HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Én már egy jó ideje kizártam a napi politikát az életemből, a portfolio, és az in... (2024.04.19. 20:03) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

A blogger

2015.09.05. 19:16 diggerdriver

Amióta aktív blogéletet élek elég sokan megmondták már hogy ki vagyok. Voltam liberálbolsevik SZDSZ fan, voltam szélsőjobboldali fidesznyik,  náci antiszemita és zsidóbérenc egyszerre. Egyéb jelzőket nem is említve.

Való igaz nem szoktam mellébeszélni és nem érdekel kinek a tyúkszemére lépek rá.  Van nekem egy nagyszerű védőpajzsom amit pofátlanul használni is szoktam. Ez pedig az hogy én végül is egy aluliskolázott proli vagyok akinek jogában áll hülyének lenni. Amilyen tudásanyagot életemben összeszedtem és amilyen következtetéseket levonok abból egy jó esetben is félművelt proligyerek képe rajzolódik ki, és ezen nincs mit cáfolni. Úgy vagyok vele mint a csörgősipkás udvari bolondok hogy mindig kimondhatom amit igazságnak gondolok de ha betalál akkor mondhatom azt hogy bocsánat én csak egy hülye(melós) vagyok.

Magyarország a cimkegyártás és a beskatulyázás országa. Aszerint ítélnek meg embereket hogy mit eszik, mit néz a tv-ben, hol vásárol, milyen autóval jár, milyen ruhát hord, és még lehetne sorolni. Ezekből komplett jellemrajzokat állítanak fel. Néhány mondat után már megállapítják hogy Fideszes vagy Szoci, hogy náci vagy liberális. A magyar ember színvak. Csak fekete-fehérben lát. A „Szürke ötven árnyalata” neki ismeretlen fogalom.

Mi van ha én azt mondom hogy támogatom a halálbüntetés visszaállítását, a sorkatonaság újbóli bevezetését, a Makarenkói nevelési elveket és különbséget teszek buzi és meleg között.

Ugyanakkor egyetértek a melegházassággal sőt még jobban azzal hogy a melegek gyerekeket nevelhessenek, egyetértek a könnyűdrogok legalizálásával, az abortusszal és az eutanáziával.

Na most akkor tisztelt közönség , határozzák meg hogy ki vagyok. Melyik táborhoz tartozok?

Mindig arra törekedtem hogy az érem másik oldalát is megmutassam. Hogy próbáljak más oldalról is láttatni dolgokat. Számtalan konfliktus és internetes csörte következett ebből. Nem bánom.

MINDEN HARCOT MEG KELL VÍVNI.

Az egyén nyomot hagy maga után a világban.  Mikor egy régi  százéves csatornát bontunk akkor elgondolkodok rajta hogy vajon kik építették, hogyan éltek, milyen körülmények között dolgoztak?

Mi a sorsuk a kimondott gondolatoknak a leírt szónak? Ha majd egyszer a távoli jövőben mikor egy diggerdriver  bont egy öreg épületet a Madách téren és a romok között kezébe akad egy plakát valami Diggerdrájver előadásról, vajon elgondolkodik rajta hogy kik alkották, kik játszották, ki írta, mi lett velük milyen életet éltek? Esetleg rákeres erre a blogra, és elolvassa ezeket a sorokat, mit fog gondolni? A korszerű adathordozók, a könyv  az újság, a TV, az internet meddig őriz meg bennünket?

Mindez nem lényeges. Az igazán fontos az hogy MOST mit tudunk adni. Bagossy Lacinak email váltásaink közben többször visszatérő mondata hogy ez a színdarab még sokáig örömet fog szerezni az embereknek. Aztán ezen egy kicsit elgondolkodtam. A munkák többségének produktuma általában nem közvetlenül okoz örömet. Ha jól működik egy csatorna aminek építésében résztvettem azért nem fognak engem emlegetni. A szórakoztatóipar más. Az azonnali örömszerzésre épül. A rendező, a stáb, az előadó azonnali reakciókra számíthat. Szellemi terméket adnak elő ami közvetlen kapcsolatban van a közönséggel. A színpad és a nézőtér nem egymástól független egység. Az előadás alatt egy komplett egészet képező közös  organizmus az egész színházterem. A közönség legalább úgy hat az előadókra mint színészek a közönségre. Ugyan semmi köze a fizikának a szórakoztatóiparhoz de nem tudom más szavakkal mondani minthogy a hatás ellenhatás törvénye ott is jelen van.

Ebbe a körbe kerültem én be ezzel a bloggal. Örömet szereztem sok embernek. Jó ezt leírni.

Voltak nehéz pillanataim. Szerencsére  van mellettem valaki aki  hisz bennem és átsegített a nehézségeken. Sokat köszönhetek neki.

A blogírás mostmár az életem részévé vált. Mindenről írok ami érdekel, márpedig sokminden érdekel. Nem mindig a népszerű álláspontot képviselem. Nem akarok elvárásoknak megfelelni. Nem akarok polkorrekt módon írni. Ha megkérdik rasszista vagyok vagy nem akkor azt mondom hogy igen. Holnaptól mondhatnám azt hogy nem. Akkor hazug ember lennék. Viszolygok a homoszexualitástól vagy nem? Igen, viszolygok. Ha mást mondanék hazudnék. Soha nem ártanék egy melegnek sem. Teljes jogú tagjai a társadalomnak és mindenben egyenjogúnak kell lenniük. Soha semmilyen megkülönböztetést nem tennék az irányukba. A viszolygás ettől még megvan.

Ha ez a blog nem generálna vitákat azt kudarcnak élném meg. A vita az egy stratégiai játék mint a sakk. Ugyanolyan lényeges a megnyitás és sok lépéssel előre kell gondolkodni. Lehet konfliktuskerülően is írni. Ismerek ilyen embert, embereket. Jó blogokat írnak de én nem TUDOK olyan lenni. Persze ez baj hiszen rengeteg ellenséget szereztem már magamnak.

Ha viszont nem tudok olyan lenni akkor legalább ezt a konfrontációs stílust próbáljam tökéletesíteni. Nekem elég ha a megmaradt barátaim jó embernek tartanak. Az élet folyamatos kihívás. Az élet művészet. A kompromisszumkötések művészete és a túlélés művészete. Ezekből aztán kinek több, kinek kevesebb jut.

Harcolunk a családunkért, a munkánkért, a baráti kapcsolatainkért, az egészségünkért, az életünkért.

MINDEN HARCOT MEG KELL VÍVNI

Maradjunk ennyiben.

 Köszönöm hogy elolvastátok.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr837763178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.05. 19:25:48

Те tudod.

Engem se lehet egyértelműen egyik irányzathoz se besorolni.

Hagyományosan jobboldali vagyok az erkölcsi kérdésekben, azaz pl. ellenzem a homoklobbi terrorját, a feminizmust, a genderelméletet, az abortuszt, az ateizmust, a nihilizmust, s más hasonló gyomorforgató jelenségeket.

A gazdasági és szociális kérdésekben meg baloldali vagyok. A nacionalizmus és a globalizáció kérdésében is.

©________ 2015.09.05. 20:28:51

Ugye nem kell leirni reszletesen mindenkinek,max?

2015.09.05. 20:39:52

Hiába no. Amíg az ember fiatal, aktív szexuális életet él. Megöregszik, aztán már csak aktív blogéletet. DDD

2015.09.05. 20:57:55

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Egyetértek Max. Bár én az általad felsoroltakon túl, még ellenzem a végbéltükrözést is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 21:03:14

@Quercus a favágó: Nagyon hülye vagy:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2015.09.05. 21:06:38

@diggerdriver:

Most mé? Emlékszem, olyan 20 éves lehettem. Megdugtam a csaj, aztán az anyját, aztán megkérdeztem: a nagyi nincs itthon?
Most meg.....sör nincs itthon?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 21:15:59

@Quercus a favágó:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 21:16:54

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Az a szerencse hogy nem vagyunk egyformák. Unalmas lenne a világ...

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.09.06. 23:45:41

na most valami okosat akartam volna írni, de meggondoltam magam a kommentek láttán :-D

terrer 2015.09.07. 14:24:34

@diggerdriver:
Milyenek is vagyunk valójában?
Természetesen... többfélék.
Olyan ember nincs, aki vegytisztán csak ehhez vagy ahhoz az irányzathoz tartozik! Nem ezredmilliméter-pontos esztergán készítettek bennünket, nem patikamérlegen mértek ki, inkább annyifélék vagyunk, ahányan csak létezünk...
Azt lehet csupán nagyjából megítélni, melyik irányzathoz-elvekhez tartozunk a LEGINKÁBB, de még ekkor is lehet, hogy nem is nagyobbrészt, hanem csak pl. 30 %-ban vagyunk liberálisok, aztán 20-20-20-10 %ban meg mások. Perszehogy egyszer ide, egyszer oda sorolnak bennünket!
Mindenesetre hiszek abban, hogy létezik egy "derékhad", akik minden irányzatnak a "normális" részét teszi magáévá! A te példádnál maradva: nem akarunk homók lenni, de nem is akarunk ártani nekik (felőlünk házasodjanak is, csak ne legyen kötelező!). Sokszor őszinték vagyunk, de azért van bennünk jóérzés is, és nem a másik anyjának halála napján döngöljük őt földbe. Nem akarjuk minden bűnöző halálát, de azért 1-2 gyerekgyilkost látnánk már a másvilágon. Helyeselnénk, ha ezek a mai nyegleó kamaszok gatyába rázódnának az egyhetes hadgyakorlaton, de nem akarjuk, hogy a sorkatonaság csupán abból álljon, hogy a nyírségi négyelemis pszichopata szopassa a kopaszokat halálra, helyeseljük, ha a gyereknevelés következetes, megvan a kellő szigor, és nem csak dicséretet kap a gyerek akkor is, ha rossz. Ha már az alkohol engedélyezett, akkor nem értjük, hogy a kevésbé ártalmas fű miért nem, nem értjük, miért kell a nemtervezett gyereket a nyomorba megszülni, és nem tudjuk, a nagymamának miért kötelező a rák végstádiumát iszonyatos szenvedések közepette végigcsinálni, amikor ő már rég menekülne a megváltásba, és persze majd mi is.
Magyarán: minden irányzatból kiszedegetjük a NORMÁLISABB RÉSZÉT.
Digger, valószínű, te is "normális" vagy. Nem értem, mi ezzel a bajod, miért akarnál inkább mindenben ugyanazon irányzathoz tartozni? Minden elvrendszerben vannak ám rossz részek és téves mellékutak is, nem szükséges mindet végigjárnunk... szerintem semmi baj ezzel.
Szedjük csak ki bátran mindből azt, ami jó! A többit meg hagyjuk meg a fanatikusoknak. Ők még azt is élvezik, ha nem jó...

terrer 2015.09.07. 14:50:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: a jelenség magyarázata az, hogy a régi jobb-és baloldali besorolás úgy marhaság, ahogy van. Az csak egy adott politikai berendezkedésre (francia konvent) vonatkozott, de semmiképpen nem alkalmas emberi beállítottság jellemzésére. Az csak a balszerencsénk, hogy ez a köztudatban így megmaradt.

Az emberi beállítottságot sokkal inkább a szabadelvűség/konzervativizmus írja le! A konzervatív híve a múltban kialakult emberi értékeknek (hagyomány, tisztelet, erkölcs, DE a "baloldali" Robin Hood-effektus is - a túlzott gazdagság elítélése). A szabadelvű (anarchista) szerint meg mindent szabad az egyénnek, a csendes többség meg szopja le - ő vonulgat, felforgat, a többséggel szembemegy, hivalkodóan gazdag (vagy kritikátlanul azok seggét nyalja), kritikátlanul erkölcstelen, hazátlan, sőt globalista: bárhol máshol jobb lenne neki, mint ahol jelenleg él.
Előbbit nagyon helytelenül a jobboldallal azonosítják, pedig a jobboldali, az született kizsákmányoló kapitalista, a konzervatív meg nem az, inkább igazság-párti. A szabadelvűt meg tévesen a liberálissal, a baloldalival tévesztik össze, pedig utóbbi, a liberális NEM ANARCHISTA, az nem akar a másik kárára terjeszkedni, CSAK ADDIG, amíg nem zavar másokat. A szabadelvű-(anarchista) viszont pont lesz.rja, kárára van-e másoknak, és szívesen gazdagodik elvtelenül a többiek rovására.

Tehát a konzervatívokban (éppúgy, ahogy a szabadelvűekben is) vegyesen találhatók jobb- és baloldali elemek IS. A jobb/baloldal feloszlás azért volt rossz, mert egymással kibékíthetetlen ellentétben levő tulajdonságokat akart egybegyúrni, ami nem lehetséges. (Tipikus karikatúrája ennek a "szociálisan érzékeny bankár", meg az MSZP végnapjai, amikor a Bajnai Gordon nevű gyáros énekelte az Internacionálét, hogy "föl, föl, te éhes proletár":-))))))))))))) )

Az emberi tulajdonságokat sokkal pontosabban-logikusabban osztja ketté a konzervatív-szabadelvű-típusú felosztás. Te vagy az egyik végpont, a konzervatív. Gyurcsány Ferink meg a másik, aki szerint (lásd ugye őszödi beszéd) bármekkorát lehet hazudni, csak járjon némi haszonnal. Most is befogadott a házába 10 menekültet, pedig az állami vagyonból ki... hm. privatizált MOTIM jövedelméből tellett volna neki egy ezer fős menekültszállás létesítésére is.
Hát ez ilyen.

2015.09.07. 18:49:01

Boccs, ide teszem:

"A legolvasottabb horvát napilap, a Vecernji List A magyar rendőrök rosszabbak mint a terroristák címmel közölt írást hétfőn. Hassan Haidar Diab újságíró, a lap munkatársa Ausztriában három menekültet is megszólaltat. Egy 25 éves szír férfi szerint a Iszlám Állam terroristái kíméletesebbek voltak a magyar rendőröknél. Egy másik szír férfi azt állította, hogy amit Magyarországon átéltek, az egy "borzalom" volt, szavakkal leírhatatlan. Állítása szerint a magyarok egy román határ melletti börtönbe zárták őket, három napig nem kaptak enni, ha valamit kérni mertek, gumibotokkal ütötték őket és hozzányúltak asszonyaikhoz. Egy harmadik, magát szír menekültnek valló férfi arról számolt be, hogy a rendőrök megpofozták és leköpték őket."

Nem igazán akarok már hozzáfűzni ezekhez a dolgokhoz semmit. Azzal nincs különösebb baj, hogy ezek az arab cigányok ilyeneket mondanak. Az indokaik világosak.
A baj azzal van, még mindig nagyon sokan nem értik, hogy itt már egyértelműen Magyarország lejáratásáról van szó.

terrer 2015.09.07. 19:22:00

@Quercus a favágó: nyugi, ugyanezek a szövegek mennek német, angol, amerikai lapokban is.
Nos, ha valaki még mindig azt hiszi, hogy nem gyarmatosítható, huszadrendű csicskának vettek fel minket az unióba, hanem egyenlő jogú partnernek, annak csak ennyit tudok mondani:
"ugyanmár, Királylány...:-o"

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.07. 20:04:37

@terrer:
Akar a franc valamelyik irányzathoz tartozni.
Pontosan arról van szó amit mondasz hogy mindenki másképp van összerakva viszont Magyarországon már azért is cimkét ragasztanak rád ha Tesco-ban vásárolsz.Ha nem német prémiumautód van akkor senki vagy.
A magyar ember csak szekértáborokban tud gondolkodni.
Ő és én. Ők és mi.

Ez a konzervatív-szabadelvű dolog érdekes téma.
Semmi sem áll távolabb tőlem mint a szabadelvűség vagy anachia. A hagyományos kispolgári létben hiszek.
Ugyanakkor tudjuk jól hogy a konzervatizmus vagy az úgynevezett polgári tisztes jómód milyen álszent tud lenni. Bizony a színfalak mögött sokkal erkölcstelenebb élet zajlik sokszor mint szabadelvű közösségekben.

©________ 2015.09.07. 20:04:55

Ez a horvat blikk lehet.

2015.09.07. 20:40:08

@diggerdriver:

Ugyan azt játsszák, mint a a zámolyi cigányok. Azért kell az ilyen duma, mert így abban bíznak, hogy ha nem kellenek a fritzeknek, akkor sem fogják visszatoloncolni őket Magyarországra, ahol így bántak velük.

2015.09.07. 21:32:40

@Czóbel Minka: Ma a Guardianben olvastam hogy az egyik 'menekult' azt mondja, Mo. olyan mint a Daesh ('iszlam allam'). Nekem csak annyi jut eszembe az osszes ilyen kommentrol, hogy oke, akkor nem kell Mo.ra menni. Komolyan, mintha turistautra fizettek volna be es most reklamalnanak... Ertem hogy rosszak a korulmenyek Roszken, de most komolyan, mit vartak? Egyebkent en kezdettol fogva azt gyanitottam hogy direkt hagyjak a magyar hatosagok hogy rossz korulmenyek kozott legyenek az erkezok, annak erdekeben hogy Mo.ot nyilvanitsak 'nem biztonsagos orszagnak' az EU hatosagok ahova nem lehet visszakuldeni menedekkeroket.

2015.09.07. 21:37:15

@diggerdriver: "Magyarországon már azért is cimkét ragasztanak rád ha Tesco-ban vásárolsz."

Merjél a Tesco-ban dolgozni! Azért mi vár rád. :D

Szomorú, hogy ennyire fekete-fehér minden sok embernél. Ez a másik 50% nálam, amiért el akarok innen menni. Nem igazán lehet v. szabad ellent mondani bárkinek is, mert akkor rögtön ellenség leszel. :(

soad1221 2015.09.08. 09:56:54

@Mirjam2: ha ennyire rafináltak, ám legyen :D

egyébként mikor olvastam a horvát újság cikkéről én felröhögtem... És javaslom mindenkinek, ezen a szinten nem szabad mást tenni csak röhögni... :)

Auralianus 2015.09.08. 17:08:04

Ahogy egy-egy (társadalom)politikai kategóriával, úgy egy adott kormány X időpontban "elkövetett tetteivel" sem lehet mindig tökéletesen azonosulni.

Természetesen esnek bizonyos túlzásokba a menekültkérdés kapcsán is, minthogy a blogbejegyzés is egyértelműen túlzó felütéssel indult, de azért amellett ne menjünk már el szó nélkül (és szabad akármilyen álláspontot is képviselni a menekültügyben) hogy adott egy önmagát mindenkinél okosabbank képzelő vidéki festőművész (akarom mondani focista és látnok) aki szerint AZ a csapatjáték, hogy ő megmondja a frankót (mindenkit lehülyéz) majd az ellenvéleményeket személye és népe elleni provokációnak minősítve folyamatosan visszautasítja az együttműködés minden formáját egy csapatjátékban, mondván ,hogy "nélkülem úgysem tudtok nyerni" és azt hiszi a végén majd mindenki annyira megijed, hogy inkább engednek neki.

Ez a stratégia hibás. Mint a kezdő bejegyzés is jelzi, a vitában kell, hogy legyen stratégiád.. de azt sem árt tudni, hogy mit is szeretnél elérni. Aztán a stratégiai célokat lebontod kisebb taktikai feladatokra és megkezded a végrehajtást.

Legyen szó akár menekültkérdésról, melegházasságról, globális növekedési stratégiáról vagy gyermeknevelésről, azt gondolom az eszközöket mindneki maga választja. Aztán a végén attól függően ítéli sikeresnek a módszereit, hogy elérte-e amit akart.

A hiba ott kezdődik, amikor valaki nem tud a taktika meg a stratégia között különbséget tenni és a taktikai sikereit azonosítja a stratégia győzelmével.

Na ITT Kezdődik a különbség a "normális", meg az összes többi féle ember között. A "jobboldali", "baloldali", "konzervatív" stb. megreked a módszertannál, aki nem maga alkotja a stratégiáit, az a taktikai megvalósítás szintjén "fagy be" és nem képes később változtatni, "finomhangolni" a terven amelyet nem ő alkotott.

Igazán szabadon ugyanis csakis a normális emberek képesek élni, a többiek vagy másokra vannak utalva, vagy sosem lesznek képesek megvalósítnai a céljaikat...

.. innen közelítve szerintem az is érthető, hogy Magyarország miért ott tart ahol: még egyetlen "normális" kormányzata sem akadt és ennek oka abban keresendő, hogy a lakosság maga sem gondolkodik "normálisan". A saját maga árnyékát átugrani a legnehezebb mindenki számára, de az igazi kudarc, ha meg sem próbálja.

Ezt a blogot azért szeretem, mert egy - szerintem - kitűnő próbálkozás erre. Nem csak a blogot szeretem, de a kommentelők többségét is szívesen olvasom. Kit mosolyogva, kit töprengve, de igen kevés olyan akad akit inkább átgörgetek :)

Szóval ha az egyik célja az, hogy örömet okozzon és szórakoztasson, részemről megerősíthetem, hogy ezen a téren igen sikeres.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.08. 21:52:00

@Auralianus:
Örülök hogy tetszik a blog. Igen az a cél hogy örömet okozzak embereknek az olvasásával.
Egyébként ez a "Blogger" poszt a századik posztom.
Fene se gondolta hogy ez lesz belőle...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
süti beállítások módosítása