HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • tanyasi értelmiségi: Itt még olvasható Kónya Endre írása: pecsaktual.hu/balhe/megszolalt-k-endre-es-leirta-a-sajat-ver... (2024.02.17. 19:24) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Korlátlanul...

2015.08.23. 20:59 diggerdriver

Beszéljük meg a menekült kérdést. Nem az irreális szélsőséges megnyilvánulásokról akarok beszélni.

Inkább arról hogy miként lehetne megoldani. Európa felé egy szakadatlan menekült áradat jön ami pontosan a gazdag nyugatot pajzsként védő szegény országokat terheli. Megint Magyarország vállalta a dicstelen szerepet hogy Európa védőbástyája legyen. A történelem ismétli önmagát. Mik a közvetlen okai a fokozott bevándorlásnak? Véleményem szerint az egyre több országban elérhető információáramlás. A TV a rádió, az internet. Egyre több ember fér hozzá és egyre több ember akar olyan életet amit a médiahordozókon lát. Elsősorban az ottani gazdagabb réteg az aki ezekhez hozzáfér és az útját finanszírozni is tudja.

Vajon kell az ellen tenni hogy a menekültek bejöjjenek az országba? Ez a legfontosabb kérdés. A legaktuálisabb. Szabad fizikai korlátokat állítani az áradat elé? Az egyik oldal humanitárius okokra hivatkozik a másik oldal fenyegető veszélyt emleget.

Igen szabad fizikai korlátokat állítani.

Egy ország nem átjáróház. A határátlépésnek törvényben szabályozott  előírásai vannak akár tetszik akár nem. Ha kell, és szükséges akkor körbe kell keríteni az országot. A saját határait minden országnak kötelessége megvédeni. Mindenkivel szemben kivétel nélkül. Az ország vezetőinek, kötelességük mindent megtenni a határok, és az állampolgárai védelmének érdekében. Bármilyen kegyetlenül hangzik ez a legalapabb dolog amit egy országnak meg kell tenni. Igen, tudom. Vannak háborús országból menekülők is. Őket valóban humanitárius szempontok alapján be kell fogadni. Természetesen miután igazolni tudták hogy honnan jöttek és milyen okból. Ezután mint MENEDÉKEST kell befogadni. A menedékes státusz az védelmet nyújt addig míg az országukban rendeződik a helyzet és utána mehetnek vissza.  Aki nem akar ott lehetne egyéni elbírálás alapján dönteni hogy mi legyen vele. Egy háborús országból menekültet nem szabad kényszeríteni hogy oda visszatérjen akarata ellenére. Ez abszolút tolerálható álláspont.

Mi van azokkal akik nem felelnek meg a fenti kitételnek? Miért is kéne beengedni őket? Egyáltalán miért kéne elfogadni azt hogy valaki bejön az országba ILLEGÁLISAN? Valaki bejön a telkemre és azt mondja hogy ezentúl itt akar élni, tartsam el, vagy adjak neki munkát vagy gondoskodjak róla amíg harmadik ország befogadja. Miért? Szabad akaratából döntött úgy hogy új hazát keres. Ennek a döntésének folyományaként  az új haza keresése, illegális határátlépéssel kezdődik.  Nekem a legelső reakcióm az lenne hogy égigérő kerítést húzok körbe a telkemen. Merthogy az meg az én szabad döntésem, ráadásul LEGÁLIS. Az ország vezetőinek kötelessége megvédeni állampolgárait minden külső támadással szemben. Ki beszél a menekültáradat esetében támadásról? Természetesen senki.

Ha egy egér bejön a spájzomba, azt sem veszem támadásnak mégis ha szerencséje van akkor megfogom egy élve fogó csapdával és kiteszem a telken kívülre. Mert meg kell védenem a javaimat ha tetszik ez az egérnek ha nem. Az én házamba csak az jöhet be akit beengedek.

Mindez kegyetlenül hangzik meg antihumánusan na de az élet nem habostorta és a nemzetközi helyzet fokozódik.

Tehát a megelőzés az fizikai korlátok felállítása.

Viszont mi legyen azokkal akik már itt vannak. Az Európai Unió leblokkolt. Tehetetlen. A saját liberális béklyójában vergődik. Ahelyett hogy kihasználná a helyzetet és előnyére fordítaná, saját adminisztrációjának tehetetlen foglya.

Nézzük mik a tények. Európa öregszik. Egyre több a nyugdíjas egyre kevesebb a szülő nő, egyre több embert kell eltartani egy aktív dolgozónak. Belegondolt már abba valaki hogy egy megszületett gyerek, a születésétől az első adóbefizetéséig mennyibe kerül? Pénzben és időben? Horribilis pénz és minimum 18 év. Ez a dolog egyik oldala.

A másik oldala hogy beáramlott sok tízezer aktívkorú felnőtt akik jelentősen javíthatnának az arányokon.  Mennyiben vannak hátrányosabb helyzetben mint egy újszülött? Nyelvet nem tudnak, dolgozni nem tudnak mert nem értenek semmihez. Ugyanaz a szint.

Meddig tart egy újszülöttnek megtanulni a nyelvet? Három év. Mennyi idő míg szakmát tanul? Minimum tizennyolc év.

A bevándorlónak nyelvet és szakmát adni mennyi idő? Szerintem hat év alatt megoldható.

Mi az akadály? A liberális gondolkodásmód. Merthogy felnőtt emberek akiknek jogaik vannak. Szerintem egy gyereknek is vannak jogai. Senki sem kérdi meg tőle hogy akar iskolába járni vagy nem.

Senki nem nevezi az iskolát nevelőtábornak az emigránsok esetében az új ország iskoláját átnevelőtábornak. Egyszerűen az élet része az hogy tanulni kell. Én is emigráltam. El kellett fogadnom hogy újra kell tanulnom az építőipart. Elfogadtam.

Nagyon eretnek dolgot mondok de a már ittlévő menekülteket táborokban kell elhelyezni(most is ott vannak) és nyelvre valamint szakmára tanítani. Most jön a lényeg. Ha akarják ha nem. Aki visszautasítja már tolnám is ki a határon.

Itt van egy felnőtt munkaképes tömeg, senki nem hívta őket és élnek egy ország nyakán.

Rendben van ez? Ja hogy tovább akarnak menni. Van aki befogadja őket? Nincs. Akkor fentebb említett forgatókönyvet tessék betartani.

Az EU megtehetné hogy ehhez a projekthez minden feltételt biztosít. Nem teszi mert egy béna kacsa. Mert hát az emberi jogok… A humanitárius szempontok… Átnevelőtáborokat nem… stb…stb…

Arra azért kíváncsi lennék hogy tisztelt emberjogi aktivista barátaink miben látják a megoldást. Hogyan tovább. Ez egy kész helyzet. Mi fog történni?

332 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr917728920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.09.02. 20:17:44

Atkapcsoltam a BBC-re ahol meg a Kovacs nevu ad interjut. Vicces szemuvege van :). Nagyon jol beszel angolul. Azt kell mondjam, teljesen egyetertek mindennel amit mond.

2015.09.02. 20:32:33

Látott már valaki olyat, hogy ezek a menekültek imádkoznak? Mert ilyen felvételekre nem emlékszem. Pedig napi 5 ima kötelező. Bár ha jól tudom, ezt a siiták napi 3 imába tömörítették. Ez már csak azért is érdekes, mert szerény véleményem szerint ezek a migránsok jelentős részben szír keresztények.
Nem véletlenül akarja Merkel befogadni az első hullámot. Ráadásul jómódú, középosztálybeli, szakmával, felsőfokú végzettséggel rendelkező a túlnyomó többségük. Ezért van pénzük.
És a németek ezt pontosan tudják. gy szír keresztény, nem fog lövöldözni, robbantgatni.
Azt meg a migránsok tudják, azért kell Európába jönni, mert itt 5 év után állampolgárságot kapnak. Ehhez Szaudiban, vagy Katarban 100 év kell.

2015.09.02. 21:00:34

@Quercus a favágó: Allitolag a keresztenyeknek is kotelezo minden vasarnap misere menni, megsem mennek a legtobben. A legtobb muszlim nem, vagy csak ritkan imadkozik. Az emberek nagy reszet valojaban nem erdekli annyira a vallas, ez vilagszerte igy van. A nagy kulonbseg a keresztenyseg meg az iszlam kozott ilyen szempontbol hogy sok muszlim kozossegben nyomas van az embereken hogy megtartsak a kulsosegeket, ez lehet tarsadalmi nyomas, vagy akar extrem esetben torvennyel is kotelezik oket hogy ha nyilvanos helyen vannak, imadkozzanak, stb. A kereszteny kozossegekben pedig mar megszunt ez a nyomas, bar regen ott is igy volt, muszaj volt misere menni stb.

Observer99 2015.09.03. 07:12:33

Egy roppant nagy tévedést el kéne már oszlatni! A menedékjogot kérő, ha meg is kapja a menedékjogot, az nem azt jelenti, hogy teljes jogú EU-s polgár lett és szabadon kóbászolhat Európában, hanem "menedékes" még szinte állandó tartózkodási engedélyt sem kap! Tehát a menedékes addig maradhat a menedéket adó országban, ameddig a hazájában nem változnak a körülmények! Amennyiben pozitív változás áll be a hazájában ő köteles hazamenni! Ha ő nem szeretne a menedéket adó országban maradni, akkor kérheti adott ország(ahova szeretne menni) külképviseletén, hogy adjanak neki vízumot.

Ha meg is kapja a hőn áhított vízumot, akkor kiballaghat a legközelebbi pályaudvarra és elutazhat abba az országba amelyik vízumot adott neki!

Ha valaki a táborba szállítás közben Kőbánya-Kispesten leszáll a vonatról és vissza megy a Keletibe és még jegyet is vesz Münchenbe még nem fog jogszerűen utazni, ezért leszállítják a vonatról. Vagy jobb esetben nem is engedik felszállni!

Éhgyomorra ennyi! :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.03. 08:09:17

@Observer99:
Bizony így van.
Nagyon nagy különbség van a menedékes és a menekült között.

soad1221 2015.09.03. 08:44:00

@Prielle Kornelia: és? szerintem meg semmit nem számít.
pusztán képmutatás, még ha az a pár ember egy nap jól lakott és ágyban feküdt...

soad1221 2015.09.03. 08:53:27

@Quercus a favágó: Szaúdi és Katar nem összehasonlítható Európa bármely részével.
Nem éppen demokratikus államokat ne hasonlítsunk demokratikus államokhoz.
Persze látok rá esélyt, hogy az EU-ba készülő/jövő/jött szírek jórészt pont a megmaradt keresztény szír, elég racionális lenne a részükről.
Azt is reálisnak érzem, hogy akik az első hullámban jönnek jórészt a középosztálybeliek.

Viszont Quercus, akkor nem kellene nekünk is őket "lehalászni", és a bedobott 1000-1100 fős kvóta fölött, akár 2000-et is bevállalni? Simán mondhatnánk utána, hogy sorry, mi már az erőnkhöz képest 2x annyit vállaltunk, többet nem tudunk.
És ha valóban a keresztény-középosztálybeliek a döntő többség, akkor az integrálásukhoz max 2-3 év kell. A gyerekek szocializációja borzasztóan egyszerű lenne, mert már eleve otthon is hasonlókat láttak a szüleiktől. A szülők a lehető legközelebb állnak kulturálisan és minden szempontból, rendes körülményekkel boldogan alkalmazkodnának az itteni élethez is, még ha első körben nem is ide készültek..

vagy nem?

soad1221 2015.09.03. 09:00:56

@Prielle Kornelia: a debreceni tábort nem most jelölték ki, az nagyon régóta ott van, és amikor létrejött, akkor azért nem került rossz helyre...
a mostani menekült útvonalhoz nem illeszkedik, de lássuk be, nem különösebben érdekes az útvonal, hiszen elméletileg nem juthatnak el addig a célig.

Beléptek, menekültkérelmet nyújtottak be, meg kell várni az elbírálást, ha megkapta, Mo-n(!!!!) kap tartózkodási és munkavállalási engedélyt.

Nem tudom, hogy ez EU-ra mennyire érvényes, mennyire utazhat szabadon a schengeni övezetben stb, de még ha igen, akkor sincs sok jelentősége a debreceni kitérő útvonalnak.

És akkor már csak egy bónusz: ezek az emberek több ezer km-t tettek meg. szerinted az a 200 km kitérő, amit ingyen vonattal tehetnek meg, számít bármennyit? Ha útvonalba esne, hamarabb menne el a táborba és várná meg az elbírálás idejét?

soad1221 2015.09.03. 09:03:23

@diggerdriver: nem vagyok benne biztos, hogy agy van, de ha így van, akkor a fenti sorok mind igazak..

egyébként emiatt ne lottózz, amit leírtál nem véletlenül történt, nem sok köze volt a szerencséhez :)

Observer99 2015.09.03. 09:05:42

Tévedéseloszlatás II.

Ha a schengeni övezetbe illegális módon belépő nem megvárva a rendőröket, embercsempészek által rábeszélve félholtan mégis eljut álmai földjére, jelen esetben Németországba és ott folyamodik menedékjogért, akkor a vonatkozó szabályok szerint megkérdi a hivatalnok, hogy hol lépte át a schengeni övezet határát. Túl sok jó válasz nincs. Megmondja, akkor pedig elkezd ketyegni a Dublin III. Hivatalosan a németeknek oda vissza kell küldeni, hogy ott regisztrálják és ott forduljon menedékjogért a hatósághoz. A németek jelen tudásom szerint igaziból csak annyit mondtak, hogy a szír menekültek esetében, Németország nem él a dublini szerződés szerinti jogával.

soad1221 2015.09.03. 09:35:11

@Observer99: pontosan.
Viszont látható, hogy nem sokáig lesz ez a szabály.

Ami meglep, az most a németek kommunkációja. ennyire még nem nyalta senki körbe Orbánékat az EU-ban, mint ahogy most a németek teszi... :)

©________ 2015.09.03. 10:24:59

@soad1221: roppant ertemles kijeloles volt, mikozben a tranzitutvonalon ott van a vamosszabadi tabor.

Observer99 2015.09.03. 10:42:28

@Murati Lili:
És ott a bicskei is! Honnan tudod, hogy akiket Debrecenbe vittek azoknak a döntő többsége csak mondja, hogy ő szír, közben koszovói siptár? Az ő menedékkérelmüket pedig rövid úton utasítják vissza, és toloncolják vissza őket a fatornyos hazájukba!
Egyébként volt egy hosszú időszak, amikor Románián keresztül jöttek, akkor igen jó helyen volt Debrecen.
A táboroknak pedig van egy kapacitásuk ami véges! Ennyi!

soad1221 2015.09.03. 11:08:48

@Murati Lili: lehet, hogy tévedek, de vámosszabadiba is irányítanak, nem? meg bicske?
én úgy tudom, az összes tábor többszörösen túltelített, és ki kell jelölni ideigleneseket is...

nincs kizárva, hogy rosszul tudom..

Observer99 2015.09.03. 13:32:58

Digger!
Nagy ajándékot kapott a fatornyosod!

"Leszállítják a migránsokat a soproni vonatról, táborba viszik őket"

hvg.hu/itthon/20150903_Leszallitjak_a_migransokat_a_soproni_vona

Observer99 2015.09.03. 14:40:00

@diggerdriver:
Ennyire futotta a szerveknek! Valahogy tiszta Keleti kell holnapra, jönnek a szőröstalpú szurkolók, meg a magyar galamblelkűek a meccsre! Gondolom a migráncsok hosszútávú életkilátásait nagymértékben rontaná, ha összetalálkoznának!

2015.09.03. 16:07:18

@soad1221:

Szíriában van a világ talán legrégebbi keresztény közössége, közel 2 millió ember. Már egy ideje egyértelmű,hogy menekülniük kell.
Azt nem hiszem,hogy a magyar bérek egy szír orvosnak, mérnöknek, stb különösebben vonzó lenne. Szerintem eböl nem igen tudnának olyan életszínvonalat tartani, mint amihez Szíriában hozzászoktak.D

Mondjuk az is megoldás, amit a nemzet idiótája, Gyurcsótány csinál, hazavinni néhány menekültet, miután hetente panaszkodott a magyar kormányra a brüsszeli barmoknak. Majd kíváncsi leszek, hogy ha a gazdája,az USA polgárháborúba sodorja Ukrajnát (rövidesen), hány felvidéki magyart fogad be ez a rohadék.

Alex631 2015.09.03. 23:16:22

Szia @diggerdriver! :) Van itt egy népcsoport kiket rendszerektől függetlenül, hosszú évszázadok alatt sem sikerült integrálni! Miért gondolod, hogy a most beáramlókat lehetne? Aztán azon gondolkodtál-e, hogy Angliában meddig lesz 13font órabéred, ha tanítatni akarod a bevándorlókat? (1milliárd ember kel útra) Mire akarod megtanítani a fekete afrikai beözönlőket,vagy az indiai érinthetetleneket (mert onnan is jönnek hamarosan) akik a mai napig őskori, törzsi szinten élnek? Szerinted van ilyesmire affinitásuk? Miért szeressük őket,(muzulmánok) ha ők, nem szeretnek minket? A szírek még csak-csak..., de a többivel mi legyen?

2015.09.04. 08:13:24

@Alex631:

A muszlimok nem integrálódni jönnek. Ha nekik megfelelne a liberós társadalom, akkor csókkal fogadnák az amerikai megszállókat.
A sok hülye, debil liberós nem érti, hogy ezek az emberek évszázadok óta az iszlám előírásai szerint élnek. Az iszlám , és nem az állam előírásai szerint. És ezen Európában sem fognak változtatni. Minden, amit itt tapasztalnak, számukra egyértelműen a gyengeség jele. Nem fognak olyan társadalmakba integrálódni, ahol egy ejnyebejnyével elintéznek olyan dolgokat, amiért az ő világukban súlyos büntetés jár. Nem fognak drogozni, inni, a gyerekeknek teletömni a zsebét pénzel, aztán kicsapni az utcára, évente elválni, kihívóan öltözködni, stb. Nem. Ehelyett meg fogják téríteni az adott társadalmat az igaz hitre. Ha beledöglik is a liberós Európa.

Nem kedvelem Orbánt, de tegnap egyértelműen bebizonyította: Cameron mellett az egyetlen európai politikus, aki felellősen gondolkodik.

2015.09.04. 08:48:29

Két kérdés: hogyan reagálna le az amerikai határrendészet, rendőrség egy ilyen problémát?
Ha úgy, hogy szarrá vernék, és lőnék a betolakodókat, hány tetű európai liberós politikus emelné föl ez ellen a szavát.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.04. 08:53:46

@Quercus a favágó:
Ezzel nem értek egyet. A muszlim vallás erősen gyengülni fog.

soad1221 2015.09.04. 08:59:40

@Quercus a favágó: ha így van, hogy szír orvos, mérnők, tanár az itt lévők nagy része, akik keresztények is, akkor, és mindemellett nyilvánvaló, hogy menekülniük kell, különben meghalnak, akkor meg fog felelni nekik a magyar fizetés. Örülni fognak a lehetőségek, hogy életben maradhatnak és mindezt békében, szabadon gyakorolhatják a vallásukat, satöbbi...

Én egyébként erősen kétlem, hogy keresztény-középosztálybeliek lennének, szerintem inkább nagyon vegyes, Assad támogatói és a lázadók közül is sokan vannak. Biztos vagyok benne, hogy vannak kurdok is közöttük jócskán, mert ők azok akik Törökországban sem nagyon akarnak maradni...

Observer99 2015.09.04. 09:05:09

@diggerdriver:
Csak a korrektség kedvéért:

Az iszlám a vallás neve, mint főnév.
A muszlim a melléknév, az emberről mondjuk, hogy muszlim.
A muzulmán az arab 'muszlim' szónak törökösített hangzású verziója.
A mohamedán elnevezést meg nem szeretik.

Röviden: a vallás - iszlám; a követője - muszlim.

"Tehát az iszlám vallás erősen gyengülni fog."

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.04. 11:10:09

@Observer99:
Na várjál ez érdekes felvetés.
Olyan van hogy református vallás?

soad1221 2015.09.04. 12:20:39

Nem tudom, hogy ki az aki ilyen mértékben felbújtja és biztatja most őket, de nem jó irányt választottak ők sem...

Azért az ételek visszautasítása és konkrétan a sínre dobása között van némi különbség. Az pedig, hogy a gyerekek kinyújtják a karjukat elvenni és erre visszaráncigálják, és az ablakot felhúzzák... hááát...
ettől átjutni biztos nem fognak...

Observer99 2015.09.04. 13:18:06

@diggerdriver:
Ne akarj relativizálni és vitát generálni feleslegesen! :-)
Tudom, hogy Te favorizálod a WIKI-t, úgyhogy tessék egy idézet a Wikiből:
"Az iszlám arab, zsidó és keresztény hittel közös tőről fakadó monoteista vallás, amelyben Mohamed prófétáé a vallási és politikai vezetőszerep. Hívői, a muszlimok azonban az iszlámot az első, az egyetlen igaz, a világ keletkezése óta létező vallásnak tekintik."!!

hu.wikipedia.org/wiki/Iszl%C3%A1m
Ezen túl tájékozódhatsz még:

terebess.hu/keletkultinfo/11kerdes.html

iszlam.com/iszlam-az-elet-vallasa/iszlam-alapismeretek/item/19-mi-az-iszlam

Observer99 2015.09.04. 13:24:40

@soad1221:
Piszkosul utálom a példaértékű szót, de tegnap a "szír apuka és kiscsaládja" által előadott "a hattyúhalála a sínek közt" című hiszti, na az példaértékű volt! Apuka szeme úgy járt, mint a sublótfiók, ki fényképezi, hol van a kamera, veszik-e ezek a nagy hatalmú médiákok. Egyszóval gusztustalan volt! Mert szerencsétlen azt hiszi, hogy majd megszánják. Hát nem: Sőt...

soad1221 2015.09.04. 13:36:51

@Observer99: + a vizet és kaját sínre dobalok is tök szimpik voltak...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.04. 14:02:19

@Observer99:
Én elhiszem mindent de hogy mondanád?
A református vallás hanyatlik vagy a református hanyatlik?
:))))))))))))

Observer99 2015.09.04. 15:43:55

@diggerdriver:
Nagyon vicces és értelmetlen! Egy vallás sem hanyatlik!
Egészen mást csinál, de részemről itt a vége, mert nem vagyok hajlandó egy mondvacsinált szarfűrészelésben részt venni.

Úgy mondják különben a korrekt emberek, hogy: "ezt elvaxoltam, hülyeséget írtam! Köszi a javítást!"

2015.09.04. 16:27:26

Mar nem tudom nevessek vagy sirjak... Most nezek egy riportot, szir menekultek nyilatkoznak Berlinbol. Panaszkodnak. Idezem az egyiket: 'Nem ezt vartam'. Arra gondoltam, lehet hogy a nemetek sem ezt vartak, de ezt kaptak...

soad1221 2015.09.04. 17:11:45

@Mirjam2: A helyzet az, hogy én rohadtul nem vagyok/voltam "menekültellenes" - már persze a támogató/ellenes felosztás eleve nem egy jó felosztás.
Szóval én azt mondtam, és mondom is, hogy igenis menedéket kell nyújtani, annak aki arra rászorul.

DE ami most zajlik szépen lassan eljuttat arra a pontra, hogy azt mondja, hogy akkor most mindenki mehet innen nagyon gyorsan, és ne jöjjön senki több, mert ha segítségre van szükségetek, akkor az a minimum, hogy vizet és az ételt nem dobjuk ki, és nem keressük az alkalmat, hogy a sajtó a földön fekve lásson, stb... akkor nem követelni kell, hanem elfogadni.

Van egy olyan érzésem, hogy Orbánék épp most nyerik meg a 2018-as választásokat.

2015.09.04. 17:39:56

@soad1221: Undorito. Marmint a video, amit belinkeltetek, a vizrol. Meg akkor is, ha tudom, hogy ezeket az egyebkent is feldult embereket a vegsokig hergeltek a hatosagok elhibazott intezkedesei, hogy veletlenul vagy szandekosan, nem tudjuk. De ezek utan semmilyen szimpatiat nem erdemelnek, es az a szomoru, hogy megis kapnak - most lattam oket a BBC-n, ahol ugy allitottak be oket megint mint a magyar rendori onkeny artatlan aldozatait... Es ezt ok pontosan tudjak, azert csinaljak.

Kozben meg egy egesz csomo ember tenyleg az eleteert retteg Sziriaban, vagy nyomorog a kornyezo orszagokban a menekulttaborokban. Nehez ugy.

2015.09.04. 17:40:22

@soad1221:

Most épen a mocskos, tetű USA oktat ki bennünket. Az az a mocskod tetű USA, akinek Európa ezt azt egészet köszönheti.

edition.cnn.com/videos/tv/2015/09/03/intv-amanpour-gyurcsany-ferenc-hungary-refugees.cnn/video/playlists/amanpour/

Ez történt Bicskén:

www.youtube.com/watch?v=j0oxkS6F_hw

meg ez.

www.youtube.com/watch?v=7L3eSbpETf8

Ismét megkérdezem az agyament, idióta, jelen blogot is olvasó liberósoktól: az imádott országotok, az USA hogyan reagálna le egy ilyen helyzetet?
És kurvára díjaznám ha végre már nem kussolnátok, hanem kinyitnátok a pofátokat.

Soha nem voltam Fideszes, soha nem voltam Orbán rajongó, de most nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen Miniszterelnökünk van.

2015.09.04. 20:08:19

@Quercus a favágó: Az nem lehet hogy ezek az USA-imado liberalisok csak a te fejedben leteznek? :) Marmint foleg azok, akik ezt a blogot olvassak?

2015.09.04. 20:27:36

@Mirjam2:

Dehogy nem lehet szivi. Itt is ugyan úgy működik a dolog, mint a meseblogon, a HA-n. Én itthon élve elmondom mi a helyzet Magyarországon, te meg Szaudiból jól megcáfolod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.04. 20:30:51

@Observer99:
Csak próbáltam rendet tenni a dolgok között.
Nem vagyok tisztában a fogalmakkal.
Elfogadom azt hogy egy vallás nem hanyatlik. OK.
Akkor a vallás egyháza hanyatlik ami már elfogadható. OK.
Olyat viszont nem hallottam még hogy iszlám egyház.
Ha az iszlám a vallás akkor hogy nevezzük ha hanyatlik?
Az iszlám nem hanyatlik mert vallás. Olyan viszont nincs hogy iszlám egyház ami tud hanyatlani. Akkor hogyan mondjam hogy az iszlám hanyatlik?
Nem kötözködés csak tényleg nem tudom.

2015.09.04. 20:42:56

@Quercus a favágó: Attol hogy lekezeloen 'szivinek' hivsz, szerinted jobban hangzik amit mondasz? :) Mit is cafoltam en meg, amit te Mo.rol irtal? Vagy mar megint csak ismetelgeted az egyiket a kb. 3 dolognak, amit nekem szoktal irni?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.04. 20:45:48

@Quercus a favágó:
Tudod számtalan sok határátkelő van a nagyvilágban és amit ők mondanak azt az otthon élők mind csípőből cáfolják.
ez meg az érem másik oldala.

2015.09.04. 21:09:26

@diggerdriver: Nem egészen. Van egy teóriám, amit megosztanék akkor már a nagyérdeművel. Alapszituáció. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Mo.-n iszonyat szar a helyzete sok embernek, éhbért keresel nagyon sok helyen, és még ráadásul ehhez mosolyogni kell és meg is kell köszönni. Az, hogy a munkavállalók mennyire teszik oda magukat a munkahelyen, pontosan arányban van azzal, hogy a munkáltatók mennyit szánnak a fizetésekre. Apró, ámbár fontos momentum, hogy a magyar állam (aka politikusok és az eltartott holdudvar) a létező összes pénzt beszeretné szedni, és meg is teszi. Ezért létezik 53 (?) különböző adó ebben a retek országban például. Elkalandoztam, visszatérnék a tárgyra. Tehát tudjuk, hogy sokan frusztráltak és pesszimisták, mert nem látják a munkájuk eredményét. Ezek között az emberek között sok dögöljön meg a szomszéd tehene típus is van, akiket irritál, hogy más mert bármit is tenni az élete jobbá tevéséért. Színtiszta irigység és rosszindulat. Lehet, hogy rosszabbul élsz kint, mint az itthoni irigykedőid, de akkor is irigyelni fogják a boldogságodat v. azt, hogy elmerészeltél menni, és már nem szopsz velük többé. Ha ezt megérted, és érted az indítékokat, onnantól kezdve már érteni fogod, hogy honnan fúj a szél. ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.04. 21:14:51

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Igen. ebben is lehet valami.
Egy biztos, ha egy otthoni elkezdi mondani hogy én itt mindig idegen leszek és úgy is bánnak velem, akkor már tudom hogy az illetőnek halvány lila gőze sincs arról mi van itt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.04. 21:40:36

@Alex631:
Na akkor most válaszolnék.
Nem tudom mennyire figyelmesen olvastad a posztot de én véletlenül sem támogatom az ellenőrizetlen korlátlan bevándorlást. Éppen ellenkezőleg. Erről szól az írás.
az ittlévőkkel viszont kezdeni kell valamit.Nincs más út mint egy integráció akár az érintettek akarata ellenére is.
Valóban van egy évszázadok óta beilleszkedni képtelen nemzetiség Magyarországon. Ők viszont nem azonosak azokkal akik most jönnek menekültként vagy akik ugyanonnan jőve Angliába települtek. Itt Londonban a legnagyobb betelepült népcsoport az indiaiak. Ők a legproblémamentesebbek. Rövid idő alatt teljesen beilleszkedtek dolgoznak csendesek szerények tiszták semmi gond velük. Nehéz ezt otthonról elhinni pedig így van. Egyébként a cigányságnak is volt egy erőszakos integrációs korszaka a Kádár korszak. Soha nem voltak olyan közel az integrációhoz mint akkor.
Amit én leírtam az egy kényszerforgatókönyv.
Nincs más megoldás.

2015.09.04. 21:57:32

@diggerdriver: Nincsen valós viszonyítási alapjuk, megszokták a magyar rögvalóságot, és talán ezért nem hiszik el, hogy vannak olyan országok, ahol sok minden sokkal jobban v. másképpen, de legalább működik. Az, hogy idegen maradsz, megint csak egy szalmabáb érvelés, ha nincsen mibe belekötni, akkor előveszik ezt az aduászt. Mintha ezek az emberek a keblükre ölelnék mind a tíz millió magyart. Képmutatásból jelesre vizsgáznak minden alkalommal ezek a hazafiak. :))) Mindenki el tudja dönteni, hogy megakar-e felelni mások elvárásainak. Szerintem nem éri meg.

2015.09.05. 08:15:10

@Mirjam2:

Te mirjamka, aztán ott a meseblogon, a HA-n le lehet-é írni azt a szót, hogy migráns, vagy menekült? Lehet-é ott foglalkozni akár csak egy mondat erejéig azzal, ami ma Magyarországon történik? Ha egyáltalán van még ott valaki. Vagy a főszerkesztőasszony-óvónéni nem engedi, hogy szar kerüljön a homokozóba?
Hogy is hívják ezt? Splendid isolation.

2015.09.05. 11:05:37

@Quercus a favágó: Quercuska, te akkor is hulyesegeket irsz a HA-rol mikor olvasod, meg akkor is amikor nem :))). Ez a vicces benned, hogy vannak a fejedben ezek a kenyszerkepzetek hogy pl. szerinted mit irnak a HA-n meg mit gondolnak a 'liberosok', es ezeken haborogsz, akkor is amikor a valosagban nem azt irjak, nem azt gondoljak az emberek amin te fel vagy haborodva. Ezert mondom, a problema nem a HA-n van, hanem a te fejedben.

2015.09.05. 11:40:40

@soad1221: hat tudod, a menekult nem ugy viselkedik, mint a Magyarorszagon allomasozo hordak.
Aki a haboru elol menekul, az orul, hogy el es nem kovetelodzik es ordibal, hogy neki jogai vannak. Magyaroszagon vagy netalan a foldi nirvanaban, Albaniaban is elhetne az eleteert rettego ember. Am, sokkal tobb benefitet ad Merkel a "gyerekgyar" utan.

Sokkal hatasosabb egy gyereket es csecsemot a TV kamera elott tartani es ordibalni, amitol a gyerek is elkezd bogni. A nyugati ember szemeben a gyerek/csecsemo kincs, amivel manipulalni lehet. Igy lehet kovetelodzni, hogy nekem jogom van Nemetorszagba/Svedorszagba es a UKba menni.
Remelem Cameronnak lesz annyi esze, hogy Skociaba vagy Eszak-Irorszagba kuldi oket.

2015.09.05. 11:53:39

@Mirjam2: mennyire hangos a szaudi sajto, attol, hogy a szaudi emberek szeretnek az eletukert rettego muszlim brother-eket befogadni?

2015.09.05. 12:02:44

@charlieharper: A szaudi sajto termeszetesen cenzurazott, de az online kommentekben gyakorlatilag mindenki azt irja hogy miert nem segitik az embereket. Allitolag a szaudiak penzelik a Sziriaval hataros orszagokban levo menekulttaborokat, de nem tudom hogy ez igaz-e, es meg ha az is, akkor is adhatnanak tobb penzt mert embertelen korulmenyek vannak ott. Ami szamomra a legfelhaboritobb: szaudiak akartak orokbe fogadni szir arvakat, es ezt a kormany egy rendelettel megakadalyozta. Kozben mennek a menekulttaborokba arab ferfiak innen penzert lanyokat venni 'felesegnek', allitolag olcso, legalabbis ezt mondta nekem a jordan taxisofor akivel beszeltem errol. Itt egyebkent nagyon sok kepzett szir van, csak munkavallalasi engedellyel engedik be oket, mar az orvosok, tanarok, mernokok jelentos resze szir. Ezeket megtartjak, a tobbi meg indulhat a Keleti fele.

2015.09.05. 12:04:42

Azert ezt meg ide belinkelem, bar a gonosz USAbol van:
www.usatoday.com/story/news/nation/2015/09/01/immigrant-welfare-use-report/71517072/
Az immigransok fele el segelyen.

Franciaorszagban van hasonlo statisztika, korabban linkeletm a Tablenonak. Ott a masodik(!) generacio 38% munkanelkuli.
Asszimilalodni/integralodni nem tud. Na, hogy a francba segit ez Europa oregedesi problemajan?
Szemely szerint, inkabb dolgozom 2 evvel tovabb...

2015.09.05. 12:07:10

@Mirjam2: raneztem a dotora a Keleti elol. Nem hiszem, hogy szierek vannak ott. Inkabb pakisztaniak es afrikaiak.

2015.09.05. 12:09:30

@charlieharper: Ez kulturalis ongyilkossag amit az europaiak most csinalnak. Egyszeruen nem hiszem el. As we speak, a BBC kommentarjat nezem az esemenyekrol, es egyszeruen nem hiszek a szememnek, fulemnek. Ezek az emberek akik a hireket csinaljak, egy alternativ valosagban elnek. Olyanokat mond hogy a gyerekek faznak, sirnak, a teddy macikat olelik. No comment...

2015.09.05. 12:11:53

@charlieharper: Mikor en a Keletinel jartam par hete, konkretan afganok voltak, akik egyebkent teljesen normalisan viselkedtek. Szerintem a hangadok a 'tunteteseken' arabok, legalabb reszben szirek. A hatterben meg latszodnak a pakisztaniak es masok.

2015.09.05. 12:19:30

Tudom hogy rosszul hangzik, de most orulok hogy Azsiaban tervezunk letelepedni idosebb korunkban, ahol a hatosagok nem hulyek es nem hagyjak hogy egy eroszakos kisebbseg terrorizalja, zsarolja a normalis tobbseget. Probalnak meg a 'menekultek' az indiai rendorseget dobalni asvanyvizzel.

©________ 2015.09.05. 12:22:22

Mostvolt a bevandorlasi hivatal sajtotajekoztatoja,
152 EZER mendkultkerelmet adrak be eddig, ebbol az elmult 12 oraban tobb mint ezret.

Ezt egy oriasi es felkeszult hivatal sem tudna kezelni.

Amugy

24.hu/kozelet/2015/09/05/segitesz-egy-menekult-csaladot-megollek/

©________ 2015.09.05. 12:24:03

@charlieharper: hat vannak itt szudaniak is,mondvan,ott is haboru van.

(Szegeny turchi meg onkent megy oda)

2015.09.05. 12:37:32

@Pulszky Romola: Az Del-Szudan, ahol tenyleg haboru van. Turchiek nem ott vannak. De egy csomo nem haborus orszagbol is jonnek 'menekultek', pl. Pakisztan.

Autoval embereket szallitani a hatar fele embercsempeszet, nem lett volna szabad oket felvenni ennek a ket nonek akiket belinkeltel. Nekem napok ota van egy visszatero almom, egy ismeros szir hazaspart viszunk Nemetorszag fele autoval es letartoztatnak.

2015.09.05. 13:21:21

@Mirjam2:

Figyelj myimnyamka. Föltettem neked egy kurva egyszerű kérdést, megpróbálva az értelmi szintedhez igazítani. Mi a gond? Nem tudsz, nem akarsz válaszolni, vagy szellemi kapacitásod 200%-ban lekötötte a szendvicskészítés?

2015.09.05. 13:38:25

@Mirjam2:

Hát persze, szivi. Arról vagyok híres, hogy sokat idegeskedem. Főleg hülye picsák miatt. DDD

2015.09.05. 13:39:18

@charlieharper:

"„Let them in, let them earn” címmel jelent meg a napokban egy írás The Economist brit hetilap honlapján. A cikk arra vállalkozik, hogy bebizonyítsa: Európa érdekében áll a modernkori népvándorlással útra kelő több millió bevándorló befogadása. Nem is vesztegetnék szót az írásra, ha nem a világ legtekintélyesebbnek tartott gazdasági hetilapjában jelent volna meg.

A cikk kezdi az unásig ismert közgazdasági érvvel: az elöregedő Európának kellenek a fiatal, erős, friss munkáskezek. Bevallom, én már itt elmerengek, mint egyszeri bölcsész a romkocsmában: a The Telegraph brit napilap által hivatkozott tanulmány szerint ugyanis az elmúlt 17 évben az Európán kívülről érkezett bevándorlók £117,9 milliárd veszteséget generáltak az Egyesült Királyságnak, vagyis ennyivel kevesebb adót fizettek be, mint amennyi transzferben (segély, oktatás, egészségügyi ellátás, stb.) részesültek. (Ugyanebben az időszakban az Európából érkező migránsok hozzájárulása a brit költségvetéshez – befizetett adók mínusz kapott szociális transzferek – pozitív volt, £4,4 milliárd többletet termelve.) A statisztikák szerint tehát a bevándorlók elsősorban nem szorgos munkáskezeket jelentenek, hanem további terhelést a már most is nehezen fenntartható európai szociális ellátórendszereknek."

2015.09.05. 13:57:15

@Mirjam2:

Ja és szivi. Gond annak a fejében van, aki eltart egy here, naplopó nőt, pusztán azért mert esetleg jól néz ki.

2015.09.05. 14:09:18

@Quercus a favágó: nono, az Economist csak a Blair ideologia hvoi kozott szamit szakmai lapnak.
A Telegraph viszont egy respektalt hirforras.
Mar szamtalanszor leirtam a tenyeket, hogy latjuk a munkanelkulisegi mutatokat az elso es masodgeneracios "migransok" koreben, hogy ez nem oldja meg Europa problemait. A "bal" oldalrol meg egyetlen valaszt sem kaptam.

2015.09.05. 14:38:13

@charlieharper:

A liberósokat ez nem érdekli. Tőlük ezekre a kérédsekre nem fog senki választ kapni.
Az ő számukra a lényeges kérdés, hogy a buzik fölvonulhassanak, házasodhassanak, legalizálják a narkót, stb.

2015.09.05. 16:10:01

@Quercus a favágó: Igen, es az kicsoda? Mert hogy nekem a havi fizetesem tobb mint amennyit te evente keresel, csaxolok...

2015.09.05. 16:12:51

@Mirjam2:

Te azért kapsz fizetést szaudiban mert arra a szerencsétlen angolra, aki a férjed szükség van. Vagyis a semmiért.

2015.09.05. 16:24:01

@Quercus a favágó: Kedves 'Quercus', aki annyira nagyon ferfiasnak tartod magad. Most elmondom neked, bar semmi kozod hozza, hogy ket kulonbozo cegnek dolgozunk a ferjemmel, az en cegemtol senki semmit nem tud a ferjemrol es sajat vizumom van. Az angoltanari kepzest is egyedul vegeztem el, nem anyanyelvi beszelo letemre, es en is dolgozom minden nap, nem a ferjem helyettem. 18 eves korom ota egyedul tartom el magam, munka mellett szereztem ket diplomat neves brit egyetemeken, minden segitseg nelkul. Londonban magasan kvalifikalt munkat vegeztem, meg mielott a ferjemmel talalkoztam volna. Ha te attol jobban erzed magad - marpedig lathatoan igen - hogy egy ismeretlen nonek irogatsz serto dolgokat egy nyilvanos internet forumon, szerintem nagyon beteg lelku ember vagy.

2015.09.05. 16:29:06

@Mirjam2:

Na figyelj szivi, hogy képbe legyél.
Engem nem érdekelsz se te, se az angolod, se az egyetemeid.
Nálam nem ütöd meg a mércét semmilyen szinten.
Úgy hogy ne kóstolgass, és én is békén hagylak.
Ha nem, kialázlak a virtuális világból.
Áll az alku?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 16:31:02

@charlieharper:
Ez azért van Charli mert Választási lehetőséget adnak a migránsoknak.
Ahogy írtam a posztban, félre kell tenni a liberális gondolkodást és ilyen helyzetben senkit nem kell megkérdezni hogy akar e integrálódni.Nincs választási lehetőség. Megkérdezni mindenkitől hogy akar eggyüttműködni a hatóságokkal vagy nem. Ha nem akkor irány haza.
Ennyi embert nem lehet eltartani halálukig. Integrálni kell őket ha akarják ha nem. Nyugodjál meg hogyha látnák hogy egy repülőt megtöltenek együttműködést megtagadó családokkal a többség hamar beállna a sorba csak hogy maradhasson.

2015.09.05. 16:39:40

@Quercus a favágó: Nem utom meg nalad a mercet? :))) Most osszetorted a szivemet, mindjart ongyi leszek :)

2015.09.05. 16:45:29

@diggerdriver: Az a baj ezzel, hogy az egesz befogadas mint olyan, liberalis vagy humanitarius alapelv. Azok az orszagok, amelyek mas elveket alkalmaznak, egyszeruen nem engednek be senkit vizum nelkul. Az europai politikusok teljesen elszakadtak a realitasoktol ebben a kerdesben, termeszetesen valami olyan megoldasra lenne szukseg amit te javasolsz, de nem tudom elkepzelni hogy megvalosulna, sajnos.

2015.09.05. 16:59:44

@Mirjam2: @diggerdriver: azok az egyezmenyek, amelyek a 2.vh utan szulettek, az europaiaik humanitarius oldalara lettek epitve.
Ezek az egyezmenyek mar nem a mai allapotokat tukrozik.
Remelem Del-Afrikabol is elindul tobbmillio ember a szegenytelepekrol Nemetorszagba, hiszen Angela mindenkit befogad.

Allitolag a magyar-szerb hataron rengeteg szettepett mindenfele orszagbol valo okmany van es olcson lehet szir papirokhoz jutni, amivel aztan lehet kerni a nemet eletet.

Azon rohogok, hogy a nemetek kerik a quota rendszert, hogy szetosszak a menekulteket Europaban. Tegyuk fel Finnorszag kap 10ezer embert. Nade, az a 10ezer ember nem akar ott maradni, hanem Nemetorszagba akar menni. Mi fogja oket megaladalyozni a hatarok nelkuli Europaban, hogy a befogadas utan vonatra uljenek Munchen fele?

2015.09.05. 17:13:23

@charlieharper: Igy van, az egesz rendszer fenntarthatatlan es idejet mult egyezmenyekre epul. A nemet politikai vezetes valami alomvilagban el, el kene vinni Merkelt gyorsan egy indiai nyomortelepre, szerintem visitva szaladna haza es mindenkit kirendelne a hatarokra hogy megepitsek a Nemet Nagy Falat, amig nem keso. Tele van a vilag nincstelen, szenvedo emberekkel. Azt sem gondolom hogy senkin nem kene segiteni, de ez ami most van, hogy barki besetalhat es kovetelozhet - mikozben egy csomo europai ember is hajlektalan pl. es nem kapnak ingyen lakast - ez ijeszto. Pont azok az emberek jutnak be, akiknek nem kene.

Observer99 2015.09.05. 17:32:28

@charlieharper:
Arról még nem is nagyon beszélt senki, hogy mi van akkor, ha a kvótarendszer úgy néz majd ki, hogy a németek, franciák osztoznak az orvosokon, mérnökökön, IT szakembereken, már eredményt felmutatni tudó kutatókon, nekünk pedig jutnak a kecskepásztorok, girrosz, kebab és egyéb finomság árusok 10 és 10 ezrei?

2015.09.05. 17:43:07

@Observer99: akkor jo sok kebabot eszel majd

2015.09.05. 18:05:02

@charlieharper:

Ki van ez találva, Charle. A fritzek felderítették, kikből állnak a Görögország felől érkező menekültek. Jelentős részben jómódú, középosztálybeli szakképzett, diplomás szírekből, akiknek van pénze, hiszen az egész turnét megszervezték. Például úgy, hogy az útvonal mentén élő rokonaik, ismerőseik számlájára utaltak át pénzt, így nem kellett sok lóvéval vándorolniuk, az egyes állomásokon megkapták az oda utalt pénzt.
Na ezeket engedik most be a németek. Vagyis azokat akikre a német gazdaságnak szüksége van. Kb. annyit, mint amit a kvótarendszerben egyébként be kellene fogadniuk. Aztán majd széttárják a kezüket, hogy ők teljesítették a normát, a többit meg osszák el egymás között a tagországok.
Sok eu-s országban fogják két pofára enni a kebabot.

2015.09.05. 18:14:33

@Observer99: Ez mar most is igy van sajnos, nem kell hozza kvota-rendszer... Nemetorszag mar egy ideje elkezdett vizumot adni azoknak a kozeposztalybeli szireknek akik szimpatikusak voltak nekik: www.theguardian.com/world/2015/mar/12/syrian-refugees-germany-welcome-asylum

©________ 2015.09.08. 17:49:55

@Mirjam2: azért ne várjuk tőlem, hogy ennyire tudjam ;)

Alex631 2015.09.19. 00:01:35

@diggerdriver:

Ne keverjük össze az indiait a cigánnyal! A Kádár rendszerben sem voltak különbek mint most, semmivel sem. Akkor is róluk szólt a "Kékfény" meg most is. A magyart elvitték KMK-ért 30 nap után. A cigány meg kiváltott egy vándor kereskedői ipart és bejelentette magához a fél Pacsirta telepet. :D Tehette, mert a családtagokra adókedvezmény volt. a járulékokat meg fizették a kvárcórákból, vagy éppen a behajtásból. Pesten ez, akkoriban így működött. Az egykori nehéz bünözőcsalád egyik tagja, ma neves "roma" jogvédő.

Alex631 2015.09.19. 00:04:56

@Quercus a favágó: Hasonlóan látom a dolgokat magam is. :)

Alex631 2015.09.19. 00:10:54

Nem tudsz integrálni egy tanulatlan népséget. most 30 éves, mire megtanulja a nyelvünket, kiképzed valamilyen szakmára, 50 éves lesz. Addigra meg már nem kell sehova, mert jönnek a fiatalok. A cigányt meg azért nem tudod, mert a családjában azt látja, hogy jól él az apja, a tetvérei, tele vannak pénzzel, de egy sem dolgozik. Gondolod, hogy a kiscigány majd gréderes, vagy szobafestő akar majd lenni? :D Na ne e viccelj már.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.19. 17:12:02

@Alex631:
Nem keverem az indiait a cigánnyal csak párhuzamot vonok köztük.
A Kádár rendszerben a cigányok 90%-a dolgozott. Ha valaki sokat dolgozott együtt cigányokkal az én vagyok. Az építőipar a legnagyobb foglalkoztatójuk volt. Láttam az integrálódás folyamatát. Szakmunkásnak tanultam. Három évig laktam egy kollégiumi szobában két cigány sráccal együtt. Semmiben sem különböztek tőlünk pedig Sárbogárd és Kisláng péróiból jöttek.
Nagyon sok szakmát tanult és kiváló szakmunkás lett. Sok gépkezelő kollégám került ki közülük. A sors iróniája hogy itt kint is sok román cigány gépkezelővel dolgoztam együtt. Mind megbecsült szakmunkás.
Sokadszor mondom, mindenkit lehet integrálni csak a megfelelő módját kell megtalálni.
Erről a megfelelő módról vannak manapság kétségeim.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.19. 17:14:08

@Alex631:
Az 50 évesen kidobott ember fogalma csak Magyarországon létezik.
Volt már hetven éves toronydarus kollégám.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.19. 18:33:43

Az egész menekültügynek azért van némi tanulsága.
Elképesztő indulatok feszülnek egymásnak olyan emberek között akik több száz vagy ezer kilométerre vannak a menekültektől.
Iszonyatos hatalma van a médiának és vele párhuzamosan óriási hiány van önálló gondolatokból.
Kezdem érteni hogy Hitlernek hogyan sikerült egy kultúrnépből szörnyeteget csinálni.

Auralianus 2015.09.20. 09:32:16

@diggerdriver:

A gondolatmeneted alapjában véve nem hibás, de a javasolt megoldásaid elfogadhatatlanok. Különbség van aközött, hogy valakit "kötelezel" valamire és aközött, hogyha "bizonyos feltételeket X idő alatt nem teljesít". Mert szép dolog valakit beiskolázni, de a tanulásra nem kötelezheted.. körmöst kap, ha ott ül az iskolában és nem fejlődik?

A motiváció mindig jobb módszer, mint a büntetéssel fenyegetőzés. Milyen emberré válik akit "akarta ellenére" integráltak? Tehát igenis feltételekhez kell kötni az ellátásokat, a tartós tartózkodási(munkavállalási, letelepedési stb.) engedélyt, de semmiképpen sem kényszerítenék senkit semmire. Táborokba sem kell őket zárni, szimplán elegendő a maradás feltételeit úgy alakítani, hogy amennyiben valaki nem a saját integrációjával tölti az idejét, akkor rövid időn belül fennakadjon a rostán.

Mi a különbség?

Megadtad a lehetőséget (az érdemit) hogy "egyenrangúként és szabadon" döntsön. Megnézheti a kultúrát, eldöntheti, hogy akar-e (tud-e) alkalmazkodni vagy sem. Nincs kényszer, nincs fenyegetőzés. VAN választása és amennyiben úgy dönt, hogy integrálódni akar, TENNIE kell érte tevőlegesen. Nem mások jóindulatából, hanem a saját döntése és a saját tenni akarása miatt válhat a társadalom teljes jogú tagjává.. ez FONTOS ahhoz, hogy az értékeket továbbadhassa a gyermekeinek. Egy "kényszerintegrált" igen gyorsan megkeseredhet, amíg ha maga dönt úgy, hogy tesz érte, akkor a "befektetett energia" már önmagában is megváltoztatja a hozzáállását

(pl mi a fenének tanultam 2-3 évig nyelvet és szakmát ott, ahol nem is akarok élni?)

Tehát nem elég "iskolába küldeni" őket.... sőt.. nem iskolába kell őket küldeni, hanem x időnként bizonyítaniuk kell, hogy haladtak is a nyelvtanulással, szakmával stb. És ezt NEM CSAK az EU-n kívüliekkel kéne megcsinálni ;)

Mielőtt valaki hörögni kezd.. azon miért nem filózgat el a tisztelt nagyérdemű, hogy amit mi megkövetelnénk TŐLÜK, az NEKÜNK nem kötelező. Németországban, Angliába elég megnézni a fórumokat "magyar fodrászt", "magyar nőgyógyászt" "magyar fogorvost" stb. stb. keres mindenki... óbégatunk az integrációs szándék hiányáról, de MI sem akarunk integrálódni.. csak ezt felénk úgy mondják, hogy "nekünk jogunk van" (nekik ugye nincs) és mi "megőrizzük a kultúránk" (ők meg fogadják el a miénket.

A végén jön a csattanó.. miért írom mindezt?

Mert FONTOS A JOGEGYENLŐSÉG. Ha elkezdünk törvényi szinten különbséget tenni EU és NEM EU között, akkor NAGYON ROSSZ úton indulunk tovább. MOST IS az a gond, hogy nincs valós jogharmonizáció. Véres(ebb) szájú fórumtársak állandóan azon lovagolnak (sokszor hozzáteszem jogosan), hogy "bezzeg a német".. "bezzeg az USÁKOK" (persze bort iszik és vizet prédikál a legtöbb, mert ő sem maradt otthon, de ez most részletkérdés)

Jogegyenlőség nélkül (természetesen ÉSSZEL KIALAKÍTOTT jogegyenlőségről beszélek) nehéz egy soknemzetiségű uniót összetartani. Természetesen akik imádják az autokrata rendszereket, nekik menne.. géppisztolyt a kézbe és majd mi megmondjuk mit szabad a többieknek (nekünk ugye alapból mindent).

Auralianus 2015.09.20. 12:12:51

@Auralianus:

A "dehogynem kell megkülönbözteti" című vita megindítása előtt szeretném megkérdezni azt aki szerint KELL különbséget tenni EU és NEM EU állampolgár között, hogy szerinte az ilyesfajta megkülönböztetés nem vezethet-e ugyanoda, ahol most az USA tart. "Nem USÁK állampolgárt" ér megfigyelni, lehallgatni, kínozni, fogva tartani.. kb BÁRMIT szabad vele tenni ha az szerintük államérdek..

EZT akarjuk az EU-ban is megvalósítani, vagy mi ennél azért jobb emberek vagyunk? Mert alternatíva mindig van. Semmit sem ér megvédeni a kultúránkat, ha ennek az az ára, hogy a folyamat során az AMI MOST van átalakul valami olyasmivé, amit sosem akartunk volna. ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.20. 17:54:22

@Auralianus:
Minden tiszteletem mellett most kúrvára nem értek egyet.
Nem a személyedet támadom hanem a mondandódat.
A liberalizmus egy hihetetlenül sokértelmű valami. Ezt legfőképp a liberálisok alakították így. A mi jó ebben a világban az csakis liberális lehet ami meg szar annak soha semmi köze nem volt a liberalizmushoz. Tökéletes példa erre a magyarországi liberális párt az SZDSZ története.Tökéletes csődtömeg. Akivel eddig beszéltem liberálissal az mind tagadta hogy az liberális párt volt.Ha sikeres párt lett volna akkor viszont ünneplik mint a liberalizmus kelet európai zászlóvívőjét.
Az eddigi hozzászólásaimból és posztjaimból kiderült hogy nem vagyok véresszájú menekültellenes, és próbálok a gyakorlati megoldások talaján maradni.Viszont azt is tudom hogy most a helyzet megoldása keménységet és következetességet kíván természetesen az emberhez méltó bánásmód mellett.
Soha nem mondtam hogy táborba kéne ZÁRNI őket sőt kihangsúlyoztam hogy nyitott táborok kellenek hogy lehetőségük legyen munkát keresni például.
Már önmagában a táborokban való elhelyezés is csipi a liberálisok szemét. Na de akkor hol?
Szóval gyakorlati tanácsot még senki sem adott.
A választási lehetőség kettő lehet.Megy vagy marad.Tudatosítani kell hogyha a megy választ adja az hazaviszi.Ha marad akkor minden országban ugyanaz várja. Ha marad nincs több választási lehetőség.
A gyerektől sem kérdezi senki hogy akar tanulni vagy nem.

""Nyilvánvaló hogy táborokban kell elhelyezni őket.
Ha a befogadó országnak esze van akkor sok kis tábort fog nyitni szerte az országban. Nem zárt tábort hanem nyitottat. Olyat mint Magyarországon vannak.
Nyelvre és szakmára kell tanítani őket. Kijelölni egy hatéves ciklust és azt mondani hogy ennek a hat évnek és az oktatásnak X összeg a költsége. Amelyik menekült a hat évnél hamarabb lesz adófizető vagyis munkát vállal az megkapja a hat évből hátralévő időarányos pénzt. Azzal a feltétellel hogy ebből a pénzből lakást bérel és kiköltözik a táborból. Ha munkát vállal de továbbra is a táborban lakik akkor ennek az összegnek a felét kapja.
Valami ilyesmit képzeltem el."

Szóval igenis ki kell jelölni egy kényszerpályát amit lehetőség van lerövidíteni. Ha úgytetszik motiválásnak is nevezhetjük.

Auralianus 2015.09.20. 20:02:56

@diggerdriver:

Nálam nagyon rossz szájíze van a tábornak. Kettőnk között a hangvétel a különbség. Irtózom a rendpártiságtól még hangvételben is. Ezért "adok lehetőséget" amíg te "kötelezel" (az általam felvázolt koncepció végeredményét tekintve azonos a tiéddel!) A koncepcióban nem állunk messze egymástól, lehetne rá simán közös nevezőt építeni.

Azért szeretném hallani a reakciód hozzászólásom második részét illetően (jogegyenlőség EU-NEM EU)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.20. 22:00:22

@Auralianus:
Nekem nincsenek pejoratív gondolataim a tábor vagy az élettér szótól. Ezek csak szavak amiknek jelentése van. Hogy ki mit magyaráz bele az engem nem érdekel.
Persze közel járunk a közös nevezőhöz de például mondd el hogy a tábor helyett hova tennéd őket.
Mondj egy megoldási javaslatot.

A probléma az hogy a különböző fejlettségi szintű országok között nem lehet jogegyenlőséget teremteni mert az többet árthat mint használ.Egyes országoknak jobban kedvez míg másikakat hátráltat. Gondolj bele hogy egy libatömésre vonatkozó egységes jogszabály milyen hatással járna.
Számtalan ilyet lehetne sorolni. Károsanyag kibocsátási kvótáktól kezdve az únión kívüli importkorlátozásokig.
Vékony jég ez veszélyes vizek...

Auralianus 2015.09.20. 22:45:15

@diggerdriver:

Ha kettős mércével mérsz, sosem fogsz igazán integrálni senkit.. még Európát sem Európával... a mostani helyzetben a legnagyobb bajunk a széthúzás. Gyakorlatilag annyi a kiskapu, hogy a józan belátáson kívül szinte semmi sem korlátoz.

Szerintem azt kell(ene) végre meglátni:

Az egyénnek igenis érdeke, hogy mindenhol ugyanazok a szabályozók legyenek érvényesek. A különböző jogi feltételekkel működő, különböző módon szabályozott gazdaságokban létező cégeknek és a "nemzeti kormányoknak" nem.

Nem látok veszélyeket a dologban. A "többsebességes" Európa pont azért jöhetett létre, mert a jogharmonizációt nem vagy csak részben valósították meg. A "nyugat-európai" anyavállalatok a "kelet-európai" leányvállalataikon keresztül így tesznek szert extra profitra ;)

Erre a helyzetre kétféle válasz létezik: a jogharmonizáció és a "merkantilista gazdaságpolitika". Az utóbbi nem igazán EU-komform. Mi köze ennek a bevándorlókhoz? Remek analógia arra mi történhet, ha nem egységes a jogi szabályozás.. szakadás jön létre a társadalomban.

Alternatíva a (nyitott) táborokra? Szociális bérlakások, ahol nem tudnak elszeparálódni. A "tábor" (nevezzük így) gyakorlatilag zárványszerűen helyezné el őket, elkülönítve a társadalom többi részétől. Hogy lehet úgy integrálni?

És még mindig nem írtad mi a véleményed arról, hogy az EU-n belül lakhelyet váltókban SINCS hajlandóság az integrációra... AZ NEM BAJ?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.20. 22:53:48

@Auralianus:
Szociális bérlakások?
Na ne viccelj. Szinte mindenhol lakáshiány van ahol dolgozni lehet. A többi helyen meg esélytelenek. Ilyen egyszerű.
Adjál szociális bérlakást Budapesten vagy Kisvárdán.

Nem igaz hogy nincs hajlandóság integrációra. Asszimilációra nincs.
Becsületes adófizető magyar állampolgár vagyok Angliában.Törvényt tisztelem mitől ne lennék integrált?

Auralianus 2015.09.20. 23:02:24

@diggerdriver:

A tábort nem kell valahová felépíteni? Ha valamire van kormányzati szándék, az megvalósul.

Gondlom akkor azt mondod - azonos feltételek mellett - elegendő a törvényt tisztelniük nekik is, nemde?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.20. 23:04:08

@Auralianus:
Törvényeket tisztelni és nem az állam csecsén lógni.
Mi kell még?
süti beállítások módosítása