HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Nyugaton a helyzet változatlan.

2014.01.11. 20:58 diggerdriver

Ez az írás a Határátkelőn megjelent harmadik posztomnak teljes másolata.Az időrendi folytonosság miatt ide is be kell tennem.Aki olvasta az hagyja ki aki nem olvasta az pótolja.

 

Több mint két év telt el a Határátkelés óta és itt az ideje egy kis összegző visszatekintésnek.

Mi változott mit látunk másként az első posztom megírása óta?

Nálam okosabbak azt mondják hogy a kivándorló az évek során különböző stációkon megy keresztül mint Jézus az utolsó útján. Remélem azért a keresztre feszítés elmarad.

A hazához való viszony.

Nagyon sajnálom hogy ezt kell mondjam, de a mindennapi hírek amiket hallunk otthonról napról napra jobban megerősítenek a döntésünk helyességéről. Bevallom visszás érzés ez, mert egyrészt az ember szeret visszaigazolást kapni ha igaza van, másrészt meg rettenetesen sajnálom azokat akik otthon küszködnek a rájuk kényszerített helyzetben.

Nincs honvágyam, nem is volt soha. A két és fél év alatt egyszer voltam otthon egy hetet.

Nem dobott fel amit láttam.Magyarország kapott egy esélyt 23éve és elherdálta.

Kidobta az ablakon. Felelős nincs, minden megy tovább.

 

London.

Negyvenhét évesen óriási lépést tettünk. Most kezdek csak belegondolni hogy mit vállaltunk.

Családostól alig nyelvtudással minden hidat felégetve magunk mögött országot váltani nagy merészség. Vagy felelőtlenség.. Nem bántuk meg. Többet láttunk, többet éltünk, többet tapasztaltunk ezalatt a rövid idő alatt mint otthon húsz év távlatában.

Még mindig úgy érezzük mintha egy álmot élnénk meg.

Sokszor előfordul hogy megyünk valahova kocsival és nézzük a tájat majd valamelyikünk megszólal "hitted volna?" vagy "gondoltad volna?". Nem, soha nem gondoltuk hogy egyszer ezt megéljük. Hiszen ki vagyok én? Egyszerű munkásember aki most tapasztalja hogy az az ország, a politika a politikusok mit vettek el tőle.

Londonban élek. Azt mondják ez a Világ Fővárosa. Multikulturális metropolisz.

Ezt a várost nem lehet megunni. Mindig új arcát mutatja, ráadásul én a munkámnál fogva a legváltozatosabb helyeken dolgozok.

Jó itt élni.

 

Mennyi pénz kell az elinduláshoz?

Egyszerű a válasz minél több. A pénz menyisége fordítottan arányos a szerencsével.

Minél szerencsésebb vagy annál kevesebb pénz kell.

A probléma ott van hogy nem tudod mennyire vagy szerencsés.

Szerencséd megtámogatása minél jobb nyelvtudással ajánlott opció.Munka nélkül kúrva drága tud lenni London. Ha munkát találtál már nagy baj nem lehet.

Van olyan magyar barátom aki kezdetben egy autómosóban dolgozott napi 25fontért.

Ez messze elmarad a minimálbértől de a semminél pont 25fonttal több.

Kibírta, most egy gyárban dolgozik ahol túlórával ugyan de havi 1300-at kap.

 

Közlekedés.

Az egyetlen jelentősebb negatívum. Megszokhatatlan a buszjáratok kiszámíthatatlansága.

A vezetési stílus embertelen, mindez jó adag rosszindulattal párosítva. Nem meglepő ha a sofőr a végállomástól néhány megállóval visszább egyszer csak azt mondja hogy nem megy tovább, mindenki szálljon le, mindezt szakadó esőben egy fedél nélküli buszmegállóban. Amikor mindenki leszállt akkor becsukja az ajtót és tíz percet vár míg megérkezik a következő járat. Rosszindulat a köbön.

Munkába indulni mindig jó nagy ráhagyással ajánlott mert nem tudni mikor kell másik útvonalat tervezni.

A metró csak egy fokkal jobb. Hónapokig járhatunk biztonságban ugyanazon a járaton aztán egyszer csak kapu bezárva, metró nem megy.

Olyan is előfordult velem hogy egy ipszilon szerűen elágazó metróvonalon én az egyik ágba akartam menni de a vezető oda nem kapott jelet és simán elvitt a másik irányba.

 

Közlekedés autóval.

Nekem nagyon nehéz volt megszokni a baloldali közlekedést, ezt eddig egy visszapillantó tükröm bánta. Rengeteg a totojázó bénázó bizonytalan sofőr míg például a BMW-sek ugyanolyanok mint Magyarországon. Agresszív barmok.

Az utak jó állapotúak, sok a gyorsforgalmi emelt sebességű út de sok a dugó is.

Ugyanis teljesen természetes hogy egy kétszer háromsávos út egyszer csak kétsávos lesz majd megint háromsávos és vissza kétsávosra.

Általános tapasztalat hogy a sofőrök jobban odafigyelnek egymásra és toleránsabbak mint otthon.

Általában türelmesen korrigálják balfaszságainkat. Valahogy itt jobban biztonságban érezzük az úton magunkat.

Használt autókat fillérekért lehet venni.

Valamikor Magyarországon vettem egy tíz éves első generációs Nissan Primerát. Kétezres dízelt minden extra nélkül 70lóerős motorral. Se légkondi se ABS se semmi. Egymillió forintot fizettem érte.

Itt vettem egy tízéves Nissan Primerát az újabb modellt minden extrával, 138lóerős 2,2-es dízel motorral, magyar pénzben 670ezer forintért.

Hat órát dolgozok egy teletank gázolajért, havi 100font a biztosítás ami a saját kárt is fizeti, valamint évi 127 font az útadó ami minden autópálya használatára is jogosít és évi 40font a parkolási engedély az utcán.Átírási illeték nincs.

Az autó körülbelül tíz litert fogyaszt száz mérföldre. Az 14fontba kerül. Ha munkába járok vele akkor minden mérföldből az adóalapban leírhatok 45penny-t. Száz mérfőld esetében 45fontot.

Mivel az adóalapból történik ez azt jelenti hogy kb 10fontot visszakapok a 14-ből.

Heti 100mérföld munkába járás 4-5fontomba kerül.

Ha veszek egy heti buszbérletet az 20font, metró esetén jóval több.

Ebből kb 4font jön vissza vagyis egy heti bejárás busszal 16 font.

Mindez azt jelenti hogy heti 300mérföldig jobban járok ha autóval megyek munkába.

Hiába na ütik vágják itt a vállalkozókat.

 

A lakások.

Másfél évet laktunk egy studió lakásban hárman.

Kis lakás volt de nagyon jó helyen és szerettünk ott lakni.

Aztán nagyobba költöztünk még jobb helyre és itt is szeretünk lakni.

Nem győzöm elégszer megemlíteni Tibor nevét akinek mindezt köszönhetjük.

Ittlétünk egyik legnagyobb szerencséjének tartjuk hogy megismertük.

Fantasztikusan segítőkész végtelenül jóindulatú rendkívül kedves ember.

Megtiszteltetés hogy ismerhetem.

Egyébként a landlordról aki alattunk lakik szintén csak a legjobbakat mondhatom.

Szerencsések vagyunk.

 

Munka

Ennyi idő alatt megismertem az itteni építőipart.

El nem tudom mondani mennyi újat tanultam. Azt kell mondanom még szakmailag is tanultam az angol gépkezelőktől.

(zárójelben mondom el a szakmabelieknek hogy Magyarországon ismeretlen a mélyásó kanál hegybontóként való használata, itt viszont napi szinten többször is alkalmazzuk. Legalább 20%-kal hatékonyabbá teszi a munkát bár az automata kanálcserélő másodpercekre rövidíti a kanál megfordításának idejét ami otthon nem feltétlenül van így mert ott még mindig ritka a quick hitch pláne kisebb gépeken)

Magyarországon harminc év alatt dolgoztam három géptípus öt modelljével, itt pedig két év alatt tizenhét típus negyvenkét különböző súlyú modelljével. Sok helyen dolgoztam Londonban hatalmas nagy cégektől a kisebb vállalkozásokig. Csak néhányat említenék. PC Harrington, Braun, Brennen, Breheny, Galldris. Mindenhol mindig látok és tanulok újat. Most novemberben megkaptam a legmagasabb fokú gépkezelő jogosítványt így még több esélyem van munkát találni.

A munkahelyeken elképesztő magas a munkavédelem szintje. Ha az angol szintet 100%-nak veszem ahhoz képest a magyar jó ha 10%.

Szárnyal az építőipar, elképesztő szakemberhiány van.

Nagyon sok emberrel kerültem kapcsolatba rengeteg országból. Soha senkivel a legkisebb problémám sem volt.

Soha hátrányos megkülönböztetést nem éreztem. Mindenhol megbecsült szakember voltam. Külön kiemelném a román munkásokat.Rengeteget köszönhetek nekik.

Mindig megkülönböztetett jóindulattal és segítőkészséggel viszonyultak hozzám.

Minden nap egy új élmény egy új tapasztalás. Megunhatatlan.

Minden pillanatát élvezem.

 

Boltok, áruk, megélhetés.

Hazudnék ha azt mondanám hogy nem mennek felfelé az árak. Mennek.

Kibírható. Nem tényező. Nincs olyan hogy veszünk valamit majd egyszer csak nem vesszük tovább mert elviselhetetlenül felment az ára. Viszont elképesztő akciók is vannak.

Azért egy eredetileg 7fontos 30dekás Nescafé akciós áron 3,75-ért nem rossz.

Megtanultuk hol mit érdemes venni, jártunk minden multihoz, jelenleg a heti bevásárlást legnagyobb részben a LIDL-ben vásároljuk.

Minden szombaton elmegyünk az edmontoni bevásárlóközpontba ahol egy helyen minden megvan.

Elsőnek beülünk egy étterembe ahol megebédelünk. Olyan adagokat adnak ami nekem is bőven elég pedig ez nagy szó. A legdrágább fogás sincs több 5fontnál. Törzsvendégek vagyunk családtagként bánnak velünk.

Utána bevásárlás a LIDL-ben, az árut kivisszük a kocsiba majd irány a Tescó. Ott már csak a heti üdítő és söradagot vesszük meg esetleg néhány apróságot. Aztán bejárjuk a helyi Charity-kat aztán a zöldségeseket és henteseket. A kisebb boltokon kívül van egy nagy ASDA, egy Tesco, egy Iceland, egy Home Family, egy Wilkinson, három különböző egyfontos, egy Argos, rengeteg étkezde, pékség, ruhás bolt, és a legolcsóbb sportbolt a Sport Direct.

Edmonton egyébként egy, a Budapesti nyóckerhez hasonló hely ennek megfelelő közönséggel de az egy dolog hogy nem laknék ott viszont vásárolni jó.

Egy heti bevásárlás meg szokott állni 80fontnál. Ebbe belefér hogy kékpenészes sajtot meg skót vagy norvég füstölt lazacot vigyek a munkába enni. Nem azért mert megtehetem hanem mert megfizethető. Lényeges különbség.

 

Kultúra, szórakozás.

Fő kulturális és művelődési csapásirány nekünk a különböző bolhapiacok. Tényleg függőséget okoz.

Komolyra fordítva a szót rengeteg esemény kínálja magát.

Voltunk a Csík zenekar koncertjén meg a Sohoban színházban és néhány magyar rendezvényen.

Egyedül az Állatkert ami nagy csalódás. Nem ajánlom senkinek.

 

Oktatás.

A fiam két év alatt perfektül angol kiejtéssel megtanulta a nyelvet.

Az iskolában szinte minden héten van valami tudományos bemutató vagy viszik a gyerekeket valami múzeumba, kiállításra. Beilleszkedett, szeret iskolába járni. Harmadik nyelvnek spanyolt tanul. Itthon meg én oktatom az élet nagy dolgaira. Oda kell figyelni mert érdekes mondatszerkezeteket tud összeállítani. Szállóige a családban hogy "elbrokenelt a skinem" és ezért "megváltozott a külalakom" meg "csöndülj le".

 

A bürokrácia.

A bürokrácia kettős elvet követ.

A vállalkozóknak vagy ha bármilyen dolgot, például autóátírás vagy parkolási engedély kiváltását kell intézni meglepően gördülékenyen megy minden. Általában interneten mindent el lehet intézni.

Ellenben.

Ha bármilyen segélyt vagy juttatást szeretnénk igénybe venni akkor nyomtatvány hegyeken kell magunkat átrágni. Mindig újabb kívánsággal áll elő a hivatal bár az becsülendő hogy a kért támogatás az az első papír beadástól jár visszamenőlegesen.

Amikor a gyerek támogatást megigényeltük akkor tőlem négy hónapra visszamenően teljes napi eseménynaplót kértek.

Bele kellett írni hogy melyik nap dolgoztam hol, kinek, mennyiért.

Aztán megítélték a segélyt és pontosan a gyerek támogatás összegével csökkentették az albérlet hozzájárulást. Úgyhogy hiábavaló volt az egész procedúra.

 

Az itteni magyarokról

Számtalan rémtörténetet olvasni a neten magyarok közötti konfliktusokról.

Nekünk homlokegyenest mások a tapasztalataink. Akikkel személyesen találkoztam itt azok mind a barátaink lettek, összejárunk vagy időnként felhívjuk egymást és mindenki abszolút segítőkész. Gyanítom hogy a rossz tapasztalat a munkakapcsolatokból vagy az együttlakás konfliktusaiból adódik.

Engem egyre többen megkeresnek és tanácsot vagy segítséget kérnek a kitelepüléssel kapcsolatban.

Természetes hogy amiben tudok segítek.

 

Végkövetkeztetés.

Nem bántuk meg. Jól érezzük magunkat.

Jól élünk. Sokkal jobban mint Magyarországon. Nyugodtabb kiszámíthatóbb az élet.

Két út között lehet választani. Vagy fogunkhoz verünk minden garast, mindenből a legolcsóbbat vesszük és a fizetés egy jelentős részét félretesszük. A másik út hogy élvezzük az életet és egy kisebb összeget teszünk félre. Én az utóbbit preferálom.

Soha többet nem akarom megélni azt hogy nem veszek meg a gyereknek egy ezer forintos játékot mert nem telik rá.

Most sem veszem meg mert a fél lakás a gyerek játékaival van tele úgyhogy az ő szempontjából lényegtelen a kérdésfelvetés , mégis micsoda különbség.

Az én szabad választásom hogy beülünk egy étterembe vagy nem. Megiszunk egy Hot Chocolate Milanó-t a Coffe Néró-ban vagy nem.

Keményen megdolgozok minden pennyért. Nem vagyok rákényszerítve hogy lopjak csaljak hazudjak. Vállalkozóként eszembe sem jut hogy adót csaljak.

A vállalkozóbarát környezet itt nem lózung hanem valóság.

Élhető ország korrekt törvények.

Isten óvja a Királynőt.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr595753298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.14. 12:27:23

De jó kis poszt! Most nincs időm, de folytatom az olvasást később! El ne tüntesd DD

2014.01.14. 13:06:00

Sajnos nekem 7 év után is honvágyam van annak ellenére, hogy közösen döntöttük el hogy utazgatunk, na nem kitelepülés, hanem 4-5 év hol itt, hol ott, ahova hívnak. Az otthoni nem túl jó hírek tartanak mégis kint. Összefoglalva megérte, csak egy nő mindig nyavalygósabb, legalábbis én. 45-50 évesen váltottunk, mi sem siettük el. Legutóbb néztem egy Afrikáról szóló filmet, ámultam, bámultam, aztán eszembe jutott, basszus, mi is itt vagyunk!! A közlekedés itt is katasztrófa. Igazán nem magamról akartam írni, csak ahogy olvastam a te sztoridat, önkéntelenül párhuzamot vontam közöttünk. Még mindig nem olvastam el a posztodat végig, de igyekszem. Örülök hogy minden úgy alakult az életedben ahogy szeretted volna. Nem kis dolgok ezek. Üdv egy "afrikai" némber DD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 14:51:35

@Turchi:
Örülök hogy tetszik.
Hol van az az ''Afrikában''?

2014.01.14. 17:58:22

@diggerdriver: 5 évig voltunk Kairóban most pedig 2. éve húzzuk az igát Szudánban a fővárosban. A fiúk, fiam és férjem szeretnek itt lenni. Na most végre elolvastam végig az írásod. Kb. egyetértek szinte mindennel. Az állatkertnél különösen felröhögtem mert a kairói állatkert olyan redvás hogy ha mi ülnénk be a ketrecbe, biztos nagyobb lenne a látogatottság. Remélem egyszer én is eljutok ahhoz a pozitív hozzáálláshoz mint te, mert egyenlőre a hisztis picsa szintjén állok :-(. Mondtam már hogy bírom a stílusod? :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 22:21:31

@Turchi:
Szudánnak Karthum a fővárosa?
Ott lehet hogy én is morcos lennék:))))))))))))

2014.01.14. 22:51:45

@diggerdriver: Észak Szudánnak Khartoum a fővárosa, ott én is morcos vagyok! D. Délen a harcok miatt még nem világos mi a főváros, talán Juba.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.15. 21:33:55

@Turchi:
Azt mond meg nekem mi a bánatos francot lehet ott csinálni?
Szudán jelenében nem vagyok képben de a régi időkről van pár információm.
Volt valamikor egy Almásy László nevű elszegényedett gróf aki híres sivatagkutatóként élte életét.
Igen, ő az "Angol beteg".
Pontosabban a film és a valós sztori között nem lehet egy apró párhuzamot sem vonni mert egyszerűen nincs.
Almásy a sivatagi túráihoz egyrészt gazdag grófokat kísért vadászexpedíciókon, másrészt a grazi Steyr autógyár tesztpilótája és utazó ügynöke volt.
Egyszer fiatal koromban, szokásos Múzeum Körúti antikvárium vizitet csináltam mikor kezembe akadt egy könyv. Az írója Almásy László és a címe "Autóval Egyiptomból Szudánba"
Ez a könyvem máig megvan.
Arról szól hogy Almásy hogyan verte át magát a sivatagon néhány Steyr autóval amik nem voltak speciálisan átalakítva.
Még annyit Almásyról és a film nemlétező hasonlóságáról hogy őt mint sivatag szakértőt a német hadsereg kikérte a magyar hadseregtől a Rommel vezette Afrika Corps-hoz.
Mert ugye ő pontosan tudott minden oázist minden járható utat és mindent amire egy hadsereg vonulásához szükség van.
Itt jön a képbe a szerelmi szál ami olyan romantikus volt a filmben a valóság pedig az hogy Almásy buzi volt.
Megtalálták az egyik német tiszthez írt szerelmes leveleit.
Háborús bűnt nem követett el, annyira nem hogy gyakorlatilag mindenkit akasztófára küldő Népbíróság is felmentette.
Életének legnagyobb eredménye hogy sikerült bebizonyítania hogy a Szahara az ősidőkben virágzó szavanna volt rengeteg folyóval és tóval gazdag állatvilággal.
Olyan barlangrajzokat talált amik ezt világosan alátámasztják.

2014.01.15. 21:51:43

@diggerdriver: Hogy mit lehet Szudánban csinálni? A semmin kívül pénzt keresni :-). Mobilcégnél a férjem kicsit többet keres mint otthon ugyanazért a munkáért. A gyerek nemzetközi iskolába jár, 3 nyelven beszél 11 évesen, az iskolában uszoda, lovarda, teniszpálya és még sok nyavalya van és ez nekünk nem kerül egy fillérünkbe sem. Fizeti a cég. Van egy pláza ahol lehet vásárolni, nem csak romlott húst DD, most nyitották 2 év után, mer egyszer leégett. Valszeg felgyújtották. Lehet port nyelni minden mennyiségben, fosni állandóan ha rossz helyen eszel és van egy klub, ami nagyon jó. Más nincs is. A történelméről nem sokat tudok csak a gyerek házijából, el vagyok foglalva a hétköznapi cirkuszokkal, vagy víz nincs, vagy áram, vagy egyik sem. És hát AZ 50 fok is kibaszottul jól esik, bár ma csak 40 volt. A történeti összefoglalód is megér egy külön posztot DD. A filmet én is láttam de ilyen megközelítésben nem ismertem :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.16. 21:13:10

@Turchi:
Na most egy dolog tuti.
Nagyon meg kell hogy érje ha az ember családostul bevállalja azt a környezetet. Az már annyira más világ hogy nekem már a másvilág bár elismerem van az a pénz amiért odamennék.
Viszont ahogy írtad elég jól el vagytok látva minden jóval pláne az iskolában.
Magyarok vannak rajtatok kívül?

2014.01.16. 21:34:09

@diggerdriver: Leírtad a lényeget, (mint mindig) van az a pénz DD. Meg meg is éri. Na nem végleg, csak átmenetileg. Igazából nem is mi választottuk, a cég küldözgeti az embereket, aztán ha valaki netán nem vakarózna menni, esetleg kibaccák az állásából. Az meg ugye annyira nem jönne jól nekünk. 3 magyarról tudok mindössze, az egyiket ismerem, a többiek megismerése folyamatban. Lelassultunk mi is, mint az itteniek. Az biztos hogy más világ. Van egy ismerősöm aki hasonló szar helyen dolgozik, ő mondta, csak az menjen Afrikába, aki sosem kérdezi meg hogy mit miért. Hát ez nekem nem annyira megy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.18. 22:11:43

@Turchi:
Látom olvasod a HA-t. Miért nem írsz egy posztot Szudánról?
Tuti sikered lenne.

2014.01.18. 22:20:10

@diggerdriver: ÁÁ, a fele megenne, a másik fele meg elküldene a picsába DD. Egyszer már kérte valaki, de nem volt hozzá hangulatom. Most is éppen a trollokkal barátkozom, mert indexre szaladt egy posztom, ráadásul nem is a legjobb :-)

2014.01.19. 00:00:56

@diggerdriver: panaszkodjunk.blog.hu/2014/01/18/soforok_es_masok_naplo
ez a mostani,
a legutóbbi indexes meg ez: panaszkodjunk.blog.hu/2013/12/30/a_parazita_feleseg
Nem tudom hogy válogatnak, de nem ezek a legjobbak szerintem, de hát az ő dolguk, fosom le :-), de most már tényleg alszom, itt hajnal 2 van, gyerek meg holnap iskolába megy, ugye arabok, vasárnaptól van a suli, 6-kor meg kelni kell :-(. Na holnaptól nekiülök a te blogodnak is DD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.19. 21:41:39

@Turchi:
Na figyelj ide. Elolvastam.
Szuperul írsz. Ez kétségtelen.
Kéne írnod egy HA posztot.
Komolyan.
Megvan benned minden hozzá.Önirónia, humor, vagányság, a kalandos életről nem is beszélve.
Ha már úgyis blogot írsz meddig tartana összeütni egy jó Határátkelő posztot?

2014.01.19. 21:51:13

@diggerdriver: Köszönöm a dicséretet, majd gondolkodom. Az a baj hogy rettenetesen utálom a helyet, nehéz lenne objektív írást kihozni belőle, a HA-nek meg meg pont az kellene.

2014.01.19. 21:52:42

@Turchi: "meg meg" egy kicsit jobb helyesírás DD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.20. 22:47:09

@Turchi:
Az a lényeg hogy tudnál írni egy teljesen formabontó posztot.
Eleve egy olyan országból amiről semmit sem tudunk és nem rózsaszín szemüvegen keresztül.
Nem az írással lesz ott a baj hanem hogy nagy vitát generál és kapsz hideget-meleget.
A kitartott kurva lesz a legenyhébb jelző.
Na de fel kell venni a kesztyűt.
az élet nem habos torta a nemzetközi helyzet fokozódik.

2014.01.20. 23:22:38

@diggerdriver: Bírom hogy nem adod fel, de hát így is kell. Itt most nagy családi, iskolai, munkahelyi zűrök vannak, kivárom mi lesz, mert egy ilyen íráshoz nem lehet fél őrülten nekikezdeni. Mondjuk aki a 20 éves pedagógiai munkámra, és a mostani internetes munkámra 50 éves koromban azt mondja hogy kitartott kurva lennék, hát az kinyalhatja a seggemet. Elég jól viselem a kritikát, de kell hozzá egy alapvető nyugalmi helyzet, ami éppen ma dőlt romokba. Holnaptól akármi is lehet, még akár haza is utazhatunk, vagy másik iskolát keresünk, vagy a férjem elküldöm a picsába, stb...tehát mozgalmas nap ígérkezik. Utána visszatérünk erre.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.23. 11:54:42

Mostanában csak futok a blogok után, vagy van időm, vagy nincs hozzászólni. De inkább nincs.
Tudod, mi is zenész, így mindig örülök, ha nem csak én károgok arról, hogy nem csak top-menedzserként lehet megtalálni a számítást a rothadó nyugaton.
:)
Minden jót kívánok nektek, őszinte tisztelettel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.23. 21:24:18

@tilmir (ch): Köszönöm szépen a jókívánságokat és viszont kívánom.

RRDiva 2014.02.10. 14:33:30

Még mindig imádom az írásaid :)
Figyelemmel követem a blogod,najó a többségét,az építőiparos bejegyzésekből nagyjából semmit nem értek,így 24 éves feleségként:D.
Alig várom,hogy végre mi is kint legyünk :)
Így látatlanba azt mondom nem lesz honvágyam,ahol a Férjem és a kutyáink,ott az otthonom!
Ha nem lesz nélkülözés,már ezerszer boldogabbak leszünk!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.10. 21:54:22

@RRDiva:
Köszi, de most akkor neked rossz hírrel szolgálhatok.
A következő poszt egy érdektelen és unalmas írás lesz a munkavédelemről.
Utána jön a sztorik harmadik része.
Ide jöttök Londonba?

blackhairlady 2014.02.12. 03:41:59

Boldog 50. szulinapot kivanok! :) Meg sok sok ilyet egeszsegben, boldogsagban!

2014.02.12. 12:36:29

@diggerdriver:
off. Valaki elindított egy játékot a blogok között, továbbadom neked, (kinek van jó blogja témában) link itt: panaszkodjunk.blog.hu/2014/02/12/jatek_blogok_kozott
Nincs semmi kötelezettség. Ja, és boldog szülinapot!! Te, te fiatalabb mint én DD
Üdv Turchi

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.12. 21:14:34

@Turchi:
Kösz a jókívánságot.
Szólíthatlak öreganyámnak?
:))))))))))))))))

2014.02.12. 21:36:57

@diggerdriver: Az a te szerencséd hogy jó messze vagy DD, különben is csak minimális a különbség, és egy tízest meg letagadok

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.12. 22:21:02

@Turchi:
Figyelj, nem szégyen az ha valaki akkor született mikor a forintot bevezették.
Így látatlanban is felelősséggel kijelenthetem hogy a tízest lecsalva sem nézel ki idősebbenek egy perccel sem hatvannál.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.12. 23:12:15

@Turchi:
Hmm nem. Határozottan nem.
Ha nem lenne a fiatalkorú akkor azt mondanám hogy egy jól karbantartott MILF.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.02.13. 07:52:36

@diggerdriver: Na most meg kellett gugliznom mi az a milf DD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.13. 20:50:55

@Turchi:
Na és micsoda?
:))))))))))))))
Mondjuk én a megguglizás helyett más szót használnék de a lényeg ugyanaz.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.02.13. 20:54:12

@diggerdriver: Összességében pozitív rám nézve a szó DD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.15. 11:18:54

@Turchi:
Ez kétségtelen.
Hogy állsz a szudáni poszttal?
Majd jó megkritizálom:))))))))))))))))

2014.02.15. 11:36:23

@diggerdriver: Előre is köszönöm a jóindulatodat D. Tényleg gondolkodtam rajta, igazából linkeket tudnék ajánlani a posztból ami ide tartozik, de ismételni ugyanazt amit már egyszer megírtam, annak nem látom értelmét. Ha meg ezt csinálom akkor meg az olvasóknak az a baja hogy ők ugyan nem kattingatnak oda-vissza. Meg kérdezgetnek sok személyes dolgot amire úgyse fogok válaszolni. Egyesek azt hiszik, aki posztot ír, annak az egész életét nyilvánossá kell tenni, pedig ez nem fair. Ha meg kritizálnak, már előre leszarom, mindenről van kialakult véleményem amit létező ember még nem tudott megváltoztatni. Én szívesebben beszélgetek egy blogon mint veszekszem, vagy hogy védenem kellene a saját álláspontomat. A tapasztalataim alapján sok ember van itt akinek arról is van határozott véleménye ahol még sosem járt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.15. 23:28:56

@Turchi:
Az a helyzet hogy ha valaki tudna különleges posztot írni az te vagy.
Egyrészt mert volna miről írni.
Nézd, én már a harmadik sztorizós poszthoz készülődök.
Aztán az csak egy magyarországi melós sztorijai.
Több okból lehetne a posztod különleges.
Pontosan úgy kéne kezdeni amit itt fentebb leírtál.
Nem hiányos a posztod csak nem kívánsz többet megosztani.
Másrészt egy tőrölvágott csaj vagy aki nem megy a szomszédba egy kis riposztért.
Feltételezem hogy van annyi eszed hogy nem követed el azt a hibát hogy minden támadásra vagdalkozással válaszolsz mint oly sok nőnemű posztoló.
Olyannal hogy "a Facebookon többszáz lájkot kapott".
Ezen behaltam.
Korrekt bevezető, nem ígérni semmit de azt betartani.
süti beállítások módosítása