HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Forr a nagy szittya szar, jájj (2024.03.21. 22:44) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Kampány van

2018.02.01. 23:09 diggerdriver

"Látjátuk feleim isá kampány közepén vogymuk˝

Mi volt? Mi van? Mi lesz?

Az volt barátaim hogy a nagy büdös átkos komenista rendszerben nyugalom volt és a lőtéri kutyát nem érdekelte a politika. Volt a Népszabadság pártnapilap aminek az első oldalait gyorsan átlapozta mindenki aztán a híreket meg a sportrovatot elolvasta, az újság pedig jó volt begyújtani az olajkályhát. Jellemző cikkei például arról szóltak hogy Losonczi Pál baráti látogatást tett a baráti Mongólia Nagy Népi Huráljában és kölcsönös barátsági szerződés keretében lefektették a baráti árucserefogalom alapvetéseit miszerint mi adunk tíz Ikarus buszt, cserébe kapunk három teve és két mormotabőrt.

Az ellenzék jelentősége annyi volt mint bolhafaszán a pattanás. Volt néhány valóban bátor ember akik próbálkoztak némi szamizdattal de a rendszer ingerküszöbét nem nagyon lépték át. Ahogy az egyik későbbi SZDSZ képviselő mondta, ellenzéki tevékenységük jórészt abból állt hogy összejöttek valakinek a lakásán és szidták a rendszert. 

Azért annak a kurzusnak is megvoltak az erősségei. A család család volt, aki pöccsel született az BIZTOS hogy fiú volt aki duplacsővel született az meg lány. Harmadik lehetőség nemigen fordult elő. A tanároktól megkaptuk a kellő számú pofont, a honvédségnél meg megmutatták mit jelent ha FELETTÜNK áll az 50-es szókincsű ügyeletes tiszt aki tegnap még a tehén seggéről vakarta a szart Mocsolyáspusztán. Mindez a hasznunkra vált. Aki pedig minden határon túlment azt felhúzták a bitóra és le volt a gond róla. "Régi szép idők".

Aztán megérkezett a nagy büdös komenizmus után a nem kevésbé büdös liberális szabadság. Kiírták a szabad választásokat. Uramisten, hány barátom hülyült meg. Hányan hittek, kampányoltak aláírást gyűjtöttek, pörögtek ezerrel. Még engem is behülyítettek és elmentem egy MDF-es kampánygyűlésre. Für Lajos elmagyarázta hogy az a különbség az MDF és az SZDSZ között hogy az MDF lassú fokozatos átmenetet akar nagyobb megrázkódtatás nélkül. Visszagondoltam erre a beszédre mikor az MDF kormány alatt megláttam a kilométeres sorokat a munkanélküli hivatalok előtt. Még jó hogy a LASSÚ átmenettel "csak" ennyi munkanélküli lett, mi történik ha gyors a változás? A szakma, a szakértelem elértéktelenedett. Piaci viszonyok keletkeztek és erős gazdaság híján nem érvényesült a kereskedelmi alapelv miszerint az áru hiánya növeli értékét. Szarért hugyért dolgozott minden szakmunkás ha egyáltalán talált munkát. Jobbára nem talált.

A lényeg a lényeg hogy a rendszerváltás óta tart egy hiszterizált túlfeszített, átpolitizált közélet ami a mai napig tart. Mindenki pontosan tudja miről beszélek. Inkább a háttérben zajló folyamatok az érdekesek. A magyar ember előtt kinyílt a szabad világ. Oda utazik ahova akar, azt mond amit akar, A feminizmus megkezdhette ámokfutását, a másságát mindenki nyíltan vállalhatta, a gyerekeket nem pofozzák már az iskolában, a sorkatonaságot eltörölték, a halálbüntetést szintén. később beléptünk az Unijóba bár később maradt az Unió jó nélkül. Szabad munkavállalás, kávéháznyitás Bécsben, utazás személyi igazolvánnyal. Habzsi dőzsi tejbe vaj.

A politikusok játszották közben kisded játékaikat. Osztogattak mikor nem volt miből, visszavették mikor nem volt kitől. A magyar ember pedig hitt. Még csak egy kicsit kell kibírni aztán jobb lesz.

Körülbelül tíz éve kezdett megérni a helyzet. A hit elveszett, aki tehette lelépett, aki maradt az túlélésre rendezkedett be.

Közben alig észrevehetően jelentős társadalmi változások álltak be. A szabad világ hogy úgy mondjam túltolta. A szabadság kezdett penetránsan bűzleni.

A hagyományos jól bevált értékeket kezdték szétverni. Az emberek arcába tolták a meleg büszkeséget. A feminizmus mint alattomos vírus megfertőzte a családokat. A gyerekeket nem verik a tanárok, de helyette a a tanárokat verik a szülők. Nemzedékek nőnek fel úgy hogy nem látják az apjukat elmenni reggelente dolgozni. Jött a genderkurzus és aminek eredményeképpen nem tudjuk kezitcsókolommal vagy jónapottal köszönjünk valakinek. Jött a me too kampány aminek az a következménye hogy egy nőnek mondott hellóbébi felér egy megerőszakolással. A magyar ember már nem csodálkozik ha arra ébred hogy a faluja migránstábort üzemeltet, mint az én fatornyos kisfalum például. Senki meg nem kérdezi hogy akarod-e. Viseld el bazmeg vagy költözz el.

 Nézzük a fentieket részletesebben.

Homofób vagyok. Nem vagyok rá büszke, ez is egy állapot. Megtehetném hogy letagadom de attól nem lennék kevésbé homofób. A fóbia az irtózás undor valamitől. Mint a pókiszony vagy az egértől való félelem. Jó én nem kezdek el székreállva sikoltozni ha meglátok egy homoszexuálist. Elmondom miről van szó. Semmi bajom a melegekkel. Maximálisan támogatom hogy házasodhassanak, hogy gyereket fogadhassanak örökbe, hogy egyenlő jogaik legyenek és semmiben ne különböztessék meg őket a heteroszexuális emberektől.

DE

A nemiségüket előtérbe toló, azt kihangsúlyozó buzzancsokat mélységesen elítélem. Azok a ratyik akik a büszkeségük napján teherautó platóján tangában, pávatollal a seggükben, kereszttel a nyakukban rázzák magukat a legalávalóbb undort keltő emberek a szememben. Valamikor az volt a duma hogy azért kell a meleg büszkeség napja hogy elfogadtassa a másságot. Kérem szépen, nincs még egy olyan toleráns, melegeket elfogadó ország mint Hollandia, azon belül is Amszterdam. Na most ott HAT napig tart a parádé. Ennyire utálják a hollandok a ratyikat hogy hat napig tart elfogadtatni magukat? Vagy mi van? Martin Luther King után szabadon van egy álmom. Egy meleg büszkeség napjáról. Mondjuk egy melegfelvonulásról az Andrássy úton. A meleg férfiak és nők szép ruhában férfiak öltönyben nők kosztümben vonulnak az utcán. Elől a meleg politikusok közéleti szereplők, színészek és egyéb prominensek. Mögöttük a meleg társadalom. Szivárványos zászlót lengetve demonstrálják hogy NEM mások. Hogy ők is ugyanolyan emberek mint mi. Hogy igenis lehet belőlük bárki. Nem a nemiségüket hangsúlyozzák ki hanem pont azt hogy UGYANOLYAN EMBEREK mint mi. Ez lenne az IGAZI büszkeség napja. Mert ami most van az undort kelt. EZ nem fogja maguk mellé állítani az embereket. Ez eltaszítja az embereket. Olvastam olyan írást amiben a valamelyik skandináv államban élő apuka elmondja hogy a hároméves kislánya azzal jött haza az oviból hogy apu tudod-e hogy a lányok is szerethetnek lányt és a fiúk is fiút? Apuka pedig büszke volt erre. A hozzászólók javarésze(bár a java szóval itt nem értek egyet) pedig tapsolt hozzá. Hova jutunk? Előbb tanítják meg a gyereket a másságra mint a hagyományos párkapcsolatra? Háromévesen? Azért ha gyereke születik valamelyik barátunknak megkérdezhetjük hogy milyen nemű vagy ez már illetlenség mert ha felnő majd eldönti? 

Beszéljünk a feminizmusról.

Megmondom őszintén, nálam odáig terjedhet egy nő feminizmusa hogy néha megengedem hogy ő legyen felül...

A feminizmus arról szól hogy a nők megtanultak férfi módra káromkodni és inni, a férfiak meg megtanultak gyereket pelenkázni és porszívózni. Kösz nem kérek belőle. A férfiak és nők közötti szereposztás évezredek alatt kialakult gyakorlat szerint zajlott. A férfi nem ment a konyhába a nő pedig nem ment a bányába. A férfiak milliószám estek el a harcmezőn a nők meg tartották a hátországot. Fordítva nemigen volt rá példa. Nyilván vannak feminista vívmányok amikkel egyetértek. A szavazójoggal vagy ugyanazért a munkáért ugyanakkora bért kapjanak. Ezek mind alapvető emberi jogok amik megilletik a nőket. Na de ha szabadna kérni MARADJANAK meg nőnek. GYENGE nőnek. Meghódítani való, védelmezni való, PUHA nőnek. Ugyanis csak ekkor érezheti magát egy férfi KEMÉNYNEK. Márpedig ha a kemény és a puha egymásra talál az csak jól sülhet el. Ugye értettük egymást?

Aztán jött a genderkurzus.

Ja. Oda jutottunk hogy néha le kell nyúlnom megbizonyosodni hogy melyik nembe tartozok mert körbenézve már tényleg nem tudom hogy merre van az előre. A nők férfiasodnak, a férfiak nőiesednek. Csaxólok hogy nincs az az Isten hogy én ülve pisiljek. Olyan emberpéldányokat látok hogy mind az ember mind a példány szó megkérdőjeleződik. Tudnak ezek még gyereket csinálni vagy legyek rendszeres donor a spermabankban?

Na most akkor itt álljunk meg egy szóra.Félreértés ne essék. A lőtéri kutyát nem érdekli a melegek szexuális élete. A feministák családon belüli domináns viselkedése, a saját nemükben is bizonytalan önmagukat kereső, identitászavaros aztsetudomélekvagyhalok emberek viselkedése. A probléma nem itt van. Hanem ott hogy mindezt kéretlenül a pofánkba tolják. Hogy megmondják mit gondoljak ezekről. Aztán ha nem azt mondom ami trendi, ami korszerű, ami haladó akkor egy őskövület vagyok és alig várják hogy kihaljak mint a dinoszauruszok. Elvárják hogy másként gondolkodjak. Senkit nem érdekel hogy én akarok-e másként gondolkodni. Mi van ha nem? Mi van ha én valóban egy Kádár korban szocializálódott öregedő őskövület vagyok? Nekem jó így. Én így érzem jól magam. Nem akarok ratyiparádét nem akarok feminizmust, nem akarok genderkurzust. Eddig, hangsúlyoznám EDDIG az volt a válasz hogy nem baj, előbb utóbb eltűntök a haladás útjából és a korszerű eszmék győznek. Megfordult a világ, tehén bassza a bikát.

Lófaszt barátaim. Változik a trend, csak még nem vettétek észre. A nagy büdös szabadságból kezdenek megcsömörleni az emberek. Kezdenek felébredni. Mert túltoltátok elvtársak. A négyszáz éves demokrácia hazája, az emberi egyenlőség és szabadság élharcosa, a tolerancia zászlóvívője Nagy Britannia nemet mondott a migránsokra. Arohadtéletbe. Hülye angolok mi? BIZTOS hogy ők a hülyék? Aztán mi van ha követik őket? Akkor is ők a hülyék? Ha Magyarország is követi őket mint ahogy megtörtént akkor a magyarok a hülyék? Biztos hogy a szabadságnak nincs felső határa? Nekem el kell fogadnom mindent amit rámöntenek az interneten a TV-ben az újságokban de ha ellentétes véleményt fogalmazok meg akkor abcug le veled? Hol van akkor az ÉN szólásszabadságom? Ja hogy szólnom szabad, feltéve ha a liberális fősodornak megfelel. Hogy is van ez? 

Menjünk tovább.Oktatás.

Lehet hogy nem leszek túl népszerű de támogatom az iskolai testi fenyítést. Egészen addig amíg a tanárnak eme brutális és elítélendő eszköz helyett egy másik HATÁSOS eszközt adnak a kezébe fegyelmezés céljából. Tudjuk mi történt. A tanárok eszköz nélkül maradtak és a szülőktől nemhogy támogatást de inkább a háttérben zajló megalázó aknamunkát kapnak. Ma már a gyerek és a szülő közösen szidja a tanárt ha hülye a gyerek, aztán a végén megegyeznek hogy mégiscsak a tanár a hülye. Néha még meg is verik a tanerőt. Ide jutottunk a nagy büdös szabad világban. Jól van ez így?

Migránsok.

Kényes kérdés. Nagyon kényes. Én is változáson mentem keresztül az idők folyamán ebben a kérdésben. A kormány és a nemzeti oldal a migránsok ellen foglal állást, az ellenzék pedig a migránsok mellett. Sok minden elhangzott már pro és kontra. Én csak két végtelenül tisztességtelen kérdést tennék fel. Az egyik elhangzott, valahogy így egy népszavazás előtt: "Akarják-e hogy huszonnyolcmillió román munkavállaló jöjjön Magyarországra? "

Én is felteszem a magam nem kevésbé tisztességtelen kérdését: "Akarja-e ön hogy a gyereke azzal jöjjön haza az iskolából hogy holnaptól nem vihet disznóhús szalámiból készített szendvicset mert sérti az osztálytársai vallási előírásait?" Merthogy ez Angliában már megtörtént.

Összegezzünk.

Van egy rendszerváltás óta mesterségesen fenntartott túlpolitizált közélet. Van egy túltolt liberális vagy ha úgy tetszik szabad világszemlélet. Mindkettőtből elege van az embereknek. 

A kormánypárt felismerte hogy a magyar ember csak egy dologban egységes. Ha van közös ellenségkép. Hogy ez a bankárok vagy a románok vagy a migránsok teljesen mindegy. Most ők is túltolták a Soros György elleni kampánnyal. Ez már annyira abszurd hogy kiröhögik őket. Orbán a fél karját adná ha a nemzet Viktorja lehetne. Ha egységbe tudná kovácsolni és maga mellé állíthatná az embereket. Nem tudja. Már csak valami erőltetett ellenségképre telik nekik. Innen üzenném a teljes magyar politikai kurzusnak hogy ideje lenne váltani. Ellenségkép helyett PÉLDAKÉPET mutatni a magyaroknak. Merthogy ilyenről még hírből se hallottak.

Pedig kreáltak rá állást. Úgy hívják hogy köztársaság elnöki poszt. A legfőbb közjogi méltóság. A poszt ami mögé a magyarság egységesen felsorakozhat. Egyetlen ember felelt meg eddig a kritériumnak. Göncz Árpád. Persze most felhördül a nemzeti oldal hogy de hát ő egy SZDSZ-es pártkatona volt. Na most a nemzeti oldalnak mélységes hallgatásba kéne burkolózni Schmitt Pál után ebben a témában. Kussolni kéne gyerekek... Tudjátok, pofa lapos. Pali után, Áder után a pártkatona szót felejtsétek el. A köztársasági elnöki posztra az az alkalmas személy akinek a SZEMÉLYISÉGE olyan hogy ELFOGADJÁK az emberek. Árpi bácsi ennek tökéletesen megfelelt.Ennyi.

Szóval példakép kellene emberek. Sajnos Magyarországnak a jelenlegi helyzetben szégyenkeznivalója van. Szerintetek nem szégyen az hogy nyolc év alatt egy nyomorult ellenzék nem tudott összeállni amelyiknek hangyafasznyi esélye lenne Orbánnal szemben? Nem szégyen ez? Orbán olyan jó? Lófaszt mama... Ti vagytok gyengék mint a harmatos libafos. 

Ideteszem egyik barátom nagyon tanulságos példabeszédét a jelenlegi választási esélyekről.

"A történet a következőről szól, és fog szólni.

Adott egy nő(a nép, a választók). A nő 2010-ben új

kapcsolatot létesített, új hapsija lett(Fidesz). Az új

hapsi nem egy leányálom. Bár anyagilag jól szituált,

több a pénze mint az előző hapsinak(2010 előtti

baloldali kormányok), de ebből a pénzből sokat el is

szór értelmetlenül. Kocsmázik, itatja a

haverokat(Mészáros és társai), fölösleges dolgokra

költ(stadionok), kötözködik(EU), nem fogad el más,

eltérő véleményt, mindig csak neki lehet

igaza(média), de mindemellett azért odafigyel a

nőre is, és megpróbál a kedvébe járni.

Nagyságrendileg több pénzt ad haza, mint az előző

hapsi(egykulcsos adó, családi adókedvezmény),

odafigyel a lakásra, a lakhatás körülményeire(csok,

háztartási gépek, nyílászárók cseréjéne

támogatása), ajándékot ad a nőnek(kedvezményes

nyugdíj, gyed extra, stb), Támogatja a

gyereket(bölcsődék,óvodák, nagycsaládos

támogatások), szóval mindent egybevetve jobb

élete van mellette a nőnek, mint az előző hapsija

mellett(baloldali kormányok).

Persze a régi hapsi(balliberális ellenzék) nem adja

föl. Vissza akarja szerezni a nőt. A nő(nép,

választók) 4 évente(választások) meghallgatja,

megkérdezi mit ajánl neki a régi hapsija(balliberális

ellenzék). De az semmi újat nem tud mondani, csak

mindig ugyan az a szöveg. Hogy az új hapsi tolvaj,

hogy diktátor aki elnyomja a nőt, hogy nem igazi

európai férfi, és így tovább. Mire a nő(nép,

választók) ismét rákérdez, hogy ezt érti, de mit

kínál neki ehelyett a régi hapsi(balliberális ellenzék).

Ugyan azt mint régen? Mert abból nem kér. Mire a

régi hapsi közli, hogy egyenlőre nem tud erre

válaszolni, mert még ő maga sem tudja, hogy mit

akar, nem tud jobbat ajánlani, mint a mostani

hapsi(Fidesz), sőt gyakorlatilag semmit nem tud

ajánlani, mert ahhoz előtte meg kellene egyezni

erről a haverokkal(ellenzéki pártok), de most még

abban sem jutottak közös nevezőre hogy merre van

észak.....szóval ettől függetlenül a nő(nép,

választók) akkor járna el helyesen ha ejtené az új

hapsit(Fidesz), és helyette ismét őt választaná. 

A nő(nép, választók) ezen elmosolyodik, és

megkérdezi a régi hapsiját(balliberális ellenzék): Te

most tényleg ennyire hülyének nézel engem?

Aztán 2018 április 8-án úgy dönt, hogy marad az új

hapsija(Fidesz), mellett.


Mire régi hapsi(balliberális ellenzék, és csatlósai),

ismét azzal tölt el 4 évet, mint amivel már korábban

eltöltötte: lekurvázza a nőt(fideszbérenc, zombi,

agymosott, orbánbirka). 

És ez a dolgok jelenlegi állása szerint így fog menni

az idők végezetéig."

 Ez egy tökéletes helyzetelemzés ami pontosan felvázolja az ellenzék impotenciáját. Nem a kormány annyira jó, nem a Fidesz annyira jó, nem Orbán annyira jó, hanem ti tisztelt ellenzék vagytok egy semmitérő széthúzó haszonleső mondjuk ki úgy ahogy van, szart sem érő társaság. Egy a lényeg hogy bejussatok a parlamentbe, hogy a semmittevésért felmarkoljátok a lóvét, a kapcsolati tőkétek megmaradjon aztán utánatok a vízözön. A pofátokról nem sül le a bőr? Csak kérdezem. Ennyire telt az "eeemúúút nyóóc év alatt"? Hogy felkínáltok az országnak néhány százezer migránst, buznyákfelvonulást, me too kampányt? Nem szégyellitek magatokat?

324 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr3813618776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fordulo_bogyo 2018.02.02. 03:43:00

Baratom, ez nagyon ellentmondasosra sikeredett.
Vannak benne nagyon jo gondolatok, amikkel teljes mertekben azonosulni tudok, es bevallom, nem lattam meg oket ilyen jol megfogalmazva (csak reszletet idezek belole de a kornyezetere is ertem):
"A meleg férfiak és nők szép ruhában férfiak öltönyben nők kosztümben vonulnak az utcán. Elől a meleg politikusok közéleti szereplők, színészek és egyéb prominensek. Mögöttük a meleg társadalom. Szivárványos zászlót lengetve demonstrálják hogy NEM mások. Hogy ők is ugyanolyan emberek mint mi...."

Meg ez:
"A köztársasági elnöki posztra az az alkalmas személy akinek a SZEMÉLYISÉGE olyan hogy ELFOGADJÁK az emberek. Árpi bácsi ennek tökéletesen megfelelt.Ennyi."

Ugyanakkor mas gondolataidal vitaba szallnek:
"Homofób vagyok." - az iras tobbi reszebol ugy tunik, hogy nem vagy homofob, csak egy (kicsi es feltuno) csoportjuk ellen van fobiad. Ezzel egyet is tudok erteni.

Azutan van, ahol nem ertek egyet:
"A feminizmus arról szól hogy a nők megtanultak férfi módra káromkodni és inni, a férfiak meg megtanultak gyereket pelenkázni és porszívózni." - nem, nem errol szol.

"a tolerancia zászlóvívője Nagy Britannia nemet mondott a migránsokra."
Tenyleg arra mondott nemet? Jossz haza?
"Arohadtéletbe. Hülye angolok mi? BIZTOS hogy ők a hülyék?"
Csunyan atvertek oket a brexittel, hazugsagokkal kampanyolva mar visszacsinalnak bizonyos jelek szerint... igen, hulyek voltak.
"Ha Magyarország is követi őket mint ahogy megtörtént akkor a magyarok a hülyék?" -igen, nagyon hatarozottan. Magyarorszagon is atveres es propaganda folyik (kozben meg pont annyi menekultet fogadott be az orszag, amennyi ellen milliardokert plakathaboruzott es nemzeti konzultalt a(z) ormany). Igen, hulyek, megvezettek oket.

"Menjünk tovább.Oktatás.
Lehet hogy nem leszek túl népszerű de támogatom az iskolai testi fenyítést. ... Néha még meg is verik a tanerőt. Ide jutottunk a nagy büdös szabad világban. Jól van ez így?"

Ugye azok, akit tanart vernek azok az a generacio, akiknel meg volt testi fenyites az oskolaban?
Egyetertek, hogy hatasos eszkoz kell, de nagyon nem ertek egyet a testi fenyitessel, a katonasaggal (ott voltam vegigcsinaltam en is).

Tul hosszu lenne minden gondolatomat leirni, ha egyszer esetleg majd talalkozunk orakig beszelgethetnenk ezekrol.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.02. 06:26:20

"Még jó hogy a LASSÚ átmenettel "csak" ennyi munkanélküli lett, mi történik ha gyors a változás?"

Ugyanaz nagyjából.

Nme a sebesség volt a gpnd, hanem a módszer.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.02. 06:28:17

"Egyetlen ember felelt meg eddig a kritériumnak. Göncz Árpád."

Ez egy mítosz.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.02. 06:29:44

"Nem a kormány annyira jó, nem a Fidesz annyira jó, nem Orbán annyira jó, hanem ti tisztelt ellenzék vagytok egy semmitérő széthúzó haszonleső mondjuk ki úgy ahogy van, szart sem érő társaság."

Ez így igaz. Nem a Fidesz annyira jó, hanem a ballibek annyira rosszak.

tanato 2018.02.02. 07:25:19

Baloldali ellenzék nem létezik,a sok kis törpe az nem az.Ők leginkább be szeretnének jutni a parlamantbe egyénileg, abszolút nem érdekli őket ki van hatalmon/egy két küldetéstudatos kivételével/.
És mégegyszer leírom amit Querqusnak írtam nemrég.Amikor 3 alkalommal az un. baloldal győzött,94-ben,2002-ben,2006-ban,nem Horn,Nem Medgyesi,nem,nem Gyurcsány személye győzött,hanem az öreg Kádár személye,meg a gulyáskommunizmus emléke posztumusz.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.02. 10:41:08

@tanato:

A ballibek eleve nem baloldaliak. Csak magyar szóhasználatban szokás rájuk a "baloldal" szó.

2018.02.02. 10:54:33

mandiner.hu/cikk/20180201_matthew_tyrmand_trump_orban_interju

"A baloldal számára meg mindenki, aki nem ért velük egyet, az fasiszta, fajgyűlölő, homofób, nőgyűlölő, stb. És az emberek belefáradtak ebbe, elegük van. Akárcsak amikor mondjuk Brüsszel lerasszistázza a nyitott határok politikájával egyet nem értő közép-európai országokat.

Orbán Viktor szerintem a magyar érdekeket tartja szem előtt, amit jól tesz, hiszen erre van demokratikus felhatalmazása. Brüsszellel szemben viszont minden közép-európai ország érdekét képviseli. Orbán mesterien játszik Brüsszel, az EU, Berlin, Varsó és Moszkva és Washington között."

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 11:22:33

Azt hiszem az Index nem fogja kirakni a posztomat.
Vajon miért?:)))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 11:31:48

@határeset:
Trumpról a véleményem:
Az utóbbi évtizedekben volt néhány langyosvíz elnök.
Már kellett valaki aki csinál valamit.
Mindegy hogy mit jót vagy rosszat de csinál valamit.
Na ő ilyen.
Drukkolok neki.
Legfőképp azért mert túl sokan támadják.
Az azt jelenti hogy valamit jól csinál.

taga20 2018.02.02. 18:06:25

@diggerdriver: azé me félnek tőled, annyira penge vagy:)))

traktoros dicséretes, hogy ennyi hülyeséget össze tucc hordani, de szerintem nem kéne erőltetned.

viszont az "összegezzük" rész, szerintem rendbe volt, csak az agyhalott haverod hülyeségét nem kellett volna berakni,
és az utána leírt baromságodat.

egyébként írjál sokat, me a mennyiség át fog csapni minőségbe, állítólag:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 20:20:36

@fordulo_bogyo: Köszönöm az elismerő szavakat a felére. A másik felét beszéljük meg.
Nyilván a fiminizmus példám arra utal hogy azt is túltolták. Addig amíg egyenlő jogokért küzdöttek rendben volt a dolog. Aztán el kellett volna felejteni. Nézd meg a feminista élharcosokat. A személyiségükben hangsúlyoznám a személyiségükben annyi nőiesség van mit egy vödör fáradt olajban. Annyi humorérzékük van mint egy lánctalpnak. Mutatok egy feminista élharcost. Hallgasd meg. Csak hallgasd meg. Lényegtelen mit mond a kisugárzását figyeld.

www.youtube.com/watch?v=tTkGdG5-mLk&t=74s
Egy csinos fiatal hölgy. Nincs az a férfi aki ráizgulna.

Igen, Nagy Britannia a migránsokra mondott nemet. Ránk. Nem megyek haza mert már hogy úgy mondjam birtokon belül vagyok. A szabad munkaerővándorlásra mondtak nemet. Sok magyar ismerősöm akik már állampolgárok nemet mondtak. Lehet én is úgy szavaztam volna.
Mondok egy példát és ez érvényes a magyar mingránshelyzetre is. Te szerinted mikor Árpád magyarjai friss migránsként érkezve a Kárpát medencébe, egy népszavazáson megszavazták volna a besenyők betelepítését vagy akár csak munkavállalását? Van az a szituáció mikor az ember birtokon belül önzővé válik.
A briteknek kérdezés nélkül a nyakukba öntöttek néhány millió migránst. AZUTÁN megkérdezték őket hogy kell e nekik. Ne tévedjél lehet hogy megbánták, de nem a migráció elutasítását hanem az EU egyéb előnyeinek következményeit. Azért még ne írjuk le az angolokat kinézem belőlük hogy jól jönnek ki.

Azt mondod Magyarországon átverés és propaganda folyik migránsügyben. Két propaganda folyik. Mellette meg ellene. Ragadjunk le egy kicsit a propaganda szónál. Már kéne írnom róla egy posztot mint az általánosításról. Mikor kétévesen ültél az asztalnál és nagymamád beléd akarta tuszkolni azt a borzalmas finomfőzeléket és mondta hogy egyed kisunokám nagyon finom. Na AZ is propaganda volt és átverés. Ha valaki azt mondja neked ne menj a sarki kocsmába mert megpofoznak, te pedig odamenve békésen megiszod a sörödet majd hazabalagsz, akkor az a kocsma elleni ellenpropaganda volt? Sőt átverés is volt mert végül nem kaptál pofont.
A migránsügyben mi volt az átverés? Az az ország amelyik átjáróház az megszűnt országnak lenni. Ráadásul úniós törvény kötelezte a magyar kormányt hogy a shengeni határokat megvédje. A magyar határ shengeni határ. Hol az átverés? Az azért nem ugyanaz hogy nem engedünk be százezreket a zöldhatáron és később befogadunk ezret mert teljesítjük az uniós előírásokat. A nem beengedés is uniós előírás volt meg a befogadás is. mondjuk mennyiségileg azért jól jöttünk ki belőle. De mást mondok. A baloldal 28millió románnal fenyegetőzve kampányolt a határon túli magyarok állampolgárságáért. Szó sem volt róla hogy idejönnek mint hogy később mikor megkapták akkor sem jöttek. Nemhogy a románok de a magyarok sem. Na most UGYANEZ a baloldal a migránsok mellett kampányol. Mit nevezünk magyarellenességnek ha nem ezt? A magyarokra nemet mondtak az erireai migránsra meg igent. Nézd az én fatornyos kisfalumban évtizedekig működött migánsbefogadó állomás. Tudom miről szól a történet.Ember nincs a faluban aki megszavazná a beengedésüket.

Oktatás. Nem nem azok verik a tanárt akiket szintén vertek. AZOK tisztelik a tanárt. Ahogy én is tisztelem anyámat amiért eltört rajtam néhány fakanalat. Tetszik nem tetszik de belénkverték a tiszteletet. Én hálás vagyok érte.

Ha Karácsonykor otthon leszel megihatnánk egy sört.

fordulo_bogyo 2018.02.02. 20:42:30

@diggerdriver: "Igen, Nagy Britannia a migránsokra mondott nemet. Ránk. Nem megyek haza mert már hogy úgy mondjam birtokon belül vagyok. A szabad munkaerővándorlásra mondtak nemet. Sok magyar ismerősöm akik már állampolgárok nemet mondtak. Lehet én is úgy szavaztam volna."

Tehat te ugy gondolod, hogy Nagy Britannianak, a lakosainak hatranyos az, hogy ti ott eltek?

fordulo_bogyo 2018.02.02. 20:50:19

@diggerdriver: Videodon mindket szemely eleg borzalmas. Ne errol iteld meg a feminizmust.
Ahogy abban is egyetertunk, hogy a homosexualisokat sem a kihivo, provokalo exhicionistak alapjan iteljuk meg.

"A migránsügyben mi volt az átverés? " - minden ami a kek kormanyplakatokon volt.
Baratom, te migrans vagy. Terrorista vagy? Nem tiszteled az angol torvenyeket, az angol kulturat? Rajuk akarod kenyszeriteni a te magyar kuturadat?
Mellesleg: egy orszag kulturaja... ha szetnezunk, igen kulonbozo kulruraju embereket talalunk meg a kis Magyarorszagon is. Azok kozul melyik a magyar kultura, amitol az angoloknak felni kell? A tied? A sebeszorvose? Az egyetemi tanare? A hotel recepciosae vagy a szakacse?

fordulo_bogyo 2018.02.02. 20:51:41

@diggerdriver: " Na most UGYANEZ a baloldal a migránsok mellett kampányol. " Konkretan milyen kampanyra gondolsz, en bevallom, nem talalkoztam ilyen kampannyal, de nem elek otthon.
Kerlek mutass ra.

fordulo_bogyo 2018.02.02. 20:54:17

@diggerdriver: "Oktatás. Nem nem azok verik a tanárt akiket szintén vertek. AZOK tisztelik a tanárt. "
Ezt mire alapozod?
En tisztelem a tanaraimat, kiveve azokat, akik (nem velem, masokkal szemben) testi fenyitest alkalmaztak.
A jo tanarok tudtak fegyelmet tartani.
"Az eroszak a gyengek vegso menedeke" (Asimov, Alapitvany).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 20:59:25

@fordulo_bogyo:
Nem, nem hátrányos sőt. Viszont ők úgy gondolják hogy igen. Ráadásul a Kelet európaiakkal van bajuk. Egyszer hallottam egy érdekes mondatot. Egy brithez kulturálisan közelebb áll egy indiai mint egy Kelet Európai. Furcsa de így van. Nézd a brit az egy nagyon konzervatív és hagyománytisztelő nép. A vátozást nem nagyon tolerálják.
Mondok egy példát. Húsz évvel ezelőtt ha fel akartál szállni egy emeletes buszra akkor a megállóban mindenki érkezési sorrendben fegyelmezetten sorbanállt és felszállt a buszra. Na ez már nyomokban sem létezik. Na most ez az ezer apró dolog közül az egyik. Nézd lehet ezt vitatni. Lehet helyeselni vagy nem. Tudomásul kell venni hogy ez az ő országuk. Ha holnap azt mondják menjek haza akkor hazamegyek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 21:00:14

@boborján20: Majd ha normális hangnemben kommentelsz akkor jelentkezz.

fordulo_bogyo 2018.02.02. 21:03:23

@diggerdriver: "Nem, nem hátrányos sőt. " - egyetertunk. Akkor bizony nincs igazuk, politikusaik becsaptak oket.

Az indiai ugyanazt a nyelvet beszeli, es ugyanazon a (megszallo) angol kulturan civilizalodott, persze, hogy kozelebb vannak egymashoz.

"Mondok egy példát. Húsz évvel ezelőtt ha fel akartál szállni egy emeletes buszra akkor a megállóban mindenki érkezési sorrendben fegyelmezetten sorbanállt és felszállt a buszra. Na ez már nyomokban sem létezik. "

Ez szerinted/szerintuk a bevandorlok miatt van igy, vagy csak valtoznak az idok?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 21:07:32

@fordulo_bogyo: Nézd én írtam egy posztot amiben kiálltam a migránsok mellett. Később írtam egy bocsánatkérő posztot amiben azt írtam hogy tévedtem. Nézd én is ember vagyok. Gyűlölöm az erőszakot. Fenntartom magamnak a jogot hogy az érzelmeim alapján döntsek valamiről. Nekem ez a videó tette be a kaput, innentől kezdve nekem nincs mentség.
keptelenseg.hu/lanyok/bevandorlok-udvarlasi-technikaja-102186
Senki ne hivatkozzon rá hogy ez mindennapos egy országon belül élőkkel is.
Ez elfogadhatatlan botrányos és minden határon túlmegy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 21:08:43

@fordulo_bogyo: Nézz utána hogy Gyurcsány hány migráns családot fogadott be az otthonába és hány hajléktalan MAGYART.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 21:11:17

@fordulo_bogyo:
Mások a tapasztalataink. Tudod minden iskolában van egy Géza bácsi vagy egy Teri néni aki a jelenlétével tiszteletet parancsol és ők az igazi jó tanárok. Egy baj van. Létszámuk nem haladja meg az 1%-ot. Pláne vidéken. Mi legyen a többivel?

fordulo_bogyo 2018.02.02. 21:14:56

@diggerdriver: A video felhaborito, egyetertunk.
Azonban ennek alapjan en nem itellek meg Teged (migranst), hogy te is igy viselkedsz.
Gondold at, hogy ez jellemzo-e rad, ram (em meg amerikaban vagyok migrans), unokahugomra, aki egy skandinav allamban migrans (szakorvos), egyetemi kollegaimra, akik kozott volt irani, koreai, kameruni, cseh, indiai, pakisztani "migrans".

fordulo_bogyo 2018.02.02. 21:18:09

@diggerdriver: "" Na most UGYANEZ a baloldal a migránsok mellett kampányol. " Konkretan milyen kampanyra gondolsz, en bevallom, nem talalkoztam ilyen kampannyal, de nem elek otthon.
Kerlek mutass ra.

Ez lenne a kampany?
"Nézz utána hogy Gyurcsány hány migráns családot fogadott be az otthonába és hány hajléktalan MAGYART."

Amugy a kerdes erdekes es meger egy miset. Sokan voltak abban az idoben, akik befogadtak, vagy elelemmel, ruhaval segitettek a menekulteket.
Sojkan vannak, akik mostis etel osztanak (a fidesz epp probalja betiltani, korlatozni, talan olvastal rola).

Visszakerdezek: melyik fideszes vagy mas jobboldali politikus fogadott be egyetlen MAGYAR vagy barmilyen hajlektalant az otthonaba akar egy ejszakara is?

fordulo_bogyo 2018.02.02. 21:20:37

@diggerdriver: "Mások a tapasztalataink. Tudod minden iskolában van egy Géza bácsi vagy egy Teri néni aki a jelenlétével tiszteletet parancsol és ők az igazi jó tanárok. Egy baj van. Létszámuk nem haladja meg az 1%-ot. Pláne vidéken. Mi legyen a többivel?"
Az en valaszom a tanarok jobb megbecsulese, jobb oktatasa (annyi penzt nekik, hogy az igazan jok versengjenek az allasokert).
Itt felenk mukodik.
A kozepiskolai tanar itt annyit keres, mint egy egyetemi kutato.
Nincs testi fenyites. Van biztonsagi or, van rendor, ha szukseg lenne ra, de a mi varosunkban nincs ra szukseg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 21:21:58

@fordulo_bogyo: Ezt hogyan kellene elképzelnem? angliában elindítják a tömegközlekedést valamikor a múlt század elején. Mindenki sorban áll egészen mondjuk 1998-ig. Aztán változnak az idők és ugyanazok az angolok már egyszercsak nem állnak sorban.
Hogy képzeljem el az idők változását?
Nem. Ez úgy volt hogy a Kelet Európai országok beléptek az EU-ba és az angolok elsőnek nyitották meg a munkaerőpiacukat. NEM volt róla népszavazás a politikusok döntöttek így. Természetesen ez azzal járt hogy lefölözték a kiváló szakembereket csak hát a kiváló szakember nem volt úgy szocializálva hogy sorba álljon a buszmegállóban.
Az angolok óriásit nyertek. Minden aljamunkát már keleti munkaerő végez. Felpörgették a gazdaságot. A média pedig miről tudósít? Nem arról hogy Pavel a lengyel milyen jól dolgozik hanem hogy Pavel a lengyel tíz másik lengyellel meghonosította az utcán piálás intézményét Angliában. Az újságok szenzációt közölnek. Ami botrányos ami helytelen. A TV is. A brexitet nem azok szavazták meg akik együtt élnek a migránsokkal hanem a vidék akik alig láttak migránst de tartottak attól ami amit a média tudósít.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 21:26:16

@fordulo_bogyo: Csak ott a probléma hogy a most beözönlő migránsok között nem az egyetemi végzettség a fő jellegzetesség.
Mint mondtam a falum menekült befogadóhely volt. hány esetet mondjak hasonlót mint a videón látható?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 21:28:36

@fordulo_bogyo: Nagyon jó kérdés. Pont azt bizonyítja hogy a Gyurcsány akciója KAMPÁNY volt.Sem ő sem senki nem fogadott be senkit. Aztán egyszercsak Gyurcsány igen. Nem tudok rá jobb szót mint a kampány.

boborján20 2018.02.02. 21:30:17

@diggerdriver: me te egyetemi végzettséggel törtél rá az angolokra!:))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.02. 21:33:01

@fordulo_bogyo: Magyarországon pedig a tanár nem tudja miből fizesse be a fűtésszámlát.
Az nem hivatkozási alap hogy nálatok azért tudnak fegyelmet tartani mert egy gazdag ország és meg tudják fizetni a tanárokat.
Mivel itt nincsenek megfizetve, még azok sem akik őket oktatják hát olyan a tanári kar amilyen.
Nincs ezzel semmi baj erre telik. Eddig még egyik kormány alatt sem telt többre.
Mindez nem változtat a tényen hogy nincs eszköz a kezükben.

boborján20 2018.02.02. 21:41:16

@diggerdriver: azé a mostaniak 100%-a se ver pofán!

hiába fújod fel magad, csak egy migráncs vagy a szemükben, hiába köpködöd az utánad érkezőket!

na zene!

www.youtube.com/watch?v=AjnwZX38lJ4&list=RDAjnwZX38lJ4

fordulo_bogyo 2018.02.03. 00:27:45

@diggerdriver: "Az nem hivatkozási alap hogy nálatok azért tudnak fegyelmet tartani mert egy gazdag ország és meg tudják fizetni a tanárokat."
Kozvetve igen. Ugy, hogy a jobb fizetesert jobb munkaero (pl jobb tanart) lehet alkalmazni.
Egy rossz tanar ketszeres fizetessel is ugyanolyan rossza tanar marad. A jobb fizetes olyanokat csabit a palyara, akiknek jobbak a kepessegeik, es ha a tanari fiztese es presztizs alacsony, akkor inkabb mas palyat valasztanak.

"Nincs ezzel semmi baj erre telik. Eddig még egyik kormány alatt sem telt többre." - telhetne. Pledaul stadionok helyett, vagy gazszereloi fiztesbol lehetne erre kolteni (egy konkret gazszerelore gondolok).

fordulo_bogyo 2018.02.03. 00:33:55

@diggerdriver: "Ezt hogyan kellene elképzelnem? angliában elindítják a tömegközlekedést valamikor a múlt század elején. Mindenki sorban áll egészen mondjuk 1998-ig. Aztán változnak az idők és ugyanazok az angolok már egyszercsak nem állnak sorban."

Miert, most sorban allnak az angolok? Ugye ok sem. Te ezt a bevandorloknak tulajdonitod. En meg ketelkedek benne. Nem allitom, hogy nincs koze hozza, de nem latom bizonyita azt sem, hogy lenne.
Ne mondd, hogy nem lattal olyat, hogy egy tarsadalomban a szokasok, normak valtoznak, csak ugy, bevandorlastol fuggetlenul?
Peldaul a topless, a kotelezo melltartoviseles, a noi honaljszorzet elfogadottsaga, a munkahelyi dohanyzas es meg sorolhatnam, mi minden valtozik egy tarsadalomban "csak ugy" az evek soran.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 00:37:44

@diggerdriver: "Pont azt bizonyítja hogy a Gyurcsány akciója KAMPÁNY volt.Sem ő sem senki nem fogadott be senkit. Aztán egyszercsak Gyurcsány igen. Nem tudok rá jobb szót mint a kampány."
Jobb szo ra: demonstracio. Annak megmutatasa, hogy is lehet banni a raszorulo embertarsainkkal.

Ez nem "" Na most UGYANEZ a baloldal a migránsok mellett kampányol. "
- Gyurcsany es csaladja nem "a baloldal".
- ha ez kampany, akkor az emberseg melletti kampany. Kereszteny ertekek bemutatasa (szeresd felebaratodat), es magyar ertekek (vendegszeretet).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 00:40:05

@fordulo_bogyo: Teljesen igazad van, bár mint mondtam nem kormányspecifikus probléma. Eddig egy kormány sem fizette meg őket.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 00:41:12

@diggerdriver: "Mint mondtam a falum menekült befogadóhely volt. hány esetet mondjak hasonlót mint a videón látható?" - az ilyen "menekultet" azonnli hatallyal a var fogan egy jobbegyenessel kitoloncolni!
"Aszt az embert hajnalban a vár fogán egy balegyenessel kitoloncolni." - Fulig Jimmy.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 00:43:17

@diggerdriver: " bár mint mondtam nem kormányspecifikus probléma. Eddig egy kormány sem fizette meg őket."
Igy van. De ez nem ad felmentest a jelenlegi kormanynak a szememben. Most ok es csak ok valtoztathatnanak, es latjuk, hogy van ra penz, csak masra koltik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 00:47:09

@fordulo_bogyo: Nézd mint mondtam ez csak egy példa volt a nagyon sok közül de azért próbáld elképzelni. Ott áll két ember sorban aztán jön öt és ahogy beáll a busz az öt elsőnek felszáll. Az a kettő szerinted legközelebb sorbaáll? Egyeszr kétszer még aztán soha többet. Mondom mindegy is. Azt azért beláthatod hogyha van egy viszonylag zárt társadalom bevett szokásokkal és rájuk szabadítanak néhány millió embert akiknek más a kultúrájuk mások a szokásaik az ütközőpont lesz ha akarják ha nem.
Egy munkahelyi példát mondok. Első napom volt géppel Londonban. Rakom a dömpert és az vezetője mutatja a hüvelykujját felfelé. Én raktam rá mégegyet ő meg tiltakozva integetett hogy ne. Mert nekem a felfelé tartott hüvelykujj azt jelentette akkor még hogy rakj rá még egyet. Őneki meg azt hogy ok elég volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 00:48:23

@fordulo_bogyo: Egyetértünk. Van rá egy fogadásod hogy az a barom még mindig Európában van?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 00:52:18

@fordulo_bogyo: Szerintem nem. Ez annak a demonstrálása(jól mondtad) hogy nem ért egyet a kormány politikájával. Na most attól az embertől aki a határon túli magyarok állampolgársága ellen beszélt ez kúrvára hiteltelen.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 00:56:16

@diggerdriver: Meg azt sem tudom megitelni, hogy migrans-e vagy bennszulott alompolgar.
Bortonben lenne a helye, es/vagy a holgy ismerosei meg kene latogassak egy kotetlen beszelgetesre.
Vihetnenek magukkal szekrenyajto termetu haverokat, keresuk nyomatekosabba tetele celjabol.
Az a viselkedes teljes mertekben elfogadhatatlan.
:-(
De fenntartom, hogy nem ez a jellemzo a menekultekre, nem szabad ilyen videok alapjan altalanositani.
Magyarorszagon is lehetne ilyen videot kesziteni, csupa magyar szereplovel.
Es arrol meg nem szabad a magyarokra altalanositani.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 01:00:24

@diggerdriver: Valoban, annak IS demonstralasa, hogy "hogy nem ért egyet a kormány politikájával."
En sem ertek egyet vele.
"Na most attól az embertől aki a határon túli magyarok állampolgársága ellen beszélt ez kúrvára hiteltelen."
Bevallom, en sem ertettem egyet hataron tuli magyaroknak adott allampolgarsaggal (nem volt ra szukseg, csak erkolcsi, erzelmi jelentosege volt szamukra; kiveve persze az ukran nyugdijasokat, ha erted, mire gondolok), ugyanakkor az is teny, hogy az egeszet politikai, szavazatszerzo cellal nyomta keresztul a fidesz.
Ritka aljas dolog volt azt kerdest egyaltalan felhozni. A racionalis valasz ra NEM, az erzelmi valasz IGEN.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 01:01:52

Mi a jelentosege a magyar allampolgarsagnak egy szomszedos orszagban elo magyar szamara? Mi mulik rajta neki?
Mi a jelentosege egy par ejszakai szallasnak, furdoszobanak egy menekult kisgyerekes csalad szamara?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 01:03:30

@fordulo_bogyo: Nem vitatom. Fenntartom hogy ez az én egyéni érzelmi lereagálásom és egyéni döntésem hogy kivetítem az egész csoportra. Elismerem hogy nem helyes. De nincs bocsánat. Még azt is meg merem kockáztatni hogy a túl engedékeny hatóságok a hibásak. Ha a kezdetektől fogva világossá tették volna a játékszabályokat és a legkisebb rendbontást AZONNALI kitoloncolás követte volna talán meg lehetett volna előzni.
Mert például a Calais-nál kialakult helyzetért egyértelműen a francia tehetetlen hatóságok a felelősek.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 01:05:44

@diggerdriver: "Azt azért beláthatod hogyha van egy viszonylag zárt társadalom bevett szokásokkal és rájuk szabadítanak néhány millió embert akiknek más a kultúrájuk mások a szokásaik az ütközőpont lesz ha akarják ha nem."
Az aranyokon mulik.

"Egy munkahelyi példát mondok. Első napom volt géppel Londonban. Rakom a dömpert és az vezetője mutatja a hüvelykujját felfelé. Én raktam rá mégegyet ő meg tiltakozva integetett hogy ne. Mert nekem a felfelé tartott hüvelykujj azt jelentette akkor még hogy rakj rá még egyet. Őneki meg azt hogy ok elég volt."
Koszi, jo pelda. Ugye most mar neki is azt jelenti felfele tartott huvelykujj, hogy "rakj rá még egyet"? Azaz te, migrans, atvitted rajuk a kulturadat, szokasaidat?
Vagy, ahogy sejtem, te vetted at az o kuturajukat, szokasaikat, te alkalmazkodtal ahol kulonbseg volt? :-)

fordulo_bogyo 2018.02.03. 01:07:44

@diggerdriver: "Ha a kezdetektől fogva világossá tették volna a játékszabályokat és a legkisebb rendbontást AZONNALI kitoloncolás követte volna talán meg lehetett volna előzni."
Egyetertunk.
Annyit teszek hozza, hogy a szabalyok vilagossa tetelebe az is beletartozik, hogy emberi korulmenyek kozott varhassanak... a sarokba szoritott patkany is veszelyes, nincs veszteni valoja...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 01:10:35

@fordulo_bogyo: Óriási jelentősége van. ÉRZELMI ahogy nagyon jól láttad. Annak a jelzése hogy nem hagyunk magára egy határontúlit sem. Nézd engem a családommal egyszer vendégül látott a Nagyváradi református lelkész egy egyetemi tanár egy hittudós. Elképesztő munkát végeznek a magyarságuk megőrzéséért. Minden gesztus minden segítség óriási dolog.
Mondok egy új dolgot. Most a kormány kiterjesztette a határon túli magyarokra az anyasági támogatást és a babakötvényt. Ennek az az üzenete hogy MINDEN határon túl született gyerek aki kapja az MAGYAR gyerek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 01:12:12

@fordulo_bogyo: Így van. Én alkalmazkodtam. A sorállásnál meg az angolok. Csakhogy a végén NEM a migránsok szavaztak a Brexitre.
EZ a nagy különbség.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 01:15:38

@diggerdriver: "Most a kormány kiterjesztette a határon túli magyarokra az anyasági támogatást és a babakötvényt. Ennek az az üzenete hogy MINDEN határon túl született gyerek aki kapja az MAGYAR gyerek."
A MAGYAR adofizetok penzebol... :-(
Kozben a magyarorszagi MAGYAR gyerekek harmada ehezik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 01:17:00

@fordulo_bogyo: Igen, tény hogy a kormány ott hibázott hogy elkésett a kerítés építésével. Tudni kellett nekik hogy mekkora hullám készül Európába. Tudták is már legalább egy évvel előtte.
Szerintem először sokkolták a népet a beözönlő tömeggel és utána már könnyebb volt elfogadtatni mind a kerítést mind a migránsellenes politikát.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 01:18:20

24.hu/fn/penzugy/2016/04/27/brutalisan-sok-gyermek-el-szegenysegben-magyarorszagon/

"A KSH adatai szerint Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka él szegénységben. A Budapest Intézet felmérése alapján 130 ezer gyereknek kell szembenéznie az állandó nélkülözéssel, és közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik. "

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 01:22:33

@fordulo_bogyo: Miért AZOK nem magyarok? Csak egy rájuk kényszerített határ választja el a magyarországi magyaroktól őket. Mennyiben tehetnek ők erről? Mert hogyha én nem kapok egy szavam sem lehet hiszen az én döntésem volt az emigrálás. ŐK magyarok ugyanolyan magyarok mint az anyaországban élők.
Abba meg ne menjünk bele hogy mire költik az adófizetők pénzét. például kik fizetik azt az adót amiből Magyarország az EU csatlakozás óta él. Például hogy az USA hány országnak ad segélyt a te pénzedből például.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 01:24:17

@fordulo_bogyo: Hidd el nekem hogy EGY gyerek se kapna EGY szelet kenyérrel többet ha ezt nem terjesztik ki és most hogy kiterjesztették EZMIATT nem fog több éhezni.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 01:33:29

@diggerdriver: "Hidd el nekem hogy EGY gyerek se kapna EGY szelet kenyérrel többet ha ezt nem terjesztik ki " - elhiszem.

"Miért AZOK nem magyarok? Csak egy rájuk kényszerített határ választja el a magyarországi magyaroktól őket. Mennyiben tehetnek ők erről? Mert hogyha én nem kapok egy szavam sem lehet hiszen az én döntésem volt az emigrálás. ŐK magyarok ugyanolyan magyarok mint az anyaországban élők." - ugyanakkor egy masik allamnak fizetnek adot es egy masik allamtol (is) kapjak a szocialis juttatasokat. Kozben a magyarorszagi magyarok nem kapnak ilyen jellegu juttast a szomszed allamoktol. Pedig az ehezo gyerekenek jol jonne.
Itt latom a kulonbseget, kulonosen, ha ugy gondoljuk, hogy a szocialis tamogatasokra a befizetett ado (jovedelemado, afa stb) teremti meg a fedezetet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 01:51:30

@fordulo_bogyo: Németország a Csaucseszku rendszerben 20ezer márka/fő áron vásárolta ki a német családokat Romániából.
A német egyesítés után és azóta is a németek plusz adót fizetnek a keleti rész felzárkóztatásáért. Senki nem reklamált hogy mire költik az adóját. NÉMETEKRE költik. Nem az számít hogy milyen gazdag ország. Az számít hogy sem a romániai németek sem a keleti németek nem tehetnek róla hogy hova születtek.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 02:29:37

@diggerdriver: Egyetlen apro, am nagyon lenyeges kulonbseg: a nemet esetben a romaniai nemetek es a keletnemetek mind Nemetorszag lakosai, es adofizeto polgarai lettek.
Esetunkben viszont arrol van szo, hogy a szomszedos orszagokban lako magyaraok maradjanak lakohelyukon, tartsak meg allampolgarsagukat.
Ne koltozzenek Magyarorszagra es nincs egyesites a szomszedos orszagok magyar teruleteivel.

Mit koltenek a nemetek, a nemet kormany, allam a Magyarorszagon vagy Romaniaban vagy mashol nemetrorszagon kivul elo, adott orszagi allampolgarsagu nemetekre?

De kerdezhetem ugy is: a te gyerekedre, vagy majd ha neki lesz magyar gyereke, vagy az en magyar gyerekemre, magyar unokamra mit kolt a magyar allam? Mivel tamogat minket?
Mi nem vagyunk nekik magyarok?
Felre ne ertsd. En teljesen fairnak tartom, hogy mi nem kapunk csaladi potlekot, anyasagi tamogatast, babakotvenyt. Mi annak az orszagnak a szocialis rendszeret hasznaljuk, amelyikben elunk, es ez igy van rendjen szerintem.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 04:40:25

Amire gondoltam a migransos videod kapcsan:
"Augusztus elején megvertek egy 25 éves nőt az 1-es villamoson a Puskás Ferenc Stadionnál. Egy héttel később ugyanezen a vonalon egy kutyát rúgtak le a gazdája mellől. Kiderült, hogy egy agresszív, dizájner drogokat fogyasztó bűnbanda terrorizálja az embereket a Stadionok és a Népliget környékén.

Ekkor már több helyszíni riportban említették a Hős utcai nyomortelepet, ahol köztudottan sok volt a díler...."

Ettol a kornyektol kb 500 meterre nottem fol. Allandoan rettegtunk a Hos utcai fiuktol. Magyarok, nem migransok.

index.hu/belfold/2018/02/02/lebontjak_budapest_legdurvabb_gettojat_hos_utca_kontur_egyesulet_kobanya/

fordulo_bogyo 2018.02.03. 04:46:12

a Hős utca pedig nem egy kivételes „gettó”, hanem sokkal inkább a magyarországi lakhatási válság egyik szem előtt lévő példája.
...
az ott lakók jelentős részre vidéki gyökerekkel bír, és olyan, zömmel kelet-magyarországi falusi, illetve kisvárosi településekről költöztek be a budapesti Hős utcába, ahol bár a lakhatási körülmények sok esetben kedvezőbbek, azonban munkalehetőségek híján lehetetlen a megélhetés..."

merce.hu/2017/10/27/hos-utca-nem-a-lakokozossegen-hanem-a-hatalmon-kene-szamon-kerni-a-kialakult-helyzetet/

2018.02.03. 06:09:09

@fordulo_bogyo: Aki ma a fővárosban nem talál munkát, az nem is keres.

2018.02.03. 06:14:20

@fordulo_bogyo: Ezek az adatok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, ugyan úgy, mint, hogy Magyarországon 4 millió ember él létminimum alatt. Ez sem igaz.

2018.02.03. 06:24:07

@diggerdriver: A világ szinte minden országában élnek más országból származók. Ha jól emlékszem 87 országban fogadják el a kettős állampolgárságot, és ebből kb. 30-ban szavazhatnak a külföldön élő állampolgárok. Az Argentínában jelentős számban élő olaszok leszármazottai is megtartották az olasz állampolgárságukat is, és élnek a szavazati jogukkal az olasz választásokon is.

Amit nagyon sokan elfelejtenek. Nagy különbség van aközött, hogy valaki önként választ magának új hazát, vagy erőszakkal, elszakítással "választanak" neki.

2018.02.03. 06:26:03

@fordulo_bogyo: Gondolod, hogy nem ismerték ezeket a szabályokat? Vagy inkább nem érdekelte őket.

2018.02.03. 06:30:23

@fordulo_bogyo: A határon túliak szavazata kb. 3 mandátumot dönt el.

2018.02.03. 06:39:13

@fordulo_bogyo: Valóban. És akkor is az emberség mellett kampányol Gyurcsány, mikor megvonná a szavazati jogot a határon túli magyaroktól.

2018.02.03. 06:43:09

@diggerdriver: A magyar oktatás színvonala csak kis mértékben függ a tanárok fizetésétől.

2018.02.03. 06:46:51

@fordulo_bogyo:

"Tehat te ugy gondolod, hogy Nagy Britannianak, a lakosainak hatranyos az, hogy ti ott eltek?"

Nem is kicsit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 07:56:18

@fordulo_bogyo: Egyetlen apró de lényeges különbség. MI önként választottunk új hazát. A határon túliak nem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 07:58:40

@fordulo_bogyo: Ez nem menti a videón látottakat. Szerintem neked sem mindegy hogy ütnek a Hős utcaiak vagy ütnek a Hős utcaiak ÉS a migránsok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 08:01:28

@határeset: Ha számszerűsíteni kéne talán 20-30%ra tenném egyéb okok mellett.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 08:02:16

@határeset: Nem.
Óriásit nyertek a Kelet európaiakkal.

2018.02.03. 08:14:06

@diggerdriver: A munkáltatók, de nem a munkavállalók.

2018.02.03. 09:09:49

@diggerdriver: Igen, ahogy a szerbek, ukránok, Fülöp-szigetekiek, vagy a Vietnámiak meg csehekhez, a szlovákokhoz, meg hozzánk. És ha azt mondod nekik, hogy Magyarországon, vagy Szlovákiában szarok a fizetések, akkor kiröhögnek, mert ez nekik amerika.
A Kelet-Európai munkavállalók ugyan így vannak. Nekik is amerika az UK, Németország, vagy Hollandia, de azt nem tudják, hogy az ottani polgároknak mi erről a vélemény. Mert ami nektek minőségi ugrás, az nekik stagnálás, vagy visszaesés a korábbi béreikhez, és annak vásárlóerejéhez képest.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 09:29:17

@határeset: Nézd más országokról nem byilatkozok de itt óriási baromság ez a letörik a béreket című történet. Tetszik nem tetszik egyet tudomásul kell venni. A HIÁNY növeli a béreket. Amikor még az angolok hajlandók voltak konyhán dolgozni ők is minimálbérért dolgoztak. Azt nem lehet lejjebb törni. Aztán jött a bevándorlás és az felpörgette a gazdaságot. A bevándorlók ugyanis fogyasztanak is. Iskola kell nekik ÁRU kell nekik lakás kell nekik.nyilván növekedett az önkormányzati vagy kormányzati adminisztráció létszáma és minden egyéb. Senki semmilyen árat itt nem tört le.
Mégegyszer mondom a hiány növeli a béreket. olyan országokban ahol a beözönlés nem generált gazdasági növekedést biztos hogy letörték a béreket.
Itt nem.
Mondok egy példát. Mikor idejöttem 12.50 volt az első órabérem. Rá egy évre LEMENT 10-50-re és egy hónapig nem találtam munkát. Nem, nem azért mert beözönlött kétszázezer gépkezelő.
azért mert az olimpia befejezése miatt felszabadult rengeteg gépkezelő és ellepték a piacot.
Ez novemberben volt és a következő év májusában már 13fontért dolgoztam. Aztán volt később hogy 20-ért. Most már két éve olyan 15-ért aztán tavaly nyár óta 16ért. Csak érdekességként mondom hogy EGY font órabéremelés havi szinten két heti komplett bevásárlást jelent három fő számára.
Szóval hogy máshol hogy van nem tudom de itt szó sincs arról hogy migránsok letörnék az árakat. Munkaerőhiány van. Tavaly kőműveseket hoztak Portugáliából HETI ezer font fizetésért.

2018.02.03. 10:56:55

@diggerdriver:

Nemrégiben megjelent egy publikáció amit az Oxfordi Egyetem két kutatója készített. Ebben kimutatták, hogy a Kelet-Európai munkavállalók átlag bruttó bére átlagosan csak 60 százaléka az ugyanabban a munkakörben dolgozó (és adott esetben alacsonyabb képzettséget felmutatni képes) britekének.
Az lehet, hogy neked a 15 fontos órabér csúcs, de egy angolnak is az? Rá lehetne venni egy angol munkavállalót arra, hogy kényszervállalkozóként heti 6 napot, napi 10 órát dolgozzon ezért az órabérért, úgy hogy ne legyen fizetett ünnepe, szabadsága, és még jó pár olyan juttatása, ami a munkaviszonyból származik? Szerintem nem. De heti 40 órás munkaviszonyt figyelembe véve olyan sok az a 15 font, hogy egy vidéki angol munkavállaló, akinek feltehetően van saját otthona fölköltözzön Londonba, vállalja az 1000 fontos lakbért, az egyéb plusz kiadásokat? A szabolcsi minimálbéren foglalkoztatott munkavállaló sem megy föl Pestre dolgozni azért, hogy keressen 80-100 ezerrel többet, miközben a pluszként fölmerülő költségei ennél magasabbak.

Meg kellene erről a 15 fontról kérdezni az angolokat is.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 14:31:42

@diggerdriver: " Egyetlen apró de lényeges különbség. MI önként választottunk új hazát. A határon túliak nem."
Hm... Itt eltek az oseim azuta valamikor 980 korul jottek a magyarok el elfoglaltak az orszagunkat, akkor magyar polgarra kellett legyenek. Azutan jottek a torokok es torokke, autan osztrakka...
Az, hogy melyik orszag polgara vagy az nem onkentes sajat dontes, hanem ez adatott, igy alakult.
A trianon idejen mas orszaghoz csatolt teruleteken mar valoszinuleg nem el senki, aki trianon elott nott ott fel!
A donto tobbseguk abba az orszagba szuletett, ahol most el!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 15:24:59

@fordulo_bogyo: Így van és többek között az anyaországnak köszönhetik hogy MAGYAROKKÉNT élnek ott még mindig.
Egyébként pont hogy nem kellett sem törökké sem osztrákká válni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 15:28:25

@határeset: Akárki írta azt a publikációt az baromság. NINCS ilyen hogy valaki azért keres kevesebbet mert nem angol. Képzeld el hogy van a Directgovon egy állás meghírdetve 16 fontért. Felhívom az ügynökséget és azt mondja hogy nekem csak 12-őt ad. rövid úton elküldeném a picsába.
Egyébként természetesen szoktunk beszélgetni a fizetésekről és láttam már írek angolok bérpapírját. Bebaszna ha kevesebbet keresnék.

2018.02.03. 15:36:44

@diggerdriver:

hvg.hu/gazdasag/20160330_kelet_europi_fiatal_munkavallalok_angliaban_olcson_dolgoznak_kevesebb_szocialis_juttatasert_es_tobb_idot_mint_az_angolok

Az írek, és az angolok is "vállalkozóként" dolgoznak, vagy munkavállalóként? Ha munkavállalóként, akkor gondolom érted a különbséget?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 16:02:12

@határeset: Az írek és az angolok is vállalkozóként dolgoznak.
Építőiparról beszélek. Néhányan alkalmazottként ahol ugyan mindenféle juttatás van viszont az nem biztos hogy jobb. én tavaly nyáron elküldtem a kúrva anyjába a művezetőt mikor besokalltam aztán kiszálltam a gépből és mire a kocsimba beültem már megkaptam a másik címet ahol másnap dolgozhatok. Aki le van kötve annak nyelni is többet kell.
Egyébként abban igazad van hogy az angolok nem szívesen dolgoznak szombaton. Már csak ezért sincs különbség a javukra.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 16:03:01

@határeset: Nem tudok a HVG-vel vitába szállni. Biztos ők dolgoznak itt 6 éve.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 17:37:27

@diggerdriver: Arrol van szo, hogy alacsonyabb fizetesu allasok jutnak nekik, nem arrol, hogy ugyanazert a munkaert kapnanek kevesebb bert.
" többet dolgoznak, de jóval kevesebb pénzért, mint a helyiek, (MERT) többnyire olyan munkákat végeznek el, amelyekért az ottani fiatalok nem akarnak vagy nem tudnak lehajolni"

Beleraktam a mert szot a HVG cikkebe, igy ertelmes.
Pusztan arrol van szo sok kelet europai fiatal az atlagnal kevesbe jol fizeto allasban dolgozik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 17:56:58

@fordulo_bogyo: Nézd. Idejöttem 30év magyar építőipari tapasztalattal. Ha a magyar tapasztalatomat veszem 70%-nak akkor itt visszazuhantam 20%-ra. Ennyiben különbözik a két ország építőipara. A nyelvet anyanyelvi szinten beszéltem és beszélem(anyám sem tudott angolul).
Szóval messze nem voltam egyenértékű egy helyivel. Mégis ugyanazt a bért kaptam.
A fiatal képzetlen munkaerőt védi a minimálbér. Ha egy angol kikerül az iskolából akkor is jobban otthon van mindenben mint bárki aki idetelepült. Még a konyhán is még szórólap kihordóként is. Mégis megkapják a minimálbért.
Ezért aztán nem értem a problémát.

fordulo_bogyo 2018.02.03. 18:07:56

@diggerdriver: Masrol beszelunk. Termeszetesen ugyanannyi bert kapsz a munkadert, mint barki mas aki azt munkat vegzi.
Azonban egy egyetemi tanar (bankigazgato, villamosmernok, orvos, stb) bere ugy gondolom, magasabb, mint a tied. Egy kepzetlen segedmunkase meg kevesebb, mint a te bered.
Arrol van szo szerintem, hogy a bevandorlo, migrans, stb kulfoldiek kozul aranylag tobben helyezkednek el az alacsonyabb fizetesu teruleteken. Ez viszi le az atlagos fiztesuket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 18:10:48

@fordulo_bogyo: Persze. Még mindig nem értem mi a probléma?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.03. 18:21:04

@fordulo_bogyo: Amiről beszélünk általános a migrációban. Ha Magyarországra települnek határontúli magyarok azokra ugyanez elmondható pedig nekik nyelvi problémáik sincsenek.
Nézd meg az íreket. Ugyanaz a nyelv. Ugyanaz a közigazdazgatás szinte minden körülmény ugyanaz. Nyilván jobban boldogul egy dublini Londonban mint egy budapesti.

kiskolompár 2018.02.04. 01:24:33

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Mindössze két oldal van amit szívesen olvasok (diggerdriver és a london budapest metro) és az egyetlen kommentelőt aki te vagy. Ön. A fene sem ismeri már ki magát ezekben.
Mindenki népszerű Árpi bácsijáról sosem lehetett olvasni a társai véleményét akikkel együtt ült. A becenevei sokat elárulnának a benti megítéléséről de ez nem kerül szóba. A HVG-ben jelent meg egy táblázat (ennél hitelesebb tanút erre nem lehetne találni!)miszerint melyik köztársasági elnök hányszor élt a vétó jogával. Mindenki népszerűje szorgalmasan emelt kifogást az MDF ötletei ellen viszont egyetlen egy alkalommal sem volt semmi ellenére amikor az SZDSZ volt hatalmon.
Ellenben az egyetlen pali volt aki elfogadhatóan, normálisan viselkedett a környezetében lévő, társadalmilag sokkal alattabb lévőkkel.
Ez meg látványos és manapság bőségesen elegendő is.

fordulo_bogyo 2018.02.04. 01:52:11

Megfontolando!
"A magyarországi szülő nőnek nem tudnak adni a kórházban antibiotikumot, váltsa ki a férje a szemközti patikában. Eldobható műanyag pohár sincs a vizelet leadáshoz, kérjen a büféstől. Az én adómból itthoniakat tessék támogatni! A megkérdezésem nélkül senkit!"

"Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is azt hangoztatta, hogy a magyar nemzet számára a Magyarországon, a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar családok jelentik a legfontosabb értéket"...Nem uszítunk! Viszont, igazságtalanság a Magyarországon élő, adót fizető, gyermekes családokkal szemben!
Forrás:civilhetes.net/meg-tobb-penz-hataron-tulra

www.facebook.com/gondolkodok/posts/848971221974280

kiskolompár 2018.02.04. 02:04:53

@diggerdriver:
Az embereknek a leghalványabb fogalmuk sincs valójában mit, miért, s hogyan akar Trump és azt sem, hogy mi a helyzet Amerikában. Ez a mai világ szépsége, olyan információkat kapunk ami alapján mi magunk döntünk valamiről azt hívén, hogy okosak vagyunk. Csak a kiindulásnál vágnak át, a többit intézzük már magunktól. m
Pompás meglátásod volt, ha sokan támadják (aminek mi semmi hátterét nem ismerjük) akkor ott valami gyanús.
Kis hazánkban egy szűk csoport mondja meg, hogy ki lehet színházi igazgató, kinek lehet szobrot, emléktáblát állítani. Nem tudom megítélni mennyire felesleges, van e művészi értéke a Szabadság-téri emlékműnek(?) de darabra az a banda megy prüszkölni mindenhová akik ebbe mindent belemagyaráztak.
Nem ismerem Trump programját, nem tudom mit akar, semmit nem tudok. Csak azt látom, hogy irdatlan balhé van, olyan ami normális körülmények között Amerikában ismeretlen. Amióta eszem tudom, ha valakit megválasztottak az másnaptól elnök volt. Azok az ismerőseim akik folyton járnak balhézni minden szoboravatáshoz, sikítófrászt kaptak mikor a kufircoló neje csak második lett.
Csak mellékesen jegyzem meg, mint egy banán köztársasában.
Apa után a fia, ember után a feleség... ezt meg megfeszítenék.
Dunsztunk nincs milyen érdekek feszülnek egymásnak de az egyik társaságról vannak tapasztalataim.

2018.02.04. 07:01:59

A magyar egészségügy jó irányba halad. A betegek, az ápolók és az orvosok haladnak rossz irányba.

gabors 2018.02.04. 07:36:45

@határeset: "@fordulo_bogyo: A határon túliak szavazata kb. 3 mandátumot dönt el. "

ezt hasra utes elott vagy utan irtad ?

az eddigi valasztasi eredmenyek alapjan (amikor mar szavazhattak hataron kivuliek a romaniaiak, szerbiaiak, ukraniaiak stb a kint elo MAGYAROKKAL eggyutt) soha nem volt tobb mint 1 (EGY) mandatumnyi kulonbseg ezen szavaztok hatasa ide vagy oda eddig persze mindig a fidesznek huztak be azt az egyett vagyis semmit nem szamit

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:20:22

@kiskolompár:

Én ismertem börtöntársa lányát. Onnan az infóm, hogy Göncz NEM volt besúgó.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:21:32

@gabors:

Múltkor kevesebbe volt a regisztrált leveles szavazó, mint idén, szóval most nagyobb hatása lesz a leveles szavazatoknak.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:24:23

@fordulo_bogyo:

A nemzeti identitás Kelet-Európában NEM függ a határtól.

Egy román számára a romániai magyar idegen, a moldáviai román meg honfitárs. Ugyanígy más népeknél is.

2018.02.04. 08:27:03

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Göncz egy alapvetően tisztességes, becsületes ember volt. Az más kérdés, hogy az eszme, amit képviselt a liberalizmus rendkívül kártékony.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:27:51

@fordulo_bogyo:

"Mi a jelentosege a magyar allampolgarsagnak egy szomszedos orszagban elo magyar szamara?"

Jogi védelem, érzelmi kötődés alapvetően. S Ukrajnában meg egyenesen életmentő megoldás: ha a hatalom valakit be akar sorozni és el akarja küldeni háborúzni a kelet-ukrán partizánok ellen, az illető átmegy Mo-ra és megmenekül egy értelmetlen háborúban való részvételtől.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:28:42

@határeset:

Igen, erről van szó.

Az emberek képtelenek megérteni, hogy tisztességes ember lehet rossz eszme híve, ahpogy tisztességtelen ember meg jó eszméé.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:31:25

@fordulo_bogyo:

Gyurcsány xenofób, ráadásul a SAJÁTJAI ellen, ami különösen gymorforgató, ráadásul csakis szűk pártérdekből.

A magyarellenes népszavazáson pl. az SZDSZ is a NEM mellett állt ki, de jogi érvekkel, amikkel lehet persze nem egyetérteni, de mégse nevezhetők xenofób szövegnek. Míg az akkori MSZP kampánya maximálisan xenofób volt.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:33:19

@fordulo_bogyo:

A stadionozás egy ballib hamis érvelés.

Az ÖSSZES stadion költsége kb. a teljes éves magyar oktatási és egészsségügy kiadás 1 %-a.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:36:35

@diggerdriver:

Minden közösségnek joga van a saját önvédelméhez.

Egy átlag angol számára kevésbé idegen egy volt angol gyarmatról érkezett ember, mint egy kelet-európai. Míg a kelet-európainak nincs semmilyen angol szokása (honnan lenne?), addig egy volt gyarmat lakója sok esetben követi, legalábbis részben az angol hagyományokat.

Ezért van az, hogy a jamaikai kisebb baj, mint a lengyel.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:37:34

@fordulo_bogyo:

A koztéri ételosztás alapvetően egy PR-kampány. S így is kell kezelni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:39:46

@diggerdriver:

"Húsz évvel ezelőtt ha fel akartál szállni egy emeletes buszra akkor a megállóban mindenki érkezési sorrendben fegyelmezetten sorbanállt és felszállt a buszra."

Ezt én Mr. Beantől tudom immár 30 éve: www.youtube.com/watch?v=3WKmOmqC57Q

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.04. 08:41:00

@fordulo_bogyo: Csak halkan jegyzem meg hogy a jelenlegi kormány ugyan nem emelt családi pótlékot de nagyságrendekkel több pénzt hagy a családoknál mint az előző kormányok. Igaz hogy ehhez DOLGOZNI kell.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 08:43:35

@diggerdriver:

2015-ben az egész nyugat összehangolt magyarellenes kampányt folytatott. Akkor kezdtem felismerni, hogy Orbán mennyire jó politikus, ugyanis pár nap alatt úgy semlegesítette az egész kampányt, hogy tátva maradt a nyugat szája.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.04. 08:45:19

@kiskolompár: Na. Új kommentelő vagy itt? Üdv a fedélzeten.
A rendszerváltás óta a legtökösebb miniszterelnöknek Horn Gyulát tartom, és nem érdekel a múltja. Hogy mit tett Göncz Árpád nem érdekel. A köztársasági elnöki posztnak tökéletesen megfelelt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.04. 08:53:37

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Teljesen igazad van. Ugyanakkor ugyanebből a szempontból vessük össze a határonkívüli magyarok és az afrikai bevándorlók helyzetét. Melyik illeszkedik be jobban Magyarországon..

kardio1 2018.02.04. 13:08:35

@diggerdriver: meg az angolok, akiknek roppant kényelmes, hogy a hozzájuk igyekvő tömegeket a szomszédra bízzák.

2018.02.04. 13:49:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Gyurcsány jelentős szerepet tölt be a közéletben. Miután a magyar emberek elsöprő többsége baloldali, vagy konzervatív, és csak egy elenyésző kisebbség liberális, így amíg Gyurcsány a porondon van, mindig ott a példa, hová vezetne, ha újra hatalomba kerülnének.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.04. 14:44:10

@kardio1: Oh valóban. Mekkora marhák az angolok hogy nem engedik be őket. Igazad van:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

gabors 2018.02.04. 16:26:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Múltkor kevesebbe volt a regisztrált leveles szavazó, mint idén, szóval most nagyobb hatása lesz a leveles szavazatoknak. "

ezt honnan tudod ??? (lehet igazad van) errol hivatalos adat hol elerheto ? en is fogok (ki)regisztralni amint megerkezik az ajanlo cedula csak hogy biztos legyen a cim mert a varosomban varialtak a hazszamokkal par eve es minden aprosag szamit... a listan rajta vagyok mert a szoros talpas miniszterelnok surgossegi levelet mar kuldott igy valahonnan tudjak a cimem :-)

gabors 2018.02.04. 16:34:43

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "A stadionozás egy ballib hamis érvelés.
"

kozel sem !!! Az Ocsi stadion mai tervezett ara 200 milliard forint amibol a mai tervezett aron 3 szuperkorhazat lehetne epiteni BP-en (mindegyik osszeg a kormany mai szamai...) a Dagaly epitesi koltsege majdnem duplaja lett a tervezettenk es meg mindig novekszik igy konnyen lehet az a stadion 300 vagy meg tobb milliard mire meszarosek megepitik nyilvan korhaz is dragul hasonloan de akkor is 3 korhaz vagy egy szuperstadion ... nem tudom ... (persze egy korhazat fenntartani joval koltsegesebb meg amugy sem lenne bele orvos meg apolo igy mi a francnak :-(

2018.02.04. 18:30:44

@fordulo_bogyo: Nem hiszem, hogy ez itt nyerő szöveg.

fordulo_bogyo 2018.02.04. 18:35:08

@határeset: Csak barati tanacs volt, nem versenyzek, nem akarok vele nyerni semmit.
Tapasztalati teny, hogy a hol Maxval Birka megjelenik, ott vege az ertelmes beszelgetesnek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 18:50:39

@fordulo_bogyo:

Ahol én megjelenek, ott vége a liberális bérkommentelők uralmának. Érthető, hogy ezt sérelmezed, hiszen nehezebb lesz számodra a Párközpont propagandájának nyomatása...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 18:53:00

@gabors:

Minden stadion ára kb. az 1 %-a az éves egészségügyi és oktatási költségvetésnek.

Ha nem lenne egy fillér se költve a sportra, s minden pénz ebből e 2 területre menne, senki se érezne ott javulást.

2018.02.04. 18:53:57

@fordulo_bogyo: Nem állítom, hogy mindenben egyet értek Maxal, de elgondolkodtató, hogy konkrétan ezen blog esetében nem tettél ilyen kijelentést, amikor mondjuk az oldalkocsis kommentelő hajtott itt végre többnapos ámokfutást. Mert az értelmes beszédnek akkor volt vége.

2018.02.04. 18:54:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A valóság ennél sokkal árnyaltabb, és sötétebb.

fordulo_bogyo 2018.02.04. 18:57:42

@határeset: Nem vagyok a blog gazdaja es nem kovetem allandoan. Szerencsemre nem olvastam a hivatkozott oldalkocsis amokfutast sem.
Maxval iroi munkassagat viszont mar sok eve van (bal)szerencsem ismerni.

2018.02.04. 19:02:12

@fordulo_bogyo: Én meg már sok éve nem értem, miért kell elolvasni azokat a kommenteket, amik nem érdekelnek, vagy bosszantanak. Ez valami olyan dolog lehet, mint a cigi, az ital, vagy a drog. Tudom, hogy árt, de kívánom.

fordulo_bogyo 2018.02.04. 19:06:30

Puskas stadion: 200 milliard forint
Egeszsegugyi kiadasok 2015-ben: 2460 milliard forint
12 stadion = egy evi teljes egeszsegugyi koltsegvetes

fordulo_bogyo 2018.02.04. 19:08:15

@határeset: probalom atlapozni, ignoralni oket (Maxval, Vmiki es meg nehanyan). Ha mas valaszol ra azt olvasom, arra reagaltam most is.

2018.02.04. 19:12:34

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A stadion építése egy dolog. Azt a Fidesz csinovnyikok tudják, hogy a Vezér rajong a fociért. Ezért, ha a kedvébe akarnak járni, akkor természetesen stadiont építenek minden kilométer kőnél. De a stadiont működtetni is kell, akkor is, ha a legnagyobb látogató létszámot egy eltévedt kínai turistacsoport jelenti. De Murphy óta tudjuk, hogy ami működik, az el is romlik. Ami elromlik azt ki kell javítani. Eredményjelző, pázsit, és így tovább. A javításhoz pénz kell. A pénzt a helyi vállalkozóknak kell összedobni. Például úgy hogy pályáznak valamilyen támogatásra. Ekkor a Helyi fideszes nagyúr megkeresi őket, és közli velük: ennyi forint kell a stadionra, és akkor a pályázat sínen van, mint József Attila.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 19:18:35

@diggerdriver:

Vmiki = híres törzskommentelő volt éveken keresztül a blog.hu-n, de ma már szinte csak tudományos cikkeknél kommentel, ostorozva a szcientizmust.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.04. 19:19:49

@fordulo_bogyo: Nézd ez azért elég kétélű dolog. Én sem helyeslem a stadionépítéseket. Na de onnan lehet most kilopni a pénzt. Ilyen egyszerű. Volt időszak mikor az autópályaépítésekből lehetett. Igaz azt a másik kurzus csinálta. Az is igaz hogy teleszórták az országot kiváló minőségű autópályákkal. A felét ellopták de a maradékot mindenki használja és tény hogy például az Angol autópályákhoz képest kimagasló a minőségük. Igaz hogy mondjuk az angolok már ötven éve használják a magukét mi csak max 20 éve de szerintem az egy sikeres projekt volt. A stadionokat a húsz év múlva fel fogja verni a gaz. Kidobott pénz.

2018.02.04. 19:20:32

@fordulo_bogyo: Magyarországnál nagyságrendileg gazdagabb országok sem engedhetik meg azt a luxust, hogy egy politikus mániáira akárcsak egyetlen fillért is költsenek az adófizetők pénzéből. De ha egy országban a magát ellenzéknek nevező társulat olyan szinten van, mint Magyarországon, akkor ez egy darabig így fog működni. És hogy ez működhet, az nem a választók hibája. Minden ember felelőssége addig tart, ameddig a kompetenciája. Ha a magyar választók kompetenciája arról szól, hogy 4 évente az urnákhoz járulhatnak, és eldönthetik, hogy a következő négy évben melyik párt, pártok jelentik az ország számára a kisebbik rosszat, az nem a választók sara.

Persze Antal József óta tudjuk, tetszettünk volna forradalmat csinálni. Még nem késő.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 19:21:30

@határeset:

Ez Orbán mániája, ennyi az egész.

Ő maga mondta el sokszor: csak azért lett politikus, mert rájött, nem elég jó ahhoz, hogy világszínvonalú focista legyen.

Számomra is hülyeség ez a sportmánia, de enm hiszem, hogy ez lenne az ország fő baja.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 19:23:12

@diggerdriver:

Sőt, minden korrupció együtt se jelentős tétel. Az igazi baj az ország gyarmati státusa, hogy a nyuugat lopja ki a pénzt 1990 óta.

Szerintem legyen tripla ennyi korrupció, ha meg lehet oldani az igazi problémát: hogy az ország idegeneknek dolgozik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.04. 19:24:13

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nekem vannak. Mármint akik rám haragszanak. Belőlem hiányzik ez a tulajdonság. Szerintem belőled is. Nincs olyan ember akivel ne ülnék le beszélgetni. Olyan is van akinek az fixa ideája hogy én haragszok rá. Még nem sikerült meggyőzni az ellenkezőjéről.

2018.02.04. 19:31:45

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A HVG minden évben kiadja a 100 leggazdagabb ember emberről szóló könyvet. Ez a 100 ember szinte kivétel nélkül olichgarha. Vagyis a politikai kapcsolatai révén gazdagodott meg.
Közkedvelt szólam, hogy el kell venni minden vagyonukat, be kell tenni a közöse, és jó darabig meg lesznek oldva a gondjaink. Valaki kiszámolta, hogy ennek a 100 olichgarhának az összvagyona kb. 3000 milliárd forint. Nagyon sok pénz. A MÁV szanálása kb. 3000 milliárd forintba kerülne. Vagyis az elvett vagyon erre talán elég volna.

Ettől függetlenül mindet el kell(ene) számoltatni. Na ez az, ami ebben az országban soha nem fog megtörténni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 19:39:28

@diggerdriver:

Ja, így nekem is van, de én senkinek se válaszolok vissza hasonlóan.

2018.02.04. 19:39:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Egy ország miniszterelnökének lehet akár ezer mániája is. De egyetlen olyan sem lehet, amit közpénzből finanszíroznak.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 19:40:26

@határeset:

Az "oligarcha" NEM azt jelenti, hogy "politikai kapcsolatai révén meggazdagodott". Ez egy ostoba magyar mítosz.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 19:41:27

@határeset:

Pedig ez mindig így van, mindenhol. Minden vezető politikus a saját szemlélete szerint végzi a dolgát, másképp nem is lehetne. A politikus ember, nem robot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.04. 19:43:36

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Örüljünk neki hogy Orbánnak nem a holdraszállás a mániája:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2018.02.04. 19:44:20

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Magyarországon az elmúlt 30 évben politikai kapcsolatok, tőke nélkül nagyon kevés ember tudott meggazdagodni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 19:44:46

@határeset:

A mai magyar milliárdosok 99 %-a lopásból szerezte a pénzét, ez mindenki számára tény, aki nem teljesen hülye.

Mivel az 1988-1992 közti nagy lopásnál a tolvajok 90 %-a a ballib oldalhoz köthető, Orbán kitalálta, ez ellen felépít egy ellenréteget, aki a Fideszhez lesz hű, ennyi az egész. Így lett egy új, kisebb lopási szakasz 2010 óta.

Csak nem ez az igazi baj. Az igazi baj, hogy a magyar gazdaság külföldre termel profitot.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 19:45:24

@határeset:

Ez így igaz. De az így meggazdagodott ember nem lesz oligarcha.

2018.02.04. 19:46:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A saját szemlélet és a mánia között zongorázni lehet a különbséget. Nem hallottam még olyan politikusról, aki azzal nyert volna választást, hogy azt ígérte volna a választóknak, a mániáira fogja költeni az adófizetők pénzének egy részét.

2018.02.04. 19:57:54

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ha ez Orbánt zavarná, akkor nem adna a multiknak minden "munkahely teremtésért" többmillió forintot, nem csökkentené a társasági adót 19%-ról 9%-ra, Nem adna extra adókedvezményeket a külföldi tőkének. Továbbá ha nagyon helyesen megpróbálja kiépíteni a hazai tőkés réteget, akkor nem ő, hanem a tehetség, rátermettség, innovatív készség döntené el, ki alkalmas erre. De Orbánnak csak a retorikája nemzeti, a gazdaságpolitikája neoliberális.

2018.02.04. 20:00:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Így igaz. Orbán azért nyer, mert a választani hajlandók többsége józanul dönt, és arra a megállapításra jut, hogy az egyébként börtöntöltelék politikusi garnitúrából Orbán a legkisebbik rossz.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 20:26:40

@határeset:

"nem adna a multiknak minden "munkahely teremtésért" többmillió forintot, nem csökkentené a társasági adót 19%-ról 9%-ra"

Igen, ez a valós gond. Ezen kell változtatni a következő ciklusban.

"ha nagyon helyesen megpróbálja kiépíteni a hazai tőkés réteget, akkor nem ő, hanem a tehetség, rátermettség, innovatív készség döntené el, ki alkalmas erre"

Ez viszont nem igaz. Sehol se a "tehetség" döntött eddig a kapitalizmus kiépítésekor.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.04. 20:27:33

@határeset:

Igen, pontosan ez a helyzet.

A ballibek lopnak és rombolnak.
Orbánék meg lopnak, de építenek is.

2018.02.04. 20:46:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Azt, hogy ma Orbán Magyarország miniszterelnöke, azt 3 rendkívül tehetséges embernek köszönheti. Simicskának, Matolcsynak, és saját magának.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.04. 21:18:22

@határeset: Matolcsit kivenném belőle, a többi stimmel.

gabors 2018.02.04. 21:45:48

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Több a külföldön élő állampolgár 2014-hez képest. " na es ???

2014-ben kb 28 ezren jelentkeztek ki az otthoni keruletukbol es be valamelyik kulkepviseletre ... ezek a szavazatok SEMMIT nem szamitottak sem az egyeni sem a listas eredmenyben. tegyuk fel 3x annyian lesznek most az meg mindig kevesebb mint 100 ezer de nem hiszem hogy kozel ennyien lennenek. Minnel tobb korzetbol vannak annal kevesebbet szamit a listan is max 1 esetleg 2 mandatum de csak akkor ha egyfele szavaznanak mind ... ami nem valoszinu.

Ha jol emlekszem levelben szavazazsra kb 200 ezren regisztraltak (ezek csak a listakra szavazhattak ...ezek donto tobbsege romaniai es par szerbiai es valamennyi kulfoldon elo magyar) a nem magyarorszagiak 80-85%-ban fidesz-re szavaztak es ez 1 mandatum pluszt jelentett a fidesznek ...

Egyelore a hivatalos adatok meg nyilvanosak :-)

2018.02.05. 05:49:41

@diggerdriver: Matolcsy egy rendkívül nagy gazdasági-pénzügyi koponya. Az, hogy a magyar liberális közgazdás társadalom folyamatosan ekézi, semmit nem jelent. A határon túl már neve van.

2018.02.05. 05:50:46

@fordulo_bogyo: Igaz. Ha a Fidesz kommunikációs stratégiáját nézzük, akkor Habonyt is ide kell sorolni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.05. 06:29:45

@gabors:

Aki külföldön van, az leszarja az egészet, ez a jellemző. Kevés az olyan ember, mint én. Én az ELSŐ nap jelentkeztem a külképviseleti szavazésra. Ugyanez a leveles szavazóknál.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.05. 06:31:12

@határeset:

Ez tény. Habony hatalmas elme. Gyakorlatilag ő vette rá a Fideszt, hogy hagyja abba a korábbi szólamokat, lásd pl. az emberek bircázása, mert nem rájuk szavaznak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.05. 15:10:00

Meg tudná mondani valaki hogy 300 ezer bruttónak mennyi a nettója 0-1-2-3 gyerek esetén?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.05. 16:47:45

@diggerdriver:

0 gyerek - 199500 Ft
2 gyerek - 209500 Ft
2 gyerek - 234500 Ft
3 gyerek - 295500 Ft

fordulo_bogyo 2018.02.05. 16:50:26

@diggerdriver: www.hrportal.hu/berkalkulator_2018.html
0 - 199,500
1 - 221,700
2 - 261,100
3 - 343,500
HA a gyerek ** Kedvezményezett eltartott gyermekek: a családi pótlékra-, rokkantsági járadékra jogosult / jogosító gyermekek; a magzat (a fogantatas 91. napjatol)

A vegosszegben benne van a csaldi potlek is!

gabors 2018.02.05. 18:44:25

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Most akkor melyik mert egyik komment mintha ellentmondana a masiknak:

"Múltkor kevesebbe volt a regisztrált leveles szavazó, mint idén, szóval most nagyobb hatása lesz a leveles szavazatoknak. "

"Aki külföldön van, az leszarja az egészet, ez a jellemző. Kevés az olyan ember, mint én."

Na akkor fog szamitani vagy az a jellmzo hogy leszarjak ... (mondjuk nem uj hogy magaddal sem mindig ertesz egyett :-))

Azert jelentem en is ki fogok jelentkezni a New York-i konzulatusra, es ott fogok szavazani, egy kora delelotti kocsikazast meger nekem mert allampolgari jogom (es valahogy kotelessegem is )

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.05. 19:28:19

@gabors:

Több a jogosultak száma, mint 4 éve, erre akartam utalni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.05. 20:41:26

@fordulo_bogyo: Köszönöm.
Nézd, elmondom mi van. Engem külünösképp nem érdekel hogy ki hova sorol. Igyekszem középen maradni és odabaszni mindegyik oldalnak ha megérdemlik. Nem tartom magam balodalinak sem liberálisnak sem népnemzeti konzervatívnak. Nekem csak és kizárólag a teljesítmény számít. Sokszor mondtam már hogy támogatom a halálbüntetést a sorkatonaságot vagy az iskolai testi fenyítést. Egyik sem liberális elv. Ugyanakkor támogatom a könnyűdrogok legalizálását a melegházasságot és különösképpen kiemelve támogatom a melegek gyerek örökbefogadását. Egyik sem konzervatív elv.
Voltam otthon Karácsonykor. Bárkivel beszéltem politikáról a kormányt támogatta. Ugyanezek például 2002-ben vagy 2006-ban a baloldalt támogatták. Nem elvhű szavazók azt támogatják aki többet ígér vagy ad. Szerintem normális demokráciában ez az általános. A megrögzött mindenáron az egyik oldalra szavazók a legrosszabb embertípusok. A törzsszavazók. Nincs náluk rosszabb. Normális ember arra szavaz aki MEGÉRDEMLI. A törzsszavazó ha megérdemli ha nem az általa preferált pártra szavaz.
Namost...
Akikkel beszéltem azt mondták a fideszre fognak szavazni mert ADOTT. Érted? ADOTT. Hogy mennyit lopott nem érdekes. A másik oldal is lopott aztán nem adott semmit.
Azt mondod a fidesz nem emelte a családi pótlékot. Valóban.
Ugye családi pótlékkal EGYÜTT egy háromgyerekes család majdnem 150ezer forinttal többet kap mint a gyermektelen. Képzeld el ha ezt a 150ezer forintot családi pótlékká változtatjuk. Vagyis alanyi jogon mindenkinek MUNKA NÉLKÜL járna. A fél ország otthagyná a munkahelyét. Gyakorlatilag kitolnák a GYED-et az első gyerek 18 éves koráig. Úgy hogy nincs mögötte termelés.
Mit lehet Orbán szemére hányni a mi TÉNYLEG megállja a helyét? A diktatúrázás az ostobaság. Ahol szabad választás van az nem diktatúra.
Egyetlen terület van ahol komoly saruk van. A szólásszabadság terén. Mi a különbség a baloldali vagy liberális szólásszabadság és a Fidesz szólásszabadsága között.
Ha én itt az interneten nem értek egyet egy liberális tézissel akkor én liberálfasiszta zsidóbérenc antiszemita nemzetiszocialistakommunista és gerontopedofil vagyok. Jobbára ez így mind együtt. Ezen kívül más bajom nem lesz.
Milyen a Fidesz szólásszabadság?
Olyan hogy ha a munkahelyeden egyetlen rossz szót szólsz a kormány vagy a Fidesz ellen akkor holnap már nem kell menned dolgozni. Ez egy brutálisan nagy hibája a Fidesznek. Megbocsáthatatlan hiba. Ez tény.
Viszont mindezek fényében egyetlen indokot mondj hogy miért szavazzon valaki BÁRMELYIK ellenzéki pártra? Mit kínálnak? Mi a programjuk? Mit ígérnek amivel TÖBBET adnak mint a FIDESZ?
arra válaszolj nekem hogy Magyarország népének MIÉRT kellene kormányt váltani?
Nem az érdekel hogy MILYEN a Fidesz. Az érdekel hogy MENNYIVEL JOBB az ellenzék?
Olvastad fent a barátom zseniális pamfletjét. Ne úgy udvaroljunk hogy lekurvázzuk a nőt hanem vigyük el egy jó vendéglőbe. Na akkor vázold fel nekem milyen vendéglőt ajánl az ellenzék?
Nem, nem álltam át a Fideszhez. Az ellenzék nullázta le magát a béka segge alá két fényévvel.
Szóval?

fordulo_bogyo 2018.02.05. 20:57:05

@diggerdriver: Sajnos nincs olyan ellenzek, amire erdemes lenne szvazni.
Ettol fuggetlenul a fidesz az egy tragedia, orszaglopas, korrupcio, diktarura.
Ha az lenne az egyetlen part (nemsokara az lesz, egypartrendszer ujra), akkor sem lenne szabad tamogatnia egyetlen ertelmes gondolkodo embernek sem.
Az nem erv, hogy elmultnyolcev, meg gyurcsany. Erv az elmult 8 evnyi fidesz uralom, a korhazak es a stadionok, meszaros es orban vagyonnyilatkozatai (olvastad?)
Erve a diktatura, a szolasszabadsag korlatozasa, az al-ellensegkep kialakitasa, a tarsadalom megosztasa.
Latom remenytelen. A nepek erre vevok.
A nepek megerdemlik.
En inkabb arra koncenctralok, hogy felenk mi ujsag, es ha hazalatogatok, elforditom a fejem a naci-barna NEMZETI (szocialista) dohanyboltok pofamba ordito cegerei lattan.
Majd 100 ev mulva terjunk vissza ra...
Addig en szegyenkezem, es elhatarolodok, ha magyarorszag valahol szoba kerul.
"Nem az érdekel hogy MILYEN a Fidesz." - igy konnyu.
Engem, bevallom, felhaborit, hogy milyen a fidesz, de tudod mit? Leszarom. Engen nem erint, akiket erint azok meg ra szavaznak, es azt kapjak, amit megerdemelnek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.05. 21:12:05

@fordulo_bogyo: Na most ha érdekelne engem milyen a Fidesz akkor hirtelen előugrana egy a szavazatomra érdemes ellenzéki párt? Nem hiszem.
Felháborodni? ÉÉÉN? Ki van zárva. Engem nem érint akiket érint azok meg rá szavaznak, és azt kapják, amit megérdemelnek.
Ja hogy ezt te írtad? Akkor egyetértek.

fordulo_bogyo 2018.02.05. 22:15:03

@diggerdriver: BARKIRE inkabb szavaznek, mint fideszre, a zsarnoksagra, a korrupciora, gatlastalansagra.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.05. 22:32:07

@fordulo_bogyo: SENKIRE nem szavaznék most mert mind zsarnok, korrupt és gátlástalan.

2018.02.06. 05:49:59

@fordulo_bogyo: Na itt kezdődik a probléma veletek liberálisokkal. Amikor egy dohánybolt kirakatában is nácizmust véltek fölfedezni. Ki venne benneteket komolyan, ki szavazna rátok?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.06. 06:52:06

@határeset:

Egy igazi demokrata liberális a saját tükörképében is képes meglátni a kódolt antiszemitizmust...

fordulo_bogyo 2018.02.06. 07:52:22

@határeset: Megtisztelsz azzal, hogy liberalisnak cimkezel... Teged hogyan cimkezzelek?

Nezem a szotart:
"LIBERÁLIS ELLENTÉTE
drákói, erélyes, határozott, katonás, kemény, szigorú,
begyöpösödött, hagyományokhoz ragaszkodó, hagyományőrző, haladásellenes, konzervatív, maradi, megcsontosodott"

Ram nem szavazhatsz, mert nem indulok a valasztason.
Azert megprobalhatnal komolyan venni.
Aprosag: nem kirakat, ha otthon elnel, latnad, hogy kirakata nincs a barna boltnak, cegere van, arrol irtam.

2018.02.06. 08:14:04

@fordulo_bogyo: Én szabad szellemi foglalkozású életbűvész vagyok.
Van olyan, hogy liberális szótár?
Ha nem a kirakatról, hanem a cégtábláról vizionálsz nácizmust, az mennyiben változtat a dolgon?

2018.02.06. 08:18:23

Bár soha nem dohányoztam, de nekem úgy rémlik, mint ha a dohány színe is barna lenne.

MRN 2018.02.08. 13:25:17

@fordulo_bogyo: Idáig olvastam. Megy a választási kampány, sorban hordod ide az ellenzék mantráit, gondolom nem véletlenül.
Pl: mivel magyarok is bűnöznek (Hős utca környéke), fogadjunk be (importáljunk) még potenciális bűnözőket.
Gyurcsány a CNN-nek pózolt a menekültekkel (csak a vak nem látta), gondosan kiválasztva őket. Persze, csak "véletlenül" filmezték őket a nagy jótékonykodás közepette.
Ma magyarországon a valóban szegény családok gyerekei ingyen étkeznek mindenhol, és egyéb támogatásokat is kapnak, szóval ha éhezik a gyerek, a családot kell elővenni. (Az is megér egy misét, hogy miért nem dolgozik, aki tehetné, csinál viszont számolatlanul gyereket a semmire.) A négymillió mélyszegény adat kamu. Vannak, csak nem ennyien. Kvázi minden sarkon látnánk a mélyszegényeket, ilyen létszámban. Ehhez képest nézd meg a boltokat egy hosszú hétvége, vagy ünnep előtt.
A határon túli magyarok ellen kampányolni undorító aljasság, főleg ugynazoknak, akik a migránsbefogadást teljes mellszélességgel támogatják. Ez is gyűlöletkeltés, nem csak a plakátok.
Ha már kampányolsz, azt is leírhatnád, hogy ha leváltjuk a jelenlegieket a választáson, mi lesz utána? Kik és mit csinálnak majd? Hogyan tovább? Mert erről mély kuss van.

MRN 2018.02.08. 13:45:05

@diggerdriver: Ezzel a kommenteddel is egyetértek, csakúgy, mint a posztod nagy részével. Kivéve a szólásszabadságot illetőt. Hány olyan embert ismersz, akit kirúgtak a munkahelyéről, mert rosszat szólt a Fideszre? A magam részéről még nem találkoztam ilyennel. Olvastam ilyenről a sajtóban, de mi a garancia, hogy igazat is mondott? Hogy az újságíró igazat írt? Nézd meg a sajtót, különösen az internetes sajtót, vagy a közösségi oldalakat, büntetlenül lehet a legalpáribb stílusban is szídni a kormányt, Orbánt, és nem történik a véleményüket leírókkal semmi a világon.
Ugynakkor nézz utána, hogy más fejlettnek mondott országokban micsoda cenzúra működik pl. migránsügyben.

2018.02.08. 13:53:18

@MRN: A liberálisok két komoly problémával küzdenek, amelyek egyenként is lehetetlenné teszik, hogy eséllyel indulhatnának a választáson.
Az egyik, hogy gyakorlatilag nem tudnak komoly, tényekkel alátámasztott érvet fölhozni Orbánék ellen. Ezért kell fals statisztikai adatokat misztifikálni, mint például a 4 millió létminimum alatt élő. A másik komoly probléma, hogy ezek még egymást is utálják. Na így nehéz lesz leváltani a kormányt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.08. 14:27:08

@MRN:
A szentté avatásukat mikorra tervezed?

fordulo_bogyo 2018.02.08. 14:33:55

@MRN: Nem kampanyolok, csak leirom a velemenyemet.
Nem tudom kik es hogyan tudnak levaltani a fidess maffiat, de azt vilagosan latom, hogy ami van az nem jo. Nagyon nem jo.
Faj, hogy mennyivel jobb lehetne.
Szerinted nincs erv orbanek ellen?
Ezt komolyan irod?

tanato 2018.02.08. 15:10:53

@fordulo_bogyo: perpill. nincs mire leváltami,illetvge kire.
Itt a népek valaki ellen szavaznak.Úgy kéne mint a kabaréban amit nemrég láttam/kőHALMI Zoli/Ő poénkodott,be kéne vezetni hogy aki valaki ellen szavazna húzza át X-el a nevét és az arcképét az illetőnek és az legyen mínusz egy szavazat neki.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.08. 15:16:20

@MRN:

A szegények száma 6 millió Mo-on, de mélyszegény kevés van, éhezők meg egyáltalán nincsenek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.08. 15:17:17

@fordulo_bogyo:

Ami van az jó, mert egyetlen alternatívája van, ami sokkal rosszabb.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.08. 15:17:58

@fordulo_bogyo:

Ez nem érv semmire. Miért lenne jobb, ha ezentúl ballibek lopnának fideszesek helyett?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.08. 15:22:17

@tanato:

А magyar átlagszavazó nem szereti se radikalizmust, se a fanatizmust, s nincs kedvenc pártja.

Eddig mindig azért nyert egy adott párt, mert a fő ellenfele rosszabbak tűnt.

Lásd: 1990-ben nyert a nyugodt erő a radikálisok ellen, 1994-ben nyertek a szakértők a dilettánsok ellen, 2010-ben és 2014-ben meg az új erő a az országrontók ellen.

fordulo_bogyo 2018.02.08. 15:57:51

mai hirek:
- EGY FIDESZES VÉLETLENÜL ÍRÁSBA ADTA, HOGY POFÁRA OSZTJÁK AZ EU-S PÉNZEKET
- Ha így marad minden, borítékolható a Fidesz győzelme
-Személyi átfedéseket, megbuherált árajánlatokat talált az OLAF az Elios szolnoki pályázatainál
- Ügyészség: A nyomozás miatt nem adhatjuk ki az OLAF-jelentést, csak az érintettek ismerhetik meg
A hatóság szerint az OLAF-ajánlás feljelentésnek minősül.
-Nyolcszor mellkason szúrta a főnökét, majd kiesett az ablakon és meghalt egy munkás Győrben
- 18 TELEPÜLÉSEN 18 SPAR KERÜLT MÉSZÁROS LŐRINCÉK EGYIK CÉGÉHEZ
- Szijjártó milliárdokat érő palotát adományozott a volt iskolájának
- Razziáztak a rendőrök a Hős utcában, három dílert fogtak el
- Borsodi horror: egy vita után a kocsiban szúrták halálra a férfit
- Magyarország konkrétan az EU egyik legelmaradottabb gazdasága
_Soros György ismét támad: legfőbb ellensége Magyarország
_Orbán Viktor: Nekünk Magyarország az első
_Az Elios a vizsgált időszakban Simicska Lajos cége volt
_Szél Bernadett Soros zsebében van
_A Jobbik tévéje szerint Orbán Viktor meggyilkolása egy lehetőség
_Magyarország nem lesz bevándorlóország
_Óriási a káosz az ellenzéknél: már Szanyi Tibor is megszólalt

tanato 2018.02.08. 17:28:35

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Félig igaz mert GYurcsány még mindig aktív,a másik fele a rendpártiság igénye meg a választás egyfordulóssá tétele meg a külföldi szavazatok stb.Meg a média birtoklása.

fordulo_bogyo 2018.02.09. 01:28:52

Egyesek a menekultek rettegnek (es rettegtetnek)... pedig jobb lenne a honfitarsaktol rettegni:
hvg.hu/itthon/20180208_brutalisan_kivegeztek_egy_ferfit_borsodban_a_parjanak_vegig_kellett_neznie

MRN 2018.02.09. 06:37:04

@diggerdriver: Ne haragudj, de ez nem volt válasz a kérdésemre. Komolyan szentté avatásnak gondolod, ha vitatom egy állításodat, illetve rákérdezek?

MRN 2018.02.09. 06:39:58

@fordulo_bogyo: Hol is írtam, hogy nincs érv Orbánék ellen? Hogyne lenne, csak pont nem azok, amiket felhoztál. S igen, nem elég az, hogy váltsuk le, mert utána is megy az élet tovább, és jó lenne tudni, merre. Nos, erre nem kap választ sose az ember. Így sajnos azt kell gondolnom, hogy a nagy leváltók se akarnak mást, jobbat, csak a húsosfazék közelébe kerülni.

MRN 2018.02.09. 06:41:47

@tanato: Ha jól emléksze, anno ugyanezért (az MSZP ellen) szavazták meg a Fideszt. Jó lenne már, ha valamiért szavaznának meg egy pártot. Azért, mert épkézláb elképzeléssel nyeri meg a választókat. Erre azt hiszem, várhatunk...

MRN 2018.02.09. 06:47:05

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: lehet éhezés, csak éppen minőségi. Amikor nem konkrétan éhezik, csak nem jut elég minőségi élelmiszerhez, egyszerű, olcsó kajákra futja csak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 06:47:50

@MRN: Igen, amennyiben CSAK és KIZÁRÓLAG bő nyállal leffentesz nekik.
Mindig gyanús az hogyha valaki nem fogalmaz meg kritikát csak dicsér.
Történetesen sok rokonom ismerősöm dolgozik közszférában. Tanárok, önkormányzati alkalmazottak, stb...
Pofa lapos. Nem kell hogy kirúgják, olyan a légkör.
Olyan a légkör hogy a Kádár rendszer ehhez képest szabad világ volt.
Gondolkodj el azon hogy 2002-ben miért bukott meg a fIDESZ.

MRN 2018.02.09. 06:47:53

@fordulo_bogyo: Mondom, hogy kampányolsz. ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 06:50:34

@MRN: Igen. Én például azért vagyok kövér mert nem telik egészséges pulykamellre csak jó zsíros füstölt csülökre.
most jöttem rá hogy tulajdonképpen éhezek. Minőségi éhezek.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

MRN 2018.02.09. 06:58:59

@diggerdriver: Hogyan, és mivel leffentettem nekik? Hogy vitattam a sok közül egyetlen állításodat? Továbbra sem értem, mivel érdemeltem ki a személyeskedésedet, ennél intelligensebbnek gondoltalak. Ha a kérdesem mellé odateszem, hogy vesszen a fidesz, dögöljön meg Orbán, akkor minden oké? Beleírhattad volna a posztba akkor, hogy csak efféle kommenteket vársz.
Hallomásról nem állítanám, hogy tény. Rokon, ismerős... gondoltam. Szóval mégse rúgták ki őket. Ahol én dolgozom, ott is olyan a légkör, hogy ha a főnökömet szídom nyilvánosan, lehet, hogy nem veszik jó néven.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 07:01:00

@MRN: Mondom én....
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 07:03:09

@MRN: Szar helyen dolgozol.
A főnök szidása nem ugyanaz egy párt, egy politikai kurzus, egy kormány szidásával.
Ha neked ugyanaz akkor már nagyon nagy a baj.

MRN 2018.02.09. 07:04:49

@diggerdriver: valami ilyesmi.
"A meglepőbb azonban az, hogy egy szemre jó húsban lévő gyerek/felnőtt is lehet alultáplált; ekkor az elfogyasztott étel nem tartalmaz megfelelő mennyiségű tápanyagot - ásványi anyagokat, nyomelemeket, fehérjéket és vitaminokat. Ezt nevezzük minőségi éhezésnek."

MRN 2018.02.09. 07:09:56

@diggerdriver: Szándékosan nem akarod érteni a hasonlatot. Állami alkalmazottaknak az állam a legfőbb főnöke. Arra pedig még mindig nem válaszoltál, hány olyan embert ismersz, akiket "egy párt, politikai kurzus, egy kormány" szidása miatt rúgtak ki.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.09. 07:14:52

@fordulo_bogyo:

Akkor megyek is kirabolni téged. Hiszen nem téma, mivel már mást is kiraboltak a héten.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 07:18:35

@MRN:
Arohadtéletbe...
EMBEREK ÉHEZEEEEEEK.!!!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 07:19:51

@MRN:
Ismerek. Furcsa módon egy takarítónőt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 07:23:37

@MRN:
Állami cégnél dolgoztam a Kádár rendszerben.
Vastagin kommunistázhattunk akár rendőr jelenlétében is.
Melós szinten soha nem volt szankcionálva a rendszerkritika csak a fidesz érában. Ebbe buktak bele 2002ben.
Be volt hűtve a peezsgő a győzelemre aztán elhasaltak mertaz emberek nem mertek beszélni.

MRN 2018.02.09. 07:41:36

@diggerdriver: Most már csak egy dolog, ami kérdéses lehet, hogy azt az egy darab takarítónőt a beszéde, vagy a munkája minősége miatt rúgták ki?

MRN 2018.02.09. 07:51:25

@diggerdriver: most sincs szankcionálva, csak hát mégis jobban hangzik, hogy azért ért hátrány, mert szídtam a rendszert...
Él még a kádári idők iránti nosztalgia.
2002-ben elbízták magukat, azért veszítettek.

Nézd, van vaj a fejükön éppen elég, tisztában vagyok vele. Ezért nem is körítek hozzá olyat, amit nem tapasztalok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 08:04:11

@MRN:
Nyilván a munkája minősége miatt. Fel se mernék tételezni mást.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 08:05:28

@MRN:
Na most eddig még semmit sem körítettél hozzá csak mentegetted őket.

MRN 2018.02.09. 10:22:45

@diggerdriver: Elolvastad, amit írtam? Azt, hogy elég vaj van a fejükön, nincs szükség rá kitalálni olyat, ami nincs (szerintem).
Konkrét bűnlajstromot vársz tőlem, akkor elégedett lennél? Miközben még te is adós vagy a bizonyítással.
Ilyen válasz után valahogy az az érzésem, mintha nem is te írtad volna a fenti posztot...

MRN 2018.02.09. 10:30:14

Bocs, hozzászólásban írtad ezt:
"Nem az érdekel hogy MILYEN a Fidesz. Az érdekel hogy MENNYIVEL JOBB az ellenzék?" "Ne úgy udvaroljunk hogy lekurvázzuk a nőt hanem vigyük el egy jó vendéglőbe."

Ehhez képest igenis elvárod tőlem, hogy teli szájjal kurvázzam le a nőt, különben meggyanúsítasz, hogy nyalizok neki (pedig csak egyetlen állításodat vitattam).

fordulo_bogyo 2018.02.09. 10:37:07

@diggerdriver: Kerlek ne ertetlenkedj.
"Ez mennyiben menti AZT a pofont?"
Azt az elejen tisztaztuk, egyetertunk, hogy arra nincs mentseg, senki nem is akarja menteni.
Ez megfelelo perpektivaba helyezi, megmutatja, hogy aljas szemet embertelen emberek mindenfele vannak.
Arra probal ravezetni, hogy egyik esetbol sem jogos altalanositanunk az elkovetovel azonos nyelvet beszelo, azonos vallasu, vagy azonos borszinu tobbi emberre.
Ennyi es nem tobb.

fordulo_bogyo 2018.02.09. 10:40:29

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Akkor megyek is kirabolni téged."
Gondold meg jobban, birka. Probald meg (tudom, nehez) ertelmezni amit olvasol.
Помислете по-добре, овце. Опитайте по-трудно (знам, трудно) да заложите на това, което четете.

fordulo_bogyo 2018.02.09. 10:49:20

@diggerdriver: Ne alacsonyodjunk le a kuruc info szintjere (vagy az ala), ennel teged tobbre tartalak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 10:49:55

@MRN:
Figyu, ha azt îrom hogy nem érdekel milyen a fidesz az azt is jelenti hogy a MELLETTE való érvekre sem vagyok kiváncsi. Eddig még csak mentegezted öket

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.09. 10:54:06

@fordulo_bogyo:

Rosszul fordít a Google, csak nevetségessé teszed ezzel magadat.

fordulo_bogyo 2018.02.09. 10:58:32

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Te, birka, ilyen szinten erted a magyart. A szavak ott vannak, de hianyzik az ertelem.

fordulo_bogyo 2018.02.09. 11:13:10

Nem erted, most sem, migrans birka.
Kell(ene) a bolt, de nincs eleg penz...

MRN 2018.02.09. 11:54:27

@diggerdriver: Mivel is mentegettem? Nem értettem egyet azzal, hogy szerinted nincs szólásszabadság. Ez mentegetés lenne?
Érdekes mód semmi kifogásod más nyílt kampányolása ellen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 12:14:47

@MRN:
Mond hogy kampányolsz és egy kúrva szavam se lesz. Nincs azzal baj.
Bogyó a barátom aki eléggé balos és kemény vitàkat folytatunk.
Semmi baj nincs ezzel.

MRN 2018.02.09. 12:19:19

Nem én kampányolok, sosem volt szándékomban, de így már értem.
Csak nem érdemes szólásszabadságról beszélni, ha nem tűröd, hogy másnak más a véleménye.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 12:35:13

@MRN:
Nem tűröm???
Ez miben nyilvánul meg?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 12:39:34

@fordulo_bogyo:
Figyelj, ha a Kurucinfó vagy más aljaportál megírja hogy megölték Kennedyt akkor ne higgyek neki?
Nyilván nem volt ott a Kurucinfó mikor megölték Kennedyt de attól még megölték.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 12:43:15

@fordulo_bogyo:
Az általánosítás jó dolog. Életmentő dolog.
Semmi baj az általánosítással.
Ha az ember nem általánosítana akkor kihalt volna régen.
Tudod az oroszlán megeszi a gazellát. Általában nem eszik embert.
Azért mégsem megyek közel hozzá.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 12:45:54

@MRN:
Amúgymeg nem tudom ki vagy de szívesen látlak itt mert gondolkodsz.

MRN 2018.02.09. 13:31:22

@diggerdriver: "CSAK és KIZÁRÓLAG bő nyállal leffentesz nekik."
Ez volt a reakciód az eltérő véleményre.

Holott ezt is te írtad:
"Ha én itt az interneten nem értek egyet egy liberális tézissel akkor én liberálfasiszta zsidóbérenc antiszemita nemzetiszocialistakommunista és gerontopedofil vagyok. Jobbára ez így mind együtt."

Te pontosan ugyanezt teszed. Ha valaki nem ért egyet veled, akkor az csakis fidesznyalonc lehet.
Ugyanazt az eszközt használod. Kár.
Persze, én nem vagyok a barátod, így ne csodálkozzak.

MRN 2018.02.09. 13:31:41

@diggerdriver: Én is szívesen olvastalak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 13:41:18

@MRN:
Te figyu ok igazad van. Csak mellékesen jegyzem meg hogy itt rágjuk a gittet de még mindig nem tettél egyetlen kibaszott teves kritikát a fideszre.
Mi a tökömet kéne gondolnom?
Azt hogy te rendszerkritikus vagy?
Még mindig ott tartasz hogy márpedig szólásszabadság van.
Lófaszt...

fordulo_bogyo 2018.02.09. 14:27:46

@diggerdriver: "Az általánosítás jó dolog. Életmentő dolog.
Semmi baj az általánosítással.
Ha az ember nem általánosítana akkor kihalt volna régen."
Ebben probalok segiteni a magyarorszagi hirekkel, de valamiert te csak a kulfoldi bunozokrol akarsz altalanositani, a magyarokrol meg nem.

"Figyelj, ha a Kurucinfó vagy más aljaportál megírja hogy megölték Kennedyt akkor ne higgyek neki?" - Ha CSAK az aljaportal ir meg valamit, akkor gyanakodj, hogy igaz-e.

Ha az aljaportal ir naponta ot bunugyrol amit valahol a vilagon bevandorlok kovettek el (lehet, hogy igaz), es kozben a magyar sajtoban van ot cikk magyaraorszagi magyarbunozesrol (errol nem ir az aljaportal) akkor te az aljaportalt olvasva tevesen fogsz altalanositani.

Amugy ennek kapcsan raneztem a kuruc.info lapra, hat tovabbra is szelsojobboldali, mmenekultellenes, antiszemita, de valamiert nagyon a kormany ellen fordult.

kuruc.info/t/53/
- Megkapta menetrend szerinti százmillióját Orbán testvérének cége is
- Farkas Flórinak még a cigányok szerint is börtönben kellene megrohadnia - de Viktor nem engedi
- Kétmillió euró kenőpénz - nyolc év börtönre ítélték Orbán vendégének egyik tanácsadóját
- Egy kis tapasztalatcsere: Orbán találkozóra hívta a bukaresti vörös maffiafőnököt
- Ami nálunk nem fenyegeti a Mr. 15%-okat: hat év négy hónap letöltendőre ítélték a Kolozs megyei önkormányzat volt elnökét
- Rogán nem ment el a kenőpénzes meghallgatásra - a politikus- és rendőrbűnözők érdekében titkosítanak a Vizoviczki-ügyben
- "Isten druzsbája" - meghalt az egyik legnagyobb RMDSZ-es gazember
- A fideszesek fele szerint elképzelhető, hogy Mészárosék Orbán strómanjai, 13% szerint ez "nagyon valószínű"
- Szilágyi Györgynek nincsenek illúziói Orbán vejének excége kapcsán - 40 millió eurót csalhatott el Tiborcz cége
- A gazdag migránsok családja is jöhet: Semjén "messzemenően támogatta" a jordánok honosítási kérelmét
- Véletlenül kifelejtett vagyonnyilatkozatából egy 100 milliós kulipintyót a Fidesz ceglédi elnöke
- Focialista kormányunk újabb 37 milliárdot költ stadionokra
- Egyszerűen kizárták azokat a pályázókat, akik a fideszes haveroknál olcsóbban adták volna termékeiket

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 15:14:42

@fordulo_bogyo:
Nagyon egyszerű a magyarázat.
A magyar bűnözők ott vannak.
Elkövetnek X számú bűncselekményt.
Ha odamegy százezer ember és egy elkövet valamit az pont eggyel több mint kellene.

Nézd én is migráns vagyok sőt te is.
Elmentünk egy országba amelyiknek a törvényei lehetővé tették a letelepedést.
Nem elindultunk a vakvilágba hogy majd lesz valami aztán hárha befogad valaki.
A törvényesen megválasztott magyar kormány nem akar migránsokat.
Mi a probléma?
Ha a nép akar akkor választ olyan vezetőket akik lehetővé teszik a migránsok tömeges betelepülését.
Nem értem a problémát.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 15:29:22

@fordulo_bogyo:
Azt mondod tévesen általánosítok és te próbálod ezt egyensúlyozni.
Ok.
Vonjuk le az általános véleményt.
Magyarországon sok bűncselekményt követnek el.
De mégsem eleget mert be kéne engedni néhány tízezer migránst hogy kicsit "feljavítsák" a statisztikát.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 15:32:09

@fordulo_bogyo:
Az Orbán kormány egy tolvaj harácsoló banda. Ok.
Le kéne váltani őket.
Ok.
Támogatom.
Mire? Kire?
Javaslat?

fordulo_bogyo 2018.02.09. 15:35:09

@diggerdriver: Vigyuk tovabb a gondolatmenetedet:
"Vonjuk le az általános véleményt.
Magyarországon sok bűncselekményt követnek el.
De mégsem eleget mert be kéne engedni néhány tízezer migránst hogy kicsit "feljavítsák" a statisztikát."
Ugye akkor nem kene egymillio uj magyar allapolgart sem befogadni (Tegnap irta nekem a viktor, dicsekedve), mert ugye azok kozott is van nehany bunozo.
Sot, nem kene novelni a nepesseget, mert ugye tobb ember, tobb bunozo...
Biztos, hogy a nepessegszam korlatozasa a legjobb vedekezes a bunozes ellen?

fordulo_bogyo 2018.02.09. 15:38:36

@diggerdriver: Egyetertunk:
"Az Orbán kormány egy tolvaj harácsoló banda. Ok.
Le kéne váltani őket.
Ok.
Támogatom."

Sajnos ebben is egyetertunk:
"Mire? Kire?
Javaslat?"

Elso kozelitesben barkire. Ennyire gatlastalan biztosan nem lesz, kulonosen, ha latja, hogy az orbanek belebuktak, esetleg megerdemelt buntetesuket is megkapjak.
Mig ha nem valtjak le oket, akkor orbanek meg gatlastalanabbak lesznek.

fordulo_bogyo 2018.02.09. 16:12:57

Az elozo link a video vegere mutat, ez az eleje:
www.youtube.com/watch?v=4MRZbWuUmkk

2018.02.09. 16:29:47

@diggerdriver:
"Nézd én is migráns vagyok sőt te is.
Elmentünk egy országba amelyiknek a törvényei lehetővé tették a letelepedést."
Nem a letelepedest tettek lehetove, hanem tartozkodasi engedelyt adtak, amit barmikor visszavonhatnak, meg akkor is, ha nevlegesen adnak allampolgarsagot. (volt mar ra pelda a tortenelemben es meg lesz is)
@fordulo_bogyo:
"Elso kozelitesben barkire."
Uj szinfolt a magyar politikai palettan:
"Szavazz a Barki Partra! Szebb jovot!"
Ui.:
"- Focialista kormányunk újabb 37 milliárdot költ stadionokra"
Ezeket a stadionokat azert epitik, hogy amikor eljon a megfelelo pillanat legyenek jol zarhato helyek a sorosberenc ratyi es feminaci libsiket hova zarni, atnevelesi celzattal. :)
Peace and Love! Vilag kereszteny precarious feher proletarjai egyesuljetek! :)

fordulo_bogyo 2018.02.09. 17:01:34

@Röfögő Csalogány: "Nem a letelepedest tettek lehetove,"
De igen.

"hanem tartozkodasi engedelyt adtak, amit barmikor visszavonhatnak,"
Ugy kezdododott.

"meg akkor is, ha nevlegesen adnak allampolgarsagot."
Mi az, hogy nevlegesen? Valodi allampolgarsagot adtak, igazibol.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 17:09:48

@fordulo_bogyo:
Gondolom arra utal hogy usa állampolgárokat táborokba zártak mert háborúban álltak az eredeti hazájukkal.
Usa-japan

fordulo_bogyo 2018.02.09. 17:18:47

@diggerdriver: Visszavontak, elvettek az allampolgarsagukat? Nem.

fordulo_bogyo 2018.02.09. 17:28:35

@diggerdriver: Meg nemet, magyar, lengyel, stb allampolgarokat is (megsemmisito) taborokba zartak egy masik orszagban abban az idoben... vallasi, szarmazasi, vagy politikai alapon.
Egy harmadik orszagban foleg politiai alapon tettek ugyanezt, valami nagyon hideg orszagreszbe telepitettek oket.
Szeretnem hinni, hogy ezek az esemenyek nem fognak megismetlodni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 18:07:50

@fordulo_bogyo:
Dehogynem. Sebrenica nem olyan régen volt Guantanamo még működik, Észak Korea működik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.09. 19:55:05

@fordulo_bogyo:
Tudod nagyon érdekes az hogy az USA amelyik kúrvára büszke a szabadságára meg az egyenlőségre meg a demokráciára táborba zárt embereket mert olyan országból jöttek amelyikkel háborúban állt.
A legsötétebb személyi kultuszos kommzunizmusban embereket hurcoltak meg azért mert nem voltak kommunisták. A legsötétebb USA demokráciában embereket hurcoltak meg azért mert kommunisták voltak.
A 60-as években mikor még külön WC volt a feketéknek és egy feketének át kellett adni a helyét a buszon a fehéreknek akkor Magyarországon a nagy büdös Kádár rendszerben felszámolták a cigánypérókat a putrikból C lakásokba költöztették őket és SIKERESEN integrálták a cigányokat.

fordulo_bogyo 2018.02.10. 03:03:10

@diggerdriver:
"Tudod nagyon érdekes az hogy az USA amelyik kúrvára büszke a szabadságára meg az egyenlőségre meg a demokráciára táborba zárt embereket mert olyan országból jöttek amelyikkel háborúban állt."
Sot, elegendo volt, ha onnan bevandorolt szuloktol szarmazo, szuletes jogan USA allampolgarok voltak.

"A legsötétebb személyi kultuszos kommzunizmusban embereket hurcoltak meg azért mert nem voltak kommunisták. A legsötétebb USA demokráciában embereket hurcoltak meg azért mert kommunisták voltak."
Egyforman aljas, gonosz rendszerek voltak.

"A 60-as években mikor még külön WC volt a feketéknek és egy feketének át kellett adni a helyét a buszon a fehéreknek akkor Magyarországon a nagy büdös Kádár rendszerben felszámolták a cigánypérókat a putrikból C lakásokba költöztették őket és SIKERESEN integrálták a cigányokat."
Es nezd meg, milyen korulmenyek kozott elnek ma a feketek itt es a ciganyok ott... :-(

Ebbol a gyaszos felsorolasbol mai orban fidess rendszerre egyedul a ma Magyarorszagon elo ciganyok relevansak.

fordulo_bogyo 2018.02.10. 03:13:28

Tenyleg a menekultektol kell rettegni es rettegtetni?
Ezek a mai nap hirei egyetlen prortalon:
_Borzalmas gyilkosság Borsod megyében - videó
Karddal és tucatnyi késszúrással végeztek egy fiatalemberrel. A barátnőjének pedig végig kellett néznie.
_Gyilkosság egy győri üzemben: az E.ON igazgatóját akarták leszúrni. Az 53 éves támadó a helyszínen életét vesztette, a megszúrt férfi megállítani próbálta a támadót.
_Szétszabdalták Babos Tímea csomagját Ferihegyen
Fosztogatók áldozata lett a friss páros Grand Slam-győztes teniszező.
_Hárman támadtak rá egy fiatal lányra a budapesti Lehel piacon
Indokolatlanul támadtak rá egy fiatal nőre egy dohányboltban a Lehel Csarnokban.
_Pucér férfiak kergettek egy hetedikest Győrben
Három meztelen férfi kergetett meg egy hetedikes gyereket a győri Bem téren. A rendőrség vizsgálja az ügyet.
_Halálra verte ismerősét egy férfi Iharosban
A 49 éves helyi lakos olyan súlyosan bántalmazta áldozatát, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.
_400 ezret fizethet a horogkeresztes karszalagot viselő szlovák
Négyszázezer forint pénzbüntetésre ítéltek jogerősen egy szlovák férfit, aki Esztergom belvárosában horogkeresztes karszalagot viselt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 07:51:10

@fordulo_bogyo: Nem. A cigányok a rendszerváltás legnagyobb vesztesei. A teljes politikai kurzus szégyene ami velük történt.
Sok száz év alatt az egyetlen sikeres integrációjuk a Kádár rendszerben volt. Igaz akkor nem voltak díszcigányok akik"képviselik őket".
MINDEN politikai párt felelős ebben. A fidesz is vastagon benne van bár tény hogy próbálják menteni ami menthető.
Például pont azzal hogy NEM emelik a családi pótlékot vagy a közmunkaprogrammal. Jogosan mondod azt hogy ez kevés. Az. Na de egyrészt a többi párttól ennyit sem kaptak másrészt valahol el kell kezdeni.
A politikai kurzusok legnagyobb hibája a szakmunkásképzés elsorvasztása volt.

2018.02.10. 09:16:38

@fordulo_bogyo:
"_Pucér férfiak kergettek egy hetedikest Győrben
Három meztelen férfi kergetett meg egy hetedikes gyereket a győri Bem téren. A rendőrség vizsgálja az ügyet."
Honnan tudod, hogy nem menekultek voltak azok a ferfiak? Biztosan faztak, szerettek volna a gyerek ruhait megkaparintani. Azt mar fel sem merem tetelezni, hogy esetleg irigykedsz a kisfiura?
Komolyabbra forditva a szot, mire jo ez a negativ sajtoszemle? Barmely orszagrol lehetne hasonlo hircsokrot osszeallitani, vagy meg durvabbat. Csak hogy megnyugtassalak, az USA-ban tobb, mint haromszoros a 100 ezer lakosra juto gyilkossagok aranya, mint Magyarorszagon, de Kanadaban is tobb valamivel, mint otthon. Pont az utobbi hetekben bukott le egy ratyi sorozatgyilkos, eddig 6 elasott hullat talaltak, akiket valoszinuleg o tett el lab alol.

2018.02.10. 09:20:03

@diggerdriver:
"A politikai kurzusok legnagyobb hibája a szakmunkásképzés elsorvasztása volt. "
Nem is volt az olyan nagy hiba: Nyugat-Europanak kepezzenek ki szakmunkasokat?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 09:41:09

@Röfögő Csalogány: Nem. A cigányság legnagyobb esélye a beilleszkedésre. A cigány szakmunkások kiváló és szorgalmas emberek. Ha szakmát adnak a cigányoknak mint a Kádár rendszer tette az elsőrangú út a normális élet felé. Rengeteg cigány szakmunkást ismerek otthon is és itt is. Sok román cigány kollégám van itt. Kiváló emberek.

2018.02.10. 10:18:27

@diggerdriver:
Nem a ciganysagra gondoltam a szakmunkas kepzessel kapcsolatban. De tenyleg jo otlet lenne a hosszutavu ciganyproblema megoldasara a szakmunkaskepzes: szakmunkas papirral a zsebeben nagy reszuk elhuzna Nyugat-Europaba orokre.:) Mindenki jol jarna, Magyarorszag is es Nyugat-Europa is.
Uj valasztasi szlogen:
Szakmunkasbizonyitvanyt minden cigany kezebe!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 10:22:43

@Röfögő Csalogány: Hülyeségeket beszélsz. Nézd meg hogy a kivándorlók között mekkora a cigányok aránya. Elenyésző. Sokkal jobban ragaszkodnak a családjukhoz.

2018.02.10. 10:30:03

@diggerdriver:
" Nézd meg hogy a kivándorlók között mekkora a cigányok aránya. Elenyésző."
Pont ezt mondom: ha lenne szakmunkasbizonyitvanyuk, mar regen elhuztak volna.:)

2018.02.10. 10:33:54

@fordulo_bogyo:
"_Szétszabdalták Babos Tímea csomagját Ferihegyen
Fosztogatók áldozata lett a friss páros Grand Slam-győztes teniszező."
A vilag repuloterein ez mindennapos, nem kell minden negativ dolgot "Hungaricumnak" beallitani.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 10:44:59

@Röfögő Csalogány: Én meg azt mondom hogy akkor sem mennének. Sokkal nagyobbfokú a családhoz kötődésük mint a magyaroknak. A tágabb értelemben vett családhoz.

fordulo_bogyo 2018.02.10. 16:41:57

@Röfögő Csalogány: "Komolyabbra forditva a szot, mire jo ez a negativ sajtoszemle? "
Csupan arra, hogy ha egy kulfoldinek kinezo (menekult, migrans, vagy mar ott szuletett, de mas borszinu) mepofoz valakit, akkor az erv a menekultek, migransok, mas rasszhoz tartozok ellen.
Szerintem meg nem erv, mert ahogy te is ramutatsz, minden tarsadaloomban van ilyen jelenseg, ilyen reteg.
Csak ennyi.

fordulo_bogyo 2018.02.10. 16:43:53

@diggerdriver: Respect!
"Rengeteg cigány szakmunkást ismerek otthon is és itt is. Sok román cigány kollégám van itt. Kiváló emberek."
Innen mar csak egy lepes, hogy nekem meg sok kozel keleti, azsiai, afrikai kollegam is van. Ok is kivalo emberek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 18:08:14

@fordulo_bogyo: Nekem is. Kimondottan kedvelem a szikheket például.
Jaa hogy a migránsok betelepítését továbbra is ellenzem...
Igen.

tanato 2018.02.10. 19:07:12

@diggerdriver: A betelepítés nagyon rossz kifejezés mind a mai mind a 2015-ös helyzetre.
betelepítés pl. a románok és a szerbek tömeges betelepítése volt a törökök után a kipusztult magyar vidékre a Habsburgok által.
Vagy a románok által Trianon nután a magyar erdélyi területekre,a havasalföldről,szervezetten.
Vagy a németek a 60-s években a török vendégmunkásokat.Szervezetten.
A mai és a 2015ös helyzet is bevándorlás és a menekülés kombinációja volt, nem a NÉMETEK és a svédek vagy a dánok által szervezetten történő betelepítés.
Ég és föld a különbség.A betelepítés az behívásos alapon megy,a menekülés és és a bevándorlás meg meg a küldő országok helyzete miatt indult.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 19:15:04

@tanato: Ok. Akkor ellenzem a bevándorlás és a menekülés kombinációját.

tanato 2018.02.10. 19:21:41

@diggerdriver: Ahhoz a küldő államokban kéne rendet teremteni politikailag és gazdaságialag is.Amire esély az nincsen.
Épp a mai hiradóban néztem hogy hatalmas menekülthullám indult meg Venezuelából ahol gyakorlatilag éhínség van,a szomszédosz Kolumbiába,ahol ezért a hadsereget kivezényelték a határra hogy feltartóztassa a a menekülő százezreket.Majd belinkelem a riportot.

2018.02.10. 19:26:35

@tanato:

Tisztára politikamentes lett a fosblog, igaz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 19:32:35

@Liberofasiszta Fosblogos Gyula:
Te figyu rendezzünk már valami gyűjtést Mónika gyógykezelésére a választások utánra. Merthogy beleőrül az biztos.

2018.02.10. 19:40:05

@diggerdriver:

Kizárt, hogy ettől hülyébb legyen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 19:56:20

@Liberofasiszta Fosblogos Gyula Csák Norrisz:
A heverod is beszáll a kampányba. Még utóbb koalícióra lép Mónival.

2018.02.10. 20:02:54

@diggerdriver:

Hát ha a degenerált táblás Móni, meg a bazsevás szarkupac cigány összefog vége a patás zOrbának.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 20:10:23

@Liberofasiszta Fosblogos Gyula Csák Norrisz:
Vigyázz ezt itt olvassák az érintettek.
Tudják hol laksz ki vagy, a lófejet már az ágyadba rakták...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2018.02.10. 20:23:04

@diggerdriver:

Figyelmeztettem Gyuszikát, de úgy látom még mindig nem érti.....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 21:17:02

@Liberofasiszta Fosblogos Gyula Csák Norrisz: @tanato:
Na de az oldalkocsis egybites milyen jó helyen van ott:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

tanato 2018.02.10. 21:29:12

@diggerdriver: hirtv.hu/video/200839

Itt a riport a menekülthullűámról.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.10. 21:37:11

@tanato: Micsoda egy mocskos szemét tetvedékek a kolumbiaiak. Még védeni merészelik a határaikat.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

tanato 2018.02.10. 21:45:08

@diggerdriver: Na látod,pedig a venézek is katolikusok,ráadásul egy nyelvet is beszélnek .De hiába az éhség nagy úr.Hiába fogják lezárni az átkelőket,a hegyeken és az őserdőben fognak átvágni a csóringer szomszédok,persze a "Járulékos veszteségekkel"mármint hogy a gyengék ot halnak majd meg az erdőben mint az afrikaiak a FÖldközi Tengeren..

tanato 2018.02.10. 21:47:01

@diggerdriver: Na még egy kis bevándorló téma meg orvosi is.Igaz ebben az esetben hozzánk vándoroltak be.
www.rtlmost.hu/fokusz-plusz-p_7722/fokusz-plusz-2018-02-10-c_11888271
Az utlsó 10 perc szól erről a témáról.

tanato 2018.02.10. 22:00:10

Akkor menj rá az RTL most. hu-ra és regisztrájl be úgy már látható.

tanato 2018.02.11. 12:17:16

@Liberofasiszta Fosblogos Gyula Csák Norrisz: Mindkettő spanyol nyelvű katolikus állam.És most hatalmas menekülthullám indult meg az éhező Venezuelából Kolumbiába.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.11. 13:22:57

@fordulo_bogyo:

Ez nem általánosítás, hanem sztereotípia, édes makákóm!

tanato 2018.02.11. 13:30:00

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Akkor nem indulnának több százezren neki a határnak.

tanato 2018.02.11. 13:34:07

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Szóval menekülthullám iszlám felhNG nélkül,de ugyancsak a politikai káosz és az elégtelen élelem és eü.ellátás miatt.Hogy kerítést hogyan húznak majd az esőerdőben meg a 4000 méteres ANdokon keresztbe,azt meglátjuk.

tanato 2018.02.11. 17:56:04

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hát,ahol kifosztják az élelmiszerszállító kamionokat,ott azért gondok vannak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.02.16. 17:17:04

@doggfather:
Ok. I'm asshole.
But VIRGIN asshole.
His asshole maybe used return...
süti beállítások módosítása