HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

A szemét...

2017.10.21. 17:41 diggerdriver

Megint kényszert érzek szóvátenni valamit. 

Egyik barátom a másik fórumra belinkelt egy Puzsér szösszenetet.  Nagy kedvencem Puzsér Robi, ő a mai értelmiség aktuális megmondóembere. Na de erről majd a poszt végén külön visszatérünk. Az ominózus írás itt olvasható.

http://mandiner.hu/cikk/20171018_puzser_robert_a_kentucky_fried_chickennel_az_a_baj_hogy_szemettel_eteti_a_vendegeit

Aktuális botrány van most a KFC-vel kapcsolatban de nem erről akarok írni. Hogy mi a baj azt kimásolom ide.

" A Kentucky Fried Chickennel az a baj, hogy szeméttel eteti a vendégeit. Aki rendszeresen ott táplálkozik, az előbb-utóbb kórosan elhízik, és nagy eséllyel az elhízás valamelyik szövődményében hal meg túl fiatalon. A Kentucky Fried Chickennel az a baj, hogy szarul fizeti az alkalmazottait, akikből mindent kiprésel, amit azok fizikuma és idegrendszere enged. A Kentucky Fried Chickennel az a baj, hogy miközben a nyomorult alkalmazottak az albérletüket alig bírják kifizetni, addig a menedzsment obszcén mértékű luxusban dőzsöl. A Kentucky Fried Chickennel az a baj, hogy gyalázatos körülmények közt tartja a papírtányérokra kerülő csirkéket, amelyek saját ürülékükben, antibiotikumokkal telelőve és napfényt sosem látva egy A4-es lap területén élik le a teljes életüket."

Kezdjük kielemezni mondatonként.

" A Kentucky Fried Chickennel az a baj, hogy szeméttel eteti a vendégeit. Aki rendszeresen ott táplálkozik, az előbb-utóbb kórosan elhízik, és nagy eséllyel az elhízás valamelyik szövődményében hal meg túl fiatalon. "

A második mondattal nincs baj. Olajban sütött étel. Rendszeres fogyasztás. Halál. OK.

Nekem a "szemét szó szórja a szemem. Most akkor mi van? Ha RENDSZERESEN ott eszik valaki akkor az az étel szemétté válik? Ha csak alkalomadtán akkor minden rendben? Az olaj a baj vagy a rendszeresség? Mi a rendszeres? Hetenként egyszer? Az már rendszeres?

Az a problémám hogy a gyorséttermeket gyakran sújtják a "szemetet árul" jelzővel de soha nem hallottam még ezt egy édességboltra. Soha nem hallottam még ezt egy hentesboltra ahol kifőzde is üzemel vagy a talponálló hurkás-kolbászos-csülkös piaci büfékre. Nem hallottam még ezt a kifejezést a lángososokra. Sőt most kapaszkodjatok meg nem hallottam még hogy az anyánk, anyósunk, nagyanyánk szemetet tenne elénk a mikor a ZSÍRBAN rántott tarját elénk teszi petrezselymes újkrumplival tejfölös uborkasalátával.

RENDSZERESEN hiszen hetente sok embernek főz a fent említett gyilkos triumvirátus, úgymint anya, anyós, nagymama. Ezek szerint minden vasárnap a lakosság nagy része tolja magába a szemetet. Lefojtják némi almáspitével, lúdlábbal és utána egy kis vasárnap délutáni szunyókálás meg is alapozta a koszorúérelmeszesedés alapú korai halált.

Megkockáztatom hogy a társadalom nagyobbik része rendszeresebben étkezik a fent említett potenciális gyilkosoknál mint a KFC-ben. 

Ha körbenézünk a világban nincs étel ami ne lenne káros, elhízást okozó, korai halálhoz vezető. Természetesen ételről beszélek nem rukkoláról, meg frissen kaszált szénáról.

Mégis mivel érdemelték ki a gyorséttermek eme közutálatot? Mit tesznek ők egészségrombolóbban mint egy cukrászda?Mennyivel rosszabbak mint  anyánk, anyósunk, nagyanyánk? Rántott húst árulnak, húspogácsát árulnak, ami otthon vagy a családban bárhol alapvetés. 

Szóval ha hetente egyszer gyorséttermi ételt eszel akkor szemetet eszel, de ha szintén hetente egyszer a fent vázolt vasárnapi ebédet eszed akkor a világ legjobb házikonyhájának a világ legjobb szakácsának a világ legjobb produktumát zabálod kétpofára hogy csak úgy csurog a zsír az álladon. Az nem szemét. A gyorséttermi olajban sült hús az szemét.

OK. Lépjünk tovább.

"A Kentucky Fried Chickennel az a baj, hogy szarul fizeti az alkalmazottait, akikből mindent kiprésel, amit azok fizikuma és idegrendszere enged".

Ez igaz. Az emberek többsége szarul van fizetve miközben kizsigerelik. A munkaerő áru. Az árukereskedelemnek van egy alapelve. "Az áru hiánya növeli értékét". A gyorséttermi munka nem szakmunka és kevesen terveznek élethosszig való elkötelezettséget vele. Amíg a fél ország ki nem űrül és be kell zárni munkaerőhiány miatt jónéhány gyorséttermet addig nem fognak több pénzt kapni. Minden munka be van árazva a munkaerőpiacon.

Mikor ide kijöttünk 2011-ben, a gépkezelő órabér 11-13 font volt. Aztán az olimpia befejezése miatt a piacra került sok gépkezelő és lecsökkent ez az órabér 10.50-12 fontra. Aztán elkezdték felpörgetni az építőipart. Három éven belül 30%-al nőttek az órabérek, most valahol 15-17 font körül van az átlag. Nem azért mert jobban vagy többet dolgozunk. Azért mert a piac beáraz.

A gyorséttermi alkalmazottaknak is piacon beárazott bére van. Hogy ezt ne lehessen egy bizonyos mérték alá vinni, vagyis a piac ne tudja alulárazni a munkát, ezért vezették be a minimálbért.

Mondok egy példát. Van egy ismerősöm aki egy nagyon kelet Magyarországi csirkefeldolgozóban végez hihetetlenül piszkos és undorító munkát. Minimálbérért. Ha az a gyár Győr-Sopron megyében lenne háromszor annyiért sem találnának rá embert.

Tegyük fel hogy társadalmi nyomásra mert kizsákmányolják az alkalmazottakat, bezárnák az összes gyorséttermet.

Kik lennének a legnagyobb vesztesek?  Igen ők. A kizsákmányolt alkalmazottak. Ok rendben van, igaza van Puzsérnak a KFC -vel az a baj hogy szarul fizet és sokat követel. Hány ezer magyarországi munkahelyet tegyek a fenti mondat mellé? Azokkal minden rendben? Tisztelt postás úr, ön meg van elégedve a fizetésével? Nem terhelik túl? Akkor tehetünk még 25 utcát a körzetéhez? 

OK. Lépjünk tovább.

"A Kentucky Fried Chickennel az a baj, hogy miközben a nyomorult alkalmazottak az albérletüket alig bírják kifizetni, addig a menedzsment obszcén mértékű luxusban dőzsöl".

Erre a mondatra nem érdemes sok szót vesztegetni. Az egész magyar társadalom felépítése benne van. 

OK. Lépjünk tovább.

" A Kentucky Fried Chickennel az a baj, hogy gyalázatos körülmények közt tartja a papírtányérokra kerülő csirkéket, amelyek saját ürülékükben, antibiotikumokkal telelőve és napfényt sosem látva egy A4-es lap területén élik le a teljes életüket. ".

Miért veszel kínai cipőt 3ezerért mikor sokkal jobb minőségű ADIDAS-t kapsz 33ezerért? Azért bazmeg mert 3ezer forintom VAN. Szerintetek a világon piacra kerülő csirkének hány százaléka származik háztáji, vagy farmon nevelt boldog eufóriában kendermagot csócsáló csirkéből? Szerintem a 10%-ot sem éri el az arányuk. Na ők az ADIDAS csirkék. Valamikor nagyon régen Magyarországon eljött az idő mikor a kétütemű motoros autókat mint a Trabant kikiáltották első számú közellenségnek. Mert büdös és környezetszennyező. Aztán olvastam valahol egy publicisztikát aminek szerzője leírja hogy higgyék el a tisztelt ZŐŐŐD nagyurak hogy minden Trabant tulajdonos szívesen ülne korszerű környezetbarát, a kipufogón ózondús alpesi hegyilevegőt kipöfögő négyütemű autóban csak nem tehetik meg mert TRABANTRA TELIK.

Bizony, bármennyire is fáj, bármennyire is igazságtalan a világ az emberek többsége a tömegtermelt gyalázatos körülmények között tartott csirkét tudja megvenni. Sőt most mondok egy botrányosat. Ha megemelnék a fizetését sem biztos hogy háztáji kotkodát venne. Lehet hogy a plusz pénzt befektetné, elnyaralná jobb autót venne.

A csirkét viszont szereti ezért akkor is a gyárban termelt csirkét enné. Semmi baj nem lenne ha az állatvédő lobbi hatására a törvényhozók nem hoznának eszement szabályozásokat. Nadehát manapság már disznót sem szabad moslékkal etetni.Játszóházat kell az ólban kialakítani Beethoven örömódájának kell szólni reggeltől estig, és fizikoterapeutának kell rendszeresen masszírozni az orjacsontjukat.

Most megragadnám az alkalmat és ajánlanék az állatvédőknek egy új célpontot. Felháborítónak tartom hogy bizonyos állatfajtáknak megvonták a jogukat az örömteli szexuális élethez. Micsoda skandallum hogy Kormost a falu bikáját kiherélik? Aztán meg jön az inszeminátor. Lófaszt mama... LE AZ INSZEMINÁTOROKKAL. Követeljük vissza az állatoktól elrabolt természetes szexualitást.

Az én apósom egy ízig vérig régivágású falusi gazdálkodó. Mai napig tart csirkéket kacsákat. Néhány éve még disznókat is. Az a fajta ember aki személyesen ismeri minden jószágát bennsőséges baráti viszonyban van minden haszonállatával. Viszont tudja mi az élet rendje és minden lelki vívódás nélkül fogja meg a csirkét míg anyósom elvágja a nyakát. Nem apósomét. A csirkéét. Mert a haszonállatok is ritkán halnak meg végelgyengülésben utolsó kenettel a homlokukon. 

Mindentől függetlenül nyilvánvaló hogy a háztáji csirke más kategória. Mikor eszed, minden falatnál érződik a belőle sugárzó boldogsághormon. Mert a kapirgáló csirke nem injekcióban kapja a hormont hogy nőjön hanem ott van az kérem a környezetében. A boldog élet a tányérodra kerül látható formában. 

Egyetlen egy apró bibi van bazmeg. Ezt meg kell fizetni. A lakótelepi panelban való élet sem sokban különbözik az A4-es papírlapnyi területen élő csirkék életétől.  Tessék kertes házba költözni. Jaa hogy azt meg kell fizetni. Hogy a nagy klasszikust idézzem, az élet nem habostorta. A csirkéknek sem.

Most miután kiveséztük a gyorséttermeket essen néhány szó Puzsér Robiról.

Ő most az értelmiség megmondóembere. A zsinórmérték. Egyszer bekerült valami műsor zsűriébe és ott megcsinálta a szerencséjét. Kiválóan kihasználta a népszerűséget és azóta is meglovagolja azt. Nagyon jól teszi az égvilágon semmi kivetnivaló nincs ebben. Mindenhol ott van, mindenhol véleményt mond, vitázik, zsizseg ezerrel.

Van egy műsora a Sznobjektív. Ebben megmondják hogy ki vagy mi a világ tíz legjobb vagy legrosszabb akármilye.

Néha elszáll az agyuk és kínjukban már olyan ökörségekről csinálnak műsort hogy ki volt az USA tíz legrosszabb elnöke.

Nekem tetszik a műsor. Tetszik Robi tevékenysége. A fenti írása is tetszik. Megmondja a tutit. Jó humorral kendőzetlenül. Egy liberális értelmiségi fasz, de a szerethető fajtából. Jó humort tol és ez már nekem elég.

Egyetlen egyszer verte ki nálam a biztosítékot. Egyik műsorában Szóba került nagytiszteletű Szögi tanár úr akit agyonvertek Olaszliszkán. Robi ezt úgy vezette fel hogy "megvertek egy tanárt". Na akkor leköptem a monitort. A magyar nyelvben fokozatbeli és értelmezésbeli különbség van két szó között. A "megverték" és az "agyonverték" között. A különbség egy emberélet. A két szó különbsége egy EMBERÉLET. Ha valakit az autójából kirángatva a gyerekei szeme láttára brutálisan agyonvernek, az szörnyű dolog. Ezt megverésre degradálni vegytiszta kegyeletsértés. Tipikus liberális elkenés. Szerecsenmosdatás. Ezt nem kellett volna.

Na mindegy ettől függetlenül nincs vele bajom.

Köszönöm hogy elolvastátok.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr6513047402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.21. 17:49:38

A piaci bérezést leszámítva a többiben teljesen igazad van.

DieNanny CH 2017.10.21. 20:08:29

Jó volt.
Utánanézek, Svájcban van-e kfc.

X0Y0ZQ3 2017.10.22. 19:02:30

@DieNanny CH: Úgy todom, nincs. Mintha olvastam volna egy pár éve, hogy talán tervezik a svájci hálózat indítását.

Gery87 2017.10.23. 03:29:28

"A gyorséttermi alkalmazottaknak is piacon beárazott bére van. Hogy ezt ne lehessen egy bizonyos mérték alá vinni, vagyis a piac ne tudja alulárazni a munkát, ezért vezették be a minimálbért."

Mi számít alul árazottnak?
Miért a magyar minimálbér a határ, miért nem az osztrák?
Sajnos azért nem, mert a munka bére nem az egyén teljesítményének a függvénye csak, hanem az egész "népgazdaságé'!
Ami meg nem változtatható meg egyéni szinten, ezért nem teljesítémny alapú, ezért igazságtalan.

"Mondok egy példát. Van egy ismerősöm aki egy nagyon kelet Magyarországi csirkefeldolgozóban végez hihetetlenül piszkos és undorító munkát. Minimálbérért. Ha az a gyár Győr-Sopron megyében lenne háromszor annyiért sem találnának rá embert."

Ok de ez nem érv amellett hogy szarul fizethetnek.

"Tegyük fel hogy társadalmi nyomásra mert kizsákmányolják az alkalmazottakat, bezárnák az összes gyorséttermet.
Kik lennének a legnagyobb vesztesek? Igen ők. A kizsákmányolt alkalmazottak."

A szokásos végső érv: "ha ez sem lenne.."
Ezzel csak az a baj hogy ennyi erővel 20.000-et is lehetne adni, mert "az is több mint a semmi"...

Az egész magyar gazdaság azon alapszik 30 éve hogy "ha ez nem lenne, ennyit sem kapnátok.."

Gery87 2017.10.23. 03:48:29

"Egy liberális értelmiségi fasz, de a szerethető fajtából."

Szerintem pont nem számít ma MO-on az ilyen vélemény mint az övé "liberálisnak"..

"Ha valakit az autójából kirángatva a gyerekei szeme láttára brutálisan agyonvernek, az szörnyű dolog. Ezt megverésre degradálni vegytiszta kegyeletsértés. Tipikus liberális elkenés. "

fingom nincs hogy mondta, milyen szövegkörnyezetben...de szerintem túlreagálod,ez csak nyelvtannáciskodás most.

Puzsér nem ért mindenhez, sok mindenhez hülye vagy téved, de beleáll....nem kéne, de hát ilyen.

Nálam akkor okozott szélütést amikor az autóiparról és az "olajimádatukról" kezdett hőbörögni, hogy miért nem állunk már át tisztább technológiára...hát mert ők ott az autóiparban "ragaszkodnak a benzinhez" puszta önzésből vagy miből...ami így nettó hülyeség:)
Ha a harmatos lila lepkefing olcsóbb és eladhatóbb alternatíva lenne, akkor azzal gyártanák, ez üzlet...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.10.23. 20:17:41

@Gery87: Ez mind igaz és teljesen egyetértek. Csak az a bajom vele mint a poszt fő vonalával. Miért egyetlen céget emelünk ki hogy szaré-hugyé dolgoztat?
Mintahogy miért egyetlen céget emelünk ki és bélyegzünk meg szemétárusítással?
Nem mintha a gyorséttermek nem érdemelnék meg a kritikát.
Pontosan annyira mint egy cukrázda egy étterem vagy ezer más műintézmény.
Na ez az én problémám amiért írtam a posztot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.10.23. 20:20:58

@Gery87: Szövegkörnyezetből kiragadott? Nyelvtannácizás?
Meg kell követnem Robit bár ez nem menti őt, hogy nem ő mondta hanem a meghívott vendége. Ez nem jelenti azt hogy annyiban kellett hagyni.Itt van döntsd el:

www.youtube.com/watch?v=QXIv-qkXIHk

Érdekes hogy néhány hete még tele volt hozzászólással ennek a mondatnak a kapcsán, aztán mindet törölték.

aligvarom2018majus25et 2017.10.25. 13:34:04

ha már szőrszálhasogatás:
trium = három, vir = férfi, triumvir = férfiak hármasa, triumvirátus = három férfi elöljáróból alló testület az ókori rómában
en.wiktionary.org/wiki/triumvir#Latin

gabors 2017.11.10. 16:56:06

" Ott álltunk egy már lehúzott, közel 100 fontnyi tele kosárral és nem tudtunk fizetni. senkinek nem kívánom azt az érzést."

Ezen parazni ??? ket hete volt hogy teljesen jo kartyamat nem "akartak" elfogadni egy helyen (kicsit lepukkadt kozert, de halozatot mashol latogatjuk) csak pont arra jartunk...

ajanlottak hogy inkabb fizessek mar debit kartyaval ... mondtam anyad az es szepen otthagytam a mar bezacskozott mindent igaz nem volt 100 font csak kb $80 :-)

igaz egy kis idot elpazaroltam rajuk de ott valszeg nem fogok tobbet megallni ...
süti beállítások módosítása