HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: www.youtube.com/watch?v=CeBzzs2-nTQ (2024.04.25. 20:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Bocsánat, tévedtem.

2016.08.07. 16:35 diggerdriver

A nemzetközi helyzet fokozódik és ezért ejtenék néhány szót, terrorizmusról, migránsokról, Brexitről. Először azt nézzük meg mi folyik terrorfronton?

A vak is látja hogy háború folyik és Európa vesztésre áll. Ott és akkor robbantanak gyilkolásznak mészárolnak ahol éppen kedvük tartja. Az iszlám gyorsító fokozatba kapcsolt és kihasználja az eltunyult teszetosza kormányok gyengeségeit. Van-e okunk aggodalomra? Európa már túlélt néhány terrorhullámot. A Baader-Meinhof csoport, a Vörös Brigádok, az ETA, az IRA mind végeztek terrorcselekményeket de mind anyagi mind személyi utánpótlásuk véges volt és szépen eltűntek a süllyesztőben.

Ez a muszlim terroristákról nem mondható el sőt mindkét feltétel bőségesen a rendelkezésükre áll. A 21. század Európájában, a felvilágosodás, a kultúra Európájában olyan szörnyű események történnek amik az inkvizíció korában voltak szokásosak. A sötét középkorban. Most pedig vallásháború folyik. Hány embernek kell még szörnyű kínok között meghalni hogy végre történjen valami?

www.assemblee-nationale.fr/14/rap-enq/r3922-t2.asp "A francia kormány annak idején elhallgatta ezt az információt, de a héten kikerült a sajtóba: a vahhabita terroristák késsel szörnyű kínzásokat hajtottak végre áldozataikon a Bataclan szórakozóhely második emeletén a tavaly novemberi párizsi terrorcselekményben, aminek kb. 150 áldozata volt. A fő rendőrségi tanú kihallgatása március 21-én történt egy francia kormánybizottság előtt. A beszámoló szerint a gyilkosok kiszúrták áldozataik szemét, volt, akit kasztráltak, és a heréiket a szájukba rakták. Néhány foglyot kibeleztek. A nőknek kést szúrtak a nemi szervükbe. Mindezt pedig filmre vették, hogy propagandaként szolgáljon az Iszlám Államnak."

Egy-egy terrorcselekmény után a politikusok kart karba öltve szolidaritási felvonulást tartanak miközben kijelentik hogy mostmár elég, aztán minden megy tovább a régi kerékvágásban. 

Miért?

Mert Európa gyenge. A liberális kormányok nem tudják kezelni a helyzetet. Az Unió szétesőben a migránskrízis egyre nagyobb problémákat vet fel, a nép elégedetlen. A britek elsőnek vették észre hogy süllyed a hajó és kiszálltak. Az lenne a csoda ha a terroristák nem használnák ki a kínálkozó lehetőségeket. Azt azért tudni kell hogy a terrorizmus nagyon pénzigényes tevékenység. Nyilvánvaló hogy olajpénzekből finanszírozzák. Nem a jordán, szír, vagy líbiai paraszt kapájából fakad az a pénzforrás. Az arab országok jellemzően nem munkaalapú társadalmak. Ha nem lenne olajuk akkor a kunyhó előtt üldögélve várnák hogy mikor dobják le a nyugati segélycsomagokat. Minden ellenkező állítással szemben az iszlám egy erőszakos, térítő vallás. Persze nem volt más a kereszténység sem a középkorban. Az iszlám bőséges pénzforrással a háta mögött Európát akarja meghódítani. Szerencse a szerencsétlenségben hogy az arabok egymást is irtják rendesen. A sííták és a szunniták megölnék egymást egy kanál vízben. Az igazsághoz azért hozzátartozik hogy a világ muszlimjainak legnagyobb többsége békés állampolgár. Mindez viszont nem menti fel a vallást, és a belőle ideológiai muníciót szerző terroristákat.

Ha van ország amelyik hogy úgy mondjam terrorizmusból felkészült az Izrael. A zsidó állam képes megvédeni állampolgárait, bár hosszú és véres út vezetett idáig. A továbbiakban segítségül hívom Charli barátomat és tőle idézek néhány gondolatot. „Lényegében a fő csapásirány, hogy a hírszerzés es biztonsági szolgálatnak elég pénzt kell adni es törvényi hatalmat az országon belüli akciókhoz.”

- Nincs olyan, hogy házkutatást es kihallgatásra bevinni, csak reggel 7 es este 9 között lehet (Belgium).  Vagy a megfigyelési karkötőt kikapcsolhatják terrorgyanús elemeknél délelőtt (Franciaország).”

Szerintem a MOSAD tökönbökné magát ha ilyen ökör törvényeket hozna a parlamentjük mint a belgáké meg a franciáké.

„Az izraeli hírszerzés nem szégyenlős megfigyelésben, kihallgatásban, ha kell  nem Europa kompatibilis módszereket alkalmaznak. A megfigyelés kiterjed a családtagok es baráti körre. Ugyanis Izrael tudja, hogy ok adjak a tápanyagot, logisztikát, ha kell bujtatást és ismerik az arab világ szerkezetet.

Amikor még volt pénze a Hamasznak, akkor a terroristáknak fizettek, a családnak fizettek pénzt az öngyilkos mártír fiuk után. Borzasztóan erős a mártír kultúra, így az öngyilkosból, akcióban meghaltból mártír hős lesz. Példakép.

Es az egyik fő dolog, hogy terror támadás után, az elkövető családja ellehetetlenítve. Család háza le bulldózerezve, Youtube-ra felteszi a hadsereg. Izraeli belépési engedély visszavonva. Marha nehéz úgy etetni es mártírnak tekinteni valakit, hogy nincs hol lakni a családodnak, nincs hol dolgozni és éhes a családod

A júniusi merénylet után  83,000 vagyis nyolcvanháromezer palesztin belépési engedélyt vontak vissza egy nap. Ki akar mártírkodni, amikor a halála után a családját meglincseli az éhes tömeg?A család meg az életben nem kap többet belépési engedélyt”

Mindez durván hangzik de hatásos. Viszont Európában megcsinálni lehetetlen. Beszélhetnénk most az európai értékrendről meg jogrendről, és mindez igaz, de a fő ok hogy nem olyan régen volt itt egy népírtás, vallási és származási alapon. Ha egyetlen terrorista családjának a házát lerombolnák akkor ennek beláthatatlan következményei lennének. Izrael ezt megteheti de egyetlen európai ország sem.

Akkor mit lehet tenni?

A terroristák nem reguláris hadsereg. Nem lehet a hadviselés szabályai szerint harcolni ellene. Arcvonal jobbszárny balszárny szuronyt szegezz… Ez itt nem működik. El kéne gondolkodni azon hogy ott mérjünk csapást ahol legjobban fáj.

Minek a nevében követik el a terrorcselekményeket? A VALLÁS nevében. Nosza akkor a vallást büntessük. Azok az országok ahol a legtöbb terrorcselekményt elkövetik tele vannak iszlám iskolákkal, imaházakkal mecsetekkel. Amennyiben minden kétséget kizáróan bebizonyosodik hogy egy merénylet vallási okokból történt, akkor ahány áldozat volt annyi vallási létesítményt kell lerombolni vagy bezárni.

Tudom, ennek számtalan jogi buktatója van és több irányból bele lehet kötni de ki lehetne ezt dolgozni úgy hogy hatásos legyen. Az állam szépen kivásárolná az épületeket mint szokta ha útban van egy autópályának csak itt ki kell mondani hogy azért lesz ledózerolva mert a benne folyó oktatásnak vagy vallási tevékenységnek emberek estek áldozatul.

Igen, néhányszáz muszlim sírna a kordonon kívül miközben leomlik a minaret de ne felejtsük el azokat akik a sír mellett zokogtak mert állatias kegyetlenséggel meggyilkolták a családtagjaikat. Ha nem akarunk többet hasonlót látni akkor meg kell hozni a megfelelő törvényeket.

Persze ne legyenek kétségeink, ez csak egy laza eszmefuttatás volt ilyen törvényeket a liberális Európa nem hoz. Elmondom hogy szerintem mi fog történni. A vezető gazdasági hatalmak kormányait a következő választáson nemes egyszerűséggel picsánrúgják. Mit jelent ez? Egy ellenzék nem tud TENNI semmit hiszen ellenzékben van. Ha mégis az ellenzéket juttatják a választók hatalomba az egyetlen dolog következménye. A kormányzó pártok ELKÚRTÁK. Nem kicsit, nagyon hogy egy klasszikust idézzek. A kormányváltás MINDIG ennek a következménye. Márpedig mindenki számára nyilvánvaló hogy rossz irányba mennek a dolgok. Tehát jönnek a jobboldali pártok. Nyíltan fellépni a terrorizmus ellen MÉG nem tudnak. Ahhoz SOKKAL több áldozat kell. Ott már viszont vigyázni kell mert lehet hogy a nép is beleszól és akkor sok vér fog folyni.

Szerintem a jobboldali kormányok szabadkezet adnak a titkosszolgálatoknak korlátlan likvidálási engedéllyel. Egyszerűen el fog tűnni jó sok ember nyomtalanul. Gondoljunk bele. Magányos terrorista nincs. A végrehajtásban igen, de a felkészülésben nincs. A csapatból eltűnik egy ember. A többiek nem tudják hogy egyrészt énekelt-e, másrészt hogy ki lesz a következő. Mindez titkos akciók garmadájában. A felszínen minden csendes, Európa szépen óvja az értékrendjét meg a jogrendjét, alul meg kőkemény háború zajlik. Egyszerűen nem tudok elképzelni más megoldást. Csak és kizárólag titkosszolgálati módszerekkel lehet UGYANOLYAN eszközökkel felvenni a harcot mint a terroristák.

 

A migránsokról.

A liberális Európa ebben a témakörben is megbukott. Egyedül a magyar kormány tudta mit kell csinálni. Lehet egy kormányt utálni vagy szeretni de a teljesítményt el kell ismerni. A határokat le kellett zárni.

A terrorizmus és a migráció között nincs szoros összefüggés. Manapság divat minden terrorcselekményt a migránsokhoz kötni. Ha egy terrorista nagyanyjának az unokatestvére látott már migránst az elég ok arra hogy az egész cselekményt a migránsok nyakába varrják. Hihetetlenül erőltetett próbálkozások jelennek meg a sajtóban. Pedig a terrorizmusnak nem sok köze van hozzájuk. Annyi történt hogy kicsit megkönnyítette a terroristák dolgát. A migránsprobléma máshol gyökerezik. Európába betört egy milliós tömeg amelyik kultúridegen. Úgy viselkednek mint elefánt a porcelánboltban a kormányok válasza pedig az elhallgatás, a cenzúrázás, a kommentelések letiltása. Nyilvánvaló hogy visszaküldeni ennyi embert nem lehet. Nincs is hova. Korábbi posztomban írtam hogy táborokban kell őket elhelyezni, ahonnan kijárhatnak. Tévedtem. Az állampolgárok biztonságát kötelessége biztosítani egy ország vezetésének. Az események azokat igazolták akik előre megmondták hogy ez a tömeg nem AKAR beilleszkedni. Igazuk volt. Ha valaki kimondja a tábor szót akkor a liberálisok azonnal eléteszik a „koncentrációs” jelzőt. A magam részéről mindegy hogy minek nevezzük. Koncentrációs tábornak, átnevelő tábornak, agymosó tábornak vagy akár nevezhetjük kisnyúlnak is de az biztos hogy a lakosság közé nem lehet azonnal rázúdítani őket. Egyetlen nő megerőszakolása sem ér annyit mint akárhány százezer migráns szabad mozgása. Az emberi szenvedésnek nincs ára nem lehet mérlegre tenni.

Még mindig tartom azt az álláspontomat hogy MINDENKIT lehet integrálni. Az már más kérdés hogy milyen eszközökkel. Mindenesetre egy biztos, nem a befogadó országnak kell alkalmazkodni a bevándorlókhoz.

A végkövetkeztetés nyilvánvaló. Európa határait le kell zárni. Csak és kizárólag azt beengedni aki hitelt érdemlően BIZONYÍTANI tudja hogy háborús övezetből jött. A már ittlévő tömegeket elkülöníteni a lakosságtól és világossá tenni számukra az európai játékszabályokat. Aki a legkisebb törvénytelenséget elköveti, még akkor is ha az elfogadott a saját kultúrájában, azt azonnal kiutasítani az országból. Na ez nem fog bekövetkezni soha. Pontosabban lehet hogy a nép kikényszeríti egyre radikálisabb pártok kormányra segítésével.

Azt kéne mindenképp felismerni hogy egy országnak semmi sem lehet fontosabb a saját állampolgárai védelménél. Magyarországon a kormány úgy próbálja ezt elérni hogy hiszterizálja a lakosságot a migránsokkal. A magyar ember már a családjába született bébit is migránsnak tekinti. Ez is egy stratégia. Hatékony. A problémával nem kell foglalkozni, a lakosság meg van védve. A kerítés felhúzva, a védelem biztosítva. El kell ismerni hogy mind a kormány mind a lakosság szempontjából teljesen rendben van a dolog. Az európai liberális értékrend számára ez elfogadhatatlan. Hogy nagyon finoman fogalmazzak ki nem sz….. le bocsánat, szóval így jártak.

Korábban a „Sötétség birodalma” című posztomban igen erős kirohanást intézem a migránsokat elutasító magyar emberek ellen. Tévedtem. Az idő őket igazolta. Bocsánatot kérek. Nem volt igazam.

Mit lehet mondani egy ilyen videó megnézése után? http://www.keptelenseg.hu/lanyok/bevandorlok-udvarlasi-technikaja-102186

Legyünk toleránsak? Befogadók? A szaúdi országokban a nő a férfi tulajdona. Nem járhat egyedül, csak férfikísérettel. A nő érték, pontosan úgy mint egy pénztárca. Ha valaki talál egy pénztárcát körbenéz hogy a közelben van-e a gazdája. Ha nincs magáévá teszi. Ugyanígy tesznek a nőkkel. Egy egyedül mutatkozó nőt megerőszakolni nem bűn. Európában ezt a mentalitást nevezzük kultúridegennek. Aki így viselkedik azt  meg barbár állatnak.

Egy ország legfontosabb feladata a lakosai biztonságát szavatolni. Minden kormány elsődleges feladata. A magyar kormány ha későn ébredve is, ha kezdeti ballépésekkel is de megtette a megfelelő intézkedéseket.

Persze mondhatjuk hogy a békés többség, meg a háborús menekültek, meg a gyerekek, meg az éhezők, az elcsigázottak és még számtalan könnyfakasztó érvet sorolhatnánk a befogadás mellett. Vajon ettől a lakosság kevesebb atrocitást fog elszenvedni? Értem én hogy a többség békés bevándorló, de itt már olyan indulatok feszülnek egymáshoz hogy a polkorrekt beszédet félre kéne tenni. A videomegosztó portálokból más se jön csak a migránsok viselt dolgai: https://www.youtube.com/watch?v=7Den80ckxcI

Mi történt eddig? Körülbelül ez: https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

Beilleszkedés? http://spiler.blog.hu/2016/07/31/egy_terkepen_az_osszes_migransok_altal_elkovetett_buncselekmeny

Merkel mama beengedett egymillió migránst Németországba. Utána azt mondta hogy osszuk szét. Ja. Oszd szét ahogy akarod de a határaidon belül.

A következmények már most láthatók. A nép a jobboldali kormányoktól reméli a probléma megoldását.

Nem gondoltam volna hogy valaha a migránskérdésről a fentebb leírtak lesz valaha a véleményem. Na most ha görcsösen ragaszkodok a régi álláspontomhoz akkor mi lesz? Akkor vajon igazam lesz? Továbbra is nyitottnak és befogadónak kell lenni? Toleránsnak? Mit toleráljak? Hogy egy nőt pofonvág egy migráns, egy másik meg belerúg? Lehet ezt menteni? Ha arra hivatkozok hogy ezt egy európai őslakos is megteszi az kinek mentség? Akkor minden rendben van? Az egyik szememmel azokat a senkinek nem ártó migránsokat sirassam akiket ezek miatt a barmok miatt ítélnek meg hátrányosan, a másik szememmel meg azokat sirassam akiknek kéretlenül a nyakába ültettek egy ekkora embertömeget?

Lehet mondani hogyí Digger nácul, hogy jobbra tolódik, sőt szélsőjobbos. Lehet mondani hogy fideszbarát. orbánbérenc. Megváltoztam? Lehet. És? Ez gyógyír a könnyekre? A lakosságot ért sérelmekre? Lehet rám mondani bármit de attól még a disznóságok megtörténtek. Nincs az a liberális aki semmissé tudja tenni.

Mi a liberális álláspont? Befogadónak és toleránsnak kell lenni de a szabályokat megszegőket meg kell büntetni. Az alapvetés hibás. Pont a toleranciából, pont a befogadásból fakadnak a bűncselekmények. Ezt csak a vak nem látja. A legfőbb hiba pedig hogy a büntetések elmaradnak. Nincs visszatartó erő hiszen nincs elrettentő precedens. Mennyi és milyen ítélet született migránsok törvénysértéséért? Hogyan aránylik ez az elkövetett bűnesetek számához? Tisztelt liberális barátaim, álljatok elő a farbával és cáfoljátok meg a fentieket. Bizonyítsátok be hogy amit látok azt nem jól látom. Hogy a busz öngyulladástól lángol, hogy a fiatal lány nekiszaladt a migráns segítő kezének.

Tisztelt liberális polgártársak. Meggyőzhető vagyok. A szememnek ugyan jobban hiszek mint nektek de próbáljátok meg. Mindenki látja hogy egy év elteltével mi történt. Várom a megoldási javaslatokat. Hogyan lehetne a lakosság biztonságát szavatolni? Elégedettek vagytok a kialakult helyzettel? Minden úgy jó ahogy van? Nem lózungokat várok. Nem közhelyeket. Olyat én is tudok mondani hogy a bűnösöket meg kell büntetni. Megbüntetik?

A BREXITRŐL.

Mindenkit megnyugtatnék hogy biztonságban vagyunk és nem aggódunk. A nap a BREXIT óta is ugyanúgy felkel és lenyugszik. A britek a kilépésre szavaztak. Nem örülök neki de tiszteletben tartom a döntésüket. Nem örülök neki mert félek a gazdasági visszaeséstől és sajnálom azokat a magyarokat akik ezután akarnak jönni. Bár biztos vagyok benne hogy némi adminisztrációs plusszal de ugyanúgy jöhetnek ide akik dolgozni akarnak. Több mint egy hónap eltelt a szavazás óta és mit tapasztalunk? Semmit. Az építőipar ha lehet mégjobban pörög, A gépkezelő munkákra az ajánlatok soha nem látott számban jönnek, az órabérek 17fontig kúsztak fel. Hogy mi lesz később nem tudom, de ezt tapasztalom most.

199 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr719169006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.08.09. 08:33:08

@charlieharper: @a BircaHang Média szerk.: azt nem tudom, higy a hatosagtol beteltek -e, akik odakoltoztek. Nekik csak annyit mondtak, hogy "mi mar itt lakunk, ures volt".
Hogy valami hatosagtol bereltek -e vagy csak lakasfoglalok voltak, azt ok nem mondtak.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 08:38:20

@charlieharper:

Ez már az új hatalom ügye volt, nem akartak konfliktust, meg hát aztán úgyis már államosítottak.

A kommunista vezetőség - mely akkoriban erősen zsidó etnikumú volt - direkt nem akart a zsidó sérelmekkel foglalkozni, nehogy azt mondja rájuk a kisember, hogy zsidó érdekeket védenek. Még a zsidólikvidálás is tabutéma volt.

2016.08.09. 08:41:39

@a BircaHang Média szerk.: nade, a lenyeg, hogy a visszajottek nem kaptak vissza semmit

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 08:45:15

@charlieharper:

Így igaz.

S ha visszakapták volna 1945-ben, 1947-ben ismét elvették volna tőlük.

soad1221 2016.08.09. 08:46:42

@Mirjam2: "Nem tudom mit ertesz ezen hogy 'nem szembesult vele'. "
azt értem ez alatt, hogy az emberek elég nagy részét egyszerűen nem érintette, nem foglalkozott vele. Ismétlem nincs semmilyen számokkal alátámasztható adatom, de ha ránézek a háború előtti zsidó közösségek eloszlására az országban, akkor vannak jócskán olyan területek, ahol egy átlagember nem igen találkozott zsidóval. Vagy találkozott, mert volt az utcában. Vagy a szomszédutcában. És, ha egy picit életszerűen gondolkodsz, akkor már érted, hogy mit értek az alatt, hogy "nem szembesültek vele". Azt, hogy nem érintette, nem foglalkozott vele. Mellette megtörtént látta, de nem foglalkozott vele.

"Szerintem ertelmetlen ezzel mentegetni hogy mi tortent, mindenki tudott rola hogy mi zajlik a zsidok ellen, meg a gyerekek is."

Soha egyetlen szóval nem mentegettem, hogy mi történt. Soha. Légyszi olvasd el, hogy miket írtam.

De nem igaz, hogy mindenki tudta, és mindenki kifosztotta a házakat, és mindenki terelte. Pont erről beszélünk, nincs kollektív bűnösség.
Megjegyzem még az elhurcolt szerencsétlen emberek sem tudták, hogy mi vár rájuk. Maga a kiirtás egy nagyon rövid idő alatt zajlott le, a legtöbb ember fel sem fogta. A megelőző zsidótörvényekkel meg persze nagyon sokan egyetértettek, nagyon sokan támogatták, hiszen elhitték, hogy a zsidók bűnösek volnának valamiért, de ennek nem egyenes következménye, hogy az, aki ezt támogatta is (ha foglalkozott a kérdéssel, mert szerintem egy kőbányai mosónőt kurvára nem érdekelt a zsidók egyetemi tanulmányai....) az egyből egyet is értett volna a deportálással, kiirtásukkal.

Utólag persze könnyű a megtörtént eseményeket nyilvánvalónak tekinteni, de akkor ez nem volt nyilvánvaló.

Nem mentegetek senkit (azt, hogy mi történt meg főleg nem!), de amit írsz, az úgy hangzik, hogy mindenki támogatta, mindenki tudta, hogy mi zajlik, sőt mindenki marakodott a koncon. Csak nem így volt...

soad1221 2016.08.09. 08:48:39

@charlieharper: persze, hogy nem kapták vissza, de hivatalosan ezt mondta a "hatóság", akik elhurcolták őket.

soad1221 2016.08.09. 08:52:34

@charlieharper: igen, igazából csak ezen ragadtunk le... :)

2016.08.09. 09:57:20

@charlieharper:

Mondjuk nem állt szándékomban ez irányba vinni a dolgokat. Nem is ezért írtam, amit írtam.

Soros Putin Csarli (törölt) 2016.08.09. 11:44:09

@Quercus a favágó: igen, gondoltam
En sem gumicsontnak irtam, amit. Aztan meg is az lett belole

2016.08.09. 13:48:58

@charlieharper: En is tudok ilyen esetekrol.

2016.08.09. 13:57:03

@charlieharper:

Hallottál már Magyarország legújabb mocskos, rasszista húzásáról? Állítólag a "világsajtó" is foglalkozik a témával. Valami menekült szír úszócsaj nevét nem mondták be a királyi tv-ben, pedig megnyert valamilyen futamot. Most a riporter, a Jenő a vezérgeczi.

Én is úgy fölháborodtam.....volna a dolgon, ha nem lennék elfoglalva a lecsó befőzéssel. De azt hasznosabb dolognak tartom.

2016.08.09. 13:57:45

@soad1221: Nem azt irtam hogy mindenki kifosztotta a hazakat. Azt irtam hogy mindenki tudta mi tortenik. Tovabbra is azt gondolom hogy ez igaz, azt az egyet kiveve hogy szinte senki nem tudta hogy konkretan meg fognak halni az emberek, de hogy szisztematikusan megfosztottak oket a legalapvetobb emberi jogaiktol es semmi jo nem vart rajuk az mindenki szamara vilagos volt.

Szerintem te abbol a helyzetbol indulsz ki hogy az egesz 'zsidosag' kerdes egy marginalis dolog a mai Mo.on, sokan nem ismernek vagy nem talalkoznak soha olyan emberekkel akikrol tudjak hogy zsidok. Viszont ez pont amiatt van mert ugye kiirtottak a zsidosag nagy reszet, es a tulelok is olyan felelemben vannak hogy sokan titokban tartjak a szarmazasukat, nem nyiltan vallasosak stb. Ez azelott nem igy volt. A teljes lakossag tobb mint 6%-a zsido volt, akik mindenhol laktak, falvaktol a varosokig, nagyon sokan vallasosak voltak ill. lehetett roluk tudni egyertelmuen hogy zsidok.

Szinte mindenkinek voltak zsido osztalytarsai, munkatarsai, mindenhol voltak zsido boltok stb. Kizart dolog hogy barkinek ne tunt volna fel hogy mi folyik, foleg hogy a kormany kifejezetten felhivta a lakossag figyelmet a zsidotorvenyekre (hiszen ezek a nem zsidokat is erintettek, pl. hogy zsidokkal nem szabadott hazasodni stb.).

2016.08.09. 14:03:21

@soad1221: 'de amit írsz, az úgy hangzik, hogy mindenki támogatta, mindenki tudta, hogy mi zajlik, sőt mindenki marakodott a koncon'

Szerintem nem hangzott ugy, ezt te gondoltad hozza. Annyit probalok mondani hogy szinte mindenki tudta - azt nem hogy mindenki tamogatta vagy mindenki 'marakodott a koncon'. Szerinted az oke hogy mindenki tudta hogy minden szinten diszkriminaljak, ellehetetlenitik majd deportaljak oket, csak az nem lett volna oke ha azt is tudjak hogy meg is fognak halni a vegen? Miert, ha tudtak volna akkor mit csinaltak volna? Ugyanugy semmit, mint ahogy semmit nem csinaltak egesz vegig, amikor sarga csillagot kellett feltenni stb. stb. Ez nem 'kollektiv bunosseg', ezek tenyek. Az akkori emberek nagy resze (nem mindenki, de a tobbseg) bunosok voltak abban hogy hallgattak, passzivan tamogattak ami tortent. Az utodaik nem bunosok, de ok azok voltak.

2016.08.09. 14:07:21

@Cascabel: Ez nem hangzik tul jol, remelem hogy mostantol kezdve pihentetni fogod, biztosan mondta a doki hogy az fontos a sikeres felepuleshez!

2016.08.09. 14:39:07

@a BircaHang Média szerk.: Ez igen! Irigylem az ilyen embereket, erre tenyleg szuletni kell. Koszi a linket a kephez.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 14:52:44

@Mirjam2:

Én is onnan örököltem az érdeklődésemet a nyelvek iránt.

Talán vicces, de a "sötét internet" a legtöbb ember számára kábítószert, pornót, tiltott anyagokat jelent, nekem meg ingyenes letöltést tudományos könyvekből. Az ilyesmitől olyan extázisba tudok esni, mint más a vad szextől... :-)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 15:13:00

@Mirjam2:

Az átlagember támogatta a zsidóellenes intézkedéseket, azokat úgy tekintette mint igazságtételt a zsidó túlsúly ellen, ezt kár lenne tagadni, mert ez az igazság.

Azért a zsidóellenes érzések eléggé megvannak. S ezeknek részben megvan a maga történelmi oka is.

De ez nem hozható azonos szintre az emberirtással.

Egy családi példa erre.

Apai nagyapámnak még kitüntetése is volt zsidóügyben, s a zsidók mentették meg a 40-es évek végén a deportálástól. Hálából azért, mert 1941-1944 között a nagyapám péksége Miskolcon volt az egyetlen nem-zsidó pékség, mely kiszolgált zsidókat, köztük a zsidó hitközséget. Amikor a kommunizmus kezdetén nagyapámat meg akarták büntetni kapitalista mivolta miatt, pár zsidó komcsi elintézett neki "antifasiszta ellenálló" kitüntetést, s így mentesült a megtorlástól: a boltját persze így is elvették, de nem deportálták a Hortobágyra. Mmajd amikor kirúgták mindenhonnan mint osztályellenséget, a zsidó hitközségi pékség alkalmazta őt: ő volt az egyetlen nem-zsidó ott.

S ez annyira megmaradt, hogy a 80-as években is maradt még eredménye. Szinte hihetetlen történet ez. Volt Kubában egy hatalmas márványtömbünk, apám ajándékba kapta egy márványbányától. Aztán Bp-en el akarta adni, feladott egy hirdetést, mire jelentkezett a budapesti zsidó temető, hogy nekik kellene. Kijött egy emberke, megtetsztett neki, alkudott, megállapodtak, hogy másnap jönnek szállítással. Jött is másnap kis furgon, meg a hitközségi pénztáros. Odaadta a pénztáros a megbeszélt 20 ezer forintot (ez sok pénz, a történet 1986-ban volt!), majd akart adni nyugtát, hát megkérdezte apám nevét. Apám megmondta, mire a pénztáros hirtelen abbahagyta az írást és megkérdezte "Ön rokona a miskolci Marinov péknek?", mire apám mondta, hogy persze, ő a pék fia. Erre a pénztáros kijelentette, ebben az esetben sajnálatos tévedés történt, a márvány többet ér, túlságosan le lett alkudva az ára, 30 ezer forintért fogják megvenni.

Szóval a nagyszüleim segítettek a zsidóknak, de most jön a csattanó. Nagymamám mesélte, hogy amikor apám a 60-as ével elején elment tanulni Bp-re, nagyon félt, nehogy valami zsidó lányt vegyen el feleségül!

Szóval a zsidósegítő nagyszülők se akartak volna zsidó rokont. Azaz a zsidóellenes érzelmek és a likvidálás között nincs semmilyen kapcsolat.

Ezzel azt akartam érzékeltetni: az igaz, hogy az emberek többsége támogatta a zsidótörvényeket, de ebből sehogy se következik, hogy az emberirtást is támogatták.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 15:17:28

@Mirjam2:

A Horthy-rendszerben a vallás személyes adat volt, mint az "anyja neve", azaz ez szerepelt minden okmányban, iskolai bizonyítványban, stb. Tehát nem lehetett nem tudni a másikról, hogy az zsidó.

A zsidótörvények csak annyiban rondítottak a dolgon, hogy a keresztény vallású etnikailag zsidó embereket is betettek a törvény hatálya alá (bizonyos kivételekkel). Pl. a későbbi esztergomi érsek Paskai Lászlónak is bújkálnia kellett 1944-ben, mert ő is a zsidótörvény hatálya alá esett, hiszen ő is etnikailag zsidó volt teljesen, bár vallásilag csecsemőkorától katolikus.

soad1221 2016.08.09. 15:36:16

@Mirjam2: én szerintem már a legelején is mondtam, hogy a hallgatás is bűn. Csak az nem aktív részvétel, és azért közel sem olyan súlyú, mint az aki szoláglatra jelentkezett és begyűjtötte, stb...

Másrészt, ne felejtsük el, hogy háború volt. Az, hogy történnek szörnyűségek, teljesen természetes volt. Az, akit személyesen nem érintett ez a dolog, egyszerűen nem foglalkozott vele. Emberi jogok? hát az nem sok volt akkoriban...
Hogy egy ilyen rendszerben ki bűnös és ki nem?
Az én egyik dédapám katonatiszt volt, így első ránézésre egyértelműen bűnös.
Annak ismeretében hogy a pincéjükben hány zsidót bújtatott és menekített, már inkább hős... akkor ezt egész jól titkolták, annyira, hogy később a kommunisták csak a katonatiszt mivoltát nézték, szóval bűnös...

Értem én, hogy a többség bűnös, de hány olyan ember volt, aki amit csak tudott segített. HA mással nem, titokban adott egy darab kenyeret. Ne felejtsük el, hogy akkor az étel sem volt olyan természetes, nem szaladgáltak le a boltba, ha épp elfogyott vmi, konrétan az ország komoly része éhezett... Persze, ma azt mondjuk, hogy menjünk tüntetni, vannak jogaink, stb, de akkor nagyjából annyit mondtak, hogy ezt még éljük túl valahogy.

Utólag, nekünk már egyértelmű mi a bűne annak aki hallgatott és tűrt. Akkor azért nem biztos, hogy annyira egyértelmű volt...

És ismétlem, senkit nem mentek ezzel fel...

soad1221 2016.08.09. 15:48:31

@Mirjam2: ja és még valami, igen, a zsidóellenesség megvolt, a diszkrimináció, ez akkor általánosan elfogadott volt. Ne érts félre, ezt ma én is elfogadhatatlannak nevezem, de akkor ezt "gondolták" igazságosnak, hogy márpedig ők nem járhatnak egyetemre. Rájátszott erre természetesen az akkor politikai elit, sőt, még tovább feszítette a húrt, és ma már látjuk, hogy hová vezetett, de ahogy ma sem vagyunk jövőbe látók, az akkori emberek sem voltak azok.

És semennyire nincs rendben mindez, de akkor a lakosság hány %-a mehetett egyébként egyetemre?
Akkor nem kaptak pluszpontot a hátrányos helyzetből érkezők, akkor nem szó sem volt állami finanszírozásról, diákhitelről, stb...

A lényeg, és ebben egyébként teljesen egyet is értünk, hogy teljesen felesleges ma bűnösöket megnevezni, ehelyett megfelelő oktatással kell megelőzni, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő...

soad1221 2016.08.09. 15:57:04

@a BircaHang Média szerk.: más történet, de hasonló.
És a dédapámnak nyilvánvalóan katonatisztként bőven vannak zsidók ellen felróható tettei, de lévén ő tudta mi történik, a környezetéből akit tudott, megmentett.

2016.08.09. 16:41:48

@a BircaHang Média szerk.: Hiaba, mindenkinek van egy sotet oldala :)

2016.08.09. 16:46:13

@a BircaHang Média szerk.: Ez egy jo tortenet :). Igazad van abban amit irsz, viszont en ugy gondolom hogy az akkoriban jellemzo 'mindennapos', atlagos antiszemitizmus egy dolog, es megint mas dolog hogy nehany ev leforgasa alatt olyan intezkedeseket hoztak amik teljesen megvaltoztattak a zsidok eletet es amibol szerintem nyilvanvalo volt hogy valami meg sulyosabb keszul ellenuk; onmagaban mar a deportalas is nagyon sulyos, akkor is az lett volna ha 'csak' taborokba vittek volna oket par evre.

2016.08.09. 16:47:46

Digger tesó jól látod, tényleg háború van. Harc. De nem ám a muszlim betolakodókkal szemben. Egy lófaszt. A demokráciáért kell harcolni. Mert az van veszélyben. És hol van veszélyben, mondjuk Európában? Hát Ukrajnában, Lengyelországban, Szlovákiában, és természetesen Magyarországon. Mert ezekben az országokban nincs demokrácia. Bezony. Autokrácia van, önkényuralom. Például Fritzlandhoz képest. A merkeli demokrácia ugyan is a csúcs.
Legalább is a Die Zeit szerint:

mandiner.hu/cikk/20160809_die_zeit_veszelyben_a_magyar_demokracia

A magam szerény, visszafogott módján csak annyit mondok, nekem ez az autokrácia valahogy jobban tetszik, mint a merkeli demokrácia.
Persze ha a Die Zeit úgy érti a dolgot, hogy a fritzeknek rövidesen harcolni kell az életben maradásért, azzal egyet értek.

2016.08.09. 16:47:58

@a BircaHang Média szerk.: Igy van, ezert mondom hogy mig ma elkepzelheto hogy Mo.on a legtobb ember azt hiszi hogy nem ismer zsidokat (mert nem tudja hogy zsidok), addig ez az akkori Mo.on elkepzelhetetlen lett volna, kulonosen mivel sokkal tobben is voltak mint manapsag.

2016.08.09. 16:49:48

@Quercus a favágó: Ha megnyugtat, szerintem ezeken mar csak rohog mindenki. Az ujsagirok meg nyomatjak bizonyos lapokban, de pl. brit ujsagokban az ilyen ujsagcikkek alatt en szinte csak a magyar 'diktaturat' tamogato kommenteket latok.

2016.08.09. 16:58:42

@soad1221: Egyaltalan nem arrol volt szo hogy nem jarhattak egyetemre vagy hogy ezt igazsagosnak gondolta barki is... Nagyon is sok zsido jart egyetemre, messze felulreprezentaltak voltak a diakok kozott. Aztan egyik naprol a masikra a zsidotorvenyek megtiltottak nekik hogy jarjanak. Nem tartotta ezt senki normalisnak vagy igazsagosnak. Nyilvan kevesebb ember jart akkor egyetemre mint most, de akkor is nagyon fontos volt az egyetem sok embernek es elengedhetetlen volt egy egesz csomo foglalkozashoz. Nekem mind a negy nagyszulom jart egyetemre peldaul (igaz hogy volt aki csak a haboru utan tudta befejezni), teljesen maskepp alakult volna az eletuk ha nem jarhattak volna.

2016.08.09. 17:02:51

@soad1221: Nagyon dicseretes amit a dednagyapad tett, es abbol hogy katonatiszt volt, egyaltalan nem kovetkezik hogy 'bunosebb' lenne mint barmelyik atlagember, sot. En ugy tudom hogy nem szabad valasztas kerdese volt hogy kibol lett katonatiszt hanem minden (nem zsido) ferfit besoroztak es pl. akinek bizonyos vegzettsege volt abbol tiszt lett, stb. Ettol meg lehetett nagyon is tisztesseges ember.

A tobbivel amit irsz oszinten szolva nem nagyon ertek egyet de felesleges ezen vitatkozni, peace.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 17:30:31

@Mirjam2:

Emberek kiirtása - megbocsáthatatlan bűn.

Minden más megbocsátható.

BG-ban keményebb zsidóellenes szabályok volt, mint Mo-on, de mivel elmaradt a kiirtás, ma nincs kérdés, meg felelősség, mert lényegtelen. A japánokat is bezárták táborokba az USA-ba, de mivel nem irtottak ki senkit, a kérdés ma nem központi jelentőségű.

BG az egyetlen ország a Hitler-párti szövetségben, melynek van olyan állami vezetője, akinek ma Izraelben szobra van. Pedig ő is megszavazta a zsidótörvényeket, de a náci haláltáborokba küldés ellen tiltakozott.

2016.08.09. 17:38:19

@Mirjam2:

Teljesen igaza van a fritzeknek. Ők már sokkal előbbre tartanak a demokrácia építésben.

Észak-Rajna-Wesztfáliában pl. így építik a demokráciát:

www.welt.de/regionales/nrw/article156317177/Kinder-sollen-Analsex-in-der-Schule-spielen.html?config=print

Valami olyasmiről van szó benne, hogy már 12 éves korban illene megtanítani a gyerekekkel a különböző szexuális aberrációkat, pl. az análszexet. Persze csak a homofóbia elleni küzdelem jegyében, ami ugye alapja a demokrácia építésnek.

De lehet, hogy rosszul értem. Majd Géza Úr, vagy nyuszi segít.

2016.08.09. 18:23:00

@Quercus a favágó: Nagyon remelem hogy ez valami vicc :(

2016.08.09. 19:12:03

@Mirjam2:

Vicc? Ugyan! Demokrácia.
Ha megnézed a Zeit térképét, akkor ugye Albánia, Szerbia demokrácia. Gondolom én. Akkor Koszovó is. Még szép.

Ott mostanság a parlamenti képviselők olyan demokratikus játékokat találtak ki, mint a tömegverekedés, meg a könnygázgránát dobálása. Remélem, ha lesz Magyarországon olimpia, ezek a rendkívül hasznos sportágak már szerepelni fognak a programba.

2016.08.09. 19:27:12

@a BircaHang Média szerk.:

Látod Max. Egy Balavány nevű liberós kell, hogy megtudjuk, mi is a dolgunk nekünk keresztényeknek:

"Kedves katolikus barátom, nem az a krisztusi mérce, ha hangosan anyázod a pápát. Hanem ha az életedet is odaadnád a muzulmánokért."

Ezt a liberósok vezérvéleményformáló sajtótermékében, a HVG-ben írta.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.09. 20:15:54

@Quercus a favágó:

Balavány közismert ateista aktivista, Soros egyik apródja. Gusztustalan féreg.

2016.08.09. 20:51:04

@a BircaHang Média szerk.:

Te Max. Valami szuper poszt lehet a HA-n mert a zindexes fiúk megint kirakták a címlapra.

2016.08.09. 20:56:35

Ja, boccs, nem. A kutyát sem érdekli, azé rakták ki.

2016.08.09. 21:25:40

@Quercus a favágó:
Megint lebuktattak a Kopkodo blogot:

hataratkelo.blog.hu/2016/08/08/kulfoldi_onkenteskedes_mas_szemmel = kokorcsin.blog.hu/

agent_x 2016.08.09. 16:14:49

de hát bzdmg ez egy 2 éves poszt! :)

2016.08.09. 21:34:00

@Cascabel:

Tudod Kolléga, szegény ember vízzel főz. És van aki hazugsággal fűszerezi. De van akinek így is ízlik.

2016.08.09. 21:35:34

@Quercus a favágó:
Nem tudom, miert, de nekem a Kopkodo szerkesztogardajarol mindig ez a plakat jut eszembe:

gallery.hungaricana.hu/en/SzerencsKepeslap/169162/?img=0&bbox=-3305%2C-3230%2C6564%2C-177

Peace and Love!

2016.08.09. 21:41:11

@Cascabel: Pontosan hány éve nem élsz Mo.-n?

2016.08.09. 21:41:47

@Cascabel:

Hát az egyik szerkesztőségi tag, babettka már mély illegalitásba vonult. De azért maradt még patkány a felszínen is.

2016.08.09. 21:45:35

@Cascabel:

Viszont van aki imádja. Tudod Kolléga, hülyegyerektől, gyíktól ne vegyél el játékot. Egész nap ordítani fog.

2016.08.09. 22:04:13

@Quercus a favágó:
Igy van! Emlekszem, egyszer beirtak olyat egy hozzaszolasara, hogy "Gyik for President!" A kicsihuszar meg elhitte, hogy neki kuldetese van :)

2016.08.09. 22:18:15

@Cascabel:

Küldetéstudat? Ajaj. Az már a bipoláris depresszió mániás fázisainak tünetei közé sorolandó.
Szegény, már itt tart?

2016.08.09. 22:53:21

@Quercus a favágó: Az a jó, hogy a te szintedre még nem süllyedtem le. Ugye, aki állandóan azzal van elfoglalva, hogy a másik mit mondott, mit fog, illetve az jó v. rossz (ha egyetért velem, akkor jó, ha nem, akkor liberális zsidó buzi kutyámmajomember), és blogot is vezet róla, annak nem sok öröm lehet az életében. :( Emlékezzünk arra, amikor pl. azt mondtad, hogy Kövérmadár buzi, mert Svédországban lakik. Vagy mi is volt a pontos sztori? Te jellemtelen, szutyok szar. Először söprögessél a saját portádon, aztán kritizálj másokat.

@Cascabel: Volt. Már nincsen. Beláttam, hogy a MAGYAROKNAK (így, hiszen a társadalom harmada megy el szavazni négy évente, tehát mindenki) minden jó, úgy ahogy van. Mo.-n nincsen semmi probléma, ami van, azt meg majd megoldja a Zorbán, úgyis olyan jó ember! Miért is lenne bármi is szar Mo.-n? Hát 56-ban emigrált emberek is megmondják napi 3 netes cikkből, hogy minden rendben van. xD :D

Herr Géza 2016.08.09. 23:04:31

@Quercus a favágó: Mondjuk nem ártana, ha olyan cikket linkelnél be, amit értesz is. Mert látom, a címet sikerült lefordítani, de ez: "Valami olyasmiről van szó benne, hogy...." egy cseppet vicces. Vagy nem.
Sorry, de biztos nem én fogom neked lefordítani/összefoglalni az általad ide beszúrt cikket, amit te nem értesz.

2016.08.10. 06:00:40

@Mirjam2:

Hát persze, hogy vicc! Fritzlandban minden a legnagyobb rendben.

aristo.pestisracok.hu/csak-kotelezo-ne-legyen/

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 07:14:16

@Quercus a favágó:

Láttam, el is olvastam. A cikk érdektelen. Persze a témáról lehetne vitázni, ha nem lenne cenzúra az HÁ-n.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 07:17:58

@Quercus a favágó:

Balaványról én is írtam már, 2-szer is, a féreg gátlástalanul hazudik.

Sokszor mondom: az őszinte keresztényellenes alakokkal nincs bajom. Ez a véleményük, s kész, ezt lehet tolerálni, semmi gond. Mindenkinek lehet véleménye.

A gond azokkal van, akik magukat kereszténynek mondják keresztényellenes üzenetek terjesztése céljából.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 07:26:40

@Cascabel:

Önmagában ez nem lebukás. Gondolom, Eszter olvasta a cikket, majd írt a szerzőnek, s megkérdezte, akarná-e az írását újra feltenni.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 07:32:12

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Demokráciában az a jó, amit a többség megszavaz. Pont.

Mo-on a többség szavazása révén Orbán ma is választást nyerne, ezt még a legvadabb ballibek is elismerik.

Persze az is tény, a ballibek mindent megtesznek Orbán népszerűsége érdekében, dehát ez már pszichiátriai probléma inkább.

Az a terjedő nézet ballib körökben meg, hogy diktatúra kell, azaz bárhogy meg kellene buktatni Orbánt, mert amit csinál az "rossz" - nos, ez önleleplező szöveg csak. Aki ilyet mond, az nem demokrata.

Muscari 2016.08.10. 09:27:31

@Mirjam2: ez a hozzászólásod talán még jobb, mint maga a poszt.

Az a baj, hogy úgy néz ki, hogy az egész integráció csak addig működik, amíg nagyon kevesen vannak, tehát nem is integrációról, hanem asszimilációról beszélünk. Ahogy az idegen kultúra képviselői egyre töbsben lesznek, ez lehetetlenné válik és a befogadó, liberális hozzáállást el kell felejteni.

2016.08.10. 09:48:32

@a BircaHang Média szerk.: És ezt ki vitatta? Pontosan, a demokráciában a többség szava dönt, ez így van. A többi már csak belemagyarázás, meg játék a számokkal. Hogy ennyire érdektelenek legyenek az emberek, ez az, amit kihasznál bármelyik politikus. Csak akkor sosem értem, hogyha nincsen 4 évente 10 perce az embereknek ilyen semmi dologra, akkor utána 4 éven keresztül miért megy a virnyákolás, hogy mi nem ilyen lovat akartunk. Az, hogy a láthatáron sincsen jelenleg erősebb ellenfél, nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Most még megnyerik a kövi választást, de az utána levőt már nem biztos. Azért ez valahol nagyon gáz, hogy csak ilyen selejtek közül lehet választani. De gondolom, a társadalmi igényekhez igazodnak a politikusok... :)))

A fidesz mondjuk pl. pont annyira jobboldali párt, mint amennyire én hívő ember...

Főgebra 2016.08.10. 10:17:00

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Úgy őszintén!
Az illiberalizmus tartóbástyái közül kire lenne érdemes szavazni?
Ha nincs kire, akkor még el lehetne menni szavazni és leadni egy érvénytelen szavazatot, de egy ilyen politikai válaszra a magyar választó polgár alkalmatlan!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 10:33:14

@Főgebra:

Ha nacionalista vagy, a Jobbikra. Ha nem, az LMP-re, ha semleges, a Fideszre.

2016.08.10. 11:03:38

@Főgebra: Mszp semmivel sem lenne jobb, mint a jelenlegi. Volt idejük bizonyítani... Jobbik túlságosan radikális, LMP jó lenne, de örökké törpék maradnak. Olyan alternatíva jelenleg nincsen, ami "jobb" lenne.

2016.08.10. 11:04:30

@a BircaHang Média szerk.: Államosítás? Az mióta jobb oldal?

Főgebra 2016.08.10. 11:28:19

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Az egyedüli , aki akár szembe szélben is abszolút nyertes nagyon sokak számára nem alternatíva.

Most akkor, érdektelenek az emberek vagy nincs mi közül választani? :-)

2016.08.10. 12:33:21

@Főgebra: Mindkettő. Bizonyára sok köze van a kettőnek egymáshoz. :) Az értelmesebb embereknek nincsen miből választani, a segghülyéknek meg tök mindegy, hogy jobbágyok a saját országukban, tökéletesen megfelel nekik.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 13:27:07

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Jobboldal = kapitalizmuspárti.
Baloldal = kapitalizmuskritikus.

A Fidesz semmiképpen sem kapitalizmuskritikus.

Az, hogy a Fidesz nem liberális jobboldal, hanem populista azzal jár, hogy nyilván nem teljesíti a liberális eszményeket, azaz nem éljenző kapitalizmuspártiság jellemző. De ettől még ez jobboldal.

2016.08.10. 13:43:04

@a BircaHang Média szerk.: A kapitalizmusban mióta államosítanak bármit is? Ott nem a piac dönti el, hogy mire van szükség és mire nem? Ha kapitalizmuspártiak lennének, akkor nem fojtanák meg itthon a vállalkozói létet, nem államosítanának korábban magántulajdonban levő dolgokat, és így tovább... Az állítólag kapitalizmusban a "jobb" felemelkedik, a rosszabb meg elsüllyed. Itthon az állam dönti el, hogy ki emelkedhet fel, és ki nem. Nincs itt semmiféle kapitalizmus. Ha ténylegesen az lenne, akkor nem itt tartanánk.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 13:51:47

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Az a klasszikus liberalizmus, ma már a mai liberálisok se követik.

A Fidesz fő célja: állami pénzből segített magyar nagytőkésekkel leváltani a nyugati tulajdonosokat. Kb. koreai-japán-tajvani-kínai-szingapúri recept.

2016.08.10. 13:57:46

@a BircaHang Média szerk.: Ezt nem tudom mire alapozod. Van nehany alapveto kulonbseg, kezdve pl. azzal hogy az altalad emlitett orszagokban alig van korrupcio, eles ellentetben Mo.gal. Miert es hogyan akarna Mo. a del-koreai, japan stb. modellt kovetni, amikor teljesen mas foldrajzi, tortenelmi, gazdasagi es tarsadalmi hatterrel rendelkezik? Bocsi de szerintem ez nonszensz.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 13:59:57

@Mirjam2:

Igen, nem fog sikerülni, ezzel egyetértek. De más ok miatt, a korrupció irreleváns.

De ezt a korrupciót hagyjuk, ez csak ballib fantázia.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.10. 14:10:32

@Mirjam2:

A korrupció akkor gond, ha túllép egy szintet. Mo-on teljesen mérsékelt. Persze így is probléma, de kb. tizedrangú.

2016.08.10. 16:30:05

@a BircaHang Média szerk.: Ami nálunk nem fog működni, természetesen.

2016.08.10. 16:32:36

@Mirjam2: Nemcsak annak tűnik, az van...

2016.08.10. 16:35:52

@a BircaHang Média szerk.: Ha 1 km autópálya 4 milliárd forintba kerül, akkor ott kurvára nem "mérsékelt" a korrupció. Nézzük meg, hogy a világ gazdaságilag legfejlettebb országai hol állnak a korrupciós listán, és mi hol állunk. Senki sem állítja azt, hogyha holnaptól minden tiszta lenne, onnantól kezdve Norvégia szintű gazdag ország lenne az ország. Arról van szó, hogy nincsen az a pénz, amennyit ne lopnának el. Aztán lehet csodálkozni, hogy milyen állapotok uralkodnak itthon.

soad1221 2016.08.10. 17:16:36

@a BircaHang Média szerk.: te a korrupciót mindig lebecsülöd.
Nem az a legfőbb gond, hogy az mennyi pénz közvetlenül, hogy az magánzsebbe került-e vagy maradéktalanul arra használták fel, amire kellett volna (bár ez is gond nyilván), hanem az, hogy annak milyen járulékos veszteségei vannak minden téren.

Teljesen jól kimutatható pl, hogy az országban egészségügyre fordított pénzek mindennel együtt, tehát hálapénz, a gyógyszercégek megvesztegetései, stb, meg persze az állami pénzek, a meg nem valósult vizsgálatok lehívása, szóval minden, ami az egészségügyben pénz, az bőségesen elegendő lenne, mind béremelésre, mind kórház fejlesztésre, eszközökre, mindenre. Rögtön fel lehetne újítani a kritikus állapotban lévő intézményeket, kifizetni a számlákat, stb...
A probléma, hogy a korrupció mindig egy teljesen aránytalan és torz elosztást eredményez. Aminek van néhány rendkívül komoly haszonélvezője és mindenki más, kurva nagy vesztes. A haszonélvezője érthetően nagyon ragaszkodik hozzá...

így van ez minden létező területen, nem a korrupt pénz a legfőbb baj okozó, hanem az általa okozott aránytalanság, piactorzulás. Teljesen hatékonytalan folyamatokat működtet, csak azért, hogy a néhány haszonélvező jól járjon. Viszont ennek járulékos veszteségei sokkal magasabbak. Nem létezik a hatékonyság és plusz óriási versenyhátrányba kerül az, aki pedig hatékonyan akar működni.

Ez azért elég nagy gond...

soad1221 2016.08.10. 17:23:02

@a BircaHang Média szerk.: megjegyzem mitől mérsékelt? ez mit jelent?

A korrupció az élet minden területén jelen van. Értem, hogy a feketén adott fizetés éppúgy a gazdaságban mozog, és amint terméket vesz, már adó is lesz rajta, de azért gondolom nem kell részletezni, hogy milyen hátránya van, ha csak a munkavállaló oldaláról nézzük a dolgot...
A gond, hogy a járulékos veszteségeket nem számolod ehhez. Azok így mindig a többszörösére tudnak felkúszni, és oké, nem ukrajnai meg orosz szinteken mozognak ezek a pénzek, de bőven több ez itthon, mint "mérsékelt"...

Herr Géza 2016.08.10. 17:37:25

@soad1221: Pontosan, és még megöli a kutatást/fejlesztést is, hisz ameddíg a lószart megveszik aranyáron, addig a lószargyártó rohadtul nem lesz érdekelt abban, hogy a lószarból legalább ezüstöt csináljon. De még fordított folyamatot is kiválthat: lehet, hogy a cég eleve ezüstöt akart aranyáron eladni, de amikor rájött, hogy a vevőt csak az édekli, hogy az árkülönbségből ő mennyit kap vissza, de maga a termék nem, akkor még le is szól az üzembe, hogy fiúk lassítsatok, jó ezeknek a lószar is....
Primitív példa, de sajnos nagyon valós a háttere...l

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.11. 07:43:26

@soad1221:

Mérsékelt, mert nem befolyásolja komolyan a gazdaság és az állam működését.

Oké, harcoljunk ellene! Mondjuk 20 év múlva, miután megoldottuk a valós kérdéseket.

soad1221 2016.08.11. 11:13:42

@a BircaHang Média szerk.: de éppen hogy komolyan befolyásolja, ahogy írtam, nem a közvetlenül, hanem azok a járulékos hátrányok miatt, meg amit írt Géza is, hogy ennek következtében elmaradnak innovatív fejlesztések, stb...

Az okozott kár nagyságrendekkel nagyobb, mint maga a kenőpénz vagy elcsalt adó.
Értem én, hogy nem csak ez van, de nagyon is fontos, mint pl említettem az egészségügyet. Ha az ott megforduló pénzek elosztása minden szinten látható lenne, akkor a jelenlegi egészségügy teljesen máshogyan nézne ki. Néhány év alatt változhatna - tény, hogy a jelenlegi állapotok haszonélvezői ezt hatékonyan meg tudják akadályozni. Ők elképesztő vagyonokat és elképesztő hatalmat veszítenének.

Furos 2016.08.13. 09:54:25

@diggerdriver: Engem ezert tiltottak le a hataratkelon. Amikor azt talaltam javasolni hogy az osszes beilleszkedni nem akaro,hoborgo kocsogot raterelnem hajokra azt kihajoznek parszaz merfoldet es ugras. aki visszauszik az okes a tobbinek meg C'est la vie....
Hamarosan rend lenne.
Na ezt nem birta bevenni a sok liberbuzi gyomra aztan moderalt hozzaszolo lehettem. :)

2016.08.13. 10:12:44

@a BircaHang Média szerk.:
"A Fidesz fő célja: állami pénzből segített magyar nagytőkésekkel leváltani a nyugati tulajdonosokat."
"Magyar seggbe magyar lof..szt!" jeligere :)

"koreai-japán-tajvani-kínai-szingapúri recept"
Nem tudom elkepzelni egy mai magyar nagytokesrol, hogy meg tudjon szervezni egy KIA, Samsung, Acer vagy Honda nagysagrendu multit. Esetleg kozep-europait (OTP, MOL)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.13. 10:36:28

@Cascabel:

Nem is fog menni ez, ezt mondogatom sok ideje. Ez talán Orbán programjának legnagyobb fatális tévedése.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.13. 21:38:31

@Furos: Én arra emlékszek mikor a hajósokat védted meg.

Soros Putin Csarli (törölt) 2016.08.17. 22:53:01

Betiltottak a burkinit a flanszia tengerparton. Akar £37 buntest is lehet kapni erte. Igen, nem rliras, harminchet font
www.dailymail.co.uk/news/article-3744907/Ten-women-forced-Cannes-beach-fined-wearing-burkinis-Islamic-swimsuits-banned-French-town-s-mayor.html

Pernilla 2016.08.17. 23:36:10

@diggerdriver: a magyar nyelvű sajtót is bejárta a hír, itt elolvashatod egész tömören: www.maszol.ro/index.php/szajtato/68239-kitiltottak-a-cannes-i-strandrol-az-egesz-testet-elfed-furd-ruhat

Mondjuk az ilusztrációt ehhez a cikkhez nem sikerült annyira eltalálni, ugyanis a képen Nigella Lawson látható az ausztrál Bondi beachen. Az mondjuk való igaz, hogy burkiniben :)

adg 2016.08.18. 00:34:32

@Pernilla: csak azert, mert franciaorszagban nincs egy olyan tengerpartszakasz, amit erdemes lenne lefenykelezni. ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.18. 07:35:13

@Pernilla:
Honnan tudod hogy Nigella.
Ő egyébként erősen a meg hát kategória.

Pernilla 2016.08.18. 08:28:14

@diggerdriver: azért, mert pár éve nagy hír volt, amikor burkininben ment strandolni a Tündérkerthy Beachen. Pont láttam nemrég a paparazzi sorozatot róla, úgyhogy feltűnt, hogy ez a kép is oda tartozik :)

Ja, hát Nigella szerintem is elég vonzó nő (ha erre gondoltál), de ne tudd meg mennyit igazgatják pl. egy tévéfelvételen, hogy előnyösen mutasson (lehetőleg csak deréktól felfelé). Azért a hedonista életmód hagyott némi nyomot rajta :)))

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.18. 08:36:19

@Pernilla:

Nigella zsidó, azaz mindenki tudja, viccből visel burkinit. Tehát nem számít.

Pernilla 2016.08.18. 08:42:59

@a BircaHang Média szerk.: persze, hogy nem számít. Én is inkább csak viccből linkeltem be, hogy mennyire nem illik a kép a cikkhez.

Egyébként ő maximum zsidó származású, és nem is hívő.
Viszont büszke a zsidó gyökereire.

Főgebra 2016.08.18. 08:44:02

@Pernilla:
:-) " ne tudd meg mennyit igazgatják"

Ennek ellenére időnként becsúszik egy köldök,alatti kép is!
Engem az a rész leginkább egy John Deere hátsó kerekére emlékeztet!
Egy hosszú téli estét be lehetne tölteni vele!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.18. 08:47:20

@Pernilla:

Etnikailag zsidó, s nem ismert, hogy felvette volna az iszlám vallást. Azaz senki se gondolja muszlimnak.

Pernilla 2016.08.18. 08:51:08

@a BircaHang Média szerk.: "senki se gondolja muszlimnak"
Nem állítottam egy pillanatig sem az ellenkezőjét.

@Főgebra: :))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.18. 09:04:53

@Főgebra: Nincs ott semmi baj. Ha mellé nyúlsz is fogsz valamit, meg nagy kufferba jó pakolni…
Persze akinek a @Pernilla: féle hasátszappanozzahátahabzik nők tetszenek…
:)))))))))))))))))))

Főgebra 2016.08.18. 09:09:00

@diggerdriver:
Kedves digger!
Az arányok, ugye! Ha a willendorfi vénusz lenne az ideálom, akkor vonzana a baba arca!

Pernilla 2016.08.18. 09:24:46

@diggerdriver: nanana! Azért az én adottságaimról is csak rendkívül megbízható forrásból vannak információid!
:)

Cheap Charli 2016.08.22. 17:00:50

@charlieharper: Ha ezeken mulik akkor europa halalra van iteltetve.

svédnyugger 2017.06.04. 19:32:20

Bár a blog egy éves, de eddig nem olvastam és sok mindenben megváltoztatta a képet rólad. Ezek után kevés dolog van amiben nem teljesen értünk egyet.
Ezt a blogot, valamint Oriana Fallacci könyvét " Harag és büszkeség" kötelezô olvasmánnyá tenném az EU bürokraták körében. Elismerésem jele, hogy összehasonlítottalak az egyik kedvenc írómmal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.04. 20:52:53

@svédnyugger: Köszönöm szépen, részemről a megtiszteltetés.
süti beállítások módosítása