HTML

Ass blaster

Friss topikok

  • tanyasi értelmiségi: @diggerdriver: Ami ma az agymosott nyugati libernyák világban folyik, és amit ma ez a hazai libe... (2024.04.27. 12:54) TE TETTED EZT KIRÁLY
  • Hejira: Fityesz himnusz: Most múlik pontosan (2024.03.28. 15:49) Gyerekiahóra...
  • diggerdriver: @Ferenczi Krisztián: Gratulálok a háthoz. A faváz sokszáz évig kitart és egybentart. A legöregebb ... (2023.12.17. 20:44) Házépítés itt és ott...
  • Móka Miki: Ez valami eszméletlen ahogy a sérült agy tirpák zotyi nyalja a munchhausen valagát. Ewwwww (2023.05.19. 21:44) Ki a rosszfiú?

Címkék

Hogyan lettem illiberális?

2018.11.04. 18:43 diggerdriver

Előrebocsátom hogy gyengébb idegzetűek ne olvassák ezt a posztot. 

Tudják-e a tisztelt olvasók hogy a háziállatok megölésének hányféle módja van? Kezdjük a baromfikkal. A csirkének hátrafeszítjük a fejét és elnyiszáljuk a nyakát. A vért a földre vagy tálba folyatjuk későbbi fogyasztás céljából. Sokszor láttam és csináltam ilyet. A kacsának lefelé szorítjuk a fejét és a tarkóját vágjuk át. Minden esetben az állat testét magasabban tartjuk mit a vérző nyakat hogy az összes vér ki tudjon folyni. Kell hozzá gyakorlat. Láttam már átvágott nyakú csirkét a vájdlingból kiugorva átvágott nyakkal körbeszaladni az udvart. 

A nyulat megfogjuk két hátsó lábánál fogva és majd a lefelé lógó állatot tenyéréllel határozott ütéssel tarkón vágjuk. Szerencsés esetben azonnal elkezd a vér csepegni az orrából a nyúl lelke pedig az örökké zöld mezőkre költözik. Gyerekkoromban szinte napi rutin volt ez nálunk. 

A disznónak némi birkózás után rátérdelek a nyakára és a kést beszúrom a nyakába majd a kés hegyével egy fentről lefelé irányuló vágással elvágom a nyaki ereket. Néhány száz ilyen műveleten túl vagyok már.

Vágtam birkát és kecskét is már. Egyedül lefogva elnyiszálva a nyakukat. 

Végül a galambról. Nagyapám nagy galambász volt néha a galambjaival beültek idegen galambok is az ólba és azok sorsa húsleves formában realizálódott. Ő mutatta meg a galamb megölésének humánus módszerét. Bal kezünkkel szorosan megfogjuk a galamb testét majd a fejét jobb kezünk mutató és középső ujja közé fogva egy erőteljes rántással letépjük a fejét. Aztán megvárjuk míg kicsöpög a vére.   

Tudom milyen az mikor egy állat kivérzik. Mikor elhalkul a visítás mikor a test remegése megszűnik, mikor az utolsó rúgások elhalnak. Én még hallottam néhány hetes kecskegida csecsemőhöz hasonló sírását mikor nagybátyám elvágta a nyakát. A fenti módszerek egy mai ember számára már borzadályt keltő állatkínzó, horrorisztikus módszerek. A falusi ember számára az állat megölésének természetessége mindennapi gyakorlat volt. Ma már ez nincs így. A mai falusi emberek többsége egy csirke nyakát sem lenne képes elvágni. 

Ne menjünk bele most mélyebben etikai eszmefuttatások taglalásába de feltennék egy kérdést. Mi humánusabb? Tanyán vagy egy falusi csirkeudvarban kapirgálva leélni egy életet és nyakelvágva távozni a másvilágba vagy nagyüzemi körülmények között egy A4-es papírlap nagyságú területen végigszenvedni egy életet és utána "eurokonform" nyakelvágással meghalni? Döntsétek el. 

Egyet viszont ne felejtsünk el. Az állat nem tudja mi a halál. Nem tudja a halál fogalmát értelmezni. 

Lépjünk tovább

Kitört a béke. A második világháború óta eltelt 73 békeév. Világégés nélküli békeév. A mai generáció mit tud a háborúról? megnéz néhány hollywoodi háborús filmet amiben hektószám folyik a művér, belek omlanak ki és végtagok szakadnak le de azért tudjuk hogy a jelenet után a statiszta feláll, leporolja a ruháját majd elmegy a kantinba meginni egy coca-colát. 

Belegondoltunk-e már abba hogy mi a valódi háború? Amikor a könyvelőt, a péket, a patikáriust besorozzák katonának majd vagonokra rakva kiviszik Doberdóba, Isonzóba, Don kanyarba. Amikor nem csirkék nyakát kell elvágni hanem ismeretlen embereket lelőni, felrobbantani, szuronyrohamban leszúrni, úgy hogy bármelyik pillanatban eltalálhatja őket egy golyó vagy repesz. tudja-e valaki milyen -40 fokban hómezőkön menetelni papírtalpú bakancsban éhezve fázva. Orosz hadifogságban túlélni. Tudja-e valaki hogy mi az a verduni vérszivattyú? Mindkét világháború viszonylag jól van dokumentálva. Bőséges képi anyag van róluk. Megmutatom mi a VALÓDI háború.

Először nézzétek meg ezt a filmet ami a verduni vérszivattyúnak nevezett állóháború harctéri idegsokkot kapott katonáit mutatja. A verduni csata 10hónapig tartott és negyedmillió katona halt ott meg valamint félmillió sebesültet eredményezett.

 

„Micsoda vérfürdő. Milyen borzalmas látvány, micsoda mészárlás. Nem tudom szavakba önteni az érzéseimet. Még a pokol sem lehet ilyen szörnyű! Az emberek őrültek!” - olvasható a Verdunnél harcoló Alfred Joubaire francia katona nem sokkal halála előtt papírra vetett utolsó naplóbejegyzésében."

„A lábaimnál két szerencsétlen lény vonaglott a földön. Ruhájuk, kezeik, az egész testük égett. Élő fáklyák voltak. Másnap ott feküdtek, még hörögve. A felismerhetetlenségig meg voltak csonkítva. A bőrük teljesen fekete volt. Egyikük még az este meghalt, a másik egy rohamában gyerekkori dalokat dúdolt, az anyjához és a feleségéhez beszélt, a falujáról mesélt. Könnyek szöktek a szemünkbe. .. ” – Louis Barthas egy lángszórótámadásról"

„Mindannyian magunkkal hordoztuk a halottak szagát. A kenyér, amit ettünk, a poshadt víz, amit ittunk. .. minden, amihez hozzáértünk, a rothadástól bűzlött, mivel a körülöttünk lévő föld tele volt halott emberek testével. Nem lehetett megszabadulni a rettenetes szagtól. Ha eltávon voltunk, és beültünk egy italra valahova, csak percek kellettek, hogy a mellettünk lévő asztaloktól felálljanak és elmenjenek. Nem lehetett elviselni Verdun iszonyatos bűzét. ” – egy francia katona"

„Az emberek, akik olyan sokáig éltek ezekben a lövészárkokban, mint a mi katonáink, anélkül, hogy megbolondultak volna, sok dolgot biztosan képtelenek voltak már érzékelni. Szegény embereink túl sok borzalmat láttak, túl sok felfoghatatlan dolognak voltak szemtanúi. Nem tudom elképzelni, hogy ezt fel tudjuk dolgozni. Szerencsétlen kis elménk egyszerűen képtelen mindezt megérteni. ”– egy német katona"

Most pedig néhány kép.

Magyar halottak Doberdónál

8faa7a1f6dce533dbe17d9d5bfeb6ffe.jpg

Magyar halottak a Don kanyarban30767417.jpg30767418.jpg

Egyéb csaták és következményeik képekben.2010-12-13_122434.jpgbattle-moscow-december-1941-ww2-eastern-front-russian-illustrated-history-pictures-images-photos-007.jpg219386d744a73c1fb6439f3d1e8fffa2.jpg2016-07-26_185245.jpgce1ab251ceb0c7fa6f364c9403b42808_1.jpg2010-11-29_213831.jpg2011-01-20_210254.jpg092907-0655-hearwhatare1-600x415.jpg

Nézzétek az arcokat. Ezek az emberek könyvelők, pékek, és patikusok. Bármelyikünk születhetett volna abban a korban. Bármelyikünk szerepelhetne a képeken.235bb774688b2742c77a959f7e651bdb.jpg1447.jpgbattle-stalingrad-unseen-pictures-images-photos-ww2-eastern-front-russian-009.jpgbattle-stalingrad-ww2-rare-pictures.jpgcombat-medic-06-620x846.jpg

Nekik még az iskolában lenne a helyük.jhgd.jpg2011-11-20_095624.jpg2011-01-20_205658.jpg

Bármelyikünk vagy bármelyikünk nagyapja dédapja lehetne ott.dbb86af6283d3853ef61955d749a6666.jpgardennes-offensive-second-world-war-ww2-two-1944-pictures-photos-images-amazing-incredible-history-013.jpg1944-normandy-invasion-0100.jpg8c8b39272ded99aedc7b320b2a08d5dc.jpg
A kedves olvasó tegye fel magának a kérdést hogy ha egy csirke nyakát képtelen elvágni, akkor mit tenne a harctéren? Ma már természetesnek vesszük hogy senki nem akarja még egy állat vérét sem kiontani nemhogy emberekét. Ezzel semmi baj nincs . ma már ez nem mindennapjaink része vannak erre szakosodott emberek úgymint hentesek mészárosok az állatok esetében és hivatásos katonák az emberek esetében. 


Mi akkor a baj? 

Blogírói pályafutásomat a Határátkelő nevű blogon kezdtem. Ott indítottak utamra a saját blogommal sokat köszönhetek az ottani bloggazdának és kommentelői társaságnak. Liberálisnak vallottam magam és én ezzel elégedett voltam. Aztán egyszer valaki betett egy kommentet. Talán valami háborús téma volt és ő tudományosan levezette hogy apáink vére amit a harcmezőn hagytak Isonzónál, Doberdónál, a Don kanyarban nem egyéb mint egy kupac szar. Valami olyan elképesztően gusztustalan agyament magyarázatot adott hogy tudományosan bizonyított tény hogy a szar az elhalt vértestekkel van tele és azért apáink emódon hagyták vérüket az említett helyeken. A legnagyobb döbbenet az volt hogy a tisztelt kommentelőtársaság harsányan röhögve a poénon ünnepelte őt. Annyira hogy a bloggazda külön kiemelve a hozzászólást főhelyen publikálta a poszt után. 

Számomra ez volt a vég. Úgy gondolom hogy ott akkor megmutatkozott a liberalizmus esszenciája. A se Istent, se embert, se ősöket, se áldozatokat nem tisztelő elembertelenedett eszmevilág a liberalizmus megmutatta valódi arcát. Ez már nem szabadság nem szabadosság hanem legalja legalpáribb minden erkölcsi tézist alapjaiban tagadó pusztító és romboló eszmerendszer. Innen már nincs lejjebb. Ez a vég. Itt lehet azt mondani hogy a világ megérett a pusztulásra. Az egyszerű katona számára nem létezett a politika. Nem volt beleszólása hogy most akar a vágóhídra menni vagy nem. Az én nagyapáim Gaszt Gyula pékmester és Horváth András csordás nem jelentkezett hogy Isonzóba akar menni és harcolni akar a császárért. Mégis vitték őket. Azokat a harcmezőket magyar vér öntözte. Friss kiontott MAGYAR vér. Őseink vére. Tiszteletet érdemelnek. A fenti képek alapján aki egy kicsit is átérzi mit élhettek át a katonák, függetlenül attól melyik oldalon harcoltak az tiszteli emléküket. 

Na attól a pillanattól lettem én illiberális. 

A probléma az hogy manapság az illiberális meghatározás a magyar nyelvben Fideszest jelent. Nyilvánvaló hogy én mint illiberális nézetű ember egyetértek mindennel ami illiberális. Ha azt a magyar kormány teszi akkor azzal. Ez nem jelenti azt hogy a magyar kormány híve lettem, mindössze annyit hogy az illiberális harcukkal és döntéseikkel egyetértek. 

Ha egy kis tejet akarok inni nem kell megvennem a tehenet. A magyar balliberális ellenzék minden nem liberálist Orbánseggnyalónak tekint. A történet nem ilyen egyszerű. Az ellenzék óriási válságban van. Nincs ütőkártya a kezükben. Valójában egy tökalsójuk sincs. SEMMIJÜK sincs csak egy túlhaladott túltolt hiteltelenedett eszméjük amihez görcsösen ragaszkodnak. Ennyi az eszköztáruk. Magukat nem tudják feldicsérni nem tudják vonzóvá tenni, nem tudnak kínálni SEMMIT. Sírva könyörgök legalább egy nevet mondjanak hogy ki alkalmas jelenleg Magyarországot vezetni? Csak egy nevet. Hallottam már sokszor valami Bárki nevű emberről de látta már valaki vagy még mély illegalitásba vonulva szamizdatot ír? Tegyük fel hogy igaza van az ellenzéknek. Magyarországon nincs szólásszabadság. Igaz. Egyetértek. Az állásával játszik aki a kormányt a pártot a vezért bírálja. Maffiaállam Magyarország? Az. Ha holnap bármelyik magyar ember tulajdonát megkívánja egy kormányhoz közelálló ember akkor azt megszerzi. Így vagy úgy de megszerzi. Nyiss egy kocsmát, egy vágóhidat, egy tüzépet. Ha holnap a polgármester szemet vet rá vagy egy képviselő strómanja akkor olyan gyakori vendég lesz nálad a NAV hogy  amikor este ráfordulsz a feleségedre azt veszed észre hogy a NAV tökeit vakargatod.

Mindemellett számos eredményt is fel tud mutatni a kormány. Nem sorolom mert az eredményeit alátámasztja a választói támogatottság. Nyertek? Igen. Nyernének most is? Igen. Nyerni fognak? Amíg ilyen ellenzék van addig lazán, bármikor. 

Amikor ezt leírom akkor jön a kérdés. Miért nem jössz haza? Miért mentél el? Ezek a töltelékkérdések. Ugyanis ÉRV nincs. Érvek helyett vagdalkozás van. Aki nincs velük az ellenük van. Ez ilyen egybites logika de a tábor bekajálja. Bármilyen illiberális jelöltnek örülnék aki harcol Brüszel ellen, de kiveszi a maximumot amit lehet az EU-ból. Mert ez az ország érdeke. A legnagyobb döntési önállóságot megőrizni és haszonélvezőnek lenni. Hiszen eddig kelet Európa haszonélvezője az EU volt. Elszipkázta a munkaerőt alacsony bérekkel kizsákmányolta az országot, semmi kivetnivaló nincs abban ha visszaveszünk valamit. 

Szóval ki a jelöltetek? 

340 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diggerdriver.blog.hu/api/trackback/id/tr7514351853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanato 2018.11.21. 13:25:23

@maxval balcán bircaman: Az más hogy egyik komm.frakció kiirtja a másikat az Sztálin után ismert dolog volt sok államban.
Ceaunál nem erről volt szó.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.21. 13:26:46

@tanato:

Az afgán esetben se, ott az iszlamista ellenzék ölte meg a volt komcsi vezért.

2018.11.21. 13:29:44

@tanato:

Látom fosblogos gyuszika barátod megint beindította a hazugsággyárat, a főhadnagy elvtárs meg megint be van baszva. Szokás szerint.

Már elmondottam egy párszor, semmi szükség import munkaerőre. Tisztességesen meg kell fizetni a munkát. Itthon is, és máshol is. Egyébként ha valaki el akarja érni, hogy a kitántorgók visszajöjjenek két dolgot kell csinálni. Először el kell nekik magyarázni, hogy a magyarországi helyzetről ne a hulladékportálokról -zidex, 444, kolozsváros, hvg- tájékozódjanak, másodszor meg kell tanítani őket számolni.

Aki jó szakember, és nem csak papíron, hanem a valóságban is, az ma már nem tántorog ki.

tanato 2018.11.21. 13:36:21

@Öreg tölgy: Szóval ahol csak nagyon gazdag kisebbség és nyomorult többség van ott nincs középréteg.Ennyi az egész,egyéb államokban több kevesebb mértékben de van.

2018.11.21. 13:58:24

@tanato:

Egyéb államokban sincs középosztály, még nyugaton sem. Maximum egy nagyon vékony réteg. Te sem tartozol a középosztályhoz, függetlenül attól, hogy diplomád vagy, és esetleg az anyagi körülményeid miatt ez feltételezhető lenne.

tanato 2018.11.21. 14:05:14

@Öreg tölgy: Nem középosztály középréteg.Az osztálynak rossz mellékíze van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 14:08:03

@Öreg tölgy: Ezen kár rugózni, minden országban más a középosztály. Attól függ mihez méred. A magyar középosztály nem ugyanaz mint a svéd középosztály. Lényegtelen hogy milyen osztálybesorolást csinálunk.
Ami számít hogy az ember mivel van megelégedve. Magyarországon a kifejezetten gazdag ember sem sorolja magát a középosztályba mert nincs megelégedve vele hogy csak két Mercire telik. Van aki putriban lakik és milliói vannak aranyban és van aki palotában lakik százmilliós adóssággal. Ki a középosztály?
Parasztvakítás.

2018.11.21. 15:42:13

@Öreg tölgy:
"a főhadnagy elvtárs meg megint be van baszva. Szokás szerint."
Dehogy van bebaszva, jozan o, nagyon is igazat ir:
"Én már régóta azt mondom, hogy a földgolyó egységesedni fog. A rasszok teljesen összekeverednek, a nyelvek közül is lehet, hogy csak egyetlen egy marad, az pedig nem a magyar lesz."
"Ez a harc lesz a végső,
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!"
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

2018.11.21. 15:49:04

@tanato:
"Nem középosztály középréteg.Az osztálynak rossz mellékíze van."
Most az egyszer igazad van Doki. A kozeposztaly megszunt, csak egy kis reteg lett belole, ami hamarosan megy a sullyesztobe. Ellenben a proletariatus megmaradt munkasosztalynak. Ennek nincs semmi rossz mellekize, sot!
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

2018.11.21. 16:40:07

@maxval balcán bircaman:

Látom Max, hogy a naplopó here seldonka megint kioktat. Látod ez az élet. Életed végéig verheted a faszod, csak jól kell nősülni.

2018.11.21. 16:41:35

@Konni:

Ez megtörténhet azokban az országokban, akik ezt engedik. Remélem mi nem fogjuk engedni.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 16:43:52

@Öreg tölgy:

Nem gond, csak ráragad majd valami a valóságból...

2018.11.21. 16:47:41

@balcán maxval bircaman:

Arra a majomra? A koszon kívül semmi.

2018.11.21. 17:05:40

@diggerdriver:

A középosztály léte, vagy nem léte az egyik legjelentősebb kérdés a demokrácia szempontjából. Az erős középosztály alkotja a demokrácia gerincét. A középosztály volt az erő, és a hatalom birtokosa. Gazdasági értelemben önfoglalkoztatók, akik tulajdonolták a vagyonukat, és a munkaerejüket. Ők voltak a jó állampolgárok, akik példát mutattak. Tisztességesek, törvénytisztelők, megfontoltak, szorgalmasak, erényesek, és erkölcsösek voltak. Minta.
A későbbiek során a középosztály volt az, aki egyrészről rendelkezett a megfelelő tudással, ismerettel a közérdek, a közjó, a társadalmi igazságosság megértéséhez, megvalósításához, és megvédéséhez, másrészről rendelkezett az ehhez szükséges stabil anyagi háttérrel, ami anyagi függetlenséget jelent számára az éppen regnáló kormányzattól, és annak befolyásától. Vagyis képes volt kordában tartani az aktuális kormányt, és gátat szabni a tőke korlátlan terjeszkedésének, uralmának.

Hol van ma ilyen középosztály a nyugati világban?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 17:16:29

@Öreg tölgy: Na ha ez a középosztály ismérve akkor itt Angliában igen vastag a középosztály.

2018.11.21. 17:25:19

@Öreg tölgy:
"Remélem mi nem fogjuk engedni."
Remelem ezt en is. Orban pedig tudja: azert nem enged peldaul be migrancsokat tomegevel. Rovid tavon megerne, szukseg is lenne rajuk, a bereket is lenyomnak, stb., de akkor sem enged. Hogy miert? Mert tudja, hogy a kitantorgok 80 %-a 5 even belul hazakullog, mert vagy kiba..ak oket a fogado orszagokbol - Brexit, vagy onkent hazamenekulnek Ny-Europabol a hamarosan bekovetkezo gazdasagi vilagvalsag es azzal jaro tarsadalmi forrongasok miatt vagy mert vegul is rajonnek az egyszeru proletarok, hogy mindenutt jo, de legjobb OTTHON!
Szerintem.
(tortenelmi pillanatokat elunk, szinte az I. es II. vh-t megelozo tarsadalmi, politikai, gazdasagi, katonai helyzet jatszodik le ujra: elerkezett a vilag gazdasagi ujrafelosztasanak szuksegszerusege es ennek a kovetkezmenyeit sajnos tudjuk vagy illene tudnunk)

2018.11.21. 17:28:02

@Öreg tölgy:
Amit te jellemeztel, az nem a kozeposztaly, hanem az un. "Petite bourgeoisie", az az a kispolgarsag.

2018.11.21. 17:38:03

@Konni:
A tortenelmi pillanatokhoz meg hozzatennem, hogy az elso ket vilaghaboruval ellentetben most nem Nemetorszagot akarjak bevinni a kukoricasba, hanem Oroszorszagot, ami nehez dio lesz. De Anglia szerepe semmit sem valtozott, o a legnagyobb es legsunyibb xarkevero, mint mindig.

tanato 2018.11.21. 17:39:55

@maxval balcán bircaman: Na de Tarakit egy másik komm.frakció végezte ki.

2018.11.21. 17:42:39

@Konni:

Ma van kispolgárság?

tanato 2018.11.21. 17:46:13

@Konni: A középosztályinkább középrétegnek hívom,nem jó az osztály,munkásosztály uralkodó osztály,három alsó felső középső középosztály,meg parasztosztály,csak azt dolgozó paraSZTságnak titulálták.Meg volt ott munkásarisztokrácai meg lumpenproletár,amit akarsz minden volt az én fiatalkoromban a marx.lenininista tankönyvekben.

2018.11.21. 17:47:19

@diggerdriver:

Azt nehezen tudom elképzelni. Egy olyan országban, mint az UK, ahol a lakosság a jövedelmi arányaihoz mértem 150%-al van eladósodva, na ott nehezen lehet anyagi függetlenségről beszélni. Mondjuk Dániában ez 300% körül mozog. Vagyis a dánoknak negatív megtakarítása van.
Magyarországon ez kb. 50%.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 17:47:59

@Konni: Így van. Én azt mondanám a polgárság.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 17:50:00

@Öreg tölgy: Nem jártál még Angliában. Főleg vidéken.

2018.11.21. 18:33:34

@Öreg tölgy:
"Ma van kispolgárság?"
Van bizony! Magyarorszagon ma azt neveznem kispolgarnak, aki elfogadja a fennallo tarsadalmi rendet. Nincs ellene, de nincs vele sem. Igy volt ez a Kadar korszakban is: se ellene, se vele. Mindenkor a legmegbizhatobb tarsadalmi reteg, rajuk lehet alapozni akar birodalmakat is. :) Alapoznak is! :)

2018.11.21. 18:37:10

@Konni:
Meg talan annyit a kispolgarokrol, hogy rettegnek a forradalmaktol, de a vegen mindig a gyoztesek oldalan kotnek ki. :)

2018.11.21. 18:42:03

A kispolgar a mindenkori tarsadalmi rend alappillere: legyen az demokracia, szocializmus, fasizmus, diktatatura, fel diktatura, populizmus, stb. Ok azok, akiknek megallt az ido, nem hat rajuk semmi valtozas. :)

2018.11.21. 19:20:08

Off:
Pont a napokban olvastam a hirekben:
2,550 US citizens applied for asylum in Canada in 2017. That's more than 6 times as many as in 2016
www.cnn.com/2018/11/15/americas/canada-us-asylum-trnd/index.html
2550 USA allampolgar kert politikai menedekjogot Kanadaban 2017-ben. Tobb, mint 6X annyi, mint az azt megelozo evben.
Kivancsi lennek, hany kanadai allampolgar folyamodott politikai menedekjogert az USA-ban 2017-ben?
On
Van meg egy dolog, amitol majd hanyat dobtam magam: A napokban Youtube csatornakat nezegetve a kalifornia erdotuzekkel kapcsolatban megdobbenve tapasztaltam, hogy tiz. ill. szazezrek hisznek hatarozottan abban, hogy ezeknek a tuzeknek az okozoja vagy Kina vagy a sajat kormanyuk, lezer es hasonlo energia fegyvereket, chemtraileket, stb. felhasznalva. De nem am egyszeru prolik ezek a degeneraltak, hanem legtobbjuk iskolazott, vagyonos kozeposztalybeli, meg teruleti tuzoltoparancsnokok is vannak koztuk. Pedig Trumpnak most az egyszer igaza van: a legfobb gond az erdok nem megfelelo hasznalata.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 20:35:01

@Konni: Bizonyos fenyőfajták erdőtüzek nélkül nem is tud szaporodni. Az erdőtüzek természetes velejárói a természet megújulásának.

Furos 2018.11.21. 20:47:50

@Öreg tölgy: Van itt penz dogivel. Nem ismered a helyzetet. Mondjuk sirni azt tud eleg sok ember....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.21. 20:51:48

@Furos: Bizony. Ahogy te mondtad a pénz vidéken van. Úgy igaz.

2018.11.23. 17:01:07

Naszóval.

Sakti. Terólad köztudomású, hogy már anyádban sem voltál normális.

Naplopó, here seldonka, súlyosan hülye szöveges. Nem privát üzenetben konzultálok veletek. Megtalállak benneteket, ha kiteszitek a lábatokat a fosblogról. Lehet arcoskodni, de ezzel csak azt bizonyítjátok, hogy degenerált liberofasiszta hülyék vagytok. Nem privát üzenet, hanem egy másik blogon reagáltam a fosblogos baromságaitokra. Illetve seldonkától szoktam érdeklődni, hogy hajlandó-é már dolgozni, vagy még mindig a feleségéből él. Mert ez a patkány egy élősködő naplopó.

Szóval változatlanul az a véleményem, hogy ti ott a fosblogon genetikai hulladékok vagytok, a gazdátokkal együtt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.23. 20:01:16

@Öreg tölgy: Senki se olvas itt téged:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2018.11.23. 20:14:37

@diggerdriver:

Tudom. És ezt nem vagyok képes földolgozni. Lehet, hogy soha nem fognak befogadni a liberofasiszta romkocsmaértelmiségiek? Milyen élet ez így?

2018.11.24. 07:08:45

Ha esetleg valaki még mindig nem hiszi el, hogy az Orbán gátlástalanul kiszolgálja a tőkét, a multikat.

g7.hu/allam/20181122/egesz-evben-tuloraztatni-lehet-a-dolgozokat-ha-atmegy-a-fidesz-javaslata/

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.24. 07:22:47

@Öreg tölgy: Nekem nagyobb gondom volt a szabadság kifizetésével.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.24. 07:46:52

@Öreg tölgy:

A belterjes klub annyira unja magát, hogy beengednek már ellenséges kommenteket is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.11.24. 09:57:56

@Öreg tölgy:
Itt a torveny szerint maximum evi 200 ora, indokolt esetben 250 ora lehet a tuloraztatas.
Viszont kotelezoen csak specialis esetben irhatjak elo, azaz ha egy atlagos hetvegen dolgozni kellene, akkor megkerdezik, hogy tudnek-e es minden tovabbi nelkul elfogadjak, ha eppen mas dolgom van.

Ha kotelezoen eloirjak, akkor az egesz cegre vonatkozoan kotelezo es csak elore meghatarozott idoszakra lehet eloirni. Pl. mondhatjak az, hogy sok a megrendeles, ezert januar 20. es februar 19. kozott mindenkinek le kell dolgoznia 40 oranyi tulorat. Hogy ez hetvegi / ejszakai / siman tovabb bentmarados tulora, az cegtol es munkarendtol fugg, altalaban rugalmasak. Termeszetesen a szokasos tulorapotlek mellett, ami hetvegen +100%, hetkoznap kevesebb. Minden esetben a dolgozo dont, hogy penzt vagy idot ker cserebe. Penz eseten dupla ber jar, ido eseten tulorapotlek + ido (alapber ilyenkor nem).

Ezek szerint a hanyatlo, liberalis, kapitalista Svedorszagban kevesbe szolgaljak ki a tokes erdekeit, mint az illiberalis demokrata Magyarorszagon (ebbol a szempontbol). :)

2018.11.24. 10:07:27

@Kövérmadár [swe]:

Az északi modell áll legközelebb a baloldali gondolatvilághoz. Jó irány,kár, hogy a migráncsáradat véget vet neki.

Orbán sikerének titka egyszerű. A gazdaságban kőkemény neoliberalizmus, amellyel maximálisan megnyeri a tőke rokonszenvét, a társadalom, a polgárok irányába keynesi jóléti állami modell egyes elemeinek bevezetése, propagálása, mellyel megnyeri a társadalom, a polgárok többségének támogatását is.
Egyszerű mint az ágybaszarás.

A libbantaknak nincs más dolga, mint, hogy ezt űberolják. Na ez az ami nem egyszerű.

2018.11.24. 10:50:36

makronom.mandiner.hu/cikk/20181122_nemzetallami_szintu_megoldasok_a_globalis_problemakra
"Ezért is lényeges, hogy nemzetállami szintű ellenőrzés legyen az adópolitika felett. De hozzátenném, hogy a nemzeti termelő ipart is ugyanígy meg kell védeni, mert ezt is gyakran fenyegetik a külföldi vállalatok. Alapvető lenne, hogy a profitot meg lehessen adóztatni. Néhány héttel ezelőtt ismét kitört egy nagy európai adóbotrány, mert az európai pénzügyi szektor rengeteg jogi kiskaput használt ki ahhoz, hogy kibújjon az adófizetés alól. Így az európai magánbankok 55 milliárd eurót loptak el az európai országoktól."
"A nyugati világban azt látjuk, hogy a migráció hatására a fizetések csökkentek, a lakásárak pedig elkezdtek növekedni. Az átlagemberek duplán szenvednek a migráció gazdasági hatása miatt. Alacsonyabbak a bérek és még drágább a lakhatás, ez a legrosszabb az összes elképzelhető forgatókönyv közül. A tömeges migráció tehát nem megoldás a gazdasági problémáinkra."
---
A nemzetallamok letjogosulsagahoz meg hozzatennem, hogy szerintem alapveto tortenelmi tevedes, hogy a vilaghaboruk okozoi a nemzetallamok voltak. A fo haborus ok leginkabb a kapitalizmus, a vilag gazdasagi ujrafelosztasanak a szuksegszerusege bizonyos idoszakonkent. Tehat ezert szuksegtelen az Europai Unio, kulonosen az egyik legfontosabb europai atomhatalom (Oroszorszag) nelkul.
Vilag proletarjai egyesuljetek a nemzetallamokban! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.11.24. 10:56:43

@Öreg tölgy:
Reszben. De azert ebredezik az orszag, kuldik haza a nem ide valokat. Lassan ugyan, jonnek sokan ujak is, de ebredezik az orszag.
Nyilvan mar sosem lesz olyan jo vilag, mint regebben, de azert a szakadek fele rohanas sebessege merseklodott, ugy gondolom. Meglatjuk mi sul ki belole, addig is szemezek Norvegiaval, lehet elkezdek tanulgatni is norvegul a kozeljovoben. Vegulis miert ne gyorsitsam meg a nyugdijazasomat? :)

2018.11.24. 13:40:54

"Határátkelő 2018.11.22. 18:23:04

@Shaktee: Ez szerintem nem jó kérdés, én örülök mindenkinek, aki olvas és kommentel, ameddig azt normális hangnemben teszi."

Hazudsz szarházi libbant kutya!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.24. 15:11:37

@Öreg tölgy:

Az északi modellhez erős hazai tőke kell először is.

upgrade 2018.11.24. 20:40:53

@Öreg tölgy:
Kosa szerint ez a munkavallalok alkupoziciojat erosit :-)

"– Szó sincs arról, hogy a jövőben hagynánk kiszolgáltatni a magyar munkavállalókat, akik nem kerülnek rosszabb helyzetbe a munkaidő-szervezésre vonatkozó szabályozás tervezett módosításával. Sokkal inkább lehetőséget kapnak, hogy erősödjön az alkupozíciójuk a bérek és a munkavégzés feltételrendszerének kialakításában a cégekkel való tárgyalások során – közölte a Magyar Időkkel Kósa Lajos."

magyaridok.hu/gazdasag/kosa-lajos-nem-lesz-kotelezo-robotmunka-3701057/

Menetelést szabotáló kisember 2018.11.25. 01:50:52

@Öreg tölgy:

Ha nálad ez a normális hangnem... :))

Értem én, hogy itt írkálsz nekik, mert oda nem engednek, de válaszolnak legalább néha arra amit itt írsz?

Biztos, hogy olvassák egyáltalán?

2018.11.25. 05:50:58

@Menetelést szabotáló kisember:

Tudod, van egy jó pár dolog, amit nagy ívben leszarok. Ilyen pl. a PC. Fosblogosokkal igen, ez a normális hangnem. Olvassák. Nem azért rúgok beléjük, hogy válaszoljanak. Azért mert szórakoztat.

2018.11.25. 06:03:42

@upgrade:

A magyar Mt. kifejezetten munkavállaló ellenes. Ehhez jön még az, hogy Magyarországon nincs olyan, hogy munkavállalói érdekvédelem, nincsenek szakszervezetek. Igaz, ez utóbbiak lebontását még a pufajkás Horn kezdte meg. Kósa egy degenerált barom.

Egyébként megint beindult a törvénygyár. Nem csak az Mt.-t akarják módosítani, hanem a Földforgalmi törvényt is. Na az sem piskóta. Az Fttv. meg a hozzá kapcsolódó átmeneti törvény még fércmunkának is csak nagy jóindulattal nevezhető. A Kúria az elmúlt pár évben elkezdte kigyomlálni belőle a baromságokat. Na ez nem igazán tetszik a Jakab féle bandának. Ezért kell most a módosítás.

Megjegyzem, azt, hogy egy országban ilyen szinten lelehet zülleszteni a jogalkotást -mert ez már jogbarmolás-, az nagy részben a jogásztársadalom, ügyvédek, bírák bűne.

2018.11.25. 14:16:20

"Határátkelő 2018.11.25. 13:55:37
@Csodabogár: Nekem nem probléma. :) Ez a blog ilyen szempontból speciális, azaz hogy van egy törzsközönsége, aki eleve ide jön."

Most ugye a hazátlan, liberofasiszta patkányokra gondolsz?

2018.11.25. 16:33:12

"Határátkelő 2018.11.25. 16:21:12
@Golf2: @Pompeo: Ez a stílus itt nem játszik, mindkét kommentet kimoderálom. Ha nem vagytok képesek egymással normálisan beszélni, akkor ne tegyétek és főleg ne itt.

Kösz."

Mi a bajod azzal libbant kutya, ha valaki helyre rakja a degenerált onanizáló barmot, golfocskát?

2018.11.26. 09:19:33

A könnyű drogok liberalizációjához:

www.metazin.hu/index.php/item/3650-opiumvalsag-hivatali-segedlettel

" Ez utóbbiért nemcsak az „ópiátevangelista” orvosok, hanem a gyógyszeripari cégek is sokat tettek. Felismerve a piaci lehetőséget, aktívan beszálltak a fájdalomcsillapítás népszerűsítésébe. Jelentős pénzekkel támogatták például az amerikai egészségfelügyeleti szakhatóságot....."

Ez mi a lófasz, ha nem korrupció?
Jó volna már megérteni végre: minden mocsok, idiótizmus, rossz a lator államból, a zusából indul. Egy hülye, elmebeteg, nemnormális népség.

2018.11.26. 09:29:57

Naszóval. Valami ilyesmiről pofázok már jó ideje.

g7.hu/allam/20181126/180-ezerre-is-lehetne-a-minimalbert-emelni-es-meg-se-kottyanna-a-gazdasagnak/

Szóval tanato főorvos úr. Nem migráncsok kellenek a munkaerőhiány csökkentésére, hanem tisztességesen meg kell fizetni a tisztességes munkát.

tanato 2018.11.26. 11:25:42

@Öreg tölgy: Néztem a garfikonodat,SZlovákia,Lengyelország,Észtország,Litvánia,csahország is felettünk van.
Másik pont:Éppen tegnap volt a tv-ben hogy már 20000 ukrán vendégmunkásnál tartunk,akiket illiberális államunk toborzókampányai hoztak ide.

2018.11.26. 12:43:28

@tanato:

Nem az én grafikonom.
Orbánék a közéletben illiberálisak. A gazdaságban vér(neo)liberálisok. Ezért kell a külföldi vendégmunkás. Alacsonyan tartani a béreket.

2018.11.26. 12:56:52

Ééééééééés igen!!!!!!!!!!!!!!
Franciahonban sem ugatnak a kutyák, mint azt seldonanyucitól megtudtuk!!!!!!!!!!! De kiráááááááály!

Na akkor elmagyarázom neked te szerencsétlen, miről szól a dolog.
A vidéki házaknál nem tündibündinek, nem gyerekpótlónak, nem dísznek tartják a kutyákat, hanem házőrzésre. Egy házőrző kutyának meg az a dolga, egyszerűagyú, hogy ha idegen közelít a birtokhoz, akkor ugasson.
Eddig megvan?

Namármost. Magyarországon sem zengenek a falvak a kutyaugatástól, még ha folyamatosan ezt is hazudjátok. Egy kivétel van. Ha egy faluba sok a cigány. Ezek a görények ugyan is mindenhová, -pl. napközben a boltba is- kutyával mennek. Na ezeket ugatja a többi kutya az udvarról.

Föl tudod ezt fogni doktornéni?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.26. 13:59:30

@Öreg tölgy: Annak idején egy posztban én mondtam hogy Londonban nem ugatnak a kutyák. Ezért engem kicsontoztak felnégyeltek fatornyos kisfalum helyét sóval hintették be. Pedig itt TÉNYLEG nem ugatnak a kutyák. Ez TÉNY. Akár tetszik akár nem. Sokat mondok ha egy hónapban egyszer kutyaugatást hallok. Hogy hogyan érik el nem érdekel.
Aki ezt nem hiszi jöjjön ide győződjön meg róla. Különben meg leszarom hogy ki mit hisz.
Ezzel SZEMBEN. Azt is én írtam hogyha otthon végigmegyek az utcán MINDEN kutya őrjöngve rohan a kerítésnek. NEM vagyok cigány. Elhiszem hogy a kutya HÁZŐRZŐ. Semmi baj vele ha a HÁZAT őrzi és ha valaki megáll a kapu előtt vagy be akar menni akkor ugat. Ez a dolga. Jelezzen. Na de ne az utcát őrizze hogy szakadna rá mindre az ég. Mindegy ki megy végig az utcán milyen bőrszínű milyen nemű és politikai hovatartozású a sok rohadt dög MINDIG ugat.
Ez is TÉNY.
Mindkét állítás az enyém volt. Eddig még senki nem tudta megcáfolni.

2018.11.26. 14:23:58

Na én meg azóta hallgatózom, és ez nem így van. Mert én faluban élek, és nem hallok kutyaugatást. Ráadásul falvak környékén dolgozom, és sehol nem jellemző.
Ha egy településen végig mész a házak előtti járdán, és a kutya szabadon van(nem bent a lakásba bohócnak cicomázva), akkor bizony neki feszül a kapunak. Mert ez a dolga. Persze, ha olyan értelmes lenne, mint az angol, vagy a francia kutyák, akkor ugye előtte megérdeklődnél, hogy csak haladsz, vagy konkrétan az ő felségterületén van dolgod. És ha az utóbbi, csak akkor kezdene el ugatni. De ugye Magyarországon a kutyák is birkák.

Nem a cigányt ugatják, hanem a cigányok kutyáját, akinek természetesen menni kell a boltba a retkekkel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.26. 14:53:27

@diggerdriver:

A nyugati kutya nem harap, nem ugat, nem koborol el. S előre köszön a postásnak. Bezzeg Zorbán rettenetes diktatúrájában...

2018.11.26. 14:59:20

@maxval balcán bircaman:

Már megint veled van a baj szarjankó gyuszika blogján?
Ez az atamír nevű súlyosan hülye hol táborozik? Jó hely lehet. Gyenge 2 év alatt több mint 4800 böfögés, na az már valami. Hiába, nyugaton naplopásból is meg lehet élni. Igaz kékköcsög, gáborka, seldonka?

2018.11.26. 15:05:17

@maxval balcán bircaman:

Az idióta kifejezés találóbb,mint a nyűgös. Ritka barmok,az kétségtelen.

2018.11.26. 16:09:35

@diggerdriver:
"Hogy hogyan érik el nem érdekel."
Pedig egyszeru: a kutyaugatast buntetik a hatosagok a legtobb orszagban. Ezert a kutyakonzervek tele vannak ugatasgatlo szerekkel. Mit gondolsz, miert gyartjak az allat nyugtatokat tonnaszamra? A hangos, mozgekony gyerekek is nyugtatokkal vannak kezelve. A kendert is ezert legalizaljak egyre tobb orszagban, igy teszik birkava a felnotteket, akik elfelejtenek ugatni befüvezve, csak begetnek, mint a fosblog torzskozonsege.:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.26. 16:15:13

@Öreg tölgy:

Ismerd el, így sokkal szórakoztatóbbak, mintha csak szimplán idióták lennének.

2018.11.26. 16:49:00

@Konni:

Mi a lófasz ugatna, a csivava? Egy tisztességes méretű kutyának, aminek hangja is van 500 fontért lehetne ólat bérelni. Azt meg ki engedheti meg magának?

2018.11.26. 16:50:16

@maxval balcán bircaman:

Kétség kívül lenyűgöző, ezek még most sem értik mennyire röhejesek. Ezért olyan jó beléjük rúgni.

2018.11.26. 17:29:57

@maxval balcán bircaman:

Hát.....ha megpróbálnál lovat megtanítani imádkozni, szerintem kisebb kihívás lenne.

2018.11.26. 17:43:35

@maxval balcán bircaman:

Most gondolj bele. Adott egy bukott, tehetségtelen újságíró házaspár, aki gyakorlatilag semmire nem vitte az életben, semmi maradandót nem tudott alkotni.
Mert azért azok az újságírók, akik megpróbáltak emberek maradni, -tisztességes emberek-, megpróbáltak objektívek maradni, tettek azért, hogy ha már nem értettek egyet az éppen regnáló kormánnyal, vagy úgy értékelték, hogy a dolgok nem jó irányba haladnak, szóval, hogy akkor legalább elinduljon egy olyan diskurzus, aminek legalább van egy minimális esélye arra, hogy irányt mutat, alternatívát, ami mögé föl tudnának sorakozni azok, akik nem tartoznak egyik szekértáborhoz sem, de tenni akarnak annak érdekében, hogy Magyarország egy jobb, élhetőbb hely legyen, és ezért világnézeti hovatartozástól függetlenül felelősséget éreznek......azok nevet, tiszteletet, megbecsülést vívtak ki a szakmában, a társadalomban.

De aki bosszúból gründol egy blogot, ahol csak az ő világnézetéhez hasonló emberek, gondolatok kapnak szabad teret, csak ők nyilváníthatnak szabadon véleményt, mindenki más mondvacsinált indokokkal cenzúrázva van.....na az ilyen nem újságíró. Az egy szimpla liberofasiszta sekkfej.

2018.11.27. 06:00:52

Azt hiszem tökéletesen megmutatja a Max elleni ámokfutás, hová süllyedt a Határátkelő nevű liberofasiszta blog. Tökéletesen megmutatja, hogyan értelmezik a liberálisok a szólásszabadságot, a vélemény nyilvánítás szabadságát. Tökéletesen megmutatja,hogy a bloggazda hazudik reggel, délben, este. Hogy a bloggazda a magyar újságíró társadalom szégyene. Remélem lassan mindenki megérti, miért nevezem őket liberofasisztáknak.

Ezen túlmenően minden tiszteletem adg-é, és kardio-é. Ők ketten azok, akik veszik a bátorságot, és föllépnek a Maxal, a szólásszabadsággal szemben indított ámokfutással szemben.
A többiek meg, akik máskor tele szájjal hirdetik, hogy ők mennyire liberálisok, mennyire szívügyüknek tartják az alapvető jogok védelmét, mennyire toleránsak, de akik ennek ellenére most mélységesen kussolnak a fosblogon is, és itt is.....na azok meg szégyelljék magukat. Nem kicsit, nagyon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.27. 06:30:23

@Öreg tölgy:

A maguk szempontjából igazuk van, a HÁ blog tulaja nem eléggé liberális. Nem is értem, hogy Soros Két Madara és Somló Bolond miért kommentelnek egy fasiszta blogban...

Ezt írtam neki:

Szerintem egy igazi liberális számára minden információ, mely bármiben is ellentmond, a legkisebb mértékben is, a liberális kánonnak, álhírnek számít. Az ilyesmi elmondóját, leíróját pedig semmilyen szólásszabadság nem illeti meg, hiszen mindez csak visszaélés a szólásszabadsággal.

Szóval ha liberális médiának tartod magadat, örökre ki kell tiltanod.

Ez nem vicc. Tessék olvasni Poppert.

2018.11.27. 07:45:19

@maxval balcán bircaman:

Változatlanul az a véleményem, hogy a fosblogon kommentelők, élükön az amerikásokkal, és a gazdival, a magyarság szégyenei. Tisztelet annak a pár kivételnek, akiket fentebb felsoroltam.

2018.11.27. 08:09:25

@maxval balcán bircaman:

Egyébként nem véletlen, hogy egyik fosblogos libbant sem merészkedik ki a cenzúra védelméből más blogra. Még megtörténne, hogy helyre raknák a baromságaikat, és bebizonyosodna, hogy ők az álhír terjesztők.

2018.11.27. 08:34:01

Ami a mai fosblogos posztot illeti, sok igazság van benne. Például az, hogy az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó étteremben, a Nobu-ban, 4 órára vannak bejelentve az alkalmazottak, és zsebből fizetik őket. A közüzemi szolgáltatásszínvonala pedig valóban arról szól, amit leírt.

Mrs. Clayton 2018.11.27. 10:06:14

@diggerdriver: ezen nincs is semmi cafolni valo. Mivel itt nem szokas kutyat kint tartani igy az utcarol nem is lehet annyira hallani ha bent ugat a kutya. Viszont ez nem jelenti azt h itt ne ugatnanak. Pl az en idiota szomszedom beszerzett ket keverek kutyat. Az egyik total idegbeteg, annyira h a mi kutyank mar ki sem hajlando menni, amikor az kint van az udvaron, mert ha barmi mozgast lat a kerites resen keresztul ugat mint egy felorult. Nappalra be van zarva a conservatoryba (telikert) es mast se csinal mint ugat. Aztan a fo utcan egy masik bolond nonek is van ket kistestu kutyaja. Amikor elhaladunk az ajtaja elott azok is ugy tamadjak az ajtot mintha muszaj lenne. De nyaron amikor nyitva az ablak mas hazakbol is hallani, h ugat a bezart kutya. Nem csak kistestu. Iden egy bohom kutya ugatott fel ejjel bentrol. Persze nalunk se forgalom se mas zaj nincs igy konnyebb meghallani is, mint mondjuk Londonban, ha ket hazzal odebb zajong a kutya a lakasban.

2018.11.27. 10:44:24

@Öreg tölgy:
"a fosblogon kommentelők, élükön az amerikásokkal, és a gazdival, a magyarság szégyenei."
"De ti rombolók.
Lelki süketek, kiknek szájából a magyar szó is
Dicstelen,
Mert magyarul hazudtok
Szüntelen . . .
Miért féltek tőlem . . .?
Hiszen csak egyedül vagyok.
Tán azért féltek, mert megölt párom
Ott fenn az égen jól ragyog . . .?
Féltek, hogy rátok hull az ezeréves átok,
Mit a sok szenvedő kiáltott rátok . . .?
Féltek, hogy fejetekre üt
A feltámadt Magyarság acélja. . .?
Féltek – bár megvett titeket
Sok ellenségünk gonosz célja.
Szolgák lettetek.
Irányítanak a megtömött hasak,
Acél-erőtök nincsen többé.
Nem vagytok más, mint
Az érdek vizében elrozsdúlt vasak. . .
Ócska, elkorhadt vasak. . . "
(Badiny-Jós Ferenc)

2018.11.27. 13:06:19

makronom.mandiner.hu/cikk/20181122_nemzetallami_szintu_megoldasok_a_globalis_problemakra

Na akkor büdösbunkó kékbuzi, ez most tény, vagy álhír?

"A neoliberális globalizációs paradigma nem hozta el azt a jólétet, amit vártunk tőle. Nem eredményezett biztonságosabb világot sem.

Ez a modell persze kiválóan szolgálta az elitek és az óriásvállalatok érdekeit, de a többség gyarapodását semmiképpen......

Egyetlen országnak sem ajánlanám. Az euró egy hibás pénz, amely alapvetően részes abban, hogy nem találjuk Európában a megfelelő egyensúlyt az unió, azaz a nemzetek felettiség és a nemzetek között. Az euró egyetlen országnak sem jó, kivéve Németországnak, mivel az euró számukra alulértékelt, azaz jelenleg sokkal alacsonyabb a valutájuk árfolyama, mint amilyen a német márkával lenne. Nem méltányos és nem is bölcs dolog arra használni egy monetáris uniót, hogy politikai uniót hozzunk létre a segítségével.......

Magyarország olyan helyzetben volt, hogy nemzeti szinten tudott döntéseket hozni és így el tudta utasítani a később hibásnak bizonyuló megszorításokat.....

Így az európai magánbankok 55 milliárd eurót loptak el az európai országoktól......

A közgazdászok egészen a berlini fal leomlásáig arra törekedtek, hogy egy olyan helyzet jöjjön létre, ahol végre teljes a foglalkoztatottság és ahol az ország az összes elérhető munkaerőt felhasználja a termelésben és ahol munkaerőhiány van. Az volt a gazdaságpolitika célja évtizedeken át, hogy munkaerőhiány legyen, mert ekkor az emberek válogathatnak a nekik kedves szakmák között és a legmagasabban fizető szakmákban helyezkedhetnek el. A kevésbé népszerű szakmákban pedig elkezdhetnek növekedni a bérek.

Ezt a régóta vágyott helyzetet most végre elértük. Erre most a munkaerőhiányt kezdjük fő problémaként emlegetni, miközben korábban épp ezt a sikert akartuk elérni, amit meg akartunk őrizni. A közgazdászok már arról beszélnek, hogy ez mégsem siker, hanem a legnagyobb katasztrófa. A migrációs történetnek ez kulcseleme.

A nyugati világban azt látjuk, hogy a migráció hatására a fizetések csökkentek, a lakásárak pedig elkezdtek növekedni.

Az átlagemberek duplán szenvednek a migráció gazdasági hatása miatt. Alacsonyabbak a bérek és még drágább a lakhatás,
ez a legrosszabb az összes elképzelhető forgatókönyv közül. A tömeges migráció tehát nem megoldás a gazdasági problémáinkra."

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.27. 13:49:04

@Öreg tölgy:

Tedd hozzá: ha a kormány ballib lenne, azonnal cserélhető lenne a gázkazán és a villanyóra. Sőt, ha szabad piac lenne diktatúra helyett, a szabad piac láthatatlan keze eleve lecserélné a villanyórát.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.27. 13:49:49

@Mrs. Clayton:

Nyugaton a kutya nem harap, nem ugat, nem kóborol el. Sőt, előre köszön a postásnak.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2018.11.27. 14:57:31

@Öreg tölgy:

A mai magyar munkerőhiány a legjobb dolog ami a rendszerváltás óta történt Magyarországon.
Nem értem, a liberálisok állandóan hápogják hogy a piac majd elintézi, megoldja, mint ahogy minden msát is.
Pont ezt látjuk ma. Drágul a proli, mert hiány van belőle. Mi a probléma?
Bért kell emelni és lesz proli.

Mrs. Clayton 2018.11.27. 17:00:36

@balcán maxval bircaman: ezt nem tudom megerositeni, viszont ket honap utan megtalaltam a bankkartyamat tartalmazo boritekot az eloszobaban a radiatoron. A postas hagyta ott, h ne vesszen el. Csakhogy en a szokasos helyen a foldon kerestem es persze nem talaltam, igy kerhettem ujat. Tanulsag: a mi postasunk meg tul rendes is. Regabben mondjuk a dohanyzo asztalon szokta hagyni a leveleket :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.11.27. 17:51:35

@Horthy Miklós cselédje:
Orulok, hogy igy latod. Akkor szerinted is az EU volt a legjobb dolog, ami Magyarorszaggal tortent? ;)

Mert ugye a konnyu kulfoldi letelepedes miatt vandoroltak el sokan, az utanuk keletkezett munkaerohiany hozta jobb alkupozicioba az ott maradt dolgozokat.

Nagyon szivesen! ;)

2018.11.27. 18:21:40

@Horthy Miklós cselédje:
"Bért kell emelni és lesz proli."
Ezzel egy problema van: mindegy, hogy mennyi bert kap a proli - 20 ezret vagy 300 ezret vagy tobbet - akkor is proli marad. Nincs olyan, hogy jo munkas, rossz munkas, kivalo munkas. Csak proli van, aki az is marad elete vegeig, vegzettsegtol, tehetsegtol, szorgalomtol, stb. fuggetlenul. Genetika? Mémek? Ki tudja.
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.27. 18:37:42

@Mrs. Clayton: Nézd, az a helyzet hogy belefáradtam már ebbe a meddő vitába. Leszarom ki mit gondol, tőlem ugathatnak a kutyák világszerte mindenhol kivéve Magyarországon mert most kiderült hogy OTT nem ugatnak a kutyák én meg cigány vagyok.
Szóval elég volt. Ott rohadjon meg minden dög...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2018.11.27. 19:54:27

@Öreg tölgy: Jó zenék. Szeretem a jó zenét. Csak nem hallgatok.

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 15:24:39

@diggerdriver: miért gondolod úgy, hogy a kommentet írót a liberalizmusa predesztinálta hozzászólásának megírására? s mi az amit illiberálisként elvetel a liberalizmusból?
(a kormányt érintő kérdésekbe ne menjünk bele, hisz mindketten tudjuk -fogadd el, hogy én tudom, eddigi posztjaid elolvasása után pedig nálad kétség sem fér hozzá, hogy te is tisztában vagy vele-, az csupán parasztvakítás, felületi máz a primér hatalom- és nyereségvágyon)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2019.01.25. 19:56:02

@Sir Bates dö Hól:
Mert tipikus liberális tulajdonság olyanokba belerúgni akik nem ártottak senkinek. Pont ez a bajom a liberalizmussal. A sem embert sem Istent sem családot nem ismerő érték nélküliség.
Semmi köze a kormányhoz sajnálom hogy az illiberális jelzőm a kormány felé taszított egyesek szemében.
Lehetnék unliberális, diszliberális, deliberális, antiliberális nemkívánt rész törlendő.
Ez a mindent mindennel egybemosó buzisimogató nemek közötti határokat elsöprő kritika nélkül befogadó áltoleráns ugyanakkor kirekesztő túltolt liberális ámokfutásból lett elegem.

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 21:29:53

@diggerdriver: erre a választ alaposan át kell gondolnom és szeretnék pontosan fogalmazni.
(nem azonosítalak mo kormányával, s ez izgalmas téma számomra. egyebekben elismerésem a bloghoz, tetszenek írásaid.)

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 15:34:56

@diggerdriver: jobban visszaolvasva a blogon, nekem inkább az jött le, hogy te inkább a suttyó parasztokat (nem osztály vagy réteg meghatározás!) nem viseled el: ha te ezt most illiberálisként definiálod, a te dolgod, akkor engem is illiberálisként határozol meg az általad adott definíció alapján (nyilván rengeteg részletkérdésben homlokegyenest más véleményünk van ennek ellenére természetesen)

Öregesprofesszor 2019.02.11. 09:55:22

Én emberi kapcsolataimat tekintve liberális vagyok, de politikailag konzervatív. Attól amit leírtál nálam is pontosan így nyílik ki az a virtuális bicska. Szerintem nincs baj avval ha valaki liberális a szó eredeti jelentése szerint, a mai politikai liberalizmus meg amúgy is egy meghatározhatatlan rettenetes katyvasz. Jobb ha távol tartod tőle magad.

Másrészt meg én is olvastam egy időben a határátkelőt. Tele van frusztrált, honvágy által gyötört emberekkel akik nem merik bevallani hogy a jobb életért mentek el, azért hagytak itt hazát, családot, barátokat. Okként ki kell találni egy mumust, aki most éppen Orbán. Majdnem 20 évig éltem a nyugati féltekén, tudnék mesélni a honvágyról és hogy mennyivel jobb ott az élet. De nem osztom az észt mert az ilyen blogok tele vannak lelkileg beteg emberekkel, pontosan olyanokkal mint akit leírtál. Nem kell velük foglalkozni. Majd egyszer ők is megtalálják a lelki békéjüket. Maguktól. Ahogyan te is.
süti beállítások módosítása