten is.

A múlt héten kaptam is már másnap állásajánlatot, a jelenlegi béremnél magasabbat, 310 ezer Ft-ot bruttó, de nem fogadtam el, mert naponta 15 céget kellett volna felhívnom adatokat begyűjtendő.

Nem a legrosszabb típusú munka lett volna, mert nem blind calling lett volna - ilyet eleve sose vállalnék, semennyi pénzért -, meg eladni se kellett volna - ilyet se vállalnék, semennyi pénzért -, hanem az amerikai hatalmas multicég passzívvá vált partnereit kellett volna hívogatni, szeretnének-e bekerülni az új adatbázisba.

Azaz most jut eszembe, nem kell titkolóznom, hiszen nem vállaltam végül: a Microsoft ajánlott nekem munkát.

Most egy ismerősöm megy oda dolgozni helyettem, neki sikerült alkudnia is, végül 440 ezer Ft bruttóban állapodtak meg. De én ennyiért se vállaltam volna, azaz nem sajnálom. Sőt, én mondtam az ismerősnek: jelentkezzen a hirdetésre.

Napi 15 sikeres kimenő hívás az azt jelenti, egész nap ezt kell csinálni, nem marad idő semmire: se kommentelés, se cikkírás, se tanulás. Kinek kell ez? Plusz túl nehéz embereket hívni.

Viszont a mostani bérem meg túl alacsony: a fix bérem 255 ezer Ft bruttó. Igaz, hogy az aktív munkaidő napi 2 óra csak, soha nem tudtam még sehol annyi mélyelemző cikket megírni munkaidőben, mint itt, de sajnos nem elég nekem a pénz.

Szóval most valami kompromisszumot keresek: ne kelljen se se sokat dolgozni, se ne legyen ilyen alacsony a bér.

Egyébként igazi tervem: amint találok más helyet, bemegyek a jelenlegi cég HR-osztályára, felmondok, mire kérlelnek, hogy maradjak, s megemelik a fizetésemet 310 ezer Ft-ra. De ennek esélye azért nem olyan nagy. Szerintem inkább keresnek mást.

A mai interjű is hatalmas cégnál volt, de nem amerikai, hanem brit. Az interjúvoló nagyfőnök csaj el volt olvadva tőlem: hogy képes vagyok egyszerre több nyelven beszélni, spanyolul is beszélgettünk. Én is el voltam olvadva tőle: angol létére kifejezetten jól beszélt spanyolul, szinte hibátlanul, csak egy kis enyhe angol akcentusa volt, de az is sokkal kisebb, mint az angoloknál szokott lenni. Az általam ismert angolok 90 %-a angolon kívül semmilyen nyelven se képes beszélni, még alapszinten se.

A jelenlegi helyemen is van egy angol gyerek, pontosabban öregember, mert velem egyidős, aki beszél tökéletesen németül. De aztán kiderült a titka: anyai ágon német, s gyerekkorában tanulta az anyjától, később elváltak a szülei, ő Angliában maradt az apjánál, de minden nyáron ment 3 hónapra az anyjához Németorszégba, így mindkét nyelv az anyanyelve lett.

DieNanny CH 2017.09.01. 15:05:29

@Se vasalo se munka:

De hát ezt a szemébe mondták! És ez az anyuka mondta el az ismerősömnek, így tudtam meg én is.

upgrade 2017.09.01. 15:05:32

@diggerdriver:
Mint Hinta sajat magat :-)

2017.09.01. 15:20:35

@diggerdriver:
Thx. Ne felj, nem lesz sok. Es hatha erdekel mast is. Ja, lattam az egyik gyujtemenyemben megint hatalmas teherautokat meg hatalmasabb potkocsikkal, de benn am a varosban. Igaz, Mexikoban:) Ott mindent szabad:) Majd megkeresem.
Na, ez less az utolso album, utana fekszem le, negyed 8 van, reggel.
Ciudad Oaxaca-Piac-2015marcius18 reggel.
indafoto.hu/cascabel/gciudad_oaxacapiac2015marcius1
Van benne egy olyan kep, hogy piritott tucskot vagy mit arulnak a kofak. Ez olyan ott Oaxacaban, mint peldaul Magyarorszagon a szotyi vagy a tokmag. Hogy nezne mar ki, ha Viktorunk tucskot ragna focimeccs alatt:)
Na, mentem, tovabbi jo szorakozast.
Peace!
PS: van a'm me'g kep, par ezer:) Piacos is van:) Ja, es video klip is, tobb szaz. Csak meg nem taltam helyet nekik. HD, surround sound, minden.

upgrade 2017.09.01. 15:21:42

@Se vasalo se munka:
Medical marijuana hasznalok termelhetnek maguknak.
Bar allitolag jovore mar altalanosan legalizalja Trudeau.

Igazabol mar most sem nagyon foglalkoznak vele a hatosagok (illetve mar jopar eve nem), hiaba nem legalis.
Marmint ha valaki nagyobb tetelben termeszti es arulja, az mas.

Par eve volt egy cikk, hogy azt hiszem BC-ben valahol az erdoben termesztettek marijuanat nagy tetelben. Raadasul medvek vigyaztak a tovekre :-)).

www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/bears-guarded-b-c-grow-op-rcmp-1.960964

Pernilla 2017.09.01. 15:21:55

@Se vasalo se munka: az azonnali elbocsátásnak vannak komoly következményei, azt mindenképp komolyan meg kell indokolni.

A sima felmondást nem kell megindokolni, sokszor meg se teszik, jobb a békesség.

Na most ha simán nem vagy annyira megelégedve valakinek a munkájával, akor nincs túl sok ok azonnali elbocsátasra. Azt mondjuk nem tudom, Nanny ismerőse milyen ágazatban dolgozik, de ott nem is kirúgásrol volt szó.

De a lényeg továbbra se ez volt, hanem az, hogy az teljesen rendben van, ha valakit valamilyen kegyes hazugsággal rúgnak ki/utasítanak el, na de szerintem a Nannys példában az indok még sokkal durvább volt, mint az igazság.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 15:24:23

@Se vasalo se munka:
Bizony hogy nem.
Az ötödik legnagyobb vallás a világon. Minden szikh vezetékneve Singh ami oroszlánt jelent. Kiváló emberek. Soha nem volt velük problémám,

Orochimaru 2017.09.01. 15:27:07

@Horthy Miklós cselédje: Közép-Anglia, közelebbi infót nem adok ki senkinek... :)

Minimálbérrel számolok, de ahova megyek dolgozni, ott állítólag bruttó 8,3 font az órabér, nem pedig a bruttó 7,5 font, ami az ottani minimálbér, óránként. Elképzelhető, hogy lesz pár hónapon belül valami komolyabb sztrájk az adott cégen belül, és feltornásszák az órabért bruttó 10 fontig. Ezt is másodkézből tudom. Minimálbérrel azért kell számolni Angliában, mert a legtöbb szakképzettséget nem igénylő munkánál annál többet nem szoktak fizetni, főleg nem az első pár hónapban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.01. 15:28:37

@Cascabel:
Épp most dolgozik előttem egy szikh.
Betont vág.
Porvédő maszk meg védőszemüveg meg fülvédő van rajta és fél köbméter sárga turbán.

upgrade 2017.09.01. 15:35:20

@Pernilla:
Szerintem nem azonnali felmondas az, amit charlie irt.
Vagyis persze, annak latszik, de igazabol ugy mukodik a dolog, hogy mondjuk 1 honap a felmondasi ido, amit nem kell ledolgoznod, de kifizetik (sevrance pay).
Teljesen altalanos.
El tudod kepzelni, hogy egy bankos, akinek felmondtak de bejarhat meg dolgozni, hozzaferhet barmihez milyen kart tud okozni, ha olyanja van?

2017.09.01. 15:36:36

@upgrade:
Nem csak medical hasznalok, hanem barki termeszthet 8 novenyt. De medical hasznalo sem termeszthet annal tobbet, ha az utobbi 10 evben volt barminemu kabszer ugye. 8-nal tobbre komoly betegseg eseten adnak engedelyt: ra'k, fajdalom, rossz alvas, idegi problemak, depresszio, stb. De szigoru kriteriumai vannak az engedely kiadasanak, raadasul evente meg kell ujitani.
Ja, BC.-ben mar sajat helikopterrel jar ki a termelo a terepre, az az megkozelithetetlen hegyekbe pl. Egy idoben sajat vagy lopott helikopterrel hordtak at a kendert az USA-ba - meg motoros szanokkal telen, a szegenyebbek - visszafele meg del-amerikai vagy azsiai anyagot hoztak, plusz fegyvereket:)
Peace!

Se vasalo se munka 2017.09.01. 15:39:42

@Pernilla: jobb helyeken az ilyenert hulyere perlik a munkaadot

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 15:39:56

@upgrade:

Kevered a felmondást a munkavégzéssel.

Engem a PartyPoker pl. úgy küldött el annak idején, hogy bementem dolgozni, majd fél óra múlva hivattak, átadták a felmondást (1 havi előzetes figyelmeztetéssel), majd szóltak, mehetek haza, a felmondási idő alatt eltekintenek munkavégzési kötelességemtől. Visszamnetem a helyemre, töröltem a gépről a szmeélyes fájlaimat, majd elbúcsuztam, s kész.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 15:42:23

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: keversz valamit
Amit upgrade leirt, az a gyakorlat. Gardening leave-n van az illeto egy ideig
Nem engednek vissza a bankba a szamitogepedhez.
Kulon emberek osszeszedik a cuccaidqt es postazzak. A trading floor-ra mar be sem teheted a labad

Pernilla 2017.09.01. 15:44:56

@upgrade: én csak az osztrák példát irtam le a jogi következmenyekkel/indokolással kapcsolatban.
Az, hogy a bankszektorban ez esetleg máshogy valósul meg, persze, teljesen érthető.

upgrade 2017.09.01. 15:45:52

@Pernilla:
Nem csak bankszektor, hanem high tech cegeknel is teljesen altalanos.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 15:46:17

@Se vasalo se munka:

Országfüggő.

Egyes nyugati országokban pl. gyakorlatilag nem lehet elbocsátani az állandó szerződéssel dolgozót, csak azonnali felmondással, amihez azonban kell a dolgozó vétkes magatartása.

A normál elbocsátáshoz szakszervezet és anyámtyúkja kell, s szinte sosincs egyezség. S bonyolult indok kell, aminek igaznak kell lennie, azaz nem lehet azt mondani, hogy "átszervezés", meg hasonló kamuszövegeket.

Gyakorlatilag az szokott lenni, hogy hívják a dolgozót, s olyan ajánlatot tesznek neki, amit nem tud visszautasítani, pl. kap 12 havi fizetést azonnal, ha közös megegyezéssel felbontják a munkaszerződést.

Hozzáteszem: ez csak legalább 50 főt foglalkoztató cégekre igaz. Kisebbeknél könnyű az elbocsátás nyugaton is.

Nálunk - egész Kelet-Európában - ilyen csak az állami szektorban van, a magánszektorban nincs. Azaz BÁRKIT el lehet bocsátani minden indoklás nélkül, betartva a felmondási időt.

upgrade 2017.09.01. 15:50:26

@Pernilla:
Najo, akkor az europai gyakorlat mas :-).
En ugy ertettem, hogy az 'azonnali felmondas' az gyakorlatilag kirugast jelent, amit itt ugy hivnak, hogy 'you are fired'.
Ehhez itt is komoly indok kell.

A masik amikor letszamcsokkentes van, akkor 'laid off', ami errefele teljesen bevett gyakorlat is ugy mukodik, ahogy leirtam.
Nyilvanvaloan ez a gyakorlat vagy nem is letezik Europaban, vagy joval szigorubb szabalyok szerint, mint itt.
Gyakorlatilag erre utalt charlie is akkor, amikor azt mondta, hogy Nemetorszag helyett a new-yorki irodabol adtak le embereket, mert az egyszerubb volt.

Csak az ugye nem 'azonnali felmondas' abban az ertelemben, ahogy te hasznaltad. Vagy ahogy en gondolom, hogy te hasznaltad :-).

Pernilla 2017.09.01. 15:51:10

@upgrade: ok, értem.
De a téma amiből kiindultunk nem ez volt :)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 15:53:00

@Se vasalo se munka:

Ennyire azért ez nem durva nálunk.

Mondtam, vannak személyes adataim a gépemen, szeretném törölni őket. Mondták: persze, menj, van rá 30 perced. S jött velem a közvetlen főnököm, nézni, nehogy valami bajt is csinálják. Bár miután látta, hogy nem vagyok mérges a kirúgásom miatt, ott hagyott egyedül 3 perc után, mondta, ha kész vagyok, szóljak neki, hogy ki tudjon engedni (le kellett már adnom az ajtókat nyitó kártyámat).

Minek is lettem volna mérges. A cég megajándékozott 1,1 millió Ft búcsupénzzel, plusz kezet fogott velem a nagyfőnök. Már különben is untam azt a munkát.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 16:00:15

@upgrade:

A felmondási időszak alatti munkavégzéstől a munkáltató jogosult felmenteni a dolgozót, s ez ellen nem tiltakozhat a dolgozó.

upgrade 2017.09.01. 16:02:27

@Pernilla:
Hat amibol kiindult (hogy azert nem mehet 80%-ra, mert ujra szulni akar) azert itt is bajba kerulhetne a fonok :-).

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 16:04:11

@upgrade:

Az azonnali felmondáshoz mindig ok kell, kivéve a próbaidő alatti azonnali felmondást. S a dolgozó megtámadhatja bíróságon, ahol a bíró megállapítja, valós-e a felmondás oka.

Pl. azt mondja a cég "a dolgozó sokat késett", mire mondhatja azt a bíró, hogy csak párszor késett, s ez nem elégséges ok, s visszahelyezi a dolgozót munkaviszonyba.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 16:08:10

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: nalunk nem nagyon hasznaljak a probaidot
Meg egyik munkahelyem sem irta bele a szerzodesbe

Pernilla 2017.09.01. 16:09:35

@upgrade: hát ez a kettő most lehet, hogy keveredik. :)
Szerintem mindkettő "you are fired" :D
Csak az egyiknél - itt legalábbis, nevezzük úgy, nem kiemelt szektorban, amit azonnali elbocsátásnak neveztem, hogy azonnal el kell hagynod a munkahelyed, nem is leszel kifizetve. Ehhez kell komoly indoklás.

A "sima" felmondás, amikor a felmondási idődet kitöltheted (vagy ki kell töltened), de mindenképp kifizetnek. Ehhez nem kell indoklás.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 16:10:51

@upgrade: jaja. A nemeteknel valami olyan szabaly van, hogy, ha a ceg nem veszteseges, akkor nem csinalhatsz cost cutting-ot (redundancy-t)
Kiskapu sincs, hiaba a nemet legal entity veszteseges, ha az anyaceg nyereseges, akkorsem lehet redundancy-t csinalni

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 16:11:18

Egy ismerősöm igazgatóhelyettes volt egy budapesti iskolában.

Az új igazgató ki akarta rúgni, részben mert szerette volna optimalizálni az iskola költségvetését, részben mert az ismerősömet emberileg nem kedvelte.

Rá akarta beszélni: közös megegyezéssel menjen el azonnal, ad neki félévi fizetést. Ő azt mondta: 2 évi fizetés kell neki. Erre mérgében az igazgató azonnali elbocsátással élt, valami apró hibára hivatkozva. Jött a per: 4 évig húzódott, de az ismerősöm megnyerte. Most már 4 évnyi bért kellett kigfiztenie számára az iskolának, plusz a normál felmondás idejét.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 16:13:30

@Se vasalo se munka:

Így igaz, ezért mondtam, hogy sok nyugati országban szinte képtelenség valakit kirúgni, ha nincs vétkes magatartás részéről.

upgrade 2017.09.01. 16:13:44

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Es en mit kevertem?
Pont azt irtam, hogy mikor megtudja, hogy felmondtak neki, mar be sem engedik az epuletbe (cege valogatja), de meg adott idore jar neki penz, meg meg juttatas is.
Tulajdonkeppen ugyanaz, mint amit te irtal.
Szoval nem ertem, miert javitottal ki :-).

Se vasalo se munka 2017.09.01. 16:14:04

@Pernilla: nem. A rendundancy-nal kapsz egy szep summat bucsu ajandenkak.
A you are fired-nal semmit sem kapsz, maximum egy disciplinary-t az employment record-odra

Se vasalo se munka 2017.09.01. 16:15:48

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: mi van a pereddel? Tudod mar pontosan miert perelnek es kicsoda?

upgrade 2017.09.01. 16:16:44

@Pernilla:
Na, most mar tenyleg ossze vagyok zavarodva :-).
Amit charlie leirt, hogy az HR ott varta a kapuban azokat, akiknek nem mukodott a belepokartyaja es mar be sem mehettek a munkahelyukre, az nem 'azonnali felmondas', nem 'you are fired' volt.
Hanem sima felmondas. Persze, kaptak vegkielegitest meg mindent.
Csak nem dolgozhattak le a felmondasi idejuket.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 16:18:59

@upgrade: annyi hunglish-t hasznaltunk, hkgy szegeny Digger nem fogja tudni kovetni a beszelgetest.
Lehet, hogy ez zavrta ossze Pernit is

upgrade 2017.09.01. 16:24:04

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Persze hogy nem, csak en azt hittem, hogy Pernilla a charlie altal leirtakat azonnali felmondasnak, kirugasnak velte.

Ezert irtam, hogy nem kirugas volt, hanem itt ez bevett gyakorlat bizonyos cegeknel, munkakorokben.

upgrade 2017.09.01. 16:24:44

@Se vasalo se munka:
En nem hasznaltam hunglisht :-).

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.01. 16:26:54

@upgrade:

Akkor ezt tisztáztuk.

Itt is volt egy ismerősöm, aki ezt hitte. De akkor ezek szerint te érted a különbséget.

adg 2017.09.01. 16:31:04

@upgrade: ez nalunk is igy megy, ha valakinek felmondtak, akkor mar nem ul vissza a gepehez.
Mehet munkat keresni azonnal, es fizetik a felmondasi idot.
Szoval a lenyeges dolgokat meg idoben kell lemasolgatni, meg az imeleket, ilyesmit.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 16:39:19

@upgrade: ahh, blog.hu
Kuldesz egyet? Valaszolok ra

Se vasalo se munka 2017.09.01. 16:40:10

@adg: tunderkertben is van felmondas?

Pernilla 2017.09.01. 16:56:51

@upgrade: "csak en azt hittem, hogy Pernilla a charlie altal leirtakat azonnali felmondasnak, kirugasnak velte."

Nem vettem annak, hanem ő a jogi következményeket emlitette. Erre írtam, hogy jogi következmények az indoklással kapcsolatban csak az azonnalinál vannak.

@adg: a gyakorlatban nálunk is igy valósul meg ez kb., de nálunk mindenkinél fel volt ajánlva a lehetőség, hogyha szeretne, akkor maradhat a felmondási időben. Kifizetve ígyis-úgyis ki lesz.
Volt már aki maradt még egy kicsit :-)

upgrade 2017.09.01. 17:00:32

@Pernilla:
Dehat charlie azt irta, hogy kulonbozo okok miatt Nemetorszagban, meg Franciaorszagban sem lehet leadni embereket csak koltsegcsokkentes cimen.

Pernilla 2017.09.01. 17:03:33

@upgrade: én nem tudom mi van Németországban meg Franciaorszagban. Én arról írtam, hogy hogyan működik az elbocsátás Ausztriában, a "szektoromban" :)

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 17:50:46

@Orochimaru:

Szerintem Banbury, vagy annak környéke lesz az. Egyik ismerősöm onnan költözött ide délre. Állítólag rengeteg raktárosi van arrafelé, mivel Anglia kellős közepén terül el, így logisztikai szempontból a legelőnyösebb.

A fizetésed akár még ügynökséges dolgozóként is elérheti a 10 fontos órabért.

Hátulütője, hogy gyárváros lévén eléggé unalmas, nincs sok látnivaló, az albérletek sokkal olcsóbbak. Viszont nőd csak úgy lehet ha lenyúlod a másét, és közben még 6-8 versenytárssal is meg kell küzdj. :) Vagy importálsz később Magyarországról, aki majd lelép, gyenge angol nyelvtudással egy másik magyarral, haladóként egy helyivel. :))

Szóval kezdetnek Banbury remek választás, de hosszú távon érdemes lesz onnan továbbállnod.

Se vasalo se munka 2017.09.01. 18:19:51

@Michael the Kitchenporter: elegge elszaladtak a UKban az arak, kicsit meglepo volt.
Nem tudom, higy meg mindig megeri -e ilyen fizetesekkel a UKba menni k-europaiaknak?

Orochimaru 2017.09.01. 18:24:53

@Michael the Kitchenporter: Nem Banbury, de nem lőttél messzire. A nő kérdés tényleg érdekes lesz...

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 18:28:42

@Se vasalo se munka: Minimálbéres egyedülálló misimosinak még szerintem igen. Viszont 2 minimálbéres 1-2 gyermekes szülőknek már nem. Pontosan a fentebb említett okok miatt, sokszor egy nagymama-nagypapa segítsége az unokák körül tényleg élementő tud lenni, saját szintén kelet európai kollégáimon látom, mekkora kihívást jelent a gyermekfelügyelet bármely külső segítség nélkül.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 18:31:09

@Michael the Kitchenporter:

Egyre kevésbé buli a nyugati segédmunkás élet.

A 90 es években jó lehetett, maikor még 10-15 ször annyit kerestek a németeknél mint otthon.

Főgebra 2017.09.01. 18:38:02

@Horthy Miklós cselédje:
"10-15 ször annyit kerestek a németeknél mint otthon. "

Nem valószínű, de veled eltudták hitették!

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 18:44:11

@Orochimaru: Akkor munkahely terén biztos nem lesz gondod. A nők már más tészta, egy darabig készülhetsz a aszkéta életmódra ilyen téren, Marad az amerikai barátnő (Casey) vagy a prostik. :) Ha csak nem vagy átlag feletti dumás, egy középmezőnybelinek is kihívás becsajozni, ami a gyárvárosokban fokozottan érvényes.

Ha jól emlékszem a magyarokat el akarod kerülni, így a kezdeti gyengébb angollal a lehetőségeid még korlátozottabak lesznek, de mihelyt egyre jobban beszéled majd, exponenciálisan javulni fognak az esélyeid és a potenciális nemzetiségek száma, aztán végül a helyi nők körében is próbára teheted magad.

Tényleg nem a világ legszebb népe, de ha ritkábban is, de találkozhatsz igazi vonzó és értelmes teremtésekkel. Itt már egyre kevesebb a vetélytárs is, mert amely külföldiek nem hajlandók energiát ölni a nyelvtanulásba, azoknak ez a réteg mindig is a megfoghatatlan kategória marad. :)

Főgebra 2017.09.01. 18:44:13

@Főgebra:
Magyarul:
Nem valószínű, de veled el tudták hitetni! :-(

upgrade 2017.09.01. 18:44:13

@Horthy Miklós cselédje:
Lassan mar az lesz a buli, ha egy programozo innen megy Magyarorszagra dolgozni.
:-)

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 18:50:29

@Főgebra: Azt éppen nem. :) De a lassan 8 év alatt annyi mindent tapasztaltam közvetve és közvetlen egyaránt, ráadásul húszas éveim közepén a szexuális aktivitás legfontosabb időszakában megtapasztaltam a nőhiány és a nyelvi nehézség okozta korlátokat, amikor jóformán a zizis, vagy a szellemi alultáplált nőkre is ráfanyalodik a sok egyedülálló kiéhezett kan. Ilyen esetben az ember gyakran telefonos segítséghez folyamodik (prostik), és ez alól én sem voltam kivétel. :)

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 18:52:13

@Horthy Miklós cselédje: Igen, az EU-s csatlakozásig jobb volt, ezután a lengyelek tömeges bevándorlása okozta a szakmai bérek lenyomását.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 18:54:32

@Főgebra:

Ez nem hit kérdése, erre konkrét számok vannak.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 18:56:52

@Főgebra:

Ausztriában pl. a 90 es évek elején nagyjából 8 szor akkora volt a GDP per fő értéke mint nálunk, a bérek meg tízszer akkorák nagyságrendelileg, mivel ott akkor komoly munkaerőhiány volt, nálunk meg ugye nem.

Mi ezen a scifi?

Egyszerű számok.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 18:58:28

@Michael the Kitchenporter:

Így van, a szakmai bérek le lettek nyomva egész Ny-Európában.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 18:59:11

@Horthy Miklós cselédje:

Ma ez a szorzó háromszoros, a bérekben is nagyjából ekkora az eltérés.

Illetve ma már nincs háromszoros szorzó, inkább kisebb, a magyar munkaerőhiány miatt elsősorban.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 19:08:59

@Se vasalo se munka:

Miért nem írtak vissza eddig pl a KFCből? Tök patant jelentkezést küldtem nekik.

Ja tudom, az már betelt biztos.

Miért, mikor kellett volna rá jelentkezni, amikor még meg se volt hirdetve? Hogyan?

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 19:13:08

@Horthy Miklós cselédje: Ez attól is függ, hogy az ember mennyit keres külhonban. Az én fizum 1/3 elmegy a lakhatás, kaja és alapköltségekre (kindibérlet, telefonfeltöltés), a másik 2/3-a megspórolható.

Mivel azért élni és szórakozni is kell, így az arány max. 45% költekezés egy erősebb "húzdmegereszmeg" hónapban, a többi mind megy a malacperselybe, vagy a közelmúltban kriptovalutákba.

Az én esetemben nekem egészen addig megéri kint maradnom, amíg a fizetésem legalább 20%-át félre tudom tenni, ami még megfelel a komfortérzetemnek.

Szóval ez a nem éri, megéri erősen egyénfüggő is szituációfüggő..

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 19:22:15

@Michael the Kitchenporter:

Az enyémnek ha lesz meló, a 70 %a el fog menni ezekre.

Bumm...

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 19:30:06

Ha dolgozol eleve többet is költesz, én pl. mekis koromban jóval többet költöttem élelmiszerre mitn most, egyszerűen sokkal több energia kellett.

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 19:31:20

@Horthy Miklós cselédje: Az életviteltől is függ. Én nem dohányzom, nem drogozom, inni havonta/kéthavonta mértékkel kis tömény, cider, vagy édes fehérbor (sört rühellem). Utoljára kb. 6 hete ittam egy üveg Kopparberg cider-t, egyszerűen nincs rá igényem. Ez is nagymértékben csökkenti a kiadásokat.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.01. 19:46:29

@Michael the Kitchenporter:

Én az alkoholt most teljesen kukázom, napok óta teljesen száraz vagyok.

Jönnek is ezerrel az elvonási tünetek, éjszakánként egyszerűen nem tudok aludni, izzadok, frusztrált vagyok, stb.

Mrs. Clayton 2017.09.01. 20:54:06

@Se vasalo se munka: ezert kell mindig tudni, hogy lejart-e mar a ket ev amiota a cegnel van csorikam vagy nem, mert pl Anglianan csak nagyon limitalt esetben mehetsz birosagra, ha ket even bellul rugnak ki, ha jol emlekszem, akkor a terhes, szakszervezeti vezeto meg meg egy kategoria van, akik mehetnek, kulonben meg azt sem kerheti a kirugott hogy adjak irasba, az indokot. Ket even belul barkit kovetkezmenyek nelkul el lehet bocsatani, akkor is ha az indokod egy baromsag, vagy vallotan. Pl a heten optimalizalnom kellett egyik kontraktomat, igy azt aki ket even belul kezdett felhivtam es mondtam hogy sajnos nem kell tobbet jojjon, viszlat.
A ket even tuliakkal viszont vigyazni kell, mert ha nem koveted az acas codot, akkor konnyen lehet, hogy tobb evi compensatory awardot itelnek meg a kirugott munkasnak, ami lehet akar jo nagy szivas is.
Most pont van egy ugyem a tribunalon, de nem hiszem, hogy a meghallgatasnal tovabb fog menni, mert 3 ev utan rugtam ki egy koros munkakerulot, azok utan hogy tobb mint masfel eve nem jott be dolgozni. Nala szepen vegigmentunk szobeli figyelmeztetesen, elso szobelin, masodik szobelin ahol megmondtuk, ha nem jon be ki lesz rugva. Sanszos volt hogy a birosagon kot ki az ugy, de muszaj volt meglepni, mert ha visszajott volna betegszabirol, majd egy het utan ujra tappenzre megy, akkor meg nagyobb szivas lett volna, mert fizethettem volna 6 ho full 6 ho half salaryt. Mivel a no egy koros munkakerulo ha barmi kivetnivalot is talal a birosag az eljarasomban, akkor is polkey reductiont fog alkalmazni contributory faul miatt.
Magyarul nem fog kapni semmi karteritest. Persze ha legalabb keresett volna munkat, az mas lenne, de mint kronikus munkakerulo Angliaban nem sok baber terem az ilyeneknek a birosagon.

Orochimaru 2017.09.01. 20:55:36

@Michael the Kitchenporter: Az a bruttó 10 fontos órabér éjszakai műszakra vonatkozik?

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 21:01:28

@Orochimaru: Amennyire én tudom a srác Banburyben nem éjszakázott. Ő egyébként team leader volt és a fizuja ehhez mérten több is, valami 13-14 font rémlik.

Orochimaru 2017.09.01. 21:08:56

@Michael the Kitchenporter: Értem. Tervezek kint rakni targoncás jogsit, azzal -elvileg- min. bruttó 8,5 fontot lehet keresni.

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 21:12:35

@Orochimaru: Azzal mindenképpen növeled az esélyeidet. Egyébként ebben az ágazatban nem meglepő az éjszakázás, de gondolom erre is felkészültél.

2017.09.01. 21:17:31

@Mrs. Clayton:
Ez joo! Es meg ram mondjak, hogy munkakeulo vagyok, pedig csak 6-8 honap fizetes nelkuli szabadsagot veszek ki evente. Ja, es szocialis segelyt is csak egyszer vettem fel a utobbi 20 ev alatt. Bocsanat, ketszer. Most is vehettem volna fel Torontoban 1500 dollar rendkivuli "Voros Segelyt", de nem eltem az alkalommal, haverjaim le is hulyeztek miatta. Ja, itt jar szocialis segely olyannak is, akinek kocsija van, sot ha haza van, akkor is. Igaz, limitalva, de jar. Errol ennyit:) Legkozelebb bovebben kifejtem hozzaallasomat a tarsadalomhoz:)
Peace!

Orochimaru 2017.09.01. 21:20:09

@Michael the Kitchenporter: Ahova én megyek, ott lehet választani 3 műszak között. Elég sokat éjszakáztam itthon, és mondhatom, hogy baromira nem bírom, és szvsz kurvára nem egészséges a szervezeted számára, teljesen felborul a bioritmusod, amit a picivel magasabb órabér sem tud kompenzálni. Mi nem vagyunk éjszakai ragadozók, ha lehet, kerülöm az éjszakázást.

Btw amúgy én nem azt mondtam, hogy kerülni fogok minden magyart, hanem azt, hogy bennük még kevésbé bízom meg, mint bármelyik másik nációban. Sajnos idáig jutottam, sok a negatív tapaszalatom itthonról. :(

A prostikkal mik a tapasztalataid? Nem ölte meg a dolog a lelkedet? :O

Mrs. Clayton 2017.09.01. 21:23:02

@Michael the Kitchenporter: en meg azt mondom hogy csinalj egy c-s jogsit, mondjuk eloszor max egy ugynokseg fog adni melot, de ha ott lehuzol par honapot siman talalsz fix allast barhol. Az indulo olyan 20k, de ha lesz tapasztalatod 30k plusz tulora.

2017.09.01. 21:23:42

@Michael the Kitchenporter:
" team leader volt "
Magyarul rabszolgahajcsar:( Pfujj!:( Arulo'k mindig vannak, akik eladjak a lelkuket az ordognek vagy Mammonnak:(
Vilag golfozo proletarjai egyesuljetek!

Mrs. Clayton 2017.09.01. 21:26:12

@Cascabel: ja, csorikam azt hiszi, hogy majd megitelik neki a max 78k-t ugyanis iden aprilis 6 elott kirugottakra meg a magasabb cap vonatkozik, a hulye, ha visszajott volna egy honapra siman levett volna egy augusztusi full fizetessel ha meg utana megy betegszabira 9 honapig megint kapott volna teljes fizetest. Ezt szeretem a hulyekben, hogy ok annyira rendithetetlenul hiszik, hogy okosok.

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 21:27:53

coinmarketcap.com/assets/populous/#charts

Most jelentettek be egy 1 milliárd font értékű társulást, hirtelen ugrott is az ár, elindult a rally.

medium.com/@BitPopulous/populous-announces-1-billion-partnership-25f0143c8590

Hétvégén még vettem volna egy keveset, de annak is örülök amit eddig összeharácsoltam. :))

2017.09.01. 21:29:37

@Orochimaru:
"A prostikkal mik a tapasztalataid? Nem ölte meg a dolog a lelkedet? :O "
Nem engem kerdeztel, de nekem volt parszor, hogy prostira fanyalodtam, ha epp nem volt allando baratnom. Es bevallom, sokszor hanytam, amikor kileptem az utcara a muvelet utan:( Volt olyan is, hogy adtam a prostinak egy 50-est, csak hogy ne kelljen megdugni. O is jol jart, en is:)
Peace!

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 21:30:56

@Cascabel: Ő tipikusan az a fajta, aki szeret pörögni, és a munkájával járt hogy ugyanúgy dolgozott, csak közben irányította a többieket és rendszerezte a munkafolyamatokat. A kis burzsuj. :)

upgrade 2017.09.01. 21:35:48

@Cascabel:
Ez igy megint nem teljesen igaz :-)).

2017.09.01. 21:37:30

@Mrs. Clayton:
En eletemben jo ha 2x dolgoztam irott szezodessel. Mindketto multi ceg volt. Ott is hagytam oket hamar. Elvem: "Ne adjanak, de nem is kerek." A velt vagy valos szabadsagot mindennel jobban szeretem:) Azert amikor dolgozom, igyekszem a legjobbat kihozni magambol, soha sem kesem, mindig becsuletesen irom az oraimat, altalaban lefele kerekitek. Nem a penzert dolgozom soha sem - meg sem tudnanak fizetni - hanem azert, mert kell:)
Peace!

2017.09.01. 21:42:08

@upgrade:
Mi nem igaz? Albertaban igy van ill. volt, amikor meg boldog welfare paciens voltam:) Februarban rafanyalodtam kis segelyre, ugy is adtak, hogy kocsim van. Ja, es itt "personal bankruptcy'-val nem veszti el a hazat polgar. De az USA-ban is van ilyen nehany allamban.
Peace!

Mrs. Clayton 2017.09.01. 21:45:47

@Cascabel: az irott szerzodesnek nem sok jelentosege van, ha a legal teszten employeenak minosulsz, akkor hiaba hivtak teged masnak akkor is employee leszel es megilletnek a vele jaro jogok is

Mondjuk en sem azert dolgozom mert olyan kva jo, hanem mert kell a penz

Se vasalo se munka 2017.09.01. 21:47:29

@Mrs. Clayton: ahogy leirod, ez a koros munkakerulo, legalabb eleteben volt oarszor dolgozni. Legalabb nem a teljes eletet a segelyen toltotte

2017.09.01. 21:47:59

@Cascabel:
Ezt rosszul irtam "Ne adjanak, de nem is kerek." Helyesen: "Nem kerek, de nem is adok" De ami jar, az jar, azt elfogadom:)

Se vasalo se munka 2017.09.01. 21:49:37

@Michael the Kitchenporter: viszont jarszOroszoragba, ami nem egy olcso hobbi

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 21:52:48

@Orochimaru: Az éjszakázással egyetértek.

A prosti egy kényesebb téma. Sosem foglalkoztam az utcai harcosokkal. Inkább a középkategóriások, vagy a hazai látogatások alkalmával néhány luxusra is futotta a mosibéremből.

1 kivételével csakis jó tapasztalataim voltak, (bár nem vagyok horoszkóp mániás, és előre is elnézést a ha valaki érintett lenne) arról a kivételről is egyből levágtam, hogy skorpió. Valamint kötöttem egy barátságot is, amit természetesen megszakítottam amint újabb párkapcsolatom lett. :)

Mindegyikük átlag vagy a feletti volt. A lelkemet nem ölte meg a dolog. Tény és való, hogy jobban élvezem a nemi örömöket ha érzelmileg kötődöm a partneremhez, viszont a legnagyobb pozitívuma a dolognak, hogy egyedülálló korszakomban igyekeztem a legtöbb ilyen vágyamat kiélni, hogy párkapcsolatban (főleg gyerekkel) sose furdaljon annyira a kíváncsiság, hogy a jövőben eláruljam emiatt a családomat.

Sokszor hallok kommenteket nőktől, hogy nem tisztelik azokat a férfiakat akik ribizliszedésre adták a fejüket. Nincs önbecsülésük, undorító stb. és hogy velük soha. Hát az az igazság, hogy mióta ezt az ipart űztem, azóta 3 párkapcsolatom volt, és mindig elmondtam az elején a múltam ezen részét is.

Természetesen ők mást is megismertek a múltamból, így ez a dolog még inkább teljesen más kontextusba helyezte a szitut. A reakciók sem voltak megvetőek, sőt... 1-2 vicces reakciót is sikerült kiváltanom ezzel. :) Az egyik orosz barátnőm ráadásul erkölcsös volt vallásos neveltetéssel.

2017.09.01. 21:54:51

@Mrs. Clayton:
Nekem nincs semmi bajom a munkaval. Szeretek dolgozni, sot neha elvezem is. Akkor, ha nem ugatnak bele, ha nem kell safety dolgokkal, regulation-okkal foglalkoznom. Sokszor ugy elmerulok a munkaban, hogy ugy kell ramszolni, hogy vege a munkaidonek, indulas haza. A legszornyubb az, amikor immitalni kell a munkat. Abba bele tudok orulni, minden 10 percben az orat nezem, nem megy az ido. Sajnos az utobbi idoben mind tobb es tobb az ilyen munka:(
Peace!

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 21:55:10

@Se vasalo se munka: Igen, az a szórakozással együtt egy havi bárem második harmadát viszi a repülőjegy.

Orochimaru 2017.09.01. 21:55:19

@Michael the Kitchenporter: Angliában is van olyan, mint itthon a rosszlányok.hu? Hogy működik a dolog? Még sosem voltam prostinál, és ha lehet nem is mennék, hiszen mégis illúzióromboló a dolog, hogy pénzért kapsz szexet.

Orochimaru 2017.09.01. 21:56:35

@Cascabel: A nő miatt hánytál v. saját magadtól?

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 21:56:42

@Se vasalo se munka: Köszi! Sok reményem van ebben a projektben, passzív jövedelem, invoice trading.

Orochimaru 2017.09.01. 21:59:04

@Michael the Kitchenporter: Értem, hát ezek a dolgok tök érdekesek. Legalábbis számomra. A csirkemell kilónkénti árát viszont pont leszarom. :D

upgrade 2017.09.01. 22:02:01

@Mrs. Clayton:
O ugy ertette, hogy a legjobb az, ha hetvegen keszpenzt kap, nincs bejelentve az allam fele.
Tehat nem fizet adot, nincs bankszamlaja; tehat nem tudjak atutalni neki a penzt, ha csekket kap akkor meg vannak helyek, amik adott dijazasert bevaltjak neki azt.

Mrs. Clayton 2017.09.01. 22:04:48

@Se vasalo se munka: en jobban kedvelem, ha az ilyenek inkabb maradnak orokre a segelyen, mert baromi idegesito, amikor a jobcenter kotelezi ezeket hogy szerezzen munkat mire bekuldi hozzam a jelentkezeset, de maximum bemondja hogy eljon interviewra viszont nem jelenik meg, vagy rosszabb esetben elvallalja a munkat de a kezdeskor nem jelenik meg vagy meg rosszabb esetben ket nap utan nem jon tobbet. Van egy Helena Begum nevo no, aki minden nap jelentkezik, meg soha nem jott be, telefont nem vesz fel. Mar ugy utasitom el, hogy amikor felhon a neve a monitoron kuldom is hogy sajnos nem o a megfelelo jelentkezo, de nem zavarja, csak szemeteli tele a cv-jevel a postaladamat. Idegesito. Mar fel akartam hivni a jobcentert hogy megmondjam, hogy a no elerhetetlen.

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 22:05:08

@Orochimaru: Nem minden esetben. Sok anyagi érdekű kapcsolatot látni a nagyvilágban. Ezzen nem azt akarom mondani, hogy csak az van.

Szóval adott 1 pár, férfi szereti a nőt, a nő szereti a férfi pénzét. Férfi mindent megad neki, és bár érzi hogy ez az érzelem nem kölcsönös a nő részétől, illúzióba ringatja magát hogy mégis majd csak megváltoznak az érzései.

A nő élvezi az anyagi kényeztetést, cserébe néha (tényleg csak néha) szétrakja a lábát. Ez így megy egy évig, mígnem a férfi 1 év múlva elveszti a jól fizető munkáját, és hirtelen egybeesésként a barátnő épp akko szeret ki belőle.

Szóval ezt minek neveznéd? Mert én bújtatott prostitúciónak. Csak ez rosszabb, mert hazugságra és önáltatásra épül. Fizettél a szexért, csak közvetve, és óradíjban számolva még többe is került.

Just my thoughts. :)

2017.09.01. 22:05:48

@Orochimaru:
Magamtol:( Szegyelltem magamat:(

Pernilla 2017.09.01. 22:07:49

@Michael the Kitchenporter: látszik, hogy még kezdő misimosi vagy.
A sikeresebbek ebben a szektorban már évek óta, bármilyen kriptovaluta nélkül passziv jövedelelmből élnek :)

2017.09.01. 22:09:18

@Cascabel:
De ha egyszer dolgozik a libido, nincs erkolcs, nincs vallas, nincs jolneveltseg, nincs semmi, ami megszunteti. Rosszabb az ember, mint az allat. Kulonosen fiatalon:) Most mar tudom magam kontrollalni:) Sot, csak azt tudom:)

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 22:12:12

@Orochimaru: Csak nehogy ebből is hosszas beszámolót kérjetek a jövőben. :)))

Általában a város neve + "escort girls" a kulcsszó, mondjuk már évek óta nem vagyok jártas ezekben. Volt még olyan is, hogy a város után a "butterfly"-ra is kidobott néhány ügynökséget. Hmm régi szép idők. :)

upgrade 2017.09.01. 22:13:16

@Michael the Kitchenporter:
Pont azt akartam irni, hogy hat jo, hogy nem dohanyzol, nem iszol, dehat ezek a lanyok nem olcsok :-).

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 22:14:12

@Pernilla: Így van, a világ segítség nélkül kicsit később nyílt ki előttem, valószínú nem ismertem a kulcsszót a szezámról... :)

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 22:15:08

@upgrade: Ez már a múlt, tavaly február óta "józan" vagyok doktor úr. :)))

2017.09.01. 22:17:13

@upgrade:
Nem egeszen. Van tobb fajta szituacio. Azt szeretem legjobban mostanaban, ha mint subcontractort alkalmaznak. GST (AFA szam fele) sem kell nehany esetben. Honapokig lehet igy dolgozni, legalis is. Hetvegeken csak nagy ritkan dolgozom, nekem eleg a heti 35-40 ora. Kethetente kapom a csekket a nevemre, bevaltom a csekket kiado bankfiokban vagy az arra szakosodott intezmenynel, 3% kezelesi koltseg levonasa utan. Meseljek meg? :)
Peace

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 22:17:44

@Pernilla: Azt még elfelejtettem, hogy ez az első blockchain-re épülő invoice trading. ;)

upgrade 2017.09.01. 22:20:23

@Michael the Kitchenporter:
Azota arra koltesz, hogy oroszorszagba utazz :-).
Szoval azert mindketto jelentos koltseg.
Tenyleg nem piszkalasbol mondom, de azert ez nem olyan, mintha mondjuk moziba mennel minden hetvegen, mint szorakozas :-).

upgrade 2017.09.01. 22:25:34

@Cascabel:
Hat biztos van olyasmi, amit nem ismerek (sosem talalkoztam vele), de nyilvanvalo modon a Money Mart az egyik ilyen megoldas.

A te esetedben (marmint abban a szakmaban, amiben te dolgozol) a kontrakt alapvetoen altalanos, aztan persze sok cegnek is jo az, ha 'feketen' fizet ki. Ebbol a szempontbol nem kulonbozik a magyar gyakorlattol.

Nade a te szituaciod nem hivhato altalanosnak szerintem. Meg akkor sem, ha te ezt csinalod mar vagy 20 eve, meg korulotted mindenki ezt csinalja.
Vilagos, van ez is, de ez kb. olyan, mint amikor azt mondod, hogy hat Kanadaban olcsobb a cigaretta, mint Magyarorszagon.

2017.09.01. 22:29:53

@Michael the Kitchenporter:
+++++++++! Michael for President!!!!!
Peace!
En a tancoslanyokat szerettem, ok neha meg is sajnaltak, ingyen is szetdobtak. Sot, sokszor ok tartottak el kajaval, piaval, megboldogult alkoholista koromban. Escort service nekem nem jott be, sznob prostik szerintem:) A sarki Macak voltak a legjobbak, olcsok, lehetett alkudni is, kulonosen ha csunya is volt szegenykem:) De a legjobbak a pentek delutani titkarnok voltak:) Akik az olajcegeknel, a varoshazan dolgoztak. Melo utan mentek inni, kikapcsolodani, bikat keresni. Nem penzert, a fun es a magany miatt mindenre kepesek voltak:) Good Ol' Days! Ennek a jo vilagnak az AIDS tett be, a 80-as evek kozepetol. Megszuntek a one night standek:( Szerencsere a piat akkoriban hagytam abba, igy tuleltem:) Utana konnyebb volt az onkontroll is, jozanul:)
Huu, tul sokat beszeltem, en hulye! Mindegy. (Annak azert orulok, hogy a mexikoi idoszakomra tok elmult a libidom, mert ott vegem lett volna:) )
Peace!

Orochimaru 2017.09.01. 22:31:43

@Michael the Kitchenporter: Jogos.

Gondolhattam volna amúgy, hogy "escort". Itthon is van egy olyan kategória, akiket így hívnak.

2017.09.01. 22:36:15

@upgrade:
"aztan persze sok cegnek is jo az, ha 'feketen' fizet ki."
Nem feketen, hivatalosan, fizet utanam worker compensationt is. Adojabol leirhatja. Odaadom a soc. ins. numberemet is. Ennek az alkalmazasi modnak tobb a hatranya a szamomra, mint az elonye. De a szabadsagot meg kell fizetni. No pain, no gain! :)

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 22:38:38

@upgrade: Ez igaz, viszont korábban sem ment el az összes pénzem ilyesféle "hobbikra". :) Akkoriban sokat is túlóráztam, így az a többlet ment a szórakozásra. :)

Egy ideje az Aeroflottal repülök, transzfer moszkvai átszállással retúrban 413 fontba került, apartmant 2 hétre 265, meg a buszjegy Heathrowig és vissza 23 font. Ez a legnagyobb költség, Oroszországban minden olcsó, szolgáltatás, szórakozás, élelmiszer stb. Összesen a mosibérem 60%-a megy el mindent összevetve költőpénzzel 2 hét alatt egy kisebb városban, vagy 1 hét alatt Moszkvában.

Még mindig maradt kb. 84 ezer rubelem ami régiótól függően kb. 2,5-3 utazásra elég (szálloda kifizetésére és helyi vásárlásokra).

Egyébként értem a logikádat és igazad van. Egy hétvégi bowlingtól és mozizástól lényegesen többe kerül, de szerencsére nem visz padlóra, vagy konyhakőre. :)

2017.09.01. 22:45:03

@Cascabel:
Egyik hatranya az, hogy meg 64 eves koromban is dolgoznom kell, verijtekkel megkeresni a kenyeremet. A becsuletes, normalis haverjaim, szakmabeli cimborak meg 55 evesen elmentek nyugdijba, 3000$/honap nyugdijjal, kifizetett hazzal, csaladdal, unokakkal, kutyaval, macskaval:) En meg lofaxt sem fogok kapni, nincs semmim senkim, de nem banom. Izgalmas es mozgalmas eletem volt, megerte a sok "szenvedesert"!!! :)))
Peace!

Michael the Kitchenporter 2017.09.01. 22:45:55

@Cascabel: Úgy látszik te tényleg minden téren kiélted magadat. Nyugodtan sztorizgass még, szívesen olvasom. :)

Lehet tényleg én vagyok a sznob, de a street fighterek sosem vonzottak, szeretem (szerettem) megadni a módját, megannyi nélkülözés után kicsit különleges dolgokban részt venni. :)

2017.09.01. 22:55:29

@diggerdriver:
En ismerem nagyon jol a sikheket, vallasukat, jellemuket, stb.
Aszittem, valami jo zenet dobsz be a YT-on:)
Ha te nem, akkor majd en:

Páger Antal-Rám vár a föld minden tája
www.youtube.com/watch?v=GICxIBrN_rY

Toni bacsi-igy hivtak az oreget- az exanyosomekkal egy idoben volt Argentinaban, sok erdekes dolgot meselt a Nagymama rola, hogy az Isten nyugosztolja mindkettojuket:(
Peace!

upgrade 2017.09.01. 23:00:48

@Cascabel:
Latod, ez megint ilyen fel igazsag.
A kanadai nyugdij nincs 3000 dollar.
Marmint az allami nyugdij.

Ha ennyi a nyugdijuk, akkor azt nem az allamtol kapjak :-).

2017.09.01. 23:10:12

@upgrade:
Igaz, a szakszervezettol kapjak, 20-25 ev tagsag utan. Szep osszeg felhalmozodik a nyugdij alapban, plane jol is kerestek, atlagon felul. Nekem is van egy evem a szakszervezetben:) De nem erdekel, kapnek onnan is kb. 100 dollart havonta:) I don't give a f..k about money:)
Peace!

upgrade 2017.09.01. 23:11:18

@Cascabel:
Plane nem 55 evesen.
Az allami nyugdijat nem is kerheted 60 eves korod elott, raadasul akkor kevesebbet kapsz evente, mint ha 65 evesen kezdtek volna kifizetni.
Es a maximum olyan havi 1200 dollar.

Persze nem azt mondom, hogy a haverod nem mehetett nyugdijba 55 eves koraban, havi 3000 dollarral. De hogy nem allami nyugdijbol, az biztos.

upgrade 2017.09.01. 23:12:33

@Cascabel:
Nem, nem... ez megint feligazsag.
Valoszinuleg egy cegnek dolgoztak, ahol feltetelezhetoen volt valami pension plan.

De az nem allami nyugdij ugye.

2017.09.01. 23:17:44

@upgrade:
Nem haverom, haverjaim. Es szakszervezeti nyugdijat kaptak csak 55 ev es 65 ev kozott. Lehetett valasztani is 10 vagy 20 ev tagsag utan: egyben veszik fel a penzt vagy reszletekben vagy csak 55 eves koruk utan. Errol is beszelgettem veluk legutobb, mikor Torontoban voltam. Marmint azokkal, akik meg elnek. Sajnos legtobbjuket elvitte az alcohol:(

2017.09.01. 23:21:18

@upgrade:
Minden szakszervezetnek van nyugdij alapja. Es az epitoipari szakszervezetek nagy resze olasz vezetoseggel dolgozik:) Jol invesztaltak, tudtak, hova kell a penzt befektetni:)
Na, mentem, tovabbi minden jot mindenkinek, kellemes hetveget!
Peace!

upgrade 2017.09.01. 23:23:53

@Cascabel:
Szoval nem allami nyugdij.

upgrade 2017.09.01. 23:29:35

@Cascabel:
Egyebkent ez sem igaz, hogy minden szakszervezetnek van nyugdijalapja :-).
A szakszervezetek nyomjak a cegeket, hogy fizessenek egy nyugdijalapba. De ha van ilyen, abba a cegek teszik a penzt.

upgrade 2017.09.01. 23:32:49

@Cascabel:
Szakszervezeti nyugdij nem letezik szerintem.
Ilyen nincs.

Olyan van, amikor a ceg felallit egy pension plant-, amivel mondjuk 30 ev utan nyugdijba tud menni valaki es abbol az alapbol fizetik. De ebbol a szakszervezetnek annyi koze van, hogy peldaul a kormanynal ez igy mukodik, mashol nemigen :-).

Mondjuk igy mukodott a Nortelnel is, aztan csomoan elvesztettek a nyugdijukat ugye.

upgrade 2017.09.01. 23:49:01

@Cascabel:
Namost az Ontario teachers plan az nem federal, hanem tartomanyi kormanyzas, ugyanugy szakszervezet altal kijart nyugdij alap, amibe a tartomanyi kormany fizet be.

De ez nem szakszervezeti nyugdij, ilyen nem letezik.

Herr Géza 2017.09.01. 23:54:46

@Cascabel: Na hagyjál már maestro. Szakszervezeti, vagy céges nyugdíjalapból akkor kapsz havi 3000 $ nyugdíjat, ha kb. 50 éven át fizettél be mondjuk has per kábé havi 300 dolcsit. Vagy többet. Ők fizettek ennyit? Mennyi ideig jár?
Te mire fel kapnál 100 $ nyugdíjat havonta egy évnyi befizetésre? Mennyit csengettél be azalatt? Mennyi ideig kapnád?
Számolj egy kicsit....

upgrade 2017.09.02. 00:16:21

@Herr Géza:
Namost attol fugg, hogy milyen ez az alap.
Nem veletlenul tett be cas egy ontario tanitok linkjet, mert az ugye tartomanyi dolog, mig a sajat szakmajaban szerintem nincs ilyen, hisz a fizetesuket sem a tartomanytol kapjak.

Szoval a havi 3000 dollar nem elkepzelhetetlen, van ilyen is, csak nem ugy, ahogy Cas ezt leirja.
Szerintem.

Herr Géza 2017.09.02. 00:37:21

@upgrade: Ácsi, nem állítottam egy szóval sem, hogy a 3000 $ nyugdíj mese, de ahhoz azért elég hosszú idejű és elég "combos összegű" befizetés kell. Ami ugye nem igazán jellemző a contractor típusú komákra.. :)))

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.02. 00:43:53

@Herr Géza:

Miért lenne hihetetlen? Kanada jóléti állam, Cas is írta hogy a szakszervezetek is nagyon kemények.

Nálunk scifi ilyen nyugdíj, de szerintem a németeknél is :)

Cas az ÚJvilágban él :)

Herr Géza 2017.09.02. 01:45:02

@Horthy Miklós cselédje: Jaja, apád fasza. A kanadai (újvilági) szakszervezetek is pont arról híresek, hogy milyen erősek, példa nélkül védik a dolgozók érdekeit... :D Annyi szabijuk van a dolgozóknak, mint a pelyva, van mimimálbér, alig lehet kirúgni egy munkavállalót, stb. Meg aztán elvették a jegybanktól a pénznyomtatás monopóliumát is, így a nyugdíjasoknak csak úgy nyomtatják a lóvét. A havi 3000 dollárt. Mert megérdemlik.
Inkább igyál...

2017.09.02. 04:37:33

Ugy latszik, nem ment at a hozzaszolasom. Pedig visszaigazolta, hogy sikerult. F..in' IT-s geek-ek! Useless banda, de a pofajuk nagy! Ok a szep uj jovo!!

2017.09.02. 05:21:36

@Herr Géza:
"Ami ugye nem igazán jellemző a contractor típusú komákra.. :))) "
Mert te tudod am odaatrol, hogy mi jellemzo az itteni "komakra". Tipikus, "a mi mindent jobban tudunk" magyar mentalitas. Ez az ertelmiseg edes baja avagy az arrogancia magasiskolaja. Ezek utan elvarod, hogy ilyen "uber" hozzallas utan lealljon veled az ember erdemben vitatkozni? Na ne mar!
Ja, a "komaktol" automatikusan vonja a szakszervezet a nyugdij hozzajarulast minden esetben. Nalam ez heti 25 dollar volt, 15 eve. Ebben nem ismernek trefat.

2017.09.02. 05:32:47

@upgrade:
"De ez nem szakszervezeti nyugdij, ilyen nem letezik."
De letezik. Az " elveszett" hozzaszolasomban irtam errol is es linkeket is tettem be ezzel kapcsolatban. Talan ujra beteszem, lehet majd rajta csemegezni es kotozkodni:) Hogy pl. nem 0.037 % az a dolog, hanem csak 0.0369 :))))

2017.09.02. 05:45:58

@Cascabel:

Ez a nagypofájú, öntelt, pökhendi alak mindet, mindenkinél jobban tud.

2017.09.02. 06:28:27

@Cascabel:

Tudod Kedves Kolléga, Fritzland egy teljesen más világ, mint Kanada, vagy Magyarország. Ott a nagyon magasan kvalifikált mérnököknek előírás például, hogy keressenek a virtuális világban blogokat, ahol bizonyíthatják értelmiségi felsőbbrendűségüket. Ezt tréningnek hívják. Munkaidő alatt is lehet folytatni, akár egész nap, hónapokon keresztül.
Elfogadják azt is, ha valaki egy blogon pl. hintázik. Munkaidő alatt, hónapokon keresztül. Ez ugyan is rendkívüli mértékben hozzájárul a magasan kvalifikált mérnök szellemi potenciáljának karbantartásához. Ezért ilyen okosak ezek fritz fiúk.

Ez az egyik verzió. A másik, hogy ez a mérnök dolog csak kamu,és hősünk ugyan úgy segélyen lébecol, mint hinta, és örül ha segédmunkásnak fölveszik egy építkezésre, és csak a frusztrációját vezeti le a hintázással, meg az okoskodással. De persze ez csak konteo.

2017.09.02. 06:40:28

@Herr Géza:
" Ami ugye nem igazán jellemző a contractor típusú komákra.. :))) "
Te nagyon tudod onnan, hogy mi jellemzo az itteni komakra. Tipikus "mi mindent jobban tudunk" magyar hozzaallas:) Igaza volt Quercusnak, most jovok csak ra. Arroganciatok hatartalan:(
En heti 25$-t fizettem, amikor union tag voltam. Mert automatikusan vontak:) Szigoruan. A szabadsag penz 10%. Orabereseknek evente 2x fizetik ki, teljesitmeny bereseknek ket hetente. Igen, minimalber a unionban 17$/hr. Ezt kapja az elso eves tanulo. Segedmunkasok tobbet kapnak. peldaul a union nyugdij orokolheto a feleseg altal - meg ha el is valtak - ha a ferj meghal. Csakhogy nehany kerdesre valaszoljak.
Itt egy Union honlapja pl.: (ehhez tartoznak a glettelok)
International Union of Painters and Allied Trades Ontario Council
www.iupat.on.ca/
Lehet bongeszni.
Itt egy masik: (ehhez a gipszkarton szerelok tartoznak)
Drywall Acoustic Lathing & Insulation Local 675 of the
United Brotherhood of Carpenters and Joiners of America

www.local675.ca/
local18.ca/
www.local2041.org/
www.carpenterslocal27.ca/
local494.ca/
Peace!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.02. 06:44:54

@Herr Géza: Most mé' mondod? én is fizetek combos 72 fontot ÉVENTE.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.02. 06:47:24

@Cascabel: Cas, ha sok linket szúrsz be a szövegbe akkor nekem küld egy emailt hogy engedélyezzem. Már beengedtem.
Nem én állítottam be, ilyen a rendszer. két link még simán átmegy.

2017.09.02. 06:51:13

@Cascabel:

Az egyetlen tökéletes hely a világon Fritzland.
Ja és ne hasonlítsd légyszi ezt a sekkfejet a magyarokhoz. Nem az.

2017.09.02. 06:56:35

@diggerdriver:
Thx. Esse tuttam. De ettol fuggetlenul tartom a velemenyemet:)
Azert kiirhatnak, hogy ket link mehet be csak. GYK-ert:)
Peace!

2017.09.02. 06:58:53

@carvalho:
En azt tartom, hogy a vilagon minden hely jo. De! Regi elvem, hogy lehet az ember a Pokolban is boldog es a Menyorszagban is boldogtalan. Hozzaallas kerdese:)
Peace!

2017.09.02. 07:02:18

@diggerdriver:
Es megis en vagyok az a bizonyos "koma" :))
Kettos merce libsi modra:)
Peace!

2017.09.02. 07:04:51

@Cascabel:

A jó, és a tökéletes nem ugyan az. Fritzland tökéletes. Ja, hogy abból tökéletes, mert gyarmatosította, és kizsákmányolja Kelet-Európát, na meg Dél-Európát is az euróval, hogy ezek a népek dolgoznak azért, hogy a magasan kvalifikált fritz mérnökök vakargathassák a töküket, meg hintázhassanak, azzal semmi gond.

2017.09.02. 07:12:40

@carvalho:
Jogos. Bocsanat.
Mas:
Ez jellemzo Fritzlandra, meg ma is:
Tomorrow belongs to me - Cabaret
www.youtube.com/watch?v=29Mg6Gfh9Co
Tudtad, hogy egyes szovetseges politikusok a II. vh. utan Karthagot akartak belole csinalni? :)
Peace!
Ui: Felismertem nehany ide es a Sutyerakra kommentelo arcot a videon:) Te is? :)))

2017.09.02. 07:21:27

@carvalho:
De tudod mi az erdekes? Ezt mondja Gyuri bacsi is pontosan! :))))) (tudod, a Soros, de o mas okbol)
Peace!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.02. 08:14:44

@Michael the Kitchenporter:

Itt történt eset egy magyar gyerekkel.

Rendelt prostit a Tinderen, meg is lett minden.

Majd egy hét múlva látta a lányt, hogy UGYANODA megy dolgozni, ahová ő. Szóval nem is profi volt, csak másodállásos prosti.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.02. 08:25:05

@Cascabel:
Ez egy fantasztikusan jó rendkívül kifejező jelenet.
Egy nép fanatizálásának a kezdetét mutatja nagyon szemléletesen.

Michael York nagy kedvencem egyébként.

Michael the Kitchenporter 2017.09.02. 08:34:03

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Nekem is volt dolgom olyan nővel, aki a Nyíregyházi Tanítóképző Főiskola hallgatójaként szülei rossz anyagi körülményei miatt, nyaranta Debrecenben ilyenféle "diákmunkával" finanszírozta a tanulmányait.

És Főgebra szavaival élve egy jó úttörő ott segít, ahol tud. :)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.02. 08:42:42

@Cascabel:

Itt nálunk ez egyszerűbben van.

Az állami szektorban képtelenség elbocsátani az alkalmazottat, ha nincs részéről vétkes magatartás. Ha valaki egyszer kapott állandó állami állást, ott van nyugdíjig.

A magánszektor felső részében (nagyon nagy cégek, multik, stb.) mindenki elbocsátható indoklás nélkül 1-3 hónapos felmondási idővel. Ha egyszerre sok embert bocsát el a cég, az "csoportos felmondásnak" minősül, ilyenkor a dolgozó jár végkielégítés is.

Mindenhol máshol az emberek egy része eleve munkaszerződés néllkül dolgozik, a másik rész meg kamu szerződéssel, azaz pl. 4 órás munkára szól csak, minimálbérre van a szerződés, stb. - itt mindegy minden, hiszen a szerződés szerinti pénz úgyis kevés. Itt a munkaidő is sokszor több, mint a törvényes, pl. heti 40 óra helyett 50 vagy 60 óra. Sokszor abszurd mellékfeltételekkel, pl. a közért dolgozóinak béréből levonják a lejáró szavatosságú áruk értéket, s hasonlók.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.02. 09:02:33

@Cascabel:

b+! 17 dollár minimum? Az itt már bőven egy szakmunkás fizetése.

a szakszervezetbe meg beléphetnék én is, mert itt is van, csak minek, nem keresnék vele többet.

Orochimaru 2017.09.02. 11:06:00

@Cascabel: Pénz nélkül nincsen boldogság. Tudod, ez egy kicsit olyan, mint amikor a csórók arról győzködik egymást, hogy a pénz nem boldogít. Jah, egy bizonyos szint után tényleg nem. De amíg mindennapos megélhetési problémáid vannak (a mo.-i dolgozói réteg elég jelentős része küzd ezzel v. ide lehetne sorolni a kisnyugdíjasokat is), addig sosem lesz őszinte a mosolyod. Ha voltál valaha is csóró az életben (itthoni értelemben), akkor tudod, hogy miről beszélek. Az már csak rátesz egy lapáttal, hogy nincsen semmi jövőképe itthon az emberek többségének.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.02. 11:21:17

@Orochimaru:

Alapvetően ez így nem jó megoldás.

Ha nem viszed a saját igényeidet racionális szintre, minden pénz csak újabb pénzéhséget fog okozni. Az igények ugyanis végtelenek.

Először legyen csak hatalmas kertes házam.

Aztán kell medence, majd fedett medence.

Aztán legyen a házban moziterem, majd billiérdterem, végül tekepálya, anyámtyúkja.

A végén a kétezer négyzetméter is kicsinek tűnik.

Aztán legyen házam több helyen is, nyaraló egzotikus helyeken.

Majd kell egy saját sziget is. Saját repülőgép és 20-emeletes hajó.

Előbb-utóbb kell hatalmas személyzet, mert képtelenség a sok vagyont egyedül kezelni.

A végén havi 1 millió euró jövedelem se elég a fenntartáshoz.

Apámnak egy haverja ebbe halt bele. A végén már volt lakása Monte-Carlóban és Szingapúrban, hatalmas háza az USA-ban 2 helyen, Panamában, Barbadoson, Spanyolországban, Bp-en. Lassan beleőrült, hogy semmi pénz se elég. Aztán szerencséje lett: belehalt egy infarktusba.

Plusz ha mindez megvan, jön a következő szint. Újságot veszek, tv-t, majd alapítványt csinálok. Már embereket is szeretnék irányítani.

S nincs soha megállás.

Az egyetlen kiút: rájönni mire nincs szükség (ez a dolgok kb. 95 %-a), s ezekről lemondani örökre.

2017.09.02. 11:43:27

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Pontosan errol van szo Max! Tudni kell, hogy mi az "eleg". A telhetetlenseg az egyik fobenjaro bun. Gondolom, hogy neked is volt alkalmad sokszor, hogy tobb foldi javat szerezz az eletben - nekem megszamlalhatatlan ilyen lehetoseg volt - de nem mentel bele. Ilyenkor az ember megkerdi onmagatol:- Kell ez nekem? - Megeri ez nekem? - Hianyzik ez nekem? stb. A valasz egyszeru: NEM! Es mienk lesz a Menyek orszaga! Amen:)
Peace!

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.02. 11:51:52

@Cascabel:

A világ egyik leggazdagabb országából arcpiriító amikor arról beszélsz hogy ne legyünk telhetetlenek :)

Kedves 40 dolláros órabéres Casca.

2017.09.02. 11:52:26

@Orochimaru:
" Ha voltál valaha is csóró az életben (itthoni értelemben), akkor tudod, hogy miről beszélek."
Hogy voltam e csoro!? Most is az vagyok. Itteni viszonylatban. De tudom, mi az ara nem csoronak lenni. Epp azert nem kerek a "nem csorosagbol".
Peace!

2017.09.02. 12:22:05

"nem baj, ha szegény az ember, a szegény is hótig él"

"az ember a legnagyobb baj közt is boldogan tud élni"

"mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne"

"mennyi baja van a férfinak a nő miatt ok nélkül"

"a kutya is tanul abból, ha megverik, csak az ember nem"

"Budapest az ország fővárosa, de azért Budapesten
se jobb szegénynek lenni, mint a legkisebb faluban"

"a szegény embernek egy kötelessége van, jó lenni mindenkihez, és vigyázni, hogy senki ellensége ne legyen"

"csakugyan a legnehezebb jó feleségre szert tenni. Próba szerencse, de ritkán sikerül"

"minden hibának van korrektúrája, csak annak az egynek nincs, hogy az ember megszületett és él. Vagy talán annak is van?"

(Móricz Zsigmond - A boldog ember) :))))))))))))))
Peace!

2017.09.02. 12:42:19

@carvalho:
Kedves Kollega! Milyen jo, hogy a nagy tobbseg nem ismeri a szikes teruleteken is megelo cserjet:) Bocs:)
Peace!

Főgebra 2017.09.02. 12:58:45

@Michael the Kitchenporter:

Na, eszembe jutott, hogy mit akartam már régen megkérdezni tőled.
Mivel a te moszkvai tapasztalataid frissek, érdeklődöm, hogy a legkisebb helységekben, még mindig kosárkában kell gyűjteni a használt papírt?

upgrade 2017.09.02. 13:47:59

@Cascabel:
Namost az elsot megneztem (www.iupat.on.ca/) es ezt talaltam:

www.iupat.on.ca/articles/8-benefits-of-union-jobs/

Szoval igen, itt van szo nyugdijrol, de hat az van leirva, hogy a szakszervezet egyik elonye az, hogy azon keresztul lehet olyan munkakat kapni, ahol van peldaul nyugdij is.

"xcellent benefits. For many people, joining a union is all about the benefits. Union jobs can bring many benefits to workers and their loved ones, including easier access to healthcare providers like doctors, dentists and optometrists. In addition, one of the largest benefits is a pension, giving you peace of mind when you plan for retirement."

Egy szo nincs arrol, hogy a szakszervezet fizeti a nyugdijat.

A heti 25 dollar meg valoszinuleg a szakszervezeti dij.

De tenyleg nem akarok vitatkozni ezen, legyen igazad.

2017.09.02. 13:53:50

@upgrade:
"De tenyleg nem akarok vitatkozni ezen, legyen igazad."
En sem akarok vitatkozni, hidd el. Nem vagyok ebben a temaban nagyon jaratos es erdekelt sem vagyok. Azt meg kulonosen nem szeretem, ha igazam van, komolyan. Minden emberek kozotti kapcsolatnak ez a legnagyobb veszelye.
Az, hogy "Nekem van ill. volt igazam!" Undorito:(
Peace!

upgrade 2017.09.02. 14:08:22

@Cascabel:
Nezd...
Nyilvanvalo modon a haverodnak lehet havi 3000 dollar nyugdija. Ha igazat mondott.

Csak ahogy ezt beirtad, az elegge felrevezeto, mert az allami nyugdij maximuma olyan 1200 dollar korul van, tehat nem olyan nyugdij ez, mint mondjuk Magyarorszagon.
Az is erosen kerdeses szamomra, hogy a szakszervezet fizet barmilyen nyugdijat... a heti 25 dollar az a szakszervezeti dij es ha sztrajkolsz, akkor kapsz napi 15 (vagy 25, mit tudom en) dollart, ha elmesz tablakat tartani a sztrajk ideje alatt.

Ettol meg (ujra mondom) a haverod persze kaphat ennyi nyugdijat, de nem ugy, nem onnan es nem altalanos.

2017.09.02. 14:18:18

@upgrade:
Tudom, felreertheto volt, amit irtam. De nem is ugy irtam, hogy ez a fact:) Plus mindenki azt mond, amit akar, mar ami a haverjaimat illeti. Azert vagyunk itt, hogy velemenyt csereljunk, nem hogy halara menoen vedjuk az igazunkat. Arra megvannak a haboruk:))))
Peace!

2017.09.02. 14:30:38

Tudok am en is kotozkodni!! Meg belekotni az allo faba is! Peldaul a Sutyerak blogjan a legujabb posztba - attol fuggetlenul, hogy rendkivul tetszenek a Holgy irasai Del-Amerika-i utazasairol.

"Gringók a fedélzeten: 4 argentin, két német, két francia."
Egy kep fole ez van irva, amin van negy ferfi, negy no. Vicces, marmint nekunk, Castellanoknak:) Ugye, Max? :))
Ettol fuggetlenul egyik sem gringo vagy gringa, aki a kepen van, a szo eredeti ertelmeben:) A gringokon usakokat ertenek, altalaban. De lehet, hogy Chileben nem.
Azert ide irom ezt, mert Sutyerakon elvbol nem kommentelek. De azert olvasom. Azt szabad?:)
Peace!

2017.09.02. 14:36:09

@Cascabel:
Sutyerak = ©Digger
(huu de szemet es jellemtelen vagyok) :)))
Peace!

upgrade 2017.09.02. 15:16:05

@Cascabel:
Ja, hogy en kotozkodtem.
Elnezest.

Michael the Kitchenporter 2017.09.02. 15:27:35

@Főgebra: Igen, még mindig ott a kosár a használt budipapírnak, és ez Moszkván kívül ugyanúgy jellemző az egyéb kisebb nagyobb városokban.

Tavaly Szentpéterváron az Ermitázs mellékhelyiségeiben például A4-es nyomtatványokon angol nyelven emlékeztették a vendégeket, hogy a papírt ne a WC-kagylóba, hanem a mellette lévő tárolóba dobják.

Kis érdekesség, hogy a még régebbi épületekben, mint ahol a saratovi balettelőadást tartották, a mellékhelyiségekben nem lehet leülni, mivel a kagyló úgymond a padlóba van beépítve.

2017.09.02. 15:27:45

@upgrade:
"Ja, hogy en kotozkodtem.
Elnezest."
Latod, felreertettel mar megint:( Egyaltalan nem rad gondoltam, sorry vagyok:)
Peace!

2017.09.02. 15:43:02

@Michael the Kitchenporter:
Mar latom is a valaszokat erre:
"Pfuj, hogy ezek az oroszok milyen primitivek! Es ezeket bizta meg Magyarisztan atomeromu felujitassal! Bezzeg a nemetek! Bezzeg a fhansziak! Japcsikrol ne is beszeljunk, ott egyenesen enni lehet a budiban - esznek is a perverz allatok - mikozben a piszoarbol zeng az Örömóda!":)
Peace! :)
PS: keszulok a Ratyi felvonulasra, ugy izgulok:)

adg 2017.09.02. 15:46:28

@Cascabel: ma valahogy olyan mas a hangulatod. Pms? :)

Főgebra 2017.09.02. 15:50:23

@Michael the Kitchenporter:
Óh, olyan csapottcélgömbös slozihoz, Moszkvában is volt szerencsénk!
Első alkalommal a kalauzunk(már 14 éve járt ki, tapasztalat, helyismeret gazdagon) azt mondta, hogy csak úgy ismerjük meg a valóságot, ha mindent kipróbálunk. Így kerültek sorra a nyilvános WC-k is. Mi bementünk önként vállalva a kalandot, az öregek pedig kint sírva röhögtek előre rajtunk, hogy milyen képpel jövünk majd ki. Csalódniuk kellett, mert a slózi már privatizált volt, légfrissítővel és halk zenével.
Na itt volt guggolós részleg is. Nagyon muris volt. Olyan magasan volt faluk és ajtajuk, hogy a kaksizó Szásának a vállát és a fejét lehetett látni. Szása guggolt, ölében a téli kabát szárnyai, az aktatáska és az elmaradhatatlan napi правда vagy a комсомольская правда.
Láttam én az Arbaton az élelmiszer árúház kirakatában békésen sziesztázó macskacsaládot. Voltam húsboltban, ahol a proszektúrára erősen hajazó speciális illat volt!
Micsoda szép évek voltak!
Régen minden jobb volt!

De volt egy igazán pozitív élményem, szombat este fél tízkor, a Kalinyin sugárúton a kenyérboltban, friss, meleg, fehér kenyeret vettem!

adg 2017.09.02. 16:01:49

Tok erdekes amugy, amikor felnott enberek daccbol nem kommentelnek valahova, hanem az odaszant kommentet mashova irjak be, tudvan, hogy amott ugyanugy olvassak majd, es majd amott ugyanugy valaszolnak azok, akik meg itt nem kommentelnek daccbol. Aztan vannak, akik egy harmadik helyre irjak be a kommentjeiket, vagy csak ugy random helyekre. Kozben persze lehet azokat szapulni hatulrol, akik oda kommentelnek, ahova az adott kommentet szanjak, mondvan azok ksdhbcksjfbsubfireuc, es hat milyen mar az, normalis enber nem ir a ha-ra, nem hintazik, nem csinal ezt meg azt, nem is foglalkozik ezzel, es a ha-ra szant kommentjeit ide rejti, a hintanak szolokat oda, a mittudomenkinek szolokat meg akarhova, a tobbiek meg keresgelik, hogy ki hova, milyen neven mit irt, es az valojaban mit is jelent es kinek szol, es hova reagaljanak ra, mikozben termeszetesen senki nem olvassa a masik csunya blogjat, csak ugy veletlenul tudta meg, mirol van ott szo, meg hat el tudja azt o kepzelni. Amugyisnyilvan.

Ovoda also tagozat, az olvasok termeszetesen kivetelek, a tobbiekre gondoltam nyilvan, akik ezt nem olvassak, nem is ide szantam ezt, csak en nem irok olyan blogokra, amiket olvasok, vagy hogy. Abban azert biztos vagyok, hogy nem kell oda is beirnom ezt, mert hat mar regen tudnak rola.

adg 2017.09.02. 16:04:10

@Főgebra: merre volt meg ez a guggolda elterjedt? En sose jartam a szuban vagy az utodaiban, de valahol lattam ilyet, es nem birok rajonni. Romaniaban vagy delvideken elofordult? Felvideken nem hiszem.

2017.09.02. 16:05:34

@adg:
Dehogy, csak beragtam kicsit:) Nem is tudtam aludni, hajnal 3 ota fenn vagyok. (ejfel utan fekudtem le) Itt az ideje, hogy hamarosan elmenjek melozni:)
Peace!
Ez csak neked:
Australian Soldiers in World War 2 singing Waltzing Matilda
www.youtube.com/watch?v=Ulj61LxQgTI

Orochimaru 2017.09.02. 16:08:58

@Cascabel: Tudom, hogy nagyon szar neked kint, meg a többi bullshit rizsa. Elhiszem... :))) Kanadai viszonylatban kicsit másképp vagy szegény, mint itthon. De szívesen megnézném, hogy itt mire mennél mondjuk egy 100 ezer forintos fizetéssel, mire futná belőle, és hogy akkor is fülig érne-e a szád. Gondolom, igen.

Én eddig sem a telhetetlenségről beszéltem, ezt tök felesleges idekeverni neked is, meg Birkucinak is.

Főgebra 2017.09.02. 16:12:10

@adg:
Bulgária, Albánia, Görögország? meg a Közel-Kelet egy része nagy valószínűséggel.

Te! Ez a lányomnak mondom, hogy a menyem is értse megoldás , ez engem is ámulatra késztet! Ráadásul nem is az eredeti nicknek válaszolnak, hanem kreálnak valami dehonesztáló nevet és akkor annak megy az üzenet. Impozáns és intellektuálisan lenyűgöző!

2017.09.02. 16:13:01

@adg:
En Belgradban lattam es hasznaltam guggolost.

adg 2017.09.02. 16:15:36

@Cascabel: Belgrad lehet, ott jartam, meg par helyen arrafele.

youtu.be/E22gszljklc

2017.09.02. 16:17:53

@Főgebra:
Amig a Sutyerak (©Digger) Magyarorszagot, a magyar nepet ekezi, feljogosultnak erzem, hogy en meg ot es a blogjat ekezzem. Hazafias kotelezettsegbol:)) Kapis?

adg 2017.09.02. 16:19:24

@Főgebra: Belgrad vagy kornyeke jo lehet, a te altalad emlitett helyeken sen jartam.
Nem sok helyen jartam en meg amugy, a mo-gal hataros orszagokban foleg, kiveve ukrajna es szlovenia, es meg olaszorszag, nemetorszag meg dania es csehorszag. Szerintem ennyi. Elso repulesem pl ide volt. :)

2017.09.02. 16:22:10

@adg:
Kedvem lenne betenni a Pogues valtozatot is, az a legjobb. Amig azt hallgatnam, addig se gonoszkodnek, en, a kis gnom:)

Főgebra 2017.09.02. 16:26:04

@adg:
Mindenhol én sem voltam, de elég nagy biztonsággal lehet azt mondani, hogy a Balkánon igen elterjedt.

@Cascabel: Te azt csinálsz amit akarsz.
Nekem, meg lehet véleményem, ami viszont az enyém! Kapis?

adg 2017.09.02. 16:33:19

En mar semmit sem...

Orochimaru 2017.09.02. 16:42:05

@adg: :DDDDDD

HÁ-t nem olvasok, Quercusnak se olvasom a blogját (amúgy sincs ok értelme, úgyis törölni fogja x héten/hónapon belül), és kb. mondhatom, hogy az interneten sem olvasok semmit ezt a blogot leszámítva. A blog.hu politikai blogjai maga a megtestesült fertő, meg engem alapvetően nem érdekel a karaktergyilkolás. Néha ide is jó feljönni, máskor meg napokig rá sem nézek erre sem, mert nincsen rá időm, vagy csak szimplán van jobb dolgom is. De amit írtál, teljes mértékben megállja a helyét. Végülis, várható volt, hogy valami ilyesmi lesz a vége a dolognak. Minél ismertebb és nagyon tagszámmal rendelkezik egy blog, annál több a súrlódás, ráadásul az index politikai fórumjai sosem arról voltak híresek, hogy túl sok értelem lenne bennük. Indulat, annál több. Még mielőtt a régi HÁ átjött az index alá, már akkor megjósoltam, hogy rá fog menni a dologra a blog. Na meg azt is tegyük hozzá, hogy a mostani HÁ már nyomokban sem emlékeztet arra, amilyen régen volt.

2017.09.02. 16:55:10

@Főgebra:
"Nekem, meg lehet véleményem, ami viszont az enyém!"
Kend a hajadra a velemenyed. Jogod van hozza:)

Michael the Kitchenporter 2017.09.02. 17:16:32

@Főgebra: Micsoda élmények lehettek. :)

És te tapasztaltál olyat, hogy a nők a szemérmesség legkisebb jele nélkül simán beálltak a férfiak közé WC-re várva, mert ott rövidebb a sor?

Ezt a Gum-ban tapasztaltam (a moszkvai Vörös tér közelében található nagy bevásárlóközpont), és néhány perc alatt több nő is csatlakozott, tehát nem egyedi eset.

Mondjuk részben érthető, a női részleg előtt legalább 60 méternyi sor kacskaringózott egészen a 2. emeleti lépcsőfeljáróig. Szükség törvényt bont. :)

Herr Géza 2017.09.02. 17:33:09

@Cascabel: Pajtás, nagyon nekilódulsz te is a bunkóskodásnak. Valóban fingom nincs hogy működik a kanadai nyugdíjrendszer. Ellenben tudok két dolgot: számolni, meg tudom azt, hogy ott sincs kommunizmus. A szakszervezet ott sem nyomtatja a pénzt. Akkor vezesd már le nekem légy szíves, hogy hogy is lesz a heti 25 dolláros befizetésedből (amiről még te magad sem tudod, hogy mi a túró volt: szakszervezeti tagdíj? Nyugdíjjárulék? :D) havi 3000 dolláros nyugdíj? Gondolkodjál már egy kicsit, vazze.....

Főgebra 2017.09.02. 17:33:10

@Michael the Kitchenporter:

Nem voltak a hölgyek szégyenlősek, nopláne vidéken! Néha kicsit pirult a fejem tőlük!

Michael the Kitchenporter 2017.09.02. 17:44:46

@Főgebra: Nagyon érdekes, te is írhatnál a Szovjetunió korabeli élményeidről beszámolót. :)

Nem vettem fagyit zsírpapírban, a moszkvai -28 fokban valahogy egyikőnk szervezete sem kívánta. :))

Herr Géza 2017.09.02. 17:48:45

@carvalho: Szerintem is. Hogy milyen sekkfejek vannak....

Herr Géza 2017.09.02. 17:49:47

@carvalho: Megint itt tartasz? Azt hiszel, amit akarsz, nagy ívben szarok rá.

Főgebra 2017.09.02. 17:50:50

@Michael the Kitchenporter:

Mondom én, régen minden jobb volt! Nyápicok lettek már a népek!

Sajnos az írói vénámat a szívcentrumban sem találták. Nekem max öt sorba, mindennek bele kell férni, ámen.

DieNanny CH 2017.09.02. 18:22:09

@Michael the Kitchenporter:

"nők a szemérmesség legkisebb jele nélkül simán beálltak a férfiak közé WC-re várva, mert ott rövidebb a sor?"

Hát, ezt bizony a kórusommal valamelyik autópálya wc-jében sokszor csináltuk. (Ausztria, Olaszo., Németo.) Gondolj bele, van 40 lány, meg a 2 sofőr, és nemenként 3 wc. A sofőrök szóltak, ha tiszta volt a terep, 20-an meg átcsoportosultak a másik ajtóhoz...

Michael the Kitchenporter 2017.09.02. 18:43:52

@DieNanny CH: Abban az élethelyzetben ahogy ezt leírtad, rendben van a dolog, és meg sem lepődnék rajta.

Viszont ahol én voltam, képzelj el egy olyan szitut, amikor a férfi mellékhelyiségben van 3 "ülőkabin" és 3 piszoár, tömött sorok pedig itt végződnek úgy, hogy a piszoárnál éppen a dolgodat végezve 5 centire mögötted liheg a nyakadba egy másik faszi, aki mögött meg újabb 7-8 személy szorosan mind a 3 piszoárra külön-külön ennyi ember, amely sor csak az ajtótól befele kezdett el 3 kisebb sorra ágazni.

Az ülőbudira ugyanez a helyzet, csak itt legalább a lihegés és közéd beágyazódott egy WC ajtó.
Na szóval egy ilyen helyzetet képzelj el, ahogyan a nők beállnak a férfiak sorába. :)

DieNanny CH 2017.09.02. 19:08:42

@Michael the Kitchenporter:

Hát, ugye, a szükség.
Múlt hétvégén voltam túrázni, útba ejtettem egy lakókocsiparkot, aminek bemenetem a wc-jébe. Nos, ott úgy volt, hogy középen a folyosó, a jobb oldalán a férfiaknak volt wc, bal oldalán a nőknek. A lihegőktől csak 2 ajtó választott el, de hát ugye az ajtó alig ért a fejem búbjáig, lent meg 20 cm-en kezdődött. Mert hát, igazából van különbség, hogy egy férfi "zörejeit" hallod melletted, vagy egy nőét?

:-)))
Amúgy megértelek, kell az elfogadáshoz egy bizonyos hangulat.

Pernilla 2017.09.02. 19:26:12

@Michael the Kitchenporter: @DieNanny CH: na emiatt támogatom a koedukált megoldásokat teljes mellszélességgel :)

Michael the Kitchenporter 2017.09.02. 19:44:39

@DieNanny CH: Engem nem zavart a jelenlétük :))), csak meglepődtem a mindenféle (ál)szemérmesség teljes hiányán. Mondjuk akkor még nem zárult be orosz kultúráról, főleg a nőkről szerzett tapasztalataim köre, nagyjából félúton járhattam. :)

Mint tudjuk, csak a férfiak produkálnak furcsak zajokat a mellékhelyiségekben, ezzel szembemenő bármilyen ellenvélemény színtiszta rágalom és összeesküvés-elmélet. :))))

DieNanny CH 2017.09.02. 21:32:07

@Michael the Kitchenporter:

"Mint tudjuk, csak a férfiak produkálnak furcsak zajokat a mellékhelyiségekben"

Ez így van. Az általunk keltett zörejek vetekszenek a szférák zenéjével...

:-D

Se vasalo se munka 2017.09.02. 21:36:41

@Michael the Kitchenporter: orosz holgy kerdes...
Teged nem zavar az allando mukorom mania az ex CCCP holgyeknel?

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.02. 22:08:37

Emberek! Help!
Ugye nem iszom egyáltalán pár napja és nem megy az alvás.
Mindenféle alvási trükk érdekelne!

Úgyis mindenhez értetek :)

bpetya75 2017.09.02. 22:19:22

@adg:

Óvoda alsó? Mirő' beszólsz tessó?! Ott még szemtől szembe lerendeznek mindent a kölykök. A lányok is csak nagycsoport környékén kezdenek el rafkósodni. Legalább is mifelénk :-P

Michael the Kitchenporter 2017.09.02. 22:20:40

@Se vasalo se munka: Tapasztalataim szerint nem használnak nagyobb arányban műkörmöket a magyar átlagnál. Egyébként egyik barátnőmnek sem volt soha, legalábbis amíg együtt voltunk (pedig nem kardoskodtam mellette, sem ellene).

Ugyanúgy az orosz barátnőimnek sem volt, viszont ott egyfajta társadalmi elvárás a nők részéről az ápolt kinézet, és ebbe a kéz és a köröm is beletartozik.

Még Saratovban történt, hogy a családlátogatás után a barátnőm elfelejtette magával hozni a körömápolással kapcsolatos piperéit, így a körömlakkot sem, ami 5-6 nap után elkezdett kopni. Mondta, hogy ilyenkor az anyukája mindig rászól, ha úgy készül az utcára mennyi, hogy valami nincs "rendben".

És tényleg :), a visszautam előtti napon elhívtuk őket vacsorázni (akkor már 7. napja nem volt alkalma rendbetenni azokat a fránya körmöket), az anyukája észrevette, és egyfajta szolid ejnyebejnye nézéssel tudtára adta a lányának, hogy mindig legyen ápolt, és ne hozzon rám szégyent. :)

Pernilla 2017.09.02. 22:34:40

@Michael the Kitchenporter: ez neked, mint a (tökéletes) női lélek kutatójának tényleg alapmű :D

Michael the Kitchenporter 2017.09.02. 22:43:00

@Pernilla: Na ilyen titulussal sem illettek még eddig. :) Mindenesetre a linkelt videót elmentettem későbbi környezettanulmány céljából. :)))

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.02. 22:56:28

Amúgy mióta ilyen drasztikusan lefékeztem felrobbant az önbizalmam és egyre erősebbnek érzem magam.

Nem fog megállítani ez a nehézdrog!

adg 2017.09.03. 02:19:41

@bpetya75: hat lehet, hogy neked frissebbek az emlekeid, nalunk a legkisebb mar 8. Regen volt ovodas. :)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 07:09:48

@Michael the Kitchenporter:

Ez így igaz.

Ahogy olvastam az amerikai tanácsadó könyvben is: ami Amerikában józpofa lazaság, az Oroszországban ápolatlanságnak számít. Mármint a női smink, fizura, köröm, stb. esetében.

2017.09.03. 07:24:28

Sokkolo video a szabadsag orszagabol es a batrak honabol:

"..... a csillagokkal borított lobogó győztesen fog lobogni A szabadság országa és a bátrak hona fölött."

"Kérem segítsen valaki" - sikoltotta az ápoló, amikor ok nélkül megbilincselték
faktor.hu/faktor-egyesult-allamok-apolono-torveny?source=hirkereso

Tipikus túlkapás: rendőr alázta meg a nővért, mert nem alázkodott meg magától - videó
www.borsonline.hu/aktualis/tipikus-tulkapas-rendor-alazta-meg-a-novert-mert-nem-alazkodott-meg-magatol-video/138820

A hetvegen Montanaba akartam latogatni, de ezutan a video utan nem teszembe a labam egy ideig az USA-ba. Ha egy aplonovel (aki mellekesen USA olimpiai valogatott is volt) ilyet lehet tenni, akkor egy magamfajta prolit le is lehet loni:(
Peace!

2017.09.03. 07:41:17

@Cascabel:
Neil Diamond - Coming to America
www.youtube.com/watch?v=9ttDUGM-1mU

Simon & Garfunkel - America
www.youtube.com/watch?v=W773ZPJhcVw
Peace!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 08:28:49

@Se vasalo se munka:

Engem az zavar, hogy magascipő mánia van. Pedig az alacsony cipő sok nőnek jobban áll.

2017.09.03. 08:59:25

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Teljesen mindegy milyen cipő van rajtuk. Ha csak az van rajtuk.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.03. 09:29:44

Emberek, hogy aludjak el?

Alkohol kizárva, mivel leszokóban vagyok.

Napi max 1-2 órákat alszom, 5. napja, azt se egyszerre, csak mikro alvásokban összesen kb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 09:54:48

@Cascabel: Az általad belinkelt Cabare jelenettel kapcsolatban merült fel bennem hogy hogy lehetett egy olyan kultúrnépet mint a német ilyen ilyen elképesztő brutalitásra fanatizálni.

2017.09.03. 10:01:53

@Horthy Miklós cselédje:

Attól függ, mennyi időre akarsz elaludni. Csak egy pár órára, vagy örökre. Ha örökre, arra több megoldás is van.

Főgebra 2017.09.03. 10:57:42

@Horthy Miklós cselédje:
Nagyon komolyan azt tudnám javasolni, hogy tedd félre minden ellenérzésedet, számolj le az averzióiddal és menj el dolgozni!
Majd, ha egy-két napon keresztül krumplit zsákolsz, meglátod milyen jókat tudsz majd aludni!

bpetya75 2017.09.03. 11:13:17

@Főgebra:

Ott a pont. Arrafelé nem lehet a vasútnál rakodóként dolgozni? Egyik cimborám Szegeden rendszeresen csinálta, sosem panaszkodott rá, hogy nem tud elaludni.

@diggerdriver:

Szerintem csak annyi kell hozzá, hogy leszűkítsék az ember fogalmát. Emberszerű teremtményekkel szemben, akik ráadásul veszélyeztetik az emberek életterét, teljesen érthető, hogy keményen kell fellépni. Kultúra ide, kultúra oda, ha sikerül az ösztönökre hatni, akkor ott siker van.

2017.09.03. 11:28:29

@Horthy Miklós cselédje:

Figyelj Hintus, elmondom a tutit.De csak egyszer.

Gyere haza, és keress magadnak egy nőt. Lehetőleg diplomásat, mondjuk egy doktornőt. A doktornő az, akire a magyar állam az adófizetők pénzéből milliókat költ, hogy orvos legyen. Aztán csinálj neki mondjuk 3 gyereket. Természetesen itthon szülje meg őket, mert ugye mégis csak ingyenes az egész buli.

Aztán mikor már megvan a 3 gyerek, és a feleségednek el kellene kezdeni valamit törleszteni orvosként a hazájának, na akkor dobbantsatok. Mondjuk franciába. Ott a tekintetes asszony dolgozzon orvosként, te meg legyél otthon a gyerekekkel. Természetesen kihasználva a bőkezű francia szociális támogatást. Aztán regisztráljatok valami echte magyargyűlölő blogon, mondjuk a HA-n és kezdjétek a a hazaköpdösést. Írhatsz posztot, ahol föltehetsz fényképet a gyerekeid csodálatos óvodájáról, ami úgy néz ki, hogy egy borsodi zsákfalu cigány polgármestere is elbújna szégyenében, ha ilyen lepukkadt óvodájuk lenne. A nagysasszony meg "szülhetne" olyan posztot, amiben visszahányna arra az országra, emberekre, akik taníttatták.

Abban biztos lehetsz, hogy megbecsült tagja leszel ennek a hazátlan, magyargyűlölő tetves bagázsnak. Senki nem fog csesztetni, mert nem dolgozol, hogy a szociális ládikát fejed ezerrel, mert ugye van indok, te vagy otthon a gyerekekkel. Ugyan is állítólag a csodálatos nyugaton nem olyan gyerek-, és családbarát a rendszer mint itthon a zorbáni diktatúrában.

Addig is törődj bele, hogy csak a te esetedben probléma, hogy évekig nem dolgozol, és igénybe veszed a szociális támogatásokat. Pedig van itt, és a fosblogon még jó pár "sorstársad".

Főgebra 2017.09.03. 11:32:08

@bpetya75:
Nem elfelejtkezni a poroszos nevelés/neveltetésről! A parancs feltétel nélküli végrehajtása, nem volt kérdés.

Olvastátok a Mesterségem a halált Robert Merle-től?

Ez a "moly" ajánlása:
"A nácizmus s egyben a huszadik század egyik legrejtélyesebb figurája a becsületes, nyílt tekintetű, kék szemű, német családapa, aki pedáns tisztviselő módjára elvégzi munkáját a haláltáborban, majd hazamegy, és példás családi életet él. Hogyan lehetséges? Sokan próbáltak már felelni erre a kérdésre, de nem lehet: egyszerűen felfoghatatlan. Merle a legrégibb, legegyszerűbb írói módszert választja: egyes szám első személyben, belülről ábrázolja a táborparancsnokot kamaszkorától kezdve. És az olvasó egyszer csak azon kapja magát, hogy már maga is tervezget, számol, gondolkozik, hogyan lehetne ésszerűbben, hatékonyabban megszervezni a transzportok mozgatását, hogyan lehetne megduplázni az üzem napi termelését. Annyira azonosul a főhőssel, hogy a Feladat teljesítése közben elfeledkezik róla, hogy miről is van szó. S ha nem csapja falhoz dühében a könyvet, akkor rájön, hogyan lehetséges: hát így. Ennyi az egész. Ez ennek a könyvnek a legelképesztőbb tanulsága."

Úgyhogy nincs itt semmi csoda! Az ember így van összerakva!

upgrade 2017.09.03. 12:28:22

@DieNanny CH:
Te most tenyleg meg vagy lepodve?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 12:31:54

@diggerdriver:

Pedig a válasz nyilvánvaló.

Ha egy közösséget megaláznak, az előbb-utóbb bosszút áll. A németekkel ez történt. A többi nyugati magállam összesküdött ellenük, pedig a németek csak részt akartrak a zsákmányból. A németek háborúba kezdtek, amit elvesztettek. Erre az ellenségeik még jobban sarokba szorították a német népet. Erre jött Hitler.

Minden más csak érzelem. Kevés ember képes nemet mondani saját magának, amikor erőt érez magában.

2017.09.03. 12:32:19

@DieNanny CH:

Szerinted. Szerintem meg nem.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 12:33:38

@bpetya75:

Így igaz, ezért kell manapság fellépni a liberalizmussal szemben. Ha hagyjuk őket szabadon garázdálkodni, az egész világot elpusztítják.

Ezért fontos mindig kiállni az jóért és az igazságért. Nyilván nem kell öngyilkos kamikádze módra viselkedni, de mindig van lehetőség a rossz ellen fellépni.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 12:35:20

@upgrade:

Ez majd végig fogom nézni. De most az i. e. IV. századdal vagyok éppen elfoglalva.

Se vasalo se munka 2017.09.03. 12:44:48

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: marmint stiletto?

@Michael the Kitchenporter: szerintem egyszer valami no elhiresztelte, hogy a feriaknak tetszik a mukorom. Es minden no bevette. Anelkul, hogy valaha is megkerdeztek volna akar egy ferfit is

2017.09.03. 12:54:12

@DieNanny CH:

Már elmondtam egy párszor dadus. Hidegen hagy a cizellált liberós lelkivilágotok, meg a csordaszellemetek. Na meg az is, tetszik-é nektek a véleményem, vagy sem. Leszarom.
Nem a ti elvárásaitokhoz fogom igazítani a gondolataimat, még ha seggeteket a földhöz veritek akkor sem. És bizony el fogom mondani a véleményem ha azt szükségesnek tartom mindaddig, amíg Digger ki nem tilt innen. Nem fogjátok ezt a blogot is uralni, kilúgozni, mint a tetves fosblogot. Ha nem tetszik húzzatok vissza oda (ha már ugye följogosítva érzik itt egy jópáran magukat, hogy meghatározzák, ki kommentelhet itt, és ki nem), aztán ott örömködhettek egymásnak, meg osztogathatjátok a pontokat.
Vagy keressetek "alternatív" megoldást.
Vagy csináljatok saját blogot. Igaz, ahhoz ész kell. Egyszerűbb rárepülni mások blogjára, aztán ott dirigálni.
Na ez nem nyert nálam. Evvan .

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 12:55:02

@Se vasalo se munka:

Olyan ez, mint a szilikonmell.

Egyszer csináltam egy közvéleménykutatást haverok közt "neked tetszik a szilikonmell?" témában, a válasz:
2 - tetszik,
3 - ha kicsi, esetleg oké, de hülyeség,
5 - undorító.

Valahogy egy rakás nő elhitte, hogy a férfiaknak tetszik a szilikonmell. Pedig egy kisebbségnek tetszik csak.

Orochimaru 2017.09.03. 13:14:19

@DieNanny CH: Quercus olyan, mint a családban a zsémbes nagypapa. Senki sem tudja, hogy mi a baja, a szar is keserú, sosem jó semmi. :D

Van egy olyan érzésem amúgy, hogy neki mindenki hazaáruló liberális sekkfej, aki ellent mer mondani neki. De hát a hozzá hasonló emberek erősítenek meg leginkább abban, hogy miért is kell külföldön maradni, miért nem szabad hazaköltözni.

upgrade 2017.09.03. 13:24:11

@carvalho:
Ne tartsd vissza... mond el a velemenyed.

2017.09.03. 13:26:45

@upgrade:

Éhezel az értelmes szóra? Dicséretes.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.03. 13:27:00

@carvalho:

Igen, velem ez a probléma, tudom én jól.

Bár mekis koromban is eléggé rugdostak a HÁ blogon, ha emlékszel.

Tudod én voltam a szar, akinek ízlett a segédmunka és nem is vágyott nagyon többre.

Az emberek meg összerugdosnak ha te így érzel.

2017.09.03. 13:28:37

@Orochimaru:

Nagy veszteség lesz az országnak, ha elveszít egy ilyen rendkívül tehetséges kettéfűrészelt óriást.
De majd valahogy kiheverjük.

upgrade 2017.09.03. 13:29:36

@carvalho:
:-)
Mi volt ertelmes abban, amit irtal?

2017.09.03. 13:31:09

@upgrade:

Tanulj, tanulj, tanulj.....aztán majd visszatérünk a kérdésre.

Orochimaru 2017.09.03. 13:31:52

@carvalho: Majd akkor is ezt mondogassad, amikor kézhez kapod az első 30 ezer forintos nyugdíjadat. :))))

upgrade 2017.09.03. 13:34:27

@carvalho:
Most nem azert, de igazabol miert irsz ide?
Diggert elegge lehuztad a mostanra torolt blogodon, gyakorlatilag nem tartod semminek, mint ahogy igazabol senki mast sem azok kozul, akik ide irnak.

Es teny, azt el tudom fogadni, hogy csinalsz egy blogot, ahol mindenkit jol leteszel, ami altal jol fogod erezni magad plane akkor, ha van par nick, aki egyetert veled.

Nadehat azokat torolted es most itt probalsz ugyanugy valami megmondonak lenni.

Szoval a digger blogjan te akarsz gyomlalni.

2017.09.03. 13:35:33

@Orochimaru:

Majd megélek abból, amit szerinted összeloptam. Abból még arra is fussa, hogy intézete nyissak a hozzád hasonló hülyegyerekek számára.

2017.09.03. 13:46:01

@upgrade:

Nem morsels, nagyon nem. Egyrészt mint mondottam, sem neked, sem másnak nincs köze ahhoz, hogy ki kommentel itt. Ha lenne szed, csinálnál egy blogot. De egyrészt nincs eszed, így témád sem lenne, másrészt ha lenne is a kutyát sem érdekelné.
Na ezért más módszert választottál. A bomlasztást. Rárepülsz mások blogjára, kipécézel magadnak valakit aztán azt elkezded piszkálni. De ha csak nyíltan, a blogon tennéd, az mégy csak elmenne. Ha csak mondjuk itt lennél Digger kéretlen védőszentje, az még csak-csak. De te ennél aljasabb vagy. Te a háttérben végzed az igazi aknamunkát. A háttéremailokkal. Mindent elkövetsz, hogy egymásnak ugrassz embereket, barátokat. Erre élvezel?
A fő célpontod Digger. Mindent követ megmozgatsz- aljas módon-, hogy szembefordítsd azokkal, akiket kipécéztél. Mert csak ennyi örömöd van már az életben. Rombolni.

Szánalmas alak vagy. Egy szerencsétlen alkoholista. Hozzád képest Hinta úri ember.

upgrade 2017.09.03. 13:49:19

@carvalho:
Ez komoly?
En bomlasztom digger blogjat?

Es milyen hatterben vegzem a bomblasztast? Milyen kovet mozgatok meg?
Kiket ugrasztattam egymas ellen?

upgrade 2017.09.03. 13:51:50

@carvalho:
Szoval a kerdese, miszerint miert irsz ide, nem valaszoltal.
Hogy miert erzed ugy, hogy ide kell irnod.
Ugye.

Orochimaru 2017.09.03. 13:53:28

@carvalho: Az, hogy loptad-e vagy sem, Mo.-n szerintem teljesen lényegtelen, hiszen az emberek erkölcse és morálja a béka segge alatt van, másrészről rá is vannak kényszerítve, hogy ügyeskedjenek. A probléma inkább az, amikor erre még büszke is valaki.

Az intézetnek örülök, ha demens leszek 50-60 év múlva, jelentkezni fogok! :P

2017.09.03. 13:54:06

@upgrade:

Ez nem a kutyák dolga kicsihuszár. Ha nem tetszik húzz el.

2017.09.03. 13:55:30

@Orochimaru:

Már most az vagy, beadhatod a jelentkezésedet.

upgrade 2017.09.03. 13:55:48

@carvalho:
:-))
Ha ezt en irtam volna neked, akkor fel lennel haborodva, hogy nincs jogom arra, hogy neked megmondjam, hogy mit csinalj.

Te tenyleg nem veszed eszre magad?

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.09.03. 13:56:13

@carvalho:

Tényleg alkoholista?
Miért nem ír erről sosem?

2017.09.03. 13:59:00

@upgrade:

Mint már mondottam, leszarom a véleményed. Te és sakti ugyan az az emelet, csak másik ajtó.

upgrade 2017.09.03. 14:00:40

@carvalho:
Emlekszel az egyik torolt blogodra?
Ahol nekem szoltal, hogy hat huzzak el a picsaba, mert te uriember voltal es otthagytad digger blogjat?

En ertem, hogy te ugy probalod beallitani magad, mint valami gerinces ize, de igazabol az a gerinc abbol van, hogy betamadsz olyanokant, mint Nanny, puhacica... neked nincs gerinced haver.
Egy bully vagy.

2017.09.03. 14:00:42

@Horthy Miklós cselédje:

Húzz bele, ha utol akarod érni.

2017.09.03. 14:05:19

@upgrade:

Ja, hogy már cicust, meg a dadust is te véded. Csak nem ügyvéd voltál mielőtt szivacsosra ittad az agyad?

2017.09.03. 14:09:48

@upgrade:

Jót szórakoztam rajtad, meg a gyíkon. És most elfogyasztom a jól megérdemelt vasárnapi ebédemet.
Ti addig pörgessétek az email generátort, meg az alternatív megoldásokat.

2017.09.03. 14:40:38

@Orochimaru:

Szerinted loptam. Hogy is neveztél a fosblogon a digger posztja alatt? Megélhetési bűnözőnek ha jól emlékszem. Tudod kisköcsög,ha neked csak töredéke olyan keményen kellene dolgoznod a pénzért, mint nekem, már összeszartad volna magad.

Se vasalo se munka 2017.09.03. 14:56:30

@Horthy Miklós cselédje: dehogynem irt rola. Sot, volt valaki itt is, aki roppant kedvesen itt tobbszor is utalast tett ra meg korabban.
Ahigy Casnak is es a Gezanak is volt alkohol problemaja. Igen nagy rosszindulat kell, ezt felemlegetni

@carvalho: amiota ide visszajottel, dol beloled a keseruseg es a rosszindulat. Random generator: sekkfej fosblog shakti.
A lof.sz se akar ezekkel a temakkal foglalkozni. Allatilag van a shaktibak blogja forumja vagy topicja, valamelyik, ott biztosan erdeklodo szellemekre talalsz, ha ott ezeket leirod.

Morsels ugy kb 2 ev van itt rendszeres kommentelokent. Egy darab ember sem ment el miatta. Viszont, miota idejottel, elment a puhace, Geza es az adg nem nagyon irkalnak ide. Meg Szornyella meg Kampics, bar biztosan csak egybeeses. Nem is csodalom, nincs senkinek kedve egy rosszindulatu kesergo blahblahblaht olvasgatni munden nap, hogy jajjj ma mit irtak mar megint a Barna Esztiek meg a Harry meg a tetszoleges nick. NEM ERDEKEL

Csak magamrol nyilatkozhatok, de morsels nekem egy darab emailt sem kuldott miota ezen a blogon vagyok, 2 napja valtottunk emailt penz befektetesrol, ami nyilvan nem a nagykozonseg elott fog megtortenni.

2017.09.03. 15:01:19

@Se vasalo se munka:

Ja, hogy ez mind miattam ment el.....ha te mondod....

Se vasalo se munka 2017.09.03. 15:21:13

@carvalho: ez volt a cel, nem?
Nyilvan elvezettel jonnenek minden nap arrol olvasni, hogy szerinted ok mekkora egy szerencsetlen loser-ek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 15:39:21

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: @bpetya75:
Én értem a jelenség hátterét, csak megérteni nem tudom.
Sokszor elmondtam már hogy támogatom a kötelező sorkatonaságot.
Amit ott tesznek az emberrel az szükséges a végső jellemformáláshoz.
Alapeset a következő. Van az öregkatona, esetleg krumplivirágos öregkatona akik szopatják az újoncokat. Miért? mert amikor újoncok voltak őket is szopatták. Mikor megtehetik és az erő pozíciójában vannak kibasznak olyan emberekkel akiknek amúgy semmi közük ahhoz amit velük tettek néhány hónappal korábban.
A legtöbb ilyen ember amúgy a tehénpicsájáról vakarta a szart mielőtt hatalmat kapott más emberek felett.
Óriási volt a megrökönyödés mikor én nem álltam be a sorba.
Merthogy miért nem? Hiszen kibasztak velem is nem? De.
És?
Valahol ott kicsiben értettem meg a az emberi fanatizálódás mikéntjét.
Mai napig találkozok akkori katonatársakkal akik mondják nekem hogy bazmeg szétszopattak volna ha nem védesz meg.
Egyszerűen nem vette be a gyomrom hogy egy vadidegen embert megalázzak mert valamikor régebben engem is megalázott egy vadidegen ember. Elképesztő egyébként hogy egy ilyen közösségben mennyire elő tud jönni az ember igazi jelleme.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 15:45:22

@diggerdriver:

Ez helyes magatartás.

Én az ilyesmiből mindig igyekeztem kimaradni. Nem mindig sikerült, elismerem, de igyekeztem. S életveszély esetét leszámítva sose nyúlnék ilyesmihez.

A röhej, amikor emberek nem hiszik el, hogy őszinte vagyok, hanem igyekszenek keresni, mi a titkos mozgatórúgóm.

Orochimaru 2017.09.03. 15:55:51

@carvalho: Ha jól emlékszem, te kérkedtél az ügyeskedéssel. Na most, aki kérkedik az ügyeskedéssel, az általában benne van valami szürke/fekete dologban. A jelenséget megértem, szarok a fizetések. Büszkének azért nem kellene lenni rá, legalábbis szerintem.

A megélhetési bűnözőt én a magyar politikusokra szoktam használni, de nem emlékszem, hogy ilyen kontextusban téged valaha is említettelek volna, és mivel tudjuk, hogy nagyon szeretsz hazudni és mindent elferdítesz, meg mindenről kitalálod az ellenkezőjét, nem is hiszek neked. De ha mégis úgy történt, akkor bocs.

Az, hogy ki mennyit dolgozik a pénzért, meg kinek nagyobb a fasza, az ilyen tipikus óvodás szint, amire te imádsz lesüllyedni. Maradjunk annyiban, hogy elég sokat dolgoztam itthon, sokszor olyan körülmények között, amit az emberek 90%-a nem bírna tovább 1 hétig. De én kibírtam, mert kellett a pénz, és volt célom vele. Az, hogy te szerinted mi a tisztességes munka, meg kinek mit kellene csinálnia, a lőtéri kutyát nem érdekli. Utáljál mindenkit, gyilkold a karaktereket, én továbbra sem gyűlöllek. :D

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 15:56:48

@Se vasalo se munka:

Én pl. TÉNYLEG nem olvasom a HÁ-t. Kivéve ha valaki szól, nézzek meg ott valamit. A homokos cikket is így vettem észre.

Egyszeráen nincs értelme olvasni, mert a cikkek 3 csoportba oszthatók:
- valaki elment kirándulni valahová - na, most engem nem érdekel vadidegen emberek kirándulása, idegen helyekről infót szerezni van jobb forrás,
- a magyar kormány nyílt szidása - e témában vannak színvonalasabb írások más blogokban, ahol még kommentelni is lehet,
- valaki elment mosogatni Londonba - kit érdekel ez a századik alkalom után?

Kommentelni meg értelmetlen:
- a komolyan ellentmondó kommenteket törlik, bezzeg ahülye ellenvélemények szabadon megjelennek (közismert ballib trükk ez),
- a kialakult vitákban erővel elfojtják azokat az álláspontokat, melyek nem tetszenek a blogtulajnak,
- a kedvenc kommentelők szabadon tombolhatnak, míg a legkisebb ellenválasz kitiltással jár.

Nekem van olyan nikkem is, mely VIP-státuszos a HÁ-n, mégse írok a fentiek miatt.

A jelenlegi nikkemmel megpróbáltam írni 2 hete, az eredmény közismert.

2017.09.03. 16:00:00

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"Valahogy egy rakás nő elhitte, hogy a férfiaknak tetszik a szilikonmell. Pedig egy kisebbségnek tetszik csak."
¡Exactamente! (Pontosan!)
En lexarom a nagy szilikon csocsoket. Meg is mondtam ezt a Nagycsocsunek, neki azok vannak, tancoslany volt. Szabalyszeruen undorodom toluk. Olyan, mintha gumilabdat gyurne az ember:( Mindegy, hogy mekkora, milyen az alakja, termeszetes legyen, az a lenyeg!:)

Rodney Carrington - Show Them to Me (Mutasd meg oket)
www.youtube.com/watch?v=Eh2PjkzW20w

Peace and Love!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 16:02:00

@Se vasalo se munka:
Elmondom hogy van ez.
Az ember kitántorog nyugatra. Aztán rácsodálkozik a világra hogy hú bazmeg így is lehet? Hogy a politika szó gondolati szinten sem felmerülő létezése ELLENÉRE is benne vagyunk egy működő rendszerben? Hogy ÉLHETŐ országba csöppentünk?
Aztán például ilyen blogokon elkezdjük mondani hogy mi a más mi a jó. Most sorolhatnám de hogy egy példát mondjak itt egy autó átírása 10 perc a számítógép előtt és nem kell sorban állnod az okmányirodában merthogy okmányiroda nincs. Ez csak egy példa de lehet sorolni sokáig. Persze idővel jönnek a rossz tapasztalatok is. Például hogy a londoni közösségi tömegközlekedéshez képest a budapesti az öreg szar buszokkal is nagyságrendekkel jobb.
Most elmondom mi a probléma.
Ha valaki azt mondja hogy az angol oktatási rendszer mennyire gyerekbarát és mennyire éltre nevelő akkor az a valaki hazaáruló sekkfej liberós köcsög.
Pedig nem ezt kéne mondani. Hanem azt hogy a magyar családtámogatási rendszer kenterbe veri nem csak az angolt de jórészt minden mást a világon mert biztosítja az anyának hogy hosszú évekig otthon legyen a gyerekkel de ha akar munkát is vállalhat mellette mert egyszerűen az iskolai tanórák nem 9-3ig tartanak.
Meg kéne tanulni érvelni. Mert az nem érv hogy egy liberós sekkfej vagy de egyébként meg nem vagy magyar.
Itt ezen a blogon még egy otthonitól sem olvastam hogy mennyire jó a magyar családtámogató adórendszer. Hogyha van három gyereked akkor nem fizetsz szinte semmit a fizetésedből.
Nem olvastam még itt azt hogy ha van három gyereked akkor ingyen felépítenek neked egy lakást és odatolják a segged alá.
Az értelmes beszélgetés kiindulópontja ez.
Nem pedig a minden mondatban benne lévő libsi, nem vagy magyar,sekkfej, stb... randomgenerátor ahogy nagyon jól megláttad te is.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 16:03:21

@Cascabel:

Nekem nincs személyes tapasztalatom, de egy haverom ugyanezt mondta: mintha bolti zacskót markolna.

Oké, ha valakinek levágják amellét pl. rák miatt, akkor csinálja, ez rendben van, de egyébként ökörség.

Se vasalo se munka 2017.09.03. 16:03:42

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: igen. Eljutottam arra a szintre, hogu mar az is idegesit, ha a HAt emlegetik, hogy mikyen jo cikk van

Cikkek kozul elolvastam eddig a Diggeret es a Puhaet, amugy cikket mar reg nem.
A kommentek meg unalmasak, miutan 10-15 ember adja a kommenteket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 16:06:13

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Ajajj nálam is sportot csináltak már belőle hogy hazugságon kapjanak.

Se vasalo se munka 2017.09.03. 16:07:01

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: igen
Egyebkent kepzeld volt regebben egy jo nagy balhea UKben, mert az egyik klinikan alacsony minosegu szilikont hasznaltak, melyek eldurrantak, igy azonnal eletmento mutet kellett. Termeszetesen az adofizetok penzebol.
Aztan az osszes nonek fizettek a szilikon cseret. Adofizetoi penzbol.

Se vasalo se munka 2017.09.03. 16:09:21

@diggerdriver: hat, igy is lehetne
Ha mar meglatom a libsi/sekkfej/fosblog/kubu/szellemvaros irast, mert egyenesen porgetek, kikapcsolok

Pedig milyen jol megvalthatnank a vilagot! :)

2017.09.03. 16:13:00

@diggerdriver:
"Sokszor elmondtam már hogy támogatom a kötelező sorkatonaságot."
En meg nem tamogatom! Raadasul 2 evig voltam sorkatona plusz sokszor tartalekos. Ott olik meg az ember "jellemet" harmadszor. (elosszor az ovodaban, masodszor az iskolaban). Orosz es magyar laktanyakban nottem fel, ha valaki tudja, milyen a katonaelet, akkor en elmondhatom, hogy tudom:( Magam is tiszt akartam lenni, helikopterpilota. Aldom a Sorsot, hogy nem sikerult. Miota leszereltem, tobb, mint 40 eve, utalom az egyenruhat, meg a postas vagy Mekis egyenruhat is.
"Katonasag az Elet megrontoja" :))))) (©Cascabel)
Peace and Love!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 16:16:12

@Se vasalo se munka:
Én rendszeresen olvasom, nincs vele bajom.
Úgy délig kb még a kommentek is olvashatók. Aztán megjelenik sakti és még 3-4 támogatója és gyakorlatilag szétvernek minden posztot. Na azokat már csak úgy nagyjából átfutom aztán kész.
Az igaz hogy a töltelékposztokat nem szoktam olvasni.
Ami ezredszer kitárgyalja hogy hány nyelvű a gyerek és miért pont annyi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 16:17:12

@Se vasalo se munka: Van olyan ismerősöm aki benne volt a programban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 16:18:21

@Cascabel: Nem érthetünk mindenben egyet. Unalmas lenne a világ.

2017.09.03. 16:22:14

@diggerdriver:
"hogy lehetett egy olyan kultúrnépet mint a német ilyen elképesztő brutalitásra fanatizálni."
Nincs olyan, hogy kulturnep. Szerintem. Minden nep bunko allatok csurheje. Kulturneppe nevelni lehet nepeket - tobb,kevesebb sikerrel - oktatassal es propagandaval es korbaccsal. Majd egyszer irok bovebben az eszak-koreai neprol. Hogy miert lett olyan, amilyen. Amugy kibacott egy sotetek a koreaiak. A japcsik, pakik sem kulonbek.:( Harom kulturnep van csak a vilagon, az orosz, a zsido es a magyar) :)))))) Szerintem:)
Peace!

2017.09.03. 16:22:28

@Se vasalo se munka:

Ha már látom a spermaevés/miért nem mész dolgozni/vitorlásverseny/mivel kell spekulálni/mennyi vasbeton kell az alapba/hány hengeres írásokat, már pörgetek, és kikapcsolok.
Mert engem meg ez nem érdekel.

adg 2017.09.03. 16:26:25

@carvalho: "Mert engem meg ez nem érdekel."

Mi erdekel az itteni kommentek kozul?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 16:32:33

@Cascabel: Igaz. Valamelyik nap benyögted hogy néhány haverod 3000 dollár nyugdíjat kap. Megmondom úgy ahogy van sajnáltam volna egy billentyűgombot leütni azért hogy megcáfoljalak. Miért tettem volna? Mi közöm van a barátaid nyugdíjához? Mi közöm van hozzá hogy honnan kapják?
Mennyivel lesz nekem jobb vagy rosszabb ha ha valaki kideríti hogy nem az államtól, nem a szakszervezettől hanem a mormomoktól kapják?
Kialakult egy embertípus.

A Homo Googlecus.
A gúglihuszár ember. Te meg én a tudásunk javarészét még a könyvekből szedtük össze jórészt 40-50 évvel korábban. Nyilván nem emlékszünk mindenre pontosan. Na most ha régi ismereteinkből ideírunk valamit akkor a guglihuszár első dolga hogy a GOOGLE-on leellenőrizze.
Ha most ideírom hogy a Lakihegyi adótorony 315 méter akkor egy percen belül érkezik a cáfolat hogy nem igaz mert 316 méter.
Ha leírom hogy binomenális nómenklatúra akkor egy percen belül érkezik a cáfolat hogy nem binomenális hanem biomenális.
Ahogy téged kiigazítanak máris TE VAGY A HÜLYE hiszen NEM JÓL TUDTAD.
A gúglihuszár pedig tetszeleghet egy nagyon tájékozott művelt ember képében hiszen ő JÓL TUDTA. lófaszt. A Google tudta jól.
Sajnos ilyen világot élünk.

2017.09.03. 16:35:29

@carvalho:
"már pörgetek"
Na ne ma'! :)) Az en koreimben a "pörgetés" mast jelent:))))) Oszt ha ma' itt vagy, megint megkerdem, hogy emlekszel meg a szikes teruletek fajara? :)))) Nem kell valaszolnod, csak annyit irj hogy igen vagy nem:)
Peace!

2017.09.03. 16:43:55

@diggerdriver:
Igen, a konyvek! Gutenberg atka! :( A kinaiak mar joval az europaiak elott ismertek a nyomtatast. Meg a puskaport. Meg sok mindent. Napokban olvastam, hogy Leonardo Da Vinci is kinai konyvekbol "lopta" zsenialitasat. Nem is ez a lenyeg. Mostanaban rakattantam a madarakra. Szinte minden roluk szolo konyvet igyekszem "megszerezni":) Lehet, hogy tobb "eszuk" van, mint az embernek? :))
Lassan megyek a templomba, tovabbi jo szorakozast! (meggyonni az elmult napokban elkovetett buneimet)
Peace!

Se vasalo se munka 2017.09.03. 16:47:48

@diggerdriver: a goigle huszar 1. Nem dol be mindennek, amitolvas, 2. Le tudja ellenorizni, amit irnak neki es altalaban azert teszi, mert nem hangzik teljesen jonak, amit irnak

2017.09.03. 16:48:31

Ja, megyek a piacra is mise utan, bio ujhagymat kell vennem. Megkivantam a zsiroskenyeret, azzal nagyon megyen:) Haladni kell a korral, nem? Egeszseges etkezes a legfontosabb!
Telleg mentem, kussba teszem magam.
God Bless You!

2017.09.03. 16:56:22

@Cascabel:

Már nem emlékszem.

2017.09.03. 17:05:40

@adg:

Természetesen semmi. Csak azért jövök, hogy amikor ti ezekről a dolgokról beszéltek, megjegyzéseket tegyek rátok.
Tudod úgy mint morsels, a macska vagy a gyík rám. A gyík ugye napokig kussol, de ha meglátja, hogy vagyok, már ugrik, és megjegyzéseket tesz. Teljesen mindegy kivel váltok szót, mit mondok. Amivel persze nektek semmi gondotok. Ha reagálok, na azzal van. Mint ahogy azzal is, ha elmondom a véleményem a hintázásról, vagy a seldon familyről. Mert az ugye sértő rátok nézve, vagy szerintetek. Ti nem akartok ilyet olvasni itt.

Legyen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 17:12:20

@Se vasalo se munka:
Igen, például jól lehet beszélgetni egy ilyennel mondjuk egy kocsmában. Mondjuk a papagájok csőrizületének anatómiai sajátosságairól.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 17:16:44

@carvalho: Miért lenne sértő?
Én már elmagyaráztam pont neked a Hinta jelenséget. Vagy többször leírtam hogy nagyon tisztelem Harit hogy három gyereket főállásban nevel. És akkor mi van? Kinek kéne megsértődni és miért? Nem egyezik a véleményünk. Attól még a nap holnap felkel.

Se vasalo se munka 2017.09.03. 17:20:17

@carvalho: nem serto. Unalmas 522-szerre
Viszont az itt irokat meg zavarja, ha az ittenieket libsi/nem magyarozod le, mint pl puhace-t.

2017.09.03. 17:52:04

@Se vasalo se munka:

Ja így már értem.
Tehát az ittenieket zavarja, ha én pl libsizem a macskát. Az viszont nem zavarja az ittenieket, ha a macska hülyézi Maxot.
Aztán. Gondolom az ittenieket zavarja, ha én lehülyézem Gézát. Az viszont az ittenieket nem zavarja, ha Géza hülyézi lesz Maxot, vagy engem.
Aztán. Az itenieket zavarja, ha én azt mondom, hogy ez a tetű morsels a háttérben áskálódik mások ellen. Pl. Diggernél.
De vajon az is zavarná az ittenieket, ha Digger elmesélné, hány mailt kapott, és kap morselstől saktival, Zolival, vagy esetleg velem kapcsolatban? Mondjuk John Smith néven?

Ja és Charlie. Ha emlékezetem nem csal, én nem azt mondtam, hogy Géza alkoholista.
Ha emlékezetem nem csal, a macska nem velem indokolta, miért lép le innen.
Ha emlékezetem nem csal a nagykrampács, aki egyébként mellékfoglalkozásként szörnyella is, és szerintem lendkerék is, szóval mintha ő is Diggerrel szólalkozott volna össze valami nemzeti szimbólum gyalázással kapcsolatosan.

De biztosan tévedek.

2017.09.03. 18:02:34

@Se vasalo se munka:

És még valami Charlie. Az ittenieket, akik ottan is kommnetelnek, az nem zavarja amit a szippantótöltelék sakti folytat, a szarházi bloggazda hozzájárulásával? Mert azért még egyetlen itteni ottani sem verte ki a hisztit, úgy mint pl. te, meg az itteniek velem kapcsolatban.

2017.09.03. 18:20:34

@diggerdriver:

Ez így igaz. Minden tiszteletet megérdemel az az apa, aki otthon marad a gyerekeivel, és neveli őket. A seldon familynál sem ez a gond. Hanem a többi, amit leírtam.
Majd valaki, ha akarja visszakeresi a seldonné posztját a fosblogról. Aztán hozzá lehet tenni a seldon apuci kommentjeit. Meg azt, hogy mindezt az óvóbácsi szoknyája mögé bújva adják elő.

Ne ezért mehetnek el az anyjukba.

Se vasalo se munka 2017.09.03. 18:22:31

@carvalho: akkor sorban
Te joval tobbet csinalsz, mint csak libsizni a puhat. Puha Maxot akkor hulyezi, mikor Max jon valamelyik faszsagaval, mint "atomot a libsikre", ami valljuk be, durvabb, mint egy lehulyezes Max reszerol.
Max-Puha-Geza beszelget, mindenrol, fotozas, nyaralas, minden, ami itt van, egyes Maxvali otletekre Max tenyleg le van hulyezve. Te soha nem beszelgetsz Puhaval, Gezaval, egyszeruen jossz es lebarmozod oket.
Higy morsels hany emailt kuld, azt nem tudom. En egyet sem kaptam. Ha kapnek is, menne a kukaba.

Geza regebbi alkohol problemajat nem miattad irtam, hanem a Huntanak, akinek az emlekzete 3 perc. Semmi koze nem volt a kommentnek hozzad.
Szerintem a Puha itteni utolso kommentje annak is szolt, hogy Digger hagyja, hogy folyamatosan beszolj neki, ami miatt adg is kifejzte a nemtetszeset.

Az hogy Kapmpics hanyfele nick-kel kommentel, szamomra irrelevans. Koztunk szolva, biztos vagyok benne, hogy nincs 3 nick-je, de ez maradjon a sajat meggyozodesem.

Nem is ez a lenyeg, hanem a legkor, amiket az allando rosszindulatu szurkalodas eedmenyez. Hogy is mondjam.... tobbet gondoltam volna rolad, mint hogy ilyen kicsinyes dologhoz folyamodj.

A masik kommentedhez, nezd nem tudom hogy mi van a masik blogon, de ez legyen azok gondja, akik olvassak es ott kommentelnek. Multkor beleolvastam a kommentekbe, mikor a Digger szolt, hogy ott van a Zoli, de mas nevvel. Tehat jol van. Ennyi.

2017.09.03. 18:31:11

@Se vasalo se munka:

Te Charlie, az, hogy én a macskának, vagy Gézának beszólok, annak nincs semmi előzménye? Csak úgy jön? Nem kóstolgatnak előtte? Vagy az nem számít?
Azt ki dönti el, ki beszél hülyeséget? Az atomot rá miatt le lehet hülyézni valakit, de a birkamagyarért, a mordorozásért, a minden fidesz szavazó jellemhibás dumáért már nem?

upgrade 2017.09.03. 18:32:33

@diggerdriver:
Ezt most csak igy???
Tok komolyan?
Szoval ha cas barmit beir, akkor az ugy van?

upgrade 2017.09.03. 18:36:17

@carvalho:
"Az itenieket zavarja, ha én azt mondom, hogy ez a tetű morsels a háttérben áskálódik mások ellen. Pl. Diggernél.
De vajon az is zavarná az ittenieket, ha Digger elmesélné, hány mailt kapott, és kap morselstől saktival, Zolival, vagy esetleg velem kapcsolatban? Mondjuk John Smith néven?"

Hat kerdezd meg diggert, hogy hany emailt kuldtem neki.
Aztan azt is, hogy mikor tortent az, meg mirol volt szo.

Szerintem nagyon meglepodnel.

Se vasalo se munka 2017.09.03. 18:39:48

@carvalho: nyilvan van
Es, ha akkor beszolsz, meg is ertem. Mert Maxval akkor van egy az egybe lehulyezve, amikor mond valami okorseget. Nem minden nap
Te minden nap hulyezed le oket.
Az kizart, hogy Puha vagy G minden nap birkamagyarozna

2017.09.03. 18:42:40

@Se vasalo se munka:

Hogy minden nap?
Hogy szoktátok mondani: forrás?

upgrade 2017.09.03. 18:44:21

@carvalho:
Szoval te megsertodtel 1526-ban, azota barmire jogod van?

Nezd, te egyszeruen ugy akarod beallitani a dolgokat, hogy neked jogod van beszolni, de ha valaki visszaszol, na akkor aztan elszabadul a hajoagyu is.

Te egyszeruen keptelen vagy normalis beszelgetesre. Neked arra van szukseged, hogy te legyel a fonok, akinek mindig igaza van; te vagy egyedul az, aki elkuldheti a masikat a picsaba, de vagy az, aki viccelhet, mert minden mas szemelyes sertesnek szamit, amit rogton megtorolsz.

Peldaul ugy, hogy emaileket kuldesz masoknak, blogot nyitsz azert, hogy beszolj, aztan persze meg hazudsz is eleg rendesen.

2017.09.03. 18:46:36

@upgrade:

Leszarom kinek hány mailt írsz.
Elmondtam már nektek egy jópárszor. Száljatok le rólam. Én nem kommentellek benneteket, nem érdekel miről dumáltok, de kopjatok le rólam. Ne kóstolgassatok.
Ha megértitek jó. Ha nem minden egyes alkalommal úgy rúglak seggbe benneteket, hogy az aranyeretek fölcsúszik a fogatokra koronának.
Meg vagyok értve?

Orochimaru 2017.09.03. 18:48:24

@upgrade: Erre egy megoldás van. Itt kell őket hagyni, hagy szopják egymás faszát. Kár érte, jó volt itt hülyülni a többiekkel.

2017.09.03. 18:50:08

@Orochimaru:

Ez a fasz szopás nagyon nyerő duma nálad. Gondolom sportszerűen űzöd.

upgrade 2017.09.03. 18:50:19

@carvalho:
Nana...
Egyreszt nem szarod le, kulonben nem emlitetted volna ugye.
Masreszt hazudsz, mert nem irok emailt diggernek sem.

Talan induljunk innen.

Ez a kostolgatas meg kifejezetten vicces :-)
Idejossz, beszolsz mindenkinek (mar megint), aztan rosszneven veszed, hogy ez miatt szolnak.

Erdekes modon amikor a torolt blogjaidon (szamtalan) csinaltak ugyanezt, akkor a kutya nem szolt erte. Meg charlie, soad, vagy adg sem.
Neked ide kellett jonni a lofaszert, aztan meg vagy sertodve.

upgrade 2017.09.03. 18:54:24

@carvalho:
"Ne kóstolgassatok.
Ha megértitek jó. Ha nem minden egyes alkalommal úgy rúglak seggbe benneteket, hogy az aranyeretek fölcsúszik a fogatokra koronának.
Meg vagyok értve?"

Tudod, erre irhattam volna azt is, hogy hat persze, te mindent megoldasz az eroszak utjan; te, aki buszke vagy arra, hogy milyen magas szintu parbeszedet folytatsz.
Aztan az is eszembe jutott, hogy hat te, aki mast hiv trollnak, gyakorlatilag terrorizalja, fenyegeti egy blog latogatoit.

Es nem erted, hogy mi a baj veled.

upgrade 2017.09.03. 18:56:43

@carvalho:
"De vajon az is zavarná az ittenieket, ha Digger elmesélné, hány mailt kapott, és kap morselstől saktival, Zolival, vagy esetleg velem kapcsolatban? Mondjuk John Smith néven?"

Szoval ez volt a megjegyzesed.
Szoljon barki, aki tolem emailt kapott.

2017.09.03. 18:57:37

@upgrade:

Ugorj el még egy üveg piáért. Kezd akadozni a nyelved.
Addig megvacsorázom. Mert én megérdemlem.

upgrade 2017.09.03. 19:00:33

@carvalho:
:-))
Probaltad mar azt, hogy nem egy pocs vagy, hanem ember?

2017.09.03. 19:03:06

@upgrade:

Próbáltad már kifaggatni anyádat, miért majmot szült a világra, mikor emberrel is próbálkozhatott volna?

upgrade 2017.09.03. 19:04:20

@carvalho:
Szoval most mar anyam is.
Egyebkent meghalt 1999-ben, de biztos orul annak, ha valaki emlegeti.

2017.09.03. 19:10:39

@upgrade:

Fogadd így utólag őszinte részvétemet. Bár lehet, hogy jobban járt szegény. Gondolj bele, ha most látnia kellene hová süllyedtél......

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 19:15:05

@upgrade: Ugye nem érted. Te is beírhatsz amit akarsz, én az időmből egy másodpercet nem áldozok arra hogy ellenőrizzem.
Mondasz valamit. két eset van. Vagy igaz vagy nem. Én elhiszem vagyis igaznak vélem. Mert miért ne? Nekem attól nem lesz se jobb se rosszabb ha a lakihegyi adótorony 315 vagy 316 méter. Nyilván ha tudom hogy 316 méter azt leírom. Nem azért mert ALAPBÓL kételkedek és ütöm bele a gugliba hogy most akkor mennyi, hanem mert tudom hogy 316méter.
Te leírtad hogy nem úgy tudod. Kanadában élsz biztos több a tapasztalatod és többet tudsz a nyugdíjról mint én. Nem feltételezem hogy azért akartad Cast megcáfolni hogy tájékozottabbnak tűnj.
Másképp tudtad. Leírtad. Ennyi. Cas is másképp tudta. Leírta. Ennyi.
Nekem ettől se jobb se rosszabb. Ennyi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.09.03. 19:15:42

@upgrade: Szerinted elhinné?:)))))))))))))))))))))))

upgrade 2017.09.03. 19:20:47

@carvalho:
Hova sullyedtem? :-)
Ja, hogy neha nem hagyom, hogy egy bunko az interneten baszogasson es hazudjon rolam?

Teny, nem ken szoba allni veled, de amikor nyilvanvaloan olyasmit allitasz be tenynek, ami meg sem tortent es abbol csinalsz valamifele erkolcsi zaszlot, akkor muszaj szolnom.
Mint most is.
Aztan persze en fogom megkapni, hogy mi a fasznak allok szoba veled.

upgrade 2017.09.03. 19:21:18

@diggerdriver:
Hat jo.
Amit Cas ir, az ugy van.

2017.09.03. 19:50:01

@upgrade:

El ne kezdj bőgni.

upgrade 2017.09.03. 20:08:00

@carvalho:
Dehogyis.
Egy karton (magyarul csik) cigaretta 10-20 dollar, barki termeszthet marijuanat es 3000 dollar a nyugdij.

2017.09.03. 20:26:52

@upgrade:

Na látod öreg, ezt kellene egyszer megértened.
Nem tudom miről van konkrétan szó, de ha jól értelmezem, a Kolléga állított valamit, ami szerinted másképpen van, és nehezményezed, mert nem neked hisznek. Pedig szerinted te ezt jobban tudod, bár mindketten Kanadában éltek.

De amikor olyanok, akik már évek, évtizedek óta nem élnek Magyarországon, de mindent jobban tudnak az itthoni állapotokról mint pl. én aki itt élek, mert ők olvasták a zindexen, hogy honnan kel Magyarországon a nap, és az akkor úgy van, és én szóvá teszem a magam rendkívül visszafogott módján, hogy ökörséget beszélnek, és fogalmuk nincs a valódi helyzetről, na akkor én vagyok a szarházi.

Na a kettőnk között mindösszesen annyi a különbség ebben az esetben, hogy te ebbe beletörődsz, én meg elküldöm őket az anyjukba.

Vagyis az én stílusom cizelláltabb.

upgrade 2017.09.03. 20:29:14

@carvalho:
Az. Cizellaltabb a stilusod.
Meg hat attol biztos igazad van, hogy elkuldesz mindenkit az anyjaba.

2017.09.03. 20:31:10

@upgrade:

Nem, nem mindenkit. Azt nálam ki kell érdemelni.

upgrade 2017.09.03. 20:42:18

Vilagos.
Csak azokat kuldod el az anyjukba, akik szerinted digger segglyuk lakoi.
Vagy rosszul emlekszem?

Es hat persze, nalad ki kell erdemelni.
Mikozben te hazudsz.
Emberkedsz, mikozben csak embernek kene lenned.

2017.09.03. 21:26:12

Csak még egy kérdést Charlie.

Ha a fosblog irányt vált, és holnaptól nem Magyarországot, az itthoni magyarokat mocskolják rajta, hanem mondjuk a zsidókat, de a cenzúra marad, és nem reagálhatsz rá te sem, meg mások sem, és ez napi szinten megy, mit teszel? Megvonod a vállad? Mit mondasz, ha én itt fölvetem, hogy miért kell a HA-val foglalkozni, mikor az engem nem érdekel, hogy ott szidják a zsidókat? Semmit? Mit mondanál azokról, akik ezt ott előadják? Semmit?
Ha igen, akkor nincs gond. Legyen így.

upgrade 2017.09.03. 21:42:07

@carvalho:
Hogy is irta bpetya?
Tuldimenzialod.
A HA messze nem olyan fontos, mint aminek te probalod beallitani.
Es hat messze nem olyan magyargyulolo, mint ahogy te probalod beallitani.

2017.09.03. 21:48:13

Buntetojogi felelessegem tudataban kijelentem, hogy senkitol nem kaptam private emailt es senkinek nem is kuldtem errol a blogrol meg a HA-rol, amikor meg oda is kommenteltem.
Period! :)
(ha tevednek, az az emlekezotehetsegem hibaja) :)

Fazekas ur peldaul a hozzaszolasaiban hiredeti nevet FB oldala reklamozasaval:) Utana meg jon a suket dumaival meg az osszeeskuves elmeleteivel:) En oszinten bevallom, hogy Putyintol szemelyesen tudtam meg a nevet:)
Peace!

Se vasalo se munka 2017.09.03. 21:52:42

@carvalho: mivel nem olvasom, igy mindegy.
Ha holnap atmegy antiszemitaba, akkor holnaptol eggyel tobb antiszemita site lesz.