HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Egyébként ha van párt, amely megérdemelne egy hatalmas nagy zakót az EP-, illetve... (2024.04.23. 06:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Per aspera ad astra

2018.04.15. 21:26 diggerdriver

A cím egy latin közmondás, a pontos fordítása "göröngyös úton a csillagokig". Átvitt értelemben a jelentése az hogy minden emelkedés küzdelemmel jár.

Ugyan 38 órája vagyok talpon alvás nélkül de meg kell írnom ezt a posztot.

Engedjétek meg hogy megint egy kicsit büszke legyek. Az Ellenfény kiadó megjelentetett egy kötetet öt kortárs drámaíró kivándorlás témájú műveiből. A kötetben az egyik fejezet a Diggerdrájver színdarab teljes szövegét tartalmazza. Itt köszönöm meg Sándor L Istvánnak hogy a színdarabot méltónak találta erre. 

A könyvbemutató az egyik előadás után a színházteremben került megrendezésre. Könyvbemutató, író-olvasó találkozó kötetlen besélgetés. A közönséggel való ilyen közvetlen találkozás mindig fantasztikus élmény. Köszönöm mindenkinek akik ott maradtak. Jó kis sztorizós beszélgetés volt, élveztem minden percét. 

A könyvet itt meg lehet vásárolni 

http://szinhazikonyvek.hu/menni-vagy-maradni-mai-magyar-szindarabok

Fogok írni egy posztot mindegy szövegmagyarázatként. A darabban vannak olyan szavak, kifejezések amik vagy az olvasó kora miatt vagy a szakmai nyelv miatt nehezen értelmezhetők. Ezeket fogom megmagyarázni.

Utána volt könyvdedikálás és itt ragadnám meg az alkalmat hogy elmondjam egyik bakimat és megpróbáljam helyrehozni. Elsőnek valaki nyújtott felém egy könyvet és én úgy láttam hogy Gábor barátom az. Dedikáltam is Gábor névre. Aztán később Gábor barátom nyújt felém egy könyvet dedikálásra. Mondom neked már aláírtam egyet. Mondja hogy neki nem. Akkor jöttem rá hogy rossz névre dedikáltam egy könyvet. Ha az illető olvassa ezeket a sorokat kérem vegye fel velem a kapcsolatot fogok neki küldeni egy valóban az ő nevére szóló dedikált példányt.

A nap lezárásaként a sarki Ír sörözőben némi Guinness elfogyasztására beültünk Bagossy Lacival Epres Attilával és két színházrendezést tanuló fiatal hölggyel valamint lányommal és barátjával. Mi más lett volna a téma mint hogy sztorizni jó. Sztorikat mesélni jó. Tizedszer és századszor is. Csak arra kérnélek benneteket mindig tegyetek úgy mintha először hallanátok.:))))))))))))))

Mindenkinek köszönöm a munkáját, a részvételét a barátságát.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr5313837066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Furos 2018.04.15. 22:15:22

Gratula Jancsibacsi!
Sajnalom h nem lehettem ott!

tanato 2018.04.15. 22:35:42

REMEK VOLT az előadás.majdnem kiraktak ugyan az elején.Az volt hogy kimentem WC-re és nem akartak a biztonsági emberek visszaengedni,mondván ilyet nem lehet itt,aki egyszer kimegy az kint marad az előadás végéig.Nem lehet zavarni a színészeket.Nem volt kis harc hogy visszaengedjenek.Gondolom ha nem mentem volna vissza a feleségem meg valószínüleg Digger is,aki mellettem ült kimegy hisz azt hihették volna,meghaltam vagy elvitt a mentő/vagy a rendőrök/.
Remek volt Epres Attila előadása,meg a gyerekszereplőt is külön meg kell dicsérnem,nagyon jól játszott 6 éves kora létére.
Utána az író olvasó találka következett,sok érdekeset tudtam meg ott a darab születéséről.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.04.16. 06:38:45

@Quercus erdész: Köszi.
Te meg főzni tanulhatnál meg:)))))))))))))))))))))))))

2018.04.16. 08:22:53

En is gratulalok es remelem, keszul a kovetkezo mű is.:)
Peace!

feketepárduc9 2018.04.21. 13:26:59

Hinyje miről maradtam le! Ez az amiről meséltél decemberben, hogy kiadják a szövegkönyvet? Sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni - de majd év végén bepótoljuk. Sok üdv.: Megyó

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.04.21. 19:09:12

@feketepárduc9: Igen az. Szólj oda a sarokra hogy kezdjék hűteni a Guinnesst...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
süti beállítások módosítása