HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • diggerdriver: @tanyasi értelmiségi: azért döbbenet hogy egy ilyen erkölcsi hulla aki zsarolási célból felvételt ... (2024.04.27. 09:06) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Ki a rosszfiú?

2022.04.02. 17:30 diggerdriver

Tudom hogy ennek a posztnak a megírásával az emberek többségét magamra haragítom. Ha elolvassátok akkor utána nem lesznek érvek hogy nincs igazad mert…

Minősítések lesznek hogy ilyen seggnyaló olyan fasszopó. Miért nem lesznek érvek és miért a minősítések? A liberális alapvetés miatt. Miszerint a szó és véleményszabadság van ADDIG amíg a liberális véleményt mondod. Ez most a fősodor a vezérlőelv.

Hogy nőttünk fel hogy szocializálódtunk? Úgy hogy MINDIG világosan megmondták hogy ki a jófiú ki a rosszfiú. A Carl May és Cooper regényektől kezdve a Timur és csapatáig minden történetben tudtuk ki a jó és ki a rossz. A filmek jó példát mutatnak erre. A szovjet háborús filmben Szása a megmaradt pisztolyával legyőzi a 7, német dandárt. Az amerikai háborús filmben Rambo a robbanófejű nyíllal megnyeri a vietnámi háborút. Aztán a Szovjetúnió megszűnt és maradtak jófiúnak az usákok. MINDEGY mit tettek azt elfogadta a világ hiszen ők a jó fiúk.

ENSZ felhatalmazás nélkül lebombázzák Belgrádot? A világ hallgatott. mondvacsinált indokokkal lerohanták Irakot? A világ hallgatott. Humanitárius okok? Röhej. Vajon humanitárius okokból hol volt az USA mikor Pol Pot kiirtott kétmillió kambodzsait? Pol Pot ágyban párnák között halt meg békés öregkorában. Humanitárius okokból hol volt az USA a ruandai népírtáskor? Hol volt a Világ Csendőre mikor Kína lerohanta Tibetet? Eljátszotta viszont a Csendőr szerepét mikor Irak lerohanta Kuvaitot. Ja hogy Tibetben nincs olaj míg Kuvait olajban fürdik. Elhanyagolható mellékkörülmény ugye? Lebombázta Líbiát mint szuverén országot. Lerohanta Afganisztánt amit évtizedekig ellátott fegyverekkel mert akkor a tálibok a Szovjetunió ellen harcoltak. Merthogy a Szovjetunió Afganisztánt mint szuverén államot szállta meg. Utána jött az USA és ugyanúgy megszállta Afganisztánt mint szuverén államot. Felfegyverezte és kiképezte az ISIS-t ami aztán önjáró terroregységként a legelképesztőbb kegyetlenséggel irtotta a saját hittársait.

A legpéldátlanabb körülmények között kivonult Afganisztánból. Emberek hullottak túlterhelt repülőgépek futóműszekrényéből, anyák dobálták át a kerítésen gyermekeiket hogy ne tálib uralom alatt nőjenek fel. Többmilliárd dollárt érő modern haditechnikát hagytak a tálibok kezén. Mindeközben a világ, Európa, az Európai Unió köztük Magyarország a legnagyobb leghűségesebb seggnyalója maradt a Jófiúknak. Mert amit az USA tesz az demokratikus és helyes. Mind az USA beavatkozásának és be NEM avatkozásának sokmillió civil áldozata lett. A világ hallgatott.

Aztán a szégyenteljes Közel Keleti kivonulás után más játszóteret kerestek. Európát. Kezdett számukra kínossá válni az EU közeledése Oroszországhoz. A tőke és az innováció szövetkezett a nyersanyaggal.

Az USA tudta hogy itt az idő belefingani a nulláslisztbe.

Jelcin egy kivérzett legyengült Oroszországot hagyott örökül Putyinra. Putyin érezte a nyugati veszélyt és minden országát fenyegető támadást visszavert. Először rendet tett csecsenföldön. Azután a leszakadt tagállamokban szart keverő amcsik tevékenységét blokkolta. Minden jenki törekvés hogy az utódállamokat nyugati befolyás alá vonják kudarcot vallott és minden ilyen próbálkozás azt eredményezte hogy ezek az államok orosz befolyás alá kerültek.  Grúzia, Belorusszia, Kazahszán. Mind USA azon belül CIA kudarc. Ideje volt nagyot lépniük. Oroszország és Európa között volt egy nyersanyagban gazdag kiváló termőföldekkel rendelkező geopolitikailag jó pozícióban lévő ország amelyik belefulladt a korrupcióba és a rendszerváltás óta nem tud előrejutni. Kiváló célpont.

A CIA gyakorlatilag kisajátította magának Ukrajnát. Bevallottan ötmilliárd dollárt költöttek arra hogy puccsal eltávolítsák a kormányt és egy USA-barát az USA-nak mindenben engedelmeskedő kormányt hozzanak létre. Filmek sokasága bizonyítja hogy mindent megígértek Ukrajnának ha a nyugati befolyásnak nem áll ellen. Megígérték nekik az EU csatlakozást valamint a NATO-ba való belépést is. Ugye emlékszünk a kubai rakétaválságra. A Szovjetuníó Kubába akart telepíteni atomrakétákat néhány száz kilométerre az USA keleti partjaitól. Majdnem harmadik világháború lett a vége.

Na most ugyanez zajlik csak ellenkező előjellel. A NATO példátlan agresszivitással terjeszkedik. Ugyan írásbeli szerződés nincs róla de jegyzőkönyvek őrzik a NATO főtitkár szavait hogy ha Oroszország nem ellenzi a két Németország egybeolvadását akkor a NATO NEM terjeszkedik keletre. Ahogy a főtitkár mondta egy inchet(2,5cm) sem.

Ezzel szemben ma NATO támaszpontok vannak Romániában. Magyarországon, Szlovákiában Norvégiában. A NATO tábornokok már kitűzték az Ukrajna keleti határainál majdan létesítendő rakétatámaszpontok helyeit. Néhányszáz kilométerre Moszkvától.

Közben a 2014-ben hatalomra került ukrán kormány elkezdett náculni. Különböző törvényekkel korlátozta a nemzetiségek jogait, őket hátrányosan érintő nyelvtörvényt vezettek be, náci különítményesek pogromokat hajtottak végre oroszok ellen és bizony a kárpátaljai magyarokat is jócskán érte atrocitás. Beregszász utcáin „kést a magyarok nyakára” skandálással vonultak fel és nyíltan kimondták hogy az nem a magyarok hazája menjenek haza. Megrongálták a magyar szobrokat emlékműveket, magyar irodákat gyújtottak fel.

A Szovjetunió széthullásakor sokmillió orosz nemzetiségi került a függetlenedő államokba. Nyilvánvaló orosz elvárás volt hogy ne baszogassák sehol az oroszokat. A legtöbb helyen ezt elfogadták hiszen Oroszország érvényesíteni tudja akaratát.

Ukrajna a nyugattal háta mögött erősnek érezte magát és belerúgott az orosz medvébe. A NATO-hoz való közeledéssel a nacionalizmus erősödésével sok választási lehetőséget nem adtak Putyinnak. Először visszavette a többségében oroszlakta Krím félszigetet, aztán a Donyeck medencét ahol már népírtásig fajult az ukrán nacionalizmus.

Szuverén Ukrajna? Az USA által ötmilliárd dollárért hatalomra segített Washingtonból kézivezérelt bábkormánnyal? Az USA által az egész Ukrajna területén szétszórt rengeteg biológiai laborral? Tegye fel a kezét aki szerint ezekben a laborokban a gyermekbénulás elleni Sabin cseppek fejlesztésén fáradoztak. Hogyan is kommunikálta az USA a laborok létét? „Ukrajnában nincsenek biológiai laboratóriumok de mindent megteszünk hogy ne kerüljenek orosz kézre”.

Egyenes beszéd.

Ebben a helyzetben már egyik fél sem hátrálhatott. Az ukrán kormány mögött ott volt az amerikai nyomás az oroszok pedig nem engedhették hogy a NATO közel kerüljön hozzájuk.

Bevonultak Ukrajnába.

A világ felvisított mint a megszúrt disznó. Miért?

Egyet tudni kell. Az USA-nak van valamilye ami Oroszországnak nincs. Hatékony és jól működő médiája. Az emberek elolvassák az újságot, megnézik a híradót és eszerint alakítják ki az álláspontjukat. A média hatására rohanták le Irakot. A média buktatta meg Trumpot és segítette elnöki székbe Bident. Ugyanakkor ott tartunk hogy Szváziföldön és Burkina Fasoban nagyobb a demokrácia, jobban érvényesülnek az emberi jogok mint a USA-ban.

Kedves olvasó a poszt elején felsorolt USA precedenseknél is felvisítottál? Ha akkor nem akkor most miért? Ha most igen akkor amikor az történt miért nem? Miért a kettős mérce?

Sokan mondják hogy ez nem menti Putyint. Miért nem? A liberális álláspont szerint ami nem tilos amit törvény nem tilt azt szabad. Lehet hivatkozni a nemzetközi jogra hogy nem támadunk meg szuverén államokat. Na de ezt pont a nyugat, pont az USA pont a NATO rúgta fel többször is. A jófiúknak szabad? Nem az érdekel hogy kinek miért NEM szabad, hanem az érdekel hogy kinek miért volt szabad?

Borzasztó dolog a háború, elképesztő az az emberi szenvedés amit okoz. Minden ember örülhet hogy kimarad belőle és egyet tehet, valamilyen módon segíti az elüldözötteket a menekülteket. Emberfeletti az a munka amit a ukrán menekülteket befogadó országok tesznek. Magyarország példaértékűen helytáll és ennek nagyon régi hagyományai vannak. Én még emlékszem gyerekkoromban a Tisza áradásakor lerombolt falvakra a gátakon dolgozókra és az ujjáépítésre. Én is dolgoztam 36 órát egyhuzamban a Duna áradásakor a Római Parton. Mai világunk sem szűkölködik megpróbáltatásokban. Árvíz, belvíz, szárazság, vörösiszap, covidjárvány most pedig menekültek százezrei. Le a kalappal a segítők előtt.

Ugyanakkor térjünk vissza az alapvető emberi jogokhoz. Miszerint Minden ember egyenlő származástól bőrszíntől és vallási hovatartozástól függetlenül.

Ugyanakkor mi történik a liberális világban? Az orosz lett az új zsidó. Orosz boltok ajtaján megjelenik a felirat hogy itt ne vásárolj. Orosz autók kerekét szúrják ki szélvédőjét beverik. Orosz embereket a nevük miatt nem szolgálnak ki boltokban éttermekben. Hosszan lehetne sorolni. Magánszemélyek számláit zárolják mert oroszok. Ugyanezeknek a magánszemélyeknek a pénzét boldogan elfogadták mikor dollármilliókat költöttek autószalonokban, divatruha boltokban, éttermekben.

A Müncheni filharmonikusok karmesterét elbocsátják mert Putyin barátja. Kérem szépen ezentúl az önéletrajz átlényegül káderlappá ahol a világnézetet is jelölni kell? Ezentúl csak a liberális világnézetű karmester a jó karmester akármilyen szarul vezényel? Hova jutottunk? A szakmai hozzáértésnél megint többet számít az elvtársi hovatartozás? A sárga csillag helyett mikor kell kitűzni az oroszoknak kötelezően a vörös csillagot? Mikor fűtik fel a krematóriumok tűztereit? Engem is fenyegettek már meg ukránok rám uszításával. Miben különbözik a liberalizmus a legordasabb náci eszméktől? Hiszen most látjuk hogy milyen erkölcsi és morális dúlást képes okozni.

Szankciók.

Oroszországot szankciókkal még nem gyűrte le senki. Eddig a szankciók eredménye öntökönlövés. Többet ártott a szankciók kitalálójának mint aki ellen kitalálták.

USA. Lemondja az orosz olajat. Merthogy szankció. Az usákok a felhasználásuk 3%-át vették az oroszoktól. Az uránt nem mondták le. Merthogy az a szükségleteik 50%-át fedezi. Venezuelától nem vettek olajat mert nem demokratikus ország. Most hirtelen demokratizálódott egyik pillanatról a másikra mert onnan pótolják amit nem vesznek az oroszoktól.

Európa számtalan szankciót hoz de kínosan ügyel hogy az orosz gáz és olajszállítások rendben legyenek. Ez olyan mintha odamennél valakihez, jól pofánvernéd és kérnél tőle egy százast vacsorára.

Mi a legnagyobb probléma?

A harmadik világháború veszélye. Reális ez a veszély? Igen de senki sem beszél róla. Mi történik? A NATO kínosan ügyel hogy kimaradjon a háborúból. Ezzel szemben NATO tagországok fegyvert szállítanak Ukrajnának. Putyin azt mondta hogy ne avatkozzon senki a háborúba mert olyan választ ad amit még a világ nem látott.

Tegyük fel hogy az angol partoknál felbukkan egy orosz tengeralattjáró és egy hiperszonikus rakétával beköszön Londonba. Vagy Belorussziából indítva Varsóba. Putyin azt mondja hogy ő nem NATO országot támadott hanem egy olyan országot amelyik fegyvert szállított Ukrajnába és azzal orosz katonákat öltek meg. Ilyenkor mit tesz a megtámadott ország? Visszaszalad NATO nagybácsi szoknyája mögé és onnan mutogat hogy védjél meg mert bántottak? Erről miért nem beszél senki?

Mindeközben az ukrán kormányfő és a nagykövetek úgy beszélnek külföldi kollégáikkal mintha a seggükből rángatták volna ki őket. Minősíthetetlen hangnemben követelőznek, ugyanakkor pofátlanul hazudnak mindenben.

Amerika megkeverte a szart és most röhög a markába. Gazdaságilag visszavetette Európát és Oroszországot. Oroszország fog találni másik üzleti partnert az nem kétséges. India máris jelentkezett. Európa csak egy irányba mehet. Amerika felé. Ja hogy az a palagáz többszörösébe kerül mint az orosz. Ja hogy annak a palagáznak a szállítása olyan környezetszennyezést okoz amilyet a világ még nem látott az kit érdekel? Hol vannak ilyenkor a zöldek? Ja hogy még így sem elég Európa gázigényeinek a kielégítésére.

Csak ennyit akartam mondani.

 

222 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr9717795993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2022.04.02. 20:26:22

Hogyne lennének érvek hogy nincs igazad, mert jopar pontban abszolút es tenyszeruen nincs igazad, van ahol ertekrendfuggo kinek van igaza, van ahol eldonthetetlen kinek van igaza, és természetesen jopar pontban abszolút igazad van. Viszont aki úgy áll neki, hogy nem lehetnek ellenérvek az ellen amit ír, azzal kár leallni vitázni, mert ilyen egyszeru óvodás bw világkép ellen értelmetlen, mint ahogy akkor is ha ennyire hitalapon ír valaki. Ahogy egy szakállas isis harcost is értelmetlen gyozkodni, nem szép dolog artalmatlanokat legyilkolni, ugy egy ilyen hozzaalassal írt nyugatellenes putyinista- komenista poszot is kár cafolgatni, idotrablo és ertelmetlen tett lenne. Na de mindegy, a nyugati világban legalább szolaszabadsag van, az orbanista Magyarországon egyenlőre és félig, az ajnarozott oroszoknal meg semennyire.

Digsi 2022.04.03. 08:18:16

@Irbisz: Nem mondtam hogy nem lehetnek ellenérvek. Azt mondtam hogy könnyebb minősíteni mint érvelni.

2022.04.04. 14:28:18

"A Müncheni filharmonikusok karmesterét elbocsátják mert Putyin barátja."
Putyinnak van meg egy megjobb baratja, a neve Alexander Ovechkin:
cdn1.thecomeback.com/wp-content/uploads/sites/189/2017/02/PutinOviBox.jpg
Mellete meg 40 orosz jegkorongozo jatszik az Eszak-Amerikai NHL-ben. Semmi hatrany nem eri oket, mert oroszok.
"Penz beszel, kutya ugat" :)))
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :) Halal az ukran fasisztakra!!!

2022.04.05. 20:03:48

@sci_dev:
"Na, mi a baj a putyini allasponttal?"
Semmi baj nincs a putyini allasponttal. Nacitalanitja Ukrajnat. Mit kell ezt ragozni meg belinkelni ukran fasisztak feszbuk oldalait? Talan csak nem te is Azovi Zaszloalj szimpatizans vagy hogy tolod itt a hulyesegeidet? Ki fizet neked ezert? Az ukran oligarhiak vagy a torpe ukran zenebohoc elnok? Esetleg Soros Gyuri bacsi? Huzzal innen a faszba a buzi banderistaid koze! A Digger Jani blogjara egyszeru magyar munkasemberek es nyugdijasok jarnak, nem budos kozmopolita agitatorok.
---
God Bless Putin! God Bless Orban! Halal az ukran fasisztakra! :)

2022.04.05. 20:35:45

"ДОНБАСС ЗА НАМИ"
www.youtube.com/watch?v=7B73-gJKYvA
Донбасс за нами
Проснулся Зверь в кромешной темноте
И Богу была названа цена
Прогнулись все — и братья во Христе
Прогнулось всё, но не моя страна.
Был урожайным високосный год
И кровью смерть была пьяным-пьяна
От туч свинцовых гнулся небосвод
Прогнулось всё, но не моя страна.
В полнеба пламя, в полнеба смог
Донбасс за нами, и с нами Бог!
В полнеба пламя, в полнеба смог
Россия с нами, и с нами Бог!
Здесь памяти не предали отцов
Здесь не отдали дедовской земли
Какой ценою — не отыщешь слов
Здесь за Отчизну жизнь не берегли.
И снова сила русская в руках
И жизнь, и смерть за Родину красна
Стоит и держит небосвод в веках
Моя непокорённая страна.
В полнеба пламя, в полнеба смог
Донбасс за нами, и с нами Бог!
В полнеба пламя, в полнеба смог
Россия с нами, и с нами Бог!
Пусть суждено погибнуть на кресте
Но на колени не поставить нас!
В кровавом полюшке один за всех
Стоит и держит небосвод Донбасс
В полнеба пламя, в полнеба смог
Донбасс за нами, и с нами Бог
В полнеба пламя, в полнеба смог
Россия с нами, и с нами Бог!
В полнеба пламя, в полнеба смог
Москва за нами, и с нами Бог!
В полнеба пламя, в полнеба смог
Россия с нами, и с нами Бог!
---
God Bless Russia! Благослови господь Pоссию!

MRN 2022.04.05. 21:23:34

Ebben a vicces (?) kis videóban benne van a lényeg:
www.youtube.com/watch?v=HIYmT7Tdc48

sci_dev 2022.04.06. 09:13:35

@тельня́шка: a RIA Novosztyi nem ukran, hanem OROSZ. Az irast a naci nemetek is megirigyelnek, abben igazad van. Ott van a link az eredetire, ha oroszul jobban szeretsz olvasni. Csak hogy a nyugdijasok, meg a munkasemberek is ertsek, mit szeretnenek csinalni as oroszok a karpataljai magyarokkal is. Pl atnevelo taborokba kuldenek oket, mondjuk ha harcoltak a ukran oldalon es nem haltak meg akkor meg siman kivegzeznek oket.

Izlelgessuk kicsit a lenti mondatok izet, mielott tapsikolunk Putyin elvtarsnak!

Bűnös azonban a csúcson kívül a tömegek jelentős része is, akik passzív nácik, a nácizmus cinkosai. Támogatták és engedték a náci hatalmat. A lakosság ezen részének igazságos megbüntetése csak akkor lehetséges, ha elviseli a náci rendszer elleni igazságos háború elkerülhetetlen nehézségeit, amelyet a lehető leggondosabb és körültekintőbben folytatnak a civilekkel kapcsolatban. A lakosság e tömegének további kezelése az átnevelésben áll,

2022.04.06. 12:44:11

@sci_dev:
Hazugsag az egesz, egy naci altal betett linket el sem olvasok.
Takarodj innen a budos fasisztaid koze! Mit eroskodsz itt, miert akarsz minket, egyszeru videki buta prosztokat meggyozni?
---
God Bless Russia! God Bless Putin! Halal az ukran fasisztakra! :)

B u b u l e 2022.04.06. 12:55:48

@тельня́шка: szia retek. Hallom hogy mész a Viktorral Bucsába.

sci_dev 2022.04.06. 13:51:39

@тельня́шка: a RIA Nyovosztnyi mint hivatalos ororsz portal hogy lehet hazugsag? A nacitlanitas bizony minden egyes ukran allampolgarra vonatkozik, akik resztvesznek barmilyen formaban a haboruban azokat ki kell vegezni, akik csak passzivan nem tesznek semmit azokat pedig atnevelo taborba kell kuldnei. Ezt legalabb ket generacion at fenn kell tartani. Olyan hogy karpataljai magyar meg nincs is, mert mindenki aki ma Ukrajnaban el az igy vagy ugy de naci.

Varom tovabbra is a cikk szerzojenek valaszat egyreszt arra, hogy miert vette le a teljes leforditott cikket, illetve hogy mi a velemenye a RIAN az allami orosz mediaban megjelent irasrol? Ki a rosszfiu?

l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fria.ru%2F20220403%2Fukraina-1781469605.html%3Ffbclid%3DIwAR0BaUEqxKeWeRrncmKhK2FxFo6PzI0TTU0A3nla1gZcliAtJVhX2jCm1Fg&h=AT24h2eR3uU06yiyUpqWK8suwQraxKpOB_XCOoQfw4zCJvESWRXbRc67_y_u4JTvkASNctBimGaAyrrYeTA0ta6ii1lT8Mu14RDbVf8ch13Vjbl6Fuk0SXk2xESMd044qEiV9LVhxw&__tn__=-UK-R&c%5B0%5D=AT1pR5n9xeJ6bQkD1RMzKPGLsRlL3YGDTyP1KB-fD7ekNUF3kRfVCM9XJoRbSQq47lQvZ6vRfym8M57p_vJLcKacudmLV8aF15lkbdT9bnMNVO97ntlngFj5RcK0qyInrsKu552yw19EyDoYODL372jYpA

2022.04.06. 14:21:41

@sci_dev:
Utoljara kerdem, mit eroskodsz? Nem veszed eszre, hogy mi buta videki prosztok le se xarunk? Takarodj a jo kurva fasiszta ukrajnadba! Ott agitalhatsz, nem itt! :)
---
God Bless Russia! God Bless Putin! Halal az ukran fasisztakra! :)

B u b u l e 2022.04.06. 14:22:42

@тельня́шка:

“Kedves Ellenzék !
Nem kell bocsánatot kérni, mert nem a ti hibátok. . Azért, mert a magyarországi vidéki jobbágysâgnak jó lett ez a kiépült modernkori feudalizmus - nem a ti bűnötök. Nem is az ellenzéké.
Ezt a társadalmi osztályt v rétegeket nem lehet mâr hatékonyan elérni. Meg lehet próbálkozni máshogy, ígérgetéssel, rálicitálâssal és eseti támogatásokkal, de kevés lesz egyedül . Érdemben sokkal nagyobb, egzisztenciájukat is érintő pénzügyi támogatâs és európai szemléletű agymosás lenne szükséges a változáshoz , erre a magyar ellenzéki pártok már kevesek. Bârkik is azok.
A megoldâs : az Európai Uniónak kell a támogatási és felzarkóztatási rendszerét gyökeresen átalakítania, célzottan Magyarországra kihegyezve, hogy ezt a sok milliós réteget tudatos uniós polgársâggâ formálja. Ezt csak új intézményekkel, új televízióval, de akár tapasztalatszerzésből nyugat-európai körutazâsokkal is..
Ennek koordinalasa lehetne az ellenzék dolga.
Unió nélkül nem fog menni.”

2022.04.06. 14:25:07

Putyin egyik legjobb baratja Alexander Ovechkin:
cdn1.thecomeback.com/wp-content/uploads/sites/189/2017/02/PutinOviBox.jpg
Mellete meg 40 orosz jegkorongozo jatszik az Eszak-Amerikai NHL-ben. Semmi hatrany nem eri oket, mert oroszok.
"Penz beszel, kutya ugat" :)))
---
God Bless Putin! God Bless Orban! God Bless Ovechkin!:) Halal az ukran fasisztakra!!!

sci_dev 2022.04.06. 16:53:28

@тельня́шка: hat ahhoz kepest egesz idegesnek tunsz, hogy le se szarsz. En is kerdezem, hogy mi a velemenyed az oroszok altal javasolt megoldasrol, mely szerint minden ukran naci, ezert mindet ki kell vegezni, vagy atnevelo taborba kell kuldeni. A karpataljai magyarokkal egyutt.

"Semmi hatrany nem eri oket, mert oroszok." es miert is erne oket hatrany? Ez is csak annak bizonyitek, hogy nyugaton nincs ruszofobia, mint ahogy azt az oroszok sugalljak.

Michael Peter Spaeth 2022.04.07. 22:42:39

Zsenialis iras.
Koszonom h irasba adtad gondolataimat.

2022.04.08. 07:57:41

@sci_dev:

A magyar emberek elsöprő többsége nem tartja nácinak az ukránokat.
A magyar emberek elsöprő többsége maffiózóknak, cigányoknak tartja őket....ugyan úgy, mint ti libernyákok.

Csak most nálatok libernyákoknál trendi lett hirtelen a liberális demokrácia védőbástyának kikiáltani ezt a maffiaállamot.

sci_dev 2022.04.08. 11:32:51

@Brian élete: nem irtam az ukranokrol semmit. En az orosz hivatalos mediaban megjelent irast linkeltem be. Ha valakinek volt gyomra vegig olvasni es folfogni az iras tartalmat, akkor lathatta hogy az oroszok (a bayerzsoltireteg orosz megfeleloje) egy naci nepirtast szeretnenek latni ukrajnaban.
Gondolom az itt putyinnak tapsikolok azert baratilag elforditjak a fejuket az olyan kepek lattan ahol hatrakorozott kezu ukran civilek kivegezve lathatok, vagy epp betonaknaba lokve a testukben egy golyo utotte lyukkal. Mert hat a bayerzsolti, meg a norgadikamuszakerto ezekrol csondben hallgat vagy rosszabb esetben szimplan hazudik.
twitter.com/visegrad24/status/1510575613542907907?s=20&t=SKeWLUjv6Dp14AJXqjy8aw&fbclid=IwAR2BHMEF_SvU3jBSpQU6UXB7K8xqh-UKTjzN0lYMD6liDt3pLNPKhCNjvms

Ehetetlen Odó 2022.04.08. 13:11:20

Igaz, igaz, Ványadt Ványadtovics Vinyov... mintha csak magam írtam volna...

Ehetetlen Odó 2022.04.08. 13:16:19

@B u b u l e: Világos.
Addig kell tévéztetni meg körutaztatni a mucsai paraszt magyarokat, amíg csak nem változik mind felvilágosult nyugatimádó libsivé.
Akár be is zárhatnánk Magyarországot, semmi szükség erre a sok mucsi bugrisra, ha nem képesek felfogni a libsi ellenzék csodálatos eszmevilágát.

maciasz 2022.04.08. 14:04:36

@Ehetetlen Odó: a sóval behintést se feledd el..

De gondolj csak bele, ezeknek a hullarabló, analfabéta tahóknak a szülei, nagyszülei vittek élelmet pestre amikor a ruszki férgekkel harcolt a város.

Nu?

2022.04.08. 15:16:57

@sci_dev:

Bocs, de engem már nagyon régóta nem érdekelnek ezek a dolgok. Nem olvasom egyik oldal agymenéseit sem, legfeljebb szemezgetek.
Azt is elmondtam már egy párszor. Nincs mentség arra, amit Putyin csinál.

Azért azt megkérdezném, mennyire kövezed a hazai eseményeket? A bayerzsótizás okán.
Én csak a szalagcímeket láttam/látom pl. a mandineren. Na az a mocsok, ami a magyar liberoparaziták szájából kiömlött az elmúlt hónapok, ahhoz képest nem csak Bayer, de még én is alsó kenő vagyok. Ajánlom a figyelmedbe a következő liberopatkányokat: juszt, drogambulanciás szabótimike, vásárhelyikomcsimária.....

Érdekes, hogy ezzel kapcsolatban soha egyetlen szavatok nem volt......

2022.04.08. 15:22:14

@sci_dev:

És még valamit. Szilárd meggyőződésem, Magyarországnak nem az oroszoktól, hanem Ukrajnától van félnivalója. A magyar honvédséget már nem szabad visszavonni az ukrán határtól. Mert ha egyszer vége lesz ennek a borzalomnak, és Ukrajna fennmarad, és az a rengeteg fegyver, ami most a civilek kezében van, ott is fog maradni -amiben biztos vagyok-, na akkor kezdődnek az igazi problémák Magyarország számára......

squad303 2022.04.08. 15:47:18

@Brian élete: nemigen számít a magyarok véleménye, ebben

SEM.

elkúrtátok.

sci_dev 2022.04.08. 17:02:59

@Brian élete: ebben akar meg egyet is erthetnenk. Habar azt azert ismerjuk el, hogy legalabb nehany kegyetlenkedo amerikai katonat eliteltek birosag elott amikor kiderult hogy miket csinaltak. Ezzel szemben az oroszok epp a mult heten vettek ki a bunteto torvenykonyvukbol kulonbozo haborus buncselekmenyeket. Ami azert egyertelmu politikai jovahagyasa a kegyetlenkedesnek. Ilyet legalabb az amerikaiak nem csinaltak...

Digsi 2022.04.08. 20:42:30

@sci_dev: Nem csinálnak. Elég nekik Guantanamo.

2022.04.08. 21:44:22

Mariupol, Ukrajna, 2022.apr.08.
Az ukran nacik kemenymagja, az Azovi Brigad 3000 allig felfegyverzett patkanya meg tartja magat, hisz mas valasztasa nincs. A varos egesz teruletet elfoglalta a felszabadito orosz hadsereg csecsen es sziriai arab testvereink segitsegevel. A naci patkanyok beszorultak a tenger partjan levo, Europa egyik legnagyobb acelipari komplexusanak, az Azovstalnak a foldalatti katakombaiba, ahol merhetetlen mennyisegu hadianyagot es elelmiszert halmoztak fel. Honapokig is ellen tudnanak allni a kulso eroknek. Az orosz hadsereg egy csodalatos megoldast talalt a patkanyok kiirtasara: szennyvizzel es tengervizzel arasztjak el a katakombakat. :)) Szo szerint kiontik a patkanyokat. :)) De nem csak oket, hanem az oket vezeto es kikepzo, szinten a katakombakban rekedt NATO tabornokokat, fotiszteket, kulfoldi zsoldosokat is. Ezeket az utobbi hetekben probaltak kimenteni helikopterekkel, minden kiserlet a helikopterek elpusztitasaval jart. Macron francia elnok tobbszor is felhivta Putyint, szo szerint konyorgott neki, hogy az ott rekedt francia kikepzotiszteket es francia idegenlegiosokat engedje megmenekulni. Putyin csak annyit mondott, hogy "Fuck Off Macaroni!" :) A francia hadsereg hirszerzo tabornokat mar le is valtottak e szegyen miatt.
---
God Bless Russia! Halal az ukran fasisztakra! :)

Ehetetlen Odó 2022.04.09. 19:48:05

@maciasz: Ez hogy jön ide, okoska? Nem nagyon értetted a szöveget?

Ehetetlen Odó 2022.04.09. 20:00:45

@Brian élete: A helyzet úgy áll, hogy az összes szarházi, mocskos népirtó amerikai elnök Nobel-békedíj várományos, van, amelyik meg is kapta előlegbe, csak utólag irtott ki néhány százezret.
Putyinnak még bele kell húznia rendesen a népirtásba, ha ő is szeretne egy békenóbelt...

sci_dev 2022.04.11. 12:39:42

@Digsi: Guantanamon miota volt nepirtas? Max kinzasokat kovettek ott el, nem tobbezer civilt lottek tarkon, meg csinaltak celtablat a biciklizo lakossagbol. Osszesen kevesebb mint ezer embert vittek oda, hagyjuk mar, meg csak osszehasonlitani sem lehet, tekintve hogy almat akarsz kortevel osszehasonlitani.

Utoljara Vietnamban csinaltak az amerikaik ilyen szintu verengzest. Azota ez nem divat.
Sajnos haboruban mindig lesz valamifele tulkapas, de rendszerszinten az amerikaiak ezt nem teszik ma mar meg. Lenyegeben mert nincs ra szukseguk, nem jofejsegbol.

A ruszkiknak van tomenytelen mennyisegu embere, meg ugyan vegtelenul egyszeru de soha el nem romlo T72-e meg Kalasnyikovja meg a hetvegen hirtelen mindenki altal megismert iszonyu pontatlan Tocska raketakaja is., de kb ennyi. Ez konnyen lehet hogy nem lesz eleg a nyugati technika ellen. Eddig az ukranok egesz jol alkamaztak a bokorbol tamadas, majd visszahuzodas taktikajat.
Ha az oroszok annyira jok lettek volna mint amennyire szeretnenek jok lenni, ket het alatt a szart is kibonbaztak volna Ukrajnabol, ehhez kepest meg mindig van gaz, aram es mobiltelefon szolgaltatas a legtobb helyen. Tobb mint egy honap alatt meg egy tisztesseges varost se tudtak bevenni. Vajon miert?

Nincs modernen vezetett hadserege ahol az alacsony rangu tisztek maguk hoznanak donteseket, ehelyett arra varnak hogy majd fentrol megmondjak nekik hogy mit csinaljanak. Nincs muholdas felderitesuk es hat a legicsapasokban sem nagyon jeleskedtek eddig, ki tudja miert. Allitolag bevetettek a szuperszonikus raketajukat egy csirkeol ellen, nagyon meggyozo volt…
Persze lehet hogy annyi emberrel amennyi nekik van akar evekre is beveszik magukat a dombaszi regioba es allohaboruva alakul az egesz jatek.
Csakhogy ez iszonyu penzbe kerul ami meg a ruszkiknak egyre fogy.

Erdemes megjegyezni hogy az ukranok hihetetlen mennyisegu precizios konnyufegyvereket, testpancelt kaptak az amiktol. Volt is miatta nyavogas az orosz oldalon, mert nekik nincs kevlar betetes. Nem baj majd kuldenek harom embert egy geppuskaval, mint anno, megtehetik. Az ukranok kaptak egy rakas switchbladet, javellint stb amivel az oroszok nagyon nem tudtak mit kezdeni, azon kivul hogy taktikai leszallaskent reklamoztak, ahogy az ukranok lelottek a tamado helikopteruket, vagy bemondtak a szovjet, oh bocsanat, orosz teveben hogy a batran visszavonulo orosz katonakat a gyava ukranok tamadjak. Nem ismeros ez a duma valahonnan? Ha kell kuldok eredeti linket.

Ezek es hasonlo fundamentalis okok miatt kenytelenek az oroszok a civil lakossagot terrorizalni, ha valami eredmenyt el akarnak erni. Talan a kovetkezo hetekben amikor elkezdik ostromolni Dniprot meg Iziumot eldol, hogy az oroszok vegleg foladjak a haborut vagy beassak magukat. Az eddig elfoglalt teruleteken mar szervezik be azon civileket akik hajlandok az oroszokat tamogatni, ugyanis nelkuluk kizart, hogy a megszallt teruleteket tartosan megtartsak.
Termeszetesen, ha a szemed lattara lelottek a fel csaladodat, meg lebombaztak a korhazat, palyaudvart ahol civilek tartozkodtak es megakadalyozzak, hogy a bentrekedt civilek elmenjenek, ugy konnyebb embereket ravenni, hogy nem erdemes ugrabugralni. Magyarul gyakorlati es nagyon is logikus okai vannak annak, hogy miert az oroszok es miert a civil lakossagot tamadjak.

Tehat,nem azert a ruszkik a rosszfiuk, mert ok alapbol aljasok, mondjuk kicsit ezert is, de lenyegeben a nyugati technika nelkul az orosz nem sok szart ert, legalabbis eddig. Persze kicsit bosszubol is olik a civileket, azert mert nem lettek tart karokkal fogadva, mint azt hittek.

Elkepzelheto, hogy pont azert nem vetettek be a legierot olyan intenziven, meg nem hasznaltak precizios raketakat annyit, mert ha elfogy nem lesz honnan potolni.

Egyebkent az uj orosz generalis Alexander Dvornikov, mar bemutatkozott Sziriaban, ahol taktikai okokbol lovetett direkt civileket. Szoval a kovetkezo hetekben jo esellyel ezt fogjuk latni Ukrajnaban is…

sci_dev 2022.04.11. 13:05:17

@тельня́шка: tudod te hogy hany NATO katona harcol az ukrajnai haboruban? Ne beszelj mar hulyeseget. Kb szazas nagysagrendu a kulfoldrol erkezett katonak szama. Total jelentektelen. Az meg hogy NATO tabornokok harcolnanak Mariupolban kesz vicc. Mi a nevuk egyebkent? Abban igazad van, hogy valoban valtottak le Europaban hirszerzoket mert egyedul a britek es az amerikaiak lattak hogy Putyin tamadni fog. Mindenki mas elhitte hogy a latszal csal, a tevedesnek meg ara van.

Egyebkent az oroszok is hasonloan jartak el. Mar kb 150 FSzB-es tisztet valtottak le. Nekik ha szerencsejuk lesz, akkor csak levaltottak oket es nem fognak ongyilkossagot elkovetni ugy hogy veletlenul erkelyekrol ugornanak ki vagy lonek hatba magukat. Sergej Beseda vezerezredest a kulfoldi hirszerzes fejet mellesleg levaltottak a helyettesevel Anatolij Boljukkal egyutt, aki mar egy ideje haziorizetben van mar egyebkent. Nyilvan mert Putyin nagyon halas a szolgalatukert, ja nem, hanem mert elsikkasztotak a penzeket amit hadifejlesztesre kellett volna forditaniuk.

Digsi 2022.04.11. 21:22:06

@sci_dev: Hülyeségeket beszélsz. A háborúban az orosz hadsereg 10%-a vesz részt. Az orosz henger már rég Drezdát Berlint és Budapestet bombázhatott volna minden ukrán városból. Ha erőt mutat(Mariupol) azért sírtok. Ha nem akkor azért. Döntsétek már el hogy van rajta sapka vagy nem.

sci_dev 2022.04.12. 07:00:52

@Digsi: Most komolyan annyival elintezed hogy hulyeseget beszelek? Es hol hagytad a cafolat a hulyesegnek? En komolyan el fogom ismerni hogy hetet-havat osszehordtam, csak mutass mar ra hogy hol, melyik allitasom baromsag! Ne azt magyarazd hogy mit csinalhatott volna az orosz hadsered ha igy meg ugy csinalt volna, hanem mondd el hogy ha valamit megtehetett volna, miert nem tette meg?

Mindenki azt varta hogy maximum ket het alatt az oroszok eltorlik Ukrajnat a fold szinerol. Haderejuk szerint kepesek lettek volna ra. Miert nem sikerult nekik? Nem volt kedvuk? Az volt a nagy terv, hogy bealdoznak tizezer katonat, 2000 hadijarmuvet es felszerelest kb 5 milliard dollar ertekben, es ez csak az amirol bizonyitottan fotok allnak rendelkezesre, hogy inkabb megse Kijevre fokuszaljanak? Egy honap utan rajottek, hogy inkabb nincsenek is nacik Kijevben? Vagy mi indokolt ekkora veszteseget? Ez volt az eredeti terv. Igaz tizszer kevesebb penzbol is meg lehetett volna ezt csinalni, ha rendesen megszervezik, de nehogy mar a nyugat mondja meg az oroszoknak, hogy mennyit koltenek haborura. Logikus…

Itt egy link, nezd meg magad, mert se a bayerzsoti se a nogradikamugyuribacsi nem fogja neked ezt belinkelni a youtubon. Ezt a pusztitast biztos a nemetek alatal biztositott 40 evig peneszes faladakban tarolt, hasznalhatatlan rozsdas fegyverek csinaltak. Ja mert gyuri bacsi a szakertelmet 43-as vilaghaborus filmekbol veszi. Nincsenek peneszes faladakban tarolt fegyverek meg ha tenyleg harminc evesek is, ugyanis legmentesen, muanyag dobozokban taroljak oket, ami ertelem szeruen nem peneszedik vagy rohad.

www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html

Mi indokolja a katonai vezetok levaltasat ha miden terv szerint ment? Ok amugy is nyugdijba mentek volna gondolom.

Nem inkabb arrol van szo, hogy az ukranok az amerikaiak segitsegevel siman tortek fel az oroszok kommunikacios vonalait es iktattak ki magas rangu tiszteket vagy 7-et megbenitva ezzel az oroszokat? Vagy hogy hatalmas segitseg az hogy egyszeruen az ukranok sokkal fejlettebb kommunikacios rendszert hasznalnak, igy a mozgasuk sokkal koordinaltabb es gyorsabb volt mint az oroszoke, mindez megtamogatva muholdas felderitessel egyszeruen hatalmas elonyt adott az ukranoknak? Vagy hogy van az

Magyarazd el hogy mi a fenet csinalt hetekig a sarba beragadva az orosz teherauto konvoj? Piknikeztek, mert azt is megtehettek, vagy mert piknikezni mentek eleve oda? Vagy, hol volt a legiero amikor az ukranok egyszeruen behuztak egy orosz konvojt egy szuk buchai utcaba hogy aztan kb egy ora alatt szetlojjek oket? Milyen taktikai megfontolas alapjan kuldunk be csapatokat legitamogatas nelkul egy varosba? Ja ez ilyen specialis orosz muvelet, ahol a kesobbi remenyek fejeben veszni hagyunk teljes alakulatokat. Ezt is biztos igy terveztek az oroszok, meg Kijevet sem akartak igazan bevenni, mert ha akartak volna, akkor mar reg az oroszoke lenne. Miert gondoltak meg magukat?

Sem Mariupol sem mas varosok kapcsan nem volt es nem is lesz reszemrol sirankozas. A haboru tenyek sorozata. Mondjuk nem az orosz teveben, mert ott lehet olyanokat mondani, hogy az ukranok gyavan tamadnak. Szerintem teljesen racionalisan leirtam, hogy miert civileket is tamadnak az oroszok, miert es hogyan halmoztak hibat hibara es miert tudott az ukran hadsereg eddig kitartani.

Az hogy az oroszok tanultak-e a hibaikbol valoszinuleg heteken belul kiderul, ha sikerul ujrarendezni a soraikat es elinditani az uj offenzivat Izium, Kramatorszk korul. Mindentol fuggetlenul egy elhuzodo haboru az oroszoknak kedvez marcsak a szambeli folenyuk okan is.

Jo lenne ha te is leirnad, hogy miert igy alakult eddig a haboru, ha mashogy is alakulhatott volna.

2022.04.13. 10:47:37

Oroszpárti tüntetést szerveznek Budapesten
Az Oroszországot támogató felvonulás aprilis 30.-an 13 órakor indul a Hősök teréről, és az orosz nagykövetséghez tart majd. A szervezők azt szeretnék, hogy ne érje több szankció Oroszországot, illetve kijelentették, hogy elegük van az Európai Unió, az Egyesült Államok és az ukrán kormány folyamatos hazugságaiból, a NATO terjeszkedesebol az USA és nyugati gyarmatai világuralmi törekvéseibol.
---
God Bless Russia! Halal a khakhol fasisztakra! :)
www.youtube.com/watch?v=p-fm88TQDLA
Гимн России - Любэ

sci_dev 2022.04.13. 15:25:47

@тельня́шка: a szervezoktol meg szeretnem kerdezni, hogy a NATO vajon hogyan kepes terjeszkedni? Gondolom, ok sem igazan ertik. Ha mesz a tuntire meseld mar el nekik, hogy a NATO kizarolag egy beadott tagfelveteli kerelem utan dont egy esetleges bovitesrol/tagfelvetelrol. Ha egy orszag nem szeretne a NATO-ba belepni azt eroszakos tagfelvetellel nem tudjak/fogjak folvenni. Tehat ha az oroszoknak elege van abbol hogy egyes orszagok az o tetszesuk ellenere szeretnenek vedelmet kapni egy NATO tagsag altal, akkor hagyjanak fel az imperialista torekveseikkel. Ilyen egyszeru… Lehet Moszkvaba kellene menni tuntizni

2022.04.13. 17:16:33

@sci_dev:

Amit az ukrán bohóc csinál amcsi utasításra, az az elmúlt 500 év legnagyobb átverése......

sci_dev 2022.04.13. 17:47:13

@o velho: es megis mi lenne az, amit az ukran bohoc amerikai utasitasra csinal? Kenyszeritik, hogy vedekezzen egy akkora hadsereg ellen, ami allitolag tegnap mar Drezdaban lehetett volna, ha annyira akarna? Es mit csinalnanak az amik, ha a bohoc nem engedelmeskedne? Lebombaznak oket es rafognak a ruszkikra? Ja varj a ruszkik nem is haboruznak Ukrajnaval. Most tok megvilagosodtam, minden elnyerte ertelmet

Digsi 2022.04.13. 20:36:10

@sci_dev: Imperialista törekvés?
Egyetlen esetet mondj mikor Oroszország előzetes USA(CIA) provokáció NÉLKÜL vonult be valamelyik leszakadt utódállamba.

2022.04.14. 12:16:07

@sci_dev:

Ez az ukrán náci bohóc -amerikai kottából játszva- hülyére veszi az egész nyugati világot. Mert megérdemlik.

Az egyetlen normális, józan gondolkodású európai politikus Orbán.

sci_dev 2022.04.14. 13:09:36

@Digsi: igy van, imperialista. Ugyanis ha alaposan meghallgatod putyin februari beszedet lathatod hogy valojaban nem a NATO egy kozvetett problema. Ugyan megjegyzi hogy szerinte Oroszorszag a NATO ellensege. Ez nyilvan nem igaz, mert a NATOnak defacto nincs ellensege, ellensege kizarolag imperialista hatalmaknak lehet. A NATO meg nem az. Raadasul oroszorszag konkretan egyutt mukodott a NATOval egeszen a krim annexalasaig, akkor felfuggesztettek fel a tagsagat az egyuttmukodes a bekeert programban, de tobb mas egyuttmukodest is alairt a natoval korabban, amik tovabbra is ervenyesek.
Egyebkent sem az oroszok, sem putyin nem olyan egyszeru, mint amilyennek az altalatok hivatkozott konteok sugalljak. Oroszorszag vezetoi kepesek magatol kulso befolyas mentesen gondolkodni es donteseket hozni, mint ahogy teszik is.
Ha feltetelezzuk, hogy Putyin komolyan gondolta, amit mondott a haboru meginditasa elott, es nem valamifele ameriakai befolyas alatt allt, ami eleg vicces lennne azok alapjan amit mondott, akkor pontosan megertheted, hogy miert imperialista a haboru, amit ukrajnaban oroszorszag viv.
Putyin nagyon is nyiltan mondta el, hogy mit gondol es mi miert tortenik. Ennek egyik eleme valoban a NATO, de ez csak kozvetett indok. Ukrajnaval kapcsolatban nem csak a NATO tagsag kerdese, hanem mint Ukrajna onallo es onalloan donteni kepes lete is ertelmezhetetlen orosz szempontbol. Ez pedig nyilt, egyertelmu imperializmus.
Nezzuk meg mit mondott putyin februar 21-en kozvetlenul a haboru elott
1. Ukrajnaban soha nem volt hagyomanya a valodi allamisagnak
2. A donyecki es luhanszki koztarsasagok elismerese egy regota esedekes dontes amit meg fogunk hozni
3. Modern Ukrajna egy Oroszorszag, egeszen pontosan Bolsevik Oroszorszag altal krealt kepzodmeny, mely folyamat 1917-ben kezdodott. (ertsd: meg nem ert veget) Ennek a bolsevik iranyelvnek koszonhetoen jott letre Szovjet-Ukrajna, mely meg ma is nyugodtan hivhato Vlagyimir Iljics Lenin Ukrajnajanak.
4. A Szovjetunio felbomlasakor oroszorszag vallalta hogy az unio adossagat visszafizeti annak fejeben, ha a tagallamok lemondanak a kulfoldi vagyonuk egy reszerol (ertsd atomfegyverek) de ez az egyezseg ukrajna altal soha nem lett jovahagyva szerinte. (Kerdes, hogy akkor Ukrajna miert adta vissza az atomfegyvereit Oroszorszagnak) Azonban ukrajna az oroszorszaggal valo viszonyaban ugy jart el, hogy nekik minden joguk es elonyuk megmaradt mig oroszorszagnak csak kotelezettsegek jutottak. (Ertsd: Oroszorszag tobbet nem szolhatott bele az Ukran ugyekbe) Már az első lépésektől kezdve arra kezdték építeni államiságukat, hogy tagadják mindazt, ami összeköt bennünket. Ukrajnában élő emberek millióinak, teljes nemzedékek tudatát, történelmi emlékezetét próbálták eltorzítani. (Lasd orosz kepviselono felszolalasa a Dumaban azzal kapcsolatban, hogy az ukran gyerekeket vissza kell oroszositani)
5. Nehany NATO tagallam nagyon szkeptikus Ukrajna tagfelvetelevel kapcsolatban. Ezzel egyidoben jelzeseket kapunk egyes europai orszagoktol azzal kapcsolatban hogy miert aggodunk, ez nem ma fog bekovetkezni. Valoban, amerikabol is ezt mondjak. Csakhogy mi tudjuk, ha nem ma akkor holnap fog ez bekovetkezni. Valtoztat ez barmit történelmi távlatban? Alapvetően semmit. Sőt, ismerjük az Egyesült Államok vezetésének álláspontját és szavait, miszerint a kelet-ukrajnai aktív ellenségeskedés nem zárja ki annak lehetőségét, hogy ez az ország csatlakozzon a NATO-hoz, ha teljesíteni tudja az észak-atlanti szövetség kritériumait és le tudja győzni a korrupciót. Ugyanakkor újra és újra megprobálják elhitetni velünk, hogy a NATO egy békeszerető és pusztán védekező szövetség, mondván, Oroszországot nem fenyegeti semmi. Ismét azt javasolják, hogy fogadjuk meg a szavukat. De mi ismerjük az ilyen szavak valódi értékét. (Ertsd: magasrol teszunk ra)
6. Megint zsarolni próbálnak minket. Megint szankciókkal fenyegetnek bennünket, amit egyébként szerintem úgyis bevezetnek, ahogy Oroszország szuverenitása erősödik és fegyveres erőink ereje nő. Mindig találnak vagy kitalálnak ürügyet egy újabb szankciós támadásra. Függetlenül az ukrajnai helyzettől. Csak egy cél van - Oroszország fejlődésének visszafogása. És meg is teszik, mint korábban. Méghozzá minden formális ürügy nélkül. Már csak azért is, mert létezünk, és soha nem fogjuk veszélyeztetni szuverenitásunkat, nemzeti érdekeinket és értékeinket.
Osszefoglalva: Ukrajna Oroszorszag resze, igy annak valos akarata nem lehetseges es nincs is. Ukrajna NATO vagy egyeb europai integracioja elkepzelhetetlen, mivel reszese az orosz fejlodesnek es szuverenitasa megerositesenek gyarmatositas altal.

Lenini szempontbol valoban Oroszorszag nem igazi imperialista orszag, mert sem gazdasagi sem technologiai sem emberi eroforras kihasznalasa teren nincs egy sulycsoportban a klasszikus imperialista orszagokkal mint francia orszag, nagy britannia. Azonban egyertelmuen erre torekszik es ezert gyuri fennhatosaga ala a kornyezo kisebb orszagokat, hogy sajat gyarmatbirodalmat kiepitse.

sci_dev 2022.04.14. 16:02:35

@o velho: ok tegyuk fel igy van. Mivel veszi hulyere a vilagot? Mert ugye a vilagban mindenki olyan egyugyu hogy csak ugy hulyere lehet venni! Meg az ukran bohoc vegulis egy zseni, mert csak ugy barkit sot az egesz vilagot hulyere tudja venni. Azert ehhez kell egy kis tehetseg legalabb foleg egy bohoctol.

2022.04.14. 17:06:29

@sci_dev:

Ez a háború csak és kizárólag a mocskos lator állam, a zusa érdekeit szolgálja. Ez az ukrán náci bohóc egyértelműen lator ügynök. Mert ha nem az lenne, akkor nem követne el mindent annak érdekében, hogy eszkalálódjon a helyzet, hogy minél tovább tartson a háború. Egy tisztességes, hazájáért aggódó vezető nem fegyvert kérne, hanem segítséget a tűzszünethez, a békéhez.

De ez a patkány nem ezt kéri. Ez egzecíroztatja -amcsi kotta alapján- az eju vezetőit, annak érdekében, hogy a lator elvárásoknak megfelelően minél jobban meggyengítse Európát.
Ehhez a gazember brüsszeliták, meg a nyugati vezetők asszisztálnak.
Mindent elmondott az, amikor pár nappal a háború kitörése után a fritz strapakanca ursula azt nyilatkozta, a titkárságán ott ülnek a lator állam,a zusa tanácsadói.

sci_dev 2022.04.14. 19:03:49

@o velho: szerintem 56-ban mi sem azert konyorogtunk, hogy valaki uljon mar le az oroszokkal targyalni, amig baratilag szetlovik Budapestet. Elegge irrealis is lenne kizarolag targyalasokat kovetelni. Egyebkent az ukranok folyamatosan targyalasban vannak az oroszokkal, a torokok, es Belarusz jatszik kozvetito szerepet egyenlore, de tobb mas orszag is probalja az oroszokat jobb belatasra birni, eddig nem sok sikerrel sajnos.

Egyebkent ma olvastam egy nemileg humoros viccet:

Egy orosz urhajos tobb honapos tavollet utan visszater az urbol es a parancsnoka arrol tajekoztatja, hogy idokozben az oroszok egy kulonleges hadmuveletben vesznek reszt, Putyin elnok tajekoztatasa szerint. Valojaban egyebkent ez egy NATO es Oroszorszag kozti konfliktus, mely arra iranyul, hogy eldontse ki fogja uralni a vilagot a kovetkezo nehanyszaz evben.
-Es hogy all a helyzet? Kerdezi az urhajos.
-Egyenlore elvesztettunk 20.000 katonat, 7 tabornokot, 500 tankot, 5 hadihajot, 100 repulot es 1000 pancelos teherautot. A teljesen elkepedt urhajos erre megkerdezi:
-Es mennyi a NATO vesztesege.
-A NATO meg se erkezett. Valaszolja a parancsnok.

2022.04.14. 19:18:09

"Érdekes, hogy Jugoszlávia 1999-es megtámadása nem váltott ki hasonló hatást. Talán az volt a baj, hogy a szerbek rossz bombát választottak. Ha nem amerikai, hanem orosz bombák hullanak, akkor bizonyára másképp alakulnak a dolgok. Így azonban bár az országot 78 napig bombázták, és a támadások során 25 ezer lakóépület, 470 kilométer közút és 595 kilométer vasútvonal semmisült meg, 14 repülőtér, 19 kórház, 69 iskola és 44 híd rongálódott meg vagy dőlt romba, civilek százai haltak meg ártatlanul, és a légitámadások által okozott anyagi kár nagyságát körülbelül százmilliárd dollárra becsülték, valahogy nem foglalkozott velük az érzékeny lelkű Nyugat. Még abból sem lett skandalum, amikor a NATO gépei eltalálták a belgrádi kínai nagykövetség épületét."

2022.04.14. 19:38:44

@sci_dev:

Kétségtelenül célszerűbb szarrá lövetni Ukrajnát. Aztán majd a nyugat újjá építi, ahogy az ukránok vállvonogatva mondogatják.
Vagyis jön majd a nyugati pénz számolatlanul, amiből a táncos komikus, meg az olichgarhái hatalmasat fognak kaszálni, zsebretenni.

Aki megszívja, az az ejus polgár lesz. Mert ezt a pénzt valahonnan elő kell teremteni. PL. onnan, hogy keményen visszavágnak minden ejus támogatást.

De addig is kotorászhat a zsebébe az agymosott fritz, holland, olasz, hogy ki tudja izzadni a rezsiszámlát, meg meg tudja venni az alapvető élelmiszereket.

sci_dev 2022.04.14. 19:54:16

@o velho: pont hogy foglalkozott a nyugat azzal hogy mi ment Jugoszlaviaban, pontosan a nepirtas miatt avatkoztak be. Ha az oroszok meg sokaig magyarazzak, hogy ukran gyerkeket azert kell elhurcolni Sziberiaba hogy orossza neveljek oket, meg megeshet hogy vegul a nyugat megelegeli hogy az oroszok mit csinalnak Ukrajnaban.

Lattad hogy allitolag az ukranok kilottek a Moszkva nevu cirkalot, azt a hajot amit korabban a Kigyo szigetnel elkuldtek mar egyszer a picsaba? Ha ez igaz az tenyleg megkerdojelezi az orosz technika utokepesseget. Ha nem igaz es tenyleg loszerek robbantak fel, az meg az orosz katonak hozzaerteset kerdojelezi meg.

Egyenlore rengeteg orosz penz van zarolva svajci, amerikai, brit bankokban es mar eddig is jelentos mas vagyonelemeket vettek nyugaton zar ala. Nyugodj meg hogy az oroszok jelentos reszt fognak vallalni az ujjaepitesbol.

sci_dev 2022.04.14. 19:56:12

@o velho: mint irtam a franciaktol kezdve a torokokon at nagyon sok mindenki probalja leallitani Putyint eddig 0 sikerrel. A szetlovetes ellen azt mondom az oroszoknal kell reklamalnod, a nyugat az oroszok szetloveseben vallal nemi reszt.

Digsi 2022.04.15. 00:41:21

@sci_dev: A kérdésre válaszolj.

Digsi 2022.04.15. 00:46:13

@o velho: Mostanra világossá vált hogy az EU az USA csicskája.

Digsi 2022.04.15. 00:47:41

@sci_dev: Nocsak. Milyen szankciók születtek az USA ellen?

sci_dev 2022.04.15. 06:58:17

@Digsi: arra valaszoltam. Es te mikor valaszolsz az en kerdesemre? Egyebkent mit szolsz, hogy Putyin bejelenti hamarosan, hogy a Moszkva nem is elsullyed hanem csak tengeralattjarova valt? Abbol kiindulva hogy nem csak hogy nem sulyed hanem egyenesen Szevasztopolba vontatjak, hogy megjavitsak, termeszetesen mind az 500 fo legenyseget kimenekitettek a langolo hajorol. Magyarul, 500 orosz katona veszett oda ebben az ukran tamadasban. Szegeny csaladjuk gondolom mint a Kurszk eseteben is tortent majd honapok mulva tudja meg, hogy a fiuk reg a tenger feneken lett eltemetve.

Digsi 2022.04.15. 07:05:14

@sci_dev: Akkor mégegyszer.
Egyetlen esetet mondj mikor Oroszország előzetes USA(CIA) provokáció NÉLKÜL vonult be valamelyik leszakadt utódállamba.

sci_dev 2022.04.15. 07:12:06

@Digsi: arra celzol, hogy kitiltottak amerikai politikusokat Oroszorszagbol? Szerintem ez eddig sem ugy volt hogy az amik nagy tomegben jartak volna Moszkvaba, vagy vettek volna ott ingatlant, hanem az oroszok szerettek Havaiira utazgatni, meg new yorki lakast venni

Digsi 2022.04.15. 07:14:57

@sci_dev: Nem érted a kérdést?

sci_dev 2022.04.15. 07:17:54

@Digsi: A kerdesed teljesen ertelmetlen. Miert volna Moszkvanak szuksege amerikai biztatasra ahhoz hogy haborut inditson Ukrajna a Krim vagy Csecsenfold ellen? Putyin vilagosan elmondta hogy miert inditott haborut. Az ukran fuggetlenseg megszuntetese erdekeben. Mi nem vilagos ezen? Nem en, hanem maga Putyin mondta.

Kulonben ha figyelned, akkor a csecsenek kicsit ki vannak akadva a nyugatra, hogy bezzeg amikor veluk csinalta ugyanezt Putyin nem nagyon tett a Nato vagy barmelyik szovetseges allam semmit. Pedig ott is pontosan ugyanezek tortentek. Az oroszok gyerekeket oltek meg, anyakat eroszakoltak halonra.

sci_dev 2022.04.15. 07:26:32

@Digsi: melyik kerdeset kellene erteni? De ahelyett hogy folyamatosan kerdeznel en mar valaszokat szeretnek latni toled. Kerdeztem, ha hulyeseg amit korabb fentebb irtam, akkor mutass mar ra hogy hol, mivel nem ertesz egyet. Bemasoltam Putyin beszedet, masoltam be cikket a RIA-tol. Ennel hivatalosabb orosz allaspontot szerintem nem lehet talalni, de te ezekre semmit nem reagalsz pedig mind Putyin mind a RIA cafolja a te amerika a felelos mindenert mantradat. Nem ertem, ha az oroszoknak nincs bajuk azzal hogy nyiltan kimondjak, hogy mar pedig az ukran nemzet es allam eltorlese a celjuk, te miert nem fogadod el, hogy ezt valoban igy is gondoljak?

Digsi 2022.04.15. 07:32:13

@sci_dev: Fogalmad sincs a történésekről.
MINDEN orosz beavatkozást valamelyik utódállamba USA(CIA) aknamunka előzte meg. Amerikai befolyási övezetté akarták tenni az utódállamokat. A legjobban ez Ukrajnában sikerült. 5milliárd dollárt nyomtak bele. Zelenski kormánya USA bábkormány a mai napig.
MINDEN ilyen USA törekvés eddig azt eredményezte hogy az USA mindenhol kudarcot vallott és az utódállamok orosz befolyás alá kerültek.

Csecsenföld nem leszakadt utódállam. Belső polgárháború volt.

Digsi 2022.04.15. 07:41:15

@sci_dev: Ha így lenne ahogy mondod miért nem tették meg előbb?
az utódállamokra egyetlen szabály vonatkozik. NE BASZOGASD AZ OROSZT.
Az ukránok ütöttek vágtak MINDEN nemzetiséget. Az oroszt is. Első figyelmeztetés a Krím visszavétele volt. Most egész kelet és dél Ukrajna orosz befolyási övezetté tétele következik. Az Ukrán ipar 70%-a és szinte az összes nyersanyag ebben a régióban van.
Miért? Ugyanazért amiért a Kubai rakétaválság volt anno.

sci_dev 2022.04.15. 07:52:57

@Digsi: ertem, tehat az ukran hadsereg,a polgari lakossag nem veszi eszre hogy egy olyan kormanyert harcol amit gyakorlatilag nem ok valasztottak meg, hanem akit az usa odatett. Kicsit nem furcsa ez igy? Elegge ugy tunik, hogy az ukranok meg vannak elegedve a “babkormanyukkal” kulonben a felszabadito orosz hadsereget tart karokkal fogadtak volna, bem? Pont mint ahogy Putyin szerette volna. Nem az Ukranok dolga kene hogy legyen hogy milyen kormanyt akarnak? Holnap majd ok is mondjak meg az oroszoknak hogy az o putyinista kormanyuk nem jo es ha nem valtoztatnak kezdjek el loni Moszkvat?

Ha az 5 milliard dollart arra erted hogy amerikaiak ukran katonakat kepeztek ki es az ennyibe kerult, akkor ez eddig is nyilvanvalo volt. A krim elcsatolasa utan az ukranok vilagosan lattak, hogy a haderejuket fejleszteni kell mert Putyin nem fog megallni a Krimnel. Azt hiszem igazuk is lett es milyen jol tettek, hogy amerikai segitseget kertek. Mert most megmutatkozik hogy ugyan kis letszammal de technikai folennyel mennyire el lehet picsazni egy joval nagyobb es erosebb hadsereget. Masreszt mara az az 5 milliard mar sokkal tobb lett, ha az eu es mas tamogatasokat is hozzaveszel.

sci_dev 2022.04.15. 08:02:33

@Digsi: az hogy utottek vagtak egyszeruen nem igaz. Nem voltak veluk kulonosebben baratsagosak. Pl a romanok se meg a szlovakok se voltak vagy talan meg ma se nagyon baratsagosak a magyarokkal. Erre mi is menjunk oda es bombazzuk le oket, a magyar kisebbseggel egyutt? Az lenne a megoldas? Mariupol joreszt oroszok lakta varos volt. Hany oroszt oltek meg az oroszok vedelmeben az orosz katonak? Hanyukat kertek szamon ukrajnai oroszok hogy mi a fenet csinalnak, menjenek inkabb haza?

Egyebkent egy Magyarorszagon elo ismerosom is pont ezzel az ervvel jott elo. Aztan egy karpataljarol elmenekult csalad kerult a latokorebe es megkerdezte oket hogy valojaban ok mit tapasztaltak. Egyertelmuen azt allitottak neki, hogy Putyin nepirtast kovet el.
Nem varom hogy ezt nekem elhidd, de ha tenyleg erdekel hogy mit gondolnak az ukranok vagy az oroszok erdemes valodi ukranokat es valodi oroszokat meghallgatni. A legmegdobbentobb az oroszok mar-mar fasiszta nezetei lesznek.

Digsi 2022.04.15. 08:05:30

@sci_dev: Ugye te nem vagy képben a történésekkel kapcsolatban?
Victoria Nuland BEVALLOTTA hogy ötmilliárd dollárt költöttek 2014-ben a puccsra és Zelenski hatalomra juttatására. Mégegyszer mondom hátha nem ment át.
Az USA 5milliárd dollárt költött hogy bábkormánya legyen Ukrajnában.

Az orosz hadsereggel kapcsolatban csak annyit hogy a teljes hadsereg 10%-a harcol Ukrajnában. Megtehetnék hogy egész Ukrajna úgy nézzen ki mint Drezda a háború után. a cél nem Ukrajna elfoglalása.
A hadsereg megsemmisítése.
A náci szabadcsapatok felszámolása.
A NATO távoltartása.
A kormány megdöntése.
Jól haladnak.

sci_dev 2022.04.15. 08:07:13

@Digsi: abban nincs vita hogy az oroszok azert gyarmatsitanak mert egyreszt jol jon nekik a nyersanyag utanpotlas. Masreszt oroszorszagnak nagyon minimalis termeszetes hatara van szemben pl az usaval, aminek meg szinte csak az van. Ha sikerul kitolni a hatarat a tengerig akkor sokkal jobb foldrajzi helyzetben lesz a jovoben. De ez megint csak az imperialista haboru tenyet tamasztja ala, amihez az usanak annyi koze van, hogy az oroszok szeretnenek egyszer olyan erosek es befolyasosak lenni mint amilyen ma az usa.

Digsi 2022.04.15. 08:12:32

@sci_dev: Mariupol lerombolása a neonáci AZOV légió miatt volt.
Világos volt hogy az AZOV nem úszhatja meg. ha feladták volna a várost akkor ma is állna. A végeredmény:
Azov légió megsemmisült a város romokban.
Tehát szerinted rendben van az ukrán nyelvtörvény rendben van hogy ukránok vonulnak Kárpátalján és azt skandálják hogy kést a magyarok nyakára rendben van hogy pogromokat indítanak oroszok ellen elevenen égetik el őket.

sci_dev 2022.04.15. 08:17:09

@Digsi: ertem. Tehat az orosz csapatok bevonultak egeszen Kijevig hogy megdontsek a kormanyt, de vegul inkabb megsem dontik meg a kormanyt sot kijevet sem akarjak elfoglalni. Az ukran hadsereget meg ugy szamoljak fol, hogy pl a sajat azonnal bevetheto tankjaik negyedet ropke ket honap alatt bealdozzak erre, mert amugy befejezhettek volna ezt a haborut ket het alatt, csak az a megoldas Putyinnak nem tetszik. A NATOt ugyan sikeresen tartjak tavol viszont az meg kiadja az orosz csapatok, hajok koordinatait az ukranoknak amit igy ok sikeresen kilonek. Hat ha ez az orosz terv akkor tenyleg jol haladnak. Pont ugy mint ahogy a Moszkva nem sulyed hanem tengeralattjarokent cirkal tovabb.

Digsi 2022.04.15. 08:18:56

@sci_dev: Mi vaaaan?
Oroszország természetes határa sokszorosa az USA-énak. Geopolitikai helyzete nagyságrendekkel jobb mint az USA-é.A világ legnagyobb piaca(Európa) mellett és nem egy óceán választja el tőle.

Digsi 2022.04.15. 08:23:15

@sci_dev: Értem én. Hiszel az ukrán propagandának miszerint az oroszokat VISSZAVERTÉK Kijev alól és minden falut várost VISSZAFOGLALTAK. Hősök ezek az ukránok.
Csak mellékesen jegyzem meg egyelőre a harcok ukrán földön zajlanak és UKRÁN területek vannak megszállva. Csaxólok.

sci_dev 2022.04.15. 08:25:13

@Digsi: nem egyaltalan nincs rendben egy diszkriminativ nyelvtorveny, viszont a lengyelek es a romanok tudtak targyalasos uton nemi engedmenyt kicsikarni az ukranoktol.
Ugyan mar ne legyel egyszeru. Attol hogy latsz egy videot a youtubon meg nem biztos hogy pont ugy igaz. Ma szerinted Magyarorszagon mindenki rasszista csak mert vannak rasszista megnyilvanulasoknitt-itt-ott? Vagy mert egy nemet cukrasz kicsit tultolta a szolidaritast es beszuntette az orosz kremes ezen neven valo arulasat a boltjaban akkor szerinted minden nemet ezzel egyet ert? Termeszetes hogy nem, a cukrasz meg bocsanatot is kert. Mindenhol vannak szelszosegesek, nyilvan az ukranoknal is, de Karpataljan sem meg mashol sem terrorizaltak tomegesen kisebbsegieket. Magyarorszagon is megy a totozas meg a romanozas, nekik is le kellene bombazniuk Budapestet?

Digsi 2022.04.15. 08:29:47

@sci_dev: Nincs még egy ország akinek annyi külföldön élő nemzetisége lenne mint Oroszország. Nagyon sok millió orosz él az utódállamokban. Oroszország MEGTEHETI hogy megvédi őket. Ez ilyen egyszerű.

Digsi 2022.04.15. 08:31:29

@sci_dev: A liberális nyugat egy másodperc alatt átfordult a legordasabb hitleráj fasizmusba az oroszokkal szemben.

sci_dev 2022.04.15. 08:33:29

@Digsi: semmi ketseg nincs felole hogy hol folynak a harcok es afelol sincs ketseg hogy az ukranok mekkora kart szenvedtek el eddig. Termeszetesen konnyen lehet hogy az oroszok meg fogjak tudni szerezni a dombaszi regiot. Erofolenyuk elviekben megvan hozza. Kerdes hogy egy az alacsony moralt az orosz egszegekben mikent fogjak tudni helyreallitani, ha egyaltalan ez lehetseges, aztan az egy megint masik kerdes lesz hogy az orosz vesztesegek vajon igazolhatoak e egy dombaszi nyereseggel, ha egyaltalan ez bekovetkezik. A Moszkva buvarhajova sullyedese ugy tunik Odesszat megmentette. Meglatjuk hogy Izium kornyeken mire jutnak az oroszok.

sci_dev 2022.04.15. 08:36:16

@Digsi: megegyszer mondom, ha fasista dumat akarsz olvasni nezni kapcsold be az orosz tevet vagy nezz hivatalos orosz hirportalokat. Nem irtal velemenyt a korabban beidezett RIA cikkel kapcsolatban. Elarulhatnad vegre milyennek ertekeled?

sci_dev 2022.04.15. 08:38:44

@Digsi: es akkor miert bombazza a sajat nepet, megmentesbol? Mint a regi viccben amikor a rendor lelovi a feleseget mert elvagtacaz ujjat, az meg csak megmentette a szenvedeseitol. Hat istenem, ilyen az orosz szeretet. Neha tultoljak.

Digsi 2022.04.15. 08:41:35

@sci_dev: Neki elsősorban arra a népre kell gondolni amelyik Oroszországban van. Néha az egész test csak csonkolással menthető meg.

Digsi 2022.04.15. 08:45:11

@sci_dev: Nem láttam semmilyen cikket.

2022.04.15. 08:47:56

@Digsi:

Ez a csávó egy elvakult libernyák, aki szedőkanállal zabálja a liberomantrát. Neki minden természetes dolog, igazságos, és jó amit a nyugat, de főleg amit a mocskos lator állam, a zusa csinál. Egy másodpercig sem jut eszébe ezeket megkérdőjelezni, hiszen az ő agyában az a jó oldal.
A másik oldal, Oroszország, Kína, Magyarország meg a rossz oldal, Putyin, Orbán a sátán, akiket le kell győzni bármilyen eszközzel.

Ez a fajta sokadszorra nem érti meg, hogy megint átverték. Nem kicsit, nagyon.....

Digsi 2022.04.15. 08:51:48

@o velho: Annak azért örülök hogy kezd felnyílni az emberek szeme az USA valódi szándékaival kapcsolatban.

2022.04.15. 09:05:19

@Digsi:

A lehető legegyszerűbb kérdés, amit normális, józan gondolkodású ember minden ilyen esetben föltesz az az, hogyan viselkedne hasonló szituációban a másik fél.

Tehát, ha az oroszok mondjuk csinálnának egy puccsot a regnáló, megválasztott kormány ellen Mexikóban, hatalomra juttatva egy oroszbarát kormányt, fegyvereket szállítanának neki, "tanácsadókat" küldenének, katonai szövetséget helyeznének kilátásba, amibe beletartozik mondjuk rakétarendszerek telepítése, ha ez az oroszbarát kormány szabadcsapatokat szervezne ara, hogy azok terrorizálják a Mexikóban élő más nemzetiségieket, élükön az amcsikat.......és ezt a lator állam megunva, katonai offenzívát indítana Mexikó ellen....na az milyen háború lenne?

A kérdés persze költői, hiszen tudjuk, az igazságos háború lenne.

sci_dev 2022.04.15. 09:08:26

@Digsi: harom reszletben tettem be egy cikket veletlenul a gyerekiahora c cikk ala. Keresd meg, meg fogsz lepodni ha vegig birod olvasni. Ide foljebb csak a feszbukos linket raktam be

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2022.04.15. 09:28:32

Ok, azt értjük hogy az orosz álláspontot képviseled.
Putyin vívja a honvédő háborút, az orosz katonák pedig elhozzák a jólétet és felszabadulást a nyugati sátáni bábkormánytól szenvedő ukránoknak. Mondjuk akkor nem értem miért nem virágokkal fogadták őket..
Csak egyet magyarázz el : mi a cél? Látszólag az ukránok hányingert kapnak a gondolattól is hogy megint orosz érdekszférában legyenek orosz bábkormánnyal.

Ha nem így lenne, már régen feladták volna a harcot és belementek volna minden alkuba.
Egyébként kurvára nem halad jól a hadművelet. Óriási orosz veszteségek vannak, a harci moráljuk a béke segge alatt van.
Miért vannak szanckiók az oroszok ellen? Jobb belátásra próbálják bírni őket hogy ne háborúzzon a szomszédban. Jobb mint katonailag beavatkozni közvetlenül nem? Az nagyon csúnya lenne.

Ja és közben már a NATO tagságról is lemondanának az ukránok, csak legyen ennek vége. Az oroszokat meghatotta? Nem.
Pedig ez volt a fő bajuk állítólag.

Ez is egy felesleges háború, úgy mint a legtöbb. Emberek szenvednek, katonák szenvednek, Európa szív, Oroszország is szív.

USA meg a kimaradó félként röhög ahogy egymást marják itt.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2022.04.15. 09:43:21

Azzal viszont teljesen egyetértek hogy nevetséges az orosz boszorkányüldözés ami most a világban megy.. bakker, én pl. pókerezem online és a teremből kitiltották az oroszokat...
A lényeg az lenne hogy véget érjen ez a háború az oroszokkal meg ki kell egyezni, mert szükség van az orosz nyersanyagra IS.

Amúgy azzal is egyetértek hogy itt egy harmadik fél ugrasztotta egymásnak a két testvérnépet, sajnos.

2022.04.15. 19:14:34

Csak úgy, árnyalás képpen.

Az ukrán bohóc arról valamiért nem beszél, hogy az orosz olaj a háborútól függetlenül csordogál a Barátság II vezetéken Európába, köztük Magyarországra is. Amiért az oroszok évente 1,2 milliárd dollár tranzitdíjat fizetnek az ukránoknak.

Továbbá. Miután az oroszok lebombázták az ukrán finomítókat, vaj' honnan lesz pl. üzemanyag Ukrajnában? Mert ha ejurópa leáll az orosz olajról, azt nagyon nem lesz egyszerű pótolni. És a kevésből nem biztos, hogy jut az ukránoknak is. Nem is beszélve a gázról. Az ukránok eddig is orosz gázt használtak, csak kerülővel. Mivel éveken keresztül nem fizettek a gázért az oroszoknak, így onnan nem kaptak. Ezt úgy hidalták át, hogy az orosz gázt papíron a lengyelektől, a szlovákoktól, meg tőlünk magyaroktól vették.
Na most ha nem lesz orosz gáz, és a fritz télen belefagy a lakásba, mivel fognak fűteni az ukránok?

Van egy tippem. Majd kapnak megint Magyarországtól például....

Még valami.

A Mol-nak az elmúlt hetekben, hónapokban nem gyenge extra profitja keletkezett azon, hogy orosz olajat finomít. Az orosz olaj ugyan is már közel 35 $-ral kevesebbe kerül a világpiaci árnál. A Mol-nak ezért hordónként lassan 40 $ haszna keletkezik, miközben már 6$ profit is nagyon jónak számít. Ha jól emlékszem ez napi 2 milliárd plusz bevételt jelent, amiből 1 milliárd elvisz a befagyasztott nagyker ár, de a másik 1 milliárd zsebben marad. Naponta.
Megjegyzem, a Mol finomítókapacitásának durván 30%. a lenne alkalmas más, pl. brent olaj finomítására.

Digsi 2022.04.15. 20:02:57

@o velho: Így van. A brent olaj a minőségi mérce. Abból lehet a legtöbb haszonanyagot lepárolni.

2022.04.16. 09:17:05

Szerintem minden esély megvan arra, hogy azokat a fegyvereket, amit a nyugat ad az ukrán maffiózó náciknak, Magyarország ellen fordítsák....

2022.04.16. 09:47:08

A mocskos lator állam, a zusa egyértelmű célja, hogy kirobbantson egy olyan háborút, amibe Európa belepusztul. Ezt egyetlen európai politikus látja, érti, Orbán......

Digsi 2022.04.16. 11:22:18

@kajakibrahim: Azért felált mikor rádkacsintott mi?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Szopsz mint a borz...

Digsi 2022.04.16. 11:24:28

@o velho: Ez így van. Ettől függetlenül most szerintem az USA túltolta. Remélem egyre több embernek nyílik fel a szeme.

2022.04.16. 12:16:24

@Digsi:

Te megnyitod, amit ezek a büdösbunkó taplóagyúak beraknak ide?

2022.04.16. 12:28:40

@Digsi:

Hallottam valami olyasmiről, hogy amikor a fritz strapakanca ursula az ukránoknál járt, megmutatatták neki az utcákon heverő egyhetes hullákat. Aztán mikor távozott, volt olyan hulla, aki integetett neki....

Digsi 2022.04.16. 12:39:50

@o velho: A szerbek fegyvereket vettek Kínától. Az USA szólt nekik hogy ez nem segíti elő az EU csatlakozási törekvéseiket.
Figyelsz?
Az USA határozza meg hogy ki mikor csatlakozhat az EU-ba. El kéne már söpörni a picsába az EU-t.

kajakibrahim 2022.04.16. 12:42:04

@Digsi: neked már fel se áll, mi dagadt, még putyin gazdádra se?:)))

a háborús bűnös putyin ikonodnak reszeltek, ahogy a moszkva nevű ócskavasnak, amit az ukránok a pokolra jútattak!

SLAVA UKRAINA!

uploads.disquscdn.com/images/435f5c808eb475d191f7de464dacbaefc88e0ac3f685b619768ccd20ec4664c5.jpg

Digsi 2022.04.16. 12:46:17

@kajakibrahim: Gyászmunka megvolt már?

kajakibrahim 2022.04.16. 12:46:36

@Digsi: figyelsz! a moslék ruszkik meg akarják tiltani a finneknek és a svédeknek, hogy csatlakozzanak a nátohoz!

el kéne a picsába, szibériába hajtani az állat ruszkikat, mert ezek nem emberek, hanem egy moslék horda!

Digsi 2022.04.16. 12:52:24

@kajakibrahim: Apádat is egy ruszki katona csinálta úgyhogy több tisztelettel beszélj róluk muzsik.

Digsi 2022.04.16. 12:53:27

@kajakibrahim: Feldolgoztad már hogy a magadfajtákat a normalitás elküldte a picsába? NEGYEDSZER.

kajakibrahim 2022.04.16. 12:55:55

@Digsi: azt kétlem migráns, me az apai nagyapám főjegyző volt, ezért 1944-ben kiköltöztek németországba, mikor közeledett a ruszki horda.

szerintem a ruszki vért a saját anyukádnál reklamáld meg;)

2022.04.16. 12:57:15

Bent voltam Matyóföld fővárosában. Könny szökött a szemembe a attól amit láttam. a Tesco, a Lidl parkolójában nem volt hely, az emberek megpakolt bevásárlókocsikat tologattak, az üzletek kifosztva. Mindezt egy 4 millió szegény országában.
Nézni is rossz hová juttatta ezt a virágzó, gazdag, gondtalan országot -ami 2010 előtt volt Magyarország- a rohadék patás, a zOrbán......

Belegondolni sem merek mi lehet bunkópesten......

kajakibrahim 2022.04.16. 13:00:58

@Digsi: ha neked a borsodi cigányfalu 100%-os fityesz szavazása a normalitás, akkor te nem vagy normális.

ha neked az normális, hogy az egyik fél, a fityeszmaffia 10x több pénzzel és hatalommal legyőzte az ellenzéket, és ez szerinted ez rendben van, akkor te nem vagy normális!

kajakibrahim 2022.04.16. 13:04:11

@o velho: és mit vettél erdész, hatósági áras farhátat?:)))

az a helyzet, hogy ostoba vagy!

Digsi 2022.04.16. 13:07:54

@kajakibrahim: Nem tudod megmagyarázni gyökér.
Legfőképpen a választás előtti nagy pofádat nem tudod megmagyarázni. HITTÉL nekik ökör. Hogy győzhettek. Aztán arcul csapott az aszfalt mi? Nagyon jól van így.

2022.04.16. 13:14:25

@Digsi:

Ennek mondhatod. Ez akkora bunkó, hogy a fejével Moszkváig föl lehet törni az utat. De ugyan ilyen szinten vannak a haverjai is a szopósnyuggernél.....

kajakibrahim 2022.04.16. 13:18:38

@Digsi: nem tudod elhazudni, hogy a csutigeci és bandája 12 éve folyamatosan csalják el a választásokat.

a csutigeci ugyan azt csinálja, mint a háborús bűnös putyin ikonod.
egyazegyben tele a gatyojuk, csak akkor nagy az arcuk, ha legalább 10x a túlerejük.

az a nagy büdös helyzet, hogy az isteneid gyáva patkányok.evan!

ez nézd meg, hátha felfogod.

www.youtube.com/watch?v=T1PgZjc6Z8o

kajakibrahim 2022.04.16. 13:20:57

@o velho: látom erdész koma, még mindig egy gyáva kis vidéki gyökér vagy:)))

2022.04.16. 13:40:43

Amikor kitört az ukrán-orosz háború, leírtam itt szerintem mi várható. Sajnos gyakorlatilag minden bejött, ugyan úgy, mint a mikor a pandémia kezdetekor leírtam....
Elmondtam, az afrikai kontinenst az oroszok, és részben az ukránok látják el élelmiszerrel. Ha ennek vége, az egy soha nem látott éhséglázadáshoz fog vezetni.

"Lionel Zinsou,
Benin volt elnöke nyilatkozata a szankciókról !

"Most mindannyian csak a válságról, az oroszellenes szankciókról, az olajról, a gázról hallunk…
Érted, mit jelent ez a válság például Afrikának?

Oroszország lát el bennünket gabonával és kukoricával.
Minden logisztika a Fekete-tengeren keresztül megy.
Az afrikai világ pedig megdermedt attól, ami történt.
Megrémült az Egyesült Államok és az Európai Unió lépéseitől.

Nem veszed meg az afrikaiakat a demokráciáról szóló történetekkel. Ezek csak a te meséid belső fogyasztásra.
Az afrikai elit többsége a Szovjetunióban alakult ki
– orvosok, mérnökök, pilóták, tanárok, tudósok.
Az oroszok az egyetlen európaiak, akik dekolonizálták Afrikát. És Afrika emlékszik rá. Ahogy Afrika emlékszik az európai atrocitásokra.

Ha észrevették, az afrikai országok nem támogatták
az ENSZ Oroszországot elítélő határozatát.
És soha nem fognak támogatni semmilyen Oroszország elleni határozatot. Ez minden afrikai gerincébe be van kötve: Oroszország jó, bármit is gondol róla. Ehhez ragaszkodunk!.

Egész Afrika figyeli a Közép-afrikai Köztársaságot és Malit. Amit az európaiak évtizedekig nem tudtak itt megtenni, azt az oroszok egy év alatt megtették.
A Közép-afrikai Köztársaság helyén bandák működtek, ma már igazi állam van ott.

Tudom, hogy diplomaták vannak a teremben, a Külügyminisztérium alkalmazottai. Önökhöz fordulok, a francia diplomáciához mielőbb keressenek megoldást a problémájukra, mert ha
a konfliktus egy hónapon belül nem ér véget,
Afrika kitör.

Számodra az energiaproblémák állnak az élen.
A legrosszabb esetben kevesebb lesz a meleged
és kevesebb az autód.
De Afrikában éhség problémánk lesz !
Figyeljen rám, az afrikai válság Európa elpusztulásával jár.

Térj észhez, keress diplomáciai megoldásokat, ne szankciókat ! És ne felejtsük el, hogy az olyan országok, mint India és Kína támogatják Oroszországot. Afrika támogatja Oroszországot.

Nem akarok már demokráciáról beszélni, a demokrácia a TE dolgod ! Te nem fogsz sajnálni engem, afrikai embert, de az Ukrajnáról szóló történetek és az emberiességre való felhívások elárasztanak. Felesleges ránk erőltetni az önök elképzeléseit arról, hogyan kell nekünk, afrikaiaknak élnünk !

Újra! A szankciók helyett keress kompromisszumokat, hagyd a diplomatákat dolgozni. Az idő ellenünk van. 30 napunk van! Harminc! Nem több."

2022.04.16. 15:48:42

Egy komment:

"Egy Németországban élő-dolgozó Vajdasági srác vett itt mellettem egy házat. Az ünnepekre ide is hazajött. Nem rég itta meg a kávét..és megy a ház körül sertepertél. Kérdem tőle mi a helyzet odakint. Annyit mondott talán 2 hónap és borul a bili. Egy sima olajcsere az autójában korábban Forintra számolva 30-40 ezer volt most 100 ezer. Az étolajért napi 1 liter,naponta el kell menni...ha több kellene.(A közbeszéd még félig viccesen ismét 1943-at írunk) 1000 Forint 1 liter gázolaj. Természetesen a média hatalma ott sem mindenható,az Orosz ellenes pár száz fős tüntetést,kezdik az ellentüntetések ellensúlyozni. Most ünnepek után megy vissza, de nagy szervizre ide jön mert 1000 Euró marad a zsebében. Havi 1 milla a család költségvetése...gyakorlatilag a tartalékaikat mára felélték. Így a nyárra tervezett további munkák a mellettem lévő házon csúsznak. Ezredforduló után kiköltözött,egykori osztálytársam ugyan ezeket mondja. Annyit mondott ha tarthatatlan lesz,nekik van ide haza jönni. A Németek pedig érezzék a "törődést ". Jellemzően sok kivándorolt,kinti munkavállaló az eltelt években a régi szülői házat,vagy vett itt egyet és rendbe rakatta. Készülnek a B tervre. Héten megjelentek itt a Hollandok is keresik az üres ingatlanokat."

Ez még csak a kezdet.

Az már a buli kezdete előtt egyértelmű volt, ha az oroszok, meg az ukránok nem visznek gabonát az afrikaiaknak, akkor Afrika robbanni fog. Ezt azt jelenti, hogy 10-100 ezrek fognak megindulni Európa felé hanem 10-100 milliók. Azon túl, hogy szerintem egész Afrika szembe fog fordulni a nyugattal, és elpusztítanak minden, az országukban lévő nyugati érdekeltséget.
És senki nem fogja őket megállítani. Szíria, Líbia, Algéria orosz kézben van. Ezek az országok nem, hogy akadályozni, de segíteni fogják a migráns inváziót. Egyiptom szintén, mert ők is orosz gabonából élnek, vagyis ott is káosz lesz.
Ez azt jelenti, hogy a nyugati polgárnak amellett, hogy kénytelen fölélni a tartalékait, amellett, hogy fagyoskodnia kell, amellett még szembe kell néznie egy minden eddiginél nagyobb migráncshorda megszállásával is.
Európát halálra ítélték. Csak az agymosott nyugati polgár ezt még mindig nem érti.

A franciáknál van most a labda.

kajakibrahim 2022.04.16. 15:59:01

@o velho: "Európát halálra ítélték."

köszönd meg a putyin gazdádnak, te félkegyelmű!

"Héten megjelentek itt a Hollandok is keresik az üres ingatlanokat."

me ha elindulnak afrikából 10 milliómok, akkor nem jön ide egypár százezer?

erdész, meg fognak baszni a putridba a fekák! ne reménykedj!:)))

Digsi 2022.04.16. 16:01:51

@kajakibrahim: Hé paraszt te voltál ellenőrizni a szavazatokat 2ezer hittársaddal. Csaltak vagy nem? Ha csaltak te is benne voltál.

Digsi 2022.04.16. 16:11:38

@o velho: Pont ezért írtam hogy Amerikának van valamilye ami Oroszországnak nincs. Médiája. Márprdig a média hatalom. Minden egybites libsi benyalja amit a média el akar hitetni vele. Lásd ezt az oldalkocsis barmot és társait. Ha holnap a pirézeket kéne gyűlölni azt gyűlölné.

Digsi 2022.04.16. 16:18:54

@o velho: Meg az angoloknál. Ruandába visznek minden illegális migránst. Nincs még számottevő áremelkedés.

2022.04.16. 16:20:13

@Digsi:

Ennek az előgerinchúros genetikai hulladéknak erről szól az élete. Hét közben rá van gyógyulva a pofája a hegesztőpisztolyra, hétvégén vedeli a tablettást, és előadja a bubkópesti libernyák "értelmiséget".
Az olyan sötét, hogy egy atomvillanás csak pislákoló gyertyafény lenne a fejében.....

kajakibrahim 2022.04.16. 16:32:04

@Digsi: voltam. konkrétan hercegszántón.

nagyon korrektek voltak a helyi erők, a jegyző például fel se vette a népszavazási hülyeséget. azt mondta, hogy nem adja a nevét ehhez a hülyeséghez.

mire vagy még kíváncsi? válaszolok szívesen.

Digsi 2022.04.16. 16:34:42

@kajakibrahim: Ok. Mire alapozod hogy csaltak?

kajakibrahim 2022.04.16. 16:36:21

@Digsi: "Ha holnap a pirézeket kéne gyűlölni azt gyűlölné. "

digger, ne szopasd magad, me rosszul áll neked! ja neked már nem áll, csak fityeg:)))

pont te/ti vagytok azok, akik bárkit tudtok gyűlölni, legyen az meleg, liberális, civil, prüsszel, vagy piréz.

ezért válogasd meg mit írsz, mert csak magadat és a fityeszes bűnöző haverjaidat égeted be.

u.i.: te tényleg szén hülye vagy, nem csak mondják;)

Digsi 2022.04.16. 16:38:40

@kajakibrahim: Jóbarát a kérdésre is válaszolsz vagy az kényelmetlen.

kajakibrahim 2022.04.16. 16:39:13

@Digsi: ha van kedved normálisan beszélgetni, akkor részemről mehet.

2022.04.16. 16:39:54

@Digsi:

Nem elég neked, hogy a kócos fiút kitiltották Oroszországból?DDD

Egyébként érdekes lesz megfigyelni, hogyan reagálja le az UK a válságot. Mint nem eju tag.....

Digsi 2022.04.16. 16:40:08

@kajakibrahim: Normálisan kérdeztem valamit. Nem kaptam választ

2022.04.16. 16:41:12

@Digsi:

Ne sürgesd, meg kell kérdeznie a dk-s központot.....

Digsi 2022.04.16. 16:41:19

@o velho: Szarul. Borisznak ég a lába alatt a talaj muszáj habot verni neki.

kajakibrahim 2022.04.16. 16:41:24

@Digsi: válaszolok, de csak akkor, ha normálisan tudunk beszélgetni.

mehet?

részemről igen.

kajakibrahim 2022.04.16. 16:44:04

@o velho: erdész! egyszer próbálj már normális lenni.

te is ebben az országban élsz, és én is. nem mehet ez az acsarkodás a végtelenségig.

ha valamit akarsz tőlem kérdezni, akkor bátran tedd fel. válaszolni fogok, ígérem.

Digsi 2022.04.16. 16:46:00

@kajakibrahim: Részemről mehet bár eddig is te rúgtad fel mindig a tűzszünetet.

kajakibrahim 2022.04.16. 16:47:42

@Digsi: a válasz a következő:

1. a köztévé 0-24-ben ekézte az ellenzéket, úgy, hogy a fele ország nem fityeszes.

2. az interneten sok milliárdot költött a fityeszmaffia az ellenzék gyalázására.

3. még a kovid tájékoztatásban is fityesz propaganda ment.

és sorolhatnám reggelig.

Digsi 2022.04.16. 16:50:07

@kajakibrahim: Ez csalás? Mi ebben a törvénytelen?
Mit a véleményed a bajnai féle adatlopáshoz?

kajakibrahim 2022.04.16. 16:52:09

@Digsi: haver, látod most is belém rúgsz.

én soha nem voltam durvább veled, mint te velem.

viszont te, ha megsértődtél, akkor kitiltottál, én nem tudtam ezt veled megtenni.

sőt, még gumának is többször mondtam, hogy ne tiltson títeteket ki a kocsmánkból, mert akkor nem látja a kívülálló, hogy kinek mi a nézete.

Digsi 2022.04.16. 16:54:04

@kajakibrahim: Mikor kijött belőled a tahó ki kellett hogy tiltsalak de most hajrá bizonyíthatsz.

2022.04.16. 16:57:38

@Digsi:

Megnézted a Tölgyessy interjút a partizánon? Tételesen cáfolja a süket libernyák mantrákat.

kajakibrahim 2022.04.16. 16:57:51

@Digsi: "Ez csalás? Mi ebben a törvénytelen?"

látod digger, ez a baj, hogy egy világ választ el minket egymástól.

neked ezekkel semmi gondod nincs, pedig ez csalás. te szeretnél olyan foci meccset nézni, ahol az egyik csapat 11 játékosból áll, a másik meg 3-ból?

és ha nyer a 11 tagú csapatod, akkor büszke leszel?

ez komoly haver?

kajakibrahim 2022.04.16. 16:59:54

@Digsi: digger, volt olyan, mikor azt olvastam a fejedre, hogy mit szólna hozzád mácsaipál.

nálad van itt a hatalom, és sokszor visszaélsz vele.

Digsi 2022.04.16. 17:00:25

@kajakibrahim: Miért mit akarsz handicapet?a jobban futó lóra súlyokat tegyenek ami visszafogja?

Még egyszer kérdem mi volt a csalás?

Digsi 2022.04.16. 17:01:11

@kajakibrahim: Mi köze Mácsainak a mi vitánkhoz?

2022.04.16. 17:01:37

@Digsi:

Nem fog tudni értelmes, releváns választ adni, mert ha tudna, azzal megtagadná önmagát, meg a bandáját......

kajakibrahim 2022.04.16. 17:05:54

@Digsi: "de most hajrá bizonyíthatsz."

látod haver, erről beszélek. mit kéne bizonyítanom neked?

azt kértem tőled, hogy beszélgessünk, vitatkozzunk, erre te ilyeneket írsz nekem.

de lépjünk tovább!

azt szeretném meg tudni tőled, hogy mi tetszik az oroszokban, putyinban?

kajakibrahim 2022.04.16. 17:07:48

@o velho: erdész, miért jössz hátulról?

állítólag ti vidékiek egyenes arcok vagytok.
akkor miért nem hozzám szólsz?

Digsi 2022.04.16. 17:08:26

@kajakibrahim: Semmi. Ha békén hagyják őket a legbékésebb nép.

Szóval Bajnai?

2022.04.16. 17:10:14

@Digsi:

2010 óta negyedszer vágta pofán a magyar nép ezeket a hazátlan, hazaáruló libernyák majmokat. És még most sem értik. Még most sem szállnak magukba. Még most is másokban keresik a hibát.

Digsi 2022.04.16. 17:11:33

@o velho: Kívánni sem lehetne jobbat.

kajakibrahim 2022.04.16. 17:11:57

@Digsi: semmi. csak azt akartam prezentálni evvel a fél mondattal, hogy te akkor is kitiltottál, mikor mácsaipálról beszéltem neked.

a csalást leírtam, de szerinted nem volt az, hogy az egyik csapat 11 a másik 3.

ezek után mit mondjak még?
ha már az egyszerű számokban se tudunk megegyezni!

Digsi 2022.04.16. 17:13:49

@kajakibrahim: Törvényes vagy nem? a másik oldal ugyanilyen fölényben volt mikor kormányzott. az nem volt baj. Most se legyen.

bajnai?

kajakibrahim 2022.04.16. 17:14:12

@Digsi: bajnai féle adatlopás. az mi?

léccives dobjál valami linket, me én erről nem hallottam.

2022.04.16. 17:16:10

@Digsi:

Orbán úgy takarította el ezeket a liberopatányokat 2010-ben, hogy egyetlen saját médiája volt, a Heti Válasz....

kajakibrahim 2022.04.16. 17:17:53

@o velho: meg a hír tévé, meg az m1, unzovájter!

erdész, ha hazudtok magatoknak, akkor úgy jártok, mint putyin.

Digsi 2022.04.16. 17:19:49

@kajakibrahim: Egyet jól jegyezz meg. Nem médiákok számának a birtoklása számít hanem a nézettsége. Márpedig a legnézettebb ellenzéki média a Retekklub.

kajakibrahim 2022.04.16. 17:24:10

@Digsi: origo egy propagandagyár. jó hogy nem a szputnyik, vagy a rássentudéjt rakod be! valami más nincsen?

ha csak az origot olvasnánk, akkor már rég a szovjetunió része lennénk.

lécci ne nevettesd ki magad!

Digsi 2022.04.16. 17:25:09

@kajakibrahim: Gugli a barátod üsd be hogy bajnai adatlopás

kajakibrahim 2022.04.16. 17:28:52

@Digsi: nincs igazad, többszörösen sem!

én csináltam mozgó urnás szavazást. a 10 helyszínből 5 helyen, a háttérben az m1 ment. olyan emberek szavaztak, akik a jövő évet se érik meg, de a viktorra akartak szavazni. még azt se tudták, hogy a fityesz mi, csak a viktor. ha segítettem volna neki, hogy az ellenzék a viktor, akkor behúzták volna oda.

nem tettem, me láttam, hogy nem ezen múlik.

Digsi 2022.04.16. 17:30:03

@kajakibrahim: Ok. Médiafölény lezárva.

Bajnai?

kajakibrahim 2022.04.16. 17:31:32

@Digsi: nem tudom, hogy hol akadt be ez a bajnai dolog neked, de itt még a fityesz médiában sem volt ez téma.

de ha neked ez a fixaideád, akkor legyen.

2022.04.16. 17:35:57

@Digsi:

Tudod az a baj, hogy a hülye vidéki hiába kereste a moslékkoalíciót, sehol nem találta. Mert az már derogált ezeknek a parazitáknak, hogy végig járják a vidéket. Úgy gondolták, elég ha bunkópestről osztják az észt.

Tévedtek...

kajakibrahim 2022.04.16. 17:37:07

@Digsi: mondom ez egy képzelt dolog részedről.
itt semmi ilyen nem volt.

Digsi 2022.04.16. 17:37:56

@o velho: Nézd beteszi hogy médiafölény van. Mert 10emberből 5 a kormánypárti tv-t nézi- 10ből 5. Most erre mint mondjak.

kajakibrahim 2022.04.16. 17:38:44

@o velho: erdész, az ilyen tuskóknak mint te, ezer évig beszélhetnénk, akkor is kimenekülne a lányod prüsszelbe!:)))

Digsi 2022.04.16. 17:39:06

@kajakibrahim: Milyen nem volt. Minden ismerősöm kapott sms-t.

kajakibrahim 2022.04.16. 17:40:07

@Digsi: nem ezt mondtam. miért hazudozol, miért?

kajakibrahim 2022.04.16. 17:42:21

@Digsi: kitől kapták?

mégegyszer mondom, itt magyarországon ilyen hír nem volt.
pedig a fityesz propaganda minden bolhából elefántot csinált.

mégegyszer mondom! itt nem volt ilyen hír.

kajakibrahim 2022.04.16. 17:44:32

@Digsi: azt mondtam, hogy vidéken, az öreg emberek nagy része a fityesz propagandát nézi, ahol az ellenzék csak negatív kontextusban jelent meg.

ezt mondtam.

Digsi 2022.04.16. 17:46:13

@kajakibrahim: 10ből ötöt láttál aki az m1et nézi. ez médiafölény?

kajakibrahim 2022.04.16. 17:46:27

@Digsi: mégegyszer mondom. itt magyarországon nem volt ilyen hír.

sem a kesmában, sem az m1-en, sem máshol.

Digsi 2022.04.16. 17:47:26

@kajakibrahim: Amit belinkeltem az Szváziföldről van?

kajakibrahim 2022.04.16. 17:47:58

@Digsi: miért nem érted, amit mondok?

tudod hány plakát helye volt az ellenzéknek?

2000. a fityesznek 25000.

ezt érted?

kajakibrahim 2022.04.16. 17:52:16

@o velho: erdész, aki itt patkány, az te vagy.

Digsi 2022.04.16. 17:52:32

@kajakibrahim: A csalás törvénytelen. A reklám törvényes semmi sem limitálja a számukat.

kajakibrahim 2022.04.16. 17:58:04

@Digsi: de, a kampány költést, még a fityesz törvények is szabályozzák.

szerinted a fityesznek honnan volt ennyi pénze?

szerinted a fészbukon elköltött 5 milliárd fityesz pénz törvényes volt?

olyan szinten lejtett a pálya a fityeszmaffiának, hogy normális embernek kifordul a bele ettől!

Digsi 2022.04.16. 18:02:34

@kajakibrahim: Soros Gyuri bácsi milliárdjai bezzeg rendben vannak. Ok lejt a pálya.
Engem nem ez érdekel.
A nagy arc érdekel amit előtte előadtál. Akkor nem tudtad hogy lejt a pálya? Ugyan már...
Kifogásokat keresel.
Tavaly határozottan állítottad hogy elsöpritek a Fideszt hogy más világ jön hogy vége Orbánnak. Ide írtad le többször is.
A győzelem előtt nem lejtett a pálya a győzelem után meg igen?
Hogy van ez?

Bajnai?

kajakibrahim 2022.04.16. 18:09:56

@Digsi: "Soros Gyuri bácsi milliárdjai bezzeg rendben vannak"

digger, miért hazudozol?

dobjál már egy linket ezekről a milliárdokról!

"Tavaly határozottan állítottad hogy elsöpritek a Fideszt hogy más világ jön hogy vége Orbánnak. Ide írtad le többször is."

hol írtam ilyet? tedd már be!

arról beszéljél, hogy miért csal a fityesz, ha ennyire kurvára
igazatok van, miért?

kajakibrahim 2022.04.16. 18:12:33

@o velho: erdész bakker! téged a futyeszmafia még a cserepadra se ültetne le, me egy luzer vagy!:)))

Digsi 2022.04.16. 18:12:39

@kajakibrahim: Ok. Tehát Soros nem támogatta a baloldalt.
Te nem köpted a markod hogy nyertek. Bazmeg te a Fideszre szavaztál.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Egy csalást mondjál. Csak egyet.

Bajnai?

kajakibrahim 2022.04.16. 18:16:30

@Digsi: hány milliárddal támogatta sorosgyörgy az ellenzéket?

a mai nap kábé 10 csalást mondtam, csak te süket vagy.

putyin?

Digsi 2022.04.16. 18:18:48

@kajakibrahim: Soros a civil szervezetein keresztül vastagon kibélelte az ellenzéket.
egy csalást sem mondtál.
Nocsak Putyin is benne volt a kampányban?

Bajnai?

kajakibrahim 2022.04.16. 18:23:33

@Digsi: "Soros a civil szervezetein keresztül vastagon kibélelte az ellenzéket."

meséjj, dobj valamit, me ez így egy humbug részedről!

ja és egy tucat csalást mondtam.

putyin?

Digsi 2022.04.16. 18:25:51

@kajakibrahim: Ok igazad van Soros nem pénzelte az ellenzéket.
Egy csalást sem mondtál.
Putyin? Korunk legnagyobb államférfia.

Bajnai?

kajakibrahim 2022.04.16. 18:31:01

@Digsi: "Ok igazad van Soros nem pénzelte az ellenzéket."

végre valamiben egyetértünk.

"Egy csalást sem mondtál."

többet is mondtam, csak szerinted az nem volt az, pedig még a fityesz maffia is szembeszarta magát.

putyin egy háborús bünös állat, aki úgy fogja végezni, mint milosevics, vagy a náci háborús bűnösők!

putyin?

Digsi 2022.04.16. 18:32:22

@kajakibrahim: Utoljára kérdem Bajnai?

kajakibrahim 2022.04.16. 18:36:31

@Digsi: utoljára kérdezem, putyin?

Digsi 2022.04.16. 18:45:11

Jó akkor itt azt hiszem be is fejezhetjük. Aki elolvassa az képet kap oldalkocsis barátom felkészültségéről.
Nincs több mondanivalóm te nyertél.

kajakibrahim 2022.04.16. 18:49:57

@Digsi: és a te felkészültségedről is.

szerintem egy döntetlenben megegyezhetünk:)))

Digsi 2022.04.16. 18:51:39

@kajakibrahim: Ne szerénykedj jobb voltál. Kívánom hogy maradj ilyen az összes ellenzékivel együtt.

kajakibrahim 2022.04.16. 18:52:33

@Digsi: egyébként azt vágod, hogy mi az avatarom?

ilyen motorom volt.

yamaha thunderace. 140LE 270 volt a vége.

Neytiri1 2022.04.17. 10:30:20

@kajakibrahim: tetaga! Amit idéztél a másikon imádatod tárgyáról, csak annyit fűznék hozzá, hogy:

- mit mutatott meg? Mióta megtámadták lobbizik a világban, hogy adjanak neki még és még és még

- követeli a repüléstilalmi övezetet a NATO-tól, miközben tisztában van vele (ha másért nem azért, mert elmondták neki már), hogy az akár egy világháborút indíthat, vagyis a követelése belerántja Európát egy háborúba. Követeli a fegyvert és paripát is, leszarja, hogy putyin mit mond ezekről az országokról

- követel és kap fegyvert, nem keveset, és pénzt, így nem mondanám, hogy saját akármiből mutatja meg, amit megmutat

- szankciókat követel, aminek nagy részét meg is kapja, ami egyébként Európa gazdasági összeomlásához, vagy közeléhez fog vezetni

- vádol, miközben országában a nemzetiségi kérdést egészen durva módon oldotta meg

- te lehet, hogy csak az ukránbarát híreket/videokat/képeket/cikkeket látod, de van más is
- értékrendről írt az idézetted. Nekem azért vannak fenntartásaim, egy magas sarkúban nagyjából kurvának öltözött "férfi" táncáról, vagy amikor azt imitálja, hogy a farkával veri a zongorát

- álkeresztény? Vajon mikor a kisebbséget fizikai bántalmazások érték, akkor hol voltak az ukrán keresztények?

- árnyékboksszal vádol mást? Tudod én úgy gondolom, hogy ne mások faszával verje valaki a csalánt és aztán verje még hozzá a mellét, hogy ő milyen fasza elnök. Az ő harca az orosszal egy olyan gazdaság válságot, inflációt hoz el, ami még nem volt, de neki még mindig nem elég, még akar, mindent.

- bár nem kedvelem orbánt, felháborít, hogy ez a "művészúr" hogy beszél az én miniszterelnökömről, hogy óbégat a tisztelt nagykövetasszonya, hogy fenyegetőznek, hogy mi lesz, és az is, hogy nem értik meg, hogy nekünk szükségünk van az orosz olajra és nem kívánunk anélkül élni, addig legalábbis semmiképpen, amíg teljes egészében nincs helyette más.

Én kíváncsian várom, hogy te meddig leszel művészúr imádó, mikor lesz eleged abból, hogy minden kurva drága lesz, hogy nem lesz ez, meg az, hogy esetleg elveszíted a munkád, hogy fázni fogsz, hogy nem lesz hús. Azt már nem kérdezem meg, hogy akarsz -e majd menni katonáskodni, hogy megvédd őket, vagy már magunkat, hiszen kinőttél a korból.

És azt is szívesen olvasnám tőled, hogy hogyan képzeled a jövőt, ha mindent megkapnak ezek, és Európa szerte szar lesz az élet, akár évekig. Milyen megoldásokban látod ennek kikerülését, vagy együttélését vele?

Egyébként, ha már te idéztél valami okos és bölcs embertől, akkor én is, bár biztos olvastad már, mert máshol leírtam:

"Vang Ji hangsúlyozta, hogy a kínai fél reméli a mielőbbi tűzszünetet és a béke helyreállítását, és a maga módján erőfeszítéseket tesz ennek érdekében.

„Ugyanakkor úgy véljük, hogy minden félnek meg kell teremtenie a béketárgyalások elősegítéséhez szükséges környezetet és feltételeket. Nem elfogadható, hogy egyrészt tűzszünetet és a háború befejezését követeljük, másrészt folyamatosan nagy mennyiségű fejlett fegyvereket és felszerelést szállítunk, ami az ellenségeskedések további eszkalációját okozza“

– idézi a RIA Novosztyi.
Hozzátette azt is, hogy elfogadhatatlan, hogy egyrészt kinyilvánítják a párbeszéd és a béketárgyalások támogatását, ugyanakkor végtelen egyoldalú szankciókat vezetnek be, amelyek az ellentétek további szítását segítik elő."

Nem érzed, hogy van benne valami igazság?

És nem, nem vagyok putyinista, békepárti vagyok, viszont nem viselem jól a művészúr pökhendi, lekezelő, követeléseit, a haknikat, amit csinál, azt, hogy gondolkodás nélkül sodorja Európát nehéz helyzetbe, ami egyébként balga módon még bele is megy (hogy miért, annak számtalan magyarázata van a virtuális világ megszólalói között), így egyáltalán nem gondolom, hogy ez egy bátor, értelmes, valódi értékrenddel rendelkező ember.
A háborúba keveredett országokat segíteni kell, de valóban úgy, hogy a nem háborúba keveredett országoknak is el kell valamilyen szinten "pusztulniuk"?

Persze ő az a hős, aki megvédi Európát az orosztól.
Van valamilyen 100%-os bizonyság arról, hogy el akarja foglalni? Vagy csak bizonyos országok vezetőinek jutott ez eszébe? Tényleg egy elképzelt gondolat miatt kell felégetni a normális életet?

Ja, azt a kérdést már nem is tenném fel, hogy a világ más országok usa támadásánál miért nem borult ki ennyire.

kajakibrahim 2022.04.17. 12:46:58

@Neytiri1: tekékcsaj! miért nem odaírsz, ahol biztosan megtalálsz?

egyébként, annak ellenére szeretlek, hogy egy szőke nő vagy:)))

uploads.disquscdn.com/images/2c3df13e82e697a2c1044ebb219322771a1f1b6be35cc502cf54c8401d357919.gif

Neytiri1 2022.04.17. 13:51:32

@kajakibrahim: itt írogattál tegnap egész nap, miért ne lehetnél megtalálható itt?
Kértelek a spinoffon, hogy válaszolj, nem tetted meg.
De itt sem, ahogy látom. Pedig azt hittem, hogy kurva jó tényekkel meggyőzöl, hogy neked van igazad és nem úgy jó, ahogy én gondolom.
Várom a meggyőzést, bárkitől.

Én nem bírom a kacsingatós haverodat, talán már kiderült.

Szidjátok a fideszre szavazókat, a nem ukrán rajongókat, de arra választ adni, hogy miért is kéne szeretni ezt a pojácát (művészúr), illetve az ellenzék mire lett volna jó - lám, alig száradtak meg a papíron a tinta, már egymásnak estek és egymásra mutogattak, vajh milyen lett volna a kormányzás ezekkel?

Képtelen egy normális ellenzék "kifejlődni" ebben az országban, ami leváltsa őket (fidesz). Én lennék a legboldogabb, ha jönne végre egy potens (cselekvőképes) társaság és repülne a narancs társaság.

Mit vártál volna ettől a széthúzó, egymás egészen durván cseszegető álösszeálltellenzékineknevezettnevetségestársaságtól?
Megváltja a világot? Felvirágoztatja az országot? Eljön a kánaán? Mindenkinek jó lesz? Igazságos lesz minden?

Ész és összefogás is kéne hozzá, és nemcsak önön érdekek.
Abból van most is elég.

u.i.: És szerintem gyurcsánynak el kéne tűnnie a politikából. :)

kajakibrahim 2022.04.17. 14:15:37

@Neytiri1: "Kértelek a spinoffon, hogy válaszolj, nem tetted meg."

le vagyok ott tiltva. ezt érted?

itt is le vagyok kábé 20x, de digger annyira putyincsicska, hogy muszáj volt az arcát belevernem putyin szarába:)))

egyébként, a spinoffon szinte mindenki retardált. te néha mutatsz valami értelmet, de aztán te is fullba tolod a kretént.

evan cica. egyébként szeretlek, mek miegymás, de evan;)

zenét bírod? tessék!:

www.youtube.com/watch?v=6z9nUFu9Ga0&list=RDEMLWwtOHqJzLjJgSMLrfSi7w&start_radio=1

Neytiri1 2022.04.17. 14:34:03

@kajakibrahim: ne viccelj, hogy te aki naponta csinál új nicket nem tud írni oda.
Választ várok tőled a kérdéseimre.
A haverodéra is, akinek írtam miután lecsuprozott.
Jöjjön ide és válaszojon. Normálisan.
Ha nem tudtok, az azt jelenti, hogy nem tudtok választ adni, hogy nem tudtok a távlatokban gondolkodni, hogy csak pillanatnyi állapotot vagytok képes végiggondolni, hogy nem tudtok megoldást, hogy csak felültetek valamire, amiről fogalmatok nincs, hogy hogyan lehet leszállni, és mi lesz a földre éréskor.
Kretén? Én nem képzelem azt, hogy mindent tudok. Én kérdezek, és leírom, hogy valamit nem tudok, és segítsen aki tud. Soha nem állítottam, hogy én okos vagyok, hogy mindent tudok, hogy az ismeretanyagom tökéletes. Leírtam most is, hogy meggyőzhető vagyok. Csak legyen már végre egy normális pojáca barát, aki meggyőz!

Neytiri1 2022.04.17. 14:54:37

@kajakibrahim: nos, a haverod gyáva és nem mer idejönni, csak ott járatja a száját, maradtál te kedvestagám, hogy meggyőzz! :)
Nos?

kajakibrahim 2022.04.17. 15:11:17

@Neytiri1: nem a haverom.

egyébként, miről győzzelek meg?

kajakibrahim 2022.04.17. 15:33:59

@Neytiri1: itt nem fogok neked válaszolni, mert nem értenék a helyiek, és így nincs értelme.

ha érdekel a válaszom, akkor gumánál megkaphatod.

részemről ennyi volt itt veled.

Neytiri1 2022.04.17. 15:55:21

@kajakibrahim: akkor ma sem lettem meggyőzve arról, hogy éljenzelenszkij és vesszen a világ emiatt.
Még csak annyit, hogy írtad, hogy a két embernél van különbség, hogy kire néz föl az ember.
Én egyikre sem...

Digsi 2022.04.17. 20:53:13

@kajakibrahim: Beleverted az arcom?
Azt hiszem aki elolvassa a beszélgetésünket az világos képet kap.

2022.08.22. 07:13:14

Hello Digger!
Itt nezhetok meg a motorfureszekrol a kepek, amik az erdeszeti muzeumban keszultek, amit a chaten is emlitettem:
indafoto.hu/cascabel/erdeszeti_muzeumduncan_bcjun25
- - -
Vilag proletarjai egyesuljetek! Akhmat Sila! Slava Russia! :)

levon 2022.10.16. 21:29:46

Slava :)

Ez a művetlen, aluliskolázott, agysérült kis ótvar geci zolee hágja a kecskéket odaàt :)

pucimuci 2022.10.31. 17:09:01

@levon: na ..odaszart a downing 10 elé a sérült agy.

pucimuci 2022.11.02. 12:19:18

“ SzZoole 2022.11.01. 18:31:51
@nyuszigonosz: dejóegyeseknek :-)

Én meg húzom az igát…….sírok :-)”

Húzod a faszt minimálbéres dispécser..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.03.25. 17:14:22

Második bekezdés első mondat.
Több nem is kell!

radio tarifa 2023.04.22. 17:16:23

Na betelofonáltál az atv-be buta csaba? :))))

Móka Miki 2023.05.19. 21:44:51

Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát.

Ewwwww
süti beállítások módosítása