HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • diggerdriver: @tanyasi értelmiségi: Ne becsüld le a magyarokat. Ne becsüld le a szavazófülke magányát. 2002-ben ... (2024.04.18. 22:16) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Bocsánat, tévedtem.

2016.08.07. 16:35 diggerdriver

A nemzetközi helyzet fokozódik és ezért ejtenék néhány szót, terrorizmusról, migránsokról, Brexitről. Először azt nézzük meg mi folyik terrorfronton?

A vak is látja hogy háború folyik és Európa vesztésre áll. Ott és akkor robbantanak gyilkolásznak mészárolnak ahol éppen kedvük tartja. Az iszlám gyorsító fokozatba kapcsolt és kihasználja az eltunyult teszetosza kormányok gyengeségeit. Van-e okunk aggodalomra? Európa már túlélt néhány terrorhullámot. A Baader-Meinhof csoport, a Vörös Brigádok, az ETA, az IRA mind végeztek terrorcselekményeket de mind anyagi mind személyi utánpótlásuk véges volt és szépen eltűntek a süllyesztőben.

Ez a muszlim terroristákról nem mondható el sőt mindkét feltétel bőségesen a rendelkezésükre áll. A 21. század Európájában, a felvilágosodás, a kultúra Európájában olyan szörnyű események történnek amik az inkvizíció korában voltak szokásosak. A sötét középkorban. Most pedig vallásháború folyik. Hány embernek kell még szörnyű kínok között meghalni hogy végre történjen valami?

www.assemblee-nationale.fr/14/rap-enq/r3922-t2.asp "A francia kormány annak idején elhallgatta ezt az információt, de a héten kikerült a sajtóba: a vahhabita terroristák késsel szörnyű kínzásokat hajtottak végre áldozataikon a Bataclan szórakozóhely második emeletén a tavaly novemberi párizsi terrorcselekményben, aminek kb. 150 áldozata volt. A fő rendőrségi tanú kihallgatása március 21-én történt egy francia kormánybizottság előtt. A beszámoló szerint a gyilkosok kiszúrták áldozataik szemét, volt, akit kasztráltak, és a heréiket a szájukba rakták. Néhány foglyot kibeleztek. A nőknek kést szúrtak a nemi szervükbe. Mindezt pedig filmre vették, hogy propagandaként szolgáljon az Iszlám Államnak."

Egy-egy terrorcselekmény után a politikusok kart karba öltve szolidaritási felvonulást tartanak miközben kijelentik hogy mostmár elég, aztán minden megy tovább a régi kerékvágásban. 

Miért?

Mert Európa gyenge. A liberális kormányok nem tudják kezelni a helyzetet. Az Unió szétesőben a migránskrízis egyre nagyobb problémákat vet fel, a nép elégedetlen. A britek elsőnek vették észre hogy süllyed a hajó és kiszálltak. Az lenne a csoda ha a terroristák nem használnák ki a kínálkozó lehetőségeket. Azt azért tudni kell hogy a terrorizmus nagyon pénzigényes tevékenység. Nyilvánvaló hogy olajpénzekből finanszírozzák. Nem a jordán, szír, vagy líbiai paraszt kapájából fakad az a pénzforrás. Az arab országok jellemzően nem munkaalapú társadalmak. Ha nem lenne olajuk akkor a kunyhó előtt üldögélve várnák hogy mikor dobják le a nyugati segélycsomagokat. Minden ellenkező állítással szemben az iszlám egy erőszakos, térítő vallás. Persze nem volt más a kereszténység sem a középkorban. Az iszlám bőséges pénzforrással a háta mögött Európát akarja meghódítani. Szerencse a szerencsétlenségben hogy az arabok egymást is irtják rendesen. A sííták és a szunniták megölnék egymást egy kanál vízben. Az igazsághoz azért hozzátartozik hogy a világ muszlimjainak legnagyobb többsége békés állampolgár. Mindez viszont nem menti fel a vallást, és a belőle ideológiai muníciót szerző terroristákat.

Ha van ország amelyik hogy úgy mondjam terrorizmusból felkészült az Izrael. A zsidó állam képes megvédeni állampolgárait, bár hosszú és véres út vezetett idáig. A továbbiakban segítségül hívom Charli barátomat és tőle idézek néhány gondolatot. „Lényegében a fő csapásirány, hogy a hírszerzés es biztonsági szolgálatnak elég pénzt kell adni es törvényi hatalmat az országon belüli akciókhoz.”

- Nincs olyan, hogy házkutatást es kihallgatásra bevinni, csak reggel 7 es este 9 között lehet (Belgium).  Vagy a megfigyelési karkötőt kikapcsolhatják terrorgyanús elemeknél délelőtt (Franciaország).”

Szerintem a MOSAD tökönbökné magát ha ilyen ökör törvényeket hozna a parlamentjük mint a belgáké meg a franciáké.

„Az izraeli hírszerzés nem szégyenlős megfigyelésben, kihallgatásban, ha kell  nem Europa kompatibilis módszereket alkalmaznak. A megfigyelés kiterjed a családtagok es baráti körre. Ugyanis Izrael tudja, hogy ok adjak a tápanyagot, logisztikát, ha kell bujtatást és ismerik az arab világ szerkezetet.

Amikor még volt pénze a Hamasznak, akkor a terroristáknak fizettek, a családnak fizettek pénzt az öngyilkos mártír fiuk után. Borzasztóan erős a mártír kultúra, így az öngyilkosból, akcióban meghaltból mártír hős lesz. Példakép.

Es az egyik fő dolog, hogy terror támadás után, az elkövető családja ellehetetlenítve. Család háza le bulldózerezve, Youtube-ra felteszi a hadsereg. Izraeli belépési engedély visszavonva. Marha nehéz úgy etetni es mártírnak tekinteni valakit, hogy nincs hol lakni a családodnak, nincs hol dolgozni és éhes a családod

A júniusi merénylet után  83,000 vagyis nyolcvanháromezer palesztin belépési engedélyt vontak vissza egy nap. Ki akar mártírkodni, amikor a halála után a családját meglincseli az éhes tömeg?A család meg az életben nem kap többet belépési engedélyt”

Mindez durván hangzik de hatásos. Viszont Európában megcsinálni lehetetlen. Beszélhetnénk most az európai értékrendről meg jogrendről, és mindez igaz, de a fő ok hogy nem olyan régen volt itt egy népírtás, vallási és származási alapon. Ha egyetlen terrorista családjának a házát lerombolnák akkor ennek beláthatatlan következményei lennének. Izrael ezt megteheti de egyetlen európai ország sem.

Akkor mit lehet tenni?

A terroristák nem reguláris hadsereg. Nem lehet a hadviselés szabályai szerint harcolni ellene. Arcvonal jobbszárny balszárny szuronyt szegezz… Ez itt nem működik. El kéne gondolkodni azon hogy ott mérjünk csapást ahol legjobban fáj.

Minek a nevében követik el a terrorcselekményeket? A VALLÁS nevében. Nosza akkor a vallást büntessük. Azok az országok ahol a legtöbb terrorcselekményt elkövetik tele vannak iszlám iskolákkal, imaházakkal mecsetekkel. Amennyiben minden kétséget kizáróan bebizonyosodik hogy egy merénylet vallási okokból történt, akkor ahány áldozat volt annyi vallási létesítményt kell lerombolni vagy bezárni.

Tudom, ennek számtalan jogi buktatója van és több irányból bele lehet kötni de ki lehetne ezt dolgozni úgy hogy hatásos legyen. Az állam szépen kivásárolná az épületeket mint szokta ha útban van egy autópályának csak itt ki kell mondani hogy azért lesz ledózerolva mert a benne folyó oktatásnak vagy vallási tevékenységnek emberek estek áldozatul.

Igen, néhányszáz muszlim sírna a kordonon kívül miközben leomlik a minaret de ne felejtsük el azokat akik a sír mellett zokogtak mert állatias kegyetlenséggel meggyilkolták a családtagjaikat. Ha nem akarunk többet hasonlót látni akkor meg kell hozni a megfelelő törvényeket.

Persze ne legyenek kétségeink, ez csak egy laza eszmefuttatás volt ilyen törvényeket a liberális Európa nem hoz. Elmondom hogy szerintem mi fog történni. A vezető gazdasági hatalmak kormányait a következő választáson nemes egyszerűséggel picsánrúgják. Mit jelent ez? Egy ellenzék nem tud TENNI semmit hiszen ellenzékben van. Ha mégis az ellenzéket juttatják a választók hatalomba az egyetlen dolog következménye. A kormányzó pártok ELKÚRTÁK. Nem kicsit, nagyon hogy egy klasszikust idézzek. A kormányváltás MINDIG ennek a következménye. Márpedig mindenki számára nyilvánvaló hogy rossz irányba mennek a dolgok. Tehát jönnek a jobboldali pártok. Nyíltan fellépni a terrorizmus ellen MÉG nem tudnak. Ahhoz SOKKAL több áldozat kell. Ott már viszont vigyázni kell mert lehet hogy a nép is beleszól és akkor sok vér fog folyni.

Szerintem a jobboldali kormányok szabadkezet adnak a titkosszolgálatoknak korlátlan likvidálási engedéllyel. Egyszerűen el fog tűnni jó sok ember nyomtalanul. Gondoljunk bele. Magányos terrorista nincs. A végrehajtásban igen, de a felkészülésben nincs. A csapatból eltűnik egy ember. A többiek nem tudják hogy egyrészt énekelt-e, másrészt hogy ki lesz a következő. Mindez titkos akciók garmadájában. A felszínen minden csendes, Európa szépen óvja az értékrendjét meg a jogrendjét, alul meg kőkemény háború zajlik. Egyszerűen nem tudok elképzelni más megoldást. Csak és kizárólag titkosszolgálati módszerekkel lehet UGYANOLYAN eszközökkel felvenni a harcot mint a terroristák.

 

A migránsokról.

A liberális Európa ebben a témakörben is megbukott. Egyedül a magyar kormány tudta mit kell csinálni. Lehet egy kormányt utálni vagy szeretni de a teljesítményt el kell ismerni. A határokat le kellett zárni.

A terrorizmus és a migráció között nincs szoros összefüggés. Manapság divat minden terrorcselekményt a migránsokhoz kötni. Ha egy terrorista nagyanyjának az unokatestvére látott már migránst az elég ok arra hogy az egész cselekményt a migránsok nyakába varrják. Hihetetlenül erőltetett próbálkozások jelennek meg a sajtóban. Pedig a terrorizmusnak nem sok köze van hozzájuk. Annyi történt hogy kicsit megkönnyítette a terroristák dolgát. A migránsprobléma máshol gyökerezik. Európába betört egy milliós tömeg amelyik kultúridegen. Úgy viselkednek mint elefánt a porcelánboltban a kormányok válasza pedig az elhallgatás, a cenzúrázás, a kommentelések letiltása. Nyilvánvaló hogy visszaküldeni ennyi embert nem lehet. Nincs is hova. Korábbi posztomban írtam hogy táborokban kell őket elhelyezni, ahonnan kijárhatnak. Tévedtem. Az állampolgárok biztonságát kötelessége biztosítani egy ország vezetésének. Az események azokat igazolták akik előre megmondták hogy ez a tömeg nem AKAR beilleszkedni. Igazuk volt. Ha valaki kimondja a tábor szót akkor a liberálisok azonnal eléteszik a „koncentrációs” jelzőt. A magam részéről mindegy hogy minek nevezzük. Koncentrációs tábornak, átnevelő tábornak, agymosó tábornak vagy akár nevezhetjük kisnyúlnak is de az biztos hogy a lakosság közé nem lehet azonnal rázúdítani őket. Egyetlen nő megerőszakolása sem ér annyit mint akárhány százezer migráns szabad mozgása. Az emberi szenvedésnek nincs ára nem lehet mérlegre tenni.

Még mindig tartom azt az álláspontomat hogy MINDENKIT lehet integrálni. Az már más kérdés hogy milyen eszközökkel. Mindenesetre egy biztos, nem a befogadó országnak kell alkalmazkodni a bevándorlókhoz.

A végkövetkeztetés nyilvánvaló. Európa határait le kell zárni. Csak és kizárólag azt beengedni aki hitelt érdemlően BIZONYÍTANI tudja hogy háborús övezetből jött. A már ittlévő tömegeket elkülöníteni a lakosságtól és világossá tenni számukra az európai játékszabályokat. Aki a legkisebb törvénytelenséget elköveti, még akkor is ha az elfogadott a saját kultúrájában, azt azonnal kiutasítani az országból. Na ez nem fog bekövetkezni soha. Pontosabban lehet hogy a nép kikényszeríti egyre radikálisabb pártok kormányra segítésével.

Azt kéne mindenképp felismerni hogy egy országnak semmi sem lehet fontosabb a saját állampolgárai védelménél. Magyarországon a kormány úgy próbálja ezt elérni hogy hiszterizálja a lakosságot a migránsokkal. A magyar ember már a családjába született bébit is migránsnak tekinti. Ez is egy stratégia. Hatékony. A problémával nem kell foglalkozni, a lakosság meg van védve. A kerítés felhúzva, a védelem biztosítva. El kell ismerni hogy mind a kormány mind a lakosság szempontjából teljesen rendben van a dolog. Az európai liberális értékrend számára ez elfogadhatatlan. Hogy nagyon finoman fogalmazzak ki nem sz….. le bocsánat, szóval így jártak.

Korábban a „Sötétség birodalma” című posztomban igen erős kirohanást intézem a migránsokat elutasító magyar emberek ellen. Tévedtem. Az idő őket igazolta. Bocsánatot kérek. Nem volt igazam.

Mit lehet mondani egy ilyen videó megnézése után? http://www.keptelenseg.hu/lanyok/bevandorlok-udvarlasi-technikaja-102186

Legyünk toleránsak? Befogadók? A szaúdi országokban a nő a férfi tulajdona. Nem járhat egyedül, csak férfikísérettel. A nő érték, pontosan úgy mint egy pénztárca. Ha valaki talál egy pénztárcát körbenéz hogy a közelben van-e a gazdája. Ha nincs magáévá teszi. Ugyanígy tesznek a nőkkel. Egy egyedül mutatkozó nőt megerőszakolni nem bűn. Európában ezt a mentalitást nevezzük kultúridegennek. Aki így viselkedik azt  meg barbár állatnak.

Egy ország legfontosabb feladata a lakosai biztonságát szavatolni. Minden kormány elsődleges feladata. A magyar kormány ha későn ébredve is, ha kezdeti ballépésekkel is de megtette a megfelelő intézkedéseket.

Persze mondhatjuk hogy a békés többség, meg a háborús menekültek, meg a gyerekek, meg az éhezők, az elcsigázottak és még számtalan könnyfakasztó érvet sorolhatnánk a befogadás mellett. Vajon ettől a lakosság kevesebb atrocitást fog elszenvedni? Értem én hogy a többség békés bevándorló, de itt már olyan indulatok feszülnek egymáshoz hogy a polkorrekt beszédet félre kéne tenni. A videomegosztó portálokból más se jön csak a migránsok viselt dolgai: https://www.youtube.com/watch?v=7Den80ckxcI

Mi történt eddig? Körülbelül ez: https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

Beilleszkedés? http://spiler.blog.hu/2016/07/31/egy_terkepen_az_osszes_migransok_altal_elkovetett_buncselekmeny

Merkel mama beengedett egymillió migránst Németországba. Utána azt mondta hogy osszuk szét. Ja. Oszd szét ahogy akarod de a határaidon belül.

A következmények már most láthatók. A nép a jobboldali kormányoktól reméli a probléma megoldását.

Nem gondoltam volna hogy valaha a migránskérdésről a fentebb leírtak lesz valaha a véleményem. Na most ha görcsösen ragaszkodok a régi álláspontomhoz akkor mi lesz? Akkor vajon igazam lesz? Továbbra is nyitottnak és befogadónak kell lenni? Toleránsnak? Mit toleráljak? Hogy egy nőt pofonvág egy migráns, egy másik meg belerúg? Lehet ezt menteni? Ha arra hivatkozok hogy ezt egy európai őslakos is megteszi az kinek mentség? Akkor minden rendben van? Az egyik szememmel azokat a senkinek nem ártó migránsokat sirassam akiket ezek miatt a barmok miatt ítélnek meg hátrányosan, a másik szememmel meg azokat sirassam akiknek kéretlenül a nyakába ültettek egy ekkora embertömeget?

Lehet mondani hogyí Digger nácul, hogy jobbra tolódik, sőt szélsőjobbos. Lehet mondani hogy fideszbarát. orbánbérenc. Megváltoztam? Lehet. És? Ez gyógyír a könnyekre? A lakosságot ért sérelmekre? Lehet rám mondani bármit de attól még a disznóságok megtörténtek. Nincs az a liberális aki semmissé tudja tenni.

Mi a liberális álláspont? Befogadónak és toleránsnak kell lenni de a szabályokat megszegőket meg kell büntetni. Az alapvetés hibás. Pont a toleranciából, pont a befogadásból fakadnak a bűncselekmények. Ezt csak a vak nem látja. A legfőbb hiba pedig hogy a büntetések elmaradnak. Nincs visszatartó erő hiszen nincs elrettentő precedens. Mennyi és milyen ítélet született migránsok törvénysértéséért? Hogyan aránylik ez az elkövetett bűnesetek számához? Tisztelt liberális barátaim, álljatok elő a farbával és cáfoljátok meg a fentieket. Bizonyítsátok be hogy amit látok azt nem jól látom. Hogy a busz öngyulladástól lángol, hogy a fiatal lány nekiszaladt a migráns segítő kezének.

Tisztelt liberális polgártársak. Meggyőzhető vagyok. A szememnek ugyan jobban hiszek mint nektek de próbáljátok meg. Mindenki látja hogy egy év elteltével mi történt. Várom a megoldási javaslatokat. Hogyan lehetne a lakosság biztonságát szavatolni? Elégedettek vagytok a kialakult helyzettel? Minden úgy jó ahogy van? Nem lózungokat várok. Nem közhelyeket. Olyat én is tudok mondani hogy a bűnösöket meg kell büntetni. Megbüntetik?

A BREXITRŐL.

Mindenkit megnyugtatnék hogy biztonságban vagyunk és nem aggódunk. A nap a BREXIT óta is ugyanúgy felkel és lenyugszik. A britek a kilépésre szavaztak. Nem örülök neki de tiszteletben tartom a döntésüket. Nem örülök neki mert félek a gazdasági visszaeséstől és sajnálom azokat a magyarokat akik ezután akarnak jönni. Bár biztos vagyok benne hogy némi adminisztrációs plusszal de ugyanúgy jöhetnek ide akik dolgozni akarnak. Több mint egy hónap eltelt a szavazás óta és mit tapasztalunk? Semmit. Az építőipar ha lehet mégjobban pörög, A gépkezelő munkákra az ajánlatok soha nem látott számban jönnek, az órabérek 17fontig kúsztak fel. Hogy mi lesz később nem tudom, de ezt tapasztalom most.

199 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr989169006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.08.07. 19:09:40

A Brexit pártiak azt ígérték, a kilépést követően tartózkodási engedélyt kapnak az EU-s állampolgárok.
Vagyis van kb. 140 évetek. Jelenlegi kapacitásával a brit belügyminisztériumnak ennyi idő kell a közel 3,5 millió uniós polgár regisztrációjához. Minek ez a nagy kapkodás?

2016.08.07. 19:33:09

@Quercus a favágó: szerintem ebyszeruen nem lesz Brexit

2016.08.07. 19:50:20

Digger, kijavatinad a sok betuzesi hibamat a fenti cikkben?

Ertem a logikat, am, tobb ponton hibasnak tartom:
Mecset rombolas: az europai beloldaliak kapnanak eloszor sirogorcsot, meg elolancot a bulldozerezes ellen. Meg eredmenye nem lenne, szaudi penzbol minden lerombolt helyett, jettot huznanak fel. Svajcban ugy ahogy van, betiltottak a mecset epitset; kesz, nincs tobb.
A mecset szocializacio sok muszlimnak, ugy, mint sok keresztenynek is a templom.
Szerintem a deportalas a csaladdal egyutt sokkal hatasosabb. Ha eppen Sziriaba deportaljak, akkor oda (torok szir hatarig el lehet kiserni es utbaigazitani a csaladot). Tetszett volna nem irtani a helyi populaciot.
Tudod, az egyik legnagyobb gond, hogy olyan torvenyek es itelkezes van Europaban, aminek SEMMILYEN visszatartoereje nincs. Nemi eroszakert, embereket nyilt bortonbe (open prison)be zarunk, vagyis hetvegen hazamehet az illeto. Hogy miert? Mert tulzsufoltak a bortonok es mert borzaszto gyenge bunteteseket adunk, a torvenyeink nem tukrozik a tarsadalmi erteket (vagy en ertem teljesen felre, es azokat tukrozik)

A francia mediat olvastam a papgyilkossag ytan. Rengeteg olyan komment volt, hogy akkor imadkozzunk. Ez lenne Europa valasza? Teljesen atmostak az emberek agyat? Lemaszarolnak, megkinoznak es a valsz a "imadkozunk, hogy jobb legyen?'"
Ha ez a europai ember valasza, akkor a mostani terito iszlamizmus gyakorlatilag a termeszetes szelekcio. Es eppen az europai ember van kiszelektalva, mert nem alkalmas a tulelesre.
Nem serteskent irom, de ez nekem a Tanato-valasz. Szamomra alkalmatlan a tulelesre.

Am latom a csirajat az eleg komoly ellenkezesnek. Amely 2 iranyba mehet:
1) vigilante justice - Valaki legyen szives leforditani...
Gyakorlatilag olyasmi mint az onkentes munkasorseg/polgarorseg, hivd, ahofy akarod. Onkenetes spontan vagy nem spontan szervezidesek, akik "igazsagot" szolgalatatnak. Errol szamtalan vitam volt a Quercus regebbi blogjan.
Csak mondom, hogy parhuzamos igazsagszolgaltatas mar most letezik, Europaban hiszen UKben minimim 81 sharia birosagrol tudnak. A dokuemtum filmek szerint ugyanez pepitaban letezik a nemeteknel is.
2. Jobb oldali gyozelem es az unio szetesese

Ahogy latom, sok olasznak elege van a libia-olaszorszag vizitaxi szolgaltatasbol, igy ott is jobboldali eloretorest varok. Lersze, mivel az olaszokrol van szo, valoszinu, hogy egy kozos platformot nem fog a jobb oldal osszehozni.
Hollandia es franciaorszagban is szoros lesz. Annyira, hogy nem fogjak tudni ignoralni a jovb oldal eloretoreset tovabb.
Ausztria is valoszinuleg jobboldali lesz.

es ebbe nem a migransok hajszoltak bele Europat, hanem maguk a liberalis ugynevezett euroapi politikusok, akik teljesen elrugaszkodtak a valosagtol.

2016.08.07. 20:22:54

@charlieharper:

Szerintem sem lesz Brexit. Ehelyett lesz pl. előrehozott választás, ahol a választóknak lesz lehetősége korrigálni a döntésüket. Ez baj. Ha AZ eu nem kap villámgyorsan hatalmas pofonokat, ha nem takarítják ki Brüsszelt, Nyugat-Európa polgárháborúkba fog süllyedni. Ehhez viszont az kellene, hogy a fritzek eltakarítsák Merkelt. Erre semmi esély. És ha Merkel marad, Európának vége. Ez borítékolható.

Mint ahogy az is, hogy Európa országaiban a populista, nacionalista,jobboldali nemzetállamban gondolkodó pártok fognak teret nyerni. Csak szerintem már későn.
Nekünk, itt Kelet-Európában azért még van remény. Ha az osztrákoknál a Szabadságpárt megnyeri a választásokat (remélem igen), az első körben a V4-ből V5 lesz. Vagyis gyakorlatilag vissza áll a Monarchia. Ehhez további országok fognak csatlakozni. Kétpólusú Európa lesz. Egy a muszlimokkal polgárháborút vívó nyugati, meg egy muszlimmentes keleti. Aminek egyenes következménye lesz, hogy a keleti rész újra orosz érdekszféra lesz. Mert ahhoz, hogy meg tudjuk állítani a határainkon a muszlim hordát, segítség kell. És csak az oroszok vannak/lesznek olyan helyzetben, hogy segíteni tudnak.

Vagy megérti a nyugati polgár, hogy amit Merkel, Juncker, és a többi féreg csinál, az emberiség elleni bűncselekmény, amiért azonnal bíróság elé kell állítani őket, vagy.....az életével fog fizetni a tunyaságáért.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.07. 20:27:06

@charlieharper: Nem tudom milyen hibákra gondolsz. Kijavítom de mit?

Charli, Európában KIZÁRT dolog hogy hozzátartozókat érvényes bírósági ítélet nélkül bármilyen hátrányos megkülönböztetés érjem. az is kizárt amit én javasoltam. Ez EURÓPA. Itt az elkövetőknek JOGAIK vannak. Joguk van például a magánélethez lásd a karpereces esetet. Jaa hogy az alatt az idő alatt amit a magánéletre biztosítanak van aki papot gyilkolászik? Neki ez a magánélet.
Európában jogrend van ha beledöglik is.

2016.08.07. 20:27:48

@Quercus a favágó: ez talan a legjobb szo a sved es tobbi allamra. Tunyasag.
A jolet, plusszba a csapbol is folyo liberalis szoveggel.

2016.08.07. 20:30:47

@diggerdriver: latok valtozast. Az egyik elkoveto baratjat, vagy unokatesojat, mar nem tudom, letartoztattak. Miert? Mert tudott arrol, hogy mire keszul
Ilyen 2 eve elkepzelhetetetlen lett volna.

2016.08.07. 20:34:07

@charlieharper:

Az európai jogrend arra épült, hogy a polgárok túlnyomó többsége törvénytisztelő. Aki nem, az majd azzá válik a kirótt büntetés hatására. Ez eddig sem működött. Ezután meg végkép nem fog.

2016.08.07. 20:41:07

@Quercus a favágó: akkor a valasz, hogy a jelenlegi jogrend alkalmatlan az "europai ertekrend" fenntartasara?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.07. 20:43:05

@charlieharper: Az nem változás Charli. Ha bizonyítani tudják hogy tudott róla akkor a bűnsegédi vádpontot rá lehet nyomni. Ennek semmi köze ahhoz hogy mondjuk ellehetetlenítik a családot.
Letartóztatták mert van vád. Nem azért mert FELTÉTELEZIK hogy az elkövető mögött álltak. Izraelben milyen törvényi háttér alapján dózerolják le a család házát?

2016.08.07. 20:44:45

@diggerdriver: eddig Ejropaban el se mentek ilyen iranyba. Most volt az elso alkalom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.07. 20:45:17

@charlieharper: Az iszlám erőszakos térhódításával szemben mindenképpen. Azért írtam hogy még nincs elég áldozat, de ha lesz akkor lehet hogy a nép a kezébe veszi az ítélkezést.

2016.08.07. 20:55:43

Abban sem ertek egyet, hogy nincs kapcsolat a migransok es a terrorizmus kozott.
Akkor kaosz keletkezett az embertomeg miatt, hogy a potencialis terroristak a zavarosban jol tudnak halaszni (fegyvert es embert csempeszni)
Az analizisok szerint az albanok emberi szerveket csempesznek a migrans csempeszes szallitmanyokkal egyutt, meg drogot.

Masik vetulete, hogy ennyi embert lehetetlen leellenorizni. "Igerem, hogy otthon nem voltam terrorista", igy megy?

A medvencem, az ongyilkos svedek. Ahol, nem hejlendoak a "kiskoru" migransokat leellenorizni, hogy tenyleg 18 even aluliak, amikor is kotelesek a migransoknak menedeket adni. Ezert reportolnak onnan 20-22 evesnek kinezot az iskolakban.
Mig a danoknal, a kotelezo verteszt van, amely alapjan megallapithato az illeto kora. Oda nem is nagyon mennek, mint celorszag.

2016.08.07. 21:00:43

@charlieharper:

Az olaszok szerint az ISIS, vagyis a szaudiak irányítják a líbiai embercsempészeket. (meglepne, ha ezt az oroszok, az amcsik, meg az izraeliek már nem tudnák régóta.)
Azt is megmondják mikor melyik országba kell vinni őket. Vajon miért?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.07. 21:02:54

@charlieharper:
A migránskérdésnek egy mellékszála a terrorizmus, többnyire erőltetett a kapcsolat. Nem ez a fő migráns probléma.
A svédek meg egy Darwin díjas nép.

2016.08.07. 21:28:28

Ez egy nagyon korrekt poszt - ritkan latni ilyet akar az interneten, akar a valo eletben hogy valaki beismerne akar maganak (hat meg masoknak) hogy tevedett valamiben, pedig nyilvan mindannyiunkkal rendszeresen elofordul. Szerintem ebben az esetben nem is tevedesrol van szo, hiszen a jovot nem lehetett elore latni. Alakulhatott volna minden maskepp is, sajnos az utobbi idoben nem az optimista forgatokonyv valosul meg. Egyetertek azzal hogy elmeletben minden embert lehetne (egyenileg, idealis korulmenyek kozott) 'integralni', sajnos a jelenlegi helyzetben ez lehetetlen.

Mast nemigen tudok hozzatenni a poszthoz, gyakorlatilag minden pontjaval egyetertek, kiveve a 'mecsetrombolasos' reszt de ahogy a posztbol is kiderul, ez inkabb elmeleti felvetes mint gyakorlati javaslat. Azt is erdemes megjegyezni hogy azok akik terrorcselekmenyeket kovetnek el es / vagy noket molesztalnak stb., szinte soha nem vallasosak, nem imadkoznak. Nekem az a szemelyes tapasztalatom hogy a 'jambor', vallasos, rendszeresen imadkozo muszlimra a legkevesbe jellemzo hogy erdekelne oket a terrorizmus vagy koztorvenyes buncselekmenyeket kovetnenek el.

Viszont a felvetett gondolat miszerint a vallassal kene valamit kezdeni szamomra nagyon fontos: mar regota ugy gondolom hogy magaval az iszlammal / politikai iszlamizmussal mint ideologiaval kene szisztematikusan es nyiltan felvennie a harcot a Nyugatnak. Ehhez viszont az kene hogy teljesen szembeforduljanak azzal a kialakult 'strategiaval' amit mar evek, sot evtizedek ota kovet a 'baloldali / liberalis' szellemi es politikai elit.

Ahelyett hogy elhallgatjak az iszlammal / iszlamizmussal kapcsolatos problemakat 'rasszizmusra' / iszlamofobiara hivatkozva es azt probaljak elhitetni minden aron hogy mennyire kompatibilis az iszlam a nyugati, felvilagosodas-korabeli es azutani ertekrenddel, pont az kene hogy nyiltan kielemezzek a problemakat es elesen szembeallitsak a kozepkori, barbar ideologiat amit pl. a Daesh (ISIS) kepvisel a jelenlegi nyugatival. Egyszer es mindenkorra felre kene tenni a kulturalis relativizmust es kimondani, sot, allandoan ismetelgetni minden lehetseges platformon, hogy a humanista alapon allo ertekrend jobb, magasabb rendu (szerintunk) mint a kozepkori barbarizmus (mindegy hogy nyugati vagy keleti barbarizmus). Ha ez nem tortenik meg, akkor szerintem elveszett Europa vegleg.

Sokszor felmerult mar ezen a blogon es masutt is az a gondolat hogy Europanak az alacsony szuletesszam lesz a veszte. En ezzel egyaltalan nem ertek egyet. Az nyilvanvalo hogy 'fajilag' egyre kisebb aranyban lesznek a bolygon europaiak / feherek, de szamomra Europa, az europai kultura, ertekrend nem a feher borszint jelenti, hanem annal sokkal fontosabb es melyebb dolgokat, ugy mint tortenelem, muveszetek, filozofia, ertekrend, jogrend stb. stb. Semmi ok nincs ra hogy ezeket az ertekeket, ezt a tortenelmet miert ne vihetnek tovabb barna, sarga vagy fekere borszinu emberek.

En el tudok kepzelni - idealis esetben - egy olyan Europat ahol ritkasagszamba megy a szoke haj, kek szem, de ahol tovabbra is jatszanak europai szindarabokat, klasszikus zenet (ez mar most is megtortenik Europan kivuli orszagokban), ahol tovabbra is tisztelik a szolasszabadsagot, demokraciat, mindenki egyenlo a torveny elott stb. Mindehhez nem kell feher bor, ezt az orokseget tokeletesen tovabb tudnak vinni mas borszinu, mas kulseju emberek is. Viszont ha most, amikor meg etnikailag is tobbsegben vagyunk, nem allunk ki kollektiven azokert az ertekekert amik nekunk fontosak, akkor szerintem elvesztunk, meg mielott fizikailag eltunnenk a Fold szinerol. Ezek az en gondolataim, de persze mindez 100% szubjektiv, ahany ember, annyifelekeppen latja ezeket a kerdeseket.

2016.08.07. 21:32:50

@diggerdriver: Szerintem is, nyilvan van osszefugges de (egyelore meg) messze nem ez a legnagyobb problema.

2016.08.07. 21:34:20

@Quercus a favágó: @diggerdriver: pedig, itt a Digge blogjan nem is olyan regen valaki azt fejtegette, hogy a sved model felosbbrendu

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.07. 21:38:26

@Mirjam2: Köszi a véleményed amivel teljes mértékben egyetértek.
Akkor ezek szerint jól használtam a muszlim-iszlám szavakat.

2016.08.07. 21:39:34

@charlieharper: Ez ugy tudom azota van a danoknal amiota megvalasztottak ott egy 'szelsojobboldali nacionalista' kormanyt vagy valami ilyesmi :). Ok pl. egesz oldalas hirdeteseket jelentettek meg arab nyelvu lapokban Libiaban es mas helyeken hogy 'felere csokkentettuk a segelyeket, ne ide gyertek' es erdekes, azonnali hatasa volt. Nem ertem hogy ezt miert nem lehet mas orszagokban megcsinalni. Aki tenyleg az eletet menti az ugysem a segely miatt fog jonni, aki pedig amiatt jon az inkabb maradjon ott ahol van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.07. 21:44:30

@Mirjam2: A probléma az hogy a többség, (itt nagyon nagy többségről beszélek világviszonylatban olyan 99%-ról) teljesen békés vallásgyakorló muszlim. A fennmaradó nagyon csekély kisebbség viszont olyan hangsúlyt harcolt ki magának hogy azon keresztül ítélik meg a nagy egészet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.07. 21:46:36

@Mirjam2: Na most ha hatása volt az azt jelenti hogy a segélyért jöttek volna.

2016.08.07. 21:49:39

@Mirjam2: haat, tudod, pedig nem volt egy tul "far-fetched" feltetelezes, hogy elobb utobb a migrans es a muszlim kerdes robbani fog.

Namost, hogy mindenki integralhato. Nem, en ebben nem hiszek. Szerintem ez csak akkor van, ha az integralando kozosseg egy bizonyos szam alatt marad. 8 millio sved vs 1.5millio, vagy talan mostanra 2millio muszlim nem integralhato. Ott bizony parhuzamos tarsadalom lesz, ami a szuletesiszamokat ismerve, 2-3 generacio mukva egyenlo, majd a muszlimok javara fog szolni.

Az eloroegedo europai tarsadalom cimu vitarol, lehetne olyan csaladbarat intezkedeseket hozni, hogy az europaiak tobb gyereket akarjanak a csaladba, pl ingyen bolcsode, ovoda, csaladi adozas, oriasi adokedvezmenyek 3 gyerek es £/€ Xezer eves kereset utan. A segleyeseket egybol levagni errol a schemarol, hoszen ezeket a kedvezmenyeket keresethez lehet kotni. Ezert szamomra a "muszaj" a vendegmunkas es a migrans mindig is eroltetett erv volt.

2016.08.07. 21:59:08

@charlieharper: 'Szerintem ez csak akkor van, ha az integralando kozosseg egy bizonyos szam alatt marad.'

Abszolut, en is igy ertettem. Messze a legsikeresebben egy darab szemely 'integralhato' aki teljesen megszakitja a kapcsolatot az elozo kornyezetevel. Tomegek eseteben kizartnak tartom hogy ez mukodjon, maximum ha ket nagyon hasonlo kulturarol van szo (aminek itt az ellenkezojet lathatjuk).

En is teljesen elhibazottnak tartom az 'importaljunk' fiatalokat otletet, egyreszt ahogy mar sokszor kifejtettem, nem hiszek benne hogy egyre tobb emberre van szukseg, masreszt ha megis munkaerohiany van akkor meg lehetne probalni megoldani vagy azzal amit te javasolsz, vagy legfeljebb kepzett es kulturalisan kompatibilis emberek celzott bevandorlasaval. Kepzetlen fiatal ferfiak tomeges bevandorlasa Eu.n kivulrol nyilvanvaloan semmire sem megoldas, csak a jelenlegi problemakat noveli jelentosen (pl. nyugati fiatalok meg rosszabb helyzetbe kerulnek es meg kevesbe tudnak gyereket vallalni mint azelott).

2016.08.07. 22:03:34

@Mirjam2: igen, egyetertek. Bar a mi velemenyunk nacinak/szelsojobbnak szamit

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.07. 22:05:32

@charlieharper: Nézd, az integrációban nem biztos hogy a tömegek száma a mérvadó. Te tudod a legjobban hogy az UK-ban mennyi indiai él. Vagy mennyi távol keleti. Simán és gond nélkül beilleszkednek. A Kelet Európai milliókkal sincs baj. A Mexikói bevándorlókkal az USA-ba sincs akkora probléma mint az európai migráns hullámmal. A világban mindig is voltak népvándorlások több-kevesebb problémával nem igazán a szám volt meghatározó.
a kultúrkör vagy mint jelen esetben a vallás már nagyobb probléma.

2016.08.07. 22:06:53

@diggerdriver: Ezt mondom mar regota, hogy az egesz terrorizmus, iszlamizmus stb. temakor messze a normalis muszlimok szamara a legnagyobb problema (es nyilvan ok vannak elsopro tobbsegben). Ahogy mar sokan, sokfelekeppen leirtak, az az alapveto gond hogy az iszlam nem 'modernizalodott' az evszazadok soran, ellentetben pl. a zsido vagy a kereszteny vallassal. Senki sem szeretne kereszteny lenni ha meg mindig boszorkanyegetes lenne, keresztes haboruk, nem lehetne elvalni stb.; ugyanugy, a kozepkorban leragadt iszlam pont a sajat hiveinek art a legjobban. Mindenki aki normalis (tehat nem terrorista vagy nogyulolo vallasi fanatikus), jol jarna ha vegbemenne egy reformfolyamat az iszlamon belul. Senkinek nem tesznek szivesseget a nyugati 'liberalisok' azzal hogy elhallgatjak a problemakat (termeszetesen a terroristakon kivul).

2016.08.07. 22:07:51

@diggerdriver: ezzel az allitassal sem ertek egyet.
Eleve kulon kell venni a shia es a sunnikat. A shiak europa teruleten kifejezetten iszlamista terrorcselekmenyeket euroapiak ellen nem kovettek el. Vagy legalabbis nem emlekszem mikor volt ilyen utoljara. Namost, nem azt jelenti, hogy Iran akkor egy szelid perzsacica. Szo nincs rola, azt sem hiszem el, amit kerdez az irani allam. Am nem egy terito rezsim - legalabbis europa fele nem.

Mig egy sunni felhozatal mar egeszen mas teszta. Es ugyan csak kb 1%-a (vagy kevesebb) lesz valodi terrorista, am a szimpatizans, kulonosen a masodgeneracioban mar ketjegyu szam, olyan 25-30% korul van. Lasd kozvelemnykutatas a Charlie Hebdo meszarlas utan muszlimok koreben.
Na, ezert veszelyes, amit allitasz.

2016.08.07. 22:19:30

@Mirjam2:

"Amióta 2014 júniusában elkezdték magukat Iraki és Levantei Iszlám Államnak hívni, és fegyvert ragadva megszállták Irakot és Szíriát, sok iszlám tudós illeti őket a takfiri jelzővel.

A nyugati média azonban hajlamos arra, hogy a fegyvereseket dzsihádistáknak nevezze, ami megnehezíti az igaz muszlimok számára, hogy tiszteletben tartsák a dzsihádot, és egyben megvalósítsák azt, továbbá ne a Daes követőinek értelmezését társítsák a dzsihád fogalmával. Emiatt szükségessé vált egy új kifejezés alkalmazása, hogy a két fogalom jól elkülöníthető legyen. A dzsihád arabul a cél elérése érdekében végzett kemény munkát jelenti.

A „takfiri” szó nem csupán a hiányt pótolva praktikus csereként szolgál a rosszul használt dzsihád kifejezés helyett, hanem mély jelentéssel is bír, és központi szerepet játszik a Daes és támogatóinak káros tevékenységében, ahogyan az „értékrendjük” térnyerésén dolgoznak az egész világon.

A kifejezést a történelem során folyamatosan használták muszlim tudósok, majd egyre gyakoribbá vált a muszlim közösségi médiaoldalakon a Daes felemelkedése után. Valószínűleg az is hatással volt az elterjedésére, hogy Peter Taylor, a BBC oknyomozó újságírója bevezette ezt a kifejezést a nyugati médiában Az új al-Kaida című 2005-ös televíziós sorozatával.

A kafir szóból származik, melynek jelentése hitetlen. Az arab szó bármilyen ideológiára utalhat, ami alapján az eltérő vélemények miatt kinyilvánítják a hitehagyottságot, ezáltal jogosultságot nyerve arra, hogy megöljék az eltérő ideológiájú csoport tagjait.

A takfirizmus jellemzően a vahabizmusból gyökerezik, mely Szaúd-Arábia abszolút egyeduralmi rezsimjének hivatalos vallása. A Wikipedia szerint a vahabizmust azzal vádolják, hogy a globális terrorizmus egyik forrása és a Daes idológiájának inspirálója, valamint a muszlim közösségek közti széthúzás okozója azáltal, hogy megbélyegzi azokat a muszlimokat, akik hitehagyottként (takfir) nem értettek egyet a vahabita monoteizmussal, ami ezáltal igazolja a meggyilkolásukat."

2016.08.07. 22:22:28

@charlieharper: Ez van - a szunni iszlam, azon belul a wahabbita iranyzat, a problema. Senkinek nincs baja a shiakkal (na jo, a szunnikat kiveve), szufikkal, ibadi vagy ahmadiyya muszlimokkal stb. Viszont a wahabbitaknal pont az a lenyeg hogy szerintuk ok az egyeduli igazhituek es mindenki mast (muszlim, nem muszlim) teriteni probalnak, akar eroszakosan is.

2016.08.07. 22:24:12

@Quercus a favágó: Ez vicces, kereszteztek egymast a kommentjeink ugyanabban a temaban :)

2016.08.07. 22:30:39

@diggerdriver: Ez egy hosszu tema, de lenyeg hogy az integracio nem ugyanazt jelenti hogy bekesen egyutt el egy kozosseg egy masikkal. Pl. az en egyeni peldamat nezve, en nem vagyok integralva a kozel-keleti tarsadalomba, viszont semmiben nem zavarom oket sot meg neha hasznos is nekik a jelenletem. Ha sok millio hozzam hasonlo ember lenne itt (sot, mar most is vannak), azzal sem lenne problema de ez nem ugyanaz mint az integracio. Ugyanigy, nagyon sok indiai pl. nem integralodott a brit tarsadalomba vagy csak reszben, ugyanigy a kinaiak stb. de ezzel nincsen gond mert osszesegeben megis pozitiv a jelenletuk az adott tarsadalomban. Ilyen helyzetben szerintem nincsen szukseg integraciora es nem is kell hogy ez legyen a cel.

Viszont ha olyan kulturarol vagy emberekrol van szo ami / akik tobb szempontbol egyszeruen nem kompatibilisek a 'befogado' kulturaval es destruktiv hatassal vannak ra, ott szukseg lenne az integraciora, ami szerintem csak mikro-szinten valosithato meg, egyenek vagy maximum csaladok szintjen, tomegek szintjen semmikeppen. Remelem erthetoen irtam le hogy mire gondolok.

2016.08.07. 22:35:57

@Mirjam2: itt van a kutya elasva. Nekem is sok sunni baratom van, az egyenekkel semmi problema.
Tomegben azonban mar teljesen mast jelent a dolog.

2016.08.07. 22:38:00

@Mirjam2: izraelben a negevi bedouinok annyira integraltak, hogy bar muszlimok, szolgalnak az izraeli hadseregben (ok, ,ost eppen egyre kevesebben, de ez a jelenlegi poltikai kormanyzas miatt van). Az egyik magasrangu katonai vezeto negevi bedouin.
Elsosorban izraelinek tartja magat es utana muszlimnak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.07. 22:43:11

@charlieharper: Világviszonylatról beszéltem. A legnagyobb iszlám állam Indonézia. Az indiai muszlimok sem kevesek. Ehhez képest a radikális vonal számszerűleg jelentéktelen.
Valódi súlya persze jelentős.

2016.08.07. 22:44:20

@diggerdriver: ja, ertem. En meg elsosorban maghreb-mashreq reszrol.

2016.08.07. 22:50:08

@diggerdriver:

Egy kis kitérő, a kedvenc blogodot megakasztó kérdéshez. Nem a gonosz zOrbán basi gyűjt információkat a kitántorgók hazautalásairól, hanem pl. az Eurosat. Neki kell adatokat szolgáltatni a határokon átnyúló tranzakciókról. Ez a ITRS.
International transactions reporting system. De Charlie ezt jobban tudja nálam.

2016.08.07. 22:54:00

@charlieharper: @diggerdriver: @Mirjam2: gondolkoztam. A torzsi tarsadalom & wahabbita elmeletek. Ez a tokeletes vihar. Nemcsak maghreb es mashreq vonalon, hanem szomalia, nigeria, pakisztan, stb is erintett.
Egyebkent Indonezia is erdekes, ugye volt nekik egy bali szoarkozohelyen egy csunya bombajuk a nyugati parazna nepek ellen.
A minap meg nyilvanosan megkorbacsoltak egy not, mert valami foben jaro bunt kovetett el, azt hiszem csokolozott (ha jol emlekszem).
Most ez europaig jelenleg nem er el. Nomeg Indoneziaban van egy csomo osi vallasu is, meg kereszteny is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.07. 22:57:48

@Mirjam2: Nézd, én nem vagyok társadalomtudós. A lőtéri kutyát nem érdekli hogy nevezzük, éntölem lehet kisnyúl is az a lényeg hogy ne legyen probléma vele, velük. Az nekem már integráció. Viselje a pöttyöt a homlokán vagy a turbánt bánja a fasz csak NE LEGYEN PROBLÉMA VELÜK.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 07:23:25

Orbánék javaslata - ami persze nem csak az övéké, mert ugyanazt mondta több keleti EU-állam is! - nyert a nyugati észbomlás ellenében, ez mára mindenki számára nyilvánvaló, már csak a magyar ballibák hisztiznek ez ellen, természetesen ők is csak belpolitikai okokból: közeleg a népszavazás, melyen tudják, hatalmas bukás vár rájuk.

S Orbánék javaslata nem azért nyert, mert Orbán jövőbelátó zseni, hanem azért, mert eleve nyilvánvaló volt, hogy ez az egyetlen ésszerű megoldás.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 07:31:13

Miért támogatják a liberális majmok az iszlamista majmok beözönlését:

Több okból is.

1. A rombolás vágya miatt. Így szeretnék szétzúzni a kereszténység maradványait.

2. A nagytőkek olcsó munkaerőt lát ebben.

3. Szimpla butaság miatt, a Nagy Liberális Hülyeségkönyvben ugyanis benne van, hogy az idegen szép, s aki nem így látja, az náci.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 07:46:22

@charlieharper:

Más a történelmi hagyomány.

A siíta iszlám sosem volt erős a hódításhoz, így az nem is vált alaprészévé.

A nagy hódításokat mndig a szunniták csinálták, akár az Ibériai-félsziget elleni arab, akár a Balkán-félsziget elleni török agresszióra gondolunk.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 07:48:50

@diggerdriver:

A többség mindig passzív, de ez nem számít. A lényeg: a többség TÁMOGATÁSA.

Ha lennének terrorista keresztények, akiket a keresztény többség helyesléssel fogadna, akkor keresztény terrorról kellene beszélni, annak ellenére, hogy nyilván nem lenne a keresztények 99 %-a terrorista.

Az átlag muszlim TÁMOGATJA az iszlamista terrorizmust, természetesen passzívan, de támogatja.

2016.08.08. 08:21:41

@a BircaHang Média szerk.:

Ha a magyarok kollektív bűnösök a zsidók deportálásáért a libsik szerint, ráadásul úgy, hogy gyakorlatilag nem tudták mi fog történni az elhurcolt zsidókkal, akkor vajon miért nem kollektív bűnösök azok a muszlim közösségek, akik tudnak a terrorcselekmények elkövetéséről, rejtegetik az elkövetőket, hallgatólagosan bár, de támogatják a terrorizmust?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 08:45:51

@Quercus a favágó:

A magyarok nem felelősek, de a magyar állam felelős a zsidódeportálásért.

soad1221 2016.08.08. 11:14:08

@Quercus a favágó: a magyarok nem kollektív bűnösök. Ha mindenképp kell kollektív bűnösöket megnevezni, akkor az európai embereket nevezném meg ezért. Persze még ezt a kört is lehet tágítani.

Azonban ahogy birca is írta: a magyar állam felelős volt ezért.

2016.08.08. 11:38:10

@soad1221: @a BircaHang Média szerk.: @Quercus a favágó: hat ize...
Volt azert egy olyan, hogy a magyarok a koruton fogdostak ossze az arra jaro zsidokat es tettek fel oket a vonatra.
Meg ha nem is tudtak, hogy hol az allomas vege es mi lesz ott, azt sejtettek, hogy nem a Ritzbe mennek
Meg ugye, ez a lakossag aktiv kozremukodese nelkul nem mehetett volna.

Es akkor a Dunaba lovesrol meg nemis esett szo.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 11:52:44

@charlieharper:

"a magyarok a koruton fogdostak ossze az arra jaro zsidokat"

A hatóság, nem az civil emberek.

"ha nem is tudtak, hogy hol az allomas vege es mi lesz ott, azt sejtettek, hogy nem a Ritzbe mennek"

Ez tény, eleve az, hogy kisgyerekeket is vittek a hivatalosan munkaszolgálatnak nevezett deportálási célpontokra sejtette, hogy valami nincs rendben.

"a lakossag aktiv kozremukodese nelkul nem mehetett volna"

Aktív közreműködés nem volt. De a lakossag passzív kozremukodese nelkul nem mehetett volna, ez tény. S az is tény, hogy az átlagmagyar nem látot okot arra, hogy tiltakozzon az egész ügy ellen.

Már az is ellenállásnak számított, ha valaki csak távol tartotta magát az egésztől. Pl. az én nagyapám. Ő pénzügyőr volt, s a Pénzügyőrség végezte a zsidó vagyon leltározását. Mivel nem volt elég ember, túlórázni hívták a más osztályokon dolgozó pénzügyőreket is. Nagyapám azt mondta, ő nem akar más emberek holmijában turkálni, s nem jelentkezett emiatt túlórára. Egyébként ennek a "bátor" kiállásnak köszönhetően maradt pénzügyőr a háború után: a háborús bűnössséggel vádolt szervezetek - a Pénzügyőrség is ez volt - összes dolgozóját beidézte az Igazoló Bizottság. Nagyapámról megállapították: nem vett részt semmiben, ami kolaborációnak lenne minősíthető, így megatrtva a rangját maradt tök ugyanabban a pozícióban, mint Horthy alatt - azaz a jövedéki adók osztályán.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 11:53:27

@charlieharper:

"akkor a Dunaba lovesrol meg nemis esett szo"

Amit egy kvázi-fegyveres erő emberei csináltak, a nyilas pártszolgálatosok.

Herr Géza 2016.08.08. 12:15:19

@a BircaHang Média szerk.: Na azért nyilas sem, meg pártszolgálatos sem sorozással, kényszerből lett az ember...

soad1221 2016.08.08. 12:21:28

@charlieharper: persze, ez nem mentegetés, de azok konkrét személyek, konkrét cselekményei. Ez nem egy nemzet kollektív bűnössége.
Ahogy nem gondolom, hogy a németek kollektíven bűnösek a haláltáborokért, úgy nem hinném, hogy a magyarok azok lennének.

Csak mert voltak azért akik olyannyira nem bűnösök voltak, hogy még vmilyen módon segítették is menekülni a zsidókat - cserébe a kollektív bűnösséggel őket is elkövetőnek nevezzük.

Az persze igaz, hogy a passzív támogatás is bűn, de itt még mindig felmerül néhány kérdés, ami az átlag ember bűnösségét megkérdőjelezi - igaz ezekre választ nyilvánvalóan nem fogunk kapni.
Ha abból indulok ki, hogy ma egy átlagember mennyire ismer egy viszonylag nagyobb horderejű törvényt, akkor vannak kétségeim afelől, hogy akkor egy átlagember pl mennyire volt képben a zsidótörvényekkel...

soad1221 2016.08.08. 12:26:47

@Herr Géza: ne essünk bele ebbe a hibába... mi maxal egyáltalán nem a bűnösöket mentegetjük, sőt, magát a bűnt sem kérdőjelezzük meg.
A kollektív bűnösséget viszont igen.

Alapvetően a magyar állam tartozik felelősséggel emiatt. A konkrét bűnelkövetők egyértelműen azok, akik megtették, akik elfogták, lőttek, stb.

Nem kérdés, hogy a passzív együttműködés kellett hozzá, ha ez nincs meg, akkor az aktív szereplők nem követhették el a bűnüket mindenki előtt.

Herr Géza 2016.08.08. 12:33:20

@a BircaHang Média szerk.: De. A te kommented olyan félig felmentés szagú volt azzal, hogy "kvázi-fegyveres testület" tagjai gyilkoltak. Nem, egyszerű polgárok, akik önként mentek nyilas pártszolgálatosnak. És ilyen szempontból semmiképpen nem vethetők össze egy kenyszersorozott katonai, vagy hivatásos katonai/rendőr/csendőr alakulattal.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 12:33:48

@soad1221:

Az igazi felelős Horthy, mert ő adta ki az utasításokat.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 12:34:46

@Herr Géza:

Charlie kommentje szerint, mintha szimpla urcán összeverődött magyar emberek lincseltek volna, ami egyszerűen nem igaz. Erre írtam a kommentemet.

Herr Géza 2016.08.08. 12:35:15

@soad1221: Ezzel egyet is értek. De, ld.az előző kommentemet.

soad1221 2016.08.08. 12:41:32

@Herr Géza: szerintem félreérted maxot...
persze, hogy egyszerű emberek, akik jelentkeztek pártszolgálatosnak. De ennyi erővel nekem a katona is az, aki a parancsot teljesíti. Az is nyilvánvaló, hogy a felelősség súlya mindenkinél más és más, és egy szimpla cipész, aki jelentkezett, hogy ő kapjon fegyvert és ezt tegye egészen elképesztő lelkületű lehetett, de max ezt arra írta, hogy a teljesen hétköznapi ember (bennem felmerül, hogy egyáltalán mennyi releváns információja volt az egészről), az nem ment összegyűjteni senkit és nem rakott fel a vonatra senkit.

Alapvetően a kollektív bűnösségről volt szó itt...

soad1221 2016.08.08. 12:42:09

@a BircaHang Média szerk.: igen, ő az egyik első számú felelős.

2016.08.08. 13:39:23

@diggerdriver: Persze, ebben egyetertunk. Ezt csak arra irtam reakciokent hogy hogyan integraltak a tobb millio indiait pl. UKben. Szerintem nem integraltak oket (tobb millio embert tobbnyire nem is lehet), a tobbsegnek tovabbra is indiai 'identitasa', szokasai, vallasa stb. van de ez alapvetoen nem zavaro a brit tarsadalom tobbsege szamara mivel ok nem szoktak pl. robbantgatni meg nem akarnak senkit megteriteni, nincs sajat torvenykezesuk stb.

2016.08.08. 13:45:43

@charlieharper: Pontosan. Mindenki tudta hogy nem nyaralni mennek.

2016.08.08. 13:56:05

@a BircaHang Média szerk.: Igy van, a tobbseg passziv tamogatasa nelkul nem tortent volna meg, ez nyilvanvalo. Mint tudjuk, lepesrol lepesre tortent az egesz, a tarsadalom tobbsege neman turte vagy tamogatta hogy megbelyegezzek, kifosszak, gettokba kenyszeritsek majd vegul deportaljak az embereket. Viszont azt gondolom hogy ami tortent megtortent, a mai generacioban megprobalni emiatt buntudatot kelteni abszurd. Senki sem felelos a felmenoi tetteiert, mindenki tiszta lappal szuletik. Persze kollektiven, tarsadalmi szinten erdemes megprobalni a hibakbol tanulni, de ehhez nem kell senkire ujjal mutogatni.

2016.08.08. 14:01:30

@soad1221: Egeszen nyilvanvalo hogy mindenki kepben volt vele, hiszen a zsidokat jol lathatoan megjeloltek, eltiltottak az egyetemekrol es bizonyos foglalkozasoktol (tehat pl. a sarki bolt bezart vagy gazdat cserelt), lakhelyet kellett valtoztatniuk stb. Ezt egeszen biztosan mindenki eszrevette, plusz volt melle propaganda, plakatok es hasonlok.

2016.08.08. 14:06:22

@soad1221: Egy hasonlattal elve, kb. annyi 'relevans informacioja' volt az atlag nem zsidonak mint a fehereknek az apartheidrol Del-Afrikaban. Azaz mindenki tisztaban volt vele hogy mi a helyzet.

soad1221 2016.08.08. 14:59:27

@Mirjam2: márhogy Bp-en, természetesen igen.
Ahol éltek zsidó közösségek, ott teljesen egyértelmű volt, hogy mi történik velük, persze hogy látható volt.
Ahol nem éltek, ott nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán felmerült a kérdés bennük.

soad1221 2016.08.08. 15:03:42

@Mirjam2: "Persze kollektiven, tarsadalmi szinten erdemes megprobalni a hibakbol tanulni, de ehhez nem kell senkire ujjal mutogatni."

Nagyon is kell vele foglalkozni, nem megtörténté már nem lehet tenni. A gond, ha a mai generációkban bűntudatot akarnak kelteni. "Csak" tanítani kell.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 16:44:44

@soad1221:

Így igaz. Miért lenne bárkinek is bűntudata azért, amit országa tett születése előtt?

2016.08.08. 16:49:15

@soad1221: A Soa elott Bp.en kivul is eltek zsido kozossegek, megpedig nagy szamban... Azota sajnos nem nagyon. Egeszen biztos lehetsz benne hogy mindenkiben felmerult a kerdes. Pont hogy a videki kozossegeket pusztitottak el teljesen, Bp.en eltek tul a legtobben.

2016.08.08. 16:52:45

@soad1221: Szerintem a 'tanitasnak' abban az ertelemben hogy bemagoltatjuk az ezzel kapcsolatos evszamokat pl., nem sok ertelme van, bar a semminel tobb. Ami jo es hasznos lenne ha pl. az iskolakban olyan programokon vennenek reszt rendszeresen ahol azt vizsgaljak, hetkoznapi helyzeteken keresztul, hogy hogyan lehet elkerulni azt hogy egy ilyen rendszer tamogatojava valjon valaki. Lasd pl. Philip Zimbardo programjai.

soad1221 2016.08.08. 17:12:47

@Mirjam2: a tanítási módszer más kérdés. Amit ma Mo-n tanításnak neveznek az egy szar. Én is másképp képzelném ezt...

VAn néhány iskola, ahol ezt a tankönyv/magolás/dolgozat szentháromságot kicsit próbálják feszegetni, ezekben láthatóan értelmesebb eberek végeznek, akik állíthatom, hogy teljesen helyén kezelik a dolgot...

hogyne, sőt még most is él egy-két kisebb közösség bp kívül. Fogalmam sincs, számokat nem tudok, ez nekem egyszerűen csak egy tipp, hogy volt mondjuk 10 millió ember, ebből 2 millió bp-en és ezen kívül találkozott még max 2 millió a problémával. Ha nagyon sokat mondok, akkor akkor max ez a 4 millió szembesült vele, és hallgatott. A többi 6 millió, pedig lehet, hogy tudta, hallotta, de a büdös életben nem szembesült vele soha.

Ők volnának azok, akik még csak nem is nagyon okolhatók a hallgatásukért, pusztán azért, mert az életüket semmilyen mértékben nem érintette a kérdés, egy távoli valami volt, amiről hallott.
így már a kollektív bűnösség úgy ahogy van borul...

Teljesen légből kapott számok, ha van erre bármilyen adat, akkor elnézést, soha nem jött velem szembe ilyen adat.
Csak a fentiek miatt, el tudom képzelni ezt...

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 17:22:40

@Mirjam2:

Vidéken kb. 99 %-os arányban tűnt el a zsidóság. Ennek persze nem a teljes része megölt ember, de a többség az.

Míg Bp-en az irtás nem zajlott le, Horthyék ezt leállították júniusban, majd Szálasiék is novemberben. Így a budapesti zsidók alig kb. 10 %-a tűnt el, ami a vidéki arányokhoz képest semmi.

Talán a legnagyobb kulturális kár a jiddis nyelv megsemmisülése Mo-on: ugyanis ahol beszélték, északkeleten, ott szinte teljesen eltűntek a zsidók.

Egyes részeken annyira sok volt a jiddis anyanyelvű zsidó, hogy idegenek is megtanulták a nyelvet. Az én 0 %-ban zsidó dédnagymamám pl. beszélt jiddisül. Ahol lakott - Kárpátalja déli része - többen beszéltek jiddisül, mint magyarul.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.08. 17:34:57

@soad1221:

Nem volt mivel szembesülni, ez az igazság. Én beszéltem erről nagyszülőkkel, s az egyetlen dédnagymamámmal, ami élt még akkor, amikor én már kamaszkorban voltam és érdeklődtem már a történelem iránt.

Az emberek nagy többsége EGYETÉRTETT a zsidóellenes intézkedésekkel, de az irtással nem értett volna egyet, viszont arról nem is tudott.

Az átlagember véleménye az volt, hogy a zsidók túl erősek gazdaságilag a magyarok kárára, így helyes a gazdasági súlyuk csökkentése. Alapvetően ezek az intézkedések nem tűntek másnak akkor, mint ma pl. a pozitív diszkrimáció a négerek javára az USA-ban vagy a hasonló dél-afrikai programok.

Még a házassági tilalmakkal is egyetértettek sokan. S a szabályos irtás nem kezdődött el 1944 áprilisa előtt.

A keresztény egyházak is egyetértettek mindezzel, a komolyabb tiltakozások akkor kezdődtek, amikor a zsidótörvények hatálya alá kerültek az etnikailag zsidó, de vallásilag keresztény emberek is.

De irtani nem akart senki. Még a nyilasok is kitelepítésről beszéltek, nem likvidálásról.

S ha maradt volna minden a diszkrimáció szintjén, ma az egész kérdés nem létezne.

Lásd a párhuzamot BG-val, ahol 1941-től volt zsidóellenes jogrend, s KEMÉNYEBB dolgok voltak benne, mint a hasonló magyar szabályokban. De mivel a bolgár kormányzat nem hajolt meg Hitler előtt és nem engedte a deportálást (ill. csak az újonnan visszakapott területekről engedte meg az idegen - azaz nem bolgár állampolgárságú - zsidók deportját), ma Izraelben BG dicsérendő országnak számít.

2016.08.08. 18:58:24

Ballibsizo, eros jogallamot akaro, jobboldali konzervativ hozzaszoloknak ajanlom az alabbiakat:

"Akár két évnyi börtönbüntetést is kaphatnak azok a szülők, akik csak vegán ételeket adnak gyerekeiknek, áll egy törvényjavaslatban, amit az olasz jobboldali Forza Italia terjesztett be."

Ez csak a kezdet. Kesobb hozhatnak torvenyt a tulsulyos, szemuveges, balkezes, szoke, alacsony, magas stb gyerekek szuleire, a dohanyzo, alkoholos, homokos, reformatus, stb felnottekre. Mindenkire, akire csak kedvuk tamad. Ratok is, kedves ballibsizo barataim:)
Ezt akarjatok?

PS: nem szeretem a vegakat, a homokosokat, a protestansokat, stb., de annal jobban tisztelem az alapveto emberi szabadsagjogokat, hogy beleszoljak, mi tobb buntessem azokat, akik "masok" mint en.
Peace and Love! :)

2016.08.08. 19:32:16

@soad1221: Nem tudom mit ertesz ezen hogy 'nem szembesult vele'. Szerintem ertelmetlen ezzel mentegetni hogy mi tortent, mindenki tudott rola hogy mi zajlik a zsidok ellen, meg a gyerekek is.

2016.08.08. 19:39:28

Breaking news!
"Baltás támadás történt fényes nappal Zuglóban"
Budapestet is elerte a terror:) Meg nem tudjak, mit kiabalta e a baltas gyilkos tette elkovetese utan, azt-e, hogy "Allah Akhbar" vagy esetleg azt, hogy a "Jo Q..a Anyad!" :)
Peace and Love!
PS:a feministak most orulhetnek, a tamado es az aldozat is ferfi volt.

2016.08.08. 19:41:47

@a BircaHang Média szerk.: Erdekes, fogalmam sem volt hogy nem zsidok is beszeltek jiddisul. Gondolod hogy irni-olvasni is tudtak?

2016.08.08. 19:43:29

@Cascabel: Szia, hogy van a csuklod meg a bordaid?

2016.08.08. 19:50:00

@a BircaHang Média szerk.: Utolag mindenki azt mondja hogy nem tudtak hogy meg fogjak oket olni, de akkor mit gondoltak, hogy hova viszik oket nagy tomegben ahonnan nem jonnek vissza? En nem hiszem el hogy sokan nem tudtak vagy nem gondoltak, bar utolag persze ezt mondta mindenki. Mindenesetre a hazaikat is elfoglaltak, kifosztottak, nyilvan nem gondoltak hogy visszajonnek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.08. 20:03:39

@charlieharper:
Hát izé...
Álljunk meg egy baráti szóra. Nincs olyan hogy egy nép kollektív bűnös. A magyarok valóban dicstelen szerepet játszottak a deportálásban. A németek lepődtek meg a legjobban hogy milyen készségesek a hatóságok és mennyi a zsidókat felnyomó besúgó. Hogy úgy mondjam túlteljesítették a tervet. Ezért viszont az utódokat nem terheli felelősség. Szégyen az igen. Szégyellni kell. Ez az egyik oldal.

Aztán voltak azok akik életük kockáztatásával bújtattak zsidókat. Ráadásul nem a hatóságoktól kellett félniük a legjobban. Sokszor a házmester nagyobb veszélyt jelentett. A vidéki embereknek semmi bajuk nem volt a zsidókkal. Nagyapám péksége a főutcán volt. Mikor vezették a falubeli zsidókat az állomásra ő kiállt a nyolc gyerekével és mindenkinek kezébe nyomott egy kenyeret. A többi lakos gyümölcsöt cipőt csizmát télikabátot adott nekik. Nem sok idejük volt összepakolni és sok mindent nem tudtak magukkal vinni.
Szóval ez meg a másik oldal. Erre meg büszkének kell lennünk.

Egy viszont biztos. A bűnöket nem lehet jóvátenni. Ez nem úgy működik hogy egy dunábalövést kompenzál egy bújtatott zsidó. A bűn az bűn marad, a szégyen az szégyen marad.
Felelősséggel viszont nem tartozunk. Pont neked Charli kell a legjobban tudnod mi a kollektív bűnösség. A zsidókat kétezer éven át üldözték, pogromokkal sújtották mert egy saját vérükből valót megfeszíttettek. Ezért kaptak egy kősivatagot amiből virágzó országot építettek hogy végre saját országuk legyen. Nagyon jól van ez így.
Viszont ha valaki felelős az apja bűneiért akkor te is felelős vagy Jézus haláláért. Nem az számít hogy egy vagy 600 emberöltő múlt el azóta. Mindenki a saját maga által elkövetett bűnökért felel.
Ez az én véleményem.

2016.08.08. 20:47:07

"A németek lepődtek meg a legjobban hogy milyen készségesek a hatóságok és mennyi a zsidókat felnyomó besúgó."

Már akkor is megmutatkozott az itthoniak gerincessége. :D

2016.08.08. 21:42:42

@diggerdriver: @soad1221: @a BircaHang Média szerk.: mindenki raharapott a kollektiv bunossegre.
En a hasonlatrol beszeltem, amit Quercus felhozott. Aktiv vs passziv segitseg & allam apparatus segitseggel.

2016.08.08. 21:47:39

Temaba vago hir: kinai turista ket hetig menekultszallason volt Nemetorszagban miutan elloptak az utlevelet es mikor be akarta jelenteni a hatosagnal es nem ertettek mit akar, felteteleztek hogy egyike a sok szazezer menekultnek es egyszeruen elszallitottak egy kozpontba ahol szallast, etelt es penzt adtak neki de ezen tul senki nem foglalkozott vele, nem hallgattak ki, o meg nem ertette hogy mi van. Utolag azt nyilatkozta hogy 'Europa nem olyan mint ahogy elkepzelte' :)))

www.theguardian.com/world/2016/aug/08/chinese-tourist-who-lost-wallet-in-germany-ends-up-in-refugee-shelter

2016.08.08. 22:11:54

@Mirjam2:
Fajnak:( Ejszakara dupla adag fajdalomcsillapitot vettem be, meg reggel is kaba voltam, fajdalom semmi. Delelott 10 ora korul elmult a hatas, de mennem kellett felvenni a kocsimat a munkahelyre, igy nem vehettem be uj adagot. Kinszenvedes volt hazavezetni, 45 km. Most megyek az Orthopeadic Trauma Centerbe, ott mondjak meg a "frankot".
Tuleltem en mar komolyabb dolgokat is, "csalanba nem ut a menyko" :)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 07:55:12

@Mirjam2:

Nem, írni-olvasni nem tudott jiddisül, csak beszélni. Helyesen írni eleve csak németül tudott, mert német tannyeévá iskolába járt.

Mondjuk ő eleve amolyan nyelvtehetség volt. A mai Csehországban született, az akkori OMM-ban, a lengyel határ közelében, a szinte teljesen német Szudétaföld északkeleti részén. Színnémet, német anyanyelvvel. De már gyerekként megtanult csehül.

Aztán feleségül ment a ruszin nemzetiségű dédnagyapámhoz. Vele elköltözött Kárpátaljára, ami akkor Csehszlovákia volt. Megtanult ruszinul. Aztán szlovákul, magyarul és jiddisül. S magyarul nagyon jól beszélt, annak ellenére, hogy csak huszonévesen tanulta, mindenki azt hitte róla, született magyar.

8 dédszülőm közül 6 nem élt már, amikor megszülettem. 1-re nem emlékszem, mert amikor meghalt, 1 éves voltam. De a nyelvzseni dédnagymama 92 éves koráig élt, s így ismertem személyesen. Itt van ezen www.flickr.com/photos/bircamax/8238002458/in/album-72157632153324162/ a képen középen a 90-es évek elején, bal oldalán a nagyobbik lánya (a nagymamám), jobb oldalán meg a második férje (a dédnagyapám meghalt korán).

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 08:04:52

@Mirjam2:

A folyamat gyors volt. Az elvitel áprilisban kezdődött, s júliusban véget ért.

Az átlagemberek számára az elvitel egy hatósági intézkedés volt, semmi egyéb.

Erről mesélt apai nagymamám és az előbb említett dédnagymamám is.

Apai nagymamám, aki akkor Miskolcon élt, ahol a deportálás szinte teljes volt, azt mondta "egyik nap a csendőrök elvitték a mi utcánkban lakó két zsidó családot is, nem lehetett tudni, hová, de soha többet nem láttam őket".

A dédnagymamámnak volt egy zsidó barátnő szomszédja, akivel haveri viszonyban volt. Ő még a táborba is elment meglátogatni a barátnőjét - ugyanis a deportálás előtt pár napig gyüjtőtáborban voltak a zsidók. Még mesélte is dédnagmamám, hogy őt is igazoltatták, amikor odament a tábor kerítéséhez, mert jiddisül beszélt, a csendőrök azt hitték, egy kifelejtett zsidó lehet az, aztán a csendőrök meglepődtek nagyon, hogy a dédnagymama elővesz egy nagy horogkeresztes igazolványt (szudétanémetként kapta ezt a német hatóságoktól). De a zsidó barátnő se gondolta, hogy megölni viszik.

Gondolj bele: jön holnap a rendőrség és elviszi a szomszédodat. Kimész tüntetni? Ugye nem?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 08:07:19

@charlieharper:

Ha lehetett volna tudni, hogy a cél a likvidálás, lett volna ellenállás. Igen, a likvidálást is támogatta volna az emberek egy kisebb része, de a többség nem.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 08:16:49

@Mirjam2:

"Mindenesetre a hazaikat is elfoglaltak, kifosztottak, nyilvan nem gondoltak hogy visszajonnek."

Ez nem igaz. A mostani tévhit az: az emberek rohantak és vitték, ami vihető.

A valóság: a Pénzügyőrség leltározta a vagyont, s csak a kisértékű tárgyakat hagyták hátra. Csak ez utóbbit lehetett elvinni.

A lakásokat pedig ki lehetett igényelni a hatóságtól ideilegesen használatra. De az se úgy ment, hogy akoi hamarabb ért pda, az beköltözött és kész.

A deportált zsidók a HIVATALOS indoklás szerint Németországba mentek munkaszolgálatra, segíteni Mo. és szövetségesei háborús győzelmét. Vagyonuk pedig állami védelem alá kerül, melyet visszakapnak a háború vége után.

2016.08.09. 08:31:10

@a BircaHang Média szerk.: ez nem igaz
Nagyszuleim (egyik ag) visszajottek, es a lakasuk elfoglalva.
SOHA nem kaptak vissza

2016.08.09. 08:33:08

@charlieharper: @a BircaHang Média szerk.: azt nem tudom, higy a hatosagtol beteltek -e, akik odakoltoztek. Nekik csak annyit mondtak, hogy "mi mar itt lakunk, ures volt".
Hogy valami hatosagtol bereltek -e vagy csak lakasfoglalok voltak, azt ok nem mondtak.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 08:38:20

@charlieharper:

Ez már az új hatalom ügye volt, nem akartak konfliktust, meg hát aztán úgyis már államosítottak.

A kommunista vezetőség - mely akkoriban erősen zsidó etnikumú volt - direkt nem akart a zsidó sérelmekkel foglalkozni, nehogy azt mondja rájuk a kisember, hogy zsidó érdekeket védenek. Még a zsidólikvidálás is tabutéma volt.

2016.08.09. 08:41:39

@a BircaHang Média szerk.: nade, a lenyeg, hogy a visszajottek nem kaptak vissza semmit

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 08:45:15

@charlieharper:

Így igaz.

S ha visszakapták volna 1945-ben, 1947-ben ismét elvették volna tőlük.

soad1221 2016.08.09. 08:46:42

@Mirjam2: "Nem tudom mit ertesz ezen hogy 'nem szembesult vele'. "
azt értem ez alatt, hogy az emberek elég nagy részét egyszerűen nem érintette, nem foglalkozott vele. Ismétlem nincs semmilyen számokkal alátámasztható adatom, de ha ránézek a háború előtti zsidó közösségek eloszlására az országban, akkor vannak jócskán olyan területek, ahol egy átlagember nem igen találkozott zsidóval. Vagy találkozott, mert volt az utcában. Vagy a szomszédutcában. És, ha egy picit életszerűen gondolkodsz, akkor már érted, hogy mit értek az alatt, hogy "nem szembesültek vele". Azt, hogy nem érintette, nem foglalkozott vele. Mellette megtörtént látta, de nem foglalkozott vele.

"Szerintem ertelmetlen ezzel mentegetni hogy mi tortent, mindenki tudott rola hogy mi zajlik a zsidok ellen, meg a gyerekek is."

Soha egyetlen szóval nem mentegettem, hogy mi történt. Soha. Légyszi olvasd el, hogy miket írtam.

De nem igaz, hogy mindenki tudta, és mindenki kifosztotta a házakat, és mindenki terelte. Pont erről beszélünk, nincs kollektív bűnösség.
Megjegyzem még az elhurcolt szerencsétlen emberek sem tudták, hogy mi vár rájuk. Maga a kiirtás egy nagyon rövid idő alatt zajlott le, a legtöbb ember fel sem fogta. A megelőző zsidótörvényekkel meg persze nagyon sokan egyetértettek, nagyon sokan támogatták, hiszen elhitték, hogy a zsidók bűnösek volnának valamiért, de ennek nem egyenes következménye, hogy az, aki ezt támogatta is (ha foglalkozott a kérdéssel, mert szerintem egy kőbányai mosónőt kurvára nem érdekelt a zsidók egyetemi tanulmányai....) az egyből egyet is értett volna a deportálással, kiirtásukkal.

Utólag persze könnyű a megtörtént eseményeket nyilvánvalónak tekinteni, de akkor ez nem volt nyilvánvaló.

Nem mentegetek senkit (azt, hogy mi történt meg főleg nem!), de amit írsz, az úgy hangzik, hogy mindenki támogatta, mindenki tudta, hogy mi zajlik, sőt mindenki marakodott a koncon. Csak nem így volt...

soad1221 2016.08.09. 08:48:39

@charlieharper: persze, hogy nem kapták vissza, de hivatalosan ezt mondta a "hatóság", akik elhurcolták őket.

soad1221 2016.08.09. 08:52:34

@charlieharper: igen, igazából csak ezen ragadtunk le... :)

2016.08.09. 09:57:20

@charlieharper:

Mondjuk nem állt szándékomban ez irányba vinni a dolgokat. Nem is ezért írtam, amit írtam.

Soros Putin Csarli (törölt) 2016.08.09. 11:44:09

@Quercus a favágó: igen, gondoltam
En sem gumicsontnak irtam, amit. Aztan meg is az lett belole

2016.08.09. 13:48:58

@charlieharper: En is tudok ilyen esetekrol.

2016.08.09. 13:57:03

@charlieharper:

Hallottál már Magyarország legújabb mocskos, rasszista húzásáról? Állítólag a "világsajtó" is foglalkozik a témával. Valami menekült szír úszócsaj nevét nem mondták be a királyi tv-ben, pedig megnyert valamilyen futamot. Most a riporter, a Jenő a vezérgeczi.

Én is úgy fölháborodtam.....volna a dolgon, ha nem lennék elfoglalva a lecsó befőzéssel. De azt hasznosabb dolognak tartom.

2016.08.09. 13:57:45

@soad1221: Nem azt irtam hogy mindenki kifosztotta a hazakat. Azt irtam hogy mindenki tudta mi tortenik. Tovabbra is azt gondolom hogy ez igaz, azt az egyet kiveve hogy szinte senki nem tudta hogy konkretan meg fognak halni az emberek, de hogy szisztematikusan megfosztottak oket a legalapvetobb emberi jogaiktol es semmi jo nem vart rajuk az mindenki szamara vilagos volt.

Szerintem te abbol a helyzetbol indulsz ki hogy az egesz 'zsidosag' kerdes egy marginalis dolog a mai Mo.on, sokan nem ismernek vagy nem talalkoznak soha olyan emberekkel akikrol tudjak hogy zsidok. Viszont ez pont amiatt van mert ugye kiirtottak a zsidosag nagy reszet, es a tulelok is olyan felelemben vannak hogy sokan titokban tartjak a szarmazasukat, nem nyiltan vallasosak stb. Ez azelott nem igy volt. A teljes lakossag tobb mint 6%-a zsido volt, akik mindenhol laktak, falvaktol a varosokig, nagyon sokan vallasosak voltak ill. lehetett roluk tudni egyertelmuen hogy zsidok.

Szinte mindenkinek voltak zsido osztalytarsai, munkatarsai, mindenhol voltak zsido boltok stb. Kizart dolog hogy barkinek ne tunt volna fel hogy mi folyik, foleg hogy a kormany kifejezetten felhivta a lakossag figyelmet a zsidotorvenyekre (hiszen ezek a nem zsidokat is erintettek, pl. hogy zsidokkal nem szabadott hazasodni stb.).

2016.08.09. 14:03:21

@soad1221: 'de amit írsz, az úgy hangzik, hogy mindenki támogatta, mindenki tudta, hogy mi zajlik, sőt mindenki marakodott a koncon'

Szerintem nem hangzott ugy, ezt te gondoltad hozza. Annyit probalok mondani hogy szinte mindenki tudta - azt nem hogy mindenki tamogatta vagy mindenki 'marakodott a koncon'. Szerinted az oke hogy mindenki tudta hogy minden szinten diszkriminaljak, ellehetetlenitik majd deportaljak oket, csak az nem lett volna oke ha azt is tudjak hogy meg is fognak halni a vegen? Miert, ha tudtak volna akkor mit csinaltak volna? Ugyanugy semmit, mint ahogy semmit nem csinaltak egesz vegig, amikor sarga csillagot kellett feltenni stb. stb. Ez nem 'kollektiv bunosseg', ezek tenyek. Az akkori emberek nagy resze (nem mindenki, de a tobbseg) bunosok voltak abban hogy hallgattak, passzivan tamogattak ami tortent. Az utodaik nem bunosok, de ok azok voltak.

2016.08.09. 14:07:21

@Cascabel: Ez nem hangzik tul jol, remelem hogy mostantol kezdve pihentetni fogod, biztosan mondta a doki hogy az fontos a sikeres felepuleshez!

2016.08.09. 14:39:07

@a BircaHang Média szerk.: Ez igen! Irigylem az ilyen embereket, erre tenyleg szuletni kell. Koszi a linket a kephez.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 14:52:44

@Mirjam2:

Én is onnan örököltem az érdeklődésemet a nyelvek iránt.

Talán vicces, de a "sötét internet" a legtöbb ember számára kábítószert, pornót, tiltott anyagokat jelent, nekem meg ingyenes letöltést tudományos könyvekből. Az ilyesmitől olyan extázisba tudok esni, mint más a vad szextől... :-)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 15:13:00

@Mirjam2:

Az átlagember támogatta a zsidóellenes intézkedéseket, azokat úgy tekintette mint igazságtételt a zsidó túlsúly ellen, ezt kár lenne tagadni, mert ez az igazság.

Azért a zsidóellenes érzések eléggé megvannak. S ezeknek részben megvan a maga történelmi oka is.

De ez nem hozható azonos szintre az emberirtással.

Egy családi példa erre.

Apai nagyapámnak még kitüntetése is volt zsidóügyben, s a zsidók mentették meg a 40-es évek végén a deportálástól. Hálából azért, mert 1941-1944 között a nagyapám péksége Miskolcon volt az egyetlen nem-zsidó pékség, mely kiszolgált zsidókat, köztük a zsidó hitközséget. Amikor a kommunizmus kezdetén nagyapámat meg akarták büntetni kapitalista mivolta miatt, pár zsidó komcsi elintézett neki "antifasiszta ellenálló" kitüntetést, s így mentesült a megtorlástól: a boltját persze így is elvették, de nem deportálták a Hortobágyra. Mmajd amikor kirúgták mindenhonnan mint osztályellenséget, a zsidó hitközségi pékség alkalmazta őt: ő volt az egyetlen nem-zsidó ott.

S ez annyira megmaradt, hogy a 80-as években is maradt még eredménye. Szinte hihetetlen történet ez. Volt Kubában egy hatalmas márványtömbünk, apám ajándékba kapta egy márványbányától. Aztán Bp-en el akarta adni, feladott egy hirdetést, mire jelentkezett a budapesti zsidó temető, hogy nekik kellene. Kijött egy emberke, megtetsztett neki, alkudott, megállapodtak, hogy másnap jönnek szállítással. Jött is másnap kis furgon, meg a hitközségi pénztáros. Odaadta a pénztáros a megbeszélt 20 ezer forintot (ez sok pénz, a történet 1986-ban volt!), majd akart adni nyugtát, hát megkérdezte apám nevét. Apám megmondta, mire a pénztáros hirtelen abbahagyta az írást és megkérdezte "Ön rokona a miskolci Marinov péknek?", mire apám mondta, hogy persze, ő a pék fia. Erre a pénztáros kijelentette, ebben az esetben sajnálatos tévedés történt, a márvány többet ér, túlságosan le lett alkudva az ára, 30 ezer forintért fogják megvenni.

Szóval a nagyszüleim segítettek a zsidóknak, de most jön a csattanó. Nagymamám mesélte, hogy amikor apám a 60-as ével elején elment tanulni Bp-re, nagyon félt, nehogy valami zsidó lányt vegyen el feleségül!

Szóval a zsidósegítő nagyszülők se akartak volna zsidó rokont. Azaz a zsidóellenes érzelmek és a likvidálás között nincs semmilyen kapcsolat.

Ezzel azt akartam érzékeltetni: az igaz, hogy az emberek többsége támogatta a zsidótörvényeket, de ebből sehogy se következik, hogy az emberirtást is támogatták.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 15:17:28

@Mirjam2:

A Horthy-rendszerben a vallás személyes adat volt, mint az "anyja neve", azaz ez szerepelt minden okmányban, iskolai bizonyítványban, stb. Tehát nem lehetett nem tudni a másikról, hogy az zsidó.

A zsidótörvények csak annyiban rondítottak a dolgon, hogy a keresztény vallású etnikailag zsidó embereket is betettek a törvény hatálya alá (bizonyos kivételekkel). Pl. a későbbi esztergomi érsek Paskai Lászlónak is bújkálnia kellett 1944-ben, mert ő is a zsidótörvény hatálya alá esett, hiszen ő is etnikailag zsidó volt teljesen, bár vallásilag csecsemőkorától katolikus.

soad1221 2016.08.09. 15:36:16

@Mirjam2: én szerintem már a legelején is mondtam, hogy a hallgatás is bűn. Csak az nem aktív részvétel, és azért közel sem olyan súlyú, mint az aki szoláglatra jelentkezett és begyűjtötte, stb...

Másrészt, ne felejtsük el, hogy háború volt. Az, hogy történnek szörnyűségek, teljesen természetes volt. Az, akit személyesen nem érintett ez a dolog, egyszerűen nem foglalkozott vele. Emberi jogok? hát az nem sok volt akkoriban...
Hogy egy ilyen rendszerben ki bűnös és ki nem?
Az én egyik dédapám katonatiszt volt, így első ránézésre egyértelműen bűnös.
Annak ismeretében hogy a pincéjükben hány zsidót bújtatott és menekített, már inkább hős... akkor ezt egész jól titkolták, annyira, hogy később a kommunisták csak a katonatiszt mivoltát nézték, szóval bűnös...

Értem én, hogy a többség bűnös, de hány olyan ember volt, aki amit csak tudott segített. HA mással nem, titokban adott egy darab kenyeret. Ne felejtsük el, hogy akkor az étel sem volt olyan természetes, nem szaladgáltak le a boltba, ha épp elfogyott vmi, konrétan az ország komoly része éhezett... Persze, ma azt mondjuk, hogy menjünk tüntetni, vannak jogaink, stb, de akkor nagyjából annyit mondtak, hogy ezt még éljük túl valahogy.

Utólag, nekünk már egyértelmű mi a bűne annak aki hallgatott és tűrt. Akkor azért nem biztos, hogy annyira egyértelmű volt...

És ismétlem, senkit nem mentek ezzel fel...

soad1221 2016.08.09. 15:48:31

@Mirjam2: ja és még valami, igen, a zsidóellenesség megvolt, a diszkrimináció, ez akkor általánosan elfogadott volt. Ne érts félre, ezt ma én is elfogadhatatlannak nevezem, de akkor ezt "gondolták" igazságosnak, hogy márpedig ők nem járhatnak egyetemre. Rájátszott erre természetesen az akkor politikai elit, sőt, még tovább feszítette a húrt, és ma már látjuk, hogy hová vezetett, de ahogy ma sem vagyunk jövőbe látók, az akkori emberek sem voltak azok.

És semennyire nincs rendben mindez, de akkor a lakosság hány %-a mehetett egyébként egyetemre?
Akkor nem kaptak pluszpontot a hátrányos helyzetből érkezők, akkor nem szó sem volt állami finanszírozásról, diákhitelről, stb...

A lényeg, és ebben egyébként teljesen egyet is értünk, hogy teljesen felesleges ma bűnösöket megnevezni, ehelyett megfelelő oktatással kell megelőzni, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő...

soad1221 2016.08.09. 15:57:04

@a BircaHang Média szerk.: más történet, de hasonló.
És a dédapámnak nyilvánvalóan katonatisztként bőven vannak zsidók ellen felróható tettei, de lévén ő tudta mi történik, a környezetéből akit tudott, megmentett.

2016.08.09. 16:41:48

@a BircaHang Média szerk.: Hiaba, mindenkinek van egy sotet oldala :)

2016.08.09. 16:46:13

@a BircaHang Média szerk.: Ez egy jo tortenet :). Igazad van abban amit irsz, viszont en ugy gondolom hogy az akkoriban jellemzo 'mindennapos', atlagos antiszemitizmus egy dolog, es megint mas dolog hogy nehany ev leforgasa alatt olyan intezkedeseket hoztak amik teljesen megvaltoztattak a zsidok eletet es amibol szerintem nyilvanvalo volt hogy valami meg sulyosabb keszul ellenuk; onmagaban mar a deportalas is nagyon sulyos, akkor is az lett volna ha 'csak' taborokba vittek volna oket par evre.

2016.08.09. 16:47:46

Digger tesó jól látod, tényleg háború van. Harc. De nem ám a muszlim betolakodókkal szemben. Egy lófaszt. A demokráciáért kell harcolni. Mert az van veszélyben. És hol van veszélyben, mondjuk Európában? Hát Ukrajnában, Lengyelországban, Szlovákiában, és természetesen Magyarországon. Mert ezekben az országokban nincs demokrácia. Bezony. Autokrácia van, önkényuralom. Például Fritzlandhoz képest. A merkeli demokrácia ugyan is a csúcs.
Legalább is a Die Zeit szerint:

mandiner.hu/cikk/20160809_die_zeit_veszelyben_a_magyar_demokracia

A magam szerény, visszafogott módján csak annyit mondok, nekem ez az autokrácia valahogy jobban tetszik, mint a merkeli demokrácia.
Persze ha a Die Zeit úgy érti a dolgot, hogy a fritzeknek rövidesen harcolni kell az életben maradásért, azzal egyet értek.

2016.08.09. 16:47:58

@a BircaHang Média szerk.: Igy van, ezert mondom hogy mig ma elkepzelheto hogy Mo.on a legtobb ember azt hiszi hogy nem ismer zsidokat (mert nem tudja hogy zsidok), addig ez az akkori Mo.on elkepzelhetetlen lett volna, kulonosen mivel sokkal tobben is voltak mint manapsag.

2016.08.09. 16:49:48

@Quercus a favágó: Ha megnyugtat, szerintem ezeken mar csak rohog mindenki. Az ujsagirok meg nyomatjak bizonyos lapokban, de pl. brit ujsagokban az ilyen ujsagcikkek alatt en szinte csak a magyar 'diktaturat' tamogato kommenteket latok.

2016.08.09. 16:58:42

@soad1221: Egyaltalan nem arrol volt szo hogy nem jarhattak egyetemre vagy hogy ezt igazsagosnak gondolta barki is... Nagyon is sok zsido jart egyetemre, messze felulreprezentaltak voltak a diakok kozott. Aztan egyik naprol a masikra a zsidotorvenyek megtiltottak nekik hogy jarjanak. Nem tartotta ezt senki normalisnak vagy igazsagosnak. Nyilvan kevesebb ember jart akkor egyetemre mint most, de akkor is nagyon fontos volt az egyetem sok embernek es elengedhetetlen volt egy egesz csomo foglalkozashoz. Nekem mind a negy nagyszulom jart egyetemre peldaul (igaz hogy volt aki csak a haboru utan tudta befejezni), teljesen maskepp alakult volna az eletuk ha nem jarhattak volna.

2016.08.09. 17:02:51

@soad1221: Nagyon dicseretes amit a dednagyapad tett, es abbol hogy katonatiszt volt, egyaltalan nem kovetkezik hogy 'bunosebb' lenne mint barmelyik atlagember, sot. En ugy tudom hogy nem szabad valasztas kerdese volt hogy kibol lett katonatiszt hanem minden (nem zsido) ferfit besoroztak es pl. akinek bizonyos vegzettsege volt abbol tiszt lett, stb. Ettol meg lehetett nagyon is tisztesseges ember.

A tobbivel amit irsz oszinten szolva nem nagyon ertek egyet de felesleges ezen vitatkozni, peace.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 17:30:31

@Mirjam2:

Emberek kiirtása - megbocsáthatatlan bűn.

Minden más megbocsátható.

BG-ban keményebb zsidóellenes szabályok volt, mint Mo-on, de mivel elmaradt a kiirtás, ma nincs kérdés, meg felelősség, mert lényegtelen. A japánokat is bezárták táborokba az USA-ba, de mivel nem irtottak ki senkit, a kérdés ma nem központi jelentőségű.

BG az egyetlen ország a Hitler-párti szövetségben, melynek van olyan állami vezetője, akinek ma Izraelben szobra van. Pedig ő is megszavazta a zsidótörvényeket, de a náci haláltáborokba küldés ellen tiltakozott.

2016.08.09. 17:38:19

@Mirjam2:

Teljesen igaza van a fritzeknek. Ők már sokkal előbbre tartanak a demokrácia építésben.

Észak-Rajna-Wesztfáliában pl. így építik a demokráciát:

www.welt.de/regionales/nrw/article156317177/Kinder-sollen-Analsex-in-der-Schule-spielen.html?config=print

Valami olyasmiről van szó benne, hogy már 12 éves korban illene megtanítani a gyerekekkel a különböző szexuális aberrációkat, pl. az análszexet. Persze csak a homofóbia elleni küzdelem jegyében, ami ugye alapja a demokrácia építésnek.

De lehet, hogy rosszul értem. Majd Géza Úr, vagy nyuszi segít.

2016.08.09. 18:23:00

@Quercus a favágó: Nagyon remelem hogy ez valami vicc :(

2016.08.09. 19:12:03

@Mirjam2:

Vicc? Ugyan! Demokrácia.
Ha megnézed a Zeit térképét, akkor ugye Albánia, Szerbia demokrácia. Gondolom én. Akkor Koszovó is. Még szép.

Ott mostanság a parlamenti képviselők olyan demokratikus játékokat találtak ki, mint a tömegverekedés, meg a könnygázgránát dobálása. Remélem, ha lesz Magyarországon olimpia, ezek a rendkívül hasznos sportágak már szerepelni fognak a programba.

2016.08.09. 19:27:12

@a BircaHang Média szerk.:

Látod Max. Egy Balavány nevű liberós kell, hogy megtudjuk, mi is a dolgunk nekünk keresztényeknek:

"Kedves katolikus barátom, nem az a krisztusi mérce, ha hangosan anyázod a pápát. Hanem ha az életedet is odaadnád a muzulmánokért."

Ezt a liberósok vezérvéleményformáló sajtótermékében, a HVG-ben írta.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 20:15:54

@Quercus a favágó:

Balavány közismert ateista aktivista, Soros egyik apródja. Gusztustalan féreg.

2016.08.09. 20:51:04

@a BircaHang Média szerk.:

Te Max. Valami szuper poszt lehet a HA-n mert a zindexes fiúk megint kirakták a címlapra.

2016.08.09. 20:56:35

Ja, boccs, nem. A kutyát sem érdekli, azé rakták ki.

2016.08.09. 21:25:40

@Quercus a favágó:
Megint lebuktattak a Kopkodo blogot:

hataratkelo.blog.hu/2016/08/08/kulfoldi_onkenteskedes_mas_szemmel = kokorcsin.blog.hu/

agent_x 2016.08.09. 16:14:49

de hát bzdmg ez egy 2 éves poszt! :)

2016.08.09. 21:34:00

@Cascabel:

Tudod Kolléga, szegény ember vízzel főz. És van aki hazugsággal fűszerezi. De van akinek így is ízlik.

2016.08.09. 21:35:34

@Quercus a favágó:
Nem tudom, miert, de nekem a Kopkodo szerkesztogardajarol mindig ez a plakat jut eszembe:

gallery.hungaricana.hu/en/SzerencsKepeslap/169162/?img=0&bbox=-3305%2C-3230%2C6564%2C-177

Peace and Love!

2016.08.09. 21:41:11

@Cascabel: Pontosan hány éve nem élsz Mo.-n?

2016.08.09. 21:41:47

@Cascabel:

Hát az egyik szerkesztőségi tag, babettka már mély illegalitásba vonult. De azért maradt még patkány a felszínen is.

2016.08.09. 21:45:35

@Cascabel:

Viszont van aki imádja. Tudod Kolléga, hülyegyerektől, gyíktól ne vegyél el játékot. Egész nap ordítani fog.

2016.08.09. 22:04:13

@Quercus a favágó:
Igy van! Emlekszem, egyszer beirtak olyat egy hozzaszolasara, hogy "Gyik for President!" A kicsihuszar meg elhitte, hogy neki kuldetese van :)

2016.08.09. 22:18:15

@Cascabel:

Küldetéstudat? Ajaj. Az már a bipoláris depresszió mániás fázisainak tünetei közé sorolandó.
Szegény, már itt tart?

2016.08.09. 22:53:21

@Quercus a favágó: Az a jó, hogy a te szintedre még nem süllyedtem le. Ugye, aki állandóan azzal van elfoglalva, hogy a másik mit mondott, mit fog, illetve az jó v. rossz (ha egyetért velem, akkor jó, ha nem, akkor liberális zsidó buzi kutyámmajomember), és blogot is vezet róla, annak nem sok öröm lehet az életében. :( Emlékezzünk arra, amikor pl. azt mondtad, hogy Kövérmadár buzi, mert Svédországban lakik. Vagy mi is volt a pontos sztori? Te jellemtelen, szutyok szar. Először söprögessél a saját portádon, aztán kritizálj másokat.

@Cascabel: Volt. Már nincsen. Beláttam, hogy a MAGYAROKNAK (így, hiszen a társadalom harmada megy el szavazni négy évente, tehát mindenki) minden jó, úgy ahogy van. Mo.-n nincsen semmi probléma, ami van, azt meg majd megoldja a Zorbán, úgyis olyan jó ember! Miért is lenne bármi is szar Mo.-n? Hát 56-ban emigrált emberek is megmondják napi 3 netes cikkből, hogy minden rendben van. xD :D

Herr Géza 2016.08.09. 23:04:31

@Quercus a favágó: Mondjuk nem ártana, ha olyan cikket linkelnél be, amit értesz is. Mert látom, a címet sikerült lefordítani, de ez: "Valami olyasmiről van szó benne, hogy...." egy cseppet vicces. Vagy nem.
Sorry, de biztos nem én fogom neked lefordítani/összefoglalni az általad ide beszúrt cikket, amit te nem értesz.

2016.08.10. 06:00:40

@Mirjam2:

Hát persze, hogy vicc! Fritzlandban minden a legnagyobb rendben.

aristo.pestisracok.hu/csak-kotelezo-ne-legyen/

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 07:14:16

@Quercus a favágó:

Láttam, el is olvastam. A cikk érdektelen. Persze a témáról lehetne vitázni, ha nem lenne cenzúra az HÁ-n.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 07:17:58

@Quercus a favágó:

Balaványról én is írtam már, 2-szer is, a féreg gátlástalanul hazudik.

Sokszor mondom: az őszinte keresztényellenes alakokkal nincs bajom. Ez a véleményük, s kész, ezt lehet tolerálni, semmi gond. Mindenkinek lehet véleménye.

A gond azokkal van, akik magukat kereszténynek mondják keresztényellenes üzenetek terjesztése céljából.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 07:26:40

@Cascabel:

Önmagában ez nem lebukás. Gondolom, Eszter olvasta a cikket, majd írt a szerzőnek, s megkérdezte, akarná-e az írását újra feltenni.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 07:32:12

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Demokráciában az a jó, amit a többség megszavaz. Pont.

Mo-on a többség szavazása révén Orbán ma is választást nyerne, ezt még a legvadabb ballibek is elismerik.

Persze az is tény, a ballibek mindent megtesznek Orbán népszerűsége érdekében, dehát ez már pszichiátriai probléma inkább.

Az a terjedő nézet ballib körökben meg, hogy diktatúra kell, azaz bárhogy meg kellene buktatni Orbánt, mert amit csinál az "rossz" - nos, ez önleleplező szöveg csak. Aki ilyet mond, az nem demokrata.

Muscari 2016.08.10. 09:27:31

@Mirjam2: ez a hozzászólásod talán még jobb, mint maga a poszt.

Az a baj, hogy úgy néz ki, hogy az egész integráció csak addig működik, amíg nagyon kevesen vannak, tehát nem is integrációról, hanem asszimilációról beszélünk. Ahogy az idegen kultúra képviselői egyre töbsben lesznek, ez lehetetlenné válik és a befogadó, liberális hozzáállást el kell felejteni.

2016.08.10. 09:48:32

@a BircaHang Média szerk.: És ezt ki vitatta? Pontosan, a demokráciában a többség szava dönt, ez így van. A többi már csak belemagyarázás, meg játék a számokkal. Hogy ennyire érdektelenek legyenek az emberek, ez az, amit kihasznál bármelyik politikus. Csak akkor sosem értem, hogyha nincsen 4 évente 10 perce az embereknek ilyen semmi dologra, akkor utána 4 éven keresztül miért megy a virnyákolás, hogy mi nem ilyen lovat akartunk. Az, hogy a láthatáron sincsen jelenleg erősebb ellenfél, nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Most még megnyerik a kövi választást, de az utána levőt már nem biztos. Azért ez valahol nagyon gáz, hogy csak ilyen selejtek közül lehet választani. De gondolom, a társadalmi igényekhez igazodnak a politikusok... :)))

A fidesz mondjuk pl. pont annyira jobboldali párt, mint amennyire én hívő ember...

Főgebra 2016.08.10. 10:17:00

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Úgy őszintén!
Az illiberalizmus tartóbástyái közül kire lenne érdemes szavazni?
Ha nincs kire, akkor még el lehetne menni szavazni és leadni egy érvénytelen szavazatot, de egy ilyen politikai válaszra a magyar választó polgár alkalmatlan!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 10:33:14

@Főgebra:

Ha nacionalista vagy, a Jobbikra. Ha nem, az LMP-re, ha semleges, a Fideszre.

2016.08.10. 11:03:38

@Főgebra: Mszp semmivel sem lenne jobb, mint a jelenlegi. Volt idejük bizonyítani... Jobbik túlságosan radikális, LMP jó lenne, de örökké törpék maradnak. Olyan alternatíva jelenleg nincsen, ami "jobb" lenne.

2016.08.10. 11:04:30

@a BircaHang Média szerk.: Államosítás? Az mióta jobb oldal?

Főgebra 2016.08.10. 11:28:19

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Az egyedüli , aki akár szembe szélben is abszolút nyertes nagyon sokak számára nem alternatíva.

Most akkor, érdektelenek az emberek vagy nincs mi közül választani? :-)

2016.08.10. 12:33:21

@Főgebra: Mindkettő. Bizonyára sok köze van a kettőnek egymáshoz. :) Az értelmesebb embereknek nincsen miből választani, a segghülyéknek meg tök mindegy, hogy jobbágyok a saját országukban, tökéletesen megfelel nekik.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 13:27:07

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Jobboldal = kapitalizmuspárti.
Baloldal = kapitalizmuskritikus.

A Fidesz semmiképpen sem kapitalizmuskritikus.

Az, hogy a Fidesz nem liberális jobboldal, hanem populista azzal jár, hogy nyilván nem teljesíti a liberális eszményeket, azaz nem éljenző kapitalizmuspártiság jellemző. De ettől még ez jobboldal.

2016.08.10. 13:43:04

@a BircaHang Média szerk.: A kapitalizmusban mióta államosítanak bármit is? Ott nem a piac dönti el, hogy mire van szükség és mire nem? Ha kapitalizmuspártiak lennének, akkor nem fojtanák meg itthon a vállalkozói létet, nem államosítanának korábban magántulajdonban levő dolgokat, és így tovább... Az állítólag kapitalizmusban a "jobb" felemelkedik, a rosszabb meg elsüllyed. Itthon az állam dönti el, hogy ki emelkedhet fel, és ki nem. Nincs itt semmiféle kapitalizmus. Ha ténylegesen az lenne, akkor nem itt tartanánk.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 13:51:47

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Az a klasszikus liberalizmus, ma már a mai liberálisok se követik.

A Fidesz fő célja: állami pénzből segített magyar nagytőkésekkel leváltani a nyugati tulajdonosokat. Kb. koreai-japán-tajvani-kínai-szingapúri recept.

2016.08.10. 13:57:46

@a BircaHang Média szerk.: Ezt nem tudom mire alapozod. Van nehany alapveto kulonbseg, kezdve pl. azzal hogy az altalad emlitett orszagokban alig van korrupcio, eles ellentetben Mo.gal. Miert es hogyan akarna Mo. a del-koreai, japan stb. modellt kovetni, amikor teljesen mas foldrajzi, tortenelmi, gazdasagi es tarsadalmi hatterrel rendelkezik? Bocsi de szerintem ez nonszensz.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 13:59:57

@Mirjam2:

Igen, nem fog sikerülni, ezzel egyetértek. De más ok miatt, a korrupció irreleváns.

De ezt a korrupciót hagyjuk, ez csak ballib fantázia.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 14:10:32

@Mirjam2:

A korrupció akkor gond, ha túllép egy szintet. Mo-on teljesen mérsékelt. Persze így is probléma, de kb. tizedrangú.

2016.08.10. 16:30:05

@a BircaHang Média szerk.: Ami nálunk nem fog működni, természetesen.

2016.08.10. 16:32:36

@Mirjam2: Nemcsak annak tűnik, az van...

2016.08.10. 16:35:52

@a BircaHang Média szerk.: Ha 1 km autópálya 4 milliárd forintba kerül, akkor ott kurvára nem "mérsékelt" a korrupció. Nézzük meg, hogy a világ gazdaságilag legfejlettebb országai hol állnak a korrupciós listán, és mi hol állunk. Senki sem állítja azt, hogyha holnaptól minden tiszta lenne, onnantól kezdve Norvégia szintű gazdag ország lenne az ország. Arról van szó, hogy nincsen az a pénz, amennyit ne lopnának el. Aztán lehet csodálkozni, hogy milyen állapotok uralkodnak itthon.

soad1221 2016.08.10. 17:16:36

@a BircaHang Média szerk.: te a korrupciót mindig lebecsülöd.
Nem az a legfőbb gond, hogy az mennyi pénz közvetlenül, hogy az magánzsebbe került-e vagy maradéktalanul arra használták fel, amire kellett volna (bár ez is gond nyilván), hanem az, hogy annak milyen járulékos veszteségei vannak minden téren.

Teljesen jól kimutatható pl, hogy az országban egészségügyre fordított pénzek mindennel együtt, tehát hálapénz, a gyógyszercégek megvesztegetései, stb, meg persze az állami pénzek, a meg nem valósult vizsgálatok lehívása, szóval minden, ami az egészségügyben pénz, az bőségesen elegendő lenne, mind béremelésre, mind kórház fejlesztésre, eszközökre, mindenre. Rögtön fel lehetne újítani a kritikus állapotban lévő intézményeket, kifizetni a számlákat, stb...
A probléma, hogy a korrupció mindig egy teljesen aránytalan és torz elosztást eredményez. Aminek van néhány rendkívül komoly haszonélvezője és mindenki más, kurva nagy vesztes. A haszonélvezője érthetően nagyon ragaszkodik hozzá...

így van ez minden létező területen, nem a korrupt pénz a legfőbb baj okozó, hanem az általa okozott aránytalanság, piactorzulás. Teljesen hatékonytalan folyamatokat működtet, csak azért, hogy a néhány haszonélvező jól járjon. Viszont ennek járulékos veszteségei sokkal magasabbak. Nem létezik a hatékonyság és plusz óriási versenyhátrányba kerül az, aki pedig hatékonyan akar működni.

Ez azért elég nagy gond...

soad1221 2016.08.10. 17:23:02

@a BircaHang Média szerk.: megjegyzem mitől mérsékelt? ez mit jelent?

A korrupció az élet minden területén jelen van. Értem, hogy a feketén adott fizetés éppúgy a gazdaságban mozog, és amint terméket vesz, már adó is lesz rajta, de azért gondolom nem kell részletezni, hogy milyen hátránya van, ha csak a munkavállaló oldaláról nézzük a dolgot...
A gond, hogy a járulékos veszteségeket nem számolod ehhez. Azok így mindig a többszörösére tudnak felkúszni, és oké, nem ukrajnai meg orosz szinteken mozognak ezek a pénzek, de bőven több ez itthon, mint "mérsékelt"...

Herr Géza 2016.08.10. 17:37:25

@soad1221: Pontosan, és még megöli a kutatást/fejlesztést is, hisz ameddíg a lószart megveszik aranyáron, addig a lószargyártó rohadtul nem lesz érdekelt abban, hogy a lószarból legalább ezüstöt csináljon. De még fordított folyamatot is kiválthat: lehet, hogy a cég eleve ezüstöt akart aranyáron eladni, de amikor rájött, hogy a vevőt csak az édekli, hogy az árkülönbségből ő mennyit kap vissza, de maga a termék nem, akkor még le is szól az üzembe, hogy fiúk lassítsatok, jó ezeknek a lószar is....
Primitív példa, de sajnos nagyon valós a háttere...l

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.11. 07:43:26

@soad1221:

Mérsékelt, mert nem befolyásolja komolyan a gazdaság és az állam működését.

Oké, harcoljunk ellene! Mondjuk 20 év múlva, miután megoldottuk a valós kérdéseket.

soad1221 2016.08.11. 11:13:42

@a BircaHang Média szerk.: de éppen hogy komolyan befolyásolja, ahogy írtam, nem a közvetlenül, hanem azok a járulékos hátrányok miatt, meg amit írt Géza is, hogy ennek következtében elmaradnak innovatív fejlesztések, stb...

Az okozott kár nagyságrendekkel nagyobb, mint maga a kenőpénz vagy elcsalt adó.
Értem én, hogy nem csak ez van, de nagyon is fontos, mint pl említettem az egészségügyet. Ha az ott megforduló pénzek elosztása minden szinten látható lenne, akkor a jelenlegi egészségügy teljesen máshogyan nézne ki. Néhány év alatt változhatna - tény, hogy a jelenlegi állapotok haszonélvezői ezt hatékonyan meg tudják akadályozni. Ők elképesztő vagyonokat és elképesztő hatalmat veszítenének.

Furos 2016.08.13. 09:54:25

@diggerdriver: Engem ezert tiltottak le a hataratkelon. Amikor azt talaltam javasolni hogy az osszes beilleszkedni nem akaro,hoborgo kocsogot raterelnem hajokra azt kihajoznek parszaz merfoldet es ugras. aki visszauszik az okes a tobbinek meg C'est la vie....
Hamarosan rend lenne.
Na ezt nem birta bevenni a sok liberbuzi gyomra aztan moderalt hozzaszolo lehettem. :)

2016.08.13. 10:12:44

@a BircaHang Média szerk.:
"A Fidesz fő célja: állami pénzből segített magyar nagytőkésekkel leváltani a nyugati tulajdonosokat."
"Magyar seggbe magyar lof..szt!" jeligere :)

"koreai-japán-tajvani-kínai-szingapúri recept"
Nem tudom elkepzelni egy mai magyar nagytokesrol, hogy meg tudjon szervezni egy KIA, Samsung, Acer vagy Honda nagysagrendu multit. Esetleg kozep-europait (OTP, MOL)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.13. 10:36:28

@Cascabel:

Nem is fog menni ez, ezt mondogatom sok ideje. Ez talán Orbán programjának legnagyobb fatális tévedése.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.13. 21:38:31

@Furos: Én arra emlékszek mikor a hajósokat védted meg.

Soros Putin Csarli (törölt) 2016.08.17. 22:53:01

Betiltottak a burkinit a flanszia tengerparton. Akar £37 buntest is lehet kapni erte. Igen, nem rliras, harminchet font
www.dailymail.co.uk/news/article-3744907/Ten-women-forced-Cannes-beach-fined-wearing-burkinis-Islamic-swimsuits-banned-French-town-s-mayor.html

Pernilla 2016.08.17. 23:36:10

@diggerdriver: a magyar nyelvű sajtót is bejárta a hír, itt elolvashatod egész tömören: www.maszol.ro/index.php/szajtato/68239-kitiltottak-a-cannes-i-strandrol-az-egesz-testet-elfed-furd-ruhat

Mondjuk az ilusztrációt ehhez a cikkhez nem sikerült annyira eltalálni, ugyanis a képen Nigella Lawson látható az ausztrál Bondi beachen. Az mondjuk való igaz, hogy burkiniben :)

adg 2016.08.18. 00:34:32

@Pernilla: csak azert, mert franciaorszagban nincs egy olyan tengerpartszakasz, amit erdemes lenne lefenykelezni. ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.18. 07:35:13

@Pernilla:
Honnan tudod hogy Nigella.
Ő egyébként erősen a meg hát kategória.

Pernilla 2016.08.18. 08:28:14

@diggerdriver: azért, mert pár éve nagy hír volt, amikor burkininben ment strandolni a Tündérkerthy Beachen. Pont láttam nemrég a paparazzi sorozatot róla, úgyhogy feltűnt, hogy ez a kép is oda tartozik :)

Ja, hát Nigella szerintem is elég vonzó nő (ha erre gondoltál), de ne tudd meg mennyit igazgatják pl. egy tévéfelvételen, hogy előnyösen mutasson (lehetőleg csak deréktól felfelé). Azért a hedonista életmód hagyott némi nyomot rajta :)))

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.18. 08:36:19

@Pernilla:

Nigella zsidó, azaz mindenki tudja, viccből visel burkinit. Tehát nem számít.

Pernilla 2016.08.18. 08:42:59

@a BircaHang Média szerk.: persze, hogy nem számít. Én is inkább csak viccből linkeltem be, hogy mennyire nem illik a kép a cikkhez.

Egyébként ő maximum zsidó származású, és nem is hívő.
Viszont büszke a zsidó gyökereire.

Főgebra 2016.08.18. 08:44:02

@Pernilla:
:-) " ne tudd meg mennyit igazgatják"

Ennek ellenére időnként becsúszik egy köldök,alatti kép is!
Engem az a rész leginkább egy John Deere hátsó kerekére emlékeztet!
Egy hosszú téli estét be lehetne tölteni vele!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.18. 08:47:20

@Pernilla:

Etnikailag zsidó, s nem ismert, hogy felvette volna az iszlám vallást. Azaz senki se gondolja muszlimnak.

Pernilla 2016.08.18. 08:51:08

@a BircaHang Média szerk.: "senki se gondolja muszlimnak"
Nem állítottam egy pillanatig sem az ellenkezőjét.

@Főgebra: :))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.18. 09:04:53

@Főgebra: Nincs ott semmi baj. Ha mellé nyúlsz is fogsz valamit, meg nagy kufferba jó pakolni…
Persze akinek a @Pernilla: féle hasátszappanozzahátahabzik nők tetszenek…
:)))))))))))))))))))

Főgebra 2016.08.18. 09:09:00

@diggerdriver:
Kedves digger!
Az arányok, ugye! Ha a willendorfi vénusz lenne az ideálom, akkor vonzana a baba arca!

Pernilla 2016.08.18. 09:24:46

@diggerdriver: nanana! Azért az én adottságaimról is csak rendkívül megbízható forrásból vannak információid!
:)

Cheap Charli 2016.08.22. 17:00:50

@charlieharper: Ha ezeken mulik akkor europa halalra van iteltetve.

svédnyugger 2017.06.04. 19:32:20

Bár a blog egy éves, de eddig nem olvastam és sok mindenben megváltoztatta a képet rólad. Ezek után kevés dolog van amiben nem teljesen értünk egyet.
Ezt a blogot, valamint Oriana Fallacci könyvét " Harag és büszkeség" kötelezô olvasmánnyá tenném az EU bürokraták körében. Elismerésem jele, hogy összehasonlítottalak az egyik kedvenc írómmal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.04. 20:52:53

@svédnyugger: Köszönöm szépen, részemről a megtiszteltetés.
süti beállítások módosítása