HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: www.youtube.com/watch?v=CeBzzs2-nTQ (2024.04.25. 20:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Kihasználva...

2017.05.04. 22:05 diggerdriver

Amióta írom ezt a blogot folyamatos félelem van bennem hogy egyszercsak nem tudok miről írni. Hogy elfogy a téma. Aztán persze mindig van valami, de ha azt kiírtam magamból akkor mindig visszatér a félelmem. Na mindegy ezt csak úgy közbevetőleg mondom a mai poszt előtt.

Mióta kijöttünk ide szinte állandóan hallom hogy minket itt kizsákmányolnak meg kihasználnak, és ennek a betetézője Lázár Annyitisér Jánosnak a legutóbbi aranyköpése hogy a magyarok rabszolgák külföldön. 

Ok. Induljunk ki ebből. Tegyük fel hogy igaz. Akkor miért is vagyunk itt? Miért jött ki félmillió magyar? Hogy kizsákmányoljanak? Rabszolgának? 

Félve kérdem, OTTHON mik voltunk? Nem voltunk rabszolgák? Ugyanezt a munkát végeztem ötödannyi pénzért. Az ugye nem kizsákmányolás? A MAGYAR ember a MAGYAR embert ugye nem használja ki? Otthon a szar is édes mert az MAGYAR szar? Hogy is van ez? Magyar seggbe magyar lófaszt. Külföldön rabszolga vagyok 2500 fontért de otthon NEM vagyok rabszolga 150ezer forintért? Az éttermi mosogató  kizsákmányolt itt havi 1100fontért de otthon nem az 85ezer forintért. Esetleg a rabszolgatartásnak vannak egyéb ismérvei? Ha magyarul használnak ki az mindjárt nem kihasználás ugye? Ha munka közben magyar templom keresztjét látom, magyar harangszót hallok mindjárt nem érzem rabszolgának magam ugye? A hazai levegő az hozzáadott érték a fizetéshez? Az béren kívüli juttatás vagy mi a lómáj? Az adómentes vagy az adózó oldalon van? Három szippantás adómentes magyar levegő felér egy rabszolga felszabadító polgárháborúval?

Félreértés ne essék nem a kifejezéssel van bajom. Mindenkinek szíve joga magát kizsákmányoltnak vagy rabszolgának érezni. De ne kössük ezt államhatárhoz kérem szépen. Azon is lehet vitatkozni hogy hol van jobban vagy kevésbé kihasználva a melós. Csak ne mondjuk hogy OTT igen de ITT nem. Vagy ITT igen de OTT nem. 

Egyébként mi a dráma? Az hogy itt dolgozni kell? Igen, bazmeg itt dolgozni kell. Újat mondok. OTTHON is dolgozni kell. Oda is betelepedett a kizsákmányoló kapitalizmus már vagy 27 éve. 

A munkának pontosan meghatározott piaci ára van. Semmi különbség nincs a karfiol ára és a munka ára között.

Valamelyik nap olvastam egy magyar kivándorolt történetét itt:

 http://hataratkelo.blog.hu/2017/04/28/hullamvasut_es_hitegetes

Az angol építőiparban akar dolgozni és pontosan azokkal a nehézségekkel találkozott mint én mikor idejöttem. Ő Site Manager akar lenni ami a magyarban az építésvezető státusza. Csakhogy az angol építőipari rendszer miatt a két állás még csak nem is hasonlít egymásra. A rendszerek alapjaiban különböznek. Még a beton és a malter sem egyforma Magyarországon és Angliában egyebeket nem is említve.

Nyilvánvaló hogy ha egy gépkezelő vagy egy építésvezető Angliába költözik nem lesz egyenrangú munkaerő egy ott születettel. Hiszen hiába vagyok profi gépkezelő nem ismerem az angol építőipart. Éppen ezért például a gépkezelői jogosítvány kétlépcsős. A második lépcsőt két év után szerezheti meg valaki. Az első lépcsőben a jogosítványra az van írva hogy KÉPZETT gépkezelő. A második, két év után megszerezhető jogosítványra már az van írva hogy HOZZÁÉRTŐ gépkezelő. Mindenki tudja mi a különbség a képzett és a hozzáértő között. 

Az angol rendszerbe beleszületett emberek egyértelműen előnyben vannak velünk szemben. Már az anyanyelv okán is meg a szocializáció okán is. Ez fordított esetben is így lenne. Egy Angliában felnőtt ember tudja hogy hogyan épül fel egy angol ház akkor is ha nem tanulta vagy nem érdekli. Egy Magyarországra került site manager az itteni építésvezető pozícióban nyilvánvaló hátrányban lenne a magyarokkal szemben. Nem tudná kit kell lefizetni például. Meg nem tudná hogy az miért az építésvezető feladata. Melyik magyar építőipari cég alkalmazná? 

Ezeket a hátrányokat nekünk idővel le kell dolgozni. Vagyis itteni gyakorlatot kell szereznünk, esetleg olyan szaktudást vagy szorgalmat kell felmutatnunk amivel kompenzálni tudunk. A mi munkánkat az építőiparban ügynökök adják el. Ahogy a zöldséges a karfiolt. Ha bemegy valaki a zöldségeshez karfiolt venni akkor a kifogástalan hibátlan árut fogja választani vagy a sérültet? Mikor veszi meg a sérültet? Ha OLCSÓBB. Ezzel minden háziasszony tisztában van. 

A cégek ugyanígy válogatnak a gépkezelők vagy a site managerek között. Az én szakmámban szabott órabérek vannak ott nem lehet engem olcsóbbért eladni de azt meg lehet csinálni hogy olyan munkára küldenek amit helyi nem vállal vagy azért mert olyan szar munka vagy azért mert olyan rövid. Annak idején ez iszonyúan rosszul esett nekem. A padlóra tett teljesen.

Aztán amikor megszereztük a gyakorlatot, amikor már BIZONYÍTOTTUNK, akkor leszünk EGYENRANGÚ munkaerők. Sőt akkor már én leszek előnyben mert hajlandó vagyok szombaton is dolgozni amit a helyi munkaerő nem vállal. Akkor már egyik munka után kapom a másikat és az ügynökség vigyáz arra hogy megtartson mert megbízhatóan hozom nekik a pénzt.

Aztán ott van a kereskedelmi aranyszabály. "Az áru hiánya növeli értékét". Dolgoztam 10,50-es órabérért is meg 20,50-ért is. Attól függően mekkora a kereslet gépkezelőkre. Egy háziasszony a zöldségesnél bizonyára nehezményezné hogy szezonban is olyan drága az eper mint télen ugyanakkor kihasználásnak tartaná ha 10,50 lenne a szakemberek órabére. 

A magyar rabszolgának nevezi a KIVÁNDOROLT magyart, ugyanakkor a BEVÁNDOROLT erdélyi magyart minimálbérért vagy annál kevesebbért dolgoztatja a birtokán. Érdekes a világ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Előző posztom nagy vihart kavart. Rengetegen támadtak a közönyöm és a pesszimizmusom miatt. Egyetlen embertől fogadom el a bírálatot. Ő az EGYETLEN aki kiment a tüntetésekre. Eredményeképpen a kormány visszavonta a CEU törvényt és Soros Györgyöt a Magyar Köztársaság Nagykeresztjével tüntette ki. Vagy nem így történt? Jól van na lehet kezdek kicsit szenilis lenni...

Az engem bírálók és közöttem egyetlen különbség van. Én VÁLLALOM a punnyadást, én nem tagadom politikai és közügyi, közéleti inpotenciámat. Aki pedig több évtizedes külföldön élés után CEU-s profilképpel tépi a száját az ugyanolyan impotens mint én csak kúrva nagy magyarnak állítja be magát.Na az én szememben nem lesz nagyobb. Sőt...

Popper Péter ezt nagyon zseniálisan megfogalmazta:

" Ha egy társaságban egy pasas elkezd mesélni a szexuális sikereiről, hogy hány nő volt meg neki, és állandóan erről beszél, egy idő után az én lélektani felfogásom szerint nyugodtan meg lehet tőle kérdezni: mondja, mióta impotens? Az ember mindig azt bizonygatja, ami nincs. Hogy hívták az újságokat a Rákosi-korszakban? Szabadság, Szabad Nép, Szabad Száj. Hiszen szabadság nem volt. És így tovább. Továbbgondolva ezt: ha egy tömeg állandóan a magyarságát lobogtatja, ha már a kokárda sem elég magyar neki, hanem Árpád-sáv kell, akkor az csak azt jelentheti, hogy súlyos bajok vannak a magyar identitással".

Én vállalom a közéleti kiábrándultságomat. Lehetnék én is "hazafi". Lehetnék "igazmagyar".Tisztelt honfiúk és honleányok. Engedjék meg nekem hogy egy legyek a szimpla, egyszerű, átlagmagyarok közül. Ígérem nem ártok senkinek, békében tespedek nyugodtan hagyom hogy kizsákmányoljanak, én ezzel meg vagyok elégedve, a söröm itt van mellettem mikor ezt írom, úgyhogy világ proletárjai előre a kispolgári úton csak a kolbász el ne fogyjon a kerítésből.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Befejezésül még egy dologról tennék említést. Néhány birkapásztor már nem tudta hol rúgjon belém és szóvá tették hogy KFC szemetet eszek. Alapállás hogy a gasztrobuziktól hányok, de minimum arcidegrángást kapok. Táplálkozzál tudatosan bazmeg, egyed az organikus lósóskát a biovakond sonkájával csak hagyd hogy én ott mérgezzem magam ahol és ahogy akarom. Közlöm veled hogy LIDL-is Freeway cukormentes narancslevet iszok a munkahelyemen már évtizedek óta, amiben annyi a narancs mint a te organikus ételedben az orgazmus. Külön figyelek rá hogy olyan ételeket vegyek amikben kúrva sok az E betűs vegyszer, amiből már valószínűleg annyi van bennem hogy műanyagban impregnált testem a fáraó papjai sem tudnák jobban tartósítani. Külön figyelek rá hogy mi az amit éppen halálos méregnek kiáltanak ki a gasztroterroristák és azt tömöm magamba kétpofára. Én úgy vagyok vele hogy gyümölcsöt megmosni tilos, a banánt, narancsot héjastól eszem mert így jutok a legtöbb permetszerhez. Állatféléből csak a szteroidokkal felfújt tápon két hét alatt felhízlalt csirkét, disznót, marhát eszem, és jövőre befizettem egy csernobili horgásztúrára mert meg akarom kóstolni az ottani háromfejű, négylábú halakat.

Jó étvágyat.

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr9912466727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.05. 05:32:12

Se itt, se ott nem vagy rabszolga.

Rabszolgának nevezni a proletárt abszurdum. A proletár természetesen kiszolgáltatott egyén, de nem rabszolga.

2500 font Angliában az kb. annyi vásárlóértéken, mint Mo-on 400 ezer Ft.

A munka ára NEM piaci, hanem politikailag meghatározott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.05. 06:22:25

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem, a munka ára piaci. A munkaerőpiacon be vagyunk árazva mint a karfiolok.
Az egy másik kérdés hogy erre az árra hatással van a politika.
A mi szakmánknál maradva ha olyan vállalkozásbarát környezetet teremt és olyan gazdasági helyzetet ami jólétet eredményez vagyis fizetőképes keresletet generál akkor építőipari cégek egyre több lakást fognak építeni vagyis kereslet lesz gépkezelőkre.
A politika befolyással van a munka árára valóban ha ilyen áttételesen is.
Bár ezen nem érdemes rugózni kb olyan tyúk-tojás esete téma.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.05. 07:55:58

@diggerdriver:

Ha piaci lenne, akkor a negyedét se kapnád a mostani bérednek...

tanato 2017.05.05. 11:18:10

@MaxVal BircaMan HJCD: @diggerdriver: A lényeg a fizetőképes kereslet,ha ez megvan akkor meg tudják fizetni a dolgozókat,mert meg tudja a lakosság venni a keresett szolgáltatásokat árukat,amiket a dolgozó előállít.Hiába volna óriási szükség az éhező ,betegségekben szenvedő lakosságnak pl. Kongóban élelmiszerre,eü-re ,orvosra ,nővérre stb,nem fognak emelkedni a mezőgazdaságban meg az ottani eü.-ben a bérek pénz hiányában marad az önellátás,meg a vajákosok,kuruzslók.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.05. 11:28:18

@tanato:

S honnan lenne fizetőképes kereslet, ha az emberek alacsony bért kapnak?

tanato 2017.05.05. 11:35:19

@MaxVal BircaMan HJCD: Természetesen a bér nagysága döntően fontos,ez részben politikai részben gazdasági kérdés,diktatúrákban döntően alacsony/kivéve néhány alapból gazdag pl. olajállamok/demokráciákban magasabb.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.05. 12:33:00

@tanato:

Semmi köze a politikai rendszerhez.

Soroljak neked demokráciákat, ahol jóval a magyar alatti bérszint van?

Ahogy nem-demokratikus államokban is lehet magas és alacsony.

Az olajállamokban se egységes, van ahol magas, van ahol nem az.

A bérszint SEHOL se gazdasági kérdés. Nézd meg Angliában hogyan lett 200 év alatt a bérszint éhbér szintről a mai, kényelmes életet lehetővé tevő szintre.

tanato 2017.05.05. 14:04:02

@MaxVal BircaMan HJCD: Kivételek mindig vannak,de az alap igaz,diktatúrákban a közpénzekből a diktátorok és sleppjük gazdagodnak extrém módon,a köznép szája be van fogva,demokráciákban ezt a SZABD VÁLASZTÁSOK MIATT nem tudják megtenni.Ott juttatni kell lefelé is.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.05. 15:33:46

@tanato:

Semmi köze az egésznek, hogy vannak-e választások.

A legnagyobb ilyen gond éppen a liberális demokráciákban van: az emberek szabadon választanak, csak éppen a hatalom nem a megválasztottak kezében van. Kb. mint Kádár alatt: választhattál parlamentet, csak éppen a hatalom nem a parlament, hanem a Párt kezében volt.

A liberális demokráciák paradoxonja: a hatalom teljesen független a néptől, s még kötekezettsége sincs a nép felé.

Ennél még a muszlim monarchia is jobb: ott az elit köteles a nép érdekeit is figyelembe venni, a vallási etikai szabályok miatt, melyeket nem hagyhat figyelmen kívül.

tanato 2017.05.05. 17:56:50

@MaxVal BircaMan HJCD: A lényeg a szabad választásokon van,a diktatúrákban történő választások természetesen csak színjátékok.

tanato 2017.05.05. 20:55:57

@MaxVal BircaMan HJCD: Tudni nem tudom,de gondolom hogy szabadabb mint a világ más részein.

Főgebra 2017.05.06. 07:32:30

@tanato:
Ott vagy eltévedve, hogy úgy gondolod, fönt a "hatalom" elhatározza, hogy juttat még a népnek.
Hát nem!
Miből?
Először valamit csinálni kell, aztán azt el lehet osztani.
A te gondolkodásod szerint, az Orbán család és az ősfideszesek családja esténként összegyűlik és mint a fonóban, ha úri kedvük úgy tartja, csinálnak egy kis pénzt a népnek, amit "juttat lefelé".
Megint csak, hát nem!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.06. 08:02:02

@diggerdriver:

Mégse tudsz szavazni a hatalom valódi birtokosaira, azokra, hogy kinek a kezében legyen a gazdaság... csak adminisztrátorokra szavazol, akik a nagytőke függésében vannak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.06. 08:02:47

@tanato:

Mihez képest szabadabb? Kubához és Szaúd-Arábiához képest biztosan.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.06. 08:04:29

@Főgebra:

Minden pénz az emberektől van, a pénz nem esik le az égből.

S mindig politikai kérdés, hogy mi az elosztás alapja.

A kapitalista gazdaságban a munkabér se más, az is egy elosztási rendszer, semmi egyéb. Hozzáteszem: igazságtalan elosztási rendszer.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.06. 09:03:18

@MaxVal BircaMan HJCD:
Csakhogy ez nem jelenti azt hogy nincs szabad választás.
Nyilvánvaló hogy a választópolgárokat lehet manipulálni. Nyilvánvaló hogy akinél a pénz, annál a média a fő manipuláló eszköz.
Mindezt elismerem de attól még szabadon választhatunk.
A kommunista rendszerben olvashattál a sorok között meg tudhattad a tutit, csak arra szavazhattál aki az állampárt embere volt.
Most szintén lehet a sorok között olvasni szintén tudhatod a tutit de szabadon választhatsz.
Ha holnap valaki egy fillér nélkül minden háttér nélkül jelölteti magát neked megvan a lehetőséged hogy rá szavazz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.06. 09:41:46

@diggerdriver:

A lényeg: ha van választás arról kell szólnia, ki irányítsa az adott társadalmat, s nem arról, ki legyen x jelentéktelen poszton. Ezen az alapon Kádár alatt is volt választást, választhattál képviselőt, csak éppen annak nulla hatalma volt. Az igazi hatalmat - a Párt vezetését - viszont nem választhattad meg.

A liberális demokráciában a helyzet hasonló, bár persze nem ennyire szélsőségesen, hiszen a megválasztott politikusaknak van hatalmuk ugyan, de az csak erősen részleges, mert a hatalom fő eleme, a gazdasági hatalom olyan kezekben van, melyre a szavazónak nincs ráhatása.

tanato 2017.05.06. 20:26:32

@Főgebra: Az biztos,először szerezni kell közpénzt jó sokat,akár a hazai munkavállalók kisajtolásából akár külföldi forrásból/pl. Kádár rendszerben nyugati hitelek,most EU-s támogatások/.
na ha van jó sok közpénz,abból lehet sokat leosztani a sleppnek,cserébe a politikai támogatásáért.És ez minél inkább így van, fordított arányban a szabad választások tényleges szabadságával.Jelenleg MO:on egy módon tud az átlag dolgozó jobb életfeltételeket csinálni magának/ha nem tartozik a slepp tágabb köréhez/Kimegy dolgozni akár ingázással akár végleges kitelepüléssel.Ez kissé visszafogja a civil lakosság munkaerejének lefölözését.Illetve az általa megtermelt pénzének.

tanato 2017.05.06. 20:30:28

@MaxVal BircaMan HJCD: Én úgy gondolom a nyugati demokráciákban általában szabadabb mint a volt szovjet blockban vagy a 3.-ik világban.Ja és szerintem is nagyon lényeges hogy egy ember ne tölthessen be országvezetői pozíciót haláláig,mert ez a személyiség torzulásához, a csalhatatlanság érzésének kifejlődéséhez , diktátorok születéséhez vezet/het/.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.06. 21:09:25

@tanato:

S akkor miért nincs szinte sehol Nyugat-Európában korlátozás a vezetői posztot illetően?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.06. 21:27:25

@MaxVal BircaMan HJCD:
Pontosan a szabad választás miatt.
Melyik rendszerekben vannak 30-40 évig a végén már akkumulátorról működve vezetők? Ahol nincs szabad választás.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.07. 08:40:44

@diggerdriver:

Akkor most mi a jó: korlátozni a mandátumok számát vagy sem?

tanato 2017.05.07. 09:23:24

@MaxVal BircaMan HJCD: Az elnöki,miniszterelnöki,kancellári vagy akárhogyan nevezzük az elsőszámú államvezetők hatalomban töltött éveinek számát kell korlátozni,akár egyben akár két ciklusra bontva.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.07. 10:11:32

@MaxVal BircaMan HJCD:
Akkor elmondom mégegyszer. Azért mert SZABAD választás van. A kormányváltások jellemzően nem azért szoktak bekövetkezni mert az ellenzék hirtelen megokosodik. Általában azért bukik egy kormány mert ELBASZNAK valamit. Hogy ezt azért erősen szenilis a boss vagy azért mert szarul csinálnak valamit az mindegy.
Nehezen tudnék az angol miniszterelnöknek elképzelni egy Brezsnyev utólsó évtizedeire hasonlító pártelnököt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.07. 10:42:13

@diggerdriver:

Oké, tehát te se értesz egyet a mandátum korlátozásával.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.07. 10:50:06

@MaxVal BircaMan HJCD:
Amennyiben szabad választás van szerintem önszabályozó a rendszer de nem tartom rossznak az USA gyakorlatot sem.
Nekem mindegy mindegyiket el tudom fogadni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.07. 11:00:48

@tanato:
Doki ez nehéz kérdés. Nézzükcsak.
Van egy kis ország ahol egyszerűen nem tudnak kitermelni életképes ellenzéket. Lásd Magyarország. Ha JÓ kormány van akkor hiba lenne a korlátozás hiszen jól csinálják.
Ha ROSSZ kormány van akkor meg kívánatos lenne. Viszont ki dönti el hogy melyik a jó vagy rossz kormány?
Nyilván a választópolgárok. Ha pedig a választópolgárok döntenek akkor olyan mindegy hogy korlátozzuk-e a hatalomban töltött időt.

tanato 2017.05.07. 14:25:37

@diggerdriver: A meccs még nincs lefutva.Azért a jelen hatalom olyan gyorsan törölte az első próbálkozást,hogy lehet benne valami nem zörög a haraszt alapján.Oroszoroszág is törölte az egyébként létező mandátumkorlátozási törvényét./illetve kijátszották/Venezuálában meg most megy a meccs erről/véresen komolyan hullákkal szegélyezve nem olyan lájtosan mint nálunk/
Minden valamirevaLÓ magát csalhatatlannak tudó országvezető csőrét csípik az ilyen törvények,vagy próbálkozások.
Egyébként tudod mire jó még.?AZért hogy tudja,érezze hatalma teljében is hogy ha lejár a mandátuma elszámoltatható lesz,nem védi az állam első emberének járó védelem és az első ember mellé mindig álló/átálló/kiterjedt slepp.

tanato 2017.05.07. 14:28:23

@MaxVal BircaMan HJCD: Mert nincs rá szükségük,mint DIgger írta ,ott már olyan fokú a társadalom fejlettsége hogy nem tűrnének meg egy akkuról vezérelt krónikus beteg ,nem teljesen tiszta elméjű ,de a hatalmához görcsösen ragaszkodó vénembert.

tanato 2017.05.07. 14:32:46

@diggerdriver: Ja, a kormány tényleg lehet jó,ha jól csinálják legyen egy párt hatalmon akár 20-30 évig is.De a személy az ne legyen ugyanaz,mert 8-10 év után döntő többségében el fog torzulni a személyiségük,nem jó irányba./Ha a bohóc Gyurcsány 2006 őszén lemond,ma itthon demokratikusabb váltógazdálkodás lenne.De nem mondott le mert ragaszkodott görcsösen a hatalomhoz,és nem a pártja hatalmához hanem a saját magáéhoz.Torzult a személyisége./

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.07. 15:10:31

@tanato:

Azt mondod, hogy nyugaton joguk van az embereknek akárhányszor újraválasztani bárkit, míg keleten ez nem lehetséges?

Főgebra 2017.05.07. 16:37:58

@tanato:
"Ha a bohóc Gyurcsány 2006 őszén lemond,ma itthon demokratikusabb váltógazdálkodás lenne."

Ha majd ezen már túllendülsz és rájössz arra, hogy nem ő volt a Himalája, hanem valakik küldték ennek a feladatnak az ellátására és addig kellett maradnia, amíg a küldők úgy gondolták! És addig kell még mindig bohóckodnia amíg akarják. És sokáig akarják, hogy ezzel is könnyítsék a másik oldal dolgát!
A jelenlegi helyzet dettó. Nehogy azt hidd hogy nincs egy érdekcsoport aki dönt arról, hogy merre meddig. Nézz rá szerencsétlenre, meg nézz meg egy nyolc évvel ezelőtti nopláne egy tizenpár éves képet róla. A lítium aksi megy már! Még megy!

tanato 2017.05.07. 16:52:56

@MaxVal BircaMan HJCD: Per pill ez USA meg EUrópa viszonylatban fordítva van,de egészséges az USA rendszer/emberi szempontból persze/

tanato 2017.05.07. 16:53:32

@Főgebra: Később mégiscsak átadta Bajnaianak,még a lejárati ideje előtt.

Főgebra 2017.05.07. 16:59:03

@tanato:
Királylány!
Te még mindig hiszel a mesékben?
Milyen mandátuma volt a Bajnainak? Azt csinálta amit mondtak neki és tudomásul vette, vagy azt csinálta amit akart?
Ki egyezett bele, hogy a Bajnai legyen?

Megint elveszel a részletekben!

tanato 2017.05.07. 17:29:04

@Főgebra: A lényeg az hogy átadta a vezetést.,de már túl későn.Megágyazott így a kétharmadnak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.07. 17:40:18

@Főgebra: Nem hiszek az összeesküvés elméletekben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.07. 18:40:26

@Főgebra: Igény van rá?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.07. 19:17:31

@tanato:

Orbán kétharmada Gyurcsánynak köszönhető csak, az őszödi hazugságbeszédnek, s annak, hogy utána Gyurcsány nem mondott le.

Ha megtette volna, a Fidesz nem szerzett volna kétharmadot, csak abszolút többséget 2010-ben.

tanato 2017.05.07. 20:10:53

@MaxVal BircaMan HJCD: Valahogy így,szerencsésebb lett volna ha Medgyesi maradt volna végig.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.08. 06:11:54

@tanato:

Őt éppen Gyurcsány buktatta meg.

Gyurcsány projektje egyébként tiszta. Ő abban hisz, hogy nincs szükség baloldalra az országban, hanem a baloldali bázison liberális pártot kell csinálni.

Gyakorlatilag ez a korai Charta projekt újraélesztése.

Csak Gyurcsány azt hiszi, hogy ő jobban meg tudja csinélni.

Az ötlet nem új, ezt Anthony Giddens brit filozófus találta ki a 80-as évek végén még. S Giddens fő tanítványa a Tony Blair későbbi angol ME volt, aki meg is valósítota ezt.

Azóta persze ez Angliában is csúnyán megbukott, de ez Gyurcsányt nem zavarja.

Medgyessy is természetesen liberális volt, nem baloldali, de nem annyira szélsőséges, mint Gyurcsány.

S most, hogy nincs SZDSZ immár évek óta, Gyurcsány számíthat erre a táborra, megvan a biztos 4-5 %-a, s jó kampánnyal lehet akár 10 is. Ahhoz, hogy többje legyen, maga alá kell gyűrnie még az MSZP-t és a ballib kispárttokat. Ez részbne be is jött: Bajnait ő tüntette el.

A gond csak az, a magyar társadalom nem vevő erre, mert már látta egyszer, hogy hová vezet... lásd Horn-kormány, majd maga a Gyurcsány-kormány.

Érdekes, de figyeld meg: Botkát a fideszesek kevésbé utálják ma, mint a DK-hívők.

tanato 2017.05.08. 09:06:38

@MaxVal BircaMan HJCD: Igen a BOtkaról leírtak nagyon ülnek.Baloldal nem létezik jelenleg,kormányváltás csak akkor volna lehetséges Ha a JObbiktól a MOmentumig bezárólag minden minden egy es körzetben egy ellenzéki indulna.A dolog hihetetlennek tűnik,de nem az ördögtől való mert anno 2015-ben Tapolcán meg Veszprémben így buktatták meg a Fideszeseket,egyik helyen a JObbik szvazói /protest szavazatként/átszavaztak a bal jelöltre,a másik helyen meg a balos jelöltek szintén protest szavazatként a Jobbikosra.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.08. 09:36:08

@tanato:

S mi értelme annak, ha egymásnak mindenben ellentmondó pártok együtt indulnának? Mi a fenének?

Kormányt se tudnának alakítani, s szépen lenne rendkívüli választás 3 hónap után.

tanato 2017.05.08. 12:17:08

@MaxVal BircaMan HJCD: Persze rögtön utána összekapnának a koncon.Ez csak egy dologra volna jó a jelen kormány leváltására.De látod 15-ben a tapolcai meg a veszprémi választók számára a Fidesz ellenesség volt a fő szempont és az esélyesebbik ellenzéki jelöltre szavaztak ennek okán, a saját pártpreferenciájuk másodlagos volt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.08. 12:29:53

@tanato:

Ez nem konc kérdése. Egymással összeegyeztethetetlen programokkal nem lehet kormányozni.

Hogy képzeled, Vona lesz a ME és Gyurcsány a helyettese?

Minek leváltani egy kormányt, ha utána az új kormány meg se tud alakulni?

Amit írsz, az ideiglenes választás. Élés helyzetben minden más.

tanato 2017.05.08. 14:08:19

@MaxVal BircaMan HJCD: Mindezek ellenére nem lehetetlen,bár jelen állásban valószínűtlen,mert mind azt mondja :ÉN váltom le a Fideszt, én vagyok az ellenzék.De ha alakoságnak tényleg tele lesz a t..... a jelen vezetőség arroganciájával,tenyérbe mászó stílusával,kiszűri majd mely ellenzéki jelöltnek lesz a legnagyobb esélye egyéniben váltani,átszavaznak arra, saját pártszimpátiájuktól függetlenül.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.08. 14:45:34

@tanato:

Az átlagember számára a Fidesz a kisebbik rosssz a ballibekhez képest. Amíg az ellenzék a ballibeket jelenti, emiatt a Fidesz ellen nem lesz kormányváltó hangulat.

tanato 2017.05.08. 15:12:26

@MaxVal BircaMan HJCD: JÖVŐRE MÁR okosabbk leszünk.

mattrica 2017.05.09. 05:55:32

Az utolsó bekezdés PERFECT! :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.06.11. 15:00:05

"Mi a különbség? Gépkihasználás, üzemanyagfelhasználás szempontjából semmi. Üzemórában ugyanannyit dolgozok mint otthon maszekkal együtt csak a hétvégém szabad, a gázolajat elhasználjuk, viszont meg vagyok fizetve. Jaa és a lényeg.BECSÜLETESEN élek. "
Figyu, ha a cégnek megéri, aki fizet neked, akkor kit zavar, mire megy a meló :D Ha nekik ez jó... Arra pazarolja a cég a pénzét, amire akarja.
Viszont tényleg : nem lopsz, az államtól sem, és a magánzótól sem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.11. 15:09:23

@ColT: Persze, teljesen így van és így van rendjén.

may flovers 2017.10.19. 20:20:10

Szia! Elnézést, hogy nem a témával kapcsolatban kommentelek! Mi Liverpoolban élünk a férjemmel és információt szeretnék kérni tőled, hogy tudsz-e magyar vállalkozót itt angliában, aki garázst építene nekünk?
süti beállítások módosítása