HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: www.youtube.com/watch?v=CeBzzs2-nTQ (2024.04.25. 20:36) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Proli politológia.

2016.10.06. 00:36 diggerdriver

Az évek során hozzáértő emberek szakmányban gyártották az elemzéseket a rendszerváltástól eltelt időről. Ezek az elemzések újságírók, közgazdászok, politológusok és egyéb diplomás nagyon okos emberektől származnak. Most próbáljuk meg egy aluliskolázott proli szemszögéből látni az eltelt időt. Hogy látja és hogyan élte meg egy melós. Egy árokásó. Egy proli. Apám büszkén vallotta magát prolinak és sem teszek másképp, bármilyen lejáratott és pejoratív töltetű lett is ez a szó. Véleményt mondok a pártokról a kormányokról a történésekről. Egyáltalán nem biztos hogy ez egyezik tanult emberek véleményével, de nem is bölcsek kövének megtalálása a célom hanem bemutatni az egyszerű ember látásmódját. Természetesen tévedhetek időpontokban és történésekben mert nem néztem utána semmilyen háttéranyagnak. Amit leírok az csak és kizárólag a saját emlékezetem az eseményekről. Nézzük mi történt az elmúlt huszonhat évben.

Antall kormány.

Antall Józsefet karizmatikus embernek nagyformátumú politikusnak tartják. Minden tiszteletem mellett ez utóbbi nem igaz. A jó politikus ismérve az hogy tudja ki a megfelelő ember a megfelelő helyre. Az Antall kormányra mindent lehet mondani de azt nem hogy hozzáértő emberek lettek volna. A politika tudomány, és ők teljesen híján voltak ennek a tudománynak. Antall egy csapnivaló kormányt alakított. Mindezek ellenére tették a dolgukat és szarvashibák mellett is véghezvitték az ország átvezetését a bukott szocializmusból a piacgazdaságba. A privatizációt el kellett indítani le kellett rakni az új arisztokrácia alapjait, tulajdont kellett adni az embereknek és útjára kellett indítani az új nagytőkés garnitúrát. A kárpótlási jegy, bár sokan támadják de egy zseniális húzás volt. Törvényszerű hogy egy ilyen átalakulást meglovagolnak a kóklerek és szerencselovagok. Ez elkerülhetetlen. Nagyon jó pont hogy kiegyeztek az SZDSZ-el a kétharmados törvények megszavazásában és így lett köztársasági elnök Göncz Árpád. Azóta sem tudott a nyomába lépni senki és ő olyan magasra tette a mércét hogy az azóta eltelt idő elnökei inkább szégyent hoztak a posztra.

Viszont óriási szarvashibákat vétettek. Az orosz piacok felrúgása megbocsáthatatlan. Vagy ha nem is rúgták fel, de az orosz csapatok dicstelen kiebrudalása visszaütött a kétoldalú kereskedelemben. A Tovarisi konyec plakát és egyéb megnyilvánulások nem tettek jót az orosz-magyar viszonynak. Persze, teljesen jogos volt és igazunk volt csak a politika nem így működik. a nyugati cégek kezüket lábukat törték és törik hogy bejussanak az orosz piacra mi meg önként és dalolva lemondtunk róla. Pedig a magyar ember akkor még AUDI motor helyett kőbaltát gyártott. A kőbaltára pedig csak és kizárólag a volt KGST országokban, elsősorban Oroszországban volt kereslet. 

Az első szabad választás előtt voltam olyan bolond hogy elmentem egy MDF kampánygyűlésre. Für Lajos elmagyarázta hogy Az SZDSZ-el szemben az MDF lassú változást akar lassan és fájdalommentesen vezetik át az országot a kapitalizmusba.. Na ez olyan "jól" sikerült hogy hirtelen lett vagy egymillió munkanélküli. Akkortájt történt hogy mentem a JCB-vel a Reitter Ferenc úton és a Rákos patak után a lakótelepnél látom ám hogy kilométeres sor áll egy ház előtt. Na én mint az átkosban szocializálódott ember gyorsan kerestem egy parkolóhelyet megálltam, és siettem oda mert ott valamit osztanak vagy olcsón adnak. Aztán közelebb érve megláttam az iroda nevét. MUNKANÉLKÜLI HIVATAL. Az előtt állt sorba sokszáz ember. Szóval ilyen volt a lassú fájdalommentes átalakulás.

Aztán mindezt megfejelték a pökhendi kihaénnem kommunikációval aminek egyik hozadéka a taxissztrájk lett. Mert ugye ahogy a nagyformátumú kormányfő mondta "a kormány szava nem úri becsületszó". Ehhez jött még a "tetszettek volna forradalmat csinálni" aranyköpés. Többek között. Fasza. Így kell ezt csinálni. Az MDF egy konzervatív párt volt a múlt század elejének áporodott gzsentriszaga lengte körül őket és a holdudvara valami elképesztően röhejes zsinóros mentés párducbőrös kacagányos pojácákból állt. Ez volt az a korszak mikor hazatódultak az 56-os hősök és azon melegében egymás torkának ugrottak. El is hiteltelenítették a forradalmat rendesen.

Mindettől függetlenül az Antall kormány elvégezte a piszkos munkát és lerakta a kapitalizmus törvényi alapjait. Ahogy a miniszterelnök mondta, az ő kormánya egy kamikáze kormány. Sajnos Antall József nem tudta végigvinni a négy évet mert a választások előtt fél évvel elhunyt. Nyugodjon békében.

Utóda Boross Péter már nem sok vizet zavart és a választásokkor a várakozásoknak megfelelően meg is buktak.

Horn kormány.

Ellentétben Antallal, Horn izig-vérig politikus volt a harcos fajtából. Az MSZP az SZDSZ-el együtt kétharmados többséget alkotott csak éppen úgy viselkedtek mintha kisebbségben lennének. Úgy működött a kormány mintha egy autónak egyszerre nyomnák a gázt és a féket. Az SZDSZ volt aki a féket nyomta. A rendszerváltás óta eltelt idő legtrógerebb pártja az SZDSZ volt. Tipikus értelmiségi, kerékkötő, állandóan vitatkozó, döntésképtelen párt. Ahányan voltak annyifelé húztak, dumában élenjártak de egyetértésre összefogásra képtelenek voltak. Többek között ennek köszönhetően a Horn kormány első két éve semmittevéssel telt. Bepunnyadtak a langyosba és békésen nézték ahogy az ország hanyatlik lefelé. Két év múlva kaptak észbe hogy végre csinálni kéne valamit. Az MSZP-nek volt egy meghatározó tulajdonsága. MINDIG tudták kit kell előhúzni a varázsdobozból. Az első akit ez a megtiszteltetés ért Bokros Lajos volt. Odaállították pénzügyminiszternek és ő a megfelelő ember volt a megfelelő helyen. Rendbehozta a gazdaságot, bevezette a forint csúszó leértékelését ezáltal kiszámíthatóvá tette az árfolyamot és felemelte a gyerekek után járó Szoc-Pol összegét. Én akkor építkeztem. Háromszázötvenezer forint helyett egymillió kétszázezer forintot kaptam két gyerekre. Nem mindegy. Nagyon nem mindegy. Így csak hatszázezer forintot kellett felvennem, igaz azt 30%-os változó kamatra. Viszont a változó kamat lefelé is változhat. ezért kezdetben valami tizenháromezret fizettem havonta ami a végén lecsökkent nyolcezerre. Kösz Lajos.

Miért buktak meg? Egyrészt mert büntetlenül nem lehet két év semmittevését megúszni. Amit négy év alatt meg kellett volna tenni azt két évre sűrítve Bokros zúdította a nép nyakára. Ez volt az egyik ok.

A másik ok pedig Kuncze volt az SZDSZ főmuftija. Ő lett a belügyminiszer. A legalkalmatlanabb ember erre a posztra. Mivel a belügyminiszter rendelkezik a rendőrség felett, oda egy liberális politikus úgy kell mint ablakos tótnak a hanyattesés. Kunczénak aki egyébként egy nagy benga ember, olyan politikai súlya volt azon a poszton mint tehénlegelőn a lepkefing(hogy Zoli barátom hasonlatával éljek). Akkor voltak a maffialeszámolások és a választás előtt politikai indíttatású robbantások is voltak, a közbiztonság romokban hevert, a lakosság nem érezte biztonságban magát. 

A kormány nem tudott élni a kétharmados felhatalmazással, az SZDSZ ott gáncsolta ahol tudta, Orbán pedig ezt jól ki tudta használni egy fiatalos friss politika ígéretével. Nyertek.

Az első Orbán kormány.

A Fidesz kormányzására akkor és azóta is egyetlen szó illik. Gátlástalan. A látszatra sem ügyelnek. Miután Bokros gatyába rázta a gazdaságot nekik csak be kellett ülni a készbe. Gyakorlatilag abból éltek a amit Lajos alájuk rakott. Mindemellett voltak jó húzásaik. Ők kezdték el és mai napig viszik tovább hogy nem a családi pótlékot emelik hanem a DOLGOZÓ embereknek adnak adókedvezményeket. Persze ez sem tökéletes mert a teljes kedvezmény igénybevételéhez kellett egy jobb fizetés mégis ez egy jó ötlet volt. Nagy botrányt kavart a Nemzeti színház ügye. Itt ragadjunk le egy kicsit. Az eredeti terv az Erzsébet téren felépítendő színház volt. Megbíztak vele egy szárépítészt aki szerencsétlenségre egy minimalista stílusban hívő ember volt. Azt mondta hogy az embert annyi vizuális hatás éri a mindennapokban hogy felüdülés egy tiszta vonalú minimalista építményt látni. Ami nettó hülyeség mert ha napestig nézek színes papagájokat attól még nem fogok szépnek látni egy varjút. Az építmény egyébként a Duna Plázához hasonlított volna mert azt is eme neves tervező tervezte. A Fidesz kidobta az egészet a picsába és új színházat terveztetett a Duna parton, A Lágymányosi Híd mellett. Lehet harsánynak és giccsesnek mondani, de egyet azért tudni kell. Milyen a színház? Túlhangsúlyozott. Túlhangsúlyozottak a díszletek, a ruhák, a gesztusok az artikuláció mert érthető módon az utolsó sorban ülő is ugyanolyan művészi élményt vár mint az első sorban ülő. Na pont ezt tükrözi a megvalósult Nemzeti Színház. Nekem tetszik.

A Fidesz első kormányzati ciklusa tele volt korrupciós ügyekkel. Az elhíresült Millenáris parki haletető embertől a raktárakban porosodó stadionbeléptető kapukig számtalan alig leplezett korrupciós ügyük volt. 

Mégsem ezért buktak meg. Két oka volt a menesztésüknek. Az egyik hogy ők kezdték el az ideológiai megtorlásokat. Aki nem Fideszes volt aki ki merte mondani valódi hovatartozását annak féltenie kellett az állását a vállalkozását. Az emberek FÉLTEK. Féltek nyíltan kimondani a véleményüket. Ennek az lett a következménye hogy a Fidesz magabiztosan várta a második kormányzati ciklusukat. Meg voltak győződve hogy mindent jól csináltak és az emberek velük vannak. Tévedtek. 

Bukásuk másik oka az volt hogy az MSZP a varázsdobozból megint előhúzott valakit. Valakit aki sem jó politikus nem volt sem karizmatikus vezető. Mindössze ÚRIEMBER volt. Ennyi elég volt Orbán vereségéhez. Az MSZP-nél tudták hogy Orbán egy falusi duhaj aki két lábbal rúgja be a kocsmaajtót. Ő a tökös legény. Ha kiállítják ellenfélnek az ő pontos ellentétét akkor esélyük van győzni. Így jött a képbe Medgyessy Péter a finom úriember. Beszélni ugyan nem tudott de nem is nagyon kellett éppen azt használták ki hogy a harsány Fidesz kommunikációt megunó emberek már másra vágytak. Pétert azért a miniszterelnöki vitára kikupálták egy kicsit. 

Jött a választás napja és a Fidesz székházban pezsgő behűtve torta elkészítve győzelmi beszéd megírva. Akkora maflást kaptak mint ide Lacháza. Kúrva nagy fölénnyel az MSZP nyert.

Két hét volt a második fordulóig és elkezdődött az őrület. Magyarország történetének legmocskosabb kampánya folyt ezalatt a két hét alatt. Nem volt olyan tisztességtelen eszköz amit a Fidesz be ne vetett volna. Hangosbemondóval járták a körzeteket és lejárató beszédeket harsogtak az ellenzéki jelöltről. Röplapokat gyártottak légből kapott rágalmakkal. Orbán pedig olyan országjáró turnéba kezdett ami azóta is csodálatra méltó. Valósággal egymaga felszántotta az országot. Hihetetlen munkabírással fáradhatatlanul kampányolt. Meglett az eredménye. Ha csak egy nappal tovább tart a kampány akkor nyernek. Így is sikerült annyit ledolgozni a hátrányból hogy minimálisra csökkent a különbség. Vesztettek.

Egy nem jelentéktelen esemény még idetartozik. Orbán legnagyobb vágya hogy a történelemkönyvekbe bekerüljön. Valóban fűződik egy történelmi tett a nevéhez. Az ország megosztása. Ennek a kampánynak az időszakára esik hogy felszólította a híveket hogy aki velük van az Március 15.-e után is hordjon kokárdát. Elvette a magyarok utolsó nemzeti jelképét és beleültette a köztudatba a TI és Mi fogalmát. Óriási történelmi felelőssége ez Orbánnak. Családok bomlottak fel, életreszóló barátságok szakadtak félbe. EZ megemlékezésre méltó a történelemkönyvekben.

Medgyessy kormány.

Medgyessy elkövette a legnagyobb hibát amit politikus elkövethet. BETARTOTTA a választási ígéreteit. Nagy hiba. A kampányban a Fidesz belezavarta egy ígérgetési spirálba és azt ő komolyan vette majd elkezdte betartani. A kiáramló pénzeket az ország nem tudta újratermelni. Hosszabb távon ez vezetett oda hogy a 2008-as válság egy kivéreztetett legyengült országot ért. Közben kirobbant az ügynökbotrány és az MSZP-nél rájöttek hogy Medgyessyvel a következő választást nem tudják megnyerni. Medgyessyt lapátra tették és megint elővették a varázsdobozt. 

Az első Gyurcsány kormány.

A szocik előhúzták Gyurcsányt.Fordítottak a taktikán. A gengszter ellen egy gengsztert állítottak ki. A falusi suttyó ellen a városi ficsúrt. A kicsit feminin, pojácás attitűdökkel rendelkező, de nagyon meggyőzően érvelő nagydumás Gyurcsány Ferencet. Fletó azonnal átlátta a helyzetet. Látta hogy szarban a haza megszorításokra van szükség, viszont válaszút előtt állt. Meglépi a szükséges lépéseket vagy megnyeri a választásokat. Az utóbbit választotta. két évig semmit nem csináltak, az ország egy fuldoklóhoz hasonlított akinek a feje még a víz fölött van. 

Közeledett a választás. A nép elégedett volt. Medgyessy kiosztotta amit megígért, Fletó meg nem vette vissza. Jött a mindent eldöntő miniszterelnök jelölti vita. Orbán egy életre megtanulta hogy nyilvánosság előtt soha senkivel nem szabad leülnie vitázni. Gyurcsány a földbe döngölte, aztán még ugrált egy kicsit a fején nehogy visszakapaszkodjon. Megalázó volt. Viktor hebegett-habogott egy értelmes mondatot nem tudott mondani. Gyurcsány a vitában túlnyerte magát. Az emberek mármár a megalázott, legyőzött pártjára álltak. Fletó megnyerte a választást a szociknak.

A második Gyurcsány kormány.

Gyurcsánynak volt egy keresztje amit mindkét regnálása alatt cipelnie kellett. A saját pártja az MSZP. Az MSZP egy Brezsnyevi, Csernyenkói, Andropovi őskövületekkel teletömött igen nagy tehetetlenségi erővel rendelkező párt volt. Mire ők megmozdultak akkorra a feladatot már nem kellett elvégezni. Mérhetetlenül lusta a sült galambot váró társaság akiknek egész karrierjük alatt MÁS kaparta ki a gesztenyét. Fletó, aki egy "hamar gyorsan most azonnal" típusú ember, a párt ott tett keresztbe ahol tudott. Minden kezdeményezését elszabotálták, gáncsolták mindig mindenben. Legfőbb tevékenységük a mutyi. Az "okosban megoldjuk". Te nekem annyit, én neked amannyit. Az unokahúgomat beteszed oda a nagynénédet kinevezem amoda. 

A megszorításokat viszont el kellett kezdeni. Gyurcsány, hogy felrázza őket elmondta az öszödi beszédet. Mi a baj vele? Semmi. Valaki kimondta amit mindenki tud. A politikusok hazudnak. Ennyi. Hogy az ellenzék ezt kihasználta az természetes. A kommunikációt úgy fordította hogy az emberekben az tudatosuljon hogy az MSZP hazudik. A lószart mama...

Jött az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, a TV székház ostroma, az utcai zavargások és a megszorítások. Ahogy Fletó nagyon szemléletesen elmagyarázta az emberek életszínvonala nem hagyományos matematikai művelet. Azt mondta hogy tévedtek. Azt hitték hogyha hathoz hozzáadnak négyet és visszavesznek kettőt az nyolc. Nem. Az csak négy. Az emberek így érzik. 

Az utcai zavargások közepette tartották meg az 56-os emlékmű avatását. Álljunk meg itt egy szóra. Milyen ez a sokat bírált emlékmű? Zseniális. Többféle értelmezése létezik. Általában az oszlopokat emberekkel azonosítják. az én olvasatom egy kicsit más. Az oszlopok ritkásan és alacsonyan rozsdásan kezdődnek valahol hátul. Én úgy értelmezem hogy az oszlopok a kommunista rezsim által, az embereknek okozott megpróbáltatások. A kitelepítések, a padlássöprések, a beszolgáltatások, koncepciós perek és még rengeteg sok egyéb sérelem ami az embereket érte. Ezek a sérelmek előbb kicsik voltak és nem túl gyakoriak. Aztán az idő előrehaladtával a személyi kultusz erősödésével a kormányzat egyre intenzívebb nyomást gyakorolt a lakosságra. Az oszlopok (sérelmek) egyre gyakoribbak lettek és egyre nagyobbak. A rozsda a felejtést szimbolizálja. Mikor a sérelmek elérték a tűréshatárt akkor összeálltak egy utcát feltúró ékké. Ahogy ékké formálódik ott már nem különálló oszlopok, ott már egybeforrt vastömb, éles fegyver. Ott már nincs rozsda, nincs felejtés csak kiforduló kockakövek amik a barikádépítés kellékei. Ezért zseniális alkotás ezért az az üzenete hogy az embereknek véges a tűréshatáruk. Ha pedig vége van ott kő kövön nem marad.

Az avatás estélyén még tartottak a zavargások. Jellemző a politikai "elitre" hogy senki nem vállalta a nyilvános szereplést és visszahúzódtak otthonaikba mint patkányok az odújukba. Egyedül a 93 éves Kosáry Domokos állt ki a nép elé és a gyalázkodó bekiabálások dacára egy csodálatos avatóbeszédet mondott. Ő a 93 éves ember volt az egyetlen EMBER aki oda mert állni, aki az 56-os hősöket MEGTISZTELTE. ECCE HOMO. Ime az ember, aki közel egy évszázad tapasztalatával a háta mögött, élete alkonyán kiállt a farkasok elé. Mélységes tiszteletem.

Gyurcsányból politikai hulla lett de igazán a 2008-as válság tett be neki. Még 2009-ig kihúzta de aztán lapátra tették és jött Bajnai Gordon.

Bajnai kormány.

Az úgynevezett szakértő kormány. A rendszerváltás óta eltelt időszak legjobb kormánya. Kimentették a fuldoklót a vízből. A legkisebb vérveszteséggel kivezették az országot a válságból. Egy év alatt. Utólag is gratulálok.

Jött a választás. Hogy állunk? A rendszerváltó pártok lenullázták magukat. Az MDF véghezvitte a rendszerváltást. A mór megtette kötelességét a mór elmehet. Az SZDSZ dicstelen szereplésének egyetlen pozitív hozadéka Göncz Árpád volt. Több jót nem lehet elmondani róluk. Volt még a futottak még kategóriában a Kisgazda Párt meg a MIÉP. A kisgazda Párt egy bohócpárt volt a MIÉP helyét átvette a Jobbik.

Az elmúlt nyolc évben a baloldal ledarálta magát. A varázsdoboz kiűrült, a Fidesz sétagaloppban kétharmaddal nyert.

A második Orbán kormány.

Ha az első Orbán kormányt gátlástalannak neveztem akkor a másodikra azt kell mondanom hogy gátlástan a köbön. a legvégsőkig elmenve kihasználták erőfölényüket és gyakorlatilag magukra szabtak minden törvényt. A korrupció az egeket verdesi, volt olyan nagyvárosi polgármesterük aki a Mr 20% "megtisztelő" jelzőt kapta. 

A második Orbán kormány mégis sorsfordító. Ez az az időszak amikorra beérett a gyümölcs és a magyar ember feladta. Aki nem az elhagyta az országot vagy tervezi elhagyni. Megindult a kivándorlás. A maradók pedig a legmélyebb apátiába süllyedve egy minden mindegy állapotot felvéve a túlélésre rendezkedtek be. A kormány a holdudvarának kedvezve bevezette az egykulcsos adót ami a gazdagot még gazdagabbá tette. Az is igaz viszont hogy a gyerekek után járó adókedvezmény a gyerekes családok életét nagyon megkönnyítette. Ez az adórendszer és a "rezsicsökkentés" meg más elképesztő parasztvakítások felduzzasztották úgy a Fidesz tábort hogy ellenzék hiányában biztos győztesként készülhettek a választásokra. Az emberek többsége teljesen kiábrándulva otthon maradt. A Fidesz toronymagas választási győzelmet aratott.

A harmadik Orbán kormány.

Ez volt az első olyan választás ami nem valakik ELLEN irányult hanem valakik MELLETT. Ez az eredménye 24 év politikai hitelvesztésének. Az embereket arra trenírozták hogy bármit tesznek bárkire szavaznak nem lesz jobb. senkin nem kérnek számon semmit csak a kisemberen. Egy szöget hazaviszel lecsuknak ha tízmilliárdot ellopsz megúszod. Sarkítva igy állunk most. Én a legutóbbi választás óta nem vagyok hajlandó rosszat mondani a jelenlegi kormányra. Magyarország választott, Magyarország elégedett. Jaa hogy a többség nem szavazott. Kérem szépen a választásnak köze sincs a matematikához. Akik nem szavaztak azok választási szempontból nem léteznek. Az ő véleményük nem mérvadó. Ugyanis nem számolható. A választási törvény nem veheti figyelembe a nemszavazókat. Akik elmentek szavazni azoknak az AKARATA a mérvadó. Eszerint az akarat szerint Magyarország kétharmados felhatalmazást adott a harmadik Orbán kormánynak. Én elfogadom a többség akaratát(könnyen beszélek innen).  A többi rizsa. 

Közben beütött a migránsválság amit a kormány kezdeti balfaszoskodás után jól megoldott. Erről nem írok többet, megírtam már több posztban.

Most pedig ott tartunk hogy kiürült az ország szakemberileg. Egy utolsó szemét vagyok de kárörvendően vigyorgok.

Itt be is fejezem 26 év visszaemlékezését. Nem volt eseménytelen. 

738 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr5611768645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puhacica 2016.10.13. 17:46:43

@Pernilla: Fannyekat nem ismerem, de most utanaolvastam kicsit es azt hiszem, hogy meg fogom nezni.

kozben rossz iranyba szalltam fel a buszra, de egy ora elteltevel lassan visszaerek a kiindulasi pontra. :D

2016.10.13. 18:15:56

@bircaman maxval szerkesztő: Nem tudom. El kellene dönteni a közösségnek... :)

2016.10.13. 18:18:52

@bircaman maxval szerkesztő: Mo. elhagyásával nem a közösség problémáit oldod meg, csak a sajátjaid egy részét. Az "itthon szopok életem végéig és várom a soha be nem következő csodát" hozzáállás pont annyira életképtelen koncepció, mint a "mindenki menjen el" innen, mert ez majd javulást fog eredményezni.

Milyen rendszernek kellene amúgy megbuknia? Annak, amit le kellett volna cserélni ténylegesen a rendszerváltásnál...

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.13. 19:06:13

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Ez oké, minden egyén szabadon válthat közösséget.

Milyen rendszer kellene? Mi a jelenlegi hibája?

Pernilla 2016.10.13. 21:19:15

@puhacica: majd mindenképp meséld el, hogy tetszett :)
Ha jól emlékszem, fel van osztva 2 részre, szóval nem muszáj az 5 órának egyből nekiülni :D

adg 2016.10.14. 07:16:53

@soad1221: Koszi az osszefoglalot.

@puhacica: Megnezheted helyettem is a gyuru urat. :) A gyuruk ura maraton meg, hat. Inkabb lefutom a maratont, mint vegignezzem az osszes filmet. :D (Bar egy ideje eleg szar formaban vagyok, sajnos nem biztos, hogy sikerulne meg egyszer.)

@Pernilla: Mi mernokok nem birjuk a gyuruk uratot, es bealszunk ezen a filmen. Van ilyen. Szamomra a Derrick 100-szor izgalmasabb volt. Vagy a Lolka es Bolka. :D

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.14. 07:30:49

@puhacica:

Én elaludtam rajta: dögunalmas.

Az ilyen fantáziatörténeteket utáltam mindig.

Íme egy átlagos fantasy film. A dolgos és jószívű törpék az erdőben élnek, a kastély mellett. A kastély ura X, a nagyon jó király. Mindenki egész nap mosolyog, mintha amerikai ügyintéző lenne, bőség van, s még a legszegényebb törpe is aranypapucsban csoszog. Teljes a harmónia az emberek, a törpék és minden más erdei lény között. Igenám, de egyik nap megjelenik X unokatestvére, Y, aki nagyon gonosz ember, megöli X-et, a trónját elfoglalja, X testvérét, Z-t pedig bezárja a kastély legbüdösebb odújába. Y azonnal kőkemény diktatúrát vezet be, minden jövedelemre 101 %-os adót vet ki, s aki nem fizet, azt megkínoztatja magántestőrségével, melynek tagjai három méter magas, fekete, nyálas-szőrős, hiperagresszív és szadista lények, a qwertek. Amikor pedig Y nem tud magával mit kezdene, a legszebb ember- és törpeszűzeket arra kényszeríti, mutassanak be neki erotikus sóműsort. Az egyik emberlegény, Poi Uy nem bírja tovább az elnyomást, s felkelést szervez. Poi Uy a mókusok, sólymok, büdösborzok, pandák és vakondok élén, együtt a törpékkel és az emberekkel bevonul a kastélyba, ahol 20 perc harc után megöli Y-t. Aztán kiszabadítja Z herceget, aki Poi Uynak adja csodaszép lánya kezét, valamint kinevezi őt alkirálynak (Poi Uy és a csodaszép herceglány már eleve évek óta titokban szerelmesek egymásba). S vége a filmnek, alig 2 és fél óra alatt.

Az ilyeminél én a 10. percben kezdek általában álmosodni, s a 20. percben már mélyen alszom.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.14. 07:33:19

@adg:

Nálam ez úgy van, hogy vannak bizonyos filmtípusok, melyek azonnali álmosodást hoznak rám, ezek:
- pornó és erotikus vígjáték,
- kalandfilm és fantasy,
- romantikus vígjáték,
- eseménydús akciófilm,
- western.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.14. 07:53:16

Nemrég láttam egy dán filmet.
Az a címe hogy Palckposta.
Érdemes megnézni.

Taxomükke (UK) 2016.10.14. 08:12:36

@diggerdriver: Remelem, nincs benne ettermi jelenet. Az mar eleve masfel ora lenne, mire a pincer kihozza a szendvicset.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.14. 08:22:42

@Taxomükke (UK):
Semmi baj az éttermi jelenettel.
A filmtörténet egyik legnagyobb alkotása Latinovics húsleves evése a Szindbádban.

puhacica 2016.10.14. 08:40:56

@adg: mar megneztem parszor :D
@Pernilla: ok, bar a multkor is megneztem egy 4 oras filmet egyben. es 1 het alatt egy sorozat ket teljes evadat. ebben jo vagyok. :D

Taxomükke (UK) 2016.10.14. 09:11:15

@diggerdriver: En daniai ettermi jelenetre celoztam.
Majusban voltunk, masfel oraba telt, hogy felvegyek a rendelest es kihozzak a szendvicseket.
A masik helyen hasonlokeppen jartunk a fott kajaval.
A harmadik helyen nem engedtek oda ulni, ahol oten elfertunk volna, merthogy 2 oraval kesobbre le volt foglalva az asztal.
Szerintem nem megyunk tobbet Daniaba.

2016.10.14. 09:14:00

@Taxomükke (UK):

Ha ez Magyarországon történik meg veled, akkor is csak most írtad volna le?

Taxomükke (UK) 2016.10.14. 10:07:34

@Quercus a favágó: Most voltunk Magyarorszagon, sokkal jobb kiszolgalasban volt reszunk.

Engem is kostolgatsz? Nem vagyok ra kivancsi, vilagos?

adg 2016.10.14. 10:56:42

Na, hiresek lettunk, benne vagyunk az Indexben!!!

Aszongya: index.hu/mindekozben/poszt/2016/10/13/35_ezer_forintba_kerul_csak_egyutt_uszni_egy_otmeteres_krokodillal/

Valoban marha jo hely amugy, nem csak krokik vannak, mindenfele hullok, bemutatok, az legjobb allatos helyen a varosban.

Itt van par sajat kep: photos.google.com/share/AF1QipM1hJCxPE28QerSEKc2nlVr3k1n1dL3LQLAF5ozvWPTKL-LDX5N7p4mVVaBlGy98Q?key=c0Fld0VDSVBzeVpzODJKZE45MVpKT1EwS0JFcjNR

Herr Géza 2016.10.14. 11:11:27

@adg: Ez mán döfi!!! Akkor a "Nap Amelyiken Bekerültünk Az Indexbe" jövőre hivatalos ünnepnap lesz nálatok??? :))))

adg 2016.10.14. 11:54:33

@Herr Géza: mar most az. Keszitik is a tuzijatekot estere, hogy kello modon megunnepeljuk a nagy nemzetkozi mikordarwinbekerultazindexbe napot. :)

blackhairlady 2016.10.14. 16:30:02

@puhacica: Itt mindig van egy ket csatorna aki ilyen maratonokat tart, akkor pentektol vasarnap etig folyamatosan menenk a filmek. Kb 20 ezerszer lattam mar, de mindig csak reszletekben:)))

Egyebkent javaslom mindenkinek a konyvet elolvasasra, en nagyon regen olvastam ezt, teljesen maskepp kepzeltem el, kvazi mint egy meset felnottebbeknek :)

Ugyanigy voltam a Dune-vel is, a film szerintem pocsek, a konyvet lerakni sem birtam.

blackhairlady 2016.10.14. 16:31:33

@puhacica: Ket hete volt a csillagok haboruja maraton, vegre egymas utan lattam az osszeset, beleertve a legujabbat is, szuper volt:)

blackhairlady 2016.10.14. 16:36:03

@adg: Tenyleg lefutottad mar a maratont? Ez igen:)
A bolek i lolek a legjobb rajzfilmek egyike volt:)))
Es ugy zuzamme az egesz gyerek es fiatalkori rajzfil arzenal. Hiaba, mar a rajzfilmek sem a regiek, bezzeg a mi idonkben :DDD

blackhairlady 2016.10.14. 16:40:38

@adg: Feljegyeztuk a napot! :)))
En biztos kiprobalnam ezt a krokival uszkalast:)))

blackhairlady 2016.10.14. 16:41:22

@adg: Igy, magyarul megfogalmazva az unnepnap?:))

soad1221 2016.10.14. 16:55:11

@blackhairlady: jaja, könyvben egészen más... mondjuk tini voltam mikor olvastam, és nyilván egészen más élményt nyújt abban a korban. De akkor tetszett nekem is. :)

A film meg Új-Zéland miatt jó. a többi sima stúdiótrükk :)

2016.10.14. 17:08:17

@Taxomükke (UK):

Csak föltettem egy kérdést.

2016.10.14. 17:34:08

@bircaman maxval szerkesztő:

Hogy mik vannak Max!

theintercept.com/2015/07/30/jimmy-carter-u-s-oligarchy-unlimited-political-bribery/

"Az Egyesült Államok egy korlátlan politikai vesztegetéssel működő oligarchia címmel ismerteti a portál azt, hogy mit mondott Jimmy Carter volt amerikai elnök az amerikai rendszer lényegéről, a Thom Hartmann rádióprogramnak nyilatkozva. Carter kijelentette, hogy az Egyesült Államokban az oligarchia teljes mértékben aláásta a politikai rendszert és az így kialakult rendszer fenntartóit fizeti. (Ennek az országnak bp-i képviselője rendszeresen kel ki a magyarországi korrupció ellen.)"

www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/13/liberal-internationalists-populists-globalisation?utm_source=esp&utm_medium=Email&utm_campaign=GU+Today+main+NEW+H+categories&utm_term=194717&subid=20130278&CMP=EMCNEWEML6619I2_footer

"Megdöbbentő önkritikával jelentkezett az Oxfordon tanító történész, Timothy Garton Ash, a történelem szemétdombjára került egykori SZDSZ kritikátlan támogatója A liberális internacionalistáknak be kell végre vallaniuk: túl sok embert hagytunk magunk mögött címmel írt cikkében, amelyben ugyan a „populista” kifejezés „csupán” tizenegyszer fordul elő, de önkritikának súlyos. Bankárokat emleget, akik felrobbantották a mai „őrült rendszert”. Fukuyamát idézi, aki szerint kérdés, hogy „nem élünk-e olyan oligarcha féleségben, mint amit Oroszországnak vagy Kazahsztánnak tulajdonítunk”, hozzátéve, hogy „e bankárok bőven megérdemlik a ’nyomorultak kosarának’ azon címkéjét, amelyet Clinton oly meggondolatlanul alkalmazott Trump támogatói ’felére’”."

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.14. 18:26:29

@Quercus a favágó:

Nem tudom, tudsz-e oroszul, de íme egy interjú Fukuyamával, amiben bevallja: pont az alapkérdésben tévedett.
www.youtube.com/watch?v=BB33yagk-1M

Аz orosz www.spastv.ru/ ortodox csatorna részére készítette Alekszandr Dugin orosz filozófus, amikor még nem volt feketelistán és beutazhatott az USA-ba.

A második felében Dugin a másik fő liberális háttérideológussal, Zbigniew Brzezinskivel beszélget! Ő viszont azt mondja: nem tévedett. Sőt vicces, mert az interjú végén azt írta be Duginnak a neki aláírt könyvbe "remélem, beismeri tévelységését".

puhacica 2016.10.14. 21:22:29

@blackhairlady: a konyvet is olvastam, szerettem azt is. :)

puhacica 2016.10.14. 21:23:33

@Quercus a favágó: nem, nem. te felszalltal a szoporollerre, csak jol pofaraestel vele. :D

Soros Putin Csarli (törölt) 2016.10.14. 21:51:36

@bircaman maxval szerkesztő: a film definiciojaban benne van, hogy van benne vagy autos uldozes vagy lovoldozes vagy lezerkard csata. Idealis esetben mindegyik.
Ami viszont tilos egy filmben: az enekles illetve fejfel oldalra bologatva tancolni aka bollywood

adg 2016.10.15. 00:47:27

@blackhairlady: sajnos csak egyszer, es egyre tavolabb erzem magamtol az ismetlest, de meg nem tettem le rola. Kihagytam egy evet kb serules miatt, es marhara nem birok visszalendulni. Pillanatnyilag 8-10 km-rel is gondjaim vannak. Nem leszek mar fiatalabb. Par eve minden keszulodes nelkul barmikor ment 20-25 km. Na mindegy.

Amugy ugyis akartatok jonni, befizetlek egy krokikorre. :) Mi nem mentunk bele, mert elulrol is meg lehet nezni, ahogy a kepeimen lathattad, ha megnezted. Szerintem jobb, mint abban a palackban bohockodni. De szeretem nezni az embereket is ahogy ott idetlenkednek, jo moka.
Az elozo fonokom "tervezte" azt a plexy burat. Tele van fognyomokkal, neha probalkoznak az allatok. :)
Elvittuk montroyalekat is, amikor itt voltak.

adg 2016.10.15. 00:48:41

@charlieharper: en szivesen megneznek egy filmet, amiben van autosuldozes es lezerkardozas is lehetoleg egy jelenetben.

kardio1 2016.10.15. 00:51:18

@diggerdriver: a meleget meg felismered, ha hozzáérsz. Hiszen meleg :-)

adg 2016.10.15. 01:47:04

@Herr Géza: ugy latom, neked annyira megsem megy a leszokas a hintarol. :))
Kell ez neked, en ugy erzem. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.15. 06:26:26

@adg:
Néha én sem bírom ki hogy ne válaszoljak neki ha valami kapitális barmságot mond.
Egy biztos. Nála a szülői nevelésnek komoly felelőssége van.

2016.10.15. 06:42:03

@puhacica:

Ha gondolod visszatérhetünk arra a csapásra, ahol folyamatosan alázlak. Rajtam nem múlik.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.15. 07:56:00

@charlieharper:

Na igen, az indiai film az egy külön világ. Minden típusban.

Az indiai akciófilm: mintha paródia lenne, a főhős ad egy pofont a gonosznak, az pedig a pofon erejétől repül minimum 30 métert, közben áttörve egy kisebb falat is.

A dráma: hozzá képest a latin-amerikai szappanopera dokumentalisztikának tűnik.

Indiai sci-fi: komor arcú emberek gombokat nyomogatnak, ez az egyetlen indiai filmtípus, ahol senki se énekel.

Az indiai romantika: áll a nő száriban a napon, elered az eső, az ablakból nézi őt a szerelme, a férfi dalra fakad, de nem megy le a nőhöz, majd a nőhöz csatlakozik 3 barátnője, így négyesben 15 percig táncolnak az esőben. Aztán úgy másfél óra múlva, a film végén a férfi összeszedi minden bátorságát és lemegy a nőhöz.

Csináltak már elég jó paródiát... az indiai-brit Jimi Mistry főszereplésével...

www.youtube.com/watch?v=z5K3E0sAoDc

tanato 2016.10.15. 09:03:29

@bircaman maxval szerkesztő: Most kezdődik a magyar TV-ben elsőként egy több száz részes indiai sorozat délutánonként az RTL klubon/eddig ilyen nem volt/Címe a A kis menyasszony,és az ott dívó gyermekházasságok a a kerettörténet,egy 8 éves kislányt adnak férjhez,az ő történetéről szól a sorozat.bele fogok nézni mert itthon indiai szappanopera még nem volt adásban.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.15. 09:24:21

@tanato:

Én sajnos nem bírom a szappanoperákat, keveset néztem. De persze néztem részeket ilyesmikből.

Alapvetően a szappanoperákat az szereti, aki szereti a bábszínházat is. Én pedig mindig utáltam a bábszínházat.

A modern szappanopera a középkori bábszínházak utóda. Akkoriban a legnépszerűbb szórakozás volt, eleve sok volt az írástudatlan, így ez egy mindenki számára elérhető szórakozás volt. A középkori piacok kötelező eleme volt a bábszínház.

Ugyanaz: végletes szereplők harca, nincs jellemfejlődés, ill. ha van, azonnali és szélsőséges, s a cselekmémny kevés, az is szűk keretekben. A középkori Egyház is használta a műfajt hitbéli igazságok terjesztésére, de a legnépszerűbb műfaj a "pajzán" bábszínház volt, lásd: a kegyetlen földesurat, aki sanyargatja a parasztokat megveri a király nemes lovagja, a részeges, léha papot megbünteti Isten, stb.

tanato 2016.10.15. 09:29:09

@bircaman maxval szerkesztő: Persze több száz részt én sem tudok végignézni,de ebbe belenézek majd-Az idős nők nagyon szeretik ezeket,állandóan megy a mexikói sorozat náluk ha megyek beteget látogatni.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.15. 09:43:43

@tanato:

A 78 éves anyósom az összes ilyet nézi. S mivel rosszul hall, de nem hajlandó hallókészüléket viselni, hatalmas hangerővel teszi ezt.

BG-ban egyébként messze a török szappanoperák a legnépszerűbbek. Az ok: ezek állnak a legközelebb a bolgár valósághoz. De a török szappanopera szinte értelmes dolog a latin, indiai típushoz képest: sokkal több a cselekmény és fordulat, szóval nem olyan, mint mondjuk sok latin-amerikai sorozat, ahol egyetlen szobában zajlik le 250 rész.

tanato 2016.10.15. 10:00:51

@bircaman maxval szerkesztő: Ez teljesen igaz a török sorozatok eléggé jó tartalmi minőségúek,MO-on is egyre többet adnak belőlük. a LEGNÉPSZERŰBB persze a SZulejmán.

puhacica 2016.10.15. 10:45:18

@Quercus a favágó: csak egy kicsit jobban keszulj fel

puhacica 2016.10.15. 10:48:43

@adg: egy volt kollegamat latom rendszeresen facebookon, par eve kezdett komolyabban futni. mindenfele versenyekrol posztol, meg ugy altalaban a felkeszuleseirol is. es hogy milyen elmenyek erik futas kozben. szamomra ez feler egy kinzassal, de nezegetni jo. :)

2016.10.15. 12:02:29

@puhacica:

Megbeszéltük. Azt nem tudom, hogy utasításra, vagy önszántadból próbálsz belém kötni folyamatosan, úgy, hogy már jó ideje nem foglalkozom veled, de nem is érdekel.
Nekem egy perc,megnyitni a blogom,és kb. 5 perc írni rólad egy posztot. Ami kicsit több idő, az szétküldeni az "érdeklődőknek". De ennyit megérdemelsz tőlem.

Trolloloogus 2016.10.15. 12:28:58

@adg:
Pillanatnyilag 8-10 km-rel is gondjaim vannak. Nem leszek mar fiatalabb. Par eve minden keszulodes nelkul barmikor ment 20-25 km.

no, no, ne tessék az életkorra fogni! a legjobb ultrafutók 40 fölött kezdődnek. mert ez is fejben dől el. :)

ha nem a böszme troll magaslabdáit csapkodnád le, hanem naponta futócipőt húznál helyette, egy éven belül röhögve futnál maratont, jobb idővel, mint "valaha".

puhacica 2016.10.15. 12:30:53

@Quercus a favágó: miert, taxi mikor foglalkozott veled, hogy belekotottel? es ki utasitott? :D
irjal csak, kivancsi vagyok, miket hazudozol ossze, mert ugye a vilagon semmit sem tudsz, csak fantazialsz. az erdeklodok meg elhiszik, mert pont annyi eszuk van, mint neked: semennyi.

2016.10.15. 12:47:53

@puhacica:

Gyerek vagy. Egy buta nagy gyerek. Gyereket nem bántok.

adg 2016.10.15. 12:57:24

@puhacica: na en nem posztolgatok sehova. :) Engem posztolnak masok, marhara orulok is neki. :D
Harom eve voltam az elso itteni "versenyemen", es rajt utan elmentem a kamera elott. Ezek az idiotak meg pont azt a reszt hasznaltak fel, amelyiken en "szerepelek", es azota minden evben az en pofammal reklamozzak az esemenyt a helyi teveben, kb 15 percenkent heteken keresztul. Aki ismer itt, mar mind latott. Pedig nem szeretem, ha kep keszul rolam futas kozben, mert eleg idetlen a mozgasom, csupa izzadt vagyok es voros a kepem. Meg kulonben is, ott egy csomo bomba no, meg kisportolt pasi, fenykepezzek azokat, mindenki jobban jar. :)

Amugy talan 10-12 eve kezdtem, kicsit ellensulyozando a 8-10+ ora ulest, meg akkor ertem el a 90kilot, aztan kitartottam valahogy mellette. Jol kiuriti a fejemet, sokkal kevesebbet is faj azota. Es remekul karbantartja a sulyomat is, mar majdnem megvan a mazsa. :)
En konditerembe nem megyek, mert ott emberek vannak, meg beszelni kell valakivel a vegen, meg semmikepp nem tudom elkepzelni magamnak. Nyilvan igy semmifele csapatjatek sem johet szoba, amiben labda van, attol amugy is rosszul vagyok. Probaltam uszni, de az mo-n roppant korulmenyes, foleg telen es kurva draga is. Leszoktam rola nagyon gyorsan. Itt jobb, mert nem kell kabat, meg hajszaritas, meg semmi, az osszes uszoda szabadteri es majdnem ingyenes. Raadasul az egyik 200 m-re van kb. De a futas jobban tetszik, van egy kis felsziget utban hazafele. Pont naplemente van olyankor a tenger felett, tele van kenguruval meg mas futokkal is altalaban, teljesen jo.

@Trolloloogus: mar hetek ota nem csapkodom le semmijet. Egesz jol birom. :) Amugy ja, fejben. Meg eloeletben, idoben es fizikai adottsagokban. Azok az ultrasok kicsit nem olyan eloelettel birnak, mint en, es a testalkatuk sem pont olyan, mint az enyem, hogy finoman fogalmazzak. Idom sem lenne ra, asszony kivagna a francba, ha most nekiallnek ennek intenzivebben. Aztan itt az idojaras is, vagy hajnalban, vagy naplementekor, kicsit utana alkalmas, en nem tudok 35 fokban, nem birom. Ugyhogy strategiat valtottam. Igyekszem hetente 3-4 alkalommal annyit, amennyi jol esik, nincsen kituzve semmilyen cel, azt konnyu elerni. :)

Trolloloogus 2016.10.15. 13:12:05

@adg:
"minden evben az en pofammal reklamozzak az esemenyt ... idetlen a mozgasom, csupa izzadt vagyok es voros a kepem. ... ott egy csomo bomba no, meg kisportolt pasi, fenykepezzek azokat"

nem az lehet a reklámüzenet, hogy "még ez az idősődő, pocakos, kövérkés átlagember is meg tudja csinálni. akkor Te is képes vagy rá!" ? :))

szerintem sok ultrás van, aki 30 fölött kezdett el futni.
felteszem, hogy ha az asszony a gombnyomgatás (hintázás) miatt nem vágott ki), akkor a sokkal imponálóbb eredménnyel járó tevékenység ellen se emelne szót.
de persze én is a heti 3-4-szeri élményfutásra szavazok, nem a versenyszerű izzadásra.

puhacica 2016.10.15. 13:35:50

@adg: :D ez a videos sztori jo. en tutora bemennek, hogy csereljek mar le azt a snittet, leccilecci. :D
amugy az olyan jo, ha valakinek van annyi akaratereje, hogy megmozduljon. en vilag lustaja vagyok, pedig 18 eves koromig kezilabdaztam, a rendortiszti eronleti felvetelijen is siman atmentem. most meg. rohadek 10 kilot kene lemozognom es nem birom magam ravenni. szoval tok jo, amit csinalsz, buszke lehetsz magadra! :)

@Quercus a favágó: :D

adg 2016.10.15. 13:40:29

@Trolloloogus: Elmesz te a tudodhova. :DD
Nem vagyok koverkes, a pocak stimmel. Illetve az nem pocak, hanem lökôizom. :) Az idosodo iis tulzas kisse, legszebb ferfikorban vagyok, allitolag. Innen jonna szarabbik fele, nagy bando szerint.

A hintara holtidot hasznaltam altalaban. Amig ultem a buszon vagy a budin, ilyesmi.

upgrade 2016.10.15. 14:04:23

@adg:
:-))
Csak elkepzeltem, ahogy mondod a nejednek, hogy 'megyek futni', az meg mondja, hogy 'a lofaszt mesz, harom napig nem jossz haza'
:-)

upgrade 2016.10.15. 14:06:32

@puhacica:
Na, egy masik kezilabdas :-)

Pernilla 2016.10.15. 15:19:57

@adg: áhá, szóval a dobozos kroki mellett te vagy Darwin másik arca, szép.
Te mikor kerülsz az Index címlapra?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.15. 16:36:25

@puhacica: Tudod aki 50méternél többet gyalogol az csavargó. Aki meg fut anélkül hogy kergetnék a hülye.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Csak vicc volt.

2016.10.15. 17:46:05

@diggerdriver:

"Tudod aki 50méternél többet gyalogol az csavargó."

Vagy erdész.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.16. 04:23:05

@Quercus a favágó:
Mi a különbség?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Csak vicc volt.

2016.10.18. 07:01:49

mno.hu/magazinpublicisztika/trojai-falo-kanadabol-1366774

"A CETA egy igazi unortodox szabadkereskedelmi megállapodás: célja elsősorban nem a vámok, hanem az úgynevezett nem vámjellegű kereskedelmi korlátok lebontása. Amikor a szabadkereskedelem sámánjai nem vámjellegű kereskedelmi korlátokról beszélnek, azokra a környezetvédelmi, egészségügyi, fogyasztóvédelmi vagy éppen élelmiszer-biztonsági szabályokra gondolnak, amelyek pontosan az emberek és a természet érdekében szabnak gátat a profithajszának. Az unortodox paktumoknak az is velejárójuk, hogy amennyiben a részes országok demokratikus törvényhozása mondjuk olyan nép­egész­ségügyi szabályokat fogad el, amelyek sértik egy másik részes országban bejegyzett cég érdekeit, a sérelmet szenvedett multi még az elmaradt hasznát is magánbíróságokon hajthatja be a népképviseletet túlságosan komolyan gondoló országon.....

A 30.8. cikkely 4. pontja pedig az a rész, amelyből az derült ki, hogy a kanadai cégek három éven belül akkor is perelhetnek, ha egy tagállam vétója miatt mégsem lépne hatályba a ­CETA. Ha tehát ideiglenesen hatályba lépne az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény ­(CETA), a kanadai cégek – így akár a Monsanto ottani leányvállalata – akkor is beperelhetnének egyes EU-tagállamokat, ha azok esetleg mégsem ratifikálnák a megállapodást. Ha valami, akkor ez egészen durván sérti a tagállamok szuverenitását......

Elrettentésként érdemes végigvenni, milyen esetekben követelték a profitjukat az óriásvállalatok egyes országoktól hasonló magánbíróságok előtt. Az Eli Lilly azért indított pert pont Kanada ellen, mert az állam annak érdekében, hogy olcsóbbá tegyen egyes gyógyszereket, megváltoztatta a gyógyszerszabadalmi követelményeket. Ugyancsak Kanada fizethetett az Exxon Mobilnak, mert az olajkitermeléshez felhasznált termékek helyi termelőktől való vásárlását írta elő. A Philip Morris Uruguaytól és Ausztráliától követelt súlyos dollármilliókat a szigorodó egészségvédelmi szabályok miatt. A Vattenfall nevű, svéd központú multi Németországot találta be egy másfél milliárd eurós kártérítéssel a széntüzelésű erőművekre előírt környezetvédelmi korlátozások miatt. Európai és amerikai óriásvállalatok pedig egyenesen egy mi­ni­mál­bér-emelés miatt vonszolták magánbíróság elé Egyip­tomot."

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.18. 08:06:07

@Quercus a favágó:

A gond az, hogy Orbánék az ilyen dolgok mögött mindig határozottan kiállnak.

2016.10.18. 08:15:54

@a BircaHang Média szerk.:

A migráncskérdés mellett erről is meg kellene kérdezni a választókat. Vagy az Alkotmánybíróságot. Mint pl. Németországban.

kitekinto.hu/2016/10/14/europai-ugyek/a-nemet-alkotmanybirosagnak-sem-tetszett-a-ceta/

"A bíróság szerint azonban Németország csak három feltétellel csatlakozhat a megállapodáshoz:
Először a kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy egyelőre kizárólag az uniós hatáskörbe tartozó részek lépjenek érvénybe a CETA-ból. Ez a megkötés mindenekelőtt azt jelenti, hogy az EU és Kanada közötti kereskedelmet korlátozó vámokat el lehet törölni, de a beruházások körüli viták rendezésére szolgáló, széles körben kritizált választottbírósági rendszert csak azután lehet felépíteni, hogy a CETA-t valamennyi tagállamban ratifikálják, beemelik a nemzeti jogrendbe.
Másodszor a kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy Németország bármikor egyoldalúan felmondhassa a megállapodást. Ezt a feltételt azért szabta az alkotmánybíróság, mert a sürgősségi indítványok mellett alkotmányossági panaszokat is vizsgál, ami hosszabb időt – várhatóan nagyjából egy évet – vesz igénybe, és meglehet, hogy arra a megállapításra jut majd, hogy a CETA, vagy bizonyos részei, ellentétesek az alaptörvénnyel.
Harmadszor gondoskodni kell a megállapodás végrehajtását és hatását felügyelő, illetve vizsgáló úgynevezett vegyes – az EU és Kanada képviselőiből álló – bizottság döntéseinek demokratikus legitimációjáról. Az alkotmánybíróság megoldási javaslatot is tett, elképzelése szerint a kormánynak fel kellene lépnie azért, hogy az EU-s delegáltak kizárólag az adott ügyben illetékes tagállami miniszteri tanács egyhangú döntésével rögzített álláspontot képviselhessék a CETA vegyesbizottságban."

2016.10.18. 08:38:03

@a BircaHang Média szerk.:

Egyébként Orbán is gátlástalanul kiszolgálja a transznacionális tőke érdekeit.

2016.10.18. 18:02:01

@Quercus a favágó:

Első nyeles cumi Á la carte Simicska. A pincért Vona Gábornak hívják.

"A Jobbik csak akkor támogatja a kormány alaptörvény-módosítási javaslatát, ha a letelepedési kötvényt is beszünteti a kormány – derült ki Vona Gábor sajtótájékoztatójából, amit azután tartott, hogy Orbán Viktorral tárgyalt a módosítás támogatásáról. A Jobbik elnöke szerint Orbán világossá tette: a letelepedési kötvényre nem vonatkozik az alkotmánymódosítás.

„A Jobbik csak olyan alaptörvény-módosítást tud támogatni, amely a migrációnak és a betelepítésének mindenféle formáját elutasítja. Se szegény migráns, se gazdag migráns ne legyen betelepíthető Magyarországra; se szegény terrorista, se gazdag terrorista ne érkezhessen Magyarországra; se Jean-Claude Juncker ne tudjon Magyarországra telepíteni bevándorlókat, se Rogán Antal ne tudjon Magyarországra telepíteni bevándorlókat; se pénzért, se ingyen ne lehessen Magyarországra betelepíteni, se a kerítésen keresztül ne érkezhessen terrorista Magyarországra, se a letelepedési kötvény által” – összegezte Vona a párt álláspontját.

Elmondta: arra kérik a Fideszt, hogy ne támasszanak feltételeket, hanem mindenféle migrációt, mindenféle betelepítést utasítsanak el az alaptörvény-módosítással. Ha ez nem történik meg, akkor szerinte a módosítás csak trükközés."

bpetya75 2016.10.19. 14:34:02

@puhacica:

Belevartyognék kicsit ebbe a filmes témába a fantazmagóriák oldalán. Az egyik kedvenc fantasy íróm (Neil Gaiman) könyvéből készült filmet ajánlanám jó szívvel. Csillagpor a címe (kivételesen simán lefordították). A másik témához is kapcsolódik valamennyire, ugyanis De Niro egy homokos légikalóz kapitányt játszik benne. Szerintem nagyon kedves film.

Aki meg bealszik a Gyűrűk Urán, az szégyellje magát ;-)

soad1221 2016.10.19. 14:54:23

@bpetya75: nekem az a film annyira nem tetszett, viszont DeNiro alakítása zseniális... azért a rövid részletért megéri megnézni :)

bpetya75 2016.10.19. 15:10:01

@soad1221:

Te vagy a bealvós, nem? Épp szégyellned kéne magad, nem a Csillagport fikázni! Eszem megáll, milyen alakok vannak! :-D

bpetya75 2016.10.19. 15:13:34

@soad1221:

Bocsánatért esedezem! A galád délvidéki aludt be a Tolkien filmen, Te csak fejlövést emlegettél. Akkor hajlandó vagyok elfogadni, hogy neked nem jött be a film ;-)

puhacica 2016.10.19. 15:43:46

@bpetya75: köszi a tippet, meg is van a délutáni program. :)

én most ezt a filmet várom, néhány más mellett:
www.youtube.com/watch?v=skx6PU4lsNI
fantázia/mese/dráma, de néha igényem van rá.
az egyik legszebb film szerintem az igazából szerelem, és igen, lehet mondani, hogy romantikus lötyögés, de annyira sokrétű, vicces és mély is egyben, hogy mióta kijött, minden évben megnézem legalább egyszer. :D

fantasy kategóriában viszont még mindig a felhőatlasz, a gyűrűk ura, a lucy és az eredet viszi a prímet.

soad1221 2016.10.19. 16:22:00

@bpetya75: héhéhhéhé... én nem mondtam semmi rosszat rá.. csak annyit, hogy a könyv az egész más, az nekem is tetszett, igaz tini voltam még... teljesen fel vagyok háborodva!!!! :D Na jó egyet mondtam, hogy nagyjából stúdiótrükk a film...
egyébként szerintem a délvidéki menekült volt a fejbelövéses is :)

én mondjuk az egész fantasy vonalat úgy nem nagyon ismerem meg szeretem, de jól megvagyunk így egymás mellett :)

adg 2016.10.19. 17:38:19

@bpetya75: most alszok egy kicsit, mert eleg keso van mar itt delvideken, de reggel majd szegyenkezem egy kicsit. Megigerem, tobbet nem alszom be a gyuruk uran. Nem kezdek bele megegyszer. :D

adg 2016.10.19. 17:40:24

Ja, Pernilla is bealudt rajta, o is kapjon ki. :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.19. 19:27:11

@puhacica: Ha már romantikus akkor a "Szenvedélyek viharában" mindent visz.
Ha sírni akarsz akkor a "Cinema Parasiso".

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.19. 19:29:12

@Quercus a favágó: Ilyen ökörségeket én sem nézek.
Akkor már inkább egy szovjet hádorús film amiben Iván a megmaradt pisztolyával legyőzi a 7. német dandárt.
Vagy ugyanaz USA verzióban mikor Rambó izomból megnyeri a vietnámi háborút.

puhacica 2016.10.19. 20:10:00

@bpetya75: meg is neztem. de niro tenyleg zsenialis, de a film maga nem varazsolt el. azert egynek jo volt. :)

@diggerdriver: az elsot mar lattam, a masodikat majd sorra keritem.

puhacica 2016.10.19. 20:14:45

@diggerdriver: okorseg vagy nem, az a munka, ami peldaul a gyuruk ura trilogiaban van, valami elmebeteg. nincs meg egy film, ami ezt a latvanyvilagot, cg-t hozni tudja. cg-ben talan az elobb felsoroltak kozul tudja nemelyik kovetni. a sztori pedig: ezen nottunk fel. elcsepelt? lehet. megunhatatlan? biztos. :)

puhacica 2016.10.19. 21:02:40

@diggerdriver: kompjuter grafika. amikor számítógéppel "forgatják" a filmet. pl. Leonardo diCaprio medvéje is egy cg medve a The Revenantban. így nézett ki a medve eredetileg:

www.telegraph.co.uk/content/dam/films/2016/04/13/glenn-ennis-the-revenant-xlarge-large_trans++ZgEkZX3M936N5BQK4Va8RWtT0gK_6EfZT336f62EI5U.jpg

Pernilla 2016.10.19. 21:43:30

@puhacica: én kifejezetten nem szeretem a scifit, mint műfajt (gondolom ezért se tetszett a GYU, mea culpa, kedves Bpetya), meg a cgi is taszít, de pl. a Harry Pottert meg a Trónok harcát nagyon szeretem.
Valószínűleg ezek meg nem a scififaktor miatt tetszenek.

Ez most azért is jutott eszembe, mert az meg ilyen, mikor Dany sárkányon lovagol (ha nézed) :D
www.thegrumpyfish.com/core/daenerys-drogon-cgi-blood-of-my-blood.jpg

bpetya75 2016.10.19. 22:16:20

@adg:

Nagyon helyes! :-D

@soad1221:

Én szeretem, ha meglódulhat az ember fantáziája, bár erre inkább a könyv alkalmas, nem a film. Meg az is igaz, hogy a Tüskevárba is bele tudom magam élni.

@puhacica:

Én azt is nagyon tudom értékelni, amikor egy olyan nagyasszony, mint Michelle Pfeiffer bevállal ilyen csúnyaságot. Meg nekem Gaiman nagy kedvenc a Tükör és füst című novellás kötete óta, és van a filmben pár nagyon gaimanes poén.

@Pernilla:

Megbocsátok! Nem vagyok azért fantasy náci. Bár azt még ki kell találjam, hogy akkor milyen náci vagyok. Ma olvastam a HÁ-n, hogy a magyariak 75-80%-a náci, úgyhogy jó eséllyel én is az vagyok. ;-)

bpetya75 2016.10.19. 22:20:54

@adg:

Ellőttem a puskaport rád. Mármint a szárazát. A többi vizet kapott. :-P

@Pernilla:

Filmben, vagy könyvben nem szereted a scifit? Az Űrodüsszeia pl szerintem filmben élvezhetetlen, de a könyv zseniális. A 2061-ig.

puhacica 2016.10.19. 22:25:03

@Pernilla: nem nezem. bar lehet, hogy kellene, az egyik kollegam szerint alapjaiban valtoztatna meg az eletem. :D
en egeszen eddig azt gondoltam, hogy nem szeretem a sci-fit, de kezdek rajonni, hogy tevedtem. :D

puhacica 2016.10.19. 22:29:06

@bpetya75: na igen, o is eleg jol domboritott. :) na majd a kormere nezek ennek a Gaimannak.
a Felhoatlaszt lattad mar? erdemes megnezni. nekem leesett az allam, amikor a film vegen megmutatjak, hogy melyik szinesz melyik figurakat alakitotta. volt, akit nem ismertem fel. :) most kezdem a konyvet, remelem az is jo lesz.

bpetya75 2016.10.19. 22:32:39

@Quercus a favágó:

Nem tudom mennyi időd van regényeket vagy novellákat olvasgatni, de szerintem Gaiman stílusa bejönne neked. Az Amerikai istenek, vagy az Elveszett próféciák (ezt Terry Pratchett-tel együtt követték el), vagy a fent említett novellásból pl a Troll című (semmi köze a netes értelmezéshez).

Pernilla 2016.10.19. 22:34:03

@bpetya75: megmondom őszintén, scifivel könyvben nem is nagyon próbálkoztam.
Az űrtéma meg kifejezetten olyasmi, ami sosem érdekelt, náci testvérem :)

@puhacica: én is úgy álltam neki annak idején a trónokharcának, hogy fúúj scifi, aztán nem tudtam abbahagyni. Mondjuk én ilyen sorozatjunkie vagyok, kevésbé filmes.

bpetya75 2016.10.19. 22:34:57

@puhacica:

Nem. Majd megpróbálom rávenni asszonyt. Úgyis jön nekem eggyel, mert ma megnéztem vele a Bridget Jones harmadik részét babahívogató gyanánt ;-)

bpetya75 2016.10.19. 22:39:28

@Pernilla:

Ja hogy a Trónok harca a scifi? Nekem az fantasy ;-) Rég elmagyarázták már, hogy a fiction is beletartozik, de nekem a scifi alapvetően tudományos. Asimov, Clarke, Hoyle, esetleg Zsoldos Péter. Ezek meg mind csillagosakat írtak.

Pernilla 2016.10.19. 22:41:44

@bpetya75: jó, lehet, hogy én keverem a fogalmakat, mert ennyire értek hozzá. :) Akkor úgy fogalmazok, hogy se a sci-fi, se a fantasy nem az én műfajom alapvetően.

bpetya75 2016.10.19. 22:48:11

@Pernilla:

Szerintem nincs éles határvonal a két stílus között. És/vagy én is keverem a fogalmakat. Nem tudhassuk asztat.

bpetya75 2016.10.20. 07:57:40

@Quercus a favágó:

"Tudod, az erdészek különcök."

Erről Brian élete jutott eszembe

"Ti mind egyéniségek vagytok!
IGEN. MI MIND EGYÉNISÉGEK VAGYUNK!
Ti mind különbözőek vagytok!
IGEN, MI MIND KÜLÖNBÖZŐEK VAGYUNK!
Én nem! (Jegyzi meg valaki bizonytalanul, de a többiek lehurrogják.)"

vörösbor(de)minőségi 2016.10.29. 09:23:01

briliáns és lényegre törő.tisztán érthető,ennél nem kell analizálóbb és a részletekben teljesen szétaprózódó okoskodás.
annyit talán még megemlitettem volna,hogy Fletó idejében fideszék minden lehető módon akadályozták a kormányzásnak a bármilyen törekvését is.rendszeresen és látványosan vonultak ki a parlamentből(munkahelyükről)és magát a szavazást is lehetetlenné tették,úgyanúgy mint az esetleg igen hasznos döntések bevezetését.mindeg mi volt az,jó lett volna-e az országnak vagy sem.
a lényeg,a NEM volt és a rohadjatok meg ahogy vagytok...attitűd.

©________ 2016.12.10. 19:46:52

Upszika, latom uj hintatok van :)

tiborc2008 2017.04.02. 21:34:55

Azért kissé felületes összefoglalás, ilyen terjedelemben némiképp érthető módon.
Ami kimaradt: mdf-kormány nem csak a kapitalizmusba vezette át az országot, hanem a szervezett állami bűnözést is létrehozta. Vagy folytatta, ha úgy jobban tetszik. Bár ami engem illet, egyik se tetszik. Az olajszőkítés nem az alföldi tanyákon kezdődött, hanem a magyar parlamentben, ugyanis ők hozták meg azokat a törvényeket, amelyek lehetővé tették. Nem gondolom, hogy ennyire balfaszok voltak, inkább azt, hogy ennyire aljasok. Mdf-kormány szélesre tárta a kapukat a szervezett bűnözés előtt, horn-kormány meg még a falakat is ledöntötte. A privatizáció nálunk lezajlott formája sehol másutt nem történt meg, kizárólag volt szovjet köztársaságokban. Ott is tartunk állam-maffiailag, mint a volt szovjet köztársaságok. Bokross-csomagra se lett volna szükség, ha nem ürítik ki az államkasszát bűnöző csoportok. Azóta a magyar államot a szervezett bűnözés működteti saját hasznára, nem Szent Mária, hanem a szenny máffia országa vagyunk.
A helyzet teljesen reménytelen, orbán lassan azt is eléri, amit 1000 év alatt egyetlen ellenség se: kiűzi a magyarokat a Kárpát-medencéből.

tiborc2008 2017.04.02. 21:42:50

Még egy dolog: a köztársasági elnökökről jobb véleménnyel vagyok.
Szerintem nem volt baj addig, amíg Schmitt "barnanyelv" Pállal le nem alacsonyították a hivatalt, amelyet Áder se tudott jóvátenni. Persze igazi pártkatonaként olyan nagyon nem is akarta/merte. Méltatlanul került a futottak még kategóriába Sólyom László, aki korrektségben veri az összes többit, még Göncz Árpádot is, de nem volt baj szerintem Mádl Ferenccel sem.
süti beállítások módosítása