HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Egyébként ha van párt, amely megérdemelne egy hatalmas nagy zakót az EP-, illetve... (2024.04.23. 06:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

A ló túloldala (2)

2019.01.07. 20:59 diggerdriver

Na szóval...

Tegnap reggel nekiálltam írni. Egész nap a billentyűket vertem, aztán átnéztem és beélesítettem. Elég kemény írásra sikeredett vártam hogy kicsontozzanak vagy a libsik vagy hazaffyak. Vagy mindkettő. Gyanús volt hogy olyan lájtos kommentek jönnek. Mi a fasz? Nézem a posztot a felétől hiányzik. Óhogybazdanyád...Nem vagyok összeesküvés hívő de a cenz ura betette a lábát ide? Azonnal kitettem az 1-es számot hogy még folytatása következik, amit most írok. 

Ott hagytam abba hogy az EU ügyel arra hogy a tej az tej legyen a lófasz pedig mindenkinek lófasz maradjon. Na és ebben az esetben mi a pálya? Vettem kúrva drágán hársmézet a LIDL-ben. Annyi hárs volt benne mint térdkalácsban mazsola. Persze, tudom hogy termelőtől meg piacon meg a Józsi bácsitól. Egyrészt az sem garancia hársmézre, akkor ilyen alapon mehetünk lisztért a molnárhoz, vízért a patakra, húsért az erdőbe. Másrészt meg miért van az EU aki garantálja hogy a hársméz hársméz legyen? 

Térjünk át közérdekűbb témákra. Két politikai esemény volt otthon ami kiverte a biztosítékot. Az egyik Kunhalmi Ágnes "Visszapattanok az ajtóról" művészi előadása.</p>

Ez olyan szánalmas blama volt hogy ennek a nőnek soha az életben nyilvánosság előtt megjelenni nem szabadna. Mindig azt hiszem nincs már lejjebb, pedig van. Például mikor egy szobrot kora hajnalban sötétben bontanak el és visznek máshova.

Basszátok meg csak ennyire telik Fideszéktől? Suttyomban orvul alattomban? Nem az eltávolítást bírálom hanem a módját. Egy tökös kormánynak ezt teljes mellszélességgel vállalni kell vasárnap délben mikor minden ellenzéki birka ráér. Mi volt ez? Milyen kisstílű pitiáner megoldás? Féltek bazmeg? Kitől? ETTŐL az ellenzéktől? Na ez a szégyen. 

Azt kell mondanom hogy amióta innen hazajárok még ilyen rossz közhangulatot nem láttam. Mi történik? Fejlődik az ország. Pörög a gazdaság. Munkaerőhiány van. Nőnek a fizetések. Mindenhol felújított épületek, terek utcák. Tisztaság. Jó adórendszer, jó családpolitika, jó migránspolitika, jó külpolitika. 

Mi a baj?

Az kérem szépen hogy vazallus ország épül. Az hogy Döbrögiek országa épül. A seggnyaló hajlékony gerincű boldogul a többinek kuss van. Ha egy kormányközeli Döbröginek megtetszik Márti néni pincsikutyája akkor holnap az már a Döbrögi portán ugat. Bármelyik Csák Máténak bármi megtetszik bármikor elveheti. Aki pofázik holnaptól nincs munkahelye. A nyugdíjas mamának megsúgják hogy ne nagyon szidja a kormányt a piacon mert van egy gyereke aki közalkalmazott és talán az is akar maradni. 

Persze a magyar rebellis nép. Minél jobban taszigálják egy irányba annál jobban betart és ellenáll. Az egész Kárpát medence egy szótól hangos. TOLVAJOK. Soha annyit nem hallottam ezt a szót mint az utóbbi két hétben.  Tolvajok, tolvajok, tolvajok. Tolvaj Orbán, tolvaj Fidesz, tolvaj Mészáros. Ez hallatszik mindenhonnan. Jobban rájukégett már mint Gyurcsányra Öszöd. A lopás a mérce, az összehasonlítási alap. A fideszes nem azt mondja hogy mit csinál jól a kormány hanem hogy a másikak is loptak. Jön rá a kontra hogy azok tolvajlásban ipari tanulók sem voltak a mostaniakhoz. Kérem szépen Magyarország eljutott oda hogy a lopás MÉRTÉKE alapján ítélnek meg egy politikust. Fel se merül hogy bármelyik becsületes lenne. Az kétségtelen kész tény hogy MIND lop. Ez igen. Ez morál. Ez közerkölcs. Ezért a ló túloldala a poszt címe. Azt hiszik hogyha löknek a népnek némi koncot akkor hálásan megnyalják a kezüket. Nem tudják hogy a felszín alatt iszonyatos indulatok feszülnek.

A kormány minden intézkedése a megalkuvás a behódolás a ne szólj szám nem fáj fejem irányába tereli a népet. Elvették a TAO-t a színházaktól. Jónéhány független színház bezár a többiek kénytelenek lesznek az önkormányzatoknál kuncsorogni. Nyilván kapnak pénzt de "majd kérünk valamit Pelikán elvtárs". Aztán egyszer majd egy irodában elhangzik hogy van az a londoni árokásó akinek nagy sikerrel fut a blogjából készült darab. Nem kell propagálni a nyugatot. Nem kell bemutatni hogy meg lehet ott kapaszkodni. Játsszátok helyette a Timúr és csapatát. 

Azt hinnénk hogy legnehezebb dolguk az egyenes gerincű elveikhez hű embereknek van. Pedig nem. Az egyensúlyozó emberek dolga a legnehezebb. Mit csináljon? Behódoljon vagy ellenálljon? Emberek vannak alá beosztva, családok mindennapi kenyeréért felel. Ér annyit a gerinc, ér annyit az elv hogy emberek, családok életét tegye kockára? Iszonyatosan nehéz kérdés ez.

Nem tudom hogy a fent leírtak mögött van-e valóságtartalom. Hogy valóban olyan sokat lopnak-e, vagy tényleg szankcionálják a bírálatokat. Viszont azt tapasztaltam hogy ott most ERRŐL szól minden. Egy politikus azt mondta egyszer hogy nem csak becsületesnek kell lenni hanem annak is kell látszani. Hogy az első kitétel mennyire érvényes a politikusokra azt nem tudom de a második állításból egy betűt sem tartanak be az biztos. 

Befejezésül még valamit. Az Orbán kormánynál alkalmasabb vezetői nincsenek most Magyarországnak. Sőt azt is állítom hogyha a jelenlegi ellenzék marad akkor Orbán unokájának is biztosított a miniszterelnöki szék. Szeretném hangsúlyozni hogy ez az utolsó bekezdés nem az Orbán kormány dicsérete volt. Csak hogy értsük egymást.

355 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr6414545454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.08. 06:51:53

@vitur: Ja. Ok.
Mint mondtam nem a szobor személye a probléma.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2019.01.08. 08:29:35

@maxval balcán bircaman:
Megvolt benne a japan pornokra jellemzo nyuszitos baj, az biztos :D

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2019.01.08. 12:44:01

Én továbbra sem értem ezt a "csak ők alkalmasak az ország vezetésére" mantrát. A legtöbb országot, csakúgy mint a legtöbb vállalatot, a harmadik-negyedik vonalban dolgozó szakemberek működtetik és viszik előre. A vezető(nek látszó senkiházia)knak legtöbbször fingja sincs arról, mitől működik az ország vagy a vállalat.

Karrierpolitikus ügyvédbojtárokról beszélünk, akik soha egyetlen percet sem dolgoztak versenykörnyezetben vagy számonkérhető, mérhető és hasznos célokért. Ez Magyarország.

Az USÁ-t egy infantilis, konkrétan buta milliárdoscsemete vezeti.
Nagy-Britannia "vezetői" döbbenten álldogálnak a doveri dokkoknál, a nukleáris létesítményeknél, a gyógyszerraktáraknál, és elhaló hangon suttogják, hogy ők nem is gondolták, hogy ez az egész ilyen bonyolult, és nem lehet csak úgy egyik napról a másikra kiugrani belőle.

Nincs olyan, hogy csak ez az egy tolvajbanda alkalmas az ország vezetésére, mert egyik sem az. Ha ma eltűnne a politikai vezetés felső két szintje bármely országból, annak az ég világon semmilyen negatív hatása nem lenne a gazdaság fejlődésére vagy az utcák tisztaságára.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.08. 14:01:57

@Szabi DMC:
Ja. Igazad ban. Zavard el őket. Hajrá Szabi...

KUHULIN 2019.01.08. 14:11:58

Blogger! Hogy előtt vessző.
Mit csinálsz kint, kukás vagy? :)

katamara 2019.01.08. 14:29:13

@Szabi DMC: Teljes egyetértésem. Mindenben igazad van.

rallus 2019.01.08. 14:58:27

A Nagy Imre szobrot csak így lehetett elszállítani,mert különben a hagyományos Hozzáláncoló BT tagjaival is meg kellett volna küzdeni és másnap a szabad és objektív világsajtó tele lett volna a brutális, antiszemita rendőrök képeivel...

Iamthelaw 2019.01.08. 15:13:50

igen, a hangulat olyan hogy liberális hazaárulók fognak lengedezni a tavaszi szélben..Na takarodj vissza mosogatni oda ahonnan előmásztál faszkalap :)

várom a levelet 2019.01.08. 15:19:10

@maxval balcán bircaman: vagy a mészáros gazdát.ne csak saját javát gyarapítsa,a nagy okos fejével az országért is tehetne valamit.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.01.08. 15:25:41

Én meg akárhányszor kilépek az utcára, ilyen boldognak még sose láttam a magyar családokat, kis és közepes vállalkozásokat. Orbán Viktor tündérmeséje sose akar véget érni pedig a lippsikk nagyon várnák már. Ehelyett mindenki boldog, mindenkinek van munkája, lehet most már akár havonta is 400 túlórát is nyomni, amivel egyre jobban meg fogjuk közelíteni a nyugati fizetéseket.

Ma már Magyarország az egyik legkedveltebb bevándorlási célpont, a 100 millió afrikai migráns is hozzánk jönne, ha legalábbis Orbán Viktor engedné hogy meghódítsanak minket és lerontsák a fehér faji genetikánkat, de abból nem kapnak!
Amúgy is a CIA faktbook szerint nettó bevándorlás van, hiába vándorolt ki egymillió magyar.

A gazdaság száguld, a fizetések is, ma már egyre több családnak marad a hónap végén is meg valami a pénztárcájában, nem úgy mint az elmúlt nyolc évben.

Ma már szerencsére a Strabag nem lopja továb a magyar kisemberek zsebéből a pénzt, ehelyett az a nemzeti magyar nagytőkés osztály számlájára megy, akik munkahelyek százezreit teremtik. Különösen száguld a munkhely teremtés a trafik iparban, kaszinókban, a dohány elosztásnál, Mészáros Lőrinc több száz cégében, a fél-Balatont átölelő szálloda láncolatában, a megyényi föld birodalmaiban és persze a falvakban továbbra is hasít a közmunka. Csak az nem dolgozik, aki havi 47 ezer forintból is meg tud élni, viszont ennyiből bőven meg is lehet, mert Matolcsy nulla százaléka vitte le az inflációt ezért ilyen olcsó még sose volt az élet mint most.

Sajnálom lippsikk, Orbán Viktort a magyarok nemcsak hogy akarják, de sose fogják elengedni. Még ha szökne, akkor sem!

Minden ballib bérretteg 2019.01.08. 15:26:17

Az átlagemberek véleményét alapvetően jól összefoglaltad.

Ám abban tévedsz, hogy ez beletőrődés.

Ez kőkemény tapasztalat, ami az ellenzék elkúrását illeti.

Itt csak olyannak van esélye, leváltani Orbánt és a Fideszt aki még nem volt kormányon.
Aki volt, az mind szarabb volt, minden téren.

Igen a demokrácia deficit terén is (2006.10.23), a sajtószabadság terén is (2010 elött szinte nem volt jobboldali média), de amit mindenki érez az a gazdasági élet.
Jóval kisebb munkanélküliség, csökkenő hiány, csökkenő adó terhek, növekvő reálbérek, nulla közeli infláció, nulla közeli banki kamat, jobb kilátások, ...

A lopás és urambátyám rendszer az meg mindenhol megvan, és meg is marad. A mértéke pedig összefügg a gazdaság állapotával, és a kormányzás hatékonyságával. Fordított arányban.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.01.08. 15:31:46

@Minden ballib bérretteg:

Hülye, ez a blog nekem van kiadva, ne ismételj engem, menj innen tovább a te blogodba!

Bubu the Hun 2019.01.08. 15:32:31

"Pörög a gazdaság. Munkaerőhiány van. Nőnek a fizetések. Mindenhol felújított épületek, terek utcák. Tisztaság. Jó adórendszer, jó családpolitika, jó migránspolitika, jó külpolitika."
Azért ebből eléggé sokkal lehetne vitatkozni.

Visceroid 2019.01.08. 15:35:15

„Amióta külföldről hazajárok, még ilyen rossz közhangulatot nem láttam“

Megoldás: maradj külföldön.

Minden ballib bérretteg 2019.01.08. 15:38:03

@Ballib vagyok mert rettegek:

Egyre kevesebb az irónia az írásaidban kedves nickhamsító.
Vigyázz ezzel, mert a ballibek azt se értették, ezeket így mégkevésbé fogják. ;)

Ekrü 2019.01.08. 15:43:10

"Például mikor egy szobrot kora hajnalban sötétben bontanak el és visznek máshova." Nem az eltávolítást bírálom hanem a módját."-Tehát a tisztelt blogíró szerint nappal a forgalom kellős közepén kellet volna egy kamionnak odamenni megbénítva az egész Belvárost a szobor eltávolításával,csak azért ,hogy annak az egy tucat tüntikézni vágyó ellenzékinek meglegyen a napi szórakozása...

MACISAJT1 2019.01.08. 15:46:10

"Az egyik Kunhalmi Ágnes "Visszapattanok az ajtóról" művészi előadása.p>

Ez olyan szánalmas blama volt hogy ennek a nőnek soha az életben nyilvánosság előtt megjelenni nem szabadna. Mindig azt hiszem nincs már lejjebb, pedig van"

Már ezek után sem lett volna szabad még ráadásként ténylegesen is felkennie magát az ajtóra:
www.youtube.com/watch?v=TCQK_yxYO9A

Ami pedig a szobor eltávolítással kapcsolatos kritikát illeti, műfelháborodásnak érzem.
Ugyanis. Egy főváros belvárosának kellős közepén ugyan mikor helyezzenek át/távolítsanak el onnan egy sok tonnás szobrot,ráadásul darus kocsival? Napközben, mikor a sok szájtáti ott tolongana, netán pár "ligetvédős" típusú anarchista belecsimpaszkodna a fülébe hogy "nem adjuk"?
Ezt komolyan feltételezi valaki?
Ilyen eseményeket mindenhol hajnalban szokták eszközölni, pontosan a baleset veszély elkerülése végett.

Végezetül. Ami a lopásokat illeti.
Abban nincs vita hogy mindkét oldal (és holdudvara) lop (csal, hazudik.)
Viszont az un. "rendszerváltás" óta eltelt 28 év alatt a két fajta (ballib és jobboldali) igazgatás között kimutatható lényegi különbség.
Éspedig az hogy míg a 8(+4) év ballibák kormányzása alatt mindig "suchmannositottak", eladtak szinte mindent, MOL-tól párnagázig,MÁV Cargo-tól Postabankig, Posta székháztól az Airportig (de még a Malévot is egy abramovicsnak, áldassák érte a neve)ez a pénz is eltűnt(ahogy a többi is) és az ország mégis a tönk szélére került, amit már egy Lehmann Brothers bedőlés is elfújt......aztán jöhetett az államcsőd előtt a magasságos IMF hitel....

ehhez képest Orbánék sorban visszavásárolják az elkotyavetyélt állami tulajdont és még jut is pénz fejlesztésekre.
Ha zongorázni tudnám a különbséget, én volnék Chopin, Mallorcán.

Olyanok ezek az érdekes "igazgatási" különbségek, mint a Magyar Nemzeti Banknál, ahol egy simor-karvalits-király júlia trojka "harcolt" évekig 7%-os alapkamattal a 3%-os inflációéért(nekik soha nem jött össze.)
Ahogy eltakarodtak, láss csodát: infláció is 30 éve nem látott alacsony szintre zuhant, no meg az alapkamat is..És kiderült hogy eltűnt 206 milliárd forintos , általuk 2015-ös évre tervezett(!) MNB veszteség is, ami akkor az állami költségvetésnek kellett volna pótolnia...

A titok a lopások természetében rejtőzik.

Míg Orbánék azt házon(illetve:hazán) belülre művelik...
addig a másik(sötét) oldal komprádorai nem elégszenek meg azzal hogy a saját zsebeiket megtömködik...hanem még a külföldi maffiákat is etetniük kell.
Így jutott alattuk Magyarországon szinte minden a külföldi ebek harmincadjára.

Nos, míg a Fidesz és holdudvara éhségét és lopásait még képes elviselni az ország...
utóbbiakét már nem, ezekbe rendre tönkrement.

rallus 2019.01.08. 15:47:02

Előbb kellett volna hazajönni, mert volt itt olyan korszak, hogy az élet csupa móka, dal és kacagásból állt!
Jókat mosolyogtunk, amikor PSZÁF elnököt vertek söprűnyéllel az utcán, képviselőt"rendőrök" gumibottal és bárkit bármivel, ha "műveleti területen" tartózkodott.
Testre szabott túlzott deficit eljárás, infláció és munkanélküliség tette változatossá a zemberek hétköznapjait, egy szóval: boldogok voltunk!
Attól tarthattok: ennek örökre vége...

freelander1 2019.01.08. 16:08:25

A poszt írója többszörösen hülyeségeket beszél, önmagának is ellentmondva, mindkét oldal ellen és mellett is beszé(ó)lva. Nem tudni dönteni Mr.?
1. Az a legnagyobb baromság, hogy a mostani kormánynál nincs alkalmasabb. Akkor be tetszett szopni a propagandát és látókör lenni szűk. Mert pártunk épp ezt szeretné láttatni. Miközben simán össze lehetne hozni egy profi szakértői kormányt. Hol jó vezetés az, ami lassan az EU utolsó nemzetévé tesz?!!! Az már más kérdés, hogy a fidesz által kitömött állmami szervek mennyire tartanának be az új vezetésnek. De van egy olyan elméletem, hogy ezeknél a puhatestűeknél a lojalitás addig tart, míg a lóvé és a félelem.
2. A jelenlegi ellenzéknek nincs mozgástere. Parlamentárisan semmiképp. Most próbálgatják azon kívül. A propaganda, amit pediglen másodjára is be tetszett szopni, mindent megtesz a nevetségessé tétel érdekében. Ugyanakkor pl. Kósa, Habony, Rogán, Rezsiszilárd saját magától röhejes, nem kell rádolgozni. Ha NORMÁLIS országban, ellenzékben menne a Habony-média, ott max a Comedy Centralon mehetne le - a hírhamisítás gyöngyszemei blokkban. Akkor most hogy is állunk Kunhalmival?
3. Orbánt nem demokratikus eszközök fogják eltávolítani, mert mint Cortez, saját maga előtt vágta el a visszavonulás útját. A posztoló is ír a felgyűlt indulatról. Hát ehhez viszonyítsunk, ne az ellenzéki pártokhoz. Orbán unokája legfeljebb a lámpavasat koszorúzhatja, amire a papit fölkötik, vagy kimehet hozzá Ankarába/Moszkvába, ha a felmenője így folytatja.
4. A papinak egyáltalán nem kéne így folytatnia, ezt már sokszor leírtam. A környezet, a gazdaság, minden adott ahhoz, hogy NORMÁLIS kormányzással, csak kicsit lopva, heccelés, uszítás nélkül, bár a kerítést csöndben megépítve, évtizedekig kormányozhasson, egy modern, gazdag országot.
De nem. Ő kilopta mindenki pénzét, vissza akarja állítani egészen, vagy részben Nagy-Magyarországot, és valami egészen eltorzult képe van önmagáról, a világról, meg mindenről.
Kár. Lehetett volna másként, jól.

Bobby Newmark 2019.01.08. 16:17:48

"Az Orbán kormánynál alkalmasabb vezetői nincsenek most Magyarországnak."

Sokezer karakter méltatlankodás és kritika után csak az a vége, hogy beszoptad a Fidesz legostobább, leghazugabb propabandáját.

ÍGY bazdmeg BÁRKI tud kormányozni. SEMMI nem történik, csak a saját zsebek tömése. Mondj már kérlek egyetlen (tényleg csak egyetlen!) intézkedést 2010 óta, ami kormányzásnak tekinthető, nem csak a rendszer Fideszre szabása, pénzforrások és vagyonok lenyúlása, haverok kifizetése!
Hozzátéve, hogy ezek az egy nap alatt megírt, benyújtott és elfogadott törvények minősége a béka segge alatt van. Nem fednek le minden eshetőséget, kimaradnak dolgok, önellentmondásba kerülnek, kétértelműek, célnak homlokegyenes hatást érik el... Kb MINDEN hiba előfordul ami egy jogszabályban hiba lehet.

EHHEZ mi a faszom hozzáértés kell, könyörgöm? Miért nem tudná ezt BÁRKI, én, te, utcáról behívott átlagember megcsinálni?

Hogy a pék véreres faszába állíthatod, hogy ez a létező legjobb, ami ma az országban csak elérhető?! Ennél objektíve nincs rosszabb, baszod!

Bobby Newmark 2019.01.08. 16:21:45

@rallus: Viszont Gyurcsányék élnek. Várjuk ki a végét, hogy elmondhatod-e majd ezt Orbánékról is!

Behajtó70 2019.01.08. 16:27:51

Hát igen, nagy a feszültség, sokmillióan vagyunk úgy, hogy szivesen bevernék a pofáját annak a párezer anarchista gazembernek, akik nem fogják fel, hogy a demokratikus választásokat ELVESZTETTÉK!

inteligencs elenzeki 2019.01.08. 16:28:30

@Bobby Newmark:

"Mondj már kérlek egyetlen (tényleg csak egyetlen!) intézkedést 2010 óta, ami kormányzásnak tekinthető,"

Kezdetnek, egy megfelelő válságkezelés.
Aztán a költségvetési hiány 3% alá nyomása= nagyobb uniós forrásokhoz jutás
Aztán hosszú távon gyorsuló növekedés.
Családi adókedvezmények stb.

"Ennél objektíve nincs rosszabb, baszod!"

Várom javaslatodat, hogy kik váltsák le őket. (A pék véreres fasza kevés)

Bobby Newmark 2019.01.08. 16:42:37

@MACISAJT1: "ehhez képest Orbánék sorban visszavásárolják az elkotyavetyélt állami tulajdont "

Ja, MAGUKNAK. Nem az államnak, hanem saját zsebbe. Plusz szervezik ki tovább az összes állami feladatot haveroknak SZARUL. Olyan embereknek, akik seggidióták a feladathoz, de legalább jó elvtársak. Aztán lesz belőle itt egy kis balesetveszélyes városi közvilágítás, ott egy szemétkáosz, de nembaaj, majd akkor az elvtársat eltesszük máshova, ahol majd mást kúrhat tönkre az alkalmatlanságával.

És te ehhez tapsolsz.

Brix 2019.01.08. 16:42:51

@MACISAJT1: "Ahogy eltakarodtak, láss csodát: infláció is 30 éve nem látott alacsony szintre zuhant, no meg az alapkamat is."
@Minden ballib bérretteg: "Nulla közeli infáció"

Megpróbálom nektek ez a kamat- és infláció kérdést tisztázni, mert olyan sokszor felhozzátok érvként...
A világválság , 2009 előtt, egy sokkal erősebb nemzetközi inflációs környezet volt, és jóval, de jóval magasabb kamatráták...A FED funds rate, volt olyan év, amikor 5% felett volt, az ECB "marginal lending facility" pedig 2005-2008-ig, 3-4 % között, de volt amikor 5% felett...
Nyilvánvaló, hogy ebben a nemzetközi kamat- és inflációs környezetben, nem lehetett a magyar alapkamatot sem alacsony szinten tartani...
A válság megoldása nemzetközileg a "zéró kamat politikája", a szinte korlát nélküli pénznyomtatás volt, ami lehetővé tette az MNB-nek is, hogy egyre könnyebben és alacsonyabb hozammal adjon el államkötvényeket, csökkentse az alapkamatot
A nemzetközi pénzbőség megnövelte a monetáris mozgásteret, plusz az inflációs nyomás szinte teljesen eltűnt a válság hatására megnövekvő ( európai és magyar ) munkanélküliség miatt. Görögországban pl deflációs év is volt...
Az infláció nálunk is sokáig nagyon alacsony volt, kb 2014-15 táján kezdett elindulni felfelé, ami egyúttal a gazdasági kilábalást jelentette...
Most olyan évi 3,8 %(okt)-3,1%(nov) körül van, a 3,8% as csúcsról jött vissza , valamennyit decemberre...de jövőre is inkább a magasabb tartományban lehet... Pl., Csehországban csak 2% a jegybank inflációs határküszöbe, ennek megfelelően szigorúbb monetáris politikát folytatnak... Picit nagyobb a cseh és lengyel alapkamat is, mint a magyar,így kevesebbet gyengültek tavaly, az euróhoz képest...
Ha lakást veszel , vagy bérelsz, akkor éves szinten akár 20-30-40%-os éves áremelkedéssel kell számolni... Az infláció itt már elszabadult, többek között a negatív banki/államkötvény reálkamatnak miatt...

inteligencs elenzeki 2019.01.08. 16:47:34

@freelander1:

" Miközben simán össze lehetne hozni egy profi szakértői kormányt."

Azokra a "szakértőkre" gondolsz akik 2010-ben 2011-ben 2 éven belüli államcsődöt vízionáltak, "MERAZORBÁNÉKELCSESZIK" jelszóval?

"A posztoló is ír a felgyűlt indulatról."

Ja, ennek vagyunk tanúi, a nevetségesen kis létszámú tüntetővel.

B.meg Magyarországon, a rendszerváltás óta elharapózott egy új divat. A kocsmában telepofával Antal 1 G, Horn 1 G, Orbán 1G, Gyurcsány 1G, aztán megint Orbán 1G, tolják sokan. És képzeld pont azért, mert már szabad. Így aztán a napi frusztráltságot ott fröcsögik egymás arcába, az engem ezek nem tudnak átb.szni imédzsét sugallva.
Aztán megkérdezed a derék ellenállót, hogy kire szavazott, kinyögi, hogy el sem ment szavazni.
Érted.... Szavazni nem megy el, gondolod hogy tüntetni elmegy ? Találkozol velük mindenhol. Utcán, piacon, munkahelyen, villamoson, csak a szavazóurnáknál, meg a tüntetéseken nem.

A valódi közhangulat a tüntetések létszámával mérhető.

Bobby Newmark 2019.01.08. 16:49:20

@Comte de Gippaud: A válságot Bajnai kezelte. A Fidesz csak betette a seggét a jóba.

De meggyőzhetsz egy pár 2010-es konkrét jogszabállyal vagy rendelettel.

A költségvetési hiányt is Bajnai nyomta le.

A gyorsuló növekedés a régióban a leglassabb, mert ellopják a picsába az összes forrást. Csak abból, amit látni hogy mit lopnak el, 3x ennyi is lehetne.

Hopp, a családi adókedvezmény az tényleg tekinthető kormányzásnak. Épp csak a célját nem érte el.

Tudod mit baszdmeg? ÉN. Szavazz rám, neked is jobb lesz, és még csak a seggemet sem kell érte kinyalnod!
Egyébként meg a szakértői kormány az úgy működik, hogy háttérembereket szedegetnek össze. Tudod, olyanokat, akiket nem ismersz, mert nem meglepő módon a háttérben működnek tanácsadóként és szakértőként. Nyilván nem tudok nevet mondani, vagy ha tudnék, akkor meg te nem ismernéd őket.

inteligencs elenzeki 2019.01.08. 16:50:19

@diggerdriver:

A Bárki végül is szimpatikus név nem :)

Bobby Newmark 2019.01.08. 16:50:28

@diggerdriver: Helló, a nevem Mr. Bárki.

Ekkora szar én is össze tudok hozni, ahol a haverjaim dőzsölnek, mindenki más meg megbaszódik.
De szerintem még jobbat is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.08. 16:52:49

@freelander1:

Majd csak valahogy kibírjuk, hogy gazdáid nincsenek kormányon...

Minden ballib bérretteg 2019.01.08. 16:54:36

@Brix:

Megpróbálom neked elmagyarázni, hogy az infláció és kamat nálunk válság elött, alatt és után is a legmagasabb volt, a környező országok tekintetében az elkúrók alatt.

Most meg nem.

Mert az elkúrók elkúrták. Nem azért mert válság volt, vagy sem, vagy mert elmúlt az.

Minden ballib bérretteg 2019.01.08. 16:56:48

@Bobby Newmark:

Ezt a "szakértői" cuccot szerintem hagyjuk.

Gyurcsányék annyira lejáratták ezt a szóösszetételt legalább mint a "baloldali" vagy éppen "liberális" jelzőt.

Amik és akik nevében és közreműködésével alaposan elkúrták.

Jakab.gipsz 2019.01.08. 16:58:16

@diggerdriver: @Bobby Newmark:

Bezzeg, azok a hülye befektetők, negatív kamatok mellett is hitelezik ezt a tékozló Orbán kormányt.

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:02:09

@Minden ballib bérretteg: Sajnálom, hogy te félsz a szótól, csak a tény meg az, hogy az egy év szakértői (értds: hozzáértő, a problémákat közvetlenül kezelő) kormány miatt verhette a mellét a Fidesz 2010ben. Maga a Fidesz semmit nem tett érte, Bajnai intézkedéseinek a pozitív hatását élvezte.

inteligencs elenzeki 2019.01.08. 17:02:45

@Bobby Newmark:

"A költségvetési hiányt is Bajnai nyomta le."

B.meg te meg se nézed mit írsz le ?

A költségvetési hiány 2012-ben ment le 3% alá, és azóta is masszívan alatta van. Bajnai hozott néhány intézkedést, (persze az IMF-es megmondóembereknek szervizelte a rendelésüket) ennyi történt.
Orbánék meg kib.szták az IMF-et, (jól tették, kb. mi is ott tartanánk ahol a görögök) meg rendbetették a költségvetést. (Igen, a manyup akció is kellett hozzá).
De a lényeg, a java, a jelenlegi kormány érdeme.

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:03:59

@Jakab.gipsz: Ugyanúgy, ahogy Gyurcsányt is hitelezték, de még Kádárt is, bazdmeg.
A világgazdaság így működik, igen kurva ritka az, hogy egy országnak ne legyenek befektetői. Az Elkúrás alatt abból volt a pánik, hogy néhány százaléknyit visszaesett a dolog.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.08. 17:09:28

Verik itt a mellüket hogy száguld a gazdaság. Egy fenét. Fehéredett a gazdaság - ami jó - csak hát nem a gazdaság nő hanem a kimutatható számok- És ezt ki is kottyantják. De ezt már hónapokkal ezelőtt leírtam.
www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/szep-csendben-oriasit-kaszal-a-kormany-az-uj-csodafegyverevel.1.309689.html

"Évente több száz milliárd forint. Ennyi többletbevételt generálhat az államkasszának a kormány új fegyvere a feketegazdaság elleni harcban, az online számlázás. A legutóbbi áfabevételi adatok alapján a Portfolio elsőként becsülte meg a 2018 júliusa óta élesben működő gazdaságfehérítő eszköz költségvetési hatását. Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára alátámasztotta lapunk következtetését: az általános forgalmi adóbevételek növekedése jelentősen meghaladja azt a mértéket, amit pusztán a makrogazdasági mutatók indokolnak. Ez tehát azt jelenti, hogy folytatódott a gazdaság fehéredése, részben az online számlázásnak köszönhetően. "

Több száz milliárd forint plusz adóbevétel? Az akár 1000 milliárd forint fehéredését is jelenti, ami 2-2,5 százalékot javít a GDP számokon.

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:09:39

@Comte de Gippaud: Szerinted egy 2009-ben megírt, elfogadott, 2010-ben esetleg hatályba is lépett törvénynek, jogszabálynak, kormányrendeletnek MIKOR van hatása? Melyik évi költségvetésre?

Segítsek, vagy kitalálod magadtól?

Azok a megszorítások, amik miatt utáljátok Bajnait, alapozták meg a Fidesz gazdaságpolitikai szabadságát, meg a melldöngetést.

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:10:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na ez mondjuk tényleg nevezhető kormányzásnak.

inteligencs elenzeki 2019.01.08. 17:11:20

@Bobby Newmark:

B.meg ezt végképp nem értem, magyarázd már el.

Ha a fidesz nem tett semmit, akkor miért tudott terjedni az a toposz, pl. 2011-2012-ben hogy a Fidesz elqrta, 2 éven belül államcsőd lesz !
De jelenidőben is hemzsegnek az olyan posztok kommentek, hogy "a Fidesz gyalázatos gazdaságpolitikája" .

Érted mi zavar ? Ha a fidesz nem csinált szart se, akkor mit tudott elqrni ?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.08. 17:11:52

@Comte de Gippaud: Lófaszt tették rendbe a költségvetést! A tartalékokat, manyup, valutatartalék amit feléltek. Most is az EU utalás húzta ki őket a szarból, hogy ne legyen 10 százalékos a hiány.

Homo fideszbirkusz 2019.01.08. 17:13:00

@Bobby Newmark:

Te, ez a Macisajt nevezetü manifeszt orbán farokszopó Fideszbirkusz azzal szórakozik, hogy a baromságait 1000-szer változatlanul bekopizza a blogokba. Itt van pl ez a párt szövege:

"míg a 8(+4) év ballibák kormányzása alatt mindig "suchmannositottak",

Nezd csak mekkora gyüjteménye van a bolond fidiótának ebből a brossúrájából:

www.google.com/search?q=m%C3%ADg+a+8(%2B4)+%C3%A9v+ballib%C3%A1k+korm%C3%A1nyz%C3%A1sa+alatt+mindig+%22suchmannositottak%22%2C&rlz=1C1GGRV_enAT751AT751&oq=m%C3%ADg+a+8(%2B4)+%C3%A9v+ballib%C3%A1k+korm%C3%A1nyz%C3%A1sa+alatt+mindig+%22suchmannositottak%22%2C&aqs=chrome..69i57j69i59.1631j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.08. 17:13:57

@Comte de Gippaud: 2012-ben volt több mint 2 százalék GDP csökkenés. Csak szólok. Aztán bezuhantak az energia árak, ami sokat javított az energiaimport függő országunk helyzetén.

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:14:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egyébként a kormány költségvetési számain lehet, hogy javít, de össz GDP-n nem nagyon. A feketegazdaság forgalma is előbb-utóbb lecsapódik. Amikor a feketén megszerzett pénz elköltődik, akkor visszakerül a gazdaságba. Tény, hogy adó nem keletkezik belőle, de nem is az volt a kérdés.

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:16:02

@Comte de Gippaud: Talán mert elmúlt a világválság 2009-ben, és elkezdett ömleni befelé az EUs pénz? ESETLEG lehet, hogy ez volt az oka?
Ja, nem, az túl logikus. Orbán Viktor személyesen szarta az aranyrudakat napi háromszor, és az mentett meg. Biztosan!

Ellenzéki Tüntető 2019.01.08. 17:16:44

Van egy jó vicc. A mostani "drámai közhangulatról" jut az eszembe.

Vidéki bácsihoz érkezik a budapesti rokon. A pesti látja, hogy a küszöbön fekszik a kutya, és keservesen vonyít. Kérdi:
- Bátyám, mi baja ennek a kutyának?
- Hát tudod fiam kiáll egy szeg a küszöbbül, és ahogy ez a dög elfeküszik rajta, hát a szeg igen erősen szúrja a heréjét.
- Oké... de miért nem megy arrébb?
- No, hát mert annyira azért nem fáj neki.

No. Vonyítani egyszerű. Lájkolni, kommentelni is az. Hogy akkor miért vannak kétezren egy MEGAGIGA össznépi tüntetésen? Hát... mert annyira azért nem rossz a helyzet.

Homo fideszbirkusz 2019.01.08. 17:17:41

@MACISAJT1: "míg a 8(+4) év ballibák kormányzása alatt mindig "suchmannositottak",

hehe Homo Fideszbirkusz, 2014-től kopizod ugyanazt a szöveget? Te tényleg nem csak játszod a hülyét, hanem keményen az vagy!

Ennyire munkaerőhiány van már nálatok illiberált fidesz trolloknál is, hogy téged kell visszahívni a nyugdíjból trollkodni?

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:17:46

@Comte de Gippaud: Egyébként meg a kurva anyádtól kérjed számon azt, amit más mondott! Ő is pont annyira kompetens a válaszban, mint én. Honnan a búspicsából tudjam, hogy amikor neked ezt mondta valaki, akkor miért mondta meg mire gondolt?
Ha ilyen képességeim lennének, akkor te már valószínűleg nem élnél, innen a gép elől agyvérzést varázsoltam volna neked.
Meg az összes kollaboráns gecinek.

Brix 2019.01.08. 17:19:01

Tekintsük át a GDP-növekedés, bérek és munkanélküliség kérdését is.
A legszebb számokat a munkanélküliség csökkentésében érte el a kormány, 2018- as évre , kb 3,7 %-os most a hivatalos ráta, ami az EU egyik legjobbja... Kis szépséghibája csak annyi, hogy a közmunkával együtt, kb 6,8%-os lenne a valós munkanélküliség..
Másrészt, az összes újonnan csatlakozó tagországban prosperitás van, Csehországban 2,4%, Lengyelországban 3,7% (3,4%) , Romániában 4,5% , Észországban 4,5% a munkanélküliség, azaz együtt mozgunk a nemzetközi trendekkel...
A gazdasági fejlődésről ugyanezt el lehet mondani: a lengyelek a románok , az észtek de a többi "új" tagország gazdasága is szélsebesen fejlődik, nem vagyunk kivételes ország, ebben a tekintetben sem...Viszont, egy trükk , ami jelentett egy kis pluszt: 2018 -ban , kb 7-8%-al gyengült a forint az euróhoz, képest, többet mint a korona , vagy a zlotyi, de még a lejnél is...
Nagyobb infláció, gyengébb forint , nagyobb forintban számított GDP-t hozott ( holott a nagyvállalatok többsége euro elszámolású...)
A bérek kérdésében, meg egyértelműen a legrosszabbak között vagyunk és a túl gyenge - még a riválisokhoz képest is gyenge- forint miatt, nincs semmi érdemi bérfelzárkózás...
Nettó havi átlagbérek 2018:
Románia: 586 euro
Magyarország: 701 euro
Lengyelország: 830 euro
Csehország: 920 euro
Észtország: 1086 euro
Nagyon rossz helyzetben van az ország , bérekben tekintetében
en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

Ha vásárlóerő-paritáson nézzünk, akkor még nagyobb bajban vagyunk...

Ellenzéki Tüntető 2019.01.08. 17:23:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Most is az EU utalás húzta ki őket a szarból,"

Mivel a kormány előre hitelez az EU-s támogatásokra, ez nem valami mágikus csuda véletlen, hanem tudatosan vállalt dolog. Pl. ha tudja a kormány,hogy az EU 1000 milliárdot fog fizetni a jövőben, akkor előre meghitelezi ezt az 1000 milliárdot a pályázatnyerteseknek, aztán mikor bejön a pénz, akkor meg bejön. Ha tudja a kormány, hogy nem lesznek ilyen pályázatok, akkor meg nem hitelez előre.

Hihetetlen hogy ezt úgy vagy képes leírni mintha ez csak valami vakvéletlen vagy szerencsés egybeesés lett volna amit senki nem látott előre.

inteligencs elenzeki 2019.01.08. 17:24:01

@Bobby Newmark:

"Azok a megszorítások, amik miatt utáljátok Bajnait, alapozták meg a Fidesz gazdaságpolitikai szabadságát, meg a melldöngetést."

Bajnait nem utáltuk, csak lenéztük. A Libás Bajnainak tulajdonított megszorító intézkedések nagy része az IMF-es megmondók fejéből pattant ki. (Na, az IMF-et utáltuk)

Ami igazán lendített a költségvetés helyzetén, az a 27%-os Áfa volt 2012-ben.

rallus 2019.01.08. 17:24:09

@Brix:
"Magyarországnak csökkent a legnagyobbat a sérülékenysége a CEEMEA (Közép-Kelet Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben a világgazdasági válság kitörése óta – derült ki a Morgan Stanley tanulmányából. A krízis kirobbanása után Magyarország volt az első Európai Uniós tagállam, amelyik nemzetközi mentőcsomagra szorult, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget. A Morgan Stanley azonban rámutat: míg 2008-ban a leginkább sérülékeny feltörekvő országként vártuk a válságot a régióban, addig mostanra a középmezőnybe kerültünk"

És ez 2016-ban volt... Ez a ti bajotok...

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:27:41

@Ellenzéki Tüntető: Vagy inkább csak az egyszeri paraszt akkor, mikor a törvényt bevezetik, nem fogja fel, hogy az pontosan hogyan és mennyire fogja megszivatni. Csak majd mikor hatályba lép, és elkezdik alkalmazni ellene.

A másik fele, hogy ugyan, mi a fasz értelme van egy tüntetésnek, amíg nem akasztunk politikust? Gyurcsány már megmutatta, hogy a politikusok mennyire telibe pont leszarják a tüntetéseket. Orbán csak két fokkal még pofátlanabb.
Ugyan mi a fasznak fárasszam magam tüntetéssel?

Brix 2019.01.08. 17:27:42

@Minden ballib bérretteg: Agyhalott vagy? Nem fogod fel, hogy a kamatokat és az inflációt a külső hatások hatások szabják meg elsősorban!? Ha pl az ECB holnaptól 5%ra emelné a kamatrátát, akkor Matolcsnak is követni kellene, különben senki sem fektetné be forintban a pénzét. Egyszerű matematika...

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:30:18

@Comte de Gippaud: Az, hogy kit utáltál az változtat azon a tényen, hogy kibaszottul megrúgta a költségvetési bevételeket, amiből aztán a Fidesz kényelmesen kormányozhatott?

Politikáról beszélgetünk, vagy az elbaszott kis lelkedről?

Ellenzéki Tüntető 2019.01.08. 17:30:19

@Brix: "Ha vásárlóerő-paritáson nézzünk, akkor még nagyobb bajban vagyunk... "

en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_GDP_(PPP)_per_capita

Miért "még nagyobb bajban"? Éppenhogy sokkal jobban.

Fej fej mellett vagyunk a lengyelekkel. Románok, bulgárok messze lemaradva. Észtek mondjuk 5%-kal előttünk. Franciáknak, angoloknak 66%-án állunk (MO: 31k, azok meg 45k)

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:31:38

@Bobby Newmark: Elnézést, kormányozhatott helyett lophatott. Mert ugye még mindig nem nagyon sikerült példát mondani a kormányzásra.

Ja, de, néhány plusz megszorítást és különadót. Még az IMFén felül.

Homo fideszbirkusz 2019.01.08. 17:32:04

@Comte de Gippaud: "Orbánék meg kib.szták az IMF-et, (jól tették, kb. mi is ott tartanánk ahol a görögök) meg rendbetették a költségvetést."

Látom te már nyolc osztályt is elvégzett fidióta troll vagy, mert nagyon büvészkedsz a fidesz propagandával. Csak hát a valóságot szar irányba hazudod.

Ugyanis amikor az illiberált orbán gazdád 2010-ben hatalomra jutott, akkor a matolcsi nnevezetü másik manifeszt gazdasági trollal azt akarták elérni az EU-nál, hogy engedje el a magyar éves államháztartási hiányt 5%-ra, mert akkor abból 7%-os növekedés lesz!

Szerencsére az EU-ban nem orbán-matolcsi féle trollok ülnek, így a hülyéit hamar kényszerzubbonyba rakták és visszaparancsolták őket arra az adósság csökkentési pályára, amit ballibekkel kötöttek. Ha ez nem történt volna meg, akkor Orbanisztán 2011-re Görögország sorsára jutott volna. És csak a visszaparancsolás miatt jött le a hiány a fidesz maffia alatt 2012-ben (6-szoros évközi költségvetés módosítás után) 3% alá. Köszönd meg hát szépen az EU-nak,hogy nem engedte hogy Orbán görögöt csináljon belőled.

Az IMF elzavarási propaganda meg pont arra szolgált hogy ti segghülye birkák beszopjátok, hogy ez nektek volt jó. Miközben fordítva, hiszen az IMF elzavarása csak arra volt jó, hogy Orbánék megcsinálják a maguk felső 10%-ának a bazi nagy szja csökkentését (amit az IMF biztosan ellenzett volna), cserébe rajtatok, kishülye embereken szorította vissza a kormány ezt a 400 milliárd forintos hiányt.

Ez a szép bennetek Homo Fideszbirkuszokban, hogy minél jobban szopat titeket a gazdi, ti annál jobban tapsoltok neki.

Homo fideszbirkusz 2019.01.08. 17:36:18

@rallus:

Magyarország GDP/fő alapon 2010 óta az EU középmezőnyéből az utolsó helyekre csúszott vissza Homo Fideszbirkuszom. Nyilván ezért menekül Orbanisztánból mindenki el aki csak teheti, mert ez az ország elbukott, és nem azért, mert ki akarják próbálni, hogy milyen egy kurva sikeres illiberált országból egy lepusztuló nyugatra kimigrálni.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.08. 17:39:52

@Bobby Newmark: Bocs de ez már tényleg az ilyen "nem hiszem el hogy van evolúció, mert előttem még egy hal se mászott ki a vízből" szintű érvelés amit művelsz. Ha szerinted Orbánék nem kormányoznak, akkor 8 éve megy kormányzás nélkül az ország. Ezt te egy valós, védhető álláspontnak tartod? Nevetséges ez a sértett fröcsögés amit elő bírtok adni.

Az a ti bajotok, hogy minden évre megjósoljátok hogy na most bukik a patás/az ország/a fidesz stb, oszt egyszer se jön be. És ilyenkor hülyék az emberek, hülye a fidesz, hülye mindenki, csak ti nem, és jüvőre, na akkora már tényleg összedől minden.

Szánalom.

inteligencs elenzeki 2019.01.08. 17:40:50

@Bobby Newmark:

Egyébként meg szittam én a te q.va anyádat ?

Ellenzéki Tüntető 2019.01.08. 17:44:03

@Homo fideszbirkusz: "Magyarország GDP/fő alapon 2010 óta az EU középmezőnyéből az utolsó helyekre csúszott vissza"

LOL oké feladom :D EU középmezőny 2010-ben, oké :D

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.08. 17:46:26

"a magyar rebellis nép"
A nagy büdös lófaszt. A magyar szolganép. A törökök seggét 150 évig, Habsburgok seggét 400 évig, Horthy és a nácik seggét 25 évig, Kádár és a kommunista szovjetek seggét 45 évig, orbán és az illiberalista faszkalapok seggét már most 13 éve nyalják és nyalták. Próbáltak közben lázadozni,de annak az lett az eredménye, hogy még jobban el lettek nyomva. A románok, szlovákok, horvátok, osztrákok, ukránok meg egy tollvonással elvették hazájuk területének 60 százalékát, oszt tátott szájjal nézték.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.08. 17:50:10

"Az Orbán kormánynál alkalmasabb vezetői nincsenek most Magyarországnak"
Az Orbán kormánynál csak alkalmasabb vezetői vannak most Magyarországnak.

inteligencs elenzeki 2019.01.08. 17:54:38

@Homo fideszbirkusz:

"Magyarország GDP/fő alapon 2010 óta az EU középmezőnyéből az utolsó helyekre csúszott vissza"

Ja.
Baszki a Németek tudnak róla, hogy Luxemburg esetében ez a szám közel 2,5 szerese az övéknek ? Mert ha nem, kussoljunk, b.meg mert megint kitör a balhé náluk, aztán jön a III. vh.

sZulamith 2019.01.08. 17:55:23

Azon gondolkodám, hogy a poszt írója sok hozzászólást akar, vagy tényleg nem tudja melyik oldalon is áll.Szerintem az előbbi:)

MACISAJT1 2019.01.08. 17:56:50

@Brix:

Nézzük csak a Matolcsy esetét. Képzeld, milyen kínok között írtak ezt most ott le, idézem:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/tortenelmet-irhat-matolcsy-gyorgy-2019-ben.675629.html

"Hat év kamatemelés nélkül

Matolcsynak állítólag nagyon fontos, hogy egy olyan jegybankelnöki ciklust zárhasson le, amely alatt nem került sor kamatemelésre. Ezzel kiemelkedhetne a mezőnyből, beírhatná magát a gazdasági történelemkönyvekbe. Amikor átvette a jegybank irányítását, az alapkamat 5,25 százalékon állt, innen értek a mostani 0,9 százalékig."

Hát így. Pedig mit kapott "ezektől" az évek alatt, Úristen...Hogy IMF nélkül oda a haza..Hogy kamatemelés nélkül végünk..Hogy nem lesz gazdasági növekedés ezzel a pénzügy politikával( most éppen 5% körüli). Hogy romba megy az ország munka erő piaca( most ugyanazok azért óbégatnak mert elfogyott a szabad munkaerő..)

És sorolhatnám hogy a bokrosok, petschnigmáriaziták, csillagok,vértesek,zsidaiak,inotaiak (feldúsítva néha mellárokkal, ) miket hordtak rá a nyolc és fél év alatt.
Ehhez képest Matolcsy hat éves rekordra készül és az infláció meg a kívánt 3% körül van kordában.
A külföldi devizákban való eladósottság a nullát verdesi.Ahogyan az ettársak magukat a földhöz.

De igaz. Ehelyett nekünk csillagpifta, a bokroslujas nevű panamai emberünk, meg a kóka, a libaszakértő vagy a csehákné férje, a békési, de mondhatnám a D209-et is... szóval ezek kellenének.
Meg a fekete jánostól , surányitól simor andrásig tartó spektrum, némi király júliákkal dúsítva az MNB élére.
És a Haza nyaomban fényre derül. Mint bármikor mikor ez a felkent, kiválasztott óriási szellemi potenciállal megáldott bagázs hatalomra került.

Muhaha

Bobby Newmark 2019.01.08. 17:56:50

@Ellenzéki Tüntető: Figyu, ti kötitek az ebet a karóhoz, hogy az ország felfelé ívelő pályája az a Fidesz kormányzásának köszönhető.

Ez nyilvánvalóan nem igaz, de úgy tűnik, hogy ez nektek nem egyértelmű.

Nos, akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd, konkrétan MELYIK intézkedések is azok, amiknek a közvetlen következménye a felfelé ívelő pálya?

Én mondok neked 34-et:
hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai-korm%C3%A1ny

Ezek mind KÖZVETLENÜL javították a Fidesz költségvetését.
A gyökereknek persze ez nem volt elég, még el kellett lopni a MANYUP pénzeket, meg kétszer egymás után shortolni a forintot, hogy a bejövő EUs pénz Forintban többet érjen.

Na, akkor most te is mondj kérlek pár intézkedést, amit a Vezérgeciék csináltak, és jót tett a gazdaságnak!
Ja, igen, a rabszolgatörvényt megköszönte a Mercedes meg az Audi, az biztos jót tett.

rallus 2019.01.08. 18:02:56

@Homo fideszbirkusz:
Nagyon bírom az adataitokat!
GDP/fő Euróban
év Mo Szlovákia
2002 8600 8400
2008 10500 12600
2010 9900 12400
2014 10700 13500
2017 11800 15000

És közben csökkentjük az örökül kapott hatalmas adósságot...

MACISAJT1 2019.01.08. 18:04:47

@Bobby Newmark:

Ja hogy a drága libaszakértő elvtárs, az elmebeteg böszme gazdasági minisztere és samesza...
Akkor hát lássuk, szándékosan egy ballib orgánumot, hogyan tálalta anno a remek libaszakértői gazdasági teljesítményt:

Meglepően jó lett a magyar GDP-adat
[origo]|2010. 02. 12., 9:13

Meglepően jó lett a GDP-adat, bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben. A várt 6,7 százalék helyett 6,3 százalék lett az esés.
-------

Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye",miután felvettek 13 milliárd IMF hitelt és ebből nyomtalanul eltapsolt 9,5 milliárdot :D

És egyúttal idézzük fel a csomagját, az IMF hitel velejáróját:
www.fn.hir24.hu/itthon/2009/04/02/brutalis_bajnai_csomag/

Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye",miután felvettek 13 milliárd IMF hitelt és ebből nyomtalanul eltapsolt 9,5 milliárdot :D

Még mielőtt valaki ebbe is reménytelenül belekötne:

Már elköltöttük az EU-IMF hitel javát
MTI
2010. szeptember 7., kedd 17:21
A magyar államnak jelenleg 3,5 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál, és nagyjából ennyit használhat fel a következő években lejáró devizaadósság törlesztésére - közölte az MTI kérdésére az MNB sajtóosztálya.

Tévhit tehát, hogy azt a közel 13 milliárd eurós összeget, amelyet a kormány az IMF-EU hitelszerződés révén eddig már felvett, azt a jövőben adósságtörlesztésre lehet fordítani.

A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot - közölte a jegybank sajtóosztálya.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az adósságtörlesztés miatt a jelzett 3,5 milliárd eurónál nagyobb összegre van szüksége az államnak, akkor az Állami Adósságkezelő Központnak (ÁKK) forintban államkötvényt kell kibocsátania, és aztán ezt a forintforrást az állam az MNB-nél devizára váltja, amelynek nyomán az MNB devizatartalékai csökkennek."

Ez ám a "megmentés".
Elköltötték az IMF hitel nagy részét(is), tönkrevágták a gazdaságot és elvettek amit csak lehetett.

Bobby Newmark 2019.01.08. 18:07:36

@MACISAJT1: Azzal egyébként tisztában vagy, hogy mit jelent a jegybanki alapkamat, mit csinál?
Gondolom a halvány lila fingod nincs róla, ezért tetszik neked ilyen kurvára.

Valójában az, hogy állandó, az azt jelenti, hogy Matolcsy baszik dolgozni, és követni a világgazdasági folyamatokat az alapkamattal, az összes világgazdasági változást, bármilyen kicsi is az, megérzi a forint árfolyama. Ez nem erény, ez gyökérség. Azért történelmi, mert ilyen hülye még senki nem volt, amióta jegybank létezik.

Az meg, hogy alacsony az alapkamat, az felhívás shortolásra. Tehát arra, hogy a devizatőzsdén a forint növekedése ELLEN játsszanak a befektetők.

De verd a segged a földhöz örömödben nyugodtan!

MACISAJT1 2019.01.08. 18:09:42

És még valamit a libaszakértőről(áldassék a neve, egy perces falállással adózzunk).
Ő mint az elmebeteg böszme gazdasági minisztere, pontosan tudhatta mennyire elkúrták...
Akkor miért is ragaszkodtak hogy az emlékezetes "legyen ön is miniszterelnök" c. MSZP-s casting nyomán elvállalja a strómanságot ?
Mert a hazájának akart javára lenni, tudom, tudom(bruhaha.)

A valóságban azért húzták az időt a legvégsőkig:
1. hogy annyi nyomot tüntethessenek el, amennyit csak lehet.
2. még annyit lophassanak el amennyit csak bírnak.
3. És a legfontosabb.
Olyan aknamezőt készíthessenek a II.Orbán kormány számára, amik aztán az őszi önkormányzati választásokra már felrobbannak.
És akkor jöhettek volna a "taxisblokádok".
Ezért kellett az IMF hitel és annak feltételei is.
Alig állították be Orbánék ugyanis a fikuszokat az irodákba, már jelentkeztek is a rosenbergek a számlával, hogy hát kérem, akkor volna egy kis gázáremelés, nyugdíjcsökkentés, közalkalmazotti elbocsátás, privatizáció(lásd a modellt a szomszédos Romániaban, ahol akkor ebbe bele is bukott a kormány).

Csak hát Orbánék váratlanul ajtót mutattak az IMF-nek és kihúzták a nyakukat a bekészített hurokból.

Proud Mary 2019.01.08. 18:09:43

ne haragudj, buta vagy. a szobrokat ÉS egyéb nagy tárgyakat akkor szállítják, amikor nincs forgalom, h ne akadályozza a város életét. ez pusztán erről szól.

Bobby Newmark 2019.01.08. 18:10:11

@MACISAJT1: Aztán mégis ebből élt a Fidesz két évig, miközben lófaszt se csinált, sőt, csak ártott. Most akkor nekifutásból rúgtad magad tökön, és még örülsz is neki?

rallus 2019.01.08. 18:11:04

@MACISAJT1: ..és akkor még: "Nehéz ezt kimondani, de a jelenlegi helyzetben semmiképp sem kell megmenteni a devizahiteleseket. Arra ugyanis senki nem adott felhatalmazást, hogy választói, adófizetői pénzből egy szűk réteget mentsenek meg" - mondta Király Júlia.(MNB alelnök 2007-től...)

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.08. 18:11:18

@MACISAJT1: Jelenleg az orbáni kuplerájnak önerőből történő gazdasági növekedése egyenlő a nullával. Az eu-ból él ez a faszkalap, önállóan még a seggének a kitörlésére se képes.

Proud Mary 2019.01.08. 18:14:22

@Proud Mary: bocs, amiért lebutáztalak. azt hittem rosszindulatból írtad a szobros dolgot.

Proud Mary 2019.01.08. 18:20:29

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: te most éppen melyik országban élsz? mert tavaly még azt hazudtad, h németbe, múlt héten meg franciát hazudtál :DDDD

teéjesenmindegy 2019.01.08. 18:20:35

@diggerdriver:
"Basszátok meg csak ennyire telik Fideszéktől? Suttyomban orvul alattomban? Nem az eltávolítást bírálom hanem a módját"
Eddig olvastam a baromságodat.
Hülyegyerek! Nyergesvontatóval, daruval szerinted mikor kell az ötker kellős közepén bármit is csinálni? Be se tud menni 8-22 ig a parkoló autóktól, troliktól.
A belvárosban a kukásautók is suttyomban orvul járnak hajnalban. A túlméretes szállítmányokat is éjszaka viszik. Ez kb. minden normális embernek egyértelmű.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.08. 18:21:19

@Bobby Newmark: Jelenleg a jegybanki alapkamat 0, a személyi hitelek kamata 10-15, az állandó kamatatozású lakáshiteleké 6-8%, használt autólízing 10-15%. Egyszóval kutya faszát nem ér, hogy az alapkamat 0. A bankok ugyanúgy kopasztják a birka magyarját, mint előtte. A kuszaszemi unortodoxia, és a fasiszta kormányzat össze-vissza kapkodó pénzügypolitikája, fideszes egyéni képviselők hárommásodperces törvényalkotási gyakorlata a kormány iránti bizalmat a béka seggére amortizálta. Meg is látszik a kereskedelmi banki kamatokban. A fejlett nyugaton ugyanezek a kamatok 2-5%-ok max., mert ott van kiszámítható gazdaságpolitika, demokratikus államrend.

Nagy Anita Sv 2019.01.08. 18:22:19

@teéjesenmindegy: hogy mindenre van valaszotok....)

Proud Mary 2019.01.08. 18:26:10

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: ne a cetelemtől vegyél fel hitelt baromarcú, az én kocsihitelemnek 7% a kamata. azért mert te egy balfasz vagy és lehúz mindenki más még érthet a pénzügyekhez.

röf 2019.01.08. 18:31:16

Nagy Imre baráti tűz áldozata lett.
(DéPeti majd leönti festékkel az új helyén.)

Measurer 2019.01.08. 18:33:43

@rallus: Az akkori illetékesekben az is felmerült, bemondtáék a tv-ben, hogy a PSZÁF elnöke esetleg saját magát verte meg sőprünyéllel.

Persze a mostani PSZÁF elnök ilyet nem tenne.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.08. 18:34:58

@Proud Mary: Te faszfej, én senkitől nem veszek fel hitelt, mert 1 milliót keresek. Én inkább a hozzád hasonló seggfejeket kopasztom, akik a 0%-os jegybanki kamat után 7% kamatot fizetnek ezer évig pár millió forintra. A 7%-ot meg elveszem tőled, mert ilyen birkafing vagy. Hitel helyett nekem befektetéseim vannak, amik csak hozzák a pénzt nem viszik. Gondolom úgy fizeted te pénzügyi agytröszt a kocsihitelt, hogy 8 évre vetted fel a kibaszott hiteled. Ha 1-2 évre akarsz felvenni, meg fizethetsz dupla kamatokat. Én arról nem tehetek, hogy még számolni se tudsz, seggfej.

rallus 2019.01.08. 18:37:01

@Measurer: A jobbik énje verte meg a rosszabbik énjét, mert az nem merte a Kulcsár ügyet forszírozni...

Proud Mary 2019.01.08. 18:38:18

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: hát persze :)))))

3 éves a kocsihitelem, fix kamatozású. szóval nagyon nagyon nagyon ostoba vagy. na, nekem mindegy, puszi a hasadra te geci hazugláda.

Brix 2019.01.08. 18:42:18

@MACISAJT1: " A külföldi devizákban való eladósottság a nullát verdesi" Csak az érem egyik oldalát látod: az Orbán-kormány az államadósság jelentős részét átváltotta forintra- ami persze jó döntés volt- de azt is hozzá lehetne tenni, hogy 2010 után 6 éven keresztül csökkent, az MNB devizatartaléka...Majd 2016 után, az EU transzfereknek köszönhetően , egy kicsit növekedett 25 milliárd euróra..
Valójában ez még mindig kevés, ha beüt egy nemzetközi válság, ráadásul az EU pénzek nélkül térderogynánk..

A másik ,a jegybank alapkamat politika: szerintem, az extra laza kamatpolitika is sok veszélyt rejteget...
A cseheknél 1,75% , a lengyeleknél 1,5% most az alapkamat, ami - sokkal reálisabb ( erősebb gazdaságok)- ha beüt egy valódi válság , akkor szétütnek minket , egy ilyen értéktelen pénzzel.. ( eddig megúsztuk , Trump rászólt a Fed -re...)
Megint az 5 milliárd EU forrás forintra váltásra a szerencsénk...
A forint az EU legrosszabb pénze.... így nehéz lesz bérekben konvergálni...

inteligencs elenzeki 2019.01.08. 18:43:22

@teéjesenmindegy:

"Hülyegyerek! Nyergesvontatóval, daruval szerinted mikor kell az ötker kellős közepén bármit is csinálni? Be se tud menni 8-22 ig a parkoló autóktól, troliktól."

Ennyi.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.08. 18:44:04

@Proud Mary: Én európai állampolgár vagyok. Van nyaralóm Toscanában, lakásom a bajoroknál, pesten és győrben pedig kopasztom a hozzád hasonló fideszbirkákat, többszázezres bérleti díjakkal a lakásaim után. Bárhol dolgozhatom, mivel egy laptoppal megkeresek havi 1 milliót minimum, de ha megrázom magam többet is. A befektetéseim amikor alszok akkor is termelik a pénzt, a részvényeim osztalékai meg minden év májusában milliókkal emelik a számlám összegét, amiből aztán Korzikában verem a faszom májustól októberig. Télen Lisszabonban napozok a haver villájában decembertől márciusig. Egyszóval úgy dolgozom, hogy közben süttetem a faszom a mediterrán tengerparton. A bajor házamba meg néha benézek, vissza-vissza térek fiatalkori emlékeimhez.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.08. 18:47:42

@Proud Mary: Gondolom új 10 milliós a kocsi, aminek az értéke holnapra már csak 5-öt ér. De ha 5 milliós, akkor 2,5-öt. Én használt 4 éves 15 milliós BMW I8-ról beszéltem, nem a szutyok új Suzuki Vitarádról.

rallus 2019.01.08. 18:47:44

@Brix: Pavlov kutyájának már nem indulna meg a nyálelválasztása, ha ennyit vuduzna ilyen negatív eredménnyel a választott hazája ellen...
Már elértétek a mocsárban vergődő idióta szintjét, minden hülye cselekedettel egyre mélyebbre merültök....

arabok balrol 2019.01.08. 18:49:54

hiaba erolkodsz poszter tavasszal ismet kiszoptok 3/4re

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.08. 18:51:23

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:
....nem a szutyok, 990 köbcentis varrógépmotorral felszerelt új, 5 millióért vett Suzuki Vitarádról.Nálam az autó az Infiniti, Lexus, BMW, Audi, Mercedesnél kezdődik, magyar szutykokra rá se nézek.

Péter51 2019.01.08. 18:51:35

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:
Nem keresel te 1 milliót ,te szerencsétlen mocskos szájú troll.A munkahelyeden is így beszélsz a kollegáiddal,az ügyfelekkel?Mibe fektettél be? Striciskedsz lányokkal?
Szerencsétlen ki lúzer vagy,aki itt éli ki nyomorult életében kapott megaláztatásait.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.08. 18:53:56

@rallus: Az mi hogy orrbanisztán-magyarország? Melyik pöcegödör alja?

teéjesenmindegy 2019.01.08. 18:56:44

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:
Ühüm, ühüm- Hát igen, ha havi egymilliót megkeresel úgy pillanatok alatt összejön a toszkán ház, meg a tucatnyi győri ingatlan. :D

teéjesenmindegy 2019.01.08. 18:59:53

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

"szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.24 18:12:40
Hú az anyját ezt jól megbonyolítottad. Nekem sima keményfa lécekből van pár ezer forintos komposztálóm, már vagy 10 éve, semmi baja. Ehhez pár szabályt kell csak betartani. Ősz végén szétszedem, a tartalmát a kertben kapálógéppel bekapálom, a fákat letakarítva tisztán, száraz helyen tárolom télre, és csak tavasszal veszem újra elő. Hűvös, fénytől védett helyen van.."

Ezt toszkánában vagy korzikán adod elő a komposztálást, te európai világpolgár?

teéjesenmindegy 2019.01.08. 19:10:03

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:
A "A panellakások 5 újabb elpusztíthatatlan szobanövénye " c. bejegyzéshez a kommentedet Liszabonból vagy Korzikáról írtad?

horvathviteztamas 2019.01.08. 19:12:59

Valóban nem volt már régen ilyen rossz a közhangulat a libsik körében. Érthető, hiszen nincs jövőjük. Az élet szép:)))

Iamthelaw 2019.01.08. 19:38:52

@MACISAJT1: én akkor most sokszorosítom és terjesztem, mert kevesen foglalták eddig össze ilyen pontosan a helyzetet :)

martineden 2019.01.08. 19:42:25

@Comte de Gippaud: Erdekes ,pedig meg a tolvaj gazdad(O1g) is dicserte Bajnait......,,"A külföldnek kalapot kellene emelnie Magyarország előtt" címmel közölt interjút szerdán Orbán Viktorral a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A miniszterelnök szerint "Magyarország két egymást követő kormánya" olyan lépéseket tett, amik "összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" – fogalmazott Orbán Viktor."

Ellenzéki Tüntető 2019.01.08. 19:43:27

@teéjesenmindegy: megalol, szép találat

de szánalom ez a kommentelő

ekat 2019.01.08. 20:02:32

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: :D A sikeres, dúsgazdag européer, aki a lenézett Magyarországbeli blogokra jár észjátszani....

ekat 2019.01.08. 20:02:35

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: :D A sikeres, dúsgazdag européer, aki a lenézett Magyarországbeli blogokra jár észjátszani....

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2019.01.08. 20:07:40

@teéjesenmindegy: haggyad már, a neve alapján egy XIII. kerületi panelproli, aki itt adja elő hogy mekkora májer. Holott nyilvánvaló, hogy egy borostásképű, slampos, csámpás, kutyaszarszagú kis pronyó.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2019.01.08. 20:09:07

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: túl sok klinikát néztél meg guldenburgok örökségét te prosztatás öreg zsidó

Proud Mary 2019.01.08. 20:12:49

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: tehát, te nagy, pénzügyi szak értő azt próbálod velem elhitetni, h a kamatot nem a szerződés határozza meg hanem a kocsi értéke? toscána úr :DDDD

figyi, ha ilyen hülyeségeket írsz, még a saját libsi kistársaidnak is hamar ciki leszel

Proud Mary 2019.01.08. 20:15:05

el is takarodott a gróf úr :DDDD

egyébként ennek a @szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: -nek ezek voltak régebben a nicknevei: gróf úr, pius úr, a hamis gleccsertetű. ezekre jöttem egyelőre rá.

Bobby Newmark 2019.01.08. 20:20:43

@MACISAJT1: Jézus fasza, hogy neked mennyire a seggedben van a fejed.
Az nem zavar, hogy Orbánék még EZT IS tízszeres turbó módban nyomatják?
Bizonyítékok eltüntetése?! Orbánék még azokat az adatokat sem adják ki, amikre a saját kibaszott törvényeik kötelezik őket.

evighed 2019.01.08. 20:39:00

@teéjesenmindegy:
EPIC!!! Köszi! De jót röhögtem a csöpin! :D

Brix 2019.01.08. 20:46:11

@rallus: Te normális vagy? Éppen hogy a Fidesz-kormány kerül egyre lejjebb...Nulla a kompromisszumkészsége, a társadalmi megbékélési szándéka , esély a konszolidációra... Ezért van az, hogy a másik oldalon összefogott az összes ellenzéki párt , a civilek és szakszervezetek - az önjáró, autoriter rendszer ellen... Egyedül maradtatok , nagyon egyedül! Az Orbán- rendszer nemzetközi reputációja is nullához közelít: alig van igaz barátja , saját pártcsaládjában is kifogások merülnek fel Orbánnal szemben, Trump nem fogadja , nem is fogja, mert lenézi , a kétkulacsos politikája miatt...A "legjobb" barátok mostanában Putyin és Erdogán , talán a lengyelek sem lelkesek már annyira, mint Szydlo idején..
Veletek elvakult Fidesz-hívőkkel az a probléma , hogy mindent egyoldalúan láttok, úgy is mondhatnám: feketén-fehér világban éltek , egy ideológia alapú véleményburokban...
Nyissátok ki a szemeteket, olvassatok, gondolkozzatok, talán akkor nagyobb objektivitásra tesztek szert!
Itt van a nálunk 4X nagyobb , "illiberális", antimigráns, Lengyelország, mégsem támadják olyan hevesen , mint Orbán-rendszerét... azért, mert ott azért alapvetően létezik a demokrácia , a hatalomváltás esélye megmaradt...
Orbán túlment egy határon: kvázi egypárti, autoriter rendszert épített ki, a hatalom örök megtartása reményében...
Senki nem akar itt migránsokat , ez csak Orbán kényszeres narratívája, hogy démonizálja az ellenzéket és ne kellejen semmilyen pluraitást , érdekegyeztetést vinni a rendszerbe, egyúttal lehessen hivatkozási alapot teremteni az erősebb hatalomhoz...
A egy másik "szemfelnyitó ténytár": az nem zavarja az elvakult Orbán-hívőket, hogy Orbán veje, testvére, apja milliárdos állami megbízásokból gazdagodik? Hogy offshore cégeik vannak/voltak, svájci bankszámlával...Hogy "falutársa" az ország leggazdagabb embere? Ez normális, és erkölcsileg elfogadható??
Azt is meg kell(ene) érteni , hogy az emberek többsége nem régi balliberális" kormányt akarja vissza, hanem a demokráciát, a jogállamot , szabad (köz)médiát a plurális, pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló rendszer visszaállítását. Mindamellett, a kizsákmányoló Fidesz-oligarchák bukását. ( ehhez a régi ballib oldal csak akadály...)
Soha többet egypárti rendszert Magyarországon! Vissza kell térnünk a normális demokráciafejlődés állapotába, az 50-es Fidesz-elit generációt meg érdemeik elismerése mellett nyugdíjba kell küldeni! Jöjjenek a fiatalok!

evighed 2019.01.08. 21:18:33

@diggerdriver:
Hatásszünet. @brix egy momentroll szerintem a fe-győrre meg a szarvas koppány bendegúzra gondol :DDD

Brix 2019.01.08. 21:36:36

@diggerdriver: Viszonylag fiatal és tehetséges, akár miniszterelnöknek is alkalmas jelöltek: Lattmann Tamás (1976) , Szél Bernadett, (1977) de ide sorolnám még Vona Gábort (1978) , Karácsony Gergelyt (1975) is. Ezek a politikusok elég felkészültek és elég nagy tapasztalatuk van , hogy egy nemzeti egységkormányt elvezessek...
Fekete-Győr Andrásék még nem , kell egy pár év tapasztalat...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.08. 21:44:08

@rallus: "És közben csökkentjük az örökül kapott hatalmas adósságot..." - hazudsz.

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
Eximbank adóssága 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró

jajdehülyevagyok 2019.01.08. 21:45:56

A tolvajt kiáltás gyakorlata abból az irígységből fakad, ami a magyarokra jellemző, "a másiknak több van" ill. "a dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás. Ebből következik, hogy a magyar mindig elégedetlen lesz, 10 éve a seggünk ki volt a gatyából, most meg már osztrák béreket követelnek, amihez persze a kádár rendszer munkaerkölcse kapcsolódik.

rallus 2019.01.08. 22:01:44

@Brix: Ha ez megnyugtat: Tőlem nyugodtan visszatérhettek....
Ha már visszatértetek és megnyugodtatok, akkor elmagyarázhatnád ennek a szerencsétlen @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: -nak az államadósság lényegét...
Csak hogy fájjon a szíve:"A nettó külső adósság a GDP 9 százaléka alá csökkent, ami a mutató eddigi legalacsonyabb szintje."

Populista Pista 2019.01.08. 22:16:08

Azt írja a posztoló hogy a tej az tej mert az unijó...

Abszolút nem, a hazai 2,8% odakint ismeretlen fogalom

törppicur 2019.01.08. 22:16:51

@Brix: figyu, Brix a 7-8% forintromlást mindennap beteszed valamelyik bölcsességedbe.
Miért mikor nem igaz?
Tudsz százalékot számolni, 320 forint 7,5% megy?

Populista Pista 2019.01.08. 22:20:16

@Brix:
Szeles Bernadett, mint miniszterelnök? Az a csaj elmehetne a bezárt OPNIba kísértetnek

törppicur 2019.01.08. 22:24:53

@Brix: www.bumm.sk/archivum/2008/08/26/21934_nem-valtozott-a-szlovak-jegybanki-alapkamat

Csak hogy emlékezz, Szlovákia 2008-ban 4,5% infláció 10% feletti GDP+

Nálunk duplaannyi alapkamat, növekedés semmi. A nemzetközi környezet eléggé hasonló volt, földrajzilag nem volt messze Szlovákia

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.08. 22:27:42

@Brix:
Ezeknek annyi esélye van leváltani Orbánt mint hógolyónak a pokolban.
Röhely...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.08. 22:29:41

@Populista Pista:
Tehát ha kint nem ismerik a 2,8-as tejet akkor az nem tej.
Aha.
Ok.

Populista Pista 2019.01.08. 22:29:56

@Brix:
Fekete Győri Andrásnak valóban kell még pár év tapasztalat, amíg a füstgyertya dobálás mellett a kukaborogatást is eltanulja a Jobbikos bajtársaitól. A "zsi-dó zsi-dó" kórusban együttskandálás alól érintettség okán felmentést kaphat (ha még emlékszel az előadásra Vonával az élen).

Populista Pista 2019.01.08. 22:38:34

@Brix:
Lengyelország pozíciója és lobbiereje össze nem hasonlítható Magyarországgal. Az amerikai lengyel lobbi nagyon erős, a náci kártyát meg eleve nem lehet velük szemben kijátszani, pont fordítva megy pl a németekkel szemben.

Brix 2019.01.08. 22:55:32

@diggerdriver: Esélyről én nem beszéltem , csak alkalmasságról.. Szél Bernadettet és Karácsony Gergelyt személyesen ismerem, mindketten nagyon felkészült, feddhetetlen előélettel rendelkező, " kisemberi " vagyoni helyzetű humánus politikusok...
Új , ellen-Orbánra nem kell várni, éppen hogy egy kevésbé megosztó, integratív személy kell...

Populista Pista 2019.01.08. 23:12:23

@Brix:
Feddhetetlen előéletű ... apropó, Ron Werber számláját már kifizették?

Brix 2019.01.08. 23:16:23

@törppicur: Magyarországon soha nem volt 10%-os évi GDP növekedés , a rendszerváltás után, az első Orbán-kormány alatt sem... MI nem a balti államok vagy Szlovákia vagyunk..
A kiátkozott ballibeknek is volt 3 erős éve: 2004: 5%, 2005: 4,4% 2006: 3,9% - ennél Orbánék alatt sem tudtunk magasabb számokat felmutatni..
A világválság - egy kicsit hozzánk hamarabb begyűrűzött, mert az emelkedő kamatlábakat miatt az államdósságot nem tudtuk finanszírozni
DE, volt egy közel 40% - os közalkalmazotti béremelés...Orbánék , 2010 után, 4-5 évig pl, nulla béremelést adtak az egészségügyben ( családilag érintett vagyok...)
A GDP visszaesés a világválság hatására nem volt kicsi, 6,3% , ekkor vált az államadósság mértéke kínzóvá, és a nemzetközi kamatkörnyezetben finanszírozhatatlanná...
A balti államokban meg 12-14%-os GDP visszaesést mértek..
Egy biztos: a magyar GDP szinte teljes egészében az európai és a német konjunktúrának van alárendelve , kis késéssel követi... Nagy csodák nincsenek... DE most van az a kb 4,5-5 milliárd euro netto EU transzfer , ami csodát művel...Az akkori EU költségvetési ciklusban ez jóval kevesebb volt .. Plusz az ECB zérő kamat politikája, segíti a magyar jegybankot..

hobb 2019.01.08. 23:18:38

Teli a komment szekció a bérért hurrákommentelők bejegyzéseivel, amely alapján azt gondolhatnám, hogy Mo. már tejjel-mézzel folyó Kánaán. Sajnos az egyre ritkábban történő látogatásaim alatt éppen azt látom, hogy egyre nyomasztóbb, ahogy az egyszerű budapesti emberek kinéznek és egyre fogy a magyar nyaralók száma itt, a tenger mellett, ahol lakom. Ellenben egyre több a román, cseh, szlovák vendég, ami ellentmond mindenféle propagandának. Hogy i van ez?

Brix 2019.01.08. 23:20:56

@Populista Pista: " Ron Werber számláját már kifizették" Nem hiszem ,de kérdezd meg Schmidt Máriát, az ő fia egyezkedett Ron Werberrel, de csak szóban... papír nem volt róla...

Populista Pista 2019.01.08. 23:24:43

@Brix:
Tréning viszont volt, mégpedig Szél Berninek ... mondjuk meg is látszik rajta.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2019.01.08. 23:25:17

Magyarországon jelenleg jó az élet.
Hajrá Fidesz! :)

Populista Pista 2019.01.08. 23:31:01

@hobb:
Bezzeg ha folyó mellett laknál és nem tenger mellett, hallhatnád a magyar hajóvontató bérrabszolgák keserves énekét: EJ UHNYEM

Brix 2019.01.08. 23:31:34

@hobb: A románok nagyon meggazdagodtak az elmúlt években. Pl 2017-ben 7%-os gazdasági növekedést mutattak fel... Lassan utolérnek minket életszínvonalban..
A tipikus magyar kispolgári réteg, picit megroppant, a régebbi szokványos helyek Paralia, Korfu, Sithona most kevesebb magyar vendéget fogadnak...
A magyar gazdag réteg nyáron Ibízára-Mallorcára megy vagy Myknosra... Télen Dominika, Sechelles, Thailföld... évközben 5x -os magyar wellness hotel...

Brix 2019.01.08. 23:36:53

@Populista Pista: Menj le Mátészalkára! Ott a fél város közmunkás vagy minimálbéres... Valódi csóróság van, nem a romákról beszélek, hanem a magyarokról... Ott mindenki alá fog írni bármilyen kollektív szerződést...

Populista Pista 2019.01.08. 23:45:20

@Brix:
Nem akarok folyton kekeckedni, de Mallorca a német proletár legtipikusabb ūdülőhelye (nem nagyon rég voltam, a keleti part tiszta német). Dominika is, meg azt hallottam oroszokkal van tele, de ott nem voltam. A magyarországi házszomszédaim ilyen snassz helyekre el se mennének.

Populista Pista 2019.01.08. 23:49:08

@Brix:
Na és hol a szakszervezet? Vagy az csak akkor bukkan elő az ismeretlenség homályából, ha a kormánnyal kell emberkedni?

Ellenzéki Tüntető 2019.01.09. 00:07:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: az atomerőmű rossz mert sugároz, a szélerőmű meg jó mert a szél ingyen van

törppicur 2019.01.09. 00:08:15

@Brix: a világválság mennyivel előbb jött hozzánk? Azt tudom, hogy akkori nagyjaink azt mondták nálunk nem lesz hatása, lett (nem ez volt az egyetlen látnoki tévedésük).
Az államadósságot nem tudtuk finanszirozni? Tán csak nem felzabáltuk? De abból volt az a 4% + GDP nem termelésból.
A románok most ezt csinálják, nem irigylem tőlük. A költésük azonban sokkal koncentráltabb, talán csak az orosz-ukrán térséghez hasonlítható a legerősebb dekád költése.
A béremelést meg KELL előzni a stbailizálásnak, ha már sikerült egy eladósított országot átvenni Orbánéknak a 3-5% kiugráshoz kevés, de sok terület minden évben kap +-t, hogy melyik? Hát nyilván nem mind egyszerre, ezen keseregnek is a tisztes ballib kommenterek. A prioritás és súlyok meg a kormány hatásköre, nem az ellenzéké.
A szlovák gazdaság mitől függ? Tán csak nem az autóipartól, csak őket hamarabb megszerették, lehet mi nem voltunk szerethetők.

Brix 2019.01.09. 00:14:59

@Populista Pista: "A magyarországi házszomszédaim ilyen snassz helyekre el se mennének." Ennyire jómódú környéken laksz? Végül is, így már megértem , hogy támogatod a kormány politikáját hiszen a felső középosztálynak és az igazán gazdagoknak , valóban jobb most...Nekem is jobb, mert a felső, kb. 15%-20%-ba tartozom , de én elvi- nem ideológiai- okokból nem támogatom a jelenlegi kormányt..

Brix 2019.01.09. 00:29:12

@törppicur: Az, hogy miből van a GDP, egy másik kérdés.. DE ezen lehet vitatkozni...Időnként a statisztikai hivatal megváltoztatja a számítás módszertanát...
Egy biztos, anno a közalkalmazotti béremelést meg kellett lépni, mert óriási volt a társadalmi várakozás...kb 2001-ben a rendszerváltáskori reálbérszint, átlagosan..
Azt hitték, majd lesznek olcsó Hitelek... de ez nem jött be nekik...Szerintem itt ment a balliberális kormányzás...Ráadásul ,Gyurcsány tanácstalan volt...Viszont, most sem tudjuk átlépni az 5%-os GDP növekedést...alapvető, mentalitásbeli problémák vannak..

teéjesenmindegy 2019.01.09. 00:39:57

@Brix: "A románok nagyon meggazdagodtak az elmúlt években. Pl 2017-ben 7%-os gazdasági növekedést mutattak fel... Lassan utolérnek minket életszínvonalban.."
Aham. 2500 román óvodában és iskolában pottyantós budi van a kertben..
index.hu/kulfold/2019/01/06/tobb_mint_2000_romaniai_ovodaban_es_iskolaban_csak_udvari_vece_van/

törppicur 2019.01.09. 00:49:57

@Brix: nem nekik nem jött be, hanem nekünk.
Hitelből nem emelünk bért, nyugdíjat stb meg állami vagyon értékesítésből sem emelünk bért. Akkor emelünk állami bért, ha a termelő szektorból származó bevételek megengedik.
Olcsó hitel csak akkor van, ha a kamattól többet kitermelsz, amúgy minden hitel drága, a nulla %-os is mert valamiből vissza kell fizetni

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2019.01.09. 00:54:22

@diggerdriver:
Itt sem ismerik. Van 0,5%-os, 1,5%-os és 3,0%-os :D

"A tej úgy nem tej, ahogy a lófasz nem furulya, a majomsegg nem ibolya, se nem rózsabimbó."

De ezt te is tudtad, csak maximum nem sejtetted!

törppicur 2019.01.09. 00:55:06

@Brix: a mentalitásbeli problémáitokat kire érted?
A nem lépjük át az 5%-ot azért érdekes mert a ballib jósdák szerint évek óta ki kellett volna fújni a növekedésnek, de nem tette.
Egyszerre csökken a GDP arányos adósság, stabil 2-3 százalék a hiány, nő a kibocsátás, a reálbér, csökken az adóelvonás. Szerintem Gyurcsány igazán most tanácstalan, hogy ha ez lehet, ő hol qrta el.

Populista Pista 2019.01.09. 00:58:26

@Brix:
Ja értelek, neked is jobban megy, csak ugye az elvi-ideológiai okok. Mint Maxim Gorkijnál, aki egy Capri szigeti villában tudott legszívhezszólóbban írni az orosz proletár nyomorúságáról.

Brix 2019.01.09. 01:19:04

@teéjesenmindegy: Az lehet , hogy wc terén jobban állunk, de az átlagbérben már csak 114 euro különbség van közöttünk... A minimálbér meg majdnem egyforma nagyságú..Csak Románia olcsóbb ország...

Brix 2019.01.09. 01:28:55

@törppicur: Ugyanezek a folyamatok vannak nagyjából az összes többi újonnan csatlakozó tagországban, csak jobb fizetések mellett...( Bulgáriát és Romániát kivéve..) en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
Nagyon nincs mire büszkének lenni! DE, nyilván ha a 10 -15 évvel ezelőtti állapotokhoz viszonyítod, akkor jobb...Nekünk a lengyel , a cseh béreket kellene utolérni előbb...
A trendeket eddig Orbánéknak sem megtörni, azaz: nem javul a viszonylagos pozíciónk...

Brix 2019.01.09. 01:35:09

@Populista Pista: Csak elvi okok- de nem ideológiai.. A lényeg: a kvázi egypártrendszer felszámolása, a plurális demokrácia alapjainak és a jogállamiságnak a helyreállítása lenne, a pártközeli gazdasági maffia hatalmának a megtörésével együtt...

MACISAJT1 2019.01.09. 01:39:34

És még arra valamit arra a megjegyzésre hogy soha nem volt ilyen rossz a közhangulat. Ó dehogynem.
Legutóbb pl. 2012-ben, mikor amerikai CIA és pénzügyi támadás érte Magyarországot, goodfriend nembarátunk helyi vezényletével...És amikor Matolcsy kénytelen volt , amúgy zseniálisan kijátszani a török kártyát, amivel elhitette hogy IMF hitelt fognak kérni...

Ismétlem a tananyagot, gati charles 2012-es forgatókönyveit:

Így buktatnák meg Orbán Viktort - Charles Gati 5 pontja
2012.01.11., szerda 15:50 /

Íme a terv:

1. A Fidesz elveszti a 2014-es választásokat. (Megj: ez nem jött be, ismét akkorát buktak a "korszakváltók" mint az ólajtó).

2.
A Fidesznek új legitimációra lesz szüksége 2012-ben vagy 2013-ban, és előrehozott választásokat ír ki, amikor népszerűségvesztésének folyamata megáll vagy lelassul. Ezt a választást mégis elveszítheti. ( Megj: ez még kevésbé jött be.)

3.
IMF- és EU-kölcsön hiányában a gazdaság állapota tovább rosszabbodik.Ekkor a Fidesz-elit egy része szembeszáll az Orbán-Matolcsy párossal,miközben az utcán százezrek tüntetnek. A görög és az olasz helyzethez
hasonlóan az Orbán-Matolcsy párost és támogatóikat lemondatják, s egy valóban konzervatív - tehát nem populista -, jobbközép Fidesz-kormány
jut hatalomra. (Megj: ehhez fűzték a legtöbb reményt, ezt a forgatókönyvet is csúfosan bebukták.)

4. Az új kormány -legitimációját növelni óhajtandó - igénybe veszi néhány igazi szakember részvételét, olyanokét, akik Brüsszelben és Washingtonban is meggyőzően
reprezentálnák a kormány elkötelezettségét a szabad piac és a nyugati stílusú demokrácia iránt. Ebben a variációban Bajnai Gordon és Bod Péter Ákos, talán Bokros Lajos is komoly, szinte döntő szerephez juthatna. ( Megj: ugyanaz lett mint az előbbieknél. Bukta).

5.
Polgárháború. Ez akkor következhet be, ha a kormány nemcsak kaotikus gazdasági lépeseivel veszíti el a nép többségének bizalmat, de a választók rájönnek, hogy a szuverenitásról ismételt politikai szónoklatok tartalma a XXI. században üres fogás. Isten őrizz, hogy a helyzet idáig fajuljon, de ennek lehetőségét sem zárom ki, ha folytatódik a nyugati javaslatok, kritikák dacos, irracionális elutasítása".( Megj: ennek a megvalósításán dolgoznak most gőzerővel az agyonvert ballibák és külhoni áttéteik..)

No de mi ez a mostani pár ezer büdöslábú aktivista hőzöngése a 2011-2012-höz képest...

teéjesenmindegy 2019.01.09. 01:56:03

@Brix: És azon elgondolkodtál, hogy mitől lesz olcsóbb egy ország?
Szóval látsz összefüggést abban, hogy ha emelkedik a bér, akkor az ország is egyre kevésbé olcsó?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 05:51:30

index.hu/gazdasag/2019/01/08/onkormanyzati_epitkezesek_kozpontositas
"félő, hogy ezt a hatalmát arra fogja használni a Miniszterelnökség cége, hogy csorbítsa az önkormányzati választásokon ellenzéki kézbe került településeket és kedvezzen a kormánybarát önkormányzatoknak."
Akkor az ellenzéki önkormányzatnak legalább lehet kire fogni, hogy miért maradnak el beruházások, hogy a kormány szándékosan hátráltatja a település fejlődését. Legalább lesz kézzelfogható bizonyíték. Ez már amúgy a zsarolás, hátrányos megkülönböztetés bűncselekményi tényállása, ha azért marad el fejlesztés, mert más a települs vezetésének politikai hovatartozása. Azt kell folyamatosan kommunikálni, hogy ezekért a kormány a felelős, és még be is kell perelni érte zsarolás miatt.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 05:51:31

index.hu/gazdasag/2019/01/08/onkormanyzati_epitkezesek_kozpontositas
"félő, hogy ezt a hatalmát arra fogja használni a Miniszterelnökség cége, hogy csorbítsa az önkormányzati választásokon ellenzéki kézbe került településeket és kedvezzen a kormánybarát önkormányzatoknak."
Akkor az ellenzéki önkormányzatnak legalább lehet kire fogni, hogy miért maradnak el beruházások, hogy a kormány szándékosan hátráltatja a település fejlődését. Legalább lesz kézzelfogható bizonyíték. Ez már amúgy a zsarolás, hátrányos megkülönböztetés bűncselekményi tényállása, ha azért marad el fejlesztés, mert más a települs vezetésének politikai hovatartozása. Azt kell folyamatosan kommunikálni, hogy ezekért a kormány a felelős, és még be is kell perelni érte zsarolás miatt.

Fidesz bérszámfejtés 2019.01.09. 05:56:13

@MACISAJT1: Kolléga! Ezt én írtam és már visszavontuk a terjeszthető propaganda anyagok közül.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.09. 06:05:35

@Kövérmadár [swe]: Az állítás az volt hogy a 2,8-as nem tej mert nyugaton nem ismerik. Mi van?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 06:07:41

@Ellenzéki Tüntető:

A helyzet drasztikus. Londonisztánban mosogat 2,5 millió magyar, a munkanélküliség 101 %, átlag minden 10 diákból 11 éhesen zuhan ki a padból.

De miért nem lázad a nép? Nos, 3 okból:
- mert a MTV-ben nem olvasták be a nép 5 pontját,
- rettegés van az országban,
- mert Zorbán betiltotta az internetet vidéken, így nem jutnak el hírek Bp. határán kívülre.

Már érted?

MACISAJT1 2019.01.09. 07:09:40

Ez az eftársak...:P
nepszava.hu/3021037_sargentini-az-ellenzekkel-tuntetett-brusszelben

" magyarországi jogállam helyzetét bíráló európai parlamenti jelentés szerzője mellett, a szocialista Ujhelyi István és a DK-s Molnár Csaba EP-képviselők mondtak beszédet, de szót kapott Kendernay János, az LMP elnökségi tagja, valamint Németh Balázs a Momentum képviseletében. A Párbeszéd EP-képviselője, Jávor Benedek nem tudott részt venni a megmozduláson, felszólalását az egyik munkatársa olvasta fel. Sargentini beszédében sürgette a tagállami kormányokat, hogy végre hozzanak döntéseket a tavaly szeptember óta zajló 7. cikkelyes eljárás keretében, mert eddig “semmi nem történt”. Molnár Csaba a Fidesz pártcsaládját, az Európai Néppártot bírálta, amely “a korrupt, velejéig romlott Orbán-rendszert védelmezi”. Ujhelyi István azt hangsúlyozta, hogy “magyarnak lenni ugyanolyan fontos, mint Európában maradni”, és felszólított, hogy “tartsuk Magyarországot Európában”. Az LMP-s Kendernay János azt vetette az Orbán-kormány kormány szemére, hogy az országot szerelőüzemmé alakította át. A momentumos Németh Balázs beszéde végén felolvasta az ellenzék ötpontos követelését, majd meggyújtott és magasba tartott egy lila füstbombát — a több hete tartó tiltakozóhullám jelképét."

Csodálom hogy szar hentini mellett tavarest nem hívták meg hogy többen legyenek..:P Ja és kohn bendit?

Nyihihi

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 07:52:16

@MACISAJT1: Ennél bugyutább tervképzelgést már rég láttam. Talán kádár ötéves terveihez, vagy a sorosnak kikiáltott orbán tervhez hasonlíthatnám. Ez nem is terv, csak fideszmajmok elképzelései arról mit akarhat a politikai ellenfele. Konkrétumokat nem tartalmaz, így értelmetlen maszlag, ahogy a soros tervről szőtt fantazmagória is. Mindenesetre a hozzád hasonlatos fideszbirkák megkajálták a jelek szerint. És ez volt a céljuk hogy a birkáikat úgy terelgessék, hogy rájuk szavazva tovább lophassanak.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 07:52:16

@MACISAJT1: Ennél bugyutább tervképzelgést már rég láttam. Talán kádár ötéves terveihez, vagy a sorosnak kikiáltott orbán tervhez hasonlíthatnám. Ez nem is terv, csak fideszmajmok elképzelései arról mit akarhat a politikai ellenfele. Konkrétumokat nem tartalmaz, így értelmetlen maszlag, ahogy a soros tervről szőtt fantazmagória is. Mindenesetre a hozzád hasonlatos fideszbirkák megkajálták a jelek szerint. És ez volt a céljuk hogy a birkáikat úgy terelgessék, hogy rájuk szavazva tovább lophassanak.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 07:57:22

@maxval balcán bircaman: Persze, egy 300 milliós állam él a 2 millió munkás és közmunkások tömegét adó törpeállam rabszolgamunkájából. Ezt a faszságot melyik fideszgyűlésen hallottad, vagy melyik fideszpropagandaadó böfögte a pofádba? A tény, hogy a magyar gazdaság légyfing az eu-hoz képest.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 08:04:09

@maxval balcán bircaman:
"De miért nem lázad a nép?"
Azért mert a magyar szolganép. Méghozzá rabszolganép. Ferenc jóskát 68, Kádárt majd 40, horthyt 25-ig szolgálta, és orbán seggét is élete végéig fogja nyalni úgy hogy közben európa hulladékává válik, mint korábban. A történelem ismétli önmagát.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 08:14:16

@Brix: Én meg erkölcsi okból nem támogatom orbánt. Egy szarfaszú kis sunyi jogásztolvaj, aki lop, csal hazudik a hatalma megtartása érdekében, hogy tovább lophassa az eus pénzeket. Az anyagiakhoz semmi köze, kit támogatok, előtte is sok pénzem volt, meg alatta is, mivel nem politikusbűnözőktől függök, hanem a magam erejétől.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 08:58:26

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Ellenkezőleg. A magyarok fellázadnak a nagyurak ellen. Pont ezt tudta kihasználni Orbán.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 09:20:35

@maxval balcán bircaman: No majd akkor órbán sith nagyúr ellen is felfognak lázadni? Nem hiszem, kinyalják neki is a seggét a szolgái, ahogy korábban minden nagyúr seggét kinyalták. Orbán nem különbözik sem horthytól, sem ferencjóskától, sem kádártól, ugyanúgy a népe nyakán élősködik, várat épít meg stadionokat magának. Van egy szűk kör, akik igen jól élnek orbánhorthyból, a nép meg elvan ahogy tud, mint korábban. Épp ezek a nagyurak ellen lenne jó a demokrácia, amiben nem lehetne évtizedekig uralkodnia valakinek, mint a királyoknak. De az orbánnak nem volt jó, akkor nem lophatott annyit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 09:27:49

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Miért lázadna a nép a jól dolgozó vezető ellen? Ha majd lesz jobb nála, akkor fellázadnak ellene.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 09:30:33

@maxval balcán bircaman: A profitot nem lopják hanem termelik. Egy politikusnak nincs gazdasági teljesítménye, kizárólag az emberek és a gazdasági szereplők munkájából tud lopni, amit szétoszt a seggnyalói között. Orbán is ilyen, ahol tud lop. Orbán tevékenységét akkor lehetne magasztalni, ha nem dőzsölne, és nem csak a haverjait gazdagítaná, hanem a teljes magyar népet. Akkor nem beszélhetnénk lopásról sem. De erről szó sincs, orbán nem a magyar nemzet vezetője, csak egy kisebbségben lévő fideszes tolvaj népség tolvaj vezetője, aki a magyar nép munkájának eredményét átcsatornázza a seggnyalóihoz, akik lassan már az évszázadok alatt meggazdagodott nyugati tőkések vagyonát is lehagyják pár év alatt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 09:38:34

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Ha az egy adott ország által megtermelt profit másik országot gazdagít, az lopás.

A politikus feladata a saját országa helyzetének javítása.

Jó hír, hogy lassan lesz már pár magyar nagytőkés is.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 09:43:44

@maxval balcán bircaman: Pont ezt ecseteltem az előbb, hogy a magyar nem lázad, mivel rabszolganép. Elvan egy tolvaj vezérrel is évtizedekig, szegénységben(amiről ő azt hiszi hogy gazdagság, mert tudott venni pár millióért egy tízéves rozzant nyugati kocsit) . Elég csak végignézni ezt a szerencsétlen nemzetet, mindenki tizenéves autókon jár, égeti a szemetet, hogy meg ne fagyjon, eszi a miészaros által termelt hulladékot, vagy a nyugat által idebaszott csökkentett kalóriájú élelmiszert, mert csak arra futja, issza a sörnek álcázott szénsavas kukoricaléből készült kotyvalékát. Elég csak végigmenni kocsival a magyar vidéken, omladozó házak, putrikban nyomorgó lakosság, sár, mocsok szemétfüstöt okádó kémények. De azért a fideszes polgármester irodája, vagy eus pnzből frissen épült gőzfürdője márvánnyal van kikövezve. Elég csak végignézni vidéken a boltokban sorban állók kosarait: budget tejek, vizek és élelmiszer minden kosárban. Majd amikor kitolják a kosarukat a rozzant, rozsdás likaktól hemzsegő tizenéves kocsijaikba, miközben hajléktalan koldusok kéregetik a kosarukban megbúvó filléres érméiket, akkor meg lehet ízlelni a felbukkanó magyar valóságot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 09:50:56

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

De, lázad, se sose azért, hogy nagyurakat segítsen hatalomba.

Atya Isten, a magyarok nem a leggazdagabbak a világon??? S erre most jöttél rá?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 09:55:11

@maxval balcán bircaman: Mai globális világunkban az országok nem különülnek el úgy, ahogy szeretnéd. A vállalkozó mindenhol vállalkozó, igaz a német sokkal jobb, mint a magyar mert az piaci versenyben edződött és az elmúlt évtizedekben onnan már kihullott a férgese, akik csak az állam nyakán élősködtek. Ha egy német kínában fektet be az ugyanolyan vállalkozó mint a kínai, nincs különbség. A megszerzett profitjával meg azt csinál, amit akar. Ne irigykedj a sikeres nyugati vállalkozóra, hanem csináld utána valós piaci versenyben, nem orbán és az eu csöcsén csüngve, pusztán a magad erejből, tudásoddal, kreativitásoddal. Ja, hogy a munka és tanulás önerőből az keserves számodra, és könnyebb orbán faszát szopni az ingyenpénzért? Hát akkor baszkikám így jártál, hosszabbtávon így is úgyis elbuksz, mert nem tanulsz meg önállóan minőséget termelni.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 09:55:11

@maxval balcán bircaman: Mai globális világunkban az országok nem különülnek el úgy, ahogy szeretnéd. A vállalkozó mindenhol vállalkozó, igaz a német sokkal jobb, mint a magyar mert az piaci versenyben edződött és az elmúlt évtizedekben onnan már kihullott a férgese, akik csak az állam nyakán élősködtek. Ha egy német kínában fektet be az ugyanolyan vállalkozó mint a kínai, nincs különbség. A megszerzett profitjával meg azt csinál, amit akar. Ne irigykedj a sikeres nyugati vállalkozóra, hanem csináld utána valós piaci versenyben, nem orbán és az eu csöcsén csüngve, pusztán a magad erejből, tudásoddal, kreativitásoddal. Ja, hogy a munka és tanulás önerőből az keserves számodra, és könnyebb orbán faszát szopni az ingyenpénzért? Hát akkor baszkikám így jártál, hosszabbtávon így is úgyis elbuksz, mert nem tanulsz meg önállóan minőséget termelni.

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 09:55:56

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Azzal nincs gond ha megveted és lenézed a magyarokat.
Azzal már inkább, hogy zokon veszed ha a magyarok is ezt teszik a magadfajta ballib férgekkel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 09:58:34

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Nem létezik piaci verseny. Ezen az alapon játsszon együtt a nyugdíjas csapat a világbajnokkal.

Aki a pénzt megtermeli, s keveset kap belőle az nem tud versenyezni azzal, aki erőfölényéből képes elvenni a nagyobb részt magának.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 10:03:48

@maxval balcán bircaman: A magyar nagytőkés hulladék. Fingja nincs arról hogyan kell valós piaci versenyben termelni, mivel egész életében orbán faszát szopta, és az ingyen eus és állami pénzért kuncsorgott a pártirodán. Mint a magyar foci, ugyanolyan szemét az orbán által kényszeredetten létrehozott tőkési köre is. Max.ilyen kettőrule rongyok előállítására képes, amit még a macskámra se húznék fel. Egy valós piaci versenyben ezek a nagytőkésnek nevezett microtőkések arra nem lennének képesek, hogy a seggüket kitöröljék.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 10:03:48

@maxval balcán bircaman: A magyar nagytőkés hulladék. Fingja nincs arról hogyan kell valós piaci versenyben termelni, mivel egész életében orbán faszát szopta, és az ingyen eus és állami pénzért kuncsorgott a pártirodán. Mint a magyar foci, ugyanolyan szemét az orbán által kényszeredetten létrehozott tőkési köre is. Max.ilyen kettőrule rongyok előállítására képes, amit még a macskámra se húznék fel. Egy valós piaci versenyben ezek a nagytőkésnek nevezett microtőkések arra nem lennének képesek, hogy a seggüket kitöröljék.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 10:08:06

@maxval balcán bircaman: Már hogyne létezne piaci verseny. Csak innovatív, kreatív minőségi terméket kell létrehozni, amire a világ kíváncsi és megveszi azt. A másik utánzásával, pszichopata fideszes jogászpolitikusok által meghatározottak szerint viszont ilyet képtelenség létrehozni.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 10:08:07

@maxval balcán bircaman: Már hogyne létezne piaci verseny. Csak innovatív, kreatív minőségi terméket kell létrehozni, amire a világ kíváncsi és megveszi azt. A másik utánzásával, pszichopata fideszes jogászpolitikusok által meghatározottak szerint viszont ilyet képtelenség létrehozni.

KissGecihuszár 2019.01.09. 10:12:30

95%-ban telitalálat, tehát -különösen a záró gondolatok- gyaksira 5-ös osztályzatot érdemel! Ezek vagyunk mi, átlagmagyarjai; végtelenül naivak, birkák és jobbágylelkűek; ez már bebizonyosodott a '90-es évek eleji nettó k.oszban, mikoris a taxisblokádot nem használtuk fel arra, amire jó lett volna, azaz megmutatni a mindenkori el presidente jelölteknek, hogy merre van az amarra, azaz hol húzódik a vasbeton kerítés, melynek ha nekiszaladnak, akkor csúnyán fájni fog a burácska, feltéve hogy egyáltalán nem loccsan szét...
A csúti szotyi köpködő véglény már csak egy következmény, kortünet, az elkúrt módszerváltás szomorú következménye, ugyanúgy mint a pufajkás horn gyulánk, D209 petink, fletó pajti, gordonka és úgy en bloc az őket körbevevő ex mszmp-s , ÁVÓ-s, III/III-as népnyúzó slepp, lendvay ilditől kovácsi lacin át egészen suchmann tomcsiig, kuncze gabitól az szdsz hulladékain keresztül a kisz titkár kövér lacáig, kinek csak a szennylé ömlik a pofájából, hasonlóan a népszabi egykori "fenegyereke, bajer elvtársig. Ez van, ez a (jelenlegi) választék a hatalom, illetve a TV székház ostromakor "brillírozó" ellenzéki figurák az ellenzék térfelén. Hogy ez így mire lesz elég? jó kérdés, de az tutifix, hogy ez a vircsaft sokáig így nem folytatható, egész egyszerűen azért nem, mert nem jön ki a matek; egy ily mértékben öregedő, csökkenő, fogyó aktív korosztályú társadalom képtelen lesz működtetni az országot, ellátni a napi kötelező feladatokat, megtermelni azt az adó és járulékbevételt, mely mindenképp szükséges ahhoz, hogy quasi európai módon élhessünk az ország nagyjából egészén!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 10:16:42

@Minden ballib bérretteg: Lenézem, mint a rühes szart. De nem a magyarokat mindet, csak aki ilyen orbánféle hulladékokat évtizedekig hatalomban tartanak, azokat. Mert nem minden magyar szolgálja a rühes tolvaj politikuskutyákat, akinek volt egy kis esze, már rég elment nyugatra, hogy igaz érdekeket szolgáljon, szabadon, békében fülkeforradalom nélkül. A magyar szót a fideszes riherongyokkal azonosítom. Aki nem a fidesz seggét nyalja az nem is magyar, hanem szabad európai állampolgár és ember.

Jakab.gipsz 2019.01.09. 10:35:15

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: @KissGecihuszár:

Nincs alku !

Magyarország nem alkuszik meg soha sem a sátánfajzat Soros, politikailag korrekt neoliberális csőcselékével, a nyitott társadalmat pedig kenjétek a hajatokra.

És nem kell a pénzetek, se.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.09. 10:38:46

@KissGecihuszár:
Hogy vagy barátom? Mi személyesen is ismerjük egymást.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 10:42:12

@Minden ballib bérretteg: De bocsánat rosszul fogalmaztam, mert nem ti vagytok magyarok, hanem a rajtatok kívül állók. Ti egyszerűen csak fideszes hulladékoknak vagytok nevezhetők, nem magyarnak. Az orbáni-koppányi logika szerint, akkor Szent István sem volt magyar mivel a németekkel szövetkezett a népe fennmaradása érdekében. Az orbáni pogánylogika szerint aki nem őt követi az nem is magyar. Szerintem meg aki nem az európa barát Istvánt(Újhelyi), hanem a rebellis, csak a saját önös érdekeit néző Koppányt(a pogány orbán) követi, az a nem magyar.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 10:43:49

@maxval balcán bircaman: Legalábbis a te beszűkült, elmaradott, középkori agyadban mindenképp.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 10:43:50

@maxval balcán bircaman: Legalábbis a te beszűkült, elmaradott, középkori agyadban mindenképp.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 10:49:29

@maxval balcán bircaman: Azt rosszul tudod. A helyi modern tőke a piaci verseny során alakult ki. Az orbáni hűbérrendszer a középkori magyarországra volt jellemző, ahol a királyhoz hű seggnyalókat földbirtokkal jutalmazták. Elavult. Ilyen napjainkban a fejletlen, feudális maradványokkal rendelkező banánköztársaságokra jellemző.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 10:49:30

@maxval balcán bircaman: Azt rosszul tudod. A helyi modern tőke a piaci verseny során alakult ki. Az orbáni hűbérrendszer a középkori magyarországra volt jellemző, ahol a királyhoz hű seggnyalókat földbirtokkal jutalmazták. Elavult. Ilyen napjainkban a fejletlen, feudális maradványokkal rendelkező banánköztársaságokra jellemző.

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 10:52:24

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Hát ez kurvajó. A Gyurcsány seggnyaló magyargyűlölő konzum idióta rájött, hogy ha a magyarokat szidni, magyar emberek körében nem menő... :DDD

Bár kicsit későn, miután kétszer is leírtad az igaz ballib hazaáruló tetvek valódi álláspontját ! :DDDD

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.01.09. 10:54:09

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Nem éppen. A nyugati nagytőke masszív állami bevatkozással lett az, ami. Az angol tőke gyakorlatilag az angol korona félhivatalos ügynöksége volt.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:06:11

@Minden ballib bérretteg: Kérdés hogy mit nevezel ugye magyarnak. A magyar elnevezést a fidesz találta ki magának, még az ország elnevezését is megváltoztatta, jóformán kisajátitotta, így lehet arról beszélni hogy csak a fideszes magyar, legalábbis az orbáni buta jogászlogika, szerint. Először erre gondoltam. DE más nemzetek hívják eme nemzetet hunnak, ungarnak stb. is, azt hogy magyar nem is érti más, ki se tudja mondani. Tehát akkor úgy fogalmazok, hogy a fideszes magyar az buta szolga, az európai hun magyar pedig felvilágosult.

Mi van lipsik ? Már megint nem bukott az Orbán ? 2019.01.09. 11:07:26

"Azt kell mondanom hogy amióta innen hazajárok még ilyen rossz közhangulatot nem láttam. Mi történik?"

Nevetsegesen gyermeteg, ahogy a kulfoldi es hazai libbantak ennyire eroltetetten probalnak forradalmi hangulatot teremteni, hogy mindennap ezerszeresese nagyitva leirjak,hogy itt mekkora nepharag van. Mikozben a valosagban 2-3 ezer fizetett karacsonyfa gyujtogato veri magat az utcakon. De hiaba irja meg mostmar mindennap a Nyujorktajmsz hogy mar biztosan diktatura van es itt a vilagvege, tamogatottsaguk tovabbra is NULLA.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:15:44

@balcán maxval birca: Az a cég, amelyiket pusztán az állam seggnyalás szerint feltőkésít, még nem fog önmagában sikeressé válni. Sőt az állami beavatkozások miatt az ilyen cég elsatnyul, elkényelmesedik, mert nem kell a fennmaradásához semmilyen szakmai teljesítmény, elég a sorozatos seggnyalás. Mint kádár idejében, úgy fognak ezek is valós piacok nélkül összeomlani. A német többmilliós piac nem fog a mészaros gülü- vagy matolcsy két szép kusza szeme miatt a termékből vásárolni, de a gazdag magyar se. Öröm lesz nézni, ahogy hamarosan az eme elvek alapján felfújt kommunista kínai gazdaság is hamarosan kártyavárként fog összeomlani.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:18:59

@Mi van lipsik ? Már megint nem bukott az Orbán ?: Forradalmi hangulatot orbán teremt saját magának, amikor mindenki ellen harcol, még kormányon is tüntettet maga mellett. Szánalmasan pszichopata felfogás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 11:19:07

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Ha már erős a cég, akkor esetleg versenyzehet. Addig nem. Ez volt a szingapúri-japán-tajvani-koreai modell is. S ez az a pár kevés eset a perifériáról való felemlekedése.

A kelet-európai modell, hogy adjunk oda mindent idegeneknek, s azok majd adnak morzsákat a profitból nem működik sehol, sehol se hozott felzárkózást.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:23:53

@Mi van lipsik ? Már megint nem bukott az Orbán ?: Az egyébként nagyon jó, ha túlságosan elbízzátok magatokat. Annál keservesebb lesz a bukásotok. Legalább elvakultok kellően az orbáni isten fényében, és nem veszitek időben észre a folyamatokat. Ez nagyon jó. Bízzátok el magatokat még jobban, mert az elbizakodott ember elvakult is egyben.

hidroponi 2019.01.09. 11:36:30

munkanelkuliseg:
-3 honap utan kikerulsz a nyilvantartasbol
-500-800 ezer ember nyugaton

inflacio:
a mama es asszonyhotelbol szabadulj ki a valosagba!
elelmiszerek inflacioja 5-10%

porog a gazdasag:
EU-s + adopenzbol a barati oligarchak nyerik a tendereket tularazva, majd kiosztva felpenzert a szakmanak.
kulfoldi cegek allitjak elo a gdp nagyreszet.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:36:46

@maxval balcán bircaman: Aki nem versenyzik soha, erőssé se válik soha. Az orbáni oligarchák kellően elkényelmesedtek a politikai seggnyalásban, dől az eus lóvé nyakra főre ellenőrizetlenül, egy valós piaci helyzetben ezen cégek percek alatt elhullanak, mert se modern termelőeszközeik, sem képzett szakembereik nincsenek, csak seggnyalóik. Csak meg kell nézni a kivitelezett építőipari munkákat, amelyeket ezen magukat profinak nevező csőcselék cégek átadtak. A térkövek süllyednek, az épületek beáznak, vízelvezetés híján úszik minden, az átadott utak süllyednek felfoszlanak, a milliárdokért telepített led lámpáik pislákolnak, pár év múlva lehet mindent újrakezdeni. A minap jártam hévizen, feltúrták az egész várost minuszokban betonoznak, kapkodva ordenáré módon térköveznek(mintha a kutya faszának a letérkövezésétől beindulna a fenntartható gazdasági fejlődés) A térkövezés amúgyis szakértelmet kíván, hányaveti alapozás, vízelvezetés hiánya után az egész pár év után kráterré válik.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:40:28

@Quercus Csaba: Azért az értelmi színvonal magas szintjét jelzi, ha valakinek mindenről egy spekuláns múmia jut az eszébe. Nem csoda ezekután, ha le van birkázva mind.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:40:29

@Quercus Csaba: Azért az értelmi színvonal magas szintjét jelzi, ha valakinek mindenről egy spekuláns múmia jut az eszébe. Nem csoda ezekután, ha le van birkázva mind.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:46:21

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Azt kihagytam a hévizi profi munka ecsetelése során, hogy tél közepén a nagy mínuszokat megelőzően a térkövek közé dísznövényeket ültetnek, locsolgatnak ezek az észkombájnok. Majd tavasszal visszamegyek, megnézem hány darab maradt a több millióért vásárolt bokorból, sövényből.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:46:22

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Azt kihagytam a hévizi profi munka ecsetelése során, hogy tél közepén a nagy mínuszokat megelőzően a térkövek közé dísznövényeket ültetnek, locsolgatnak ezek az észkombájnok. Majd tavasszal visszamegyek, megnézem hány darab maradt a több millióért vásárolt bokorból, sövényből.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:58:12

@maxval balcán bircaman: Már hogyne tudnál. Csak jó ötletek kellenek és kitartó szakmai munka. Egyébként meg ha ilyen könnyen feladod, sose vállalkozz, mert tényleg elbuksz. Senki nem írta, hogy ha elkezdesz autót gyártani egyből a BMW-vel versenyezz. Szép lassan haladva lépésről lépésre kell egy sikeres vállalkozást fel~píteni, olyan nem létezik, mint ez a szarfasú m~szaros, hogy pár év alatt milliárdossá válsz. A BMW is több mint száz év alatt vált meghatározó autógyártóvá, nem pár év alatt. Aki kapzsi és korrupt, mint az orbán oligarchák, azok hamar el is buknak. Ebben olyan biztos vagyok, mint a huzat. Kiváncsi leszek hol lesznek húsz év múlva ezek a szarfaszúak. Csányi is azért lett ami, mert ért a pénzügyekhez. Ezt a semmirekellő, orbánseggyaló mészarost megkérdezik a cégeiről, csak dadog, mint egy hülyerek az iskolában. Fingja nincs semmiről, ha egyáltalán meg tud szólalni és mer nyilatkozni. Mészaros tehetségtelenségét az is bizonyítja, hogy orbán előtt egy senki volt, pedig volt vállalkozása.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 11:58:13

@maxval balcán bircaman: Már hogyne tudnál. Csak jó ötletek kellenek és kitartó szakmai munka. Egyébként meg ha ilyen könnyen feladod, sose vállalkozz, mert tényleg elbuksz. Senki nem írta, hogy ha elkezdesz autót gyártani egyből a BMW-vel versenyezz. Szép lassan haladva lépésről lépésre kell egy sikeres vállalkozást fel~píteni, olyan nem létezik, mint ez a szarfasú m~szaros, hogy pár év alatt milliárdossá válsz. A BMW is több mint száz év alatt vált meghatározó autógyártóvá, nem pár év alatt. Aki kapzsi és korrupt, mint az orbán oligarchák, azok hamar el is buknak. Ebben olyan biztos vagyok, mint a huzat. Kiváncsi leszek hol lesznek húsz év múlva ezek a szarfaszúak. Csányi is azért lett ami, mert ért a pénzügyekhez. Ezt a semmirekellő, orbánseggyaló mészarost megkérdezik a cégeiről, csak dadog, mint egy hülyerek az iskolában. Fingja nincs semmiről, ha egyáltalán meg tud szólalni és mer nyilatkozni. Mészaros tehetségtelenségét az is bizonyítja, hogy orbán előtt egy senki volt, pedig volt vállalkozása.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 12:10:42

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

S mégis nem furcsa, hogy az a pár ország mely felment a perifériából a centrum mind masszív állami tőkeinjekcióval, nem piacgazdasági módszerekkel, összefonódásokkal tette meg ez?

BéLóg 2019.01.09. 12:13:29

Én kéremszépen csak ennyit tudok mondani, és az sem a saját kútfő.
@vitur:

De. Miután a Fidesz-kormány minden szempontból hasznosabb az ország számára, mint bármelyik korábbi libbant kormány, ezért még hatalmon maradnak nagyon sokáig. Mert a gengszterváltás egyik nagy tanulsága számunkra, hogy a bal a jobb, jobb pedig a bal. És miután a magyarok többsége baloldali beállítottságú, értékrendű, ezért a baloldalra szavaz. A Fideszre.

Ámen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.09. 12:18:16

@Quercus Csaba:
Bazmeeeeg :))))) =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 12:24:18

@diggerdriver: Bazz!ezek hogy ismernek minket!:))
ezeknek a Határátkelő is egy liberálfasiszta blog!:))

sas70 2019.01.09. 12:41:55

@maxval balcán bircaman: "Jó hír, hogy lassan lesz már pár magyar nagytőkés is."

Ja, az én adómból! Költsék a temetésükre!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 12:46:44

@maxval balcán bircaman: Ezt orbán kurvára elbaszta. Ebek harmincadjára odadta az ország vagyonát kretén seggnyalóknak. Ennek később bizony ára lesz. Ha mészaros orbánnak gyűjti a lopott szajrét, akkor azért bukik meg, mert órbánnak fingja sincs a gazdaságról, egész életben politikai szarkavarásból élt, még egy ügyvédi irodát sem bíznék rá, max. egy olyan céget amelyben azt oktatja, hogyan kell szabotálni valamit, vagy hogyan kell kivonulgatni egy parlamentből. Ha viszont mészaros megkapta saját tulajdonba a cégeket később azért bukik, mert még egy gázszerelő céget sem tudott sikerre vinni, akkor vajon mit kezd a kreténke a milliárdos cégekkel?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 12:57:31

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

A lényeg: csökkent az idegen tulajdon aránya, növekedett az osrzéág szuverenitása. Igen, lehetne több is, de előrelépés a liberális görénykurzushoz képest.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 12:57:48

@maxval balcán bircaman: Az állami tőkeinjekció nem életképes hosszabbtávon. Ezt bizonyította a szocializmus. Fogalmam sincs, hogy egyes pszichopaták miért ragaszkodnak bukott rendszerekhez, illetve tudom, mert többet lophatnak a közösből. Egy magántulajdonra épülő állam ugyanis kiokádja magábol a politikus tolvajokat, akik az állam nyakán élősködnek. Egy magántulajdonra épülő államban a magántőke felelőssége is nagyobb, aki töketlenül, felelőtlenül kezeli a saját vagyonát az elbukik, egy seggnyalásra épülő államinál viszont ki lehet bújni a felelősség alól, és esztelenül lehet szórni a más pénzét. Ezt láthatjuk a korrupt orbanisztában is. Végülis mintha egy feneketlen zsákba töltenék a pénzeket, úgy nyeli a korrupt seggnyaló banda a nemzet vagyonát. Kétségtelen ez sokaknak kedvez, mert kibújhatnak a felelősség alól, ha naponta kétszer kinyalják führerük seggét.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 12:57:49

@maxval balcán bircaman: Az állami tőkeinjekció nem életképes hosszabbtávon. Ezt bizonyította a szocializmus. Fogalmam sincs, hogy egyes pszichopaták miért ragaszkodnak bukott rendszerekhez, illetve tudom, mert többet lophatnak a közösből. Egy magántulajdonra épülő állam ugyanis kiokádja magábol a politikus tolvajokat, akik az állam nyakán élősködnek. Egy magántulajdonra épülő államban a magántőke felelőssége is nagyobb, aki töketlenül, felelőtlenül kezeli a saját vagyonát az elbukik, egy seggnyalásra épülő államinál viszont ki lehet bújni a felelősség alól, és esztelenül lehet szórni a más pénzét. Ezt láthatjuk a korrupt orbanisztában is. Végülis mintha egy feneketlen zsákba töltenék a pénzeket, úgy nyeli a korrupt seggnyaló banda a nemzet vagyonát. Kétségtelen ez sokaknak kedvez, mert kibújhatnak a felelősség alól, ha naponta kétszer kinyalják führerük seggét.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 13:00:20

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Nem is kell hosszútáv. Kell 25-30 év, aztán a dolgok mehetnek maguktól, bár mindig jelen kell lennie a bivalyerős államnak, mely rákoppint atőkés fejére, ha az a nép ellen fordul.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 13:06:35

@maxval balcán bircaman: Számomra mészaros ugyanolyan, mint jürgen feldmann. Engem kurvára nem érdekel kinek mi a nemzetisége, egy magyar is lehet görény meg egy német is, ez nem nemzetfüggő. Te semmivel nem fogsz több pénzt látni, ezen kár is agyalnod. Kizárólag magadra számíthatsz, nem ilyen seggnyalókra. Egyébként, ha választanom kéne, én inkább egy német tulajban hiszek, mint egy magyarban, mivel azok sokkal jobban képesek vezetni, hasznot termelni, és azt utána szétosztani a beosztottaik között, mint egy görény fideszes, aki ellopja a hasznot magának. Egy görény fideszes ha megtudja, hogy te más nézetet vallasz mint ő megszívat, míg egy német kizárólag azt nézi, mit teljesítesz.

Brix 2019.01.09. 13:07:38

@maxval balcán bircaman: " S mégis nem furcsa, hogy az a pár ország mely felment a perifériából a centrum mind masszív állami tőkeinjekcióva..." Az állam csak ne injekciózgasson közpénzek osztogatásával.... Hagyja az embereknél az adóként beszedni szándékozott pénzt, és én majd mi eldöntjük , hogy kinek adjuk oda a cserepiacon...Ha mindenképpen osztogatni akar az állam, akkor a kiemelt nemzeti nagytőkés osztály helyett , a nép közzé kiszórt helikopter pénz is hatékonyabb gazdaságilag... Az legalább azonnal elköltődik a piacon és nem offshore számlákon landol külföldön...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 13:08:22

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

A lényeg: a profit hol csapódik le, belföldön vagy nem. Nem a tőkés nemzetisége számít. Lehet kongói is, ha Mo-on él, ott használja a profitot.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 13:11:57

@maxval balcán bircaman: A jó tőkés nem fordul soha a beosztottja ellen, mivel belőlük él. Érdekelt abban, hogy a beosztottai nyereségesen termeljenek. Az állam nem tudja eldönteni ki a jó tőkés, és ki nem az. Max. pofára vagdalkozhat, meg aki nem nyal be neki azt megszívatja. Az orbán maffiakormány legalábbis így működik. Fenyeget, zsarol, kényszerít, erőszakol.

Brix 2019.01.09. 13:12:24

@maxval balcán bircaman: "jelen kell lennie a bivalyerős államnak, mely rákoppint a tőkés fejére, ha az a nép ellen fordul." Ennyire nem lehetsz naív! Az állam össze van fonódva a nagytőkével, különösen egy illiberális- vezérdemokráciában, mint Magyarország... Nálunk elképesztő módon " kopogják " a tőkések fejét: olcsó forint, laza munkajog, 10 milliárdos szubvenciók, 10%-os Tánya...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 13:15:38

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Jó tőkés nincs. A tőkés a saját érdekeit nézi. A jószívű tőkés meg előbb-utóbb csődbe megy.

Az állam feladata, hogy pórázt tegyen a tőkés vadállatra, s kényszerítse a közösség érdekeinek figyelembe vételére.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 13:25:41

@Brix:

Ez a rendszer lett ránk erőltetve 1990-ben, nem lehet mpst mindent azonna leépíteni.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 13:28:39

@maxval balcán bircaman: Ne nevetess már, profitja egy mészaros cégnek nincs. Nincs arányban ugyanis a ráköltött pénz a termelt pénzzel. Tudsz számolni? Például mészaroskába betoltak százmilliárd állami tőkét, majd ugyanezen cég termel 100 millió profitot, akkor a vesztesége 99 millárd 900 millió évente. Ezek a büdös életbe nem fognak semmilyen nyereséget termelni, még száz év alatt se, mivel jóval kevesebb a hasznuk, mint amivel feltőkésítették. És akkor egy pozitív példát hoztam, mert van pillanatnyi nyereség, mert mi van ha a milliárdokért épített stadionra tízmilliókat költenek fenntartásra évente csak a veszteséget termeli évről évre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 13:30:47

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Ezen kell lassan változtatni. Kell még 5-10 év a magyar nagytőke felhízlalására közpénzből.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 13:31:59

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: bocsánat rosszul írtam
... akkor a vesztesége 99 millárd 900 millió az első évben, a második után 99 milliárd 800 millió és így tovább, egyszóval a ráköltött pénzt soha nem hozza vissza.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 13:34:29

@maxval balcán bircaman: Minél jobban hízlalod, annál nehezebben lesz visszatermelve az a pénz. Kína hamarosan ebbe fog belebukni. Csak akkor lehet egy ilyen nyereséges ha kevesebbet költesz rá, mint amennyit hoz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 13:37:11

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Kína nagyhatalom, s eleve más modellt alklamaznak.

Orbán inkább a koreai-szingapúri-tajvani-japán modellt igyekszik utánozni.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 13:43:43

@maxval balcán bircaman: Például veszel egy lakást 20 millióért hitelre, amit 100 ezrenként törlesztesz, viszont eközben 200 ezerért kiadod albérletbe, tehát minden évben keresel rajta 1 millió 200 ezret a törlesztésen felül és a végén még a lakás is a tied lesz. Mészaros azonban kapott tegyük fel 20 milliós tulajdont, amit nem kell törlesztenie, viszont havonta termel 10 ezer forint hasznot, amit befizet az államkasszába. Akkor számoljunk mikorra is lesz ez az üzlet az államnak nyereséges: 20 millió osztva 10 ezerrel, az 2000 hónap, vagyis 166 év múlva.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 13:43:44

@maxval balcán bircaman: Például veszel egy lakást 20 millióért hitelre, amit 100 ezrenként törlesztesz, viszont eközben 200 ezerért kiadod albérletbe, tehát minden évben keresel rajta 1 millió 200 ezret a törlesztésen felül és a végén még a lakás is a tied lesz. Mészaros azonban kapott tegyük fel 20 milliós tulajdont, amit nem kell törlesztenie, viszont havonta termel 10 ezer forint hasznot, amit befizet az államkasszába. Akkor számoljunk mikorra is lesz ez az üzlet az államnak nyereséges: 20 millió osztva 10 ezerrel, az 2000 hónap, vagyis 166 év múlva.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 13:56:09

@diggerdriver: A poszt utolsó mondatára.
Téged is megvettek vityáék?:))

sas70 2019.01.09. 14:09:14

@maxval balcán bircaman: Ez egy baromság! Olyan birkás baromság!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 14:21:21

@maxval balcán bircaman: Teljesen más a társadalmuk összetétele, munkáról alkotott felfogása, földrajzi elhelyezkedése, felesleges világ végén lévő, teljesen eltérő gondolkodású népeket utánozni. Kun Béla is ugyanígy kínlódott a kommunizmussal, sikertelenül, el is buktuk országunk ké5harmadát miatta. A nemzet kárára nem kéne esztelenül kísérletezgetni. Inkább a környezetünkbe kellene szervesen integrálódni, nem pedig félázsiai, dél amerikai diktátorokkal, katonai huntákkal parolázni. Ilyet csak elmebetegek tesznek.

sas70 2019.01.09. 14:24:16

@maxval balcán bircaman: Miben csökkent az idegen tulajdon aránya és mihez képest?

-Mennyi?
-13!
-Mi 13?
-Mi mennyi?

Nagyjából ez a "magasság"!

sas70 2019.01.09. 14:26:01

@maxval balcán bircaman: Nem lett ez a rendszer ránk erőltetve. A korábbi rohadt szét és ez is szét fog rohadni!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.09. 14:30:33

@maxval balcán bircaman: Már hogyne lenne jó tőkés, pont hogy csak az él meg, aki ésszerűen, gazdaságosan a beosztottai érdekeinek figyelembevételvel termel és szigorú rendet tart a cégnél, és mindeközben ésszerű, végrehajtható követelményrendszert támaszt. Aki nem így tesz, azt a jó beosztottai hamar faképnél hagyják. Nem a 19. századi vadkapitalizmus korát éljük, és ne is napjaink orbanisztáni fejetlenségére gondolj. Ezek orbanisztánra nem vonatkoznak, mert itt még mindig feudalista uram bátyám rendszer van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.09. 14:51:16

@sas70:

Nem volt választási lehetőség arról mi legyen az új rend.

Jakab.gipsz 2019.01.09. 15:22:42

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

1. A 2/3 az 2/3 Orbán pedig marad, (a továbbiakban pedig annyit hazudhatsz amennyit akarsz) elvégre szólás és vélemény szabadság van.

2. Az szerintem jó dolog ha anyagi biztonságba élsz, és mennyi adót fizettél, Úniós polgárként ?

KissGecihuszár 2019.01.09. 16:05:34

@diggerdriver: Kivagy, ha kivagy?? Majd írd má meg priviben, ki vagy?? Merszi boku!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.09. 16:26:18

@KissGecihuszár:
Két éve a Határátkelő találkozón az Ír pubban pesten

KissGecihuszár 2019.01.10. 10:13:54

@diggerdriver: Ott a Dévényi Tibibáféle 10 pontos labda!!!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ááá, dehogy; kokaincsempész!! Lécci, ne degradájjá le(fele)... )D

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 16:18:53

"Befejezésül még valamit. Az Orbán kormánynál alkalmasabb vezetői nincsenek most Magyarországnak."

szerintem meg ez bármely személyre igaz lenne a ner berendezkedésén belül; ugyanígy egyik volt posztszovjet közép-ázsiai "köztársaságnak" sincs alkalmasabb vezetője a jelenleginél, illetve bárki el tudja vezetni ugyanazt az abszolút módon koncentrált, ellenőrzött és elnyomó államszervezet...

"Azt kell mondanom hogy amióta innen hazajárok még ilyen rossz közhangulatot nem láttam. Mi történik? Fejlődik az ország. Pörög a gazdaság. Munkaerőhiány van. Nőnek a fizetések. Mindenhol felújított épületek, terek utcák. Tisztaság. Jó adórendszer, jó családpolitika, jó migránspolitika, jó külpolitika."

migránspolitika? én hét év után is étranger vagyok froban, lehet, hogy a britek rád nem immigrant/foreigner jelzőt használják, ennyi időt nem töltöttem ott... (a kerítés az nem migránspolitika... moot tartsuk meg magyar országnak? miként akadályozod meg, ha minden francia állampolgársággal rendelkező maghrebi származású úgy dönt, hogy átteszi lakhelyét az eu állítólagos "gazdasági motor" térségébe? mert se neked, se nekem nem kellett semmilyen engedély, hogy ezt tegyük... egyáltalán politikának nevezhetjük-e azt, hogy tüneti és ideiglenes kezelést adunk egy valóságos és áldatlan helyzetre ahelyett/anélkül, hogy a kiváltó okokat próbálnánk felkutatni, megérteni és megszüntetni?... )

külpolitika? én sem az angol, sem a francia nyelvű sajtóban nem látom az egyértelmű megbecsülést vagy elismerést...

pörög a gazdaság? a gdp növekedésével nem emelkedik a ppp, s ez jelent valamit...

('12 előtt szívesen néztem az rt adásait, kifejezetten érdekesek voltak, majd putyin újabb elnöki ciklusát követően kitörölték az objektív szót a szótárukból... csak úgy megjegyeztem)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.25. 19:49:29

@Sir Bates dö Hól:
Tehát szerinted az a jó migránspolitika ha egy sengeni országon átgázol néhány százezer azonosítatlan ember. Jól van.

Tehát az a jó külpolitika amikor besimulunk az átlagba és jó iskolás módjára besöpörjük az elismeréseket? Lófaszt.

Tehát már a gdp növekedése se jó? A ballib kormányok biztos jobban csinálták.

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 21:07:46

@diggerdriver:
"Tehát szerinted az a jó migránspolitika ha egy sengeni országon átgázol néhány százezer azonosítatlan ember. Jól van."
nem ezt írtam. sőt, sohasem állítottam azt, hogy egy államalakulatnak (ez az eu) ne lenne kötelessége ellenőrizni a külső határait. de az nem megoldás, hogy lezárom a határokat, s egy másik állam irányába (horvátország, majd szlovénia) terelem a menekülteket. ez csak egy tüneti kezelése a problémának (főleg, hogy senki sem akart moon maradni). a megoldás az, hogy feltárom az okait annak miért hagyják el tömegek saját országaikat, majd ezen okokat megszüntetésére kell megoldást találni. mo kormánya minden ezirányú tevékenységnek jelenleg kereszbe fekszik.

"Tehát az a jó külpolitika amikor besimulunk az átlagba és jó iskolás módjára besöpörjük az elismeréseket? Lófaszt."
jelenleg egy államalakulat (eu) és a védelmünket garantáló katonai szövetség (nato) tagjaiként homlokegyenest ezek érdekeivel ellentétes külpolitikai prioritások mentén haladunk, csupán egy könnyen behatárolható szűk csoport (a ner járadékos haszonélvező elitjének) érdekei miatt. ezt mo szempontjából nem tarthatom helyesnek (ez nem jelenti azt, hogy örömmel tölt el mogherini vagy brüsszel, párizs-berlin minden megnyilvánulása)

"Tehát már a gdp növekedése se jó? A ballib kormányok biztos jobban csinálták."
egyrészt más volt a világgazdasági környezet, másrészt a gdp emelkedése csupán az itt gyártó eu-s cégeknek köszönhető, melyek a kettős adóztatás tilalma miatt alakítják úgy belső elszámolásaikat, hogy itt fizetik ki a 9%-ot, mint saját központjukban a magasabb (fr33%, de29%) adót, valamint a nepotista ner-beruházások extraprofitjának (vagy alkotmányos költségek) kivételének és lepapírozásának technikai megoldása okán nő cca. 1,3-1,5%-kal, ez azonban a ppp oldalon (vásárlóerő paritás) nem mutatkozik. sz'al valami nincs jól.
azt meg sem említve, hogy az eu-transzferek eddig semmilyen fenntartható beruházást nem generáltak, nincs versenyképes magyar termék a nemzetközi piacon...

én a fentieket írtam/jegyeztem meg;-)...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.25. 21:19:13

@Sir Bates dö Hól:
Persze. Rójunk ki magasabb adót és etessük Afrikát. Jó ötlet. Magyarország pont az az ország amelyik az okokat képes megszüntetni. Mégis miről beszélsz?

Aha tapsoljunk a Sagantini jelentésnek. Szavazzuk meg jó magyar módjára. Szavazzunk Magyarország ellen. Végülis jó ellenzéki Brüsszelben is jó ellenzéki. Szarházi hazaáruló mind.

jól van. Elfogadom. Szarul megy az országnak. Kit javasolsz?

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 22:22:55

@diggerdriver: ma már nem beszélhetünk moról, mint önálló entitásról, van az eu, s annak részeként hallathatjuk hangunkat, persze egy, a jelen és jövő kihívásaira nem a sohasem létezett múlt talmi dicsőségét visszahozni akaró, hanem előremutató megoldásokat kereső vezetéssel.

miért jönnek az afrikaiak/ázsiaiak európába? pontosan azért, amiért a kelet-európaiak (kkeu) nyugatra: mert otthon valamiért szar, ott meg jobb. el kell fogadni, hogy a mostani viszonylagos jólétünk továbbra is az ún. harmadik világ "kizsákmányolásán" alapul (igen, nyugat-europa [nyeu] is kíméletlenül kihasználja kkeut); de ez már nem tartható fent a globalizáció korában, mert összement a világ.
a három téma szorosan összefügg, s az én a megoldást az önmérsékletben látom, melyben alapvető, hogy a jövedelmi olló nyílását visszafordítva csökkentsük a hatalom- és vagyonkoncentráció mértékét. tudom, ez egy kicsit újmarxista/újbalos beütésűnek tűnik, s valóban az is, annak ellenére, hogy eddig mindenhol érvényesültem nulláról kezdve, s inkább az elithez tartozom, mint a középosztályhoz, sz'al nem a savanyú a szőlő szól belőlem, s volt, hogy 200 embernek adtak érdekeltségeim napi megélhetést, így tudom, hogy mi a vezetés felelőssége is.
a sargentini esetén homlokegyenest más vélek, mint te: valóban sérülnek a jogállami garanciák, autokratizmusba torkollt a kormányzat, nincs transzparencia, nincs kormányprogram, state capture, mint cél, nepotizmus és járadékvadászat tombol, miközben rohad a társadalom, az önkormányzatiság teljesen szétrombolva, de ez sokkal rosszabb a konzervatívoknak, mint nekem, hisz én nem is vártam mást tőlük, mivel ismertem őket.

amennyiben orbán valódi konzervatívként vezetné az országot, akkor akár ő is lehetne, de pont az a gond, hogy nincs kormányzati tevékenység, nincs középosztály, annak utolsó tagjait őrli fel [a középosztály nem vagyoni kategória, hanem az államtól nem függő, önálló egzisztenciával rendelkezők csoportja), a társadalmi mobilitás csatornáit szisztematikusan lezárják, s cserébe az etnicizmus xenofóbiáját kínálják a népesség részére: magyarnak lenni már dicsőség (ez semmivel sem különbözik attól, hogy románnak/szerbnek/írnek/stb. születni már kiváltságos helyzetet generál önmagában, minden teljesítmény nélkül; ez nem jelenti azt, hogy ne lennék patrióta, hogy ne kötődnék anyanyelvemhez, szülőföldemhez, honfitársaimmal ne éreznék sorsközösséget, hogy valaha is letagadnám magyar voltomat, csupán nem gondolom azt, hogy ez felsőbbrendűvé tesz más nemzetek tagjaihoz képest; az ugye fel sem merül, hogy alsóbbrendű lennék, se mint közösség, se mint egyén), hát ez édeskevés]
az általad emlegetett mr.bárki, aki valóban konszenzusra törekszik legalább az alapvető kérdésekben a társadalmon belül.
a nemzetek európájában azért elég nagy szarban lennénk magyarként, a szintén etnicista szerb/horvát/szlovák/román szomszédságban... igazad van: aki nem tud levágni egy tyúkot, aki temetetlen halottakat csupán a mozik kényelmes üléseiben látott, az nagyon könnyen lelkesedik a harcért, elfelejtve, hogy európában utoljára nagy károly korában volt hét évtized háború nélkül (most tekintsünk el a borzalmas délszláv harcoktól, de ott láthatjuk a következményeket)...
ha meg nem jön mr.bárki, nekem akkor is jóval szimpatikusabb a '10 előtti kupleráj, mint a mostani láger...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.25. 22:42:36

@Sir Bates dö Hól:
Ez mind mind csak duma. Duma duma duma. Ezzel egy magamfajta prolit nem lehet meggyőzni. Ez tipikus értelmiségi semmitmondás. Aminek a végén még mindig nem hangzik el egy név csak az előző elkúró kormányok visszasírása. Köszönöm nem kérek belőle.
Ilyen beszéddel nem lehet embereket meggyőzni.
"Önmérséklet" "jövedelmi olló" "autokratizmus".
Hidd el a proli erre nem vevő. Pont ezért lett az előző vezetés elküldve a picsába.
Az ilyen dumáért.
Az már egy másik szégyen hogy emberek bedőlnek a Sorosozásnak. Na de ha azzal lehet választást nyerni...
"Etnicizmus xenofóbiával" nem lehet választást nyerni.
"két vodka sörrel" azzal lehet. Nincs egy kibaszott kúrva ember kilenc éve aki végre a népet meg tudná szólítani.
"Vagyonkoncentrácíóval" meg "újmarxista/újbalos" hívószóval senki nem fogja Orbánt leváltani.
Orbán hatalomban maradásának egyetlen feltétele van. A jelenlegi ellenzék.
A többi duma.
Egyszerű vagyok. Persze. Mint a szavazópolgárok többsége.

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 23:29:31

@diggerdriver: ha tudtam volna egy nevet mondani, akkor mondtam volna, de jelenleg nem mernék rábízni senkire se semmit a kínálatból;-)... ez egy komment, most miért hazudjak? a probléma az, hogy a ner megfojtja a jövendő vezetőt azonnal, az csak az előző kuplerájban nevelődhetne ki... persze, "két vodka sörrel", azzal lehet nyerni, de tudom, hogy az hazugság lenne, ez meg nem az én asztalom, ha ilyen lennék, moon a parlamentben lehetnék, de sohasem vágytam oda... civileket(választópolgárokat, akik megtisztelnek a bizalmukkal) nem fogok átbaszni, nem élek vissza bizalommal...
persze, tarolnak a populisták, hisz a népesség ⅔ része funkcionális analfabéta (ez igaz frora, ukre is), de ez még nem hatalmaz fel arra, hogy hazudjak... az embereket meg kellene tanítani értőn olvasni és kritikusan gondolkodni...
egyébként szerinted mi változna, ha a mai ellenzék kerülne egy "sorosozáshoz" hasonló baromsággal hatalomra? semmi...
az egyetlen lehetőség, ha több párt kerül be a parlamentbe, ha koalíciókényszer van, ha folyamatos kooperációra kényszerülnek az aktorok, akkor kisülhetne valami jó, az a versenyhelyzet kitermelheti a vezetőket, a monopóliumát egypártrendszer megöli a versenyt, az innovációt, miként a nepotista gazdasági rendszer se képes fejlődni, elsorvasztja önmagát...
azt kérdezted, szerintem mi lenne a helyes, azt írtam le.
amennyiben azt kérded, hogy mivel lehetne nyerni, akkor azt mondom, hogy populizmussal, demagógiával és elvtelen, törtető pártaktivistákkal, akik amway-ügynöknek is bevállnának...
de ez nem gond, mert a hamarost megérkező gazdasági kiigazítás elsöpri a ner jelenlegi garnitúráját... nézd csak a sport-tao rendszerének átalakítását: vége a pénzbőségnek, kezdődnek az egymásra mutogatások, a felelősségre vonások, gyorsabban összeomlik a rendszert, mint bárki gondolná; vagy nézd a fehérvári beruházások leállítását: nincs ingyenpénz, miközben felnyomták az égbe az árakat, nincs más pályázó, mint a ner-elit, de ők is látják, hogy ezt már nem fogják kifizetni, csökken az eu-transzfer összege, vége az ingyenpénznek... a kérdés az, hogy utánuk mi lesz...
(nem, nem szeretném, hogy visszajöjjön a '10 előtti elit (borzasztó dolgokat művelt és teljesen inkompetens és amorális volt), de kevésbé volt kártékony, mint a mostani... orbán '10-ben olyan esélyt kapott, amit még senki az ország utóbbi félezer évében, de nem tudott vele élni, sőt visszaélt vele, még jó hogy elhajtanám a picsába!...

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 23:53:49

@diggerdriver: ja, azt is tudni kellene a válszhoz, hogy mik a te preferenciáid... annak ismeretében könnyebben találhatnám meg a te mr.bárkidat...

BéLóg 2019.01.26. 10:03:23

@diggerdriver: Egyetlen pillanatig ne gondold, hogy erre valaha is választ kapsz.
Ők csak egyet tudnak, Óóóóórbááán.

2019.01.26. 10:19:16

@Sir Bates dö Hól:

A te preferenciád a liberofasiszta B1. Kitűnő bizonyítvány kukabúvár.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.26. 12:02:37

@Sir Bates dö Hól:
Na szóval...
Az Isten mentse meg Magyarországot a koalíciós kormányzástól. Leginkább azért mert olyankor nincs kormányzás. Egymás közötti viták vannak egymás közötti marakodás van a koncon és folyamatos keresztbetevés a másik pártnak. Szadesz-szoci. Ismerős? Annál már az általatok vizionált diktatúra is jobb.

Hamarosan érkező gazdasági kiigazítás?
Ez most az új csodafegyver? A V25? Mert már 24 nem jött be.
Először is a jobboldali kormányok MINDEN napján eltemettétek a demokráciát. MINDEN NAPJÁN.
Bele is unt a nép rendesen. 9éve folyamatosan bukik az Orbán kormány. Szerintetek. Amúgy köszöni jól van. Amíg csak ennyire telik hogy "Orbán takarodj" addig meg lehetnek nyugodva Fideszék.
Na de majd most. Elzárják a pénzcsapokat Brüsszelben. Orbán bukik. Hejj de jó lesz. Majd Szanyi Kapitány megmenti az országot.
Csak halkan kérdem meg van már B terv? Például ha nem jön be a V25? Mi lesz ha a pénzcsapok elzárását is túléli Orbán?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.26. 12:03:55

@Sir Bates dö Hól:
Egyetlen preferenciám van. Mutassatok JOBBAT Orbánnál. Készséggel elismerem nem jó az Orbán kormány. Csak végre lássak valami alternatívát.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.26. 13:07:43

@diggerdriver: Viszont tény,hogy a másik banda tényleg töketlen.
Pedig mondanám,hogy bárki csak ezek ne!
Rengeteg rombolást vittek véghez a közéletben.
Lehet hisztizni de így van -tudom deagyurcsány-.
Viszont ezek után már lassan visszasírom azokat,akikre megharagudtam.
És ez viktorék sara!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.26. 13:08:51

@diggerdriver: Amúgy mondanám,hogy tudsz e valami melót de nem arra szeretnék menni.:))

2019.01.26. 13:42:27

@diggerdriver:

Inkább dicsérd meg. Nagyon szépen, -bár kicsit szétszórtan- fölmondta a zidexes, meg a sorosürülék 444-es mantrát.

Sir Bates dö Hól 2019.01.26. 22:03:36

@diggerdriver: preferencia alatt azt értem, hogy több pénzt akarsz, igazságosabb rendszert, nagyobb közbiztonságot, nagyobb társadalmi mobilitást, vallásosabb társadalmat, stb...
ha nem zavar a társadalmi mobilitás hiánya, az egyéni szabadságjogok csorbulása, a "döbrögik" túlhatalma, ha fontosabb a "nemzeti" büszkeség, ha tudod akceptálni a kádár-kor anomáliáit az "osztályharcos" propaganda nélkül, akkor akár a ner is lehet jó választás... vagy akár a momentum is...
én nem gondolom azt, hogy nekünk azonosak a preferenciáink, különböző élethelyzetben vagyunk, más helyzetben szocializálódtunk (bicske-budapest), ezért másra szavazunk...
ezért anakronisztikus a fidesz-féle támogatottság, az ilyen gyüjtőpártok diktatúrákban/autokráciákban életképesek, vagy csupán protesztszavazás esetén hoznak olyan eredményeket, mint 2010-ben, vagy macron pártja tavaly froban... a társadalom ennél lényegesen fragmentáltabb, az összes "nagy" párt populista, a valami elutasítása és a demagóg propaganda miatt kap koncentrált szavattömeget...
a fideszt sem az eredmények tartják a feszínen, hanem az, hogy "ne gyurcsány, ne a liberálisok, ne soros és a muszlim hódítók"...
az országban nincs fejlődés, a gazdaság egyre rosszabb helyzetben van, a leszakadás nyugattól nő, a szociális rendszer megszűnt létezni, a közoktatás és közegészségügyhöz hasonlóan, a jogállami garanciákat felszámolták (gondolj arra, hogy régebben a bisztródban volt két játékgép vagy a kisboltodban árultál cigarettát), s ezen az sem változtat, hogy egyénileg talán sokan, akik kommentelnek, azok jobbnak ítélik saját helyzetüket...

(azt már meg sem említem, hogy lehet, hogy az mszp támadja a parlamentben a ner-t, de a települések közgyűlésein a helyi tagok együtt mutyiznak a fideszesekkel a helyi közmunkák elosztásánál a háttérben: ott helyben laksz, nem vájod ki a másik holló szemét)

neked nem gondolom, hogy most lenne jobb, mint orbán...

Sir Bates dö Hól 2019.01.26. 22:09:04

@diggerdriver: nincs ti, ezt nem tudom értelmezni;-)... itt, és minden más blogon vagyok én, és vannak más önállóan gondolkodni képes nickek, meg vannak a hívők és a propagandisták...
a sir bates de hol az az én véleményemet tükrözi, mely persze nem mentes a külvilág impulzusaitól...

szerintem ez elfogadható;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.01.26. 22:13:47

@Quercus erdész: mondd, te képes vagy megérteni olyan kifejezéseket is, melyek két szótagnál többől állnak? mert voltam már kisállatidomár is, bolhacirkusz igazgató, sz'al nálad összetettebb agytevékenységet mutató élőlényekkel kommunikáltam eddig... de érdekelnek a kihívások...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.26. 22:15:11

@Sir Bates dö Hól: Ez gittrágás.. Megint fúj Orbán. Igen, fúj Orbán...
Aztán? Aztán mi lesz? Menekültkvóták elfogadása? Buzifelvonulás? Genderkurzus?

Sir Bates dö Hól 2019.01.26. 22:17:53

@diggerdriver: ja, még annyit, hogy '94-től kezdődően csakis a kevésbé szarra tudtam érzésem szerint szavazni, s eddig minden kormányzattal személyes konfliktusba keveredtem, sz'al tényleg nincs "ti"...

Sir Bates dö Hól 2019.01.26. 22:29:15

@diggerdriver: téged miért zavar a pride? mi zavar jobban: két férfi vagy két nő szexuális együttléte? gondolod, hogy kötelező lesz a "buzulás"? zavar az, ha egy férfi és egy nő csókolózik nyilvános helyen előjáték szinten?tisztában vagy a gendertudományok mibenlétével, mit kutatnak, milyen kérdésekre keresik a választ? (nem a gajdics-féle példa a mérvadó: a férfi, aki karácsonyfának képzeli magát és tündérkém megszólítással kell illetni) refugee vs. immigrant vs. european citizen közt megvan a különbség? egy vérbeli ukip-tag miként tekint rád?

(moon szocializálódtam, ennek megfelelően konzervatív, rasszista, sovén nacionalista, antiszemita és homofób alapállásom van, és önkéntelenül is kiver a víz az mszmp gyakorlatától)

Sir Bates dö Hól 2019.01.26. 22:31:16

@diggerdriver: rámutatnál arra, hogy hol írtam azt, hogy fúj orbán?
(a gittrágásra való hivatkozás jó, mentesít a konstruktív párbeszédtől;-))

Sir Bates dö Hól 2019.01.26. 22:32:38

@Quercus erdész: látom, ezen a blogon te vagy a falu bolondja...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.26. 22:46:23

@Sir Bates dö Hól:
Igen, zavar. Tudod mi a fóbia szó jelentése? Nézz utána. Nincs az a férfi aki elfogadná a nyilvános férfiszexualitást. Tudod mit? Fordítsuk meg a kérdést. Mostantól nem leszek homofób?
Akkor most egy perc alatt elmúlt a fóbiám? Akkor mostantól elfogadom? Pusztán azért mert pc lettem minden rendben? Ha holnap a házassági korhatárt leviszik 8 évre akkor már nincs jogom utálni a pedofilokat?
Ember vagyok uralkodok az ösztöneimen. Csak ne kívánjátok hogy felülírjam azt. Viszolygok a nyilvános homoszexualitástól és ez így is marad. Van az a hatás amikor azt mondom hogy megváltoztam és elfogadom. Csak éppen megváltozni és elfogadni nem fogom. Ha te fejreállsz és levizeled magad attól nem leszek elfogadóbb. Magyarul. Mondhatok bármit. Mutathatok kifelé bármit. Attól még nem leszek elfogadó.
Egy biztos az a heteroszexuális férfi aki azt mondja hogy nem zavarja a férfi homoszexualitás nyilvános helyen az hazudik.
Persze könnyebb hazudni mikor az olyan trendi. Olyan korszerű. Olyan liberális. Olyan toleráns. Ezek az emberek egytől egyig hazug emberek akik a felvilágosult, tanult, civilizált ember képében tetszelegnek.
Lelkük rajta.

Sir Bates dö Hól 2019.01.26. 23:44:16

@diggerdriver: várjál, én nem támadlak, nem ítélkezem azért, hogy homofób vagy! írtam, én is az vagyok valahol, de elfogadom, nekem is visszataszító, mikor két férfi smárol nyílt színen, ellenben ugyanez két - férfiszemmel - vonzó nő esetében nem visszatetsző, csak erre akartam rávilágítani: de mivel nem követnek el erőszakos bűncselekményt ezzel más sérelmére, a közterheket ők is fizetik, tulajdonképpen miért ne tegyék, ha ugyanezt nem ítélem el egy heteroszexuális pár esetén, mert az megszokott, mert az "normális"? ugyanez a nyíltszíni csók elképzelhetetlen lett volna a viktoriánus korban. rágógumizásért tényleg normális megbotozni embereket, miként azt szingapúrban teszik? vagy a sariját elszenvedni egy jó hűvös sörért?

"Persze könnyebb hazudni mikor az olyan trendi. Olyan korszerű. Olyan liberális. Olyan toleráns. Ezek az emberek egytől egyig hazug emberek akik a felvilágosult, tanult, civilizált ember képében tetszelegnek."
nem vagy te egy picit előítéletes? hányan tolerálnak naponta téged? pedig a szubjektumod szerint minden egyes megmozdulásod, megnyilvánulásod normális és helyénvaló...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.26. 23:59:23

@Sir Bates dö Hól: Tehát az erőszakosság a mérce? Akkor tele lehet szórni a várost graffitivel? A korrupció akkor bocsánatos bűn? Csak az erőszakhoz mérjünk mindent? Akkor nyílt színen dughatnak is hiszen semmi erőszakosat nem követnek el. Micsoda kifordult értékrend ez? Szarj oda az utca közepére. Miért ne hiszen nem erőszakosság. Miről beszélsz? Hány büntetendő cselekmény van a BTK-ban aminek semmi köze az erőszakhoz.

Miért kéne engem bárkinek tolerálni? Mit követek el amit tolerálni kell? Betartom a társadalmi együttélés szabályait. Nehogy már bocsánatot kérjek azért mert élek.

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 00:29:38

@diggerdriver: csak jeleztem azt, hogy ezzel nem okoznak másnak erőszakosan érdeksérelmet.
dohányzol? fogyasztasz alkoholt? eszel disznó- vagy marhahúst? vadászol? viselsz olyan ruhát, amely szőrmét tartalmaz? van akinek ez visszatetsző.

nyilván az lenne az ideális világ, ahol minden a te/az én normáimhoz igazodik, de úgy néz ki, hogy mi nem vagyunk képesek meghajlítani a teret, sz'al akkor jobb, ha toleráljuk azt, ami lehetséges. ha nálad ebbe nem fér bele a homoszexualitás, akkor nem fér bele.
miért gondolod, hogy az én értékrendem az, ami kifordult?

egyébként bűntetnéd a homoszexualitást? s milyen alapon? vallási meggyőződésre vagy kultúlis hagyományokra hivatkozva?
az, hogy a katolikus egyház nem szentesíti esetleg, szíve joga, nem kötelező abban a klubban résztvenni, ellenben államként mire hivatkozva tagadod meg tőlük ugyanazokat a jogkövetkezményeket és védelmet, melyet egy heteroszexuális párnak megadsz? mi a védendő jogtárgy? persze a "csak mert" vagy a "gittrágás" is egy válasz... ám ezen az alapon nem emelhetjük fel a szavunk a nem osztrák állampolgároknak járó kevesebb családi pótlék miatt sem. miként azon sem, hogy a uk-ben más elbírálás alá essen egy nem brit állampolgár hasonló esetekben. ezen az alapon az is rendben van, hogy nekem 1200km-t kell utazni, ha szavazni akarok, míg a nagyváradi csak a postáig megy el.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.27. 07:19:42

@Sir Bates dö Hól:
Eszem ágában sem lenne büntetni. Ne magyarázzál bele semmit. miért büntetném? Ugyanolyan természetes dolog mint a heteroszexualitás. Csak ne tolják az arcomba. Én sem tolom az enyémet az ő arcukba.
Nézd, az arachnofóbia gyakori jelenség. Én egy időben tartottam 50 madárpókot. Képzeld el ha a vállamon egyikkel beültem volna egy vendéglőbe. Mikor kirúgtak volna mint macskát szarni akkor tüntettem volna a toleranciáért. Jogosan kérdezhetem meg hogy ugyan miért ne jelenhetnék meg valahol madárpókokkal? Jaa hogy az emberek többsége arachnofóbiás. Igen tudom. Pont ezért nem viszem ki őket a lakásból.
Semmi bajom a melegekkel. Abszolút támogatom hogy gyerekeket fogadhassanak örökbe. A buzzancs magamutogató ratyikkal van bajom.

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 09:13:54

"Egy tökös kormánynak ezt teljes mellszélességgel vállalni kell vasárnap délben mikor minden ellenzéki birka ráér. Mi volt ez? Milyen kisstílű pitiáner megoldás? Féltek bazmeg? Kitől? ETTŐL az ellenzéktől? "

Posztercimbim, szerintem csak az objektivitás kedvéért kifogásoltad ezt ugye? E sorok előtt taglaltad Kunhalmi mutatványát és az a magyarázat a kormány "gyávaságára" !
Ha úgy csinálják ahogy te javasolod, akkor abból performanszot kerekítenek a féleszűek. Ez mindössze előrelátó és felelősségteljes gondolkodás, minek ingerelni az idegbetegeket!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.27. 12:19:56

@Helga Beauty Salon:
Óriási tévedésben vagytok. A szobor jelkép. Sem a felállítása sem az eltávolítása nem technikai kérdés. POLITIKAI kérdés. Egy Horthy szobrot sem az éjszak leple alatt avatnak fel sunyiban az ellenzék háta mögött. Ha a szobor felavatása teljes mellszélességgel vállalt dolog akkor az eltávolítása is. Ócska ostoba duma az hogy hát a belvárosi forgalom meg közlekedés meg a csillagok állása holdfázissal kombinálva...
Lófaszt.
Nem akarok állást foglalni a szobor státuszáról arról hogy el kellett távolítani vagy nem, mindössze azt mondom hogy a módja egy sötétben bújkáló sutyerák tajparszt módon kivitelezett szégyenteljes cselekedet volt.
Az ilyen dolgok hiteltelenítenek el egy kormányt.

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 12:33:26

@diggerdriver: Szíved joga így látni, az én véleményem pedig az, hogy az ellenzék érdemi tevékenység helyett túlpolitizál és túlhisztériázik mindent, reakciói mára kiszámíthatóan mindenben szélsőségesen ostobák és mindezeket az itteni és a külföldi sajtó hősi küzdelemként tálalja! Gyáva vagy sem, kikerülték hogy Varjú a rakodók elé feküdjön, Kunhalmi meg lefejelje a daruskocsi lökhárítóját a sajtó képviselői előtt!

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 14:47:33

@diggerdriver: nem magyarázok bele semmit, csak az álláspontodra voltam kíváncsi: most már tudom. igen, nekem is visszatetsző a "A buzzancs magamutogató ratyikkal".
de ez nem ugyanaz, mint az "I'm gay & I'm pride", mert ez nyilván csak egy reakció volt a hátrányos megkülönböztetésre. amennyiben moon nem lenne kampány ellenük, akkor ők sem így viselkednének "csakazértis" daccal. én itt nem verem a mellem, hogy magyar vagyok, de mikor azt hallom a másik asztalnál, hogy a kkeuiak így, úgy, akkor azért impresszíven elmagyarázom nekik, hogy pontosan miben különbözik a nyugat a kelettől.
(én az örökbefogadás kérdésében bizonytalan vagyok, amennyiben van heteroszexuális pár, inkább őket preferálnám, de én nem vagyok szakember)

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 14:52:14

@Quercus erdész: persze, ez érthető, én sem olvasok eredetiben arab klasszikusokat, mivel egy írásjelet sem ismerek arabul... ahogy látom, te a magyar nyelvvel vagy hasonló helyzetben, de nem vagy egyedül, évente ezrek kerülnek ki az oktatásból funkcionális analfabétaként, nemcsak moon, hanem szerte a világon (itt froban is, de ugyanez a tapasztalatom a uk-vel kapcsolatban is)...

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 14:56:53

@Helga Beauty Salon: hájas testvér! ha még az ablakzsiráf mondatait sem tudod értelmezni, akkor miért erőltetsz egy összetettebb szöveget?...

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 18:54:58

@Sir Bates dö Hól: És ezt pont a világ legnagyobb szövegfélreértelmező hülyéje mondja! :P

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 19:02:15

@Sir Bates dö Hól: persze, ez érthető, én sem olvasok eredetiben arab klasszikusokat, .....

Pedig bemásolhatnál valami szerelmi vallomást egy tevéhez, miközben aktuálpolitikai kérdéseket boncolgatsz! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.27. 19:06:39

@Sir Bates dö Hól:
Aha. Na most figyelj. Reakció a hátrányos megkülönböztetésre???
A világ talán legmelegtoleránsabb városa Amszterdam. Ott 6 napig tart a pride. Figyelsz? HAT napig. Elképzelem hogy Amszterdamban vajon milyen iszonyatos üldöztetésben van részük hogy HAT nap kell az elfogadtatásukhoz. Rohadt szemét hollandok undorító homofób népség. Hozzájuk képest mi magyarok hatszor elfogadóbbak és toleránsabbak vagyunk.
Ugye?

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 19:08:07

@Helga Beauty Salon: hájas testvér, valamit nagyon félreértettél!
nem azért nem hívtalak még randira, mert egy

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 19:12:12

@diggerdriver: jó a párhuzam, amennyiben eltekintek attól, hogy ott ez már inkább népünnepély, fiesta, turistalátványosság, a kontextust is hagyjuk a fenébe a jelentéstartalmakkal egyetemben;-)...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.27. 19:17:21

@Sir Bates dö Hól:
Hol a vége? 365nap? A heterók üldöztetése, átnevelése?
Mert ugye a tendencia lekövethető.
Üldözik őket.
Büntetik.
Nem büntetik.
Elfogadják.
Népszerűsítik.
Egy nap.
Hat nap.
Büszkék rá.

....kötelező lesz.

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 19:24:57

@diggerdriver: te melyik szinten adnád be a derekad?
én nem tapasztaltam még azt, hogy népszerűsítenék, de nyilván nem figyeltem rendesen...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.27. 19:28:05

@Sir Bates dö Hól: Te írtad:
"népünnepély, fiesta, turistalátványosság"

Nem tűnik zártkörű klubnak.

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 19:35:39

@diggerdriver: "A világ talán legmelegtoleránsabb városa Amszterdam. Ott 6 napig tart a pride. Figyelsz? HAT napig. "

Olyan mint a világ teremtése! Hat nap pride, a hetedik napon meg nem tudsz ülni! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.27. 19:42:25

@Helga Beauty Salon: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Csakis a tolerancia és elfogadás jegyében.

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 19:46:19

@diggerdriver: szerintem ebben egyetérthetünk, mint toleráns homofóbok...

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 19:54:50

@Helga Beauty Salon: akkor ne legyél szalonnáci... jeleztem már, az, hogy valaki kőkemény antiszemita, az érzelmi állapot, azzal ugyanúgy nem lehet mit tenni, mint egy meleggel vagy egy a spenótfőzeléket zsigerből elutasító személlyel... csak ne sunyin csináld, ne tagadd le!... ennyi... nem a píszít kérem rajtad számon, annak túltolását én is károsnak tartom. itt egy blog, ahol beszélgetés, eszmecsere folyik, ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor kérdezd meg, válaszolni fogok, s téged sem vamzerollak be a másikon, hogy "ott bezzeg azt mondtad!"...
ott az a dolgod, valamiből élni kell, én ne tudnám;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 20:45:21

@Helga Beauty Salon: szerinted van lelkem?
(nem, csupán nem gondolom, hogy valóban olyan tajparaszt hájas testvér vagy, mint ahogy máshol nyomod. ez nem a gyengeség jele, de mégis egy földrészen kényszerülünk élni, sz'al akár kommunikálhatnánk is. de áll a retúrjegy nélküli ajánlat is;-))

Helga Beauty Salon. 2019.01.28. 09:16:18

@Sir Bates dö Hól: Nananana! Az én tajtparasztságom interaktív, egy kezdeményező fél minden esetben fellelhető ilyen jelenségek környékén.
Felőlem beszélhetünk normálisan is, bár itt is visszanézhető hogy ki címezett először kommentet a másiknak felkóstolós tartalommal. A retúrjegy nélküliséget nem tudom hogy érted, mindig szoktam tudni "válaszolni" a felvetett témádra és "megoldási" javaslataim is szoktak lenni! :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.02.02. 15:30:11

@diggerdriver: Haver!Úgy beszélsz,mint egy fideszes!
Utolért odakint a NER?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.02.02. 16:51:09

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Igen. Nektek csak ez a két út létezik. Libsi vagy fideszes. Ha nem az egyik akkor a másik. hogy választ adjatok egy tök egyszerű kérdésre arra már nem telik. Évek óta sírva könyörgök hogy drága libsi barátaim izzadjatok ki egy kibaszott kúrva nevet aki végre képes leváltani Orbánt és a hazát fényre deríteni. Mi a válasz?
Fideszes vagy.
Na ennyire telik tőletek.

Helga Beauty Salon. 2019.02.04. 12:24:32

@diggerdriver:

Igen. Nektek csak ez a két út létezik. Libsi vagy fideszes. Ha nem az egyik akkor a másik....................

Úgy vannak vele mint Wendriner Aladár az oroszlán! Neki a világ artistákból és jegyszedőkből állt! Persze ez csak elméleti hasonlóság, mert a libsik ilyenek, az oroszlán viszont kitaláció, ilyen hülye állat a valóságban nem létezik!

tanato 2019.02.04. 13:14:26

@Helga Beauty Salon: Ezt én itt is már ezerszer leírtam,nem minden fekete vagy fehér ,van a kettő között is szürke legalább ötven árnyalatban
Minden eszméből ki kell halászni azt ami a lakosság javára szolgál és összemixelni.

tanato 2019.02.04. 13:16:54

@diggerdriver: Hadházy,de főleg Márky Zay,ő már egyszer legyőzte a Fideszt.

Helga Beauty Salon. 2019.02.04. 15:01:31

@tanato: Ezt én itt is már ezerszer leírtam,nem minden fekete vagy fehér ,van a kettő között is szürke legalább ötven árnyalatban
Minden eszméből ki kell halászni azt ami a lakosság javára szolgál és összemixelni.............

Mélységesen egyetértek, de van egy teóriám és ez az általad említett összemixelésből következik!
Ha mást nem tudnak kitalálni, csak azt hogy az ellenoldal jogos intézkedéseit is elutasítják még a józan ész ellenében is akkor tényleg minden fekete és fehér lesz! Ha mindenkit lehülyéznek és lekezelnek aki nem ért egyet az összes ostobaságukkal és a folyamatos orbánfóbiájukkal, akkor egyre többen mondják hogy ezeket soha és inkább lesznek a valamennyire elfogadható lehetőség hívei.

Helga Beauty Salon. 2019.02.04. 15:09:15

@tanato: Hadházy,de főleg Márky Zay,ő már egyszer legyőzte a Fideszt........

Egyszer! Azóta ahogy nézem őket, eléggé furcsa megnyilvánulásaik vannak.
Én Schiffert bírom, pedig itt antiszemitának számítok, de üsse kő, szerintem az elmúlt idők legfüggetlenebb, legkövetkezetesebb politikusa, kár hogy kiszállt a csatamezőről, bár érthető ha ezekkel a nímandokkal nem égeti magát!

tanato 2019.02.04. 15:27:59

@Helga Beauty Salon: Sajnos az LMP lejáratta magát már több soron.

Helga Beauty Salon. 2019.02.04. 15:41:02

@tanato: Az LMP Sciffer idejében sem jött be. Az a társelnöki rendszer volt egy orbitális debilség. Egy pártnak vezető kell, aki meghatározza az irányt, az ilyen "demokratikuskodás" életképtelen, látható is az eredménye náluk.
Schiffer jól lát szerintem sok mindent és amiben nem értek egyet vele, arra sem tudom azt mondani hogy nem következetes.
Ez azért a mostani sok köpönyegforgató szarházi között becsülendő tulajdonság, a politikában ismert ugyan a reálpolitika, de az felismerhető és szerintem is szükségszerű, de az elvtelenség nem elfogadható!

tanato 2019.02.04. 15:44:33

@Helga Beauty Salon: Na köpönyegforgató politikusokból túltermelésben vagyunk.

tanato 2019.02.04. 19:46:41

@Quercus erdész: Pedig anno Schiffer szimpatikus volt nekem.

tanato 2019.02.05. 16:26:54

@MAXVAL bircaman közíró: Hogy ma milyen azt nem tudom nem szerepel már a médiában.

Helga Beauty Salon. 2019.02.05. 17:56:30

@tanato: Hogy ma milyen azt nem tudom nem szerepel már a médiában..................

A szereplést már birca szállította ahogy látom, nekem a fészen is be van jelölve, olyan amilyen mindig is volt, józan és korrekt!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.02.05. 18:51:43

@tanato: @MAXVAL bircaman közíró: @Helga Beauty Salon: Egyetlenegy baj van vele. Nem elég gengszter. Orbánt egyszer tudta úriember leváltani pusztán azért mert úriember volt. Medgyessy.
Ez a kártya már ki lett játszva mégegyszer nem kerül játékba.

tanato 2019.02.05. 22:49:54

@diggerdriver: Medgyesy az tényleg gentleman volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.02.05. 22:54:36

@tanato: Azért tudott nyerni. Mert pont az ellentéte volt Orbánnak. A kocsmai duhaj meg a kifinomult úriember. De ezt csak egyszer lehet kijátszani.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.02.10. 09:58:59

@MAXVAL bircaman közíró: Ez így van. Sőt a legfőbb ismérve bármilyen vita esetén.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.02.16. 17:33:18

@diggerdriver: Jézuistenfasza!
Te mit keresel ott kint,ha az itthoni szellem tetszik neked?!
süti beállítások módosítása