HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • diggerdriver: @tanyasi értelmiségi: Ne becsüld le a magyarokat. Ne becsüld le a szavazófülke magányát. 2002-ben ... (2024.04.18. 22:16) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Láss ne csak nézz...

2013.11.13. 20:38 diggerdriver

Ez az írás azoknak szól akik terveznek egy látogatást Londonba akár turistaként akár ideiglenes munka, vagy végleges letelepedés céljából.
A teljesség igénye nélkül ajánlok néhány helyet amit érdemes meglátogatni. Én sem voltam mindenhol, van ami tervbe van véve és van amire bármekkora túristalátványosság is nem vagyok kiváncsi.
Nem érdekel például Madame Tussaude múzeuma, és nem vagyok kiváncsi Sherlock Holmes irodájára sem. Miért kéne látnom egy sosem volt ember sosem volt irodáját és személyes tárgyait?
Nem voltam még az Óriáskeréken és mellette az Aquáriumban sem, ezeket viszont mindenképp pótolni akarom.
Ha a Victória pályazdvartól elindulunk az Óriáskerék felé akkor először érdemes betérni a Westminster Katedrálisba. Csodálatos építmény lenyűgöző méretek.


Továbbhaladva elérkezünk a Westminster Apátsághoz ahol a királyfiak(Királyfi Jenő) szoktak esküdözni. Több kevesebb sikerrel. Ez már fizetős hely sorban kell állni és táskavizit, motozás is van.
Innen nem messze van az Angol Parlament épülete a Big Ben-nel. Itt megállapíthatjuk hogy a Magyar Parlament sokkal szebb. A Big Ben lábától egy híd vezet át a Temzén az Óriáskerékhez. Amiket itt felsoroltam azok viszonylag közel vannak egymástól és egy nap alatt bejárhatók.
Akik sportosabbak azok megnézhetik még a közelben a Királyi Lovastestőrség laktanyáját azon átvágva pedig a csodálatos St.James's parkba jutunk. Lehetőleg mogyorot vigyen magával mindenki mert rengeteg mókus ácsingózik rá és számtalan vízimadár.
A parkon átvágva a Buckingham palota a következő látványosság.Mellette van a Testőr Múzeum.
Ennél több egy napba nem nagyon fér bele.
Egy szombati napot érdemes kezdeni a Hyde Park cornelnél ahol a hordószónokok mondják a magukét.
Vigyázat ez nem a Hyde Park Corner metró vagy buszmegállónál van hanem a park másik felén a Marble Arch-nál. Nagy élmény látni ahogy a magukkal hozott kisszékre vagy létrára felállva próbálják meggyőzni a világot az igazukról a hallgatók közül meg néhányan vitatkoznak velük maj a vitatkozók is felállnak egy kisasztalra a saját igazukat mondani.
Innen az Oxford Street felé haladva látható kedvenc szobrom egy hatalmas, orrára állított, zöld lófej.
Az Oxford Streeten mindig olyan tömeg van mint otthon a West End-ben aranyvasárnapkor. Az utca eljén mindjárt van egy hatalmas Primark amiben olcsón árulnak ruhaféléket. Valami elképesztő árukínálat elképesztő olcsón és elképesztő tömeggel megspékelve.
Csak egy jókívánság: férfiember nővel ne menjen be oda.Én szóltam.
Továbbmenve London főutcáján rengeteg szuvenírárus és nagynevű márkák boltja csábít vásárlásra.
Elérkezve az Oxford Circus-ig ami egy kereszteződés két lehetőség között érdemes választani. Rögtön bemegyünk a Sohóba vagy ha már ott vagyunk megnézzük a British Múzeumot.
A Múzeum ingyenes és bár fantasztikus gyűjteménye van szerintem nem a legjobb múzeum Londonban.
Ha Másképp döntünk az Oxford Streetről az Oxford Circusnál egy jobbkanyarral elindulhatunk a Regents Streeten a Piccadilly felé. Ezen a szakaszon két dolgot ajánlanék mindenki figyelmébe.
Baloldalon az ötemeletes Hamleys játékáruház csábítja a gyerekeket, de felnőtteknek is nagy élmény. Ha megyünk tovább ott találjuk a National Geografic üzletét ahol minden ami túrázással kapcsolatos megtalálható. Aranyárban. Érdekes viszont hogy fantasztikus Nat.Geo albumok olcsón megvehetők. Csodálatos ismeretterjesztő kiadványok gyerekeknek és felnőtteknek.
Megérkezünk a Piccadillyre. Ott van a világhírű fényreklám amire azt mondja a feleségem hogy szinte minden angol filmben látható, bár én nem emlékszek rá de ha ő mondja akkor biztos úgy van.
A Regents Streetről a Piccadillyre érkezve balra a Soho rengeteg szórakozóhelye van hihetetlen sok jobbnál jobb vendéglővel PUB-al és nem utolsósorban színházak garmadájával.
Érdemes meglátogatni a M&M's World-ot. Az az illat. Az az elképesztő változatosság az M&m's kulcstartótól az M&M's fürdőköpenyig és csokoládé kínálatáig lenyűgöző.
A Piccadillytől átsétálhatunk a Trafalgár Térre ahol egy hatalmas oszlopon Nelson Admirális nézi mivé lett a világ.Négy akkora vasoroszlán őrzi hogy a farokbojtjuk látványától is orgazmusa lenne bármelyik otthoni vasgyűjtő doktorandusznak.
Innen egy hatalmas kapun át egy széles sugárútra jutunk amelyik a St James's park mellett elhaladva a Buckingham Palotáig megy.
A fenti látványosságok nagyjából lefedik a belváros kötelező látnivalóit és minderre minimum 2-4napot érdemes szánni.
Most pedig menjünk egy kicsit távolabb.
London egyik leghíresebb műszaki alkotása a Tower Bridge.
Azért érdemes meglátogatni mert a köztudatban úgy él ahogy a posztereken, képeslapokon. Távoli képként van megjelenítve.
Rajta átmenve pedig ámulatba ejtő részletek várják a látogatót. A rendkívül precíz műszaki megoldások a felnyíló két szárny találkozásának illesztése minden ember csodálatát kiváltja.
A hídról jól látható a világ pénzügyi központja a City benne az iszonyatos méretű dildóval amit szemérmesen csak Uborkaháznak neveznek.
Egy-két napot mindenképp érdemes rászánni a Természettudományi Múzeumra és a Tudományok Múzeumára. Szerintem ez a két legjobb múzeum Londonban.
A Trafalgár Térről a 9-es busszal lehet odamenni. Az Exhibition Road megállónál leszállni majd kicsit előre menve jobbra le az Exhibition Roadon.
Néhány száz métert gyalogolva a két múzeum hátsó bejáratához érkezünk először a Tudományok Múzeumához utána a Természettudományi Múzeumhoz.
Belépőt nem kell fizetni.Annyi látnivaló, olyan gyűjtemény hogy egyenként is kevés rá egy nap.
Ha mindezeket láttuk és még van időnk akkor ajánlom még a Camden Town-i piacot.
Hétköznap is nyitva van és gyakorlatilag a világ egyik legnagyobb kínai piaca kínai árusok nélkül. Ők inkább a számtalan kifőzdében ajánlják az ételeiket.
Hatalmas piac hatalmas árutömeggel, ami ott nincs az nem létezik.
Még egyvalamit megemlítenék.
Nagy kedvenceim a Car Boot-ok.
Ezek a használtcikk piacok ahol tényleg fillérekért lehet hozzájutni mindenhez.
Általában szombat-vasárnap vannak a városban nyitva jellemzően iskolaudvarokban.
Van ahol ingyenes a belépés van ahol fizetni kell érte. A legnagyobb a Denham-i piac ami Uxbridge mellett van de autó kell a meglátogatáséhoz.
Sajnos novembertől márciusig zárva tart.
A legnagyobb csalódás számomra az Állatkert meglátogatása volt.
Először is nagyon drága mivel gyerekkedvezmény meg családi jegy nincs. Egy háromfős családnak 66font.
Önmagában ez nem lenne baj ha a látnivaló arányban állna a fizetett összeggel.
Ebben az állatkertben gyakorlatilag nincsen állat.
Sétálsz egy fél órát aztán egy hatalmas kifutóban jó messze látsz egy állathoz hasonló valamit. Az épületek a legnagyobb csalódás. Rendben van hogy mi hozzá vagyunk szokva a Budapesti Állatkert csodálatos műemlék épületeihez de Londonban az álcázni sem próbált meztelen beton épületek láthatók.
Milyen állatkert az ahol nincs elefánt? Ahol nincs víziló? Ha egy pontozásos értékelésben a Budapesti Állatkertet 100 pontnak veszem ahhoz képest a Londoni jó esetben 30pont.
Hirtelen ennyi jutott az eszembe London látnivalóiról de természetesen ez nagyon hiányos útikalauz. Ez a város megunhatatlan és mindig fedez fel valami újat az ember.
A pénz is behatárolja ki mennyit engedhet meg magának, mennyire enged a csábításoknak.
Aki kedvet kapott hozzá annak jó szórakozást.

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr355632032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szuperkrumpli 2013.11.15. 17:25:03

Nem sok időm volt a városban nézelődni. Eléggé tervezetlenül csináltuk a városnézést. Oszt a végén inkább elmentünk egy étterembe mondván, hogy úgyse megyünk haza bármikor elugorhatunk a városba fotozni. :)
Az oxford street-i Primark egy igazi őrültek háza. Többszáz nő rohangál benne azzal a céllal, hogy teletömje a zsákokat ruhával. Engem majdnem felsöpörtek többszáz földön lévő vállfával egyetemben! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.15. 21:18:24

@szuperkrumpli: Igen így van. Oda férfiember jobb ha nem teszi be a lábát.
Na dehát neked van időd apránként megnézni mindent.Igazából azért írtam ezt a posztot mert megkeresett egy barátom hogy a fia jön ide néhány napra és mit ajánlok.

spilota (törölt) 2013.11.16. 10:15:01

A Kew Gardensben voltatok mar vagy tervezitek?

Kheopsz · http://giza.eg 2013.11.17. 10:09:39

Na, most hogy elmondtad, milyen London, most már tudom, hogy nincs értelme újra megnézni, legfeljebb a múzeumot. A legutóbb se voltam a várostól lenyűgözve, úúúútálom a tömeget :)

Az állatkert leírásod olyan hihetetlennek tűnt, hogy megnéztem, s tényleg... nincs elefánt! Sehol sem említik, víziló van kettő, afrikai oroszlánt nem látok, tigrist, farkast sem. Viszont van egy rakat hal. Érdekesség, hogy egy csomó állatnak nem tudják a nemét. Fura egy állatkert. Egy halnál, kígyónál még oké, de sok emlősnél sem...

Kb 18ezer db állatuk van, ebből 11ezer a gerinctelen, van csomó bogár meg hal, de igazi "nagy állat", amit láthatsz is, pl egér, tigris, madár stb alig...Van kb 600 madár meg 600 emlős (ebből 100 patkány és 100 denevér), a többi hal, kétéltű, bogár, stb.

Terveztem, de akkor nem érdemes megnézni...pedig azért egy ekkora nagyvárosnál, ami a gazdasági világ egyik központja, meg blabla azért az ember elvárhatna egy minőségi állatkertet...Inkább 25 pont szerintem...

Kheopsz · http://giza.eg 2013.11.17. 10:14:03

@Kheopsz:
Viszont megnéztem volna, hogy hogyan számolják meg a denevéreket vagy a csótányokat... :)
"10, 11, 12, ne mozogjatok már! Maradj nyugton! Most kezdhetem elölről..." :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 21:01:47

@spilota:
Tervezzük de csak jövőre. Talán tavasszal a legszebb.
Egyébként itt a városon belül is hatalmas erdők vannak.
A Hamsteadi erdőn keresztül ami itt van nem messze visz keresztül egy út.
Ki van téve a vadveszély tábla.
Pedig ez nem a város széle sőt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 21:05:32

@Kheopsz:
Én sehová nem vágytam úgy mint a londoni Állatkertbe.
A világ első állatkertje sokat olvastam róla gyerekkoromban.
Az akvárium rész egy sötét folyosó rosszul megvilágított akváriumokkal.
Az épületek kritikán aluliak.

Kheopsz · http://giza.eg 2013.11.17. 23:09:20

@diggerdriver:
Hát akkor én viszont kihagyom, nem nézem meg.
Az egyiptomis kiállítást láttad a múzeumban? Az milyen volt? Azt hiszem a természettudományiban van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.18. 11:54:39

@Kheopsz:
Láttam.
A British múzeumban.
Nekem nagy éélmény volt eredetiben látni a Rosetti követ.
Ettöl függetlenül Természettudományi
és mellette Science múzeum a legjobb.

justStevee 2013.11.19. 22:15:32

Ajánlom figyelmedbe Greenwichet, nem csak a csillagvizsgáló miatt hanem mert ott van a Tengerészeti Akadémia, ami fantaszztikus épület és bent van egy olyan festménykiállítás (tengerrel, hajózással kapcsolatos) hogy én minden 2. képet haza akartam hozni. Regent Canal-t is ajánlom, mert szép és hangulatos és elég hosszú sétát lehet tenni, sőt van ott egy filmstúdió aminek az udvarában egy hatalmas Hitchkok fej van XD
Illetve az Uborka szomszédságában van még pár komoly épület illetve a Leadenhall Market ami fantasztikus szép :D De ha részletekre vagy kiváncsi kukkants be a blogomba, mindegyikről van fotós beszámolóm vagy dobj egy mailt és amire kiváncsi vagy arról dobok részletesebb infót :D Car boot salen még nem voltam az elmúlt másfél évben de már nagyon tervezem erre felénk is vannak komolyak :D

spilota (törölt) 2013.11.20. 17:15:49

@diggerdriver:

Azert kar, hogy az allatkert pocsek pedig nagy remenyeket fuztem a hullos reszleghez... :-/

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.20. 19:14:00

@spilota:
Na az egész állatkertben a hüllős rész ami egyáltalán nézhető bár az is elmarad a Budapestitől.
Ez ért az egyért viszont ne éri meg 22fontot fizetni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.20. 19:18:22

@justStevee:
Greenwich az tervbe van véve meg egy hajókázás is valamelyik csatornán de azt inkább nyárra hagynánk.
A Tengerészeti Akadémia az a Tengerészeti Múzeum is?
A Regent Canal hol van?

spilota (törölt) 2013.11.20. 20:43:31

@diggerdriver:

Kivancsiva tettel szoval nezelodtem kicsit, allitolag a Colchester Zoo-nak eleg jo altalanos gyujtemenye van es kb. masfel oras ut... [url]http://www.colchester-zoo.com/index.cfm?fa=content.list&page=72&section=4[/url]

(Igazabol a budapestibe is csak emiatt jarok...hulye hobbim van, na.)

justStevee 2013.11.21. 10:34:21

@diggerdriver: Az akadémia szerintem nem a múzeum is, csak ez a festménykiállítás volt, amit találtam, de hülyeséget nem akarok mondani, de itt lent Portshmouthban van hajózással kapcsolatos dolog egy csomó ha érdekel :D Múzeum, kiállítot teljes méretű vitorlás, stb. De minimum 1 napot szánj rá. Regentnek meg utánanézek pontosan, azt megírom e-mailben , de dobj rám egy e-mailt, hogy el ne felejtsem :D Mivel már lassan fél éve nem Londonban élek, így már néhány dologra nem emlékszem tisztán :D De majd még írok pár dolgot ha érdekel, én anno elég rendesen felfedeztem Londont :D

Muscari 2013.11.23. 14:41:31

@diggerdriver: szia. A tengereszeti muzeum ott van Greenwichben, Maritime Museum neven.

www1.rmg.co.uk/

Ha mar arra jartok, a Cutty Sarkot is erdemes megnezni, nagyon szepen felujitottak. Az egy vagy 200 eves clipper, teherszallito vitorlas hajo, kint all a parton.

A Regents Canalt a legjobb a Camden Locknal kezdeni(ez egy zsilip tulajdonkeppen),ehhez a Camden Town Station-nel kell leszallni a metrorol es a Camden High Roadon felgyalogolni. A nyari honapokban setahajozni is lehet, innen indulnak a hajok.
A locknal levo piac is meger egy miset, mi sokszor megyunk ki nezelodni. Van egy magyar bufe is, kozvetlen a vasuti feluljaro mellet, arulnak pl. langost is.

Ha mar car boot sales: a ferjem kedvence a wimbledoni. Kozvetlenul a stadion mellett van, van parkoloja is. Szombaton a legnagyobb, de csutortokonkent es vasarnaponkent is nyitva avn van. Ugy tudom, ez telen sem zar be.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.25. 20:58:16

@Muscari:
A Camdennal képben vagyok sokszor járunk ott a piacra. Egyszer egy teljes délután kerestük a magyar kajáldát de még mindig nem tudjuk hol van.
A zsilipet is ismerem csak nem tudtam hogy az a Regents Canal.

Na ez a Wimbledoni piac érdekelne. Mindig van elég parkoló? Mennyi a parkolójegy vagy egyben van a belépővel?

Muscari 2013.11.26. 05:45:37

@diggerdriver: Nem tudom, hogy van-e eleg parkolo, szerintem ketseges, mert nem tul nagy, de szoktam latni az autokat jonni-menni, majd legkozelebb jobban megfigyelem. Mi metroval szoktunk menni. A belepo egy font, a parkolasert szerintem kulon kell fizetni, de most szombaton is megyunk es majd lecsekkoljuk.
Ha szereted a regisegeket, ezen a piacon talalsz a legtobbet. A vege fele, del korul, van, hogy ingyen el lehet vinni cuccokat. De rengeteg ajanlat van 50 p-ert is. Az egesz konyhat fel lehet pl. szerelni par fontbol.
süti beállítások módosítása